فهرست مطالب

نشریه دانش انتظامی خراسان شمالی
پیاپی 32 (زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/10/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • مهدی ناصری مقدم*، محمد قدرتی، احمد ملکی، رضا ساقی صفحات 1-17

    اعتیاد یک بیماری روانی اجتماعی است که باعث وابستگی روانی و فیزیولوژیک فرد مبتلا به این مواد می شود. هدف این مطالعه شناسایی برخی عوامل موثر بر بازگشت افراد معتاد به سمت مصرف دوباره مواد مخدر در مراجعه کنندگان به مراکز ترک اعتیاد استان خراسان شمالی میباشد. پژوهش حاضریک مطالعه توصیفی است که در آن 70 نفر از معتادین مراجعه کننده به مراکز ترک اعتیاد با روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند ، ابزار گرد آوری داده شامل پرسشنامه ای مشتمل بر دو بخش : بخش اول (اطاعات دموگرافیک حاوی 9 سوال) و بخش دوم (عوامل موثر در گرایش به مواد که شامل عوامل فردی ، خانوادگی -محیطی و اجتماعی که حاوی 18 سوال) می باشد و در نهایت داده ها توسط نرم افزار SPSS مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.یافته های این پژوهش نشان می دهد که از نظر مشخصات فردی بیشترین فروانی افراد مورد مطالعه در سنین 24-19 سال قرار داشتند. اکثریت این افراد دارای تحصیلات زیر دیپلم ، متاهل ، بیکار و در ارتباط با دوستان معتاد و منحرف بودند و همچنین بیشترین درصد عوامل موثر در گرایش به مواد مخدر شامل کنجکاوی دوره نوجوانی (علل فردی) ، فرزندان طلاق (علل خانوادگی) ، وجود جو نظارتی ضعیف در مدرسه و دانشگاه (علل محیطی) و خوار شمردن معتادین توسط اجتماعی (علل اجتماعی) می توان نام برد. با توجه به نتایج به دست آمده می توان گفت ، مجموعه ای از عوامل فردی ، خانوادگی، محیطی و اجتماعی و غیره باعث روی آوردن مجدد به اعتیاد می شود.

    کلیدواژگان: اعتیاد، سوءمصرف مواد مخدر، عوامل موثر بر بازگشت به اعتیاد
  • سید مهدی احمدی بالادهی*، عاطفه ذلیکانی صفحات 18-30

    هدف از این مطالعه بررسی رابطه مهارت های ارتباطی با راهبردهای مدیریت حل تعارض مدیران است. این پژوهش از نظر هدف جزء پژوهش های کاربردی محسوب می شود و روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی می باشد. به منظور گردآوری داده ها از ابزار پرسشنامه استاندارد مهارت های ارتباطی کویین دام (2004) و پرسشنامه استاندارد مدیریت تعارض رابینز (1994) استفاده شده است. جامعه آماری این پژوهش، شامل کلیه مدیران ستاد فرماندهی انتظامی استان خراسان شمالی بوده که نمونه آماری براساس فرمول کوکران؛ 87نفر می باشد که به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند.روایی پرسشنامه ها به وسیله اساتید محترم مورد تایید قرار گرفت و پایایی آن با استفاده از فرمول آلفای کرونباخ به ترتیب برای پرسشنامه مهارت های ارتباطی0.91و پرسشنامه مدیریت تعارض0.78به دست آمد.جهت تجزیه تحلیل اطلاعات از نرم افزارspss و ازآمار استنباطی شامل (ضریب همبستگی اسپیرمن ورگرسیون وآزمون فریدمن) استفاده شده است. نتایج آزمون نشان می دهد که بین مهارت های ارتباطی و مدیریت تعارض و مولفه های آن (عدم رویارویی وعدم رقابت (اجتناب)، کنترل (رقابت)، راه حل مداری (همکاری ومصالحه)) رابطه معناداری وجود دارد. همچنین براساس آزمون فریدمن، عدم رویارویی وعدم رقابت (اجتناب) باضریب2.63دراولویت اول قراردارد،درنتیجه بیش ترین رابطه رابا مهارت های ارتباطی داردودرادامه براساس آزمون فریدمن،کنترل (رقابت) باضریب 2.18دراولویت اول قراردارد، در نتیجه بیش ترین رابطه رابا مهارت های ارتباطی دارد و در ادامه راهحل مداری (همکاری ومصالحه) باضریب 1.96دراولویت دوم وعدم رویارویی وعدم رقابت (اجتناب) با ضریب 1.86در رتبه سوم و پایانی قرار دارد درنتیجه کم ترین رابطه را با مهارت های ارتباطی در ناجا دارد.با توجه به این یافته ها می توان گفت افزایش ارتقاء مهارت های ارتباطی، می تواند کاهش تعارضات مدیریتی مدیران ناجا را به همراه داشته باشد.

    کلیدواژگان: مهارت های ارتباطی، راهبردهای مدیریت حل تعارض، مدیران، کارکنان، خراسان شمالی
  • سارا عباسی* صفحات 33-54
    سایبر در عصر اطلاعات و فناوری به گونه ای تحول پیدا کرده است تا دیدگاه های جامعه راتحت تاثیر قرار داده و به هراس بکشد. احتمالا آموزش در مقطع کارشناسی باید مانند ارتباطات و منطق، فارغ التحصیلان را برای امنیت سایبری آماده کند. با این حال،اکثر دانشگاه ها تا کنون امنیت سایبری راتنها به عنوان یک رشته پژوهشی جدید در نظر گرفته اند. در سال 2015 یکی از دانشگاه ها، امنیت سایبری را به یک موضوع تحصیلی عمومی تعبیه کرد. این تحقیق گزارش میدهد که اولین رشته اصلی برنامه درسی دانشگاه ها و تعلیم روش های آموزشی برای موضوع امنیت سایبری عمومی ساماندهی می شود تا توسط دانشجویان تحقق پذیر و قابل ارزیابی باشد. همچنین ای تحقیق اهمیت آزمایشگاه ها و کارگاه هایی با طراحی خوب را برای دانشجویانی که موضوع امنیت سایبری توجه می کنند و این رشته جدید را در تحقیقات آموزشی درک می کنند، نشان می دهد.
    کلیدواژگان: آموزش عمومی در مقطع کارشناسی، امنیت سایبری، یادگیری کارگاه های تقویتی، اصلاح برنامه درسی، زمینه سازی
  • سجاد نامور* صفحات 55-74
    در عصر حاضر سازمان های مختلف به ویژه آن هایی که در ارتباط مستقیم با جامعه هستند شاهد بروز تغییر شکل هایی در مسایل مدیریتی خود می شوند که پلیس نیز از این مهم مستثنی نیست؛ اینجاست که ضرورت داشتن یک مکتب و شاخص فکری، سیاسی، دارای جنبه های الوهیتی به عنوان نقشه راه توسعه و پیشرفت بر ما روشن می گردد. در زمان غیبت امام عصر (عج) تدابیر و فرامین فرماندهی معظم کل قوا نقشه راه ماست. با رجوع به فرمایشات سال های اخیر مقام معظم رهبری، مقوله پلیس در تراز انقلاب اسلامی به عنوان یکی از اصلی ترین و مهم ترین مطالبات معظم له از ناجا نمایان می شود؛ از این رو در این تحقیق به ارایه الگوی توسعه ای پلیس در تراز انقلاب اسلامی در چارچوب بیانیه گام دوم انقلاب پرداخته شده و نقش آن در مقابله با بحران جهانی عدم امنیت بررسی می شود. این تحقیق از بعد روش دارای ماهیت بنیادی و نظری و از نوع مطالعات کیفی است که به روش تحلیل مضمون با تکنیک کدگذاری اجرا شده است. پس از انجام مراحل کدگذاری باز، محوری و گزینشی، مفاهیم با منطق تطبیقی و تاریخی تحلیل شدند و در پایان الگوی نظری پلیس در تراز انقلاب اسلامی بر اساس پنج مرحله پیشنهادی در جهت تحقق منظومه فکری مقام معظم رهبری پس از خودسازی در عرصه سازمانی، جامعه سازی در عرصه ملی و تمدن سازی در عرصه جهانی به عنوان راهبرد مقابله ای با آن ارایه می شود.
    کلیدواژگان: منظومه فکری مقام معظم رهبری، توسعه، پلیس در تراز انقلاب اسلامی، بحران جهانی عدم امنیت، بیانیه گام دوم انقلاب
  • مبارکه رجایی لطف آبادی*، زهرا امانی، امیر سنخواستیان صفحات 75-92

    در سال های اخیر نارضایتی شهروندان از خدمات ارایه شده توسط سازمان های عمومی و انتظارات آن ها افزایش یافته است. احتمال کمی وجود دارد که آن ها کیفیت پایین تر از حد مطلوب را بپذیرند. از این رو با توجه به اهمیت موضوع پژوهش حاضر با هدف بررسی رضایتمندی مردم از عملکرد پلیس در میان کلانتری های هدف استان خراسان شمالی (کلانتری 11 بجنورد، کلانتری 12 بجنورد، کلانتری 14 بجنورد، کلانتری 11 اسفراین و کلانتری 11 شیروان) در بازه زمانی 1401-1400 انجام شده است. جامعه آماری آن افراد بالای 18 سال و نمونه آماری شامل افرادی است که بالای 18 سال داشته و یکی از شرایط (ساکن محله بودن، امدادخواهی و مراجعه به کلانتری) را داشته باشند که در جهت انتخاب افراد از روش خوشه ای تصادفی استفاده شده و نمونه شامل 384 نفر بوده است. نتایج حاصل از تحقیق بیانگر آن است که 57.80% مردم رضایت خوب و خیلی خوب و 22.40% رضایت متوسط و فقط 18.5% رضایت ضعیف و خیلی ضعیفی داشته اند و این نتایج بیانگر آن است که رضایت خوبی از عملکرد پلیس از نظر مردم وجود دارد.

    کلیدواژگان: عملکرد پلیس، رضایتمندی مردم، کلانتری های هدف
  • رضا فدوی*، آرزو اصغری صفحات 93-104

    هدف پژوهش حاضر تعیین رابطه باور های فراشناختی و رفتارهای خود تخریبی با آمادگی به اعتیاد دانش آموزان متوسطه بود پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی می باشد جامعه آماری در این پژوهش شامل کلیه دانش آموزان پسر شاخه نظری دبیرستان های دوره دوم شهر بجنورد در سال تحصیلی 96- 1397 بوده است که تعداد آنها 2723 نفر می باشدبا با توجه به حجم جامعه و با استفاده از جدول کرجسی و مورگان تعداد 340 نفر با روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای به عنوان نمونه انتخاب شدند ابزار مورد استفاده در این پژوهش شامل فرم کوتاه پرسشنامه فراشناخت و لزMcQ-30 مقیاس خود تخریبی سانسون و همکاران و مقیاس آمادگی به احتیاط زرگر نجاریان و نعامی بودند برای تجزیه و تحلیل نتایج از روش آزمون رگرسیون چند متغیره با روش گام به گام و همبستگی پیرسون استفاده شد نتایج نشان داد که متغیر باورهای فراشناخت و متغیر خودتخریبی قادرند 4 درصد تغییرات متغیر ملاک را پیش بینی کنند بین مولفه عدم اطمینان شناختی از متغیر باورهای فراشناختی و آمادگی به اعتیاد همبستگی 13 درصدی و بین متغیر باورهای فراشناختی و آمادگی به اعتیاد همبستگی 14 درصدی معنادار وجود دارد بین رفتارهای خود تخریبی کل و آمادگی به اعتیاد همبستگی 12% وی و رفتارهای خود تخریبی مستقیم و آمادگی به اعتیاد همبستگی 15 درصدی معنادار وجود دارد.

    کلیدواژگان: رفتار خودتخریبی، اعتیاد، دانش آموزان متوسطه
|
  • Mahdi Naserimoghadam *, Mohamad Ghodrati, Ahmad Maleki, Reza Saghi Pages 1-17

    Addiction is a psychosocial disease that causes the psychological and physiological dependence of a person suffering from these substances. The purpose of this study is to identify some factors that influence the return of drug addicts to drug abuse centers in North Khorasan province. The current research is a descriptive study in which 70 addicts referred to addiction treatment centers were selected by random sampling, the data collection tool included a questionnaire consisting of two parts: the first part (demographic information containing 9 questions) and the second part (Effective factors in substance addiction which includes individual, family-environmental and social factors which contains 18 questions) and finally the data was analyzed by SPSS software. The findings of this research show that According to individual characteristics, most of the studied subjects were aged 19-24 years. The majority of these people had below diploma education, married, unemployed and in contact with addicted and deviant friends, and also the most effective factors in drug addiction include curiosity during adolescence (individual reasons), children of divorce (family reasons), the existence of a supervisory atmosphere. Poor in school and university (environmental causes) and demeaning addicts by society (social causes) can be mentioned. According to the obtained results, it can be said that a set of personal, family, environmental and social factors, etc., causes relapse to addiction.

    Keywords: Addiction, Drug abuse, factors influencing the return to addiction
  • Seyed Mehdi Ahmadi Baladehi *, Atefeh Zolikani Pages 18-30

    The purpose of this study was to investigate the relationship between communication skills and managers' conflict management strategies. Data were collected using the Quinn Dam (2004) standard questionnaire and Robbins conflict management standard questionnaire (1994). The statistical population of this study consisted of all employees of North Khorasan Police Command Headquarters. The sample was 87based on Cochran formula that were selected randomly.The validity of the questionnaires was confirmed by the respected professors and its reliability by Cronbach's alpha formula was 0.91 for communication skills questionnaire and 0.78 for conflict management questionnaire, respectively. Spss software and inferential statistics (Spearman correlation coefficient, regression and Friedman test) were used for data analysis.The results show that there is a significant relationship between communication skills and conflict management and its components (non-confrontation and non-competition (avoidance), control (competition), orbital solution (cooperation and compromise)). Also, according to Friedman test, non-confrontation and non-competition (avoidance) with a coefficient of 2.63 is the first priority, thus having the highest relationship with communication skills.And then according to Friedman test, control is about 2.18 with the first priority, thereby having the most relationship with communication skills, followed by the orbital solution (cooperation and compromise) with the 1.96 second priority, non-confrontation and non-competition. (Avoidance) ranks third and final with a factor of 1.86, thus having the least relationship with communication skills in the country. Based on these findings, it can be said that increasing communication skills can lead to reduction of managerial conflicts among managers.

    Keywords: Communication Skills, Conflict Management Strategies, managers, employees, North Khorasan
  • Sara Abbasi * Pages 33-54
    Cyber has evolved in the Information Age to penetrate and threaten all aspectsof society. Arguably, undergraduate education needs to prepare graduatesfor cyber security as it does in communication and logic. Yet, mostuniversities are so far only including cyber security as a new discipline. Oneuniversity in 2015 made cyber security a general education subject. This researchreports that the university’s first major curricular and pedagogical reformfor the general cyber security subject to be more realisable and appreciatedby students. It also exemplifies the importance of well-designed laboratoriesfor student appreciation and understanding within this new field andthus within educational research.Cyber threats are becoming a pre-eminent concern within international affairsnow that cyberspace is considered a natural condition for survival within moderndeveloped societies . Cyber threat development is acceleratingat such a rate . that there is a significant concern that a real-worldattack could cause damage to the global dynamic .
    Keywords: Undergraduate General Education, cyber security, Reinforcement Laboratory Learning, Curriculum Reform, Contextualisation
  • Sajad Namvar * Pages 55-74
    Nowadays, various organizations, especially those that are directly related to society, are witnessing changes in their management issues, of which the police are no exception; This is where the need for a school and intellectual, political, and theological aspects as a roadmap for development and progress becomes clear to us. During the absence of Imam Asr (as), the measures and orders of the Supreme Command of the Armed Forces are our roadmap. Referring to the orders of the Supreme Leader in recent years, the issue of the police at the level of the Islamic Revolution has emerged as one of the main and most important demands of His Holiness;Therefore, in this study, the development model of the police at the level of the Islamic Revolution is presented in the framework of the second step of the Revolution Statement and its role in dealing with the global crisis of insecurity is examined. In terms of method, this research has a fundamental and theoretical nature and is a type of qualitative study that has been performed by content analysis method with coding technique. After performing open, axial and selective coding steps, the concepts were analyzed with comparative and historical logic. National construction and global civilization are presented as countermeasures.
    Keywords: the intellectual system of the Supreme Leader, development, the police at the level of the Islamic Revolution, the global crisis of insecurity, the second step statement of the revolution
  • MOBARAKEH RAJAEELOTFABADY *, Zahra Amani, Amir Sankhastian Pages 75-92

    In recent years, citizens' dissatisfaction with the services provided by public organizations and their expectations have increased. There is a small possibility that they will accept the quality lower than the desired level. Therefore, considering the importance of the issue The present research was conducted with the aim of investigating the satisfaction of the people with the performance of the police among the target police stations of North Khorasan province (Bojnoord Police Station 11, Bojnoord Police Station 12, Bojnoord Police Station 14, Esfrain Police Station 11 and Shirvan Police Station 11) in the period of 1400-1401. The statistical population is those people over 18 years old and the statistical sample includes people who are over 18 years old and have one of the conditions (being a resident of the neighborhood, asking for help and going to the police station), which random cluster method was used to select people. And the sample included 384 people. The results of the research show that 57.80% of people had good and very good satisfaction, 22.40% had moderate satisfaction, and only 18.5% had poor and very poor satisfaction, and these results show that there is a good satisfaction with the performance of the police in the eyes of the people. There is.

    Keywords: police performance, People's satisfaction, target police stations
  • Reza Fadavi *, Arezo Asghari Pages 93-104

    The purpose of the present study is to determine the relationship between metacognitive beliefs and self-destructive behaviors with high school students' readiness for addiction. The current research is descriptive of the correlation type. The statistical population in this research included all the male students of the theoretical branch of second term high schools in Bojnord city in the academic year of 2310-2310, and their number is 2920. According to the size of the population and using the Karjesi and Morgan table, 043 people were selected as a sample with the multi-stage cluster sampling method. The tools used in this research included: the short form of Wells MCQ-03 (1779), the self-destructive scale of Sanson et al. To analyze the results, multivariate regression test method with stepwise method and Pearson correlation was used. The results showed that the variable of metacognitive beliefs and the variable of self-destruction are able to predict 44 of the changes in the criterion variable; There is a significant correlation of 104 between the cognitive uncertainty component of the metacognitive beliefs variable and readiness for addiction, and a 144 correlation between the metacognitive beliefs variable and readiness for addiction; There is a 124 correlation between total self-destructive behaviors and readiness for addiction, and a significant 114 correlation between direct self-destructive behaviors and readiness for addiction.

    Keywords: rftarhi khod tkhribi, and amadgi be, atiad