فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه
سال یازدهم شماره 1 (بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/07/24
  • تعداد عناوین: 8
|
  • موسی شعبانی قهرمانلو، غلامحسن واعظی، ویدا حجتی*، شهرام شرفی صفحات 1-12
    زمینه و هدف

    مصرف الکل در دوران بارداری باعث آسیب به مادر و جنین در حال تکامل بخصوص سیستم عصبی مرکزی می شود. ایجاد استرس اکسیداتیو، فعال شدن مسیرهای مرگ سلولی و مداخله در بیان فاکتورهای نوروتروفیک جزو اختلالات حاصل از الکل می باشد. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین استرس اکسیداتیو و و میزان بیان ژن BDNF هیپوکامپ موش های صحرایی باردار تیمار شده با اتانول و تاثیر آن بر تعداد و وزن فرزندان انجام شد.

    روش ها

    موش های صحرایی باردار به پنج گروه شش تایی تقسیم شدند: گروه کنترل (فقط آب مقطر) و چهار گروه تیمار که اتانول (20 درصد، 4/5 گرم/کیلوگرم) را به صورت گاواژ دهانی به ترتیب در 5 روز اول، دهه اول بارداری، دهه دوم بارداری و کل دوران بارداری، دریافت نمودند. مادران در دوران بارداری و فرزندان پس از تولد وزن شدند. مادران سه هفته پس از زایمان طبق اصول اخلاقی قربانی شدند و بافت هیپوکامپ مغز آنها استخراج شد. فعالیت گلوتاتیون پراکسیداز (GPx)، سوپراکسید دسموتاز (SOD) و مالون دی آلدیید (MDA) در هیپوکامپ نمونه ها از طریق اسپکتروفتومتری ارزیابی شد. میزان بیان ژن BDNF با روش RT-PCR اندازه گیری شد. برای تحلیل داده ها از نرم افزارهای SPSS، Excel و آزمون های آماری آنالیز واریانس یک طرفه و توکی استفاده شد.

    نتایج

    تجویز اتانول به موش های باردار تاثیری بر وزن مادران نداشت، اما موجب کاهش تعداد و وزن فرزندان، افزایش میزان MDA، افزایش فعالیت SOD، کاهش فعالیت GPx و بیان BDNF در مقایسه با گروه کنترل شد.

    نتیجه گیری

    اتانول بیشترین اثرات نامطلوب خود را در گروه های تحت تیمار در دهه ی دوم بارداری و کل دوره ی بارداری موش های صحرایی مادر داشته است.

    کلیدواژگان: اتانول، استرس اکسیداتیو، فاکتور رشد مشتق از مغز، بارداری، موش صحرایی
  • راضیه هواسعلی، عبدالحسین طاهری کلانی*، فردین فتاحی صفحات 13-24
    زمینه و هدف

    مصرف غذای پرچرب موجب چاقی شده و می تواند در افزایش رادیکال های آزاد و کاهش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی نقش داشته باشد. عدم تعادل بین تولید رادیکال های آزاد و دفاع ضداکسایشی ممکن است به آسیب بافت کبدی منجر شود. این مطالعه با هدف ارزیابی اثر تمرین تناوبی با شدت بالا بر تغییرات آنزیم های آنتی اکسیدانی سوپراکسید دیسموتاز (SOD) و گلوتاتیون پراکسیداز (GPX) بافت کبد در موش های صحرایی تغذیه شده با غذای پرچرب اجرا شد.

    روش ها

    در این مطالعه تجربی، 21 سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار به طور تصادفی به سه گروه کنترل تغذیه شده با غذای نرمال، کنترل تغذیه شده با غذای پرچرب و تغذیه شده با غذای پرچرب+ تمرین تناوبی با شدت بالا تقسیم شدند. حیوانات هر سه گروه به مدت 23 هفته با رژیم غذایی خاص خود تغذیه شدند. گروه تمرینی ضمن دریافت رژیم پرچرب 8 هفته پایانی پروتکل تمرین تناوبی شدید را سه جلسه در هفته اجرا کردند. در پایان مداخله، سطح آنزیم های SOD و GPX در بافت کبد به روش رنگ سنجی آنزیمی اندازه گیری شد.

    نتایج

    سطح آنزیم GPX کبدی در گروه تغذیه شده با غذای پرچرب+ تمرین تناوبی با شدت بالا در مقایسه با گروه های کنترل تغذیه شده با غذای نرمال (0/003=P) و کنترل تغذیه شده با غذای پرچرب (0/001=P) افرایش معناداری را نشان داد. با این وجود، تغییر معناداری در سطح آنزیم SOD کبدی گروه های مورد مطالعه مشاهده نشد (0/153=P).

    نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش بیانگر، آثار ضداکسایشی تمرین تناوبی با شدت بالا در بافت کبدی موش های صحرایی تغذیه شده با غذای پرچرب است.

    کلیدواژگان: سوپراکسید دیسموتاز، گلوتاتیون پراکسیداز، رژیم غذایی، تمرین تناوبی با شدت بالا، موش صحرایی
  • اعظم نادعلی، مریم فروغی، عبدالمجید قلیزاده، محمدحسین احمدی ازغندی* صفحات 25-37
    زمینه و هدف

    آموکسی سیلین (AMX) یک آنت ی بیوتیک پر مصرف در پزشکی است که باقی مانده آن در منابع آبی اثرات جانبی زیادی از جمله ایجاد مقاومت آنتی بیوتیکی را سبب می شود.

    روش ها

    در این مطالعه، یک جاذب تجدیدپذیر مبتنی بر اکسید گرافن (نانوکامپوزیت اکسید گرافن اصلاح شده با CoFe2O4) سنتز شد و برای جذب AMX از محیط آبی تحت شرایط بهره برداری مختلف دوز جاذب، غلظت اولیه AMX، درجه حرارت و زمان سونیکاسیون به کار برده شد. مشخصات نانوکامپوزیت سنتز شده با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی، پراش پرتو ایکس، pHZPC و BJH/BET مورد ارزیابی قرار گرفت.

    نتایج

    حداکثر ظرفیت جذب و حداکثر راندمان جذب به ترتیب 238/62 میلی گرم در گرم جاذب و حدود 98 درصد در غلظت 35 میلی گرم، دوز جاذب 155 میلی گرم، زمان تماس 15 دقیقه و دمای اولتراسونیک 50 درجه سلسیوس به دست آمد. فرایند جذب سطحی آموکسی سیلین بر روی جاذب تهیه شده به ترتیب از مدل های سینتیکی و ایزوترمی شبه مرتبه دوم (0/999 = R2) و لانگمویر (0/997 = R2)  پیروی می کرد که نشان دهده جذب شیمیایی و تک لایه آموکسی سیلین بود. همچنین مطالعات ترمودینامیکی نشان داد که فرایند جذب از نظر استوکیومتری امکان پذیر و خود به خودی و گرماگیر است.

    نتیجه گیری

    به طور خلاصه، نانوکامپوزیت سنتز شده به عنوان یک جاذب تجدیدپذیر، احتمالا تاثیرات قابل توجهی بر تصفیه فاضلاب دارویی خواهد داشت و می تواند برای تحقیقات آینده به عنوان یک ماده کارآمد برای تکنیک های تصفیه در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: آنتی بیوتیک، روش سطح پاسخ، اکسید گرافن، آموکسی سیلین
  • محمدحسین مصطفوی*، عبدالرضا کرباسی، مریم پازکی صفحات 38-47
    زمینه و هدف

    کاربرد ازن در تصفیه آب و پساب و صنایع بهداشتی و غذایی به دلیل سازگاری با محیط زیست روند تصاعدی یافته است. ازن که مولکول سه اتمی اکسیژن میباشد یک اکسیدان قوی و رادیکال آزاد ناپایدار است که سریعا با دیگر مواد ترکیب میشود و یا پس از واپاشی، به اکسیژن تبدیل میگردد. تولید ازن با الکتریسیته ساده می باشد ولی چالش اصلی هزینه بالای برق مصرفی ازن سازها می باشد هدف در این تحقیق طراحی و ساخت دستگاه های ازن ساز با مصرف برق کمتر بوده است.

    روش ها

    در این تحقیق پس از شبیه سازی کامپیوتری اقدام به ساخت انواع ازن سازها و پلاسماسازها با رویکرد کاهش مصرف انرژی گردید. از آنجایی که تمامی این تجهیزات از سه جزء، مدارات افزایش فرکانس و ترانس های افزایش ولتاژ و راکتوری بر مبنای تخلیه الکتریکی در گاز تشکیل شده اند، پس از طراحی و شبیه سازی جداگانه هر سه قسمت، اقدام به ساخت یک دستگاه کامل پایلوت، جهت رنگ بری و ضدعفونی آب گردید.

    نتایج

    با ساخت دستگاه ازن ساز که مصرف برق در حد یک لامپ کم مصرف 30 وات دارد و با تزریق 5 دقیقه ای ازن این دستگاه به آب با آلودگی رنگی متیلن بلو به عنوان شاخص آلودگی رنگ و با آلودگی میکروبی اشرشیاکلای به عنوان شاخص آلودگی میکروبی، ضمن رنگبری، 99% میکروب کشی در آب نیز حاصل گردید.

    نتیجه گیری

    برای تولید ازن از پلاسمای سرد ، ساخت یکپارچه و بهینه سازی همزمان مدار و ترانس و راکتور انجام گردیده است با توجه به اینورتر فرکانس بالای طراحی شده در این تحقیق ، راکتور تولید ازن در دمای کمتری کار میکند.

    کلیدواژگان: گندزدایی آب، ازن، پلاسما
  • ملیحه داودی، مهناز امینی، زهرا سادات منظری* صفحات 48-60
    زمینه و هدف

    یک وضعیت پیچیده، مبهم و غیرقابل پیش بینی مانند کووید-19 تاثیر عمیقی بر سلامت جسمی و روانی بیماران و خانواده هایشان دارد. با توجه به عدم قطعیت این بیماری، بررسی تجربه عدم قطعیت بیماری در مبتلایان، برای مدیریت بهتر این بیماری ضروری است. لذا این مطالعه با هدف تبیین تجربه عدم قطعیت بیماری در مبتلایان به کووید 19 انجام شد.

    روش ها

    مطالعه کیفی با استفاده از رویکرد پدیدارشناسی توصیفی- تفسیری و گام های ون منن اجرا شد. نمونه گیری بصورت هدفمند آغاز و تا اشباع داده ها ادامه یافت. داده ها با استفاده از مصاحبه های عمیق نیمه ساختاریافته گردآوری گردید. برای آنالیز داده ها از رویکرد شش مرحله ای پدیدارشناسی تفسیری "ون منن" استفاده شد.

    نتایج

    اشباع داده ها با ورود 17 شرکت کننده صورت گرفت. 2 تم و 4 طبقه استخراج شد: مضمون معنای عدم قطعیت در کووید 19؛ محصور در زنجیره های تنش و تالم، تشدیدکننده های هجمه عدم قطعیت) و پاسخ به عدم قطعیت کووید 19؛ توسعه تجارب و رشد فردی و تکاپو برای تسلی درونی.

    نتیجه گیری

    عدم قطعیت بیماری درمیان مبتلایان به کووید 19، بصورت یک تجربه ناخوشایند روانشناختی است و با درگیری عواطف همراه است. با این همه در درون همین عدم قطعیت، بیماران با راهبردهای مختلف معنوی و روانی-اجتماعی سعی در حفظ امید به آینده دارند.

    کلیدواژگان: کووید 19، عدم قطعیت بیماری، پدیدارشناسی
  • طوبی شیبانی، سید رضا ناظمی، سید رضا خطیبی* صفحات 61-74
    زمینه و هدف

    منابع انسانی مهمترین سرمایه و عامل موفقیت سازمان ها محسوب می شوند. عوامل متعددی عملکرد شغلی کارکنان را تحت تاثیر قرار می دهد و باعث فرسودگی شغلی آنان می گردد. این مطالعه با هدف بررسی نقش میانجی گری دشواری تنظیم هیجانی در رابطه باورهای فرا شناختی و نشخوار فکری با فرسودگی شغلی انجام شد.

    روش ها

    پژوهش حاضر به روش همبستگی انجام شد. جامعه آماری این مطالعه را کارمندان  بانک های شهر مشهد  در سال 1401 تشکیل می دادند. حجم نمونه تعداد 320 نفر بودند که به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. مشارکت کنندگان به پرسش نامه های فرسودگی شغلی مسلش، پرسش نامه دشواری تنظیم هیجان DERS و پرسشنامه نشخوار فکری نولن هوکسما و مارور و پرسش نامه باورهای فراشناختی ولز پاسخ دادند.

    نتایج

    تحلیل مسیر نشان داد، باورهای فرا شناختی و نشخوار فکری به شکل مستقیم و غیرمستقیم و از طریق دشواری تنظیم هیجانی منجر به افزایش فرسودگی شغلی در کارمندان شدند. باورهای فراشناختی با ابعاد  دشواری تنظیم هیجان رابطه مستقیم و معنی داری (0/05= p و0/54 =r)  داشت، بین باورهای فراشناختی با ابعاد دشواری تنظیم هیجان رابطه معکوس (0/05= p و 0/34=r)  مشاهده گردید، همچنین پاسخ های نشخواری با تمام ابعاد دشواری تنظیم هیجان رابطه مستقیم (0/001= p و0/31= r) نشان داد. بین فرسودگی شغلی با ابعاد تنظیم هیجان رابطه ی مستقیم و ضعیف  ( 0/05= p و0/24=r) دیده شد.

    نتیجه گیری

    این یافته ها بر نقش باورهای فرا شناختی و نشخوار فکری فرد در کاهش دشواری تنظیم هیجانی، جهت نیل به فرسودگی شغلی تاکید دارد.

    کلیدواژگان: باورهای فرا شناختی، نشخوار فکری، فرسودگی شغلی، دشواری تنظیم هیجانی
  • حمید قرائی، رحیم صفاری*، ابوالفضل حسین زاده، فاطمه مهرآور صفحات 75-83
    زمینه و هدف

    جراحی کاتاراکت شایع ترین عمل داخل چشمی در دنیا است. ترومای حین جراحی باعث ایجاد پاسخ التهابی در چشم می گردد. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر قطره موضعی پردنیزولون استات 1% بر میزان گشاد شدگی مردمک و درد بعد از جراحی کاتاراکت بدون عارضه در بیماران دیابتی و غیردیابتی انجام شد.

    روش ها

    در این مطالعه کارآزمایی بالینی دوسو کور، 80 بیمار مبتلا به کاتاراکت شرکت کردند. بیماران ابتدا به 2 گروه دیابتی و غیر دیابتی تقسیم و سپس هر گروه بصورت تصادفی بلوکی به 2گروه مداخله و کنترل تخصیص داده شدند. گروه های مداخله، قطره پردنیزولون استات 1٪ را 4 بار، 24 ساعت قبل از جراحی دریافت کردند و برای گروه کنترل از قطره اشک مصنوعی استفاده شد. اشک ریزش، درد، فتوفوبی، خارش، احساس جسم خارجی و قطر هوریزنتال مردمک بین 4 گروه با استفاده از آزمون های مجذور کای، تی مستقل و آنالیز واریانس مورد مقایسه قرار گرفت.

    نتایج

    قطره موضعی پردنیزولون استات 1% بر میزان گشاد شدگی مردمک چشم تاثیر معنی داری داشت (0/03 =P).  فتوفوبی بعد از عمل در بیماران دریافت کننده قطره پردنیزولون در بیماران غیردیابتی بطور معنی داری کمتر از گروه کنترل بود (0/001=p). شدت خارش بعد از عمل در بیماران دریافت کننده قطره پردنیزولون در هر دو گروه بیماران غیردیابتی (0/006=p) و دیابتی (0/02=p) کمتر از گروه های کنترل آنها بود. میزان کاهش درد در گروه مداخله غیردیابتی نسبت به سایر گروه ها بیشتر بود (0/04=p).

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهد که داروی موضعی پردنیزولون استات 1٪ می تواند پیش از عمل جراحی کاتاراکت به عنوان یک داروی کمکی جهت حفظ دیلاتاسیون حین عمل در بیماران دیابتی و غیردیابتی و کاهش فتوفوبی، درد و خارش بعد عمل مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: کاتاراکت، میدریازیس، دیابت، قطره پردنیزولون
  • محمد رجب پور، عباس حیدری* صفحات 84-87

    پرستاری به عنوان یک حرفه دارای مفاهیم بنیادین است. مفهوم محیط در عملکردی پرستاری بسیار اثرگذار و کلیدی است و تعریف آن براساس فلسفه حاکم بر جوامع معانی متفاوتی می یابد. همچنین آگاهی از مفهوم محیط نه تنها حیطه عملکرد پرستاری را مشخص می کند، بلکه به فهم آن نیز کمک می کند (1). دیدگاه پرستاران در طول زمان نسبت به محیط تغییرات بسیار زیادی داشته است. از نظر Merchant در مورد محیط، سه دیدگاه اگوسنتریک (Egocentric)، هوموسنتریک (Homocentric) و اکوسنتریک (Ecocentric) وجود دارد (2). دیدگاه اگوسنتریک متمرکز بر وضعیت‎های فیزیکی ضروری مانند هوای تمیز، نور، گرما، تغذیه مناسب برای بهبود افراد است. این دیدگاه، سطح فردی محیط را نشان می دهد. در دیدگاه هوموسنتریک قوانین سودمند اخلاقی مانند دفع مناسب زباله‏ها در سطح جامعه مورد تاکید است (سطح اجتماعی). دیدگاه اکوسنتریک بر جنبه های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی محیط تاکید دارد. این دیدگاه ریشه در دیدگاه کل نگر (Holistic) دارد و بر زندگی فرد در جهان با هارمونی، تعادل، بهم پیوستگی و شکوفایی متمرکز است (سطح جهانی) (3).مفهوم محیط برای اولین بار در پرستاری توسط فلورانس ناینتینگل مطرح شد. به اعتقاد وی کنترل محیط جزء ضروری بازیابی سلامتی است و از طریق تحلیل های کمی می توان اصلاحات علمی در محیط انجام داد، زیرا سلامتی انعکاسی از محیط اجتماعی و سیاسی است. گرچه این نظریه‏پرداز به طور مستقیم به واژه محیط اشاره نکرده است ولی عمده فعالیت‏هایش را به بهبود محیط اختصاص داد تا از این طریق به افزایش سلامت افراد کمک کند. نظریه‏پردازان اولیه پرستاری مفهوم محیط را به خوبی توصیف نکرده اند و نگاه آنان بیشتر به محیط اطراف بیمار محدود بوده است. در نهایت محیط در اواخر سال 1970 به عنوان یکی از متاپارادایم های اصلی پرستاری مطرح شد (1). در سال‏های 1980 و 1990 پژوهشگران پرستاری شروع به کشف محیط‏های مختلف نموده اند. کار آنها تحت تاثیر فلاسفه ی شرق، بومی آمریکا و معاصر بود که براساس تفکرات محیطی، استراتژی هایی جهت کاهش مشکلات محیطی داشتند. در اواسط سال‏های 1980 و 1990 پژوهشگران پرستاری ادراکات جدیدی از مفهوم محیط داشتند. ایده تفکر Upstream توسط Butterfield به پرستاری معرفی شد. این واژه به مداخلاتی اشاره دارد که متمرکز بر اصلاح وسیع شرایط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است (نوعی تفکرات محیطی). این ایده توسط پژوهشگران بعدی هم توسعه داده شد تا اینکه Jahn Dixon در سال 2002 ایده تفکر Upstream را در قالب یک مدل یکپارچه (Integrative) توسعه داد. این مدل چارچوبی را برای حمایت از این تفکر و پژوهش درباره ارتباط محیط و سلامتی فراهم کرد (4).

    کلیدواژگان: محیط، پرستاری، فلسفه
|
  • Mousa Shaabani Ghahremanloo, Gholamhassan Vaezi, Vida Hojati *, Shahram Sharafi Pages 1-12
    Background & Aim

    alcohol consumption during pregnancy causes damage to the mother and the developing fetus, especially the central nervous system. Oxidative stress, activation of cell death pathways and intervention in the expression of neurotrophic factors are among the disorders caused by alcohol. The aim of this study is to investigate the relationship between oxidative stress and BDNF gene expression in pregnant rats treated with ethanol and its effect on the number and weight of offspring.

    Methods

    Pregnant rats were divided into five groups of six: control group (distilled water only) and four treatment groups that received ethanol (20%, 4.5 g/kg) by oral gavage, respectively. They received the first 5 days, the first decade of pregnancy, the second decade of pregnancy and the entire period of pregnancy. Mothers were weighed during pregnancy and children were weighed after birth. Mothers were ethically sacrificed after giving birth and their hippocampal brain tissue was extracted. The activities of glutathione peroxidase (GPx), superoxide desmutase (SOD) and malondialdehyde (MDA) in the hippocampus of the samples were evaluated by spectrophotometry. BDNF gene expression was measured by RT-PCR method. SPSS, Excel and one-way analysis of variance and Tukey statistical tests were used for data analysis.

    Results

    The administration of ethanol to pregnant rats did not affect the weight of the mothers, but it caused a decrease in the number and weight of offspring, an increase in MDA, an increase in SOD activity, a decrease in GPx activity and a decrease in BDNF expression compared to the control group.

    Conclusion

    Ethanol had the most adverse effects in the treated groups in the second decade of pregnancy and the entire pregnancy period of mother rats.

    Keywords: Ethanol, Oxidative Stress, BDGF, Pregnancy, Rat
  • Razie Havasali, Abdolhossein Taheri Kalani*, Fardin Fatahi Pages 13-24
    Background & Aim

    Consuming high-fat diet causes obesity and can play a role in increasing free radicals and reducing the activity of antioxidant enzymes. Imbalance between free radicals production and antioxidant defense may lead to liver tissue damage. This study evaluates the effects high intensity interval training (HIIT) on alteration of hepatic antioxidant enzymes in rats fed with high-fat diet.

    Methods

    In this experimental study, 21 male Wistar rats were randomly divided into three groups: control fed with normal diet (n=7), control fed with high-fat diet (n=7), and fed with high-fat diet+ HIIT (n=7). The animals of all three groups were fed with their own diet for 23 weeks. The training group while receiving a high-fat diet, in the final 8 weeks performed the HIIT protocol three times a week. At the end of the intervention, SOD and GPX enzymes in liver tissue were assessed by enzyme colorimetric method.

    Results

    The results showed that liver GPX enzyme levels in the fed with high-fat diet+ HIIT group increased significantly compared to the control fed with normal diet (P=0.003) and control fed with high-fat diet (P=0.001), but hepatic SOD enzyme levels did not change significantly in the three groups (P=0.153).

    Conclusion

    The findings of this study imply that, HIIT presents an antioxidant stress effect on liver tissue in the rats fed with high-fat diet.

    Keywords: Superoxide dismutase, Glutathione peroxidase, Diet, High intensity interval training, Rat
  • Azam Nadali, Maryam Foroughi, MohammadHossein Ahmadi Azqhandi *, Abdolmajid Gholizadeh Pages 25-37
    Background & Aim

    Amoxicillin (AMX) is a commonly used antibiotic in medicine (beta-lactam family). The residue of this compound has been detected in water sources and causes antibiotic resistance.

    Methods

    In this study, a renewable adsorbent based on graphene oxide (graphene oxide nanocomposite modified with CoFe2O4) was synthesized and used to absorb AMX from aqueous medium. The characteristics of the synthesized nanocomposite were evaluated using scanning electron microscopy, X-ray diffraction, pHZPC and BET/BJH.

    Results

    It presented the maximum adsorption capacity based on the pseudo-second-order kinetic model, which is 238.62 mg/g adsorbent, much higher than that reported by different nanoparticles. which can indicate the dominance of the chemical absorption mechanism in this process. The absorption process was investigated using the response procedure method and central composite design (CCD), under different operating conditions of adsorbent dose, initial AMX concentration, temperature and sonication time. In the present study, more than 70% of AMX concentration was removed.

    Conclusion

    In summary, the synthesized nanocomposite as a renewable adsorbent is likely to have significant effects on pharmaceutical wastewater treatment and can be considered as an efficient material for treatment techniques for future research.

    Keywords: Antibiotic, Response surface methodology, Graphene oxide, Amoxicillin
  • MohammadHossein Mostafavi, AbdulReza Karbasi, Maryam Pazoki Pages 38-47
    Background & Aim

    The use of ozone in water and waste water treatment and health and food industries has found an exponential trend due to its compatibility with the environment. Ozone, which is a triatomic molecule of oxygen, is a strong oxidant and unstable free radical that quickly combines with other substances or turns into oxygen after decay. The production of ozone with electricity is simple, but the main challenge is the high cost of electricity consumed by ozone generators. The purpose of this research was to design and build ozone generating devices with less electricity consumption.

    Methods

    In this research, after computer simulation, various types of ozone generators and plasma generators were made with the approach of reducing energy consumption. Since all these equipments are composed of three components, frequency increasing circuits and voltage increasing transformers and reactor based on electric discharge in gas, after designing and simulating all three parts separately, we proceeded to build a complete pilot device for color removal. And the water was disinfected.

    Results

    by making an ozone device that consumes as much as a 30-watt low-power light bulb and by injecting this device's ozone for 5 minutes into water with methylene blue color pollution as an indicator of color pollution and Escherichia coli as an indicator of microbial pollution , while decolorizing, 99% microbicide was achieved in water.

    Conclusion

    In order to produce ozone from cold plasma, integrated construction and simultaneous optimization of the circuit, transformer and reactor have been done. According to the high frequency inverter designed in this research, the ozone production reactor works at a lower temperature.

    Keywords: water disinfection, ozone, plasma
  • Malihe Davoudi, Mahnaz Amini, Zahra Sadat Manzari Pages 48-60
    Background & Aim

    A complex, ambiguous and unpredictable situation like Covid-19 has a profound effect on the physical and mental health of patients and their families. Considering the uncertainty of this disease, it is necessary to investigate the experience of the uncertainty of the disease in patients, for better management of this issue. Therefore, the purpose of this study is to explain the experience of uncertainty of the disease in patients with Covid-19.

    Methods

    A qualitative study was conducted using the descriptive-interpretive phenomenology approach and Van Menen's steps. Sampling started purposefully and continued until data saturation. Data were collected using in-depth semi-structured interviews. The six-step approach of "Van Menen" interpretive phenomenology was used to analyze the data.

    Results

    Data saturation was achieved with the entry of 17 participants. 2 themes and 4 categories were extracted: the theme of the meaning of uncertainty in Covid-19; Enclosed in chains of tension and pain, intensifiers of the onslaught of uncertainty) and responding to the uncertainty of Covid-19; Developing experiences and personal growth and striving for inner solace.

    Conclusion

    Uncertainty of the disease among those suffering from Covid-19 is an unpleasant psychological experience and is associated with conflicting emotions. However, within this uncertainty, patients try to maintain hope for the future with different spiritual and psychosocial strategies.

    Keywords: Covid-19, Disease uncertainty, Phenomenology
  • Tubi Shibani, Seyed Reza Nazimi, Seyed Reza Khatibi * Pages 61-74
    Background & Aim

    Human resources are important and the success factor of organizations, they should be given special attention. The job satisfaction of the employees is the absence of failure to job burnout and disturbance in their personal and social performance, and it ultimately brings benefits to the organizations. In order to increase productivity, organizations pay capital costs to evaluate the annual changes in the job satisfaction of their employees. Therefore, the purpose of this study was to investigate the mediating role of emotional regulation difficulty in the relationship between metacognitive beliefs and rumination with job burnout.

    Methods

    The above descriptive research is of the correlation type and the statistical population of this study was the employees of banks in Mashhad in 1401, 80 people were considered for each variable, and a total of 320 people were selected by simple random sampling method. The participants responded to Moslesh job burnout questionnaire, DERS emotion regulation problem questionnaire, Nolen Hoeksma and Marver rumination questionnaire, and Wells metacognitive beliefs questionnaire.

    Results

    The results of the path analysis showed that metacognitive beliefs and hypocrisy increase employee burnout both directly and indirectly through emotional regulation problems. Metacognitive belief such as (positive belief about worry and negative beliefs about uncontrollability and danger in thoughts and cognitive trust and cognitive awareness) with self-harm results of emotion regulation has a significant positive relationship (p=0.05 and r=0.54) such as (cognitive trust and the belief needed to control thought with and cognitive self-awareness) has a significant inverse relationship with perception of emotion regulation (p=0.05 and r=-0.34), as well as ruminative responses with all changes in emotion regulation. It has a positive relationship (p=0.001 and r=0.31) and job burnout with emotion regulation (not accepting emotional responses, damage in performing the target behavior and limited access to emotional and non-emotional regulation strategies) has a significant Direct and weak relationship. (p=0.05 and r=0.24).

    Conclusion

    These findings confirm The role of metacognitive beliefs and rumination of the individual in reducing the difficulty of emotional regulation is emphasized in order to achieve job burnout.

    Keywords: metacognitive beliefs, rumination, job burnout, emotional dysphoria, emotional regulation difficulty
  • Hamid Qaraei, Rahim Safari*, Abolfazl Hosseinzadeh, Fatemeh Mehravar Pages 75-83
    Background & Aim

    Cataract surgery is the most common intraocular procedure in theworld. Trauma during surgery causes an inflammatory response in the eye. This studyaimed to determine the effect of 1% prednisolone acetate topical drops on pupil dilation and pain after uncomplicated cataract surgery in diabetic and non-diabetic patients.

    Methods

    In this double-blind clinical trial study, 80 patients with cataracts participated. First, the patients were divided into 2 diabetic and non-diabetic groups, and then each group was randomly assigned to 2 intervention and control groups. Intervention groups received 1% prednisolone acetate drops 4 times, 24 hours before surgery, and artificial tear drops were used for the control group. Tearing, pain, photophobia, itching, foreign body sensation and horizontal pupil diameter were compared between 4 groups using chi-square, independent t tests and analysis of variance.

    Results

    Prednisolone Acetate 1% topical drops had a significant effect on pupil dilation (P=0.03). Postoperative photophobia in patients receiving prednisolone drops in non-diabetic patients was significantly lower than in the control group (p=0.001). The severity of postoperative itching in patients receiving prednisolone drops in both non-diabetic (p=0.006) and diabetic (p=0.02) groups was lower than their control groups. The amount of pain reduction in the non-diabetic intervention group was higher than the other groups (p=0.04).

    Conclusion

    The results of this study show that the topical drug prednisolone acetate 1% can be used before cataract surgery as an auxiliary drug to maintain intraoperative dilatation in diabetic and non-diabetic patients and reduce photophobia, pain and itching after surgery.

    Keywords: Cataract, Mydriasis, Diabetes, Prednisolone acetate