فهرست مطالب

مطالعات بین المللی - سال بیستم شماره 2 (پیاپی 78، پاییز 1402)

نشریه مطالعات بین المللی
سال بیستم شماره 2 (پیاپی 78، پاییز 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/07/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • گریت جان الکساندر نوپس* صفحات 7-19

    این مقاله ابتکارات سیاسی برخی از دولت ها را برای تاسیس دادگاه ویژه برای تعقیب جنایت تجاوز، که گفته می شود در جنگ اوکراین به وقوع پیوسته، مورد بررسی قرار می دهد. با توجه به اینکه، امکان رسیدگی به پرونده تجاوز، یکی از اختیارات دادگاه کیفری بین المللی (ICC)  است، این مقاله سوالاتی را در مورد امکان پذیری تاسیس چنین دادگاهی مطرح می کند. با این حال، در این مقاله توضیح داده می شود که چرا دادگاه کیفری بین المللی گزینه مناسبی در این زمینه نیست، در عین اینکه یک دادگاه جدید برای اوکراین نیز، موانع قانونی مختلفی با خود به همراه دارد. این مقاله نظر می دهد که انگیزه های سیاسی پشت این پیشنهاد، باید با این موانع قانونی، از جمله موانع رویه ای مربوط به جرم تجاوز و مصونیت های عملکردی و نحوه رسیدگی در حضور یا غیاب متهم، روبه رو و متعادل شود. این مقاله نتیجه می گیرد که قبل از تصمیم گیریدر مورد ایجاد یک دادگاه ویژه برای اوکراین، باید ارزیابی کاملی از این ملاحظات قانونی و رویه ای به انجام رسد.

    کلیدواژگان: امکان سنجی، دادگاه، اوکراین، روسیه، جنایت تجاوز
  • ماها هنان بلالا* صفحات 21-50

    حاکمیت قانون مستلزم این است که دولت و قوانینی که وضع می کند در خدمت منافع عمومی باشد و فرصت های برابری را تسهیل نماید. الزام دولت به انطباق با حاکمیت قانون، محدودیت های اساسی برای قدرت دولتی ایجاد می کند که در خدمت محافظت از شهروندان در برابر اقدامات خودسرانه یا تحمیل قوانین ناعادلانه است. بنابراین، «قانون» که در مفهوم حاکمیت قانون به آن اشاره می شود، هر موضوعی که از سوی قوه مقننه و دادگاه ها مطرح گردد، نیست؛ بلکه «نوع خاصی از محدودیت در استفاده از زور» یا قدرت خودسرانه است. این امری «تخیلی» نیست که این نوع قوانین توسط دولت برای اهدافی که از پیش به عنوان استفاده از زور در نظر گرفته شده اند، بر مردم تحمیل شوند. به همین ترتیب، حاکمیت قانون تنها در انحصار دولت نیست، بلکه مستلزم تعهد خود شهروندان  به پایبندی و حمایت از حاکمیت قانون است. بنابراین، در جوامع قانون مدار، فساد رواج ندارد و به زندگی روزمره افراد لطمه نمی زند. پیدایش حاکمیت قانون در جوامع اسلامی از آنجا ناشی می شود که قوانینگذار اصلی خداوند متعال بوده، نه قوانینی که توسط فرد یا گروهی از مردم، در هر موقعیتی که باشند، وضع شده باشد. بنابراین، آیا بازگشت به حاکمیت قانون برای جوامع مسلمان امکان پذیر است؟

    کلیدواژگان: حاکمیت قانون اسلام، حکومتداری خوب، مسئولیت، امپراتوری عثمانی، استعمار
  • آندریاس هربرگ روتس* صفحات 51-80

    ما شاهد مرحله جدیدی از جهانی شدن هستیم که می توان آن را ترکیبی توصیف کرد. این مفهوم سازی، از مفهوم جنگ ترکیبی پیروی می کند و اساسا فرآیند پرتنش جهانی شدن مداوم و مقاومت همزمان محلی و منطقه ای در برابر آن را، در بر می گیرد. در نتیجه، هویت ها در سراسر جهان نامشخص و سیال (از دید زیگمونت باومن) هستند و یا حتی منحل می شوند. این روند انحلال، منجر به شکل گیری هویت های تکه تکه ای می شود که به سختی توسط ایدیولوژی های قدیمی- یا با خشونت- حفظ می شوند. یک راه جایگزین برای تضمین هویت در این روند انحلال، شناخت متقابل تمدن های جهان است که الزاما مستلزم تساهل است. با این حال، تساهل همچنین مستلزم خط کشی به چیزی است که نباید تحمل شود. دقیقا در فرآیند شناخت متقابل است که نباید تفاوت ها را نادیده گرفت. مثلا تساهل در فهم لیبرال به عنوان یک حق است، اما در تفکر اسلامی به عنوان یک تکلیف تلقی می شود. اما، ما فقط نباید به تفاوت ها بسنده کنیم. از این نظر، دیدگاهی از تساهل به عنوان یک فرآیند -در اینجا- توسعه یافته و با مفهوم چرخه صعودی روشن می شود. برداشت ملاصدرا، فیلسوف مهم اسلامی، از تساهل، حاوی بذرهای مفهومی است که برای گفتگوی بین فرهنگی و حفظ هویت ضروری است.

    کلیدواژگان: تمدن ها، تعادل شناور، هویت، کلاوزویتس، هگل، ملاصدرا
  • الهه کولایی*، سمیه زنگنه صفحات 81-101

    حمله نظامی روسیه به اوکراین پیامدهای عمیقی نه تنها برای خاورمیانه، بلکه برای جهان نیز داشته است. روابط سیاسی-امنیتی دو کشور تحت تاثیر این جنگ قرار گرفته است. از زمان آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین، تهران منطق مسکو را برای این حمله پذیرفته و حمایت سیاسی خود را در مجمع عمومی سازمان ملل متحد نشان داده است، اما ایران در حمایت کامل از این جنگ محتاط بوده است. رویکرد ایران در قبال جنگ اوکراین از دو جهت حایز اهمیت است. اولا جهت گیری ایران به سمت این جنگ بر روابط تهران با مسکو تاثیر می گذارد. دوم اینکه این جهت گیری منافع ایران در نظام بین الملل را تحت تاثیر قرار می دهد. به همین دلیل سوال اصلی این مقاله این است که «نگرش ایران در قبال جنگ اوکراین چه بود و چه تاثیری بر روابط تهران و مسکو داشت؟» فرضیه نویسندگان این است که «رویکرد ایران در قبال جنگ اوکراین محتاطانه بوده است - حمله روسیه به اوکراین را نه رسما محکوم کرده و نه از آن حمایت کرده است؛ این سیاست با هدف حفظ و تداوم روابط بین دو کشور است. این مقاله به بررسی جهت گیری های جمهوری اسلامی ایران نسبت به جنگ اوکراین و تاثیر آن بر روابط این کشور با روسیه می پردازد و روش نویسندگان در این پژوهش کیفی با رویکرد توصیفی- تحلیلی است.

    کلیدواژگان: نظام بین الملل، ژئوپلیتیک، ایالات متحده آمریکا، اوکراین، روسیه، ایران
  • محمود منشی پوری*، جواد حیران نیا صفحات 103-137

    همه گیری کووید-19 رژیم های خودکامه را تقویت کرده است. برخلاف کسانی که ادعا می کنند شیوع این بیماری باعث تسریع حرکت به سمت رقابت ژیوپلیتیکی بیشتر می شود، ما استدلال می کنیم که این بیماری همه گیر همکاری بیشتر بین دولت های دموکراتیک و اقتدارگرا را ضروری کرده است، بنابراین طول عمر دولت های دومی را افزایش می دهد. این امر، توضیح می دهد که چرا همه گیری جهانی هیچ تغییر اساسی در پویایی امنیت منطقه ای خاورمیانه و شمال آفریقا (منا) ایجاد نکرده است، تا حدی به این دلیل که از قضا باعث طولانی شدن حکومت استبدادی در منطقه به نام تامین سلامت عمومی شده است. علیرغم شعارهای کثرت گرایی مذهبی، اعتدال گرایی و همچنین اصلاحات قانون اساسی، احساسات منعکس کننده ناسیونالیسم محدود و خشن و پوپولیسم جناح راست به طور همزمان غالب شده است. در مقابل، استفاده مداوم از سرکوب در حکومت های استبداد آزاد شده در منطقه، خود را به شکل سرکوب معترضان در دوران سخت اقتصادی نشان داده است. به عنوان مثال، در اعتراضات علیه بیکاری در عمان در سال 2018 یا علیه اصلاحات مالیاتی در اردن در سال 2019، و در جریان ناآرامی های قطیف عربستان سعودی در سال های 2017-2020 یا در اعتراضات سیاسی جاری الجزایر، چنین الگوهای رفتاری قابل مشاهده بوده است. حتی در رژیم هایی که اصلاحات قانون اساسی را پس از خیزش های بهار عربی در سال 2011 انجام داده اند، زمانی که اولویت به مبارزه با یک بیماری همه گیر جهانی، اقتصاد در حال فروپاشی و سایر تهدیدات نوظهور مانند مبارزه با تروریسم داده شده است، رژیم های استبدادی زخمی شده اند. حاکمیت خود را تحکیم می کنند، بنابراین از چنین بحران هایی برای به دست آوردن قدرت بیشتر در داخل و جستجوی مزیت ژیوپلیتیکی در منطقه بهره برداری می کنند. با این حال، دست کم گرفتن احتمال فوران خود به خودی خیزش های مردمی که می تواند تهدیدی بی ثبات کننده برای رژیم های استبدادی در آینده باشد، کوته بینانه است.

    کلیدواژگان: اعتراضات، قیام ها، همه گیری کووید-19، اقتدارگرایی، پوپولیسم، رسانه های اجتماعی، پادشاهی ها، جمهوری ها، خاورمیانه و شمال آفریقا
  • آرشین ادیب مقدم* صفحات 139-159

    چگونه نژادپرستی وارد الگوریتم هایی شد که بر زندگی روزمره ما، از بانکداری و خرید، تا درخواست های شغلی حاکم است؟ این مقاله که میراث نژادپرستی روشنگری را به اشکال تبعیض در الگوریتم های مدرن و هوش مصنوعی مرتبط می کند، بررسی می کند که چه داده هایی به فناوری هوش مصنوعی تغذیه می شوند - و چگونه این داده ها آینده ما را از نظر روابط اجتماعی و سیاسی شکل می دهند.

    کلیدواژگان: هوش مصنوعی، نژادپرستی، الگوریتم ها، فلسفه، اخلاق، هوش مصنوعی بد
  • مونا تکار، آنه اسپکارت* صفحات 161-186

    شبکه های مالی وابسته به داعش تلاش های خود را برای نفوذ به وفاداران، به ویژه پسرهای جوان داعش، در اردوگاه الهول دوچندان کرده اند. تهدید امنیتی ناشی از اردوگاه گسترده الهول، در شمال شرق سوریه، به عنوان یک مرکز جذب نیروهای داعش، برای خردسالان یک خطر امنیتی است. همچنین، به دلیل تلاش های شبکه های وابسته به داعش برای نفوذ به بازداشت شدگان برای تکمیل صفوف خود، به علاوه وجود یک گره مالی کلیدی برای پولشویی و  تحریک به شورش در این اردوگاه، همچنان یک نگرانی عمده امنیتی است. جوانان، در هر دو اردوگاه الهول و روژ، تحت تاثیر زنان تندرو داعش، که همچنان برای ادامه فعالیت های خود سرمایه گذاری می کند، در معرض تلقین، آموزش و سوءاستفاده قرار دارند.. نظارت ICSVE بر شبکه های مالی مرتبط با داعش، در 4 ماه گذشته (نوامبر 2022 تا فوریه 2023)، نشان می دهد که این نهادها افزایش سرمایه گذاری ناشی از درآمد قاچاق را برای زنان و جوانان حامی داعش، و همچنین برای قاچاق پسران جوان از این کمپ ها در اولویت خود قرار داده اند. یافته های این مقاله گویای آن است که شبکه های تامین مالی جمعی در ابتدا در تلگرام ظاهر می شوند، اما از پلتفرم های دیگر نیز استفاده می کنند، و برخی از تراکنش های مالی حتی با استفاده از بانک های اروپایی، برخی دیگر از طریق ارزهای دیجیتال و به صورت مخفی و حتی به صورت آشکار نیز انجام می شوند.

    کلیدواژگان: اردوگاه الهول، شمال شرقی سوریه، داعش، دولت اسلامی، تامین مالی جمعی، قاچاق
  • همایون مالیار* صفحات 187-206

    بعد از بیست سال تلاش برای یکسان سازی حقوق زنان در دموکراسی نیمه جان افغانستان، با روی کار آمدن گروه طالبان، رویای برابری حقوق زنان در جامعه افغانستان نابود شد، این گروه و حامیان آنان که در طول سالیان حاکمیت پیشین خود در افغانستان، مرتکب جنایات بیشماری شده بودند، زمانی که در سال 2021 دوباره به قدرت رسیدند، تجربه دو دهه قبل حکومت آنها، برای زنان تکرار شد، و باز هم زنان از اساسی ترین حقوق خود محروم شدند. طالبان مانند دو دهه قبل با بستن مکاتب (مدارس) به روی دختران و زندانی کردن آنان در خانه، خواسته اند که آنها را از زندگی اجتماعی حذف نمایند. اقدامات اخیر طالبان علیه زنان، شامل حوزه های زیادی است که عبارتند از: محرومیت از تحصیل، محرومیت از کار، محرومیت از فعالیت های سیاسی، محدودیت فعالیت در فضای عمومی. توجه به این امر نیز مهم است تمامی این فرمان های و احکام بر ضد فعالیت زنان از منبع شریعت و فتوایی دینی، به تفسر طالبان صادره شده است. در پژوهش حاضر بر عوامل تاثیرگذار بر افکار طالبان برای محدود کردن حقوق زنان در جامعه افغانستان پرداخته شده است. در این مقاله تفاوت افکار و باورهای دینی طالبان و فتاوی دینی رهبران آن، که تفسیر آنها از احکام اسلامی است، با احکام اسلامی اصلی مورد مقایسه و بررسی قرار گرفته است.

    کلیدواژگان: طالبان، زنان، سنت گرایی دینی، شریعت اسلامی
  • اعظم آسایش*، علی سیف، علی صانعیان صفحات 207-234

    هدف این مقاله ترسیم پیوند بین اصول حقوق بشر و دسترسی به آب شیرین است که در هم تنیده شده اند و مهمتر از آن دسترسی به آب شیرین بخشی جدایی ناپذیر از حقوق بشر جهانی است. هدف آن این است که تامین آب شیرین برای مردم تحت پوشش دستگاه قضایی ذیربط قرار گیرد تا بتواند مردم را از هرگونه ممانعت/ ممانعت از دسترسی به آب شیرین محافظت کند و در صورت تخلف، راه حل قانونی پیدا کند. در نتیجه به نحوه استفاده از اماکن قانونی برای رسیدگی به هرگونه تخلف یا کاستی در تامین آب شیرین مردم اشاره کنید. این تصور که مردم صاحب حقوق هستند و دولت ها وظیفه اصلی تامین آب شیرین را به صورت ایمن و مقرون به صرفه می دانند، مستلزم شناخت قانونی بودن آن توسط محلی، ملی یا ایالتی است. به طور خلاصه، تامین آب شیرین مزیتی برای مردم نیست، بلکه حق مردم است، البته با رعایت فاکتورهای مقرون به صرفه و مطمین. هر نهاد حاکم محلی و ملی باید مدیریت تامین آب شیرین و همچنین گنجاندن بندهای اجرایی را در سیستم قانونی خود در نظر بگیرد. در صورتی که نظام حقوقی محلی/ملی چارچوبی برای رسیدگی به مسایل مربوط به انکار/اختلاف احتمالی در مورد تامین آب شیرین نداشته باشد، دادگاه های منطقه ای حقوق بشر و سایر مکانیسم های اصلاحی محل قانونی دیگری هستند تا اطمینان حاصل شود که قوانین مطابق با قوانین بین المللی تفسیر می شوند. حقوق بشر در چارچوب توجه همه جانبه به کرامت و برابری مردم.

    کلیدواژگان: حق داشتن آب شیرین، دادگاه های بین المللی، نسل آینده، فقه حقوق بشر
  • محمدجواد ظریف*، سیدجمال الدین افجه ای صفحات 235-285

    برنامه هسته ای ایران محور اصلی معرفی ایران به عنوان تهدید فوری صلح و ثبات بین المللی بوده است. چندین قطعنامه شورای امنیت ملل متحد، که از سال 2006 تا 2010 میلادی ذیل فصل هفتم منشوربه تصویب رسیده بود، موضوع هسته ای ایران را به عنوان یک نگرانی اشاعه ای و بدان دلیل یک تهیدید احتمالی صلح و امنیت بین المللی شناساسیی کرده بود. به دنبال برنامه جامع اقدام هسته ای، قطعنامه شماره 2231 شورای امنیت ملل متحد روند غیرامنیتی سازی برنامه هسته ای ایران را آغاز کرد. در دوران ریاست جمهوری ترامپ، ایالات متحده آمریکا سیاست فشار حداکثری که دربرگیرنده فشارهای اقتصادی، سیاسی و نظامی علیه ایران بود را به همراه اقدامات گفتمانی امنیتی سازی دنبال نمود تا مخاطبان را به ضرورت دستیابی به یک معامله گسترده تر با ایران قانع سازد. پژوهش حاضر با استفاده از نظریه «امنیتی سازی» بری بوزان و روش پژوهش «ردیابی فرآیند»،می کوشد برآیند کارزار بازامنیتی سازی برنامه هسته ای ایران توسط دولت ترامپ را به ویژه ار حوزه سیاسی ارزیابی نماید. پژوهش به این نتیجه دست می یابد که گرچه سیاست ترامپ توانست هزینه اقتصادی سنگینی را بر ایران تحمیل کند، اما در بازامنیتی سازی برنامه هسته ای ایران توفیق نداشت.

    کلیدواژگان: هسته ای، امنیتی سازی، برجام، اتحادیه اروپا، شورای امنیت
|
  • Geert Jan Alexander Knoops * Pages 7-19

    This article discusses the political initiatives of certain states to establish a special tribunal for the prosecution of the crime of aggression which was allegedly committed within the Ukraine situation. The article raises questions about the feasibility of establishing such a court, given that the International Criminal Court (ICC) has within its mandate the possibility to try an aggression case. However, in this article it will be explained why the ICC is not a viable option in this regard, while a new Ukraine tribunal also creates various legal obstacles. The article suggests that the political motivations behind this proposal should be balanced against these legal obstacles, including procedural obstacles related to the crime of aggression and functional immunities, and how proceedings should be conducted in the presence or absence of the accused. The article concludes that a thorough assessment of these legal and procedural considerations must be made before deciding to establish a special Ukraine tribunal.

    Keywords: Feasibility, Ukraine, Russia, Crime of Aggression, Tribunal
  • Maha Hanaan Balala * Pages 21-50

    The rule of law entails that government and the laws it makes serve the public good and facilitates equal opportunities. The requirement that the state conform to the rule of law puts substantial limits on governmental power which serves to protect citizens from arbitrary action or the imposition of unjust laws. The ‘law’ referred to in the rule of law concept is thus not whatever issues from legislatures and courts, but rather ‘a particular kind of restraint on the use of force’ or arbitrary power. It is not an ‘imaginary’ used by the government towards their equally imagined ends and imposed on the people. Likewise, the rule of law is not the sole prerogative of the government but requires the commitment of its citizens to adhere to and uphold the rule of law. Therefore, in rule of law societies corruption is not prevalent and does not impinge on the daily life of the individual. The inception of the rule of law in Islamic societies arose from the fact that God’s Laws were supreme, not the laws made by any man, or group of men, whatever his/their position. Is a return to the rule of Law possible for Muslim societies?

    Keywords: Rule of Law, Islam, Good Governance, Accountability, Ottoman Empire, colonialism
  • Andreas Herberg-Rothe * Pages 51-80

    We are witnessing a new phase of globalization that can be characterized as hybrid. This conceptualization follows the concept of hybrid warfare and essentially encompasses the tense process of ongoing globalization and simultaneous local and regional resistance to it. As a result, identities worldwide are becoming uncertain, fluid (Zygmunt Bauman), or even dissolved. This process of dissolution leads to fragmented identities, held together with difficulty by age-old ideologies - or by violence. An alternative way of securing identity in this process of dissolution is the mutual recognition of the world's civilizations, which tolerance necessarily presupposes. Tolerance, however, also implies drawing the line at what is not to be tolerated. It is precisely in a process of mutual recognition that differences must not be overlooked. For example, tolerance is understood as a right in the liberal understanding, but as a task and duty in Islamic thinking. But we must not stop at the differences. In this respect, a perspective of tolerance as a process is developed here and clarified with the concept of an ascending cycle. The concept of Mulla Sadra, the important Islamic philosopher, contains the seeds of a concept of tolerance that is indispensable for intercultural dialogue and preserving identity.

    Keywords: Civilizations, floating balance, identity, Clausewitz, Hegel, Mulla Sadra
  • Elaheh Koolaee *, Somayyeh Zangeneh Pages 81-101

    Russia's military attack on Ukraine has had profound consequences not only for the Middle East, but also for the world. The political-security relations of the two countries, have been affected by this war. Since the beginning of Russia's military operation in Ukraine, Tehran has accepted Moscow's rationale for this attack and has shown its political support at the United Nations General Assembly, but Iran has been cautious in fully supporting this war. Iran's approach regarding the war in Ukraine is important in two ways. First, Iran's orientation towards this war affects Tehran's relations with Moscow. Second, this orientation affects Iran's interests in the international system.For this reason, the main question of this article is "What was Iran's attitude towards the war in Ukraine and how did it affect the relations between Tehran and Moscow?" The hypothesis of the authors is that "Iran's approach towards the war in Ukraine has been cautious - it has neither officially condemned nor supported the Russian invasion of Ukraine - this policy is aimed at maintaining and continuing the relations between the two countries. The purpose of this article is to examine the orientations of the Islamic Republic of Iran towards the war in Ukraine and its effect on the country's relations with Russia. The authors' method in this research is qualitative with a descriptive-analytical approach.

    Keywords: Iran, Russia, Ukraine, USA, Geopolitics, International System
  • Mahmood Monshipouri *, Javad Heiran-Nia Pages 103-137

    The COVID-19 pandemic has strengthened the hands of authoritarian regimes. Unlike those who have claimed that the outbreak tends to accelerate the movement toward greater geopolitical competition, we argue that the pandemic has necessitated further cooperation between democratic and authoritarian governments, thus enhancing the longevity of the latter. This explains why the global pandemic has caused no fundamental changes in the regional security dynamics of the Middle East and North Africa (MENA), in part because it has ironically prolonged the rule of authoritarian in the region in the name of providing public health. Despite the rhetoric of religious pluralism, moderation, as well as constitutional reforms, sentiments echoing narrow and virulent nationalism and right-wing populism have simultaneously prevailed. On balance, the persistent use of repression in liberalized autocracies in the region has manifested itself in the form of repressing protesters during tough economic times.  For example, in protests against unemployment in Oman in 2018 or against tax reform in Jordan in 2019, and during Saudi Arabia’s 2017-20 Qatif unrest or in Algeria’s ongoing political protests, such patterns of behavior have been visible.  Even in those regimes that have introduced constitutional reforms in the aftermath of the 2011 Arab Spring uprisings, when priority has been given to combating a global pandemic, a floundering economy, and other emerging threats, such as the campaign against terrorism, authoritarian regimes have wound up consolidating their rule, thus exploiting such crises in order to grab further power at home and seek geopolitical advantage in the region.  However, it is short-sighted to underestimate the possibility of the spontaneous eruption of popular uprisings that could pose a destabilizing threat to authoritarian regimes at some point in the future.

    Keywords: Protests, Uprisings, COVID-19 pandemic, authoritarianism, Populism, Social Media, monarchies, republics, the Middle East, North Africa
  • Arshin Adib-Moghaddam * Pages 139-159

    How did racism creep into the algorithms that govern our daily lives, from banking and shopping, to job applications? Connecting the legacy of enlightenment racism to forms of discrimination in modern day algorithms and Artificial Intelligence, this article examines what data feeds into AI technology - and how this data will shape our future, in terms of both social relations and politics.

    Keywords: Artificial intelligence, Racism, algorithms, philosophy, ethics, Bad AI
  • Mona Thakkar, Anne Speckhard * Pages 161-186

    The security threat posed by the sprawling Al-Hol camp in N.E. Syria remains a major security concern as an IS recruiting hub for minors as well as a key financial node for laundering funds to fuel its insurgency and because of the IS-affiliated networks’ attempts at exfiltrating detainees to replenish its ranks. Youth in both camps al Hol and Roj have been being exposed to IS indoctrination, training, and abuse under the influence of hardline IS women who crowdfund to keep their activities going. ICSVE' monitoring of the IS-linked financial networks of the past 4 months (November 2022- February 2023) suggest that these entities have prioritized raising smuggling capital for critically ill pro IS women detainees and youth as well as for smuggling young boys out of Camp al Hol before they can be taken to rehabilitation centers where they will be separated and protected from this malevolent IS influence. The crowdfunding networks appear on Telegram primarily, but make use of other platforms as well and some financial transactions take place in plain view even using European banks, others by cryptocurrency and in a hidden manner.

    Keywords: Camp Al-Hol, N.E. Syria, ISIS, Islamic state, Crowdfunding, Smuggling
  • Homayoun Mallyar * Pages 187-206

    After twenty years of endeavor to equalize women's rights in the half-dead democracy of Afghanistan, the dream of equal rights for women in the Afghan society was destroyed by the arrival of the Taliban group. This group and its supporters have committed countless crimes during their rule in Afghanistan. In 2021, when this group comes to power, the women's experience of two decades ago will be repeated, and women will be deprived of their most basic rights. Like two decades ago, the Taliban removed the girls from social life by closing schools and imprisoning them at home. The recent actions of the Taliban against women include the following areas: exclusion from education, exclusion from work, exclusion from political activities, and restriction of activities in the public space, all these decrees and rulings against women's activities are from the source of Sharath and religious fatwas. The Taliban has been issued. In this research, we are looking at the influencing factors of the Taliban's thoughts on restricting the rights of women in the society of Afghanistan. In this research, we have compared the differences between the religious thoughts and beliefs of the Taliban, which are adapted from Islamic rulings, and the religious fatwa of the Taliban leaders with Islamic rulings.

    Keywords: Taliban, Women, Religious, Traditionalism
  • Azam Asayesh Zarchi *, Ali Seif, Ali Saneian Pages 207-234

    The purpose of this paper is to depict the link between human right principles and access to fresh water, which are intertwined and more importantly fresh water access is an integral part of universal human rights. It aims to convey that the provision of fresh water to people needs to be covered by relevant judiciary system, so that it can protect people of any denial/ hindrance to fresh water access and in the case of violation, how they can find legal solution. Consequently, point out how legal venues can be used to address any violations or shortcomings in regard to provision of fresh water to people. The notion that the people are rights holders and governments are deemed as primary duty bearers to provide fresh water safely and affordable requires recognizing the legality of it by local, national or state. In the nutshell, provision of fresh water is not an advantage given to the people, but is the people’s right, albeit observing affordability and safely factors. Every local and national governing bodies has to consider managing the supply of fresh water as well as incorporate the enforcement clauses in their legal system. In case local/national legal system does not have the framework to address the issues regarding potential denial/dispute about supply of fresh water, the Regional Human Right Courts and other remedial mechanisms are another legal venue to ensure that laws are interpreted consistently according to international human rights within the framework of holistic consideration of people’s dignity and equality.

    Keywords: Right to fresh water, international tribunals, and Human Right Jurisprudence
  • MohammadJavad Zarif *, Seyed Jamal Aldin Afjehi Pages 235-285

    Iran nuclear program had been the main theme for portraying Iran as an imminent threat to international peace and stability. Several United Nations Security Council Resolutions, adopted under Chapter VII of the Charter of the United Nations from 2006 to 2010 identified the Iranian nuclear issue as a proliferation concern and thus a possible threat to international peace and security. With the conclusion of the Joint Comprehensive Plan of Action, the UN Security Council Resolution 2231 marked the start of de-securitization of Iran nuclear program. During Trump presidency, the United States pursued the maximum pressure campaign consisting of economic, political, and military pressure against Iran, coupled with securitizing speech acts to convince the audience of the necessity of a more comprehensive deal with Iran. Using Barry Buzan’s Securitization Theory and Process Tracing as research method, this study tries to investigate the outcome of Trump Administration campaign for re-securitization of Iran nuclear program, specifically in international political arena. It finds that while Trump policy succeeded in imposing heavy economic cost on Iran, it failed to re-securitize the Iranian nuclear program.

    Keywords: nuclear, Securitization, JCPOA, EU, Security Council