فهرست مطالب

نشریه معمار شهر
سال دوم شماره 2 (پیاپی 6، تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/06/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مرسده طهماسبی فرد، فرح حبیب، زهرا سادات سعیده زرآبادی صفحات 1-19

    یکی از مهم ترین مسایل شهرسازان امروز، نابسامانی و اغتشاش بصری سیمای شهری است. عوامل مختلفی در شکل دادن به سیمای شهر موثرند که یکی از مهم ترین آن ها نمای شهری است. یکی از اهداف نماسازی زیبایی است که موجب جذابیت ساختمان و درنهایت، افزایش وزن بصری خواهد شد و  اثر مطلوب تر و بهتری بر روحیه ساکنان و مخاطبین ساختمان خواهد داشت. نارضایتی از وضع نماهای فعلی، تلاش جهت شهرسازان و معماران را جهت سامان دهی به نماهای شهری به دنبال داشته است. یکی از راه های کمک به این مسیله آسیب شناسی و ارایه الگویی جهت آسیب شناسی بصری نما است. بدین سبب این پژوهش به دنبال ارایه الگوی فرایند آسیب شناسی بصری نمای شهری بوده و به منظور رسیدن به این الگو فرایند آسیب شناسی اجزاء نما در ایجاد اغتشاش بصری را بررسی نموده است. درنهایت این پژوهش شیوه و فرایند آسیب شناسی جدیدی ارایه می کند که  می تواند برای بررسی آسیب های تک نما و جداره و تهیه سند پشتیبان در طراحی و توسعه شهری مورداستفاده قرار گیرد و به سازمان های زیربط چک لیستی به منظور ارزیابی آسیب های نما (کدهای مشخص شده) ارایه دهد.

    کلیدواژگان: فرایند آسیب شناسی، نمای شهری، اجزاء نما، اغتشاش بصری
  • مریم سادات اسکندری، راما قلمبر دزفولی* صفحات 20-39

    وجود فضاهای جمعی در عصرپسامدرن درجامعه حال حاضرشهری ایران حایز اهمیت است براساس چنین ویژگی ، امروزه گسترش مراکز فراغتی و فرهنگی - تفریحی یکی ازاهداف مهم برنامه ریزان مدیریت کلانشهرها است . فضاهای باز شهری و فرهنگی به عنوان بخشی از فضاهای عمومی با طراحی مناسب از طریق شکل گیری قرارگاه های رفتاری، افراد را درون سازمانهای فضایی گوناگون به صورت اختیاری و برای انجام فعالیت های فرهنگی و اجتماعی گرد هم می آورند. با توجه به اینکه مفهوم و انتزاع میتواند فرای تنها زیبایی شناسی مخاطب را از نظر ذهنی و ریشه ای به چالش بکشد و ارتباط مخاطب را با اثر و محیط اثر تعامل بخشد. در این پژوهش با هدف یافتن و واکاوی شاخصه هایی موثر جهت طراحی باغ هنر مفهومی - تجریدی با رویکرد ارتقای قرارگاه رفتاری به دنبال پاسخ به سوال اصلی پژوهش است ، که چگونه می توان شاخصه هایی جهت طراحی فضای مناسب باغ هنر مفهومی - تجریدی با رویکرد ارتقای قرارگاه رفتاری در محیط ارایه داد؟زبان معماری تعامل گرای امروزی ما می تواند با کاربست الگوهای هنری مطلوب در محیط های طبیعی بواسطه شاخصه های قرارگاه رفتاری، موجب اعتلای حیات فرهنگی ، هنری و ارتقای قرارگاه رفتاری گردد و به حفظ و نشر فضاهای پارک شهری خود کمک کند.شیوه تحقیق از نظر روش توصیفی - تحلیلی با ابزار پرسشنامه و از نظر هدف کاربردی است . در این تحقیق به منظور مقایسه معیارها و زیرمعیارها، از روش مقایسه زوجی گروهی استفاده شده است و نظرات 30 نفر از صاحب نظران، کارشناسان و پژوهشگران از طریق پرسشنامه جمع آوری و سپس میانگین هندسی نظرات آنها وارد نرم افزار Expert Choice شده و وزن کلیه معیارها و زیرمعیارها، به دست آمده است .بر اساس نظریات مطرح شده توسط صاحب نظران و بررسی های انجام شده و تحلیل داده ها، می توان دریافت که با تکیه بر نیازهای سلسله مراتبی انسان که اهم آن با توجه به درجه اهمیت و رتبه بندی به دست امده، تغییر اشیا، رفتار هیجانی آشکار، حل مسیله یا مشکل گشایی ، تعامل بین فردی (کلامی و غیرکلامی)، فعالیت حرکتی عمده، قابلیت ارتقا دارند.

    کلیدواژگان: باغ، هنر، هنر مفهومی، هنر تجریدی، قرارگاه رفتاری
  • مینا زارع جعفر*، مسعود یوسفی تذکر علی، محمد رنجبر کرمانی، معصومه یعقوبی صفحات 40-64

    کارآمدبودن در حرفه معماری، مهارت در همکاری جمعی و در کار گروهی از مهارت های مورد نیاز دانشجویان معماری ، به ویژه برای هنگامی است که وارد حرفه معماری می شوند. لیک امروزه در نظام آموزش معماری در دانشکده ها این مهم چندان جایگاهی نیافته، و همگان کمابیش از این کاستی آشکار در میان دانشجویان دانش آموخته ای که وارد حرفه می شوند رنج می برند. این پژوهش به بررسی پیامدهای یک تجربه مشارکتی در آموزش درس طراحی معماری می پردازد؛ و تلاش می کند روشن کند این تجربه چگونه و تا چه اندازه می تواند این کاستی مهم را بهبود بخشد؛ و زمینه ساز مهارت های لازم در کار گروهی و مشارکت جمعی در فرایند طراحی بشود. روش آموزش مشارکتی طراحی چگونه مهارت های همکاری و کار گروهی را در دانشجویان می افزاید؟ هدف از این مقاله ارزیابی کارآمدی روش آموزش مشارکتی در درس طراحی معماری، و روشن کردن کاستی ها و توانایی های این روش می باشد. در این پژوهش، چگونگی، پیامدها و میزان کارآمدی روش آموزش مشارکتی در درس طراحی معماری ارزیابی  می شود. برای نیل به این هدف، سراغ جامعه آماری دانشجویان درس طراحی معماری سه در دانشگاه آزاد اردبیل، در نیمسال دوم 1397 می رود؛ و دو روش متفاوت آموزش طراحی را، یکی روش رایج آموزش طراحی معماری در دانشکده ها و دیگری روش آموزش مشارکتی،  در دو گروه دانشجویی، یک گروه با شرکت در دوره ده روزه آموزش اصول مشارکت و گروه دیگر بدون شرکت در دوره ده روزه آموزش مشارکت، تجربه می کند؛ سپس نتایج این دو تجربه در هر دوگروه با هم مقایسه می شوند. بدین گونه و برپایه هفت راهبرد کلی لیندا گروت در روش های پژوهش ، راهبرد «علی- مقایسه ای» مناسب ترین روش پژوهش تشخیص داده شده است. گام گردآوری اطلاعات، با گروه بندی دانشجویان، و کار روی یک موضوع طراحی، و ارزیابی گروهی، و نیز بکارگیری ابزارهایی مانند «برنامه زمان بندی وظایف»، «مقاله بازخوردی» و «ارزیابی همتایان» پیموده می شود. پیامدهای تجربه آموزش مشارکتی، با پاسخگیری پرسشنامه از دانشجویان و اساتید داور ارزیابی می شود. در گام داوری و با روش استقرایی، پاسخها تحلیل و ارزیابی خواهندشد.  یافته های پژوهش روشن می کند که پیامد روش آموزش مشارکتی، افزایش تعامل دانشجویان و سهیم شدن آن ها در روند طراحی، افزایش ظرفیت یادگیری، و انگیزه و مهارت های ارتباطی و اجتماعی و نیز آماده شدن برای رویارویی با چالش های آینده حرفه معماری بوده است.

    کلیدواژگان: آموزش معماری، طراحی معماری، حرفه معماری، طراحی مشارکتی
  • محسن سنگ برگان*، ابراهیم رایگانی صفحات 65-83

    دوران قاجاریه سرآغاز عصر تجدد در ایران است و گرایش به فرنگ و شیوه های اروپایی در این دوران بر جنبه های مختلف زندگی ایرانیان به خصوص در معماری تاثیر قابل توجهی داشته است. بجنورد به واسطه ی موقعیت جغرافیایی، محل آمد و شد نمایندگان کشور های مختلف اروپایی بوده و در نتیجه تاثیر زیادی از فرهنگ اروپایی وفرنگی را پذیرا بود. در مقاله پیش رو به شیوه توصیف تحلیل تاریخی داده های حاصل از مطالعات استنادی و میدانی در زمینه تاثیر شیوه های فرنگی و سنتی  بر بناهای ساخته شده در روزگار قاجاریه مورد واکاوی قرار گرفته است . به این ترتیب دوبنای هم دوره به نام بنای عمارت مفخم که به دستور حاکم وقت شهر ساخته شده و بنای عمارت جاجرمی ها که به دست یکی از تجار معروف شهر بنا شده ، به شیوه مقایسه عناصر و تزیینات مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته اند. نتیجه آنکه باتوجه به ارتباط وسیع حاکم شهر با دربار و دولت های خارجی (به ویژه اروپایی ها)؛ تاثیر گرایش به شیوه های اروپایی بر بناهای ساخته شده توسط وی؛ هم در تزیینات و هم در طرح کلی مشهود است. در مقابل، بنای همزمان حسینیه جاجرمی ها هیچ نشانه ای از معماری اروپایی در طرح کلی بنا و در تزیینات ملاحظه نمی شود و ساختار کلی بنا برگرفته از معماری ایرانی - اسلامی مناطق مرکزی ایران است که حاکی از تاثیر معماری منطقه زادگاه بانی (شهر گرمسیر جاجرم) بوده است. به این ترتیب تمایل به اروپای گرایی و معماری اروپایی  در شهر بجنورد در اواخر دوره قاجار محدود به بناهای احداث شده توسط حاکم شهر و در نتیجه ارتباط وسیع وی با نمایندگان کشور های اروپایی و دربار بود و این ارتباط علاوه بر نمودهای معمارانه در منابع نوشتاری این دوره از جمله سفرنامه سیاحان اروپایی و همچنین در سفرنامه های ناصرالدین شاه قاجار نیز قابل بازیابی است.

    کلیدواژگان: معماری، مدرن، دوران قاجار، بجنورد
  • مونا کدخدا*، علیرضا عینی فر، حمیدرضا موسوی صفحات 84-100

    پدیده موزه و موزه داری در دوران معاصر در اکثر کشورهای دنیا گسترش پیدا کرده است و ایده موزه در دوران معاصر به صورت یک ایده جهانی درآمده است و فرهنگ آن تقریبا به اکثر مناطق دنیا گسترش پیداکرده است. یکی از مفاهیم کلیدی که مبنای موزه ها را شکل داده است ذات و شان یک اثر است که در هر موزه به شکلی متفاوت در نظر گرفته شده است. نگاه متفاوت موزه ها ‏و تفکر مجموعه ای است که مجموعه سازی و هویت موضوعی را در ‏موزه پدید می آورد. بر همین اساس نوع نگرش به اثر و مجموعه و معناهایی که برای آن ساخته، پرداخته و انتقال داده می شود، ‏باعث شکل گیری سیری از تغییرات در موزه ها شده و نسل بندی آن ها را به دنبال داشته است.‏ انگاره های تاثیرگذار بر تفکیک موزه ها و نسل بندی آن ها در بستر تاریخ چگونه شکل گرفته است؟ با واکاوی عوامل موثر در چرایی و چگونگی تفاوت های پدیدار شده در هر نسل از موزه ها، چگونه می توان به یک صورت بندی محتوایی از نسل های مختلف موزه ها از ابتدای شکل گیری تا زمان معاصر دست یافت؟ این پژوهش بر آن است که به بررسی روند تکاملی نسل بندی موزه ها در بستری تاریخی بپردازد. در این راستا از طریق واکاوی وجوه ماهوی، ساختاری و معنایی در این دسته از بناها به بررسی و نگرش وجوه ارزشی اشیاء می پردازد. نتایج پژوهش نشان دهنده این موضوع است که در دوران معاصر علاوه بر انگاره های ساختاری که در برپایی ‏فیزیک موزه موثر است، انگاره های ادراکی معنایی شاخص کیفی نسل بندی موزه ها را به سمت و سویی دیگر هدایت می کند. در این سیر تحول محتوایی، شیوه بازگویی در موزه ای شدن یک پدیده، از گفتمان یک سویه تاریخی به سمت دوسویه اجتماعی و ‏در موزه های نوین به صورت گفتمان ذهنی از نوع تبادل آگاهی انجام می گیرد. گفتمان نسل نوین از نوع روایتگری موزه ‏است که معانی تازه ای بر متن اثر می افزاید و چرخه خوانش را باز می گذارد. بدین ترتیب با تاویل های مخاطبان متعدد صحن موزه تکرار می شود و روایت آن به ‏اتمام نمی رسد.‏ اما باید توجه داشت که سرعت پیشرفت و هماهنگی با این تحولات در ایران، هنوز با ضرباهنگ تحولات جهانی همسویی چشمگیری ندارد و تا حصول به معنای واقعی تحول در مفهوم موزه و موزه داری، راه بسیار زیادی پیش روی طراحان، معماران، موزه داران وسایر متولیان موزه داری در ایران قرار دارد.

    کلیدواژگان: نسل بندی موزه ها، شان اشیاء، موزه ای شدن، گفتمان معنایی، ضرباهنگ تحولات موزه
  • آلاله بقالیان، غزال کرامتی، حسین سلطانزاده، مهرداد متین صفحات 101-122

    با قرار گرفتن ایران در آستانه مدرنیزاسیون و تاسیس دانشگاه تهران در سال 1934م (1313ه.ش) و سپس شکل گیری تدریجی دانشکده هنرهای زیبا در سال 1940م (1319ه.ش)، آموزش هنر و معماری شکل جدیدی از آموزش با رویکرد به سمت روش آکادمیک را تجربه نمود. در بررسی پیش زمینه های شکل گیری این حرکت نوگرایی در مطالب آموزشی دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران و معماری های شکل گرفته توسط اساتید و دانشجویان هنرهای زیبا، تاثیرگذاری دو رویکرد غالب از مدرسه بوزار و باوهاوس قابل مشاهده است. این پژوهش در جست وجوی آن است تا از طریق تحلیل مقوله نظام آموزشی و معماری شکل گرفته توسط اساتید و دانشجویان مدارس بوزار و باوهاوس شرحی از چگونگی و میزان تاثیر این مدارس بر معماری دانشکده هنرهای زیبا ارایه نماید. روش تحقیق به کار رفته در این مقاله در مطالعه اولیه از نوع تفسیری- تاریخی است و در پی آن به منظور تحلیل نتایج و شرح چگونگی تاثیر از مقایسه تطبیقی بهره برده شده است. در پژوهش های انجام شده در این زمینه تا کنون علی رغم پوشش دادن به زوایای مختلف معماری این دوره به شرح و تحلیل چگونگی تاثیر برنامه عملی آموزش معماری، در آثار ایجاد شده در دانشکده هنرهای زیبا به عنوان اولین دانشکده آکادمیک پرداخته نشده است. از این رو نتایج این تحقیق میتواند منبعی موثر را در جهت شناخت و ریشه یابی زبان معماری در آثار معاصر ارایه نماید.

    کلیدواژگان: روش طراحی، مدرسه بوزار، مدرسه باوهاوس، دانشکده هنرهای زیبا
  • زهرا علیجو*، حامد عابدینی صفحات 123-140

    در جهان معاصر مفهوم پایداری بدل به یک پارادایم فراگیر در زمینه های مختلف دانش بشری شده است. در معماری نیز به واسطه ارتباط چندوجهی با محیط زیست، فرهنگ، اقتصاد و اجتماع، پایداری یکی از گفتمان های مهم معاصر این حوزه بوده است. در سال های اخیر فرآیند اثرپذیری معماری از مباحث پایداری، به گونه ای مهم و اساسی بوده که وارد حوزه آموزش معماری نیز گردیده و سرفصل های درسی و رویکردهای آموزشی این رشته را دچار تغییراتی کرده است. یکی از مهم ترین نگرش ها در فرایند آموزش معماری پایدار در ایران، مبحث انرژی و شبیه سازی ساختمان ها می باشد که باوجود جنبه های متنوع و پیچیده آن، هنوز الگوی مناسبی در جهت آموزش این بخش ارایه نشده است. از همین رو این پژوهش در نظر دارد تا بر مبنای مطالعات صورت گرفته در زمینه آموزش شبیه سازی انرژی و بررسی تجربه های جهانی، الگویی کارآمد جهت بهره گیری از شبیه سازی انرژی در راستای ارتقای فرآیند آموزش معماری پایدار در ایران ارایه دهد. روش تحقیق در این پژوهش تحلیلی-توصیفی بوده که با عنایت به پژوهش های صورت گرفته با  نگرشی رو به آینده به دنبال ارایه الگو موردنظر است. یافته های این پژوهش در درجه اول بیانگر دسته بندی از مسایل و موانع آموزش معماری پایدار در ایران و جهان بوده و به دنبال آن پارامترهای موثر در آموزش شبیه سازی انرژی در فرآیند آموزش معماری پایدار استخراج گردیده است. درنهایت این پژوهش با بررسی تجربه بهره گیری از یک نمونه  ابزار شبیه سازی، الگوی آموزشی خود را مبتنی بر بخش های مختلف تحقیق، جهت ارتقای جایگاه آموزش معماری پایدار در ایران ارایه می دهد. اصولی که مدل آموزشی این پژوهش بر آن مبتنی است شامل: توجه به آموزش معماری پایدار به مثابه یک پارادایم، آموزش تعاملی، آموزش صحیح نرم افزار، تخصص گرایی و پیوستگی وجوه مختلف خروجی ها به علت چندوجهی بودن مقوله پایداری است.

    کلیدواژگان: آموزش معماری، معماری پایدار، شبیه سازی انرژی، فرآیند تعاملی، بهره وری انرژی
|
  • Mersedah Tahmasabi Fard, Farah Habib *, Zahra Sadat Saeedeh Zarabadi Pages 1-19

    One of the most important problems of urban planners today is the disorder and visual clutter of the urban landscape. Various factors effectively shape the city's image, one of the most important of which is the urban facades. One of the goals of creating a beautiful facade is that it will make the building more attractive and ultimately increase its visual weight and will have a better effect on the mood of the residents and visitors of the building. Dissatisfaction with the current state of facades has led to the efforts of city planners and architects to organize urban facades. One of the ways to help this issue is pathology and providing a model for visual pathology. For this reason, this research seeks to provide a model of the visual pathology process of the urban facade and to achieve this model, it has examined the pathology process of the facade components in creating visual clutter. Finally, this research presents a new pathologic method and process that can be used to examine single-facade and urban facade damage and prepare supporting documents in urban design and development, and provide a checklist to subordinate organizations to assess facade damage (specified codes).

    Keywords: Pathological Process, Urban Facade, Facade Components, Visual Clutter
  • Maryam Sadat Eskandari, Rama Kalambar Dezfuli Pages 20-39

    Statement of the problem:

     The existence of collective spaces in the post-modern era is important in the current urban society of Iran. Based on this feature, today the expansion of leisure and cultural-recreational centers is one of the important goals of metropolitan management planners. Urban and cultural open spaces as a part of public spaces with appropriate design through the formation of behavioral camps, bring people together in various spatial organizations voluntarily and to carry out cultural and social activities. Considering that the concept and abstraction can challenge the audience from a mental and root point of view beyond the only aesthetics and interact the audience's relationship with the work and the environment of the work.

    Research question:

     In this research, with the aim of finding and analyzing effective indicators for the design of the conceptual-abstract art garden with the approach of improving the behavioral environment, the answer to the main question of the research is sought, which is how to find indicators for the design of a suitable space for the conceptual-abstract art garden. With the approach of improving the behavior of the camp in the environment?

    Research objectives

    Our modern interactive architectural language can enhance the cultural and artistic life and promote the behavioral camp by applying the desired artistic patterns in natural environments through the characteristics of the behavioral camp and help to preserve and spread the urban park spaces.

    Research method

    The research method is descriptive-analytical with questionnaire tool and practical in terms of purpose. In this research, in order to compare the criteria and sub-criteria, the paired group comparison method was used, and the opinions of 30 experts, experts and researchers were collected through a questionnaire, and then the geometric mean of their opinions was entered into the Expert Choice software, and the weight of all the criteria and sub-criteria, Is obtained. The most important findings and conclusions of the research: based on the ideas put forward by the experts and the conducted surveys and data analysis, it can be found that by relying on the hierarchical needs of humans, the most important of which is obtained according to the degree of importance and ranking. Objects, obvious emotional behavior, problem solving or problem solving, interpersonal interaction (verbal and non-verbal), major motor activity, have the ability to improve.

    Keywords: garden, art, conceptual art, abstract art, behavioral camp
  • Mina ZareJafari, Masoud YousefiTazzakor, Ali Mohammad RanjbarKermani, Masoomeh Yaghoobi Pages 40-64

    Architectural design education has always represented aunique pedagogy. From the early years of masterapprentice model to the modern project-based learning in form of thedesign studio. Many studios dealalmost solely with the individual, while complexities of contemporary practice require collaborative teamwork. Ithas always focused on individuality and personal-biased practicewith the importance of communication and criticism.However, in the recent years, the architectural profession hasbecome more complex, which critically
    requires shifting paradigm towards a more collaborative approach. Students are supposedly being prepared for practice, but they are usually led to think of themselves as independent designers, which is a rare condition in real life.

    Research Problem:

     Architectural design is a collaborative process in which understanding between group members may be more important than their ideas. Therefore, when architectural design is considered as a collective activity, it will also be effective in teaching it. One of the skills required by architecture students to succeed in the profession of architectural design is the skill of collaboration, group communication and teamwork. Architecture students need to collaborate, discuss, and exchange ideas in the studio to prepare for a collaborative design career, so there is a need for participatory design studios in architecture schools.

    Research question: 

    How can participatory architecture design training increase the skills of collaboration and teamwork of architecture design students?

    Research Objectives

    The purpose of this article is to evaluate the impact of participatory education model in architectural design courses in the studio

    Research Method

    The research method in this article is causal-comparative method. The study was a comparison of the conventional method and the participatory model method from the students' point of view and evaluated their performance. The statistical population of this study was the architecture design students of= Ardabil Azad University in the fall semester of 1398 with 40 people in three different groups as a sample of the study and surveyed. The data collection tool was library resource studies and a questionnaire designed by researchers. In this article, quantitative analysis of the questionnaire during a semester in the workshop is used.

    conclusions of the research:

     Participatory education model with grouping of students, presenting the topic of joint design, joint evaluation of group members and scoring the performance of the whole group, as well as using tools such as " time and task schedule", "Article "Reflection" and " ‘‘peer assessment" increase the level of students' interactions and their skills in working with each other and their contribution to the design process, and increase their readiness to face professional challenges in the future. According to the research findings, it was found that the participatory design model in design increases the efficiency, learning capacity, motivation and communication and social skills of students and teaches how to design in a shared design environment.

    Keywords: architecture education, participatory education, architectural design, architectural profession, participatory design
  • Mohsen Sang Bargan, Ibrahim Raygani Pages 65-83

    The Qajar era marks the beginning of the modern age in Iran and Tendency for Farang and European ways has influenced different aspects of Iranian life, especially architecture during this time. Therefore, Bojnourd, which due to its geographical location, has been a destination for representatives of various European countries, has had a great impact on European culture. In this paper, we have tried to study the impact of Farangi and traditional methods on the buildings built during this period by descriptive and analytical methods and library and field studies. for this purpose, a comparison was made between the two building consisting of a time of Mofakham imarat built by the ruler of the city, and a building built by the merchants of Jajarmi imarat. That the results show that given the ruler's connections with the Durbar and foreign governments, the impact of European ways on the buildings built by the ruler is evident in both the decoration and the outline. On the contrary, in the synchronous construction of Jajarmay Hosseinie there is no sign of European ways architecture neither in the outline nor in the decoration. And the overall construction is based on Iranian-Islamic architecture in the desert areas of Iran which could have influenced the architecture of Owner's birthplace in Jajarm city. This study shows that the tendency for European ways and European architecture in Bojnourd at the end of the Qajar period was limited to the buildings built by the ruler as a result of its links with representatives of European countries and the Governmen, at least in three European travelogues and Also, in two trips of Nasser al-Din Shah in late Qajar period, Bojnourd and Bojnourd ruler mentioned.

    Keywords: Architecture, modernity, Qajar, Bojnourd
  • Mona Kodkhoda, Alireza Ainifar, Hamidreza Mousavi Pages 84-100

    Mankind is the only being who endeavors to uphold his place in the world by recalling and preserving his historical records. Thus, studying the process of formation of museums as the means to sustain such records could elucidate the viewpoints and reactions of different communities and societies throughout history. This study aims to further probe the historical evolution of museums from two aspects: structural and functional-semantical. It also attempts to find the underlying reason for the differences of museums in each historical era by identifying and studying the indexes related to the subsidiary systems of these two categories. To achieve this goal, a qualitative research approach has been used to study the process of the evolution of museums from the dawn of their appearance to the present time. Data has been gathered through library resources and the type of this data is based on historical, interpretive, and formal grounds. This evolution has been focused on from different aspects. Furthermore, the relation between the demands of the communities in each era and the circumstances of the formation of the museums is studied. The historical categorization has been chosen as one of the most general classification of museums. Subsequently, a comparative study has been attempted between the different selected museums as representatives of each era. The study concludes that the structural and formal alterations of museums since the formation of ancient temples to the present day are deeply influenced by the rhythm of changes in structure, purpose, and audience. With an increase in the pace of alterations, mankind has been more eager to record these changes. What is more, as a reminiscent of history, museums, implementing the means and methods at their disposal, could enrich the process of education and upgrade their role more influential means reaching a wider range of society

    Keywords: Museum generation, semantic discourse, The dignity of objects, Musealization
  • Alaleh Baghalian, Ghazal Keramati*, Hossein Soltanzadeh, Mehrdad Matin Pages 101-122

    With the advent of modernization in Iran and the establishment of the University of Tehran in 1934, and then the gradual formation of the Faculty of Fine Arts in 1940, traditional art and architecture teaching methods changed into new academic methods. In the West, the École des Beaux-Arts pioneered eclectic-traditional architecture in France. In the early twentieth century, the Bauhaus School started working as the School of Art (Modern Art and Architecture Education) in Germany. École des Beaux-Arts and Bauhaus schools were highly influential in modernizing the architecture education in contemporary Iranian architecture by pushing it towards the approaches in the Western world. Analyzing the samples, this research seeks to investigate the effects of the research independent variable, i.e. processes affecting arts and architecture used in the Faculty of Fine Arts on the dependent variable, i.e. the works of art presented by Educators and graduates of the Faculty of Fine Arts and figures in the Contemporary Architecture of Iran. Thus, this study examines the language of architecture, ideology, concepts, and methods of École des Beaux-Arts, Bauhaus Architecture Schools, and their effects on the Faculty of Fine Arts, University of Tehran. Based on a comparativeanalytical realistic approach, thisstudy was conducted through library studies and surveys using the Analytic Hierarchy Process (AHP) to examine the keywords of École des Beaux-Arts, Bauhaus Architecture Schools and to identify how the perceptions and effects of École des Beaux-Arts and Bauhaus Architecture Schools help form the architecture in the Faculty of Fine Arts of the University of Tehran. The results show that the architecture in the Faculty of Fine Arts was a combination of the style of École des Beaux-Arts and Bauhaus Architecture Schools.

    Keywords: Design method, École des Beaux-Arts, Bauhaus School, Faculty of Fine Arts
  • Zahra Alijo, Hamed Abedini Pages 123-140

    In the contemporary era, the concept of sustainability has become an inclusive paradigm in a variety of fields of human knowledge. In the field of architecture, the concept of sustainability has been one of the most significant discourses through the past few decades due to its multifaceted relationship with the environment, culture, economy and society. This process of architectural impact on sustainability issues has been fundamental and has entered the field of architectural education, resulting in changes in the curriculum and educational approaches. One of the most significant of these approaches is the issue of energy and simulation of buildings, not having yet provided a suitable model for its training despite its complex features. Consequently, this study tends to present an efficient model for using energy simulation to develop the process of sustainable architecture education in Iran, derived from studies conducted in this field and review of global experiences. The present research applies analytical-descriptive method which, considering the researches done with a forward-looking attitude, searches to offer the desired model. The findings of this study primarily specify the classification of issues and impediments to sustainable architecture education, followed by extracting effective parameters in energy simulation training in the process of sustainable architecture education. Ultimately, this research, by considering the experience of using a sample of simulation tools, presents its educational model derived from different parts of the research to develop the position of sustainable architecture education. Principles on which the educational model of this research is based include: taking notice to sustainable architecture education as a paradigm, interactive education, appropriate software education, specialization and continuity of different aspects of outputs due to the multifaceted nature of sustainability.

    Keywords: architectural education, sustainable architecture, energy simulation, interactive process, energy efficiency