فهرست مطالب

مدیریت و توسعه ورزش - سال یازدهم شماره 2 (پیاپی 30، تابستان 1401)

نشریه مدیریت و توسعه ورزش
سال یازدهم شماره 2 (پیاپی 30، تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/05/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • اسماعیل ملک اخلاق، نوشین بنار، علیرضا عباسی گرجی*، فاطمه سعیدی، صبا هدایتی فر صفحات 1-25
    هدف

    ارایه الگوی برندسازی استراتژیک بین المللی ورزش کشتی ایران با رویکرد صادرات و ارزآوری.

    روش شناسی: 

    روش پژوهش از نوع کیفی با ماهیت اکتشافی بوده و در آن از نظریه داده بنیاد استفاده شد. ابزار جمع آوری داده ها، مصاحبه های عمیق و ساختاریافته با خبرگان حوزه بین المللی ورزش با تکیه بر ورزش کشتی بود. انتخاب افراد و انجام مصاحبه تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت. همچنین از روش نمونه گیری گلوله برفی جهت انتخاب مصاحبه شوندگان استفاده شد و داده های حاصل از مصاحبه به روش تیوری سازی داده بنیاد، کدگذاری و تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    در مجموع 153 کد اولیه از تجزیه و تحلیل 12 مصاحبه بدست آمد. بعد از استخراج کدهای مشابه و پس از بررسی و کنار هم قرار دادن آن ها و حذف مفاهیم تکراری، 53 مفهوم اصلی مشخص گردید و سپس در 20 مقوله فرعی قرار گرفتند. کدهای محوری در 7 مقوله اصلی دسته بندی شدند. مصادیق و مفاهیم بدست آمده در قالب الگوی پارادایمی شامل شرایط علی، پدیده اصلی، شرایط مداخله گر، شرایط زمینه ای و پیامدها قرار گرفتند.

    نتیجه گیری

    نتایج در قالب یک مدل کیفی نشان داد که با اتخاذ راهبردهای مناسبی همچون داشتن رویکرد استراتژیک به کشتی، برگزاری لیگ کشتی با کیفیت، بازاریابی جهانی، ایجاد گردشگری ورزشی و تسهیل امکان صادرات و ارزآوری کشتی می توان موجب کسب منافع داخلی و ملی، کاهش تنش های سیاسی، جلوگیری از تضعیع حقوق کشتی گیران در رقابت های جهانی و تسهیل در کسب میزبانی رویدادهای جهانی دست یافت.

    کلیدواژگان: برندسازی استراتژیک، بین المللی سازی، صادرات، ورزش کشتی
  • محمدعلی صاحبکاران*، رحیم رمضانی نژاد، محمد ریحانی، مسعود دارابی صفحات 26-46
    هدف

     هدف از پژوهش حاضر، بررسی شاخص های ارزیابی مربیان حرفه‏ ای والیبال ایران با استفاده از فرایند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) بود.

    روش شناسی: 

    این پژوهش با توجه به هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری شامل کلیه مربیان زن و مرد شاغل در لیگ برتر والیبال ایران بودند و نمونه آماری برابر با جامعه آماری در نظر گرفته شد، ولی در نهایت، 56 نفر در پژوهش حاضر شرکت کردند.  ابزار تحقیق، پرسشنامه محقق ساخته ای بود که بر پایه مبانی نظری  و پیشینه موضوع در قالب 42 سوال 9 ارزشی لیکرتی طراحی شد. روایی این پرسشنامه با استفاده از دیدگاه ها و نظرات 18 نفر  خبرگان دانشگاهی و مربیان با سابقه والیبال مورد تایید قرار گرفت. همچنین پایایی آن نیز با نرخ ناسازگاری 02/0 ارزیابی و تایید شد. از تحلیل سلسله مراتبی (AHP) و نرم افزار Expert Choice11 برای تحلیل داده ها استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که مهم ترین ملاک های ارزیابی مربیان حرفه ای والیبال ایران به ترتیب مهارت های تاکتیکی (191/0)، روابط حرفه ای (185/0)، مهارت های اجتماعی- ارتباطی (163/0)، مهارت های روان شناختی (145/0)،  مهارت های فنی (119/0)، مدیریت تیم (102/0) و سابقه و تجربه ورزشی (096/0) می باشند.

    نتیجه گیری

    از میان 42 شاخص ، شاخص های توانایی توجه به تیم و انتقال پیام مربی به بازیکنان ، مشاوره با دستیاران و کمک مربیان تیم به ترتیب دارای بیشترین وزن و شاخص های وضعیت ظاهری مناسب و ثبات رای در تصمیم گیری به ترتیب دارای کمترین وزن از دیدگاه مربیان حرفه ای والیبال ایران بودند.

    کلیدواژگان: ارزیابی، مربیان والیبال، مهارت های تاکتیکی، روابط حرفه ای، اجتماعی- ارتباطی
  • سعید خانمرادی، شیرین زردشتیان*، شهرام فتاحی، جف دیکسون صفحات 47-73
    هدف

    ورزش نخبه می تواند در رشد اقتصادی و رفاه اجتماعی جوامع نقش موثر داشته باشد. از طرفی رفاه به عنوان یکی از برنامه های توسعه شرایط لازم موفقیت ورزشکاران نخبه را فراهم می نماید. لذا هدف پژوهش، بررسی اثر متقابل رفاه اجتماعی و توسعه ورزش نخبه بود.

    روش شناسی: 

    از رویکرد معادلات همزمان با روش حداقل مربعات دو مرحله ای (2SLS) برای داده های پانل بین سال های 1383 تا 1396 برای همه استان های ایران استفاده گردید. داده ها از مرکزآمار، وزارت اقتصاد و دارایی، وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک ایران گردآوری شدند. مدل تحقیق از دو متغیر درون زا (توسعه ورزش نخبه و رفاه اجتماعی) و چهار متغیر برون زا برای رفاه (فلاکت، آموزش و بهداشت و شهرنشینی) و چهار متغیر برون زا برای توسعه ورزش نخبه (بودجه عمرانی و جاری ورزش، مربیان و رشد جمعیت) تشکیل گردید. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار ایویوز نسخه 10 انجام گرفت.

    یافته ها

    بین رفاه اجتماعی و توسعه ورزش نخبه اثر متقابل، مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین اثر شاخص فلاکت و نرخ شهروندی بر رفاه اجتماعی منفی و معنادار است و اثر بودجه عمرانی ورزش، مربیان و رشد جمعیت بر توسعه ورزش نخبه مثبت و معنادار است.

    نتیجه گیری

    سیاستگذاران با ارتقای سطح رفاه جامعه و حل مشکلات اقتصادی و ورزشی شرایط لازم برای موفقیت بین المللی و توسعه ورزش نخبه در کشور را فراهم نمایند، به شکلی که این موفقیت ها به واسطه کارکردهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، منجر به رفاه اجتماعی بیشتر شود.

    کلیدواژگان: توسعه ورزش نخبه، رفاه اجتماعی، جمعیت، بودجه، مربیان
  • مهریه پناهی، محمود گودرزی*، مجید جلالی فراهانی، ابراهیم علی دوست قهفرخی صفحات 74-97
    هدف

    در قرن حاضر دانشگاه ها به عنوان سازمان بنیادی در تمامی رشته ها، وظیفه ای فراتر از آموزش عالی بر عهده دارند و در جهت کاهش بار مشکلات بیکاری نیروی انسانی فارغ التحصیل از دانشگاه باید پابه پای دولت تلاش نمایند، مدیریت راهبردی صحیح در جهت این اهداف و شکل گیری دانشگاه های نسل چهار با کارکردهای خود می تواند نتایج مطلوبی برای دولت ها داشته باشد. این مطالعه با هدف شناسایی ابعاد شتاب گیری دانشکده های تربیت بدنی دانشگاه های دولتی به سوی دانشگاه های نسل چهار بود.

    روش شناسی: 

    روش تحقیق آمیخته و ابزار گردآوری داده ها مصاحبه شامل 12نفر از اساتید مدیریت ورزشی و پرسش نامه محقق ساخته به روش دلفی بود. جامعه آماری325نفر شامل تمام اساتید تربیت بدنی دانشگاه های دولتی کشور بودند. نمونه آماری به روش کل شمار انتخاب شد که با توزیع پرسشنامه ها، 218 پرسشنامه عودت داده شد.

    یافته ها

    از نتایج دلفی، تحلیل عامل اکتشافی و تاییدی 12 بعد مسیولیت علمی و اجتماعی، پویایی محیط و ماموریت سازمانی، مراکز رشد زایشی، مشتریان و رقبا، سیستم های اطلاعاتی، ارتباط با صنایع، نقش دولت، ساختار و بسترسازی، مدیریت عالی و رهبری، منابع انسانی، ایفای نقش دانشکده نسل چهارم، کیفیت آموزشی و پژوهشی شناسایی شدند.

    نتیجه گیری

    بنابراین دانشکده های تربیت بدنی نسل چهارم با توجه به ایعاد شناسایی شده می توانند موجب ثروت افزایی و ایجاد اشتغال فارغ التحصیلان شوند.

    کلیدواژگان: دانشکده تربیت بدنی، دانشگاه دولتی، شتاب گیری، نسل چهارم
  • مرتضی بابائی دهکردی، نجف آقایی*، رضا صابونچی صفحات 98-114
    هدف

     هدف از انجام این تحقیق تعیین نقش واسطه ای ریسک ادراک شده بر رابطه کیفیت خدمات ادراک شده و رفتار شهروندی مشتریان مراکز ورزشی شهر اصفهان بود.

    روش شناسی: 

    روش پژوهش حاضر توصیفی  از نوع همبستگی با رویکرد معادلات ساختاری و به لحاظ هدف کاربردی بود. جامعه آماری پژوهش شامل همه مشتریان مراکز ورزشی شهر اصفهان بود. برای انتخاب نمونه از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای استفاده شد. برای جمع آوری داده ها از  فرم ویژگی های جمعیت شناختی، پرسشنامه سنجش کیفیت خدمات ادراک شده سروکوال پاراسورامان و همکاران (1988)، پرسشنامه رفتار شهروندی مشتری گروت (2005) و پرسشنامه ریسک ادراک شده کارول و همکاران (2014) استفاده گردید. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه ها توسط 15 تن از خبرگان مدیریت ورزشی در حوزه بازاریابی ورزشی مورد تایید قرار گرفت. پایایی پرسشنامه ها  از طریق ضریب آلفای کرونباخ (α)  برای کیفیت خدمات ادراک شده 821/0، رفتار شهروندی مشتری 912/0، و ریسک ادراک شده 832/0 به دست آمد. از آزمون کولموگروف اسمیرنوف جهت بررسی نرمال بودن توزیع داده ها و برای تجزیه و تحلیل داده های پژوهش از ضریب همبستگی اسپیرمن، رگرسیون خطی چندگانه و روش بوت استراپ و معادلات ساختاری و نرم افزارهای PLSوSPSS استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج حاصل از تحقیق نشان داد کیفیت خدمات ادراک شده بر رفتار شهروندی تاثیر معنی داری دارد (852/0= β، 01/0 > P). همچنین کیفیت خدمات ادراک شده بر ریسک ادراک شده تاثیر معنی داری دارد (315/= β،01/0 > P) ریسک ادراک شده، تاثیر کیفیت خدمات ادراک شده بر رفتار شهروندی مشتریان را به طور معنی داری تعدیل می کند (027/0- = β، 01/0 > P).

    نتیجه گیری

    درک ابعاد مختلف کیفیت خدمات منجر به بروز رفتاری شهروندی خاصی در مشتری می گردد ریسک ادراک شده تاثیر کیفیت خدمات بر رفتار شهروندی مشتری در باشگاه های ورزشی را تحت تاثیر قرار می دهد.

    کلیدواژگان: کیفیت خدمات ادراک شده، رفتار شهروندی مشتری، ریسک ادراک شده خدمات، مراکز ورزشی
  • محسن احمدی*، میثم نوری خان یوردی، جواد مصطفایی، رسول شهبازی صفحات 115-144
    مقدمه

    هدف تحقیق حاضر تدوین راهبردهای توسعه گردشگری ورزشی استان اردبیل با اساس  مدل SWOT  و QSPM  بود.

    روش شناسی: 

    این پژوهش از نوع زمینه یابی بود که به شکل میدانی و به روش توصیفی- تحلیلی انجام گرفت. روش پژوهش از نوع آمیخته(کیفی-کمی) بود. جامعه آماری تحقیق حاضر شامل کلیه مدیران و کارشناسان اداره کل ورزش و جوانان (80 نفر) و اداره گردشگری و میراث فرهنگی استان اردبیل (120 نفر) بودند (200= N) که نمونه گیری به صورت کل شمار انجام شد. ابزار گردآوری اطلاعات در بخش کیفی پرسشنامه باز و مصاحبه با خبرگان و در بخش کمی پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی صوری پرسشنامه توسط 12 نفر از اساتید مدیریت ورزشی مورد تایید قرار گرفت و پایایی آن برابر با (93/0 =α) محاسبه شد. برای تدوین و استخراج استراتژی ها از تحلیل SWOT و برای رتبه بندی نقاط قوت، ضعف، فرصت و تهدید از آزمون رتبه بندی فریدمن استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج تحقیق حاکی از آن بود که در نقاط قوت گویه «بیمه حوادث ورزشکاران» بالاترین میزان اهمیت و در بخش ضعف گویه «استفاده کم از تجارب موجود در توسعه متقابل ورزش و گردشگری» به عنوان بالاترین نقطه ضعف از دیدگاه پاسخ دهندگان انتخاب گردید و در بخش فرصت ها گویه «وجود راهنمایان زبده و توانا در جذب گردشگران ورزشی خارجی» بالاترین میزان اهمیت و در بخش تهدیدها گویه «کمبود برنامه جامع و هماهنگ توسعه گردشگری ورزشی» به عنوان بالاترین مورد که صنعت گردشگری استان اردبیل را مورد تهدید قرار می دهد، انتخاب گردید. همچنین نتایج حاکی از آن بود که گردشگری ورزشی استان اردبیل از لحاظ موقعیت استراتژیک در منطقه محافظه کارانه(تدافعی) قرار دارد. همچنین با استفاده از روش تحلیل ماتریسSWOT ، 12 استراتژیSO ، 12 استراتژیST ، 11 استراتژی WO و 12 استراتژی WT و جمعا 47  استراتژی تدوین گردید.

    بحث و نتیجه گیری

    به منظور توسعه گردشگری ورزشی در استان اردبیل ارایه خدمات با کیفیت و بهتر به ورزشکاران، بهره گیری از تجارب دیگر شهرها و کشورها، استفاده حداکثری از افراد متخصص و تدوین برنامه های کاربردی و عملیاتی می تواند کمک شایانی به توسعه گردشگری استان اردبیل کند و باعث می شود جوامع محلی از این توسعه سود ببرند و در نهایت باعث توسعه همه جانبه استان اردبیل شود.

    کلیدواژگان: برنامه ریزی استراتژیک، تحلیل SWOT، صنعت گردشگری، گردشگری ورزشی، QSPM
  • علی محسنی فر*، مرتضی دوستی، سید رضا حسینی نیا، سعید تابش صفحات 145-173
    هدف

    تلویزیون مهم ترین و تاثیرگذارترین رسانه در توسعه ابعاد مختلف ورزش می باشد و برنامه نود نیز یکی از مهم ترین، پرمخاطب ترین، پر حاشیه ترین و جنجالی ترین برنامه تلویزیونی می باشد و هر هفته میلیون ها بیننده را پای تلویزیون می نشاند. از این روریال هدف  پژوهش حاضر تحلیل حذف برنامه نود بر  لیگ برتر فوتبال ایران می باشد.

    روش شناسی:

     این پژوهش تحلیلی و روش انجام آن آمیخته است. روش نمونه گیری، هدفمند و در دسترس بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه خبرنگاران، مدیران رسانه، مربیان، داوران، ورزشکاران و مدیران باشگاه های فوتبال در سطح کشور بود؛ در مرحله اول پژوهش با استفاده از انجام مصاحبه با 25 نفر از جامعه آماری، عوامل حذف برنامه نود بر روی لیگ برتر شناسایی شد. در مرحله دوم و سوم، عوامل شناسایی شده توسط گروه دلفی (25 نفر) بررسی شد؛ در این دو مرحله عواملی که حداقل 70 درصد دارای پاسخ مثبت بودند برای مرحله بعد باقی ماندند. در مرحله نهایی رتبه بندی عوامل شناسایی شده در سه مرحله قبل با استفاده از پرسشنامه پنج گزینه ای لیکرت انجام شد. پس از جمع آوری با استفاده از تکنیک تاپسیس (TAPSIS) مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد که افزایش ناداوری در بازی های لیگ برتر فوتبال موثرترین و عدم حضور مربیان و کادر فنی تیم های لیگ برتر در برنامه های جایگزین برنامه نود کم اثرترین عامل تاثیر حذف برنامه نود بر روی لیگ برتر فوتبال ایران می باشد.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های پژوهش به مسیولان پیشنهاد می شود با تاکید بر برنامه ریزی و پخش دوباره برنامه نود از صداوسیما باعث پیشرفت و شفاف سازی در لیگ برتر فوتبال شوند.

    کلیدواژگان: پیامد، حذف برنامه نود، لیگ برتر، فوتبال، ایران
  • نسرین حق شناس، محمد حامی *، وحید شجاعی، محسن باقریان فرح آبادی صفحات 174-194
    هدف

     هدف تحقیق شناسایی و روایی سنجی شاخص ها و مولفه های اثرگذار بر استعدادیابی در والیبال ایران بود.

    روش شناسی: 

    تحقیق حاضر از منظر پارادایم از نوع تحقیقات پراگماتیسم، رویکرد آمیخته، ماهیت اکتشافی- میدانی، استراتژی پدیدارشناسانه و پیمایشی و به لحاظ هدف کاربردی بود. جمع آوری داده ها به صورت مصاحبه عمیق و نیمه ساختار یافته (بخش کیفی) و پرسشنامه بود.

    یافته ها

     328 کد اولیه شامل 15 مقوله اصلی و 45 مقوله محوری در خصوص عوامل اثرگذار بر استعدادیابی در والیبال ایران احصاء شد. ضریب پایایی بازکدینگ تحقیق کیفی 91/0 محاسبه شد. روایی ظاهری و محتوی در قالب فرم های CVR و CVI توسط اساتید خبره و روایی سازه ابزار تحقیق پس از انجام فرایند تحلیل عاملی اکتشافی مورد تایید قرار گرفت. برازش مدل با محاسبه SRMR برابر با 075/0 که نشان از برازش مطلوب مدل بود.

    نتیجه گیری

     آموزش و پروش (454/0)، آکادمی ها (536/0)، اصول و طراحی تمرین (235/0)، ارتباطات بین سازمانی (376/0)، امکانات و تجهیزات (480/0)، حمایت خانوادگی (441/0)، ستارگان و قهرمانان ملی (348/0)، عوامل ارزشی و نگرشی (432/0)، عوامل انگیزشی (489/0)، عوامل حقوقی (425/0)، عوامل هوشی و روانی (536/0)، فدراسیون والیبال (543/0)، فعالیت های منابع انسانی (442/0)، ویژگی های آنتروپومتریک (474/0) به عنوان شاخص ها و مولفه های اثرگذار بر استعدادیابی در والیبال ایران کشف و مورد روایی سنجی قرار گرفت. همگی دارای کیفیت بالا و متوسط رو به بالا با محاسبه Q2 گزارش شدند.

    کلیدواژگان: استعدادیابی، اکتشاف، روایی سنجی، شاخص ها و مولفه ها، مقولات اصلی
  • محسن سالاری *، حسن بحرالعلوم، رضا اندام، رسول نظری صفحات 195-213
    هدف

      از آنجا که شناخت تفاوت های منطقه ای و مطالعه ساختارها و عوامل موثر بر ورزش به منظور رسیدن به توسعه پایدار اجتناب ناپذیر است، لذا هدف پژوهش حاضر تدوین استراتژیک آمایش سرزمینی بخش ورزش استان فارس بود.

    روش شناسی: 

    جامعه آماری پژوهش خبرگان ورزش استان فارس بودند. با استفاده از دو روش نمونه گیری نظری و گلوله برفی تا رسیدن به اشباع نظری (50 نفر) نمونه گیری ادامه پیدا کرد. ابزار پژوهش، چک لیست محقق ساخته بود که در آن از پاسخ دهندگان خواسته شد وضعیت موجود ورزش را فهرست کنند، ضمن اینکه با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی(GIS) ارایه مدل به روش توصیفی- تحلیلی انجام گرفت و بخشی از اطلاعات به دست آمده در محیط نرم افزار Arc – GIS  تحلیل و بررسی شد.

    یافته ها

     یافته ها نشان داد، توزیع غیرمتوازنی از زیرساخت های سخت افزاری و انسان افزاری ورزشی در پهنه ورزش استان فارس وجود دارد. مهمترین اهداف کلان سند ارتقای نگرش آمایشی در سیاست گذاری ها و ارتقای همگرایی و هماهنگی بین بخشی در ورزش استان می باشد. ایجاد و تعمیق نگرش آمایشی برای برقراری توازن در فاکتورهای آمایشی، هم افزایی هر چه بهتر فعالیت های ورزشی سازمان ها می تواند به عنوان مهم ترین استراتژی های بخش ورزش استان در نظر گرفته شود.

    نتیجه گیری

    به طور کلی می توان اذعان نمود ایجاد و تعمیق نگرش آمایشی برای برقراری توازن در فاکتورهای آمایشی، هم افزایی هر چه بهتر فعالیت های ورزشی سازمان ها می تواند به عنوان مهم ترین استراتژی های بخش ورزش استان در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: آمایش سرزمین، استراتژیک، برنامه، پراکنش، ورزش
  • رحیم رمضانی نژاد، حجت پهلوان *، مهدی نادری نسب صفحات 214-231
    هدف

     هدف از پژوهش حاضر ارایه الگویی برای تحلیل و مدیریت توسعه ورزش کارگری در ایران بود.

    روش شناسی:

     روش تحقیق از نوع تحقیقات کیفی با رویکرد اکتشافی و سیستماتیک انتخاب شد. جامعه آماری شامل دو بخش منابع انسانی (مدیران، اساتید، مربیان، و...) و منابع اطلاعاتی (کتاب ها، مقالات، اسناد، رسانه ها، و...) بود. نمونه گیری به تعداد قابل کفایت بر مبنای رسیدن به اشباع نظری به صورت قضاوتی انجام شد (18 نفر و 53 نسخه). ابزار پژوهش شامل مطالعه اسنادی و مصاحبه های اکتشافی نظام مند بود. روایی ابزار براساس اعتبار حقوقی و علمی نمونه آماری، نظر خبرگان و ضریب توافق بین مصححان کدگذار ارزیابی و تایید گردید. جهت تحلیل داده ها از روش کدگذاری چندمرحله ای و رویکرد تحلیل سیستمی استفاده شد.

    یافته ها

     مدل مفهومی شامل شش سطح متوالی بود: سطح زمینه (حامیان اجتماعی و ظرفیت های محیطی)، سطح ساختار (نهادهای متولی، قابلیت راهبردی اجرایی و تقسیم کار میان بخشی و فرابخشی)، سطح قابلیت (نوآوری و تنوع بخشی ، سیستم دانش و فناوری، تامین و مدیریت منابع انسانی، تامین و مدیریت منابع فیزیکی و تامین و مدیریت منابع مالی در ورزش کارگری)، سطح فرایند (رویدادهای ورزشی، نیازسنجی ورزشی، فرهنگ سازی ورزش، آموزش همگانی ورزش و خدمات ورزشی به کارگران)، سطح عملکرد (قابلیت ورزشی، دستاورد ورزشی و مشارکت ورزشی کارگران) و سطح پیامد (توسعه پایدار ورزش کارگری).

    نتیجه گیری

     بر اساس مدل مفهومی می توان گفت که سیستم توسعه ورزش کارگری کشور توسط زنجیره ای از عوامل زمینه ای، ساختاری، قابلیتی، فرایندی، عملکردی و پیامدی هدایت می شود و برآیند روابط بین این عوامل، خروجی سیستم و سطج توسعه را تعیین می کند.

    کلیدواژگان: ورزش همگانی، ورزش کارگران، مدل توسعه، قابلیت های توسعه، فرایندهای توسعه
|
  • Esmaeil Malek Akhlagh, Nooshin Benar, Alireza Abbasigorji *, Fatemeh Saeedi, Saba Hedayatifar Pages 1-25
    Objective

    provide a model of international strategic branding of Iranian wrestling with export and currency approach.

    Methodology

    The research method is qualitative with exploratory nature and the grounded theory was used in it.The data collection tool was in-depth and structured interviews with experts in the field of international sports based on wrestling. Selection of individuals and conduct of interviews continued until the theoretical saturation was reached. Also, snowball sampling method was used to select the interviewees and the data obtained from the interview were coded and analyzed by grounded theorizing method.

    Results

    A total of 153 initial codes were obtained from the analysis of 12 interviews. After extracting similar codes and after examining and putting them together and removing duplicate concepts, 53 main concepts were identified and were divided into 20 sub-categories. axial codes were categorized into 7 main categories. The obtained examples and concepts were in the form of a paradigm model including causal conditions, main phenomenon, intervening conditions, contextual conditions and consequences.

    Conclusion

    : the results in the form of a qualitative model showed that by adopting appropriate strategies such as having a strategic approach to wrestling, holding a quality wrestling league, global marketing, creating sports tourism, facilitating the possibility of exporting and currency wrestling, It can be achieved by gaining domestic and national interests, reducing political tensions, preventing the violation of wrestlers' rights in world competitions, and facilitating the acquisition of hosting world events.

    Keywords: Strategic Branding, Internationalization, Export, Wrestling
  • Mohammad Ali Sahebkaran *, Rahim Ramzaninejad, Mohammad Reihani, Masoud Darabi Pages 26-46
    Objective

    The purpose of this study was to evaluate the evaluation indicators of professional volleyball coaches in Iran using the Analytic Hierarchy Process (AHP).

    Methodology

    The statistical population of the study included all the female and males head coaches and coaches employed in volleyball premier league of Iran. The sample contained number to statistical population and finally 56 individuals participated in the study .The validity of the questionnaire the views and an opinion of academic experts and coaches experts of volleyball was approved. Reliability as well as inconsistency rate of 0.02 was evaluated and confirmed. For data analysis, Analytic hierarchy process (AHP) and Expert Choice11 software was used

    Results

    The results showed that the main performance evaluation’s indicators of volleyball coaches in Iran premier league to the tactical skills (0.191), professional relationship (0.185), social-relationship skill (0.163), psychological skill (0.145), technical skills (0.119), team management (0.102) and experience and athletic background (0.096) requirements.

    Conclusion

    Among the 42 indicators introduced, the indicators of the ability to pay attention to the team and convey their meaning to the players and consulting with assistants and assistant coaches have the highest weight, respectively, and the indicators of appropriate appearance and voting stability in decision making, respectively. The lowest weight from the point of view of professional volleyball coaches was Iran.

    Keywords: Performance evaluation, volleyball coaches, tactical skills, professional relationship, social-relationship skill
  • Saeed Khanmoradi, Shirin Zardoshtian *, Shahram Fattahi, Geoff Dickson Pages 47-73
    Objective

    Elite sports can play an important role in the economic growth and welfare of societies. On the other hand, welfare as one of the development programs provides the necessary conditions for the success of elite athletes. Therefore, this study aimed to interaction effect of social welfare and elite Sport development.

    Methodology

    Simultaneous equations approach with the two-stage least squares method for panel data between 2004 and 2017 for Iranian provinces was used. Data were collected from the Statistics Center, the Ministry of Economy and Finance, the Ministry of Sports and Youth, and the National Olympic Committee of Iran. Model of this research consists of two endogenous variables (elite sport development and social welfare) and four exogenous variables for social welfare (misery, education and health and urbanization) and four exogenous variables for the development of elite sports (development and Current budget of sport, coaches and population) were formed. Data were analyzed using Eviews 10 software.

    Results

    A significant and positive interaction effect exists between social welfare and elite sport development. Also, the Misery index and urbanization have a significant and negative effect on welfare and the effect of development budgets, coaches and population on the elite sport development is positive and significant.

    Conclusion

    policymakers provide the necessary conditions for international success and the development of elite sports in the country by improving the level of social welfare and solving economic and sports problems, so that these successes lead to greater social welfare through its economic, social and cultural functions.

    Keywords: Elite Sport Development, Social Welfare, population, Budget, coaches
  • Mehriye Panahi, Mahmoud Goodarzy *, Majid Jalali, Ebrahim Alidoust Ghahfarokhi Pages 74-97
    Objective

    In the present century, universities, as the mother organization in all fields, have duties beyond higher education, and in order to reduce the burden of unemployment problems, university graduates must work with the government, proper strategic management in for these purposes and the formation of fourth generation universities with their functions can remove a huge burden from the government. The aim of this study was to identify the dimensions of the acceleration of physical education faculties of public universities towards fourth generation universities.

    Methodology

    The research method was mixed and the data collection tools were interviews and questionnaires. The statistical population included all professors of physical education in the country's public universities, which numbered 325 people. The statistical sample was selected by total number method and 218 questionnaires were returned by distributing all questionnaires.

    Results

    Delphi results of exploratory and confirmatory factor analysis showed that 12 dimensions including dimensions of scientific and social responsibility, environmental dynamics and organizational mission, reproductive growth centers, customers and competitors, information systems, industry relations, government role, structure and context, Active management and leadership, human resources, playing the role of 4th generation faculty, educational and research quality were identified.

    Conclusion

    Therefore, the fourth generation physical education schools, according to the identified holidays, can lead to increasing wealth and creating employment for graduates.

    Keywords: physical education College, University, Government, Acceleration, Fourth Generation
  • Morteza Babaei Dehkordi, Najaf Aghaei *, Reza Saboonchi Pages 98-114
    Objective

    The purpose of this study was to determine the mediating role of perceived risk on the relationship between the perceived service quality and citizenship behavior of customers in Isfahan sports centers

    Methodology

    The method of the present study was this descriptive correlation with structural equation approach and applied in terms of  purpose. The statistical population of  the study included all customers of sports centers in Isfahan. cluster random sampling method was used to select the sample. demographicchracteristics form. Parasuraman et al. (1988) perceived service quality assessment questionnaire. (groth,2005) Customer Citizenship Behavior Questionnaire , Carole et al., 2014 Perceived Risk Questionnaire werw use to collect data.the face and content validityof the questionnairewere confirmed by sport management experts in the field of sports marketing the  reliability of the questionnaire was obtained through Cronbach's alpha (α)for perceived service quality of (0.821), customer's citizenship behavior of (0.912), and perceived risk of (0/832). The Kolmogorov-Smirnov test was use to check the normality  of data distribution, and Spearman correlation coefficient, muitiple linear regression and Bootstrap method and structural equations and PLS and spss software were used to analyze the research data.

    Results

    The results showed that the quality of perceived services has significant effect on citizenship behavior(β = 0.852 ,P <0.01);there is also a significant relationship between  the quality of perceived service  and  perceived risk(β = 0.315,P <0.01); the effect of perceived quality and citizenship behavior significantmodolates (β = -0.027,P <0.01)and have level of modle itadesirable

    Conclusion

    perceived risk also has a positive effect on customer citizenship behavior and finally the effect of service quality on customer citizenship behavior due to perceived risk was direct and positive

    Keywords: perceived service quality, Customer Citizenship Behavior, Perceived Risk of Service, Sports center
  • Mohsen Ahmadi *, Meysam Noori Khanyourdi, Javad Mostafaei, Rasoul Shahbazi Pages 115-144
    Introduction

    the purpose of this study was to codify strategies for sports tourism development in Ardabil province based on SWOT and QSPM model.

    Methodology

    This research was of type field research which was done Field-based and descriptive-analytical method. The research method was of the type mixed (qualitative-quantitative). The statistical population of the study consisted of all managers and experts of the General Department of Sports and Youth (80 people) and the Tourism and Heritage Department of Ardabil province (120 people) (N = 200); the sampling was taken as a whole. The data collection tool was made in the qualitative section of the open questionnaire and interviewed by experts and in the quantitative section of the researcher's questionnaire that validity of the questionnaire was confirmed by 12 sports management professors and its reliability was calculated (α = 0/93). For codify and extraction of strategies, SWOT analysis was used to rank the strengths, weaknesses, opportunities, and threats of Friedman Ranking Test.

    results

    The results showed that in strengths of the subfactor "insurance of athletes' events" are of the highest importance and in the weak section of the subfactor "low utilization of experiences in the development of cross-sport and tourism" as the highest point of weakness from the viewpoint of respondents was selected and in the Opportunities section of the subfactor, "The presence of highly trained and capable guides in attracting foreign sports tourists" is of the highest importance and in the threats section of the subfactor, "the Shortage of comprehensive and coordinated program for the development of sport tourism" was selected as the highest case that threatens the tourism industry in Ardabil province.

    Conclusion

    In order to develop sports tourism in Ardabil province, providing quality and better services to athletes, benefiting from the experiences of other cities and countries, making maximum use of experts, and developing applications and operational plans can greatly contribute to the development of tourism in Ardabil province.

    Keywords: Strategic planning, SWOT analysis, Tourism industry, Sport tourism, QSPM
  • Ali Mohsenifar *, Morteza Dousti, Seyed Reza Hosseini Nia, Saeid Tabesh Pages 145-173
    Objective

    Television is the most important and influential medium in the development of different aspects of sport, and the Ninety is one of the most important, most popular, most controversial and controversial television program, bringing millions of viewers to television every week; The present study is an analysis of the cancellation of Navad program broadcast in the Iranian Premier League.

    Methodology

    This is an Analytical research with the mixed method. The sampling method was targeted and convenient. The statistical population of the study consisted of all journalists, media managers, coaches, referees, athletes and managers of football clubs across the country. In the first stage of the research, using interviews with 25 subject of the statistical population, the factors involved in the cancellation of Navad program broadcast were identified. In the second and third stages, the identified factors were assessed by the Delphi group (n = 25). In these two stages, factors with at least 70% positive response remained for the next stage. In the final stage, the identified factors in the previous three stages were ranked using the five-point Likert scale. After collection, the data was analyzed with the TAPSIS technique.

    Results

    The results of the study showed that the increase of misjudgment in the Premier League games is the most effective and the absence of coaches and technical staff of the Premier League teams in the substitute programs for Navad program are the most effective factors of the cancellation of Navad program broadcast on the Iranian Premier League.

    Conclusion

    Therefore, according to the research results, it is suggested to the authorities to improve progress and transparency in the Premier League by emphasizing on prograaming and broadcasting the Navad program.

    Keywords: Consequences, cancellation of Navad program broadcast, Premier League, football, Iran
  • nasrin haghshenad, Mohammad Hami *, Vahid Shojaei, mohsen bagherian Pages 174-194
    Objective

     The purpose of this study was to identify and validate the indicators and components affecting talent identification in Iranian volleyball.

    Methodology

     From the paradigm perspective, research was pragmatism, mixed approach, exploratory-field nature, phenomenological and survey strategy, and applied in terms of purpose. Data collection was in the form of in-depth and semi-structured interviews (qualitative section) and questionnaires.

    Results

    328 initial codes including 15 main categories and 45 central categories regarding the factors affecting talent identification in Iranian volleyball were counted. The reliability coefficient of re-coding of qualitative research was calculated to be 0.91. External and content validity in the form of CVR and CVR forms were confirmed by expert professors and the validity of the structure of the research tool was performed after the exploratory factor analysis process. Model fit with SRMR calculation equal to 0.075 which showed the optimal fit of the model.

    Conclusion

     Education (0.454), Academies (0.536), Principles and Exercise Design (0.235), Inter-organizational Communication (0.376), Facilities and Equipment (0.480), Family Support (0.441), National Stars and Heroes (0.348), Agents Value and attitude (0.432), Motivational factors (0.489), Legal factors (0.425), Intelligence and psychological factors (0.536), Volleyball Federation (0.543), Human resource activities (0.442), Anthropometric characteristics (0.474) as indicators And components affecting talent identification in Iranian volleyball were discovered and validated.

    Keywords: Talent identification, Exploration, Validation, Indicators, components, Main categories
  • Mohsen Salari *, Hassan Bahrololoum, reza andam, Rasool Nazari Pages 195-213
    Objective

     Since the recognition of regional differences and the study of the structures and factors affecting sport in order to achieve sustainable development are inevitable, the aim of the present study was to analyze the strategic territorial analysis of human resources in the sport of Fars province.

    Methodology

     The statistical population of the research was experts in sport in Fars province. Sampling was done using two theoretical sampling methods and snowball to reach the theoretical saturation (50 people). The research tool was a researcher checklist in which respondents were asked to list the current status of sports human resources, while using the GIS, a descriptive-analytical model was presented and part of the information the results obtained in the ArcGIS software environment were analyzed and evaluated.

    Results

    The overall result of Fars province hard ware & human resources research studies showed that there is an uncompetitive distribution of sports resources infrastructure in the sport area of Fars province. The main objectives of the planning approach are to improve the convergence and coordination between policies and promote the sport in the province. Establishing and deepening approaches to balance the factors Spatial Planning, better synergy sports organizations can be considered as the main strategies in the sports sector.

    Conclusion

     In general, it can be admitted that creating and deepening a survey approach to balancing the factors of the event, improving the coordination of the sports activities of the organizations can be considered as the most important strategies in the sport sector of the province.

    Keywords: Land Planning, Schedule, Distribution, Sports, Strategic
  • rahim ramzaninejad, Hojat pahlavan *, Mehdi Naderi Nasab Pages 214-231
    Objective

     The aim of this research was developing a Conceptual Model for the Development of Worker Sport in Iran.

    Methodology

     The research method was qualitative research with systematic exploratory approach. The statistical population consisted of two sections of human resources (managers, professors, educators, etc.) and information resources (books, articles, documents, media, etc.). The sample was selected based on theoretical saturation and was sampled in a theoretical way (18 people and 53 documents). The research tool was a library study and exploratory interviews. The validity of the tool was evaluated and verified based on the legal and scientific evidence of the sample, the opinion of the experts, and the agreement between the codebook editors. A multi-stage coding method was used to analyze the data using a systematic approach.

    Results

     The conceptual model consisted of six consecutive levels: context level (social supporters and environmental capacities), structure level (trustee institutions, strategic executive capability, and division of work between sectors and cross-sector), capability level (innovation and diversification, knowledge and technology system, Human Resource Management, Physical Resource Management and Financing in Worker Sport), Process Level (Sporting Events, Sport Needs Assessment, Sport Cultivation, General Sport Training and Sport Services to Workers), Performance Level (Sport Ability, Sport Achievement and Worker Sport Participation) and Outcome Level (Sustainable Development of Worker Sport).

    Conclusion

     Based on the conceptual model It can be said that the system of development of workers' sports development in the country Driven by a chain of contextual, structural, functional, process, functional, and consequential factors and the outcome of the relationships between these factors determines the output of the system and the development level.

    Keywords: Public sport, Workers' sport, Development model, Development capabilities, Development processes