فهرست مطالب

نشریه مطالعات جنگ
پیاپی 13 (تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مازیار جهانبخش*، محمدحسین حجتی نیا صفحات 5-46

    پس از آغاز جنگ تحمیلی و با توجه به اهمیت تجارت دریایی، دو کشور ایران و عراق تلاش گسترده ای را در جهت اختلال در صادرات نفتی یکدیگر آغاز نمودند به گونه ای که پس از انهدام سکوهای نفتی و ناوگان عراق در عملیات مروارید، نیروی هوایی عراق تلاش گسترده ای را در جهت آسیب رساندن به تجارت دریایی ج.ا.ا آغاز نمود و باگذشت زمان به مناطق مختلف خلیج فارس و تحت عنوان جنگ نفت کش ها گسترش یافت و تاثیر گسترده ای در حضور نیروهای فرا منطقه ای در خلیج فارس داشت. لذا با توجه به اهمیت موضوع ، هدف این تحقیق بررسی و تبیین نقش جنگ نفت کش ها بر سرنوشت جنگ تحمیلی و پرسش اصلی این است که جنگ نفت کش ها چه تاثیری بر سرنوشت جنگ تحمیلی داشته است؟ لذا این پژوهش از نوع کاربردی و با روش تحقیق توصیفی با رویکرد آمیخته است و جامعه آماری این تحقیق شامل تعداد 55 نفر (حجم نمونه تمام شمار) از معاونین، فرماندهان و مدیران شاغل و بازنشسته نیروی دریایی ارتش ج.ا.ا و شرکت ملی نفت کش ج.ا.ا که سابقه حضور در طرح ریزی و عملیات اسکورت یگان های نفت کش را داشته اند. نتایج تحقیق نشانگر آن است که جمهوری اسلامی ایران به علت تاثیر جنگ نفت کش ها، ضمن مواجه شدن هم زمان با جبهه جدید نظامی و درگیری مستقیم با نیروهای فرا منطقه ای و همچنین به علت کاهش صادرات و بهای نفت با شرایط دشوار اقتصادی و نظامی مواجه گردیده و درنهایت شرایط تحمیل شده بر اثر جنگ نفت کش ها را می توان یکی از دلایل مهم تاثیرگذار بر سرنوشت جنگ تحمیلی و پذیرش قطع نامه از سوی جمهوری اسلامی ایران دانست.

    کلیدواژگان: جنگ تحمیلی، جنگ نفت کش ها، سرنوشت جنگ
  • وحید خیراللهی سیلاب* صفحات 47-67

    دقت و درستی شلیک گلوله، مسیله ای مهم در توپخانه جهت افزایش احتمال کشتار با حداقل تعداد گلوله ها در هر هدف است. این غایت، از طریق ایجاد یک جدول تیراندازی با در نظر گرفتن هر دو شرایط استاندارد و غیراستاندارد قابل تحقق است؛ بنابراین، گلوله های بسیار زیادی برای اهداف متفاوت دربردهای مختلف و نیز شرایط هواسنجی جهت افزایش دقت شلیک موردنیاز است. ایجاد یک جدول تیراندازی محاسباتی دقیق پیش از تیراندازی ها، از مزایای به حداقل رساندن هزینه و ایجاد پیش بینی اولیه پراکندگی است. در این مطالعه، یک الگوریتم جدول تیراندازی محاسباتی بر مبنای مدل خط سیر پرتابه جرم نقطه ای اصلاح شده، برای حل مشکل بالستیک و یک فلوچارت جهت نمایش سطوح تولید جدول تیراندازی و فرآیندهای متناظر پیشنهادشده است. یک مطالعه موردی برای گلوله 155 م م - ام 107 سوختارشدید استفاده گردیده و به منظور اعتبارسنجی الگوریتم پیشنهادی، مقایسه ای با نتایج به دست آمده از بسته تجاری معروف سیستم نمایش تصویر [1] انجام شده است. نهایتا، بر مبنای داده های شلیک واقعی، ازجمله شرایط هواسنجی متناظر، یک جدول تیراندازی موقت ایجادشده است. 

    کلیدواژگان: جدول تیر، خط سیر، بالستیک، هواسنجی، شرایط استاندارد و غیراستاندارد
  • حسین دادوند*، غلامرضا اسماعیل زاده صفحات 69-97
    در سطح عملیاتی و تاکتیکی، توان رزمی یک یگان نظامی، ماحصل ترکیب و تلفیق موثر عناصر فیزیکی با عناصر غیرفیزیکی و عوامل برترساز یگان، توام با تدبیر و چگونگی به کار بردن این عناصر در محیط عملیاتی، در راستای انجام ماموریت محوله می باشد. عوامل غیرفیزیکی توان رزمی، عبارتند از: سازمان دهی صحیح، تاثیر رهبری نظامی، انضباط، آموزش، روحیه، ویژگی های فرهنگی (آداب و رسوم)، حمیت قسمتی، انگیزه، ایمان، مقاومت و شجاعت که در درازمدت کسب گردیده اند. هدف این تحقیق، ارتقاء عوامل رهبری نظامی، آموزش و روحیه کارکنان تیپ های مستقل زرهی نزاجا، در مقابله با نیروهای فرامنطقه ای می باشد و تحقیق حاضر به دنبال پاسخ به این سوال است که: ارتقاء عوامل رهبری نظامی، آموزش و روحیه کارکنان تیپ های مستقل زرهی نزاجا، در مقابله با نیروهای فرامنطقه ای چگونه باید باشد؟ در این تحقیق به منظور جمع آوری اطلاعات از ابزارهایی مانند: مصاحبه، پرسشنامه و مطالعه اسناد و مدارک استفاده شده است. نوع تحقیق کاربردی، روش تحقیق توصیفی و رویکرد تحقیق آمیخته می باشد. نتایج تحقیق نشان داد از تعداد 86 نفر پژوهش خواندگان، 2/94 درصد از جامعه نمونه معتقدند که ارتقاء رهیری نظامی فرماندهان، ارتقاء آموزش کارکنان و ارتقاء روحیه کارکنان، می تواند بیشترین تاثیر را بر افزایش توان رزمی تیپ های مستقل زرهی نزاجا برای مقابله با نیروهای فرامنطقه ای را داشته باشد.
    کلیدواژگان: رهبری نظامی، آموزش، روحیه، تیپ مستقل زرهی، نیروهای فرامنطقه ای
  • رضا شاملو* صفحات 99-122
    فرماندهی و کنترل در سطوح مختلف بسیار پیچیده و دارای معماری ها و ساختارهای خاص خود است و امروزه استفاده از سامانه های کنترل هوشمند فرماندهی و تجهیزات آگاهی از صحنه نبرد، تسهیلات فراوانی را برای نیروهای نظامی فراهم کرده است به گونه ای که استفاده موثر از این امکانات موجب تسلط هرچه بیشتر فرماندهی بر صحنه نبرد می شود و تجربیات جنگ های اخیر نشان داده است پهپادها با توجه به نوع، امکانات و تجهیزات، قادرند ماموریت های متنوع را با اولویت استفاده بهینه از امکانات و به خصوص منابع انسانی انجام دهند. به عبارت دیگر هواپیماهای بدون سرنشین ازجمله تجهیزات پیشرفته ی عصر حاضرند که در صحنه نبرد جایگاه ویژه ای دارند. هدف پژوهش حاضر «تبیین نقش پهپادها در فرماندهی و کنترل صحنه نبرد» است و سعی دارد به ارایه پاسخ به این سوال بپردازد که مهم ترین نقش پهپادها در فرماندهی و کنترل صحنه نبرد چیست؟ این پژوهش به لحاظ روش شناسی، رویکردی کیفی دارد که به کمک ابزارهایی ازجمله مصاحبه و اسناد و مدارک دست اولی که در دسترس بوده است انجام شده است. نمونه گیری به صورت هدفمند با استفاده از روش اشباع نظری بوده است و به روش تحلیل محتوا برای یافتن نتایج تحقیق استفاده شده است. نتایج تحقیق حاکی از آن است نقش پهپادها در فرماندهی و کنترل صحنه نبرد اعم از شناسایی، مراقبت و هدف یابی، جمع آوری الکترونیکی، ارتباطی و عملیات رزمی و غیره بسیار بوده و با جریت می توان گفت اکنون هواپیماهای بدون سرنشین در محاسبات نظامی و ژیواستراتژیک تاثیرگذار بوده و بخشی جدایی ناپذیر از جنگ مدرن و فرماندهی و کنترل صحنه نبرد محسوب می گردند.
    کلیدواژگان: فرماندهی و کنترل، مدیریت صحنه نبرد، پهپاد
  • امیر کریمی*، سجاد جلیلیان صفحات 123-147

    بسیاری از صاحب‏نظران ناپلیون را به عنوان یک استراتژیست بزرگ و نابغه نظامی تاریخ بشر می‏شناسند. او توانست تمام اروپا را تصاحب و توجه جهانیان را به مبارزات جنگی خود جلب نماید. مبارزات او اساس آموزش نظامی را در جهان تحت تاثیر قرار داده و بسیاری از تفکرات نظامی هنوز از استراتژی ‏های وی الهام می‏گیرند. بر این اساس سالانه پژوهش‏های بسیاری صورت می‏پذیرد ولی متاسفانه بسیاری از جنبه های مختلف در روش مبارزه وی مغفول واقع شده که ضرورت پژوهشی جهت معرفی و تحلیل آن را امری ضروری می‎نمایاند. هدف از پژوهش حاضر، تحلیل استراتژی نظامی ناپلیون در سه بعد پیاده نظام، سواره نظام و توپخانه بین سال‎های 1800 تا 1815 میلادی یعنی در دوران شکوفایی نظامی در نبردهای بزرگ است. بر این اساس روش نگاشته حاضر از نوع توصیفی و تحلیلی می‎باشد که از منابع کتابخانه و سایت های اینترنتی به عنوان منبع اصلی استفاده شده است. یافته‏ های پژوهش بیانگر آن است که 1. استراتژی ناپلیون را می توان در سه دسته ‎بندی کلی میدانی، روحی-روانی و تدارکات جای داد که هرکدام دارای زیرشاخه های متعددی بوده و 2. ناپلیون از هرکدام از استراتژی‏های خود برای پیروزی در جنگ به تناظر بهره‏گیری نموده است ولی در نگاهی کلی دارای یک روش جنگی انعطاف پذیر بوده است که بااین حال تعدادی از اشتباهات او برای تبیین دقیق تر استراتژی او مورد شناسایی قرار گرفت.

    کلیدواژگان: ناپلئون بناپارت، استراتژی جنگی، پیاده نظام، سواره نظام، توپخانه
  • امیر گمنام* صفحات 149-175
    هدف پژوهش حاضر ارزیابی عملکرد قرارگاه منطقه ای شمال شرق در تامین امنیت مرزهای شرقی کشور در حوزه نظامی است که با روش توصیفی و رویکرد آمیخته انجام شده است. جامعه آماری تحقیق، تمامی اسناد و مدارک، منابع و سوابق موجود در نیروی زمینی ارتش ج.ا. ایران و قرارگاه منطقه ای شمال شرق است. این مقاله به این سوال پاسخ می دهد که عملکرد قرارگاه منطقه ای شمال شرق نزاجا در تامین امنیت مرزهای شرقی کشور در حوزه نظامی چگونه بوده است؟ نتایج این تحقیق گویای این واقعیت است که این قرارگاه با استفاده از یگان های زیرمجموعه خود در مقابله با گروه های تکفیری- تارشگری، با به کارگیری عملیات تازش هوایی و استفاده از پهپاد، ایجاد مواضع سد کننده و افزایش کمین و گشتی توانسته است عملکرد مطلوب و مناسبی از خود در مقابله با گروهای تکفیری- تارشگری نشان دهد، همچنین در حوزه مراقبت از مرز، با توجه به عدم تناسب استعدادهای نظامی و عرض مناطق مرزی شرق کشور توانسته از امکانات و تجهیزات الکترونیک و هوشمند، اتاق های پایش و مانیتورینگ شبانه روزی و بهره گیری از نظام های دیده بانی یکپارچه با رعایت اصول دیده بانی و استقرار دیده بان های ماهر و آموزش دیده، در مناطق حساس و پاسگاه های مهم در نوار مرزی سبب بهبود مراقبت از مرز گردد. نتایج حاصله از تجزیه وتحلیل کمی داده ها نیز بیانگر این واقعیت است که 85% افراد جامعه نمونه معتقدند که عملکرد قرارگاه منطقه ای شمال شرق نزاجا در حوزه نظامی، با اقداماتی نظیر؛ مقابله با گروه های تکفیری- تارشگری و مراقبت مرز، در تامین امنیت مرزهای شرقی کشور در سطح خیلی خوب و خوب بوده است.
    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، تاسیسات مرزی، امنیت مرز
  • محمدرضا محمدی گودرزی*، داوود آقامحمدی، اسماعیل قمریان معمره صفحات 177-213
    جهان در قرن بیستم شاهد دو جنگ بزرگ جهانی بود که در تاریخ بی نظیر است. در این دو جنگ که سهمناک ترین جنگ های تاریخ است، تقریبا تمام کشورهای جهان، شرکت داشته اند که هنوز اثرات آن در زندگی ملت ها، باقی است. جنگ های جهانی اول و دوم نقش عمده ای در مسیر صعود و افول قدرت ها و پیدایش کشورها و نظام های جدید و از بین رفتن برخی کشورها داشته است. در این میان عملیات های دریایی با توجه به تاثیرگذاری موثر در برخی از مقاطع حساس جنگ، از اهمیت خاصی برخوردار است. هدف پژوهش پاسخ به پرسش اصلی تحقیق «نقاط اشتراک و افتراق عملیات های دریایی جنگ های جهانی اول و دوم با تاکید بر اصول جنگ چیست؟» می باشد.پژوهش حاضر از نوع تاریخی و از نظر روش با رویکرد کیفی و از نوع تطبیقی است. داده های پژوهش به شکل کتابخانه ای و ترکیبی از منابعی چون کتاب، مجلات و منابع اینترنتی گردآوری شده است. نتایج تحقیق نشانگر آن است که تمرکز عملیات های دریایی جنگ جهانی اول بر اصل غافل گیری و تمرکز عملیات های دریایی جنگ جهانی دوم بر تمرکز قوا قرار داشته است. با توجه به عدم بکارگیری تجهیزات پیشرفته نظیر رادارها در جنگ جهانی اول، کشورهای متخاصم بیشتر بر غافل گیری طرف مقابل تاکید داشتند. در عملیات های دریایی جنگ جهانی دوم، کشورهای متخاصم حداکثر توان خود را برای ضربه زدن به طرف مقابل با بکارگیری حداکثر توان بکار می گرفتند. با توجه به تشکیل فرماندهی های مرکب در بین متفقین و لزوم هماهنگی یگان های شرکت کننده در رزم دریایی، اصل وحدت فرماندهی نقش تعیین کننده ای در جنگ ها داشته است
    کلیدواژگان: مطالعه تطبیقی، عملیات دریایی، جنگ جهانی اول، جنگ جهانی دوم
  • کاظم چراغ بیرجندی*، قاسم غنچه مقدم، محمد دلیری صفحات 213-238
    کارکنان باانگیزه یکی از سرمایه های ارزشمند سازمان ها به حساب می آیند. ازاین رو سازمان ها باید به دنبال شناسایی و توجه به عوامل موثر بر انگیزه شغلی کارکنان خود باشند. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر آمادگی بدنی ادراک شده و نشاط اجتماعی بر انگیزه شغلی کارکنان نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران (مطالعه موردی: قرارگاه شمال شرق) است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از بعد روش، توصیفی همبستگی است که به صورت میدانی انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش کلیه کارکنان نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران در قرار گاه شمال در سال 1400 است که تعداد آن ها 10000 نفر می باشد. نمونه پژوهش با استفاده از فرمول کرجسی مورگان 373 نفر برآورد گردید که با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب شده اند. ابزار مورداستفاده برای جمع آوری متغیرها در این پژوهش پرسش نامه استاندارد مقیاس آمادگی بدنی ادراک شده (PPFS) رابرتز و ترشر (1998)، پرسش نامه استاندارد انگیزه شغلی هاکمن و اولدهام (2002) و پرسش نامه استاندارد شادی و نشاط زارع و امین پور (1390) است. نتایج نشان داد که میزان آمادگی بدنی ادراک شده، نشاط اجتماعی و انگیزه شغلی کارکنان قرارگاه شمال شرق نزاجا مطلوب است و آمادگی بدنی ادراک شده و نشاط اجتماعی تاثیر معناداری بر انگیزه شغلی ایشان دارند. بنابراین سطح مطلوبی از آمادگی بدنی ادراک شده و نیز برخورداری از سطح بالایی از نشاط اجتماعی تاثیر مثبتی بر ارتقا انگیزه شغلی کارکنان دارد و لذا در افزایش رضایت شغلی و نیز جذب و بقا کارکنان موثر است.
    کلیدواژگان: آمادگی بدنی ادراک شده، نشاط اجتماعی، انگیزه شغلی
|
  • Maziar Jahanbakhsh *, MohammadHosein Hojjatinia Pages 5-46

    After the start of the imposed war and due to the importance of maritime trade, the two countries of Iran and Iraq began a large-scale effort to disrupt each other's oil exports, so that after the destruction of the main oil platforms and the Iraqi navy in operation Morvarid. The Iraqi Air Force also launched a large-scale effort to damage the trade terminals of Iran, which eventually spread to various parts of the Persian Gulf under the name of tanker wars. It had a very large impact on the presence of trans-regional forces and the fate of the war. Therefore, considering the importance of this issue, the purpose of this essay is to investigate the role of the tanker war on the fate of the imposed war, and the main question is what effect did the tanker war had on the fate of the imposed war? Therefore, this research is an applied type with a descriptive research method and the statistical population of this research includes 55 people (total sample size) of deputies, commanders, and employed and retired managers of the I.R.I.N and N.I.T.C who have a history of participating in planning and escort operations. The results of the study show that the Islamic Republic of Iran due to the impact of the tanker war while facing a new military front and direct conflict with trans-regional forces has faced difficult economic and military conditions and finally, accepts the resolution of the UN as a termination of the imposed war.

    Keywords: Imposed war, tankers wars, Destiny ofWar
  • Vahid Kheirolahi * Pages 47-67

    The accuracy and correctness of shooting bullets is an important issue in artillery to increase the probability of killing with the minimum number of bullets per target. This goal can be realized by creating a shooting table considering both standard and non-standard conditions; Therefore, a lot of bullets are needed for different purposes in different ranges as well as meteorological conditions to increase the shooting accuracy. Creating an accurate computational shooting table before the shootings is one of the advantages of minimizing the cost and creating an early prediction of the dispersion. In this study, a computational shooting table algorithm based on a modified point mass projectile trajectory model is proposed to solve the ballistic problem and a flowchart to show the production levels of the shooting table and the corresponding processes. A case study was used for the 155mm-M107 bullet, and in order to validate the proposed algorithm, a comparison was made with the results obtained from the well-known commercial image display system package. Finally, based on the actual firing data, including the corresponding meteorological conditions, a provisional firing table is created.

    Keywords: Bullet table, Trajectory, ballistics, meteorology, standard, non-standard conditions
  • Hossein Dadvand *, Gholamreza Esmaeilzadeh Pages 69-97
    At the operational and tactical level, the combat power of a military unit is the result of the effective combination and integration of physical elements with non-physical elements and factors that make the unit superior, along with the planning and how to use these elements in the operational environment, in line with the assigned mission. . The non-physical factors of combat power include: correct organization, the influence of military leadership, discipline, training, morale, cultural characteristics (customs), partiality, motivation, faith, resistance and courage that have been acquired in the long term. The purpose of this research is to improve the military leadership factors, training and morale of the employees of the independent armored brigades of Nezaja, in dealing with extra-regional forces, and the present research seeks to answer the question that: the improvement of the factors of military leadership, training and morale of the employees of the independent armored brigades of Nezaja, How should it be in dealing with extra-regional forces? In this research, in order to collect information, tools such as interviews, questionnaires, and studying documents have been used. The type of applied research is descriptive research method and mixed research approach. The results of the research showed that out of the 86 people studied, 94.2% of the sample population believe that improving the military training of commanders, improving the training of employees and improving the morale of employees can have the greatest effect on increasing the combat power of the independent armored brigades of Nazaja to deal with the forces to have a trans-region.
    Keywords: Military leadership, Morale Training, Independent Armored Brigade, TransregionalForces
  • Reza Shamloo * Pages 99-122
    Command and control at different levels is very complex and has its own architectures and structures, and today, the use of intelligent command control systems and battlefield awareness equipment has provided many facilities for the military forces, so that the effective use of these facilities leads to The control of the command becomes more and more on the battlefield and the experiences of recent wars have shown that according to the type, facilities and equipment, drones are able to perform various missions with the priority of optimal use of facilities and especially human resources. In other words, unmanned aircrafts are among the advanced equipments of today, which have a special position in the battle scene. The aim of the current research is "explaining the role of drones in the command and control of the battle scene" and it tries to provide an answer to the question that what is the most important role of drones in the command and control of the battle scene? In terms of methodology, this research has a qualitative approach that was conducted with the help of tools such as interviews and first-hand documents that were available. Targeted sampling was done using theoretical saturation method and content analysis method was used to find research results. The results of the research indicate that the role of drones in the command and control of the battle scene, including identification, surveillance and targeting, electronic collection, communication and combat operations, etc., and we can boldly say that now drones are effective in military and geostrategic calculations. They are considered an integral part of modern warfare and command and control of the battlefield
    Keywords: Command, Control, Battlefield, Management, drones
  • Amir Karimi *, Sajjad Jalilian Pages 123-147

    Many experts know Napoleon as a great strategist and military genius of human history. He was able to conquer all of Europe and draw the attention of the world to his war campaigns. His campaigns influenced the foundation of military education in the world and many military thinkers are still inspired by his strategies. Based on this, many researches are done every year, but unfortunately, many different aspects of his fighting method are neglected, which makes the need for research to introduce and analyze it essential. The aim of the current research is to analyze Napoleon's military strategy in the three dimensions of infantry, cavalry and artillery between 1800 and 1815, that is, during the period of military prosperity in major battles. Based on this, the method of this writing is descriptive and analytical, which uses library resources and internet sites as the main source. The findings of the research show that 1. Napoleon's strategy can be placed in three general categories: field, mental-psychological, and logistics, each of which has several sub-branches, and 2. Napoleon used each of his strategies to win the war. He has used it accordingly, but in general, he has had a flexible war method, however, a number of his mistakes were identified to explain his strategy more precisely.

    Keywords: Napoleon Bonaparte, War Strategy, infantry, cavalry, Artillery
  • Amir Gomnam * Pages 149-175
    The purpose of the current research is to evaluate the performance of the Northeast Regional Headquarters in providing security for the eastern borders of the country in the military field, which was done with a descriptive method and a mixed approach. The statistical population of the research, all the documents, sources and records available in the Army Ground Forces, J.A. Iran and the regional headquarters of the Northeast. This article answers the question, how was the performance of the North East Nezaja regional base in securing the security of the country's eastern borders in the military field? The results of this research show the fact that this camp, by using its subordinate units in dealing with Takfiri-Tarshgari groups, by using air raid operations and using drones, creating blocking positions and increasing ambushes and patrols, has been able to perform well and properly. to show itself in dealing with Takfiri-Tarshgari groups, also in the field of border guarding, due to the mismatch of military talents and the width of the eastern border areas of the country, it has been able to use electronic and smart facilities and equipment, round-the-clock surveillance and monitoring rooms, and use surveillance systems. By observing the principles of observation and deploying skilled and trained observers, in sensitive areas and important checkpoints in the border strip, to improve border surveillance. The results of the quantitative analysis of the data also indicate the fact that 85% of the people in the sample believe that the performance of the North-Eastern Nezaja regional base in the military field, with measures such as; Dealing with Takfiri-Tashgari groups and guarding the border has been very good and good in securing the eastern borders of the country.
    Keywords: performance evaluation, border facilities, Border Security
  • Mohammadreza Mohammadi Goodarzi *, Davood Agha Mohammadi, Esmaeel Ghamarin Moamareh Pages 177-213
    The First and Second World Wars played a major role in the rise and fall of powers and the emergence of new countries and systems and the destruction of some countries and systems. Among these, naval operations have a special place and importance due to their effective impact in some critical periods of the war. The purpose of this study is to answer the main question of this research: What is the emphasis on the principles of war? "is.present research has been done in terms of applied purpose and method with a qualitative and comparative approach. Based on this, the data of study have been collected in the form of a library to analyze the naval operations of the First and Second World Wars and compare the differences and similarities. The results of the research show that the focus of World War I naval operations was on the principle of surprise and the focus of World War II naval operations was on the concentration of forces. Due to the lack of use of advanced equipment such as radars during World War I, the warring countries placed more emphasis on surprising the other side. In World War II naval operations, warring nations used their maximum power to strike the other side with maximum power. this principle, due to the formation of composite commands among the Allied countries and need for coordination between units, the use of principle of unity of command has played an important role in continuing the battles.
    Keywords: comparative study, Naval Operations, World War I, World War II
  • Kazem Cheragh Birjandi *, Ghasem Ghonche Moghadam, Mohammad Daliri Pages 213-238
    Motivated employees are one of the valuable assets of organizations. Therefore, the organizations should seek to identify and pay attention to the factors affecting the job motivation of their employees. The purpose of this study is to investigate the effect of perceived physical fitness and social vitality on job motivation Ground Force employees of the Islamic Republic of Iran Army (Case study: North East camp).This is a field study which is applied in terms of purpose and descriptive-correlational in terms of method. The statistical population of this study is all the AJA employees in Northeast Camp Units of Nezaja in 1400 that Their number is 10,000 people. The research sample was estimated 373 people using Krejcie-Morgan formula Which have been selected by random cluster sampling. The tool used to collect variables in this study are Roberts and Trescher (1998) Standard Perceived Physical Fitness Scale (PPFS) questionnaire, Hackman and Oldham (2002) standard job motivation questionnaire and Zare (2011) standard social vitality questionnaire. The results showed that the level of perceived physical fitness, social vitality and job motivation of Employees of the North East camp is favorable and Perceived physical fitness and social vitality have a significant effect on the job motivation of them. Therefore, a favorable level of perceived physical fitness and also having a high level of social vitality has a positive effect on promoting job motivation of employees and Therefore, it is effective in increasing job satisfaction as well as employee recruitment and survival
    Keywords: perceived physical fitness, Social vitality, job motivation