فهرست مطالب

پژوهش های نوین در ارزیابی عملکرد - سال یکم شماره 3 (پاییز 1401)

نشریه پژوهش های نوین در ارزیابی عملکرد
سال یکم شماره 3 (پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/09/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • ابوذر کفاشی*، سید احمد عدالت پناه، فایزه نجاتی صفحات 160-170
    هدف

    در این پژوهش بررسی تاثیر سه فاکتور مدیریت پروژه, مدیریت ساخت و مدیریت ریسک بر زمان, هزینه و روند اجرایی پروژه ها, بطور کلی و به صورت موردی در خصوص پروژه های انبوه سازی ساختمان می پردازیم.

    روش شناسی پژوهش:

     در بخش اول پروژه های عمرانی به قرار ساختمان سازی - سد سازی - تونل سازی - راه سازی - انبوه سازی ساختمان - بلند مرتبه سازی به عنوان گزینه ها در نظر گرفته می شود و براساس 10 معیار مشترک استخراج شده برای پروژه ها با استفاده از روش AHP اقدام به رتبه بندی گزینه ها می کنیم.

    یافته ها

    براساس نتایج بدست آمده به ترتیب پروژه های سد سازی - تونل سازی - راه سازی در رتبه های اول تا سوم قرار می گیرد. برای سه گزینه مربوط به پروژه به ترتیب پروژه های انبوه سازی - بلندمرتبه سازی و در نهایت ساختمانهای معمول در رتبه های اول تا سوم در گروه پروژه ها قرار دارند. براین اساس پروژه های انبوه سازی ساختمان در این دارای بیشترین وزن بوده و اهمیت بیشتری را دارد. برای انجام مطالعه موردی پروژه های انبوه سازی ساختمان با اهمیت زیاد و متوسط و کم به عنوان گزینه ها در نظر گرفته شد و براساس همان معیارها رتبه بندی گردید. نتایج بدست آمده مبنی بر آن بود که پروژه های انبوه سازی با اهمیت کم در رتبه اول قرار داشته و بعد از آن پروژه های با اهمیت زیاد و متوسط به ترتیب در رتبه های دوم و سوم جای دارند.

    اصالت/ارزش افزوده علمی: 

    نکته قابل توجه اینکه پروژه های انبوه سازی بااهمیت کم درست نقطه مقابل پروژه های انبوه سازی بااهمیت زیاد بوده که در اولی کم اهمیت بودن پروژه و در دومی اهمیت بسیار بالای پروژه و درنتیجه حساسیت های مربوطه منجر به افزایش هزینه، زمان و تاثیرگذاری بر کیفیت نهایی پروژه می باشد. لذا در بحث انبوه سازی در کشور بهترین حالت انبوه سازی ساختمان در سطح متوسط است.

    کلیدواژگان: پروژه انبوه سازی، روش AHP مدیریت پروژه، مدیریت ساخت، مدیریت ریسک
  • ابوالفضل شرافت، فرحناز کریمی، سید محمدرضا داودی* صفحات 171-190
    هدف

    یکی از بهترین رویکردهای مدیریت خلاقیت، الگوی خلاقیت آمابیل می باشد، این الگو ضعف هایی دارد که محققین را بر آن داشت تا با استفاده از پرسشنامه استاندارد ارزیابی جو خلاقیت سازمانی آمابیل و سنجش خلاقیت سازمانی به ارایه مدلی جدید در جهت توسعه مدل خلاقیت سازمانی آمابیل بپردازند.

    روش شناسی پژوهش: 

    پژوهش از نوع توصیفی و مدل یابی معادلات ساختاری است. جامعه آماری آن تمامی شرکت های زیرمجموعه صنعت موردمطالعه و پرسشنامه 78 سوالی توسط 392 نفر تکمیل شد. برای طراحی مدل از تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی و مدل یابی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزارهای SPSS و Smart PLS استفاده شد. برای تجزیه وتحلیل داده های حاصل از سنجش خلاقیت، از روش های توصیفی و همچنین میانگین وزنی و آزمون فریدمن استفاده گردید.

    یافته ها

    یافته های این تحقیق در چهار سرفصل ارایه شده است. سه سرفصل اول مربوط به توسعه مدل خلاقیت سازمانی آمابیل می باشد. سرفصل چهارم به سنجش خلاقیت سازمانی در سطح صنعت موردمطالعه پرداخته که نتایج حاصله وضعیت خلاقیت سازمانی را در سطح متوسط نزدیک به بالا ارزیابی کرده است.

    اصالت/ارزش افزوده علمی:

     از بین عامل های شش گانه خلاقیت سازمانی وضعیت دو عامل بهره وری واحد و حمایت واحد/گروه کاری نسبت به بقیه عامل ها بهتر و در سطح متوسط روبه بالا ارزیابی شده و وضعیت دو عامل خلاقیت و حمایت سازمانی نسبت به بقیه عامل ها کمی ضعیف تر ارزیابی شده است.

    کلیدواژگان: خلاقیت سازمانی، توسعه مدل خلاقیت، مدل خلاقیت سازمانی آمابیل
  • عباس قائدامینی هارونی*، مهرداد صادقی ده چشمه، مجید ماهرانی برزانی، جواد شاه محمدی صفحات 191-201
    هدف

    هدف این پژوهش تعیین رابطه مدیریت استعداد با بهره وری کارکنان در استانداری اصفهان بود.

    روش شناسی پژوهش: 

    روش پژوهش ازنظر هدف کاربردی و ازنظر گردآوری داده ها توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیه کارکنان و مدیران شاغل در استانداری اصفهان به تعداد 416 تشکیل دادند که از طریق فرمول نمونه گیری کوکران تعداد 370 نفر به عنوان نمونه از طریق روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند ابزار پژوهش پرسشنامه استاندارد بهره وری نیروی انسانی هرسی و گلداسمیت[1] (1980) و پرسش نامه مدیریت استعداد آرمسترانگ [2] (2006) بود که روایی پرسشنامه ها بر اساس روایی محتوایی، صوری و سازه موردبررسی قرار گرفتند و پس از اصطلاحات لازم روایی مورد تایید قرار گرفت و از سوی دیگر پایایی پرسشنامه ها با روش آلفای کرونباخ به ترتیب برای بهره وری نیروی انسانی 91/0 و مدیریت استعداد 86/0 برآورد شد و تجزیه وتحلیل داده ها در دو سطح توصیفی و استنباطی مشتمل بر ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیره انجام گرفت.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد که مدیریت استعداد با بهره وری نیروی انسانی در بین کارکنان استانداری اصفهان رابطه مثبت معنی دار دارد (p<0/05) و همچنین نتایج نشان داد که ابعاد جذب استعدادها، نگه داشت استعدادها و توسعه استعدادها با بهره وری نیروی انسانی در بین کارکنان استانداری اصفهان رابطه مثبت معنی دار دارد (p<0/05) و ابعاد نگه داشت استعدادها و توسعه استعدادها می توانند بهره وری نیروی انسانی را در بین کارکنان استانداری اصفهان پیش بینی کنند.

    اصالت/ارزش افزوده علمی:

     نتایج این پژوهش، اطلاعات کاملا صحیح، درست و شفافی در خصوص رابطه مدیریت استعداد با بهره وری کارکنان ارایه می دهد. این نتایج می تواند برای مدیران استانداری اصفهان نقشه راهی در جهت تقویت و بهبود بهره وری کارکنان از طریق مدیریت استعداد گام بردارد.

    کلیدواژگان: مدیریت استعداد، بهره وری نیروی انسانی، استانداری اصفهان
  • میثم اشبه*، سید علی اکبر احمدی، محمدعلی سرلک صفحات 202-212
    هدف

    پژوهش حاضر، به بررسی تاثیر مهارت های انسانی مدیران بر تعهد سازمانی و عملکرد کارکنان در شرکت سهامی بیمه می پردازد.

    روش شناسی پژوهش: 

    این مقاله به روش توصیفی-همبستگی و به شکل میدانی اجرا شده است. جامعه آماری پژوهش 68 نفر می باشند که براساس جدول مورگان تعداد 57 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای گرد آوری داده ها از سه پرسشنامه تعهد سازمانی، عملکرد کارکنان و مهارت انسانی مدیران استفاده شد که پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ برای هرکدام به ترتیب 77/0، 98/0 و 81/0 برآورد شد و برای بررسی نرمال بودن متغیرهای تحقیق از آزمون کولموگروف-اسمیرنف استفاده گردید.

    یافته ها

    با استناد به آمارهای توصیفی و استنباطی، تحلیل رگرسیون، آزمون همبستگی پیرسون، ANOVA  و به کارگیری نرم افزار SPSS می توان نتیجه گرفت که مهارت انسانی مدیران تاثیر معنادار بر تعهد عاطفی دارد (P=0.046)، اما مهارت انسانی مدیران تاثیر معنادار بر تعهد مستمر ندارد (P=0.726)، همچنین مهارت انسانی مدیران تاثیر معنادار بر تعهد هنجاری ندارد (P=0.963) و تعهد سازمانی تاثیر معنادار بر عملکرد کارکنان دارد (P=0.000).

    اصالت/ارزش افزوده علمی: 

    مهارت های انسانی مدیران بر تعهد سازمانی و عملکرد کارکنان در شرکت سهامی بیمه ایران شعبه استان همدان مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.

    کلیدواژگان: مهارت انسانی، تعهد سازمانی، عملکرد کارکنان، بیمه ایران
  • سعید پاپی*، سعید محرابیان صفحات 213-218
    هدف

    بازار مسکن در ایران از دو جهت حایز اهمیت است. ابتدا از بعد اقتصاد کلان؛ ازآنجایی که صنعت ساختمان یکی از صنایع زیربنایی کشور است، چرخش چرخ های آن باعث رونق چند صنعت بالادستی و پایین دستی و درنتیجه رونق اقتصادی کشور می شود. اهمیت دیگر این صنعت ازنظر مسکن است؛ زیرا در حال حاضر هزینه مسکن مهم ترین قسمت هزینه اکثر خانوارهای ایرانی است. ارزیابی عملکرد موضوعی بوده است که از زمان معرفی تیوری های مدیریت کلاسیک همواره موردتوجه بوده است.

    روش شناسی پژوهش: 

    ارزیابی تحولات بازار معاملات مسکن شهر تهران در پنج ماه اول سوال 1400 است. بدین منظور، کارایی مناطق بیست و دوگانه شهر تهران با مدل های رتبه بندی CCR خروجی محور از طریق نرم افزار گمز تعیین و با مدل اندرسن و پیترسن، رتبه بندی شدند. باوجود تقاضای جامعه برای اطلاع از ویژگی این بازار، در این پژوهش تلاش شده است که به کمک روش تحلیل پوششی داده ها، تحلیل های قابل اتکایی سنجیده شود.

    یافته ها

    نتایج حاصل می تواند در تصمیم گیری برای امور در راستای هر چه بیشتر و بهتر ارایه دادن خدمات و رضایت شهروندان موثر واقع شود.

    اصالت/ارزش افزوده علمی:

     یکی از مهم ترین آن ها تکنیک پیشرفته تحلیل پوششی داده ها است. با توجه به این که یکی از کاربردی ترین تکنیک ها در ارزیابی کارایی، تکنیک تحلیل پوششی داده ها است. در این تحقیق با به کارگیری این تکنیک قدرتمند ریاضی، به محاسبه حجم معاملات مسکن مناطق بیست و دوگانه شهر تهران پرداخته شده است.

    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، بازار مسکن، تحلیل پوششی داده ها، رتبه بندی، کارایی
  • مهناز مقبولی*، اعظم پورحبیب صفحات 219-225
    هدف

    تحقیق در عملیات توجه بسیاری از محققین را به خود جلب کرده است. با افزایش فعالیت انسان، استفاده از رایانه در پیاده سازی الگوریتم های بهینه سازی دقیق و سریع اجتناب ناپذیر به نظر می رسد. قابلیت استفاده و قابلیت اطمینان دو ویژگی مهم برای کیفیت نرم افزار هستند و می توانند نقش مهمی در بهبود تجربه کاربر داشته باشند.

    روش شناسی پژوهش: 

    در این مقاله قابلیت استفاده به عنوان تلاش کاربر در انجام یک کار در نرم افزار کاربردی و قابلیت اطمینان به عنوان توانایی اجرای یک برنامه در یک محیط معین در یک بازه زمانی معین بدون خطا ارایه شده است. این دو معیار با استفاده از پرسشنامه استاندارد اندازه گیری می شوند. پنج نرم افزار معمولی در تحقیق در عملیات ارزیابی می شوند. برای انتخاب 20 پرسشنامه و تعیین امتیاز قابلیت استفاده و پایایی از نمونه تصادفی استفاده شده است. برای ارزیابی پنج برنامه انتخاب شده از مدل های تحلیل پوششی داده ها (DEA) بدون ورودی استفاده شده است.

    یافته ها

    نتایج حاکی از آن است که نرم افزار GAMS در ارزیابی پنج نرم افزار رایج در تحقیق در عملیات نقش اول را به خود اختصاص داده است.

    اصالت/ارزش افزوده: 

    ارزیابی نرم افزار می تواند نقش مهمی در هر زمینه ای از تجارت، صنعت و سرگرمی داشته باشد.

    کلیدواژگان: قابلیت اطمینان، قابلیت استفاده، تحلیل پوششی داده ها، ارزیابی عملکرد، نرم افزار
|
  • Abouzar Kaffashi *, S. A. Edalatpanah, Faezeh Nejati Pages 160-170
    Purpose

    in this paper discusse about the effect of three factors of project management and construction management and risk management on the time, cost and implementation process of projects in general and on a case-by-case basis with regard to building mass construction projects.

    Methodology

    at the beginning and in the first part of the construction projects, construction, dam construction, tunnel construction, road construction, mass construction of buildings, high-rise construction were considered as options and based on 10 common criteria extracted for management. Project and construction management and risk management were ranked using the AHP method.

    Findings

    According to the results, dam-tunnel-road construction projects were ranked first to third, respectively. for the three options related to construction projects, respectively, mass-building projects - high-rise construction, and finally, ordinary buildings are in the first to third ranks in the group of construction projects. Accordingly, mass building projects had the highest weight and was more important among construction projects. for conducting a case study, building mass construction projects of high, medium and low importance were considered as options and ranked according to the same criteria. The results showed that low-importance mass production projects were in the first place, followed by high and medium importance projects in the second and third ranks,

    respectivelyOriginality/Value: 

    in the discussion of mass construction in the country, the best way is to build a building at a medium level.

    Keywords: Mass Production Project, Project Management AHP Method, Risk Management, Construction management
  • Abolfazl Sherafat, Farahnaz Karimi, Sayyed Mohammad Reza Davoodi * Pages 171-190
    Purpose

    One of the best approaches to creative management is the Amabel creativity model, which has weaknesses that prompted researchers to use a standard questionnaire to assess the atmosphere of Amabel's organizational creativity and measure organizational creativity to provide a new model for developing the Amabel organizational creativity model.

    Methodology

    The research is descriptive and structural equation modeling. Its statistical population was completed by 392 people in all companies under the industry and 78 questionnaires. Exploratory and confirmatory factor analysis and structural equation modeling using SPSS and Smart PLS software were used to design the model. Descriptive methods, as well as the weighted mean and Friedman test, were used to analyze the data obtained from the creativity test.

    Findings

    The findings are presented in four topics. The first three topics are related to the development of the organizational creativity model of Amabile. The fourth chapter assesses organizational creativity at the level of the industry under study, which evaluates the results of organizational creativity at a medium to near level.

    Originality/Value:

     Among the six factors of organizational creativity, the status of the two factors of unit productivity and single/working group support was evaluated better and higher than the other factors and the status of the two factors of creativity and organizational support was slightly weaker than other factors.

    Keywords: organizational creativity, Develop a creativity model, Amabile's model of creativity
  • Abbas Ghaedamini Harouni *, Mehrdad Sadeghi De Cheshmeh, Majed Maharani Barzani, Javad Shah Mohammadi Pages 191-201
    Purpose

    The purpose of this study was to determine the relationship between talent management and employee productivity in Isfahan governorate.

    Methodology

    The research method was applied in terms of purpose and descriptive-correlational in terms of data collection. The statistical population of the present study consisted of all employees and managers working in Isfahan governorate in the number of 416. 370 people were selected as a sample through Cochran's sampling formula through simple random sampling method. Goldsmith (1980) and Armstrong talent management questionnaire (2006) that the validity of the questionnaires were examined based on content, face and structural validity and after the necessary terms the validity was confirmed and on the other hand the validity of the questionnaires by alpha method. Cronbach was estimated to be 0.91 for manpower productivity and 0.86 for talent management, and the data were analyzed at both descriptive and inferential levels including pearson correlation coefficient and multivariate regression.

    Findings

    The results showed that talent management has a significant positive relationship with human resource productivity among Isfahan provincial staff (p <0.05) and also showed that the dimensions of talent absorption, retention of talents and talent development with human resource productivity among Isfahan Governor's staff has a significant positive relationship (p <0.05) and the dimensions of talent retention and talent development can predict the productivity of human resources among Isfahan Governor's staff.

    Originality/Value: 

    The results of this study provide completely accurate, correct and clear information about the relationship between talent management and employee productivity. These results can be a roadmap for Isfahan provincial managers to strengthen and improve staff productivity through talent management.

    Keywords: Talent Management, Manpower productivity, Isfahan Governorate
  • Meisam Ashbah *, Sayyed Ali Akbar Ahmadi, Mohammad Ali Sarlak Pages 202-212
    Purpose

    The current study examines the human abilities of managers in the organization and performance in a joint-stock insurance company.

    Methodology

    This article was carried out in a descriptive-correlational way and a field form. The statistical population of the research is 68 people, of which 57 people from Morgan's table were selected as a sample. To collect data, three questionnaires, organizations, functions, and human skills are used, the reliability of which is determined using Cronbach's alpha for each of them respectively (α = 0.77, 0.98, and 0.81) and to check the normality of the research Kolmogorov-Smirnov test was used.

    Findings

    Referring to descriptive and inferential statistics, regression analysis, correlation test, ANOVA, and using SPSS software, it can be concluded that human abilities have factors affecting emotional (P=0.046) but not continuous (P=0.726), and human skills have an effect. It does not affect performance (P=0.9633), and the organization affects employee performance (P=0.000).

    Originality/Value:

     The human skills of managers have been investigated and analyzed on organizational and performance in Iran Insurance Joint Stock Company, the branch of Hamadan province.

    Keywords: Human skill, organizational commitment, employee performance, IRAN insurance
  • Saeed Papi *, Saeid Mehrabian Pages 213-218
    Purpose

    The housing market in Iran is important in two ways. First from the macroeconomic dimension; because the construction industry is one of the infrastructure industries in the country, the rotation of its wheels causes the prosperity of several upstream and downstream industries, and consequently, the economic prosperity of the country. Another importance of this industry is in terms of housing; because the cost of housing is currently the most important part of the cost of most Iranian households. Performance appraisal has been a topic that has always been considered since the introduction of classical management theories.

    Methodology

    The study evaluates the developments of the housing market in Tehran in the first five months of 1400. For this purpose, the efficiency of the twenty-two districts of Tehran was determined by output-oriented CCR rating models through Gomez software and were ranked by Anderson and Petersen models. Despite the public demand for information about the quality of this market, in this study, an attempt has been made to measure reliable analysis using data envelopment analysis method.

    Findings

    The results can be effective in decision-making in order to provide more and better services and citizen satisfaction.

    Originality/Value: 

    One of the most important of these is the advanced data envelopment analysis technique. Given that one of the most practical techniques in performance appraisal is data envelopment analysis technique. In this research, using this powerful mathematical technique, the volume of housing transactions in the twenty-two districts of Tehran has been calculated.

    Keywords: Data Envelopment Analysis, Efficiency, Housing Market, performance appraisal, Ranking
  • Mahnaz Maghbouli *, Azam Pourhabibyekta Pages 219-225

    Propose: 

    Operation Research (OR) has attracted the interest of many researchers. As human activity increases, the use of computers in implementing accurate and fast optimization algorithms seems inevitable. Usability and reliability are two important attributes for software quality and can play an important role in improving user experience.

    Methodology

    In this paper, usability is presented as the user's effort in performing a task in the software application and reliability is presented as the ability to run a program in a given environment in a given period of time without errors. These two criteria are measured using a standard questionnaire. Five common software programs OR are evaluated. A random sample was used to select 20 questionnaires and determine the usability and reliability scores. Data Envelopment Analysis (DEA) models without inputs were used to evaluate the five selected programs.

    Findings

    The results indicate that the software GAMS was assigned the first role in the evaluation of five common OR softwares.

    Originality/Value: 

    Software evaluation can play an important role in any field from business and industry to entertainment and entertainment.

    Keywords: Data Envelopment Analysis, Performance Evaluation, Reliability, Software, usability