فهرست مطالب

نشریه دانش زیستی ایران
سال هجدهم شماره 1 (بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/04/10
  • تعداد عناوین: 6
|
  • ملیحه جهانی*، محمدرضا هادی، مجتبی جعفری نیا، صدیقه جهانی صفحات 1-20
    مقدمه

    با توجه به افزایش روزافزون زمین های شور بواسطه کم آبی به نظر می رسد بررسی راهکارهای افزایش تحمل به تنش شوری ضروری می باشد. هم چنین جهت غلبه بر تاثیر منفی تنش شوری، استفاده از مکمل یون کلسیم در محیط رشد برای بهبود عامل تنش بسیار مفید و کاربردی می باشد.

    هدف

    هدف از انجام این آزمایش، بررسی محتوای نسبی آب، نشت الکترولیت، میزان عناصر معدنی، ظرفیت آنتی اکسیدانی، ترکیبات فنلی و فعالیت آنزیم های فنیل آلانین آمونیالیاز و تیروزین آمونیالیاز در برگ گیاه تریتیکاله (x Triticosecale Wittmack) تحت تیمار کلرید سدیم و کلرید کلسیم بود.

    مواد و روش ها

    این آزمایش بصورت یک طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار در شرایط کنترل شده ی گلخانه ای صورت گرفت. گیاهچه های یک هفته ای با غلظت های کلرید سدیم (0، 50، 100 و 150 میلی مول بر لیتر) و توام با غلظت های کلرید کلسیم (0، 6 و 10 میلی مول بر لیتر) برای 5 هفته تیمار شدند و سپس برخی از خصوصیات فیزیو-مورفولوژیکی و بیوشیمیایی شامل تعداد و سطح برگ، محتوای نسبی آب، نشت الکترولیت، محتوای ترکیبات فنلی (آنتوسیانین، فنل کل، فلاونویید کل، فلاونول کل)، فعالیت آنزیم ها (فنیل آلانین آمونیالیاز، تیروزین آمونیالیاز، گلوتاتیون ردوکتاز، گلوتاتیون S-ترانسفراز)، ظرفیت آنتی اکسیدانی و میزان عناصر معدنی (سدیم، پتاسیم، کلسیم) در برگ مورد سنجش قرار گرفت.

    نتایج

    نتایج نشان داد که تنش شوری بطور معنی داری باعث کاهش تعداد و سطح برگ، محتوای نسبی آب، فعالیت آنزیم گلوتاتیون ردوکتاز، میزان پتاسیم و کلسیم در برگ شد ولی باعث افزایش نشت الکترولیت، محتوای ترکیبات فنلی، فعالیت آنزیم های فنیل آلانین آمونیالیاز، تیروزین آمونیالیاز و گلوتاتیون S-ترانسفراز، ظرفیت آنتی اکسیدانی و میزان سدیم در برگ شد. در حالی که افزودن کلسیم به محیط شور باعث افزایش تعداد و سطح برگ، محتوای نسبی آب، فعالیت آنزیم گلوتاتیون ردوکتاز، میزان پتاسیم و کلسیم در برگ شد ولی باعث کاهش نشت الکترولیت، محتوای ترکیبات فنلی، فعالیت آنزیم های فنیل آلانین آمونیالیاز، تیروزین آمونیالیاز و گلوتاتیون S-ترانسفراز، ظرفیت آنتی اکسیدانی و میزان سدیم در برگ شد.

    نتیجه گیری

    کلسیم باعث کاهش اثرات زیان آور تنش شوری در برگ گیاه تریتیکاله شد بنابراین افزودن کلسیم به خاک های شور می تواند بعنوان راهکاری ساده، کاربردی و اقتصادی برای مقابله با تنش شوری و افزایش بهره وری خاک و گامی به سوی کشاورزی پایدار را فراهم نماید.

    کلیدواژگان: تریتیکاله (x Triticosecale Wittmack)، تنش شوری، ظرفیت آنتی اکسیدانی، گلوتاتیون ردوکتاز، گلوتاتیون S-ترانسفراز، عناصر معدنی
  • حسنا سادات کشفی، زهرا کشتمند*، رامین محمدی آلوچه صفحات 21-33
    مقدمه
    فلزات سنگین به دلیل ماهیت سمی خود می تواند اثرات نامطلوبی برای انسان داشته باشند، یکی از از مهمترین راهبردها برای تعدیل توازن میکروبیوتا و بهبود وضعیت سلامت استفاده از پروبیوتیک ها با عنوان میکروارگانیسم های زنده مفید می باشد.
    هدف
    هدف از این تحقیق بررسی تاثیر مخلوط پرو بیوتیک لاکتوباسیلوس رامنوسوس، لاکتوباسیلوس کازیی و لاکتوباسیلوس هلوتیکوس بر آسیب های القایی سولفات مس در بافت ریه موش های صحرایی نر می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی ،21 سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار به 3گروه 7 تایی: کنترل، دریافت کننده سولفات مس، سولفات مس+ مخلوط پروبیوتیک تقسیم شدند. سولفات مس (200 میلی گرم بر کیلوگرم) سه روزمتوالی و پرو بیوتیک (cfu/Ml 109) به مدت 35 روز به موش ها گاواژ شدند. بعد از پایان آزمایش، موش های صحرایی بیهوش شده، سپس از ریه مقاطع بافتی تهیه، نمونه‎ها با هماتوکسیلین- ایوزین رنگ آمیزی شدند و توسط میکروسکوپ نوری عکسبرداری و مورد مطالعه قرار گرفتند.
    نتایج
    بررسی تغییرات مورفولوژیکی بافت ریه در گروه تیمار با پرو بیوتیک کاهش آسیب بافتی را در مقایسه با گروه سولفات مس نشان داد..
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های این پژوهش احتمالا پرو بیوتیک ها را می توان به عنوان کاربردی نوین در طیف وسیعی از محصولات دارویی جهت اهداف پیشگیری یا بهبود روش های درمانی به کار گرفت.
    کلیدواژگان: پروبیو تیک، سولفات مس، بافت ریه، موش های صحرایی
  • حامد شهریارپور، مصطفی قادری زفره ای* صفحات 35-47
    مقدمه

    گلوبولین متصل به هورمون جنسی (SHBG) پروتیینی است که توسط سلول های کبدی سنتز می شود و به هورمون های جنسی برای تنظیم سطح و فراهمی زیستی آن ها متصل می شود. اتصال آن به تستوسترون باعث کاهش تستوسترون زیستی در دسترس می شود و باعث بیماری های دستگاه تناسلی مردان مانند ناباروری، اختلال نعوظ و سرطان پروستات می شود.

    هدف

    در این پژوهش به صورت in silico، پتانسیل چندین ترکیب موجود در عسل توالنگ علیه پروتیین SHBG به منظور درمان ناباروری بررسی شده است.

    مواد و روش ها

    شش ترکیب موجود در عسل توالنگ که شامل کاتچین، اتیل اولییت، فیستین، هسپرتین، کایمفرول و لوتیولین از پژوهش ها پیشین و پایگاه داده دارویی PubChem به دست آمدند. با استفاده از داکینگ مولکولی اتصال این ترکیبات به پروتیین SHBG از لحاظ انرژی اتصال و نوع میان کنش های پروتیین-لیگاند بررسی شد. از نرم افزار AutoDock Vina نسخه 1.1.2 برای انجام داکینگ مولکولی و از نرم افزار Discovery Studio نسخه 21.1.0.289 برای تجزیه و تحلیل نتایج داکینگ مولکولی استفاده شد. سپس از وب سرورهای SwissADME و admetSAR 2.0 برای ارزیابی خواص فارماکوکینتیک این ترکیبات از طریق پیش بینی های ADMET استفاده شد.

    نتایج

    انرژی اتصال به دست آمده از داکینگ مولکولی نشان داد که ترکیب لوتیولین با امتیاز 10- کیلوکالری بر مول به پروتیین SHBG متصل می شود، و میان کنش های هیدروژنی و آب گریز بیشتری نسبت به سایر ترکیبات مورد بررسی و همچنین ترکیباتی که در مقالات اخیر روی آن ها کار شده، دارد. ترکیبات کاتچین و فیستین نیز نتیجه قابل قبولی نشان دادند. بررسی ADMET و رادار فراهمی زیستی نشان داد، اگرچه این ترکیبات خواص فیزیکی و شیمیایی برای استفاده به عنوان دارو دارند، اما پتانسیل مهار بعضی از سیتوکروم ها و سمیت برای بعضی از ارگان های بدن و DNA یا سایر موارد ژنتیکی در بدن را دارند که در استفاده از این ترکیبات به عنوان دارو باید مد نظر قرار گرفته شوند.

    بحث و نتیجه گیری

    با استفاده از این مطالعه in silico، چند مولکول مناسب با منشاء طبیعی علیه پروتیین SHBG شناسایی شد که توانایی بالقوه ای برای درمان ناباروری در مردان از خود نشان دادند.

    کلیدواژگان: ناباروری، پروتئین SHBG، عسل توالنگ، داکینگ مولکولی، پیش بینی ADMET
  • حسن احترام، محبوبه اصغری، فهیمه باغبانی آرانی* صفحات 49-61
    مقدمه
    سیتوکروم P450 2E1 (CYP2E1) در مسیر متابولیزه کردن تعداد زیادی از مواد سرطان زا در بدن نقش ایفا می کند و نشان داده شده است که پلی مورفیسم های عملکردی این ژن با ریسک ابتلا به سرطان مرتبط می باشد.
    هدف
    در این پژوهش ارتباط پلی مورفیسم ورود قطعه 96 نوکلیوتیدی به ناحیه پروموتر این ژن با ریسک ابتلا به سرطان در جمعیت شهرستان کاشان بررسی گردید.
    مواد و روش ها
    این مطالعه روی 101 نمونه بیمار مبتلا به چهار نوع سرطان ریه، پستان، معده و کلورکتال و 131 فرد سالم که فاقد علایم سرطان و سابقه ابتلا به این بیماری بودند، به عنوان کنترل انجام پذیرفت. پس از استخراج DNA از نمونه خون بیماران تعیین ژنوتایپ پلی مورفیسم CYP2E1 96-bp insertion با روش ملکولی PCR انجام پذیرفت.
    نتایج
    طبق یافته های بدست آمده، فراوانی ژنوتیپ هموزیگوت i/i در افراد بیمار 66.3% (67 نفر) ، هتروزیگوت I/i 14.9% (نفر15) و هموزیگوت I/I 18.8% (19 نفر) بود. در مقایسه مجموع ژنوتیپ های دارای آلل I (II/Ii) در لوکوس CYP2E1 در دو گروه بیمار و سالم اختلاف معنی داری دارند (p value:0/011). همچنین مطالعه حاضر نشان داد که بین استعمال سیگار و ابتلا به سرطان ارتباط معنی داری وجود دارد(p value:0/004). در این مطالعه فراوانی آللی I در جمعیت نرمال 16.4% و فراوانی آلل i 85.6% بود.
    نتیجه گیری
    در مجموع مطالعه حاضر برای اولین بار اطلاعاتی پیرامون پلی مورفیسم96-bp insertion در ژن CYP2E1 در جمعیت ایرانی فراهم می کند. مطالعات ملکولی بر روی این آنزیم به بررسی های اپیدمیولوژیک بیشتر در جمعیت های مختلف کمک می کند. و اطلاعاتی پیرامون جهش های عملکردی در ژن هایی که باعث تغییر پاسخ فرد به درمان می شود و یا مار کر های حساسیت به شرایط کلینیکی مختلف و ریسک فاکتور های ابتلا به سرطان که با سبک زندگی افراد مرتبط است، فراهم می کند.
    کلیدواژگان: پلی مورفیسم، ژنوتایپینگ، ایران، سرطان، CYP2E1
  • نهال عشقی فر، فاطمه روح الله، نوشین باریک رو، فرخنده پوراسماعیلی*، محمد طاهری صفحات 63-74
    مقدمه

    سرطان پستان دومین علت شایع مرگ و میر ناشی از سرطان در بین زنان است. RNAهای طولانی غیر کد کننده (lncRNA ها) جمعیت قابل توجهی از RNA های غیر کد کننده با عملکردهای کاملا تعریف شده در سلول های طبیعی مجاور و توموری هستند. عدم بیان آنها با ایجاد انواع مختلف سرطان همراه بوده است.

    هدف

    هدف از این مطالعه بررسی تغییرات در 3 مورد lncRNA و p53 در نمونه های بافتی گروهی از زنان مبتلا به آدنوکارسینوم پستان نوع لومینال بود. در این مطالعه مورد-شاهدی، سطح بیان ژن p53 و سه مورد lncRNA در ارتباط با سرطان پستان لومینال A در 80 تومور کارسینوم مهاجم مجاری پستان و بافت های طبیعی مجاور مورد بررسی قرار گرفت. برای اندازه گیری بیان ژن های مذکور از روش Real-time PCR کمی استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون t مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    نتایج نشان دهنده افزایش معنی دار سطح بیان IGFBP7-AS1 و RHPN1-AS1 در بافت های توموری در مقایسه با بافت های طبیعی مجاور بود (05/0 >p)، در حالی که بیان P53 و LINC00861 در بافت های توموری کاهش معنی داری را نشان داد (05/0 >p). منحنی مشخصه عملیاتی گیرنده Receiver Operating Characteristic ((ROC قدرت تشخیصی LINC00861 را در تمایز بافت های توموری از بافت طبیعی مجاور با حساسیت 90 درصد و اختصاصیت 96 درصد نشان می دهد که می تواند با p53 نیز تعامل داشته باشد. بر اساس سطح زیر منحنی (AUC)، بیان ژن های Linc00861، p53، RHPN1-AS1 و IGFBP-AS1 می تواند به تمایز بیماران از افراد سالم با قدرت تشخیصی به ترتیب 855/0، 824/0، 778/0 و 659/0 کمک کند.

    نتیجه گیری

    نقش کلیدی این ژن ها در کنترل مسیرهای مرتبط با سرطان و تغییر بیان آنها در بدخیمی های مورد مطالعه نشان می دهد که می توان از آنها به عنوان نشانگرهای زیستی برای تشخیص سرطان، پیش آگهی و اهداف درمانی احتمالی استفاده کرد. در پژوهش حاضر، نقش lncRNAها و p53 در کارسینوم مهاجم مجاری پستان نوع لومینال A و اهمیت آنها در پیش آگهی و درمان بیماران مورد بحث قرار می گیرد.

    کلیدواژگان: سرطان پستان، RNA های بلند غیر کد کننده، بیومارکر تشخیصی
  • مریم صفدریان*، جمشید رزمجو صفحات 75-86
    مقدمه

    باکتری های ریزوسفری محرک رشد، جایگزینی مناسب برای سموم شیمیایی در کنترل بیمارگرها به‎خصوص بیمارگرهای خاکزاد هستند. Fusarium oxysporum یکی از قارچ های مهم بیماریزای پژمردگی گوجه فرنگی است که خسارات جدی به محصولات کشاورزی وارد می کند.

    هدف

    هدف از این پژوهش، بررسی میزان بازدارندگی از رشد قارچ Fusarium oxysporum با باکتری های جدا شده از خاک در شرایط آزمایشگاه می باشد.

    مواد و روش ها

    به منظور جداسازی مهارگرهای زیستی، باکتری ها  از لحاظ تولید اکسین، انحلال فسفر، تولید سیدروفور، بازدارندگی رشد قارچ غربال شدند. شناسایی مولکولی جدایه های منتخب توسط تکثیر ژن 16SrDNA انجام شد. بررسی توانایی باکتری ها در کنترل بیمارگر Fusarium oxysporum. در شرایط گلخانه انجام شد.

    نتایج

    از بین 80 جدایه مورد مطالعه هفت جدایه توانایی تولید اکسین، ده جدایه توانایی انحلال فسفات، شش جدایه توانایی تولید سیدروفور و هفت جدایه توانایی جلوگیری از رشد بیماری‎گر داشتند که از میان آنها جدایه های 560 و 83 بیشترین میزان تولید اکسین و توانایی حل فسفات و درصد بازدارندگی از رشد قارچ را داشتند. تطابق چندگانه (Multiple alignment) توالی 16SrDNA دو باکتری منتخب، با سایر توالی‎های 16SrDNA موجود در بانک ژنی NCBI نشان داد که جدایه 56 و 83 با 98 و 9/99 درصد شباهت به ترتیب متعلق به Bacillus amyloliquefaciens وBacillus atrophaeus  می‎باشند.

    نتیجه گیری

    از بین جدایه ها، هفت جدایه در شرایط آزمایشگاه توانایی خوبی در بازدارندگی از رشد F. oxysporum نشان دادند، برای بررسی آزمایش های گلخانه ای انتخاب شدند. در آزمایش های گلخانه ای، هر 5 جدایه به طور معنی داری ((P<0.05)) بیماری را کنترل کردند که بیشترین کنترل کنندگی مربوط به جدایه 56 بود.

    کلیدواژگان: باکتری، مهارزیستی، Bacillus، Fusarium oxysporum
|
  • Malihe Jahani *, MohammadReza Hadi, Mojtaba Jafarinia, Sedighe Jahani Pages 1-20
    Introduction

    Considering the increasing number of saline lands due to water scarcity, it seems necessary to investigate ways to increase tolerance to salinity stress. Also, in order to overcome the negative effect of salinity stress, the use of calcium ion supplement in the growth environment is very useful and practical to improve the stress factor.

    Objective

    The purpose of this research was to investigate relative water content, electrolyte leakage, amount of mineral elements, antioxidant capacity, phenolic compounds and activity of phenylalanine ammonia-lyase and tyrosine ammonia-lyase enzymes in leaves of triticale (x Triticosecale Wittmack) treated with sodium chloride and calcium chloride.

    Materials and methods

    This experiment was conducted as a completely randomized design with 3 replications in controlled greenhouse conditions. One-week-old seedlings were exposed with sodium chloride doses (0, 50, 100 and 150 mmol L-1) and calcium chloride doses (0, 6 and 10 mmol L-1) for 5 weeks and then some physio-morphological and biochemical characteristics including leaf number and surface, relative water content, ion leakage, contents of phenolic compounds (anthocyanin, total phenol, total flavonoid, total flavonol), enzymes activity (phenylalanine ammonia-lyase, tyrosine ammonia-lyase, glutathione reductase, glutathione S-transferase), antioxidant capacity and amount of mineral elements (sodium, potassium, calcium) were measured in leaves.

    Results

    The results showed that salt stress significantly decreased the number and surface of leaves, relative water content, activity of glutathione reductase enzyme, the amount of potassium and calcium in leaves, but increased ion leakage, the contents of phenolic compounds, activity of phenylalanine ammonia-lyase, tyrosine ammonia-lyase and glutathione S-transferase enzymes, antioxidant capacity and sodium content in leaves. While the addition of calcium to saline environment increased the number and surface area of leaves, relative water content, activity of glutathione reductase enzyme, the amount of potassium and calcium in leaves, but decreased ion leakage, the contents of phenolic compounds, activity of phenylalanine ammonia-lyase, tyrosine ammonia-lyase and glutathione S-transferase enzymes, antioxidant capacity and sodium content in leaves.

    Conclusion

    Calcium reduced the harmful effects of salinity stress in leaves of triticale plant, so adding calcium to salty soils can be a simple, practical and economic solution to deal with salinity stress and increase soil productivity and a step towards to provide sustainable agriculture.

    Keywords: triticale (x Triticosecale Wittmack), Salt stress, Antioxidant capacity, Glutathione reductase, glutathione S-transferase, mineral elements
  • Hosna Sadat Kashfi, Zahra Keshtmand *, Ramin Mohammadi Aloucheh Pages 21-33
    Introduction
    Heavy metals can have adverse effects on humans due to their toxic nature. One of the most important strategies to adjust the microbiota balance and improve the health status is the use of probiotics as beneficial live microorganisms.
    Aim
    The purpose of this research is to investigate the effect of probiotic mixture of Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus casei and Lactobacillus heloticus on the induced effects of copper sulfate in the lung tissue of male rats.methods and Materials:In this experimental study, 21 male Wistar rats were divided into 3 groups of 7: control, receiving copper sulfate and copper sulfate + probiotic mixture. Copper sulfate (200 mg/kg) three days in a row and probiotics (109 CFU/Ml) were gavage to the rats for 35 days. The samples were photographed and studied by hematoxylin-eosin staining and light microscopy.
    Results
    Examining the morphological changes of the lung tissue in the probiotic treatment group showed a reduction in tissue damage compared to the copper sulfate group.
    Conclusion
    According to the findings of this research, probiotics can probably be used as a new strategy in a wide range of medicinal products. The goals of prevention or improvement of treatment methods were used.
    Keywords: probiotics, copper sulfate, Lung tissue, Rats
  • Hamed Shahriarpour, Mostafa Ghaderi-Zefrehei * Pages 35-47
    Introduction

    Sex hormone-binding globulin (SHBG) is a protein that is synthesized by liver cells and binds to sex hormones to regulate their levels and bioavailability. Its binding to testosterone reduces bioavailable testosterone and causes diseases of the male reproductive tract such as infertility, erectile dysfunction and prostate cancer.

    Objective

    In this in Silico study, the potential of several compounds present in Tulang honey against SHBG protein for the treatment of infertility has been investigated.

    Materials and methods

    The six compounds in Tualang honey, Catechin, Ethyl oleate, Fisetin, Hesperetin, Kaempferol and Luteolin were obtained from previous studies and the PubChem pharmaceutical database. The binding energy and type of protein-ligand interactions were investigated by molecular docking of these compounds to SHBG protein. AutoDock Vina version 1.1.2 software was used to perform molecular docking and Discovery Studio v21.1.0.289 software was used to analyze molecular docking results. Then SwissADME and admetSAR 2.0 web servers were used to evaluate the pharmacokinetic properties of these compounds through ADMET predictions.

    Results

    The binding energy obtained from molecular docking showed that Luteolin with a score of -10 kcal/mol binds to SHBG protein, and has more hydrogen-hydrophobic interactions than other studied compounds as well as compounds that have been worked on in recent papers. Catechin and Fisetin also showed an acceptable result. The study of ADMET and bioavailability radar showed that although these compounds have physicochemical properties for use as drugs, they have the potential to inhibit some cytochromes and toxicity for certain organs and DNA or other genetic material in the body that should be considered in the use of these compounds as drugs.

    Discussion and conclusion

    Using this in silico study, several suitable molecules of natural origin against the SHBG protein were identified, which showed potential for the treatment of male infertility.

    Keywords: Infertility, SHBG protein, Tualang Honey, Molecular docking, ADMET prediction
  • Hassan Ehteram, Mahbube Asghari, Fahimeh Baghbani-Arani * Pages 49-61
    Introduction
    Cytochrome P450 2E1 (CYP2E1) is involved in the metabolic activation of a wide variety of potential carcinogens, and functional polymorphisms in the CYP2E1 gene have been investigated in relation to various cancers. We examined the relation of the CYP2E1 96-bp insertion polymorphism to cancer risk and the interaction between this polymorphism and some lifestyle risk factors.
    Materials and methods
    This study was conducted on 101 samples of patients suffering from four types of lung, breast, stomach and colorectal cancer and 131 healthy individuals as a control group. After extracting DNA from blood samples, the genotype of CYP2E1 96-bp insertion polymorphism was done by molecular PCR method.
    Results
    We found the frequency of the CYP2E1 96-bp insertion to be 66.3 % (67/101) for non-insertion (i/i), 14.9 % (15/101) for heterozygous insertion (i/I) and 18.8 % (19/101) for homozygous insertion (I/I) among case group. The genotypes with allele I (II/Ii) in the CYP2E1 locus have a significant difference in both patient and healthy groups (p value: 0.011). We also found a positive association between smoking and cancer risk (p value:0/004). In this study, the allelic frequencies in normal group were 0.16.4 for I and 0.85.6 for i allele.
    Conclusion
    To conclude, this work is the first study on the genotype distribution of CYP2E1 96-bp insertion polymorphism in Iranian population. The molecular studies on this enzyme provide basis for further epidemiological investigations in populations where the functional mutations in the genes alter therapeutic response and as susceptibility markers for various clinical conditions as well as lifestyle risk factors for cancer.
    Keywords: polymorphism, Genotyping, Iran, cancer, CYP2E1
  • Nahal Eshghifar, Fatemeh Rouhollah, Nooshin Barikrow, Farkhondeh Pouresmaeili *, Mohammad Taheri Pages 63-74
    Introduction

    Breast cancer is the second most common cause of cancer-related death among females. The long non-coding RNAs (lncRNAs) are a significant population of non-coding RNAs with well-defined functions in both adjacent normal cells and tumorigenesis. Miss expression of them has been associated with the development of different kinds of cancers.

    Purpose

    The aim of this study was to investigate the alterations in 3 lncRNAs and p53 in tissue samples of a group of women with luminal type A breast adenocarcinoma.

    Material and method

    In this case-control study, the expression levels of p53 and three lncRNAs were evaluated in association with luminal A breast cancer in 80 ductal carcinoma tumors and adjacent normal breast tissues.Quantitative real-time PCR was used to measure the expression of the mentioned genes. The data were analyzed using t-tests.

    Result

    The expression levels of IGFBP7-AS1, and RHPN1-AS1, showed a significant increase (P>0.05) while P53 and LINC00861 had a significant decrease in expression level in tumor tissues compared to adjacent normal tissues (P> 0.05). Receiver Operating Characteristic (ROC) curve indicated the diagnostic power of LINC00861 in differentiating tumor tissues from adjacent normal tissue with 90% sensitivity and 96% specificity, which can also interact with P53.Based on the area under the curve (AUC) value, expression of Linc00861, p53, RHPN1-AS1, and IGFBP-AS1 genes can help to differentiate patients from healthy individuals with diagnostic power of 0/855, 0/824, 0/778, and 0/659, respectively.

    Conclusion

    The key roles of the latest genes in the control of cancer-related pathways and the dysregulation of their expression in studied malignancies imply that they can be exploited as biomarkers for cancer diagnosis, prognosis, and possible therapeutic targets. Here, the roles of lncRNAs in invasive breast ductal carcinoma type luminal A and their importance in prognosis and patient treatment are discussed.

    Keywords: breast cancer, long non-coding RNA, prognostic biomarker
  • Maryam Safdarian *, Jamshid Razmjoo Pages 75-86
    Introduction

    Plant growth-promoting rhizobacteria (PGPR) is an alternative to chemical pesticides against harmful microorganisms especially soil-borne diseases. Fusarium oxysporum is one of the important pathogenic fungi of tomato wilt that causes serious damage to agricultural products.

    Purpose

    The purpose of this research is to investigate the inhibition of the growth of Fusarium oxysporum with bacteria isolated from soil in laboratory conditions.

    Materials and methods

    In order to isolate biological inhibitors, isolates were screened based on the ability to auxin and phosphorus solubilization, siderophore production and fungal growth inhibition. Molecular identification of selected isolates was done by 16SrDNA gene amplification. Investigating the ability of bacteria to control the pathogen Fusarium oxysporum. It was done under greenhouse conditions.In this study, to screen successful bacterial isolates, the inhibition of pathogen growth was evaluated in-vitro.

    Results

    Moreover,. Among the 80 isolates studied, seven isolates had the ability to produce auxin, ten isolates had the ability to P solubility, six isolates had the ability to produce siderophore, and seven isolates had the ability to inhibition pathogen growth. Among the isolates 56 and 83 had the highest amount of auxin production and the P solubility and the fungal growth inhibition. Multiple alignment of the 16SrDNA sequence of two selected bacteria with other 16SrDNA sequences in the NCBI gene bank showed that isolates 56 and 83 with 98 and 99.9 percent similarity belong to Bacillus amyloliquefaciens and Bacillus atrophaeus, respectively.

    Conclusion

    Among the isolates, seven isolates in vitro conditions showed a good ability to inhibit the growth of F. oxysporum. In greenhouse experiments, all 5 isolates as significantly (P<0.05) they controlled the disease, and the most control was related to isolate 56.

    Keywords: : Bacteria, biocontrol, Bacillus, Fusarium oxysporum