فهرست مطالب

Reproductive BioMedicine - Volume:21 Issue: 9, Sep 2023

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:21 Issue: 9, Sep 2023

  • تاریخ انتشار: 1402/07/22
  • تعداد عناوین: 8
|
  • لیلا ناصر پور * صفحات 681-698

    ناباروری مردان در سال های اخیر توجه زیادی را به خود جلب کرده است که تقریبا در 40% موارد علت مشخصی ندارد. روش های مختلفی برای حفظ اسپرم و سلول های بنیادی اسپرماتوگونیال در شرایط in vivo و in vitro پیشنهاد شده است. کارایی این روش ها به توانایی های آن ها در فراهم کردن یک محیط بهینه برای حفظ اسپرم و کشت طولانی مدت SSC جهت تمایز in vivo و in vitro مرتبط می گردد. در این مقاله مروری، جستجوی کامل MEDLINE/PubMed با استفاده از عبارت های جستجوی: "سلول های اجدادی اسپرماتوگونیال، سلول بنیادی، حفظ باروری، انجماد اسپرم، تمایز سلولی، داربست بافتی، کشت سلولی 3 بعدی" انجام و نتایج از سال 1973 تا 2022 بازیابی شد. مقالات مرتبط به کتاب شناسی به مقالات منتخب اضافه شد. معیارهای خروج شامل زبان غیرانگلیسی، تنها چکیده و مقالات غیرمرتبط بود. تولید سلول های زایای مردانه کارآمد با معرفی سیستم های مهندسی زیستی مدرن به عنوان امیدی جدید برای حفظ باروری مردان پیشنهاد می شود. یکی از عناصر حیاتی تحقیق، حفظ اسپرم و تمایز سلول های بنیادی اسپرماتوگونیال است. تاکنون، تعداد کمی از تحقیقات آزمایشگاهی تمایز اسپرماتوگونی سلول های بنیادی به گامت های بالغ را گزارش کرده اند. هر روش دارای مزایا و معایبی بود، اما روش کشت سه بعدی و استفاده از داربست با متریال های مختلف بیشترین تاثیر را در تمایز و حفظ سلول های بنیادی اسپرماتوگونیال داشت.

    کلیدواژگان: مهندسی بافت، ناباروری مردان، داربست، سلول های بنیادی، کشت سلولی سه بعدی، تمایز
  • فرح لطفی کاشانی * صفحات 697-714
    مقدمه

     اگرچه عملکرد جنسی و رضایت جنسی از عوامل مهمی در نظر گرفته می شوند که معمولا تحت تاثیر منفی ناباروری قرار می گیرند و ممکن است با تاخیر یا مختل کردن درمان ناباروری همراه باشند. تاکنون هیچ مطالعه سیستماتیکی نتایج مطالعات در این زمینه را بررسی نکرده است.

    هدف

     مطالعه حاضر با هدف مرور سیستماتیک تحقیقات مداخله ای منتشر شده در زمینه عملکرد جنسی و رضایت جنسی در افراد نابارور انجام شده است.

    مواد و روش ها

     در این مرور سیستماتیک، پایگاه های اطلاعاتی PubMed، MEDLINE، Web of Science، Scopus، ScienceDirect، Cochrane Library، PsychInfo، Google Scholar و SID برای بدست آوردن مطالعات مربوطه فارسی و انگلیسی تا آگوست 2021 جستجو شد.

    نتایج

     23 مطالعه مداخله ای در این مرور سیستماتیک وارد شدند که بر اساسcritical appraisal skills programme checklist  تنها در 2 مطالعه کیفیت مطالعه پایین تعیین شد. مداخلات مطالعات وارد شده به دو دسته اصلی مداخله آموزشی و روانشناختی برای افزایش عملکرد جنسی و رضایت جنسی در زنان یا زوج های نابارور طبقه بندی شد.

    نتیجه گیری

     شواهد روشنی برای درک موثرترین روش برای افزایش عملکرد و رضایت جنسی زوج های نابارور وجود نداشت. بر اساس نتایج مطالعات وارد شده، همه آنها اثربخشی مداخلات مختلف انجام شده را بر ابعاد سلامت جنسی زوج های نابارور نشان دادند. این مطالعه مروری سیستماتیک نشان داد که بیشتر مطالعات منتشر شده در این زمینه آموزشی بودند در حالی که بیشتر مطالعات در زمینه رضایت جنسی مداخلات روانشناختی بودند. انجام کارآزمایی های تصادفی سازی شده با کیفیت بالا با تمرکز بر عملکرد جنسی و همچنین رضایت جنسی توصیه می شود.

    کلیدواژگان: سلامت جنسی، رضایت جنسی، مداخله روانشناختی، مداخله زودهنگام، آموزشی
  • مهتا مظاهری * صفحات 715-722
    مقدمه

     زایمان زودرس که قبل از هفته 37 بارداری اتفاق می افتد، زایمان زودرس نامیده می شود. هورمون آزاد کننده کورتیکوتروپین (CRH) و پروتیین باندینگ CRH-BP بر روی بافت های مختلف مادر و جنین در دوران بارداری، مانند میومتر، که انتقال از فاز خفته رحم به فاز فعال را تنظیم می کند، عمل می کند. مطالعات نشان داده است که mir-200c و mir-181a با CRH و CRH-BP تعامل دارند.

    هدف

     مطالعه حاضر با هدف بررسی بیان mir-200c، mir-181a، CRH و CRH-BP در زنان با سابقه زایمان زودرس انجام شد.

    مواد و روش ها

     در این مطالعه موردی-شاهدی، سطح بیان ژن mir-200c، mir-181a CRH و CRH-BP در نمونه های بافت جفت گرفته شده از 48 زن با سابقه زایمان زودرس بررسی شد. تفاوت بین بیان ژن های mir-200c، mir-181a CRH و CRH-BP در بین افراد و گروه های کنترل بررسی شد.

    نتایج

     نتایج نشان داد که بیان CRH با ادامه زمان زایمان طبیعی افزایش می یابد. در حالی که نتایج نشان داد CRH-BP با رفتن به زمان زایمان منظم کاهش یافت. علاوه بر این، نتایج نشان داد که بیان mir-181a افزایش و mir-200c با نزدیک شدن به زمان زایمان طبیعی کاهش یافت.

    نتیجه گیری

     این مطالعه نشان داد که بیان mir-200c، mir-181a CRH و CRH-BP در هفته های مختلف بارداری متفاوت است. می توان پیشنهاد کرد که از mir-200c، mir-181a CRH و CRH-BP به عنوان نشانگرهای زیستی برای وزن کردن زمان دقیق زایمان استفاده شود که می تواند عوارض جانبی زایمان زودرس را برای مادر و جنین به حداقل برساند.

    کلیدواژگان: CRH، CRH-BP، miR-200c، miR-181a، زایمان زودرس
  • تهمینه فرج خدا * صفحات 723-736
    مقدمه

     جداسازی زنان مبتلا به بیماری کرونا از اعضای خانواده زندگی زناشویی را تحت تاثیر قرار می دهد. از آنجا که زنان از نظر روانی در برابر اختلالات اضطرابی و افسردگی آسیب پذیرتر هستند، زنان مبتلا ممکن است استرس بیشتری را در زمان بیماری به دلیل از دست دادن شغل و شرایط خاص سلامت باروری خود مانند بارداری، بچه دار شدن یا شرایط پزشکی تجربه کنند. مطالعات کرونا بر صمیمیت جنسی متمرکز شده اند، در حالی که مطالعات کیفی درباره ابعاد نیازهای صمیمیت زناشویی محدود است.

    هدف

     به دلیل محدود بودن مطالعات کیفی درباره نیازهای صمیمیت زناشویی این مطالعه با هدف راهبردهای برآورده کردن نیازهای صمیمیت زناشویی در زنان مبتلا به کرونا انجام شد.
    مواد و روش  ها: تجزیه و تحلیل محتوای کیفی چهارچوبی با مشارکت 13 مطلع کلیدی (سکس درمانگر، زوج درمانگر، روانشناس و مشاور مامایی) و 18 زن مبتلا به کرونا در یزد، ایران در مرداد ماه سال 1399 انجام شد که به صورت هدفمند انتخاب و با مصاحبه های نیمه ساختار یافته عمیق مصاحبه شدند.

    نتایج

     3 طبقه اصلی شامل 1) تاب آوری متقابل (زیر طبقات: 1. راهبردهای سازشی، 2. ارزش زندگی زناشویی، 3. حل تعارض مشفقانه)، 2) ارتباط مهارت-مندانه (زیر طبقات: 1. ابرازگری جنسی جرات مندانه، 2. خودکارآمدی در ارتباط جسمانی از راه دور) و 3) هم افزایی (زیر طبقات: 1. قاب گیری مجدد نزدیکی معنوی، 2. توانمندسازی در خلاقیت زیبایی شناختی، 3. مدیریت عملکرد خانواده و 4. اولویت بندی) بودند.

    نتیجه   گیری: 

    یافته ها نشان داد زوج درمانگران جنسی و ارایه کنندگان خدمات سلامت و سیاست گذاران نظام سلامت، لازم است بر استفاده بیشتر از روش های ارتباطی دیجیتالی در این زوج ها تاکید کنند. آموزش مهارت هایی که بتواند خلاقیت و همدلی را در این زوج ها افزایش دهد، زنان را قادر می سازد تا بهتر بتوانند نیازهای مرتبط با سلامت روان، جنسی و باروری خود را برآورده نمایند که این امر می تواند منجر به افزایش مسیولیت پذیری و وفاداری همسر، و تداوم عملکرد خانواده شود. در زمان بحران انجام مشاوره در این زنان لازم است در برنامه درمانی و راهنماهای مراقبتی آن ها لحاظ شود.

    کلیدواژگان: مشاوره، صمیمیت، پژوهش کیفی، سلامت جنسی، زنان
  • آتوسا کریمی * صفحات 737-744
    مقدمه

     خراش آندومتر (ES) به عنوان راهی برای بهبود میزان موفقیت روش های کمک باروری با بررسی شکست لانه گزینی پیشنهاد شده است.

    هدف

     در این مطالعه، تاثیر ES را بر پیامدهای انتقال جنین منجمد (FET) در بیمارانی که حداقل دو چرخه انتقال جنین ناموفق داشتند، ارزیابی گردید.

    مواد و روش ها

     در این کوهورت تاریخی، داده های 236 زن نابارور که از ژانویه 2015 تا دسامبر 2021 در مرکز ناباروری ابن سینا، تهران، ایران تحت FET قرار گرفته بودند جمع آوری شد. بر اساس داشتن ES قبل از FET، شرکت کنندگان به دو گروه خراش (118 = n)، یا بدون خراش (118 = n) تقسیم شدند. میزان بارداری و نتایج حاملگی بین گروه ها با هم مقایسه شد.

    نتایج

     بیماران هر دو گروه از نظر وزن، میانگین توده بدنی، تعداد جنین های قبلی، مدت زمان ناباروری و مشخصات دموگرافیک مشابه بودند. با این حال، گروه خراش میانگین سنی کمی بالاتر داشت (31/32 در مقابل 96/29 سال، 001/0 p <). تفاوت آماری معنی داری بین گروه ها از نظر میزان بارداری مشاهده نشد (89/0 = p). مدل رگرسیون لجستیک هیچ ارتباط معنی داری بین خراش، مدت زمان ناباروری و تعداد تلاش های قبلی FET و احتمال بارداری نشان نداد. هیچ عارضه مهمی مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

     خراش هیستروسکوپی آندومتر با قیچی احتمالا تاثیری بر پیامدهای FET از جمله بارداری یا میزان تولد زنده ندارد.

    کلیدواژگان: هیستروسکوپی، ناباروری، میزان بارداری، تولد زنده
  • مهرداد افتخار اردبیلی * صفحات 745-758
    مقدمه

     رابطه جنسی یکی از جنبه های مهم ازدواج و یکی از راه های ابراز صمیمیت است. ازدواج ناتمام یک مشکل رایج است که شیوع آن در ایران حدود 5/1% است و می تواند زندگی زناشویی را به طور قابل توجهی تحت تاثیر قرار دهد.

    هدف

     هدف ما بررسی کیفی این مشکل برای ارایه راه حل های جدید و سودمند ناشی از درک بهتر این پدیده است.

    مواد و روش ها

     در این مطالعه کیفی از روش تحلیل محتوای مرسوم استفاده شد. جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده ها از فروردین 1392 تا فروردین 1393 با شرکت 11 زن و 5 مرد مراجعه کننده به کلینیک اختلالات جنسی انستیتو روانپزشکی تهران و بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص)، تهران، ایران انجام شد. محققان پرونده مراجعه کنندگان به این کلینیک ها را با تشخیص ازدواج ناتمام مورد بررسی قرار دادند. ابزار ما برای جمع آوری داده ها مصاحبه نیمه ساختاریافته بود. دو روانپزشک مجرب هییت علمی تمام اطلاعات را بر اساس استانداردهای گزارش دستورالعمل های تحقیقات کیفی ثبت کردند. داده ها با استفاده از ابزار تحلیل داده های کیفی و کدگذاری آنها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. برای اعتبار داده ها از معیارهای گوبا و لینکلن استفاده شد.

    نتایج

     کدهای تجربیات شرکت کنندگان در شش دسته اصلی طبقه بندی شد که شامل: خودپنداره، عوامل درون فردی، مشکل شریک زندگی، آمادگی برای رابطه جنسی، رابطه عاطفی بین زوج ها و تاثیرات ازدواج ناتمام بر زندگی شرکت کننده است.

    نتیجه گیری

     تجارب معنی دار زنان شامل اضطراب مفرط نسبت به جامعه و همسر و در بین مردان احساس ضعف و احساس گناه بود. ناتوانی در برقراری رابطه جنسی بر دیدگاه آنها نسبت به زندگی تاثیر منفی می گذارد و آسیب زیادی به درک آنها از خود وارد می کند. ویژگی های شخصیتی شرکت کنندگان و خودپنداره آنها و نگرش آنها به شرکای شان از موضوعات مهم بود.

    کلیدواژگان: عدم انجام ازدواج، ایران، جنسیت، جنسیت زناشویی، رابطه زناشویی
  • مرضیه مهرافزا * صفحات 759-766
    مقدمه

     تاکنون، توافقی در مورد اینکه کدام یک از دو پروتکل آگونیست هورمون آزاد کننده گنادوتروپین کارایی بالاتر و درصد باروری بیشتری دارد، وجود ندارد.

    هدف

     هدف از مطالعه حاضر، مقایسه کارایی دز کاهش یافته آگونیست هورمون آزاد کننده گنادوتروپین طولانی اثر و کوتاه اثر بر میزان باروری است.

    مواد و روش ها

     در این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی کنترل شده، تعداد 400 زن به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند: گروه دوز کاهش یافته آگونیست هورمون آزادکننده گنادوتروپین طولانی اثر (گروه 1, 25/1 میلی گرم دکاپتیل) و گروه آگونیست هورمون آزادکننده گنادوتروپین کوتاه اثر (گروه 2, 5/0 میلی گرم/روز استات بوسرلین). این مطالعه بین ژوییه 2019 و ژوییه 2020 در کلینیک پزشکی مهر در رشت، ایران انجام شد. نتایج حاملگی شیمیایی و کلینیکی بین گروه ها مقایسه شد.

    نتایج

     تفاوت معنی داری در ضخامت آندومتر، تعداد کل تخمک های کسب شده و متافاز 2، سطح پروژسترون و استرادیول سرم در روز تجویز گنادوتروپین جفتی انسان، نرخ لقاح و جنین های با کیفیت بالا بین دو گروه وجود نداشت. مدت زمان تحریک (7/1 ± 8/10 در مقابل 1/2 ± 10، 001/0 > p) و دوز       گنادوتروپین های مصرفی (9/945 ± 4/2939 در مقابل 1/1247 ± 2441، 001/0 > p) در گروه 2 نسبت به گروه 1 به طور معنی داری بیشتر بود. نرخ لانه گزینی، بارداری شیمیایی و بارداری کلینیکی میان دو گروه تفاوت معنی داری نداشت. درصد بالاتری از سندرم تحریک تخمدان در گروه 2 مشاهده شد (005/0 = p).

    نتیجه گیری

     به دلیل درصد کمتر سندرم تحریک تخمدان در گروه 1 و نتایج باروری مشابه در هر دو گروه، بهتر بودن پروتکل طولانی اثر نسبت به پروتکل کوتاه اثر مشاهده شد.

    کلیدواژگان: هورمون آزادکننده گنادوتروپین، لقاح آزمایشگاهی، نتیجه بارداری، سندرم تحریک بیش از حد تخمدان
|
  • Leyla Fath-Bayati, Leila Naserpour *, Mohadeseh Khoshandam, Rahil Jannatifar, Hoda Fazaeli Pages 681-698

    Male infertility has received vast attention in recent years and has no clear etiology in almost 40% of cases. Several methods have been suggested for preserving sperm and spermatogonial stem cells (SSCs) in both in vivo and in vitro conditions. The efficacy of these methods is related to their abilities, including providing an optimal environment for sperm preservation and long-term SSC culture for in vivo and in vitro differentiation of these cells. In this review article, a full MEDLINE/PubMed search was performed using the following search terms: "Spermatogonial Progenitor Cells, Stem Cells, Fertility Preservations, Sperm Freezing, Cell Differentiations, Tissue Scaffold, 3-Dimensional Cell Culture", which retrieved results from 1973-2022. Related articles were added to the bibliography of selected articles. Exclusion criteria included non-English language, abstract only, and unrelated articles. The production of functioning male germ cells is suggested by introducing modern bioengineered systems as a new hope for the maintenance of male fertility. Till now, few in vitro spermatogenesis investigations have provided appreciable amounts of mature gametes. Each method had benefits and disadvantages, but the 3-dimensional culture method had the greatest impact on the differentiation and preservation of SSCs. One of the critical elements of research is the preservation of sperm and the differentiation of SSCs. Several methods have been employed in this area. Various scaffolds providing an environment similar to an extracellular matrix and conditions for germ cell development and survival have been employed in recent research.

    Keywords: Tissue engineering, Male infertility, Scaffold, Stem cells, 3D cell culture, Differentiation
  • Armin Firoozi, Farah Lotfi Kashani *, Shahram Vaziri Pages 697-714
    Background

     Although sexual function (SF) and sexual satisfaction (SS) are the essential factors influenced negatively by infertility and may be associated with delaying or disrupting infertility treatment, no systematic review has assessed the results of these studies so far.

    Objective

     The present study aimed to systematically review published interventional research regarding SF and SS among infertile individuals.

    Materials and Methods

     In this systematic review, the databases of PubMed, MEDLINE, Web of Science, Scopus, ScienceDirect, Cochrane Library, PsycInfo, Google Scholar, and SID were searched to retrieve the relevant studies in Persian and English languages up to August 2021.  

    Results

     23 interventional studies were included in this systematic review, of which only 2 were low quality based on the critical appraisal skills programme checklist. The interventions of the included studies were classified into 2 main categories: educational and psychological interventions for increasing the SF and SS among infertile women or couples. 

    Conclusion

     There was no clear evidence to understand the most effective method for increasing SF and satisfaction among couples with infertility. Based on the results of the included studies, all of them showed the effectiveness of the various interventions performed on sexual health dimensions among couples with infertility. This systematic review showed that most SF studies were educational, whereas the SS were more psychologically interventional. Conducting standardized and high-quality randomized controlled trials focusing on SF and SS is recommended.

    Keywords: Sexual health, Sexual satisfaction, Psychological intervention, Early intervention, Educational
  • Ehsan Mohiti Ardakani, Mahta Mazaheri *, Mohsen Forouzanfar, Mahdieh Mojibian, Mojtaba Jafarinia Pages 715-722
    Background

     Preterm birth before 37th wk of gestation is called premature birth. Corticotropin-releasing hormone (CRH) and CRH-binding protein (BP) act on various maternal and fetal tissues during pregnancy, such as the myometrium, which regulates the transition from the dormant phase of the uterus to the active phase. Studies have shown that mir-200c and mir-181a interact with CRH and CRH-BP.

    Objective

     The present study aimed to investigate the expression of mir-200c, mir-181a, CRH, and CRH-BP in women with a history of preterm birth.

    Materials and Methods

     In this case-control study, the gene expression level of mir-200c, mir-181a, CRH, and CRH-BP in placental tissue samples obtained from 48 women with a history of preterm labor was assessed in the Mojibian hospital of Yazd, Iran, from January to March, 2023. Differences between mir-200c, mir-181a CRH, and CRH-BP gene expressions among cases and controls were assessed. 

    Results

     The outcomes indicated that the expression of CRH increased with going on to the regular parturition time (p < 0.001). While outcomes indicated, CRH-BP decreased with going on to the regular parturition time (p < 0.001). In addition, the results showed that the expression of mir-181a increased and mir-200c decreased with approaching the normal delivery time (p < 0.001).

    Conclusion

     In conclusion, the expressions of mir-200c, mir-181a, CRH, and CRH-BP were dissimilar in different weeks of gestation. It could be proposed to use mir-200c, mir-181a, CRH, and CRH-BP as biomarkers to weigh the exact delivery time, which could minimize the side effects of preterm labor for the mother and fetus.

    Keywords: CRH, CRH-BP, mir-200c, mir-181a, Preterm labor
  • Tahmineh Farajkhoda *, Mahmood Kamali Zarch, Saeedeh Najafihedeshi Pages 723-736
    Background

     Separating women with the coronavirus 2019 from family can affect marital life. Considering psychological more vulnerability of women for anxiety and depression disorders, these women may experience more stress due to the loss of work at this time or special reproductive health conditions such as pregnancy, having a baby, or other medical conditions.

    Objective

     Considering limited number of qualitative studies on the need for marital intimacy, this study was conducted to meet marital intimacy needs in women with coronavirus 2019.

    Materials and Methods

     Framework qualitative content analysis was conducted through participation of 13 key informants (sex therapist, couple therapist, psychologist, and midwifery counselor) and 18 infected women from Yazd, Iran in July 2020 who were selected purposefully and interviewed through the semi-structured in-depth interviews.

    Results

     3 main categories were: 1) mutual resilience (subcategories: 1. coping strategies; 2. value of marital life; 3. compassionate conflict resolving). 2) skillful relationship (subcategories: 1. assertiveness in sexual expression; 2. self-efficacy in the distance physical connectivity). 3) synergy (subcategories: 1. reframing spirituality closeness; 2. empowering aesthetic creativity; 3. management of family function, and 4. prioritizing).

    Conclusion

     Findings revealed sex and couple therapists, health providers, and policymakers should emphasize on using new forms of digital communication in these couples. Teaching skills which increase partners’ creativity and empathy, enable women to fulfill their mental, sexual and reproductive health needs, and lead to more partners responsibility and loyalty, and maintenance of family function. In times of crisis, counseling should be considered in women treatment programs and care guidelines.

    Keywords: Counseling, Intimacy, Qualitative research, Sexual health, Women
  • Sara Saedi, Amirhossein Tayebi, Maedeh Ghorbani Kahrizsangi, Fatemeh Jalalinezhad, Aryan Ayati, Alireza Hadizadeh, Bita Badehnoosh, Atousa Karimi * Pages 737-744
    Background

     Endometrial scratch (ES) has been suggested to improve assisted reproductive techniques success rates by investigating implantation failure.

    Objective

     In this study, we evaluated the effect of ES on the outcomes of frozen embryo transfer (FET) in women with at least 2 failed embryo transfer cycles.

    Materials and Methods

     In this historical cohort study, medical data of 236 infertile women who underwent in-vitro fertilization-FET at Ebne-sina Infertility Center, Tehran, Iran, from January 2015-December 2021 was extracted from their medical records. Based on having ES before FET, they were assigned to either the scratch (n = 118) or the no-scratch group (n = 118). We compared these groups regarding pregnancy rates and outcomes.

    Results

     The demographic characteristics were similar in both groups regarding weight, body mass index, the number of previous embryo transfers, and the duration of infertility. However, the scratch group had a slightly higher mean age (32.31 vs. 29.96 yr, p < 0.001). No statistically significant difference was observed between groups regarding pregnancy rate (p = 0.89). No significant association was observed between scratch, infertility duration, the number of previous FET attempts, and the likelihood of pregnancy in a logistic regression model. No major complications were observed.

    Conclusion

     Hysteroscopic endometrial scratching with scissors probably has no effect on FET outcomes, including pregnancy or live birth rates.

    Keywords: Hysteroscopy, Infertility, Pregnancy rate, Live birth
  • Sona Setayesh, Amir Hossein Jalali Nadoushan, Razieh Bakhshandeh, Reza Negarandeh, Mehrdad Eftekhar Ardebili * Pages 745-758
    Background

     Sex is one of the important aspects of marriage and a way of expressing intimacy. Unconsummated marriage is a common problem whose prevalence is about 1.5% in Iran and can significantly influence marital life.

    Objective

     This study aimed to assess the unconsummated marriage in a qualitative mode to offer new and beneficial solutions resulting from a better understanding.

    Materials and Methods

     In this qualitative study, conventional content analysis was used. Data collection and analysis were done from April 2013 to April 2014 with 11 women and 5 men participating, who were referred to the sexual disorders clinic of Tehran Psychiatric Institute and Rasool Akram hospital of Tehran, Iran. The researchers examined the files of people referred to these clinics with the diagnosis of unconsummated marriage. Our tool for data collection was a semi-structured interview. 2 experienced faculty psychiatrists recorded all the information based on standards for reporting qualitative research guidelines. Data were analyzed using qualitative technique and coding. Guba and Lincoln criteria was used for data validity.

    Results

     The codes of the participants' experiences were classified into 6 main categories, which include self-concept, intrapersonal factors, partner’s problem, preparedness for sex, emotional relationship between couples, and the effects of unconsummated marriage on the participant's life.

    Conclusion

     Significant experiences among women included excessive anxiety toward the society and their spouses, and among men were weakness and guilt. Being unable to have sex negatively affected their view of life and caused great harm to their self-perception. Participants personality traits and their self-concept, and their attitude toward their partners were important issues.

    Keywords: Consummation of marriage, Iran, Sex, Marital sex, Marital relationship
  • Roya Kabodmehri, Nasrin Ghanami, Azadeh Raoufi, Marzieh Mehrafza *, Zahra Nikpouri, Elmira Hosseinzadeh, Ahmad Hosseini Pages 759-766
    Background

     There is no agreement on which of the 2 gonadotropin-releasing hormone (GnRH) agonist protocols are the most efficient, neither there is any consensus on which one yields a better clinical pregnancy percentage.

    Objective

     The present study aims to compare the effectiveness of reduced dosages of long- and short-acting GnRH agonists on pregnancy outcomes.

    Materials and Methods

     In this randomized controlled clinical trial, 400 women were randomly assigned to 2 groups (n = 200/group): the reduced dosage of long-acting GnRH agonist group (group 1, 1.25 mg Decapeptyl) and the short-acting GnRH agonist group (group 2, 0.5 mg/day Buserelin Acetate). The study was conducted at Mehr Medical Institute, Rasht, Iran between July 2019 and July 2020. Biochemical and clinical pregnancy were compared between groups.

    Results

     No significant differences were observed in the endometrial lining, the total number of retrieved and metaphase-II oocytes, progesterone, and serum estradiol levels on human chorionic gonadotropin day, fertilization rate, and top-quality embryos between the groups. The duration of induction (10.8 ± 1.7 vs. 10 ± 2.1, p < 0.001) and the total dosage of gonadotropins (2939.4 ± 945.9 vs. 2441 ± 1247.1, p < 0.001) were significantly greater in group 2 than in group 1. No significant differences were observed between the 2 groups in terms of implantation rate, chemical pregnancy rate, and clinical pregnancy rate. A higher percentage of ovarian hyperstimulation syndrome was observed in group 2 (p = 0.005).

    Conclusion

     Due to a lower percentage of ovarian hyperstimulation syndrome in group 1 and similar assisted reproductive technology outcomes in both groups, the long protocol was found to be superior to the short protocol.

    Keywords: Gonadotropin-releasing hormone, In vitro fertilization, Pregnancy outcome, Ovarian hyperstimulation syndrome
  • Paria Boustani, Laleh Eslamian *, Ashraf Aleyasin, Ashraf Jamal, Nasim Eshraghi, Marjan Ghaemi Pages 767-769