فهرست مطالب

نشریه پژوهش های روان شناختی در مدیریت
سال هشتم شماره 2 (پیاپی 15، پاییز و زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/01/26
  • تعداد عناوین: 12
|
  • وحید میرزایی*، مهدی بهرامی، محمدصادق اکبری نوقابی صفحات 9-34

    کمبود پرستار و نرخ بالای ترک شغل آنها، همچنان یکی از مهمترین مسایل سازمانهای متولی بهداشت و درمان است. یکی ازدلایل مهم آن، سکون و عدم پیشرفت شغلی و حرفه ای پرستاران است. بر این اساس، پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر فلات زدگیسلسله مراتبی بر قصد ترک شغل با نقش تعدیل کننده جنبه تناسب شغل-شاغل صورت پذیرفت. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی واز نظر روش و ماهیت، توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش شامل 1142پرستار رسمی، پیمانی و قراردادی بیمارستان امام رضا (ع) مشهد مقدس است. برای تعیین حجم نمونه از فرمول کوکران استفاده شد. بر این اساس، تعداد 282 نفر به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. به منظور گردآوری داده های پژوهش از پرسشنامه فلات زدگی سلسله مراتبی حسین و شیرازی (2018)، پرسشنامه تناسب شغل-شاغل عبدالحمید و همکاران (2017) و قصد ترک شغل ممون و همکاران (2014) استفاده شد. برای سنجش روایی از روایی محتوا و جهت سنجش پایایی از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار اس پی اس اس انجام گرفت. نتایج پژوهش، بیانگر تاثیر مثبت و معنادار فلات زدگی سلسله مراتبی بر قصد ترک شغل بود. از طرفی، نتایج نشان داد که جنبه های تناسب شغل-شاغل، رابطه بین فلات زدگی سلسله مراتبی و قصد ترک شغل را تعدیل نمی نمایند.

    کلیدواژگان: فلات زدگی سلسله مراتبی، قصد ترک شغل، تناسب شغل-شاغل
  • مرضیه ملکیها* صفحات 35-50
    امروزه انطباق پذیری مسیر شغلی،  نقش مهمی در ورود و استخدام افراد به دنیای مشاغل دارد. بر این اساس هدف پژوهش حاضر، بررسی اثربخشی حکایت درمانی راه حل محور در افزایش انطباق پذیری مسیر شغلی در دانشجویان بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانشجویان کارشناسی رشته کشاورزی دانشگاه پیام نور استان اصفهان در سال 99-1398 است. روش پژوهش، نیمه- آزمایشی و از طرح پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل است. نمونه شامل 32 دانشجو بود که به صورت تصادفی در گروه آزمایش و کنترل گمارده شدند. انطباق پذیری مسیر شغلی به عنوان متغیر وابسته با پرسشنامه انطباق پذیری مسیر شغلی ساویکاس و بیکر (2005) بررسی شد. گروه آزمایش طی 11 جلسه 90 دقیقه ای، تحت حکایت درمانی راه حل محور (اسحاقیان، 1396) قرار گرفتند. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها، از نرم افزار اس پی اس اس 21 استفاده شد. نتایج نشان می دهد که حکایت درمانی راه حل محور بر افزایش انطباق پذیری مسیر شغلی دانشجویان در ابعاد دغدغه، کنجکاوی و کنترل موثر بود اما بر بعد اعتماد موثر نبوده است.
    کلیدواژگان: حکایت درمانی راه حل محور، انطباق پذیری شغلی، دانشجویان
  • حسن نوروزی زیارت، بهرنگ اسماعیلی شاد* صفحات 51-68

    مدیران در عصر کنونی برای آن که بتوانند نقش خویش را به انجام برسانند، باید بکوشند روحی جدید در خود پدید آورند. این روح، آن ها را از دنیای ماشینی تقلیل گرا به مجموعه مهارت های جدیدی رهنمون می کند که بر اساس پیچیدگی های عصر کوانتوم استوار است. هدف پژوهش، تبیین رابطه مهارت های کوانتومی با سبک های مقابله با استرس می باشد. روش پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی و از نظر هدف، کاربردی است. جامعه آماری شامل کارکنان سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی به تعداد 170 نفر بود و به روش نمونه گیری تصادفی ساده با استفاده از فرمول کوکران، 118 نفر انتخاب شدند. جهت سنجش مهارت های کوانتومی از پرسشنامه محقق ساخته و برای سنجش سبک های مقابله با استرس از پرسشنامه اندلر و پارکر (1990) استفاده شد. پرسشنامه ها دارای روایی صوری و سازه است و آلفای کرونباخ پرسشنامه ها برای مهارت های کوانتومی 0/93 و سبک های مقابله با استرس 0/92 محاسبه شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار اس پی اس اس 17 و آموس استفاده شد. یافته ها نشان داد مهارت های کوانتومی، بیشترین تاثیر را بر سبک مقابله مسیله مدار و کمترین تاثیر را بر سبک مقابله اجتنابی (0/39) دارد. نتایج حاصل از رگرسیون نشان داد که اعتماد کوانتومی دارای بیشترین ضریب تاثیر و احساس کوانتومی دارای کمترین ضریب تاثیر بر سبک های مقابله با استرس بود. نتایج، حاکی از آن است که مهارت های کوانتومی بر سبک های مقابله با استرس تاثیرگذار است و قدرت پیش بینی و تبیین سبک های مقابله را دارا می باشد.

    کلیدواژگان: مهارت های کوانتومی، سبک های مقابله با استرس، سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی
  • حمیدرضا سامانی پور*، معصومه حافظ امینی، جلیل یونسی صفحات 69-96
    هدف این پژوهش، ساخت مقیاس سکوت سازمانی بر اساس ادراک کارکنان شاغل در دستگاه های اجرایی استان قزوین است. نمونه پژوهش در مرحله اول با روش نمونه گیری طبقه ای و مرحله دوم از نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شد. بدین منظور مقیاس سکوت سازمانی شامل 38 گویه تهیه شد. الگوی مفهومی بر اساس مطالعات تطبیقی و روش دلفی مشتمل بر 5 سازه و در مجموع 36 گویه به دست آمد. شاخص CVR در تمامی سوالات، بیش از مقدار 0/62 و شاخص CVI کل پرسشنامه نیز 0/88 به دست آمد. نتایج تحلیل عاملی اکتشافی نیز ساختار ریاضی مدل عاملی را تایید کرد. مقدار شاخص KMO برابر 0/866 و آزمون بارتلت به لحاظ آماری، معنی دار بود. تحلیل عاملی مقیاس نشان داد که گویه های ارزیابی به 5 عامل خوشه بندی می شوند که 82/48 درصد از کل واریانس را تشکیل می دهند که به ترتیب به عنوان عوامل فردی، اداری، فرهنگ سازمانی، همکاران و گروه های متحد فشار نامگذاری شده اند. علاوه بر آن به منظور آزمون مقیاس، تحلیل عاملی تاییدی مرتبه اول و دوم نیز انجام گرفت. همچنین مقادیر آلفای کرونباخ از 0/94 تا 0/99 متغیر بود. مقادیر نشان داد که مقیاس، روایی و پایایی دارد. با توجه به این که پرسشنامه حاصل از گویه های موثر بر سکوت سازمانی، مورد تایید قرارگرفت، لذا می توان از این پرسشنامه جهت ارتقاء بهره وری نیروی انسانی و بهبود سطح رضایتمندی کارکنان در دستگاه های اجرایی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: سکوت، سکوت سازمانی، کارکنان دستگاه های اجرایی، روایی، پایایی
  • فاطمه شیرویه، محمدجعفر مهدیان، محمد ترابی گودرزی* صفحات 97-114

    حوادث ناگوار همیشه با انسان بوده اند و انسان علیرغم آسیب پذیری، دارای ویژگی های شخصیتی می باشد که به نوعی ابزاری برای مقابله با این مشکلات محسوب می شوند. بنابراین هدف این پژوهش، بررسی رابطه مدیریت زمان با کمال گرایی و میزان تاب آوری مدیران مدارس شهر اشترینان است. جامعه آماری پژوهش را مدیران مدارس اشترینان شامل می شود که با استفاده از جدول تعیین حجم نمونه کرجسی و مورگان، تعداد 70 نفر به روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب شده اند. برای گردآوری داده ها از ابزار پرسشنامه های استاندارد مقیاس تاب آوری کونور و دیویدسون (2003)، پرسشنامه استاندارد مدیریت زمان عزیزی مقدم (1385) و پرسشنامه استاندارد کمال گرایی هیل و همکاران (2004) استفاده شده است. داده های جمع آوری شده با بهره گیری از آزمون کلموگروف-اسمیرنوف برای نرمال سنجی توزیع داده و آزمون ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندمتغیره به کمک نرم افزارهای اس پی اس اس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته های پژوهش نشان داد که بین مدیریت زمان و مولفه های آن با کمال گرایی، رابطه مثبت وجود دارد. اما بین تفویض اختیار با کمال گرایی، رابطه ای وجود نداشت. همچنین بین مدیریت زمان و مولفه های آن (هدف گذاری، اولویت بندی فعالیت ها، مدیریت ارتباطات و مدیریت جلسات) با میزان تاب آوری، رابطه مثبت وجود دارد. اما بین برنامه ریزی عملیاتی و تفویض اختیار با میزان تاب آوری، رابطه وجود نداشت.

    کلیدواژگان: مدیریت زمان، کمال گرایی، تاب آوری مدیران
  • مستانه غنجی*، زهرا خوشنودی فر، پرویز رحیمی مصلح آبادی صفحات 115-133
    از آنجا که بهروزی سازمانی با اتخاذ رویکرد مثبت نگری به دنبال بهبود شادی و عملکرد در محیط های کاری است، طراحی الگوی بهروزی سازمانی در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، هدف این پژوهش قرار گرفت. این مطالعه از نوع پژوهش های کیفی است که داده ها از طریق روش نمونه گیری نظری و مصاحبه عمیق ساختاریافته با 18 نفر از مدیران وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی جمع آوری گردید و سپس با استفاده از رویکرد نظریه داده بنیاد مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. حاصل این مصاحبه ها، مجموعه ای از مضامین اولیه بود که طی فرایند کدگذاری باز، گردآوری و از درون آن ها مقوله هایی استخراج شد. سپس در مرحله کدگذاری محوری، پیوند میان این مقوله ها ذیل عناوین شرایط علی، پدیده محوری، راهبردها، عوامل زمینه ای، شرایط مداخله گر و پیامدهای بهروزی سازمانی در قالب پارادایم کدگذاری محوری تبیین شدند. در ادامه و در مرحله کدگذاری انتخابی نیز سیر داستان ترسیم شد. یافته ها نشان داد مولفه های فضیلت حرفه ای، فضیلت اجتماعی کار و سرمایه روان شناختی افراد از جمله عوامل اصلی در شکل دادن بهروزی سازمانی کارکنان بوده است. بهروزی سازمانی متشکل از سه لذت حرفه ای، رابطه ای و انعکاسی است که با ایجاد مالکیت روان شناختی در کارکنان به همراه عوامل مداخله گر و زیرساختی، ایجادکننده پیامدهای انتقالی، توسعه ای و عملکردی است.
    کلیدواژگان: بهروزی سازمانی، نظریه داده بنیاد، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
  • امیر شمس، علی تقوی مقدم، بهرنگ اسماعیلی شاد* صفحات 135-153

    امروزه، دانش افراد، ارزشمندترین دارایی های شرکت محسوب می شود. دانش و نوآوری، یکی از مهم ترین مزایای رقابتی در سازمان است و بهبود عملکرد سازمانی از طریق استفاده موثر از آن، یک مسیله مهم در سازمان ها است. هدف کلی پژوهش حاضر، بررسی تاثیر نوآوری باز بر فرهنگ سازمانی با میانجی گری هوش عاطفی در کارکنان موسسات حسابرسی مشهد است. این تحقیق از نظر هدف، کاربردی و از نظر گردآوری داده ها پیمایشی و از نظر روش، توصیفی -همبستگی است. جامعه آماری تحقیق حاضر شامل حسابرسان موسسات حسابرسی مشهد است که تعداد 70  نفر از آن ها به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها، از مدل معادلات ساختاری و نرم افزارهای اس پی اس اس و اسمارت پی ال اس استفاده گردید. نتایج تحقیق نشان داد نوآوری باز (خارج شونده و وارد شونده) بر فرهنگ سازمانی (درگیر شدن در کار، سازگاری، انطباق پذیری و رسالت) حسابرسان، تاثیر مستقیم دارد؛ یعنی با گسترش نوآوری باز، فرهنگ سازمانی کارکنان ارتقا می یابد. همچنین نتایج نشان داد که نوآوری باز بر فرهنگ سازمانی با میانجی گری هوش عاطفی موثر است.

    کلیدواژگان: نوآوری باز خارج شونده، نوآوری باز وارد شونده، فرهنگ سازمانی، هوش عاطفی- حسابرسان
  • عباس قائدامینی هارونی، مهرداد صادقی ده چشمه*، میثم بابائی فارسانی، غلام رضا مالکی فارسانی صفحات 155-176

    امروزه، رفتار و سبک رهبری تحول آفرین با در نظر گرفتن رضایت شغلی در درون سازمان به عنوان عامل ایجاد انگیزه تغییر سازمانی، تاثیر به سزایی بر نوع نیازها و آگاهی کارکنان دارد. همچنین از متغیرهای تاثیرگذار در بهبود عملکرد و بقای سازمان ها، خلاقیت و یادگیری است. لذا هدف این پژوهش، بررسی تاثیر رهبری تحول گرا بر نگرش به تغییر با نقش میانجی نوآوری سازمانی و یادگیری سازمانی بود. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر نحوه گردآوری اطلاعات، توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیه اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب به تعداد 554 نفر تشکیل دادند که از طریق فرمول نمونه گیری کوکران تعداد 226 نفر به عنوان نمونه از طریق روش نمونه گیری طبقه متناسب با حجم انتخاب شدند. تجزیه و تحلیل داده ها در سطح استنباطی مشتمل بر مدل سازی معادلات ساختاری انجام گرفت. نتایج پژوهش نشان داد که رهبری تحول گرا از طریق یادگیری سازمانی بر نگرش به تغییر، تاثیر مثبت و معناداری دارد که ضریب این تاثیر 0/44 است و از طریق نوآوری سازمانی بر نگرش به تغییر، تاثیر مثبت و معناداری دارد که ضریب این تاثیر 0/55 است. همچنین تاثیر مستقیم بر نگرش به تغییر، تاثیر مثبت و معناداری دارد که ضریب این تاثیر 0/66 است.

    کلیدواژگان: رهبری تحول گرا، نگرش به تغییر، نوآوری سازمانی، یادگیری سازمانی
  • هادی خیرآبادی، حسین اسلامی مفیدآبادی*، احسان رحمانی نیا صفحات 177-201
    هدف اصلی پژوهش حاضر، بررسی نقش و جایگاه فعالیت های سرمایه اجتماعی مدیر عامل بر مدیریت سود واقعی و عملکرد عملیاتی آینده شرکت ها بوده است. روش پژوهش، توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری مورد مطالعه شامل شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در دوره زمانی 1389 تا 1399 است. روش نمونه گیری پژوهش نیز به صورت منظم انجام شده است. برای آزمون فرضیه ها و تخمین مدل تجربی پژوهش از روش تجزیه و تحلیل همبستگی و رگرسیون چند متغیره استفاده شده است. همچنین، در این پژوهش به منظور آزمون فرضیه های پژوهش از نرم افزار اکسل، نرم افزار آماری حوزه علوم اجتماعی و برای محاسبات تخمین مدل های پژوهش حاضر از نرم افزار اقتصادسنجی ایویوز استفاده شده است. به طور کلی، نتایج کلی پژوهش حاضر نشان می دهد که نقش و جایگاه فعالیت های سرمایه اجتماعی مدیر عامل بر مدیریت سود واقعی و عملکرد عملیاتی آینده شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران به طور معناداری، تاثیرگذار است.
    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی مدیرعامل، مدیریت سود واقعی، عملکرد عملیاتی آینده شرکت ها
  • عاطفه اعوانی، احتشام رشیدی*، حسن برمکی صفحات 203-219

    راهبردهای سازمانی و کسب وکارهای دیجیتال اخیرا پیشرفت چشمگیری در سیستم های اطلاعاتی، ارتباطات و فن آوری های ارتباطی داشته اند و این پیشرفت ها راهبرد سنتی را به دیجیتال، تغییر داده اند و رسانه های اجتماعی با تاکید بر این نوع راهبرد، ما را در برقراری ارتباطات کمک می کنند. توسعه روابط اجتماعی در سازمان باعث افزایش عملکرد شغلی کارکنان می شود. لذا هدف از پژوهش، بررسی رابطه بین استفاده از رسانه های اجتماعی برای ارتباطات، روابط اجتماعی و عملکرد شغلی می باشد. این پژوهش بر اساس هدف، کاربردی و از نوع اسنادی-تحلیلی است. جامعه آماری این پژوهش، کارکنان بیمه پارسیان استان سمنان (384 نفر) است. برای دسترسی سریع به نظرات پرسش شوندگان از پرسشنامه استفاده گردید. برای تعیین پایایی آن از آلفای کرونباخ استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS از طریق آمار توصیفی و الگویابی معادلات ساختاری، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج پژوهش حاضر نشان می دهد با استفاده از رسانه های اجتماعی برای برقراری ارتباط عمودی بین رهبران و زیردستان، توسعه روابط بین فردی برای انجام اقدامات گروهی ناسازگار و درک اهداف مشترک در تیم می تواند تقویت شود. کیفیت ارتباط بین رهبران و زیردستان با کیفیت مبادلات ارتباطی تعیین می شود. رسانه های اجتماعی، اعضای تیم را قادر می سازد تا در زمان نیاز، در دسترس باشند.

    کلیدواژگان: رسانه های اجتماعی، ارتباطات سازمانی، عملکردکارکنان، بیمه پارسیان
  • منیره السادات حسینی، یونس وکیل الرعایا* صفحات 221-241

    در عصر حاضر، پدیده یادگیری سازمانی و ایجاد سازمان یادگیرنده به عنوان یک مقوله مهم در تعیین بقا یا زوال یک سازمان مطرح گردیده است و در فرایندهای خلق ارزش و رقابت پذیری می تواند نقش قابل توجهی داشته باشد. لذا هدف از این مطالعه، تحلیل اثر سازمان یادگیرنده و تاثیر آن بر بازاریابی داخلی در شرکت برق منطقه ای سمنان می باشد. این تحقیق از نظر هدف، کاربردی، از نظر نحوه گردآوری داده ها، توصیفی- پیمایشی و بر اساس ماهیت از نوع همبستگی به شمار می آید. جامعه آماری تحقیق شامل مدیران و کارکنان شرکت برق منطقه ای سمنان به تعداد 150 نفر و نمونه آماری بر اساس رابطه کوکران، 108 نفر از آن ها هستند که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده، انتخاب شده اند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته است که قابلیت اعتبار آن با استفاده از روش های روایی محتوا و روایی سازه و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ بررسی و تایید شده است. نتایج تحلیل داده ها با استفاده از آزمون معادلات ساختاری نشان داد که زمینه های ایجاد سازمان یادگیرنده در شرکت برق منطقه ای سمنان از حد متوسط، بالاتر بوده و در وضعیت نسبتا مطلوبی قرار دارند. به علاوه، نتایج آزمون های آماری همبستگی پیرسون و تکنیک مدل سازی معادلات ساختاری، بیانگر آن است که بین زمینه های ایجاد سازمان یادگیرنده با بازاریابی داخلی، رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. در واقع، زمینه های ایجاد سازمان یادگیرنده، تاثیر مثبت و معناداری بر بازاریابی داخلی دارند.

    کلیدواژگان: سازمان یادگیرنده، بازاریابی داخلی، توانمند سازی کارکنان، تسهیم اطلاعات
  • حسن برمکی*، اعظم قاسمی، محمد رافتی صفحات 243-264

    هدف اصلی این تحقیق، بررسی تاثیر رهبری خدمتگزار بر ترک خدمت کارکنان با توجه به نقش میانجی تعهد سازمانی و وفاداری کارکنان در میان شعب بانک سپه مشهد می باشد. این تحقیق، یک تحقیق کمی است که از نظر هدف، کاربردی و از نظر ماهیت روش نیز یک تحقیق توصیفی-همبستگی است. از لحاظ گردآوری داده ها نیز یک تحقیق پیمایشی می باشد. ابزار جمع آوری اطلاعات در این تحقیق، پرسشنامه است. جامعه آماری شامل 147 مدیر شعب بانک سپه مشهد است که نمونه 81 نفری به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آموس و به روش مدل معادلات ساختاری انجام شد. همچنین در تحلیل داده های مربوط به هر یک از فرضیات تحقیق از آزمون تی استفاده شد. نتایج نشان داد که رهبری خدمتگزار بر ترک خدمت کارکنان در شعب بانک سپه مشهد، تاثیر معناداری دارد و وفاداری کارکنان، تاثیر رهبری خدمتگزار بر ترک خدمت کارکنان در شعب بانک سپه را میانجیگری می کند. تعهد سازمانی، تاثیر رهبری خدمتگزار بر ترک خدمت کارکنان در شعب بانک سپه مشهد را میانجیگری می کند.

    کلیدواژگان: رهبری خدمتگذار، ترک خدمت کارکنان، وفاداری کارکنان، تعهدسازمانی
|
  • Vahid Mirzaei *, Mahdi Bahrami, MohammadSadegh Akbari Nooghabi Pages 9-34

    The lack of nurses and the high rate of their turnover is still the most important issues that health centers are planning to provide appropriate solutions to solve it. One of these important issues, is the career plateauing of nurses. Accordingly, this study aims to examine the impact of hierarchical plateau on turnover intention with the moderating role of the person job-fit facet. This is an applied descriptive-survey study in which the statistical population includes 1132 registered and contract registered nurse of Imam Reza Hospital in Mashhad. Cochran's method was used to determine the sample size. Based on this, 287 of them were selected as a statistical sample with the Random sampling method. To collect data, the questionnaire of Hierarchical plateau of Hossain and Shirazi (2018), p-j fit questionnaire of Ab Hamid et al. (2017), and Demand-Abilities of Memon et al (2014) were used. To evaluate the validity of the questionnaire, content validation and for Questionnaire reliability Cronbach's alpha were used. Data analysis was performed with SPSS24 software. The results showed a positive and significant impact of hierarchical plateau on turnover intention. On the other hand, the p-j facet does not moderate the relationship between the hierarchical plateau and turnover intention.

    Keywords: Hierarchical plateau, Person-job fit, turnover intention
  • Marziyeh Malekiha * Pages 35-50
    Today, career adaptability has important role in entering and employability of individuals at work world. On this base, the purpose of this study was to examine the effectiveness of postmodern career counseling intervention based on solution-focused narrative therapy on increasing career adaptability in Qom province graduate agriculture field students. The statistical population consisted of all graduate agriculture field students in Qom province at 2019 year. Research procedure was quasi – experimental design with pre-test - post-test and control group. The Sample of study included 32 students who have been placed randomly in the intervention and control group. Career adaptability as dependent variable was assessed by career adaptability questionnaire. The experimental group was exposed to postmodern career counseling based on solution-focused narrative therapy for 11 sessions in 90 minutes. For analyze of data, SPSS-21 software were used. Results show that solution-focused narrative therapy has increased career adaptability in concern, curiosity and control dimension but not has been effect on control dimension.
    Keywords: Solution-focused narrative therapy, Career Adaptability, graduate students
  • Hasan Noroozi Ziarat, Behrang Esmaeilishad * Pages 51-68

    The aim of this study was to explain the relationship between quantum skills and coping styles. The research method was descriptive-correlational and applied in terms of purpose. The statistical population consisted of 170 employees of North Khorasan Industry, Mining and Trade Organization and 118 people were selected by simple random sampling using Cochran's formula. For assessment quantum skills is used of researcher-made questionnaire and for Coping styles used Endler and Parker (1990) questionnaire. for the purpose of determining the questionnaire reliability، cronbach’s alpha and for validity، face and construct validity has been used. The analysis of data is used Spss 17 and Amos. quantum skills have the highest effect on Problem-Oriented coping style (0/56) and were the least effect on avoidance coping style (0/39). The results of the regression coefficients showed that of among the quantum skills، skill of quantum trust have the highest Coefficient of effect (0/56) and skill of quantum feel have the least Coefficient of effect (0/39) on the styles of coping with stress. The results from the study show that quantum skills and coping style influence and have the power to predict coping styles have been recognized.

    Keywords: quantum skills, Coping styles, Industry, Mining, Trade Organization of North Khorasan
  • Hamidreza Samanipoor *, Masoomeh Hafez Amini, Jalil Younesi Pages 69-96
    The purpose of this study is to develop and construct scale of organizational silence based on the perception of employees working in the administrative offices of Qazvin province. The research sample was selected from the statistical population by two-stage sampling method. The first stage was stratified sampling and the second stage was simple random sampling. The research sample included 15 administrative offices and 414 employees working in the administrative offices of Qazvin province in 6 cities. For this purpose, the organizational silence scale consisting of 38 items was prepared. The value of KMO index was 0.866. Factor analysis of the scale showed that the evaluation items are clustered into 5 factors that account for 82.48% of the total variance. The described variance factors were 18.49%, 17.56%, 16.92%, 15.21% and 14.30%, respectively. According to the research literature these factors have been named as individual, administrative, organizational culture, colleagues and allied pressure groups. In addition, in order to test the scale, first and second order confirmatory factor analysis was performed. Cronbach's alpha values ​​also ranged from 0.94 to 0.99. The total Cronbach's alpha value was 0.93.The values ​​obtained from the scale showed that the scale has validity and reliability.
    Keywords: Silence, Organizational Silence, administrative office staff, Validity, Reliability
  • Fatemeh Shiroye, MohamadJafar Mahdiayan, Mohamad Torabi Goodarzi * Pages 97-114

    The aim of this study was to investigate the relationship between time management and perfectionism and the degree of resilience of school principals in Oshtrinan. The statistical population of the study consisted of N = 85 principals of secondary and primary schools in Oshtrinan district in the academic year of 1995-96, which using the Krejcie and Morgan sample size determination table, N = 70 people by stratified sampling method were selected as a sample. To collect data, the standard questionnaires of Connor and Davidson (2003) Resilience Scale, Azizi Moghadam Time Management Standard Questionnaire (2006) and the standard questionnaire of Perfectionism of Hill et al. (2004) were used. The collected data was analyzed using descriptive and inferential statistical tests such as Kolmogorov-Smirnov test for data distribution normalization and Pearson correlation coefficient and multivariate regression tests using SPSS software. Findings showed that there is a positive relationship between time management and its components, goal setting, activity prioritization, operational planning, communication management and meeting management with perfectionism. But there is no relationship between delegation and perfectionism. There is a positive relationship between time management and its components, goal setting, activity prioritization, communication management and meeting management with resilience rate. But there is no relationship between operational planning, delegation and resilience.

    Keywords: time management, Perfectionism, resilience
  • Mastaneh Ghonji *, Zahra Khoshnodifar, Parviz Rahimim Moslehabadi Pages 115-133
    Well-being means developing a person's potentials and capacities, having control over life, having a goal (working for valuable goals) and experiencing positive relationships. This study is a qualitative research in which data were collected through theoretical sampling method and depth structured interviews with 18 managers of the ministry of Cooperative, Labor and Social Welfare and the foundation was analyzed using the data theory approach.The result of these interviews was a set of basic that were collected during the open coding process and categories were extracted from them. Then, in the axial coding stage, the link between these categories was explained under the headings of causal conditions, axial phenomena, strategies, contextual factors, intervening conditions and consequences of organizational well-being in the form of axial coding paradigm. Then, in the selected coding stage, the course of the story was drawn. The results showed that professional virtues, social virtues of work and psychological capital of individuals are the main factors in shaping the organizational well—being of employees. Organizational well -being consists of three professional, relational and reflective pleasures that create transitional, developmental and functional consequences by creating psychological ownership in employees along with intervening and infrastructural factors.
    Keywords: Organizational well-being, grounded theory, Ministry of Cooperatives, Labor, Social Welfare
  • Amir Shams, Ali Taghavi Moghaddam, Behrang Esmaeilishad * Pages 135-153

    Today, people's knowledge is the most valuable assets of the company. Knowledge and innovation is one of the most important competitive advantages in the organization and improving organizational performance through its effective use is an important issue in organizations. The general purpose of this study is to investigate the effect of open innovation on organizational culture mediated by emotional intelligence in the staff of auditing firms in Mashhad. This research is applied in terms of purpose and in terms of survey method and is of descriptive-correlation type. The statistical population of the present study includes the auditors of Mashhad auditing firms, 70 of whom were selected as a sample. Structural equation model was used for data analysis and SPSS and Smart PLS software were used for data analysis. The results showed that open innovation (exit and entry) has a direct impact on the organizational culture (involvement in work, adaptation, adaptability and mission) of auditors. Therefore, we conclude that with the spread of open innovation, the organizational culture of employees' increases. The results also showed that open innovation is effective on organizational culture mediated by emotional intelligence.

    Keywords: Outgoing Innovation, Incoming Innovation, Organizational Culture, emotional intelligence, Auditors
  • Abbas Ghaedamini Harouni, Mehrdad Sadeghi De Cheshmeh *, Meysam Babaeefarsani, GhulamReza Maleki Farsani Pages 155-176

    The purpose of this study was to investigate the impact of transformational leadership on attitudes toward change through organizational innovation and organizational learning. The present study was applied in terms of purpose and correlational in terms of how to collect descriptive information. The statistical population of the present study consisted of all faculty members of Islamic Azad University, South Tehran Branch, 554. 226 people were selected through Cochran sampling formula as a sample through stratified sampling method appropriate to the volume. And structures were examined and after the necessary terms validity was confirmed and on the other hand the reliability of the questionnaires by Cronbach's alpha method to (0.93) and (0.81), (0.85) and (0.92) Data analysis was performed at the inferential level, including structural equation modeling. The research results showed that transformational leadership through organizational learning has a positive and significant effect on attitudes to change with a coefficient of this effect of 0.44 And through organizational innovation has a positive and significant effect on attitudes to change, the coefficient of this effect is 0.55 and also It has a direct positive effect on the attitude to change and the coefficient of this effect is 0.66.

    Keywords: Transformational Leadership, Attitude to Change, Organizational innovation, Organizational learning
  • Hadi Kheirabadi, Eslami Mofid Abadi Hossein *, Ehsan Rahmaninia Pages 177-201
    The main aim of the current research was to investigate the role and place of CEO's social capital activities on real profit management and future operational performance of companies. The present research method was descriptive-survey. The statistical population of the study included the companies admitted to the Tehran Stock Exchange in the period from 2010 to 2021. The sampling method of the research has also been done regularly. Correlation analysis and multivariate regression methods have been used to test the hypotheses and estimate the empirical model of the research. Also, in this research, in order to test the hypotheses of the research, Excel software, a statistical software of the statistical package for the social sciences (SPSS), has been used, and for the estimation calculations of the models of the present research, the econometric Eviews software has been used. In general, the general results of the present research show that the role and position of the CEO's social capital activities have a significant effect on the real profit management and the future operational performance of the companies admitted to the Tehran Stock Exchange.
    Keywords: CEO's social capital, real earnings management, future operating performance of companies
  • Atefe Avani, Ehtesham Rashidi *, Hassan Barmaki Pages 203-219

    Organization strategies and digital businesses have recently made significant advances in information systems and communication technologies. The current study examines the relationship between the use of social media for communication, social relationships and job performance due to their potential theoretical and practical importance. This study was based on applied studies, documentary-analytical type. The statistical population of this study is employees of Parsian Insurance company in Semnan province (384) and a sample of infinite volume was selected and examined by stratified sampling. Respondents' opinions A questionnaire was used. Cronbach's alpha was used to determine its reliability. Data were analyzed using descriptive statistics and structural equation modeling using SPSS software. The present study shows that by using social media to establish vertical communication between leaders and subordinates, the development of interpersonal relationships for incompatible group actions and understanding of common goals in the team can be strengthened, discussion and rapid circulation of communication quality between leaders and subordinates are determined by the quality of communication exchanges, social media enables team members to be available when needed so employees can share resources and information and use social media for horizontal communication, news and get their opinions.

    Keywords: Social Media, Organizational Communication, Employee Performance, Parsian Insurance Co
  • Monirehsadat Hosseini, Younos Vakil Alroaia * Pages 221-241

    The purpose of this study is to investigate the requirements for creating learning organization and its relationship with internal marketing in Semnan Regional Electric Company. The study in terms of the type is applied and in terms of the method, descriptive-survey. In addition, this research is based on the nature of correlational. The statistical population of the study consisted of managers and official, permanent and contract employees of Semnan Regional Electric Company with 150 people and the sample was 108 persons are that were selected by random sampling method. The data gathering tool was a questionnaire which its validity using content and face validity and reliability using Cronbach's alpha coefficient has been reviewed and approved. The results of data analysis using T-test student showed that the requirements for creating learning organization, internal marketing and their components in Semnan Regional Electric Company are above average and are in a relatively favorable situation. In addition, the results of Pearson correlation tests and structural equation modeling (SEM) technique indicate that there is a positive and significant relationship between the requirements for creating learning organization and internal marketing. In fact, the requirements for creating learning organization have a positive and significant effect on internal marketing.

    Keywords: Learning Organization, Internal marketing, Empowering employees, Sharing information
  • Hassan Barmaki *, Azam Ghasemi, Mohammad Rafati Pages 243-264

    In this article, with the aim of influencing the leadership of the superior employee, the service of the employees was mediated by the organizational commitment and loyalty of the employees among the branches of Sepah Bank in Mashhad. The present research is an applied research in terms of purpose and descriptive-correlational research in terms of data collection and implementation. The data collection tool in this research is a questionnaire. The statistical population includes the managers of Sepah Bank Mashhad branches with 147 and a sample size of 108 people, which was determined by simple random sampling method. Data analysis was performed using Amos software and structural equation method. Also, t-test was used to analyze the data related to each of the research hypotheses. The results showed that the service leadership has an effect on the staff leaving the Sepah Bank branches in Mashhad and the employees' loyalty mediates the effect of the superior service leadership of the employees serving in the Sepah Bank branches. The commitment of the organization is mediated by the leadership of the superior service provider of the employees in the branches of Sepah Bank in Mashhad.

    Keywords: Servant leadership, Employee Job, turnover Employee Loyalty, Organizational Commitment