فهرست مطالب

نشریه مدیریت سبز
سال دوم شماره 3 (پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/09/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علی چنگیزی*، حسن گیوریان، غلامرضا هاشم زاده خوراسگانی صفحات 1-22

    امروزه توجه بسیاری به خط مشی ها سبز با هدف کاهش تاثیرات صنعت حمل و نقل هوایی بر محیط زیست شده است. هدف این پژوهش شناسایی و رتبه بندی موانع و چالش های خط مشی سبز در صنعت حمل و نقل هوایی است. این پژوهش از نوع کاربردی و از نظر هدف توصیفی است که با رویکرد آمیخته انجام شده است. در بخش کیفی ضمن مصاحبه نیمه ساختار یافته با 14 نفر از متخصصین که با روش نمونه گیری هدفند انتخاب شده بودند، داده های به دست آمده با روش تحلیل تم یا مضمون تحلیل شد. در گام بعدی پرسشنامه ای شامل 39 مانع و چالش به دست آمده از روش کیفی تهیه و بین خبرگانی که در مصاحبه شرکت کرده بودند توزیع شد. برای تایید عوامل از روش دلفی فازی و برای رتبه بندی از روش تاپسیس فازی استفاده شد. یافته ها نشان می دهد که موانع و چالش های اجرای خط مشی سبز دارای سه معیار اصلی ساختاری، محتوایی و زمینه ای و 39 معیار فرعی هستند. یافته ها نشان می دهد به ترتیب معیارهای عمر بالای ناوگان هوایی، قدیمی بودن فن آوری اکثر ناوگان هوایی، ماهیت آلوده کننده صنعت حمل و نقل هوایی، فقدان برنامه ریزی بلند مدت، اولویت اقتصاد بر محیط زیست از جمله مهم ترین موانع و چالش های مهم خط مشی های سبز هستند. .

    کلیدواژگان: خط مشی سبز، محیط زیست، صنعت حمل و نقل هوایی، موانع و چالش ها
  • سعید مازندرانی، ترانه عنایتی*، کیومرث نیازآذری صفحات 23-36

    تصویر سازمانی به عنوان یکی از با ارزش ترین دارایی های هر سازمان، برآیند نظرها و تفکرات افراد چه در داخل و چه در خارج از سازمان است که آگاهی و شناخت از آن، مدیران را در تدوین برنامه ها، راهبردهای سازمان و کسب مزیت رقابتی پایدار یاری می رساند، بنابراین هدف پژوهش طراحی مدل تصویرسازی با رویکرد مدیریت زیست محیطی در سازمان تامین اجتماعی بود. تحقیق حاضر از لحاظ هدف، کاربردی و بر اساس روش، توصیفی- همبستگی می باشد. در گام اول عوامل موثر بر تصویرسازی بر اساس مصاحبه با 11 نفر از خبرگان دانشگاهی و سازمانی، شناسایی شدند. خروجی این مرحله 25 مولفه در قالب 5 بعد (هویت سازمانی، شهرت سازمانی، نمادها و علایم ملموس، کارکنان رو در رو با مشتری، سطح خدمات) بود. سپس در گام دوم ابعاد شناسایی شده با روش مدل سازی ساختاری تفسیری سطح بندی و با تحلیل میک مک خوشه بندی شدند که برای تحلیل آن از نرم افزار اکسل استفاده شد. نتایج نشان دادند بعد هویت سازمانی در سطح اول و ابعاد (شهرت سازمانی، نمادها و علایم ملموس، کارکنان رو در رو با مشتری و سطح خدمات) در سطح دوم قرار دارند و بعد هویت سازمانی در خوشه وابسته و ابعاد (شهرت سازمانی، نمادها و علایم ملموس، کارکنان رو در رو با مشتری و سطح خدمات) در خوشه مستقل قرار گرفته اند.

    کلیدواژگان: تصویرسازی، مدیریت زیست محیطی، تامین اجتماعی، ساختاری تفسیری، میک مک
  • گوهر پوراحمدی، منصور ایراندوست*، جمال ادهمی صفحات 37-60

    یکی از مهمترین موضوعات سالهای اخیر،موضوع پایداری منابع انسانی و نحوه مدیریت این منبع ارزشمند است. سازمانهای مدیریت پسماند در شهرداریهای کشور یکی از ارکان مهم در حفظ محیطزیست شهری و مدیریت منابع انسانی پایدار شناخته می شوند بنابراین عملکرد مناسب سازمانهای مدیریت پسماند در این حیطه می تواند منجر به حفظ محیطزیست شهری شود. هدف از ارایه این پژوهش، بررسی پیشایندها و پسایندهای مدیریت منابع انسانی پایدار در سازمان های مدیریت پسماند شهرداریهای کشور است. روش تحقیق از نظر هدف کاربردی و توسعه ای و از نظر شیوه گردآوری و تحلیل اطلاعات تحقیق توصیفی و از نوع میدانی است. جامعه آماری شامل مدیران و کارکنان سازمان های مدیریت پسماند در شهرداریهای کشور می باشد. حجم نمونه 125 نفر و ابزار گردآوری داده های پژوهش پرسشنامه بوده که اعتبار آن به شیوه روایی صوری و و پایایی آن از طریق آزمون آلفای کرونباخ انجام شده است. آزمون فرضیه ها از طریق مدل معادلات ساختاری به کمک نرم افزارهای spss و pls انجام شد. نتایج تحلیل داده ها نشان داد که پیشایندهای مدیریت منابع انسانی پایدار شامل استراتژی سازمانی، سبک رهبری و پیامدهای مدیریت منابع انسانی پایدار شامل عملکرد سازمانی سبز، جذابیت سازمانی، مشارکت کارکنان و ترک خدمت کارکنان می باشد.

    کلیدواژگان: مدیریت منابع انسانی پایدار، پیشایندها، پسایندها، نگرش سبز، سازمانهای مدیریت پسماند
  • مریم تقوایی یزدی*، مرتضی کلیج صفحات 61-85

    پژوهش حاضر با هدف مدل یابی ارتقاء نشاط سازمانی و عملکرد زیست محیطی دانشگاه با استفاده از پیاده سازی مدیریت سبز از طریق روش تحقیق مدل آمیخته اکتشافی انجام شد. جامعه آماری آن در بخش کیفی، گروهی از اساتید رشته مدیریت دولتی و رشته محیط زیست در دانشگاه های آزاد کشور و در بخش کمی کلیه 1. اعضاء هییت علمی، 2. مدیران عالی، میانی و عملیاتی و 3. مسیولین واحد های اداری، آموزشی و پژوهشی دانشگاه های آزاد استان مازندران بتعداد 1950 نفر بودند. در بخش کیفی از روش نمونه گیری هدفمند حاوی اطلاعات غنی، تعداد 20 نفر و در بخش کمی با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای نسبی بر اساس فرمول کوکران، تعداد 321 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. داده ها در بخش کیفی از طریق اجرای تکنیک دلفی با پرسشنامه نیمه ساختاریافته شد. روایی پرسشنامه ها به صورت محتوایی و سازه تایید شد. پایایی و پایایی ترکیبی نیز از طریق ضریب آلفای کرونباخ با 87 درصد برآورد و تایید شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از دو روش آمار توصیفی (میانگین، واریانس، انحراف معیار) و آمار استنباطی (ضریب همبستگی، تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی) استفاده شد. یافته ها نشان داد، مدیریت سبز (شش بعد) بر نشاط سازمانی (هفت بعد) و عملکرد زیست محیطی (هفت بعد) و نشاط سازمانی بر عملکرد زیست محیطی تاثیر دارد. همچنین، نشاط سازمانی در تاثیر مدیریت سبز بر عملکرد زیست محیطی، نقش میانجی را ایفا نمود.

    کلیدواژگان: مدیریت سبز، نشاط سازمانی، عملکرد زیست محیطی، دانشگاه آزاد استان مازندران
  • عباس قائدامینی هارونی*، مهرداد صادقی ده چشمه، سمانه کلدانی، غلامرضا مالکی فارسانی صفحات 86-117

    پژوهش حاضرباهدف بررسی اثرات مسیولیت اجتماعی سازمانی بر ارزش ویژه برند و وفاداری به برند با نقش میانجی شهرت برند انجام گردید.روش پژوهش ازنوع توصیفی همبستگی وازحیث هدف کاربردی است .جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان دانشگاه دولتی شهرکرد و دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد درسال 1401-1400 که تعداد آن ها برابر با 16647 نفر دانشجوی دانشگاه دولتی شهرکرد و12653 نفردانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد است که ازاین تعداد با استفاده از فرمول نمونه گیری کوکران 642 نفربا استفاده از روش هدفمند وابسته به معیاربه عنوان نمونه انتخاب گردیدند.تجزیه وتحلیل داده های پژوهش دردوسطح توصیفی توصیفی با استفاده از آماره هایی همچون میانگین وانحراف معیارودراستنباطی بااستفاده ازآماره هایی همچون مدل معادلات ساختاری ، حداقل مربعات جزیی صورت پذیرفت .یافته ها نشان داد که اثرات مثبت و معنی داری را برای مسیولیت اجتماعی سازمانی بر شهرت، ارزش ویژه برند و وفاداری به برند، به طور مستقیم یا غیرمستقیم، برای دانشگاه های خصوصی و دولتی نشان داد. تفاوت قابل توجهی بین دانشگاه دولتی و دانشگاه آزاد اسلامی در تاثیرات مستقیم و غیرمستقیم مسیولیت اجتماعی سازمانی بر وفاداری به برند و همچنین تاثیرات شهرت نام تجاری بر وفاداری به برند وجود دارد.

    کلیدواژگان: مسئولیت اجتماعی سازمانی، وفاداری به برند، ارزش ویژه برند، شهرت برند
  • ابوذر پوریانی، هرمز مهرانی*، روح الله سمیعی، سامره شجاعی، محمدرضا امیدخواه نسرین صفحات 118-127

    رویگردانی را می توان از مفاهیم بسیار مهم در حوزه بازاریابی دانست که ارتباط تنگاتنگی با مصرف کننده دارد، لذا موضوع رویگردانی مصرف کننده و شناسایی عوامل موثر بر آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است. هدف پژوهش حاضر طراحی مدل پیش بینی رویگردانی مصرف کنندگان گاز طبیعی با رویکرد انرژی های تجدیدپذیر در استان مازندران بود. تحقیق حاضر از لحاظ هدف، کاربردی و بر اساس روش، توصیفی- همبستگی می باشد. جامعه آماری شامل10 نفر از خبرگان دانشگاهی و سازمانی بود که به روش هدف مند و گلوله برفی انتخاب شدند. در گام اول عوامل موثر بر رویگردانی مصرف کنندگان گاز طبیعی بر اساس مصاحبه نیمه ساختاریافته با حبرگان، شناسایی شدند. خروجی این مرحله 14 مولفه در قالب 7 بعد (اجتماعی و فرهنگی، اقتصادی، تکنولوژی، زیست محیطی، سیاسی، عوامل درونی و قانونی) بود. سپس در گام دوم ابعاد شناسایی شده با روش مدل سازی ساختاری تفسیری سطح بندی و با تحلیل میک مک خوشه بندی شدند که برای تحلیل آن از نرم افزار اکسل استفاده شد. نتایج نشان داد ابعاد (اجتماعی و فرهنگی، اقتصادی، زیست محیطی، سیاسی، عوامل درونی و قانونی) در سطح اول دارند و بعد تکنولوژی در سطح دوم قرار دارد و کلیه ابعاد در خوشه پیوندی قرار گرفته اند.

    کلیدواژگان: رویگردانی، مصرف کنندگان، گاز طبیعی، انرژی های تجدیدپذیر
  • محمد سادین*، مرتضی فاتحی پور صفحات 128-147

    این پژوهش با هدف بررسی نقش میانجی تعهد سازمانی و رفتار سبز در رابطه بین مدیریت منابع انسانی سبز و عملکرد زیست محیطی در بانک صادرات استان گلستان انجام گرفت. پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی- همبستگی مبتنی بر مدل معادلات ساختاری می باشد. جامعه آماری پژوهش شامل کارکنان بانک صادرات استان گلستان به تعداد 428 نفر می باشد. حجم نمونه با استفاده از جدول کرجسی و مورگان 202 نفر و براساس نمونه گیری تصادفی ساده برآورد و انتخاب شدند. گردآوری داده ها به وسیله پرسشنامه های استاندارد انجام گرفت. روایی محتوایی با تایید خبرگان و پایایی بالای 0.70 از طریق آزمون آلفای کرونباخ انجام شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از مدل یابی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزارها Smart-PLS 3 استفاده شد. نتایج نشان داد بین بین مدیریت منابع انسانی سبز با عملکرد زیست محیطی، تعهد سازمانی و رفتار سبز کارکنان رابطه مستقیم و معناداری وجود دارد. بین تعهد سازمانی کارکنان و رفتار سبز کارکنان با عملکرد زیست محیطی رابطه مستقیم و معناداری وجود دارد. همچنین تعهد سازمانی کارکنان در رابطه بین مدیریت منابع انسانی سبز و عملکرد زیست محیطی نقش میانجی دارد و رفتار سبز کارکنان در رابطه بین مدیریت منابع انسانی سبز و عملکرد زیست محیطی نقش میانجی دارد.

    کلیدواژگان: مدیریت منابع انسانی سبز، عملکرد زیست محیطی، تعهد سازمانی، رفتار سبز
  • صبا توشنی* صفحات 148-161

    بیماری‏های جسمی و روانی به علت گسترش زندگی شهری و همچنین توسعه صنعتی شهرها افزایش یافته است و انسان‎ها برای حفظ، بهبود و حصول مجدد سلامت جسمی و ذهنی به گردشگری سلامت روی آوردند. چشمه‏های آب معدنی و گرم به عنوان یکی از شگفتی‏های خلقت که از گذشته ‏های دور در درمان بیماری‏ها استفاده می‏شدند، جایگاه خاصی را در گردشگری سلامت و توریسم‎درمانی برای گردشگران دارا هستند. روستای زیارت گرگان با موقعیت اقلیمی، جغرافیایی و همچنین دارا بودن چشمه آب گرم در کنار اماکن دیدنی از جمله امامزاده، جنگل، آبشار و کوهستان، قابلیت مطرح شدن به عنوان منطقه ویژه گردشگری سلامت را دارد. هدف این تحقیق ارزیابی مدیریت سبز و برنامه ریزی اماکن گردشگری موجود در پیرامون این روستا جهت کشش گردشگران به چشمه آب گرم زیارت است. جامعه آماری متولیان گردشگری روستای زیارت و حجم نمونه 30 نفر تعیین شده است. داده ها با استفاده از روش پرالونگ تحلیل و مقایسه بین عیار گردشگری و عیار بهره وری از لحاظ ارزش گردشگری انجام شد. مقایسه مقادیر حاکی است، معیار زیبایی 91 درصد، عیار علمی 68 درصد، عیار فرهنگی 81 درصد، عیار اقتصادی 50 درصد امتیاز را به دست آورده اند. نتایج نشان می‏دهد علیرغم امتیاز بالای معیارهای زیبایی و فرهنگی؛ عیار اقتصادی امتیاز مناسب را کسب نکرده است و از توان‏های طبیعی چشمه آب گرم زیارت برای جذب گردشگر و درآمدزایی محلی، فعالیت مناسبی انجام نشده است. عیار میزان و کیفیت بهره‎وری چشمه آب گرم زیارت با امتیاز 25/0 و 13/0 نشان می‎دهد منطقه جایگاه پایینی از نظر زیرساخت های گردشگری دارد.

    کلیدواژگان: برنامه ریزی، تفرجگاه، گردشگری سلامت، چشمه آب گرم، روستای زیارت
|
  • Ali Changizi, Hassan Givarian *, Gholamreza Hashemzadeh Khorasgani Pages 1-22

    Nowadays, much attention has been paid to green policies with the aim of reducing the effects of the aviation industry on the environment. The purpose of this research is to identify and rank the obstacles and challenges of the green policy in the aviation industry. This research is applied and descriptive in terms of purpose, which was conducted with a mixed methods approach. In the qualitative part, following semi-structured interviews with 14 experts who were selected by purposive sampling, the obtained data were analyzed by thematic analysis approach. In the next step, a questionnaire containing 39 obstacles and challenges informed by the qualitative method was prepared and distributed among the experts who participated in the interview. Fuzzy Delphi method was used to confirm the factors and TOPSIS fuzzy method was used for ranking. The findings show that the obstacles and challenges of implementing the green policy have three main structural, content and contextual criteria and 39 sub-criteria. The findings show that the criteria of ageing aviation fleet, old technology of the air fleet, polluting nature of the aviation industry, lack of long-term planning, priority of economy over the environment are among the most important obstacles and challenges of green policies.

    Keywords: green policy, environment, aviation industry, obstacles, challenges
  • Saeed Mazandarani, Taraneh Enayati, Kiomars Niazazari Pages 23-36

    Organizational image as one of the most valuable assets of any organization is the result of the opinions and thoughts of people both inside and outside the organization, the awareness and understanding of which helps managers in preparing plans, strategies of the organization and gaining a sustainable competitive advantage. Therefore, the aim of the research was to design a visualization model with an environmental management approach in the social security organization. The present research is applied in terms of purpose and descriptive-correlation in terms of the adopted method. In the first step, factors affecting visualization were identified based on interviews with 11 academic and organizational experts. The output of this stage was 25 components in the form of 5 dimensions (organizational identity, organizational reputation, tangible symbols and signs, employees facing customers, service level). Then, in the second step, the identified dimensions were leveled with interpretive structural modeling method and clustered with MICMAC analysis, which was analyzed using Excel software. The results showed that the dimension of organizational identity is at the first level and the dimensions of organizational reputation, symbols and tangible signs, employees facing customers, and service level are at the second level, and the dimension of organizational identity is in the dependent cluster and dimensions of organizational reputation, symbols and tangible signs, customer-facing staff, and service level are placed in the independent cluster.

    Keywords: Visualization, Environmental Management, Social Security, Structural Interpretation, MICMAC
  • Gohar poorahmadi, Mansour Irandoost*, Jamal Adhami Pages 37-60

    One of the most important issues in recent years is the issue of sustainability of human resources and how to manage this valuable resource. Waste management organizations in municipalities across the country are known as one of the important elements in maintaining the urban environment and sustainable human resource management. Therefore, the proper performance of waste management organizations in this area can lead to the preservation of the environment. The purpose of this research is to investigate the antecedents and consequences of sustainable human resource management in the waste management organizations of the country's municipalities. In terms of purpose, the research method is applied and developmental, and in terms of data collection and analysis, it is descriptive and field research. The statistical population includes managers and employees of waste management organizations in the municipalities of the country. The sample size is 125 people and the instryment used for data collection is a questionnaire, the validity of which has been verified through face validity and its reliability of which was confirmed through Cronbach's alpha test. Hypotheses testing was done through the structural equation model with the help of SPSS and PLS software. The results of data analysis showed that the antecedents of sustainable human resource management include organizational strategy, leadership style, and the consequences of sustainable human resource management include green organizational performance, organizational attractiveness, employee participation, and employee turnover.

    Keywords: Sustainable human resource management, antecedents, consequences, green attitude, wastemanagement organizations
  • Maryam Taghvaee Yazdi, Morteza Kelij Pages 61-85

    The present study was conducted with the aim of modeling the improvement of organizational vitality and environmental performance of the university by implementation of green management using an exploratory mixed-methods model. Its statistical population in the qualitative part is a group of public administration and environmental professors in the Islamic Azad University branches across the country and in the quantitative part it includes all faculty members, senior, middle and operational managers as well as officials of administrative, educational and research units of Mazandaran Islamic Azad University branches totaling 1950 individuals. In the qualitative part, 20 people were selected using the purposeful sampling method containing rich information, and in the quantitative part, 321 people were selected as a statistical sample using the relative cluster random sampling method based on Cochran's formula. In the qualitative part, the data were analyzed through Delphi technique with a semi-structured questionnaire. In the quantitative part, through administration of researchermade questionnaires of green management, organizational vitality and environmental performance on a statistical sample, data were extracted and analyzed using SPSS and AMOS software. The validity of the questionnaires was confirmed in terms of content and structure. Reliability and composite reliability were also estimated and confirmed through Cronbach's alpha coefficient with 87%. Two methods of descriptive statistics (mean, variance, standard deviation) and inferential statistics (correlation coefficient, exploratory and confirmatory factor analysis) were used to analyze the data. The findings showed that green management (six dimensions) has an effect on organizational vitality (seven dimensions) and environmental performance (seven dimensions) and organizational vitality has an effect on environmental performance. Also, organizational vitality played a mediating role in the impact of green management on environmental performance.

    Keywords: green management, organizational vitality, environmental performance, Mazandarani Islamic AzadUniversity
  • Abbas Ghaedamini Harouni *, Mehrdad Sadeghi de cheshmeh, Samaneh keldani, GhulamReza Maleki Farsani Pages 86-117

    The present study was conducted with the aim of investigating the effects of corporate social responsibility on brand equity and brand loyalty with the mediating role of brand reputation. The research method is descriptive, correlational and in terms of its purpose is applied. The statistical population includes all students of Shahrekord State University and Islamic Azad University, Shahrekord branch in 1401-1400, whose number is equal to 16,647 students of Shahrekord State University and 12,653 students of Islamic Azad University, Shahrekord branch. From this population, 642 people were selected as a sample informed by Cochran's sampling formula using the purposeful method. The analysis of research data was done on two levels, i.e. descriptive level using statistics such as mean and standard deviation, and inferential level using statistics such as structural equation model, and partial least squares. The findings showed that there are positive and significant effects for corporate social responsibility on reputation, brand equity and brand loyalty, directly or indirectly, for private and state universities. There is a significant difference between state university and the Islamic Azad University in the direct and indirect effects of corporate social responsibility on brand loyalty, as well as the effects of brand reputation on brand loyalty.

    Keywords: corporate social responsibility, brand loyalty, brand value, brand reputation, state university, IslamicAzad University
  • Aboozar Pooryani, Hormoz Mehrani *, Roohalla Samiee, Samereh Shojaei, Mohammadreza Omidkhah nasrin Pages 118-127

    Disorientation can be considered as one of the most important concepts in the field of marketing that has a close relationship with the consumer. Therefore, the subject of consumer disinclination and identifying factors affecting it is of particular importance. The aim of the present study was to design a model for predicting consumers' disinclination to natural gas with the approach of renewable energies in Mazandaran province. The present research is applied in terms of its purpose and descriptive-correlation in terms of its adopted method. The statistical population included 10 academic and organizational experts who were selected using a targeted and snowball sampling method. In the first step, factors affecting the disinclination of natural gas consumers were identified based on a semi-structured interview. The output of this stage was 14 components in the form of 7 dimensions (social and cultural, economic, technological, environmental, political, internal and legal factors). Then, in the second step, the identified dimensions were leveled with interpretive structural modeling method and clustered with MICMAC analysis using Excel software. The results showed that dimensions (social and cultural, economic, environmental, political, internal and legal factors) are at the first level, and technology is at the second level, and all dimensions are placed in the linked cluster.

    Keywords: Disinclination, Consumers, Natural Gas, Renewable Energy
  • Mohammad Sadin*, Morteza Fatehipour Pages 128-147

    This research was conducted with the aim of investigating the mediating role of organizational commitment and green behavior in the relationship between green human resource management and environmental performance in Saderat Bank of Golestan province. The research is applied in terms of purpose and descriptive-correlation in terms of method based on structural equation modeling. The statistical population of the research includes 428 employees of Saderat Bank of Golestan province. Using Korjesi and Morgan table, the sample size included 202 people who were estimated and selected based on simple random sampling. Data collection was done using standard questionnaires. Content validity was confirmed by experts and reliability was estimated 0.70 through Cronbach's alpha test. For data analysis, structural equation modeling was used using Smart-PLS 3 software. The results showed that there is a direct and significant relationship between green human resource management and environmental performance, organizational commitment and green behavior of employees. There is a direct and significant relationship between employees' organizational commitment and employees' green behavior with environmental performance. Moreover, employees' organizational commitment plays a mediating role in the relationship between green human resource management and environmental performance, and employee green behavior plays a mediating role in the relationship between green human resource management and environmental performance.

    Keywords: green human resource management, environmental performance, organizational commitment, greenbehavior
  • Saba Toshani Pages 148-161

    Today, all kinds of physical and mental diseases have increased due to the expansion of urban life and the industrial development of cities, and people, therefore, turned to health tourism to maintain, improve and regain physical and mental health. As one of the wonders of creation that has been used in the treatment of diseases since the distant past, mineral and hot water springs have a special place in health tourism and medical tourism for tourists. The village of Ziarat Gorgan, with its climatic and geographical location, as well as having a hot spring, along with the famous places such as Imamzadeh, the forest, the waterfall, and the mountain, can be considered a special area for health tourism. The purpose of this research is to evaluate the green management and planning of tourist places around this village to attract tourists to the Ziarat hot spring. The statistical population is the tourism managers of Ziarat village and the sample size includes 30 people. The data were analyzed using the Pralong method and a comparison between the tourism rate and production rate in terms of tourism value was done. The comparison of the values indicates that the criteria of beauty 91%, scientific 68%, cultural 81%, and economic 50% have obtained the relevant points. The results show that despite the high score of aesthetic and cultural criteria, the economic criterion has not earned the sufficient points and the natural resources of the Ziarat hot springs have not been used to attract tourists and contribute to local income. The amount and quality of Ziarat hot spring productivity with scores of 0.25 and 0.13 show that the region has a low position in terms of tourism infrastructure.

    Keywords: planning, resort, health tourism, hot spring, Ziarat village