فهرست مطالب

فصلنامه پرستاری، مامایی و پیراپزشکی
سال نهم شماره 1 (تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/06/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • لیلا رئیسی، شیوا جگرگوشه، امیر حسین مقری، پوران اخوان اکبری، رویا نیکجو* صفحات 1-10
    زمینه و هدف

    COVID-19یک بیماری جهانی است که زنان باردار را که به علت شرایط فیزیولوژی بارداری در حالت ویژه ای از سرکوب سیستم ایمنی قرار دارند؛ درمعرض خطر بسیار زیادی قرارمی دهد. به همین علت این مطالعه باهدف تعیین آگاهی و نگرش مرتبط با پاندمی کووید 19 در زنان باردار انجام شد.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر یک پژوهش توصیفی-مقطعی بود که در آن 250 نفر از مادران باردار شهر اردبیل موردمطالعه قرار گرفتند. نمونه گیری به صورت چندمرحله ای انجام شد. ابزار گرد آوری داده ها چک لیست اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه محقق ساخته22سوالی آگاهی و نگرش بود. داده ها با استفاده از نرم افزارSPSS نسخه 21 مورد تجزیه وتحلیل آماری قرار گرفتند و از آزمون های پارامتریک تی دو نمونه مستقل، آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون همبستگی پیرسون برای تحلیل آماری داده ها استفاده گردید.

    یافته ها

    نمره کل نگرش زنان باردار 73/5±33/39 در دامنه 21 تا 50 به دست آمد و نمره کل آگاهی زنان باردار 31/2±36/7 در دامنه 0 تا 13 بود. نمره آگاهی و نگرش نسبت به ویروس کرونا ارتباط معنی دار آماری با رده بندی سنی نشان نداد، اما با وضعیت شغلی و تحصیلات ارتباط معنی داری را نشان داد (0/05>P).

    نتیجه گیری

    مادران در خصوص روش های انتقال کرونا به جنین و شیردهی و... نگران بودند که به علت کمبود آگاهی بوده است. بنابراین همکاری بین متخصصان و مسیولین بهداشتی در خصوص تدوین برنامه آموزشی در راستای افزایش آگاهی و نگرش ضرورت دارد.

    کلیدواژگان: آگاهی، نگرش، بارداری، کووید19
  • اسماعیل صدری دمیرچی*، فرشید فتحی کرکرق، حسن طاهری صفحات 11-26
    زمینه و هدف

    بیماری کووید-19 علاوه بر سلامت جسمی، تهدیدی برای سلامت روان نیز محسوب می‎شود. بنابراین پژوهش حاضر با هدف پیش بینی اضطراب کرونا براساس تاب آوری و تنظیم شناختی هیجان با توجه به نقش میانجی راهبردهای مقابله ای در افراد دارای تجربه ابتلاء به کرونا انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش حاضر توصیفی و طرح پژوهش همبستگی از نوع مدل معادلات ساختاری بود. جامعه آماری مورد مطالعه در این پژوهش شامل 500 نفر از بیماران دارای تجربه ابتلاء به کرونا در سال 1400 و 1401 که با بهبودی نسبی از بیمارستان امام خمینی شهرستان اردبیل ترخیص شده اند بودند که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از چهار پرسشنامه اضطراب کرونا ویروس، پرسشنامه تنظیم شناختی هیجان، مقیاس تاب آوری و پرسشنامه راهبردهای مقابله ای استفاده شد. برای آزمون فرضیه ها از روش همبستگی پیرسون، معادلات ساختاری، تحلیل مسیر و تحلیل رگرسیون چندگانه استفاده شده است. در این راستا از دو نرم افزار آماری SPSS-23 و ایموس استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که تنظیم شناختی هیجان و تاب آوری می تواند به تبیین و پیش بینی اضطراب کرونا به واسطه نقش میانجی راهبردهای مقابله ای بپردازد (0/01>p) بر اساس یافته ها تنظیم شناختی هیجان رابطه معنی داری با اضطراب کرونا دارد (0/01>p). همچنین مشخص شد که بین راهبردهای مقابله ای و اضطراب کرونا رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد (0/01>p).

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های پژوهشی می توان نتیجه گرفت که تنظیم شناختی هیجان و تاب آوری قابلیت پیش بینی اضطراب کرونا را با توجه به نقش میانجی راهبردهای مقابله ای در جامعه ی آماری مورد مطالعه دارند .

    کلیدواژگان: اضطراب کرونا، تاب آوری، تنظیم شناختی هیجان، راهبردهای مقابله ای
  • ولی الله عالیشاهی، مهشید مهرجردیان، محمدعلی وکیلی، نیلوفر یعقوبی* صفحات 27-35
    زمینه و هدف

    سوختگی  یکی از مشکلات شایع در سراسر جهان است. زخم سوختگی در  مواردی که دچار عفونت بیمارستانی می شود یکی از دلایل اصلی فوت این بیماران می باشد. این مطالعه با هدف، تعیین شیوع و نوع عفونت زخم در بیماران سوختگی بستری شده در بیمارستان 5 آذر گرگان انجام شد.

    مواد و روش ها

    دراین مطالعه توصیفی گذشته نگر از مجموع 99 پرونده بیمار دچار سوختگی درجه 2 و بالاتر که در بیمارستان بستری بودند، تعداد 62 پرونده وارد مطالعه شدند و 37 پرونده بدلیل فوت بیماران و یا ناقص بودن اطلاعات از مطالعه خارج شدند. اطلاعات دموگرافیک، سابقه بیماری زمینه ای، مدت زمان بستری، درصد سوختگی، نوع سوختگی و نوع عفونت به کمک سیستم HIS پایش شد و در چک لیست ثبت شدند. دادها با نرم افزار SPSS22  و آزمون های میانگین، فراوانی، کای اسکور، دقیق فیشر و یو من ویتنی در سطح معناداری 05/0 تجزیه و تحلیل  شد.

    یافته ها

    از 62 بیمار، تعداد 55(%88.7) بیمار دچار عفونت شدند و 7 (11.3%)بیمار عفونت نداشتند. شایعترین عامل ایجاد عفونت باکتری های گرم منفی(%32.3) بودند. عفونت با مدت زمان کل بستری(0/009 =p=)، درصد سوختگی(0/004=p) و محل سوختگی در اندام های فوقانی( p=0/022) ارتباط آماری معناداری داشت. عفونت با ویژگی های دموگرافیک شامل جنسیت، وجود سابقه قبلی، سن و شاخص توده بدنی ارتباط معناداری  نداشت.

    نتیجه گیری

    درصد سوختگی و محل دچار سوختگی در اندام های فوقانی و مدت زمان اقامت بیمار در بیمارستان در ایجاد و میزان عفونت موثر است در نتیجه کاهش زمان بستری بیمار در بیمارستان از به وجود آمدن عفونت تا حدودی جلوگیری می کند.

    کلیدواژگان: سوختگی، عفونت بیمارستانی، میکروب
  • سجاد امیری بنیاد، آرزو کرمپوریان*، یونس محمدی، مجتبی خزایی صفحات 36-48
    زمینه و هدف

    مراقبین خانوادگی بیماران سکته مغزی به دنبال بار مراقبتی دچار فرسایش جسمی و روانی می شوند. تاب آوری یکی از فاکتورهایی است که می تواند به آنها در مقابله با این تغییرات و ناملایمات یاری رساند. در این خصوص مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط بین بار مراقبتی و تاب آوری در مراقبین خانوادگی بیماران مبتلا به سکته مغزی در سال 1402 انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش توصیفی - مقطعی از نوع همبستگی، 116 نفر از مراقبین خانوادگی بیماران سکته مغزی در بیمارستان بعثت همدان به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها شامل: مقیاس ناتوانی Modified Rankin، پرسشنامه های بار مراقبتی Novak & Guest و تاب آوریConnor-Davidson  و فرم مشخصات دموگرافیک بود. آنالیز داده ها با آمار توصیفی و ضریب همبستگی پیرسون درSPSS-25  انجام شد.

    یافته ها

    نتایج مطالعه نشان داد میانگین و انحراف معیار نمرات بار مراقبتی و تاب آوری به ترتیب 13/47 ± 86/24 و 9/15 ± 40/18 بود؛ که به این صورت بار مراقبتی شدید و تاب آوری پایین تر از حد متوسط داشتند. همچنین مشخص شد که بین بار مراقبتی و تاب آوری آن ها ارتباط معکوس و معنی دار آماری وجود دارد (0/05 > P ، 0/255 - = r).

    نتیجه گیری

    بار مراقبتی بیشتر افراد مورد بررسی، بالا بوده که با بررسی و رفع علل آن می توان آن را کاهش داد. پیشنهاد می شود که ارایه دهندگان مراقبت های بهداشتی با ارایه آموزش های مناسب؛ بر کاهش بار مراقبتی و تقویت تاب آوری آن ها تمرکز و به این ترتیب در افزایش پایداری و ثبات جسمی و روانی آن ها نقش موثری ایفا کنند.

    کلیدواژگان: سکته مغزی، مراقبین، بار مراقبتی، تاب آوری
  • پیمانه نقدی دورباطی، مجتبی هدایت یعقوبی، مهسا خوشنام راد*، مهوش بنی تراب صفحات 49-57
    زمینه و هدف

    فاسییت نکروزان نوعی عفونت تهاجمی در بافت نرم است که با خطر بالای مرگ و میر همراه است. عفونت می تواند بافت پوست، زیرجلد، فاشیا و یا عضلات را درگیر کند. موضع عفونت در بیشتر موارد در اندام ها، شکم، ناحیه تناسلی وکشاله ران است. مطالعه حاضر یک مورد فاسییت نکروزان رخ داده در محل برش جراحی سزارین را توصیف می کند که با هدف مروری بر اقدامات تشخیصی و درمانی مهم در این بیماری ارایه شده است. 

    معرفی مورد

    بیمار خانمی 27 ساله بود که بعد از گذشت 20 روز از عمل جراحی سزارین اورژانسی، با شکایت ترشح، تورم و درد در محل برش عمل مراجعه کرد. وی سابقه ابتلا به آرتریت روماتویید و صرع[1] را ذکر می کرد و تحت درمان دارویی از دوران قبل بارداری قرار داشت. با توجه به علایم حیاتی بیمار و عفونت در موضع عمل، برای وی تشخیص فاسییت نکروزان ناحیه انسزیون جراحی سزارین گذاشته شد. پس از بستری زخم دبرید شد و مرتب تعویض پانسمان انجام گرفت. با ارایه مراقبت های مداوم، بیمار بدون نیاز به دبریدمان مجدد و برش و ترمیم گسترده در اتاق عمل، بهبود پیدا کرد و با حال عمومی خوب ترخیص شد.

    نتیجه گیری

    سنگ بنای مدیریت فاسییت نکروزان تشخیص زودهنگام و درمان تهاجمی جراحی به موقع است. در صورتی که مداخلات تشخیصی و درمانی از قبیل دبریدمان، درناژ، درمان آنتی بیوتیکی، کنترل درد، اصلاح اختلال متابولیکی به خوبی انجام شود، پیشگیری از مرگ و میر امکان پذیر است و آشنایی با این بیماری و اداره آن به درستی ضرورت دارد.
     


    کلیدواژگان: فاسئیت نکروزان، گزارش مورد، محل برش جراحی، عفونت زخم بعد از سزارین، دبریدمان محل زخم
  • فیروزه بیرانوند، فرشید شمسایی*، عفت صادقیان، لیلی تاپاک صفحات 58-72
    زمینه و هدف

    مواجهه با حوادث ناگهانی بهداشت عمومی مانند بیماری های واگیر از جمله بیماری کرونا می تواند بر سلامت روان افراد تاثیر بگذارد.  نگرانی و اضطراب در مورد بیماری، ترس از ابتلای خود یا افراد خانواده، ایجاد انزوا، و افت نسبی در روحیه عمومی افراد می توانند به طور قابل توجهی کیفیت زندگی را تحت تاثیر قراردهند و باعث کاهش خوشحالی و رضایت افراد در زندگی روزمره شان شوند. بر این اساس مطالعه حاضر  با هدف تعیین ارتباط بین اضطراب کرونا و کیفیت زندگی در کارکنان پردیس دانشگاه علوم پزشکی همدان انجام شد.   

    مواد و روش ها

    در این مطالعه همبستگی 194 نفر از کارکنان پردیس دانشگاه علوم پزشکی شهر همدان در سال 1399 با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس مورد بررسی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از پرسش نامه اطلاعات دموگرافیک، اضطراب کرونا علیپور و همکاران و کیفیت زندگی SF-36 جمع آوری شد. معیارهای ورود شامل: داشتن حداقل یک سال سابقه کار، شاغل بودن در پردیس دانشگاه علوم پزشکی همدان، عدم سابقه اختلال روانی تشخیص داده شده و معیارهای خروج شامل: تکمیل ناقص پرسشنامه و عدم حضورکارکنان در محل کار خود در روز نمونه گیری بود. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS-16  و آزمون های آماری ضریب همبستگی پیرسون و تی مستقل انجام شد. سطح معنی داری (05/0p<) درنظر گرفته شد.

    یافته ها

    میانگین سنی شرکت کنندگان در مطالعه 8/59±38/47بود. 68 درصد از واحدهای مورد مطالعه اضطراب خفیف، 27/8درصد اضطراب متوسط و 4/1 درصد اضطراب شدید را گزارش کردند. میانگین کیفیت زندگی در حیطه های مختلف(23/29±69/04) بود، همچنین یافته ها نشان داد بین اضطراب کرونا و همه حیطه های کیفیت زندگی ارتباط معنی داری وجود دارد(0/05p< 0/27-= r).

    نتیجه گیری

    اضطراب ناشی از بیماری همه گیر کووید19می تواند سلامت روانی کارکنان را به مخاطره بیندازد و بر ابعاد مختلف زندگی آنان تاثیر بگذارد؛ بنابراین پیشنهاد می شود که مسیولین سلامت کشور در دوران همه گیری، همانند شیوع کرونا، توجه خاصی به سلامت روانی و کیفیت زندگی کارکنان داشته باشند و با برگزاری کارگاه ها و دوره های آموزشی در جهت بهبود سلامت روانی کارکنان، گام بردارند.

    کلیدواژگان: کووید-19، اضطراب، کیفیت زندگی
  • محمدمهدی ده پهلوان، مینا جوزی*، پروانه اباذری صفحات 73-84
    زمینه و هدف

    دانشجوی پرستاری عرصه در آینده مسیولیت اداره یک بخش را به تنهایی بر عهده خواهد داشت، بنابراین داشتن توانایی مدیریت و مراقبت ایمن جزء الزامات این حرفه است. این مطالعه با هدف مقایسه تاثیر دو روش آموزشی بر توانمندی در مدیریت مراقبت و مستندسازی ارایه مراقبت ایمن در دانشجویان کارورز پرستاری انجام شد.

    مواد و روش ها

    جامعه آماری این مطالعه توصیفی تحلیلی را کلیه دانشجویان ترم هشتم دانشگاه های آزاد نجف آباد و اصفهان(خوراسگان) تشکیل دادند که با استفاده از روش نمونه گیری به صورت سر شماری انجام شد. تعداد نمونه ها در بخش اول(گذشته نگر-آموزش حضوری)112 دانشجو و در بخش دوم(مقطعی-آموزش مجازی)169دانشجو دارای شرایط ورود به پژوهش بود. جهت جمع آوری اطلاعات از ابزار پرسشنامه پایا ومعتبر«صلاحیت بالینی دانشجویان پرستاری عرصه» جوزی و همکاران(1393)که دربرگیرنده بعد مدیریت صلاحیت بالینی بود استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزارSPSS-24  و در سطح (0/05P>) استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که نمرات میانگین توانمندی در مدیریت مراقبت و مستند سازی ارایه مراقبت ایمن دانشجویان پرستاری در دو دوره آموزش مجازی و حضوری تفاوت معناداری نداشت(0/05 P>).

    نتیجه گیری

    دانشجویان کارورز پرستاری در دوره آموزش مجازی همانند دانشجویان دوره حضوری توانستند نمرات بالایی را در ابعاد توانمندی در مدیریت مراقبت و مستندسازی ارایه مراقبت ایمن کسب کنند که این خود نشان دهنده آن است که آموزشی که در دوران کرونا به دانشجویان ارایه شد در حفظ صلاحیت دانشجویان تاثیرگذار بوده است.

    کلیدواژگان: مدیریت مراقبت، مستند سازی، کارورزی، آموزش حضوری، آموزش مجازی
  • جلال رضایی، شهرزاد غیاثوندیان، رویا ازوجی، معصومه ذاکری مقدم* صفحات 85-97
    زمینه و هدف

    آموزش خود مراقبتی از ارکان اصلی جهت پیشگیری از عوارض در بیماران تحت سلول های پیوندی است. این مطالعه با هدف تعیین تاثیرآموزش خود مراقبتی با ابزار هوشمند همراه بر میزان اضطراب و افسردگی پس از پیوند سلول های بنیادی در بیماران لوسمی طراحی شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه کارآزمایی بالینی، 104 بیمار لوسمی تحت پیوند سلول های بنیادی با روش تخصیص تصادفی بلوکی در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. در بیماران گروه کنترل مراقبت های روتین و در گروه مداخله علاوه بر مراقبت های روتین، آموزش خود مراقبتی با ابزار هوشمند تلفن همراه به بیمار داده شد. دو هفته، یک ماه و سه ماه پس از شروع مداخله مقیاس اضطراب و افسردگی بیمارستانی (HADS) توسط دو گروه کنترل و مداخله تکمیل گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با آزمون های کای دو و آزمون تی تحت نرم افزار SPSS نسخه 25 انجام شد.

    یافته ها

    دو گروه از نظر میانگین نمرات اضطراب دو هفته، یک ماه و سه ماه بعد از پیوند تفاوت معناداری داشتند(0/05p<) اما از نظر میانگین نمرات افسردگی فقط یک ماه بعد از پیوند تفاوت معناداری داشتند(0/038p=).

    نتیجه گیری

    آموزش خود مراقبتی با ابزار هوشمند همراه میزان اضطراب و افسردگی پس از پیوند سلول های بنیادی را کاهش می دهد.

    کلیدواژگان: خود مراقبتی، ابزارک هوشمند، افسردگی، اضطراب
|
  • Leila Reisy, Shiva Jegargoosheh, Amir Hossein Maghari, Pouran Akhavanakbari, Roya Nikjou* Pages 1-10

    Background &

    aim

    COVID-19 is a global disease that affects pregnant women who are in a special state of immunosuppression due to the physiological conditions of pregnancy; exposes a lot of danger. For this reason, this study was conducted with the aim of determining the awareness and attitude related to the covid-19 pandemic in pregnant women.
    Materials &

    Methods

    The present study was a descriptive-cross-sectional study in which 250 pregnant mothers of Ardabil city were studied. Sampling was done in a multi-stage manner. The data collection tool was a demographic information checklist and a researcher-made questionnaire with 22 knowledge and attitude questions. Data were statistically analyzed using SPSS version 21 software, and parametric t-tests of two independent samples, one-way analysis of variance and Pearson's correlation test were used for statistical analysis of data.

    Results

    The total attitude score of pregnant women was 39.33±5.73 in the range of 21 to 50, and the total knowledge score of pregnant women was 7.36±2.31 in the range of 0 to 13. The score of awareness and attitude towards the corona virus did not show a statistically significant relationship with age classification, but it showed a significant relationship with job status and education (P<0.05).

    Conclusion

    Mothers were worried about the methods of transmission of corona virus to the fetus and breastfeeding, etc., which was due to lack of awareness. Therefore, cooperation between specialists and health officials regarding the development of educational programs is necessary in order to increase awareness and attitude.

    Keywords: knowledge, attitude, awareness, pregnancy, Covid-19
  • Esmaeil Sadri Damirchi*, Farshid Fathy Karkaragh, Hasan Taheri Pages 11-26

    Background &

    Aim

    In addition to physical health, the disease of COVID-19 is also considered a threat to mental health. Therefore, the present study was conducted to Prediction of Corona anxiety based on resilience and cognitive regulation of emotion with regard to the mediating role of coping strategies in people with experience of Corona.
    Materials &

    Methods

    The current research method was descriptive and the correlational research design was of structural equation model type. The statistical population studied in this research included 500 patients with experience of corona in 2021 and 2022 who were discharged with partial recovery from Imam Khomeini Hospital in Ardabil City and were selected by the available sampling method. To collect data, four coronavirus anxiety questionnaires, cognitive emotion regulation questionnaire, a resilience scale, and coping strategies questionnaire were used. Pearson correlation method, structural equations, path analysis, and multiple regression analysis were used to test the hypotheses. In this regard, two statistical software SPSS-23 and AMOS were used.

    Results

    The results showed that cognitive regulation of emotion and resilience could explain and predict corona anxiety through the mediating role of coping strategies (p<0.01), and the results of statistical analysis showed that cognitive regulation of emotion has a significant relationship with corona anxiety. has (p<0.01). It was also found that there is a positive and significant relationship between coping strategies and corona anxiety (p<0.01).

    Conclusion

    According to the research findings, it can be concluded that the cognitive regulation of emotion and resilience have the ability to cany of Corona according to the mediating role of coping strategies in the studied statistical population.

    Keywords: Corona anxiety, resilience, cognitive regulation of emotion, coping strategies
  • Valiallah Alishahi, Mahshid Mehrjerdian, Mohammad Ali Vakili, Niloofar Yaghoobi* Pages 27-35

    Background &

    Aim

    Burns are one of the most common problems worldwide. Burn wound in cases of hospital infection is one of the main causes of death of these patients. This study was conducted with the aim of determining the prevalence and type of wound infection in burn patients admitted to 5 Azar Hospital in Gorgan.
    Materials &

    methods

    In this retrospective descriptive study, out of a total of 99 cases of patients with 2nd degree burns and above who were hospitalized, 62 cases were included in the study and 37 cases were excluded due to the death of the patients or incomplete information. Demographic information, underlying disease history, duration of hospitalization, percentage of burn, type of burn and type of infection were monitored with the help of HIS system and recorded in the checklist. Data were analyzed with SPSS22 software and mean, frequency, chi-score, Fisher's exact and U-Man-Whitney tests at a significance level of 0.05.

    Results

    Out of 62 patients, 55 (88.7%) patients had an infection and 7 (11.3%) patients did not have an infection. The most common cause of infection were Gram-negative bacteria (32.3%). Infection had a statistically significant relationship with the total length of hospitalization (p=0.009), burn percentage (p=0.004) and burn site in the upper limbs (p=0.022). Infection had no significant relationship with demographic characteristics including gender, previous history, age and body mass index.

    Conclusion

    The percentage of burns and the place of burns in the upper limbs and the duration of the patient's stay in the hospital are effective in causing and the rate of infection. As a result, reducing the time of the patient's stay in the hospital prevents the infection to some extent.

    Keywords: burn, hospital infection, microbe, HIS
  • Sajjad Amiri Bonyad, Arezou Karampourian*, Younes Mohammadi, Mojtaba Khazaei Pages 36-48

    Background &

    Aim

    Family caregivers of stroke survivors due to the care burden; They suffer physical and mental erosion. Resilience is one of the factors that can help them in facing these changes and adversities. In this regard, the present study was conducted with the aim of determining the relationship between care burden and resilience in family caregivers of stroke survivors in 2023.
    Material &

    Methods

    In this descriptive cross-sectional correlational study, 116 family caregivers of stroke survivors in Hamadan Be,sat Hospital were selected by convenience method. Data collection tools included: Modified Rankin disability scale, Novak & Guest care burden and Connor-Davidson resilience questionnaires and demographic profile form. Data analysis was done by descriptive statistics and Pearson correlation coefficient in SPSS 25.

    Results

    The results of study showed that the mean and standard deviation of care burden and resilience scores were 86.24 ± 13.47 and 40.18 ± 9.15; respectively, which means that they had severe care burden and lower resilience than average. It was also found that there is a negative and statistically significant relationship between their care burden and resilience (p < 0.05, r = - 0.255).

    Conclusion

    The care burden for most of the surveyed people was high which can be reduced by investigating and solving its causes. It is suggested that health care providers with provide appropriate training; focus on reducing the burden of care and strengthening the resilience of these people and in this way play an effective role in increasing their physical and mental stability.

    Keywords: Stroke, Caregivers, Caregiver Burden, Resilience
  • Peymaneh Nagdi Dorabati, Mojtaba Hedayatyaghoobi, Mahsa Khoshnam Rad*, Mahvash Banitorab Pages 49-57

    Title: Necrotizing fasciitis after caesarean section and review of necessary therapeutic measures, Case report

    Background and objective

    Necrotizing fasciitis is an invasive soft tissue infection with a high risk of mortality rate. The infection involves skin tissue, subcutaneous tissue, fascia or muscles. In most cases, the site of infection is in the organs, abdomen, genital area, and groin. The present study describes a case of necrotizing fasciitis at the incision site of cesarean incision, which is presented with the aim of reviewing main diagnostic and therapeutic measures in this disease.

    Case presentation

    The patient was a 27-year-old woman who came to the hospital after 20 days of emergency caesarean section with complaints of discharge, swelling and pain at the incision site of her caesarean section. She mentioned a history of rheumatoid arthritis and epilepsy and was under medical treatment since before pregnancy. According to the symptoms and infection at the operation site, he was diagnosed with necrotizing fasciitis in the caesarean section incision area.
     After hospitalization, the wound was debrided. The dressing changed regularly. With continued care, the patient recovered without the need for re-debridement and extensive incision and repair in the operating room and was discharged in good general condition.

    Conclusion

    Timely diagnosis and invasive surgical treatment are cornerstones of FN disease management. If diagnosis and treatment intervention includes wound debridement, derange, antibiotics treatment, pain relief, and electrolyte disorders performed, the prevention of morbidity is possible. Thus, the diagnosis and correct management of FN is essential.

    Keywords: Necrotizes Fasciitis, case report, wound site, wound (incision) infection after cesarean, wound debridement
  • Firooze Beiranvand, Farshid Shamsaei*, Efat Sadeghian, Leili Tapak Pages 58-72

    Background &

    Aim

    Exposure to sudden public health incidents such as infectious diseases, including the corona disease, can affect people's mental health. Worry and anxiety about illness, fear of contracting oneself or family members, creating isolation, and a relative drop in people's general mood can significantly affect the quality of life and reduce people's happiness and satisfaction in their daily lives. Based on this, the present study was conducted with the aim of determining the relationship between Corona anxiety and quality of life in the campus employees of Hamedan University of Medical Sciences.
    Materials &

    Methods

    In this correlational study, 194 employees of the Hamedan University of Medical Sciences campus were examined in 2019 using available sampling method. Data were collected using demographic information questionnaire, Corona Anxiety Scale Alipour et al and Quality of Life sf-36 questionnaire. Entry criteria included: having at least one year of work experience, being employed at the campus of Hamedan University of Medical Sciences, no history of diagnosed mental disorders, and exit criteria included incomplete completion of the questionnaire and non-attendance of employees at their workplace on the sampling day. Data analysis was done with SPSS-16 software and Pearson correlation coefficient and independent t statistical tests. A significant level (p<0.05) was considered.

    Results

    The average age of the participants in the study was 38.47±8,59. 68% of the studied units reported mild anxiety, 27.8% moderate anxiety and 4.1% severe anxiety. The average quality of life in different areas was (69,04±23,29), also the findings showed that anxiety There is a significant relationship between Corona and all areas of quality of life (r=-0.27 p<0,05).

    Conclusion

    anxiety caused by the epidemic of covid-19 can endanger the mental health of employees and affect different aspects of their lives; Therefore, it is suggested that the country's health authorities pay special attention to the mental health and quality of life of employees during an epidemic, like the outbreak of Corona, and take steps to improve the mental health of employees by holding workshops and training courses

    Keywords: Covid-19, Anxiety, Quality of Life
  • Mohammad Mahdi Dehpahlevan, Mina Jouzi*, Parvaneh Abazari Pages 73-84

    Background &

    Aim

    In the future, the field nursing student will be responsible for managing a ward alone, so having the ability to manage and provide safe care is one of the requirements of this profession. This study was conducted with the aim of comparing the effect of two educational methods on the ability to manage care and to document the provision of safe care in nursing intern students.
    Materials &

    methods

    The number of samples in the first part (retrospective - face-to-face training) was 112 students and in the second part(intermittent-virtual training)169 students had the conditions to enter the research. To collect information, a part of the reliable and valid questionnaire tool "Clinical Competence of Nursing Students in Arena" by Jouzi and colleagues (2014) was used, which included the management dimension of clinical competence. To analyze the data, SPSS 24 software was used at the level of (P>0.05).

    Results

    The results showed that there was no significant difference in the mean scores of ability in care management and documentation of safe care provision of nursing students in two courses of virtual and face-to-face training (p>0.05).

    Conclusion

    The nursing intern students in the virtual education course, like the students in the face-to-face course, were able to obtain high grades in terms of their ability to manage care and document the provision of safe care, which shows that the training provided to students during the Corona era was effective in maintaining students' competence.

    Keywords: Care management, Documentation, Internship, in-person education, Distance, learning
  • Jalal Rezaei, Shahrzad Ghiyasvandian, Roya Azouji, Masoumeh Zakerimoghadam* Pages 85-97

    Background &

    Aim

    Self-care education is one of the main pillars to prevent complications in patients undergoing transplanted cells. This study was designed with the aim of determining the effect of self-care education with smart phone applications on the severity of anxiety and depression after stem cell transplantation in leukemia patients: a clinical trial study.
    Materials &

    Methods

    In this clinical trial study, 104 leukemia patients were subjected to stem cell transplantation with random block allocation in two intervention and control groups. In the patients of the control group of routine care and in the intervention group, in addition to routine care, self-care training was given to the patient with a smart mobile phone gadget. Two weeks, one month and three months after the start of the intervention, the hospital anxiety and depression scale (HADS) were completed by the control and intervention groups. Data analysis was done with chi-square and t-test under SPSS version 25 software.

    Result

    The two groups had a significant difference in terms of average anxiety scores two weeks, one month and three months after transplantation (P<0.05), but in terms of average depression scores only one month after transplantation (P=0.038).

    Conclusion

    self-care training with smart gadgets reduces anxiety and depression after stem cell transplantation.

    Keywords: self-care, smart gadget, depression, anxiety