فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی جیرفت
سال دهم شماره 1 (بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/05/03
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مرادعلی زارعی پور*، اسرافیل عسگری صفحات 1165-1169

    محیط زیست و حفظ آن امروزه یکی از مهمترین مسایل روز جوامع بشری است بررسی های گوناگون نشان می دهد که در بین راه های متعدد مقابله با مشکلات محیط زیستی، بنیادی ترین، موثرترین و با صرفه ترین روش جلوگیری از تخریب محیط زیست، رعایت رفتارهای حفاظت محیط زیست توسط انسان است. بنابراین برای تحقق این هدف ما به آموزش سواد زیست محیطی نیازمندیم. سوادی که ارتباطات پیچیده و در حال تغییر بین انسان و طبیعت را شناسایی کرده و با حساسیت به آن پاسخ دهد. آموزش سواد محیط زیست باعث افزایش آگاهی مردم نسبت به محیط زیست و بکار بستن اطلاعات زیست محیطی در جهت بهبود آن می شود. جهت ارتقاء سواد محیط زیست و حفاظت از محیط زیست سه حیطه آموزشی ذیل پیشنهاد می شود: 1. سواد زیست محیطی در حیطه شناختی: در این حیطه آگاهی و حساسیت نسبت به محیط زیست و مشکلات وابسته به آن را در افراد جامعه ارتقاء دهیم. 2. سواد زیست محیطی در حیطه نگرشی: در این حیطه به دست آوردن مجموعه ای از ارزش ها و احساس نگرانی برای محیط زیست و انگیزه برای شرکت فعالانه افراد جامعه در بهبود و حفاظت از محیط زیست موثر خواهند بود.3.  سواد زیست محیطی در حیطه روانی- حرکتی (رفتاری): در حیطه روانی-حرکتی می توان در فعالیت های روزانه افراد جامعه، ملاحظات محیط زیستی را با به کارگیری رفتارهای تقلیل آثار سوء محیط زیست ارتقاء داد.

    کلیدواژگان: سواد محیط زیست، آموزش، رفتارهای محافظت
  • شیرین نیرومنش، محمدحسین صادقیان، فاطمه گلشاهی، محبوبه شیرازی، الهام فیض آباد، اکرم ولی زاده، بهرخ صاحبدل* صفحات 1170-1178
    مقدمه و هدف

    یکی از اهداف برنامه تحول نظام سلامت که 15 اردیبهشت ماه سال 1393 آغاز شد، ترویج زایمان طبیعی بود. هر چند طرح تحول سلامت، در افزایش میزان زایمان های طبیعی موفق بوده است، به نظر می رسد شکایات مرتبط با زایمان در مدت اجرای این طرح افزایش یافته است. بنابراین در این مطالعه، شکایات مرتبط با زایمان طبیعی و سزارین در سال های 1390 تا 1396، مورد بررسی قرار گرفت.

    روش کار

    در این مطالعه گذشته نگر، شکایات ثبت شده در حوزه ی جراحی زنان و زایمان در زیرشاخه مامایی در سازمان پزشکی قانونی و هییت بدوی انتظامی تهران (قبل و بعد از طرح تحول سلامت) به صورت تصادفی مورد ارزیابی قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج این مطالعه نشان داد که تنها در 18 مورد (3/16%) از شکایات بررسی شده، قصوری اتفاق افتاده است که از آنها 14 مورد (8/77%) مربوط به قبل از اجرای طرح تحول و 4 مورد (2/22%) مربوط به بعد از اجرای طرح تحول بوده است.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که اجرای طرح تحول نظام سلامت منجر به کاهش تعداد شکایات ثبت شده مربوط به زایمان شده است.

    کلیدواژگان: شکایات پزشکی، زایمان طبیعی، زایمان سزارین، طرح تحول سلامت
  • ندا دستیار، هدیه عسکرپور* صفحات 1179-1186
    مقدمه و هدف

    پریشانی روانشناختی، در دوران بارداری اختلال شایعی است. با این وجود، انجام مطالعات ملی و گسترده برای شناسایی عوامل موثر بر آن توصیه شده است. لذا این مطالعه با هدف بررسی پریشانی روانشناختی در زنان باردار تحت خشونت خانگی، انجام گرفت.

    روش کار

    این مطالعه توصیفی-مقطعی در سال 1399 بر روی 305 نفر از زنان باردار تحت خشونت خانگی در جنوب ایران انجام شد. افراد به صورت سرشماری وارد مطالعه شدند و داده ها با کمک پرسشنامه های استاندارد پریشانی روانشناختی کسلر و فرم کوتاه مقیاس غربالگری خشونت خانگی جمع آوری گردید و سپس با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 24 تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    میانگین و انحراف معیار پریشانی روانشناختی زنان باردار تحت خشونت خانگی، 43/6 ±68/24 بود. نتایج نشان داد که پریشانی روانشناختی با سن زنان باردار (0/05>p و 0/18=r)، مدت ازدواج (0/001>p و 0/31=r)، تعداد فرزندان (0/001>p و 0/22=r) و خشونت خانگی (0/001>p و 0/73=r) رابطه آماری مستقیم و معنی داری داشت. همچنین نتیجه آزمون t مستقل نشان داد که زنان با بارداری برنامه ریزی شده نسبت به زنانی که حاملگی ناخواسته داشتند از میانگین نمرات پریشانی روانشناختی کمتری برخوردار بودند (0/001>p و 5/13=t).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج مطالعه حاضر می توان نتیجه گرفت که شناسایی عوامل موثر بر خشونت خانگی و پریشانی روانشناختی به عنوان یک اولویت اصلی و مهم در سلامت مادر و نوزاد باید مورد توجه مدیران بهداشتی-درمانی قرار گیرد.

    کلیدواژگان: پریشانی روانشناختی، خشونت خانگی، بارداری
  • رضوان اندرز، عباس امان الهی*، ذبیح الله عباسپور صفحات 1187-1197
    مقدمه و هدف

    مشکلات رفتار جنسی از جمله مشکلات رفتاری شایع کودکان هستند. لذا پژوهش حاضر با هدف پیش بینی مشکلات رفتار جنسی کودکان با و بدون مشکلات رفتار جنسی براساس استرس والدگری و تعارضات زناشویی انجام شد.

    روش کار

    روش پژوهش از نوع توصیفی و از نوع همبستگی بود و از تحلیل تشخیص برای تحلیل استفاده شد. جامعه پژوهش شامل والدین کودکان 6 الی 12 ساله شهر اهواز در سال 1400 بود. تعداد نمونه 294 نفر بود که با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه های مشکلات رفتاری جنسی کودکان، استرس والدگری و تعارضات زناشویی به صورت آنلاین تکمیل نمودند. تحلیل داده ها با استفاده از روش تحلیل تشخیص و نرم افزار SPSS انجام شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد استرس والدگری و تعارضات زناشویی پیش بین مشکلات رفتاری جنسی کودکان هستند؛ و این متغیرها قادر به پیش بینی عضویت گروهی کودکان در دو گروه با مشکلات رفتاری جنسی و بدون مشکلات رفتاری جنسی هستند. سطح معناداری در این پژوهش 0/01>p بود.

    نتیجه گیری

    کاهش استرس والدگری و حل در تعارضات زناشویی می تواند به پیش گیری از مشکلات جنسی کودکان کمک کند. همچنین درکار با کودکانی که مشکلات جنسی دارند، متغیرهای مربوط به والدین را باید در نظر گرفت.

    کلیدواژگان: رفتار جنسی، والدگری، استرس، تعارض، کودکان
  • مریم صادق ژولا، عباس صارمی*، مجتبی خانسوز صفحات 1198-1206
    مقدمه و هدف

    سندرم ترک مورفین از عوامل تشدیدکننده آپوپتوز در کاردیومیوپاتی دیابتی است. هدف پژوهش حاضر، بررسی اثر تمرینات مقاومتی بر برخی از نشانگرهای آپوپتوز ناشی از کاردیومیوپاتی دیابتی و سندرم ترک مورفین در موش های نر دیابتی بود.

    روش کار

    در این مطالعه تجربی 32 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به صورت تصادفی به 4 گروه با 8 سر موش، شامل گروه های: دیابت، دیابت مورفین، دیابت+ تمرین مقاومتی، دیابت مورفین+ تمرین مقاومتی تقسیم شدند. پس از اجرای پروتکل القاء دیابت، گروه های معتاد 21 روز مورفین را به صورت خوراکی دریافت کردند و پس از ترک مورفین گروه های تمرین به مدت 8 هفته در پروتکل تمرین مقاومتی شرکت کردند. بعد همه موش ها کشته و تشریح شده و بافت قلب آنها خارج گردید. برای ارزیابی فاکتورهای آپوپتوزی از کیت های الایزا استفاده شد.

    یافته ها

    در موش های دیابتی با سندرم ترک مقادیر BAX و نسبت BAX/BCL2 نسبت به گروه دیابت به صورت معنی داری افزایش و مقدار BCL2 کاهش یافت. تمرین مقاومتی در موش های دیابتی با سندرم ترک موجب افزایش معنی دار BCL2 و کاهش مقدار BAX و نسبت BAX/BCL2 نسبت به گروه دیابتی با سندرم ترک شد. همچنین تمرین مقاومتی در گروه دیابت نیز موجب افزایش BCL2 و کاهش BAX و نسبت BAX/BCL2 نسبت به گروه کنترل دیابتی شد. در هیچ یک از موارد اختلاف معنی داری بین گروه دیابت-سندرم ترک-تمرین مقاومتی با گروه کنترل دیابتی مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش حاضر نشان داد که تمرین مقاومتی موجب کاهش فاکتورهای آپوپتوتیک بافت قلبی ناشی از سندرم ترک مورفین در موش های دیابتی می شود.

    کلیدواژگان: دیابت شیرین، مورفین، تمرین مقاومتی، آپوپتوز
  • اسماعیل ابراهیمی، زهره کریمیان کاکلکی* صفحات 1207-1214
    مقدمه و هدف

    تعارض کار خانواده نوعی تعارض بین نقش ها است، هدف از مطالعه بررسی تاثیر تعارض کار خانواده بر اختلالات اسکلتی عضلانی و تمایل به ترک خدمت در پرسنل بیمارستان های تامین اجتماعی استان چهارمحال و بختیاری در سال 1400 می باشد.

    روش کار

    در این مطالعه، توصیفی تحلیلی، جامعه آماری، پرسنل درمانی سازمان تامین اجتماعی استان چهارمحال و بختیاری می باشد. حجم نمونه 141 نفر می باشد. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه های استاندارد اختلالات اسکلتی عضلانی نوردیک، پرسشنامه تعارض کار- خانواده کارلسون و کاکمار و پرسشنامه ترک خدمت لاهی استفاده گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS18 و آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون استفاده شد.

    یافته ها

    میانگین نمره اختلالات اسکلتی عضلانی 53/0±53/2 و درصد میانگین از ماکزیمم نمره 64% بود، میانگین نمره تعارض کار خانواده 61/0±09/3 و درصد میانگین از ماکزیمم نمره 8/61% بود و میانگین نمره تمایل به ترک خدمت 70/0±68/2 و درصد میانگین از ماکزیمم نمره 6/53% بود. بین اختلالات اسکلتی عضلانی و تعارض کار خانواده رابطه مثبتی وجود داشت (001/0<p). بین تمایل به ترک خدمت و تعارض کار خانواده رابطه مثبت وجود دارد (001/0<p)، بین اختلالات اسکلتی عضلانی و تمایل به ترک خدمت رابطه معنی داری وجود نداشت (001/0>p). نتایج آزمون رگرسیون نشان داد تعارض کار خانواده و اختلالات اسکلتی عضلانی با کنترل نقش میانجی ترک خدمت رابطه معنی داری دارند (001/0>p).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج، ضروری است اقدامات و مداخلات لازم جهت بهبود وضعیت تعارضات کاری کارکنان جهت جلوگیری از ترک شغل و اختلالات اسکلتی عضلانی صورت گیرد.

    کلیدواژگان: اختلالات اسکلتی عضلانی، تعارض کار خانواده، تمایل به ترک خدمت
  • الله یار عرب مومنی*، خدایار مومنی، عماد سلطانیان صفحات 1215-1227
    مقدمه و هدف

    تغییر مقادیر میوستاتین و تعدیل ترکیب بدن، ممکن است به توضیح سازگاری این متغیرها در پاسخ به تمرین کمک کند. از این رو، مطالعه حاضر با هدف مقایسه تاثیر دو شیوه تمرینی مقاومتی و عملکردی بر مقادیر میوستاتین‏ و ترکیب بدن در مردان کم تحرک انجام شد.

    روش کار

    در این مطالعه نیمه تجربی، با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل، از بین مردان کم تحرک شهر اصفهان در سال 1401، 45 نفر به صورت در دسترس و هدفمند انتخاب و به طور تصادفی به سه گروه تمرینات عملکردی، تمرینات مقاومتی و کنترل تقسیم شدند. هر دو پروتکل تمرینی به مدت 8 هفته و هر هفته سه جلسه و هر جلسه 40 تا 50 دقیقه انجام گرفت. خون گیری جهت ارزیابی مقادیر میوستاتین و اندازه گیری درصد چربی و توده بدون چربی ‎‏در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون انجام شد.‏ داده ها با استفاده از آزمون کوواریانس و آزمون تعقیبی بنفرونی با نرم افزار SPSS24 در سطح معناداری 05/0 تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج مطالعه نشان داد که هر دو روش تمرینی بر کاهش میوستاتین‎‏ ‏و درصد چربی بدن و افزایش توده بدون چربی مردان کم تحرک تاثیر معناداری داشتند (001/0>p). اما این تغییرات در گروه تمرین عملکردی نسبت به گروه تمرین مقاومتی بیشتر بود.

    نتیجه گیری

    این نتایج نشان دهنده تاثیر هر دو روش تمرینی بر کاهش میوستاتین‎‏ ‏و درصد چربی و افزایش توده بدون چربی بدن است، هر چند این تغییرات در تمرینات عملکردی بیشتر بود. بنابراین، توصیه می شود؛ ‏مربیان، ورزشکاران و سایر مسیولین درگیر در تمرینات ورزشی از این روش های تمرینی به ویژه تمرینات عملکردی برای پیشرفت اجرا های ورزشی، و بهبود ترکیب بدن استفاده نمایند.

    کلیدواژگان: تمرینات مقاومتی‎، تمرینات فانکشنال، میوستاتین، ترکیب بدن
|
  • Moradali Zareipour*, Esrafil Asgari Pages 1165-1169

    Environmental protection and preservation have become one of the most important issues of human societies today. Various studies have shown that among the various ways of addressing environmental problems, the most fundamental, effective, and cost-effective method to prevent environmental destruction is through the observance of environmental protection behaviors by humans. Therefore, to achieve this goal, we need environmental literacy education. This literacy should identify and respond sensitively to the complex and changing communications between humans and nature. Environmental literacy education increases people's awareness of the environment and the use of environmental information to improve it. To promote environmental literacy and protect the environment, the following three educational areas are proposed: 1. Environmental literacy in the cognitive domain: We enhance people's awareness and sensitivity to the environment and related problems. 2. Environmental literacy in the attitudinal domain: In this domain, obtaining a set of values and feelings of concern for the environment and motivating individuals to actively participate in improving and protecting the environment will be effective.3. Environmental literacy in the behavioral domain: In this domain, by considering environmental concerns in daily activities, environmental literacy education can promote the use of behaviors that reduce the adverse effects of the environment.

    Keywords: Environmental literacy, Education, Protective behaviors
  • Shirin Niroomanesh, MohammadHossein Sadeghian, Fatemeh Golshahi, Mahboobeh Shirazi, Elham Feizabad, Akram Valizade, Behrokh Sahebdel* Pages 1170-1178
    Introduction

    One of the goals of the health reform program (HRP) which was started in 2014, was normal vaginal delivery (NVD) promotion. Although, HRP has been successful in increasing NVD, it seems medical complaints related to the delivery have been rising during this program. Therefore, this study examined the complaints related to the NVD and cesarean section in 2011 to 2017.

    Materials and Methods

    In this retrospective study, the complaints registered in the field of obstetrics and gynecology surgery in the sub-branch of midwifery, in the Forensic Medicine Organization and the Police Department of Tehran were investigated (before and after the HRP) randomly.

    Results

    The results of this study showed that in 18 cases (16.3%) of the investigated medical complaints, malpractice occurred, 14 cases of which (77.8%) related to before and 4 cases (22.2%) related to after the implementation of the HRP.

    Conclusion

    The results of this study showed that some medical malpractices are avoidable. Health system managers should pay more attention to avoidable malpractice to improve the quality of the services. The results of this study showed that the implementation of the HRP did not cause an increase in the number of registered complaints related to the delivery.

    Keywords: Medical Complaints, Normal Vaginal Delivery, Cesarean section, Health reform system
  • Neda Dastyar, Hedyeh Askarpour* Pages 1179-1186
    Introduction and Aim

    Psychological distress is a common disorder during pregnancy. Nevertheless, it is recommended to conduct national and regional studies to identify factors influencing it. Therefore, this study was conducted with the aim of investigating psychological distress in pregnant women subjected to domestic violence.

    Materials and Methods

    This descriptive-cross-sectional study was conducted in 2020 on 305 pregnant mothers subjected to domestic violence in southern Iran. Subjects were included in the study by census and the data were collected through questionnaires: Kessler's psychological distress and the short form of domestic violence screening scale. Then, they were analyzed using SPSS version 24 software.

    Results

    The mean score and ± standard deviation of the psychological distress of pregnant women under domestic violence was 24.68 ± 6.43. The results showed that psychological distress had a direct and significant statistical relationship with the age of pregnant women (p<0.05 and r=0.18), marriage duration (p<0.001 and r=0.31), number of children (p<0.001 and r=0.22), and domestic violence (p<0.001 and r=0.73). . Also, the result of the independent t-test showed that women with planned pregnancy had lower mean scores of psychological distress than women with unwanted pregnancy (p<0.001, t=5.13).

    Conclusion

    According to the results of the present study, it can be concluded that the identification of factors influencing domestic violence and psychological distress as a main and important priority in the health of mothers and infants should  receive the attention of healthcare managers.

    Keywords: Psychological distress, Domestic violence, Pregnancy
  • Rezvan Andarz, Abbas Amanelahi*, Zabihollah Abbaspour Pages 1187-1197
    Introduction

    Sexual behavior problems are among the most common behavioral problems of children. This study aimed to predict sexual behavior problems of children, both with and without pre-existing sexual problems, based on parenting stress and marital conflict.

    Materials and Methods

    The present study was a descriptive-correlational study. The study population consisted of parents with children between the aged between 6 to 12 in Ahvaz city in 2021. A total of 294 parents were selected for the study using convenient sampling. The data were collected online using the questionnaires of children's sexual behavioral problems, parenting stress, and marital conflicts. Data analysis was conducted by discriminate analysis throughout SPSS software.

    Results

    The results showed that parenting stress and marital conflicts are predictors of children's sexual behavioral problems; And these variables are able to predict the group membership of children in two groups with sexual behavioral problems and without sexual behavioral problems. The significance level in this study was p<0.01.

    Conclusion

    Finding suggest that reducing parenting stress and resolving in marital conflicts can help prevent children's sexual problems. Moreover, these parental variables should be considered when working with children who have sexual problems.

    Keywords: Sexual Behavior, Parenting, Stress, Conflict, Children
  • Maryam Sadegh Joola, Abbas Saremi*, Mojtaba Khansooz Pages 1198-1206
    Introduction

    Morphine withdrawal syndrome is one of the aggravating factors of apoptosis in diabetic cardiomyopathy. The purpose of this research was to investigate the effect of resistance training on some markers of apoptosis caused by diabetic cardiomyopathy and morphine withdrawal syndrome in diabetic male rats.

    Materials and Methods

    In this experimental study, 32 male wistar rats were randomly divided into 4 groups with 8 rats, including diabetes, morphine diabetes, diabetes + resistance training, diabetes morphine + resistance training. After implementing the diabetes induction protocol, the addicted groups received morphine orally for 21 days, and then the training groups participated in the resistance training protocol for 8 weeks. Then all the rats were killed and dissected and their heart tissue was removed. ELISA kits were used to evaluate apoptotic factors.

    Results

    In diabetic rats with withdrawal syndrome, BAX values and BAX/BCL2 ratio increased significantly and BCL2 value decreased compared to the diabetic group. Resistance training in diabetic rats with withdrawal syndrome caused a significant increase in BCL2 and a decrease in the amount of BAX and BAX/BCL2 ratio compared to the diabetic group with withdrawal syndrome. Also, resistance training in the diabetic group increased BCL2 and decreased BAX and the BAX/BCL2 ratio compared to the diabetic control group. In none of the cases, there was no significant difference between the diabetes-withdrawal syndrome-resistance training group and the diabetic control group.

    Conclusion

    The results of the present study showed that resistance training reduces the apoptotic factors of heart tissue caused by morphine withdrawal syndrome in diabetic rats.

    Keywords: Diabetes Mellitus, Morphine, Resistance Training, Apoptosis
  • Esmail Ebrahimi, Zohreh Karimiankakolaki* Pages 1207-1214
    Introduction

    Work-family conflict is a type of conflict between roles; the purpose of this study is to investigate the effect of work-family conflict on musculoskeletal disorders and the tendency to leave job in the personnel of social security hospitals in Chaharmahal and Bakhtiari province in 2022.

    Materials and Methods

    In this descriptive-analytical study, the statistical population is the medical personnel of the social security organization of Chaharmahal and Bakhtiari province. The sample size includes 141 people. In order to collect the data, standard questionnaires of Nordic musculoskeletal disorders, Carlson and Kakmar's work-family conflict questionnaire and Lahey's quit questionnaire were used.  SPSS18 software and Pearson correlation and regression tests were used to analyze the data..

    Results

    The average score of musculoskeletal disorders was 2.53±0.53 and the average percentage of the maximum score was 64%, the average score of work-family conflict was 3.09±0.61 and the average percentage of the maximum score was 61.8%, and the average score of inclination to leave the service, 2.68±0.70 and the average percentage of the maximum score was 53.6%. There was a positive relationship between musculoskeletal disorders and family-work conflict (p<0.001). Also, there is a positive relationship between the desire to leave the service and work-family conflict (p<0.001), but there was not a significant relationship between the average score of musculoskeletal disorders and the desire to leave the service (p>0.001. The results of the regression test showed that the work-family conflict and musculoskeletal disorders have a significant relationship with controlling the mediator role of leaving service (p<0.001).

    Conclusion

    Considering the results, it is necessary to take necessary measures and interventions to improve the situation of work conflicts among employees to prevent leaving job and musculoskeletal disorders.

    Keywords: Musculoskeletal disorders, Work-family conflict, Tendency to leave the Job
  • Allahyar Arabmomeni*, Khodayar Momeni, Emad Soltanian Pages 1215-1227
    Introduction

    Changes in myostatin levels and modulation of body composition may help explain the adaptation of these variables in response to exercise. Therfor, The present study was conducted with the aim of comparing the effect of two methods of resistance training (RT) and functional training (FT) on the myoestatin and body composition in non-active men.

    Materials and Methods

    In this semi-experimental study, with a pre-test-post-test and a control group, 45 non-active men in 2022 were selected and divaided into three groups randomly: FT (n= 15), RT (n= 15) and control (n= 15). Both training program was performed for 8 weeks, three sessions per week and 40 to 50 minutes each session for the experimental groups. Blood sampling for measurement myoestatin and measuring the percentage of body fat (BF%) and lean body mass (LBM) were done in two phases: pre-test (24 hours before the training) and post-test (48 hours after the last setion of the traning). The data were analyzed using the Covariance and Benferroni post hoc tests.

    Results

    The results of study showed that both training methods had significant effects on decrising myoestatin and BF% and incrising LBM in non-active men (p=0.001). However, these changes of variables were higher in the FT group than in the RT group (p=0.027). The average level of myoestatin in the FT group in the pre-test and post-test was 74/66± 15/98 and 47/06± 13/24    respectively, this rate in the RT group in the pre-test and post-test was 73.73±15.68 and 59.40±14.37 respectively.

    Conclusion

    These results show the effect of both training methods on decrising myoestatin and BF% and incrising LBM, although these changes were more in FT. Therefore, it is recommended; coaches, athletes and other officials involved in sports exercse use these training methods, especially FT for sports performance and improvement of body composition.

    Keywords: Resistance Training, Myostatin, Body Composition, Sedentary Men