فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
سال سی و یکم شماره 10 (پیاپی 206، دی 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/10/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • بهاره نوروزی*، نازنین سادات هاشمی زاوه صفحات 7070-7089
    مقدمه

    نانوذرات به دلیل ویژگی های خاص از جمله نسبت سطح به حجم بالا، توزیع اندازه ذرات همگن، پایداری بالا و سهولت تولید، در حوزه های مختلف داروسازی، دندانپزشکی، پزشکی، زیست شناسی و مهندسی مواد کاربرد فراوانی دارند. وجود بسیاری از باکتری های بیماری زا که عامل عفونت های متنوع و کاهش ایمنی در انسان هستند و خطرات بسیاری را در بسته بندی مواد غذایی، منسوجات مصنوعی، تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی، تصفیه آب آشامیدنی و فاضلاب برای سلامت عمومی ایجاد می کنند، دلیل دیگری برای تشکیل پوشش های ضدمیکروبی موثر سطحی مبتنی بر نانوذرات در محافظت از سلامت بشر است. در این میان سیانوباکتری ها پروکاریوت های فتوسنتزی هستند که ترکیباتی تولید می کنند که از نظر بیولوژیکی فعال و به لحاظ شیمیایی گوناگون هستند مانند پپتیدهای سیکلیک، لیپوپپتیدها، آمیدهای اسید چرب، آلکالوییدها و ساکاریدها. بیش از 50% سیانوباکتری های دریایی جهت استخراج مواد زیست فعال به صورت بالقوه قابل بهره برداری هستند و با القای مرگ آپوپتوزی در از بین بردن سرطان بسیار موثر شناخته شده اند. در مقاله مروری حاضر، تحقیقات انجام شده اخیر در زمینه داروها یا ترکیبات برپایه ریزجلبک ها و هم چنین کاربردهای زیست دارویی آن ها تاکید می شود. هم چنین به پیشرفت های اخیر در زمینه کشف ترکیبات ضدسرطان، تجاری سازی داروهای ضدسرطان ریزجلبکی، تولید داروهای نانوفرموله شده با پایه ریزجلبک ها و تولید فرمولاسیون هایی برای دارورسانی با بارگذاری بالا و کاربرد آن در علوم پزشکی و داروسازی و دندانپزشکی تاکید می گردد.

    نتیجه گیری

    توسعه و بهبود فرآیندهای بیوسنتز نانوذرات با استفاده ازسیانوباکتری ها ممکن است منجر به کشف نانوذرات بیوژنیک جدید با خواص منحصر به فرد شود که به طور ویژه می تواند اثربخشی درمان های پزشکی را افزایش وعوارض جانبی را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

    کلیدواژگان: ریزجلبک، سیانوباکتری ها، نانوفرمولاسیون، ضد سرطان، تجاری سازی، دارورسانی با بارگذاری بالا
  • یاسمن سادات عطایی* صفحات 7090-7107
    مقدمه

    پنومونی ناشناس ناشی از سندرم حاد تنفسی کروناویروس-2 (nCoV/SARS-CoV-2 2019) از شهر ووهان چین آغاز شد. این ویروس در مقایسه با سایر عفونت های ویروسی کرونا از قدرت سرایت بیشتری برخوردار است و ژنوم آن تمام پروتیین های لازم برای ایجاد عفونت و تکثیر را کد می کند. از جمله مهم ترین پروتیین های ساختاری آن می توان به پروتیین های اسپایک، پوششی، غشایی و نوکلیوکپسید اشاره نمود که جهش در آن ها، مخصوصا در پروتیین اسپایک، نقش مهمی در ایجاد واریانت های مختلف دارد. به عنوان مثال جهش های E484K، L452R، S477N و F486V، از جمله جهش های مهمی هستند که هنگام طراحی واکسن های مبتنی بر پروتیین اسپایک در آینده می توانند مورد توجه باشند. این جهش ها ویژگی های جدید و متفاوتی را به واریانت های جدید می دهند و به همین دلیل فرآیند تولید واکسن برای این ویروس با چالش های فراوانی رو به رو بوده است. شرکت های مختلفی در سراسر دنیا وارد رقابت برای ساخت واکسن شدند و در نهایت با تولید انواع واکسن ها با اساس کار متفاوت، تا حد زیادی این بیماری کنترل گردید. اما جهش های جدید در آینده هم چنان می توانند به واریانت های متنوع و مقاوم در برابر واکسن های موجود منتهی بشوند، و از این جهت جوامع و دولت ها را با چالش های جدی رو به رو نمایند.

    نتیجه گیری

    با این تفاسیر، نمی توان ظهور احتمالی واریانت های جدید SARS-CoV-2 در آینده را انکار نمود. با این حال نمی توان پیش بینی دقیقی از محل ایجاد واریانت جدید داشت، در نتیجه انجام تحقیقات بر روی انواع در حال ظهور ضروری است تا در صورت ایجاد چالش های جدید، از قبل آمادگی لازم برای مقابله با آن در حد امکان وجود داشته باشد.

    کلیدواژگان: کووید-19، واکسن، جهش، ویروس
  • نوشین عربی، محمدرضا ترابی، افشین فصیحی، فهیمه قاسمی* صفحات 7108-7116
    مقدمه

    امروزه با شیوع گسترده سرطان و افزایش مرگ و میر ناشی از آن، راه های موثر برای درمان سرطان از اهمیت بالایی برخوردار است. رگ زایی غیرطبیعی، یکی از ویژگی های مشترک انواع مختلف سرطان شناخته شده است. تا کنون مهار مسیر سیگنالینگ گیرنده دوم فاکتور رشد اندوتلیال عروق، به دلیل نقش پیش رگ زایی آن ببسیار مورد توجه قرار گرفته است. از اینرو، یافتن مدل های محاسباتی قابل اطمینان برای شناسایی مهارکننده ها می تواند در کاهش زمان و هزینه موثر باشد. هدف از این مطالعه به کارگیری روش ماشین بردار پشتیبان جهت طبقه بندی ترکیبات در دو گروه مهارکننده و غیرمهارکننده می باشد.

    روش بررسی

    به منظور پیاده سازی مدل یادگیری ماشین، لیگاندهای مورد مطالعه در این پژوهش از پایگاه داده https://www.bindingdb.org  استخراج گردید و پس از گذراندن پیش پردازش های لازم برخی روش های انتخاب ویژگی مبتنی بر فیلتر و تعبیه شده مورد استفاده قرار گرفته شد. پس از استخراج توصیفگرها از داده ها، با استفاده از الگوریتم انتخاب ویژگی مبتنی بر همبستگی ابعاد داده کاهش یافته است تا بدین طریق از بیش برازش مدل جلوگیری شود. برای طبقه بندی از مدل ماشین بردار پشتیببان به همراه کرنل های Radial Basis Function (RBF)، Polynomial، Sigmoid و Linear استفاده شده است.

    نتایج

    پیاده سازی مدل ماشین بردار پشتیبان با کرنل RBF به همراه روش انتخاب ویژگی مبتنی بر همبستگی صحت بالاتری به میزان (0/008  (P=82/4%)  نسبت به سایر روش های انتخاب ویژگی بکار گرفته شده در این مطالعه به همراه داشته است.

    نتیجه گیری

    مشاهدات بیانگر آن است که روش انتخاب ویژگی مبتنی بر همبستگی، نسبت به سایر روش های به کار گرفته شده در این مطالعه از صحت بالاتری برخوردار است.

    کلیدواژگان: گیرنده دوم فاکتور رشد اندوتلیال عروق، رابطه کمی ساختار فعالیت، ماشین بردار پشتیبان، رگ زایی
  • مینا بهرامی، امیرحسین حقیقی، مجید اسدی شکاری، هادی شهرآبادی، احد شفیعی* صفحات 7117-7128
    مقدمه

    استفاده از مت آمفتامین  (METH) می تواند باعث مسمومیت عصبی شود. هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر تمرین تناوبی شدید بر تغییرات بافتی و بیان ژنی شاخص های تخریب عصبی در بافت هیپوکامپ موش های صحرایی  وابسته به متامفتامین بود.

    روش بررسی

    در این پژوهش تجربی- آزمایشگاهی، 32 موش صحرایی نر به چهار گروه مساوی سالین، مت آمفتامین اولیه (METH-1)، مت آمفتامین + تمرین (METH+HIT) و مت آمفتامین ثانویه (METH-2) تقسیم شدند. مت آمفتامین به مقدار 5 میلی گرم/کیلوگرم وزن بدن به مدت 21 روز تزریق شد. برنامه تمرین 8 هفته به صورت دویدن تناوبی شدید (5 جلسه در هفته شامل 4 ست 2 دقیقه ای با شدت بالا و 2 تا 4 دقیقه استراحت فعال بین ست ها) بر روی نوارگردان بود. در پایان دوره تزریق و تمرین، برای ارزیابی تغییرات پاتولوژیک و بیان ژنی شاخص های مرتبط، بافت هیپوکامپ موش های صحرایی استخراج شد. داده ها با استفاده از آزمون آنوای یک طرفه در سطح معناداری (0/05≥α) توسط نرم افزار GraphPad تحلیل شدند.

    نتایج

    بیان ژنی در بافت هیپوکامپ نشان داد همراه با تزریق METH  به طور معناداری بیان شاخص های α-syn، GSK-3β ، CDK5 ، APP، Tau و p-Tau افزایش یافت؛ اما تمرینات (HIT) میزان بیان ژن های تحقیق حاضر را کاهش داد. بررسی های پاتولوژیک نشان داد تزریق METH باعث افزایش معنادار تخریب نورون ها در ناحیه CA1 هیپوکامپ می شود و انجام تمرین تناوبی شدید باعث کاهش معنادار تخریب نورونی شد.

    نتیجه گیری

    مت آمفتامین باعث مسمومیت و تخریب عصبی شده است و انجام تمرینات HIT تا حدودی توانسته این شرایط را بهبود دهد. اگرچه تحقیقات بیشتری در این زمینه برای دست یافتن به نتایج کلی نیاز است.

    کلیدواژگان: HIIT، مت آمفتامین، APP، Tau و تخریب عصبی
  • معصومه بابائی، جلال حسن*، محمدکاظم کوهی، محمدعلی قاسم زاده صفحات 7129-7143
    مقدمه

      برگ زیتون به عنوان برگی همیشه سبز، غنی از ترکیبات فنولی و آنتی اکسیدانی می باشد. اولیوروپین فراوان ترین نوع از ترکیبات فنولی در برگ آن است. هدف از مطالعه حاضر مقایسه اثرات ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی اولیوروپین استخراج شده از برگ زیتون با عصاره برگ ومیوه آن می باشد.

    روش بررسی

    نوع مطالعه از نوع تجربی بوده و پس از عصاره گیری اتانولی از برگ و میوه  زیتون، اولیوروپین از عصاره برگ جداسازی شد. اثرات اولیوروپین استخراج شده از برگ و عصاره های میوه و برگ زیتون علیه باکتری های استافیلوکوکوس ساپروفیتیکوس و سودوموناس آیروژینوزا با روش تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC)، میزان ترکیبات فنولی به روش فولین سیکالتو و اثرات آنتی اکسیدانی به روش مهار رادیکال آزاد (2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl.)  تعیین شد. برای محاسبات آماری از نرم افزار SPSS version16 و برای رسم گراف ها از برنامه Excel و جهت بررسی تاثیر مداخله ازanova one way استفاده شد.

    نتایج

    اولیوروپین از برگ زیتون به میزان 14 درصد با خلوص 70 درصد استخراج شد. اولیوروپین حاصل از برگ زیتون بیشترین میزان ترکیبات فنولی، اثرات ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی را دارا بوده است و عصاره میوه زیتون کمترین اثر را داشته است. میزان ترکیبات فنولی اولیوروپین استخراج شده برابر (µg GAE/g) 879/16، MIC آن علیه باکتری های استافیلوکوکوس ساپروفیتیکوس و سودوموناس آیروژینوزا به ترتیب برابربا  mg/ml3/25، 12/5 و فعالیت آنتی اکسیدانی آن برابر با µg/ml 8/59 بوده است.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که میزان اولیوروپین دربرگ زیتون رقم آربیکن اسپانیایی با بالاترین مقدار 14% بوده و با توجه به نتایج فعالیت ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی عصاره برگ زیتون و اولیوروپین استخراج شده پتانسیل افزایش بهبود عملکرد نگهدارنده ها و آنتی اکسیدان ها را دارند.

    کلیدواژگان: برگ زیتون، ترکیبات فنولی، حداقل غلظت مهارکنندگی، اولئوروپین، اثرات ضد میکروبی
  • بهزاد آزادبخت، عباس صارمی*، مجتبی خانسوز صفحات 7144-7155
    مقدمه

    اثر تمرین ورزشی بر بافت کلیه در شرایط دیابت همراه با سندروم ترک مرفین نامشخص است. هدف این مطالعه بررسی اثر 8 هفته تمرین مقاومتی بر سطوح پروتیین های P53 و  Nrf2بافت کلیه در موش های صحرایی نر دیابتی همراه با سندروم ترک مرفین است.

    روش بررسی

    در این مطالعه تجربی از 32 سر موش صحرایی نژاد ویستار استفاده شد. پس از القا دیابت، بر اساس وزن به صورت تصادفی به 4 گروه 8 تایی شامل: دیابت، دیابت مرفین، دیابت + تمرین مقاومتی و دیابت مرفین + تمرین مقاومتی تقسیم شدند. جهت ایجاد وابستگی به مرفین از روش خوراکی به مدت 21 روز استفاده شد. پروتکل تمرین مقاومتی به مدت 8 هفته اجرا گردید. در پایان، همه موش ها بی هوش، کشته و بافت برداری انجام شد. سطوح پروتیین متغیرهای این پژوهش توسط کیت های الایزا اندازه گیری شدند. داده ها با استفاده از روش آنالیز واریانس یک راهه و تست تعقیبی توکی با کمک نرم افزار version 16   SPSS در سطح معنی داری 0/05≤p تجزیه تحلیل شدند.

    نتایج

    تمرین مقاومتی باعث کاهش معنادار P53 در گروه های دیابت + تمرین مقاومتی (0/006=P) در مقایسه با گروه دیابت و دیابت مرفین + تمرین مقاومتی (0/012=P) در مقایسه با گروه دیابت مرفین شد. هم چنین کاهش معنادار Nrf2 در گروه دیابت مرفین + تمرین مقاومتی (0/013=P) در مقایسه با گروه دیابت مرفین مشاهده گردید.

    نتیجه گیری

    تمرین مقاومتی احتمالا با کاهش پروتیین P53 موجب تقلیل آسیب بافت کلیه در رت های دیابتی و دیابتی همراه با سندروم ترک شده است که نشان دهنده اثر محافظتی تمرین مقاومتی بر بافت کلیه در شرایط پاتولوژیک است.

    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، P53، Nrf2، کلیه، مرفین
  • فاطمه صادقی ندوشن، فاطمه حکیمیان، بی بی فاطمه حقیرالسادات* صفحات 7156-7168
    مقدمه

    فناوری نانو همواره به دنبال ارایه راهکارهای نوینی جهت رسانش هدفمند داروهای شیمی درمانی به سلول های سرطانی است تا بدین وسیله کیفیت درمان سرطان را افزایش داده و عوارض جانبی داروهای شیمی درمانی را کاهش دهد. هدف از این مطالعه بارگذاری داروی ضدسرطان دوکسوروبیسین بر روی نانو ذرات مغناطیسی اکسیدآهن به منظور اثرگذاری روی سلول MCF-7، مورد ارزیابی فیزیکی - شیمیایی قرار گرفت.

    روش بررسی

    این پژوهش یک مطالعه توصیفی _ تحلیلی است. در این پژوهش آزمایشگاهی ابتدا نانوذرات اکسید آهن با روش رسوبی سنتز شدند. سپس با پلی اتیلین ایمین و طلا پوشش داده شدند. بعد از بارگذاری داروی دوکسوروبیسین درون نانوذره مغناطیسی اکسید آهن، شاخصه های فیزیوشیمیایی نانوسامانه از منظر بازده درون گیری، پروفایل رهایش دارو در شرایط مشابه سلول های سالم و سرطانی، اندازه ،پتانسیل زتا و مورفولوژی تعیین گردید.

    نتایج

    نانوحامل های مغناطیسی دارای قطر nm 90، پتانسیل زتا mV 66.7 می باشد. حداکثر رهایش دارو از نانوسامانه در شرایط C°37 ،PH=7.4 و C° 42، PH=5.4 و بعد از گذشت 48 ساعت، به ترتیب 48 درصد و 66 درصد بوده است بررسی های SEM نشان از مورفولوژی کروی و عدم وجود برهم کنش شیمیایی میان نانوسامانه و دارو بوده است. بررسی عملکرد نانوسامانه حکایت از افزایش سمیت دوکسوروبیسین کپسوله شده نسبت به دوکسوروبیسین آزاد در غلظت های مشابه بر رده سولی MCF_7 دارد.

    نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش نشان داد که سامانه نانوذره مغناطیسی اکسید آهن ضمن برخوداری از ویژگی های فیزیوشیمیایی مناسب، تغییری در ماهیت شیمیایی دارو ایجاد نمی کند و می تواند حاملی مناسب و نیمه هدفمند برای داروی ضد سرطانی دوکسوروبیسین باشد.

    کلیدواژگان: حامل های دارویی، نانوذره مغناطیسی اکسید آهن، دوکسوروبیسین، ضدسرطان، رهایش دارو
  • سمانه اسدی، شیرین مرادخانی* صفحات 7169-7178
    مقدمه

    کاسکوتا با نام فارسی سس یک گیاه انگلی با اثرات و کاربردهای بیولوژیک متفاوت است. ترکیبات و اثرات سس بستگی به میزبانی دارد که روی آن رشد می نماید. عمده ترکیبات آن فنل ها و فلاونوییدها می باشند. با توجه به اثرات آنتی اکسیدانی این ترکیبات، هدف از این پژوهش بررسی فعالیت های آنتی اکسیدانی و محتوای تام فنلی و فلاونوییدی گیاه سس رویش یافته بر بادرنجبویه و خارشتر و دو میزبان آن می باشد.

    روش بررسی

    عصاره های آبی، هیدروالکلی سس رویش یافته بر هر دو پایه به طور جداگانه تهیه شد. هم چنین عصاره هیدروالکلی گیاهان میزبان هم تهیه شد. محتوای فنل و فلاونویید تام به ترتیب با استفاده از سنجش های رنگ سنجی با معرف فولین - سیوکالتیو و کلرید آلومینیوم مورد بررسی قرار گرفت. جهت بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی، توانایی عصاره ها در مهار رادیکال آزاد   (DPPH 2,2-(diphenyl-1-picrylhydrazyl و ظرفیت آن ها در کاهندگی یون آهن3+ به روش FRAP سنجیده شد.

    نتایج

    نتایج نشان دادند که همه عصاره های مورد بررسی دارای محتوای فنلی و فلاونوییدی قابل توجهی هستند. بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی در عصاره های هیدروالکلی مشاهده شد که این نتیجه متناسب با میزان محتوای فنلی و فلاونوییدی عصاره ها بود. ضمنا عصاره گیاهان میزبان غنی تر از عصاره انگل بودند. عصاره بادرنجبویه نیز از عصاره خارشتر از نظر هر چهار فاکتور مورد بررسی اثرات بهتری از خود نشان داد.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های مطالعه حاضر، عصاره های هیدوالکلی گیاه سس غنی از ترکیبات فنلی و فلاونوییدی است که ممکن است عامل فعالیت آنتی اکسیدانی نیز باشد. البته ترکیبات و اثرات گیاه به میزبان وابسته است. در مطالعات آتی می توان گیاه را در میزبان های متفاوتی رشد داد.

    کلیدواژگان: کاسکوتا، فعالیت آنتی اکسیدانی، فلاونوئید، FRAP، DPPH
|
  • Bahareh Nowruzi*, Nazaninsadat Hashemizaveh Pages 7070-7089
    Introduction

    Nanoparticles are widely used in various fields of pharmaceuticals, dentistry, medicine, biology and materials engineering due to their special features, including high surface-to-volume ratio, homogeneous particle size distribution, high stability, and ease of production. The formation of coatings is driven by the existence of numerous pathogenic bacteria that give rise to diverse infections, weaken the immune system in humans, and pose significant risks in areas such as food packaging, synthetic textiles, medical and dental equipment, as well as public health concerns related to drinking water and sewage treatment. The formation of coatings is driven by the existence of numerous pathogenic bacteria that give rise to diverse infections, weaken the immune system in humans, and pose significant risks in areas such as food packaging, synthetic textiles, medical and dental equipment, as well as public health concerns related to drinking water and sewage treatment. More than 50% of marine cyanobacteria can potentially be used to extract bioactive substances and are known to be very effective in killing cancer by inducing apoptotic death. In this review article, recent researches in the field of drugs or compounds based on microalgae and also their biomedical applications are emphasized. Likewise, recent advances in the field of discovering anticancer compounds, commercialization of microalgae anticancer drugs, production of nanoformulated drugs based on microalgae, and production of formulations for high loading drug delivery and its application in medical sciences, pharmacy and dentistry are emphasized.

    Conclusion

    The development and improvement of nanoparticle biosynthesis processes using cyanobacteria may leads to the discovery of new biogenic nanoparticles with unique properties that can significantly increase the effectiveness of medical treatments and reduce side effects.

    Keywords: Microalgae, Cyanobacteria, Nanoformulation, Anticancer, Commercialization, High loading drug delivery
  • Yasaman Sadat Ataei* Pages 7090-7107
    Introduction

    Unknown pneumonia caused by acute respiratory syndrome coronavirus-2 (nCoV/SARS-CoV-2 2019) started in Wuhan, China. Compared to other corona virus infections, this variant is more contagious and its genome encodes all the proteins necessary for infection and reproduction. The most important structural proteins of this virus are spike glycoprotein, envelope protein, membrane protein and nucleocapsid protein. Mutations accrued to these proteins, especially to the spike protein, played an important role in the creation of new variants. For example, E484K, L452R, S477N and F486V mutations are among the important mutations that can be considered when designing vaccines based on spike protein in the future. These mutations lead to the variants with new and different characteristics, and for this reason, the vaccine production process for this virus has faced many challenges. Various companies all over the world entered the competition to make vaccines, and finally, by producing different types of vaccines, this disease was controlled tolerably. But new mutations in the future could still lead to diverse variants with resistance to existing vaccines, and for this reason, societies and governments would face serious challenges.

    Conclusion

    Based on these interpretations, possible emergence of new variants in the future could not be denied. However, prediction of the location of these mutations in not possible though. as a result, it is important to conduct research on the emerging variants, to be prepared for new possible challenges in the future.

    Keywords: Covid-19, Vaccine, Mutation, Virus
  • Nooshin Arabi, MohammadReza Torabi, Afshin Fassihi, Fahimeh Ghasemi* Pages 7108-7116
    Introduction

    In our current era, the prevalence of cancer and its associated mortality rates have become a pressing concern. As such, finding effective methods for treating cancer has become a matter of significant importance. Abnormal angiogenesis is one of the common characteristics of different types of cancer. So far, the inhibition of vascular endothelial growth factor receptor 2 signaling pathway has received much attention due to its pro-angiogenic role. Therefore, finding reliable computational models to identify inhibitors can be effective in reducing time and cost. The purpose of this study was to use the support vector machine method to classify compounds into two inhibitory and non-inhibitory groups.

    Methods

    In order to implement the machine learning model, the ligands studied in this research were extracted from the https://www.bindingdb.org database and after passing the necessary pre-processing, some filter-based and embedded feature selection methods were used.  After extracting the descriptors from the data, using the feature selection algorithm based on correlation, the dimensions of the data have been reduced in order to avoid overfitting the model. The classification task utilized a support vector machine model, employing various kernels such as Radial Basis Function (RBF), Polynomial, Sigmoid, and Linear.

    Results

    The implementation of the support vector machine model with the RBF kernel along with the feature selection method based on correlation has resulted in a higher accuracy of 82.4% (P=0.008) compared to other feature selection methods used in this study.

    Conclusion

    Observations indicate that the correlation-based feature selection method is more accurate than other methods used in this study.

    Keywords: Vascular Endothelial Growth Factor Receptor II, Quantitative Structure-Activity Relationship, Support Vector Machine, Angiogenesis
  • Mina Bahrami, AmirHossein Haghighi, Majid Asadi-Shekaari, Hadi Shahrabadi, Ahad Shafiei* Pages 7117-7128
    Introduction

    The use of methamphetamine (METH) can cause neurotoxicity. The purpose of this research was to investigate the effect of high intensity interval training on tissue changes and gene expression of neurodegeneration indicators in the hippocampal tissue of methamphetamine-dependent rats.

    Methods

    In this experimental research, 32 male rats were divided into four equal groups of saline, primary methamphetamine (METH-1), methamphetamine+training (METH+HIT) and secondary methamphetamine (METH-2). METH was injected at the dose of 5 mg/kg body weight for 21 days. The exercise program (5 sessions per week) included interval training (4 sets of 2 minutes with high intensity and 2 to 4 minutes of active rest between sets) on a treadmill. At the end of the injection and training period, the hippocampus tissue of the rats was extracted to evaluate the pathological changes and gene expression of related indicators. Data were analyzed using one-way ANOVA test at the significance level of (P≥0.05) by GraphPad software.

    Results

    The results of gene expression in the hippocampal tissue showed that along with METH injection, the expression of α-syn, GSK-3β, CDK5, APP, Tau and p-Tau indicators increased significantly;  nevertheless the exercises (HIT) decreased the expression of the genes of the current research. Pathological studies showed that METH injection caused a significant increase in the destruction of neurons in the CA1 region of the hippocampus, and performing intense intermittent exercise had significantly reduced the destruction of neurons.

    Conclusion

    Methamphetamine has caused intoxication and neurodegeneration, and HIT training has been able to improve these conditions to some extent. More research is needed in this field to reach general conclusions.

    Keywords: HIIT, Methamphetamine, APP, Tau, neurodegeneration
  • Masomeh Babaei, Jalal Hassan*, MohammadKazem Koohi, MohammadAli Ghasemzadeh Pages 7129-7143
    Introduction

    Olive leaf is an evergreen plant and enriched in phenolic compounds and antioxidants. Oleuropein is the most common type of phenolic compounds can found in Olive leaves. The aim of this study was to compare the antimicrobial and antioxidant effects of Oleuropein extracted from olive leaf with the extracts from its leaf and fruit.

    Methods

    The type of study was experimental and after ethanol extraction from olive leaf and fruit, oleuropein was isolated from the leaf extract. Antimicrobial effects of Oleuropein obtained from olive fruit and leaf extracts against Staphylococcus saprophyticus and Pseudomonas aeruginosa bacteria were determined using minimum inhibitory concentration (MIC) method. Amounts of phenolic compounds were derived by the Folin-Ciocalteu assay and the antioxidant effects were determined by the 2, 2-Diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH) free radical inhibition method. SPSS version 16 software was used for statistical calculations, Excel program used to draw graphs and one-way ANOVA was used to evaluate the effect of the intervention.

    Results

    Oleuropein was extracted from olive leaf in the amount of 14% with a purity of 70%. The highest and lowest amount of phenolic compounds and the antimicrobial and antioxidant effects were observed for Oleuropein obtained from olive leaf and olive fruit extracts, respectively. The amount of oleuropein phenolic compounds was equal to 879.16 (µg GAE/g), its MIC against S. saprophyticus and P.aeruginosa bacteria was equal to 3.25 and 12.5 mg/ml, respectively. Its antioxidant activity was equal to 8.59 µg/ml.

    Conclusion

    In the present study, oleuropein was extracted from olive leaves and the study showed that the amount of oleuropein in the Spanish Arbican variety was obtained with the highest value of 14%. According to the results of antimicrobial activity and antioxidant, it can be concluded that olive leaf extract and extracted oleuropein have the potential to increase and improve the performance of preservatives and antioxidants.

    Keywords: Olive leaf, Phenolic compounds, Minimum inhibitory concentration, Oleuropein, Antimicrobial effects
  • Behzad Azadbakht, Abbas Saremi*, Mojtaba Khansooz Pages 7144-7155
    Introduction

    The effect of exercise training on kidney tissue in the condition of diabetes with morphine withdrawal syndrome is unclear. The aim of this study was to investigate the effect of 8 weeks of resistance training on the levels of P53 and Nrf2 proteins in kidney tissue in diabetic male rats with morphine withdrawal syndrome.

    Methods

    This experimental study utilized a sample of 32 Wistar rats. Following the induction of diabetes, the Wistar rats were randomly divided into four groups of eight based on their weight: diabetes, morphine diabetes, diabetes with resistance training, and morphine diabetes with resistance training. The oral technique was employed for a duration of 21 days to establish a reliance on morphine.. The resistance training protocol was implemented for 8 weeks. At the end, all mice were anesthetized, killed and their tissue was extracted. The variable protein levels of this study were measured by ELISA kits. Data were analyzed using one-way analysis of variance and Tukey's post hoc test with the help of SPSS version 16 software at a significance level of p ≤ 0.05.

    Results

    Resistance training caused a significant decrease in P53 in the groups of diabetes + resistance training (P=0.006) compared to diabetes and morphine diabetes + resistance training (P=0.012) compared to morphine diabetes group. Similarly, a significant decrease in Nrf2 was observed in the morphine diabetes + resistance training group (P=0.013) compared to the morphine diabetes group.

    Conclusion

    Resistance training probably reduced kidney tissue damage in diabetic and diabetic rats with withdrawal syndrome by reducing P53 protein, which indicates the protective effect of resistance training on kidney tissue in pathological conditions.

    Keywords: Resistance training, P53, Nrf2, Kidney, Morphine
  • Fateme Sadeghi Nodoushan, Fatemeh Hakimian, Bibi Fatemeh Haghiralsadat* Pages 7156-7168
    Introduction

    Nanotechnology always seeks to provide new solutions for targeted delivery of chemotherapy drugs, in order to increase the quality of cancer treatment and reduce the side effects of chemotherapy. The aim of this study was to load the anticancer drug doxorubicin on Magnetic iron oxide nanoparticles were subjected to physico-chemical evaluation for their effect on MCF-7 cells.

    Methods

    This research was a descriptive-analytical study. In this laboratory research, iron oxide nanoparticles were first synthesized by precipitation method. Then they were coated with polyethylene imine and gold. After loading the drug doxorubicin into the magnetic iron oxide nanoparticles, the physiochemical parameters of the nanosystem from the point of view of insertion efficiency, drug release profile under similar conditions of healthy and cancer cells, size, zeta potential and morphology were determined.

    Results

    The magnetic nanocarriers had a diameter of 90 nm and a zeta potential of 66.7 mV. The maximum release of the drug from the nanosystem at 37°C, pH=7.4 and 42°C, pH=5.4 and after 48 hourswas 48% and 66%, respectively. The SEM analysis showed the spherical morphology and the absence of chemical interaction between the nanosystem and the drug. The investigation of the performance of the nanosystem indicated an increase in the toxicity of encapsulated doxorubicin compared to free doxorubicin at similar concentrations on the MCF_7 strain.

    Conclusion

    The results of this research showed that the magnetic iron oxide nanoparticle system, while having appropriate physiochemical characteristics, does not change the chemical nature of the drug and can be a suitable and semi-targeted carrier for the anticancer drug doxorubicin.

    Keywords: Drug carriers, Iron oxide magnetic nanoparticles, Doxorubicin, Anticancer, Drug release
  • Samaneh Asadi, Shirin Moradkhani* Pages 7169-7178
    Introduction

    Cuscuta, (Ces as Persian name) is a parasitic plant with different biological effects and applications. The metabolic profile and effects of the Ces depend on the host on which it grows. Its main components are phenols and flavonoids. Considering the antioxidant effects of these compounds, the purpose of this research was to investigate the antioxidant activities and total phenolic and flavonoid contents of Cuscuta as well as Mellissa officinalis and Alhaji murarum as hosts.

    Methods

      Aqueous, hydroalcoholic extracts of the Cuscuta grown on two hosts were prepared separately. Hydroalcoholic extracts of host plants were also prepared. Total phenolic and flavonoid contents were evaluated using Folin- Ciocalteu reagent and aluminum chloride colorimetric assays, respectively. In order to investigate the antioxidant activity, the ability of extracts to scavenge DPPH free radical (DPPH 2, 2-(diphenyl-1-picrylhydrazyl) and their capacity to reduce iron 3+ion were measured by FRAP method.

    Results

    The results showed that all the examined extracts have significant phenolic and flavonoid contents. The highest antioxidant activity was observed in hydroalcoholic extracts, which was proportional to the amount of phenolic and flavonoid contents in the extracts. In addition, the extracts of host plants were richer than the parasite extracts. The extract of Mellissa officinalis showed better effects than Alhaji murarum in all of four investigated factors.

    Conclusion

    According to the findings of the present study, the hydroalcoholic extracts of the Cuscuta plants are rich in phenolic and flavonoid compounds, which may be the cause of the antioxidant activity. Of course, the compounds and effects of Cuscuta depend on the host. In future studies, the plant can be grown in different hosts.

    Keywords: Cuscuta, Antioxidant Activity, Flavonoid, FRAP, DPPH