فهرست مطالب

طب نظامی - سال بیست و پنجم شماره 2 (پیاپی 120، خرداد و تیر 1402)

مجله طب نظامی
سال بیست و پنجم شماره 2 (پیاپی 120، خرداد و تیر 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/03/14
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فرشته عباسپور، روح الله زابلی، علی نصیری، محمدکریم بهادری صفحات 1739-1751
    زمینه و هدف

     وقوع حوادث بیوتروریستی و همه گیری بیماری های نوپدید و بازپدید، ضرورت آمادگی ‎را برای کشورها بیش از پیش مطرح می سازد. به دلیل ماهیت تهدیدات زیستی اولین افرادی که با پیامدهای یک حمله زیستی روبرو می شوند، مدیران و کارکنان مراکز بهداشتی و درمانی هستند. بنابراین نظام سلامت باید برای مقابله با تهدیدات زیستی آمادگی های لازم را کسب نماید. یکی از راه های کسب آمادگی انجام تمرینات مختلف در این حوزه است. بدین منظور مطالعه حاضر به تبیین ابعاد و مولفه های تمرین بیمارستانی به منظور آمادگی در برابر حوادث و تهدیدات زیستی می پردازد.

    روش ها

     این مطالعه به روش مرور حیطه ای در سال 1401 انجام شد. جامعه و گروه هدف در این مطالعه کلیه بیمارستان های کشور بودند. داده ها از طریق جستجوی کتابخانه ای و اینترنتی در منابع الکترونیکی Science Direct ،Scopus ،PubMed ،GoogleScholar و SID با کلیدواژه های پژوهش، آمادگی در برابر حوادث و تهدیدات زیستی و برنامه تمرین بیمارستانی بین سال های 2000 تا 2022 جمع آوری شد و با نرم افزار MAXQDA نسخه 18 تجزیه و تحلیل گردید.

    یافته ها

     یافته های مطالعه از 9 بعد 1) رهبری، فرماندهی و هماهنگی، 2) ارتباطات، مدیریت اطلاعات و اطلاع‎رسانی، 3) برنامه ریزی و تدوین پروتکل ها، 4) تدوین سناریو، آموزش و انواع تمرین، 5) فراظرفیت و مدیریت منابع، 6) سازماندهی تمرین و سرمایه انسانی،  7) اجرای تمرین و عملیات پاسخ، 8) ایمنی و امنیت، 9) بازیابی، ارزشیابی و درس آموخته ها و 31 مولفه تشکیل شده است.

    نتیجه گیری

     طبق نتایج به دست آمده در این مطالعه، بیمارستان ها باید برای اجرای صحیح تمرین زیستی هر یک از 9 بعد و 31 مولفه زیرمجموعه آن ها را با دقت و با جزییات اجرا نمایند.

    کلیدواژگان: آمادگی، تمرینات، تهدیدات زیستی، حوادث زیستی
  • مهدی خوبدل، محمد مرادی صفحات 1752-1765

    پشه های جنس آیدس به دلیل انتقال بیماری های خطرناک آربوویروسی اهمیت زیادی دارند. تب دانگ، زیکا، چیکونگونیا و تب زرد از جمله این بیماری ها هستند که در سال های اخیر به نگرانی جهانی در حوزه بهداشت و پزشکی تبدیل شده اند. کنترل ناقل در مقابله با این بیماری ها یک راهبرد کلیدی است و تحقیقات زیادی بر روی ناقلین این بیماری ها صورت می گیرد که این تحقیقات نیازمند پرورش ناقل در شرایط آزمایشگاهی قابل کنترل است. مهمترین عوامل فیزیکی در پرورش حشرات شامل دما، رطوبت و نور می باشند. این عوامل در انسکتاریوم بر اساس حشره مورد نظر تنظیم می شوند. انسکتاریوم محیط حساسی بوده و در طراحی آن باید نظافت و جلوگیری از آلودگی و حمله آفات و همچنین خروج و فرار حشرات پرورش یافته از کلنی در نظر گرفته شوند. چرخه زندگی پشه های آیدس شامل چهار مرحله تخم، لارو، شفیره و بالغ است که آشنایی با زیست شناسی و رفتار پشه در هر یک از مراحل در فرایند پرورش به ما کمک می کند. پشه های جنس آیدس از نظر نحوه تخم گذاری و خونخواری با سایر جنس های پشه ها تفاوت داشته و فرایند پرورش آن ها پیچیده تر است. در مطالعه حاضر طراحی انسکتاریوم و فرایند پرورش پشه های آیدس شامل تفریخ تخم، پرورش لارو، جداسازی و پرورش شفیره، پرورش بالغ، جمع آوری و ذخیره تخم مورد بررسی قرار می گیرد.

    کلیدواژگان: پشه آئدس، پرورش حشرات، انسکتاریوم، آربوویروس
  • رضا سبزواری راد صفحات 1766-1773
    زمینه و هدف

     آگاهی از شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی و وضعیت ارگونومیکی افراد نظامی می تواند در طراحی برنامه های پیشگیرانه موثر باشد. بنابراین هدف از مطالعه حاضر بررسی وضعیت ارگونومیکی و شیوع اختلالات اسکلتی-عضلانی کارکنان اداری یکی از مراکز نظامی در استان تهران می باشد.

    روش ها

     تعداد 100 نفر از کارکنان اداری با بیش از 1 سال سابقه کار به صورت هدفمند و در دسترس انتخاب شدند. جهت بررسی شیوع اختلالات اسکلتی-عضلانی در اندام های مختلف بدنی از پرسشنامه نوردیک و جهت بررسی وضعیت ارگونومیکی از پرسشنامه QEC در 40 اتاق کار استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های خی دو و من ویتنی و از نرم افزار SPSS نسخه 19 در سطح معناداری 0/05 استفاده شد.

    یافته ها

     بیشترین شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی کارکنان اداری به ترتیب در نواحی گردن (57 درصد)، زانو (56 درصد) و مچ دست (52 درصد) بوده و ارتباط معناداری بین 3 متغیر سن، سابقه کار و وزن با اختلالات اسکلتی- عضلانی (0/0001>P) مشاهده شد. همچنین اکثریت کارکنان (44 درصد) در سطح ریسک ارگونومیک 4 (بسیار بالا) با امتیاز QEC بیش از 70% قرار دارند و اکثریت کارکنان با علایم اختلالات اسکلتی-عضلانی، حداقل در یکی از نواحی 9 گانه مورد بررسی بدن (91 درصد) در سطح ریسک ارگونومیک 4 (بسیار بالا) مشغول به انجام وظیفه بوده اند.

    نتیجه گیری

     کارکنان اداری مراکز نظامی در شرایط نامناسب و با ریسک بالای سطح ارگونومیک مشغول به کار هستند. با نگرش به اینکه سه متغیر سن، سابقه کار و وزن نقش بسزایی در شیوع اختلالات اسکلتی-عضلانی کارکنان اداری ایفا می نماید، برنامه های غربالگری و تجویز حرکات اصلاحی و تمرین درمانی بایستی به طور جدی و بی درنگ انجام شود.

    کلیدواژگان: کارکنان اداری، اختلالات اسکلتی- عضلانی، ارگونومی
  • صادق پورعلی فتیده، سید مرتضی حسینی، امین امینی، سید محمدکاظم واعظ موسوی، حسین شیروانی صفحات 1774-1786
    زمینه و هدف

     یکی از عوامل موثر در موفقیت هوانوردان، میزان توانایی توجه و قابلیت جستجوی بینایی است. پژوهش حاضر با هدف بررسی عملکرد جستجوی بینایی و کارکردهای توجهی هوانوردان بر پایه مداخله تحریک الکتریکی فراجمجمه ای انجام شد.

    روش ها

     پژوهش از نوع کارآزمایی بالینی غیر تصادفی، نیمه آزمایشی با طرح متقاطع تک سوکور بود. جامعه آماری پژوهش، هوانوردان نظامی یک مرکز آموزشی شهر تهران در سال 1401 بودند. از جامعه آماری تعداد 12 نفر (با میانگین سنی 4/82±37/53) به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و در سه نوبت تحت تحریک الکتریکی فراجمجمه ای با فاصله زمانی دو روز برای هر تحریک مورد بررسی قرار گرفتند. پروتکل شامل یک جلسه تحریک الکتریکی فراجمجمه ای در حالت های تحریک آنودال، کاتدال و شم بود. ابزار پژوهش شامل آزمون عملکرد پیوسته و آزمون دقت متمرکز و پراکنده بود.

    یافته ها

     نتایج بررسی فرضیه ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس اندازه گیری مکرر نشان داد که تحریک الکتریکی مستقیم مغز در کاهش زمان واکنش جستجوی بینایی و افزایش پاسخ صحیح جستجوی بینایی تاثیر معنادار دارد (0/05≥P). همچنین، تحریک الکتریکی مستقیم مغز در کاهش زمان واکنش گوش بزنگی و پاسخ صحیح گوش بزنگی هوانوردان تاثیر معنادار داشت. همچنین بررسی تفاوت موقعیت تحریک انجام شده نشان داد که تحریک آندی نسبت به سایر موقعیت های تحریکی اثربخشی بیشتری دارد (0/05≥P) و باعث کاهش زمان واکنش جستجوی بینایی و افزایش پاسخ صحیح جستجوی بینایی هوانوردان شده است.

    نتیجه گیری

     به نظر می رسد می توان که برای حفظ تمرکز و مدیریت توجه هوانوردان (یعنی در هرلحظه آگاهی و کنترل داشته باشند و توجه آن ها به بهترین شکل به سیگنال های مرتبط با هدف معطوف شود) می توان از تحریک الکتریکی فراجمجمه ای مغز استفاده نمود.

    کلیدواژگان: شناخت، توجه، تکنیک ردیابی، حرکات هوایی
  • حسین صمدی، جلیل مرادی، حجت دهقان زاده همدان صفحات 1787-1795
    زمینه و هدف

     اختلالات جسمانی و روانی، به وفور در جانبازان و معلولین مشاهده شده و علاوه بر ایجاد نگرانی، تاثیرات بسیار نامطلوبی بر جنبه های مختلف زندگی آن ها می گذارد. با توجه به این که سلامت جسمانی و روانی، هرکدام به سهم خود می توانند در سلامت عمومی جانبازان و معلولین سهم بسزایی داشته باشند، پرداختن به این ابعاد ضروری به نظر می رسد. لذا هدف پژوهش حاضر پیش بینی اعتماد اجتماعی، خودکنترلی و خودکارآمدی بر اساس سطح فعالیت بدنی در جانبازان و معلولین بود.

    روش ها

     روش پژوهش حاضر از نوع توصیفی-همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش را جانبازان و معلولان استان یزد تشکیل دادند که از این بین تعداد 109 نفر (62 جانباز و 47 معلول) به عنوان نمونه آماری به روش دردسترس انتخاب شدند. جهت بررسی متغیرهای پژوهش از مقیاس های فعالیت بدنی شارکی (1997)، خودکنترلی تانجی (2004)، اعتماد اجتماعی صفاری نیا و شریف (1389) و خودکارآمدی شرر و همکاران (1982) استفاده شد. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون برای تعیین میزان ارتباط بین متغیرها و رگرسیون خطی ساده برای پیش بینی متغیرها تحلیل شد.

    یافته ها

     یافته ها نشان داد که نمرات سطح فعالیت بدنی به طور معناداری قابلیت پیش بینی متغیرهای خودکنترلی (0/39=r) و اعتماد اجتماعی (0/31=r) را در جانبازان و معلولین دارا می باشد (0/01>P). اما سطح فعالیت بدنی با توجه به همبستگی پایین با متغیر خودکارآمدی (0/14=r)، قابلیت پیش بینی معنادار این متغیر را دارا نمی باشد (0/19=P).

    نتیجه گیری

     با توجه به نتایج پیشنهاد می شود برنامه ریزی های مناسب جهت حضور شرکت افراد جانباز و معلول در فعالیت های بدنی منظم به منظور افزایش خودکنترلی و اعتماد اجتماعی و در نتیجه افزایش کیفیت زندگی مدنظر قرار گیرد.

    کلیدواژگان: اعتماد اجتماعی، خودکنترلی، خودکارآمدی، فعالیت بدنی، جانبازان، معلولین
  • حمیدرضا رسولی، مهدی محمدیان سلیم، مرصاد مهرنهاد، شهرام منوچهری، محمد اسلامیان، سمیرا طالبی، فتح الله احمدپور صفحات 1796-1805
    زمینه و هدف

     آسیب تروماتیک مغزی (TBI) عامل اصلی ناتوانی، مرگ و میر و اختلالات روانی است. برای مطالعه دقیق این آسیب ما نیاز به انجام کارهای تحقیقاتی بیشتر در مدل حیوانی هستیم، از این رو اقدام به بررسی یک روش جدید برای ایجاد ترومای متوسط مغزی توسط آونگ ساخته شده برای مدل حیوانی در موش های صحرایی نر شد.

    روش ها

     برای انجام این تحقیق در ابتدا 14 سر موش های صحرایی نر نژاد ویستار با وزن 10±230 گرم تهیه شده و جهت سازگاری با شرایط آزمایشگاه به مدت یک هفته در محیط آزمایشگاه نگهداری شدند. گروه بندی به صورت تصادفی در دو گروه هفت تایی شاهد و گروه تروما انجام گرفت که به ترتیب گروه شاهد بدون تغییر و گروه تروما با آونگ ساخته شده مورد آسیب و ایجاد ضربه مغزی قرار گرفت. برای ایجاد این ضربه اقدام به ساخت یک آونگ به وزن 10 کیلوگرم و طول 40 سانتی متر با پروفیل های استیل 2 سانتی متری شد که ارتفاع پرتاب این آونگ توسط صفحه مدرجی به شعاع 34 سانتی متر کنترل و تنظیم می گردید. نیروی وارده به جمجمه باعث ایجاد ضربه متوسط مغزی گردید. سپس با بررسی رفتارشناسی و استفاده از دستگاه میکروسی تی موش ها مورد آزمایش قرار گرفتند.

    یافته ها

     در مطالعه تصاویر به دست آمده از سی تی اسکن با مقایسه دو گروه، در گروه تروما آسیب متوسط مغزی از نوع سابدورال تایید گردید (0/001>P). یافته های حاصل از آزمون معمای آبی موریس طی سه هفته یاداشت شد. هفته اول برای آموزش دادن و یادگیری موش ها با محیط این آزمایش بود. روند یادگیری طی هفته اول انجام پذیرفت که مدت زمان یافتن سکوی شیشه ای هر موش در روزهای مختلف ثبت گردید. بررسی بیشتر رفتارشناسی موش ها نیز در گروه تروما نشان داد میانگین مدت زمان یافتن سکو نسبت به گروه شاهد افزایش یافته است (0/001>P).

    نتیجه گیری

     دستگاه طراحی شده در این مطالعه به خوبی توانست مدل ترومای مغزی موش را به صورت فیزیکی ایجاد کند که امید است این مدل دستگاه در مطالعات آینده قابل استفاده باشد.

    کلیدواژگان: ترومای متوسط مغزی، رفتارشناسی، جمجمه، سابدورال، جراحت
  • احمد ابوالفتخی، مهدی فصیحی، زینب تابانژاد صفحات 1806-1814
    زمینه و هدف

     در جهت ریشه کنی عفونت علی رغم نیاز ضروری به سلول های T، نقش حفاظتی پاسخ هومورال نیز در پاسخ دفاعی مشهود است. این مطالعه با هدف بررسی نقش ایمنی زایی و مصونیت زایی پروتیین کایمر نوترکیب سه جزیی rTF/Bp26/Omp31 در موش نژاد BALB/c به عنوان معرفی یک کاندید واکسن جدید انجام پذیرفته است.

    روش ها

     در این مطالعه تجربی به منظور ارزیابی ایمنی زایی پروتیین نوترکیب طراحی شده، کلون و بیان ژن درEscherichia coli BL21 (DE3) انجام پذیرفت. پروتیین استخراج شده از کشت سلول های مذکور توسط ستون Ni-NTA مورد تخلیص قرار گرفت. سپس با استفاده از روش های استاندارد مواد مورد نیاز از جمله سورفاکتانت های تووین و اسپن، کلسترول و کلروفرم نانو حامل های نیوزوم ساخته شده و سپس با پروتیین تخلیص یافته مخلوط و جهت تزریق به سرموش آزمایشگاهی BALB/c آماده گردید.

    یافته ها

     ارزیابی پاسخ ایمنی تولید آنتی بادی علیه نیوزوم حاوی پروتیین نوترکیب را نشان داد که در روش های مختلف تزریق میزان تولید آنتی بادی نیز متفاوت بود. آنالیز داده های آماری، حاکی از پاسخ مناسب سیستم ایمنی موش آزمایشگاهی بود.

    نتیجه گیری

     نتایج این مطالعه حاکی از اثربخشی بهتر و مناسب تر فرم نانونیوزومی در طراحی واکسن بروسلا و عملکرد ایمنی آن است و این سازه ایمونوژن می تواند برای طراحی یک واکسن علیه بروسلوزیس مناسب باشد.

    کلیدواژگان: بروسلا، نیوزوم، پروتئین، نوترکیب، واکسن
  • میلاد کریمی سراب، زینب برجیان بروجنی، امید رئیسی، زینب تابانژاد، مرتضی مصری، پگاه آردی، محمد شکری، محمدحسین کلامی، امیرمحمد صادقی، مهدی زارعی صفحات 1815-1820
    زمینه و هدف

     رودوتورولا موسیلاجینوزا به عنوان یک پاتوژن بالقوه در میزبان های سرکوب شده سیستم ایمنی ظاهر شده است. این عامل قارچی به ندرت باعث ایجاد انیکومایکوزیس در میزبان های دارای ایمنی سالم می شود. در این مطالعه اونیکومایکوزیس ناشی از این سویه روی ناخن های مختلف پا و دست در یک بزرگسال جوان دارای قابلیت ایمنی معرفی می شود.

    معرفی بیمار:

     بیمار یک خانم 18 ساله با علایم بالینی ناخن شست پای چپ در قسمت دیستال پودری و لیز شده و هیپرکراتوز زیر ناخن با اریتم مختصر در اطراف بود و ناخن انگشت سبابه دست چپ دفورمه و با سطح چین دار و دارای شیار که به آزمایشگاه مرکز درمانی حضرت قایم (عج) مراجعه نمود. پس از اقدامات تشخیصی، او تحت درمان خوراکی ایتراکونازول 200 در روز به مدت 2 ماه به همراه پماد موضعی کلوتریمازول و سولفاستامید قرار گرفت و درمان شد. ناخن ها به طور رضایت بخشی به درمان پاسخ دادند. پس از دو ماه قطع دارو، عدم وجود قارچ در نمونه بالینی تایید گردید. شناسایی و تعیین هویت قارچ توسط ویژگی های مورفولوژیکی، کشت و همچنین با روش مولکولی DNA تایید شد و رودوتورولا موسیلاجینوزا به عنوان عامل اتیولوژیک اونیکومایکوزیس گزارش گردید. حساسیت دارویی ضدقارچی در شرایط آزمایشگاهی با استفاده از روش دیسک دیفیوژن طبق دستورالعمل CLSI تعیین شد.

    نتیجه گیری

     گونه ایزوله شده به عنوان یک گونه غیرمعمول اونیکومایکوزیس معرفی شد که لازم است حساسیت آن به کتوکونازول، ایتراکونازول و اکونازول و مقاومت آن به آمفوتریسین ب و نیستاتین توسط متخصصین آزمایشگاه قارچ شناسی و متخصصین بالینی مورد ملاحظه و توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: رودوتورولا موسیلاجینوزا، اونیکومایکوزیس، قارچ، تشخیص آزمایشگاهی
|
  • Fereshteh Abbaspour, Ruhollah Zaboli, Ali Nasiri, Mohammadkarim Bahadori Pages 1739-1751
    Background and Aim

    Bioterrorist incidents and the epidemic of emerging and re-emerging diseases highlight the necessity of preparation for countries more than ever. Due to the biological threats nature, managers and employees of healthcare centers are the first people to face the consequences of a biological attack. Therefore, the healthcare system must make the necessary preparations to deal with biological threats. One way to prepare is to do various exercises in this field. The aim of the current study was to identify dimensions and components of hospital exercises to Preparedness for biological incidents and threats.

    Methods

    Data were collected through library and internet searches in electronic sources including Science Direct, Scopus, PubMed, GoogleScholar and SID using the keywords of research, preparedness against incidents and biological threats, and hospital exercises program between 2000 and 2022. Collected data were analyzed by MAXQDA v18 software.

    Results

    The findings of the study consist of 9 dimensions: 1) Leadership, command, and coordination, 2) Communication, information management, and information, 3) Planning and formulation of protocols, 4) Development of scenarios, training, and types of exercises, 5) Overcapacity and resource management, 6) Exercise organization and human capital, 7) Exercise implementation and response operations, 8) Safety and security, 9) Retrieval, evaluation, and lessons learned, and 31 components as well.

    Conclusion

    According to the results obtained in this study, hospitals must implement each of the 9 dimensions and 31 sub-components carefully and in detail for the correct implementation of the biological practice.

    Keywords: Preparedness, Exercises, Biothreats, Bioincidents
  • Mehdi Khoobdel, Mohammad Moradi Pages 1752-1765

    Aedes mosquitoes are very important due to the transmission of dangerous arboviral diseases. Dengue Fever, Yellow fever, Chikungunya, and Zika are some of these diseases, which have become a global public health concern in recent years. Vector control is a key strategy against these diseases, and numerous research is conducted on the vectors of these diseases, which require the rearing of the vector in controlled laboratory conditions. Temperature, humidity, and light are considered the most important factors in insect rearing. These factors are adjusted in the insectary based on the selected species. Insectary, the insect reproduction laboratory, is a sensitive place, and significant attention must be paid to its cleanliness of it. Moreover, the probability of insects escaping from the colony should be reduced to zero. The life cycle of Aedes mosquitoes includes four stages: egg, larva, pupa, and adult. Knowing the biology and behavior of mosquitoes in each stage helps us in the rearing process. The mosquitoes of the genus Aedes are different from the other genera, in terms of egg-laying and blood-feeding patterns, resulting in a more complicated rearing process of this genus. The present study investigates the design of the insectary and the rearing process of Aedes mosquitoes, including egg hatching, larval rearing, pupa sorting and rearing, adult rearing, egg collection, and egg storage.

    Keywords: Mosquito Rearing, Aedes, Insectary, Arbovirus
  • Reza Sabzevari Rad Pages 1766-1773
    Background and Aim

     Awareness of the prevalence of musculoskeletal disorders and ergonomic status of military personnel can be effective in designing preventive programs. Therefore, the aim of this study was to investigate the ergonomic status and prevalence of musculoskeletal disorders of the administrative staff of a military center in Tehran province.

    Methods

     One hundred administrative staff with more than 8 years of experience were purposefully selected and available. The Nordic questionnaire was used to assess the prevalence of musculoskeletal disorders in different body organs and the QEC questionnaire was used to assess the ergonomic status in 40 workrooms. Chi-square and Mann-Whitney tests and SPSS software version 19 were used for data analysis at a significance level of 0.05.

    Results

     The highest prevalence of musculoskeletal disorders was in the neck (57%), knees (56%), and wrist (52%), respectively, and there was a significant relationship between the three variables of age, work experience, and weight with musculoskeletal disorders (P<0.0001) was observed. Also, the majority of employees (44%) are at the level of ergonomic risk 4 (very high) with a QEC score of more than 70%, and the majority of employees with symptoms of musculoskeletal disorders, at least in one of the nine areas of the body (91%) ergonomic risk 4 (very high) have been on duty.

    Conclusion

     The administrative staff of military centers are working in inappropriate conditions and with a high risk of ergonomic level. Considering that the three variables of age, work experience, and weight play an important role in the prevalence of musculoskeletal disorders in administrative workers, screening programs and prescribing corrective exercise and exercise therapy should be done seriously and promptly.

    Keywords: Administrative Staff, Musculoskeletal Disorders, Ergonomics
  • Sadegh Pourali Fatideh, Seyed Morteza Hosseini, Amin Amini, Mohammad Vaezmousavi, Hossein Shirvani Pages 1774-1786
    Background and Aim

    This study aimed to investigate the performance of visual search and attention functions of aeronauts based on transcranial direct current stimulation (tDCS).

    Methods

    This study was a non-randomized, semi-experimental, with a single-blind crossover design. The statistical population of the study was military aviators of a training center in Tehran in 2022. Twelve aeronauts (mean age 37.53±4.82) were selected by purposive sampling method and were examined in three rounds under extracranial electrical stimulation with an interval of two days for each stimulation. measurement tools included continuous performance tests and Concentration Attention Test.

    Results

    The results of testing the hypotheses using analysis of covariance showed that direct electrical stimulation of the brain has a significant effect on reducing the visual search response time and increasing the correct visual search response (P≤0.5). Also, direct electrical stimulation of the brain had a significant effect on reducing the response time of tinnitus and the correct response of tinnitus by aerobic trainers. Also, the study of the difference in stimulation position showed that Anodal stimulation is more effective than other stimulation positions (P≤0.05).

    Conclusion

    It seems that transcranial electrical stimulation of the brain can be used to maintain concentration and manage the attention of the aeronaut (that is, they have awareness and control at any moment and their attention is best directed to the signals related to the goal).

    Keywords: Cognition, Attention, Tracing Technique, Air Movements
  • Hossein Samadi, Jalil Moradi, Hojjat Dehghanzadehamedan Pages 1787-1795
    Background and Aim

    Physical and mental disorders are abundantly observed in veterans and disabled people, and in addition to causing concern, they have very adverse effects on various aspects of their lives. Considering that physical and mental health can play an important role in the general health of veterans and disabled people, it is vital to address these aspects. Therefore, the aim of the present study was to predict social trust, self-control, and self-efficacy based on the level of physical activity in veterans and disabled people.

    Methods

    The method of the study was descriptive and correlational. The statistical population was composed of veterans and disabled people of Yazd province. One hundred and nine people (62 veterans and 47 disabled) were selected as a statistical sample using the convenient method. Sharkey's physical activity (1997), Tanji's self-control (2004), Safarinia and Sharif's social trust (2009), and Sherer et al.'s self-efficacy (1982) scales were used to examine the research variables. Data were analyzed using Pearson's correlation coefficient to determine the relationship between variables and simple linear regression to predict variables.

    Results

    The findings showed that physical activity level scores can significantly predict self-control (r=0.39) and social trust (r=0.31) variables in veterans and disabled people (P<0.01). However, due to the low correlation with the self-efficacy variable (r=0.14), the level of physical activity does not have the ability to predict this variable (P=0.19) significantly.

    Conclusion

    According to the results, it is suggested that appropriate planning should be considered for the participation of veterans and disabled people in regular physical activities to increase self-control and social trust and consequently increase life quality.

    Keywords: Social Trust, Self-control, Self-efficacy, Physical Activity, Veterans, Disabled
  • HamidReza Rasouli, Mehdi Mohammadian Salim, Mersad Mehrnahad, Shahram Manoochehry, Mohammad Eslamian, Samira Talebi, Fathollah Ahmadpour Pages 1796-1805
    Background and Aim

    Traumatic Brain Injury (TBI) is the prevalent cause of mortality, morbidity. We need to do more research on the animal model to study this injury in detail. So, this study aimed to create a moderate TBI model with a pendulum in male rats.

    Methods

    In this study, 14 male Wistar rats weighing 230±10 grams were prepared and kept in the laboratory environment for one week to adapt to the laboratory conditions. Grouping was done randomly in two groups the control and the trauma group. To create TBI, a pendulum with a weight of 10 kg and a length of 40 cm was made with steel profiles of 2 cm. The force on the skull caused a moderate brain injury. Then, the mice were tested by examining their behavior (Morris blue puzzle test) and using a microCT-Scan.

    Results

    In the study of the images obtained from the CT scan by comparing the two groups, moderate subdural brain damage was confirmed in the trauma group (P<0.001). The first week was for training and learning the mice in the environment of this experiment. The learning process was carried out during the first week when the duration of finding the glass platform of each mouse was recorded on different days. Further investigation of the behavior of rats in the trauma group showed that the average duration of finding the platform increased compared to the control group (P<0.001).

    Conclusion

    The device designed in this study could create a rat brain trauma model, so it is hoped that this device can be used in other studies.

    Keywords: Moderate Brain Trauma, Behavior, Skull, Subdural, Injury
  • Ahmad Abolfathi, Mahdi Fasihi-Ramandi, Zeinab Tabanejad Pages 1806-1814
    Background and Aim

    Despite the essential need for T cells to eradicate infection, the protective role of the humoral response is also evident in the defense response. The aim of this study was to investigate the immunogenic and immunogenic role of rTF/Bp26/Omp31 recombinant chimeric protein in BALB/c mice as a new vaccine candidate.

    Methods

    In this experimental study, in order to evaluate the immunogenicity of the designed recombinant protein, clone, and gene expression were performed in Escherichia coli BL21 (DE3). The protein extracted from the culture of the mentioned cells was purified by Ni-NTA column. Nisome nanocarriers were made using Tovin and Span surfactants, cholesterol, and chloroform through standard methods, and then mixed with the purified protein and prepared for injection into BALB/c laboratory mice.

    Results

    The evaluation of the immune response indicated the production of antibodies against niosomes containing the recombinant protein, and the amount of antibody production was also different in different injection methods. The statistical data analysis showed the appropriate response of the immune system of laboratory mice.

    Conclusion

    The results of the study indicate the better efficacy of the nanoniosomes form in the design of the Brucella vaccine and its immune function, and this immunogen structure can be suitable for the design of a vaccine against brucellosis.

    Keywords: Brucella, Nisome, Protein, Vaccine, Recombinant
  • Milad Karimi Sarab, Zeinab Borjian Boroujeni, Omid Raiesi, Zeinab Tabanejad, Morteza Mesri, Peghah Ardi, Mohammad Shokri, MohammadHossein Kalami, AmirMohammad Sadeghi, Mahdi Zareei Pages 1815-1820
    Background and Aim

     Rhodotorula mucilaginosa (R. mucilaginosa) has emerged as a potential pathogen in immunosuppressed hosts. This fungal agent rarely causes onychomycosis in immunocompetent hosts. In this study, onychomycosis caused by this strain on different fingernails and toenails in an Immunocompetent young adult is reported.

    Case Report: 

    The patient was an 18-year-old woman with clinical symptoms of powdery, hyperkeratosis brief around erythema in the distal part of a toenail and deformity with a groove on surface of a fingernail who was referred to the Medical Mycology Laboratory of Hazrat Ghaem therapeutic center. After diagnostic procedures, he was treated with oral itraconazole 200 mg/day for 2 months along with topical clotrimazole and sulfacetamide ointment and was cured. The nails responded satisfactorily to the treatment. After two months of stopping the drug, the absence of fungus elements in the clinical samples was confirmed. Diagnosis and identification of the fungus was confirmed by morphological characteristics, culture, and DNA molecular method, and R. mucilaginosa was reported as the etiological agent of onychomycosis. Antifungal drug susceptibility was determined in laboratory using the disk diffusion method according to CLSI guidelines.

    Conclusion

     The isolated species was reported as an unusual species of onychomycosis, which needs to be considered by mycology laboratory and clinical specialists for its sensitivity to ketoconazole, itraconazole, and econazole and its resistance to amphotericin B and nystatin.

    Keywords: Rhodotorula mucilaginosa, Onychomycosis, Fungus, Laboratory Diagnosis