فهرست مطالب

فصلنامه روانشناسی تحولی: روانشناسان ایرانی
پیاپی 72 (تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/12/06
  • تعداد عناوین: 8
|
  • زهرا موحدیان، امیر قمرانی*، ایلناز سجادیان صفحات 271-284

    این پژوهش با هدف مقایسه اثربخشی آموزش فراشناخت و تحول مثبت نوجوانی بر تا بآوری و بهزیستی تحصیلی دانش آموزان دختر دارای مشکلات رفتاری انجام شد. روش پژوهش شبه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون و پیگیری سه ماهه بود. جامعه آماری دانش آموزان دارای اختال رفتاری پایه نهم در سال تحصیلی 1397 - 1396 در مدارس شهر یزد بود که بر اساس ماک تشخیص اختال رفتاری دانش آموزان غربال شدند. جهت انتخاب نمونه از روش نمون هبرداری تصادفی مرحل های استفاده شد و 54 دانش آموز با مشکلات رفتاری انتخاب و ب هتصادف در دو گروه آزمایشی و یک گروه گواه جای داده شدند و به فهرست رفتاری کودک آشنباخ) 1991 (، سیاهه تاب آوری تحصیلی)سامویلز، 2004 (و سیاهه بهزیستی تحصیلی)پیترینن، سوینی و پا یهالتو، 2014 (پاسخ دادند.. دو گروه آزمایشی بسته آموزشی تحول مثبت نوجوانی)موحدیان، 2019 (و فراشناخت تحت آموزش قرار گرفتند. نتایج آزمون تحلیل واریانس با انداز هگیری مکرر نشان داد که تاثیر بسته آموزشی تحول مثبت نوجوانی و آموزش فراشناخت بر تاب آوری و بهزیستی تحصیلی معن ادار و با ثبات است. هم چنین نتایج نشان داد بین اثربخشی بسته آموزشی تحول مثبت نوجوانی و آموزش فراشناخت تفاوت معن اداری وجود ندارد. این پژوهش نشان داد که استفاده از آموزش فراشناخت به فرد کمک م یکند در مواجهه با مشکلات بر مبنای پردازش اطلاعات، با تمرکززدایی از مشکل و تبعات آن به سوی توجه به خود، روند فکری بهتری را طی کند و آموزش تحول مثبت نوجوانی نیز با توجه به درگیر کردن دانش آموزان ظرفیت و توانمندی دان شآموزان را در مواجهه با مشکلات و تاش در راستای موفقیت و پیشرفت تحصیلی را افزایش م یدهد.

    کلیدواژگان: آموزش مهارتهای فراشناخت، تحول مثبت نوجوانی، تاب آوری تحصیلی، بهزیستی تحصیلی، مشکلات رفتاری
  • حمید یعقوبی*، جعفر حسنی، مجید محمودعلیلو، وحید صبری صفحات 285-298

    هدف این پژوهش تعیین نقش واسط های طرح وار ه های هیجانی و نظ مجویی هیجانی در رابطه بین آزار کودکی و آسیب پذیری هیجانی با ویژگ یهای شخصیت مرزی بود. این پژوهش از نوع همبستگی و مدل یابی معادلات ساختاری بود. 462 نفر از جمعیت عمومی استان آذربایجان غربی از طریق فضای مجازی انتخاب شدند و به مقیاس خودگزارش دهی آزار کودکی)محمدخانی، محمدی، نظری، صلواتی و رزاقی، 2003 (، مقیاس آسی بپذیری هیجانی دوران کودکی)سایر و بایر، 2009 (، پرسشنامه نظ مجویی هیجان)گراس و جان، 2003 (، مقیاس طرح وار ه های هیجانی)لیهی، 2011 (و پرسشنامه شخصیت مرزی)محمدزاده، گودرزی، تقوی و مازاده، 2005 (پاسخ دادند. یافت ه ها نشان داد آزار کودکی و آسی بپذیری هیجانی به طور مثبت معنادار نشان ه های شخصیت مرزی را پی شبینی م یکند. طرح وار ه های هیجانی با برقراری رابطه مثبت معنادار بین آزار کودکی و نشان ه های شخصیت مرزی، نقش واسطه ای داشت. ه مچنین طرح وار ه های هیجانی بین آزار کودکی و آسیب پذیری هیجانی با نارسانظ مجویی هیجانی نیز نقش واسط های داشت. بر اساس یافت ه های این پژوهش م یتوان نتیجه گرفت که طرح وار ه های هیجانی م یتوانند نشان ه های شخصیت مرزی را افزایش دهند.

    کلیدواژگان: آزار کودکی، طرحواره هیجانی، شخصیت مرزی
  • زهرا گودرزی، سعید قنبری*، شهلا پاکدامن، محمدعلی مظاهری، الهه وحیدی صفحات 299-311

    هدف این پژوهش تعیین نقش واسطه ای نظ مجویی هیجان در رابطه بین کنش تاملی مادران و مشکلات درونی سازی و برونی سازی کودکان بود. شرکت کنندگان 289 مادر و کودک 6 تا 12 ساله بودند که با روش نمونه برداری داوطلب از مناطق مختلف شهر کرج انتخاب شدند. مادران پرسشنام ه کنش تاملی والدین)لویتن و دیگران، 2017 (، فهرست نظ مجویی هیجان)شیلدز و سیکته، 1995 (و فهرست رفتاری کودک)آشنباخ و رسکورلا، 2001 (را تکمیل کردند. داد ه ها با استفاده از رو شهای همبستگی و مدل یابی معادله-های ساختاری تحلیل شدند. نتایج نشان داد که بین تمام زیرمقیا سهای کنش تاملی با نظ مجویی هیجان و مشکلات برونی سازی، و بین زیرمقیاس حالت پیش ذهن یسازی با مشکلات درونی ساز یهمبستگی معناداری وجود دارد. ه مچنین، نتایج مدل یابی معادل ه های ساختاری نشان داد که نظ مجویی هیجان در رابطه کنش تاملی مادر و مشکلات درونی سازی و برون یسازی کودک نقش واسطه ای ایفا م یکند. در مجموع یافت ه های این پژوهش حاکی از آن بود که کنش تآملی پایین مادران با مشکلات هیجانی و رفتاری در کودکان ارتباط دارد.

    کلیدواژگان: کنش تاملی مادران، نظ مجویی هیجان، مشکلات درون یسازی، مشکلات برون یسازی
  • شیوا اخوان، احمد عابدی*، شیدا جبل عاملی صفحات 313-325

    چکیده این پژوهش با هدف تعیین اثربخشی بازی درمانی مبتنی بر رابطه کودک والد)فیلیا لتراپی(بر رفتار اجتماعی و خودمهارگری کودکان دبستانی با ضرب آهنگ شناختی کند انجام شد. این پژوهش تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه گواه و دوره پیگیری دوماهه و جامعه آماری کودکان دبستانی شهر اصفهان در فصل بهار سال 1400 بود. در این پژوهش تعداد 40 کودک دبستانی با اختال ضرب آهنگ شناختی کند با روش نمونه برداری تصادفی چندمرحله ای انتخاب و با گمارش تصادفی در گرو ه های آزمایش و گواه گمارده شدند)هر گروه 20 کودک(و به پرسشنام ه های ضرب آهنگ شناختی کند)م کبرنت و دیگران، 2014 (، مهارت اجتماعی)ماتسون، روتیتوری و هلسل، 1983 (و خودمهارگری)کندال و ویلکاکس، 1979 (پاسخ دادند. گروه آزمایش مداخله بازی درمانی مبتنی بر رابطه کودک والد را طی یک ماه در 8 جلسه 75 دقیقه ای دریافت کرد. نتایج تحلیل واریانس آمیخته نشان داد بازی درمانی مبتنی بر رابطه والد کودک بر رفتار اجتماعی و خودمهارگری کودکان دبستانی با ضرب آهنگ شناختی کند تاثیر معنادار دارد و این اثربخشی در مرحله پیگیری نیز پایدار است. بر اساس یافت ه های این پژوهش م یتوان نتیجه گرفت که بازی درمانی با رو یآورد فیلیال تراپی با بهر هگیری از انعکاس همدلانه و صمیمی احساس های کودک، تشویق و تقویت والدین و طبیعی جلوه دادن مشک لهای ارتباطی با فرزندان م یتواند به عنوان یک روش کارآمد جهت بهبود رفتار اجتماعی و خودمهارگری کودکان دبستانی با ضرب آهنگ شناختی کند مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: بازی درمانی با روی آورد فیلیال تراپی، درمانگری مبتنی بر رابطه کودک والد، خودمهارگری، رفتار اجتماعی، ضرب آهنگ شناختی کند
  • کاظم رجایی نیا، امید شکری*، حسین پورشهریار صفحات 327-347

    این پژوهش با هدف تعیین اثربخشی برنامه «اکنون با تنیدگی مبارزه کن » بر ارزیابی فرایندهای شناختی، راهبردهای سازش یافته و سازش نایافته مقابله شناختی، هیجان های پیشرفت مثبت و منفی و رضامندی تحصیلی در دانشجویان انجام شد. در این پژوهش شب هتجربی با طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه گواه و همراه با پیگیری، 50 دانشجوی رشته روا نشناسی سال اول در دو گروه آزمایش و گواه قبل و بعد از آموزش به نسخه تجدیدنظرشده مقیاس ارزیابی تنیدگی)رویلی، رویسچ، جاریکا و واگن، 2005 (، پرسشنامه نظ مجویی شناختی هیجان)گارنفسکی، کرایج و اسپیناون، 2001 (، نسخه کوتاه پرسشنامه هیجان های پیشرفت)عبدا للهپور، 1394 (و مقیاس چندبعدی رضامندی زندگی در یادگیرندگان)هابنر، 1994 (پاسخ دادند. از طریق 10 جلسه و هر جلسه دو ساعت، برنامه آموزشی «اکنون با تنیدگی مبارزه کن » به شیوه گروهی برای گروه آزمایش اجرا شد. نتایج تحلیل کواریانس چندمتغیری نشان داد که در کوتا همدت و بلندمدت برنامه آموزشی «اکنون با تنیدگی مبارزه کن » در افزایش نمره ارزیاب یهای شناختی سازشی، راهبردهای سازش یافته مقابله شناختی، هیجان های پیشرفت مثبت و رضامندی تحصیلی و در کاهش نمره ارزیابی شناختی مبتنی بر تهدید، راهبردهای سازش نایافته مقابله شناختی و هیجان های پیشرفت منفی دانشجویان موثر بود. در مجموع، نتایج این پژوهش نشان می دهد که برنامه آموزشی «اکنون با تنیدگی مبارزه کن » از طریق کاهش تجارب تنیدگ یزا، تحم لپذیر کردن و تعدیل رخدادهای منفی، حفظ خودپنداشت مثبت، حفظ تعادل هیجانی و تداوم روابط رضایت بخش با دیگران، در تحقق ایده ایم نسازی و مصونیت روانی یادگیرندگان به طور تجربی موثر واقع م یشود.

    کلیدواژگان: رضامندی تحصیلی، هیجان های پیشرفت، برنامه اکنون با تنیدگی مبارزه کن، ارزیابی های شناختی راهبردهای نظم جویی، شناختی هیجان
  • حمید بارانی*، محبوبه فولادچنگ، سیده پریسا سلامت صفحات 349-364

    هدف این پژوهش شرح مفهوم خودفریبی و بررسی ویژگی های روا نسنجی پرسشنامه خودفریبی سیرونت، هررو، مورال و رودریگز) 2019 (در دانشجویان کارشناسی دانشگاه شیراز بود. مشارکت کنندگان پژوهش 315 دانشجو) 185 دختر و 130 پسر(بودند که در سال تحصیلی 99 - 1398 مشغول به تحصیل بودند و پرسشنامه خودفریبی سیرونت و دیگران) 2019 (، مقیا سهای من شهای اخلاقی خرمایی و قایمی) 1397 (و عدم درگیری اخلاقی بندورا، باربارانلی، کپررا و پستورلی) 1996 (را تکمیل کردند. داد ه ها با استفاده از آزمو نهای آماری ضریب همبستگی، ضریب آلفای کرونباخ و تحلیل عاملی تاییدی بررسی شدند. نتایج تحلیل عاملی تاییدی دو عامل سردرگمی و سواستفاده و دروغ را تایید کرد. نتایج همبستگی با سایر آزمو نها و ضریب آلفای کرونباخ نیز روایی همگرا و اعتبار پرسشنامه را تایید کرد. نتایج نشان داد پرسشنامه خودفریبی سیرونت و دیگران از روایی و اعتبار بسیار خوبی در دانشجویان ایرانی برخوردار است و کارایی لازم را برای انداز هگیری خودفریبی در دو عامل مذکور دارد.

    کلیدواژگان: اعتباریابی، سردرگمی، سو استفاده و دروغ، خودفریبی
  • محمد احمدوند شاهوردی*، فریده رمضانی مقدم آرانی صفحات 365-376

    هدف این پژوهش مقایسه مولف ه های روابط موضوعی و خودشناسی انسجامی در زو جهای ازدواج سفید و ازدواج رسمی بود. روش پژوهش از نوع علی -مقایسه ای و جامعه آماری آن زو جهای ازدواج سفید و ازدواج رسمی 20 تا 40 سال های بود که در سال 1400 در ایران سکونت داشتند. 120 نفر زن و مرد ب هصورت نمون هبرداری داوطلب انتخاب شدند و سیاهه روابط موضوعی بل)بل، 2007 (و مقیاس خودشناسی انسجامی)قربانی، واتسون و هارگیس، 2008 (را تکمیل کردند. در پایان، برای تحلیل داد ه ها از تحلیل واریانس چندمتغیری استفاده شد. نتایج نشا ن داد که تفاوت معناداری در مولف ه های روابط موضوعی و خودشناسی انسجامی در زو جهای ازدواج سفید و ازدواج رسمی وجود ندارد. در مجموع، یافت ه های این پژوهش م یتواند به درک روا نشناختی دقی قتر از این پدیده اجتماعی نوظهور در جامعه درحا لگذار ایران کمک شایانی کند، تضاد میان برخی یافت ه های پژوه شهای گذشته را تا حدی برطرف سازد و به پژوه شهای آینده جهت دهد.

    کلیدواژگان: ازدواج سفید، روابط موضوعی، خودشناسی انسجامی
  • محمد صادقی، منیر حسینی*، رضا زمانی، مریم السادات حسینی صفحات 377-390

    این پژوهش با هدف تعیین نقش واسط های تحمل ناپذیری بلاتکلیفی در رابطه بین کمال گرایی مثبت و منفی و افسردگی، اضطراب و تنیدگی دانشجویان انجام شد. 240 دانشجوی مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسامی واحد کرمانشاه در سال تحصیلی 99 - 1398 به روش نمون هبرداری داوطلب برگزیده شدند و به مقیاس کما لگرایی مثبت و منفی)تری-شورت و دیگران، 1995 (، مقیاس افسردگی، اضطراب و تنیدگی)لاویباند و لاویباند، 1995 (و مقیاس تحمل ناپذیری بلاتکلیفی)فریستون و دیگران، 1994 (پاسخ دادند. نتایج نشان داد کمال گرایی منفی با افسردگی، اضطراب و تنیدگی همبستگی مثبت معنادار دارد، در حالی که کمال گرایی مثبت فقط با تنیدگی رابطه مثبت معنادار دارد و با افسردگی و اضطراب رابطه معنادار ندارد و تحم لناپذیری بلاتکلیفی با هر دو بعد کما لگرایی مثبت و منفی و با افسردگی، اضطراب و تنیدگی رابطه مثبت معنادار دارد. هم چنبن نتایج نشان داد داد ه ها با مدل پژوهش برازش متوسطی دارد و نقش واسطه ای تحمل ناپذیری بلاتکلیفی در رابطه بین متغیرهای پژوهش مورد تایید قرار نگرفت. یافت ه های این پژوهش این نکته را آشکار می سازد که ساز ه های فراتشخیصی بر سامت روانی اثر قابل توجهی داشته و افزایش شدت این متغیرها، خطر کاهش کیفیت سامت روانی دانشجویان را به همراه دارد.

    کلیدواژگان: کما لگرایی، تحمل ناپذیری بلاتکلیفی، افسردگی، اضطراب، تنیدگی
|
  • Zahra Movahedian, Amir Ghamrani *, Ilnaz Sajadian Pages 271-284

    he present study aimed to compare the effectiveness of teaching metacognitive skills and positive adolescent development on academic resilience and well-being of female students with behavioral problems. The research method was quasi-experimental with pretest- posttest design and quarterly follow-up. The statistical population consisted of all students with behavioral disorder at ninth grade in the academic year 2017-2018 at schools in Yazd, which were screened according to Achenbach’s Child’s Behavioral Checklist. Multi-stage random sampling method was used to select the sample and 54 students with behavioral problems were selected and randomly placed in two experimental groups and one control group. The research tools included Achenbach’s Child’s Behavioral Checklist (1991), Academic Resilience Questionnaire (Samuels, 2004) and Academic Well-Being Questionnaire (Pitrinen, Soini & Pyhalto (2014). The two experimental groups were trained with an adolescent positive development training package and metacognitive skills. Analysis of variance with repeated measures was used to analyze the data. The results showed that the adolescent positive development training package and teaching metacognitive skills have positive effect on academic resilience and well-being. The results also showed that there is no significant difference between the effectiveness of the adolescent positive development training package and Teaching Metacognitive Skills. The results of this research showed that the use of metacognitive training helps a person to go through a better thinking process when facing problems based on information processing, by decentralizing the problem and its consequences towards self-attention, and also teaching the positive development of adolescence with regard to Involving students increases the capacity and ability of students in facing problems as well as efforts towards success and academic progress.

    Keywords: teaching metacognitive skills, positive adolescent development, academic resilience, academic well-being, behavioral problems
  • Hamid Yaghubi *, Jafar Hasani, Majid Mahmoud Alilo, Vahid Sabri Pages 285-298

    he purpose of the present study was to investigate the mediating role of emotional schemas and emotional regulation in the relationship between child abuse, emotional vulnerability and borderline personality feature. The present study is a correlational study and structural equation modeling. Participants were 462 people of general population of West Azerbaijan province were selected by cyberspace sampling method. For data gathering, Child Abuse Self Report Scale (Mohammadkhani, Mohammadi, Nazari, Salavati & Razzahghi, 2003), Childhood Emotional Vulnerability (Sauer & Bauer, 2009), Emotional Schemas (Leahy, 2011), and Borderline Personality Feature (Mohammadzadeh, Godarzi, Taghavi,Mollazadeh, 2005) were used. The results showed that conformity emotional schemas and emotion regulation were significant positive predictors borderline personality Emotional schema have a mediating role by establishing a positive and significant relationship between child abuse and borderline personality feature. Emotional schemas also mediated between child abuse and emotional vulnerability with emotional dysregulation. Based on the findings of this study, it can be concluded that emotional schemas can increase borderline personality traits.

    Keywords: childhood abuse, emotional schema, borderline personality
  • Zahra Goudarzi, Saeed Ghanbari *, Shahla Pakdaman, Mohammad Ali Mazaheri, Elahe Vahidi Pages 299-311

    he purpose of this study was to determine the mediating role of emotion regulation in the relationship of maternal reflective function-ing and internalizing and externalizing problems of children. Participants included 289 mothers and children aged 6 to 12 years who were selected through convenience sampling method from different areas of Karaj. Mothers completed the Parental Reflective Func-tioning Questionnaire (Luyten et al., 2017), Emotion Regulation Checklist (Shields & Cicchetti, 1995), and Child Behavior Check-list (Achenbach & Rescorla, 2001). Data were analyzed using correlation and Structural Equation Modeling (SEM). The results showed that there were significant correlations between all subscales of reflective functioning and emotion regulation and externaliz-ing problems (P<0.01), and also between the pre-mentalizing mode (PM) and internalizing problems (P<0.01). Furthermore, the results of structural equation modeling indicated that emotion regulation plays a mediating role in the relationship between maternal reflective functioning and children’s internalizing and externalizing problems. In total, these findings suggested that mothers’ low reflective functioning is associated with emotional and behavioral problems in children.

    Keywords: maternal reflective functioning, emotion regulation, internalizing problems, externalizing problems
  • Shiva Akhavan, Ahmad Abedi *, Sheida Jabalameli Pages 313-325

    he present study was conducted to investigate the effectiveness of play therapy with a filial approach on social behavior and self-control of primary school children with sluggish cognitive tempo. The present study was quasi-experimental with pretest, posttest, control group and two-month follow-up period design. The statistical population of the present study included the primary school children with sluggish cognitive tempo in the city of Isfahan in the In the spring of 2021. 40 children with Sluggish Cognitive Tempo were selected through multi-stage random sampling method and they were randomly accommodated into experimental and control groups (each group of 20 children). The experimental group received eight seventy-five-minute play therapy with a filial approach interventions. The applied questionnaires in this study included sluggish cognitive tempo questionnaire (McBurnet et al, 2014), social skills questionnaire (Matson, Rotatori, Helsel, 1983) and self-control questionnaire (Kendal, Wilcox, 1979). The data from the study were analyzed through Mixed ANOVA via SPSS-23 software. The results showed that play therapy with a filial approach has significant effect on the social behavior and self-control of primary school children with sluggish cognitive tempo (p<0.001) and this effectiveness has been stable in the follow-up phase. According to the findings of the present study it can be concluded that play therapy with a filial approach can be applied as an efficient method to increase the social behavior and self-control of primary school children with sluggish cognitive tempo through employing Empathetic and intimate reflection of the child’s feelings, encouragement and strengthening of parents and making communication problems with children natural.

    Keywords: play therapy with a filial approach, child-parent relationship therapy, self-control, social behavior, sluggish cognitive tempo
  • Kazem Rajaeinia, Omid Shokri *, Hosein Pourshahriar Pages 327-347

    he purpose of this study was to examine the effectiveness of the Combat Stress Now Program on university students ‘cognitive appraisal processes, cognitive emotion regulation strategies, achievement emotions and academic satisfaction. In this Quasi-experimental study with pretest-posttest control-group design in company with follow up stage, 50 students in experimental (25 students) and control (25 students) groups responded to the Stress Appraisal Measure-Revised (SAM-R), the Cognitive Emotion Regulation Questionnaire (CERQ), The Achievement Emotions Questionnaire-Revised (AEQ-R) and the Multidimensional Students’ Life Satisfaction Scale (MSLSS). The experimental group received 10 Combat Stress Now Program sessions (2 hours a session). The results statistical procedures of multivariate and univariate covariance analysis indicated that Combat Stress Now Program was effective in increasing positive cognitive appraisals, adaptive cognitive emotion regulation strategies, positive achievement emotions and academic satisfaction and in decreasing negative cognitive appraisals, non-adaptive cognitive emotion regulation strategies and negative achievement emotions in short term and long term. These findings suggest that Combat Stress Now Program by reducing or eliminating stressors, tolerating or adjusting to negative events or realities, maintaining a positive self-image, maintaining emotional equilibrium and continuing satisfying relationships with others could result in mental immunization in students.

    Keywords: academic satisfaction, achievement emotions, Combat Stress Now Program, cognitive appraisals, cognitive emotionregulation strategies
  • Hamid Barani *, Mahboobeh Fooladchang, Seyedeh Parisa Salamat Pages 349-364

    he aim of this study was to describe the concept of self-deception and investigate the psychometric properties of Sirvent, Herrero, Moral, & Rodríguez›s self-deception questionnaire (2019) (SDQ-12) in undergraduate students at Shiraz University. The study participants were 315 students (185 girls and 130 boys) who were studying in the 2019- 2020 academic yea,and completed Sirvent et al.›s (2019) Self-deception questionnaire, Khoramie & Ghaemi›s (2018) Moral Character, and Bandura, Barbaranelli, Caprara & Pastorelli› s (1996) Moral Disengagement scales. The Data were analyzed using correlation coefficient, Cronbach›s alpha coefficient, and confirmatory factor analysis. The results of confirmatory factor analysis confirmed two factors of mystification and manipulation. The results of correlation with other tests and Cronbach›s alpha coefficient also confirmed the convergent validity and reliability of the questionnaire. The results showed that Sirvent et al.›s self-deception questionnaire has a very good validity and reliability in Iranian students, and it is effective in measuring self-deception in two dimensions mentioned.

    Keywords: validation, mystification, manipulation, self-deception
  • Mohammad Ahmadvand Shahverdi *, Farideh Ramezani Moghadam Arani Pages 365-376

    his study aimed to compare the Object Relations and Integrative Self-knowledge between officially married couples and cohabitants. The statistical population of this causal-comparative study included all officially married and cohabitant couples between 18 to 40 years old living in Iran in 2021. 120 men and women were selected by convenience sampling method and filled out Bell Object Relations Inventory (Bell, 2007) and Integrative Self-knowledge Scale (Ghorbani, Watson & Harges, 2008). To analyze the data of this study, multivariate analysis of variance was applied. The results indicated that there was no significant difference in Object Relations and Integrative Self-knowledge components between cohabitants and officially married couples. Findings of this study can contribute to better psychological understanding of this emerging phenomenon in the transitional society of Iran, resolve partly the basic contradictions in the results of recent researches and open new horizons for future studies. 

    Keywords: cohabitation, object relations, integrative self-knowledge
  • Mohammad Sadeghi, Monir Hosseini *, Reza Zamani, Maryam Al-Sadat Hosseini Pages 377-390

    his study aimed to determine the mediating role of intolerance of uncertainty in the relationship between positive and negative perfectionism and university students’ depression, anxiety and stress. A number of 240 undergraduate and graduate students of Islamic Azad University Kermanshah branch in 2019-20 academic year were selected by convenience sampling method and responded to Positive and Negative Perfectionism Scale (PNPS; Terry-Short et al, 1995), Depression, Anxiety and Stress Scale (DASS; Lavibond & Lavibond, 1995) and Uncertainty Intolerance Scale (IUS; Freeston et al, 1994). The results showed that maladaptive perfectionism had a significant positive correlation with depression, anxiety and stress, while adaptive perfectionism has a significant positive relationship only with stress and has no significant relationship with depression and anxiety. The results also showed that intolerance of uncertainty has a strong positive relationship with both adaptive and maladaptive perfectionism and depression, anxiety and stress. The results also indicated that the hypothesized model had a moderate fit with observed data and the mediating role of intolerance of uncertainty in the relationship between research variables was not confirmed. The findings of the present study showed that the transdiagnostic structures have a significant effect on mental health and increasing the severity these variables carries the risk of reducing the quality of university students’ mental health.

    Keywords: perfectionism, intolerance of uncertainty, depression, anxiety, stress