فهرست مطالب

مطالعات امنیت اجتماعی - سال چهاردهم شماره 2 (پیاپی 74، تابستان 1402)

فصلنامه مطالعات امنیت اجتماعی
سال چهاردهم شماره 2 (پیاپی 74، تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/05/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • جواد معدنی* صفحات 1-26
    زمینه و هدف

    امنیت اجتماعی به عنوان یکی از مهمترین ارکان جامعه است که نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران وظیفه تامین و پیاده سازی آن را دارد. هدف اصلی تحقیق حاضر، تبیین الگوی راهبردی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران در ارتقای امنیت اجتماعی در پرتو بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی است که با استفاده از روش ترکیبی به بررسی موضوع می پردازد.

    روش تحقیق:

     روش تحقیق حاضر ترکیبی یا آمیخته است که با رویکرد نسبی متوالی با وزن نابرابر در سه فاز کیفی-کیفی-کمی انجام شده است. در این تحقیق، به ترتیب از سه روش «مرور دامنه-تحلیل مضمون-پیمایش» استفاده شده است. ابزار اصلی مورد استفاده در فاز کیفی، مصاحبه و در فاز کمی، پرسشنامه است که به ترتیب از 11 نفر از خبرگان در فاز کیفی و 14 نفر هم در فاز کمی اطلاعات و داده های مربوطه استخراج شدند.

    یافته ها

    مطابق با یافته های تحقیق، در فاز اول-روش مرور دامنه- هشت محور موضوعی برای انجام مصاحبه ها تعیین شدند و در فاز دوم، با استفاده از روش تحلیل مضمون 192 شاخص شناسایی شدند که از میان آن ها، 87 مضمون پایه، 41 مضمون سازمان دهنده و 4 مضمون فراگیر استخراج شد.

    نتیجه گیری

    مطابق با نتایج و تحلیل های صورت گرفته، الگوی راهبردی ناجا در ارتقای امنیت اجتماعی در چهار مولفه کلیدی «جامعه محوری، عدالت محوری، صیانت محوری، دانش محوری» در نظر گرفته می شود که در راستای ارتقای امنیت اجتماعی در جامعه اسلامی، اقتدار را باعث شده و موفقیت بیشتری را برای جامعه اسلامی به ارمغان بیاورند.

    کلیدواژگان: ناجا، امنیت اجتماعی، بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، روش ترکیبی
  • طاها عشایری*، حمیدرضا تاملی، اصغر وثوقی اصل، سید علی میرلوحی صفحات 27-48
    زمینه و هدف

    نزاع و درگیری، به زدوخورد بیش از دو نفر به صورت فیزیکی اطلاق می شود که در جامعه شهری-روستایی به شکل و گونه های مختلفی اعم از فردی و جمعی (طایفه ای-خویشاوندی) رخ می دهد. طبق نظریه توسعه نهادی اسملسر، ریشه اصلی نزاع و درگیری در اختلال توسعه ای (کمیابی منابع، محرومیت نسبی، ساختار سنتی و تضاد با ارزش ها و هنجاری بروز، جابجایی ارزشی سریع، بی سازمانی اجتماعی و درنهایت آنومی) است. هدف اصلی این پژوهش تحلیل محتوای کمی پرونده های نزاع و درگیری (موردمطالعه: استان اردبیل) است. جامعه آماری آن 80 پرونده مختومه قضایی با موضوع نزاع (ضرب وجرح) در بازه زمانی 1390-1394 (به دلیل غیرمحرمانه بودن نتایج پرونده) بوده است.

    روش تحقیق: 

    روش انتخاب مکان مطالعه به صورت خوشه ای و روش انتخاب محل پرونده تعمدی و اصول انتخاب شماره پرونده ها، تصادفی بوده است.

    یافته ها و نتیجه گیری

    نتایج نشان می دهد 85 درصد از طرفین نزاع مردان و 15 درصد از زنان؛ 42 درصد از طرفین نزاع از طبقه پایین (اقتصادی-اجتماعی)، 32 درصد از طبقه متوسط و 26 درصد از طبقه بالای جامعه؛  و 62 درصد از نزاع در محیط سنتی (روستایی، عشایری یا مناطق حاشیه ای) رخ می دهد. سنین بین 21-30، بیش ترین نقش را در نزاع و درگیری داشته اند. با افزایش میزان سرمایه علمی افراد، میزان وقوع نزاع و درگیری نیز کاهش یافته و شغل 42 درصد کشاورز، 26 دامدار، 20 درصد آزاد و 12 درصد شغل دولتی است.90 درصد طرفین شاکیان نزاع و درگیری، از افرادی هستند که سابقه منازعه داشته اند. 29 درصد از نزاع ها در فصل بهار، 45 درصد در تابستان، 16 درصد در پاییز و 10 درصد نیز در فصل زمستان رخ می دهد. میزان نزاع فردی برابر با 41 درصد و نزاع جمعی برابر با 59 درصد است. 22 درصد طرفین نزاع نسبت به هم غریبه، 15 درصد آشنا، 10 درصد دوست صمیمی، 46 درصد اعضای خانواده و خویشاوند بودند. مسایل خانوادگی (30 درصد)، حمایت از ایل، طایفه و خویشاوندان (20 درصد)، اختلاف شخصی و انتقام (14 درصد) بیشترین انگیزه نزاع بوده است.

    کلیدواژگان: نزاع و درگیری، طایفه و خویشاوند، محرومیت نسبی، طبقه اجتماعی، کمیابی منابع
  • علیرضا عسگری، سیدرضا معینی*، شهلا کاظمی پور صفحات 49-70
    زمینه و هدف

    ایران با یک سوم متوسط بارش جهانی، جزء مناطق خشک جهان محسوب می شود. استان اصفهان به عنوان استان مهم در ایران از این امر نیز مستثنی نیست. ازاین رو تعادل عرضه و تقاضای منابع آبی در این استان، به عنوان یک رویکرد مهم، بایستی مدنظر قرار گیرد. تا مسیله کم آبی جامعه پذیر نشود، خشونت جای مدارا و گفتگو را خواهد گرفت و امنیت اجتماعی ‏جامعه مدنی به خطر خواهد افتاد. بنابراین بحران آب در اصفهان، باید جامعه پذیر یا به اصطلاح اجتماعی شود تا به موضوعی برای اندیشیدن تبدیل شود.

    روش تحقیق:

     در این پژوهش بر اساس رویه مرسوم در روش نظریه مبنایی، نتایج مربوط به کدگذاری باز داده ها و در ادامه کدگذاری گزینشی و محوری ارایه شده است. جهت مطالعات نظری و پیشینه از روش کتابخانه ای و ابزارگردآوری داده ها از طریق فیش برداری، منابع آماری، اسنادی و توصیفی استفاده شده است. بر اساس اصل اشباع نظری خبرگان پژوهش 13 نفر از افرادی هستندکه با موضوع مورد مطالعه آشنایی داشتند.

    یافته ها و نتیجه گیری

    جذابیت کانون شهری اصفهان برای زندگی و در نتیجه تحولات جمعیتی ناشی از آن، ضعف در نظام تصمیم گیری و برنامه ریزی، عدم توازن منابع و مصارف، بارگذاری بیش از حد بر منابع آبی، خطرات ناشی از خشک شدن گاوخونی، فرونشست زمین، تهدید معیشت روستایی و نیز آسیب های ناشی از مهاجرت در شهرهای استان، سرایت پذیری مسیله به یک معضل اجتماعی، نارضایتی و بحران انتظامی و امنیتی را دربر داشته و در نهایت سیاست های حاکمیت همراه با جریان های اجتماعی، حیات رودخانه زاینده رود را با یک مسیله چالشی مواجه نموده و درگیری های منطقه ای و استمرار آن را منجر شده است.

    کلیدواژگان: حوضه آبریز، جامعه پذیری، بحران آب، زاینده رود، ظرفیت سازی
  • نرجس سادات حسینی*، علی صادقی، ولی الله نظری صفحات 71-89
    زمینه و هدف

    امروزه نوع مکان در کاهش جرم و احساس امنیت مورد توجه اندیشمندان و مدیران شهری و فرماندهان انتظامی قرار گرفته و موفقیت بالایی برای ایجاد امنیت و اجرای دستورالعمل های انتظامی داشته است. با توجه به این موضوع هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر نقش های گوناگون مکان در افزایش امنیت اجتماعی منطقه20 شهر تهران است.

    روش

     پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش، یک تحقیق   توصیفی- پیمایشی می باشد. جامعه آماری مورد نظر، شهروندان و کارکنان نیروی انتظامی در منطقه20 شهر تهران می باشند که شهروندان بر اساس آمار 368285  نفر برآورد شدند. روش های نمونه گیری به صورت نمونه گیری تصادفی ساده بود که بر اساس فرمول کوکران، حجم نمونه 383 نفر انتخاب شد. داده ها از طریق ابزار پرسشنامه در بین جامعه آماری گردآوری شد و پایایی آن از طریق آزمون آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفته است. همچنین، تاثیر مکان به عنوان یک متغیر مستقل بر متغیر وابسته (افزایش امنیت اجتماعی) با سطح اطمینان 93/0 اثبات شده است.

    یافته ها و نتیجه گیری

    نتایج تحقیق نشان می دهد که بیشترین جرایم با توجه به داده ها و بررسی نقش مکان، در مکان هایی با نقش اقتصادی و فرهنگی (مانند پارک) و مناطق متروکه و فرسوده شهری اتفاق می افتد و امنیت اجتماعی را با چالش مواجه می کند. بنابراین، نوع مکان بر نوسانات جرم و در نتیجه افت و خیز امنیت اجتماعی شهری تاثیر مثبت و مستقیم دارد. از این رو، بررسی نقش مکان و ارتباط متقابل آن با امنیت، سبب تقویت گزارش های پلیس و ثبت جرم می شود و توانایی پلیس با بررسی و کشفیات و ایجاد زمینه های آموزشی پلیس متخصص از طریق به کارگیری روش ها و فنون دقیق تر برای شناخت مکان های امن و غیرامن می تواند بهبود یابد.

    کلیدواژگان: امنیت اجتماعی، پلیس، مکان، جرم، منطقه 20 شهر تهران
  • زهره مشکاتی، سحر فائقی*، محمدمهدی حیدری صفحات 91-121
    زمینه و هدف

    نحوه نظارت محسوس و نامحسوس نیروی انتظامی در کنترل رفتارهای خشونت آمیز هواداران فوتبال نقش مهمی دارد. هدف تحقیق حاضر بررسی نقش نظارت نیروی انتظامی در کنترل بروز رفتارهای خشونت آمیز در مسابقات فوتبال از دیدگاه هواداران باشگاه فولاد مبارکه سپاهان بوده است.

    روش تحقیق:

     روش پژوهش، پیمایشی و ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته سنجش رفتارهای خشونت آمیز هواداران و سنجش نظارت پلیس بوده است که برای ارزیابی روایی و پایایی آن از ضریب آلفای کرونباخ بهره گیری شد. جامعه تحقیق، کلیه هواداران باشگاه فولاد مبارکه سپاهان بودند که تعداد 331 نفر از  آن ها با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. چارچوب نظری تحقیق مبتنی بر نظریات بندورا، فوکو و لاتور بوده است.

    یافته ها

    یافته های تحقیق نشان داد که بین رفتار خشونت آمیز با نظارت کلی و نظارت محسوس نیروی انتظامی رابطه مثبت و معنا دار و با نظارت نامحسوس رابطه منفی و معناداری وجود دارد. بررسی روابط خطی و انحنایی در تحلیل رگرسیون نیز نشان داد که بین نظارت محسوس پلیس با رفتارهای خشونت آمیز تماشاگران رابطه خطی معنادار و نظارت نامحسوس پلیس با رفتارهای خشونت  آمیز تماشاگران رابطه غیر خطی معناداری وجود دارد. بر این اساس می توان گفت با افزایش نظارت محسوس نیروی انتظامی، رفتارهای خشونت آمیز تماشاگران افزایش می یابد، اما با افزایش نظارت نامحسوس در ابتدا رفتارهای خشونت آمیز افزایش یافته اما با بالا رفتن این نوع نظارت در نهایت خشونت تماشاگران کاهش می یابد.

    نتیجه گیری

    نتیجه اینکه نظارت نامحسوس نیروی انتظامی مبتنی بر رویکرد پلیس جامعه محور قابل توجه است و جهت کنترل رفتارهای خشنونت آمیز تماشاگران فوتبال پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: نیروی انتظامی، هواداران فوتبال، خشونت، نظارت محسوس، نظارت نامحسوس
  • راحله کیوان*، هومن قهرمانی صفحات 123-146
    زمینه و هدف

    امروزه فضاهای عمومی، به ویژه در محلات کم برخوردار، کمتر پاسخگوی نیازهای کودکان هستند. یکی از مهم ترین معضلات این محلات، ناامنی فضاهای عمومی است که مسایل اجتماعی و اقتصادی را تشدید می نماید و درواقع از آن می توان به عنوان مانعی برای رشد و پیشرفت کودکان ساکن در محلات کم برخوردار نام برد. پژوهش حاضر، باهدف افزایش امنیت فضاهای عمومی از دیدگاه کودکان، به بررسی چالش های امنیت آنان در فضاهای عمومی محلات  کم برخوردار پرداخته است.

    روش تحقیق:

     روش تحقیق مقاله از نوع کیفی و مبتنی بر مشارکت با کودکان بوده و کودکان دختر 10 تا 12 ساله به عنوان گروه هدف، و روش مصاحبه و ترسیم به عنوان ابزارهای پژوهش متناسب با گروه هدف، در نظر گرفته شده است. محله التیمور مشهد به دلیل سکونت اقشار کم درآمد و وجود مسایل مربوط به امنیت به عنوان نمونه مطالعاتی انتخاب شده است. درنهایت یافته ها از طریق تحلیل نقشه های ترسیمی و تحلیل محتوای متن مصاحبه ها و کدگذاری داده های حاصل از آن، استخراج گردیده اند.

    یافته ها و نتیجه گیری

    تحلیل داده ها منجر به شناسایی مسیرهای پرتردد کودکان در محله، موقعیت مکان های ناامن ازنظر آنان و استخراج عوامل ایجادکننده احساس ناامنی در کودکان در هر یک از مکان های ناامن گردیده است. نتایج پژوهش حاکی از آن است که هم نشینی اشخاص نگران کننده و عوامل فضایی نگران کننده در محیط همراه با پیش زمینه های ذهنی انتقال یافته از خانواده، رسانه و تجربیات شخصی در کنار هم سبب ایجاد انواع مختلفی از ترس ناامنی در کودکان در محله التیمور مشهد شده است.

    کلیدواژگان: کودک، امنیت، فضاهای عمومی، محلات کم برخوردار، محله التیمور مشهد
  • علی نوری*، الهام ناصری، مراد مرادی صفحات 147-173
    زمینه و هدف

    هدف از مطالعه حاضر، بررسی متغیرهای مهم، دلایل تعارض و تفاوت در نتایج پژوهش های انجام شده، علل وجود متغیرهای مداخله گر، شناسایی و بررسی متغیرهای پنهان از دید محققین است.

    روش تحقیق:

     از نوع کمی وکیفی با تکنیک فراتحلیل انتخاب شد و به تعیین، جمع آوری، ترکیب و خلاصه نمودن یافته های پژوهشی اقدام شد. بر این اساس، تعداد 52 مقاله و پایان نامه برای ورود به فراتحلیل ملاک های اولیه را دارا بودند. پس از بررسی و حذف موارد تکراری و نامرتبط، 40 مورد انتخاب شد.

    یافته ها و نتیجه گیری

     یافته های حاصل از فراتحلیل نشان داد عوامل متعددی در پیشگیری اجتماعی از جرم وجود دارند و سهم هریک از این عوامل به شرح زیر بود: عوامل فردی (8%)، عوامل اجتماعی (29%)، عوامل فرهنگی (19%)، عوامل  انتظامی- پلیسی (31%)، عوامل اقتصادی (4%) و عوامل سیاسی (9%) در پیشگیری اجتماعی از جرم اثر گذار بودند. برخی از این عوامل  در مطالعات به عنوان متغیر مستقل و در برخی دیگر به عنوان متغیر وابسته در نظر گرفته شده بودند. از این میان، عوامل انتظامی- پلیسی بیشترین، و عوامل اقتصادی کمترین تاثیر را در پیشگیری اجتماعی از جرم داشته اند. نتایج تحقیق حاکی از آن است که پژوهش های مورد مطالعه، شاخص های متفاوتی در پیشگیری از جرم را ملاک قرار داده اند، نظیر؛ آموزش همگانی، خانواده، رسانه، مشارکت اجتماعی، تعامل با مردم، محیط اجتماعی و فضای مجازی. به همین دلیل نتایج بدست آمده، بعضا با یکدیگر متفاوت و متعارض است. همچنین به سهم عوامل اقتصادی و سمن ها در پیشگیری اجتماعی از جرم در این مطالعات کمتر توجه شده و یا نادیده گرفته شده اند.

    کلیدواژگان: پلیس جامعه محور، پیشگیری اجتماعی، جرم، مشارکت اجتماعی، سازمان های مردم نهاد
|
  • Javad Ma’Dani * Pages 1-26
    Background and purpose

    Societal security is one of the most important elements of society, and the Islamic Republic of Iran’s police forces is responsible for its provision and implementation. The present research is mainly aimed at explaining the strategic model of the Islamic Republic of Iran’s police forces in promoting societal security in the light of the declaration of the second step of the Islamic Revolution, which looks into the issue of using a combined method.

    Method

    The present research method is combined or mixed, which is conducted using a sequential relative approach with unequal weight in three qualitative-qualitative-quantitative phases. The research has respectively used three

    methods

    "scope review, theme analysis, and survey". Interview and questionnaire are the main tools respectively used in the qualitative and quantitative phase. The information and data has been obtained from 11 experts in the qualitative phase and 14 experts in the quantitative phase.

    Findings & conclusion

    According to the findings of the research, in the first phase, i.e. the method of scope review; eight themes were determined for conducting interviews, and in the second phase, while using theme analysis method, 192 indicators were identified, out of which 87 basic themes, 41 organizing themes and 4 overarching themes were extracted.According to the results and analyses made, police forces’ strategic model in promoting societal security is considered in four key components: "community-orientation, justice-orientation, protection-orientation, knowledge-orientation” which will bring about authority and more success to the Islamic community in line with the promotion of societal security in it.

    Keywords: : Police forces, Societal Security, Statement of the Second Step of the Islamic Revolution, combined method
  • Taha Ashayeri *, Hamidreza Taammoli, Asghar Vosoughi, Seyed Ali Mirlowhi Pages 27-48
    Background and purpose

    Quarrel is defined as physical fight between more than two people, which takes place in urban-rural communities in various forms and types: individual and collective (tribal-kinship). According to Smelser's theory of institutional development, the main root of quarrel is in developmental disorder, mainly due to scarcity of resources, relative deprivation, traditional structure and conflict with emerging values and norms, rapid value displacement, social disorganization and finally anomie). The main goal of this research is to analyze the quantitative content of quarrel files (case study: Ardabil province). The statistical population was 80 dismissed judicial files of quarrel (assault and battery) during 2011-2015 (due to non-confidentiality of the results of the file).

    Method

    The cluster method was used for choosing the location of the study and the method of choosing the location of the file was being of deliberate type, and the principles of randomly choosing the files’ registered number.

    Findings & Conclusion

    The results indicate that 85% of the quarrel parties are men and 15% are women; 42% of the parties to the quarrel are individuals belonging to the lower (socio-economic) class, 32% from the middle class and 26% from the higher class; and 62% of the quarrels occur in the traditional environment (rural, nomadic or marginal areas). Individuals who are between 21 and 30 have played the most role in the quarrels. The more educated the people, the lower will be the quarrel rate. Among those involved in quarrels 42% were farmers, 26% ranchers, 20% self-employed, and 12% worked with state organizations. Ninety percent of people involved in quarrels were those with previous records of quarrel and fight. Twenty-nine percent of quarrels occurred in spring, 45% in summer, 16% in autumn and just 10% in winter. The rate of individual quarrel is 41% and that of collective quarrel is 59%. Twenty-two percent of the parties to the quarrel did not know each other, 15% were acquaintances, 10% were close friends, and 46% were family members and relatives. Family issues with 30 %, supporting clan and relatives with 20 %, personal disagreements and revenge with 14% were the main motivations for quarrel.

    Keywords: Quarrel, fight, clan, kin, relative deprivation, social class, scarcity of resources
  • Alireza Asgari, Seyed Reza Moeini *, Shahla Kazemipour Pages 49-70
    Background and purpose

    Enjoying one third of the average global rainfall, Iran is one of the world’s dry regions. Isfahan province, as an important province in Iran, is not an exemption to this. Hence, the balance between water resources supply and demand in this province should be considered an important approach. Unless the issue of water shortage is understood and acknowledged by community, violence will dominate tolerance and dialogue and the social security of the civil community will be jeopardized. Therefore, water crisis in Isfahan should be acknowledged by community or should considered a social issue to become food for thought.

    Method

    Based on the conventional procedure in the grounded theory method, the present research has presented the results related to the open coding of the data, as well as the selective and central coding. In order to carry out theoretical and background studies, the library method and data collection tools have been used through data collection, statistical, documentary and descriptive sources. Based on the principle of theoretical saturation, the research experts are 13 people who were familiar with the under-study issue.

    Findings & Conclusion

    The attractiveness of the urban center of Isfahan for living and due to factors such as its demographic developments, the weakness in the decision-making and planning system, the imbalance of resources and consumption, water resources abuse, the dangers of drying up “Gav Khooni”, land subsidence, the threat of rural livelihoods, as well as the damage caused by migration in the cities of the province; and the potential of the problem to become a social problem, have all brought about dissatisfaction and the policing and security crisis. Finally, the governance policies along with social movements, have made the life of the river Zayandehroud faced a challenging issue and has led to regional quarrels and its continuation.

    Keywords: Basin, acknowledgement by the community, water crisis, River Zayandehroud, capacity building
  • Narjes Sadat Hosseini Nasrabadi *, Ali Sadeghi, Valyollah Nazari Pages 71-89
    Background and purpose

    Nowadays, the type of places has been noticed by analyzers, city managers and police commanders in reducing crime and security feeling, and has been highly successful in establishing security and implementing police instructions. Given this issue, the present research aims to investigate the impact of various roles of places in boosting social security in district 20 in Tehran.

    Method

    The present research, in terms of purpose, is of applied type and in terms of method is of descriptive-survey type. The target statistical population is the citizens and police forces staff in district 20 in Tehran, and based on statistics N= 368,285. Simple random sampling method was used, and based on Cochran's formula 383 people were selected. The data was collected using a questionnaire among the statistical population, and its reliability was confirmed using Cronbach’s alpha test. Also, the impact of location as an independent variable on the dependent variable (enhancing social security) has been proven with a confidence level of 0.93.

    Findings & Conclusion

    The results of the research indicate that given the data and examining the role of place, highest rate of crimes occurs in places having economic and cultural role (such as parks) as well as abandoned and worn-out urban areas; and it poses some challenges to societal security. Therefore, the type of place has a positive and direct impact on the crime fluctuations, and as a result on the ups and downs of urban societal security. Hence, examining the role of place and its interrelationship with security will strengthen police reports and crime registration, and could improve the police power by investigating and discovering  crimes and establishing training backgrounds for expert police through the use of more accurate methods and techniques to identify safe and unsafe places.

    Keywords: Societal Security, Police, Place, Crime, district 20 in Tehran
  • Zohreh Meshkati, Sahar Faeghi *, MohammadMahdi Heidari Pages 91-121
    Background and purpose

      The police forces’ visible and invisible surveillance plays an important role in controlling football fans’ violent behavior. The present research aims to investigate the role of police surveillance in controlling the occurrence of violent behavior in football matches from the perspective of the Foulad Mobarake Sepahan fans.

    Method

      The research is of survey type and data collection tool was a self-made questionnaire to measure the level of fans’ violent behavior and to measure the level of police surveillance. Cronbach’s alpha coefficient was used to evaluate its validity and reliability. The research population was all the fans of Foulad Mobarake Sepahan Club, 331 of whom were selected via simple random sampling. The theoretical framework of the research was based on the theories of Bandura, Foucault and Latour.

    Findings & Conclusion

      The research findings indicated that there is a positive and significant relationship between violent behavior and general surveillance and the police forces’ visible surveillance, and there is a negative and significant relationship between violent behavior and invisible surveillance. The examination of linear and curvilinear relationships in the regression analysis also indicated that there is a significant linear relationship between police visible surveillance and spectators’ violent behavior; and there is significant non-linear relationship between police forces’ invisible surveillance and spectators’ violent behavior. Based on this, it could be argued that the more is visible surveillance of the police force, the more will be the spectators’ violent behavior. However, due to the rise in the invisible surveillance, initially the violent behavior enhances, but with the more is this type of surveillance, the less would be violence among spectators.It could be concluded that the invisible surveillance of the police forces based on the community-oriented policing approach is significant and is recommended for controlling the football spectators’ violent behavior.

    Keywords: Covert Surveillance, Overt Surveillance, Police, Soccer Fans, Violence
  • Raheleh Keivan *, Houman Ghahremani Pages 123-146
    Background and purpose

    Nowadays, public spaces, especially in underprivileged neighborhoods, do not adequately meet children’s needs. One of the most important problems of these neighborhoods is the insecurity in public spaces, which intensifies social and economic issues, and in fact, it could be called an obstacle to the growth and development of children living in underprivileged neighborhoods. The present study, while aiming at enhancing the security of public spaces from the children’s perspective, has investigated the challenges of their security in public spaces in underprivileged neighborhoods.

    Method

    The research method of the article is of qualitative type and based on participation with children. Ten to twelve year-old girls are considered as the target group, and interview and drawing methods were considered as research tools proportionate to the target group. Elteimur neighborhood in Mashhad was chosen as a case study due to the residence of low-income class people and the existence of security issues. Finally, the findings have been achieved through the analysis of maps of the neighborhood and the analysis of the content of the text of the interviews and the coding of the resulting data.

    Findings & Conclusion

    Data analysis has led to the identification of routes in the neighborhood where children frequently pass by, the location of unsafe places from their point of view, and the getting to know factors that cause the insecurity feeling among children in every single unsafe place. The results of the research indicate that the coexistence of worrying people and worrying judicial factors in the environment along with the mental backgrounds transferred from the family, media and personal experiences which all have caused various types of fear of insecurity among children in Elteimur neighborhood, Mashhad.

    Keywords: children, Security, public spaces, low-income neighborhoods, Al-Teimur neighborhood of Mashhad
  • Ali Nouri *, Elham Naseri, Murad Moradi Pages 147-173
    Background and purpose

    The present study is aimed at investigating the important variables, the reasons for conflict and variation in the results of the conducted researches, the causes of existence of intervening variables, and the identifying and investigating hidden variables from the researchers’ perspective.

    Method

    Quantitative and qualitative method was chosen using meta-analysis technique, and then research findings were determined, collected, combined and summarized. On this basis, 52 articles and dissertations were deemed qualified and had the initial criteria for entering the meta-analysis. Following checking and removing duplicated and irrelevant cases, 40 were selected.

    Findings & conclusion

    The findings of the meta-analysis showed that there are several factors in the social prevention of crime and the percentage of contribution of every factor was as follows: individual (8%), social (29%), cultural (19%), policing (31%), economic (4%) and political (9%) were effective in the social prevention of crime. Some of these factors were considered independent variables in the studies; while they were considered dependent variables in others. Among these factors, policing factors have had the most impact, and economic factors have had the least impact on the social prevention of crime. The results of the research indicate that various studies have used various indicators in crime prevention as criteria such as public training, family, media, social participation, interaction with people, social environment and virtual space. For this reason, the obtained results sometimes varied and were in contradiction with each other. Also, the contribution of economic factors and NGOs in the social prevention of crime have been given less attention and/or have been ignored in these studies.

    Keywords: community-oriented police, social prevention, Crime, social participation, NGOs