فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی گیلان - پیاپی 126 (تابستان 1402)

مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان
پیاپی 126 (تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/04/21
  • تعداد عناوین: 7
|
  • اشکان سالاری، ونوشه نوروزی*، فرشته ناصرعلوی صفحات 80-95
    زمینه

    پریودنتیت به عنوان یک بیماری التهابی با تولید سایتوکایین ها می تواند به پاسخ التهابی موضعی و سیستمیک منجر شود. از طرفی طی التهاب سیستمیک در بدن میزان پروتیین های فاز حاد می تواند تغییر کند. پروتیین های فاز حاد، شامل انواع مثبت و منفی هستند که در پاسخ به شرایط التهابی، غلظت انواع مثبت، افزایش و انواع منفی، کاهش می یابند. بنابراین بررسی تغییرات پروتیین های فاز حاد، به عنوان یک نشانگر در طی روند بیماری پریودنتیت و درمان پریودنتال می تواند به کار رود.

    هدف

    هدف از این مقاله مروری بررسی تاثیر پریودنتیت و درمان پریودنتال بر روی پروتیین های فاز حاد مثبت است. وجه تمایز مقاله حاضر، بررسی تاثیر بیماری پریودنتال و درمان آن بر روی پروتیین های فاز حاد مثبت است. همچنین معرفی پروتیین های فاز حاد مثبت جدید، تا در آینده بتوان از آن ها جهت انجام مطالعات جدید بهره برد.

    روش ها

    در این مطالعه کلید واژه های پریودنتیت، پروتیین های فاز حاد، دبریدمان پریودنتال، مدیاتورهای التهابی به انگلیسی در موتور جست وجوی گوگل اسکالر و پایگاه های اطلاعاتی پابمد و اسکوپوس، در محدوده سال 2000 تا 2022 جست و جو شدند. از بین مقاله های یافت شده، در نهایت 65 مقاله مرتبط انتخاب و بررسی شد.

    یافته ها

    با توجه به بررسی مقالات، مشاهده شد پریودنتیت به عنوان یک بیماری التهابی می تواند به افزایش سطوح پروتیین های فاز حاد مثبت منجر شده و متعاقبا پس از درمان غیر جراحی و جراحی پریودنتال،کاهش در سطوح آن ها دیده شد.

    نتیجه گیری

    پریودنتیت به عنوان یک بیماری التهابی می تواند به تغییر سطوح پروتیین های فاز حاد مثبت منجر شود، به طوری که این بیماری به افزایش سطوح این پروتیین ها منجر می شود.درمان پریودنتال، که شامل درمان غیر جراحی (قدم اول درمان پریودنتال است و استاندارد طلایی این درمان جرم گیری بالا و زیر لثه و تسطیح سطوح ریشه با هدف حذف عوامل اتیولوژیک است) و در صورت نیاز درمان جراحی است به کاهش سطوح آن ها منجر می شود.

    کلیدواژگان: پریودنتیت، پروتئین های فاز حاد، دبریدمان پریودنتال، مدیاتورهای التهابی
  • حسن بسکابادی، مریم ذاکری حمیدی*، فاطمه باقری، علی تقی پور صفحات 96-105
    زمینه

    تشخیص و درمان مناسب سپسیس نوزادی به شناخت ارگانیسم های عامل آن بستگی دارد. 

    هدف

    مطالعه حاضر با هدف بررسی انواع میکرو ارگانیسم ها در سپسیس قطعی نوزادی انجام شده است.

    روش ها

    سپسیس نوزادی یک بیماری عفونی جدی و همراه با مرگ و میر بالاست که تست تشخیصی قطعی آن کشت خون است و شامل انواع زودرس (بروز علایم بالینی از تولد تا روز سوم تا هفتم) و دیررس (از روز سوم تا روز بیست و هشتم) با علایم بالینی خاص و بعضا مشترک است. این مطالعه مقطعی روی 266 نوزاد بستری شده مبتلا به عفونت قطعی خون در بیمارستان قایم (عج) مشهد از سال 1388 تا 1398 با روش نمونه گیری آسان انجام شده است. نوزادان مشکوک به عفونت باکتریال که کشت خونشان مثبت گزارش شده بود وارد مطالعه شدند. عامل ارگانیسم باکتریال، زمان بروز سپسیس، علل اصلی مرگ و نیاز به تهویه مکانیکی بررسی شد. 

    یافته ها

    88 نوزاد عفونت قطعی زودرس و 197 نوزاد عفونت دیررس داشته اند. عامل ارگانیسم باکتریال در سپسیس زودرس در 70/1 درصد و در سپسیس دیرررس در 77/1 درصد گرم منفی بوده است. شایع ترین علل سپسیس زودرس، کلبسیلا پنومونیا 21 مورد (23/9 درصد)، استافیلوکوک اپیدرمیس 16 مورد (18/2 درصد) و ایکلای 10 مورد (11/4 درصد)، و شایع ترین علل سپسیس دیررس، کلبسیلا پنومونیا 35 مورد (25/4 درصد)، آنتروباکتر آیرژینوزا 25 مورد (18/1 درصد)، استافیلوکوک اپیدرمیس 12 مورد (8/7 درصد) و ایکلای 11 مورد (8 درصد) بودند.

    نتیجه گیری

    کلبسیلا پنومونیا، استافیلوکوک اپیدرمیس و ایکلای 3 ارگانیسم شایع در سپسیس زودرس و کلبسیلا پنومونیا، آنتروباکتر و استافیلوکوک اپیدرمیس ارگانیسم های شایع در سپسیس دیررس نوزادی بودند. از این رو جهت درمان سپسیس نوزادی، می بایست از آنتی بیوتیک های مناسب برای پوشش دادن این ارگانیسم ها استفاده کرد.

    کلیدواژگان: میکرو ارگانیسم، سپسیس زودرس نوزادی، سپسیس دیررس نوزادی، میکروب گرم منفی، میکروب گرم مثبت
  • حمزه شعبانیان، رضا جعفری شکیب، میثم شریف دینی، زهرا عطرکار روشن، بیژن مجیدی شاد* صفحات 106-115
    زمینه

    توکسوپلاسموز از شایع ترین عفونت های انگلی جهان است و ابتلای اولیه زنان باردار به آن ممکن است موجب آسیب های مادرزادی جدی به جنین شود.

    هدف

    این مطالعه با هدف تعیین میزان شیوع سرمی و شناسایی عوامل خطر ابتلا به توکسوپلاسموز در زنان باردار مراجعه کننده به مرکز مراقبت های بارداری شهرستان رامسر در سال های 1396 تا 1397 انجام شد.

    روش ها

    در این مطالعه مقطعی تحلیلی آنتی بادی های اختصاصی IgG و IgM ضد توکسوپلاسما گوندی ای در سرم 191 زن باردار به روش الایزا اندازه گیری شدند و طول مدت ابتلای زنانIgM مثبت با استفاده از آزمایش IgG اویدیتی تخمین زده شد. اطلاعات جمعیت شناختی و رفتاری زنان باردار و عوامل خطر احتمالی توکسوپلاسموز از طریق مصاحبه جمع آوری شد.

    یافته ها

    آنتی بادی IgG اختصاصی ضد توکسوپلاسما گوندی ای در 46/1 درصد و IgM در 5/8 درصد و هر دو آنتی بادی IgG و IgM در 4/7 درصد از مادران باردار شناسایی شد. نتایج تست IgG avidity، موردی از توکسوپلاسموز حاد را در جمعیت مورد بررسی نشان نداد. هیچ یک از ویژگی های جمعیت شناختی زنان باردار نظیر سن، شغل، محل سکونت، تحصیلات، درآمد، 3 ماهه های بارداری، دفعات بارداری و سابقه سقط جنین و عوامل رفتاری همچون نوع آب مصرفی، تماس با خاک، وجود گربه در محل زندگی، مصرف سبزی، نوع گوشت مصرفی و نحوه طبخ آن همبستگی معنی داری با مثبت بودن سرمی توکسوپلاسما نداشت.

    نتیجه گیری

    بیش از نیمی از زنان باردار (54 درصد) به توکسوپلاسموز آلوده نبودند و بنابراین در معرض ابتلا به این عفونت قرار دارند. افزایش دانش زنان باردار رامسر در زمینه روش های پیشگیری از توکسوپلاسموز می تواند موجب کاهش خطر ابتلای آنان به توکسوپلاسموز شود.

    کلیدواژگان: توکسوپلاسما گوندی ای، سرواپیدمیولوژی، عوامل خطر، بارداری
  • مهدی اقسامی، مرجان شریعت پناهی، حامد منتظری، نگار متقی دستجردی* صفحات 116-127
    زمینه

    تکنولوژی های گوناگون کراس لینک کردن هیالورونیک اسید در ژل های مختلف بر ویژگی های ریولوژیک، مکانیکال، و فارماکولوژیک آن ها تاثیر می گذارد.

    هدف

    به منظور ارزیابی ویژگی های مختلف ژل های منتخب موجود در بازار دارویی ایران، آزمایشات ساده، ارزان و تکرارپذیر انجام شد تا درک بهتری از مناسب بودن آن ها برای موارد مصرف خاص، حاصل شود. 

    روش ها

    ژل های هیالورونیک اسید تولیدشده با استفاده از تکنولوژی های مختلف کراس لینک کردن، با استفاده از 3 آزمایش ارزیابی شد. این آزمایشات شامل چسبندگی، مقاومت در برابر کشش و بررسی میکروسکوپی بود. نورامیس، دزیریال، بلوترو، رستیلن و ژوویدرم، از جمله ژل هایی بودند که در این مطالعه تحت آزمایشات مذکور قرار گرفتند.

    یافته ها

    میزان چسبندگی ژل ها بسیار متفاوت بود. دزیریال کمترین و بلوترو بالاترین میزان چسبندگی را نشان دادند. سایر ژل ها نسبتا چسبنده بودند. آزمون مقاومت در برابر کشش نیز نتایج آزمایش چسبندگی را تایید کرد و در آن، بلوترو بالاترین مقاومت در برابر کشش را از خود نشان داد. بررسی های میکروسکوپی ژل ها حاکی از تفاوت در اندازه و توزیع ذرات هیالورنیک اسید بود. بلوترو و دزیریال در زیر میکروسکوپ، فاقد ذره بودند.

    نتیجه گیری

    ژل های هیالورونیک اسید از طریق تکنولوژی های مختلف کراس لینک کردن تولید می شوند. استفاده از تکنیک های آزمایشگاهی ساده و ارزان قیمت کمک می کند تا درک بهتری از نحوه تاثیر عملکرد ژل های خاص داشته باشیم و این مسیله می تواند در تصمیم گیری پزشکان در خصوص انتخاب بهترین محصول برای یک مورد مصرف خاص، مفید واقع شود.

    کلیدواژگان: هیالورونیک اسید، ژل، فیلر، کراس لینک
  • ربابه سلیمانی، محدثه نجفی چکوسری، شیما پاینده، سمانه صفری، فاطمه اسلام دوست، سیاه اسطلخی* صفحات 128-139
    زمینه

    هوش هیجانی به عنوان توانایی درک احساسات در خود و دیگران، زمینه ساز موفقیت در عرصه های مختلف شناخته شده است. 

    هدف

    هدف این مطالعه بررسی ارتباط بین هوش هیجانی و کیفیت خواب در دانش آموزان دختر دوره متوسطه بود. 

    روش ها

    این مطالعه مقطعی بر روی 284 نفر از دانش آموزان دختر متوسطه شهر رشت در سال 1398 تا 1399 که به روش خوشه ای انتخاب شدند، انجام گرفت. 3 پرسش نامه شامل؛ پرسش نامه جمعیت شناختی، هوش هیجانی بار- اون و کیفیت خواب پیتسبورگ به صورت آنلاین توسط شرکت کنندگان تکمیل شدند و داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 22، از طریق ضریب همبستگی اسپیرمن و مدل رگرسیون لجستیک چندگانه آنالیز شدند.

    یافته ها

    میانگین سنی شرکت کنندگان 0/95±13/94 سال و میانگین معدل سال قبل آن ها 0/89±19/61 بود. میانگین نمره کل هوش هیجانی و کیفیت خواب دانش آموزان به ترتیب 42/82±334/95 و 3/20±4/71 بود. همبستگی منفی معنی داری بین نمره کل هوش هیجانی و کیفیت خواب (r=-0/427,0/001>P) وجود داشت. 31 درصد از افراد کیفیت خواب نامطلوب داشتند (فاصله اطمینان 95 درصد: 36/6-25/7 درصد) و رگرسیون لجستیک چند متغیره نشان دهنده رابطه معکوس بین کیفیت خواب نامطلوب و نمره هوش هیجانی بود (نسبت شانس 98/0، 001/0> P). متغیرهای جمعیت شناختی با کیفیت خواب ارتباطی نداشتند (0/05< P). 

    نتیجه گیری

    حدود یک سوم از دانش آموزان دختر از کیفیت خواب نامطلوب برخوردار بودند. ارتباط معنی داری بین کیفیت خواب و هوش هیجانی وجود داشت. بدین صورت که کیفیت خواب نامطلوب با نمره هوش هیجانی پایین تری همراه بود.

    کلیدواژگان: هوش هیجانی، کیفیت خواب، دانش آموزان، دختران
  • کامران اسدی، مسعود فلاح خوشقلب، خشایار سیروس* صفحات 140-151
    زمینه

    اقدامات درمانی برای پیچ خوردگی مچ پا شامل توصیه های مراقبتی، درمان علامتی، بی حرکتی مفصل با استفاده از بانداژ و گچ و جراحی ترمیمی است.

    هدف

    هدف از مطالعه حاضر مقایسه اثر درمانی بانداژ و گچ گیری در درمان پیچ خوردگی مچ پاست.

    روش ها

    این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی سازی شده بود که بر روی 78 نفر از بیماران مراجعه کننده به اورژانس بیمارستان پورسینا با پیچ خوردگی مچ پا انجام شده است. در این پژوهش بیمارانی که با تشخیص پیچ خوردگی مچ پا به اقدام درمانی نیاز داشتند وارد مطالعه شدند. بیمارانی که معیارهای ورود به مطالعه را داشتند به 2 گروه A (گچ گیری) و B (بانداژ) به روش تصادفی ساده تقسیم شدند و بعد از 3، 6 و 12 هفته پس از شروع درمان از نظر میزان درد بررسی شدند. 

    یافته ها

    نتایج نشان داد میزان درد براساس مقیاس دیداری اندازه گیری شدت درد بعد از 3 هفته و بعد از 6 هفته در گروه بانداژ میانگین کمتری نسبت به گروه گچ گیری دارد و این اختلاف از لحاظ آماری معنی دار است (0/001>P). معیار مچ پا بعد از 3، 6 و 12 هفته در 2 گروه مورد مطالعه میانگین یکسانی داشت. مدت زمان محدودیت فعالیت در گروه گچ گیری نسبت به گروه بانداژ به صورت معناداری کمتر بود. نتایج درمان از جهت بهبودی کامل، زمان بازگشت به کار و فعالیت و میزان درد ارزیابی شد.

    نتیجه گیری

    در این مطالعه مشخص شد که درمان به روش گچ گیری موجب کاهش روزهای محدودیت فعالیت و برگشت سریع تر بیماران به کار و فعالیت روزانه می شود. با این حال، گچ گیری محدودیت هایی نظیر هزینه بیشتر و همچنین محدود شدن حرکات اندام ها دارد. جهت نتیجه منطقی به مطالعات بیشتر با در نظر گرفتن همه جوانب در به کارگیری روش های بانداژ و گچ گیری در پیچ خوردگی مچ پا نیاز است.

    کلیدواژگان: پیچ خوردگی مچ پا، بانداژ، گچ گیری
  • سید عبدالکریم قاسمی، علی غنایی چمن آباد*، سید روح الله حسینی، امیرمحمد مهدی نیا، زهره تیموری، سجاد عباس زاده صفحات 152-165
    زمینه

    مداخلات تکنولوژیک همانند تحریک الکتریکی مغز ممکن است در فرایندهای شناختی و شخصیتی افراد وابسته به مواد همانند وابستگی به نیکوتین اثرگذار باشد.

    هدف

    هدف از انجام این مطالعه بررسی اثربخشی تحریک الکتریکی فراجمجمه ای با جریان متناوب در فرکانس آلفا، بر بازداری و تکانشگری افراد وابسته به نیکوتین بود. 

    روش ها

    طرح پژوهش در این مطالعه نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری با گروه کنترل و شم بود. 30 نفر افراد وابسته به نیکوتین واجد شرایط از شهرستان مشهد و با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. آزمودنی ها به صورت تصادفی به 3 گروه 10 نفره تقسیم شدند. گروه اول تحریک را در 8 جلسه 20 دقیقه ای و در ناحیه پیش پیشانی خلفی جانبی دریافت کردند. گروه دوم به شکل شم تحریک شده و گروه سوم به صورت کنترل هیچ تحریکی دریافت نکردند. داده های این مطالعه توسط تکلیف برو-نرو و پرسش نامه بارت (1995) جمع آوری شدند. بعد از 8 جلسه بازداری و تکانشگری افراد ارزیابی شدند و نتایج با روش تحلیل کوواریانس چند متغیره ارزیابی شدند. همچنین بعد از 2 ماه، بازداری افراد توسط روش تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر، ارزیابی شد. 

    یافته ها

    اثربخشی مداخله تحریک جریان متناوب الکتریکی براساس موج آلفا بر بازداری در کوتاه مدت و بلندمدت به طور معناداری در گروه آزمایش با گروه های دیگر متفاوت بود (0/001=P). تفاوت معناداری بین این 3 گروه در تکانشگری وجود نداشت (0/7=P). 

    نتیجه گیری

    مداخله تحریک جریان متناوب الکتریکی براساس موج آلفا برافزایش بازداری در کوتاه مدت و بلند مدت در افراد وابسته به نیکوتین موثر است. در نتیجه این روش ممکن است در آینده با پژوهش های بیشتر برای افزایش بازداری افراد وابسته به نیکوتین استفاده شود. این روش بر تکانشگری افراد وابسته به نیکوتین موثر است و باعث کاهش تکانشگری افراد وابسته به نیکوتین شد، اما اثر معناداری ندارد. این نتیجه گیری ها نیازمند بررسی ها و آزمایشات بیشتر است.

    کلیدواژگان: بازداری، مهار پاسخ، تحریک فراجمجمه ای متناوب الکتریکی، تکانشگری، قشر پیشانی خلفی جانبی
|
  • Ashkan Salari, Vanousheh Norouzi*, Fereshteh Naser Alavi Pages 80-95
    Background

    Periodontitis is an inflammatory disease with the production of cytokines that can lead to local and systemic inflammatory responses. On the other hand, during systemic inflammation in the body, the levels of acute phase proteins (APPs) can change. APPs include positive and negative types, which in response to inflammatory conditions, the concentration of positive types increases and negative types decreases. Therefore, examining changes in APPs can be used as a marker during periodontitis and periodontal treatment.

    Objective

    The purpose of this review article was to investigate the effect of periodontitis and periodontal treatment on positive APPs. The distinguishing feature of this article is the investigation of the effect of periodontal disease and its treatment on positive APPs. In addition, the introduction of new positive APPs in the future can be used to conduct new studies.

    Methods

    In this study, the keywords periodontitis, acute phase proteins, periodontal debridement, and inflammation mediators in English were searched in Google Scholar and PubMed and Scopus databases from 2000 to 2022. Among the found articles, finally, 65 related articles were selected and reviewed. 

    Results

    Periodontal treatment can reduce the levels of positive APPs increased during periodontitis. 

    Conclusion

    Periodontitis as an inflammatory disease can lead to changes in the levels of positive APPs leading to an increase in the levels of these proteins. Periodontal treatment, which includes non-surgical treatment (the first step of periodontal treatment and the gold standard of this treatment is scaling above and below the gums and leveling the root surfaces to remove etiological factors) and, if necessary, surgical treatment can lead to the reduction of their levels.

    Keywords: Periodontitis, Acute-phase proteins, Periodontal debridement, Inflammation mediators
  • Hassan Boskabadi, Maryam Zakerihamidi*, Fatemeh Bagheri, Ali Taghipour Pages 96-105
    Background

    The proper diagnosis and treatment of neonatal sepsis is done depends on the understanding of its causative organisms.

    Objective

    The present study aimed to investigate the types of microorganisms in definitive neonatal sepsis.

    Methods

    Neonatal sepsis is a serious infectious disease with high mortality. And its diagnosed by blood culture. It includes early (appearance of clinical symptoms from birth to the third-seventh day) and late (from the third day to the twenty-eighth day) types with specific and sometimes common clinical symptoms. This cross-sectional study was performed on 266 neonates hospitalized with definitive sepsis in Ghaem Hospital in Mashhad from 2010 to 2020 using available sampling method. Infants suspected of bacterial infection who had positive blood cultures were included in the study. Type of bacterial organism, time of sepsis, main causes of death and need for mechanical ventilation were evaluated.

    Results

    Eighty eight neonates had early sepsis and 197 neonates had late sepsis. The bacterial organism of early sepsis was gram negative as 70.1% and in late sepsis was gram negative as 77.1%. The most common causes of early sepsis were Klebsiella pneumonia 21 cases (23.9%), Staphylococcus epidermis 16 cases (18.2%) and 10 cases (11.4%) E. coli . And the most common causes of late sepsis were K. pneumonia 35 cases (25.4%), Enterobacter aeroginosa 25(18.1%), S. epidermis 12(8.7%) and E. coli 11(8%).

    Conclusion

    K. pneumonia, S. epidermis and E. coli were three most common organisms in early neonatal sepsis and K. pneumonia, S. epidermis and Enterobacter were the most common organisms in late neonatal sepsis.

    Keywords: Microorganism, Early neonatal sepsis, late neonatal sepsis, Gram-negative microbes, Gram-positive microbes
  • Hamzeh Shabanian, Reza Jafari-Shakib, Meysam Sharifdini, Zahra Atrkar-Roshan, Bijan Majidi-Shad* Pages 106-115
    Background

    Toxoplasmosis is a common parasitic infection with high prevalence and worldwide distribution. It may cause severe disease in the fetus of newly infected pregnant women.

    Objective

    This study aimed to evaluate the seroprevalence of toxoplasmosis and its related risk factors among pregnant women in Ramsar city, Mazandaran province, north of Iran, from October 2017 to March 2018.

    Methods

    In this analytical-cross sectional study, specific anti-Toxoplasma gondii IgG and IgM antibodies were measured in 191 pregnant women by ELISA method. The length of T. gondii infection was estimated by the IgG avidity test. Demographic and behavioral information about pregnant women and possible risk factors of toxoplasmosis were collected through interviews.

    Results

    Specific IgG antibody against T. gondii was detected in 46.1% and IgM in 5.8% and both IgG and IgM antibodies were detected in 4.7% of pregnant women. The IgG avidity test did not show any acute case of toxoplasmosis. None of the demographic characteristics, such as age, occupation, place of residence, education, income, trimester of pregnancy, frequency of pregnancy, and history of abortion was correlated with toxoplasmosis. Moreover, behavioral characteristics, such as the source of consumed water, contact with soil, presence of cats in the household, consumption of vegetables, type of meat consumed, and the way of cooking meat had no significant correlation with toxoplasmosis seropositivity.

    Conclusion

    More than half of the pregnant women (54%) were toxoplasmosis-free and therefore at risk of acquiring this infection. Increasing the knowledge of pregnant women about toxoplasmosis prevention may reduce the risk of this infection during pregnancy.

    Keywords: Toxoplasma gondii, Seroprevalence, Risk factors, Pregnancy
  • Mehdi Aghsami, Marjan Shariatpanahi, Hamed Montazeri, Negar Mottaghi-Dastjerdi* Pages 116-127
    Background

    The rheologic, mechanical, and pharmacological characteristics of hyaluronic acid (HA) gels vary in terms of their specific crosslinking technologies.

    Objective

    To evaluate the various characteristics of selected HA gels available in Iran, using simple, inexpensive, and reproducible experimental tests are necessary to better understand their appropriateness for specific indications.

    Methods

    The HA gels produced by various crosslinking technologies were evaluated by three experiments, including cohesivity, resistance to stretch, and microscopic examination. The gels subjected to these experiments in this study included Neuramis, Desirial, Belotero, Restylane, and Juvéderm.

    Results

    We found that cohesivity was different among the gels so that Desirial was the least cohesive and Belotero was the most cohesive gel. Other HA gels were observed as partially cohesive. The resistance to stretch test confirmed the cohesivity results and Belotero had the most significant resistance. Microscopic examination of the HA gels showed HA particles of varying distribution and size. Belotero and Desirial were the gels with no particles visible under the microscope.

    Conclusion

    Simple and inexpensive laboratory tests help to understand the way that they can affect the specific gel performance, and may be beneficial for physicians to decide on the best product for a particular therapeutic indication.

    Keywords: Hyaluronic acid, Gel, Filler, Crosslinking
  • Robabeh Soleimani, Mohadese Najafi Chakusari, Shima Payandeh, Samaneh Safari, Fatemeh Eslamdoust-Siahestalkhi* Pages 128-139
    Background

    Emotional intelligence as the ability to understand emotions in self and others, is recognized as underlying success in various aspects.

    Objective

    This study aimed to investigate the relationship between emotional intelligence and sleep quality in female high school students.

    Methods

    This cross-sectional study was conducted on 284 female high school students in Rasht in 2019-2020, selected by cluster sampling. Demographic, the Bar-On emotional intelligence, and the Pittsburgh sleep quality index (PSQI) questionnaires were completed online by the participants. Data were analyzed by IBM SPSS statistics software, version 22 using Spearman’s correlation coefficient and multiple logistic regression analysis.

    Results

    The Mean age of participants was 13.94±0.95 years, and the mean previous grade point average (GPA) of participants was 19.61±0.89. The Mean total score of students’ emotional intelligence and sleep quality were 334.95±42.82 and 4.71±3.20, respectively. There was a significant negative correlation between the total score of emotional intelligence and sleep quality (r=-0.427 and P<0.001). Also, 31% of the subjects had poor sleep quality (95% CI, 25.7%-36.6%), and the multiple logistic regression showed an inverse relationship between poor sleep quality and emotional intelligence score (OR=0.98, P<0.001). There was no association between demographic variables and sleep quality (P>0.05). 

    Conclusion

    About a third of female students had poor sleep quality. There was a significant relationship between sleep quality and emotional intelligence. Therefore, poor sleep quality was associated with lower emotional intelligence.

    Keywords: Emotional intelligence, Sleep quality, Students, Females
  • Kamran Asadi, Masoud Fallah Khosh Ghalb, Khashayar Cyrus* Pages 140-151
    Background

    Treatment measures for ankle sprains include care recommendations, symptomatic therapy, joint immobilization using bandages and plasters, and reconstructive surgery.

    Objective

    The purpose of this study is to compare the therapeutic effect of bandages and plastering in the treatment of ankle sprain.

    Methods

    This study was a randomized clinical trial that was conducted on 78 patients who were referred to the Poursina Hospital emergency room with ankle sprains. Patients who needed treatment after being diagnosed with ankle sprain were included in the study. The patients who met the inclusion criteria were divided into two groups A (plaster) and B (bandage) by a simple random method, and 3, 6, and 12 weeks after the start of the treatment, they were examined for the level of pain.

    Results

    The results showed that the amount of pain based on the visual analogue scale (VAS) after three and six weeks in the bandage group was lower than in the plaster group and this difference was statistically significant (P<0.001). Ankle-hindfoot scale (AHS) after 3, 6, and 12 weeks had the same average in the two studied groups. The duration of activity restriction in the plaster group was significantly lower than in the bandage group. The treatment results were evaluated in terms of complete recovery, time to return to work and activity, and pain level.

    Conclusion

    Plastering treatment reduces the days of activity limitation and patients return to work and daily activities faster. However, plastering has limitations, such as more cost and limiting the movements of the limbs. For a logical conclusion, there is a need for more studies considering all aspects of applying bandage and plastering methods in ankle sprain.

    Keywords: Ankle sprain, Bandages, Plaster
  • Seyyed Abdolkarim Ghasemi, Ali Ghanaei Chamanabad*, Seyyed Ruhollah Hosseini, Amirmohammad Mahdinia, Zohreh Teymori, Sajjad Abbaszade Pages 152-165
    Background

    Technology-based interventions, such as electrical brain stimulation may be effective in the cognitive and personality processes of substance abusers, including nicotine dependents.

    Objective

    We conducted this study to investigate the effectiveness of transcranial alternating current stimulation (tACS) using alpha frequency on inhibitory control and impulsivity in nicotine-dependent individuals.

    Methods

    We used a pre-test/post-test/follow-up quasi-experimental design with control and sham groups. We selected 30 eligible nicotine addicts from Mashhad using the available sampling method and randomly divided the subjects into three groups. We applied the intervention in eight sessions for 20 minutes in the dorsolateral prefrontal cortex for the first group, fake interventions for the second group, and no intervention for the third group. The Fagerström questionnaire, Barrett impulsivity questionnaire, and go-no-go task were used to collect data. After eight sessions, people’s inhibitory control and impulsivity were evaluated and analyzed using multivariate analysis of covariance (MANCOVA). Also, after two months, we evaluated inhibitory control data with repeated-measures analysis of variance.

    Results

    The effectiveness of alpha-tACS intervention on short- and long-term inhibitory control was significantly different in the experimental group compared to other groups (P=0.001). There was no significant difference between these three groups in impulsivity (P=0.700).

    Conclusion

    Alpha-tACS intervention effectively increases inhibitory control in nicotine-dependent individuals but does not explicitly affect their impulsivity.

    Keywords: Dorsolateral prefrontal cortex, Impulsivity, Inhibitory control, transcranial alternating current stimulation