فهرست مطالب

مدیریت منابع در نیروی انتظامی - پیاپی 40 (زمستان 1401)

فصلنامه مدیریت منابع در نیروی انتظامی
پیاپی 40 (زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/10/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • شهرام عشقی پیرایواتلو، نوروز ایزدپناه*، موسی رضوانی چمن زمین صفحات 1-29
    زمینه و هدف

    توجه به محیط سازمان ها و نیروی انسانی، از مولفه های اصلی پایداری بوده و ارایه ی مدل مناسب برای سازمان ها که مکانیسم های زیربنایی مرتبط با مدیریت و فرآیندهای منابع انسانی سبز را دربر داشته باشد، ضروری به نظر می رسد. مطالعه ی حاضر با استفاده از چارچوب بهترین عملکردهای مدیریت منابع انسانی سبز در فرآیند مدیریت منابع انسانی و فرمول بندی مجدد نظریه ها و مدل ها در پی ارایه ی کاربردی ترین مدل مدیریت منابع انسانی سبز برای سازمان های دولتی ایران می باشد.

    روش شناسی:

     این بررسی با مطالعه ی 26 مقاله منتشرشده در مجلات معتبر از سال 1997 تا 2020 و نیز مصاحبه با 17 نفر از اساتید دانشگاه و خبرگان حرفه ای منابع انسانی با استفاده از روش تحلیل تم انجام گرفت. با به کارگیری تم ها و مفاهیم مستخرج، مدل مدیریت منابع انسانی سبز، در سازمان های دولتی ایران شامل محتوا، بستر و پیامدها توسعه یافت.

    یافته ها

    آموزش و فرهنگ، خط مشی و سیاست و مسایل اقتصادی به عنوان عوامل محیطی تاثیرگذار بر مدیریت منابع انسانی سبز به دست آمد. در فرایند مدیریت منابع انسانی سبز، فرهنگ سازمانی سبز به همراه انتخاب و استخدام، آموزش و توسعه، مشارکت و توانمندی، مدیریت و ارزیابی عملکرد از مولفه های موثر بر مدیریت منابع انسانی سبز تشخیص داده شد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد مدیریت منابع انسانی سبز بر پیامدهای ساختاری، محتوایی و فرهنگی سازمان تاثیر مثبتی دارد و مدل ارایه شده می تواند در اعمال مدیریت منابع انسانی سبز در سازمان های دولتی ایران راهگشا باشد. این مدل می تواند در راستای تحقق توسعه پایدار نیروی انسانی و تغییر نگرش مدیران استراتژیست و الگوهای جذب برای مدیران منابع انسانی و در زمینه ی کاربردی برای کارمندان عملیاتی موثر واقع گردد.

    کلیدواژگان: مدیریت منابع انسانی سبز، سازمان های دولتی، پایداری زیست محیطی، مدیریت محیط زیست
  • فریبرز فتحی چگنی*، امیرهوشنگ نظرپوری، سید نجم الدین موسوی، رضا سپهوند صفحات 30-46
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف طراحی و تبیین مدل سبک رهبری چابک با استفاده از رویکرد ساختاری تفسیری انجام گرفت.

    روش

    این پژوهش بر پایه پژوهش های آمیخته و به صورت کیفی وکمی در پارادیم قیاسی-استقرایی می باشد که از نظر هدف، کاربردی و از لحاظ ماهیت و روش، توصیفی از نوع پیمایشی است. چامعه آماری پژوهش را در بخش کیفی و کمی 30 نفر از مدیران عالی و میانی شرکت های دانش بنیان استان لرستان تشکیل می دهند که بر اساس روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شده اند. در بخش کیفی برای گردآوری اطلاعات از مصاحبه نیمه ساختاریافته استفاده شد . ابزار گردآوری اطلاعات در بخش کمی نیز پرسشنامه است ک. در بخش کیفی، داده های حاصل از مصاحبه با استفاده از نرم افزار Atlas.ti و روش کدگذاری تحلیل شد. در بخش کمی پژوهش نیز با استفاده از نرم افزار Matlab و روش مدلسازی ساختاری تفسیری مدل نهایی پژوهش تدوین و ارایه شد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان دهنده شاخص ها و مولفه های سبک رهبری چابک در شرکت های دانش بنیان است. به این ترتیب، یافته های پژوهش مشتمل بر شناسایی 22 شاخص سبک رهبری چابک در پنج سطح (اول، دوم، سوم، چهارم و پنجم) و در قالب مدل نهایی، تشریح شده است.

    نتیجه گیری

    فعالیت شرکت های دانش بنیان حضور رهبران چابکی را می طلبد که با قدرت انعطاف پذیری و آگاهی محیطی بالا و توانایی تصمیم گیری منطقی و موثر در محیط پیچیده، بی ثبات و به سرعت در حال تغییر سازمان های دانش بنیان بتوانند این سازمان ها را با عبور از سیر تحولات و دگرگونی های تکان دهنده به موفقیت برسانند.

    کلیدواژگان: رهبری، چابکی، رهبری چابک، سازمان های دانش بنیان
  • مریم ابدی، حمیدرضا سعیدنیا*، عباس خورشیدی صفحات 47-72
    زمینه و هدف

    هدف اصلی این پژوهش عبارت است از تبیین و بررسی ابعاد و مولفه های مدل مدیریت تجربه مشتری در صنعت بانکداری موبایلی می باشد.

    روش

    ماهیت این پژوهش کاربردی با رویکرد کمی و استراتژی توصیفی-پیمایشی می باشد. جامعه آماری شامل افرادی می باشد که از بهره مندان از سرویس های بانکداری موبایلی هستند. حجم نمونه به تعداد 384 نفر با جدول مورگان و کرجسی تعین که به صورت تصادفی سیستماتیک انتخاب و پرسشنامه محقق ساخته بین آنها توزیع شده و در نهایت 362 نمونه پس از غربالگری داده ها جهت تجزیه و تحلیل با روش مدلسازی معادلات ساختاری واریانس محور و نرم افزار Smart PLS3.2 استفاده شده است.

    یافته

    نتایج پایایی و روایی همگرا و واگرا مدل پژوهش در بررسی ابعاد ارزشی، شناختی، انگیزشی، فیزیکی، رفتاری و ارتباطی از وضعیت مطلوبی برخوردار و کل مدل به شکل مناسبی تبیین و شاخص برازش مدل مورد تایید می باشد.

    نتیجه گیری

    یافته های پژوهش نشان می دهد که ابعاد ارزشی، شناختی، انگیزشی، فیزیکی، رفتاری و ارتباطی می تواند جزء تاثیرگذاری در تجربه مشتری بوده ولی بعد حسی نمی تواند جزء مناسبی برای تجربه مشتری در زمینه بانکداری موبایلی باشد.

    کلیدواژگان: مدیریت تجربه مشتری، صنعت بانکداری موبایلی، بانک های تجاری
  • احمد اسدی*، نبی الله محمدی، هما درودی صفحات 73-95
    زمینه و هدف

    پژوهش حاضر باهدف ارایه مدل مدیریت منابع انسانی حرفه گرای در بخش مدیریان دولتی صورت گرفت.

    روش

    از لحاظ هدف کاربردی و از نظر شیوه جمع آوری داده ها اکتشافی است . با رویکرد کیفی انجام شده است. مشارکت کنندگان ، خبرگان دانشگاهی در حیطه مدیریت منابع انسانی و مدیران صاحب نظر و باتجربه در بخش دولتی بودند که با روش نمونه گیری گلوله برفی انتخاب شدند. ابزار پژوهش مصاحبه های عمیق نیمه ساختاریافته بود و مصاحبه ها تا 15 مورد به اشباع نظری رسید. روایی کیفی داده ها، با استفاده از نظرات خبرگان صورت گرفت و به منظور سنجش پایایی نیز از شاخص کاپا استفاده شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از روش کدگذاری سه گانه باز، محوری و انتخابی مبتنی بر نظریه داده بنیاد استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد ظرفیت های فردی و عوامل سازمانی - کارکردی، به عنوان شرایط علی؛ عوامل سازمان - نهادی به عنوان شرایط زمینه ای؛ عوامل فراسازمانی به عنوان شرایط مداخله گر؛ بازآفرینی منابع انسانی و حکمرانی و مشروعیت بخشی به منابع انسانی بعنوان راهبردها و ارتقا سلامت و تعالی سازمانی و نیروی انسانی بالنده  به عنوان پیامدهای حرفه گرایی مدیریت منابع انسانی در بخش دولتی هستند. همچنین مقوله مرکزی پژوهش، حرفه گرایی مدیریت منابع انسانی انتخاب شد که شامل دو مقوله مدیریت منابع انسانی بالنده و مدیریت نیروی انسانی حرفه ای است و  از نظر جامعیت و انتزاعی بودن سایر مقولات را در خود جای می دهد.

    نتیجه گیری

    سازمان های دولتی با عنایت به الگوی ارایه شده در تحقیق حاضر، در راستای ایجاد زمینه های لازم برای تحقق حرفه ای گری در سازمان حرکت کنند و با پیگیری اقدامات و راهبردهای تعیین شده، ضمن درنظرداشتن بسترهای موجود به نتایج مثبت حاصل از حرفه گرایی مدیریت منابع انسانی در سازمان نایل شوند.

    کلیدواژگان: حرفه ای گری، مدیریت منابع انسانی، سازمان های دولتی
  • امیرعلی ستایش سرور، هادی همتیان*، سید محمد زرگر صفحات 96-115
    مقدمه

    امروزه حداکثر بهره برداری از سرمایه های انسانی برای سازمان ها به دلایلی از جمله پیشرفت شتابان فناوری های مختلف ر قابت روزافزون تقاضا برای افزایش تولید و کاهش هزینه ها، گریزناپذیر شده است. بر این اساس در تحقیق حاضر بر آن شدیم تا اقدام به شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر مربی گری در بهبود آموزش منابع انسانی در سازمان تامین اجتماعی نماییم.

    روش

    این تحقیق بر اساس هدف در دسته تحقیقات کاربردی می باشد. نمونه تحقیق حاضر 10 نفر از متخصصان و خبرگان در زمینه مربیگری و آموزش نیروی انسانی تشکیل می دهد.

    یافته ها

    نتایج تحقیق بیانگر این واقعیت است که از 31 متغیر موثر بر نقش مربیگری بر بهبود آموزش نیروی انسانی 16 شاخص برتر شناسایی و اولویت بندی شدند. بر اساس نتایج حاصله به ترتیب نقش مربیگری از کانال آموزش بر کاهش موانع اطلاعاتی و انگیزشی؛ کاهش موانع محتوایی و کاهش موانع ساختاری در رتبه های اول تا سوم قرار دارند.

    بحث: 

    لازم بذکر است با توجه به نتایج فرآیند اثرگذاری مربیگری بر آموزش نیروی انسانی در سازمان تامین اجتماعی فرآیندی چند بعدی است و هماهنگی میان فرآیندهای نیازسنجی نیروی انسانی (کاهش موانع اطلاعاتی و انگیزشی)، برنامه ریزی (کاهش موانع محتوایی) و اجرا و ارزیابی (کاهش موانع ساختاری) اثربخشی دور ه های آموزشی را از کانال فرآیند مربیگری بیش تر سازد.

    کلیدواژگان: مربی گری، آموزش، دلفی، منطق فازی، الکتره نوع 3
  • شمس الدین نیک منش*، شبنم زرجو، مجتبی مردنیک صفحات 116-135
    هدف و زمینه

    با اهمیت اقدامات منابع انسانی و نقش حیاتی نیروی انسانی در جهت دستیابی به اهداف سازمانی هویدا می باشد، در این راستا پژوهش حاضر درصدد واکاوی نقش اقدامات مدیریت منابع انسانی در ایجاد حس خشنودی شغلی منابع انسانی در شعب بانک سپه می باشد.

    روش شناسی: 

    روش تحقیق حاضر از نوع توصیفی و از منظر هدف کاربردی است. جامعه آماری تحقیق شامل منابع انسانی ، شعب بانک سپه در استان گیلان بوده است، جهت روایی ابزار تحقیق از روش روایی محتویاستفاده شده است و در جهت تعیین پایایی از ضریب آلفای کرونباخ استفاده گردید. در نهایت برای تحلیل داده‎ها و آزمون فرضیه‎های تحقیق از روش مدلسازی معادلات ساختاری با نرم افزار smart pls استفاده شد.

    یافته ها

    میزان آماره تی بین دو متغیر مدیریت منابع انسانی و خشنودی شغلی و دو متغیر آموزش و توسعه و مدیریت منابع انسانی خارج بازه (96/1& 96/1-) بوده، و میزان تاثیر به ترتیب برابر است با 764/0 و 486/0. از طرفی میزان آماره تی بین دو متغیر برنامه ریزی منابع انسانی و مدیریت منابع انسانی خارج بازه (96/1& 96/1-) نیست و لذا فرضیه پذیرفته نمی شود. میزان تاثیر نیز برابر با 105/0 است. همچنین میزان آماره تی بین دو متغیر محیط کار و مدیریت منابع انسانی خارج بازه (96/1& 96/1-) است و لذا فرضیه پذیرفته می شود. میزان تاثیر نیز برابر با 573/0 است.

    نتایج

    با توجه به یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت که از مجموعه اقدامات منابع انسانی مورد مطالعه، برنامه ریزی منابع انسانی از سطح مناسبی برخوردار نمی باشد، و عدم توجه به آن می تواند منجر به ناخشنودی روافزون کارکنان شود، لذا برای بهبود خشنودی کارکنان مدیران می بایست به کاکرد برنامه ریزی منابع انسانی توجه لازم را داشته باشند.

    کلیدواژگان: مدیریت منابع انسانی، محیط کاری، آموزش و توسعه، برنامه ریزی منابع انسانی، خشنودی شغلی
  • گلچین شفیعیان، الهام فریدچهر*، نادر غریب نواز، محمد احمدی صفحات 136-157
    هدف
    این مطالعه با هدف طراحی الگوی مناسب پدیده مصرف نمایشی و ویژگی محصولات آن تحت یک فرآیند صورت گرفته که منجر به شناسایی عوامل موثر بر آن، راهبردهای دستیابی و همچنین عوامل منتج شده از آن می باشد.
    روش
    در این پژوهش کیفی از روش گراندد تیوری استفاده شده است. مشارکت کنندگان با روش نمونه گیری نظری انتخاب و از طریق مصاحبه نیمه ساختاریافته به جمع آوری داده ها از آنان تا اشباع نظری پرداخته شد. در مجموع 11 مصاحبه با خبرگان انجام گرفت. سپس کدگذاری ها انجام و درنهایت مفاهیم و مقوله ها استخراج شد.
    یافته ها
    آنالیز داده ها پس از 3 مرحله کدگذاری نشان داد که الگوی نهایی شامل 6 بعد، 22 مقوله فرعی و 92 مفهوم می باشد. از میان کدهای استخراج شده، نمایش به دیگران، حساسیت به بازخوردهای دیگران، خصیصه های شخصیتی، منحصر به فردی محصول، گروه های مرجع و شکاف طبقاتی دارای بیشترین تکرار بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد که دلایل فردی و اجتماعی در پدیده مصرف نمایشی و ویژگی های عملکردی، روانشناختی، بازاریابی و لجستیک محصولات مرتبط با آن نقش دارند. این عوامل به همراه شرایط زمینه و مداخله گری همچون شرایط فردی-روانشناختی، روابط میان فردی، عوامل اقتصادی، اجتماعی، بازاریابی، فرهنگی و تکنولوژیک، منجر به انجام اقداماتی در جهت تغییر اولویت نیازها، تامین منابع اطلاعاتی و مالی و درنهایت اکتساب این محصولات از طریق خرید و یا تامین از طریق دیگران می شوند. مصرف این محصولات نیز پیامدهایی در زمینه های مختلف فردی، اجتماعی، بازاریابی و اقتصادی در پی خواهد داشت.
    کلیدواژگان: مصرف نمایشی، طبقه اجتماعی خاص، عزت نفس، حساسیت به بازخورد از دیگران، گراندد تئوری
  • محسن استادرحیمی*، سعید صیادشیرکش، ابوالفضل کاظمی صفحات 158-183
    زمینه و هدف

    هدف از مطالعه حاضر شناسایی و ارزیابی پیشایندها و پیامدهای مرتبط با تصویر سازمانی مطلوب در صنعت نفت کشور به عنوان یک سازمان دولتی می باشد.

    روش شناسی:

     این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از حیث نوع تحقیق، توصیفی- همبستگی می باشد. جامعه آماری پژوهش شامل مدیران و کارشناسان صنعت نفت کشور بوده که از این جامعه مبتنی بر فرمول کوکران برای جوامع محدود و روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای، نمونه ای 426 تایی استخراج گردید. همچنین داده های گرداوری شده مبتنی بر پرسشنامه استاندارد براساس روش مدلسازی معادلات ساختاری در نرم افزار ایموس نسخه 18 تحلیل گردیدند.

    یافته ها

    یافته های حاصل از مدلسازی معادلات ساختاری و آزمون های مرتبط با آن نشان داد که تصویر درون سازمانی و تصویر برون-سازمانی در صنعت نفت کشور بر تصویر سازمانی مطلوب اثرگذار بوده و این تصویر مطلوب نیز می تواند منجر به پیامدهایی مطلوب در داخل و خارج از سازمان گردد.

    نتیجه گیری

    نتایج برآمده از این تحقیق نشان داد که ارتباطات سازمانی، سیاست ها و رویه های سازمانی وتعهد سازمانی مهمترین پیشایندهای کلیدی در راستای دستیابی به تصویر سازمانی مطلوب در صنعت نفت کشور می باشند.

    کلیدواژگان: تصویر سازمانی، صنعت نفت، پیشایندها، پیامدها
  • پیمان اکبری*، حمزه خواستار، یوسف وکیلی، سلطانعلی شهریاری صفحات 184-204
    زمینه و هدف

    در جهان امروزی، کارکنان دارایی مهمی برای سازمان‏ها به حساب می‏آیند.سازمان‏ها بایستی بتوانند کارکنان‏شان را، در زمینه سرمایه‏گذاری‏هایی که به منظور فضای رقابتی انجام ‏می‏دهند، همراه کنند و تنها راهی که در این زمینه وجود دارد، دلبسته کردن آنها به شغل شان است. بنابراین، هدف این پژوهش طراحی الگوی دلبستگی شغلی کارکنان در صنعت بانکداری است.

    روش شناسی:

     پژوهش حاضر مبانی فلسفی تفسیری داشته و جهت گیری آن توسعه ای است. رویکرد این پژوهش استقرایی و از روش کیفی برای انجام آن استفاده شده است. نوع پژوهش میدانی و استراتژی نظریه داده بنیاد مورد استفاده بوده است. نمونه گیری نظری از طریق مصاحبه با 10 مدیر صنعت بانکداری در کرمانشاه به عنوان مشارکت کنندگان در پژوهش انجام شد. طبقات کدگذاری باز با انجام کدگذاری محوری به یکدیگر پیوند داده شدند و برای شکل دادن تیوری داده، در طی کدگذاری انتخابی پالایش شدند.

    یافته ها

    یافته های پژوهش در قالب مدل پارادایمی دلبستگی شغلی کارکنان به عنوان مقوله محوری (سرزندگی، فدایی شدن، مجذوب شدن، مطرح شدن)، شرایط علی (الزامات-منابع شغلی، منابع سازمانی، منابع فردی و منابع معنوی)، عوامل زمینه‏ای (ملاحظات فرهنگی، ملاحظات فنآورانه، ملاحظات سیاسی، شرایط جمعیتی و اجتماعی، ملاحظات اقتصادی و قوانین فرادستی بانک)، شرایط مداخله گر (برند سازمانی)، راهبردها (استراتژی سازمانی تخصصی، استراتژی فردی یا غیرسازمانی، استراتژی توانمندسازی) و پیامدها (الزامات-منابع شغلی و منابع سازمانی، منابع فردی-معنوی) طراحی شده است.

    نتیجه گیری

    مدل ارایه شده می تواند راهنمایی برای برنامه ریزی استراتژیک مدیران در صنعت بانکداری باشد که با تحقق مفهوم پردازی دلبستگی شغلی کارکنان از مزایای آن بهره مند شوند.

    کلیدواژگان: دلبستگی شغلی کارکنان، صنعت بانکداری، نظریه داده بنیاد
  • زینت قائدی، امین رضا کمالیان، نورمحمد یعقوبی صفحات 205-230
    زمینه و هدف

    با توجه به اهمیت نیروی انسانی به عنوان مهمترین منبع استراتژیک در یک سازمان و نقش وی در تحقق اهداف سازمانی، ارتقاء بهره وری کارکنان یکی از مهمترین دغدغه های مدیران است. هدف این پژوهش، اولویت بندی شاخص های بهره وری نیروی انسانی  در راستای اهداف استراتژیک  بانک سرمایه میباشد.

    روش شناسی:

     در این تحقیق ابتدا با استفاده از نظر خبرگان در زمینه بهره وری نیروی انسانی، الگو مورد نظر با عنوان «الگوی جامع 5 عاملی بهره وری نیروی انسانی» تدوین و سپس با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته، سطح شاخص های ذکر شده در الگو در بین کارکنان بانک سرمایه سنجیده و در نهایت برای اولویت بندی شاخص ها از روش تحلیل شبکه ای (ANP)استفاده شده است.

    یافته ها

    تحلیل داده های پرسشنامه ها نشان داد که از بین 19 شاخص بررسی شده، 7 شاخص آموزش و توانمندسازی، ارتقاء شغلی، بازخور، انگیزش، جایگاه شغل، قوانین و مقررات بالاسری و خلاقیت و نوآوری از نظر کارکنان بانک سرمایه دارای میانگینی پایین تر از نمره متوسط بودند.

    نتیجه گیری

    از نظر مدیران و صاحبنظران، شاخصهای رهبری، آموزش و توانمندسازی و رقابت سازمانی به ترتیب بالاترین اولویت و شاخصهای چالش شغلی، وضعیت جسمانی و روحی و نگرش پایینترین اولویت را در بین شاخصها داشتند. بنابراین مدیران بانک می توانند با تقویت شاخصهایی که اولویت بالاتری دارند باعث سرعت بخشیدن به تحقق اهداف استراتژیک بانک شوند.

    کلیدواژگان: بهره وری نیروی انسانی، بانک سرمایه، روش تحلیل شبکه ای (ANP)، اهداف استراتژیک
|
  • Shahram Eshghi Peirayvatlou, Norouz Izadpanah *, Musa Rezvani Chaman Zamin Pages 1-29
    Background and Aim

    Attention to the environment and human resources of organizations is one of the main components of sustainability and increases environmental maturity. Considering the research gaps, providing an appropriate model for organizations that includes the underlying mechanisms related to green human resource management (GHRM) and human resource management processes is required. This study seeks to provide the most practical GHRM model for Iranian governmental organizations using the best GHRM practices in human resource management and reformulation of theories and models.

    Methodology

    The context required for the establishment and implementation of GHRM in governmental organizations was examined. By studying 26 articles of reputable journals (1997-2020) and interviewing 17 experts (academic and human resources professionals), the theme analysis was used to data investigation. Using the extracted themes and concepts, a model for GHRM was developed in Iranian governmental organizations, including content, context, and outcomes.

    Results

    Education and culture, policy and economic issues as environmental factors affecting GHRM were obtained. Green organizational culture along with selection and employment, training and development, participation and empowerment, management and performance appraisal were identified as the GHRM components.

    Conclusion

    The results showed that GHRM has a positive effect on individual, organizational, extra-organizational consequences and considering the challenges and limitations of the proposed model is helpful in applying GHRM in Iranian governmental organizations. This model is effective to achieve sustainable development of human resources and change the attitude of strategic managers and recruitment patterns for human resource managers and in a practical context for operational employees.

    Keywords: Green Human Resource Management, Governmental Organizations, environmental sustainability, environmental management
  • Fariborz Fathi Chegeni *, Amirhoushang Nazarpouri, Seyed Najmoddin Mousavi, Reza Sepahvavnd Pages 30-46
    Objective

    The aim of this study was to design and explain an agile leadership style model using an interpretive structural approach.

    Methods

    This research is based on mixed research and qualitatively and quantitatively in the deductive-inductive paradigm, which is applied in terms of purpose and descriptive in terms of nature and method. The statistical population of the research in the qualitative and quantitative part consists of 30 senior and middle managers of knowledge-based companies in Lorestan province who have been selected based on purposive sampling method. In the qualitative section, semi-structured interviews were used to collect data, the validity and reliability of which were confirmed using CVR and Kapai-Cohen test. The data collection tool in the quantitative part is a questionnaire which validity and reliability were examined using content validity

    Results

    The research results show the indicators and components of agile leadership style in knowledge-based companies. Thus, the research findings include the identification of 22 agile leadership style indicators at five levels (first, second, third, fourth and fifth) and are described in the final model.

    Conclusion

    The operation of knowledge-based companies in a change-rich environment that requires rapid response and appropriate adaptation to these changes requires the presence of agile leaders with unparalleled flexibility and environmental awareness and the ability to make rational and effective decisions in a complex environment. Stable and rapidly changing knowledge-based organizations can bring these organizations to the shore of success by going through dramatic changes and transformations.

    Keywords: Leadership, Agility, Agile Leadership, Knowledge Based Organizations
  • Maryam Abadi, Hamidreza Saeednia *, Abbas Khorshidi Pages 47-72
    Background and purpose

    The main purpose of this research is to explain and examine the dimensions and components of the customer experience management model in the mobile banking industry.

    Method

    The nature of this research is applied with a quantitative approach and a descriptive-survey strategy. The statistical population includes people who are beneficiaries of mobile banking services. The sample size is 384 people, determined by the Morgan and Karjesi tables, which were randomly selected and distributed among them using a researcher-made questionnaire, and finally 362 samples after screening the data for analysis with the variance-based structural equation modeling method and software. Smart PLS3.2 is used.

    Findings

    The results of the reliability and convergent and divergent validity of the research model in the evaluation of value, cognitive, motivational, physical, behavioral and communication dimensions have a favorable condition and the whole model is explained in a suitable way and the fit index of the model is confirmed.

    Conclusion

    The findings of the research show that the value, cognitive, motivational, physical, behavioral and communication dimensions can be an effective component in the customer's experience, but the sensory dimension cannot be a suitable component for the customer's experience in the field of mobile banking.

    Keywords: customer experience management, mobile banking industry, commercial banks
  • Ahmad Asadi *, Nabioullah Mohammadi, Homa Droudi Pages 73-95
    Background and purpose

    The present research was conducted with the aim of presenting a professional human resource management model in the public administration sector.

    Method

    It is practical in terms of purpose and exploratory in terms of data collection method. It has been done with a qualitative approach. The participants were academic experts in the field of human resource management and knowledgeable and experienced managers in the public sector who were selected by snowball sampling. The research tool was semi-structured in-depth interviews and the interviews reached theoretical saturation up to 15 cases. The qualitative validity of the data was done using experts' opinions, and the Kappa index was used to measure reliability. To analyze the data, open, central and selective triple coding method based on data base theory was used.

    Findings

    The results showed that individual capacities and organizational-functional factors as causal conditions; organizational-institutional factors as background conditions; Extra-organizational factors as intervening conditions; The regeneration of human resources and the governance and legitimization of human resources as strategies and the promotion of health and organizational excellence and rising human resources are the consequences of the professionalism of human resource management in the public sector. Also, the central category of the research was the professionalism of human resources management, which includes the two categories of high-level human resources management and professional human resources management, and it includes other categories in terms of comprehensiveness and abstractness.

    Conclusion

    According to the model presented in the current research, government organizations should move in the direction of creating the necessary grounds for the realization of professionalism in the organization, and by following the determined measures and strategies, while considering the existing platforms, the positive results obtained from the professionalism of human resources management in organization to achieve.

    Keywords: professionalism, Human Resource Management, Government Organizations
  • Amirali Setayesh Sarvar, Hadi Hematian *, Seyed Mohammad Zargar Pages 96-115
    Introduction

    Today, the maximum utilization of human capital for organizations has become inevitable for reasons such as the rapid development of various technologies in response to increasing demand to increase production and reduce costs. Accordingly, in the present study, we decided to identify and prioritize the factors affecting coaching in improving human resource training in the Social Security Organization.

    Method

    This research is based on the purpose in the category of applied research. The sample of the present study consists of 10 specialists and experts in the field of coaching and training of human resources.

    Results

    The results of the study indicate the fact that out of 31 variables affecting the role of coaching in improving human resource training, 16 top indicators were identified and prioritized. Based on the results, the role of coaching through the education channel on reducing information and motivational barriers, respectively; The reduction of content barriers and the reduction of structural barriers are in the first to third ranks.

    Discussion

    According to the results of the effect of coaching on human resource training in the Social Security Organization is a multidimensional process and coordination between human resource needs assessment processes (reduction of information and motivational barriers), planning (reduction of content barriers) and implementation and evaluation (reduction of structural barriers) Increase the effectiveness of training courses through the channel of the coaching process.

    Keywords: coaching, Education, Delphi, Fuzzy logic, electro type 3
  • Shamaseddin Nikmanesh *, Shabnam Zarjou, Mojtaba Mardnik Pages 116-135
    Objective and Background

    The importance of human resource actions and the vital role of human resources in achieving organizational goals is evident. In this regard, the present study seeks to investigate the role of human resource management measures in creating a sense of job satisfaction .

    Methodology

    The method of the present research is descriptive and applied from the perspective of purpose. The statistical population of the study included human resources, branches of Sepah Bank in Guilan province. Content validity method was used for the validity of the research tool and Cronbach's alpha coefficient was used to determine the reliability. Finally, structural equation modeling with smart pls software was used to analyze the data and test the research hypotheses.

    findings

    The amount of t-statistics between the two variables of human resource management and job satisfaction and the two variables of training and development and human resource management is out of range (1.96 & -1.96), and the effect is equal to 0.764 and 0.486, respectively. . On the other hand, the amount of statistics between the two variables of human resource planning and human resource management is not out of range (1.96 & -1.96) and therefore the hypothesis is not accepted. The impact rate is equal to 0.105. Also, the amount of statistics between the two variables of work environment and human resource management is out of range (1.96 & -1.96) and therefore the hypothesis is accepted. The impact rate is equal to 0.573.

    Results

    According to the research findings, it can be concluded that from the set of human resources measures studied, human resource planning is not appropriate, and failure to pay attention to it can lead to increasing employee dissatisfaction, so to improve employee satisfaction managers should be employed. Human resource planning should pay attention.

    Keywords: Human Resource Management, work environment, education, development, Human Resource Planning, Job satisfaction
  • Golchin Shafieian, Elham Faridchehr *, Nader Gharibnavaz, Mohammad Ahmadi Pages 136-157
    Objectives
    There is a consensus over the concept of conspicuous consumption as a type of luxury consumption. Despite a very few number of Iranian marketing scholars, most previous studies focused on the nature of the phenomena and not the process nor multi-dimensional aspects of affecting factors. Present study aims to design and explain the conspicuous consumption and the characteristics of the related products as a process that leads to identify affecting factors, strategies and the consequences.
    Methods
    Systematic grounded theory was used . Population includes related academics, experts and sales mangers. Participants were selected by theoretical sampling method and data were collected through semi-structured interviews until theoretical saturation. 11 interviews were conducted, codes were analyzed and finally the concepts and categories were extracted.
    Results
    Data analysis based on categorization of 711 codes and 3 coding stages showed that the final model includes 6 dimensions, 22 sub-categories and 92 main concepts. Ostentation, gaining respect, unfulfilled needs, brands, advertisement, reference group, personal traits, wealth gap, luxury counterfeit consumption and susceptibility to interpersonal influences are the most mentioned.
    Conclusion
    Conspicuous consumption process includes different sets of multi-dimensional components. Results showed that individual and social reasons play important roles in shaping conspicuous consumption. these reasons in bounding with main phenomena led to a class of actions in order to provide informational and financial resources. In the next step, these strategies are used for acquisition of conspicuous products by purchasing them or providing through others. Consumption of these products also have consequences in various fields,
    Keywords: Conspicuous consumption, Social strata, Self-Esteem, susceptibility to interpersonal influences, Grounded Theory
  • Mohsen Ostadrahimi *, Saied Sayadshirkosh, Abolfazl Kazemi Pages 158-183
    Background and Aim

    The purpose of this study is to identify and evaluate the antecedents and consequences related to the desired organizational image in the Iran's oil industry as a government organization.

    Methodology

    This research is descriptive-correlational in terms of applied purpose and in terms of research type. The statistical population of the research included managers and experts of the Iran's oil industry, and a sample of 426 was extracted from this population based on Cochran's formula for limited societies and random cluster sampling. Also, the collected data based on a standard questionnaire were analyzed based on the structural equation modeling method in Emus version 18 software.

    Findings

    The findings of structural equation modeling and related tests showed that internal and external image in the Iran's oil industry have an effect on the desired organizational image and this desired image can also lead to positive consequences inside and outside the organization.

    Conclusion

    The results of this research showed that organizational communication, organizational policies and procedures, and organizational commitment are the most important key antecedents in order to achieve a positive organizational image in the Iran's oil industry.

    Keywords: Organizational Image, Oil Industry, Antecedents, consequences
  • Peyman Akbari *, Hamze Khastar, Yousef Vakili, Soltanali Shariari Pages 184-204
    Background and Purpose

    In today's world, employees are an important asset for organizations, organizations must be able to involve their employees in the investments they make in order to compete in a competitive environment and only one way What exists in this field is to attach them to their job. Therefore, the purpose of this study is to design an E.E model for employees in the banking industry.

    Methodology

    The present study has interpretive philosophical foundations and its orientation is developmental. The approach of this research is inductive and a qualitative method has been used to do it. The type of field research and Grounded Theory stra. of the foundation have been used. Theoretical sampling was done through interviews with 10 managers of the banking industry in Kermanshah as participants in the study. The open coding classes were linked together by axial coding and refined during selective coding to form a theory.

    findings

    Findings are designed in the form of a paradigm model of E.E as a Central category (Vigor, Dedication, Absorption, Being Known), Causal Conditions (Job Demands-Res., Organizational, Individual, Spiritual Res.), Contextual factors (Cultural con, technological con., Political con., demographic and social con, economic con. and the bank's superior rules), Intervening conditions (Organizational Brand), Strategies (Specialized Organizational, Individual or Non-Organizational, Empowerment Stra.) and Consequences (Job Demands-Res. & Organizational, Individual & Spiritual Res.).

    Conclusion

    The proposed model can be a guide for strategic planning of managers in the banking industry to benefit from the realization of the concept of E.E.

    Keywords: Employee Enagement, Banking Industry, Grounded Theory
  • Zinat Ghaedi, Aminreza Kamaliyan, Noor Mohammad Yaghoubi Pages 205-230
    Background and purpose

    considering the importance of human resources as the most important strategic resource in an organization and its role in achieving organizational goals, improving employee productivity is one of the most important concerns of managers. The purpose of this research is to prioritize the productivity indicators of human resources in line with the strategic goals of Sarmayeh Bank.

    Methodology

    In this research, firstly, using the opinion of experts in the field of human resource productivity, the target model was compiled with the title "Comprehensive model of 5 factors of human resource productivity", and then, using a researcher-made questionnaire, the level of the indicators mentioned in the model was developed. Among the employees of the bank, the capital has been measured and finally, the network analysis method (ANP) has been used to prioritize the indicators.

    Findings

    The analysis of the questionnaire data showed that among the 19 examined indicators, 7 indicators of training and empowerment, job promotion, feedback, motivation, job position, superior rules and regulations, and creativity and innovation according to the employees of Sarmayeh Bank have a lower average. They were of average grade.

    Conclusion

    According to managers and experts, indicators of leadership, training and empowerment, and organizational competition had the highest priority, respectively, and job challenge indicators, physical and mental condition, and attitude had the lowest priority among the indicators. Therefore, bank managers can speed up the realization of the bank's strategic goals by strengthening the indicators that have a higher priority.

    Keywords: Human resource productivity, Sarmayeh bank, (ANP), Strategic Objectives