فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه
سال یازدهم شماره 2 (تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/11/21
  • تعداد عناوین: 8
|
  • الناز خرداد، فاطمه علیپور*، محمد رضا نیکروش، مهدی جلالی، فریماه بهشتی صفحات 1-13
    زمینه و هدف

    بیماری دیابت و عملکرد غیر طبیعی تیرویید باعث اختلال در سیستم تولید مثلی می شوند که  با عوارضی مانند کاهش میزان تستوسترون، قطر لوله سمی نفروس، میل جنسی، تحرک اسپرم، مورفولوژی اسپرم های طبیعی و باروری همراه است. مشخص شده است که سطح بالای قند خون و کاهش هورمون های تیروییدی ممکن است بر کیفیت اسپرم تاثیر بگذارد و شانس باروری مردان را کاهش دهد. همچنین نشان داده شده است که تغییر در ساختار کروماتین اسپرم در طی فرآیند اسپرماتوژنز، با کاهش تعداد و تحرک و یا مورفولوژی غیر طبیعی اسپرم همراه است. بنابراین این مطالعه با هدف بررسی اثرات دیابت و کم کاری تیروییدی بر کیفیت کروماتین اسپرم طراحی گردید.

    روش ها

    در این مطالعه 60 سر موش نر نژاد Balb/C به صورت تصادفی به 5گروه: 1) کنترل، 2) دیابتی، 3) دیابت +انسولین، 4) شم و 5) گروه کم کاری تیروییدی تقسیم شدند. بعد از 35 روز، اپیدیدیم های چپ برای بررسی کیفیت کروماتین اسپرم با رنگ آمیزی آنیلین بلو خارج گردیدند.

    نتایج

    نتایج این تحقیق نشان داد که، یکپارچگی کروماتین اسپرم بصورت افزایش درصد کروماتین های غیرطبیعی و کاهش کیفیت کروماتین در گروه های دیابتی و کم کاری تیروییدی به طور معناداری در مقایسه با سایر گروه ها تغییر کرد (P<0.05) و درمان با انسولین این پارامتر را در مقایسه با گروه دیابت بهبود بخشید .(P<0/05)

    نتیجه گیری

    یافته های ما نشان داد که دیابت و کم کاری تیروییدی تاثیرات منفی بر یکپارچگی کروماتین اسپرم دارند و ابتلاء به این بیماریهای زمینه ای احتمالا سبب افزایش ناباوری خواهد شد.

    کلیدواژگان: دیابت، کم کاری تیروئیدی، کروماتین اسپرم، موش
  • عباس حیدری، محمد رجب پور* صفحات 14-29
    زمینه و هدف

    خودپایشی مفهومی پیچیده و ذهنی است و تعاریف مختلفی از آن ارایه شده است. عدم فهم صحیح و بکارگیری آن توسط کادر درمان، منجر به افزایش بار مراجعات، تحمیل هزینه و کاهش کیفیت زندگی افراد می شود. این مفهوم به کرات توسط پژوهشگران استفاده شده ولی ابعاد آن بطور کامل شناسایی نشده است. این مطالعه با هدف واضح سازی مفهوم خودپایشی انجام گرفت.

    روش ها

    آنالیز مفهوم خودپایشی، براساس مدل واکر و آوانت (2005) در هشت گام با جستجوی پایگاه های اطلاعاتی PubMed، Web of Science، Scopus، CINAHL، Irandoc، Magiran و SID و با استفاده از کلیدواژه های پایش، خودپایشی، خودکنترلی و خودتنظیمی و همچنین معادل انگلیسی آنها تا سال 1402 (2023) بدون محدودیت زمانی انجام شد.

    نتایج

    خودپایشی مفهومی چندبعدی است. سواد سلامت، انگیزه و هدفمندی از مهم ترین اجزای آن می باشند. این نوع مراقبت و پیگیری در سطوح مختلف فردی، بین فردی، خانواده و جامعه می تواند بروز یابد.

    نتیجه گیری

    مطالعه حاضر ابعاد مختلف مفهوم خودپایشی را مشخص نمود. مطالعات آتی می توانند از نتایج این مطالعه در ایجاد ابزار و هم چنین طراحی مداخلات موثر و چند بعدی استفاده نمایند تا اثرات آن را در سطح گسترده مشهود شود.

    کلیدواژگان: پایش، خودپایشی، تحلیل مفهوم، واکر و اوانت
  • حبیبه هوشمند، نجمه خردنیا، عباس قدرتی، آتنا عبیدی* صفحات 30-45
    زمینه و هدف

    طیف اوتیسم یکی از اختلالات روان شناختی کودکان محسوب می شود. تشخیص به موقع و با دقت این اختلال، اهمیت فراوانی در تامین مراقبت و درمان مناسب کودکان دارد. هدف اصلی این تحقیق، تاکید بر اهمیت ویژگی های مرتبط با بیماری اوتیسم و تشخیص آن با استفاده از یک مدل هوشمند است، چراکه برخی از این ویژگی ها از درجه اولویت بالاتری برخوردارند.

    روش ها

    بدین منظور، از روش تحلیل مولفه اصلی (PCA) برای اولویت بندی ویژگی ها استفاده شد و پس از استخراج ویژگی های بهینه، با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی، به تشخیص خودکار بیماری پرداخته شده است.

    نتایج

    داده های مورد استفاده در این مطالعه از مجموعه داده Kaggle جمع آوری شده اندکه شامل 1054 فرد بوده، که از این تعداد 728 نفر مبتلا به اوتیسم و 326 نفر سالم بوده اند. بررسی های این مطالعه نشان می دهد که حذف تدریجی ویژگی ها و تقلیل از 18 به 12 ویژگی، می تواند به حصول همان دقت در تشخیص طیف اوتسیم با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی، منجر شود.

    نتیجه گیری

    کاهش تعداد ویژگی ها در مدل های هوش مصنوعی برای تشخیص اوتیسم، ضمن کمک به بهبود و بهینه سازی فرآیند تشخیص بیماری، می تواند منجر به کاهش استرس والدین و حفظ حریم خصوصی آنها بدلیل تعداد کمتر سوالات شده و در نهایت منجر به تولید مدل هایی با عملکرد بهتر و تفسیرپذیرتر شود.

    کلیدواژگان: اختلال طیف اوتیسم، شبکه عصبی مصنوعی، تحلیل مولفه اصلی، استخراج ویژگی
  • راهله رهباریان*، غزال عطایی صفحات 46-55
    زمینه و هدف

    گیاه حرا دارای خواص آنتی اکسیدانی و هیپوگلیسمیک می باشد. فلاونویید های گیاه حرا از تشکیل رادیکال های آزاد اکسیژن جلوگیری می کند بنابراین تنش اکسیداتیو ناشی از بیماری های مختلف از جمله دیابت را مهار می نمایند. هدف از این مطالعه مقایسه اثر عصاره هیدروالکلی و فلاونویید تام برگ گیاه حرا بر میزان Bax، Bcl-2، Caspase-9 و پروتیین p53 در بافت تخمدان موش های صحرایی دیابت نوع یک می باشد.

    روش ها

    در این مطالعه تجربی 42 سر موش صحرایی ماده نژاد ویستار به  6 گروه مساوی سالم، کنترل دیابتی، دو گروه دیابتی تحت تیمار با عصاره هیدروالکلی اندام هوایی حرا (50 و 100 mg/Kg) و دو گروه دیابتی تحت تیمار با فلاونویید تام اندام هوایی حرا (50 و 100 mg/Kg)  به طور تصادفی ساده تقسیم شدند. در پایان دوره درمان میزان Bax، Bcl-2، Caspase-9 و p53 در بافت تخمدان توسط روش الایزا سنجش شد.

    نتایج

    با توجه به نتایج به دست آمده، میزانBax ، Caspase-9 و p53 در بافت تخمدان موش های دیابتی تحت تیمار با غلظت های 50 و 100 mg/Kg فلاونویید حرا در مقایسه با گروه کنترل دیابتی به صورت وابسته به دوز تزریقی به  طور معنی داری کاهش و میزان Bcl-2 به طور معنی داری افزایش یافت (05/0>p). میزانBax ، Caspase-9 و p53 در بافت تخمدان گروه تحت تیمار با غلظت 100 mg/Kg عصاره هیدروالکلی در مقایسه با گروه کنترل دیابتی به  طور معنی داری کاهش و میزان Bcl-2 به طور معنی داری افزایش یافت (05/0>p). در مقایسه بین فلاوونویید کل و عصاره هیدروالکلی در غلظت 50 اختلاف معنی داری مشاهده نشد ولی در غلظت 100، فلاونویید تام نسبت به عصاره هیدروالکلی تغییرات معنی داری را در پارامترهای مورد بررسی ایجاد نمود (05/0<p).

    نتیجه گیری

    فلاونویید تام برگ در مقایسه با عصاره هیدروالکلی حرا در کاهش آپوپتوزیس و پروتیین p53 در بافت تخمدان موش های دیابتی نوع یک می تواند موثرتر باشد.

    کلیدواژگان: گیاه حرا، آپوپتوزیس، دیابت، بافت تخمدان، P53، موش صحرایی
  • درسا صادق زاده، الهام سیاسی*، حسین عباسپور صفحات 56-70
    زمینه و هدف

    با افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی و گسترش سویه های مقاوم باکتریایی، استفاده از عصاره های گیاهی برای درمان، گزارش شده است. هدف از این تحقیق، بررسی اثر ضد باکتریایی گیاه درمنه ترکمنی (Artemisia turcomanica) بر سویه های مقاوم  کلبسیلا پنومونیه و تاثیر ان بر بیان ژن های مقاوم به داروی fimH و rmpA  بود.

    روش ها

    از 100 نمونه بالینی جمع آوری شده با تست های بیوشیمیایی سویه های کلبسیلا پنومونیه جداسازی شدند و مقاومت آنتی بیوتیک آن ها با تست دیسک دیفیوژن بررسی شد. حضور ژن های rmpA و fimH  با روش PCR مشخص شد. پس از عصاره گیری از گیاه درمنه ترکمنی، میزان اثر ضدباکتریایی آن در غلظت های مختلف بر سویه های مقاوم اندازه گیری شد. بیان ژن های rmpA و fimH  با روش Real-Time PCR قبل و بعد از تیمار با عصاره گیاهی بررسی شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS آنالیز شدند.

    نتایج

    از تعداد  100 ایزوله ، 30 ایزوله  کلبسیلا پنومونیه شناسایی شد و از این 30 سویه، 10 ایزوله مقاوم به چند آنتی بیوتیک جداسازی شدند.  ژن های fimH و rmpA بترتیب در هشت و هفت سویه مقاوم، حضور داشتند. مقاوم ترین سویه ها در برابر عصاره گیاه درمنه ترکمنی، MIC برابر 200 میکروگرم بر میلی لیتر داشتند. نتایج Real-Time PCR نشانگر کاهش معنادار در بیان ژن های fimH  و rmpA  بعد از تیمار با عصاره گیاهی بود (P<0.001) .

    نتیجه گیری

    بر اساس این نتایج، درمنه ترکمنی می تواند اثر ضد باکتریایی با کاهش بیان ژن های مقاوم به دارو در باکتری کلبسیلا پنومونیه داشته باشد. برای اثبات نتایج این تحقیق، مطالعات بیشتر نیاز است.

    کلیدواژگان: کلبسیلا پنومونیه، درمنه ترکمنی، اثر ضد میکروبی، بیان ژن، مقاومت آنتی بیوتیکی
  • فاطمه محمدی، توحید مبهوت مقدم* صفحات 71-86
    زمینه و هدف

    یکی از عوامل اساسی در تغییر شیوه زندگی افراد چاق، انتخاب روش صحیح فعالیت بدنی و رعایت ملاحظات غذایی است. هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر هشت هفته تمرین دایره ای‏ و‏ مصرف چای قرمز بر برخی آنزیم های کبدی و تغییرات نیمرخ لیپیدی و انسولینی زنان چاق بود.‏

    روش ها

    24 زن چاق به طور تصادفی در 4 گروه تمرین ‏دایره ای‏، تمرین دایره ای‏ به همراه مصرف چای قرمز، مصرف چای قرمز و کنترل قرار گرفتند. تمرین دایره ای به مدت 8 هفته و هر هفته 3 جلسه اجرا شد. نفرات گروه مکمل نیز به مدت 8 هفته روزانه 2 گرم چای قرمز را دریافت نمودند. شاخص های لیپیدی، مقاومت به انسولین، آتروژنیک و برخی آنزیم های کبدی قبل از شروع برنامه تمرینی و پس از آخرین جلسه تمرین از طریق نمونه خونی اندازه گیری شد. داده ها توسط نرم افزار Spss نسخه 21 در سطح معناداری 0/05≥P مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    وزن و شاخص توده بدنی در گروه های تمرین+ مکمل و تمرین کاهش معناداری داشت (001/0=p). درصد چربی نیز در گروه های تمرین+ مکمل و تمرین (001/0=p و 004/0=p) کاهش معناداری داشت. سطوح کلسترول تام در گروه های تمرین+ مکمل و تمرین کاهش معناداری داشت (029/0=pو 001/0=p). سطوح LDL در گروه های تمرین+ مکمل و مکمل کاهش معناداری یافت (017/0=p و 037/0=p). سطوح تری گلیسیرید و HDL در گروه مکمل به ترتیب کاهش و افزایش معناداری داشت (010/0=p و 001/0=p). شاخص آتروژنیک در گروه های تمرین و مکمل کاهش معناداری داشت (021/0=p و 001/0=p). سطوح آنزیم کبدی ALT در گروه تمرین کاهش معناداری یافت (017/0= p).

    نتیجه گیری

    با‎ ‎توجه به نتایج پژوهش حاضر به نظر می رسد استفاده از تمرینات ‏دایره ای به همراه مکمل یاری چای قرمز، احتمالا رویکردی موثر در جهت کاهش وزن ‏محسوب می شود.

    کلیدواژگان: تمرین دایره ای، چای قرمز، آنزیم های کبدی، نیمرخ لیپیدی، زنان چاق
  • فاطمه گواهی کاخکی، محسن ملکی، زهرا عرب بورزو، کیمیا پورشاه نظری، مریم سراجی* صفحات 87-98
    زمینه و هدف

    آرتریت روماتویید شایع ترین بیماری التهابی مفصل در جمعیت عمومی است. مانند بسیاری از بیماری های مزمن دیگر، آرتریت روماتویید در ارتباط با سبک زندگی است. لذا این مطالعه با هدف تعیین ارتباط بین عادات غذایی و فعالیت بدنی در بیماران مبتلا به آرتریت روماتویید شهر زاهدان انجام شد.

    روش ها

    در این مطالعه مورد-شاهدی، تعداد 170 فرد سالم مراجعه کننده به مراکز بهداشتی سطح شهر و 170 بیمار مبتلا به آرتریت روماتویید مراجعه کننده به بیمارستان علی ابن ابی طالب زاهدان در سال 1401 به صورت تصادفی انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های روایی و پایایی شده شامل عادات غذایی و پرسشنامه بین المللی فعالیت بدنی (IPAQ) استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 20 و با استفاده از آزمون تی مستقل و مجذور کای مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    نتایج نشان داد که فراوانی مصرف غذاهای شور (14/7 درصد در مقابل 7/6 درصد) و غذاهای پرچرب بیش از 3 بار در ماه (52/4 درصد در مقابل 35/9 درصد) در این بیماران بیشتر از گروه سالم است. تعداد افراد دارای اضافه وزن در بیماران مبتلا به آرتریت بیشتر از گروه شاهد است و اکثر این بیماران ساعت خواب کمتر از 7 ساعت در روز ، سطح تحصیلات ودرآمد پایین داشتند. همچنین ارتباط معنی داری بین فعالیت بدنی بین دو گروه وجود داشت (0/001=p).

    نتیجه گیری

    ما دریافتیم که سطح فعالیت فیزیکی در این  بیماران در مقایسه با جمعیت عمومی کمتر است و بیماران مبتلا به آرتریت روماتویید عادات غذایی نادرستی دارند. بنابراین،می توان بیماران مبتلا به آرتریت روماتویید به سبک زندگی سالم تشویق نمود.

    کلیدواژگان: عادت غذایی، فعالیت بدنی، آرتریت روماتوئید
  • علیرضا فلاح، شعبان حیدری*، سیده علیا عمادیان صفحات 99-113
    زمینه و هدف

    افزایش نرخ رفتارهای خودجرحی در نوجوانان آن را به یک مشکل اساسی در جوامع تبدیل کرده است. هدف از این مطالعه مقایسه اثربخشی مداخلات با دو روش کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی (MBSR) و درمان متمرکز بر شفقت (CFT) بر تحمل پریشانی، رفتارهای پرخطر، و احساس تنهایی در دانش آموزان دارای رفتارهای خودجرحی می باشد.

    روش ها

    طی این مطالعه تجربی، 45 دانش آموز دختر دارای رفتارهای خودجرحی وارد مطالعه شدند. افراد به صورت تصادفی ساده در سه گروه مداخله 1 (کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی)، مداخله 2 (درمان متمرکز بر شفقت)، و کنترل قرار گرفتند. در گروه مداخله 1 و 2، به ترتیب درمان کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی و درمان متمرکز بر شفقت در 8 جلسه اجرا شد و در گروه کنترل هیچگونه مداخله ای انجام شد. بعد از اتمام جلسات، هر سه گروه پرسشنامه های تحمل پریشانی، رفتارهای پرخطر، و احساس تنهایی را تکمیل کردند و یک ماه بعد، مجددا پیگیری شدند.

    نتایج

    هر دو شیوه مداخله بر بهبود متغیر های تحمل پریشانی و رفتارهای پرخطر تاثیرگذار بود و اثر آن در طول زمان نیز ثابت باقی مانده است (0/01>P). علاوه بر این، هر دو مداخله بر کاهش احساس تنهایی تنها در مرحله پس آزمون تاثیرگذار بوده و اثر آن در طول زمان حفظ نشده است (0/05>P). بین میانگین نمرات دو گروه مداخله ای در هر سه متغیر در هر دو مرحله اختلاف معناداری مشاهده نشد (0/05<P).

    نتیجه گیری

    برگزاری جلسات کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی و درمان متمرکز بر شفقت در بهبود تحمل پریشانی، رفتارهای پرخطر، و احساس تنهایی در دانش آموزان دارای رفتارهای خودجرحی می تواند موثر باشد.

    کلیدواژگان: کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی، درمان متمرکز بر شفقت، خودجرحی، دانش آموزان
|
  • E. Khordad, F.Alipour*, M.Nikravesh, M.Jalali, Farimah Beheshti Pages 1-13
    Background & Aim

    Diabetes and abnormal thyroid function cause disorders in the reproductive system, which are associated with complications such as decreased testosterone, diameter of seminiferous tubule, libido, sperm motility, normal sperm morphology and fertility. It has been found that high blood sugar and decreased thyroid hormones may affect the quality of sperm and reduce the chances of male fertility. It has been also shown that changes in the sperm chromatin structure during the process of spermatogenesis is correlated with reduced number and motility or abnormal sperm morphology. Therefore, this study was designed to investigate the effects of diabetes and hypothyroidism on sperm chromatin quality.

    Methods

    In this study, 60 Balb/C male mice were randomly divided into 5 groups: 1) control, 2) diabetic, 3) diabetes + insulin, 4) sham and 5) hypothyroid group. After 35 days, left epididymis were removed to assess sperm chromatin quality using aniline blue staining.

    Results

    The results of this research showed that sperm chromatin integrity in the diabetic and hypothyroid groups significantly changed as increased the percentage of abnormal sperm chromatin and reduced chromatin quality compared to other groups (P<0.05) and insulin treatment improved this parameter compared to the diabetic group. (P<0.05).

    Conclusion

    Our findings showed that diabetes and hypothyroidism have negative effects on chromatin integrity and suffering from the such diseases will probably increase infertility.

    Keywords: Diabetes, hypothyroidism, chromatin, mice
  • A.Heydari, M. Rajabpour * Pages 14-29
    Background & Aim

    Self-monitoring is a complex and subjective concept, and various definitions of it have been presented. Lack of proper understanding and application by the treatment staff leads to an increase in the burden of referrals, imposing costs and reducing the quality of people's lives. This concept has been used many times by researchers, but its dimensions have not been fully identified. This study was done with the aim of clarifying the concept of self-monitoring.

    Methods

    Analysis of the concept of self-monitoring, based on the model of Walker and Avant (2005) was done in eight steps by searching PubMed, Web of Science, Scopus, CINAHL, Irandoc, Magiran and SID databases and using the keywords monitoring, self-monitoring, self-control and self-regulation, and also their English equivalent without time limit until 1402 (2023).

    Results

    Self-monitoring is a multidimensional concept. Health literacy, motivation and purposefulness are its most important components. This type of care can occur at different individual, interpersonal, family and community levels.

    Conclusion

    The present study identified different dimensions of the concept of self-monitoring. Future studies can use the results of this study to create tools and design effective and multidimensional interventions so that its effects can be seen on a wide scale.

    Keywords: Monitoring, Self-Monitoring, Concept Analysis, Walker, Avant
  • H. Hooshmand, N.Kheradnia, A.Ghodrati, A.Abidi * Pages 30-45
    Background & Aim

    Autism spectrum disorder is one of the psychological disorders in children. Timely and accurate diagnosis of this disorder is of great importance in providing appropriate care and treatment for children. The main objective of this research is to emphasize the significance of features related to autism and their diagnosis using an intelligent model, as some of these features have higher priority.

    Methods

    For this purpose, the principal component analysis (PCA) method was employed to prioritize the features, and after extracting the optimal features, automatic disease diagnosis was performed using artificial neural networks.

    Results

    The data used in this study were collected from the Kaggle dataset, including 1054 individuals, out of which 728 were diagnosed with autism and 326 were healthy. The results of this study indicate that the gradual elimination of features and reduction from 18 to 12 features can lead to achieving the same accuracy in diagnosing the autism spectrum using artificial neural networks.

    Conclusion

    Reducing the number of features in artificial intelligence models for autism diagnosis not only improves and optimizes the diagnostic process but also helps in reducing parental stress and preserving their privacy due to the reduced number of questions. Ultimately, this leads to the generation of models with better performance and interpretability.

    Keywords: Autism spectrum disorder, Artificial neural networks, Principal component analysis, Feature extraction
  • R. Rahbarian *, Gh .Ataei Pages 46-55
    Background & Aim

    Avicennia marina plant has antioxidant and hypoglycemic properties. The flavonoids of the Avicennia marina plant prevent the formation of oxygen free radicals; therefore, it can inhibit the oxidative stress caused by various diseases, including diabetes. This study aimed to investigate the effects of hydroalcoholic extract and flavonoid of mangrove (Avicennia marina) leaves on Bax, Bcl2, Caspase-9 and p53 in ovarian tissue of type 1 diabetic rats.

    Methods

    In this experimental study, 42 rats were randomly  divided into 6 groups: control, non-treated diabetic and 2 leaf total flavonoid -treated diabetic groups (50, 100 mg/ml, and 2 hydroalcoholic extract treated diabetic groups (50, 100 mg/ml). At the end of the treatment period, Bax, Bcl2, Caspase-9 and p53 in ovarian tissue was measured by ELISA method.

    Results

    According to the results, Bax, Caspase-9 and p53 in the ovarian tissue of diabetic rats treated with concentrations of 50 and 100 mg/Kg of total flavonoid of Avicennia marina compared to the diabetic control group significantly decreased in a dose-dependent manner also Bcl2 increased significantly. The amount of Bax, Caspase-9 and p53 in the ovarian tissue of the group treated with a concentration of 100 mg/Kg hydro alcoholic extract significantly decreased and the amount of Bcl-2 increased significantly compared to the diabetic control group. In the comparison between total flavonoid and hydro alcoholic extract at a concentration of 50, no significant difference was observed, but at a concentration of 100, total flavonoid compared to the hydroalcoholic extract caused significant changes in the investigated parameters.

    Conclusion

    Total leaf flavonoid of Avicennia marina is more effective in reducing apoptosis and p53 protein in ovarian tissue of type 1 diabetic rats compared to Avicennia marina hydro alcoholic extract.

    Keywords: Avicennia marina, apoptosis, Diabetes, ovarian tissue, p53, Rat
  • D . Sadeghzadeh, E.Siasi *, H .Abbaspour Pages 56-70
    Background & Aim

    By antibiotic resistance growing and improvement of resistant bacteria strains, was reported useing of plant extracts considering. The aim of this study was to identification the antibacterial effect of Artemisia turcomanica on Klebsiella pneumoniae resistant strains and its effect of fimH and rmpA drug resistance genes expression.

    Methods

    From 100 clinical samples were collected, Klebsiella pneumoniae strains were detected by biochemical tests and their antibiotic resistance was identified by disk diffusion test. The presence of fimH and rmpA genes was found using PCR technique. After of Artemisia turcomanica extraction, its antibacterial effect was evaluated of different concentrations against resistance strains. Expression of fimH and rmpA genes with the Real-Time PCR method, before and after of treatment with herbal extract was investigated. Data by SPSS software was analyzed.

    Results

    Among the 100 isolates, 30 isolates were identified as Klebsiella pneumoniae and from these 30 isolates, 10 isolates with resistance to several antibiotics were selected. The fimH and rmpA genes in eight and seven resistant strains, respectively, were existed. The most resistant strains against the Artemisia turcomanica extract were found with MIC equal to 200 μg/ml. The Real-Time PCR results shown a significant decrease in the fimH and rmpA genes expression after of herbal extract treatment (P<0.001).

    Conclusion

    According of these results, Turkmen herb could be given antibacterial effect with decrease of resistance genes expression in Klebsiella pneumoniae. For confirming of these results, requests more research.

    Keywords: Artemisia turkmanica, Klebsiella pneumoniae, antimicrobial effect, gene expression, antibiotic resistanc
  • F.Mohammadi, T.Mabhout Moghadam * Pages 71-86
    Background & Aim

    One of the main factors in changing the lifestyle of obese people is choosing the correct method of physical activity and following dietary considerations. The purpose of this research was to investigate the effect of eight weeks of circuit training and consumption of red tea on some liver enzymes and lipid profile and insulin changes in obese women.

    Methods

    24 obese women were randomly divided into 4 groups: circuit training, circuit training with red tea consumption, red tea consumption and control. Circuit training was performed for 8 weeks and 3 sessions per week. The subjects of the supplement group also received 2 grams of red tea daily for 8 weeks. Lipid indices, insulin resistance, atherogenic and some liver enzymes were measured before the start of the training program and after the last training session through blood samples. The data was analyzed by Spss software version 21 at a significance level of P≥0.05.

    Results

    Weight and body mass index were significantly reduced in exercise + supplement and exercise groups (p=0.001). The percentage of fat also decreased significantly in the exercise + supplement and exercise groups (p=0.001 and p=0.004). Total cholesterol levels were significantly reduced in exercise + supplement and exercise groups (p=0.029 and p=0.001). LDL levels were significantly decreased in exercise + supplement and supplement groups (p=0.017 and p=0.037). Triglyceride and HDL levels in the supplement group decreased and increased significantly (p=0.010 and p=0.001). Atherogenic index was significantly decreased in exercise and supplement groups (p=0.021 and p=0.001). ALT liver enzyme levels decreased significantly in the training group (p=0.017).

    Conclusion

    According to the results of the present study, it seems that the use of circular exercises with the help of red tea is probably considered an effective approach for weight loss.

    Keywords: Circuit Training, Red Tea, Liver Enzyme, Lipid Profile, Obese Women
  • F. Govahi Kakhki, M.Maleki, Z .Arab Borzu, K .Pourshahnazari, M.Seraji * Pages 87-98
    Background & Aim

    Rheumatoid arthritis is the most common disease in the general society. Like many other chronic diseases, rheumatoid arthritis is related to lifestyle. The result of this study was conducted with the aim of determining the relationship between food habits and physical activity in patients with rheumatoid arthritis in Zahedan.

    Methods

    In this case-control study, 170 healthy individuals referring to health centers in the city and 170 rheumatoid arthritis patients referred to AliIbnAbiTaleb Zahedan Hospital in 1401 were randomly selected. Validity and reliability questionnaires including eating habits and International Physical Activity Questionnaire (IPAQ) were used to collect data. Data were analyzed using SPSS version 20 software and using t-test and chi-square.

    Results

    The results showed that salty foods (14.7% vs. 7.6%) and high-fat foods more than 3 times a month (52.4% vs. 35.9%) were more common in these patients than in the group. It is healthy. The number of overweight people in arthritis patients is more than the control group, and most of these people sleep less than 7 hours a day, have a low level of education and low income. There was also a significant relationship between physical activity between the two groups (p=0.001).

    Conclusion

    We found that the level of activity in these areas is lower compared to the general population. Rheumatoid arthritis patients have bad food habits. Therefore, a healthy lifestyle should be followed in patients with rheumatoid arthritis.

    Keywords: Food habit, Physical activity, Rheumatoid arthritis
  • A. Falah, Sh.Heydari *, Seyedeh Olia Emadian Pages 99-113
    Background & Aim

    The increase in the rate of self- injurious behaviors in teenagers has turned it into a major problem in societies. The aim of this study is to compare the effectiveness of interventions with two methods of mindfulness-based stress reduction (MBSR) and compassion-focused therapy (CFT) on distress tolerance, high-risk behaviors, and feelings of loneliness in students with self-injurious behaviors.

    Methods

    In this semi-experimental study, 45 female students with self- injurious behaviors were included. Samples were randomly divided into three groups (N=15): 1. mindfulness-based stress reduction group, 2. compassion-focused therapy group, and 3. control group. In the first and second group, 8 sessions of mindfulness-based stress reduction and compassion-focused therapy sessions were held, respectively. In the control group, no intervention was performed. After the sessions, all groups completed the distress tolerance, high-risk behaviors, and feeling of loneliness questionnaires and were followed up a month later.

    Results

    The findings of this study revealed that both methods were effective in improving the variables of distress tolerance and high-risk behaviors, and its effect remained constant over time (P<0.01). In addition, both interventions were effective in reducing the feeling of loneliness only in the post-test phase and its effect was not maintained over time. No significant difference was observed between the average scores of the two experimental groups in all three variables in both stages (P < 0.05).

    Conclusion

    Holding mindfulness-based stress reduction as well as compassion-focused therapy sessions is effective in improving distress tolerance, high-risk behaviors, and feeling of loneliness in students with self- injurious behaviors.

    Keywords: Mindfulness-based stress reduction, Compassion-focused therapy, Students, self-injurious behaviors