فهرست مطالب

دانشور پزشکی - پیاپی 168 (آذر و دی 1402)

نشریه دانشور پزشکی
پیاپی 168 (آذر و دی 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/10/14
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فاطمه ملکوتی نیا، مسعود رحمتی*، رحیم میرنصوری، لیلا زارعی صفحات 1-11
    مقدمه و هدف
    امروزه دیابت یک مشکل بهداشتی بزرگ با شیوع فزاینده در مردان است. بیان شده است که گلوکز بالا منجر به افزایش استرس اکسیداتیو و آپوپتوز در سلول‎های بیضه می شود و باعث مرگ سلول های بیضه و ناباروری نیز می شود. این مطالعه به بررسی و تعیین اثر عصاره هیدروالکلی گزنه و تمرینات استقامتی بر ضرایب اسپرماتوژنز در موش های سفید بزرگ نر دیابتی شده توسط STZ انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، 40 سر موش سفید بزرگ آزمایشگاهی با وزن 200-220 گرم به صورت تصادفی به 5 گروه کنترل-سالم (HC)، گزنه-دیابت (DG)، تمرین-دیابت (DT)، گزنه-تمرین-دیابت ((DTG) و کنترل-دیابت (DC) تقسیم شدند. تمرین استقامتی در 6 هفته طبق پروتکل اجرا شد. به طور هم زمان، موش های سفید بزرگ آزمایشگاهی گروه های DG و DTG عصاره هیدروالکلی گزنه را به میزان 45 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن دریافت کردند. بعد از 6 هفته بیضه ها برداشته و با تکنیک H & E رنگ آمیزی شدند.
    نتایج
    در گروه DTG و گروه DG، هر دو شاخص SI (spermatogenesis index) و RI (repopulation index) در مقایسه با گروه DT بالاتر بود و به نتایج گروه HC نزدیک بود. همچنین بررسی های حاصل از هیستوپاتولوژی بیضه در این دو گروه بهبود بالاتری در مقایسه با گروه DT نشان دادند و نتایج مشابهی با نتایج گروه HC به دست آمد.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد که دیابت اثرات مخربی بر اسپرماتوژنز و بافت بیضه دارد و تجویز گزنه و تمرینات استقامتی همراه با یکدیگر می تواند با بهبود درصد SI و RI، سلول های اسپرماتوژنیک در لوله های سمی نیفر را از اثرات مضر دیابت محافظت کند.
    کلیدواژگان: گزنه، تمرین استقامتی، موش سفید بزرگ آزمایشگاهی، دیابت، بیضه
  • مریم احمدی فرد، زهرا جوهری* صفحات 12-22
    مقدمه و هدف
    پاندمی کووید 19 که در سال 2019 اتفاق افتاد یک مسیله بهداشتی حیاتی در سراسر جهان بود. دانشجویان پزشکی در زمینه آگاهی، نگرش و عملکرد نسبت به این پاندمی باید مورد ارزیابی قرار گیرند. این مطالعه با هدف بررسی آگاهی،  نگرش و عملکرد دانشجویان پزشکی دانشگاه شاهد طراحی و اجرا شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی در سال 1400 انجام شد. کلیه دانشجویان پزشکی دانشگاه شاهد که معیارهای ورود به مطالعه را داشتند پس از نمونه گیری وارد مطالعه شدند. این دانشجویان پرسشنامه آگاهی، نگرش و عملکرد نسبت به پیشگیری از کووید 19 که روایی و پایایی آن سنجیده شده بود را تکمیل کردند. اطلاعات این پرسشنامه ها وارد نرم افزار spss نسخه 26 شده و مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    نتایج
    در این مطالعه 170 دانشجو وارد مطالعه شدند. میانگین نمره آگاهی، نگرش و عملکرد دانشجویان به ترتیب 70/20 (از 25)، 42/11 (از 13) و 50/53 (از 60) بوده است. بین میانگین نمره آگاهی، نگرش و عملکرد نسبت به پیشگیری از کووید 19 در دانشجویان برحسب جنسیت، وضعیت تاهل و مقطع تحصیلی ارتباط معنا داری وجود داشت (P<0.05). افزایش آگاهی با افزایش نگرش و عملکرد همراه بود.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که دانشجویان پزشکی دانشگاه شاهد از آگاهی، نگرش و عملکرد مطلوب و بالایی نسب به پیشگیری از بیماری کووید 19 برخوردار هستند.
    کلیدواژگان: آگاهی، نگرش، عملکرد، کووید 19، دانشجویان پزشکی
  • گیتا فرداد، عباسعلی گائینی*، رضا نوری، پریسا پورنعمتی صفحات 23-34
    مقدمه و هدف
    در چند دهه گذشته، پژوهش در زمینه نقش فعالیت بدنی در پیشگیری از ابتلا به سرطان و پیشرفت بیماری، موضوع مورد توجه بسیاری از پژوهشگران بوده است. هدف از این پژوهش، مقایسه تاثیر 6 هفته تمرین هوازی و تمرین تناوبی خیلی شدید بر بیان uPA و uPAR در بافت تومور موش های ماده مبتلا به سرطان پستان بود.
    مواد و روش ها
    24 سر موش balb c ماده مبتلا به سرطان پستان، به طور تصادفی به 3 گروه تومور (T)، تومور+تمرین هوازی (T+AE) و تومور+تمرین تناوبی شدید (T+HIIT) تقسیم شدند. گروه T+AE، تمرین استقامتی فزاینده دویدن روی نوارگردان را به مدت 6 هفته/5 روز/60 دقیقه اجرا کردند. گروه T+HIIT، 6 هفته/3 روز/60 دقیقه، پروتکل تمرین تناوبی خیلی شدید را اجرا کردند. سپس موش ها کشته شدند، بافت تومور برداشته و در نیتروژن مایع فریز شد. بیان ژن های uPA و uPAR به روش Real Time-PCR سنجیده شد. ΔCT، ΔΔCT، Fold change، آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون توکی، در سطح معناداری (05/0>P) با نرم افزار GENEX محاسبه شد.
    نتایج
    پژوهش حاضر نشان داد در گروه T+AE در مقایسه با گروه T، بیان uPA و uPAR، به ترتیب 07/2 و 55/2 برابر کاهش (00/0P=) یافت. در گروه T+HIIT در مقایسه با گروه T، بیان uPA و uPAR، به ترتیب 25/ 4 و 74/7 برابر کاهش (00/0P=) و در گروه T+HIIT در مقایسه با گروه T+AE، بیان uPA و uPAR، به ترتیب 04/2 و 03/3 برابر کاهش (00/0P=) یافت.
    نتیجه گیری
    تمرین هوازی و تمرین تناوبی خیلی شدید احتمالا با کاهش بیان uPA و uPAR، در پیشگیری از پیشرفت بیماری سرطان پستان موثر است.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، تمرین هوازی، تمرین تناوبی خیلی شدید، فعال کننده پلاسمینوژن یوروکیناز، گیرنده فعال کننده پلاسمینوژن یوروکیناز
  • آسیه تاجی طبس، مرضیه ثاقب جو*، مهدی هدایتی، رضا قهرمانی صفحات 35-48
    مقدمه و هدف
    رژیم غذایی پرچرب (HFD)، منجر به تغییرات نامطلوب در عضلات اسکلتی می شود. فعالیت ورزشی منظم از طریق حفظ عملکرد بدنی، باعث کاهش اختلالات در عضلات اسکلتی می شود. هدف مطالعه حاضر، بررسی اثر تمرین تناوبی شدید (HIIT) بر قدرت عضلانی، ظرفیت استقامتی، غذای مصرفی، انرژی دریافتی و شاخص لی در موش های صحرایی نر دریافت کننده HFD و رژیم غذایی نرمال (ND) بود.
    مواد و روش ها
    44 سر موش صحرایی به چهار گروه مساوی شامل کنترل  (ND control) ND، کنترل HFD (HFD control)، HIIT+ND و HIIT+HFD تقسیم شدند. برنامه HIIT به مدت 12 هفته با شدت 90-85 درصد حداکثر سرعت انجام شد. آنالیز داده ها با استفاده از آزمون های آنالیز واریانس با اندازه گیری تکراری و آنالیز واریانس یک طرفه در سطح 05/0 ≤P انجام شد.
    نتایج
    غذای مصرفی و انرژی دریافتی در گروه کنترل HFD نسبت به کنترل ND، به ترتیب پایین تر و بالاتر بود. همچنین وزن بدن، شاخص لی، غذای مصرفی و انرژی دریافتی در گروه HIIT+HFD در مقایسه با کنترل HFD و شاخص لی و غذای مصرفی در گروه HIIT+HFD در مقایسه با گروه HIIT+ND به طور معنا داری پایین تر بود. علاوه براین، ظرفیت استقامتی در گروه HIIT+HFD در مقایسه با کنترل HFD و در گروه HIIT+ND در مقایسه با گروه های کنترل ND و HFD به طور معنا داری بالاتر بود. قدرت مطلق و نسبی عضلانی نیز در تمامی گروه ها به ترتیب افزایش و کاهش یافت.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد انجام HIIT با وجود مصرف HFD، سبب بهبود عملکرد بدنی و کاهش شیب افزایش وزن بدن می شود.
    کلیدواژگان: تمرین تناوبی شدید، رژیم غذایی پرچرب، قدرت عضلانی، ظرفیت استقامتی، شاخص لی
  • دانا سالار عبدالله حمید، الله یار عرب مومنی* صفحات 49-61
    مقدمه و هدف
    اضافه وزن و چاقی در دوران نوجوانی با طیف گسترده ای از عوارض و افزایش خطر بروز ناگهانی مشکلات جسمی، اختلالات روانی و برخی سرطان ها همراه است. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر تعاملی تمرین اسپینینگ و مصرف کپسایسین بر ترکیب بدن و Vo2max نوجوانان دارای اضافه وزن انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی، با طرح پیش آزمون-پس آزمون و گروه دارونما، 60 نوجوانان دارای اضافه وزن (میانگین سن: 14/1± 46/15 سال؛ وزن: 34/3± 37/65 کیلوگرم؛  BMI=26.52±1.38  کیلوگرم بر مترمربع)، به شیوه هدفمند انتخاب و با استفاده از روش تصادفی به 4 گروه همگن 15 نفری (تمرین، مکمل، ترکیبی و دارونما) تقسیم شدند. پروتکل تمرینی اسپینینگ به مدت 10 هفته و هر هفته 3 جلسه انجام شد. همچنین آزمودنی های گروه های مکمل و ترکیبی، کپسول حاوی 500 میلی گرم عصاره کپسایسین را همراه با صبحانه معمول به مدت 10 هفته دریافت کردند. اندازه گیری قد، وزن، شاخص BMI، و VO2max در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون انجام گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های کواریانس چندمتغیری و تعقیبی بنفرونی استفاده شد.
    نتایج
    نتایج مطالعه نشان داد که مداخلات تمرین و ترکیبی (تمرین + مکمل) باعث کاهش معنادار وزن، درصد چربی و شاخص BMI نوجوانان شد (001/0=P). بااین وجود، مداخله مکمل اگرچه باعث بهبود متغیرها شد، ولی این تغییرات معنادار نبود. علاوه براین، افزایش معنادار Vo2max در دو گروه تمرین و ترکیبی مشاهده شد (001/0=P). همچنین، میانگین تغییرات ایجادشده ناشی از گروه ترکیبی بر تمام متغیرها به طور معناداری بیشتر از گروه های تمرین و مکمل به تنهایی بود.
    نتیجه گیری
    این یافته ها، بیانگر آثار سودمند تاثیر تعاملی تمرین اسپینینگ و مصرف کپسایسین بر ترکیب بدن و Vo2max نوجوانان است. ازاین رو، استفاده ترکیبی از تمرینات اسپینینگ و مکمل کپسایسین به عنوان یک روش پیشگیری و کاهش وزن مناسب به نوجوانان توصیه می شود.
    کلیدواژگان: تمرین اسپینینگ، کپسایسین، ترکیب بدن، VO2max، نوجوانان
  • سمیرا وحیدی، محمدرضا بیگدلی*، حسین شاهسوارانی، سلما احمدلو، مهرداد روغنی صفحات 65-75
    مقدمه و هدف

    سکته مغزی ایسکمیک جزء علل اصلی مرگ و ناتوانی در جهان است. درمان ها با وجود پیشرفت ها هنوز هم به نتایج مطلوبی نرسیده است. ازآنجاکه میکروRNAها می توانند به عنوان کاندیدهای مطلوبی برای تشخیص و یا درمان سکته مغزی مورد بررسی قرار گیرند، در این تحقیق به بررسی تاثیر سکته مغزی ایسکمیک بر استرس اکسیداتیو، التهاب و بیان miRNA149-5p در ناحیه استریاتوم در مدل آسیب ایسکمیک-رپرفیوژن مغز موش صحرایی پرداخته شده است.

    مواد و روش ها

    42 سر موش نر نژاد ویستار به دو گروه شم و ایسکمیک تقسیم شدند. سپس با استفاده از مدل انسداد شریان مرکزی مغز، ایسکمی مغزی در گروه مورد نظر ایجاد شد. پس از 24 ساعت، نقایص عصبی، ادم مغزی، نفوذپذیری سد خونی-مغزی، بیان miRNA149-5p و آنزیم های مرتبط با استرس اکسیداتیو و التهاب در ناحیه استریاتوم، مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزارGraphPad Prism  و تست آماری تی غیرمزدوج مورد بررسی آماری قرار گرفتند.

    نتایج

    نتایج این مطالعه نشان داد که سکته مغزی ایسکمیک باعث کاهش عملکرد عصبی و افزایش ادم مغزی و نفوذپذیری سد خونی-مغزی شد. از طرف دیگر منجر به افزایش سطح فاکتورهای اکسیدانی و التهابی و کاهش سطح فاکتورهای آنتی اکسیدانی در استریاتوم شد. همچنین مشاهده شد که سکته مغزی ایسکمیک تاثیر معنا داری بر کاهش بیان miRNA149-5p دارد.

    نتیجه گیری

    این تحقیق نشان داد miRNA149-5p در موش های تحت سکته مغزی تغییر می کند. این یافته ممکن است به درک بهتر در روش های درمانی و تشخیص سکته مغزی کمک کند.

    کلیدواژگان: سکته مغزی ایسکمیک، miRNA149-5p، نقایص عصبی، نفوذپذیری سد خونی-مغزی، ادم مغزی
  • منصوره کریمی، مرضیه ثاقب جو*، هادی سریر، مهدی هدایتی صفحات 76-91
    مقدمه و هدف

    رژیم غذایی پرچرب (HFD)، باعث اختلال در مسیرهای تولید انرژی شده و احتمال بروز مقاومت به انسولین (IR) را افزایش می دهد. هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر تمرین تناوبی شدید (HIIT) بر نیم رخ متابولیکی مرتبط با بروز IR در موش های نر تغذیه شده با HFD و رژیم غذایی استاندارد (SD) بود.

    مواد و روش ها

    32 سر موش صحرایی نر (سن 8-7 هفته) به چهار گروه مساوی شامل HIIT+HFD، HIIT+SD، کنترل دریافت کننده HFD (HFD control) و کنترل دریافت کننده SD (SD control) تقسیم شدند. سپس مداخله هایHIIT  (12 هفته، پنج جلسه در هفته با شدت 90-85 درصد حداکثر اکسیژن مصرفی) و رژیم غذایی اعمال شد و درنهایت، عضله دوقلو به منظور بررسی بافتی به روش کروماتوگرافی گازی-طیف سنجی جرمی برداشته شد. آنالیز داده ها با استفاده از آزمون های آماری آنالیز واریانس یک طرفه، آنالیز کوواریانس یک طرفه و کروسکال-والیس در سطح معناداری 05/0> P  انجام شد..

    نتایج

    میزان اسیدسیتریک عضله دوقلو در گروه  HFD control نسبت به گروه control SD به طور معناداری پایین تر بود. علاوه براین، میزان اسیدسیتریک در گروه های HIIT+SD و HIIT+HFD نسبت به گروه HFD control به طور معناداری بالاتر بود. بین میزان متابولیت های مالات، گلوکز 6-فسفات، ریبوز، گزیلوز و ریبولوز 5-فسفات در بین گروه ها تفاوت معناداری مشاهده نشد. همچنین، وزن بدن در گروه های HIIT+SD و HIIT+HFD در مقایسه با گروه HFD control به طور معناداری پایین تر بود.

    نتیجه گیری

    HFD از طریق کاهش میزان اسیدسیتریک عضلانی به عنوان واسطه متابولیتی مهم چرخه TCA، در تامین انرژی عضلات اسکلتی از مسیر هوازی محدودیت ایجاد می کند. انجام HIIT می تواند به واسطه افزایش میزان اسیدسیتریک و کاهش شیب افزایش وزن بدن، در کاهش اختلالات متابولیکی ناشی از HFD موثر واقع شود.

    کلیدواژگان: تمرین تناوبی شدید، رژیم غذایی پرچرب، اسیدسیتریک، پنتوز فسفات، متابولومیکس
  • فاطمه فتح الهی، مسعود رحمتی*، رحیم میرنصوری، حدیث مهرابی فرد صفحات 92-103
    مقدمه و هدف
    دیابت نوعی بیماری متابولیکی است که با اختلالات ناباروری و آپوپتوز بافت بیضه همراه است. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر 6 هفته تمرین استقامتی همراه با مصرف عصاره هیدروالکلی گزنه بر آپوپتوز بافت بیضه موش های سفید بزرگ آزمایشگاهی دیابتی انجام گرفته است.
    مواد و روش ها
    58 سر موش سفید بزرگ آزمایشگاهی نر ویستار به طور تصادفی به پنج گروه «سالم کنترل»، «دیابت کنترل»، «دیابت تمرین»، «دیابت مکمل» و «دیابت تمرین مکمل» تقسیم شدند. با تزریق درون صفاقی محلول mg/kg 45STZ حل شده در بافر سیترات تازه دیابت القا شد. عصاره گیاه گزنه به مدت 6 هفته به حیوان گاواژ شد. پروتکل تمرین استقامتی به مدت 6 هفته انجام شد و 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی، موش های سفید بزرگ آزمایشگاهی تشریح شدند و بافت بیضه شان استخراج شد. برای بررسی آپوپتوز بافت بیضه از روش رنگ آمیزی تانل استفاده شد. برای بررسی نتایج از آزمون های کلموگروف اسمیرنوف و لون برای بررسی نرمال بودن داده ها و همگنی واریانس ها استفاده شد. همچنین برای مقایسه گروه ها در متغیرهای مورد مطالعه از تحلیل واریانس یک سویه (آزمون تعقیبی توکی) استفاده شد.
    نتایج
    آنالیز داده ها نشان داد که آپوپتوز در گروه های «دیابت تمرین»، «دیابت مکمل» و «دیابت تمرین مکمل» نسبت به گروه «دیابت کنترل» کاهش معناداری داشت (001/0 =P). عصاره گیاه گزنه و تمرین استقامتی در موش های سفید بزرگ آزمایشگاهی دیابتی موجب کاهش آپوپتوز بافت بیضه شدند.
    نتیجه گیری
    مصرف عصاره هیدروالکلی گزنه به همراه تمرین استقامتی می تواند باعث کاهش آپوپتوز بافت بیضه موش های سفید بزرگ آزمایشگاهی دیابتی شود؛ لذا پیشنهاد می شود از ورزش به عنوان یک مداخله غیردارویی و گیاه گزنه که یک مداخله غیرشیمیایی است در جهت کاهش عوارض ناشی از دیابت در حیطه باروری استفاده شود.
    کلیدواژگان: تمرین استقامتی، عصاره هیدروالکلی گزنه، آپوپتوز، دیابت نوع 1
|
  • Fatemeh Malakoutinia, Masoud Rahmati *, Rahim Mirnasouri, Leila Zarei Pages 1-11
    Background and Objective
    Today, diabetes is a major health problem with an increasing prevalence in men. It has been stated that high glucose leads to increased oxidative stress and apoptosis in testicular cells and causes testicular cell death and infertility. This study was conducted to investigate and determine the effect of nettle hydroalcoholic extract and endurance exercises on testicular tissue and spermatogenesis factors in streptozotocin (STZ)-diabetic male rats.
    Materials and Methods
    In this experimental study, 40 albino rats weighing 200-220 grams were randomly divided into 5 groups: control-healthy (HC), nettle-diabetes (DG), exercise-diabetes (DT, nettle-exercise), diabetes (DTG), and control diabetes (DC). Endurance training was performed for 6 weeks according to the protocol. At the same time, rats of DG and DTG groups received nettle hydroalcoholic extract at a dose of 45 mg per kg of body weight. After 6 weeks, the testes were removed and stained with H&E technique.
    Results
    In the DTG and the DG groups, both spermatogenesis index (SI) and repopulation index (RI) were higher compared to the DT group and were close to the results of the healthy control group. Also, the histopathology of the testis in these two groups showed a higher improvement compared to the DT group and similar results were obtained with the results of the HC group.
    Conclusion
    The present study showed that diabetes has destructive effects on spermatogenesis and testicular tissue and administration of nettle and endurance exercises together can protect spermatogenic cells in seminiferous tubules from the harmful effects of diabetes by improving SI and RI percentages.
    Keywords: Nettle, Endurance training, Rat, Diabetes, Testis
  • Maryam Ahmadifard, Zahra Jouhari * Pages 12-22
    Background and Objective
    Covid-19 pandemic that occurred in 2019 was a critical health issue worldwide. Medical students should be evaluated in terms of awareness, attitude and performance towards this pandemic. This study was designed and implemented with the aim of investigating the knowledge, attitude and performance of medical students of Shahed University.
    Materials and Methods
    This cross-sectional study was conducted in 2021. All medical students of Shahed University who met the inclusion criteria were included in the study after sampling. These students completed the questionnaire of knowledge, attitude and performance towards the prevention of covid-19, whose validity and reliability were measured. The information of these questionnaires was entered into SPSS software version 26 and subjected to statistical analysis.
    Results
    In this study, 170 students were included. The average score of students' knowledge, attitude and performance was 20.70 (out of 25), 11.42 (13) and 53.50 (out of 60), respectively. There was a significant relationship between mean score of knowledge, attitude and performance towards the prevention of Covid-19 in students according to gender, marital status and educational level (P<0.05). Increased awareness was associated with increased attitude and performance.
    Conclusion
    : This study showed that the medical students of Shahed University have good and high knowledge, attitude and performance towards the prevention of Covid-19 disease.
    Keywords: Knowledge, Attitude, performance, COVID-19, Medical students
  • Gita Fardad, Abasali Gaeini *, Reza Nouri, Parisa Pournemati Pages 23-34
    Background and Objective
    In the past few decades, research on the role of physical activity in the prevention of cancer and disease progression has been the subject of attention of many researchers. The aim of this study was to compare the effect of 6 weeks of aerobic training and high intensity interval training on the expression of uPA and uPAR in the tumor tissue of female mice with breast cancer.
    Materials and Methods
    24 female Balb c mice with breast cancer were randomly divided into 3 groups: tumor (T), tumor + aerobic training (T+AE) and tumor + high intensity interval training (T+HIIT). The T+AE group had incremental endurance treadmill running for 6 weeks/5 days/60 minutes. The T+HIIT group had a 6-week/3-day/60 min high intensity interval training protocol. Then, the mice were killed, the tumor tissue was removed and frozen in liquid nitrogen. The expression of uPA and uPAR genes was measured by Real Time-PCR method. ΔCT, ΔΔCT, fold change, one-way ANOVA and Tukey's tests were performed at a significant level P<0.05 with GENEX software .
    Results
    The results of the present study showed that in the T+AE group compared to the T group, the expression of uPA and uPAR decreased (P=0.00) 2.07 and 2.55 times. In the T+HIIT group compared to the T group, the expression of uPA and uPAR decreased 4.25 and 7.74 times (P=0.00), and in the T+HIIT group compared to the T+AE group, the expression of uPA and uPAR decreased 2.04 and 3.03 times (P=0.00).
    Conclusion
    Aerobic training and high intensity interval training are probably effective in preventing the progression of breast cancer by reducing the expression of uPA and uPAR.
    Keywords: Breast cancer, Aerobic exercise, High intensity interval training, Urokinase-type plasminogen activator, Urokinase-type plasminogen activator receptor
  • Asiyeh Taji Tabas, Marziyeh Saghebjoo *, Mehdi Hedayati, Reza Ghahremani Pages 35-48
    Background and Objective
    High-fat diet (HFD) leads to adverse changes in skeletal muscles. Regular exercise reduces skeletal muscle disorders by maintaining physical function. This study aimed to assess the effect of high-intensity interval training (HIIT) on muscle strength, endurance capacity, food consumed, energy intake, and Lee index in male rats consuming a HFD and normal diet (ND).
    Materials and Methods
    44 rats were divided into four equal groups, including ND control, HFD control, HIIT+ ND, and HIIT+ HFD. The HIIT was performed for 12 weeks at 85-90% of the maximum speed. Data were analyzed by repeated measures analysis of variance and one-way analysis of variance at a significance level of P<0.05.
    Results
    Food consumed and energy intake were lower and higher, respectively in the HFD control group compared with the ND control. Also, the body weight, Lee index, food consumed, and energy intake in the HIIT+HFD group were significantly lower than in the HFD control group and Lee index and food consumed in the HIIT+HFD group were significantly lower than in the HIIT+ND group. Furthermore, the endurance capacity in the HIIT+HFD group was significantly higher than in the HFD control group and in the HIIT+ND group was significantly higher than the ND and HFD controls. Absolute and relative muscle strength also increased and decreased in all groups, respectively.
    Conclusion
    It seems that performing HIIT despite consuming a HFD leads to improved physical function and reduced body weight gain.
    Keywords: High-Intensity interval training, High-fat diet, Muscle strength, Endurance capacity, Lee index
  • Dana Salar Abdellah Hamid, Allahyar Arabmomeni * Pages 49-61
    Background and Objective
    Being overweight and obese during adolescence is associated with a wide range of complications and an increased risk of sudden occurrence of physical problems, mental disorders, and some cancers. Therefore, the purpose of this study was to investigate the effect of spinning training and capsaicin consumption on body composition and VO2 max in overweight adolescents.
    Materials and Methods
    In this quasi-experimental study, with a pre- and post-test design and a placebo group, 60 overweight teenagers with BMI=26.52±1.38 kg/m2 were selected purposefully and using a systematic random method were divided into 4 groups of 15 people (Exercise, Supplement, Combined, and Placebo). The spinning training protocol was performed for 10 weeks and 3 sessions per week. Furthermore, supplement and combined groups consumed capsules containing 500 mg of capsaicin extract with the usual breakfast for 10 weeks. The measurement of height, weight, BMI, and Vo2 max was done in two stages, pre-test, and post-test. In order to analyze the data, multivariate covariance, and post hoc Bonferroni tests were used using SPSS26 software at a significant level (P<0.05).
    Results
    The results of the study showed that the exercise and combined (Exercise+Supplement) interventions caused a significant reduction in weight, fat percentage, and BMI of overweight teenagers (p=0.001). In addition, a significant increase in Vo2 max was observed in both exercise and combined training groups (p=0.001). Moreover, the changes caused by the combined group on all variables were significantly more than other groups.
    Conclusion
    These findings indicate the beneficial effects of the interactive effect of spinning exercise and capsaicin consumption on body composition and VO2 max. Therefore, using spinning exercises and capsaicin herbal supplements is recommended as a suitable method to lose weight in overweight teenagers.
    Keywords: Spinning exercise, Capsaicin, Body composition, VO2 max, Adolescents
  • Samira Vahidi, Mohammad Reza Bigdeli *, Hosein Shahsavarani, Salma Ahmadlou, Mehrdad Roghani Pages 65-75
    Background and Objective

    Ischemic stroke is one of the main causes of death and disability in the world. Despite advancements, treatments have not achieved the desired results yet. Since microRNAs can be promising candidates for ischemic stroke diagnosis and treatment, this study investigated the impact of ischemic stroke on oxidative stress, inflammation, and miRNA149-5p expression in the striatum region in a rat model of ischemia-reperfusion brain injury.

    Materials and Methods

    In this research, 42 Male Wistar rats were divided into sham and ischemic groups. Using the middle cerebral artery occlusion (MCAO) model, cerebral ischemia was induced in the target group. After 24 hours, neurological deficits, cerebral edema, blood-brain barrier permeability, miRNA149-5p expression, and enzymes related to oxidative stress and inflammation were evaluated. Data were statistically analyzed using GraphPad Prism software and unpaired t test.

    Results

    The results of this study indicated that ischemic stroke leads to a decrease in neurological function, increased cerebral edema, and higher blood-brain barrier permeability. Furthermore, it resulted in elevated levels of oxidative and inflammatory factors and reduced levels of antioxidant factors in the striatum region. Additionally, ischemic stroke significantly caused downregulation of miRNA149-5p expression.

    Conclusion

    This study demonstrated that miRNA149-5p changes in rats subjected to ischemic stroke. This finding could contribute to a better understanding of therapeutic and diagnostic methods for stroke.

    Keywords: Ischemic stroke, miRNA149-5p, Neurological defects, Blood-brain barrier permeability, Cerebral edema
  • Mansoureh Karimi, Marziyeh Saghebjoo *, Hadi Sarir, Mehdi Hedayati Pages 76-91
    Background and Objective

    High-fat diet (HFD) causes disturbances in energy production pathways and increases the possibility of insulin resistance (IR). The purpose of this study was to investigate the effect of high-intensity interval training (HIIT) on metabolic profile associated with IR in male rats fed with HFD and standard diet (SD).

    Materials and Methods

    32 male rats (aged 7-8 weeks) were divided into four equal groups including HIIT+HFD, HIIT+SD, HFD control, and SD control. Then, HIIT (12 weeks, five sessions per week at intensity of 85-90% of maximum oxygen consumption) and diet interventions were applied and finally, the gastrocnemius muscle was removed for tissue examination by gas chromatography-mass spectrometry. One-way analysis of variance, one-way analysis of covariance, and Kruskal-Wallis tests were used for data analysis at a significance level of P < 0.05.

    Results

    The level of citric acid in the gastrocnemius muscle was significantly lower in the HFD control group than in the SD control group. In addition, the level of citric acid in HIIT+SD and HIIT+HFD groups was significantly higher than in the HFD control group. There was no significant difference between the levels of malate, glucose 6-phosphate, ribose, xylose, and ribulose 5-phosphate metabolites among the groups. Also, the body weight in the HIIT+SD and HIIT+HFD groups was significantly lower than the HFD control group.

    Conclusion

    HFD limits the aerobic energy provision of skeletal muscles by reducing the level of muscle citric acid as an important intermediate metabolite in the TCA cycle. HIIT can be effectively reduced metabolic disorders caused by HFD by increasing the level of citric acid and reducing the slope of body weight gain.

    Keywords: High-Intensity interval training, High-fat diet, Citric Acid, Pentose phosphate, Metabolomics
  • Fatemeh Fatholahi, Masoud Rahmati *, Rahim Mirnasouri, Hadis Mehrabi Fard _ Pages 92-103
    Background and Objective
    Diabetes is a metabolic disease that is associated with infertility disorders and testicular tissue apoptosis. The present study was conducted with the aim of investigating the effect of 6 weeks of endurance training along with the consumption of nettle hydroalcoholic extract on the apoptosis of the testicular tissue of diabetic rats.
    Materials and Methods
    58 male Wistar rats were randomly divided into five groups: "healthy control", "control diabetes", "exercise diabetes", "supplementary diabetes" and "supplementary exercise diabetes". Diabetes was induced by intraperitoneal injection of 45 mg/kg STZ dissolved in fresh citrate buffer. Nettle plant extract was fed to the animals for 6 weeks. The endurance training protocol was performed for 6 weeks and 48 hours after the last training session, the rats were dissected and their testicular tissue was extracted. Tunnel staining method was used to check the apoptosis of testicular tissue. The results of the Kolmogorov Smirnov and Lunn tests were used to check the normality of the data and the homogeneity of the variances. Also, one-way analysis of variance (Tukey's post hoc test) was used to compare groups for the studied variables.
    Results
    Data analysis showed that apoptosis was significantly reduced in the "exercise diabetes", "supplementary diabetes" and "supplementary exercise diabetes" groups compared to the "control diabetes" group (P = 0.001). Nettle plant extract and endurance exercise in diabetic rats reduced testicular tissue apoptosis.
    Conclusion
    Consumption of nettle hydroalcoholic extract along with endurance exercise can reduce the apoptosis of testicular tissue in diabetic rats. Therefore, it is suggested to have exercise as a non-pharmacological intervention and nettle plant, which is a non-chemical intervention, to reduce the complications caused by diabetes in the field of fertility.
    Keywords: Endurance training, Nettle Hydroalcoholic Extract, Apoptosis, Type 1 Diabetes