فهرست مطالب

نشریه رویکردی نو بر آموزش کودکان
سال پنجم شماره 2 (پیاپی 16، تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/05/01
  • تعداد عناوین: 19
|
  • محمد خوش منظر*، اسماعیل دو هزاری صفحات 1-8
    هدف این پژوهش بررسی رابطه ی تکنولوژی آموزشی در آموزش انفرادی دیدگاه بلوم درکتاب سبک تفکرو زندگی جدید التالیف دوره ی اول متوسطه پایه ی هفتم در منطقه رودهن در دوره کرونا بود. این پژوهش از حیث هدف در زمره تحقیقات همبستگی و از حیث روش توصیفی پیمایشی محسوب می شود. جامعه آماری این پژوهش کلیه دانش آموزان مدارس دوره ی اول متوسطه منطقه رودهن را تشکیل می دهند که در سال تحصیلی 1400-1399 بودند که طبق جدول مورگان و با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبی، 286 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. جهت جمع آوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. جهت تعیین روایی وپایایی پرسشنامه با استفاده از ضریب آلفای کرانباخ  87% برای مهارت های سبک تفکرو زندگی  بدست آمد. روش آماری در این پژوهش آمار استنباطی بود و برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون استفاده گردید. نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که بین مولفه های مهارت های سبک تفکرو زندگی با کلیه مولفه های تکنولوژی آموزشی دربین دانش آموزان دوره اول متوسطه در منطقه رودهن رابطه معنادار وجود دارد.
    کلیدواژگان: کتاب سبک تفکرو زندگی، تکنولوژی آموزشی، دانش آموزان دوره اول متوسطه و کرونا
  • سمینه آشناگر*، زبیر صمیمی صفحات 9-15

    آموزش در فضای مجازی نقاط بسیار زیادی در بردارد. در این مقاله به نقاط ضعف آن پرداخته می شود. یکی از نقاط ضعف آموزش مجازی در کشور ما، سرعت پایین اینترنت و نبود زیرساخت های کافی است. عدم امکان آموزش چهره به چهره، یکی دیگر از مشکلات آموزش مجازی است. ارتباط چهره به چهره، یکی از برانگیزاننده های مفید در امر یادگیری استاهداف پژوهش:هدف از پژوهش حاضر بررسی معایب و چالش های آموزش مجازی درس ریاضی در سال تحصیلی 1400-1401 است.روش تحقیق: اطلاعات با استفاده از آزمون های آماری توصیفی و آزمون تی تجزیه و تحلیل شد. میانگین و انحراف معیار نمره کل مزایا آموزش مجازی (میانگین از 5نمره) در دانش آموزان با آموزش مجازی 1/3 و در دانش آموزان بدون آموزش مجازی 8/2 بدست آمد. جامعه آماری: جامعه آماری ، کلیه دانش آموزان سه دبستان (امام صادق (ع) پرکستان،صادقین انگوری،علامه مجلسی شیشکاندپ) شهر سربازمیباشد. تعداد کل جامعه آماری شامل 3 دبستان به تعداد 270 دانش آموز و جامعه آماری نمونه ی ما شامل 69 نفره بوده است. نتیجه گیری نتایج تحلیل داده ها نشان داد که بکارگیری آموزش مجازی درس ریاضی با توجه به امکانات موجود عملکرد مناسبی را از نشان نمیدهد حال آنکه با استفاده از نرم افزار ها و تجهیزات بروز تر بتوان این چالش را بهبود بخشید. فراگیران به تاثیرگذاری آموزش درس ریاضی به صورت مجازی با برنامه های تولید محتوای الکترونیکی بروز اذعان داشتند. بهتر است آموزش نرم افزارهای بروز آموزشی در اولویت ضمن خدمت دبیران قرار گیرد.

    کلیدواژگان: آموزش مجازی، معایب، ریاضی، آموزش ابتدایی، آموزش ریاضی
  • پریناز بنیسی، مسعود رضایی*، لیلا شیری صفحات 16-22
    مقدمه

    مرور سیستماتیک اگر به صورت متا آنالیز هدایت شود می تواند بسیار مفید باشد. متاآنالیز در یک برداشت عمومی به عنوان تولید و سنتز اطلاعات از مطالعات اولیه تعریف می شود. یک مرور سیستماتیک صحیح در یک موضوع، نیاز به جمع آوری و آنالیز همه داده های منتشر شده دارد.

    روش شناسی:

    در این پژوهش راهبرد جستجوی الکتورنیکی توسط محققین با رویکرد مطالعات موردی کاربرد متاآنالیز در حوزه روانشناسی بخصوص روانشناسی بالینی و علوم تربینی با کلید واژه های مرور سیستماتیک، متا آنالیز، پریزما و تورش مورد پژوهش، روش شناسی تحقیق و ارزیابی مزایای و چالش ها قرار گرفته است.

    یافته ها

    متخصصین درحوزه های مختلف به منظور ارتقا سطح آگاهی خود در زمینه های موردنظر، مقالات مروری منظم و متاآنالیز را بررسی می نمایند و بسیاری از محققین و حتی سازمان ها به دلیل اعتبار بالای این مقالات در جهت بهره گیری از آنان اقدام می نمایند. این در شرایطی است همانقدر که بهره گیری درست از این تکنیک می تواند مفید، سازنده و قابل اتکا باشد رویه نادرست بهره بردن از این تکنیک ممکن است موجب گمراهی و ترویج یافته غلط در بین محققین گردد.

    نتیجه گیری

    این روش یکی از مهمترین روش ها برای اثبات فروض (مبتنی بر مطالعات گذشته) مساله قابل طرح در تحقیق می باشد.این در صورتی است که مراحل اجرای تحقیق همانگونه که در مقاله اشاره شده است، صورت پذیرد و محققین با خطاهایی از قبیل خطر تورش، خطای رندم، خطرات ناشی از طراحی، داده های اولیه غیرقابل اعتماد و...آشنایی داشته باشد.

    کلیدواژگان: مرور سیستماتیک، متاآنالیز، پریزما، تورش &emsp
  • حامد عزیزی* صفحات 23-34
    مدرسه از عوامل محیطی کمک کننده در تحول روانی نوجوانان است. مهمترین مکان برای بهبود سلامت در بین کودکان و نوجوانان مدرسه می باشد و به همین منظور متولیان امر تعلیم و تربیت در تلاش هستند که با ایجاد شرایط مناسب در مدارس زمینه بهزیستی دانش آموزان را افزایش دهند. هدف از پژوهش حاضر پیش بینی بهزیستی مدرسه بر اساس حمایت عاطفی ادراک شده و تاب آوری تحصیلی می باشد. جامعه آماری این پژوهش را 821 نفر از دانش آموزان دختر مقطع دوم متوسطه شهرستان بانه تشکیل دادند. با توجه به پاندمی کووید-19 و عدم حضور دانش آموزان در مدرسه، پرسشنامه های بهزیستی مدرسه، حمایت عاطفی ادراک شده و تاب آوری تحصیلی (ARI) بصورت یک لینک اینترنتی در اختیار دانش آموزان قرار گرفت. پس از تکمیل پرسشنامه، دیتای آنها جمع آوری و برای تحلیل وارد نرم افزارهای EXEL و SPSS شد. نتایج حاصل از مقدار چولگی و کشیدگی بهزیستی مدرسه با حمایت عاطفی ادراک شده و تاب آوری تحصیلی نشان از نرمال بودن توزیع متغیرها در این پژوهش می دهند. نتایج حاصل از پژوهش نشان دادند که مقادیر ضریب همبستگی پیرسون برای بهزیستی مدرسه با حمایت عاطفی ادراک شده و تاب آوری تحصیلی در سطح 1% دارای ارتباط معنی دار مثبت می باشد.
    کلیدواژگان: بهزیستی مدرسه، حمایت عاطفی ادراک شده، تاب آوری تحصیلی
  • لادن سلیمی*، الهه رفاکار صفحات 35-45
    هدف از این پژوهش حاضرمعرفی جایگاه سواد مالی در نظام آموزش و پرورش می باشد. این پژوهش از نوع توصیفی به روش مروری سیستماتیک آمیخته است. پژوهش منتشر شده بدین گونه بوده است که برای جمع آوری این اطلاعات از پایگاه اطلاعاتی مگ ایران، نورمگز، پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی، ایرانداک، google scholor، since direct ،springer و در مجلات و فصلنامه بررسی درسی ، برنامه درسی مالی ، مولفه های برنامه درسی مالی ، سواد مالی ،سواد اقتصادی و ترکیبی دربازه زمانی بین سال 2017 تا 2020میلادی مورد جستجو قرارگرفت . با روش نمونه گیری هدفمند ، از میان 172مقاله و پایان نامه مورد بررسی شده 24 مقاله مرتبط با موضوع انتخاب شدند . سپس باتوجه به مولفه های برنامه درسی مالی در نظام آموزش و پرورش از مقاله های مرتبط استخراج و در قالب ساختاری تنظیم شد. نتایج این پژوهش نشان می دهد که با توجه به نقش سواد مالی و اقتصادی در دنیای امروز تاکید بیشتر بر مولفه های سواد مالی و اقتصادی در محتوای کتب درسی بیش از پیش ضروری به نظر می رسد و رویکرد های فعال تدریس در آموزش این مفاهیم مورد انتظار است. معلم نقش راهنما و تسهیل گر دارد و می توان از منابع متنوع استفاده کرد.
    کلیدواژگان: برنامه درسی مالی، آموزش و پرورش، آموزش مالی، سواد مالی
  • مرجان حلوایی صفحات 46-56

    هدف از پژوهش حاضر، برطرف کردن اختلال خواندن علیرضا دانش آموز پایه چهارم دبستان هجرت ایچی می باشد. روش تحقیق، روش کتابخانه ای در قالب اقدام پژوهی می باشد. به این منظور، جهت حل مسیله مشکل خواندن در دانش آموزم، به بررسی پژوهش های موجود در این زمینه پرداخته شد و با توجه به یافته های پژوهش ها به راه حل هایی برای حل این مسیله دست یافتم. نتایج نشان می دهد که استفاده از کارت آموزشی توانسته است به نحو چشمگیری درتقویت مهارت های خواندن علیرضا موثر واقع شود. همچنین نتایج  نشان داد استفاده از کارت آموزشی و تابلو ارزشیابی توصیفی توانسته به عنوان محرکی در جهت ایجاد یادگیری بیشتر دانش آموز موثر واقع شود و با تحریک انگیزش دانش آموز، مهارت های خواندن را در او تقویت نموده است. علیرضا که در خواندن فوق العاده ضعیف بود و نمی توانست به راحتی از روی درس بخواند و اکثر مواقع سطرها را گم می کرد و بعضی کلمات را با مکث بسیار زیاد می خواند، اکنون با استفاده از راهکارهای اجرا شده، به راحتی می تواند از روی متن های کتاب، روان بخواند و مشکلی در خواندن درس ها ندارد. بنابراین می توان بیان کرد که معلم تا حدود زیادی در حل مشکل خواندن دانش آموز، موفق عمل کرده است.

    کلیدواژگان: اختلال خواندن، روان خوانی، دانش آموز، پایه چهارم
  • اکرم مهتری خوراسگانی* صفحات 57-72

    آموزش خواندن و نوشتن به عنوان کلید ورود به نظام آموزش رسمی کشور، اهمیت آموزش صحیح،خلاقانه وکارآمدرادر پایه اول ابتدایی دو چندان کرده است. در پایه اول ابتدایی ،درس فارسی وآموزش حروف الفباوبه تبع آن فراگرفتن کلمه وسپس جمله سازی ،از نظر آموزش مهارتهای زبانی و ایجاد انگیزه و علاقه به فراگیری سایر دروس برای نظام آموزشی، جنبه محوری دارد.دانش آموزان از طریق زبان آموزی،علاوه بر ترکیب و جابجایی کلمات ،بر انبوه بی کرانی از مفاهیم و تصورات،اندیشه ها،احساس ها و تصاویر هنری ،منطق و فلسفه زبان احاطه می یابند . به همین دلیل طراحی و اجرای یک برنامه موثر زبان آموزی در پایه اول ابتدایی مستلزم اعمال ظرافت و دقت خاصی است . معلم است که می تواند با اتخاذ شیوه های گوناگون مبتنی بر ساختار شتاختی کودکان ، فرایند یادگیری را تعالی بخشد و بااستفاده از روش های خلاق وکار آمدو تغییر نگرش در شیوه ی تدریس و اصلاح موانع موجود ،در راه افزایش میزان یادگیری وبه کمال رساندن شخصیت دانش آموزان ،گام برداشته و با استفاده از نیروی خلاق دانش آموزان ،آینده ای مطمین و امیدوار را به آنان نوید دهد.در این اقدام پژوهی که با هدف ایجاد انگیزه ی بیشتر از انواع بازی های متنوع با بهره گیری از ورزش (تلفیق ورزش با دروس دیگر) در بین 22 نفرازدانش آموزان پایه اول دبستان دخترانه شهدای دشتی 2 ودرسال تحصیلی 98-97 انجام شد سعی شد که با استفاده از ورزش در روند یادگیری دروس دیگر در دانش آموزان تغییر مثبت وچشمگیری ایجاد شده وفرایند یادگیری آنان تسهیل یابد.

    کلیدواژگان: دانش آموز، بازی، انگیزه
  • مهدی محمدپناه*، مجید قبادی صفحات 73-84
    هدف از مقاله حاضر تاثیر آموزش مجازی بر پیشرفت تحصیلی و خودکارآمدی دانشجویان دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی است. تحقیق حاضر از نوع کاربردی، پیمایشی مقطعی و همچنین همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش را کلیه دانشجویان دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی تشکیل داده اند که تعداد آنها 1700 نفر است. در این راستا با استفاده از فرمول کوکران 313 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. در این تحقیق پیشرفت تحصیلی دارای 5 مولفه خودکارآمدی، تاثیرات هیجانی، برنامه ریزی، فقدان کنترل پیامد و انگیزش است. همچنین آموزش مجازی از سه مولفه کیفیت سیستم، کیفیت اطلاعات و کیفیت خدمات تشکیل شده است. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه استاندارد استفاده شد و در نهایت داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزارهای SPSS و smartPLS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد آموزش مجازی تاثیر مثبت و معناداری بر پیشرفت تحصیلی و خودکارآمدی دانشجویان دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی دارد. همچنین از میان مولفه های آموزش مجازی تاثیر کیفیت خدمات و کیفیت سیستم بر خودکارآمدی و پیشرفت تحصیلی موردتایید قرار گرفته و تاثیر مولفه کیفیت اطلاعات معنادار نبود.
    کلیدواژگان: آموزش مجازی، پیشرفت تحصیلی، خودکارآمدی
  • مرضیه قائمی منش* صفحات 85-93

    یکی از موضوعات مهم در نظام آموزش و پرورش، آموزش و انتقال صحیح مفاهیم دینی و تعمیق باورهای دینی در نوجوانان است. بدین منظور، مسیولان امر موظف هستند با فراهم کردن برنامه های تربیتی سالم و اصولی، شرایط مطلوب برای پرورش نسلی با ایمان و مذهبی را فراهم سازند. هدف پژوهش حاضر بررسی میزان اثربخشی برنامه های آموزش دینی اعم از رسمی و غیررسمی، بر بعد شناختی نگرش دینی دانش آموزان دختر دوره متوسطه شهر تهران است. مسیله این است که آیا برنامه های آموزش دینی، با این همه هزینه هایی که می شود، اثربخش هست یا خیر. برای انجام این امر از روش توصیفی (پیمایشی) که طی آن به پیمایش و سنجش بعد شناختی نگرش دینی و توصیف ویژگی های جمعیت شناختی از قبیل پایه تحصیلی و رشته تحصیلی پرداخته شده، استفاده گردید. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانش آموزان دختر دوره متوسطه شهر تهران است که جمعا 164552 نفر می باشند. از این تعداد دانش آموز، 400 نفر به عنوان حجم نمونه تعیین گردید. ابزار تحقیق حاضر عبارتست از پرسشنامه محقق ساخته که در راستای سنجش بعد شناختی نگرش دینی دانش آموزان تدوین گردید. در این تحقیق که از نمونه گیری خوشه ای تصادفی استفاده شد، این نتایج حاصل گردید که نگرش دینی دانش آموزان در حد زیاد و مطلوب می باشد. از میان گویه های مختلف بعد شناختی، گویه: «خداوند خالق همه هستی است.» بالاترین نمره را به خود اختصاص داد. همچنین میزان تاثیر برنامه های آموزش دینی بر بعد شناختی نگرش دینی دانش آموزان، بر حسب متغیرهای مختلف پایه تحصیلی و رشته تحصیلی، تفاوت معنادار نداشت.

    کلیدواژگان: تربیت دینی، برنامه آموزش دینی، بعد شناختی، نگرش دینی، دانش آموز دختر
  • فائزه اربابی*، محسن روشنیان، ماریه کریمی دادکان صفحات 94-101
    هدف

    هدف از پژوهش بررسی مسایل ارزشیابی درس علوم و ریاضی در یادگیری الکترونیکی از دیدگاه دانش آموزان ابتدایی مناطق محروم بوده است.

    روش تحقیق: 

    روش پژوهش توصیفی پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش کلیه دانش آموزان ششم ابتدایی شهر چابهار بودند. تعداد دانش آموزان 678 نفر است.

    روش آماری:

     نمونه آماری پژوهش حاضر با توجه به جدول مورگان و به صورت تصادفی ساده تعداد 248 دانش آموز به عنوان نمونه انتخاب شد. در این پژوهش ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته است. با مشورت اساتید و متخصصان حوزه آموزش و اعمال نظر آنان و انجام اصلاحات، روایی محتوایی و صوری پرسشنامه تایید گردید. ضریب آلفای کرونباخ پرسشنامه 89/0بدست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون استنباطی آزمون t تک نمونه ای استفاده شد.

    نتیجه

    نتایج نشان داد از دیدگاه دانش آموزان ابتدایی شهر چابهار مشکلات فنی و مهارت معلمان از مشکلات ارزشیابی یادگیری الکترونیکی است. با توجه به مشکلات اشاره شده در زمینه ارزشیابی الکترونیکی و مزایای ارزشیابی تکوینی باید در زمینه روش های ارزشیابی مرسوم بازبینی نمود.

    کلیدواژگان: ارزشیابی، یادگیری الکترونیکی، دانش آموزان
  • شیوا معصوم پرست* صفحات 102-107
    زمینه

    یکی از مهم ترین عوامل تعیین کننده ارتقاء سلامت روان و بهزیستی روانشناختی نوجوانان نحوه سبک زندگی آنها است که می تواند در جهت پیشگیری از آسیب های اجتماعی مثمر به ثمر باشد. با توجه به نقشی که دانش آموزان هر کشور در بالندگی آن ایفا می کنند، سرمایه گذاری در امر آموزش و تربیت صحیح آنان ضرورتی اجتناب ناپذیر است.

    هدف

    پژوهش حاضر با هدف نقش سبک زندگی اسلامی با رویکرد مهارت محور در ارتقاء بهزیستی روانشناختی انجام شد.

    روش

    پژوهش از نوع کاربردی بوده است . جامعه آماری دانش آموزان دبیرستان متوسطه دوم شهر تهران بودند. ابزار: منابع گردآوری اطلاعات، مصاحبه و پرسشنامه (سبک زندگی اسلامی کاویانی و بهزیستی روانشناختی ریف) بود.

    یافته ها

    یافته های این پژوهش ضرورت کاربرد برنامه های آموزش مهارت های زندگی با رویکرد اسلامی در راستای بهبود بهزیستی روان شناختی را خاطر نشان می سازد.

    نتایج

    نتایج مداخلات آموزشی توانست منجر به عملکرد بهتر شود لذا پیشنهاد می شود به عنوان راهبردی موثر در سراسر مراکز آموزشی کشور استفاده شود.

    کلیدواژگان: بهزیستی روانشناختی، سبک زندگی اسلامی، رویکرد مهارت محور، مهارت های زندگی
  • طراحی مدل رهبری اخلاقی مبتنی بر رویکرد مسئوولیت پذیری اجتماعی در دانشگاه پیام نور استان خراسان رضوی
    محمدحسن جباری*، حسین مومنی مهموئی، امید ونداد صفحات 108-116
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر طراحی مدل رهبری اخلاقی مبتنی بر رویکرد مسیوولیت پذیری اجتماعی در دانشگاه پیام نور استان خراسان رضوی بود.

    روش

    پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ روش از نوع پژوهشی های ترکیبی با تلفیق روشی کیفی و کمی یک مدل قابل قبول که مستخرج از تجارب و نظرات خبرگان این حوزه می باشد، ارایه گردد. لذا در بخش نخست با استفاده از مصاحبه با خبرگان و سپس پیاده نمودن متن صوتی این مصاحبه در نرم افزار مکس کیودا از طریق کدگذاری شاخص های مورد نظر در رابطه با مدل هدف پژوهش تحلیل های لازم در بخش های بعدی صورت گرفت. سپس با استفاده از فراوانی و شاخص های کدگذاری تفسیری مولفه های شناسایی شده رتبه بندی شدند و در نهایت مدل پژهش ارایه شد.جامعه آماری در بخش کیفی که نتایج حاصل از مصاحبه در نرم افزار مکس کیودا پیاده می شود، جامعه آماری شامل کارکنان دانشگاه پیام نور استان خراسان رضوی می باشند. سپس بر اساس جدول مورگان حجم نمونه برابر 205 نفر از کارکنان دانشگاه پیام نور استان خراسان رضوی می باشد که با توجه به شیوع ویروس کرونا و عدم حضور تمامی کارکنان به صورت تمام وقت نمونه گیری به صورت تصادفی صورت گرفت.

    یافته ها

    ابتدا در بخش کیفی با پیاده سازی مصاحبه های صورت گرفته با کارکنان دانشگاه پیام نور استان خراسان رضوی در نرم افزار مکس کیودا شاخص های نهایی مدل رهبری اخلاقی مبتنی بر رویکرد مسیوولیت پذیری اجتماعی در دانشگاه پیام نور استان خراسان رضوی ارایه می گردد

    کلیدواژگان: رهبری، رهبری اخلاقی، مسئولیت پذیری، دانشگاه پیام نور
  • مهدیه نادری تهرانی* صفحات 117-130

     هدف پژوهش حاضر بررسی پیشبینی عملکرد شغلی و رضایت از زندگی معلمان توسط خوددلسوزی، دلسوزی برای دیگران با نقش میانجی گر تاب آوری می باشد، این پژوهش از نظر هدف کاربردی بوده به روش توصیفی- همبستگی انجام گرفته است. جامعه آماری پژوهش معلمان مدارس دولتی دوره اول ابتدایی شهر بهارستان ناحیه 3 اصفهان در سال 1400-1401 به تعداد 198 نفر بوده و تعداد 127 نفر نمونه مورد نیاز بر اساس فرمول کوکران تعیین شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه بود. پس از توزیع پرسشنامه ها، نهایتا 124 پرسشنامه تکمیل شده، مبنای تجزیه و تحلیل قرار گرفت. روایی پرسشنامه ها با استفاده از روایی صوری و روایی محتوا تایید شد. پایایی آن ها نیز توسط شاخص آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی مورد بررسی قرار گرفته و تایید شد. نرم افزار مورد استفاده برای تجزیه و تحلیل داده ها در دو سطح آمار توصیفی و آمار استنباطی نرم افزار اس پی اس اس 20 و پی ال اس ورژن 3 بود. رابطه خوددلسوزی با تاب آوری و رضایت زندگی تایید شد، و در ارتباط با متغیر دلسوزی برای دیگران تنها رابطه آن با عملکرد شغلی مورد تایید واقع شد. رابطه تاب آوری نیز با رضایت زندگی و عملکرد شغلی مثبت و معنادار بود. نتایج نشان داد تاب آوری نقش میانجی گر بین خوددلسوزی با رضایت زندگی و عملکرد شغلی دارد. این در حالی است که نقش میانجی تاب آوری در ارتباط با متغیر دلسوزی برای دیگران با متغیرهای وابسته رضایت زندگی و عملکرد شغلی تایید نشد.

    کلیدواژگان: عملکرد شغلی، رضایت از زندگی، خوددلسوزی، دلسوزی برای دیگران
  • فائزه وطن خواه* صفحات 131-137

    انگیزه تحصیلی، انگیزه درونی روان شناختی فراگیری است که با اثرگذاری بر انواع مختلف فعالیتهای تحصیلی به تمایل فرد برای رسیدن به هدفهای تحصیلی اشاره دارد که براین اساس این تحقیق نیز با عنوان تاثیر آموزش الکترونیکی بر انگیزش و پیشرفت تحصیلی درس زیست شناسی، دوره متوسطه میباشد.اهداف پژوهش: هدف این مقاله بررسی تاثیر آموزش مجازی درس زیست شناسی در مدارس بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان است. برای این منظور، یک آزمایش با گروه کنترل و گروه آزمایشی انجام شده است.روش این پژوهش با توجه به موضوع و هدف آن، شبه آزمایشی) طرح دو گروهی مستقل (آزمایش و گواه) با اجرای آزمون است .در گروه کنترل، دانش آموزان به روش سنتی درس خوانده و در گروه آزمایشی، دانش آموزان با استفاده از روش های مختلف آموزش مجازی درس خوانده اند.جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دانش آموزان در حال تحصیل در پایه متوسطه رشته علوم تجربی دوره متوسطه شهر راسک در سال تحصیلی 1401-1400 بوده که 70 نفر می باشد. حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان 59 نفر تعیین شد. نتیجه میتوان گفت تفاوت معنی داری بین دانش آموزان گروه گواه و آزمایش در انگیزش تحصیلی و یادگیری درس زیست شناسی با استفاده از تابلوی هوشمند وجود دارد. یافته ها حاکی از تفاوت معنادار بین دانش آموزان گروه گواه و آزمایش از نظر انگیزش تحصیلی و یادگیری درس زیست شناسی با استفاده از تابلوی هوشمند به عنوان یک ابزار الکترونیکی میباشد، این نتایج نقش واهمیت استفاده از تابلوی هوشمند را در تدریس نشان می دهد.

    کلیدواژگان: آموزش مجازی، آموزش الکترونیک، پیشرفت تحصیلی، درس زیست شناسی
  • مریم مصلح*، بهزاد رضائی فرد صفحات 138-146

    هدف پژوهش شناسایی، رتبه بندی مولفه های بازاریابی آموزشی در مدارس غیرانتفاعی شهر تهران است. این مقاله از نظر هدف کاربردی، از نظر روش گردآوری داده ها میدانی و از نظر روش اجرا  نیز آمیخته  (کیفی و کمی) است. جامعه مورد مطالعه در مرحله کیفی شامل کلیه معلمین کلیدی و خبرگان حوزه بازاریابی آموزشی و در بخش کمی شامل استادان حوزه های مختلف بازاریابی و ذینفعان مدارس غیرانتفاعی (شهر تهران) می باشد. در بخش کیفی ابزار گردآوری داده ها مصاحبه نیمه ساختار یافته و در بخش کمی پرسشنامه می باشد.

    یافته ها

    مهم ترین عوامل اثرگذار درونی (عواملی که مربوط به داخل سازمان می شود.) بربازاریابی آموزشی در مدارس غیرانتفاعی شامل: 1- منابع مالی 2- فرایندهای آموزشی 3- سیاست های آموزشی 4- دبیران  5- منابع و امکانات فیزیکی می باشد. در بخش کمی با استفاده از تکنیک MCDM  این عوامل اولویت بندی شده است.

    کلیدواژگان: بازاریابی، بازاریابی آموزشی، مدارس غیرانتفاعی
  • مهری معینی* صفحات 147-155
    پژوهش حاضر با هدف بررسی مدل های تاب آوری موثر بر دانش آموزان دوره ابتدایی انجام شده است .دوران مدرسه مهمترین بخش زندگی هر فرد ، مخصوصا دانش آموزان است ، که با موانع و استرس هایی روبرو هستند .یکی از روش های مقابله با فشار روانی ، ایجاد تاب آوری است ، به طوری که برخورداری از تاب آوری در دانش آموزان به انتخاب رفتار سازگارانه در موقعیت حل مسیله است . تاب آوری به معنای توانایی مقابله با مشکلات و تنش ها در زندگی است. در حوزه آموزش و پرورش، تاب آوری دانش آموزان به عنوان یکی از شاخص های موفقیت تحصیلی و روان شناختی آنان مطرح شده است. برای ارتقای تاب آوری دانش آموزان، می توان از مدل ها و رویکردهای مختلفی استفاده کرد در این پژوهش انواع مدل های تاب آوری را بررسی کرده تا موثرترین مدل تاب آوری که در دانش آموزان به تاب آوری درونی و توانمندی افزایش کیفیت تاب آوری منجر شود ، دست یابیم در کل، برای ارتقای تاب آوری دانش آموزان، بهتر است از یک رویکرد چندگانه و متنوع استفاده شود و این موضوع نیازمند همکاری میان مدرسین، مربیان، خانواده ها و متخصصین روان شناسی و سلامت روان است.
    کلیدواژگان: تاب آوری، دانش آموزان، ابتدایی
  • زهرا رضوانی*، اکرم مهتری خوراسگانی صفحات 156-176
    آموزش خواندن و نوشتن به عنوان کلید ورود به نظام آموزش رسمی کشور، اهمیت آموزش صحیح،خلاقانه وکارآمدرادر پایه اول ابتدایی دو چندان کرده است. در پایه اول ابتدایی ،درس فارسی وآموزش حروف الفباوبه تبع آن فراگرفتن کلمه وسپس جمله سازی ،از نظر آموزش مهارتهای زبانی و ایجاد انگیزه و علاقه به فراگیری سایر دروس برای نظام آموزشی، جنبه محوری دارد.دانش آموزان از طریق زبان آموزی،علاوه بر ترکیب و جابجایی کلمات ،بر انبوه بی کرانی از مفاهیم و تصورات،اندیشه ها،احساس ها و تصاویر هنری ،منطق و فلسفه زبان احاطه می یابند . به همین دلیل طراحی و اجرای یک برنامه موثر زبان آموزی در پایه اول ابتدایی مستلزم اعمال ظرافت و دقت خاصی است . معلم است که می تواند با اتخاذ شیوه های گوناگون مبتنی بر ساختار شناختی کودکان ، فرایند یادگیری را تعالی بخشد و بااستفاده از روش های خلاق وکار آمدو تغییر نگرش در شیوه ی تدریس و اصلاح موانع موجود ،در راه افزایش میزان یادگیری وبه کمال رساندن شخصیت دانش آموزان ،گام برداشته و با استفاده از نیروی خلاق دانش آموزان ،آینده ای مطمین و امیدوار را به آنان نوید دهد.در این اقدام پژوهی که با هدف تسهیل فرایند یادگیری وبا بهره گیری از هنر نقاشی در بین 28 نفر از دانش آموزان پایه اول دبستان دخترانه انجام شد، سعی شد که با استفاده از نقاشی در روند یادگیری حروف الفبا در دانش آموزان تغییر مثبت وچشمگیری ایجاد شده وفرایند یادگیری آنان تسهیل یابد.
    کلیدواژگان: حروف الفبا، نقاشی، دانش آموز
  • مریم تقوایی یزدی* صفحات 177-198
    هدف از پژوهش حاضر ارایه مدل انگیزشی و ارایه راهکارهای مناسب برای بهبود و تقویت مولفه های انگیزشی کارکنان در شرکت مدیریت تولید برق لوشان بوده است. در این پژوهش رویکرد ترکیبی یا آمیخته از طریق تلفیق روش های کیفی و کمی استفاده شده است. از نظر هدف، کاربردی و از نظر شیوه اجرا، توصیفی از نوع پیمایشی بود. جامعه آماری شامل کارکنان شرکت مدیریت تولید برق لوشان با تعداد 300 نفر بوده است . حجم نمونه متناسب با روش تصادفی طبقه ای و بر اساس جدول کرجسی و مورگان به تعداد 169 نفر انتخاب شد. نتایج پژوهش حاکی از آن است که در مرحله کیفی از طریق مصاحبه در چهار بعد (مدیریت مشارکتی، نیازهای اساسی، ساختار سازمانی، رضایت شغلی) و 14مولفه (تسهیلات رفاهی، مولفه ی احساس مسیولیت، خودشکوفایی، تعهد سازمانی، منزلت اجتماعی، مدیریت مشارکتی، قوانین و مقررات، نوآوری و خلاقیت، نظارت و کنترل، تفویض اختیار امنیت شغلی، عدالت در سازمان، استقلال شغلی، حقوق و دستمزد) و 69 گویه شناسایی و تدوین گردید. نتایج حاصل از آزمون تحلیل عاملی تاییدی بار عاملی همه گویه ها بالاتر از 4/0 مورد تایید قرار گرفت. نتایج پژوهش نشان داد که کلیه ابعاد انگیزشی کارکنان شرکت مدیریت تولید برق لوشان در وضعیت نسبتا مطلوب قرار دارد؛ نتایج آزمون معادلات ساختاری نشان داد که انگیزش کارکنان بر نیازهای اساسی، سبک مدیریت، ساختار سازمانی، رضایت شغلی دارای اثر مثبت بوده است؛ این مدل با مدل های علمی ارایه شده در خصوص عوامل موثر بر انگیزش مطابقت دارد. نتایج آزمون معادلات ساختاری نشان داد که مدل ارایه شده دارای برازش مناسب می باشد
    کلیدواژگان: انگیزشی، مولفه های انگیزشی، شرکت مدیریت تولید برق لوشان
  • زهره موسی زاده*، فاطمه ملایم، راضیه برخورداری نوه لطفیان، زهرا باقری صفحات 199-212

    هدف از انجام پژوهش حاضر ارایه الگوی ساختاری رابطه بین خودتنظیمی انگیزشی و خلاقیت هیجانی دانش آموزان با نقش میانجی انعطاف پذیری شناختی در دختران دانش آموز بود. روش این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی با استفاده از مدل یابی معادلات ساختاری بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانش آموزان دختر مقطع دوم متوسطه شهرستان شهربابک و خوانسار که در سال تحصیلی 1401-02 مشغول به تحصیل بودند. نمونه پژوهش حاضر شامل 350 نفر دانش آموز بود که به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها از ابزارهای خودتنظیمی انگیزشی، خلاقیت هیجانی و پرسشنامه انعطاف پذیری شناختی استفاده شد. چگونگی برازش مدل با استفاده از روش مدل یابی معادلات ساختاری، نرم افزار 26.0 AMOS و برآورد بیشینه احتمال (ML) ارزیابی شد. یافته های پژوهش نشان داد که ضریب مسیر کل بین خودتنظیمی انگیزشی و خلاقیت هیجانی (P =0/001، β=0/360) و نیز ضریب مسیر بین انعطاف پذیری شناختی و خلاقیت هیجانی (P =0/001، β=0/388) نیز مثبت و معنادار بود. همچنین ضریب مسیر غیر مستقیم بین خودتنظیمی انگیزشی و خلاقیت هیجانی (P =0/001 ، β=0/187) مثبت و معناداربود. این موضوع بیانگر آن است که خودتنظیمی انگیزشی و انعطاف پذیری شناختی در مجموع 24 درصد از واریانس خلاقیت هیجانی را در دختران دانش آموز تبیین می کنند.

    کلیدواژگان: خودتنظیمی انگیزشی، خلاقیت هیجانی، انعطاف پذیری شناختی
|
  • Mohammad Khoshmanzar *, Esmaeil Dohezari Pages 1-8
    The purpose of this research was to investigate the relationship between educational technology in individual education, Bloom's view, in the book of the new style of thinking and life, authored by the author of the first year of the seventh grade of secondary school in Rodhen region during the Corona period. This research is considered to be a correlational research in terms of its purpose and a descriptive survey in terms of its method. The statistical population of this research consists of all the students of the first year of secondary schools in Roudhen region who were in the academic year of 2019-1400, according to the Morgan table and with the stratified random sampling method, 286 people were selected as a sample. A researcher-made questionnaire was used to collect information. In order to determine the validity and reliability of the questionnaire, using Cronbach's alpha coefficient, 87% was obtained for thinking and life style skills. The statistical method in this research was inferential statistics, and Pearson's correlation coefficient and regression tests were used to analyze the data. The results of the research showed that there is a significant relationship between the components of thinking and lifestyle skills with all the components of educational technology among the first year high school students in Rodhen region.
    Keywords: The book of thinking, life style, Educational Technology, first year high school students, Corona
  • Samineh Ashnagar *, Zobeir Samimi Pages 9-15

    Education in virtual space has many points. In this article, its weaknesses are discussed. One of the weaknesses of virtual education in our country is the low speed of the Internet and the lack of sufficient infrastructure. The impossibility of face-to-face training is another problem of virtual training. Face-to-face communication is one of the most useful motivators in learning. The impossibility of group activity in virtual space is another weakness in this space. The purpose of this research is to investigate the disadvantages and challenges of virtual teaching of mathematics in the academic year of 2011-2014. The statistical population is all the students of three primary schools (Imam Sadegh (as) of Parkestan, Sadeghin Angouri, Allameh Majlesi of Shishkandep) of Sarbaz city. The total number of the statistical population includes 3 primary schools with the number of 270 students and the statistical population of our sample included 69 students. Their views regarding the disadvantages of virtual teaching of math lessons were collected through a questionnaire. The face and content validity of the questionnaire was confirmed by the opinion of educational experts and experienced teachers, and the reliability of the questionnaires was confirmed by calculating the Cronbach's alpha coefficient (α = 0.75). The data was analyzed using descriptive statistical tests and the t-test. The mean and The standard deviation of the total score of the advantages of virtual education (average of 5 scores) in students with virtual education was 3.1 and in students without virtual education was 2.8. With the independent.

    Keywords: Virtual Education, Disadvantages, Mathematics, Elementary Education, Math Education
  • Parenaz Banisi, Masoud Rezaei *, Leila Shiri Pages 16-22
    Introduction

    A systematic review can be very useful if it is conducted as a meta-analysis. In a general sense, meta-analysis is defined as the generation and synthesis of information from primary studies. A proper systematic review on a topic requires the collection and analysis of all published data.

    Methodology

    In this research, the electronic search strategy by researchers with the approach of case studies of the application of meta-analysis in the field of psychology, especially clinical psychology and training sciences, with the keywords of systematic review, meta-analysis, prism and research subject, research methodology and evaluation of benefits and challenges. has been placed.

    Findings

    In order to improve their level of knowledge in the desired fields, experts in different fields review regular review articles and meta-analysis, and many researchers and even organizations take advantage of them due to the high credibility of these articles. . This is in a situation as much as the correct use of this technique can be useful, productive and reliable, the incorrect procedure of using this technique may cause misguidance and promotion of wrong findings among researchers.

    Conclusion

    This method is one of the most important methods to prove the assumptions (based on past studies) of the problem that can be raised in the research. such as distortion risk, random error, design risks, unreliable primary data, etc.

    Keywords: Systematic review-, Meta-analysis, -Prisma, -Bias
  • Hamed Azizi * Pages 23-34
    School is one of the contributing environmental factors to the psychological development of adolescents. School is the most important place to promote health among children and adolescents. In this regard, those in charge of education, seek to improve the welfare of students by providing appropriate conditions in schools. The purpose of this study is to predict school well-being based on perceived affective support and Education Resilience Orientation. The statistical population of this research was made up of 821 high school female students of secondary grade in Baneh. Due to the covid-19 pandemic and the absence of students in school, school welfare questionnaires, perceived affective support and Education Resilience Orientation were provided to students as an internet link. After completing the questionnaire, their data were collected and entered into EXCEL and SPSS software for analysis. The results of school welfare skewness with perceived affective support and Education Resilience Orientation showed that the distributions of variables in this study were normal. The results showed that the values of Pearson correlation coefficient for school well-being with perceived affective support and Education Resilience Orientation at level of 1% had a significant positive relationship.
    Keywords: school welfare, educational resilience, Perceived Affective Support
  • Ladan Salimi *, Elahe Refakar Pages 35-45
    The purpose of this study is to present the status of financial literacy in the education system. This study is a descriptive type of systematic review. Research has been published in such a way that this information is collected from Iran, Normsg, Academic Jihad, Irandak, Google Scholor, Since Direct, Springer, and in magazines and textbooks, financial curriculum, component. Financial curriculum, financial literacy, economic literacy and hybrids were searched between 2017 and 2020. With the targeted sampling method, of the 172 articles and thesis reviewed 24 articles were selected. Then, according to the components of the financial curriculum in the education system, the relevant articles were extracted and arranged in structural form. The results of this study show that, given the role of financial and economic literacy in today's world, more emphasis on financial and economic literacy components in textbook content seems more necessary and active teaching approaches in education. These concepts are expected. The teacher has a guide and facilitator and can use a variety of resources.
    Keywords: Financial curriculum, Education, financial education, Financial Literacy
  • Marjan Halvaei Pages 46-56

    The purpose of the present research is to solve the reading disorder of Alireza, a fourth grade student of Hejart Ichi Elementary School. The research method is a library method in the form of action research. For this purpose, in order to solve the problem of reading in my student, the existing researches in this field were examined and according to the findings of the researches, I found solutions to solve this problem. The results show that the use of educational cards has been able to significantly improve Alireza's reading skills. Also, the results showed that the use of educational card and descriptive evaluation board has been effective as a stimulus to create more student learning and by stimulating the student's motivation, it has strengthened his reading skills. Alireza, who was extremely weak in reading and could not easily memorize the lessons and often lost the lines and read some words with a lot of pause, now by using the implemented strategies, he can easily memorize He can read the text of the book fluently and has no problem in reading the lessons. Therefore, it can be said that the teacher has succeeded to a large extent in solving the student's reading problem.

    Keywords: reading disorder, fluent reading, Student, fourth grade
  • Akram Mehtari Khorasgani * Pages 57-72

    Teaching reading and writing as the key to entering the official education system of the country has doubled the importance of correct, creative and efficient education in the first grade. In the first grade of elementary school, the Persian lesson and the teaching of the alphabet, followed by learning the word and then sentence formation, in terms of teaching language skills and creating motivation and interest in learning other subjects for the educational system, have a central aspect. Students through language learning, in addition to combining and moving words, they are surrounded by an infinite number of concepts and ideas, thoughts, feelings and artistic images, logic and philosophy of language. For this reason, the design and implementation of an effective language learning program in the first elementary level requires special delicacy and accuracy. It is a teacher who can elevate the learning process by adopting various methods based on the children's learning structure and by using creative and effective methods and changing the attitude in the teaching method and correcting the existing obstacles, take a step and promise them a safe and hopeful future by using the creative power of the students. ) was conducted among 22 first grade students of Shahada Dashti Girls' Primary School 2 in the academic year of 97-98. It was tried to use sports in the learning process of other subjects to create a positive change and perspective in the students and to facilitate their learning process.

    Keywords: Student, Game, Motivation
  • Mahdi Mohammadpanah *, Majid Ghobadi Pages 73-84
    The purpose of this article is the effect of virtual education on the academic progress and self-efficacy of the students of the University of Rehabilitation Sciences and Social Health. The present research is of applied type, cross-sectional survey and also correlation. The statistical population of this research is made up of all students of the University of Rehabilitation Sciences and Social Health, whose number is 1700. In this regard, 313 people were selected as a sample using Cochran's formula. In this research, academic progress has 5 components: self-efficacy, emotional effects, planning, lack of outcome control, and motivation. Also, virtual education consists of three components: system quality, information quality, and service quality. A standard questionnaire was used to collect information and finally the collected data were analyzed using SPSS and smartPLS software. The results showed that virtual education has a positive and significant effect on the academic progress and self-efficacy of the students of the University of Rehabilitation Sciences and Social Health. Also, among the components of virtual education, the effect of service quality and system quality on self-efficacy and academic progress has been confirmed, and the effect of information quality component was not significant.
    Keywords: Virtual Education, Academic progress, self-efficacy
  • Marzie Ghaemimanesh * Pages 85-93

    The purpose of the present research is to review the effects of religious education programs, both formal and informal, on the cognitive aspect of religious attitudes of secondary school girls in Tehran. In order to do this, the descriptive method was used to measure cognitive aspect of religious attitudes and describe the characteristics of the population, such as educational background and academic field. The statistical population includes all female students of secondary school in Tehran, and four hundred people was determined by the size of the sample. The research tool is a questionnaire, which included 37 questions in the cognitive aspect of attitudes. In this research, which used random cluster sampling, these results were obtained that the cognitive aspect of religious attitude of the students is high and desirable. Also, the effect of religious education programs on the dimensions of the students' religious attitudes, according to the different variables of the educational level and the educational field, does not have a meaningful difference.

    Keywords: religious education, cognitive aspect of religious attitude, school girl, secondary school
  • Faezeh Arbabi *, Mohsen Roshanian, Maria Karimi Dadkan Pages 94-101
    Purpose

    The purpose of the research is to examine the evaluation issues of science and math lessons in electronic learning from the perspective of elementary school students in deprived areas.

    Research method

    The research method is a descriptive survey. The statistical population of the research was all sixth grade students of Chabahar city. The number of students is 678.

    Statistical method

    The statistical sample of the current study was selected based on Morgan's table and 248 students were selected as a sample in a simple random manner. In this research, the tool of data collection is a researcher-made questionnaire. By consulting professors and experts in the field of education and applying their opinions and making corrections, the content and form validity of the questionnaire was confirmed. Cronbach's alpha coefficient of the questionnaire was 0.89. One-sample t-test was used to analyze the data.

    Result

    The results showed that from the point of view of elementary school students of Chabahar city, technical problems and teachers' skills are among the problems of e-learning evaluation. Considering the mentioned problems in the field of electronic evaluation and the benefits of formative evaluation, it should be reviewed in the field of conventional evaluation methods.

    Keywords: evaluation, E-learning, Students
  • Dr.Shiva Masoumparast * Pages 102-107
    Background

    One of the most important determinants of the improvement of mental health and psychological well-being of adolescents is their lifestyle, which can be effective in preventing social harm. Considering the role played by the students of every country play in its prosperity, it is an inevitable necessity to invest in their proper education.

    Aim

    The purpose of the current research was to investigate the role of Islamic lifestyle with a skill-based approach in improving psychological well-being.

    Method

    Applied Research was used in this research. The study population included the secondary school students of Tehran city. Tools: Data collection tools included interviews and questionnaires(Kaviani's Islamic lifestyle and Ryff Scales of Psychological Well-Being).

    Findings

    The findings of this study highlight the necessity of using life skills training programs with Islamic approach to improve psychological well-being.

    Conclusion

    The results of educational interventions could lead to better performance, therefore, it is suggested to be used as an effective strategy in all educational centers of Iran.

    Keywords: Psychological Well-Being, Islamic lifestyle, skill-based approach, life skills
  • Ethical leadership model design based on social responsibility approach in Payam Noor University, Razavi Khorasan province
    MohammadHassan Jabari *, Hosain Momeni Mahmouei, Omid Vandad Pages 108-116
    Purpose

    The purpose of the current research was to design an ethical leadership model based on the approach of social responsibility in Payam Noor University, Razavi Khorasan Province.

    Method

    The current research is applied in terms of purpose and in terms of method, it is a hybrid type of research with a combination of qualitative and quantitative methods, an acceptable model that is extracted from the experiences and opinions of experts in this field. Therefore, in the first part, by using interviews with experts and then implementing the audio text of this interview in the Max Kyuda software, through coding the desired indicators in relation to the target model of the research, the necessary analyzes were done in the next parts. Then, using the frequency and interpretative coding indices, the identified components were ranked and finally the survey model was presented. Razavi is the light of Khorasan province. Then, according to Morgan's table, the sample size is equal to 205 employees of Payam Noor University of Razavi Khorasan province, which was randomly sampled due to the spread of the corona virus and the absence of all employees on a full-time basis.

    Findings

    First, in the qualitative section, by implementing the interviews with 205 employees of Payam Noor University, Khorasan Razavi province, in the Max Kyuda software, the final indicators of the ethical leadership model based on the social responsibility approach in Payam Noor University, Khorasan Razavi province are presented.

    Keywords: leadership, moral leadership, Responsibility, Payam Noor University
  • Mahdieh Naderi Tehrani * Pages 117-130

     The aim of the current research is to investigate the prediction of teachers' job performance and life satisfaction by self-compassion, compassion for others and mediating role of resilience. The statistical population of the research of public school teachers of the first grade of elementary school in Baharestan city, District 3 of Isfahan in 1400-1401 was 198 people, and the number of required sample was 127 people based on Cochran's formula. The data collection tool was a questionnaire. After distributing the questionnaires, finally, 124 completed questionnaires became the basis of the analysis. The validity of the questionnaires was confirmed using face validity and content validity. Their reliability was also checked and confirmed by Cronbach's alpha index and composite reliability. The software used for data analysis at two levels of descriptive statistics and inferential statistics was SPSS 20 and PLS version 3. The relationship of self-compassion with resilience and life satisfaction was confirmed, and in relation to the variable of compassion for others, only its relationship with job performance was confirmed. The relationship of resilience with life satisfaction and job performance was positive and significant. The results showed that resilience plays a mediating role between self-compassion and life satisfaction and job performance. Meanwhile, the mediating role of resilience in relation to the variable of compassion for others was not confirmed with the dependent variables of life satisfaction and job performance.

    Keywords: job performance, life satisfaction, Self- compassion, Compassion for Others
  • Faezeh Vatankhah * Pages 131-137

    Academic motivation is an internal psychological motivation of learning that affects different types of academic activities and refers to the individual's desire to achieve academic goals, which is the basis of this research as the effect of electronic education on the motivation and academic progress of the biology course, secondary school.

    Research objectives

    The purpose of this article is to investigate the impact of virtual teaching of biology lessons in schools on the academic progress of students. The method of this research according to its subject and purpose is quasi-experimental (two independent group design (experiment and test) with test implementation. In the control group, the students studied in the traditional way, and in the experimental group, the students used the method have studied various virtual education courses.The statistical population of this research includes all the students studying in the secondary level of experimental sciences in Rask city in the academic year of 1400-1401, which is 70 people. The sample size was determined using Morgan's table of 59 people.

    Result

    It can be said that there is a significant difference between the students of the control group and the experimental group in terms of academic motivation and learning biology lessons using smart boards. The findings indicate a significant difference between the students of the control group and the experimental group in terms of academic motivation and learning biology lessons using smart boards as an electronic tool, these results show the role and importance of using smart boards in teaching.

    Keywords: Virtual Education, Electronic education, Academic progress, biology course
  • Maryam Mosleh *, Behzad Rezaei Fard Pages 138-146

    The purpose of the research is to identify and rank educational marketing components in non-profit schools in Tehran. This article is mixed (qualitative and quantitative) in terms of practical purpose, in terms of field data collection method and in terms of implementation method. The studied community in the qualitative stage includes all key teachers and experts in the field of educational marketing, and in the quantitative part, it includes professors in various fields of marketing and beneficiaries of non-profit schools (Tehran). In the qualitative part, the data collection tool is a semi-structured interview, and in the quantitative part, a questionnaire. Findings The most important internal influencing factors (factors related to the inside of the organization) on educational marketing in non-profit schools include: 1- financial resources 2- educational processes 3- educational policies 4- teachers 5- resources and physical facilities . In the quantitative section, using the MCDM technique, these factors are prioritized.

    Keywords: Marketing, educational marketing, non-profit schools
  • Mehri Moeini * Pages 147-155
    The current research was conducted with the aim of investigating effective resilience models on elementary school students. School is the most important part of every person's life, especially students, who face obstacles and stress. One of the ways to deal with mental pressure, It is creating resilience, so that having resilience in students is the choice of adaptive behavior in the situation of problem solving. Resilience means the ability to deal with problems and tensions in life. In the field of education, students' resilience has been proposed as one of the indicators of their academic and psychological success. Different models and approaches can be used to improve students' resilienceIn this research, we examined the types of resilience models in order to find the most effective resilience model that leads to internal resilience in students and the ability to increase the quality of resilience. In general, to promote students' resilience, it is better to use a multiple and diverse approach, and this issue requires cooperation between teachers, educators, families, and psychology and mental health professionals.
    Keywords: Resilience, Students, elementary
  • Zahra Rezvani *, Akram Mehtari Khorasgani Pages 156-176
    Teaching reading and writing as the key to entering the official education system of the country has doubled the importance of correct, creative and efficient education in the first grade. In the first grade of elementary school, the Persian lesson and the teaching of the alphabet, followed by learning the word and then sentence formation, in terms of teaching language skills and creating motivation and interest in learning other subjects for the educational system, have a central aspect. Students through language learning, in addition to combining and moving words, they are surrounded by an infinite number of concepts and ideas, thoughts, feelings and artistic images, logic and philosophy of language. For this reason, the design and implementation of an effective language learning program in the first elementary level requires special delicacy and accuracy. It is a teacher who can elevate the learning process by adopting various methods based on the cognitive structure of children and by using creative methods and changing the attitude in the way of teaching and correcting existing obstacles, In this research, which aims to facilitate the learning process and use the art of painting among 28 students of the first grade of the girls' primary school It was done, it was tried to create a positive change in students' perception and facilitate their learning process by using drawing in the process of learning alphabets.
    Keywords: Alphabet, Drawing, Student
  • Maryam Taghvaee Yazdi * Pages 177-198
    The purpose of the current research was to present a motivational model and provide suitable solutions to improve and strengthen the motivational components of employees in Lushan Power Production Management Company. In this research, a mixed or mixed approach was used through the combination of qualitative and quantitative methods. In terms of purpose, it was practical and in terms of implementation method, it was a survey-type description. The statistical population included the employees of Lushan Power Production Management Company with the number of 300 people. The sample size of 169 people was selected. The results of the research indicate that in the qualitative stage, four dimensions (participatory management, basic needs, organizational structure, job satisfaction) and 14 components (welfare facilities, sense of responsibility, self-actualization, organizational commitment, social dignity, collaborative management, rules and regulations, innovation and creativity, supervision and control, job security delegation, justice in the organization, job independence, salary and wages) and 69 items were identified and formulated. The results of the research showed that all the motivational aspects of the employees of Lushan Power Production Management Company are in a relatively favorable condition; The results of the structural equation test showed that employee motivation had a positive effect on basic needs, management style, organizational structure, and job satisfaction; This model is consistent with the scientific models presented regarding factors affecting motivation. The results of the structural equation test showed that the presented model has a suitable fit
    Keywords: incentive, motivational components, Lushan Electricity Production Management Company
  • Zohre Mousazadeh *, Fateme Molayem, Razieh Barkhordari, Zahra Baqeri Pages 199-212

    The purpose of this research was to provide a structural model of the relationship between motivational self-regulation and emotional creativity of students with the mediating role of cognitive flexibility in female students. The method of this research was descriptive correlation type using structural equation modeling. The statistical population of the research includes all female students of the second level of high school in Shahrbabak and Khansar cities who were studying in the academic year of 2001-02. The sample of the present study included 350 students who were selected by cluster random sampling.In order to collect data, motivational self-regulation tools, emotional creativity and cognitive flexibility questionnaire were used. How the model fit was evaluated using structural equation modeling method, AMOS 26.0 software and maximum likelihood estimation (ML). The research findings showed that the total path coefficient between motivational self-regulation and emotional creativity (P = 0.001, β = 0.360) and also the path coefficient between cognitive flexibility and emotional creativity (P = 0.001, β = 0.001) 388) was also positive and significant. Also, the indirect path coefficient between motivational self-regulation and emotional creativity (p = 0.001, β = 0.187) was positive and significant. This shows that motivational self-regulation and cognitive flexibility explain a total of 24% of the variance of emotional creativity in female students.

    Keywords: Motivational self-regulation, Emotional Creativity, cognitive flexibility