فهرست مطالب

نشریه علوم ورزش
پیاپی 48 (زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/12/01
  • تعداد عناوین: 13
|
  • فاطمه رحمتی، محمدعلی صفانیا*، حسین پورسلطانی زرندی، محسن باقریان فرح آبادی، سید صلاح الدین نقشبندی صفحات 13-35

    ورزش و فعالیت بدنی نقش بسیار مهمی در سلامت عمومی مردم جامعه از جمله افراد کم توان ذهنی دارد.عوامل بازدارنده ای هستند که مانع مشارکت ورزشی این افراد می گردد. از آنجا که مهمترین رسالت متخصصین و مدیران تربیت بدنی برطرف کردن موانع حضور افراد جامعه در ورزش است. این پژوهش با هدف شناسایی عوامل عدم توسعه ورزش همگانی در افراد با هوش میانه(اوتیسم،سندروم داون،کم توان ذهنی) انجام شد. که با استفاده از نظریه داده بنیاد انجام شد. شرکت کنندگان در پژوهش، مسولین فدراسیون معلولین و جانبازان، مدیران ورزشی ،کاردرمانگرها و متخصصان و اساتید تربیت بدنی که 30 نفر به صورت نمونه گیری هدفمند و سهمیه ای برای مصاحبه عمیق و اکتشافی انتخاب شدند و مصاحبه تا اشباع نظری ادامه یافت. برای تجزیه وتحلیل داده ها از کدگذاری باز، محوری و گزینشی استفاده شد. بر اساس نتایج 170 کدباز با 15 مقوله اصلی و 40 مقوله فرعی در قالب ابعاد شش گانه مدل پارادایمی شامل عوامل علی (5 مقوله)، پدیده اصلی (هوش میانه و توسعه ورزش همگانی)، راهبرد (5 مقوله) عوامل زمینه ای (2 مقوله)، شرایط مداخله ای (3 مقوله محدودکننده و 2 مقوله تسهیل کننده) و پیامد (3 مقوله) شناسایی شدند.نتایج نشان داد راهبردهای روحی-روانی، اجتماعی، فردی، مدیریتی، اقتصادی می تواند شرایط را برای توسعه ورزش همگانی افراد کم توان ذهنی تسهیل نماید.لذا پیشنهاد می گردد منابع مالی کافی و همچنین آموزش نیروی انسانی مجرب جهت هدایت و ترغیب افراد کم توان ذهنی برای شرکت در فعالیتهای ورزشی در نطر گرفته شود.

    کلیدواژگان: ورزش همگانی، افراد کم توان ذهنی، عدم توسعه ورزش
  • داود مهدی نژاد، مهدی سوادی*، حمیدرضا سایبانی صفحات 36-66

    پژوهش حاضر باهدف طراحی مدل توسعه مشارکت ورزشی جانبازان و معلولین جمهوری اسلامی ایران طراحی و اجرا گردید. این مطالعه به روش ترکیبی و از نوع طرح های پژوهش آمیخته اکتشافی بود. جامعه آماری بخش کیفی شامل اساتید منتخب آشنا با ورزش معلولین، معلولین ورزشکار و مدیران و کارشناسان ورزش معلولین بود. این افراد، به صورت هدفمند از نوع معیاری برای مصاحبه های کیفی در موضوع پژوهش انتخاب شدند (15 مصاحبه با 15 نفر و تا حد اشباع نظری ادامه یافت). جامعه آماری در بخش کمی شامل کلیه معلولین کشور می باشد. نمونه آماری این پژوهش با توجه به فراوانی جامعه آماری، حجم نمونه و احتمال خطای نمونه گیری 385 نفر در نظر گرفته شد. در این پژوهش با توجه به اهداف و نوع آن از روش نمونه گیری خوشه ای استفاده شده است که در مرحله اول پس از تقسیم کشور به پنج ناحیه شمال، جنوب، شرق، غرب و مرکز به حکم قرعه یک شهر (مرکز استان) از هر ناحیه انتخاب شده است. در بخش کیفی مشخص گردید که مقوله ها در قالب 15 مقوله و 79 کد مفهومی مشخص شد و در دل ابعاد 6 گانه مدل پارادایمی به صورت موجبات علی (4 مقوله)، مقوله اصلی: توسعه مشارکت در ورزش همگانی جانبازان و معلولین جمهوری اسلامی ایران (1 مقوله)، راهبردها (3 مقوله)، شرایط زمینه ای (3 مقوله)، شرایط مداخله گر (3 مقوله) و پیامدها (2 مقوله) جای گرفتند. در بخش کمی نیز مشخص گردید که هر 6 مولفه اصلی پژوهش از برازش مناسبی برخوردار است بنابراین مدل پژوهش از برازش کافی برخوردار می باشد. با توجه به آنکه معلولین و جانبازان کشور نیاز به توجه بیشتری دارند، توصیه می شود که مدیران و متولیان ورزش معلولین و جانبازان، از نتایج پژوهش حاضر به منظور افزایش کیفیت زندگی این قشر استفاده نمایند.

    کلیدواژگان: مشارکت ورزشی، جانبازان، معلولین، نظریه داده بنیاد
  • فاطمه عبدالهی، محمدرضا اسماعیلی*، حمید سجادی صفحات 67-88
    هدف این پژوهش شناسایی عوامل موثر در موفقیت فدراسیون والیبال ایران بود. روش تحقیق حاضر کیفی و از نوع تیوری داده بنیاد و زمینه ای بود. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه متخصصان و کارشناسان، نخبگان آگاه، مربیان و بازیکنان تیم ملی والیبال ایران بودند که با استفاده از روش گلوله برفی تعداد 45 نفر انتخاب شدند. داده های حاصل طی سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی تحلیل شد. نتایج نشان داد که شرایط علی اثرگذار بر موفقیت فدراسیون والیبال ایران، شامل سه دسته کلی عوامل نظارتی و مدیریتی، زیرساخت فنی و انسانی و عوامل نهادی، شرایط زمینه ای و مداخله گر شامل چهار دسته کلی عوامل سیاسی و قانونی، رسانه و تکنولوژی، مدیریت منابع و عوامل بنیادی، استراتژی های عمل و یا راهبردهای اثرگذار شامل شش دسته کلی استعدادیابی، اقدامات فرهنگی و اجتماعی، توانمندسازی ساختاری، افزایش سرمایه مادی، حمایت دولتی و توانمندسازی نیروی انسانی و پیامدهای اثرگذار بر موفقیت فدراسیون والیبال ایران، شامل دسته کلی عوامل توسعه اقتصادی، توسعه حقوقی، توسعه اجتماعی و فرهنگی، توسعه فنی و ساختاری می باشند. در نتیجه می توان گفت که توجه به عوامل تبیین شده از قبیل، عوامل نظارتی و مدیریتی، زیرساخت فنی و انسانی و عوامل نهادی، ضمن تثبیت وضعیت موجود، می تواند به پیشرفت هر چه بیشتر فدراسیون والیبال ایران کمک نماید. همچنین موفقیت بیشتر فدراسیون والیبال ایران، نیازمند برنامه ریزی استراتژیک مناسب و فراهم کردن زمینه مناسب به منظور رشد و تعالی فدراسیون والیبال و از طریق عواملی همچون استعدادیابی، اقدامات فرهنگی و اجتماعی، توانمندسازی ساختاری، افزایش سرمایه مادی، حمایت دولتی و توانمندسازی نیروی انسانی می باشد.
    کلیدواژگان: ایران، پارادایم، عوامل موفقیت، فدراسیون والیبال
  • معصومه محمدبیگی، شهاب بهرامی*، حسین عیدی، کورش ویسی صفحات 89-117

    هدف از پژوهش حاضر طراحی مدل توسعه یافتگی آموزش ورزش در مدارس استان کرمانشاه می باشد. پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی، از نظر شیوه گردآوری داده ها توصیفی- پیمایشی بود. در بخش اول (کیفی) برای انجام مصاحبه میدانی، جامعه آماری پژوهش، اساتید برجسته حوزه مدیریت ورزشی متخصص در حوزه ورزش مدارس و همچنین مدیران اداره تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش بودند که این افراد، به صورت هدفمند(از نوع معیاری) برای مصاحبه های کیفی در موضوع پژوهش انتخاب گردیدند (17 مصاحبه با 17 نفر و تا حد اشباع نظری ادامه یافت). در بخش دوم (کمی) بعد از گردآوری اطلاعات حاصل از پژوهش کیفی، اقدام به ساخت پرسشنامه نموده و این پرسشنامه (22 گویه و در قالب سه راهکار آموزشی، راهکار فردی و راهکار سازمانی) در بین معلمان ورزش استان کرمانشاه توزیع گردید. از شاخص های کشیدگی و چولگی به منظور بررسی توزیع داده ها (طبیعی و یا غیرطبیعی بودن) استفاده شد و برای بررسی و پاسخ به سوالات پژوهش و رسم و تدوین مدل اندازه گیری و مدل ساختاری از نرم افزارهای SPSS نسخه 24، Smart PLS نسخه 2.0 و نرم افزار Max QDA  نسخه Pro استفاده شد. نتایج نشان داد که 27 کد مفهومی و 5 مقوله اصلی، از مهم ترین شاخص های توسعه یافتگی آموزش ورزش در مدارس استان کرمانشاه می باشد. همچنین مشخص گردید که به ترتیب شاخص های معلم ورزش، کانون های ورزشی، قهرمانی، مالی و امکانات ورزشی از شاخص های توسعه یافتگی آموزش ورزش در مدارس استان کرمانشاه می باشد. بنابراین توجه به انتخاب معلمان شایسته، جزء مهم ترین برنامه ها و سیاست های متولیان ورزش دانش آموزی می تواند باشد.

    کلیدواژگان: امکانات، توسعه یافتگی، کانون ورزشی، مالی، معلم ورزش
  • حمیدرضا جلیلی، علی همتی عفیف**، نیما ماجدی، مهدی نادری نسب صفحات 118-142
    این پژوهش با هدف بررسی تاثیر جنگ های منطقه ای بر اعتبار ورزش خاورمیانه انجام گرفته است. روش پژوهش از نظر روش گردآوری داده ها همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش نیز شامل خبرگان مطلع از موضوع ورزش و سیاست بودند. جهت شناسایی این نمونه ها، از روش نمونه گیری هدفمند استفاده گردید که این نمونه گیری تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت و در نهایت تعداد 52 نفر به عنوان نمونه نهایی مشخص گردیدند. ابزار پژوهش پرسشنامه محقق ساخته ای بود که روایی و پایایی آن مورد بررسی قرار گرفت. جهت تجزیه و تحلیل داده های پژوهش حاضر از روش معادلات ساختاری استفاده گردید. تجزیه و تحلیل داده های پژوهش حاضر مبتنی بر نرم افزار SPSS و PLS صورت گرفت. نتایج پژوهش نشان داد که درگیری های نظامی بر وجهه ورزش خاورمیانه دارای تاثیری به میزان 198/0- می باشد. همچنین درگیری های نظامی روانی بر اعتبار ورزش خاورمیانه دارای تاثیری به میزان 387/0- می باشد. نتایج پژوهش حاضر مشخص نمود که کشتارهای منطقه ای بر وجهه ورزش خاورمیانه دارای تاثیری به میزان 540/0- می باشد. در نهایت پژوهش حاضر مشخص نمود که درگیری های نظامی اقتصادی و درگیری های نظامی سایبریک بر وجهه ورزش خاورمیانه تاثیر معناداری ندارد.
    کلیدواژگان: درگیری های نظامی، کشتارهای منطقه ای، خاورمیانه، ورزش
  • زاهد محمدی، مژگان خدامرادپور*، مظفر یکتایار، سمیرا علی آبادی صفحات 143-169

    هدف از این پژوهش شناسایی و طراحی الگوی پیشران های خدمات ناب در سازمان های ورزشی بود. روش تحقیق از نوع آمیخته کیفی که با رویکرد داده بنیاد انجام گرفت. جامعه آماری متشکل از اساتید و متخصصین حوزه مدیریت، بازاریابی ورزشی، مدیران ارشد ادارات کل ورزش و جوانان، روسای هیات های ورزشی و مدیران سالن های ورزشی غرب کشور بود که با روش هدفمند و تکنیک نمونه گیری گلوله برفی انتخاب شدند. پس از مطالعه مبانی نظری، 12 مصاحبه عمیق همزمان تحلیل و کدگذاری شدند. بخش کیفی توسط نرم افزار ماکسکیودا [1] نسخه 18 و در بخش کمی از نرم افزار اس.پی.اس.اس[2] نسخه 25 و آموس استفاده شد. یافته ها نشان داد که پیشران های موفقیت خدمات ناب در سازمان های ورزشی متشکل از شش عامل ایجاد زنجیره ارزش، تعیین ارزش، شناسایی جریان ارزش، تعیین کمال، فرآیند جریان ارزش و ارزش اجتماعی بوده و پیشران های شکست خدمات ناب نیز متشکل از هفت عامل نداشتن مدل کسب وکار، بی توجهی به بازخورد مشتری، زمان راه اندازی زیاد، بازاریابی ضعیف، مشکلات ساختاری، مشکلات مدیریتی و عدم مشارکت کارکنان است و بر اساس آنها، مدل پارادایمی طراحی شد. سازمان های ورزشی در ارایه خدمات ناب به مشتریان خود با عوامل خاصی مواجه اند که با ارتقای کیفیت آن ها می توان زمینه ارایه خدمات ناب را فراهم نمود.

    کلیدواژگان: پیشران های خدمات ناب، سازمان های ورزشی، طراحی الگو
  • فاطمه ظهرابی، رضا صابونچی*، حمید فروغی پور صفحات 171-194
    هدف پژوهش حاضرشناسایی عوامل و راهکارهای موثر در توسعه تجارت الکترونیک در تولید کالاهای ورزشی کشور و ارایه مدل تحلیلی بود.تحقیق از نظر هدف کاربردی و به صورت کیفی و با استفاده از انجام مصاحبه های عمیق انجام گرفت. روش پژوهش، گراندد تیوری (نظریه داده بنیاد) است.جامعه آماری شامل 17 نفر از اساتید و صاحب نظران مرتبط با بازاریابی ورزشی و 11 نفر از مسیولین بازاریابی و فروش اینترنتی شرکت های تولیدکننده کالاهای ورزشی می باشد که مصاحبه ها با روش نیمه ساختار یافته انجام گرفت. مدل طراحی شده در این پژوهش، مدل زمینه ای می باشدکه به بسترهای کلان و زیرساخت ها، جهت تبیین فرآیند پیاده سازی تجارت الکترونیک ورزش کشور می پردازد. درنهایت داده های حاصل از مصاحبه ها به روش داده بنیاد و از طریق سه مرحله کدگذاری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. درنهایت 6 مقوله اصلی شامل شرایط علی (سرپرستی- سیاست گذاری-شغلی-اقتصادی)، شرایط زمینه ای (الگو پذیری- سبک زندگی- توسعه فاوا - یادگیری محیطی)، شرایط مداخله گر (اطلاعاتی-فنی-حقوقی-فرهنگی)، راهبردها (حقوق- نیروی انسانی- تجهیز-بومی سازی)، پیامدها (اقتصادی- ساختاری-فرهنگی- محیط زیست) و پدیده محوری پیاده سازی تجارت الکترونیک در بخش تولیدات ورزشی شناسایی شد.
    کلیدواژگان: صنعت ورزش، تجارت الکترونیک، کالاهای ورزشی
  • میترا حاجی زاده، مینا حکاک زاده*، محسن منوچهری نژاد صفحات 195-215
    پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش انگیزه ها و تعاملات شهروندی معلمان تربیت بدنی بازنشسته بر تمایل به فعالیت های داوطلبی در ورزش آموزش وپرورش طراحی و اجرا گردید. روش پژوهش حاضر از نوع پیمایشی بود. جامعه آماری شامل تمامی معلمان تربیت بدنی بازنشسته دارای تجربه داوطلبی در فعالیت های ورزش آموزش و پرورش بود، بود. نمونه آماری شامل 84 نفر از معلمان تربیت بدنی بازنشسته بود که در رویدادهای ورزشی منتخب آموزش و پرورش به عنوان داوطلب حضور داشتند. ابزار پژوهش حاضر شامل پرسشنامه 50 سوالی تحقیق لانرو و همکاران (2017) بود. روایی و پایایی این پرسشنامه با استفاده از روش های رایج مورد بررسی و تایید قرار گرفت. جهت تجزیه و تحلیل تحقیق، از روش معادلات ساختاری استفاده شده است. تمامی روند تجزیه و تحلیل تحقیق، در نرم افزارSPSS و PLS انجام گرفت. نتایج پژوهش حاضر نشان داد که تعاملات شهروندی بر انگیزه های ابزاری، شغلی و نمایشی معلمان تربیت بدنی بازنشسته داوطلب در ورزش آموزش وپرورش تاثیرگذار می باشد. پژوهش حاضر همچنین نشان داد که انگیزه ابزاری (382/0= تاثیر؛ 973/8= تی)، انگیزه شغلی (176/0= تاثیر؛ 072/5= تی) و انگیزه نمایشی (475/0= تاثیر؛ 792/14= تی) بر تمایل به فعالیت داوطلبانه معلمان تربیت بدنی بازنشسته در ورزش آموزش و پرورش تاثیر معناداری دارد. بنابراین توجه به تعاملات شهروندی و بهبود شرایط جهت ایجاد آن در میان معلمان تربیت بدنی بازنشسته ضمن بهبود انگیزه داوطلبی سبب بهبود تمایل به فعالیت داوطلبانه در میان این افراد می گردد.
    کلیدواژگان: انگیزه ابزاری، انگیزه شغلی، انگیزش نمایشی، تعاملات شهروندی، تمایل به داوطلبی
  • مهدی باقری*، هادی تیران ولیپور، نجف اقایی صفحات 217-241

    هدف پژوهش حاضر، اولویت بندی  شاخصه های ارزیابی عملکرد مربیان  تیم ملی تکواندو از دیدگاه ورزشکاران  ملی بود. نمونه آماری پژوهش به دلیل قلیل بودن، برابر با جامعه آماری در نظر گرفته شد(61 نفر). ابزار پژوهش، پرسش نامه محقق ساخته ای بود که در 7 بخش آماده گردید. روایی صوری و محتوایی ابزار را 11 نفر از اساتید، مربیان تیم ملی تکواندو، داوران بین اللملی و کارشناسان باسابقه در رشته تکواندو و دارای تحصیلات دانشگاهی تایید کردند،  برای پایایی ابزار اندازه گیری از آزمون آلفای کرون باخ (93/0=α) و پایایی ترکیبی (83/0) استفاده شد. در این پژوهش به منظور طبقه بندی و خلاصه نمودن داده های خام از آمار توصیفی و در بخش آمار استنباطی از آزمون ناپارامتریک برای تجزیه و تحلیل داده ها و از تحلیل واریانس فریدمن برای رتبه بندی معیارهای مربی گری استفاده شد. بر اساس نتایج به دست آمده، شاخصه ها در هفت عامل که به ترتیب شامل مهارت های تکنیکی، مهارت های مدیریتی، مهارت های فنی، روابط حرفه ای، مهارت روان شناختی، مهارت اجتماعی- ارتباطی و سابقه قهرمانی  اولویت بندی شدند. با توجه به نتایج به دست آمده مسیولان ورزشی در فدراسیون تکواندو برای انتخاب مربیان، بیشتر به شایستگی های تکنیکی و مدیریتی و در درجه بعدی به ویژگی های دیگر برای رشد و توسعه هرچه بیشتر ورزش تکواندو تمرکز کنند.

    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، اثربخشی، تکواندو، شاخصه های مربی، مهارت های تکنیکی
  • امیرعلی کشمیری*، هما درودی صفحات 243-274

    سازمان های ورزشی جهت ایجاد خط مشی و رسیدن به اهداف سازمانی نیازمند ایجاد الگویی جهت ارزیابی و تقویت مولفه های تاثیرگذار در موفقیت سازمان هستند که از عوامل درونی و بیرونی سازمان نشات می گیرد. هدف از پژوهش حاضر طراحی الگوی موفقیت فدراسیون کاراته بر اساس مدل بازاریابی ورزشی بود.

    روش تحقیق:

     از نوع آمیخته (کیفی و کمی) بود و با استفاده از روش مصاحبه، پرسشنامه محقق ساخته و کدگذاری باز انجام شد. در بخش کیفی آجهت طراحی پرسشنامه محقق ساخته از دانش متخصصان ورزشی و مسیولین فدراسیون کاراته استفاده شد که به روش گلوله برفی با جامعه آماری 12 نفر که نمونه آماری نیز به همین تعداد انتخاب شدند . در بخش کمی  نیز شامل ورزشکاران و مربیان و کارکنان فدراسیون و هیات های کاراته با جامعه 120 نفری که توسط آزمون مورگان 92 نفر انتخاب شدند. پس از انجام مصاحبه و شناسایی عوامل کلیدی از نگاه متخصصان، پرسشنامه محقق ساخته دارای کدهایی در 6 مولفه شامل: حیطه بازاریابی، حیطه تبلیغات و درآمدزایی، حیطه فناوری اطلاعات، برگزاری دوره های آموزشی و مسابقات، حیطه مدیریت، حیطه سرمایه گذاری طراحی و جهت ارزیابی بین ورزشکاران، مربیان و کارمندان فدراسیون کاراته توزیع شد. 

    یافته ها

    مولفه های بازاریابی 67.4 درصد، عوامل تبلیغات و درآمدزایی 62.1 درصد، عوامل فناوری اطلاعات 46.7 درصد، عوامل برگزاری مسابقات و دوره های آموزشی 55.9 درصد، عوامل مدیریتی فدراسیون 75.8 درصد و عوامل سرمایه گذاری 88.3 درصد بر موفقیت فدراسیون کاراته تاثیر گذار هستند.  همچنین سرمایه گذاری فدراسیون در راه اندازی اماکن ورزشی و سودآوری از اجاره یا رهن این اماکن دارای بیشترین میانگین (74/4) بین متغیرهای مربوطه بود.

    نتیجه

    موفقیت فدراسیون های ورزشی با تجاری شدن ورزش روز به روز به مباحث اقتصادی و بازاریابی نزدیک تر می شود و لازمه توسعه و موفقیت در ورزش ایجاد زمینه های بازاریابی در سطوح سازمان های ورزشی است در نتیجه با توجه به نتایج پزوهش پیشنهاد می شود به توسعه بازاریابی در برنامه ریزی بلندمدت فدراسیون، پیگیری حق پخش تلویزیونی، برگزاری بیشتر مسابقات بین المللی، ترویج گردشگری ورزش کاراته، سرمایه گذاری در ساخت سالن و تجهیزات ورزشی و بهبود فناوری اطلاعات در فدراسیون جهت ایجاد تسهیل در موفقیت های آتی فدراسیون انجام شود.

    کلیدواژگان: بازاریابی ورزشی، موفقیت فدراسیون، آینده نگری ورزشی، درآمدزایی فدراسیون کاراته
  • بهادر شیرین چشمه، فرشاد امامی*، شهرام شفیعی، محمد سنایی صفحات 275-305
    هدف از پژوهش حاضر طراحی مدل برون سپاری اماکن ورزشی کشور با رویکرد نظریه داده بنیاد بود. روش تحقیق از نوع کیفی با رویکرد تحلیل سیستماتیک بود. جامعه آماری شامل کلیه خبرگان (مدیران سابق سازمان تربیت بدنی، مدیران کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش و جوانان و اساتید مدیریت و بازاریابی ورزشی) فعال در حوزه ورزش بود. نمونه آماری به تعداد قابل کفایت بر مبنای اشباع نظری به صورت غیراحتمالی هدفمند و تکنیک گلوله برفی انتخاب گردید (17 نفر). جهت گرداوری داده ها از مصاحبه نیمه ساختار یافته استفاده شد. روایی ابزار با استفاده از روش های روایی سنجی کیفی مطلوب ارزیابی شد (روایی محتوایی، ضریب کاپا (80/0). برای تحلیل داده ها از رویکرد سیستماتیک در طی سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی استفاده شده است. نهایتا 15 مقوله اصلی (بهره گیری از اسناد بالادستی، ظرفیت های محیطی، خصوصی سازی، برون سپاری، مدیریتی، تبانی، قانونی، مدیریتی و بودجه، آیین نامه ای، حمایت از اعضای هییت های ورزشی، استانداردسازی امور، مدیریتی و آموزشی، پیامدهای مثبت و منفی) و 37 مفهوم استخراج شد. بنابراین با توجه به نتایج به دست آمده می توان گفت که در جهت جلوگیری از فساد در برون سپاری امکان ورزشی می توان یک برنامه منسجم با توجه به شاخص های شناسایی شده تدوین نمود.
    کلیدواژگان: اماکن ورزشی، برون سپاری، سازمان ورزشی، داده بنیاد
  • حمیدرضا ثمری خلج، مونا رضایی*، رضا نیک بخش صفحات 306-327

    تفکرات مثبت و رفتارهای مفید افراد در برابر محیط کاری و با گروه های سازمانی، که در آن بیشترین فعالیت های شغلی روزانه شان انجام می گیرد، یک هویت معینی را علاوه بر هویت سازمانی با واحد کاری خود ایجاد می نماید که به آن هویت تیمی می گویند. در این پژوهش بررسی تاثیر نقش هویت تیمی دروفاداری ورزشی با میانجی انگیزه درسطح مدیران و روسای واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی انجام گرفت. تحقیق از نظرهدف، کاربردی و بصورت میدانی انجام شد. جامعه آماری شامل 285 نفر از مسولین ادارات تربیت بدنی دانشگاه های آزاد اسلامی بود. نمونه آماری تعداد 162 در نظر گرفته شد. متغیرها با پرسشنامه های هویت تیمی واندیک وهمکاران (2008)، انگیزه، گایو (2007) و وفاداری، کارونا (2002) سنجیده شدند. برای بررسی نرمال بودن توزیع متغیر ها آزمون کولموگروف-اسمیرنوف و به منظور بررسی فرضیه های تحقیق از آزمون همبستگی استفاده شد. و برای آزمون مدل تحقیق از معادلات ساختاری (SEM) و با استفاده از نرم افزار های SPSS و LISRL انجام شد. یافته های پژوهش نشان داد که مولفه هویت تیمی بر انگیزش مشتریان ودر نتیجه بر وفاداری مشتریان (دانشجویان) تاثیر معناداری دارند. همچنین یافته ها نشان داد که انگیزش بر میزان وفاداری دانشجویان تاثیر معناداری دارد. نتایج تحقیق بیانگر آن است که هویت تیمی مدیران و رو سای ادارات تربیت بدنی دانشگاه های آزاد اسلامی ایران به عنوان یکی از مهمترین عوامل تعیین کننده موفقیت دانشگاه آزاد در محیط رقابتی امروز در جذب دانشجو باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

    کلیدواژگان: هویت تیمی، انگیزه مشتری، وفاداری مشتری
  • رزیتا نوربخش*، مهوش نوربخش، پریوش نوربخش صفحات 328-345
    هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر مدیریت خطر بر اضطراب آسیب های ورزشی با نقش میانجی رفتار ایمنی شناگران استان البرز بود. پژوهش حاضر به لحاظ هدف کاربردی و از نوع تحقیقات توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری شامل کلیه شناگران استان البرز در رده سنی بزرگسالان بود. با توجه به نامشخص بودن تعداد شناگران برای انتخاب نمونه آماری از استان البرز از نظر جغرافیایی به 5 بخش شمال، جنوب، غرب، شرق و مرکز تقسیم شد. در نهایت تعداد 200 شناگر نمونه آماری را به روش سهل الوصول تشکیل دادند. از پرسشنامه مدیریت خطر آرون (2004)، رفتار ایمنی مارتینز- کورکولز و همکاران (2011)، اضطراب آسیب ورزشی اسمیت و همکاران (2006) برای اندازه گیری متغیرهای تحقیق استفاده شد. برای بررسی شاخص های پایایی ترکیبی، آلفای کرونباخ، روایی واگرا و همگرا و مدل سازی معادلات ساختاری از نرم افزارهای اس.پی.اس.اس نسخه 23 و پی.ال.اس نسخه 2 استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که مدیریت خطر و رفتار ایمنی بر اضطراب آسیب های ورزشی شناگران استان البرز تاثیر منفی دارد.
    کلیدواژگان: مدیریت خطر، رفتار ایمنی، اضطراب آسیب های ورزشی، شناگران، استان البرز
|
  • Fatemeh Rahmati, Mohammadali Safaniya *, Hossein Poorsoltani, Mohsen Bagheriyan, Salah Naghshbandi Pages 13-35

    Exercise and physical activity play a very important role in the general health of the people of society, including the mentally retarded. They are a deterrent that prevents their sports participation. Because the most important mission of physical education specialists and managers is to remove the barriers to the presence of people in society in sports. The aim of this study was to identify the causes of underdevelopment of public sports in people with moderate intelligence (autism, Down syndrome, mental retardation). Which was done using the foundation data theory. Participants in the study were officials from the Federation of the Disabled and Veterans, Sports Managers, Occupational Therapists, and Physical Education Specialists and Professors. Axial and selective were used. Based on the results of 170 codecs with 15 main categories and 40 sub-categories in the form of six dimensions of paradigm model including causal factors (5 categories), main phenomenon (intermediate intelligence and development of public sports), strategy (5 categories), background factors (2 categories), Intervention conditions (3 restrictive categories and 2 facilitator categories) and outcome (3 categories) were identified. Therefore, it is recommended to take sufficient financial resources as well as training experienced human resources to guide and encourage mentally retarded people to participate in sports activities.

    Keywords: Public sports, people with mental disabilities, lack of sports development
  • Davod Mehdinjad, Mahdi Savadi *, Hamidreza Saybani Pages 36-66

    The present study was designed and conducted to present a model for the development of sports participation of veterans and the disabled in the Islamic Republic of Iran. This study was a combined method and was a type of mixed exploratory research project. The statistical population of the qualitative section includes selected professors familiar with sports for the disabled, athletes with disabilities, and managers and experts in sports for the disabled; These individuals were purposefully selected as a standard for qualitative interviews about research (15 interviews with 15 people and continued to the point of theoretical saturation). The statistical population in the quantitative part were all of disabled people in the country. The statistical sample of this study was considered according to the frequency of the statistical population, sample size and the probability of sampling error of 385 people. In this study, according to the objectives and its type, cluster sampling method has been used. In the first stage, after dividing the country into five regions: north, south, east, west and the center of the lot, a city (provincial center) has been selected from each region. In the qualitative section, it was determined that the categories were identified in the form of 15 categories and 79 concept codes, and in the heart of the six dimensions of the paradigm model as causal causes (4 categories), the main category: development of participation in public sports for veterans and the disabled of the Islamic Republic of Iran. 1 category), strategies (3 categories), contextual conditions (3 categories), intervening conditions (3 categories) and consequences (2 categories) were included. In the quantitative part, it was found that all 6 main components of the research have a good fit, so the research model has a sufficient fit. Considering that the disabled and veterans of the country need more attention, it is recommended that the managers and trustees of sports for the disabled and veterans use the results of the present study in order to increase the quality of life of this group.

    Keywords: sports participation, Veterans, the disabled, data theory of the foundation
  • Fatemeh Abdollahi, Mohammadreza Esmaeili *, Hamid Sajadi Pages 67-88
    The purpose of this study was to identify the factors affecting the success of the Iranian Volleyball Federation. The method of the present research was qualitative and of the data theory type. The statistical population of this study included all specialists and experts, knowledgeable elites, coaches and players of the Iranian national volleyball team that 45 people were selected using the snowball method. The data were analyzed through three stages of open, axial and selective coding. The results showed that causal conditions affecting the success of the Iranian Volleyball Federation, including three general categories of regulatory and managerial factors, technical and human infrastructure and institutional factors, contextual and intervening conditions including four general categories of political and legal factors, media and technology, resource management and Fundamental factors, action strategies or effective strategies including six general categories of talent identification, cultural and social measures, structural empowerment, increase of material capital, government support and human resources empowerment and consequences affecting the success of the Iranian Volleyball Federation, including the general category of economic development, development Legal, social and cultural development, technical and structural development. As a result, it can be said that paying attention to the explained factors such as regulatory and managerial factors, technical and human infrastructure and institutional factors, while stabilizing the current situation, can help the Iranian Volleyball Federation to progress as much as possible. Also, the further success of the Volleyball Federation of Iran requires proper strategic planning and providing a suitable environment for the growth and excellence of the Volleyball Federation through factors such as talent identification, cultural and social activities, structural empowerment, material capital increase, government support and human resource empowerment.
    Keywords: Iran, Paradigm, Success factors, Volleyball Federation
  • Masomeh Mohammadbigi, Shahab Bahrami *, Hossein Eydi, Koroosh Vaysi Pages 89-117

    The aim of this study was to design a developmental model for sports education in Iranian schools. Current study in terms of purpose is Practical and in terms of Data collection method was Descriptive survey. In the first part (qualitative) for conducting the field interview, the statistical population of the study were prominent professors in the field of sports management specializing in school sports, as well as managers of the Ministry of Education's Physical Education Organization. Qualitative interviews were selected on the research topic (17 interviews with 17 individuals and continued until theoretical saturation). In the second part (quantitative), after collecting information from qualitative research, a questionnaire was constructed and this questionnaire (22 items in the form of three educational strategies, individual strategy and organizational strategy) was distributed among sports teachers in Kermanshah province.  Use elongation and skew indices to check the distribution of data (natural or abnormal) and to investigate and answer the research questions and draw and compile a measurement model and a structural model of SPSS software version 24, Smart PLS Version 2.0 and Max QDA Pro software were used. The results showed that 27 conceptual codes and 5 main categories are the most important indicators of the development of sports education in Kermanshah Province. It was also found that the indicators of sports teacher, sports centers, championship, financial and sports facilities are indicators of the development of sports education in Iranian schools, respectively. Therefore, paying attention to selecting qualified teachers can be one of the most important programs and policies of student sports authorities.

    Keywords: development, Facilities, Finance, Sports Teacher, Sports Center
  • Hamidreza Jalili, Ali Hemati *, Nima Majedi, Mehdy Naderinasab Pages 118-142
    The aim of this study was to investigate the impact of military conflicts and regional killings on the credibility of Middle Eastern sports. The research method was correlational in terms of data collection method. The statistical population of the study also included experts in sports and politics. In order to identify these samples, purposive sampling method was used which continued until theoretical saturation was reached and finally 52 people were identified as the final sample. The research tool was a researcher-made questionnaire whose validity and reliability were examined. Structural equation method was used to analyze the data of the present study. Data analysis of the present study was performed based on SPSS and PLS software. The results showed that military conflicts have an effect on the image of Middle Eastern sports of -0.198. Psychological conflicts also have an effect on the credibility of Middle Eastern sports of -0.387. The results of the present study showed that regional killings have an effect on the image of Middle Eastern sports by -0.540. Finally, the present study found that military-economic conflicts and cyber-military conflicts do not have a significant effect on the image of Middle Eastern sports.
    Keywords: Military conflicts, regional killings, the Middle East, Sports
  • Zahed Mohammadi, Mojgan Khodamoradpor *, Mozafar Yektayar, Samira Aliabadi Pages 143-169

    The purpose of this study was to Identifying and designing a model of pure service Propulsions in sports organizations based on data base approach. The present research is a qualitative study based on a grounded theory approach. The statistical population of the study consisted of professors and experts in sport management and marketing, senior managers of sport and youth departments, sport managers and managers of sport halls in the west of the country. After studying the theoretical foundations, 12 in-depth interviews were simultaneously analyzed and coded. The quality part was done by MAXQDA18 and in a small part by SPSS25 and Amos software. Findings showed that the drivers of success in lean services in western sports organizations consisted of six factors: value chain creation, value determination, value flow identification, perfectionism, process value flow and social value, and proponents of lean service failure. It also consists of seven factors: lack of business model, neglect of customer feedback, high startup time, poor marketing, structural problems, managerial problems and lack of employee engagement. Based on them, paradigm model designed. that sports organizations in the west of the country face certain factors in providing lean services to their customers, and by improving their quality, it is possible to provide the ground for providing lean services.

    Keywords: Designing a model, Pure service Propulsions, Sports organizations
  • Fatemeh Zohrabi, Reza Saboonchi *, Hamid Foroghipour Pages 171-194
    The purpose of this research was to identify the factors and strategies for deploying electronic commerce in the production of sporting goods in the country and to provide an analytical model. In terms of target type, the present research is applied research. It was carried out qualitatively and through in-depth interviews. The research method used is Grounded Theory (Foundation Data Theory). The statistical population of the study consisted of 17 professors and experts in sport marketing and 11 marketing and sales representatives of manufacturer companies of sporting goods who interviewed. Finally, the data from the interviews were analyzed using the Grounded Theory method through three stages of coding. The results of coding in the end of the 6 main categories include the causal conditions (supervisor-policy making-occupational-economic), underlying conditions (modeling -lifestyle-ICT development-environmental learning), mediating conditions (technical -information, legal-cultural), strategies (law-manpower-equipment-localization), outcomes (economic-structural-cultural-environmental) and the main phenomenon of electronic commerce implementation in the sport sector of the country.
    Keywords: Sports industry, Electronic Commerce, Sporting Goods
  • Mitra Hajizadeh, Mina Hakakzadeh *, Mohsen Manochehri Pages 195-215
    The purpose of this study was to investigate the role of motivation and citizenship interactions of retired physical education teachers on their willingness to volunteer in educational sport. The research method was survey. The statistical population of this study included all retired physical education teachers who were active volunteers in educational activities. The statistical sample of the present study included 84 retired physical education teachers who participated in voluntary education sport events. The research tool consisted of Lanrow et al. (2017) 50-question research questionnaire. The validity and reliability of this questionnaire were evaluated and validated using common methods. Structural equation method was used to analyze the research. The whole process of analysis was done in SPSS and PLS software. The results of the present study showed that citizenship interactions are influenced by the instrumental, occupational, and theatrical motivations of the voluntary retired physical education teachers in sport education. The present study also showed that instrumental motivation (impact= 0/382; t= 8/973), job motivation (impact= 0/176; t= 5/072) and Expressive Motivation (impact= 0/475; t= 14/792) has a significant effect on the willingness of voluntary retirement teachers to volunteer in education sport.
    Keywords: Instrumental motivation, career motivation, theatrical motivation, citizenship interactions, willingness to volunteer
  • Mehdi Baghri *, Hadi Tiran, Najaf Aghaei Pages 217-241

    The present study aims at prioritizing performance evaluation attributes in Iranian Taekwondo National Team coaches in the view of national athletes. The statistical sample was the same as the statistical population due to the low number of participants (n=61). A researcher-made questionnaire including seven sections was used as the instrument. Face validity and content validity were approved by eleven experts including university professors, National Taekwondo Team coaches, international referees, and Taekwondo experts and academics. Cronbach’s Alpha (α=93/0) and composite reliability (83/0) were used to evaluate instrument’s reliability. SPSS software and Friedman test were used for data analysis and coaching criteria ranking, respectively. Based on the findings, the criteria can be listed based on the order of significance as technique skills, managerial skills, technical skills, professional relationships, psychological skills, socio-communicational skills, and championship experience. With respect to these results, athletic managers in Taekwondo Federation should focus on technique and managerial skills before the other criteria for more development of Taekwondo.

    Keywords: Performance Evaluation, Efficiency, Taekwondo, coach attributes, technique skills
  • Amirali Keshmiri *, Homa Dorodi Pages 243-274

    In order to create a policy and achieve organizational goals, sports organizations need to create a model to use and strengthen the components that affect the success of the organization, which are published from internal and external factors of the organization. The purpose of this study is to design a success model for the Karate Federation based on the budget sports marketing model.

    Method

    For data analysis and data collection of mixed type (qualitative and quantitative) budget and using the interview method, a questionnaire is created and coding is opened. In the qualitative part to design a researcher-made questionnaire by a sports scientist and the officials of the directing federation by snowball method with a statistical population of 12 people, the sample is also selected and in a small part by athletes, coaches and employees of the federation and karate boards with a community of 120 92 people were selected by Morgan test. After conducting the interview and identifying the key factors from the experts' point of view, the researcher-made questionnaire has been made. Use was distributed among athletes, coaches and employees of the Karate Federation.

    Results

    Marketing components 67.4%, advertising and revenue factors 62.1%, information technology 46.7%, competition results in training courses and courses 55.9%, federation management factors 75.8% and 88.5% success in federation performance change the situation. Be. Also, the federation's investment in setting up sports venues and the profitability of renting or mortgaging this, however, has the highest rate (4.74) among the variables related to the budget.

    Conclusion

    Success in sports federation with sports trade is getting closer to economic and marketing issues day by day, and the prerequisite for development and success in sports is to create marketing fields at the level of sports organizations, which is why marketing development is suggested according to the research results. In the long-term planning of the federation, the pursuit of television broadcasting rights, continuation of international competitions, promotion of karate sports tourism, investment in the construction of gyms and sports equipment and improvement of information in the federation are done to facilitate the future success of the federation.

    Keywords: Sports marketing, Federation Success, Sports Foresight, Karate Federation Revenue
  • Bahador Shirincheshmeh, Farshad Emami *, Shahram Shafiee, Mohammad Sanaie Pages 275-305
    The aim of the present study was to design the model of outsourcing of the country's sports venues with the approach of Grounded theory. The research method is of qualitative type with a systematic analysis approach. Statistical population consisted of all experts (former directors of the Physical Education Organization, directors of the National Olympic Committee and the Ministry of Sports and Youth, and professors of sports management and marketing) active in the field of sports. A statistically significant number of samples were selected based on non-probabilistic theoretical saturation of the target and snowball technique (17 individuals). Structured semi-structured interviews were used to collect data. Tool validity was evaluated using optimal qualitative validation methods (content validity, Kappa coefficient (0.80). To analyze the data, a systematic approach has been used during the three stages of open, central and selective coding. Finally, 15 main categories (use of upstream documents, environmental capacities, privatization, outsourcing, management, collusion, legal, managerial and budget, regulations, support for members of sports boards, Standardization of Affairs, Management and Training, Positive and Negative Consequences) and 37 Concepts were extracted. Therefore, according to the obtained results, it can be said that in order to prevent corruption in the outsourcing of sports facilities, a coherent program can be developed according to the identified indicators.
    Keywords: sports venues, outreach, sports organization, Grounded Theory
  • Hamid Samarikhalaj, Mona Rezaei *, Reza Nikbakhsh Pages 306-327

    Positive thoughts and helpful behaviors of individuals in the workplace and with organizational groups, in which most of their daily work activities take place, create a certain identity in addition to organizational identity with their work unit, which is called team identity. The aim of this study was to investigate the effect of the role of team identity in sports loyalty mediated by motivation at the level of managers and heads of units of Islamic Azad University. The present study was applied in terms of purpose and its data were collected in the field and a questionnaire. The statistical population of this study included 285 officials of physical education departments of Islamic Azad universities of Iran. The statistical sample of this research is 162 people. Variables were measured by questionnaires: team identity of Wendick et al. (2008), motivation, Gayo (2007) and loyalty, Karuna (2002). To analyze the data, Kolmogorov-Smirnov test was used to check the normality of the distribution of variables and correlation test was used to test the research hypothese. Finally, the structural equation model (SEM) and SPSS and LISRL software were used to test the conceptual model of the research. Findings showed that the team identity component has a significant effect on customer motivation and consequently on customer (student) loyalty. Findings also showed that motivation has a significant effect on student loyalty. The results indicate that the team identity of managers and heads of physical education departments of Islamic Azad universities of Iran as one of the most important factors determining the success of the Azad University in today's competitive environment in attracting students should be seriously considered.

    Keywords: team identity, Customer Motivation, customer loyalty
  • Rozita Nourbakhsh *, Mahvash Noorbakhsh, Parivash Nourbakhsh Pages 328-345
    The aim of this study was to investigate the effect of risk management on the anxiety of sports injuries with the mediating role of swimmers' safety behavior. The present study is applied in terms of purpose and descriptive-correlational research. The statistical population included all swimmers in Alborz province in the age category of youth, hope and adults. Due to the uncertainty of the number of swimmers to select a statistical sample from Alborz province, it was geographically divided into 5 parts: north, south, west, east and center. Finally, 200 swimmers formed a statistical sample using the accessible method. Aaron (2004) Risk Management Questionnaire, Martinez-Korkols et al. (2011) Safety Behavior Questionnaire, Smith et al.'s (2006) Sports Injury Anxiety Scale were used to measure research variables. SPSS software version 23 and PLS version 2 software were used to evaluate the hybrid reliability, Cronbach's alpha, divergent and convergent validity and structural equation modeling. The results showed that risk management and safety behavior have a negative effect on anxiety in sports injuries of swimmers in Alborz province.
    Keywords: risk management, Safety Behavior, Sports Injury Anxiety, Swimmers, Alborz Province