فهرست مطالب

پژوهش های مدیریت عمومی - پیاپی 59 (بهار 1402)

مجله پژوهش های مدیریت عمومی
پیاپی 59 (بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/03/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • زهرا کوثر، سید مهدی الوانی* صفحات 1-30

    هدف پژوهش حاضر طراحی الگوی مدیریت سرمایه انسانی جامعه محور با رویکرد توسعه پایدار می باشد. این پژوهش از نظر هدف، توسعه ای-کاربردی و جزء پژوهش های کیفی است. روش مورد استفاده، تحلیل مضمون با استفاده از نرم افزار MAXQDA و جامعه آماری پژوهش را مدیران و کارشناسان وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان حفاظت محیط زیست و متون حاوی نظرات افراد خبره در پایگاه های اینترنتی تشکیل دادند. برای انتخاب اعضای نمونه از روش نمونه گیری گلوله برفی و از مصاحبه های نیمه ساختاریافته برای بررسی نظرات استفاده گردید. در مجموع 12 مصاحبه انجام و 12 متن، انتخاب و تحلیل شدند. کدگذاری داده ها هم به صورت دستی و هم با استفاده از نرم افزار انجام شد. پس از کدگذاری داده ها و تحلیل نتایج، 653 مضمون پایه، 37 مضمون سازمان دهنده و 12 مضمون فراگیر شناسایی شد که در قالب یک مدل ارایه گردید. الگوی پیشنهادی دارای سه بعد زمینه، محتوا و پیامد است. زمینه شامل مضامین تاثیرگذار بر روی کارکردهای منابع انسانی، محتوا شامل مضامین جذب و استخدام جامعه محور، آموزش و توسعه جامعه محور، مدیریت عملکرد جامعه محور، جبران خدمات جامعه محور و حفظ و نگهداشت جامعه محور و پیامدها شامل پیامدهای سازمانی و فراسازمانی است. تفسیر و تحلیل یافته های پژوهش نشان داد بازتعریف ارزش ها و منافع مشترک از طریق گفتمان و مشارکت هر چه بیشتر و "وفاق و هماهنگی بین سازمان های دولتی" تسهیل کننده جامعه محوری خواهد بود.

    کلیدواژگان: مدیریت سرمایه انسانی، جامعه محوری، توسعه پایدار، مسئولیت پذیری، تحلیل مضمون
  • سید رضا نوری، غلامرضا ملک زاده*، فریبرز رحیم نیا، علیرضا خوراکیان صفحات 31-58

    هدف پژوهش حاضر، معرفی ویژگی هایی از رهبران اخلاقی است. این پژوهش دارای فلسفه تفسیری، رویکرد کیفی و استراتژی داده بنیاد مبتنی بر رویکرد ظاهرشونده گلیزری می باشد. جامعه مورد مطالعه این پژوهش، سازمان صنایع دفاع جمهوری اسلامی ایران بوده است. در ارتباط با نمونه نیز، با 22 نفر از مدیران ارشد و اخلاقی سازمان که نسبت به مولفه ها و ویژگی های رهبران اخلاقی، آگاهی لازم و کافی داشتند، مصاحبه های عمیقی صورت پذیرفته است. روش نمونه گیری بر اساس نمونه گیری گلوله برفی بوده است. باتوجه به روش جمع آوری داده ها که مصاحبه بوده است، روش تحلیل داده ها از طریق روش تحلیل مبتنی بر روش کدگذاری گلیزری بوده و نتایج حاصل از تحلیل مصاحبه ها و کدگذاری در دو مرحله کدگذاری حقیقی و نظری نشان داد که مولفه های رهبری اخلاقی شامل دین مداری، شخصیت اخلاقی، انقلابی بودن و بینش تحلیلی می باشد. هریک از این مولفه ها شامل مقولاتی هستند که در مجموع 4 مولفه، 43 مقوله و 698 مفهوم احصا گردید. در مجموع با توجه به مولفه های رهبری اخلاقی در این پژوهش بومی، رهبران اخلاقی این سازمان، دارای ویژگی هایی هستند که مدیران سازمان صنایع دفاع را تشویق می کنند تا برای مقابله با تهدیدات دشمنان، محدودیت های بین المللی و اقتصادی، تعالی سازمانی، نوین سازی و تحول در سازمان، به این شاخص ها دست پیدا کنند تا بتوانند کارکنان سازمان را با انگیزه و تلاش بهتری به سمت اهداف سازمانی سوق دهند.

    کلیدواژگان: رهبری، رهبری اخلاقی، مولفه های رهبری اخلاقی، رویکرد گلیزر
  • حسین رحمان سرشت*، علیرضا ولیان صفحات 59-84

    یکی از مهم ترین کارکردهای مدیران در سازمان ها مسیله تصمیم گیری است. توسعه روش شناسی های مبتنی بر علوم اعصاب شناختی، امیدهایی را برای پژوهشگران مدیریت به وجود آورده تا ضمن درک عمیق تر این کارکرد مهم مدیریتی، فرصت هایی برای مداخله و بهبود آن شناسایی کنند. با این وجود، شواهد تجربی در خصوص ابعاد شناختی تصمیم گیری در مدیران، بسیار اندک است و این مسیله تلاش برای دستیابی به بنیان نظری لازم برای توسعه ابزارها و روش های بهبود تصمیم گیری در بستر علوم اعصاب سازمانی را با چالش مواجه ساخته است. در تلاش برای پاسخ به این نیاز،  در این مقاله مبتنی بر دیدگاه فلسفی اثبات گرا، رویکرد استدلال استقرایی و  استراتژی تجربی و آزمایشگاهی، دو فرایند مهم در بروز کژکارکردهای تصمیم گیری در دو بعد زمانی (با شاخص تنزیل تعویقی) و عدم قطعیت (با شاخص ریسک پذیری) مورد بررسی قرار گرفته است. برای این منظور، 62 آزمودنی (33 زن) در دو گروه مدیران و افراد فاقد سابقه مدیریتی، به صورت تصادفی آزمون های رفتاری تنزیل تعویقی (DDT) و ریسک پذیری (BART) را انجام دادند. نتایج نشان داد که در شاخص تنزیل تعویقی تفاوت معنی داری بین مدیران و سایرین وجود ندارد. بااین وجود، در شاخص های مربوط به ریسک پذیری، مدیران از سطح ریسک پذیری بیشتری نسبت به افراد فاقد سابقه مدیریتی برخوردار بودند. نتایج این مطالعه به پژوهشگران حوزه علوم اعصاب سازمانی، در درک بهتر ابعاد شناختی تصمیم گیری در مدیران و تلاش برای ارایه راهکارهای عینی برای بهبود آن کمک خواهد کرد.

    کلیدواژگان: تصمیم گیری مدیریتی، تنزیل تعویقی، ریسک پذیری، علوم اعصاب سازمانی
  • مرسده پهلوانیان، میثم شیرخدایی*، سید سپهر قاضی نوری صفحات 85-110

    امروزه برای تسهیل فرایندهای مدیریت ثروت از راه حل های دیجیتال استفاده می شود که تحت عنوان  فناوری مدیریت ثروت (ولث تک) مطرح شده است. ولث تک ها منجر به تغییر در رژیم اجتماعی-فنی سنتی شده اند که با مفهوم گذار تبیین می شود. این مطالعه هدف بررسی گذار با چارچوب تحلیلی نظام نوآوری فناورانه را دنبال می کند. محققان قبلی، با مطالعه فناوری تجدیدپذیر، هفت کارکرد برای نظام نوآوری فناورانه تعیین کرده اند و نشان دادند که نظام چگونه کار می کند. از آنجا که گذار ولث تک، در مقایسه با گذار فناوری های تجدیدپذیر، گذاری کوتاه مدت محسوب می شود لذا نظام نوآوری فناوری های مدیریت ثروت کارکردهایی متفاوت از نظام نوآوری فناوری های تجدید پذیر دارد. ضمن اینکه ایران به عنوان کشوری در حال توسعه در جایگاه پیرو نسبت به کشورهای توسعه یافته قرار دارد که منجر به تفاوت در کارکردها و نحوه عملکرد نظام می شود. این مطالعه برای بررسی گذار ولث تک با چارچوب تحلیلی نظام نوآوری فناورانه، از روش پژوهش کیفی و راهبرد تحلیل محتوا استفاده کرده است. در این راستا با مطالعه گزارش ها و مطالب و مصاحبه های منتشر شده در رسانه های مالی و فین تکی طی بازه زمانی 1394 تا پایان 1399، نظرات فعالان این حوزه در ایران بررسی و تحلیل شده و در نهایت 9 کارکرد تامین زیرساخت فناورانه، شکل دهی به ارتباطات و شبکه سازی، تبادل اطلاعات و دانش، سیاستگذاری و قانونگذاری، آگاهی بخشی به شهروندان و شکل گیری شهروندی مالی، تامین مالی، توسعه منابع انسانی، تحقیق و توسعه و همچنین فعالیت های نوآورانه شناسایی شده است.

    کلیدواژگان: فناوری مدیریت ثروت، ولث تک، فناوری مالی، نظام نوآوری فناورانه
  • سارا عبدلی، میثاق تصوری*، منوچهر نجمی صفحات 111-136

    بحران کووید-19 چالش های بی شماری را برای کسب وکارهای کوچک و متوسط گردشگری سلامت ایجاد نموده است و بقای بسیاری از آنها را مورد تهدید قرار داده است. ذهن آگاهی سازمانی مفهومی است که به سازمان ها کمک می کند تاحدامکان از وقوع بحران و اتفاقات غیرمنتظره پیشگیری کرده و در صورت وقوع این رخدادها، به سرعتت آنها را مهار نموده و آسیب های احتمالی را به حداقل برسانند. این پژوهش با درنظرگرفتن اهمیت مدیریت بحران برای کسب وکارهای گردشگری سلامت و باهدف بررسی چگونگی مدیریت بحران کرونا در کسب وکارهایی با ذهن آگاهی بالا صورت گرفته است. پژوهش پیش رو، با رویکرد اکتشافی به روش کیفی و به صورت مطالعه موردی چندگانه در صنعت گردشگری سلامت انجام شده است. سازمان های موردمطالعه پیش از دعوت به مصاحبه از نظر سطح ذهن آگاهی سازمانی مورد سنجش قرار گرفتند. برای پاسخ به سوال تحقیق، 11 مصاحبه نیمه ساختاریافته با مدیران ارشد این کسب وکارها انجام و نتایج با روش تحلیل مضمون استخراج گردید. در نهایت پنج مقوله اصلی شامل «حفظ آمادگی و ظرفیت سازی در دوران پیشابحران»، «ایجاد فرهنگ سازمانی یادگیرنده»، «مدیریت تغییر و رهبری انگیزه بخش»، «اولویت قایل شدن برای نوآوری» و «حفظ چابکی» شناسایی شدند.

    کلیدواژگان: ذهن آگاهی سازمانی، گردشگری سلامت، کسب وکارهای کوچک و متوسط، مدیریت بحران، کووید-19
  • آزین هرندی، محمدمهدی پرهیزگار*، امیر فاضل، محمدتقی امینی صفحات 137-166

    هم آفرینی ارزش، موضوعی است که توجه بسیاری از نهادها و سازمان ها و به خصوص دانشگاه ها را به خود جلب نموده است و ارایه الگویی جامع، فراگیر و کاربردی به ویژه در آموزش عالی می تواند بسیار راهگشا باشد. بدین لحاظ هدف این تحقیق نخست شناسایی عوامل، مولفه ها و پیامدهای هم آفرینی ارزش دانشگاهی با تاکید بر دانشگاه های نسل چهارم و پنجم و طراحی الگوی مفهومی مربوطه، و سپس ارایه و بررسی الگوی جامع و  بومی هم آفرینی ارزش دانشگاهی در آموزش عالی ایران می باشد. پژوهش حاضر از لحاظ نحوه گردآوری داده ها، با رویکرد آمیخته اکتشافی می باشد. در بخش کیفی تحقیق جهت شناسایی عوامل، مولفه ها و پیامدهای هم آفرینی ارزش از روش متاسنتز و جهت پالایش این موارد و طراحی الگوی مفهومی از روش دلفی فازی و نظرات 20 نفر از خبرگان استفاده شد. در بخش کمی، جامعه آماری کلیه اساتید دانشگاه های دولتی استان کرمان به تعداد 1250 نفر هستند، که  بر اساس جدول مورگان تعداد 295 نفر به عنوان نمونه تعیین گردید. الگوی تحلیلی با استفاده از داده های جمع آوری شده در این بخش پس از تحلیل عاملی انجام گرفته با با تکنیک مدلسازی معادلات ساختاری و با نرم افزار Smart PLS 3 بررسی گردید. نهایتا مدل استراتژیک هم آفرینی ارزش دانشگاهی با 16 عامل، 23 مولفه و 13 پیامد و هر کدام در سه دسته طراحی و آزمون شد و به عنوان مدلی پیشنهادی جهت هم آفرینی ارزش دانشگاهی ارایه شد. برازش مدل نهایی نشان از وضعیت بسیار مناسب مدل تحقیق دارد.

    کلیدواژگان: هم آفرینی ارزش، هم آفرینی ارزش دانشگاهی، دانشگاه های نسل چهارم و پنجم
  • آرمان خالدی، زهره کریم میان، مهدی محمدی* صفحات 167-192

    هدف اصلی پژوهش حاضر شناسایی مولفه های چارچوب زیست بوم حکمرانی داده در سطح ملی است. با وجود مطالعات متعددی که در زمینه حکمرانی داده انجام شده است. بااین حال بیشتر مطالعات در سطح سازمان بوده و مطالعات محدودی به بررسی زیست بوم حکمرانی داده در سطح ملی پرداخته اند؛ لذا در پژوهش حاضر به منظور شناسایی مولفه های چارچوب زیست بوم حکمرانی داده با روش مرور نظام مند و از طریق جستجو در پایگاه Web of Knowledge، در بازه زمانی 2020-2010،  تعداد 1803 سند استخراج شد که پس از بررسی های لازم 65 مورد از آن ها به عنوان اسناد مرتبط و معتبر انتخاب شدند. در ادامه با استفاده از رویکرد فراترکیب و کدگذاری اسناد منتخب، مولفه های چارچوب زیست بوم حکمرانی داده شناسایی شدند. در نتایج پژوهش 13 مولفه شناسایی شدند که شامل؛ مولفه های پایش و ارزیابی عملکرد، استانداردها، تامین مالی، چرخه عمر داده، زیرساخت و فناوری، فراداده، فرهنگ، نقش ها و مسیولیت ها، کیفیت داده، امنیت و حفظ حریم خصوصی، آموزش و ترویج، سیاست ها و قوانین و اصول داده است. همچنین در طی بررسی اسناد منتخب، مجموعه نقش های اصلی زیست بوم حکمرانی داده شناسایی شدند که از جمله آن ها می توان به نقش هایی مانند تولیدکننده داده، کاربر داده، سیاستگذار، بازیگر مرکزی، مشاور داده اشاره کرد. از طرف دیگر چرخه عمر  داده نیز شامل مراحل مختلفی مانند خلق داده، ذخیره سازی داده، پردازش داده، حذف و امحاء داده است.

    کلیدواژگان: حکمرانی داده، حکمرانی زیست بوم داده، زیست بوم داده، فراترکیب
  • محمد مهدی*، سید حسن حسینی، ابراهیم حاجی پور، امجد عظمی صفحات 193-216

    در عصر جدید منابع انسانی از دارایی های بسیار ارزشمند سازمان ها می باشد. کارشناسان منابع انسانی در سازمان ها دولتی برای حل مشکل کارمندیابی تکیه بر منابع داخلی و مدیریت جانشین پروری را پیشنهاد می کنند. پژوهش حاضر به دنبال بررسی این مسیله است که چه مراحلی برای استقرار نظام مدیریت جانشین پروری در سازمان ها نیاز است. در پژوهش حاضر از روش کیفی استفاده شده است. داده های پژوهش با استفاده از مصاحبه های نیمه ساخت یافته با 19 تن از مدیران ارشد شاغل در سازمان های دولتی جمع آوری گردیده است. تحلیل داده ها از روش تماتیک مبتنی بر کدگذاری(3مرحله ای) با استفاده از نرم افزار Nvivo انجام شده است. روایی تحقیق مبتنی بر نظر اساتید  وخبرگان حوزه منابع انسانی و پایایی از تکنیک"زاویه بندی" مبتنی بر بازبینی مستمر مورد تایید قرار گرفت. یافته های پژوهش بیانگر این است که استقرار نظام مدیریت جانشین پروری مشتمل بر هفت تم اصلی می باشد که بصورت فرآیندی و تدریجی اتفاق می افتد که شامل فرهنگ سازی سازمانی، بسترسازی در جهت اجرای نظام جانشین پروری، اجرای سیستمی متعهدانه، تعیین خط مشی ها، ارزیابی کاندیداها به منظور استقرار نظام شایسته گزینی، تحلیل شکاف های آموزشی و توسعه کارکنان مبتنی بر رسالت و ارزیابی سیستم نظام مدیریت جانشین پروری است.

    کلیدواژگان: مکانیزم های استقرار، نظام جانشین پروری، مدیریت استعداد، ارزیابی سیستم جانشین پروری، تحلیل تماتیک
  • باقر عباسپور*، عبدالعزیز آبتین صفحات 217-238

    تصمیمات خرید خریداران خدمات، قبل از هر نوع تبلیغی تحت تاثیر پیشنهادهای دوستان یا خانواده می باشد. بر این اساس هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی تاثیر میانجی متغیر تبلیغات دهان به دهان بر تاثیرگذاری کیفیت خدمات بر قصدخرید مشتری در آژانس های مسافرتی هواپیمایی استان بوشهر می باشد. پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش تحقیق توصیفی_ همبستگی است. جامعه آماری پژوهش کلیه مشتریان آژانس های مسافرتی در استان بوشهر است. داده های مورد نیاز برای بررسی فرضیه های تحقیق با روش نمونه گیری تصادفی ساده از بین 384 نفر مشتری با بهره گیری از پرسشنامه گردآوری شده اند. روایی پرسشنامه با استفاده از روایی هم گرا و پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ (برای کل پرسشنامه 0.9) مورد تایید قرار گرفت. تحلیل داده ها با استفاده از مدل سازی معادلات ساختاری از طریق نرم افزارSmart PLS نشان دهنده آن است که علاوه بر تایید تمامی فرضیه های پژوهش، 41.4 درصد از اثر کل  متغیر کیفیت خدمات بر قصد خرید مشتری در آژانس های مسافرتی هواپیمایی استان بوشهر به شیوه ای غیرمستقیم توسط متغیر میانجی تبلیغات دهان به دهان تبیین می شود.

    کلیدواژگان: کیفیت خدمات، تبلیغات دهان به دهان، قصد خرید، آژانس های مسافرتی
  • علیرضا رهروی دستجردی، سید جعفر موسوی*، محمدحسین کریم، الناز نصیرزاده صفحات 239-264

    فعالیت در صنعت بانکداری نیز مانند هر فعالیت تجاری دیگری با انواع ریسک ها از جمله ریسک عملیاتی مواجه است. بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران همانند کمیته بال، محاسبه و مدیریت مخاطره عملیاتی را برای بانک ها و موسسات مالی و اعتباری الزامی نموده است. بر این اساس، هدف پژوهش حاضر ارزیابی مدیریت مخاطره ی عملیاتی در بانک ها بر اساس روش شناسی توافقنامه ی بال II است. مقاله حاضر از نوع مورد کاوی است. یعنی برای دستیابی به هدف پژوهش بانک حکمت ایرانیان (ادغام شده در بانک سپه) به عنوان یک بانک جوان در شبکه بانکی کشور برای نمونه انتخاب شد. به دلیل دسترسی به صورت های مالی این بانک، از نمونه گیری استفاده نشده و کلیه صورت های حسابرسی شده ی این بانک به همراه یادداشت های توضیحی آنها طی دوره زمانی بین سال های 1390 تا 1395 بعنوان جامعه آماری پژوهش انتخاب شد. سپس مقدار مخاطره عملیاتی این بانک با تکیه بر روش شناسی توافقنامه بال II با استفاده از دو روش «شاخص پایه» و «استاندارد شده» محاسبه شد. همچنین برای تشخیص گروه های مختلف فعالیت بانک در روش استاندارد شده از مصداق های ذکر شده در بخشنامه ی بانک مرکزی استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی استفاده شد. نتایج نشان دهنده ی یک شیب صعودی در مخاطره عملیاتی در این بانک طی دوره زمانی پژوهش است. به دلیل تاثیر پذیرفتن مقدار مخاطره عملیاتی از حجم و گستردگی عملیات بانک ها، این نتیجه می تواند ناشی از افزایش در گستردگی و حجم عملیات بانک طی این سال ها باشد که مستقیما مخاطره عملیاتی را تحت تاثیر قرار داده است. این مقاله ضمن فراهم آوردن ادبیات منسجمی از مخاطره عملیاتی، جزییات محاسبه این مخاطره را نیز ارایه داده است. این جزییات، مبتنی بر صورت های مالی حسابرسی شده ی بانک بوده و می تواند بعنوان نمونه ای عملیاتی از پیاده سازی روش شناسی توافقنامه ی بال II در یک بانک، برای محاسبه ی مخاطره عملیاتی در بانک های دیگر نیز سودمند واقع شود.

    کلیدواژگان: مخاطره عملیاتی، روش شاخص پایه، روش استاندارد شده، توافقنامه بال II
|
  • Zahra Kowsar, Seyed Mehdi Alvani * Pages 1-30

    The purpose of this study is to design a community-based human capital management model with a sustainable development approach. This is applied research that has been done with an exploratory strategy and a qualitative method. The method used is theme analysis and statistical population of the research consisted of managers and experts of the Ministry of Industry, Mines and Trade and Department of Environment and Texts containing the opinions of experts on websites. In this research, snowball sampling method and semi-structured interviews were used. A total of 12 interviews were conducted and 12 texts were selected and analysed. Data coding was done manually once and in the second step using 2022 MAXQDA software. After data encoding, base themes (NO.653), Organizer themes (NO.37) and Inclusive themes (NO.12), were identified and presented as a model. It has three dimensions: context, content and consequences. Guba and Lincoln's four criteria were used to check the reliability of the findings. The context includes themes affecting human resources functions, the content includes the themes of community-based recruitment, community-based training and development, community-based performance management, community-based compensation, and community-based maintenance; And the consequences include organizational and extra-organizational consequences. Interpretation of research findings showed that identify and reinforce common true beliefs, redefining shared values and interests through dialogue and participation and “coordination between government organizations" will further facilitate community-based accountability.

    Keywords: Human Capital management, Community-based, sustainable development, Responsibility, Thematic Analysis
  • Sayyed Reza Nouri, Gholamreza Malekzadeh *, Fariborz Rahimnia, Alireza Khorakian Pages 31-58

    The purpose of the present study is to introduce those characteristics of ethical leaders. This research uses an interpretive philosophy, a qualitative approach, and a grounded strategy based on Glaser’s emergent approach. The study population was the Defense Industries Organization of the Islamic Republic of Iran. In addition, comprehensive interviews were conducted with 22 senior and ethical managers of the organization who were knowledgeable about the components and characteristics of ethical leaders. The sampling method was based on snowball sampling. Since the data were collected using interview method, the data analysis method was based on the Glaser’s coding method, and the results of interview analysis and coding in two stages of actual and theoretical coding showed that ethical leadership components included religiosity, ethical personality, being revolutionary and having analytical insights. Each of these components comprises categories that totaled 4 components, 43 categories, and 698 concepts. Overall, considering the ethical leadership components in this indigenous study, ethical leaders in this organization have characteristics that encourage Defense Industries Organization executives to achieve these benchmarks to cope with enemy threats as well as international and economic constraints and attain organizational excellence as well as modernization and transformation in the organization so that they can drive organization employees toward organizational goals with better motivation and more efforts.

    Keywords: ethical leadership, Religiousness, Ethical personality, Being revolutionary, Analytical insights
  • Hossein Rahmanseresht *, Alireza Valyan Pages 59-84

    Decision-making is assumed to be one of the most important functions of managers. So much so that the success or failure of the company can be considered to a large extent due to the quality of the decisions made by its managers. The development of methodologies in the field of organizational cognitive neuroscience (OCN) has created hopes for strategic management researchers to understand this managerial function and its dimensions and identify opportunities for interventions to improve it. Nevertheless, there is very little empirical evidence regarding the cognitive dimensions of decision-making in managers, and this has challenged the efforts to achieve the necessary theoretical basis for the development of tools and methods to improve decision-making. In this article and in an attempt to answer some part of this gap in the theoretical body, important processes affecting decision-making dysfunctions in two dimensions of time and uncertainty have been investigated. For this purpose, 62 subjects (33 female) in two groups of managers and people without a managerial background, randomly performed the Delayed Discounting Task (DDT) and Balloon Analogue Risk Task (BART). The results showed that there is no significant difference between managers and non-managers from the delayed discounting standpoint. Nevertheless, managers had a higher level of risk-taking than non-managers. The results of this study will help researchers in the field of OCN to better understand decision-making in managers and try to provide objective solutions to improve this cognitive function.

    Keywords: Managerial Decision-Making, Delay Discounting, Risk-Taking, Organizational Cognitive Neuroscience
  • Mercedeh Pahlavanian, Meysam Shirkhodaie *, Sepehr Ghazinoory Pages 85-110

    Today, digital solutions are used to facilitate wealth management processes, which is referred to as wealth management technology (Wealthtech). Wealthtech have led to a change in the traditional socio-technical regime, which is explained by the concept of transition. This study aims to investigate the transition with the analytical framework of the technological innovation system. Previous researchers, by studying renewable technology, have identified seven functions for a technological innovation system and demonstrated how the system works. Because the transition of the wealthtech is a short-term transition compared to the transition to renewable technologies, the wealth management technology innovation system has different functions from the renewable technology innovation system. At the same time, Iran, as a developing country, has a following position compared to developed countries, which leads to differences in the functions and performance of the system. This study has used the qualitative research method and content analysis strategy to investigate the wealthtech transition with the analytical framework of the technological innovation system. In this regard, by studying the reports, materials and interviews published in financial and fintech media during the period 1394 to the end of 1399, the opinions of activists in this field in Iran have been reviewed and analyzed, and finally 9 functions of providing technological infrastructure, communications and Networking, information and knowledge exchange, policy and legislation, citizen awareness and financial citizenship formation, financing, human resource development, research and development as well as innovative activities have been identified.

    Keywords: Wealth Management Technology, Wealthtech, Financial Technology, Technological Innovation System
  • Sara Abdoli, Misagh Tasavori *, Manoochehr Najmi Pages 111-136

    The COVID-19 pandemic has created enormous challenges for many businesses, specifically small and medium-sized enterprises. This research investigates how organizational mindfulness can enable small and medium-sized enterprises which are engaged in health tourism in an emerging market to manage the crises they have faced during Covid-19. Organizational mindfulness involves noting changes in the environment, understanding them, and adapting to them. It is built upon the two key concepts of anticipation and containment. ‘Anticipation’ has three aspects: preoccupation with failure, reluctance to simplify, and sensitivity to operations; ‘containment’ involves a commitment to resilience and deference to expertise. This research has employed a qualitative, multiple-case study approach. Interviews were carried out with 11 top managers. Our findings illustrate the benefits of "increasing organizational reliability through pre-crisis preparation and capacity-building", "creating a learning culture, "change management and inspirational leadership", "prioritizing innovation and making the best use of the organization's capacity”, and “the need to maintain organizational agility in responding efficiently to environmental turbulence”.

    Keywords: Organizational mindfulness, Collective mindfulness, Crisis management, COVID-19, health tourism
  • Azin Harandi, MohammadMehdi Parhizgar *, Amir Fazel, Mohamadtaghi Amini Pages 137-166

    The purpose of this article is to identify the factors, components and consequences of value co-creation of universities by emphasizing the fourth and fifth generation universities and consequently to present a conceptual model based on it. In order to conduct this research, in addition to in-depth study using the metasynthesis method to identify factors, components and consequences of value co-creation, fuzzy Delphi technique has been used to refine the factors and components. The survey was conducted in four stages and the results of each stage were refined using fuzzy Delphi method formulas. Finally, the strategic model of value co-creation of university with emphasis on value-creating and civilization-building universities with 16 factors, 23 components and 13 consequences, each designed in three categories and presented as a proposed model for value co-creation of university.

    Keywords: Value Co-Creation, university value co-creation, fourth, fifth generation universities
  • Arman Khaledi, Zohreh Karimmian, Mehdi Mohammadi * Pages 167-192

    Due to advances in information and communication technologies such as artificial intelligence and the internet of things, the volume of data has increased significantly in recent years. With increasing data volume, proper management is needed to maximize the value of this data. Given that multiple actors are involved in the process of producing, delivering, using, and analyzing data, the ecosystem approach is appropriate to study data governance. In this study, in order to identify the components of the data governance ecosystem framework by systematic review method (Meta synthesis approach), 1803 documents were extracted through a search in the Web of Science database where 65 of them were identified as relevant documents and were reviewed and coded. Finally, the extracted codes were divided into 2 categories, which were related to data governance characteristics, data governance components, data ecosystem actors and roles of actors in the data ecosystem, respectively. Among the identified components are data life cycle, data standard, data quality, metadata, etc.

    Keywords: Data Governance, Data Ecosystem Governance, Data Ecosystem, Meta-Synthesis
  • Mohamad Mehdi *, Hasan Hoseini, Ebrahim Hajipor, Amjad Ozma Pages 193-216

    The present study seeks to investigate what are the necessary stages for establishing a succession management system in governmental organizations. The methodology of the present study is qualitative. The research data have been collected using free and semi-structured interviews with 19 senior managers and professors in the field of human resources. Data analysis has been performed thematically based on 3-step coding using Nvivo software.The validity of the research was confirmed based on the opinions of professors and experts in the field of human resources and the reliability of the "angulation" technique based on continuous review. The study results indicate that establishment of succession management system consists of seven main themes that occur gradually and in a process. These themes include: organizational culture-building, providing the ground for implementation of succession planning system, implementation of a committed system, determining the policies, evaluating the candidates in order to establish a meritocracy system, analysis of the educational gaps and development of staff based on the mission, and finally evaluation of the succession management system.

    Keywords: succession management system, Talent Management, key positions, succession management system evaluation, three-stage-coding-based thematic analysis
  • Bagher Abbaspour *, Abdolaziz Abtin Pages 217-238

    In the current competitive era, one of the most important factors for the success of travel agencies is customer loyalty to the services provided by them. Therefore, the quality of services provided by travel agencies, given that a large number of service recipients believe in the suggestions of friends or family more than any other type of advertising, can affect the customer's intention to buy. Accordingly, the main purpose of this study is to investigate the mediating effect of word of mouth on the impact of service quality on customer purchase intention in airline travel agencies in Bushehr province. The research is applied and descriptive-correlation in terms of purpose and method, respectively.The population of the study encompasses customers of travel agencies in Bushehr province. A random sampling method was adopted to distribute and collect the required data. The data were collected through distributing questionnaires among 384 customers. The validity of the questionnaire was confirmed through convergent validity and its reliability was confirmed through Cronbach’s alpha method for the whole questionnaire (0.9). Data analysis was performed with structural equation modeling (SEM) using SmartPLS software. According to the data analysis results, 41.4% of the total effect of service quality variable on customer intention to buy in airline travel agencies in Bushehr province indirectly explained by word of mouth variable.

    Keywords: quality of service, word of mouth, Purchase intention, travel agencies
  • Alireza Rahrovi Dastjerdi, Seyed Jafar Mousavi *, MohammadHosseyn Karim, Elnaz Nasirzadeh Pages 239-264

    As every other business, there are a variety of risks in the banking industry, including operational risks. The Central Bank of the Islamic Republic of Iran, as the Basel Committee, has required computing and managing the operational risk for banks and financial institutions. Accordingly, the goal of this study is to evaluate the operational risk management in banks based on the Basel II accord methodology. This study is of case study type. That is to achieve the research purpose, the Bank Hekmat Iranian (merged with Bank Sepah) was chosen as a young bank in Iran. Due to access to the bank's financial statements, no sampling was used and all audited statements of this bank over 2011 to 2016 were selected as the statistical population of the study. Then, the operational risk of this bank was calculated using two "Basic Indicator" and "Standardized" approaches based on the Basel II accord methodology. Also, the Central Bank of the Islamic Republic of Iran directive were used to identify different groups of bank activity in Standardized method. Descriptive statistics were used for data analysis. The results represent an ascending slope in operational risk in this bank over the research period. Due to the impact of the volume and the extent of banks' operations on the operating risk, this result could be due to an increase in the scope and volume of the operations in the bank during these years, which has directly affected the operational risk. This paper, while providing a relatively comprehensive and coherent literature about the operational risk, also provides details for calculating of this risk in banks. These details are based on the bank’s audited financial statements and can be used as a pattern to calculate operational risk in other banks.

    Keywords: Operational Risk, The Basic Indicator Approach, The standardized Approach, The Basel II Accord