فهرست مطالب

مجله مطالعات علوم پزشکی
سال سی و چهارم شماره 6 (شهریور 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/06/10
  • تعداد عناوین: 6
|
  • مقصود نبیل پور، فرناز سیفی*، آمنه پور رحیم صفحات 299-307
    پیش زمینه و هدف

    تمرینات HIIT در افزایش بیان گیرنده فعال کننده تکثیرپروکسیزوم گاما هم فعال ساز آلفا (PGC-1α) و فاکتور هسته ای اریترویید 2 مرتبط با فاکتور 2 (Nrf2) نقش دارند. هدف از مطالعه حاضر تاثیر تمرینات تناوبی با شدت بالا به همراه سیترات سدیم بر بیان PGC-1α و Nrf2 در عضله نعلی رت ها بود.

    مواد و روش کار

    این پژوهش مداخله ای با 24 رت صحرایی نر سفید سه ماهه در سه گروه کنترل، تمرینات HIIT و تمرینات HIIT +مکمل سیترات تقسیم شدند و نسبت به وزنشان، همسان سازی شدند. رت های دو گروه تمرین و تمرین+ مکمل به مدت 8 هفته و 5 روز در هفته تمرینات تناوبی را به ترتیب با دامنه شدت 50 و 90 درصد حداکثر سرعت دویدن بر روی تردمیل اجرا کردند. رت های گروه تمرین+ مکمل علاوه بر اجرای تمرین، روزانه 15 میلی مول/ لیتر از مکمل سیترات سدیم را به صورت محلول در آب دریافت کردند. بیان PGC-1α و Nrf2 از طریق وسترن بلات در عضله نعلی اندازه گیری شد. تجزیه تحلیل داده ها با استفاده از آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی در نرم افزار SPSS در سطح معناداری پنج صدم انجام گرفت. همچنین کوهن برای مقایسه گروه ها از اندازه اثر D استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که بیان پروتیین PGC-1α و Nrf2 در گروه تمرین و گروه تمرین + سیترات نسبت به گروه کنترل تفاوت معنادار وجود دارد (001/ 0=p). همچنین مکمل یاری سیترات سدیم توانست تاثیر معناداری در گروه تمرین + سیترات در مقایسه با گروه تمرین داشت باشد (001/0 =p).

    بحث و نتیجه گیری

    تمرینات HIIT بیان PGC-1α و Nrf2 را افزایش دهد. و مکمل یاری سیترات سدیم پیش از تمرینات HIIT می تواند در افزایش بیان PGC-1α و Nrf2 اثرات تاثیر مضاعف ایجاد کند.

    کلیدواژگان: سیترات سدیم، HIIT، NRF2، PGC-1α
  • زهرا زینالی، سید میثم ابطحی فروشانی*، عبدالغفار اونق، اصغر زمانی صفحات 308-320
    پیش زمینه و هدف

    شکل کشته شده میکروارگانیسم ها در ترکیب با آلوم، عمدتا پاسخ های ایمنی سلولی قوی ایجاد نمی کند. گلایسیریزیک اسید یک ساپونین تری ترپنوییدی با خواص تعدیل کننده ایمنی است. پژوهش حاضر به منظور بررسی هم افزایی ترکیب لیپوزم گلایسریزیک اسید (GL) و آلوم بر پاسخ های ایمنی علیه شکل کشته شده سالمونلا تیفی موریوم (HKST) صورت گرفته است.

    مواد و روش کار

    در این مطالعه تجربی موش های نر Balb/c در 5 گروه 15 تایی با واکسن HKST به تنهایی یا در ترکیب با آلوم، GL یا ترکیب آلوم-GL دو بار با فاصله دوهفته ای ایمن شدند. 14 روز پس از آخرین واکسیناسیون، پاسخ های ایمنی در برابر سالمونلا تیفی موریوم و توان محافظتی واکسن ها بررسی شد. میزان بقا توسط تحلیل کاپلان-مایر بررسی شد. سایر یافته ها با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی موردبررسی قرار گرفت. سطح P<0.05 به عنوان سطح معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    واکنش ازدیاد حساسیت نوع تاخیری، تکثیر لنفوسیتی، تیتر آنتی بادی IgG2a و میزان بهبود زنده مانی در برابر چالش با سالمونلا تیفی موریوم زنده در گروه دریافت کننده ادجوانت ترکیبی و HKST نسبت به سایر گروه ها به طور معنی داری افزایش یافته بود. در گروه دریافت کننده ادجوانت ترکیبی به طور معنی داری سطح IFN-γ و IL-4 به ترتیب افزایش و کاهش بیشتری نسبت به سایر گروه ها داشت.

    بحث و نتیجه گیری

    ترکیب آلوم-GL به عنوان یک ادجوانت به طور هم افزایی ایمنی سلولی و هومورال را پس از ایمن سازی با واکسن HKST افزایش داد.

    کلیدواژگان: ادجوانت، آلوم، سالمونلاتیفی موریوم، لیپوزوم گلایسرزیک اسید، واکسن
  • مهسا بهنمون*، الهام لاله صفحات 321-329
    پیش زمینه و هدف

    آمبولی حاد ریه با مورتالیتی 15-20%، سومین علت منجر به مرگ پس از سکته حاد قلبی و بیماریهای عروق مغزی میباشد. با توجه به سیر بدخیم بیماری و تجربه ما در مشاهده موارد زیادی از پرفشاری قابل توجه شریان ریوی، بر آن شدیم تا در این مطالعه ارتباط یافته های اکوکاردیوگرافی و مورتالیتی بیمارستانی این بیماران را بررسی کنیم.

    مواد و روش ها

    183 بیمار با تشخیص قطعی آمبولی ریه بین سالهای 1394-1399 که در بدو ورود اکوکاردیوگرافی شده بودند، وارد مطالعه شدند و یافته های بالینی و اکوکاردیوگرافی آنها از پرونده بالینی استخراج شد و یافته های اکوکاردیوگرافی و علایم بالینی در دو گروه بیماران فوت شده و ترخیص شده ارزیابس شد.

    یافته ها

    مورتالیتی بیمارستانی بیماران مبتلا به آمبولی حاد ریه 20.2% بود. تنگی نفس و درد سینه شایعترین علایم و تاکی کاردی و تاکی پنه شایعترین یافته های بالینی بیماران بودند. میانگین فشار شریان ریوی در این مطالعه 50.82 بود و ارنباط معنی داری بین مورتالیتی بیمارستانی و فشار شریان ریوی و نیز میزان نارسایی دریچه تریکوسپید وجود داشت. هایپرتنشن شدید شریان ریوی در 42% بیماران یافت شد که حدود یک سوم آنها در بیمارستان فوت کردند.

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به فراوانی بالای هایپرتنشن قابل توجه شریان ریوی رویت شده در این مطالعه در بیماران مراجعه کننده با آمبولی حاد ریوی، به نظر میرسد این مساله نشان دهنده علل ترکیبی هایپرتنشن ریوی باشد و بررسی های تکمیلی از نظر رد سایر علل زمینه ای را اقتضا کند.

    کلیدواژگان: فشارشریان ریوی، دیس فانکشن بطن راست، اکوکاردیوگرافی، آمبولی حاد ریه
  • شاه صنم غیبی، هیوا محمدامینی، صادق فیض الله زاده* صفحات 330-337
    پیش زمینه و هدف

    سلیاک یک اختلال خودایمنی با درگیری روده کوچک است که به واسطه مصرف گلوتن ایجاد می شود. علاوه بر عوارض ناشی از درگیری دستگاه گوارشی، عوارض متعدد خودایمنی به ویژه بیماری های خودایمن تیرویید نیز در این بیماران شایع است. هدف این مطالعه بررسی شیوع بیماری های خودایمن تیرویید در کودکان سلیاکی ارومیه جهت مدیریت بهینه درمان آن ها بود.

    مواد و روش کار

    در این مطالعه مقطعی، از کودکان اهل ارومیه که سلیاک آن ها قبلا تایید شده بود، نمونه خون وریدی گرفته شد. تست های آنتی ترانس گلوتامینازبافتی (anti-tTG) جهت تایید تشخیص، تست های (anti-TPO) Antithyroid Peroxidase antibody و Antithyroglobulin Antibody (anti-TG) جهت غربالگری بیماری خودایمن تیرویید، ونیز تست Thyroid stimulating hormone (TSH) جهت بررسی عملکرد غده تیرویید به روش الایزا انجام شدند. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون مجذور کای مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    هفتادوهفت بیمار با میانگین سنی 84/11 در مطالعه شرکت کردند که 30 نفر از آن ها مذکر و 47 نفر مونث بودند. تست Anti- TPO در 9/3درصد و تست Anti-TG در 7/11درصد بیماران مثبت بود که همگی مونث بودند. اختلاف در دو جنس در مورد Anti-TG ازلحاظ آماری معنی دار بود (p= 0/023). در اغلب بیمارانی که Anti-TPO مثبت داشتند، تست Anti-TG نیز مثبت بود، و همبستگی مثبت معنی دار (82/0= R) بین این دو تست دیده شد. در 26 درصد بیماران کم کاری و در 3/1 درصد پرکاری تیرویید دیده شد. در بیماران سلیاکی که Anti-TPO در آن ها مثبت بود، 7/66 درصد و در آن هایی که Anti-TG مثبت بود، 5/45 درصد کم کاری تیرویید دیده شد که ازلحاظ آماری معنی دار نبودند (12/0 =p).

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که بیماری های خودایمن تیرویید در کودکان سلیاکی به ویژه در جنس مونث بالا است. لذا بررسی مرتب عملکرد غده تیرویید و پایش اتوآنتی بادی ها در بیماران سلیاکی جهت مدیریت بهینه هر دو بیماری ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: خودایمنی، آنتی بادی ضد تیروگلوبولین، آنتی بادی ضد پراکسیداز تیروئید، بیماری سلیاک، تیروئید، ترانس گلوتامیناز بافتی
  • زینب سرلک، اکرم عیدی، وجیهه قربانزاده*، مهرنوش مقدسی، پژمان مرتضوی صفحات 338-352
    پیش زمینه و هدف

    دیابت نوع دو یک اختلال متابولیک رایج است که جمعیت زیادی در سراسر دنیا درگیر آن هستند. هدف از این مطالعه یافتن اثربخشی سدیم بوتیرات (NaB) و ورزش تردمیل بر روی وزن بدن و پارامترهای گلیسمی در مدل تجربی دیابت نوع 2 بود.

    مواد روش ها

    35 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به 5 گروه کنترل، دیابت، دیابت+سدیم بوتیرات، دیابت+ورزش و دیابت+سدیم بوتیرات+ورزش تقسیم شدند. دیابت نوع 2 از طریق 4 هفته رژیم پرچرب و سپس تزریق استرپتوزوتوسین به آن ها القا شد. حیوانات دیابتی با NaB (400 میلی گرم بر کیلوگرم و به صورت روزانه) و ورزش تردمیل (5 روز در هفته) به مدت 6 هفته مورد درمان قرار گرفتند. وزن بدن و پارامترهای گلیسمی مانند قند خون ناشتا، تحمل گلوکز، سطح انسولین، شاخص مقاومت به انسولین، و میزان حساسیت به انسولین در آن ها ارزیابی شد.

    یافته ها

    نتایج این مطالعه نشان داد که سدیم بوتیرات توام با ورزش تردمیل، باعث افزایش معنادار وزن بدن (p < 0.05) نسبت به گروه دیابت می شود. همچنین سطح گلوکز خون به معناداری در گروه های سدیم بوتیرات (p < 0.05) ، ورزش (p < 0.01)  و سدیم بوتیرات+ورزش (p < 0.001) در مقایسه با گروه دیابت کاهش یافت. میزان قند خون در تست تحمل گلوکز به صورت معناداری در گروه های سدیم بوتیرات (p < 0.05) ، ورزش (p < 0.01)  و سدیم بوتیرات+ورزش (p < 0.001) در مقایسه با گروه دیابت کاهش یافت. در گروه سدیم بوتیرات+ورزش، افزایش معنادار انسولین (p < 0.05) و نیز حساسیت به انسولین (p < 0.05) مشاهده شد. همچنین اگرچه مقاومت به انسولین در گروه سدیم بوتیرات+ورزش در مقایسه با گروه دیابت کاهش داشت، اما این کاهش معنادار نبود (p > 0.05).

    نتیجه گیری

    سدیم بوتیرات توام با ورزش می تواند باعث بهبود وزن بدن و بهبود پارامترهای گلیسمی در بیماران مبتلا دیابت نوع 2 شود.

    کلیدواژگان: گلوکز خون، وزن بدن، انسولین، سدیم بوتیرات، ورزش با تردمیل
  • رقیه نیک دل، شیوا پاکزاد*، رحیم محمودلو صفحات 353-360
    پیش زمینه و هدف

    آسیب های ناشی از تروما در جهان یکی از معضلات مهم سیستم سلامت در جهان است. اگرچه برنامه های متعددی برای کاهش میزان آسیب های تروماتیک انجام شده، ولی همچنان میزان آسیب ها در حال افزایش است. مطالعه حاضر باهدف بررسی فراوانی انواع تروما در بیماران  ترومایی مراجعه کننده به اورژانس بیمارستان امام خمینی انجام شده است تا بتوان با اتخاذ روش های مناسب جهت  پیشگیری و کاستن از آمار تروما و کنترل تروما ، منجر به کاهش مرگ ومیر ناشی از آن و افزایش بهبود نهایی بیماران دچار آسیب دیدگی شدید شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه گذشته نگر در یک دوره زمانی 6 ماهه از ابتدای سال 1395 بر روی بیماران ترومایی مراجعه کننده به اورژانس بیمارستان امام خمینی (ره) ارومیه اجرا شد. نوع تروما، مکانیسم عمل آن و سایر اطلاعات لازم از پرونده ی بیماران استخراج و در چک لیست مربوطه ثبت و با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 21 نسبت به تجزیه وتحلیل داده ها اقدام شده است.

    یافته ها

    در این مطالعه 17790 بیمار ترومایی موردبررسی قرار گرفتند. ازنظر جنسیتی 4736 نفر (6/26 %) زن و 13542نفر (4/73%) مرد بودند. میانگین سنی بیماران ترومایی مراجعه کننده به اورژانس  26/18±70/30 سال بود. از 68 بیمار فوت شده در اورژانس: 24 نفر (3/35%) طی ساعت اول مراجعه، 38 نفر (8/55%) طی23 ساعت بعد، و 6 نفر (9/8%) بعد از  24 ساعت فوت کرده بودند.

    بحث و نتیجه گیری

    بیشترین موارد مسبب تروما را تصادف با وسایل نقلیه، نزاع، و سقوط از بلندی شامل می شد. تفاوت معنی داری بین جنس بیماران و نوع حادثه ترومایی وجود داشت (001/0=P)، بااین حال، بین نوع حادثه و گروه سنی بیماران ترومایی ارتباط معناداری وجود نداشت (34/0=P).

    کلیدواژگان: سقوط از بلندی، فراوانی، اورژانس بیمارستانی، نزاع، تروما، وسایل نقلیه
|
  • Maghsoud Nabilpour, Farnaz Esifi-Skishahr*, Ameneh Pourrahim Pages 299-307
    Background & Aims

    HIIT exercises play a role in increasing the expression of peroxisome proliferator-activated receptor gamma co-activator alpha (PGC-1α) and nuclear factor erythroid-related factor 2 (Nrf2). The aim of the present study was to determine the effect of high-intensity interval training with sodium citrate on the expression of PGC-1α and Nrf2 in the soleus muscle of rats.

    Materials & Methods

    In this interventional study, 24 three-month-old white male rats were divided into three groups of control, HIIT exercises, and HIIT exercises + citrate supplement, and were matched according to their weight. Rats in two groups of HIIT exercises and HIIT exercises + citrate supplement performed interval training for 8 weeks and 5 days each week with 50% amplitude and 90% maximum intensity, respectively, in the form of running on a treadmill. In addition to exercising, the rats in the HIIT + citrate supplement group received 15 mmol/L of sodium citrate supplement as a solution in water. The expression of PGC-1α and Nrf2 was measured in soleus muscle by western blotting method. Data analysis was done using one-way analysis of variance and Tukey's post hoc test in SPSS software at a significance level of 0.05. Also, Cohen's D effect size was used to compare groups.

    Results

    The results showed that there was a significant difference in the expression of PGC-1α and Nrf2 protein in two groups of HIIT exercises and HIIT exercises + citrate supplement compared to the control group (p=0.001). Also, the addition of sodium citrate might have a significant effect on HIIT exercises + citrate supplement group compared to the HIIT exercises (p=0.001).

    Conclusion

    HIIT training increases the expression of PGC-1α and Nrf2. Also, sodium citrate supplementation before HIIT exercises can have a double effect in increasing the expression of PGC-1α and Nrf2.

    Keywords: HIIT, NRF2, PGC-1α, Sodium Citrate
  • Zahra Zeinali, Seyyed Meysam Abtahi Froushani*, Abdolghafar Ownagh, Asghar Zamani Pages 308-320
    Background & Aims

    The killed preparation of microorganisms in combination with alum does not generally produce strong cellular immune responses. Glycyrrhizic acid is a triterpenoid saponin with immunomodulating properties. The present study was conducted to investigate the synergism of glycyrrhizic acid (GL) and alum liposome on immune responses against the killed form of Salmonella Typhimurium (HKST).

    Materials & Methods

    In this experimental study, male Balb/c mice in 5 groups of 15 were immunized with HKST vaccine alone or in combination with alum, GL or alum-GL combination twice with two weeks’ interval. Fourteen days after the last vaccination, the immune responses against Salmonella Typhimurium and the protective potential of the vaccines were evaluated. Survival rate was monitored by Kaplan-Meier analysis. Other findings were analyzed using one-way analysis of variance and Tukey's post hoc test. A level of P<0.05 was considered significant.

    Results

    Delayed type hypersensitivity reaction, lymphocyte proliferation, IgG2a antibody titer and the rate of improvement of survival against challenge with live were significantly increased in the group receiving combined adjuvant and HKST compared to other groups. In the group receiving combined adjuvant, the level of IFN-γ significantly increased and IL-4 significantly decreased more profound than other groups.

    Conclusion

    Alum-GL combination as an adjuvant synergistically increased cellular and humoral immunity after immunization with the HKST vaccine.

    Keywords: Adjuvant, Alum, Glycyrrhizic Acid Liposome, Salmonella typhimurium, Vaccine
  • Mahsa Behnemoon*, Elham Laleh Pages 321-329
    Background & Aims

    Acute pulmonary thromboembolism with a mortality of about 15-20% is the third leading cause of death from vascular disease after myocardial infarction and cerebrovascular disease. Considering the ominous nature of the disease and our experience of observing significant degrees of pulmonary hypertension among these patients, we decided to evaluate the prevalence of echocardiographic findings and its relationship with in-hospital mortality of affected patients.

    Materials & Methods

    In this cross-sectional study, we enrolled 183 patients with a definitive diagnosis of pulmonary embolism having admission echocardiography. Clinical and echocardiographic findings were extracted from patients' medical records. Patients were grouped as survivors to hospital discharge and non-survivors, and the relationship between echocardiographic findings and in-hospital mortality was evaluated. All data analysis was performed using SPSS software version 22 and the significance level was considered less than 0.05.

    Results

    In-hospital mortality rate of our patients was 20.2%. Dyspnea and chest pain were the most prevalent symptoms, while tachycardia, tachypnea and hypotension were the most frequent signs. Average systolic pulmonary artery pressure was about 50.82±22.88 mmHg with significant difference between deceased and discharged subjects. We also reported a significant relationship between in-hospital mortality and TR severity and right ventricular dysfunction. Severe pulmonary hypertension was present in 42% of the patients, and about one third of them didn't survive to the hospital discharge. However, only 14 patients with less than severe PH on presentation expired during hospital stay (p=0.002).

    Conclusion

    High frequency of severe pulmonary hypertension observed in our acute presenting patients could be a sign of combined PH etiologies and warrant further evaluation of secondary causes.

    Keywords: Acute Pulmonary Embolism, Echocardiography, Pulmonary Artery Pressure, Right Ventricular Dysfunction
  • Shahsanam Gaibi, Hiva Mohammad Amini, Sadegh Feizollah Zadeh* Pages 330-337
    Background & Aim

    Celiac disease is an autoimmune disorder involving the small intestine caused by gluten consumption. In addition to the complications caused by the involvement of the digestive system, many autoimmune complications, especially autoimmune thyroid diseases, are also common in these patients. The aim of this study was to investigate the prevalence of autoimmune thyroid diseases in celiac children of Urmia for the optimal management of their treatment.

    Materials & Methods

    In this cross-sectional study, venous blood samples were taken from children living in Urmia whose celiac disease was previously confirmed. Anti-transglutaminase test (anti-tTG-) to confirm the diagnosis, Antithyroid Peroxidase antibody (anti-TPO) and Antithyroglobulin Antibody (anti-TG) tests to screen for autoimmune thyroid disease, and Thyroid stimulating hormone (TSH) test was performed to check thyroid function, all by ELISA method. Data were analyzed using descriptive statistics and chi-square test.

    Results

    Seventy-seven patients with an average age of 11.84 participated in the study; 30 of them were male and 47 were female. Anti-TPO test was positive in 3.9% and Anti-TG test was positive in 11.7% of the patients, all of whom were female. The difference in both genders regarding Anti-TG was statistically significant (p=0.023). In most of the patients who had positive Anti-TPO, the Anti-TG test was also positive, and a significant positive correlation was seen between these two tests (R=0.82). In 26% of the patients, hypothyroidism and in 1.3% of them, hyperthyroidism was seen. Hypothyroidism was seen in celiac patients in whom Anti-TPO was positive, 66.7% and in those who Anti-TG was positive, hypothyroidism was seen in 45.5%, which were not statistically significant (p=0.12).

    Conclusion

    The results of this study showed that thyroid autoimmune diseases are high in celiac children, especially in females. Therefore, regular examination of thyroid function and monitoring autoantibodies in celiac patients seems necessary for optimal management of both conditions.

    Keywords: Autoimmunity, Anti-Thyroglobulin Antibody, Anti-Thyroid Peroxidase Antibody, Celiac Disease, Thyroid, Tissue Transglutaminase
  • Zeynab Sarlak, Akram Eidi, Vajihe Ghorbanzadeh*, Mehrnoush Moghaddasi, Pejman Mortazavi Pages 338-352
    Background & Aims

    Type 2 diabetic mellitus is a popular metabolic disorder affecting enormous population around the world. The present study aimed to find out the effectiveness of sodium butyrate (NaB) and treadmill exercise on body weight and glycemic parameters in an experimental model of type 2 diabetes.

    Materials & Methods

    Thirty-five male Wistar rats were divided into 5 groups of control, diabetes, diabetes+sodium butyrate, diabetes+exercise, and diabetes+sodium butyrate+exercise. Type 2 diabetes was induced through 4 weeks of high-fat diet and then streptozotocin injection. Diabetic rats were treated with NaB (400 mg/kg daily) and treadmill exercise (5 days per week) for 6 weeks. Body weight and glycemic parameters such as fasting blood sugar, glucose tolerance, insulin level, insulin resistance index, and insulin sensitivity were evaluated in them.

    Results

    The results of this study showed that sodium butyrate combined with treadmill exercise causes a significant increase in body weight compared to the diabetic group (p < 0.05). Also, the blood glucose level significantly decreased in sodium butyrate (p < 0.05), exercise (p < 0.01) and sodium butyrate+exercise (p < 0.001) groups compared to the diabetes group. The level of blood sugar in the glucose tolerance test significantly decreased in sodium butyrate (p < 0.05), exercise (p < 0.01), and sodium butyrate+exercise (p < 0.001) groups compared to the diabetes group. In the sodium butyrate+exercise group, a significant increase in insulin (p < 0.05) and insulin sensitivity (p < 0.05) was observed. Also, although insulin resistance was reduced in the sodium butyrate+exercise group compared to the diabetes group, this reduction was not significant (p > 0.05).

    Conclusion

    Sodium butyrate combined with exercise can improve body weight and glycemic parameters in type 2 diabetes patients.

    Keywords: Blood glucose, Body weight, Glucose tolerance, Insulin, Sodium Butyrate, Treadmill Exercise
  • Roghayeh Nikdel, Shiva Pakzad*, Rahim Mahmoudlo Pages 353-360
    Background & Aim

    Trauma injuries are one of the major health problems in the world. Although several programs have been implemented to reduce the rate of traumatic injuries, the rate of injuries is still increasing. The present study aimed to investigate the frequency of trauma in trauma patients referred to the emergency department of Imam Khomeini Hospital in order to reduce mortality and increase the final improvement by adopting appropriate methods to prevent and reduce trauma statistics and trauma control. Patients suffered severe injuries.

    Materials & Methods

    This retrospective study was performed over a period of 6 months 2016 on trauma patients referred to the emergency department of Imam Khomeini Hospital in Urmia. Type of trauma, mechanism of its action, and other necessary information were extracted from the patients' files and recorded in the relevant checklist. Data were analyzed using SPSS software version 21.

    Results

    In this study, 17,790 trauma patients were examined. In terms of gender, 4736 (26.6%) were female and 13542 (73.4%) were male. The mean age of trauma patients referred to the emergency department was 30.70 ± 18.26 years. Of 68 patients died in the emergency department, 24 (35.3%) died within the first hour of admission, 38 (55.8%) within 23 hours, and 6 (8.9%) after 24 hours.

    Conclusion

    The most common causes of trauma were vehicle accidents, fights, and falls from a height. There was a significant difference between the sex of patients and the type of trauma (P=0.001), however, there was no significant relationship between the type of accident and the age group of trauma patients (P=0.34).

    Keywords: Fall from Height, Frequency, Hospital Emergency, Quarrels, Trauma, Vehicles