فهرست مطالب

پژوهش در مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی - پیاپی 26 (پاییز و زمستان 1402)

نشریه پژوهش در مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی
پیاپی 26 (پاییز و زمستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/12/12
  • تعداد عناوین: 12
|
  • ساناز حسینی، رسول یاعلی*، گلناز فائزی، سارا افتاده صفحات 1-10

    یکی از سوالات اساسی در علم حرکت نظری و کاربردی، توان بخشی و ورزش این است که چگونه فرایند اکتساب و یادگیری مهارت های حرکتی جدید را می توان افزایش داد. یادگیری افتراقی به منظور یادگیری، بدون تکرار حرکت و بدون اصلاحات در طول فرایند اکتساب مهارت رخ می دهد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر تمرین یادگیری افتراقی و تداخل ضمنی بر یادداری و انتقال سرویس کوتاه بک هند بدمینتون بود. پیش از اجرای پروتکل از همه ی مشارکت کنندگان پیش آزمون گرفته شد. سپس هر گروه مطابق با نوع تمرین خود، 8 جلسه به تمرین پرداخت. یک روز بعد از اتمام پروتکل تمرین، از همه ی مشارکت کنندگان آزمون یادداری و انتقال به عمل آمد. نتایج آزمون t مستقل نشان داد که بین گروه های یادگیری افتراقی و تداخل ضمنی در آزمون یادداری و انتقال تفاوت معنادار وجود دارد (p= 0.00). در حقیقت، نتایج تحقیق اثربخشی یادگیری افتراقی را بر یادداری و انتقال سرویس بکهند بدمینتون نشان می دهد. بر اساس نتایج به دست آمده می توان اظهار داشت که رویکرد یادگیری افتراقی برای یادگیری مهارت مفید است و می توان با ایجاد نوسان در فرد موجب کشف راه حل های انطباقی شد و به بهبود و یادگیری مهارت کمک کرد.

    کلیدواژگان: تغییرپذیری، تداخل ضمنی، سرویس کوتاه بکهند، یادگیری افتراقی، یادگیری حرکتی
  • زهرا نزاکت الحسینی*، صالح رفیعی، صادق نصری صفحات 11-30

    هدف از این پژوهش بررسی اثر تمرین مشاهده ای بر پیش بینی و رفتار جستجوی بینایی در بازیکنان هندبال، در موقعیت های دفاع هندبال، بود. شرکت کنندگان 23 بازیکن مرد هندبالیست با دامنه سنی 19- 16 عضو تیم های ملی جوانان و پیشگامان اصفهان بودند. بازیکنان کلیپ هایی از موقعیت های دفاع هندبال، با استفاده از عینک ردیاب بینایی مشاهده کردند. پیش بینی خود را در مورد نتیجه موقعیت توپ طی پیش آزمون به صورت شفاهی بیان کردند. بازیکنان، در دو گروه رفتار خیرگی که تحت تمرین مشاهده ای (مشاهده کلیپ های خروجی عینک ردیاب بینایی) و گروه مشاهده که تنها کلیپ های هندبال را مشاهده کردند، قرار گرفتند. سپس از دو گروه بعد از 10 جلسه 45 دقیقه ای پس آزمون گرفته شد. نتایج حاصل از تحلیل واریانس مرکب عاملی با فرض کرویت موخلی نشان داد که، دقت پیش بینی و رفتار جستجوی بینایی گروه رفتارخیرگی در پس آزمون به طور معنی داری بهتر از گروه مشاهده بود. هندبالیست های مدافع در موقعیت دفاع 3×3 نسبت به دو موقعیت دیگر (2×2، 1×1)، برای پیش بینی و تشخیص الگوی بازیکن مهاجم بر اطلاعات زمینه ای و کینماتیک بازیکن مهاجم، تمرکز کردند.

    کلیدواژگان: تمرین مشاهده ای، جستجوی بینایی، پیش بینی، موقعیت دفاع
  • فریبا جلالیان جوادپور، شیوا آزادفدا*، فریده اشرف گنجوئی، مرجان صفاری صفحات 31-56

    مدیریت استعداد یکی از مهم ترین موضوعات مدیریت منابع انسانی در سطح جهان است و هنوز هم یکی از مسائل مهم در بسیاری از سازمان ها به شمار می رود و اهمیت منابع انسانی به مراتب از تکنولوژی های جدید، منابع مالی و مادی بیشتر است. هدف از این پژوهش تدوین مدل مدیریت استعدادیابی در ورزش های راکتی با رویکرد نظریه داده بنیاد بود. روش پژوهش حاضر کیفی و از نوع اکتشافی بود. جامعه آماری این پژوهش صاحب نظران، اساتید و کارشناسانی که با استعدادیابی در ورزش های راکتی ایران در وزارتورزش و فدراسیون ها و آموزشو پرورش و آکادمیها و مراکز ورزشی سروکار دارند، بودند. روش نمونه گیری به صورت نمونه گیری غیر احتمالی، با انتخاب هدفمند بود. اندازه نمونه در این پژوهش برابر با 20 نفر بود. ابزار اندازه گیری مصاحبه باز بود که برای سنجش پایایی از روش توافق درون موضوعی دو کدگذار استفاده شد که بر اساس آن روایی به دست آمده برابر با 78/0 بود. همچنین کدگذاری ها بر مبنای سه مرحله کدگذاری باز، محوری و گزینشی تحلیل شد. بر مبنای تحلیل داده ها 159 مفهوم اولیه، 25 کد محوری و 5 کد گزینشی شناسایی شد. در نهایت پیشنهاد می شود با استفاده از مدل ارائه شده، روند اجرایی استعدادیابی را در ورزش های راکتی بهبود بخشید که در نهایت منجر به توسعه ورزش های راکتی در کشور شود.

    کلیدواژگان: مدیریت استعداد، توسعه ورزش های راکتی، فرایند استعدادیابی، پرورش استعدادها، نظریه داده بنیاد
  • سجاد مومنی*، جلال دهقانی زاده صفحات 57-71

    هدف از پژوهش حاضر، تعیین رابطه فعالیت بدنی در دوران پاندمی کرونا 19 با امید به زندگی و رضایت از زندگی سالمندان با ارائه یک مدل ساختاری بود. روش پژوهش حاضر توصیفی-همبستگی بود که به صورت مقطعی در سال 1400 صورت پذیرفت. جامعه آماری پژوهش را تمامی سالمندان مرد بالای 60 سال شهر همدان تشکیل دادند. تعداد 391 نفر به روش نمونه گیری در دسترس و از تمامی اماکن عمومی شهر همدان به عنوان نمونه انتخاب شدند و به سوالات پرسشنامه بین المللی فعالیت جسمانی، رضایت از زندگی و امید به زندگی بزرگ سالان پاسخ دادند. داده ها با استفاده از نرم افزارهای SPSS26 و Smart PLS3 به روش معادلات ساختاری تحلیل شدند. نتایج نشان داد که 2/54 درصد از افراد فعالیت بدنی کم، 6/37 درصد متوسط و 2/8 درصد فعالیت بدنی شدید داشتند. فعالیت بدنی در دوران کرونا تاثیر مثبت و معناداری بر رضایت از زندگی (01/0>P) و امید به زندگی (01/0>P) داشته است. بر اساس یافته های پژوهش حاضر به نظر می رسد اگر سالمندان به انجام فعالیت های بدنی بپردازند پیامدهای آن افزایش امید و رضایت از زندگی در دوران کرونا خواهد بود.

    کلیدواژگان: سالمندان، کووید 19، فعالیت بدنی، رضایت از زندگی، امید به زندگی
  • حمید صالحی*، سمیرا پناهی صفحات 72-87

    هدف از این پژوهش تعیین نقش حرکات و اشارات خاصی از بدن در محاسبات ساده ریاضی بود. چهل وهفت دانشجو (25 زن؛ میانگین سن 51/3 ± 45/23 سال) داوطلبانه در این تحقیق شرکت کردند. شرکت کنندگان دو تکلیف را انجام دادند. در تکلیف شمارش آیتم ها، به شرکت کنندگان مجموعه هایی از مربع های رنگی هم اندازه نشان داده شد و از آن ها درخواست شد تا با اشاره انگشت، تکان دادن سر، یا بدون هیچ گونه اشاره ای، یک رنگ خاص را بشمارند. پس از انجام تکلیف شمارش و برای اندازه گیری عملکرد حافظه کاری، از شرکت کنندگان خواسته شد دسته هایی از الفبا که پیش تر برای آن ها نمایش داده شده بود را به یاد آورند. نتایج نشان داد که در هنگام استفاده از انگشت اشاره یا حرکات سر حین شمارش، شرکت کنندگان سریع تر و دقیق تر از شرایط بدون حرکت عمل کردند. نتایج تکلیف حافظه نشان داد که وقتی شرکت کنندگان حین شمارش از اشارات انگشت و حرکات سر استفاده کردند، نسبت به وقتی که حرکتی نداشتند، حروف بیشتری را سریع تر بازیابی کردند؛ بنابراین، این حرکات به آزاد شدن منابع شناختی کمک کرده اند. یافته ها این فرضیه را تایید می کند که ممکن است این قبیل اشارات از طریق کاهش بار شناختی موجب تسهیل کارکردهای شناختی شوند. پژوهش حاضر، همسو با تحقیقات پیشین، نشان می دهد که ما می توانیم با استفاده از حرکات دست و سرانجام برخی از عملیات ساده ریاضی را تسهیل کنیم.

    کلیدواژگان: اشارات دست و سر، بار شناختی، حافظه کاری، شمردن
  • فرشاد تجاری*، سید حمید سجادی هزاوه، حسین صالح صفحات 88-100

    هدف کلی پژوهش حاضر بررسی تاثیر کیفیت رابطه در رفتار حضور، رسانه و خرید هواداران تیم های لیگ برتر فوتبال ایران بود. پژوهش حاضر پژوهشی توصیفی از نوع همبستگی بود. نمونه آماری، هواداران لیگ برتر فوتبال فصل 1399-1400 ایران بودند که به روش نمونه گیری تناسبی انتخاب شدند. در این تحقیق از پرسشنامه های کیفیت رابطه، حضور، رسانه و خرید کیم و همکاران ‏(2011) استفاده شد. نتایج نشان داد که کیفیت رابطه با ضرایب رگرسیونی 63/0، 57/0 و 65/0 و نسبت های بحرانی 48/18، 97/16 و 72/17 به ترتیب بر رفتار خرید کالاها، رسانه و حضور در ورزشگاه هواداران لیگ برتر فوتبال ایران تاثیر مثبت معناداری دارد.

    کلیدواژگان: کیفیت رابطه، بازاریابی رابطه مند، حضور، رسانه، خرید
  • حسام رمضان زاده* صفحات 101-122

    هدف این پژوهش، مطالعه نقش سرمایه گذاری مجدد حرکت بالا و پایین بر اکتساب، یادداری و خودکاری مهارت پرتاب دارت در بر اساس مدل تداخل-خطا بود. تعداد 100 دانشجوی کارشناسی انتخاب و بر اساس مقیاس سرمایه گذاری مجدد حرکت به دوطبقه بالا و پایین تقسیم شدند. افراد هر طبقه به طور تصادفی در پنج گروه مسدود-کم خطا، مسدود-پرخطا، تصادفی-کم خطا، تصادفی-پرخطا و تصادفی قرار گرفتند. نتایج نشان داد، گروه تصادفی-کم خطا و تصادفی-پرخطا به ترتیب بهترین و بدترین عملکرد را نسبت به سایر گروه ها از خود به نمایش گذاشتند. تفاوت بین دو گروه سرمایه گذاری مجدد بالا و پایین در آزمون یادداری و خودکاری معنی دار و به نفع سرمایه گذاری مجدد پایین بود. در آزمون های اکتساب و یادداری، گروه های مسدود در طبقه سرمایه گذاری مجدد بالا و گروه های تصادفی در طبقه سرمایه گذاری مجدد پایین، عملکرد بهتری داشتند. نتایج در مرحله خودکاری متفاوت و در تمام گروه ها به نفع سرمایه گذاری مجدد پایین بود. نتایج این پژوهش، نشان می دهد، سطح سرمایه گذاری مجدد افراد می تواند نقش مهمی در یادگیری و خودکاری مهارت های حرکتی داشته باشد. افراد با سطح سرمایه گذاری مجدد کمتر، در شرایط تمرینی با تلاش شناختی بیش تر (تمرین تصادفی) و افراد با سطح سرمایه گذاری مجدد بالاتر، در شرایط تمرینی با تلاش شناختی کمتر (تمرین مسدود) عملکرد بهتری دارند.

    کلیدواژگان: سرمایه گذاری مجدد حرکت، تمرین کم خطا، اثر تداخل زمینه ای، خودکاری
  • علی شاه حسینی، سید نصرالله سجادی، حسین رجبی* صفحات 123-140

    هدف از تحقیق حاضر شناسایی عوامل موثر بر برند سازی شخصی برای ورزشکاران رشته های انفرادی بود. روش پژوهش از منظر رویکرد کیفی بود. جامعه آماری پژوهش شامل 18 نفر از ورزشکاران شاخص که قهرمانان ملی و بین المللی و صاحب نظران بازاریابی ورزشی است. روش نمونه گیری هدفمند بود. ابزار گردآوری داده ها مصاحبه های عمیق و نیمه ساختاریافته بود. تحلیل داده ها در نرم افزار مکس کیودا نسخه 2020 انجام شد. 136 گزاره اولیه با مجموع فراوانی 247 و با 3 مقوله اصلی (عامل محیطی، ویژگی های فردی ورزشکاران، ویژگی های عملکردی) و 8 مقوله فرعی (رسانه های جمعی، عوامل اجتماعی، عوامل مدیریتی، شرایط اقتصادی، خصوصیات شخصیتی فرد، مسئولیت های اجتماعی، مهارت های اجتماعی) به عنوان شاخص های موثر بر برند سازی شخصی در ورزشکاران رشته های انفرادی احصاء شدند. نتایج نشان داد که ورزشکاران جهت ارتقای هرچه بیشتر برند شخصی خود به عوامل محیطی به ویژه رسانه های جمعی توجه بیشتری نموده و در حد امکان، آن را بهتر مدیریت نمایند. همچنین مسئولین برخی عوامل مدیریتی مانند بودجه اختصاص داده شده به رشته ورزشی، برنامه ریزی جامع به منظور ارتقای همه جانبه ورزشکاران، نظارت بر رفتار و روابط ورزشکاران در محیط اجتماع و وجود زیرساخت های قانونی که برند ورزشکاران را تحت تاثیر قرار می دهد را مدنظر قرار دهند.

    کلیدواژگان: بازاریابی ورزشی، برند سازی شخصی، برند سازی ورزشکاران، استراتژی برند، ورزشکاران حرفه ای
  • سعید نظری، فاطمه نجفیان*، شهین رمضانی، مرتضی همایون نیا فیروزجاه، فرزانه برمکی صفحات 141-160

    هدف از مطالعه حاضر، بررسی تاثیر توهمات بینایی و دستورالعمل کانون توجه بر عملکرد و یادگیری ضربه پات گلف بود. تعداد 48 دانش آموز با دامنه سنی (9-7) سال، به صورت هدفمند از جامعه در دسترس و به صورت تصادفی به چهار گروه (توهم بینایی بزرگ دستورالعمل توجه بیرونی، توهم بینایی بزرگ دستورالعمل توجه درونی، توهم بینایی کوچک دستورالعمل توجه بیرونی، توهم بینایی کوچک دستورالعمل توجه درونی) اختصاص یافتند. پژوهش حاضر، در پنج مرحله مختلف پیش آزمون، اکتساب، یادداری، انتقال و تکلیف ثانویه انجام شد. در تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس مرکب و آزمون تعقیبی بونفرونی استفاده شد. یافته‎ها نشان داد که در تمامی مراحل به ویژه تکلیف ثانویه دو گروه توجه بیرونی با هدف ادراک شده بزرگ و کوچک، عملکرد بهتری نسبت به سایر گروه ها داشتند. این یافته ها اهمیت توجه بیرونی و اثر مضاعف و افزایشی آن با توهمات بینایی را نشان داد که ممکن است بستری در جهت مکانیزم های یادگیری ضمنی باشد لذا توصیه می شود مربیان تربیت بدنی از متغیرهای روان شناختی (توجه بیرونی و توهمات بینایی) در آموزش مهارت میدانی پات گلف استفاده کنند.

    کلیدواژگان: اکتساب، تکلیف ثانویه، توهم بینایی، کانون توجه
  • بیتا عرب نرمی*، الهه بندلی صفحات 161-187

    هدف این پژوهش بررسی ویژگی های قهرمانان ورزشی و تحلیل موانع رسیدن به جایگاه قهرمان ورزشی از دیدگاه دانش آموزان است. 300 دانش آموز در مقطع دبیرستان و هنرستان از استان سمنان در این پژوهش شرکت کردند. ابزار پژوهش یک پرسشنامه باز- پاسخ، در دو بخش الف) ویژگی های قهرمان ورزشی و ب) موانع رسیدن به جایگاه قهرمان بود. داده ها با روش توصیفی تحلیلی و سپس با بهره گیری از الگوی نظری وندایک (2004) در چارچوب تحلیل گفتمان انتقادی در سطح کلان و خرد تحلیل گردید. در توصیف ویژگی های قهرمان ورزشی، زنان به ویژگی های بدنی و مردان به ویژگی های رفتاری- اخلاقی بیشتر از سایر موارد اشاره کردند. فراوانی توصیف ویژگی های بدنی، چهره و رفتاری-اخلاقی به طور معنی داری بیشتر از سایر ویژگی ها بود. موانع رسیدن به جایگاه قهرمان نیز در 6 طبقه تفکیک شد. بر اساس آزمون نسبت، موانع اقتصادی، اجتماعی-فرهنگی و موانع شخصی به طور معنی داری بیشتر از سایر موانع، رسیدن به جایگاه قهرمان را دشوار می کند. تحلیل سطح کلان مربع وندایک نشان داد که «پررنگ کردن ویژگی های منفی غیرخودی» دارای بیش ترین بسامد است، بدین معنی که دانش آموزان سایر عوامل بیرونی و محیطی را به عنوان مانع برای رسیدن به جایگاه قهرمان بدیهی می انگارند. همچنین آن ها برای بیان موانع از راهبردهای خرد نظیر استدلال منطقی، قربانی شدن، تعمیم و واژه گزینی استفاده کرده اند. بر اساس یافته های پژوهش متغیرهای حاکم بر ذهن دانش آموزان و چگونگی بکار بستن آن در زبان، گویای شرایط نامناسب برای ایجاد یک الگوی قهرمانی در ورزش است.

    کلیدواژگان: قهرمان ورزشی، تحلیل گفتمان انتقادی، الگوی نظری وندایک، تلویزیون. دانش آموزان
  • هلنا خسروی، فرشاد امامی*، سید عماد حسینی، محسن اسمعیلی صفحات 188-209

    هدف از این پژوهش تدوین مدلی در حوزه مالکیت معنوی در ورزش ایران بود. روش تحقیق، کمی از نوع توصیفی همبستگی با استفاده از مدل سازی معادلات ساختاری است. جامعه آماری تمامی افرادی بودند که در حوزه حقوق ورزشی فعالیت های علمی یا اجرایی داشتند که با توجه به محدود بودن جامعه پژوهش، تعداد نمونه برابر با جامعه در نظر گرفته شد و درنهایت تعداد 72 نفر به صورت نمونه گیری نظری در تحقیق مشارکت کردند. برای جمع آوری داده های پژوهش از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. این پرسشنامه برگرفته از یک تحقیق کیفی بود که توسط تیم تحقیق در مرحله اول این پژوهش انجام شد. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه توسط پنل متخصصین تایید شد و پایایی پرسشنامه با استفاده از روش های آلفای کرونباخ، پایایی ترکیبی و بارعاملی گویه ها محاسبه شد. به منظور تحلیل داده ها از مدل سازی معادلات ساختاری با نرم افزار PLS استفاده شد. الگوی مالکیت معنوی در ورزش شامل 8 بعد شامل نهاد بین المللی، فرهنگ عمومی و آموزش، تدوین قوانین، تجاری سازی، توسعه صنعت ورزش، خلاقیت و نوآوری، پشتیبانی سازمانی-ساختاری و اشکال مالکیت معنوی ورزش بود که اثربخشی آن ها مورد تایید قرار گرفت. توجه به این الگو می تواند شناختی اثربخش به حوزه حقوق مالکیت معنوی در جامعه ورزشی فراهم آورد.

    کلیدواژگان: مالکیت معنوی، حقوق ورزشی، نوآوری، صنعت ورزش
  • حمیدرضا میرصفیان*، محمدحسین میرسلیمانی صفحات 210-228

    این پژوهش با هدف بررسی اثر مداخله آموزشی مفاهیم حقوق ورزشی بر نگرش، دانش و رفتار مربیان ورزشی انجام شده است. روش پژوهش نیمه تجربی به همراه پیش آزمون-پس آزمون دو گروهی و مطالعه پی گیری بوده است. بر این اساس تعداد 50 نفر از مربیان ورزشی شهرستان اقلید استان فارس به صورت در دسترس انتخاب شدند و به روش تصادفی ساده در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. در این پژوهش از پروتکل آموزشی محقق ساخته در قالب آموزش مفاهیم مختلف حقوق ورزشی استفاده شده و از پرسش نامه های سنجش نگرش (محقق ساخته) و دانش حقوقی مربیان ورزشی (میرصفیان، 1396) و همچنین چک لیست محقق ساخته بررسی رفتار مربیان به منظور سنجش اثربخشی پروتکل آموزشی طراحی شده در این پژوهش استفاده شده است. داده های به دست آمده از ابزارهای پژوهش با استفاده از آزمون های تحلیل کواریانس و تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر تحلیل گردیدند. نتایج پژوهش نشان داد مداخله آموزشی مفاهیم حقوق ورزشی به صورت معناداری بر تغییر نگرش، ارتقاء دانش و نتیجتا بر تغییر در رفتار مربیان گروه آزمایش پژوهش پس از انجام هشت جلسه آموزشی اثرگذار بوده است که این اثر پس از گذشت سه ماه از اتمام مداخله آموزشی پایدار بوده است.

    کلیدواژگان: آسیب دیدگی، تقصیر، غفلت، مسئولیت مدنی، وظایف قانونی
|
  • Sanaz Hosseini, Rasoul Yaali*, Golnaz Faezi, Sara Oftadeh Pages 1-10

    How the process of acquiring and learning new motor skills can be enhanced is one of the basic questions in theoretical and applied movement science, rehabilitation and sport. The Differential Learning (DL) approach is mainly characterized by taking advantage, for the purpose of learning, of fluctuations that occur, without movement repetitions and without corrections during the skill acquisition process. The purpose of this study was to examine the effects of Differential Learning (DL) and Contextual Interference (CI) on the Retention and Transfer of Badminton backhand short serve. Prior to the implementation of the protocol, all participants of the pre-test were taken. Then, each group of research performed for 8 sessions according to the type of training. One day after the completion of the practice protocol, of all participants were taken the tests of Retention and Transfer. The analysis t-test indicated that there was a significant difference between the groups DL and CI in tests Retention and Transfer (p= 0.00). In fact, the results of the research show the effectiveness of the DL approach on the Retention and Transfer of Badminton backhand short serve. Based on the results of the research, the conclusion is that the DL approach is useful for learning skills, and can discover adaptive solutions by creating oscillations in the individual and helped to improve and learning skills.

    Keywords: Variability, Contextual interference, Badminton short serve, Differential learning, Motor Learning
  • Zahra Nezakat Alhosseini*, Saleh Rafiee, Sadegh Nasri Pages 11-30

    The aim of this study was to investigate the effect of observational practice on anticipation and visual search behavior in handball players in handball defense positions. The participants were 23 male handball players aged 16-19 years, who were members of Isfahan national youth and Pishgaman team. The players viewed clips of handball defense positions using eye-tracking glasses. They verbally expressed their anticipation about the outcome of the ball position during the pre-test. The players were divided into two groups: gaze behavior, which was observed (observation of output clips of eye-tracking glasses) and observation group, which observed only handball clips. Then the two groups were retested after 10 sessions of 45 minutes. The results of repeated measures analysis of variance and Muchly test with sphiricity assumed illustrated that the anticipation accuracy and visual search behavior of the gaze behavior group in the post-test were significantly better than the observation group. Defending handball players in the 3×3 position compared to the other two positions (2 × 2, 1 × 1), focused on the background and kinematics of the attacking player to anticipate and identify the attacking player pattern.

    Keywords: Observational Learning, Visual Search, Behavior, Anticipation, Defense position
  • Fariba Jalalyan, Shiva Azadfada*, Farideh Ashraf Ganjouei, Marjan Safari Pages 31-56

    Talent management is one of the most important issues of human resource management in the world and it is still considered one of the important issues in many organizations and the importance of human resources is much higher than new technologies. There are more financial and material resources. The purpose of this research was to compile a talent management model in racquet sports with the foundational data theory approach. The present research method was qualitative and exploratory. The socio-statistics of this research were experts, professors and experts who deal with talent search in Iran's racket sports in the Ministry of Sports, Federations, Education and Culture, Academies and Sports Centers. Sampling Method It was non-probability sampling with purposeful selection. The sample size in this study was equal to 20 people. The measurement tool was an open interview, which was used to measure the reliability of the within-subject agreement method of two coders, based on which the obtained validity was equal to 0.78. Also, codings were analyzed based on three stages of open, central and selective coding. Based on data analysis, 159 primary concepts, 25 central codes and 5 selective codes were identified. Finally, it is suggested to improve the recruitment process in racquet sports by using the presented model, which will ultimately lead to the development of racquet sports in the country.

    Keywords: Talent Management, Development of Athletic Sports, Talent Identification Process, Talent Development, Data Theory
  • Sajad Moemeni*, Alal Dehghanizade Pages 57-71

    The aim of this study was to investigate relationship of physical activity during the COVID-19 Pandemic with life expectancy and life satisfaction of elderly. Methodology was descriptive-correlational which was done cross-sectionally in the year 2021. Statistical population included all of elderly people aged ≥60 years in Hamadan city. The number of 391 people participated who were selected from public places in Hamadan city by using a convenience sampling method. Data were collected using International Physical Activity Questionnaire, Life Expectancy, and Life Satisfaction. Data were analyzed by SPSS 26 and Smart PLS 3 software and structural equation method. The average age of the participants was 67.73±7.18 years. Mean and standard deviation of life satisfaction and life expectancy were 18.18±6.56, 19.98±6.85, respectively. 54.2% of people had low level of physical activity, 37.6% Moderate level of physical activity, and 8.2% high levels of physical activity. Physical activity had a positive and significant effect on life satisfaction (p<0.01) and life expectancy (p<0.01). According to the results, if the elderly participate in the physical activities, the results will be increasing of life satisfaction and life expectancy During the COVID-19 Pandemic.

    Keywords: Elderly, Covid-19, Physical Activity, life Satisfaction, Life Expectancy
  • Hamdi Salehi*, Samira Panahi Pages 72-87

    This investigation aimed to determine the role of using specific gestures in simple arithmetic. Forty-seven university students (25 females; Mage = 23.45 ± 3.51 years) voluntarily participated in this study. The participants completed two tasks. In the item-counting task, the participants were shown sets of identical colored squares and asked to count a specific color by either finger-pointing, nodding, or without any gestures while counting. After completing the counting task and for measurement of the working memory performance, the participants were asked to recall lists of alphabets that were previously to them. The results revealed that when using finger-pointing or nodding while counting, the participants counted faster and more accurately than when gestures were not allowed. The results of the memory task showed that the participants retrieved significantly more alphabets and more quickly when using finger-pointing or nodding while counting than when not gesturing. Thus, the gestures helped to free up cognitive resources. The findings support the hypothesis that gestures may facilitate cognitive functions by reducing cognitive load. This present investigation, consistent with previous research, suggests that we can benefit from using our hand and head movements to facilitate some simple arithmetic tasks.

    Keywords: Cognitive Load, Counting, Gestures, Working Memory
  • Farshad Tojari*, S.Hamid Sadjadihezaveh, Hosein Saleh Pages 88-100

    The general purpose of the present study was to investigate the effect of relationship quality on the presence, media and purchasing behavior of fans of Iran's premier football league teams. The current research was a descriptive research of the correlation type. The statistical sample was the fans of the Premier Football League of Iran 1399-1400 season, who were selected by proportional sampling method. In this research, the relationship quality, attendance, media and shopping questionnaires of Kim et al. (2011) were used. The results showed that the quality of the relationship with regression coefficients of 0.63, 0.57 and 0.65 and critical ratios of 18.48, 16.97 and 17.72 respectively on the behavior of buying goods, media and attendance at the stadium of League fans. Iran's top football has a significant positive effect.

    Keywords: Relationship Quality, Relational Marketing, Presence, Media, Purchase
  • Hesam Ramezanzade* Pages 101-122

    The purpose of this study was to investigate the role of high and low reinvestment in the acquisition, retention and automaticity of dart throwing skill based on the interference-error model. One hundred participants were selected and divided into two categories of high and low movement reinvestment. Subjects of each category were randomly divided into five groups: block-errorless, block-errorfull, random-errorless, random-errorfull and random. Based on the results, the best and worst performance was observed for the random-errorless and random-errorfull groups respectively. There was a significant difference between categories of high and low reinvestment in retention and automaticity tests in favor of low reinvestment. In both the acquisition and retention test, the block groups performed better in the high reinvestment category and the random groups performed better in the low reinvestment category. At the automaticity phase, all groups executed better in the low reinvestment category. The results show that the level of reinvestment can play an important role in learning and automaticity of motor skills. People with lower level of reinvestment perform better in practice conditions with more cognitive effort (random practice) and people with a higher level of reinvestment perform better in practice conditions with less cognitive effort (block practice).

    Keywords: Movement Reinvestment, Errorless Practice, Contextual Interference, Automaticity
  • Ali Shahhosseini, Seyed Nasrolah Sajadi, Hossein Rajabi* Pages 123-140

    The purpose of the present research was to identify the factors influencing personal branding for individual athletes. The research method was qualitative approach. The statistical population of the research includes 18 prominent athletes who are national and international champions and sports marketing experts. The sampling method was purposive. The data collection tool was in-depth and semi-structured interviews. Data analysis was done in MaxQDA software version 2020. 136 primary propositions with a total frequency of 247 and with 3 main categories (environmental factors, individual characteristics of athletes, performance characteristics) and 8 subcategories (mass media, social factors, management factors, economic conditions, individual personality characteristics, social responsibilities, social skills) were calculated as effective indicators on personal branding in individual athletes. The results showed that athletes pay more attention to environmental factors, especially mass media, to improve their personal brand as much as possible and manage it better. Also, officials should consider managerial factors such as the budget allocated to the sports field, Comprehensive planning in order to promote athletes, monitor the behavior and relationships of athletes and the existence of legal infrastructure that affects the brand of athletes.

    Keywords: Sport Marketing, Personal Branding, Athlete Branding, Brand Strategy, Professional Athletes
  • Saeed Nazari, Fatemeh Najafian*, Shaheen Ramezani, Morteza Homayounnia Firouzjah, Farzaneh Barmaki Pages 141-160

    The purpose of this study was  the effect of visual illusions and focus of attention instructions on the performance and learning of the golf putt. A total of 48 students with an age range of 7-9 years were selected from the community in a targeted manner and randomly divided into four groups (large visual illusion with external focus of attention instruction, large visual illusion with internal focus of attention instruction, small visual illusion with external focus of attention instruction, small visual illusion internal focus of attention instruction) were allocated.The current research was conducted in five different phases of pre-test, acquisition, retention, transfer and dual task. results a mixed two-way analysis of variance (ANOVA) repeated measure, showed that in all phases, especially the dual task, the two groups of external focus of attention with  large  and  small visual illusion performed better than other groups. These findings showed the importance of external attention and  additive Effects of an  External Focus and  visual illusions in Learning a Motor Skill, which may be platform for encourages implicit learning mechanisms, it is recommended that physical education coaches use psychological variables (external focus of attention and visual illusions) in practicing  golf  putting  skills.

    Keywords: Acquisition, Dual Task, Visual Illusion, Focus of Attention
  • Bita Arabnarmi*, Elahe Bandali Pages 161-187

    The aim of this study was to examine sport hero/ine’s features and barriers to achieve their status based on students’ viewpoints. 300 students participated and wrote about obstacles of achieving the status of their hero/in through answering open questions. Data were analyzed using descriptive-analytical method and using Van Dijk's theoretical model (2004) in the framework of critical discourse analysis considering macro and micro levels. In describing the sports hero/ine, the women pointed to physical, facial, and behavioral-moral traits, respectively. Also men pay more attention to behavioral-moral, faces and personalities than other traits. The frequency of describing physical, facial, and behavioral-moral traits was significantly higher than other traits. Barriers were divided into 6 classes. Based on the Proportion test, Economic, socio-cultural and personal barriers make the hero's position significantly more difficult than other barriers. Analysis according to macro level of Van Dijk square represented that emphasizing negative properties of Them has the highest frequency among other properties. Participants have used micro strategies of fallacies, victimization, generalization and lexicalization to express barriers. The variables governing the minds of participants and how they are applied in the language suggest that they create inappropriate conditions for making a pattern to be hero/ine.

    Keywords: Sport Hero, ine, Critical Discursive Analysis, Van Dijk's Theoretical Model, Television, Students
  • Helena Khosravi, Farshad Emami*, Seid Emad Hosaini, Mohsen Esmaeili Pages 188-209

    The purpose of this study was to develop a model in the field of intellectual property in Iranian sports. The research method was quantitative, descriptive correlational using structural equation modeling. The statistical population was all individuals who had scientific or executive activities in the field of sports law. Due to the limited population of the research, the number of samples was considered equal to the population and finally 72 people participated in the research by theoretical sampling. A researcher-made questionnaire was used to collect research data. This questionnaire was taken from a qualitative research conducted by the research team in the first phase of this research. The face and content validity of the questionnaire was confirmed by a panel of experts and the reliability of the questionnaire was calculated using Cronbach's alpha methods, composite reliability and factor loading of items. In order to analyze the data, structural equation modeling with PLS software was used. The model of intellectual property in sports included 8 dimensions of international institutions, public culture and education, legislation, commercialization, development of sports industry, creativity and innovation, organizational-structural support and forms of intellectual property of sports that effectiveness of which was confirmed. Paying attention to this model can provide an effective understanding of the field of intellectual property rights in the sports community

    Keywords: Laws, Intellectual Property Rights, Sport Rights, Grounded Theory
  • Hamidreza Mirsafian*, Mohammamdhosein Mirsoleimani Pages 210-228

    This study aimed to measure the effect of educational intervention of the concepts sport law on coaches’ attitude, knowledge and behavior. The method of this study was quasi-experimental, including two groups, and pretest-posttest, as well as follow-up study. Hence, 50 coaches from Eghlid, Fars province were selected by availability sampling method, then accidentally divided in two experimental and control groups. A researcher made educational protocol employed in this reseach for educating the concepts of sport law. Also, for measuring the efficiency of the educational protocol, a questionnaire for measuring the coaches’ attitude (researcher made), a questionnaire for measuring the knowledge of coaches (Mirsafian, 2018), as well as a researcher made check list employed for measuring the behavior of coaches. The Covariance analyzing test as well as Repeated Measure ANOVA employed for analyzing the data provided by research’s instruments. The results indicated that educational intervention of sport law concepts significantly effect on changing the coaches’ attitude, improve their knowledge and consequently, changing their behavior after participating in 8 educational sessions. Furthermore, effect of mentioned educational intervention was stable after 3 months from finishing the educational sessions.

    Keywords: Damage, Fault, Legal Duties, Legal Liability, Negligence