فهرست مطالب

پرستاری و مامایی ارومیه - سال بیست و یکم شماره 8 (پیاپی 169، آبان 1402)

نشریه پرستاری و مامایی ارومیه
سال بیست و یکم شماره 8 (پیاپی 169، آبان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/08/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • تهمینه صالحی، ملیحه نصیری، آرمان میری* صفحات 588-599
    پیش زمینه و هدف

    میزان شیوع نارسایی مزمن کلیوی به طور چشم گیری در سراسر دنیا در حال افزایش است. این بیماری سبب کاهش کیفیت زندگی، افزایش مخارج مراقبت های بهداشتی و مرگ می شود. سواد سلامت به عنوان شاخص حیاتی در نتایج مراقبت های بهداشتی و خودمدیریتی به عنوان رفتار کنترل بیماری و وضعیت مزمن می توانند در این بیماران نقش مهمی را ایفا کنند. بنابراین پژوهش حاضر باهدف تعیین ارتباط سواد سلامت و خود مدیریتی در مددجویان با پیوند کلیه انجام شد.

    مواد و روش کار

    این مطالعه مقطعی با تعداد 120 شرکت کننده، به روش نمونه گیری در دسترس و در شهر تهران انجام شد. داده ها با استفاده از پرسشنامه های سواد سلامت و خود مدیریتی مخصوص بیماران پیوند کلیه کوزاکا جمع آوری شدند. نرم افزارSPSS  نسخه 20 برای تحلیل داده ها استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد، ارتباط معناداری میان سواد سلامت و خود مدیریتی در بیماران پیوند کلیه وجود دارد. علاوه بر این سواد سلامت با سطح تحصیلات ، اشتغال، میزان درآمد و سن ارتباط معنی دار آماری داشت. همچنین خود مدیریتی با سن، سطح تحصیلات، اشتغال و درآمد  نیز ارتباط معنی دار آماری داشت.

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به نتایج به دست آمده، ارتباط معنادار آماری میان سواد سلامت با رفتارهای خودمدیریتی یافت شد. لذا می توان پیشنهاد کرد که به مقوله سواد سلامت که دانش مددجویان را از وضعیت خود و ارزیابی آن افزایش می دهد، توجه بیشتری داشت. همچنین سواد سلامت می تواند در برنامه آموزشی این مددجویان چه در مراکز درمانی و چه در انجمن حمایت از بیماران کلیوی و پیوند کلیه گنجانده شود.

    کلیدواژگان: سواد سلامت، پیوند کلیه، خود مدیریتی
  • سهیلا شمسی خانی، مهسا حسینی* صفحات 600-602

    سردبیر محترم، پروبیوتیک ها میکروارگانیسم های زنده ای هستند که اثرات مفیدی بر سلامت میزبان دارند (1). در سال های اخیر پروبیوتیک باسیلوس کواگولان بیش از سایر پروبیوتیک ها موردتوجه قرار گرفته است. این پروبیوتیک برای اولین بار توسط همراز کنسرو شیر آلوده در سال 1915 جدا شده است (2) و تاکنون در تحقیقات مختلف، خواص و فواید منحصربه فردی را از خود نشان داده است، ازجمله:1. مقاومت: این پروبیوتیک به تکنیک های آماده سازی غذا مانند جوشاندن و پختن بسیار مقاوم است، بنابراین انتخاب خوبی برای استفاده در شرکت های مواد غذایی است (3). همچنین برخلاف سایر پروبیوتیک ها، بر خواص غذایی و حسی محصول تاثیر منفی ندارد (4). 2. ژنوم[1]: یکی از مهم ترین مزایای این نوع پروبیوتیک، این است که انتقال ژن های مقاومت آنتی بیوتیکی به نسل بعدی تقریبا غیرممکن است و حتی در صورت خطر، می تواند ژن های خود را بازیابی کند (5). 3. میکروبیوتا[2]: بسیاری از بیماری ها با عدم تعادل در میکروبیوتا همراه هستند، بنابراین تعادل در میکروبیوتا می تواند به حفظ سلامت و درمان بیماری ها کمک کند (6). نتایج بسیاری از مطالعات مشخص کرده است که پروبیوتیک ها نقش مهمی در حفظ هموستاز ایمونولوژیک در انسان دارند و این پروبیوتیک خاص به دلیل اثر تنظیمی قوی بر میکروبیوتای میزبان و پاسخ ایمنی و ایجاد آسیب های کمتر؛ توجه زیادی را به خود جلب کرده است (7). 4. گونه های فعال اکسیژن: ([3]ROS) پروبیوتیک باسیلوس کواگولان از طریق روش های مختلف می تواند منجر به افزایش ایمنی انسان شود، ازجمله این که توانایی تولید انواع رادیکال های فعال را افزایش می دهد (8). 5. ایمنی و التهاب: مصرف باسیلوس کواگولان می تواند به طور قابل توجهی فاکتورهای ایمنی التهابی مانند اینترفرون گاما ([4]IFNγ)، اینترلوکین ([5]IL) و فاکتور نکروز تومور ([6]TNF) را بدون تغییر سیتوکین های طبیعی تنظیم کند. این پروبیوتیک ها می توانند سیتوکین های فعال کننده سیستم ایمنی، ضدالتهاب، کموکاین ها و فاکتورهای رشد را تولید کنند (7). .PH: 6 تحقیقات مختلف به وضوح نشان می دهد که پروبیوتیک ها اثرات مثبتی بر فلور طبیعی دارند، اما به محیط اسیدی بسیار حساس هستند، درحالی که برخی از گونه های پروبیوتیک باسیلوس کواگولان در این شرایط مقاومت بالایی دارند (9، 10). و حتی با کاهش pH می تواند محیط را برای سایر میکروارگانیسم ها نامساعد کند (11). درنهایت، به دلیل اثرات گسترده و مفید این پروبیوتیک و تاثیر آن بر فرآیند استرس اکسیداتیو، این گونه به نظر می رسد که استفاده از فرآورده های حاصل از آن می تواند بر پیشگیری، بهبود، درمان و توان بخشی بسیاری از بیماری های مزمن تاثیر بگذارد. همچنین با توجه به تاثیر قابل توجه باسیلوس کواگولان بر سیستم ایمنی میزبان و با توجه به برخی شواهد که از اثرات مختلف این پروبیوتیک حمایت می کند، ممکن است در مدیریت و کاهش بیماری های انسانی مفید باشد.

    کلیدواژگان: پروبیوتیک، باسیلوس کواگولانس، سلامت
  • محمد زیرک*، محمدعلی یادگاری، پریسا نوری صفحات 603-612
    پیش زمینه و هدف

    با توجه به جایگاه اصول اخلاقی در مشاغلی ازجمله پرستاری که ارایه دهنده خدمات مراقبتی بوده و مرتبط با سلامت بیماران هست، لزوم پرداختن به موضوع توانایی استدلال اخلاقی دانشجویان پرستاری و ارتقای آن که منجر به اتخاذ تصمیمات اخلاقی در موقعیت های بالینی می شود، آشکار می گردد. ازاین رو، مطالعه حاضر باهدف تعیین و مقایسه توانایی استدلال اخلاقی دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد پرستاری دانشگاه علوم پزشکی زنجان انجام شد.

    مواد و روش کار

    این مطالعه یک مطالعه توصیفی - تحلیلی بود که در محیط دانشگاه علوم پزشکی زنجان انجام شد. شرکت کنندگان شامل 87 نفر از دانشجویان کارشناسی پرستاری و 46 نفر از دانشجویان ارشد پرستاری دانشگاه علوم پزشکی زنجان بودند که به روش سرشماری انتخاب شدند. داده های مطالعه با استفاده از پرسشنامه مشخصات دموگرافیک و پرسشنامه آزمون معمای پرستاری NDT جمع آوری شد. برای تحلیل داده ها از آمار توصیفی (تعداد، درصد، میانگین، انحراف معیار و جداول توصیفی) و آمار تحلیلی (آزمون تی با نمونه های مستقل، آنالیز واریانس و ضریب همبستگی پیرسون) استفاده شد. تحلیل داده ها با استفاده از SPSS ویرایش 16 انجام گرفت.

    یافته ها

    میانگین نمره استدلال اخلاقی دانشجویان کارشناسی ارشد پرستاری 1/4±6/43 و دانشجویان کارشناسی 1/5±6/40 بود و تفاوت معناداری بین استدلال اخلاقی دانشجویان کارشناسی پرستاری و دانشجویان کارشناسی ارشد پرستاری وجود داشت. همچنین، ارتباط معناداری بین مشخصات فردی- اجتماعی و توانایی استدلال اخلاقی دانشجویان پرستاری یافت نشد.

    نتیجه گیری

    یافته ها نشان داد که توانایی استدلال اخلاقی دانشجویان کارشناسی ارشد پرستاری در مقایسه با دانشجویان کارشناسی بالاتر است. یافته نگران کننده این مطالعه آن بود که دانشجویان پرستاری در حد مناسبی از استدلال اخلاقی قرار نداشتند. متصدیان آموزش پرستاری بایستی با ارایه برنامه های آموزشی مناسب ازجمله برگزاری کارگاه های اخلاق بالینی در محیط های بالینی، کارگاه های استدلال بالینی، بهره گیری از تجارب پرستاران مجرب و همچنین، بهره گیری از اساتید برجسته اخلاق، توانایی استدلال اخلاقی دانشجویان پرستاری را در زمینه حل معضلات اخلاقی افزایش دهند.

    کلیدواژگان: استدلال اخلاقی، دانشجویان پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی زنجان
  • امین سهیلی*، هادی حسنخانی، صمد شمس وحدتی، فاروق امین مظفری، کلی پاورز صفحات 613-630
    پیش زمینه و هدف

    درک عمیق رفتارهای بیماران، خانواده آن ها و متصدیان ارایه دهنده خدمات مراقبت سلامت در بخش اورژانس می تواند به صورت بالقوه در تسهیل انتظار کشیدن، برطرف نمودن بسیاری از انتظارات معقول، افزایش رضایتمندی، و بهبود پیامدهای بیماران کمک کننده باشد. مطالعه حاضر با هدف تبیین و توصیف فرهنگ انتظار کشیدن در بخش اورژانس انجام گردید.

    مواد و روش کار

    مطالعه اتنوگرافی متمرکز حاضر بر اساس 12 گام روش اسپردلی (1980) در بخش اورژانس مرکز آموزشی درمانی امام رضا (ع) تبریز انجام گردید. مشارکت کنندگان شامل بیماران، همراهان، اعضای تیم درمان و سایر افراد دخیل در ارایه خدمات مراقبت سلامت بودند که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. جمع آوری داده ها تلفیقی از سه روش مشاهده مشارکتی، مصاحبه و بررسی اسناد موجود بود که تا نیل به اشباع داده ها ادامه یافت.

    یافته ها

    درمجموع شش الگوی فرهنگی پدیدار گردید که عبارت اند از: (1) بیماران و همراهان آن ها در سایه کم اطلاعی، زمان را با بلاتکلیفی سپری می کنند، (2) همراهان اضافی خود را مکلف به تداوم حضور کنار تخت بیمار می دانند، (3) تداوم حضور همراهان اضافی، تسهیل گر گاه بازدارنده اقدامات بخش است، (4) نقصان همدلی بر دریافت و ارایه خدمات اورژانس سایه افکنده است، (5) کنش های مراقبتی درمانی عمدتا تک بعدی می باشند و (6) تیم درمان برای جبران نقصان ها و تاخیرهای کاری به خودسازمان دهی پویای امور می پردازند.

    نتیجه گیری

    یافته های این مطالعه می تواند مقدمات برنامه ریزی در راستای نزدیک نمودن میزان تطابق ابعاد مختلف کیفیت مراقبت های بخش اورژانس بالاخص ازنظر فنی و بین فردی با نیازها، توقعات و ترجیحات بیماران و همراهان آن ها را فراهم نماید.

    کلیدواژگان: فرهنگ، بخش اورژانس، اتنوگرافی، ایران، انتظار کشیدن
  • راضیه باقرزاده، شرافت اکابریان، فاطمه حاجی نژاد، یاسمین سالمی پور، حکیمه واحدپرست* صفحات 631-642
    پیش زمینه و هدف

    سالانه میلیون ها بیمار در جهان به دلیل مراقبت های پزشکی غیر ایمن، دچار آسیب و مرگ می شوند. در راستای مدیریت این مشکل، بررسی وضعیت ایمنی و عوامل تاثیرگذار بر آن حایز اهمیت است. پرستاران به دلیل نقش اساسی که در سیستم مراقبتی بهداشتی ایفا می نمایند و مسیول حداقل نیمی از خدمات سلامتی و ایمنی بیمار در بیمارستان ها می باشند.، به عنوان یکی از مهم ترین عوامل موثر در این حوزه موردتوجه می باشند. فرهنگ ایمنی بیمار در معنای پذیرش ایمنی بیمار به عنوان اولویت اول و سنجش این مهم در جهت به حداقل رساندن مراقبت های پزشکی غیرایمن از اولویت ویژه ای برخوردار است. لذا پژوهش حاضر باهدف تعیین وضعیت فرهنگ ایمنی بیمار و عوامل مرتبط با آن از دیدگاه پرستاران شاغل در بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی بوشهر انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مقطعی از نوع توصیفی- تحلیلی، تعداد 595 پرستار شاغل در کلیه بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر به صورت تمام شماری وارد پژوهش گردیدند. داده ها با استفاده از فرم اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه فرهنگ ایمنی (HSOPSC)، جمع آوری گردیدند. آنالیز داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 19 و آزمون های آماری رگرسیون خطی تک متغیره و چند متغیره انجام گردید.

    یافته ها

    یافته ها نشان دادند میانگین نمره فرهنگ ایمنی بیمار از دیدگاه پرستاران متوسط (79/133±30/12) بود. 3/75 و 7/24 درصد از شرکت کنندگان فرهنگ ایمنی بیمار را به ترتیب در حد متوسط و ضعیف گزارش نمودند. هیچ یک از شرکت کنندگان فرهنگ ایمنی را در حد عالی گزارش ننمودند. علاقه به رشته پرستاری ارتباط آماری مثبت و معنی دار با فرهنگ ایمنی بیمار داشت (001/0>=P؛ 141/0=β). دیگر متغیرهای دموگرافیک و شغلی با فرهنگ ایمنی بیمار ارتباط آماری معنی دار نداشتند (05/0<P).

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به متوسط بودن سطح فرهنگ ایمنی، بررسی راهکارهای ارتقاء شاخص های دوازده گانه فرهنگ ایمنی باید در دستور کار مدیران قرار گیرد. ازآنجاکه با افزایش علاقه مندی به حرفه پرستاری، فرهنگ ایمنی بیمار ازنظر پرستاران افزایش می یابد، توجه به علاقه مندی به رشته هنگام پذیرش دانشجویان باید عملیاتی شود. همچنین تلاش برای جذب نیروهای علاقه مند و ایجاد حمایت های سازمانی برای پایداری این علاقه مندی جهت ارتقا ایمنی بیماران ضروری است.

    کلیدواژگان: فرهنگ، بیمارستان، پرستار، ایمنی، بیمار
  • رضا ضیغمی، سیده زهرا میراحمدی*، محمدعلی سلیمانی، مهدی رنجبران صفحات 643-652
    پیش زمینه و هدف

    غربالگری اختلالات شناختی در روان پزشکی (SCIP) مقیاس مختصری است که برای تشخیص نقایص شناختی در بیماران مبتلا به اختلالات روانی ازجمله اسکیزوفرنی طراحی شده است. لذا در این مطالعه، همگرایی مقیاس غربالگری اختلالات شناختی در روان پزشکی (SCIPS) با ابزارهای هم ارز در بیماران دارای اختلال اسکیزوفرنی موردبررسی قرار گرفت.

    مواد و روش کار

    در یک گروه 58 نغره از بیماران مبتلا به اسکیزوقرنی، مقیاس SCIPS و آزمون های شناختی استاندارد هم ارز شامل آزمون حافظه فعال WMT، آزمون یادگیری کلامی فوری VLT-I، آزمون تسلط کلامی VFT، آزمون یادگیری کلامی با تاخیر VLT-D و آزمون سرعت پردازش PST انجام شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که در بیماران اسکیزوفرنی، هر زیر تست همبستگی معنی داری با نمره کلی SCIP داشت که نشان دهنده پایایی درونی قابل قبول SCIP در بیماران هست. همچنین همبستگی مناسب بین تست های SCIP و سایر تست ها به جز VFT وجود دارد.

    نتیجه گیری

    درمجموع نتایج مطالعه حاضر بیانگر همگرایی قابل قبول مقیاس غربالگری اختلالات شناختی در روان پزشکی SCIPS در بررسی نقایص شناختی بیماران مبتلا به اختلال اسکیزوفرنی است.

    کلیدواژگان: اختلال شناختی، مقیاس، اسکیزوفرنی
  • سمیه خضرلو*، حسین محمودی، زهره وفادار، حمید شریف نیا صفحات 653-663
    پیش زمینه و هدف

    خود مدیریتی در بیماران پیوند کلیه منجر به افزایش مدت زمان بقای بافت، کاهش پس زدن گرافت، شناسایی زودرس عوارض دارویی و افزایش کیفیت زندگی می شود. بیماران پیوند کلیه رفتارهای خودمدیریتی ضعیفی دارند. دانستن اینکه بیماران پیوند کلیه چگونه باید یا مشکلات مواجه شوند و آن ها را مدیریت کنند منجر به بهبود پیامدهای پیوند می شود. این مطالعه باهدف تبیین رفتارهای خودمدیریتی بیماران دریافت کننده پیوند کلیه انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه از نوع کیفی و با تعداد هجده مصاحبه انجام شد. مشارکت کننده ها به صورت نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. داده ها از طریق مصاحبه عمیق و نیمه ساختارمند جمع آوری شد و از طریق تحلیل محتوای کیفی با رویکرد قراردادی، تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    یافته ها شامل یک درون مایه تلاش برای رسیدن به تعادل و ثبات در زندگی و شش طبقه اصلی اصلاح سبک زندگی، خودمراقبتی جسمی، خودکارآمدی، تاب آوری، سازگاری با نقش های جدید و مدیریت درمان بود.

    بحث و نتیجه گیری

    تم اصلی منعکس شده در تمام طبقات و زیر طبقات تبیین شده در این مطالعه، نشان دهنده تلاش مشارکت کنندگان جهت رسیدن به تعادل و ثبات در زندگی بعد از پیوند کلیه بود. پیوند کلیه را می توان یک رویداد شروع کننده دوره ناپایداری و بی ثباتی پس از یک دوره طولانی بیماری و زوال سلامتی در نظر گرفت. بنابراین برنامه های خودمدیریتی بعد از پیوند کلیه باید بر حمایت از بیماران در بازسازی ثبات در زندگی متمرکز شود.

    کلیدواژگان: بیماری مزمن، پیوند کلیه، خود مدیریتی
  • طیبه مرندی، مولود رادفر*، یاسر مرادی، وحید علی نژاد صفحات 664-675
    پیش زمینه و هدف

    انگیزش شغلی پرستاران به عنوان یکی از عوامل تاثیرگذار در کیفیت مراقبت پرستاری باید موردتوجه قرار گیرد. انگیزش مستقیما عملکرد کارکنان بیمارستان ها ازجمله پرستاران را در رسیدن به اهداف سازمان تحت تاثیر قرارمی دهد و خودشکوفایی میل به بهتر شدن نسبت به آنچه که یک فرد هست و آن چیزی که یک فرد ظرفیت شدن آن را دارد است. ازآنجاکه خودشکوفایی یکی از مولفه های سلامت روان است و جستجو برای معنا شالوده سلامت روانی است، دست یافتن به معنای زندگی به عنوان یک نیروی روانی باعث وبانی احساس مثبت، رضایت و حتی امنیت روانی می شود، بلایا و بحران های طبیعی ازجمله زلزله، رویدادهای مختل کننده ای هستند که معمولا مهار آن ها فراتر از ظرفیت پاسخ دهی سیستم های محلی و منطقه ای است و می تواند انگیزه پرستاران برای انجام وظایف خود را تحت تاثیر قرار دهد. لذا مطالعه حاضر باهدف تعیین ارتباط بین انگیزش شغلی، خودشکوفایی و معنای زندگی پرستاران در زمان رخداد حوادث بحرانی در شهرستان خوی در سال 1401 انجام شده است.

    مواد و روش کار

    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، 404 نفر از پرستاران شاغل در بخش های مراکز آموزشی درمانی و بیمارستان های دانشکده علوم پزشکی خوی که دارای معیارهای ورود به مطالعه بودند، به صورت سرشماری وارد مطالعه شدند. جهت تکمیل داده ها از فرم مشخصات جمعیت شناختی، پرسشنامه استاندارد انگیزش شغلی لوداهل کیچنر، پرسشنامه خودشکوفایی اهواز و پرسشنامه معنای زندگی استگر استفاده شد. کلیه داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 23 و با استفاده از آمار توصیفی و ضریب همبستگی مورد تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج این مطالعه نشان داد 6/61 درصد پرستاران دارای انگیزش شغلی بالا و 1/86 درصد دارای خودشکوفایی قوی می باشند. میانگین بعد حضور معنا و میانگین بعد جستجوی معنا به ترتیب 549/7 ± 476/28 و 598/7± 756/28 است. 79 درصد پرستاران دارای بعد حضور معنا و 9/81 درصد دارای بعد جستجوی معنا بودند که نشان دهنده داشتن معنا (هدف) برای زندگی است. طبق نتایج آزمون همبستگی، بین انگیزش شغلی با خودشکوفایی و معنای زندگی ارتباط مستقیم و معناداری وجود دارد.

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به بالا بودن انگیزش شغلی و خودشکوفایی و وجود معنای زندگی در پرستاران شاغل در این مطالعه، مدیران می توانند با فراهم کردن محیط کاری مناسب برای حفظ آن ها و ایجاد شرایطی برای افزایش بیشتر این مقادیر بهبودی هر چه بیشتر کیفیت مراقبت های پرستاری را فراهم سازند.

    کلیدواژگان: بحران، زلزله، معنای زندگی، پرستاران، انگیزش شغلی، خودشکوفایی
|
  • Tahmine Salehi, Malihe Nasiri, Arman Miri* Pages 588-599
    Background & Aim

    The prevalence of chronic renal failure is increasing dramatically all over the world. This disease causes a decrease in the quality of life, increased health care costs, and death. Health literacy as a vital indicator of health care results, and self-management as a critical indicator of disease control and chronic conditions can play together crucial role in these patients. Therefore, the research aimed to investigate the relationship between health literacy and self-management in patients with a kidney transplant.

    Materials & Methods

    This cross-sectional study was conducted with 120 participants in Tehran city using a convenience sampling method. Data were collected using a health literacy questionnaire and Kozaka’s self-management behavior specific to kidney transplant patients. SPSS ver. 20 used for data analysis.

    Results

    The results showed a significant relationship between health literacy and self-management in kidney transplant patients. In addition, health literacy had a statistically significant association with education level, employment, income, and age. Also, self-management had a statistically significant relationship with age, education level, employment, and income.

    Conclusion

    A significant relationship was found between health literacy and self-management behaviors. Thus, it can be suggested to pay more attention to health literacy, which increases the client's knowledge regarding their condition and its evaluation. Health literacy can also be added to their educational program, both in medical centers and The Associations for the Support of Kidney and Kidney Transplant Patients.

    Keywords: Health Literacy, Renal Transplantation, Self-Management
  • Soheila Shamsikhani, Mahsa Hosseini* Pages 600-602

    Dear Editor, Live microorganisms called probiotics have beneficial effects on the host's health (1). Probiotic Bacillus coagulan has received more attention than others. Hammer first isolated it from contaminated canned milk in 1915 (2). In research, this probiotic has demonstrated unique properties and benefits. 1.Resistance: This probiotic is very resistant to techniques for food preparation, like boiling and cooking, so it is a good choice for use in food companies (3). Also, this probiotic was found to not adversely affect the nutritional and sensory properties of the product (4). 2.Genome: One of the essential advantages of this type of probiotic is that it is almost impossible to transmit antibiotic resistance genes to the next generation, and they can recover the genes if at risk (5). 3. Microbiota: Many diseases are associated with an imbalance in the Microbiota, so balance helps maintain health and treat disease (6). Probiotics have been shown by many studies to be essential in maintaining human immunological homeostasis. It also received much attention in this field because of its strong regulatory effect on the host microbiota and immune response, with little concern for harm or risk from ingestion (7). 4. reactive oxygen species(ROS): This Probiotic, through different methods, can increase human immunity, including the ability to produce a variety of active radicals (8). 5. Immunity and Inflammation: Ingestion of Bacillus coagulans can markedly regulate inflammatory immune factors such as interferon-gamma (IFNγ), interleukin (IL), and tumor necrosis factor (TNF) without altering natural cytokines. This probiotic can produce immune-activating cytokines, anti-inflammatory, chemokines, and growth factors (7). 6. PH: Various research shows that probiotics positively affect natural flora, but they are highly sensitive to acidic environments, while some probiotic species have high resistance in these conditions (9, 10). And even with a decreased pH, it can make the environment unfavorable for other microorganisms (11). Finally, due to the extensive and beneficial effects of this probiotic and its effect on the oxidative stress process, it seems that the use of its products can affect the prevention, improvement, treatment and rehabilitation of many chronic diseases. Also according to The significant effect of Bacillus coagulan on the host's immune system and according to some evidence supporting the various effects of this probiotic may be useful in the management and reduction of human diseases.

    Keywords: Probiotic, Bacillus Coagulans, Health
  • Mohammad Zirak*, Mohammadali Yadegari, Parisa Nouri Pages 603-612
    Background & Aim

    Regarding the position of ethical principles in professions such as nursing, which provides care services and is related to the patient health, the need to address the nursing students' moral reasoning ability and its improvement, which leads to making ethical decisions in clinical situations, is revealed. Therefore, the present study aimed to compare the ethical reasoning ability of undergraduate and graduate nursing students of Zanjan University of Medical Sciences.

    Materials & Methods

    This was a descriptive -analytical study that was conducted at Zanjan University of Medical Sciences. The participants included 87 undergraduate nursing students and 46 master's students in nursing at Zanjan University of Medical Sciences who were selected by census sampling. The data was collected using the demographic characteristics questionnaire and the nursing dilemmas test (NDT). Descriptive statistics (number, percent, mean, standard deviation, and descriptive tables) and inferential statistics (t student, ANOVA, and Pearson correlation coefficient) were used regarding data analysis. Data was analyzed using SPSS Ver.16

    Results

    The average ethical reasoning score of nursing master's students were 43.6±4.1 and undergraduate students was 40.6±5.1 and there is a significant difference between the moral reasoning of nursing undergraduate students and nursing master's students. It was also found that there is no significant relationship between the individual-social characteristics and the ethical reasoning ability of nursing students.

    Conclusion

    Findings showed that the moral reasoning ability of nursing master's students is higher compared to undergraduate students. The worrying finding is that the nursing students are not at the appropriate level of ethical reasoning. Nursing education policymakers should increase the ethical reasoning ability of nursing students in the field of solving ethical dilemmas by providing appropriate educational programs, including holding clinical ethics workshops in clinical environments, taking advantage of the experiences of experienced nurses, and using prominent ethics professors.

    Keywords: Ethical Reasoning, Nursing Students, Zanjan University of Medical Sciences
  • Amin Soheili*, Hadi Hassankhani, Samad Shams Vahdati, Farough Amin Mozaffari, Kelly Powers Pages 613-630
    Background & Aim

    Gaining an in-depth understanding of the cultural beliefs and behaviors of patients, their relatives, and healthcare professionals (HCPs) in the emergency department (ED) can have a significant impact on patients' and their relatives' ED experiences, expectations, satisfaction, and outcomes. This study aims to explain and describe what it is like to wait in an Iranian ED by focusing on its ongoing cultural features.

    Materials & Methods

    Based on Spradley’s (1980) developmental research sequence, a focused ethnographic approach was conducted at the ED of Imam Reza University Hospital in Tabriz, Iran. Purposive sampling was used to identify eligible participants from patients, their relatives, and the healthcare professionals in this ED. Data collection involved participant observation, ethnographic interviews, and examination of related documents and artifacts, which continued until data saturation was achieved.

    Results

    The study identified six cultural patterns as follows: (1) patients and their relatives experience uncertainty due to a lack of information; (2) relatives feel obliged to insist on their presence; (3) the presence of relatives is perceived as having both constructive and destructive aspects; (4) a lack of empathy undermines reciprocity in the healthcare system; (5) healthcare approaches are mostly one-dimensional; and (6) self-organized HCPs dynamically address the disorganization in the ED.

    Conclusion

    The findings of this study can provide a foundation for designing effective strategies to promote technical and interpersonal dimensions of quality in ED care. These strategies should be closely aligned with patients' and their relatives' needs, expectations, and preferences.

    Keywords: Culture, Emergency Department, Ethnography, Iran, Waiting
  • Razieh Bagherzadeh, Sherafat Akaberian, Fatemeh Hajinejad, Yasamin Salemipour, Hakimeh Vahedparast* Pages 631-642
    Background & Aim

    Annually, millions of patients in the world are injured and die due to unsafe medical care. In order to manage this issue, it is important to examine the safety status and the factors affecting it. Because of their essential role in the healthcare system and their responsibility for at least half of the patient's health and safety services in hospitals, nurses are considered as one of the most important influencing factors in this field. The culture of patient safety in the sense of accepting patient safety as the first priority and measuring this importance in order to minimize unsafe medical care has a special priority. Therefore, this research was conducted to determine the status of patient safety culture and its related factors from the perspective of nurses working in hospitals affiliated to Bushehr University of Medical Sciences, Iran.

    Materials & Methods

    This descriptive-analytical cross-sectional study included 595 nurses working in hospitals affiliated to Bushehr University of Medical Sciences. Data were collected using two questionnaires of demographic information and the Hospital Survey on Patient Safety Culture (HSOPSC). Data were analyzed using SPSS Ver.19 and univariate and multivariate linear regression statistical tests.

    Results

    The results showed that the mean score of patient safety culture from the nurses’ point of view (133.79±12.30) was moderate. 75.3 and 24.7 percent of the participants reported the patient safety culture as moderate and weak, respectively. None of the participants reported an excellent safety culture. Interest in nursing had a statistically significant and positive relationship with patient safety culture (p> 0.001; β=0.141). Other demographic and occupational variables had no statistically significant relationship with patient safety culture (P>0/05).

    Conclusion

    Considering the moderate level of safety culture, reviewing ways to improve twelve safety culture indicators should be on the managers' agenda. Because with increasing interest in the nursing profession, the culture of patient safety rises from the point of view of nurses, attention to the interest in the field should be operationalized when admitting students. It is also necessary to try to attract interested personnel and create organizational support for the sustainability of this interest to improve patient safety.

    Keywords: Culture, Hospital, Nurse, Patient, Safety
  • Reza Zeighami, Seyyed Zahra Mirahmadi*, MohammadAli Soleimani, Mehdi Ranjbaran Pages 643-652
    Background & Aim

    Screening for Cognitive Impairment in Psychiatry (SCIP) is a short scale designed to diagnose cognitive deficits in patients with mental disorders, including schizophrenia. Therefore, in this study, the convergence of the Screen for Cognitive Impairment in Psychiatry Scale (SCIPS) with equivalent instruments in patients with schizophrenia was investigated.

     Materials & Methods

    In a group of 58 patients with schizophrenia, the SCIPS scale and a number of standard cognitive tests including a WMT working memory test, a VLTI immediate verbal learning test, a VFT verbal fluency test, and a delayed verbal learning test And a PST processing speed test was performed.

    Results

    The results showed that in schizophrenic patients, each subtest had a significant correlation with SCIP overall score, which indicates acceptable internal reliability of SCIP in patients. Also, there is a good correlation between SCIP tests and other tests except VFT.

    Conclusion

    Overall, the results of the present study indicate an acceptable convergence of the Screen for Cognitive Impairment in Psychiatry Scale in examining the cognitive deficits of patients with schizophrenia.

    Keywords: Cognitive Impairment, Scale, Schizophrenia
  • Somayeh Khezerloo*, Hosein Mahmoudi, Zohreh Vafadar, Hamid Sharifnia Pages 653-663
    Background & Aim

    Self-management in kidney transplant patients leads to increased tissue survival time, reduced graft rejection, early identification of drug side effects, and increased quality of life. Kidney transplant patients have poor self-management behaviors. Knowing how kidney transplant patients should encounter and manage them will improve transplant outcomes. This study was conducted to explain the self-management behaviors of kidney transplant recipients.

    Materials & Methods

    This qualitative study was done with eighteen participants. Participants were selected through purposive sampling. Data were collected through in-depth and semi-structured interviews and analyzed through qualitative conventional content analysis.

    Results

    The findings included a theme of trying to achieve balance and stability in life and six main categories of lifestyle modification, physical self-care, self-efficacy, resilience, adaptation to new roles and treatment management.

    Conclusion

    The results showed the participants tried to achieve balance and stability after a kidney transplant. A kidney transplant can be considered an event that initiates a period of instability after a long period of illness and health deterioration. Therefore, self-management programs should focus on supporting patients in restoring stability in their lives after kidney transplantation.

    Keywords: Chronic Disease, Kidney Transplant, Self-Management
  • Tayebeh Marandi Pages 664-675
    Background & Aim

    Job motivation is an essential factor among nurses, influencing their care quality. Motivation directly impacts the performance of hospital employees, including nurses, in achieving organizational goals—self-actualization, which refers to the desire to improve oneself and reach one's full potential. Since self-actualization is one of the components of mental health and the search for meaning is the foundation of mental health, achieving the meaning of life as a mental strength causes positive feelings, satisfaction, and even psychological security. Natural disasters and crises, including earthquakes, are disruptive events that are usually beyond the response capacity of local and regional systems and can affect nurses' motivation to perform their duties. This study aims to determine the relationship between job motivation, self-actualization, and the meaning of life among nurses during critical events in Khoi City in 1401.

    Materials & Methods

    This descriptive-analytical study was conducted in medical education centers and hospitals affiliated with Khoy University of Medical Sciences. It included 404 nurses who met the inclusion criteria. Data were collected using a demographic information form, Ludahl, and Kitchener's standard job motivation questionnaire, Ahvaz's self-actualization questionnaire, and Steger's meaning of life questionnaire. The correlation coefficient and descriptive statistics were used to analyze the data using SPSS software version 23.

    Results

    The results showed 61.6% of nurses had high job motivation, and 86.1% had strong self-actualization. The mean scores for the presence of meaning dimension and the search for meaning dimension were 28.476 ± 7.549 and 28.756 ± 7.598, respectively. 79% of nurses reported a sense of meaning in life, while 81.9% reported actively searching for meaning. According to the correlation test results, there is a direct and significant relationship between job motivation, self-actualization, and the meaning of life.

    Conclusion

    Considering the high job motivation, self-actualization, and the presence of meaning in the nurses' lives, managers can keep these values high and enhance the quality of nursing care by providing a supportive work environment and creating an atmosphere to promote these values further.

    Keywords: Crisis, Earthquakes, Meaning of Life, Nurses, Occupational Motivation, Self-Actualization