فهرست مطالب

نشریه پرستاری و مامایی ارومیه
سال بیست و یکم شماره 9 (پیاپی 170، آذر 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/09/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سهیلا شمسی خانی، مهسا حسینی* صفحات 676-678

    سردبیر محترم، از هنردرمانی می توان برای ادغام احساسات متناقض مانند اضطراب به منظور حمایت از عملکرد سالم در بیماری ها و موقعیت های مختلف استفاده کرد (1). ازجمله فن های مورداستفاده در هنر درمانی رنگ آمیزی ماندالا  است که امروزه بسیار موردتوجه محققین قرار گرفته است. در اکثر مطالعات اشاره ای به نحوه ی دقیق انجام رنگ آمیزی ماندالا و مراحل آن صورت نگرفته است و ازآنجاکه نبود اطلاعات کافی، خود می تواند سبب ایجاد اضطراب موقعیتی گردد؛ لذا پیشنهاد می شود که در مطالعات آتی از برنامه مداخله ای مدون جهت انجام رنگ آمیزی ماندالا استفاده گردد. همانند آنچه در پژوهش کاری و همکاران استفاده شده است. آن ها در مطالعه خود به بررسی اثربخشی انواع مختلف فعالیت های هنری ازجمله ماندالا درمانی در کاهش اضطراب دانشجویان پرداخته اند و به این منظور از یک برنامه مداخله ای مدون استفاده کرده اند که شامل آشنایی شرکت کنندگان با اهداف و فرآیند رنگ آمیزی، بالابردن سطح اضطراب موقعیتی، رنگ آمیزی و کاهش اضطراب و خاتمه جلسه و گرفتن بازخورد، است (2). همچنین با توجه به اینکه در شبکیه چشم انسان دو نوع سلول حساس به نور شامل: سلول های مخروطی و سلول های استوانه وجود دارد. سلول های مخروطی علاوه بر سایر وظایف بینایی، وظیفه دید رنگی در شبکیه را نیز به عهده دارند (3) و به طورمعمول سلول های مخروطی چشم که مسیول دید رنگی هستند، در نور زیاد بیشتر فعالیت می کنند (4)، پس احتمالا رنگ آمیزی در صبح یا در نور مصنوعی کافی اثرات بهتری نسبت به رنگ آمیزی در عصر، شب و یا نور کم داشته باشد. بنابراین پیشنهاد می شود در مطالعات آتی رنگ آمیزی در ابتدای صبح انجام شود. در توضیح مکانیسم کانتراست رنگی این گونه بیان می شود که در شرایط با کانتراست بالا رنگ منطقه مرکزی به شدت و فرکانس فضایی رنگ های محیط آن بستگی دارد (5). هم چنین بر اساس ماهیت رنگ ها و توجه به این موضوع که رنگ های گرم تمایل به انبساط داشته و به بیرون تابیده می شوند و رنگ های سرد تمایل به انقباض داشته و به درون تابیده می شوند (6). لذا در رنگ آمیزی ماندالا به منظور برقراری تعادل و دست یابی به خود پنداره متعادل و کاهش اضطراب، و نیز درک بهتر رنگ های مورداستفاده از طریق ایجاد کنتراست بهتر بین رنگ ها، پیشنهاد می شود که شرکت کنندگان از رنگ های گرم (مانند قرمز) بیشتر در مرکز طرح واره های ماندالا و از رنگ های سرد (مانند آبی) در اطراف آن استفاده کنند.  با توجه به تاثیرگذاری این روش در کاهش اضطراب و فاکتورهای روان شناختی در مطالعات مختلف و نظر به اینکه این روش؛ آسان، در دسترس و موثر است لذا پیشنهاد می شود در مطالعات آتی جهت بهبود تاثیرگذاری رنگ آمیزی ماندالا؛ نحوه رنگ آمیزی، زمان رنگ آمیزی و چگونگی آن موردتوجه محققین قرار بگیرد.

    کلیدواژگان: ماندالا درمانی، امید، کاهش اضطراب
  • ناصر پریزاد، نسیم طالبی آذر، بابک چوبی انزلی* صفحات 679-685
    پیش زمینه و هدف

    زخم های پا در بیماران دیابتی یکی از عوارض شایع دیابت شیرین است که می تواند منجر به مرگ و آمپوتاسیون شود. مدیریت این زخم هایکی از چالش های بسیار مهم برای بیماران و خانواده های آن ها است. در این مطالعه موردی، بیماری با زخم پای دیابتی مقاوم به درمان که با توجه وضعیت جسمانی و مالی بیمار از ماگات درمانی برای درمان زخم پای دیابتی مقاوم استفاده شد، گزارش گردید.

    معرفی بیمار: 

    گزارش مورد حاضر مربوط به یک مرد 72 ساله با سابقه 5 ساله دیابت نوع 2 کنترل نشده شده است. بیمار زخم پای دیابتی مقاوم به آنتی بیوتیک پاشنه پای چپ خود به اندازه 1 × 1 سانتیمتر داشت که کاملا گانگرن شده بود. علیرغم مراقبت های معمول، زخم پای دیابتی ترمیم نیافت. بیمار به تیم مدیریت زخم ما منتقل شد زخم پای دیابتی با استفاده از دبریدمان جراحی و درمان با استفاده از ماگات درمانی مدیریت شد. ده جلسه از درمان با استفاده ازلارو برگزار شد (یک جلسه درمانی هر 48 ساعت یک بار). پس از سه ماه، زخم پای دیابتی بیمار بهبود یافت و او در شرایط خوبی ترخیص شد.

    بحث و نتیجه گیری

    زخم پای دیابتی عفونی به دلیل مقاومت در برابر درمان و بهبود ضعیف زخم باعث اختلال در فعالیت فیزیکی و کاهش کیفیت زندگی بیمار می شود.. بنابراین، رویکردهای درمانی موثر برای مدیریت زخم پای دیابتی لازم است. گزارش مورد حاضر نشان داد که استفاده از ترمیم جراحی و لارو تراپی یک رویکرد ایمن و موثر برای تسهیل بهبودی زخم پای دیابتی است.

    کلیدواژگان: دیابت، زخم پای دیابتی، لاروتراپی، جراحی
  • روشنک یزدان پناه سامانی، توررج هاشمی نصرت آباد*، مصطفی زارعان، عباس بخشی پور رودسری، مجید محمود علیلو صفحات 686-697
    پیش زمینه و هدف

    اگرچه بارداری مهم ترین و نشاط آورترین تجربه زندگی زنان است، اما تغییرات هورمونی بر سلامت جسمی و روانی آن ها تاثیر می گذارد. در این میان پریشانی روان شناختی زنان باردار به عنوان بیانی از رنج احساسی است که با علایم افسردگی و اضطراب شرح داده می شود و ذهن آگاهی به معنای نگرشی باز، غیرقضاوتی و با توجه کامل به لحظه حال می تواند در سازگاری با شرایط سخت به فرد کمک نماید. بنابراین چالش برانگیز بودن این مشکلات از ملاحظات بسیار مهم بهداشت عمومی محسوب می شود. لذا هدف این پژوهش تعیین اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد اینترنتی بر پریشانی روان شناختی و ذهن آگاهی در زنان باردار بود.

    مواد و روش کار

    پژوهش حاضر از نوع کارآزمایی بالینی با پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری با گروه کنترل بود. 50 زن باردار نخست زای مراجعه کننده به مراکز بهداشت شهرستان ارومیه در بازه زمانی بهمن تا اسفند 1401 با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و وارد این مطالعه شدند و به صورت تصادفی در دو گروه (25 نفر گروه کنترل، 25 نفر گروه مداخله) قرار گرفتند. گروه مداخله 8 جلسه روان درمانی فردی اینترنتی از اسفند 1401 تا خرداد 1402 دریافت نموده و مجددا تیر 1402 مورد پیگیری قرار گرفتند. پرسشنامه استاندارد پریشانی روان شناختی کسلر، پرسشنامه ذهن آگاهی براون و برایان و اطلاعات جمعیت شناختی مورداستفاده قرار گرفت. داده ها با استفاده از روش آماری آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و نرم افزار SPSS نسخه 22 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    یافته های پژوهش حاکی از آن است که میانگین پریشانی روان شناختی و ذهن آگاهی گروه مداخله در ابتدای مطالعه 84/25 و 60/51 بود و در انتهای مطالعه به 76/23 و 16/61 در سطح معناداری (05/0>P) تغییر یافت، در حالی که تغییر معناداری در گروه کنترل ایجاد نشد. بنابراین درمان پذیرش و تعهد اینترنتی در پریشانی روان شناختی و ذهن آگاهی آزمودنی ها با سطح معناداری (05/0>P) موثر بوده است.

    بحث و نتیجه گیری

    درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد اینترنتی موجب افزایش انعطاف پذیری روانی در افراد است و فضایی برای آن ها ایجاد می کند تا به گونه ای عمل کنند که چالش هایی را که به منظور کنترل افکار، احساسات، حس های بدنی و هیجانات ناخوشایند خود دارند را رها کرده و حتی در حضور افکار، احساسات و حس های جسمانی ناخوشایندشان، در جهت اهداف و ارزش هایی که برای زندگی شان انتخاب کرده اند، گام بردارند. بنابراین درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد اینترنتی منجر به کاهش پریشانی روان شناختی و افزایش ذهن آگاهی در زنان باردار شد.

    کلیدواژگان: درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، ذهن آگاهی، زنان باردار، پریشانی روان شناختی، مداخلات اینترنتی
  • فرزانه کامیار، وحید علی نژاد*، نادر آقاخانی، رضا فرامرززاده صفحات 698-707
    پیش زمینه و هدف

    بیماری های قلبی-عروقی به عنوان یکی از شایع ترین بیماری های جوامع امروزی قلمداد شده است. بطوریکه درایران بالغ بریک میلیون نفر دچار این بیماری هستند. آثار جبران ناپذیراین بیماری بر توانایی عملکردی، و کیفیت زندگی بیماران ثابت شده است. برای مدیریت اضطراب و افسردگی ناشی از بیماری درمانهایی موثرتربا متمرکز بر مشارکت خود بیمار ضروری به نظر می رسد. ازآنجایی که یکی از روش های موثر در کاهش اضطراب و افسردگی این بیماران آگاه کردن بیمار در مورد راهکارهای مقابله با بیماری اوست؛ بنابراین، مطالعه حاضر باهدف تعیین تاثیر آموزش خود مراقبتی بر میزان اضطراب و افسردگی در بیماران دچار نارسایی قلبی انجام شد.

    مواد و روش کار

    این مطالعه نیمه تجربی بر روی بیماران نارسایی قلبی انجام شده است. بیمارانی که در بخش قلب و CCU بیمارستان سیدالشهدای ارومیه در سال 1400 که با تشخیص نارسایی قلبی مراجعه نموده بودند به صورت در دسترس انتخاب شده و به صورت تصادفی در دو گروه کنترل و مداخله قرار گرفتند. اطلاعات جمع آوری شده به وسیله نرم افزار SPSS نسخه 22 و آزمون های آماری تی تست و کای دو و تحلیل کواریانس مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    در این مطالعه میانگین نمره اضطراب بعد از مداخله بین گروه کنترل و مداخله یکسان نبوده و از نظر آماری معنی دار می باشد (001/0=P). و میانگین نمره افسردگی بعد از مداخله بین گروه کنترل و مداخله یکسان نبوده و از نظر آماری معنی دار می باشد (001/0=P).

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج پژوهش نشان داد که میانگین نمره اضطراب و افسردگی بعد از مداخله آموزش خودمراقبتی در گروه مداخله در مقایسه با گروه کنترل کاهش یافته است؛ به نظر می رسد که آموزش خودمراقبتی به زبان ساده از طریق کتابچه آموزشی و روش آموزشی چهره به چهره، می تواند در کنترل پیامدهای روانی متعاقب نارسایی قلبی کمک کننده باشد.

    کلیدواژگان: اضطراب، آموزش، افسردگی، بیماران دچار نارسایی قلبی، خودمراقبتی
  • سامره اقتدار، امین سهیلی، شبنم نعمتی* صفحات 708-717
    پیش زمینه و هدف

    مهارت های ارتباطی مدیران پرستاری ازجمله عوامل دخیل در رضایت شغلی و اضطراب پرستاران است. مطالعه گستره و ماهیت ارتباط مهارت های ارتباطی سرپرستاران با رضایت شغلی و اضطراب پرستاران از اهمیت فوق العاده برخوردار بوده و می تواند ارتقای عملکرد پرستاران را به دنبال داشته باشد. مطالعه حاضر باهدف تعیین ارتباط مهارت ارتباطی مدیران پرستاری با میزان اضطراب و رضایت شغلی پرستاران انجام شد.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر توصیفی از نوع مقطعی-همبستگی است که روی 200 پرستار شاغل در مراکز آموزشی درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در سال 1402 که با استفاده از روش تصادفی ساده انتخاب شدند، انجام شد. معیارهای ورود به مطالعه شامل تمایل به همکاری در مطالعه، سابقه کار بالین بیشتر از 6 ماه و عدم وجود اختلالات روحی روانی بود. داده ها با استفاده از پرسشنامه چهارقسمتی، که شامل مشخصات جمعیت شناسی، مقیاس های اضطراب اسپیلبرگر، رضایت شغلی مینه سوتا و مهارت های ارتباطی مدیران گردآوری شده و پس از ورود به نسخه 22 نرم افزار SPSS مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    بر اساس نتایج، میانگین نمره رضایت شغلی پرستاران (09/6 ± 30/52) در سطح متوسط قرار داشت. میانگین نمره اضطراب شخصیتی (41/5 ± 1/38)، اضطراب موقعیتی (02/7 ± 43/38) و اضطراب کل (10 ± 53/76) مشارکت کنندگان در پژوهش در محدوده پایین تر از سطح متوسط قرار داشت. میانگین نمرات مهارت های ارتباطی غیرکلامی (56/6 ± 06/42)، مهارت های ارتباطی کلامی (08/4 ± 24/37) و مهارت های ارتباطی کلی سرپرستاران (96/11 ± 37/125) نیز نشان دهنده سطح متوسط مهارت های ارتباطی سرپرستاران بود. بر اساس آزمون همبستگی پیرسون، بین نمرات نمره کل مهارت های ارتباطی سرپرستاران با رضایت شغلی (001/0, P< 638/0r=) و اضطراب (001/0, P< 532/0r=) پرستاران ارتباط آماری مستقیم و معنی داری مشاهده گردید.

    بحث و نتیجه گیری

    وفق یافته های مطالعه حاضر، بهبود مهارت های ارتباطی مدیران با افزایش رضایت شغلی و کاهش اضطراب پرستاران همراه است. لذا توصیه می شود مسیولان و متصدیان حوزه مدیریت پرستاری کشور توجه ویژه ای بر مقوله توانمندسازی مدیران سطوح مختلف پرستاری ازنظر مهارت های ارتباطی داشته و مهارت های ارتباطی را به عنوان یکی از معیارهای اساسی انتصاب، انتخاب و ارزیابی ایشان مدنظر قرار دهند.

    کلیدواژگان: اضطراب، مهارت های ارتباطی، رضایت شغلی، پرستاران، مدیران پرستاری
  • نادر آقاخانی، پدرام ابوالفتح پور*، کمال خادم وطنی، وحید علی نژاد صفحات 718-729
    پیش زمینه و هدف

    بیماری های قلبی جزء شایع ترین علت مرگ و میر در جهان محسوب می شود. با توجه به روند افزایش بیماری های قلبی، یکی از رایج ترین روش های تشخیصی درمانی، آنژیوگرافی عروق کرونر است. بیماران کاندید آنژیوگرافی عروق کرونر اضطراب قابل توجهی را گزارش می کنند که برای مقابله با این اضطراب به کارگیری روش های دارویی و غیر دارویی مطرح است. روش های دارویی، عوارض زیادی را بر فرد تحمیل می کند که به همین جهت امروزه کاربرد روش های غیر دارویی افزایش یافته است. هدف از این مطالعه نیز تعیین و مقایسه تاثیر طب فشاری و آرام سازی بنسون بر میزان اضطراب بیماران کاندید آنژیوگرافی عروق کرونر در مرکز آموزشی درمانی سیدالشهدا ارومیه سال 1401 است.

    مواد و روش ها

    این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی است که بر روی 90 نفر از بیماران کاندید آنژیوگرافی عروق کرونر در شهر ارومیه انجام شد. نمونه گیری به روش در دسترس انجام گرفت و افراد تحت مطالعه به روش تصادفی در یکی از سه گروه کنترل، آرام سازی بنسون و طب فشاری قرار گرفتند. در این مطالعه از پرسشنامه دموگرافیک و پرسشنامه اضطراب اشپیلبرگر استفاده شد. درنهایت داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 22 تجزیه وتحلیل گردید.

    یافته ها

    نتایج نشان داد میانگین نمرات اضطراب بعد از مداخله نسبت به قبل از مداخله در 2 گروه طب فشاری و آرام سازی بنسون ازلحاظ آماری تفاوت معنی داری وجود داشت (05/0<p) اما در گروه کنترل تفاوت آماری معناداری مشاهده نشد (05/0>p)، به نحوی که بعد از مداخله، میانگین نمره اضطراب در دو گروه مداخله نسبت به گروه کنترل، کاهش یافته بود.

    بحث و نتیجه گیری

    پژوهش حاضر نشان داد که مداخلات طب فشاری و آرام سازی بنسون می توانند در کاهش میزان اضطراب بیماران کاندید آنژیوگرافی موثر باشند. لذا با توجه به اثرات مثبت مداخلات طب فشاری و آرام سازی بنسون به عنوان روش هایی جهت درمان اضطراب پیشنهاد می شوند.

    کلیدواژگان: آرام سازی بنسون، آنژیوگرافی، اضطراب، طب فشاری
  • اکرم اصلانی*، آیدا عزتی یزدانی، سعیده سادات علوی، مرضیه خداپناه صفحات 730-737
    پیش زمینه و هدف

    ارتباط نزدیکی بین عملکرد تیرویید مادر و جنین وجود دارد. با توجه به تاثیر عوارض ناشی از اختلالات تیرویید بر بارداری، پژوهش حاضر باهدف تعیین شیوع اختلالات تیروییدی در زنان باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشت بجنورد انجام گرفت.

    مواد و روش کار

    در این مطالعه توصیفی، 968 نفر از زنان باردار زیر 20 هفته که برای انجام مراقبت های روتین بارداری به مراکز بهداشتی بجنورد مراجعه کرده بودند، به صورت سرشماری وارد مطالعه شده و ازنظر مقادیر مربوط به سطح سرمی هورمون محرک تیرویید (TSH) موردبررسی قرار گرفتند. سطح TSH بالاتر از 9/3 و کمتر از 2/0 میلی واحد بر لیتر، به ترتیب به عنوان کم کاری تیرویید و پرکاری تیرویید در نظر گرفته شد. نتایج با استفاده از آزمون های توصیفی و کای دو آنالیز شد.

    یافته ها

    در این مطالعه 7/15 درصد از زنان باردار کم کاری تیرویید و 5/1 درصد پرکاری تیرویید داشتند. شیوع کم کاری تیرویید در زنان چندزا بیشتر از نخست زا بود. داشتن سابقه خانوادگی اختلالات تیروییدی با میزان TSH سرمی ارتباط داشت اما این رابطه معنی دار نبود (0=7/ 0 P). نتایج آزمون کای دو در این مطالعه نشان داد که بین متغیرهای موردبررسی، برحسب ابتلا به اختلالات تیروییدی، تفاوت آماری معنی داری وجود ندارد.

    نتیجه گیری

    با توجه به شیوع نسبتا بالا، عوارض و خطرات اختلالات تیروییدی در مادر و جنین توصیه می شود در آینده مطالعاتی به منظور شناسایی علل و عوامل موثر بر شیوع اختلالات تیروییدی اعم از عوامل محیطی یا تغذیه ای در مناطق مختلف انجام پذیرد.

    کلیدواژگان: کم کاری تیروئید، بارداری، تست های عملکرد تیروئید
  • ناصر پوریانی، مهناز شوقی، محبوبه رسولی، راحله محمدی* صفحات 738-749
    پیش زمینه و هدف

    در عصر امروز که کشور با بیماری کرونا درگیر شده است و حوادث و اتفاقات اخیر حجم مراجعه کننده به بیمارستان ها را بیشتر کرده است و با توجه به مجموع نتایج مطالعات، پرستاران فشار بارکاری و استرس بیشتری را تجربه می کنند و به واسطه ماهیت شغلی شان بیشتر در معرض آسیب های روان شناختی هستند، بنابراین لازم است رشد پس از سانحه در آن ها بررسی شود و با آگاهی از آن بتوانیم فاکتورهای تقویت هرچه بیشتر پرستاران را ترویج دهیم. در این جهت ما مطالعه ای در خصوص ارزیابی رشد پس از سانحه در پرستاران مراقبت کننده از کودکان مبتلا به بیماری کووید-19 انجام دادیم.

    مواد و روش کار

    این مطالعه یک پژوهش توصیفی است. جامعه پژوهش را پرستاران شاغل در بخش های کودکان بیمارستان های آموزشی وابسته به دانشگاه ایران تشکیل دادند. روش نمونه گیری به شیوه تمام شماری بود. نمونه های پژوهش بر اساس معیارهای ورود انتخاب شد. بدین منظور پژوهشگر در شیفت های مختلف در بیمارستان حضور پیدا کرد و ضمن معرفی خود به پرستاران، اهداف پژوهش را شرح داده و در صورت تمایل آنان به شرکت در مطالعه و هم چنین بر اساس معیارهای ورود، فرم رضایت نامه توسط آن ها تکمیل شد. مدت زمان تقریبی پاسخگویی به پرسشنامه ها 15 تا 20 دقیقه بود. پس از تکمیل پرسشنامه ها، اطلاعات وارد نرم افزار SPSS نسخه 20 شده و تجزیه وتحلیل قرار گرفت. سطح معناداری برای تمامی داده ها 05/0 در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    در این مطالعه 168 پرستار شامل 157 نفر زن و 11 مرد وارد مطالعه شدند. میانگین نمره رشد پس از سانحه در پرستاران شاغل در بخش کودکان در طی همه گیری کووید 19 برابر 21/23±49 بود. که از میانه ابزار بکار گرفته شده پایین تر است و نشان می دهد رشد پس از سانحه در پرستاران شاغل در بخش کودکان پایین است و پرستاران در بعد قدرت فردی، تغییر معنوی و امکانات نمرات قابل قبول و کمتری دریافت کردند و در بعد ارزش نهادن به زندگی بیشترین نمره را داشتند. تعیین ارتباط رشد پس از سانحه با مشخصات دموگرافیک پرستاران نشان داد اگرچه ازنظر آماری اختلاف معنی داری بین میانگین نمره رشد پس از سانحه در گروه های مختلف متغیرهای جمعیت شناختی وجود نداشت اما فقط بین میانگین نمره مولفه تغییر معنوی در گروه های مختلف سنی و سابقه کار ارتباط معنی دار آماری دیده شد.

    بحث و نتیجه گیری

    در مطالعه حاضر با توجه به فاصله ای که نمره رشد پس از سانحه با نمره کل دارد و میانگین نمره کمتر است. نشان می دهد که این گروه آسیب پذیر بوده و نیازمند تدابیر و بررسی های جامع تری هستیم. با توجه به تداوم تماس با موارد بیماری لزوم بررسی و پرداختن به این موضوع توسط مدیران پرستاری، جهت ارتقا و تسهیل این پدیده و هم چنین تدوین جلسات مشاوره ای و روان شناختی برای بهبود سلامت روان پرستاران ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: کووید 19، پرستار کودکان، رشد پس از سانحه
|
  • Soheila Shamsikhani, Mahsa Hosseini* Pages 676-678

    Dear Editor, Art therapy is a useful method for integrating conflicting emotions like anxiety and promoting healthy functioning in various diseases and situations (1). One of the techniques used in art therapy is mandala coloring, which has received much attention from researchers today. In most of the studies, there is no mention of the exact way of coloring the mandala and its steps, and since there is not enough information, it can cause situational anxiety; Therefore, it is suggested that in future studies, a written intervention program should be used to perform mandala coloring. Same as what was used in Kari et al. 'S research. In their study, they investigated the effectiveness of different types of artistic activities, including mandala therapy, in reducing students' anxiety, and for this purpose, they used a written intervention program that included familiarizing the participants with the goals and process of coloring, raising the level situational anxiety is coloring and reducing anxiety and ending the meeting and getting feedback (2). Cone cells and cylinder cells are both light-sensitive cells in the human retina. Cone cells are also responsible for color vision in the retina, just as they are responsible for other visual tasks (3). In addition, the cone cells of the eye, which are responsible for color vision, are usually more active in bright light (4). Staining in the morning or under adequate artificial light is better than staining in the evening, at night, and/or under weak light. It is suggested in future studies to stain at the beginning of the morning. The color contrast mechanism states that in conditions with high contrast, the color of the central region depends on the intensity and spatial frequency of the surrounding colors (5). Also based on the nature of colors and paying attention to the fact that warm colors tend to expand and radiate outwards and cold colors tend to contract and radiate inwards (6). Therefore, in coloring mandalas, it is suggested that the participants use warm colors (such as red) more in the center of the mandala schemes and use cold colors (like blue) around it to establish a balance and achieve a balanced self-concept and reduce anxiety, as well as a better understanding of the colors used by creating a better contrast between the colors. Given the impact of this method on reducing anxiety and psychological factors in various studies, and the ease, availability, and practicality of this method, it is recommended that future studies improve the effectiveness of mandala coloring. It is important to carefully consider the application method, time, and method.

    Keywords: Mandala therapy, Hope, Reducing anxiety
  • Naser Parizad, Nasim Talebiazar, Babak Choobi Anzali* Pages 679-685
    Background & Aim

    Foot ulcers in diabetic patients are one of the common complications of diabetes mellitus that can lead to death and amputation. Managing these ulcers is one of the significant challenges for patients and their families. In this case study, according to the patient's physical and financial condition, a resistant diabetic foot ulcer was treated using maggot therapy.

    Patient Introduction

    This report relates to a 72-year-old man with a 5-year history of uncontrolled type 2 diabetes. The patient had a 1 × 1 cm gangrenous diabetic foot ulcer on his left heel that was resistant to antibiotic treatment. Despite regular care, the diabetic foot ulcer did not heal. The patient was referred to our wound management team, and the diabetic foot ulcer was treated using surgical debridement and larval therapy. Ten sessions of maggot therapy were conducted (one therapeutic session every 48 hours). After three months, the patient's diabetic foot ulcer improved, and was discharged in a better condition.

    Discussion and Conclusion

    Infectious diabetic foot ulcers cause activity impairment and decrease the quality of life of the patient due to resistance to treatment and poor healing. Therefore, effective treatment approaches are necessary for managing diabetic foot ulcers. This case report demonstrated that surgical debridement and maggot therapy are safe and effective approaches to healing diabetic foot ulcers.

    Keywords: Diabetes, Diabetic Foot Ulcer, Larval Therapy, Surgery
  • Roshanak Yazdanpanah Samani, Touraj Hashemi Nosratabad*, Mostafa Zarean, Abass Bakhshipour Roudsar, Majid Mahmoud Alilou Pages 686-697
    Background & Aims

    Although pregnancy is the most critical and cheerful experience in women's lives, hormone changes affect their physical and mental health. Meanwhile, the psychological distress of pregnant women is an expression of emotional suffering that is explained by the symptoms of depression and anxiety, and mindfulness in the sense of an open, non-judgmental attitude and paying full attention to the present moment can help a person adapt to difficult conditions. So, the challenging nature of these problems would be considered a crucial public health concern. Therefore, this research aimed to determine the effectiveness of web-based acceptance and commitment therapy on psychological distress and mindfulness in pregnant women.

    Materials & Methods

    This research clinical trial with a pre-test, post-test, and follow-up with a control group was conducted from February to March 2023. Fifty pregnant women referred to Urmia's health centers were selected by available sampling and randomly allocated to two groups (25 control and 25 intervention). The intervention group received eight online individual psychotherapy sessions from March to June 2023 and was followed up again in July 2023. Kessler's standard psychological distress, Brown and Bryan's mindfulness questionnaires, and demographic data were used to collect data. The data was analyzed using a statistical variance analysis method with repeated measurements and SPSS version 22 software.

    Results

    The results indicate that the intervention group's mean psychological distress and mindfulness at the beginning of the study was 25.84 and 51.60, and it changed to 23.76 and 61.16 at the end of the study. At the same time, there was no significant change in the control group. So, web-based acceptance and commitment therapy was effective in the psychological distress and mindfulness of patients (P<0.05).

    Conclusion

    Web-based acceptance and commitment therapy increases psychological flexibility in people and creates an atmosphere for them to let the challenges go to control their unpleasant thoughts, feelings, bodily sensations, and emotions. They chose to take a step to achieve their goals and values for life. Therefore, Web-based acceptance and commitment therapy led to a decrease in psychological distress and an increase in mindfulness in pregnant women.

    Keywords: Acceptance, Commitment Therapy, Mindfulness, Pregnant Women, Psychological Distress, Web-Based Interventions
  • Farzaneh Kamyar, Vahid Alinejad*, Nader Aghakhani, Reza Faramarzadeh Pages 698-707
    Background & Aim

    Cardiovascular diseases are considered one of the most common diseases of today's societies, so that in Iran, over a million adults are suffering from this disease. The irreparable effects of this disease on the functional ability and quality of life of patients have been proven. To manage anxiety and depression caused by the disease, more effective treatments focused on the participation of the patient seem necessary. Since one of the effective ways to reduce the anxiety and depression of these patients is to teach them about the strategies to deal with their disease, the present study was conducted to determine the effect of self-care training on the level of anxiety and depression in heart failure patients.

    Materials & Methods

    This semi-experimental study was conducted on heart failure patients at Seyyed al-Shohdai Hospital in Urmia in 1400. The patients who were referred to the cardiac unit and CCU with the diagnosis of heart failure were selected using convenience sampling and were randomly divided into two control and intervention groups. The data was analyzed using SPSS version 22 software and statistical tests, t-test, chi-square, and analysis of covariance.

    Results

    The mean anxiety score was different between the control and intervention groups after the intervention, and it was statistically significant (P=0.001). In addition, there was a significant difference in mean depression scores between the control and intervention groups after intervention.

    Conclusion

    The results showed that the patient's anxiety and depression were improved in the intervention group compared to the control group after the intervention. It seems that self-care education in easy language through educational books and face-to-face teaching methods can help in controlling the psychological consequences of heart failure.

    Keywords: Anxiety, Depression, Education, Patients with Heart Failure, Self-Care
  • Samereh Eghtedar, Amin Soheili, Shabnam Nemati* Pages 708-717
    Background & Aim

    The communication skills of nursing managers play a crucial role in influencing nurses’ job satisfaction and anxiety levels. Therefore, it is of the utmost importance to thoroughly investigate and understand the extent and nature of the relationship between nursing managers' communication skills and nurses' job satisfaction and anxiety. This study aimed to examine the communication skills of nursing managers and their associations with nurses' job satisfaction and anxiety.

    Materials & Methods

    This descriptive correlational study was conducted on 200 nurses at the Academic Medical Centers of Urmia University of Medical Sciences in 2023. Participants were selected using a proportional stratified random sampling. The inclusion criteria were willingness to participate in the study, a minimum of six months of clinical work experience, and no history of psychiatric disorders. Data were collected using a 4-part questionnaire, which included (a) demographic characteristics, (b) nursing managers' communication skills scale, (c) the Minnesota Satisfaction Questionnaire, and (d) the Spielberger State-Trait Anxiety Inventory. The collected data were analyzed using the IBM SPSS software V.22.0.

    Results

    The nurses’ job satisfaction score was average (M = 52.30, SD = 6.09). Participants exhibited scores below the average level for personality anxiety (M = 38.1, SD = 5.41), situational anxiety (M = 38.43, SD = 7.02), and total anxiety (M = 76.53, SD = 10). Similarly, the mean scores for nursing managers' nonverbal communication skills (M = 42.06, SD = 6.56), verbal communication skills (M = 37.24, SD = 4.08), and total communication skills (M = 125.37, SD = 11.96) indicated an average level of proficiency. The Pearson correlation test revealed a statistically significant relationship between nursing managers' communication skills and nurses' job satisfaction (r = 0.001, P < 0.638) and anxiety (r = 0.001, P < 0.532).

    Conclusion

    The higher the nursing managers' communication skills, the greater the nurses' job satisfaction and the lower their anxiety levels. Therefore, healthcare system officials should emphasize empowering nursing managers in terms of communication skills and consider these skills as one of the most crucial criteria for the employment, appointment, and evaluation of nursing managers.

    Keywords: Anxiety, Communication Skills, Job Satisfaction, Nurses, Nursing Managers
  • Nader Aghakhani, Pedram Abolfathpour*, Kamal Khademvatan, Vahid Alinejad Pages 718-729
    Background & Aim

    Cardiovascular diseases are considered one of the most common causes of death worldwide. Given the increasing trend of heart diseases, one of the most common diagnostic and therapeutic methods that aid in the diagnosis and treatment of heart diseases is coronary angiography. Patients undergoing coronary angiography report significant anxiety, and various pharmacological and non-pharmacological methods are employed to cope with this anxiety. Non-pharmacological methods have gained popularity due to the numerous side effects of pharmacological interventions. This study aims to compare the effects of Acupressure and Benson relaxation on the level of anxiety in patients undergoing coronary angiography at the Seyed Al-Shohada Teaching and Treatment Center in Urmia in 2022.

    Materials & Methods

    This study is a quasi-experimental study conducted on 90 patients who were candidates for coronary angiography in Urmia. The samples were selected using convenience sampling, and the participants were randomly assigned to one of three groups: control, Benson relaxation, and Acupressure. This study used a demographic questionnaire and the Spielberger anxiety questionnaire to collect data. Finally, the data were analyzed using SPSS ver.22 statistical software.

    Results

    The results showed a statistically significant difference in the mean anxiety scores after the intervention compared to before the intervention in both the Acupressure and Benson relaxation groups(p<0.05). However, in the control group, no statistically significant difference was observed in anxiety scores before and after the intervention (p>0.05), and after the intervention, the mean anxiety score in the two intervention groups had decreased compared to the control group.

    Conclusion

    The present study demonstrated that both Acupressure and Benson relaxation interventions can be effective in reducing the level of anxiety in candidates for angiography. Therefore, considering the positive effects of Acupressure and Benson relaxation interventions, they are recommended as methods for alleviating anxiety.

    Keywords: Acupressure, Angiography, Anxiety, Benson Relaxation
  • Akram Aslani*, Aida Ezzatiyazdani, Saeide Sadat Alavi, Marzieh Khoda Panah Pages 730-737
    Background & Aim

    There is a close relationship between maternal and fetal thyroid function. Considering the effect of complications caused by thyroid disorders on pregnancy, the present study was conducted to determining the prevalence of thyroid disorders in pregnant women referring to health centers in Bojnurd.

    Materials & Methods

    In this descriptive study, 968 pregnant women under 20 weeks who visited Bojnord health centers for routine pregnancy care were included in the study as a census and were examined regarding serum thyroid stimulating hormone (TSH) Levels. TSH levels higher than 3.9 and lower than 0.2 milliunits per liter were considered hypothyroidism and hyperthyroidism, respectively. The results were analyzed using descriptive and chi-square tests.

    Results

    In this study, 15.7% of pregnant women had hypothyroidism and 1.5% had hyperthyroidism. The prevalence of hypothyroidism was higher in multiparous women than in primiparous women. Having a family history of thyroid disorders was related to serum TSH levels, but this relationship was not significant (P = 0.07). The chi-square test results showed no significant statistical difference between the studied variables in terms of suffering from thyroid disorders.

    Conclusion

    Considering the relatively high prevalence, complications, and risks of thyroid disorders in the mother and fetus, it is recommended to conduct studies in the future to identify the causes and factors affecting the prevalence of thyroid disorders, including environmental or nutritional factors in different regions.

    Keywords: Hypothyroidism, Pregnancy, Thyroid Function Tests
  • Naser Pooriani, Mahnaz Shogi, Mahbobeh Rasoli, Raheleh Mohammadi* Pages 738-749
    Background & Aim

    In today's era, when the country is involved with the coronavirus disease and the recent incidents and events have increased the number of people visiting hospitals, and according to the results of the studies, nurses experience more work pressure and stress. Due to the nature of their work, they are more exposed to psychological harm, so it is necessary to examine their post-traumatic growth and by knowing this, we can promote the strengthening factors of nurses as much as possible. In this direction, we conducted a study regarding the assessment of post-traumatic growth in nurses caring for children with covid-19 disease.

    Materials & Methods

    This study was descriptive research. The research population was nurses working in children's departments of teaching hospitals affiliated with Iran University. The samples were selected using census sampling. The researcher attended the hospital in different shifts, introduced himself to the nurses, explained the research objectives, and asked if they were willing to participate in the study. The participants signed the consent form. The approximate duration of answering the questionnaires was 1 to 20 minutes. After collecting the data, it was analyzed using SPSS ver. 20.0 software. The significance level was considered 0.05.

    Results

    In this study, 168 nurses, including 157 women and 11 men, were included. The mean score of the post-traumatic growth scale in nurses working in the children's department during the COVID-19 pandemic was 49±23.21, which is lower than the average of the tools used and shows that post-traumatic growth in nurses working in the pediatric department is low. Nurses received acceptable and lower scores in the dimensions of personal strength, spiritual change, and facilities, and they had the highest score in the dimension of valuing life. The results showed no statistically significant difference between the mean score of post-traumatic growth in different demographic variables; only the difference between the mean score of the component of spiritual change in the group of different ages and work histories was found to be statistically significant.

    Conclusion

    The present study's mean score is lower according to the distance between the post-traumatic growth score and the total score. This group is vulnerable and needs more comprehensive measures and investigations. Considering the continuity of contact with cases of illness, nursing managers must investigate and address this issue to promote and facilitate this phenomenon and develop counseling and psychological sessions to improve the mental health of nurses.

    Keywords: Corona Disease, Pediatric Nurse, Post-Traumatic Growth