فهرست مطالب

نشریه مهارت های روانشناسی تربیتی
سال هشتم شماره 2 (پیاپی 30، تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/06/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • عاطفه جنبشی، خدیجه ابوالمعالی الحسینی* صفحات 1-12

    هدف تعیین برازش مدل مفهومی مبتنی بر نقش واسطه ای اجتناب تجربی در ارتباط بین کمال گرایی با اضطراب امتحان بود. روش پژوهش توصیفی- همبستگی و جامعه آماری شامل تمام دانش آموزان دوره متوسطه دوم در سال 1394 در شهرستان دماوند بود. 450 نفر به روش تصادفی خوشه ای چندمرحله ای انتخاب و پرسش نامه های اضطراب امتحان ابوالقاسمی، اسدی مقدم، نجاریان و شکرکن (1375)، کمال گرایی مثبت و منفی تری شورت، اوونس، اسلاید و دیویی (1995) و اجتناب تجربی گامز، چمیلسکی، کتوو، راجرو و واتسون (2011) را تکمیل کردند. جهت تحلیل داده ها از روش مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شد. یافته ها نشان داد که مدل مفهومی پژوهش با داده های گردآوری شده به خوبی برازش دارد. کمال گرایی مثبت اثر مستقیم و منفی (01/0> P، 466/0-=β) و کمال گرایی منفی اثر مستقیم و مثبت (01/0> P، 363/0=β) بر اضطراب امتحان دارد. بعد منفی کمال گرایی با میانجی گری اجتناب تجربی بر اضطراب امتحان اثر دارد (05/0> P، 042/0=β). ابعاد کمال گرایی هر یک به نوبه خود افکار و هیجان های منفی و مثبت را در دانش آموزان در مواجه با شرایط برمی انگیزند که این منجر به استفاده از راهبردهایی مانند اجتناب تجربی می شود و دانش آموزان در نهایت در موقعیت های چالش برانگیز امتحان اضطراب از خود نشان می دهند.

    کلیدواژگان: اجتناب تجربی، اضطراب امتحان، کمال گرایی مثبت، کمال گرایی منفی
  • خلیل غفاری*، لیدا رمضانی صفحات 13-24

    هدف از پژوهش حاضر تعیین رابطه دانش حرفه ای با رضایت شغلی و تعهد سازمانی در دبیران زن دوره متوسطه شهرستان الیگودرز بود. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی و از دسته کاربردی بود. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دبیران زن مقطع متوسطه شهر الیگودرز است که تعداد آنها 214 نفر است. جهت انتخاب نمونه با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای از این تعداد 125نفر با استفاده از جدول کرجسی و مورگان انتخاب شدند. در این پژوهش از سه ابزار: پرسشنامه دانش حرفه ای آموزشی کنتاکی، پرسشنامه تعهد سازمانی آلن و مایر، پرسشنامه رضایت کاری هرزبرگ جهت جمع آوری داده ها استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار spss با آزمون کلموگروف - اسمیرنف جهت نرمال بودن توزیع داده ها و از آزمون همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون جهت آزمون فرضیه ها استفاده گردید. نتایج نشان داد که بین دانش حرفه ای با رضایت شغلی و تعهد سازمانی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد و فرضیات تحقیق مورد تایید واقع شد. همچنین نتایج فرعی نشان داد که وجود دانش حرفه ای باعث افزایش رضایت شغلی و تعهد سازمانی در دبیران متوسطه شهر الیگودرز شد و این امر حاکی از آن است که وجود دانش حرفه ای باعث افزایش میزان رضایت شغلی و تعهد سازمانی در دبیران و اهمیت موضوع دانش در سازمان ها و دبیران می گردد.

    کلیدواژگان: دانش حرفه ای، رضایت شغلی، تعهد سازمانی، دبیران زن مقطع متوسطه، شهر الیگودرز
  • نسرین زمانی زاد*، تامارا گلزار صفحات 25-37

    هدف پژوهش حاضر بررسی روابط ساختاری ابعاد خلاقیت و سرگردانی ذهنی دانشجویان دانشگاه تبریز بود. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی می باشد. بدین منظور 330 نفر دانشجویان دانشگاه تبریز به روش تصادفی خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شده و پرسشنامه های خلاقیت عابدی و سرگردانی ذهنی (MWQ) را تکمیل کردند. برای تجزیه و تحلیل داده های بدست آمده، از روش مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شد. بررسی روابط و مدل مفهومی پژوهش نشان داد فرضیه پژوهش مبنی بر اینکه بین خلاقیت و سرگردانی ذهنی رابطه وجود دارد تایید شده و خلاقیت بر سرگردانی ذهنی تاثیر معنادار دارد (35/0=R، 01/0>P)، و ضریب مسیر مقدار نیز 44/0 است که شدت رابطه متوسطی را نشان می دهد. بررسی شاخص های برازش مدل نشان از این دارد که مدل پژوهش از بزارش نسبتا مناسب با داده ها برخوردار است، RMSEA برابر با 071/0، CFI برابر با 90/0،  GFIبرابر با 93/0، PGFI برابر با 68/0، NFI برابر با 89/0، مقدار X2 برابر با 61/68 و سطح معناداری آن کمتر از 05/0 و نسبت X2 بر df برابر با 268 است. مقایسه مقادیر بتا یا ضرایب استاندارد شده رگرسیونی نشان می دهد که بالاترین تاثیر بر سرگردانی ذهنی مربوط به بعد سیالی با ضریب 210/0 و بعد ابتکار با ضریب 151/0 است. مطابق نتایج، بعد بسط در حضور ابعاد دیگر خلاقیت بر سرگردانی ذهنی تاثیر ندارد (05/0<P). با توجه به یافته های پژوهش حاضر می توان نتیجه گرفت که ابعاد خلاقیت بر سرگردانی ذهنی افراد تاثیر دارد.

    کلیدواژگان: سرگردانی ذهنی، خلاقیت، انعطاف پذیری، ابتکار، سیالی
  • راحله عموزاده، نادر سلیمانی* صفحات 37-47

    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه عضویت، فعالیت و بهره گیری از شبکه‎های اجتماعی با خلاقیت و نوآوری سازمانی مدیران مدارس متوسطه انجام شد. روش تحقیق توصیفی (همبستگی) بود. جامعه آماری پژوهش کلیه مدیران مدارس مقطع متوسطه شهرستان ورامین به تعداد 121 نفر بودند. حجم نمونه مطابق با جدول کرجسی و مورگان 92 نفر برآورد گردید و به شیوه نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها، از سه پرسشنامه الف) خلاقیت تورنس (1992) ب) پرسشنامه نوآوری سازمانی محقق ساخته برگرفته از پرسشنامه ساعتچی، کامکاری و عسکریان (1389) و ج) پرسشنامه شبکه های اجتماعی محقق ساخته برگرفته از راس و همکاران (2009) استفاده شد. داده های گردآوری شده با بهره گیری از آزمون خی دو و ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شدند. نتایج تحقیق نشان داد بین عضویت مدیران مدارس متوسطه در شبکه های اجتماعی و میزان بهره گیری آنان از  سه شبکه اجتماعی پر استفاده نظیر تلگرام، واتساپ و فیسبوک با سطح خلاقیت فردی و نوآوری سازمانی آنان رابطه معنادار وجود دارد. در واقع مدیرانی که در شبکه‎های اجتماعی (تلگرام، واتساپ و فیسبوک) فعال تر هستند از خلاقیت فردی و نوآوری سازمانی بالاتری برخوردارند.

    کلیدواژگان: شبکه اجتماعی، تلگرام، واتساپ، اینستاگرام، فیسبوک، خلاقیت، نوآوری سازمانی
  • جواد عینی پور* صفحات 48-57

    این پژوهش به منظور تعیین رابطه ارتباط با مدرسه و سبک های تصمیم گیری با تعلل ورزی دانش آموزان پسر انجام گردید. جامعه پژوهش را دانش آموزان پسر متوسطه نظری ناحیه یک آموزش و پرورش شهرستان رشت تشکیل دادند. از این جامعه به صورت تصادفی طبقه ای، بر اساس نسبت توزیع دانش آموزان در سال های اول تا چهارم، در مجموع 252 دانش آموز متوسطه نظری مشغول به تحصیل در مدارس دولتی انتخاب گردیدند. اطلاعات این پژوهش به وسیله پرسشنامه‎های ارتباط با مدرسه و پرسشنامه سبک های تصمیم گیری و تعلل ورزی تحصیلی بدست آمد. به منظور تحلیل داده ها از روش پیرسون و رگرسیون گام به گام استفاده گردید. نتایج پژوهش نشان داد التزام به مدرسه و تعلق به مدرسه و سبک تصمیم گیری منطقی عوامل مهم پیش بینی کننده تعلل ورزی دانش آموزان است. نتیجه پژوهش نشان داد که 36% واریانس تعلل ورزی دانش آموزان متوسطه پسر از طریق یک ترکیب خطی مشترک از التزام به مدرسه و تعلق به مدرسه و سبک تصمیم گیری منطقی تعیین می شود. هم چنین یافته ها نشان داد مولفه تعلق به مدرسه قوی ترین پیش کننده تعلل ورزی محسوب می شود. شرطی شدن اجتنابی علت تبیین کننده پیش بینی کنندگی التزام به مدرسه و تعلق به مدرسه در تعلل ورزی می باشد و همچنین قابلیت تنظیم شناختی هیجان مربوط به سبک تصمیم گیری منطقی تبیین کننده ارتباط این سبک با عدم تعلل ورزی است.

    کلیدواژگان: تعلل ورزی، ارتباط با مدرسه، سبک های تصمیم گیری
  • حسین مومنی مهمویی*، مرتضی کرمی، علی مشهدی صفحات 58-72

    هدف این پژوهش بررسی رابطه خودکارآمدی معلمان با کیفیت زندگی در مدرسه، انگیزه پیشرفت و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان پسر پایه پنجم ابتدایی شهرستان تربت حیدریه است. این تحقیق توصیفی و از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری کلیه معلمان (42 نفر) و دانش آموزان پسر پایه پنجم ابتدایی (1297 نفر) بودند. کل گروه معلمان (به روش سرشماری) و 295 دانش آموز با توجه به جدول مورگان و از طریق روش نمونه گیری تصادفی ساده (از هر کلاس 7 نفر) به عنوان نمونه انتخاب شدند. از ابزارهای اندازه گیری پرسشنامه خودکارآمدی شان- مورن (2002)، کیفیت زندگی دانش آموزان در مدرسه اندرسون و بروک (2000)، انگیزه پیشرفت هرمنس (1997) و نمرات دروس علوم تجربی، ریاضی و فارسی استفاده شد. جهت تحلیل داده ها ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون استفاده شد. نتایج نشان داد که بین خودکارآمدی معلمان و کیفیت زندگی در مدرسه و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان رابطه مثبت و معنادار وجود دارد (05/0 >P). بین خودکارآمدی معلمان با انگیزه پیشرفت دانش آموزان رابطه وجود ندارد (05/0< P). بین انگیزه پیشرفت و پیشرفت تحصیلی دروس فارسی، علوم تجربی و ریاضی رابطه منفی معناداری وجود دارد (05/0 >P). بین کیفیت زندگی در مدرسه و پیشرفت تحصیلی دروس فارسی، علوم تجربی و ریاضی رابطه مثبت معناداری وجود دارد (05/0 >P). بین انگیزه پیشرفت با کیفیت زندگی، رضایت کلی، رابطه با معلم، همبستگی اجتماعی، موفقیت و ماجرا و فرصت رابطه معناداری وجود ندارد (05/0>p)، اما بین انگیزه پیشرفت با عاطفه منفی، رابطه منفی معناداری وجود دارد (05/0>p). خودکارآمدی معلمان قادر است 013/0 تغییرات کیفیت زندگی در مدرسه و 037/0 تغییرات پیشرفت تحصیلی دانش آموزان را تبیین کند.

    کلیدواژگان: خودکارآمدی معلم، انگیزه پیشرفت، کیفیت زندگی در مدرسه، پیشرفت تحصیلی
  • مهدی یوسف وند، عزت الله قدم پور*، هومن رجبی، بنفشه حسنوند، مسلم یوسف وند صفحات 73-84

    هدف اصلی این پژوهش، تعیین میزان اثربخشی کیفیت زندگی درمانی در تغییر سطح تاب آوری روان شناختی و خودتعیینی دانش آموزان دختر افسرده شهر خرم آباد بود. این پژوهش به صورت شبه تجربی بود که در آن از طرح پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل استفاده شد. نمونه پژوهش 40 آزمودنی بود که از میان دانش آموزان دختر دبیرستانی دارای افسردگی شهر خرم آباد انتخاب و به صورت تصادفی در گروه های آزمایش (کیفیت زندگی درمانی) و گواه گمارده شدند. در مرحله مداخله گروه آزمایش در 8 جلسه تحت آموزش زندگی درمانی قرار گرفتند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه تجدید نظر شده خودتعیینی و پرسش نامه تاب آوری روانشناختی در مراحل پیش آزمون و پس آزمون برای دو گروه آزمایشی و گواه استفاده شد. داده های پژوهش با روش تحلیل کوواریانس چندمتغیره (مانکووا) تجزیه و تحلیل شدند. نتایج تحلیل کوواریانس تفاوت معناداری بین دو گروه نشان داد (01/0<p). یافته ها حاکی از آن بود که کیفیت زندگی درمانی در افزایش خودتعیینی و تاب آوری روانشناختی اثربخش است.

    کلیدواژگان: کیفیت زندگی درمانی، تاب آوری روانشناختی، خودتعیینی، افسردگی
  • پروانه دودمان*، عباس قلتاش صفحات 85-96

    هدف از این پژوهش تبیین رابطه الگوهای فرزندپروری والدین با سازگاری اجتماعی دانش آموزان مقطع متوسطه دوم شهر لامرد بوده است. پژوهش حاضر به روش همبستگی انجام شد. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانش آموزان مقطع متوسطه دوم شهر لامرد بوده اند. در این پژوهش از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای برای تعیین نمونه مورد نظر استفاده شد که بر حسب جدول کرجسی و مورگان 80  نفر از دانش آموزان به عنوان نمونه آماری انتخاب گردید. ابزار پژوهش در این تحقیق شامل دو پرسشنامه استاندارد پرسشنامه شیوه فرزندپروری بامریند (1991) و سازگاری اجتماعی بل (1961) بوده است. روایی پرسشنامه های مذکور بر مبنای دیدگاه خبرگان و پایایی آنان نیز بر اساس ضریب الفای کرونباخ برای پرسشنامه شیوه فرزندپروری 809/0 و سازگاری اجتماعی بل 944/0 مورد ارزیابی و محاسبه گردید که بیانگر پایایی مطلوب پرسشنامه پژوهش می باشد. در این پژوهش از روش آزمون همبستگی پیرسون استفاده شده است. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که الگوهای فرزندپروری والدین با سازگاری اجتماعی دانش آموزن دوره متوسطه دوم شهر لامرد رابطه معناداری وجود دارد.

    کلیدواژگان: الگوهای فرزندپروری والدین، سهل گیرانه، استبدادی، اقتدار منطقی، سازگاری اجتماعی
|
  • Atefe Jonbeshi, Khadije Abolmaali Alhoseini * Pages 1-12

    The aim was to determine the conceptual model based on the mediation role of experiential avoidance in the relationship between perfectionism with test anxiety. This study design was descriptive-correlational and statistical population of this study was included of all second-high school students in Damavand city in 2015. 450 persons were selected using multi-stage random sampling and answered to test anxiety by Abolqasemi, Asadi Moghadam, Najjarian & Shokrkan (1996), positive and negative perfectionism by Terry- short, Owens, salde & Dewey (1995) and experimental avoidance by Gámez, Chmielewski, Kotov, Ruggero & Watson (2011). Structural equation modeling technic was used to analyze the data. The results showed that research structural model base on gathered data fit well. Positive perfectionism had direct and negative effect (β=-0.466, P0.01) and negative perfectionism had positive direct effect (β=0.366, P0.01) on test anxiety. Negative perfectionism dimension with the mediation of experimental avoidance had effect on test anxiety (β=0.042, P0.05). Dimension of perfectionism each one turns positive and negative thoughts and emotions in the face of conditions that can stimulate students that, this leads to the use of experimental strategies such as avoidance, and finally students in test challenging situations will show anxiety.

    Keywords: experimental avoidance, negative perfectionism, positive perfectionism, test anxiety
  • Khalil Ghaffari *, Lida Ramezani Pages 13-24

    The purpose of this study was to identify the relationship between professional knowledge and job satisfaction and organizational commitment among high school female teachers in Aligudarz. The statistical population of this study included all high school female high school principals in the city of Aligudarz, which reaches 214 people. A random sample of 125 clusters was selected using Morgan's table to select a sample. The research method was descriptive-correlational and the applied category. In this research, three tools of the Kentucky Professional Training Knowledge Questionnaire, Allen & Mirow Organizational Commitment Questionnaire, Herzberg Satisfaction Questionnaire were used. SPSS software was used to analyze the data, Kolmogorov-Smirnov test and Pearson correlation test were used to test the hypotheses. The results of the data show that there is a positive and positive relationship between professional knowledge and job satisfaction and organizational commitment. The research hypotheses were confirmed. Conclusion The existence of professional knowledge has increased job satisfaction and organizational commitment in high school principals in Aligudarz. This suggests that the existence of professional knowledge increases the level of job satisfaction and organizational commitment in the teachers. The importance of the subject of knowledge in the organization and teachers.

    Keywords: Professional knowledge, job satisfaction, organizational commitment, high school
  • Nasrin Zamani Zad *, Tamara Golzar Pages 25-37

    The aim of present study was to investigate the relationship between creativity dimension’s and mind wandering in students of Tabriz University. For this purpose, 330 students of Tabriz University were selected by multistage random cluster, and then completed creativity questionnaire (abedi), and mind wandering questionnaires (MWQ). Data were analyzed by structural equation modeling. Relationships and conceptual model suggests the hypothesis that, there is a relationship between creativity and mind wandering, approved and mind wandering has significant effect on creativity (r=0/35 p<0/05). The size of path coefficient is 0/44, which shows average relationship severity. Evaluation of model fitting showed that, research model is fit with data. (RMSEA=0/071, CFI=0/90, GFI=0/93, PGFI=0/68 NFI=0/89, X2=68/61, P<0/05, X2∕df=268). Comparison of standardized regression or coefficients beta shows the highest impact on mind wandering related to the fluid by a factor of 0/210 and initiative by a factor of 0/151. According to the results, expansion factor in the presence of mind wandering does not have effect on other aspects of creativity (P<0/05). Based on the results of present study, it can be concluded that, creativity has effect on mind wandering of people.

    Keywords: creativity, Mind wandering, flexibility, Initiative, Fluid
  • Raheleh Amouzadeh, Nader Soleimani * Pages 37-47

    This study aimed to investigate the relationship between membership and use of social networking with the creativity and innovation of high school principals. The research was descriptive (Correlation). The statistical population included all principles of secondary schools in Varamin city in the first and second period, that they are 121 people (62 females and 59 males). Bu using Cochran formula, a sample of 92 people are selected. To collect data, three questionnaires are used: a) Torrance creativity (1992) b) organizational innovation researchermade questionnaire from the Saatchi, Kamkari and Askarian (2011) c) social networks from researcher. The collected data were analyzed in SPSS using Chi Sqare test and Pearson Corrolation. The results showed that there is a significant relatonship between membership and use of social networks such as telegrams, WhatsApp and Facebook with creativity and innovation of secondary school principals. On basis of results, principals who have more activity in social networks and also have more creativity and innovation.

    Keywords: Membership, Use of social networks, creativity, Organizational Innovation, high school principals
  • Javad Einipour * Pages 48-57

    Procrastination means postponing of works or tendency of doing it at final times. This research was conducted to study the relationship between the procrastination behaviors of high school boy student and school connection and decision making styles. The research population consists of theoretical secondary school students in the district 1 of Education Department of Rasht. From this society, five male schools were selected as cluster sampling with a population of 930 people. From this population in the next stage, according to the distribution of students in the first to fourth grades, in total a sample of 252 high school students who were studying in public schools were selected by stratified sampling. Method The sample consisted of 252 students, which were selected through cluster random sampling method and then stratified sampling method from schools of Rasht. The instrumentals employed in the study were Procrastination questionnaire, and school connection questionnaire and decision making styles questionnaire. Data was analyzed by multiple regression (stepwise) method. The results showed that engagement to school, belonging to school and rational decision making style were important predictive factors of procrastination behaviors. In addition, it was found that 36% of the variance of procrastination was accounted by linear combination of engagement to school, belonging to school and rational decision making style. Also findings show that the connection to school is the strongest predictor of procrastination. Avoidance conditioning is the cause by which engagement and belonging to school can be interpreted. Also ability of cognitive emotional regulation related to rational decision making is explainer of relationship between this style and nonprocrastination.

    Keywords: procrastination, Connection to school, Decision making styles
  • Hossein Momeni Mahmouei *, Morteza Karami, Ali Mashhadi Pages 58-72

    The purpose of this study is: The relationship between teacher self-efficacy with quality of life in school, achievement motivation and academic achievement of fifth grade students in Torbate heydarieh city. The research method is correlation. The population consisted of all teachers (n=42) and fifth grade students (n = 1297). Group of teachers (from census) and 295 students, according to Morgan formula determined by a random sample (7 people per class) were selected as samples. Means of measuring their self-efficacy questionnaire of TschannenMoran (2002), Quality of life in school of Anderson & broke (2000), achievement motivation of hermens (1997) and scores of science, mathematics and Persian were used. Pearson correlation coefficient and regression were used for data analysis. Results showed that teachers' self-efficacy and quality of life between school and student achievement, there is a significant positive correlation (p 0/05). Between teacher self-efficacy and student achievement there is no relationship (p 0/05). Between motivation and achievement of Persian studies, science and math, there is a negative relationship (p 0/05). Between quality of life and school achievement Persian subjects, science and mathematics, there is a significant positive relationship(p 0/05).Between Achievement Motivation and Quality of Life, Overall satisfaction, relationship with teachers, social solidarity, success, adventure and opportunity, there is no significant relationship(p 0/05). But there is a significant negative relationship between achievement motivation and negative affect (p 0/05). Teacher efficacy is capable of. /.13 schools and quality of life in. /.37 to explain changes in student achievement.

    Keywords: Teacher self-efficacy, Achievement motivation, quality of life in school, academic achievement
  • Mahdi Yousefvand, Ezatolah Ghadampour *, Hooman Rajabi, Banafsheh Hasanvand, Moslem Yousefvand Pages 73-84

    The aim of this study was to determine the effectiveness of therapy quality of life to change psychological resilience and Self-determination school students of Khorramabad girl was depressed. This quasi-experimental study in which the pretest - posttest control group was used. The sample consisted of 40 subjects that depression among female high school students of Khorramabad were selected and randomly assigned to experimental groups (health, quality of life and control were handled. Intervention in the experimental group for 8 sessions of 2 hours of quality of life were treatment. The data were collected from questionnaires Self-determination and psychological resilience in the pre-test and post-test for both test and control groups were used. Data were analyzed using multivariate analysis of covariance (MANCOVA) was performed. Covariance analysis showed significant differences between the two groups. Results showed that quality of life therapy is effective in increasing Self-determination and psychological resiliency of the school.

    Keywords: Quality of Life, Health, Psychological Resilience, Self-determination, depression
  • Parvaneh Doodman *, Abbas Gholtash Pages 85-96

    The aim of this study is to investigate the relationship of parenting patterns of parents with social adjustment of second-grade high school students in Lamard. The study pupulation consisted of all second-grade high school students in Lamard. The census sampling method was used to determine sample considered that accordingly, 80 students were selected as sample.The instrument used in this study consisted of two standard questionnaires, parenting style questionnaire of Baumrind (1991) and social adjustment of Bell (1961), respectively.The validity of questionnaires based on experts opinion and their reliability was calculated and evaluted based on Cronbach's alpha coefficient for the questionnaire of parenting style 0.809 and social adjustment of Bell 0.944 which is indicative of the desired reliability of the questionnaire of survey. In this study, Pearson correlation test is used. The results of this study showed that there is a significant relationship between parentiung patterns of parents and social adjustment of second-grade high school students.

    Keywords: Parenting patterns of parents, permissive, authoritarian, authoritative, social adjustment