فهرست مطالب

Veterinary Research - Volume:10 Issue: 2, Spring 2009

Iranian Journal of Veterinary Research
Volume:10 Issue: 2, Spring 2009

  • تاریخ انتشار: 1388/04/17
  • تعداد عناوین: 15
|
  • آرش خردمند، مجید طاعتی، همایون بابایی صفحه 103
    در مطالعات اخیر، خواص آنتی اکسیدانی گرلین نشان داده شده است. در مطالعه حاضر، تاثیر تجویز طولانی مدت گرلین بر تحرک و سلامت غشاء اسپرم موش های رت در طی انکوباسیون در 37 درجه سانتی گراد بررسی شد. سی موش رت 45 روزه از نژاد ویستار به دو گروه کنترل و درمان تقسیم شدند. به موش های گروه درمان روزانه 1 نانومول گرلین به مدت 10 روز پشت سر هم و به گروه کنترل همان حجم سالین نرمال به شکل زیر جلدی تزریق شد. جمع آوری اسپرم پس از کشتن موش ها در روزهای 5، 15 و 40 پس از آخرین تزریق انجام شده و خصوصیات اسپرم در ساعات صفر، سه و پنج پس از انکوباسیون در 37 درجه بررسی شدند. حرکات کلی و پیشرونده اسپرم ها به طور معنی داری در ساعات 3 و 5 در روز پنجم در گروه درمان بالاتر بود (P<0.05). در ساعت 3 انکوباسیون در روز 15، تنها حرکات کلی اسپرم ها در گروه درمان نسبت به کنترل بالاتر بود. سلامت غشاء اسپرم توسط آزمون تورم در فشار هیپواسموتیک (HOS test) ارزیابی شد. متوسط درصد اسپرم های HOS مثبت در گروه درمان در روزهای 5 و 15 در ساعات صفر، 3 و 5 انکوباسیون به طور معنی داری بالاتر بود (P<0.05). اما این میزان در روز 40 بین دو گروه معنی دار نشد. همبستگی بالا در ساعات 3 و 5 در روز 5 بین حرکت پیشرونده اسپرم (94/0 و 92/0 = r، P<0.0001) و نیز حرکات کلی اسپرم ها (78/0 و 81/0 = r، P<0.01) با آزمون HOS در گروه درمان مشاهده شد. این نتایج را می توان به خواص آنتی اکسیدانی گرلین بر روی اسپرم های رت به ویژه بر غشاء آن مربوط دانست که باعث حفاظت غشاء اسپرم ها در برابر آسیب های ناشی از اکسیداسیون در طی انکوباسیون و در نتیجه افزایش معنی داری در میزان HOS شده است. این عوامل احتمالا باعث افزایش میزان تحرک اسپرم ها در طی 5 ساعت انکوباسیون شده است.
    کلیدواژگان: گرلین، اسپماتوزوئید، آنتی اکسیدان، رت، آزمون HOS
  • باراهیم روغنی، محمد جواد ضمیری صفحه 110
    این آزمایش با هدف تعیین اثرات افزودنی میکروبی دارای باکتری تولید کننده اسید پروپیونیک و اسید فرمیک بر ترکیب شیمیایی، میزان ناپدید شدن شکمبه ای ماده خشک، و قابلیت هضم سیلاژ ذرت در گوسفند انجام شد. گیاه کامل ذرت به مدت 60 روز در کیسه های پلاستیکی سیلو شدند. تیمارها شامل 1- گیاه کامل ذرت بدون افزودنی، 2- گیاه کامل ذرت که به آن افزودنی میکروبی دارای Propionibacterium acidipropionici و Lactobacillus plantarum و به میزان 3 1010 واحد تشکیل دهنده کلنی در هر گرم علوفه در هنگام سیلو کردن اضافه شد و 3- گیاه کامل ذرت که در هنگام سیلو کردن اسید فرمیک (98 درصد) به میزان 4/2 لیتر به هر تن گیاه اضافه شده بود. تیمار 3 دارای بالاترین (P<0.05) میزان پروتئین خام، اسید لاکتیک، کل اسیدهای تخمیری، بازده ماده خشک و pH نسبت به سایر تیمارها بود. تیمار 2 دارای پایین ترین میزان pH و اسید بوتیریک و بالاترین میزان اسید پروپیونیک بود. (P<0.05) اتانول در هیچ یک از سیلوها وجود نداشت. قابلیت هضم پروتئین خام تحت تاثیر تیمار قرار گرفت و در تیمار 1 بالاتر از بقیه بود (P<0.05) در حالی که قابلیت هضم عصاره اتری در تیمارهای 1 و 3 بالاتر از تیمار 2 بود (P<0.05). تجزیه پذیری موثر (ED) ماده خشک در تیمار 3 بالاتر از بقیه بود. (P<0.05) تخمیر در تمام سیلوها مناسب بود و مواد سیلو شده به خوبی و در حد قابل قبولی حفظ شدند و تیمار 2 پس از باز شدن ثبات هوازی بهتری داشت. به طور کلی شدت و میزان اثر گذاری بر ارزش غذایی و سایر مولفه های کیفیت سیلوها با افزودن اسید فرمیک نسبت به افزودنی میکروبی بالاتر بود اما به علت تولید میزان بالاتر (P<0.05) اسید پروپیونیک با کاربرد افزودنی میکروبی که خاصیت ضد مخمری بالایی دارد، انتظار می رود که پایداری هوازی بالاتری در مورد سیلاژهای عمل آوری شده با افزودنی میکروبی تولید کننده اسید پروپیونیک مخصوصا در مناطق گرمسیر حاصل گردد
    کلیدواژگان: افزودنی های سیلاژ، اسیدفرمیک، باکتری های تولید کننده اسید پروپیونیک، قابلیت هضم
  • ابراهیم دوگان، یومیت پلات، زکریا نور صفحه 119
    هدف از این مطالعه، بررسی فعالیت آنزیم های اسپارتات-آمینو ترانسفراز (AST)، گاما گلوتامیل ترانسفر (GGT)، آلکالین فسفاتاز قلیایی (ALP)، لاکتات دهیدروژناز (LDH) و اسید فسفاتاز (AcP) و شاخص های مایع منی (حجم، pH، غلظت، تعداد کل اسپرم ها (TSN)، تحرک رو به جلو، اسپرم های مرده، اختلالات ریخت شناسی تام (TMD) و آزمون تورم هیپواسموتیک (HOST)) در مایع پلاسمای منی اسب های عربی بود. علاوه بر این، همبستگی میان فعالیت های آنزیمی و شاخص های مایع منی نیز مورد بررسی قرار گرفت. مطالعه بر روی هفت نریون سالم عربی بارور که بین 11 تا 17 سال سن داشتند انجام شد. اسب ها از مزرعه کاراکابی واقع در بورسا، ترکیه انتخاب شدند. در مجموع 21 نمونه منی در طول ماه های تولید مثلی اسفند تا اردیبهشت جمع آوری شد. همبستگی منفی معنی داری میان حجم مایع منی و غلظت TMD، AST، ALP (P<0.05) و LDH (P<0.01) مشاهده گردید. همبستگی معنی داری میان pH و نسبت اسپرم های زنده:مرده، فعالیت GGT (P<0.05) و تحرک رو به جلو اسپرم (P<0.01) دیده شد. همچنین همبستگی معنی داری میان نسبت اسپرم زنده:مرده و TSN، HOST (P<0.05)؛ TSN و ALP، AcP (P<0.01)؛ تحرک اسپرم و HOST (P<0.01)، GGT (P<0.01)، AST و AcP، LDH، AcP (P<0.01)؛ GGT و LDH (P<0.05)؛ ALP و LDH، AcP (P<0.01) و LDH و AcP (P<0.01) به دست آمد. به استثناء pH و HOST، میان فعالیت آنزیمی و پارامترهای مایع منی در ماه های مختلف همبستگی مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: نریون، پلاسمای منی، پارامترهای منی، فعالیت آنزیمی
  • زهرا مینوش سیاوش حقیقی، عباس توسلی*، عبدالحمید شوشتری، محمدعلی بهمنی نژاد، سید حسین مرجانمهر صفحه 125

    در این مطالعه جدایه IR499 از ویروس بیماری بورس عفونی، به منظور بررسی دقیق تر روند بیماری زایی و تعیین خصوصیات ویروس از لحاظ حدت، در مراحل اولیه بعد از عفونت، به روش ایمونوهیستوشیمی و با نشان دادن روند ظهور و بروز آنتی ژن ویروسی، در بافت های بدن جوجه های SPF مورد ارزیابی تجربی قرار گرفت. بدین منظور تعداد 15 قطعه جوجه چهار هفته، با ویروس بسیار حاد IR499 به میزان 103 EID50 در 100 میکرولیتر، به روش چشمی/بینی تلقیح شدند. تعداد 5 قطعه جوجه نیز به عنوان گروه کنترل با مقدار مساوی PBS، تلقیح شدند. پس از خونگیری، در ساعات 3، 6، 12، 24و 48 بعد از تلقیح ویروس از ارگان های بورس، لوزه های سکومی، کبد، طحال، تیموس و عضله ران، نمونه برداری به منظور رنگ آمیزی ایمونوپراکسیداز صورت گرفت. در این مطالعه آنتی ژن ویروس اولین بار 3 ساعت بعد از تلقیح ویروس در سلول های لنفی لوزه های سکومی (ارگان مطلوب ویروس برای تکثیر اولیه) و سلول های کوپفر کبد پدیدار گردید. سیگنال های مثبت حاکی از وجود ویروس در بورس، اولین بار 6 ساعت بعد از تلقیح مشاهده شد که بیانگر وقوع ویرمی اولیه است. پس از ویرمی ثانویه، ویروس برای اولین بار، 12 ساعت بعد از تلقیح در طحال و تیموس دیده شد. این یافته ها در مراحل ابتدایی عفونت ویروس IR499، این سویه را به عنوان یک سویه بسیار حاد ویروس گامبورو با روند بیماری زایی گسترده و سریع در سطح in vivo تایید نمود.

    کلیدواژگان: بیماری بورس عفونی، ویروس بسیار حاد بیماری بورس عفونی، پاتوژنز، ایمونوهسیتوشیمی
  • مونیراپا ناگاراج، باساناگودا شاراناگودا، هانونانتاپا منجوناث، میلاد منافی صفحه 132
    ماست یک محصول لبنی منحصر بفردی است که در تمام دنیا مصرف شده و میزان مصرف آن به علت اثرات مفید آن روی سلامتی رو به افزایش است. معمولا مواد جامد بدون چربی شیر نیز به ماست اضافه می شود که دارای حدود 7/5 درصد لاکتوز هیدرولیز نشده می باشد. لاکتوز توسط آنزیم لاکتاز هیدرولیز می شود. کمبود لاکتاز در افراد حساس به لاکتوز باعث ناراحتی های گوارشی شده و موجب کاهش مصرف ماست حاوی لاکتوز هیدرولیز نشده توسط این افراد می شود. در این مطالعه تولید ماست با لاکتوز کم (هیدرولیز شده) به روش هیدرولیز آنزیمی لاکتوز با استفاده از مواد و روش های استاندارد مورد بررسی قرار گرفت. در میان سطوح مختلف آنزیمی که مورد آزمایش قرار گرفتند (از 12/0 تا 56/0 درصد مخلوط ماست با دامنه افزایش 04/0 درصد) مقادیر 16/0، 32/0 و 52/0 درصد به ترتیب جهت هیدرولیز 50، 70 و 90 درصد از لاکتوز موجود در ماست مناسب شناخته شد. ماست کم لاکتوز (LHY) تهیه شده از ماست هیدرولیز شده به میزان 50 و سپس 70 درصدی به طور معنی داری (P<0.05) امتیازهای بالاتری از نظر پیکره، بافت، طعم و تمام شاخص های قابل قبول نسبت به نمونه شاهد داشت. در صورتی که در ماست با 90 درصد LHY به طور معنی داری امتیازهای کمتری از نظر چشایی کسب کرد اما درجات مختلف لاکتوز هیدرولیز شده اثری روی رنگ و ظاهر ماست نداشت. هیدرولیز لاکتوز زمان تشکیل ژل را به میزان 30 تا 45 دقیقه کاهش داد در صورتی که این مقدار در گروه شاهد 210 دقیقه بود (P<0.05). قوام ماست توسط اندازه گیری میزان نفوذ (میلی متر در 5 ثانیه) با استفاده از یک پروب (مخروط) نفوذ کننده اندازه گیری شد. ماست دارای 50، 70 و 90 درصد لاکتوز هیدرولیز شده به طور معنی داری (P<0.05) میزان نفوذ را به ترتیب تا 280، 325 و 395 میلی متر بر 5 ثانیه در مقایسه با نمونه شاهد (195 میلی متر بر 5 ثانیه) افزایش داد. میزان آب پنیر جدا شده نیز با میزان هیدرولیز لاکتوز افزایش یافت (P<0.05).
    کلیدواژگان: ماست، لاکتوز، هیدرولیز آنزیمی، خصوصیات کیفی ماست
  • محمدسعید حیدرنژاد، جان پرسر صفحه 137
    با استفاده از دو سیستم مستطیلی شکل با آب جریاندار و دو نوع روش تغذیه ای دستی و اتوماتیک فعالیت چشم داشت به غذا (FAA) در ماهی قزل آلای رنگین کمان مورد بررسی قرار گرفت. ماهیان در دو روز و دو مکان معین از هر سیستم تغذیه شدند و پراکنش ماهیان، تعداد ضربات حاصله جهت دسترسی به غذا در روش اتوماتیک، مجموع رفتارهای تهاجمی و سرعت شناگری ماهیان اندازه گیری گردید. نتایج نشان داد که فعالیت چشم داشت به غذا (FAA) به کمک روش های معمول ذکر شده در میان ماهیان پدیدار نمی گردد. تحقیق حاضر نشان می دهد که بر خلاف مطالعات قبلی، ظهور (FAA) به تعداد ضربات وارده جهت دسترسی به غذا توسط ماهیان در روش اتوماتیک، موقعیت ماهیان در سیستم تغذیه ای و یا فعالیت شناگری آن ها بستگی نداشته بلکه به سرعت شناگری و رفتارهای تهاجمی آن ها ارتباط دارد.
    کلیدواژگان: فعالیت چشم داشت به غذا (FAA)، تغذیه اتوماتیک، رفتارهای تهاجمی، سرعت شناگری، ماهی قزل آلای رنگین کمان
  • محمدرضامخبر دزفولی، علی حسن پور، محمدقلی نادعلیان، حسام الدین سیفی صفحه 146
    تعداد 24 اسب عرب ایرانی در اسبداری های تهران و تبریز برای تشخیص زخم معده با استفاده از آندوسکوپی معده مورد معاینه قرار گرفتند. در 14 راس از اسب های فوق زخم معده تشخیص داده شد (3/58%). تعداد 10 مورد از زخم ها در منطقه غیر غده ای معده قرار داشت. اسب هایی که سابقه درمان طولانی با داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی داشتند، وقوع بالایی در منطقه غده ای معده را نشان دادند. در این مطالعه وقوع زخم معده در اسب هایی که تحت برنامه فعال ورزشی بودند از بقیه بیشتر بود. تعداد 12 از 14 راس (71%) که مبتلا به زخم معده بودند سابقه برنامه فعال ورزشی داشتند. از نظر آماری اختلافی بین دو گروه فعال ورزشی و غیر فعال وجود نداشت (P>0.05). در اسب های مبتلا به زخم معده نسبت به اسب های سالم تعداد مونوسیت ها به طور معنی داری کمتر و نیز مقادیر غلظت پتاسیم به طور معنی داری بیشتر بود (P<0.05). نتایج این مطالعه نشان داد که فراوانی زخم معده در اسب های ورزشی عرب ایرانی نسبتا بالا می باشد. مطالعات تکمیلی برای ارزیابی اهمیت بالینی زخم معده در این اسب ها مورد نیاز می باشد.
    کلیدواژگان: زخم معده، اسب عرب ایرانی، وقوع، هماتولوژی، بیوشیمیایی
  • مهندس مهدی قنبری، مسعود رضایی، مهندس منصوره جامی، رجب محمدنظری صفحه 152
    باکتری های اسید لاکتیک باکتری های گرم مثبت، فاقد حرکت و عدم تولید کننده اسپور هستند که اسید لاکتیک را به عنوان محصول اصلی و یا یکی از محصولات نهایی متابولیسم خود تولید می کنند. در این مطالعه حضور سویه های لاکتوباسیل در محتویات روده دو گونه از ماهیان خاویاری ساکن دریای خزر، فیل ماهی (Huso huso) و تاس ماهی ایرانی (Acipenser persicus) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که گونه های مختلفی از لاکتوباسیل ها با فراوانی نسبتا زیادی در محتویات روده ماهیان خاویاری مورد بررسی وجود داشتند، به طوری که میزان کلی لاکتوباسیل ها برای فیل ماهی و تاس ماهی ایرانی به ترتیب 3/105 و 4/106 cfu/g بود. خصوصیات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی 84 سویه لاکتوباسیل جدا شده از محتویات روده فیل ماهی و تاس ماهی ایرانی نشان داد که این سویه ها را می توان به دو گروه متابولیکی هتروفرمنتاتیوهای اجباری و هتروفرمانتاتیو های اختیاری تقسیم بندی کرد. بیشترین میزان فراوانی در میان سویه های جدا شده را Lactobacillus sakei و Lactobacillus plantarum تشکیل می دادند. در این مطالعه حضور لاکتوباسیل ها در محتویات روده فیل ماهی و تاس ماهی ایرانی برای اولین بار گزارش شده است.
    کلیدواژگان: لاکتوباسیل ها، فیل ماهی، تاس ماهی ایرانی، دریای خزر
  • سمیه کامران آزاد، شعبان رحیمی*، محمدامیر کریمی ترشیزی صفحه 158

    به منظور ارزیابی تاثیر بذر کتان (FS: Flaxseed) و کانولا (CS: canola seed) بر عملکرد، پروفیل اسید چرب گوشت، محتوای لیپیدی سرم و پاسخ ایمنی جوجه های گوشتی علیه گلبول قرمز خون گوسفندی (SRBC: sheep red blood cell) آزمایشی به مدت 42 روز انجام گردید. تعداد 324 جوجه یک روزه به صورت تصادفی با شش جیره غذایی مختلف شامل C (گروه شاهد)، CS1 (5/7% CS)، CS2 (15% CS)، CS-FS (مخلوط 10% CS و FS)، FS1 (5/7% FS) و FS2 (15% FS) تغذیه شدند. جیره های حاوی بذر کتان و کانولا تاثیر منفی بر پارامترهای عملکردی داشتند، به طوریکه تغذیه با بذر روغنی منجر به کاهش معنی دار (P<0.01) افزایش وزن بدن و افزایش ضریب تبدیل غذایی نسبت به گروه شاهد گردید. با این حال میزان غذای مصرفی تفاوت معنی داری بین گروه های آزمایشی نداشت (P>0.05). افزودن بذر کتان و بذر کانولا منجر به افزایش معنی داری در محتوای اسید چرب امگا-3 به فرم اسید لینولنیک و کاهش در غلظت اسید آراشیدونیک و نسبت بین اسید چرب امگا-6 به امگا-3 گردید (P<0.01). محتوای لیپیدی سرم و تیتر آنتی بادی علیه SRBC تحت تاثیر جیره های غذایی قرار نگرفت (P>0.05).

    کلیدواژگان: طیور گوشتی، پاسخ ایمنی، اسیدهای چرب امگا، 3، عملکرد، محتوی لیپیدی سرم
  • مرتضی کیوانلو، غلامرضا هاشمی تبار، غلامرضا رزمی صفحه 166
    میزبان های اصلی انگل اکینوکوکوس گرانولوزوس گوشتخواران مانند سگ، گرگ و روباه هستند. چون تشخیص تخم این انگل با روش آزمایش مدفوع امکان پذیر نیست؛ بنابراین در مطالعه حاضر، آزمایش دات-بلاتینگ برای کوپروآنتی ژن های اختصاصی اکینوکوکوس گرانولوزوس در مدفوع سگ مورد ارزیابی قرار گرفته است. سه توله 2 تا 3 ماهه با استفاده از داروی پیپرازین علیه نماتودهای روده ای درمان شدند و پس از گذشت چند روز مدفوع آن ها به عنوان نمونه قبل از عفونت جمع آوری گردید. یک هفته پس از درمان، سه توله سگ با کبد و ریه آلوده به کیست هیداتید به مدت چند روز تغذیه شدند. در پایان هر هفته (تا 5 هفته) مدفوع آن ها به عنوان نمونه پس از عفونت جمع آوری گردید. پروتئین های محلول در نمونه های قبل و پس از عفونت آماده شد و آزمایش دات-بلاتینگ روی گونه ها انجام گردید. همچنین 15 نمونه مدفوع ارجاعی از بیمارستان دامپزشکی رازی مشهد ابتدا مورد آزمایش تخم کرم قرار گرفتند و سپس آزمایش دات-بلات بر روی آن ها انجام شد. برای تشخیص بافته های پروتئینی انگل، آزمایش SDS-PAGE انجام شد. بر اساس نتایج به دست آمده از هفته اول تا پنجم پس از عفونت، افزایش لکه های رنگی در سگ های عفونی شده مشاهده می شود. از 15 نمونه ارجاعی از درمانگاه خصوصی، در 4 نمونه واکنش مثبت رنگی در آزمایش دات-بلاتینگ مشاهده گردید، و همین 4 نمونه در آزمایش میکروسکوپیک تخم کرم نیز مثبت بودند. در آزمایش SDS-PAGE، چهار باند در نمونه های مدفوع هفته پنجم پس از عفونت مشاهده گردید. وزن مولکولی باندها به ترتیب 14، 22، 36 و 45 کیلو دالتون بود. نتایج این تحقیق دلالت بر این دارد که آزمایش دات-بلاتینگ روش مناسبی برای تشخیص سگ های آلوده به اکینوکوکوس کرانولوزوس نمی باشد و توصیه می گردد که جهت تشخیص کوپروآنتی ژن های اکینوکوکوس گرانولوزوس از روش کوپروآنتی ژن-الیزا استفاده گردد.
    کلیدواژگان: اکینوکوکوس، گرانولوزوس، کوژروآنتی ژن، دات، بلاتینگ، سگ
  • مهران درست قول، رحیم پیغان، فروغ پاپهن، لیلا خلیلی صفحه 172
    هدف از این تحقیق مطالعه ساختار ماکروسکوپی و میکروسکوپی تخمدان ماهی شیربت رودخانه کارون و تغییرات آن طی سیکل سالیانه تولیدمثلی می باشد. برای این منظور 120 قطعه ماهی شیربت با میانگین وزنی 0/835 تا 0/1012 گرم طی ماه های مختلف سال از رودخانه کارون گرفته شده و به طور زنده به آزمایشگاه منتقل گردیدند. پس از انجام مطالعات بیومتریک، وزن و مشخصات ظاهری گنادها مشاهده و به ثبت رسید. سپس نمونه های بافتی از سه بخش قدامی، میانی و خلفی گناد هر ماهی برداشت و در محلول پایدارکننده بوئن پایدار شدند. جهت انجام مطالعات میکروسکوپیک، مقاطع پارافینی 5 میکرومتری مورد رنگ آمیزی های هماتوکسیلین-ائوزین و پریودیک اسید شیف قرار گرفتند. نتایج این مطالعه نشان داد که شاخص گنادوسوماتیک از 080/0 ± 35/0 درصد تا 321/0 ± 25/2 درصد تغییر کرده بطوریکه بیشترین مقدار آن در خرداد ماه مشاهده گردید. سیکل سالیانه بلوغ تخمدان ماهی شیربت از نظر بافت شناسی به 7 مرحله تقسیم شد. دوره تخم ریزی ماهی شیربت از اواخر اردیبهشت ماه آغاز و تا اوایل مرداد ماه ادامه می یابد، که حاکی از وجود یک فصل تخم ریزی طولانی برای ماهی شیربت می باشد. تخمدان ماهی شیربت از نوع همزمان گروهی بوده و در یک فصل تولیدمثلی چندین تخم ریزی را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: Barbus grypus، سیکل سالیانه، تخمدان، تولید مثل ماهی
  • مقاله کوتاه
  • رحیم پیغان، لیلی نبوی، کلثوم جمشیدی، سهراب اکبری صفحه 180
    کیجار ماهی (Saurida undosquamis) یکی از ماهیان مهم اقتصادی خلیج فارس به حساب می آید که در سال های اخیر آلودگی این ماهی به کیست های بیضی شکل، مدور و کشیده انگل میکروسپوریدیا در حفره بطنی مورد توجه قرار گرفته است. با توجه به اهمیت آلودگی به انگل های زیر شاخه میکروسپورا در بازار پسندی ماهی، اختلالات متعددی که در سلامتی ماهی ایجاد می کند و احتمال انتقال آلودگی به ماهیان پرورشی و با ارزش دیگر، لزوم تحقیق در مورد شناسایی انگل و تعیین میزان تقریبی شیوع آلودگی ماهیان منطقه ضروری می باشد. برای این تحقیق 50 قطعه کیجار ماهی تازه از بازارهای نواحی مختلف شهر اهواز در دفعات متوالی تهیه و به آزمایشگاه منتقل گردید. در آزمایشگاه اندام های داخلی ماهی شامل کبد، کلیه ها، طحال، روده ها، گنادها و عضلات از نظر آلودگی به میکروسپوریدیا با روش گسترش مرطوب و خشک (رنگ آمیزی گیمسا) مورد بررسی قرار گرفتند. از کیست های انگل مقطع پاتولوژیک تهیه و به روش هماتوکسیلین-ائوزین رنگ آمیزی گردید. نمونه هایی از کیست نیز در گلوترآلدهید 3% ثبیت شده و با میکروسکوپ الکترونی مشخصات اسپورها مطالعه گردید. بر اساس نتایج به دست آمده درصد کل آلودگی به این تک یاخته 44%، در محوطه حفره بطنی یا پریتونیوم 16%، معده 2%، گنادها 4%، روده 8%، طحال 2%، عضلات 10% و کبد 2% بوده است. کیست های مشاهده شده بیضی شکل بوده و قطر بزرگ آن ها به طور متوسط 8/1 ± 3/4 میلی متر (حداکثر قطر 10 میلی متر) بوده است. اندازه قطرهای اسپورها نیز به طور متوسط 3/1 × 4/2 میکرومتر به دست آمد. تعداد چرخش لوله قطبی داخل اسپور 6 تا 8 چرخش و در یک ردیف بودند. گونه انگل بر اساس مشخصات کیست در مقاطع بافتی و خصوصیات اسپورهای آن در زیر میکروسکوپ نوری و الکترونی، گونه گلوجه آتشخیص داده شد.
    کلیدواژگان: گونه گلوجه آ، میکروسکوپ الکترونی، ماهی کلیجار، خلیج فارس، میکروسپوریدیا
  • دکترغلامرضا نجفی، وحید نجاتی صفحه 186
    در این مطالعه هشت گوسفند (بالای 1 سال) از هر دو جنس نر و ماده برای مطالعه و توصیف وزن، موقعیت و شاخه های عصبی عقده عصبی گردنی قدامی مورد کالبدگشایی قرار گرفتند. عقده عصبی گردنی قدامی در زیر غده بزاقی تحت فکی پیدا شد. این عقده در قسمت داخلی-پایینی حباب صماخی و در قسمت پایینی گودی اطلسی قرار گرفته بود. در سه حیوان مورد مطالعه عقده عصبی در ناحیه پشتی قاعده غضروف اپیگلوت، قسمت داخلی زایده وداجی و شریان های کاروتید خارجی و پس سری قرار گرفته بود. عقده عصبی گردنی قدامی، به صورت کشیده یا بادامی شکل و به رنگ قرمز تیره بود. میانگین وزن، طول، عرض و ضخامت عقده عصبی گردنی قدامی در گوسفند به ترتیب 01/0 ± 12/0 گرم، 34/0 ± 52/8 میلی متر، 03/0 ± 31/2 میلی متر و 03/0 ± 00/2 میلی متر بود. مشخص شد که شاخه های عصبی عقده گردنی قدامی شامل اعصاب کاروتید داخلی، کاروتید خارجی و وداجی است.
    کلیدواژگان: آناتومی ماکروسکوپیک، عقده عصبی گردنی قدامی، گوسفند
  • گزارش علمی
  • عبدالعلی ملماسی، علیرضاخسروی، مسعود سلک غفاری، آیدین شجاعی تبریزی صفحه 189
    یک روباه قرمز سه ماهه نر که در تماس نزدیک با یک گربه نژاد ایرانی بود با جراحات پوستی غیر خارش دار چند کانونی گرد در نواحی سر، صورت و اندام های حرکتی به بیمارستان حیوانات کوچک دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران ارجاع شد. مجموعه کاملی از آزمایش های پوستی شامل آزمایش لامپ وود، بررسی میکروسکوپی مستقیم و کشت قارچ از بیمار به عمل آمد. در کشت قارچ، میکروسپوروم کنیس به عنوان عامل پاتوژن شناسایی شد. بیمار با استفاده از کتوکونازول خوراکی و موضعی به مدت چهار هفته درمان شد. پس از پایان دوره درمانی جراحات جلدی به طور کامل بهبودی یافتند و در بررسی های بعدی شواهدی از پیدایش دوباره بیماری مشاهده نشد. آگاهی از این نکته که گربه ها می توانند حامل بدون علامت میکروسپوروم کنیس باشند بسیار مهم است. از آنجایی که این حیوانات به طور معمول به عنوان حیوان خانگی دست آموز نگهداری می شوند این امر ممکن است به افزایش احتمال عفونت های قارچی در صاحبان آن ها و سایر حیوانات خانگی منجر شود. این گزارش اولین مورد عفونت میکروسپوروم کنیس و درمان آن در یک روباه قرمز می باشد.
    کلیدواژگان: میکروسپوروم کنیس، روباه قرمز، درماتوفیتوز
  • مسعود سلک غفاری، مهدی مرجانی، مجید مسعودی فرد صفحه 192
    در طب انسانی گزارش های مختلفی از یافته های الکتروکاردیوگرافی مربوط به پنوموتوراکس مانند کاهش یا تغییرات ولتاژ امواج QRS وجود دارد. ولی تغییرات الکتروکاردیوگرافیک همزمان با پنوموتوراکس به ندرت در مقالات دامپزشکی مورد توجه قرار گرفته است. یک قلاده سگ 3 ساله نر نژاد مخلوط با سابقه ای از یک تصادف با اتومبیل ارجاع گردید. در شنود قفسه سینه کاهش صداهای قلب و ریه وجود داشت. در الکتروکاردیوگرام اخذ شده، ایست سینوسی و بلوک درجه یک دهلیزی-بطنی مشاهده شد. در رادیوگرافی قفسه سینه، پنوموتوراکس به عنوان شاخص ترین یافته مطرح گردید. 7 روز بعد از ارجاع اولیه حیوان پنوموتوراکس بر طرف شد و کلیه یافته های الکتروکاردیوگرافیک به محدوده طبیعی خود برگشتند.
    کلیدواژگان: بلوک دهلیزی، بطنی، ایست سینوسی، پنوموتوراکس، سگ
|
  • Kheradmanda., Taatim., Babaei, H Page 103
    Antioxidant properties of ghrelin have been demonstrated in recent studies. In the present study, the effects of chronic administration of ghrelin on the motility and plasma membrane integrity of rat spermatozoa during incubation at 37ºC were investigated. Thirty 45-day-old male Wistar rats were divided into control and treatment groups. Rats in the treatment group were daily injected subcutaneously with 1 nmol of ghrelin for 10 consecutive days and the control rats received normal saline. Sperm was collected after killing of rats on days 5, 15 and 40 after the last injection, and sperm characteristics were examined at 0, 3 and 5 h after incubation at 37ºC. Mass motility and forward progressive movement of spermatozoa were significantly higher in ghrelin-treated animals at 3 and 5 h of incubation on day 5 (P<0.05). After 3 h of incubation on day 15, only mass motility was greater than that of the control group. Plasma membrane integrity was assessed by hypoosmotic swelling (HOS) “water test”. The mean value of HOS reacted spermatozoa was higher in the treatment group on days 5 and 15 during 0, 3 and 5 h of incubation (P<0.05). However, the percentage of HOS-positive spermatozoa was not significantly different on day 40 between groups. There was a high correlation at 3 and 5 h of day 5 between the forward progressive movement (r = 0.92 and 0.94, P<0.0001) as well as overall sperm motility (r = 0.78 and 0.81, P<0.01) with HOS test in the ghrelin-treated animals. These results can be attributed to the antioxidative effects of ghrelin on the rat sperm especially on its plasma membrane which probably protects the sperm plasma membrane against oxidative damage during incubation and causes subsequent significant increase in the HOS test results. This may result in higher sperm motility index during 5 h of incubation.
    Keywords: Ghrelin, Spermatozoa, Antioxidant properties, Rat, HOS test
  • Rowghanie., Zamiri, M. J Page 110
    The effects of a microbial inoculant (containing propionic and lactic acid bacteria) and formic acid on chemical composition, ruminal degradability of dry matter (DM) and nutrient digestibility of corn silage were examined. Whole-plant corn was ensiled for 60 days in plastic polyethylene bags, and three treatments were compared, 1: control (no additive), 2: Propionibacterium acidipropionici plus Lactobacillus plantarum at 3 ´ 1010 cfu/g of fresh forage, and 3: formic acid (98%) at 2.41/t fresh forage. The silages were subjected to chemical analysis, DM degradability and nutrients digestibility in sheep. At the end of ensiling period, treatment 3 had significantly higher (P<0.05) content of crude protein (CP), lactic acid, total acids, DM recovery and pH values than other treatments. Treatment 2 had the lowest pH value, the highest level of propionic acid, and the lowest level of butyric and total acids (P<0.05). No traces of ethanol were detected for neither of silages. CP digestibility was higher (P<0.05) for treatment 1 compared with others, while ether extract (EE) digestibility was higher (P<0.05) for treatments 1 and 3 compared with treatment 2. Effective DM degradability was higher for treatment 3. All silages went under rapid fermentation and were well-preserved and treatment 2 was more stable after opening. The degree of improvement in fermentation using microbial inoculant was lower than formic acid but expected to improve the aerobic stability by inhibition of yeast activity, especially in warm climates.
    Keywords: Silage additives, Formic acid, Propionic acid bacteria, Digestibility
  • Dogani., Polatu., Nur, Z Page 119
    The objective of this study was to investigate aspartate-amino-transferase (AST), g-glutamyl-transferase (GGT), alkaline phosphatase (ALP), lactate-dehydrogenase (LDH) and acid phosphatase (AcP) activities and semen parameters (volume, pH, concentration, total sperm number (TSN), progressive motility, dead sperm, total morphological defect (TMD) and hypo-osmotic swelling test (HOST)) in seminal plasma of Arabian horses. Furthermore, correlations between enzyme activities and semen parameters were examined. The study was performed using seven healthy Arabian stallions of proven fertility, between 11 and 17 years of age, from the Karacabey Stud Farm in Bursa, Turkey. Overall, 21 semen samples were collected from stallions during the breeding season from March to May. A significant negative correlation was observed between semen volume and concentration of TMD, AST, ALP (P<0.05) and LDH (P<0.01). pH showed a significant correlation with live:dead ratio, GGT activity (P<0.05) and progressive motility (P<0.01). All semen concentrations correlated significantly with TSN, TMD, ALP, AcP (P<0.01). Furthermore, significant correlations were found between live:dead ratio and TSN, HOST (P<0.05); TSN and ALP, AcP (P<0.01); progressive motility and HOST (P<0.01), GGT (P<0.001); AST and ALP, LDH, AcP (P<0.001); GGT and LDH (P<0.05); ALP and LDH, AcP (P<0.01) and LDH and AcP (P<0.001). No significant correlation was found between enzyme activities in stallion seminal plasma and semen parameters in different months, except for pH and HOST.
    Keywords: Stallion, Seminal plasma, Semen parameters, Enzyme activity
  • Siavosh Haghighi, Z. M., Tavasolya., Shoshtarya., Bahmaninejad, M. A., Marjanmehr, S. H Page 125

    In this study, immunohistochemistry was used to clarify the early stages of viral kinetics and cyclic course of IBDV, IR499, which has been described earlier as a very virulent strain (vvIBDV). Fifteen, 4-week-old SPF chickens were inoculated with 10³ EID50 of vvIBDV, IR499, via oculo/nasal route. Five birds served as controls, and inoculated with phosphate buffered saline (PBS). The birds were then bled, and tissue samples from bursa of Fabricius, cecal tonsils, liver, spleen, thymus and thigh muscle were harvested at 3, 6, 12, 24 and 48 h post-inoculation (p.i.). Typical positive signals were first observed as early as 3 h p.i. in lymphoid cells of cecal tonsils (the organ of primary affinity) and Kupfer cells of liver. Viral antigens in bursa were first found at 6 h p.i. which represents the occurrence of primary viraemia. After secondary viraemia, the virus appeared in spleen and thymus at 12 h p.i. These findings at early stages of viral infection, represented IBDV, IR499, as a very virulent strain with a rapid and generalized course, at in vivo level.

    Keywords: Infectious bursal disease, Very virulent infectious bursal disease virus, Pathogenesis, Immunohistochemistry
  • Nagarajm., Sharanagoudab., Manjunathh., Manafi, M Page 132
    Yoghurt is a unique fermented dairy product, consumed throughout the world and the trend of consumption is increasing due to its unique health benefits. Yoghurt mix is often supplemented with MSNF (milk solids-non-fat), it may contain as much as 5.7% unhydrolysed lactose. Lactose can be hydrolysed with an enzyme lactase. Deficiency of lactase in lactose-intolerant persons leads to gastrointestinal disorders; such consumers may find it difficult to consume lactose unhydrolysed yoghurt. The production of lactose hydrolysed yoghurt by pre-hydrolysing of lactose in the yoghurt mix by enzymatic hydrolysis of lactose was studied using standard materials and methods. Among the different levels of enzyme examined (0.12 to 0.56% of yoghurt mix with increment of 0.04% at each level), 0.16, 0.32 and 0.52% were found suitable to hydrolyse 50, 70 and 90% lactose in the yoghurt mix, respectively. Lactose hydrolysed yoghurt (LHY) prepared from 70% followed by 50% lactose hydrolysed mix (LHM) had significantly higher scores for body and texture, flavour and overall acceptability than control (P<0.05). However, 90% LHY secured significantly lower scores for sensory scores (P<0.05) and lactose hydrolysis in mix had no effect on colour and appearance of yoghurt at all levels of hydrolysis. Lactose hydrolysis reduced the setting time by 30-45 min over control (210 min) (P<0.05). The curd strength was checked by measuring penetration (mm/5sec) using a cone penetrometer. The yoghurt from 50, 70 and 90% LHM had shown significantly increased penetration of 280, 325 and 395 mm/5sec as compared to control (195 mm/5sec) and the amount of whey separation increased as the degree of lactose hydrolysis increased (P<0.05).
    Keywords: Lactose hydrolysed yoghurt, Lactose hydrolysed mix, Lactose unhydrolysed mix, Lactose hydrolysis
  • Heydarnejad , Purser, G. J Page 137
    Food anticipatory activity (FAA) was assessed in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) in two small raceways using demand-feeding (T2) and hand-feeding (t2). The fish of both raceways were subjected to restricted feeding (RF) at two times in two places and the fish distribution and/or trigger actuation, total agonistic behaviour between fish, and swimming speed were measured. Food anticipatory activity did not appear clearly when using the usual measures. The present study suggests that the expression of FAA is not limited to trigger actuations, fish positioning or swimming activity but may also be described by swimming speed and agonistic behaviour.
    Keywords: Food anticipatory activity (FAA), Self, feeders, Agonistic acts, Swimming speed, Rainbow trout
  • Mokhber Dezfouli, M. R., Hassanpoura., Nadalian, M. Gh, Seifi, H. A Page 146
    Gastric endoscopy was performed in the 24 Persian Arab horses from several race training in Tehran and Tabriz for detection of gastric ulcer. Gastric ulcer was evident in 14 Persian Arab horses (58.3%). Ten out of 14 ulcers were in nonglandular region of the stomach. The horses with the history of long term treatment with non-steroidal anti-inflammatory drugs (NSAIDs) had high prevalence of the gastric ulcer in the glandular mucosa. In this study the prevalence of gastric ulceration was higher in horses with active training program than others. Twelve out of 14 (71%) horses with gastric ulcers had a history of active training. The difference of two groups in respect to training was not statistically significant (P>0.05). The number of monocytes was significantly lower and concentrations of potassium were significantly higher in horses with gastric ulcer (P<0.05). The results of this study showed that the frequency of gastric ulceration in the training Persian Arab horses was relatively high. Further studies are required to evaluate the clinical importance of ulcer in these horses.
    Keywords: Gastric ulcer, Persian Arab horse, Frequency, Haematology, Biochemistry
  • Ghanbarim., Rezaeim., Jamim., Nazari, R. M Page 152
    Lactic acid bacteria are characterized as gram-positive, usually non-motile, non-sporulating bacteria that produce lactic acid as a major or sole product of their fermentative metabolism. In this study, the presence of lactobacilli were investigated in the intestines of beluga (Huso huso) and Persian sturgeon (Acipenser persicus), inhabiting Caspian sea. The obtained data showed that various species of lactobacilli populations were found at high levels in the intestines of fishes. Total number of lactobacilli was about 105.3 and 106.4 cfu/g of intestinal content for beluga and Persian sturgeon, respectively. Physiological and biochemical characteristics of 84 strains isolated from intestines of beluga and Persian sturgeon revealed that these strains can be categorized into 2 metabolic groups; facultative and obligate heterofermentatives. The most common presumptive lactobacilli species were Lactobacillus sakei and Lactobacillus plantarum. The current study is the first report on the isolation of lactobacilli from the intestine of beluga and Persian sturgeon.
    Keywords: Lactobacilli, Beluga, Persian sturgeon, Caspian Sea
  • Kamran Azads., Rahimi, Sh, Karimi Torshizi, M. A Page 158

    A 42-day study was conducted to evaluate the influence of full-fat flaxseed (FS) and canola seed (CS) on broiler performance, fatty acid (FA) profile of meat, serum lipid content and antibody response to sheep red blood cells antigen (SRBC). A total of 324 one-day-old chicks were attributed to 6 experimental groups. C: control (soybean-corn); CS1:7.5% CS; CS2:15% CS; CS-FS:10% FS + 10% CS; FS1:7.5% FS; FS2:15% FS. The diets containing FS and CS had a significant negative effect on performance parameters (P<0.01), however, feed consumption was not significantly (P>0.05) different among treatments. Inclusion of FS and CS significantly increased (P<0.01) the concentration of omega-3 FA and decreased the content of the arachidonic acid and n-6:n-3 polyunsaturated FA ratio. The serum lipid content and antibody titre against SRBC were not affected by dietary oil seeds (P>0.05).

    Keywords: Broiler, Immune response, Omega, 3 fatty acid, Performance, Serum lipid
  • Keywanloom., Hashemi Tabar, G. R., Razmi, G. R Page 166
    Definitive hosts of the Echinococcus granulosus (E. granulosus) parasite are carnivores such as dogs, wolves and foxes. Detection of this parasite through faecal examination is not possible. In this study, dot-blotting test for E. granulosus-specific coproantigens has been evaluated in dog. Three 2–3-month-old puppies were treated with piperazine and then faecal samples were collected as pre-infection samples. Seven days later, hydatid cysts from livers and lungs of sheep were fed to the puppies. Faecal samples were collected weekly for five weeks as post-infection samples. Soluble protein of pre- and post-infection faecal samples were prepared and dot-blotting test was conducted. In parallel experiments, the presence of E. granulosus eggs and also dot-blotting test were evaluated in 15 faecal samples of dogs collected from Razi Veterinary Hospital in Mashhad. For the detection of protein bands in pre-infection and fifth-week post-infection samples, polypeptide profile was analysed by sodium dodecyl sulphate-polyacrylamide gel electrophoresis (SDS-PAGE). The results showed that incremental spot colours was observed in samples of experimentally infected dogs collected from the first to fifth post-infection weeks. In dot-blot analysis of faecal samples in 15 dogs, 4 samples were positive, and also these four samples were positive for E. granulosus eggs. In SDS-PAGE, one band in pre-infection and four bands in fifth-week post-infection samples were observed. The molecular weight of pre-infection sample of experimentally infected dogs was 16 kDa and the molecular weights of the samples collected five weeks post-infection were 14, 22, 36 and 45 kDa, respectively. In conclusion, the results of this experiment showed that the dot-blotting method does not produce a reliable outcome. For evaluation of the specific coproantigens of E. granulosus in dogs, coproantigen-ELISA test is needed.
    Keywords: Echinococcus granulosus, Coproantigens, Dot, blotting, Dog
  • Dorostghoalm., Peyghanr., Papanf., Khalili, L Page 172
    The aim of this investigation was to study macroscopic and microscopic structures of ovaries in Barbus grypus of Karoon river and their changes during annual maturation cycle. For this purpose, 120 adult B. grypus with a mean weight of 835.0 to 1012.0 g, were caught from Karoon river and transferred alive to the laboratory. After biometrical studies, the weights and morphological appearances of gonads were recorded. Then, tissue samples from the anterior, middle and posterior portions of the gonad were excised and fixed in Bouin’s solution. For microscopical studies, 5 µm paraffin sections were prepared and stained with haematoxylin and eosin and periodic acid Schiff (PAS). Gonado-somatic indices, macroscopical and microscopical changes of ovaries were studied during different months of the year. The results showed that gonado-somatic index ranged from 0.35 ± 0.080% in September to 2.25 ± 0.321% in June, and the maximum values were seen in June. Cyclic changes of ovarian maturation were divided into seven stages histologically. Ovarian maturation cycle in B. grypus began in late summer. Spawning period of B. grypus continued approximately from late April to early August, which indicated that B. grypus has a prolonged spawning season. Ovarian type of B. grypus was group synchronous with a capacity for multiple ovulations within a reproductive season.
    Keywords: Barbus grypus, Annual cycle, Ovary, Fish reproduction
  • Peyghanr., Nabavil., Jamshidik., Akbari, S Page 180
    Lizardfish is one of the economically important fishes of Persian Gulf. In recent years, white, ellipsoid, round or elongated nodules were found in body cavity of this fish species which in preliminary microscopic examination were recognized as microsporidia. To determine the approximate prevalence rate of microsporidian infection and to establish its taxonomic position, 50 lizardfish were bought from the local markets of Ahvaz city (the center of Khozestan province – Iran) and transferred to the laboratory for parasitological examination. In the laboratory, internal organs including liver, kidneys, spleen, intestines, gonads and muscles were examined grossly and microscopically for the microsporidian infection using wet and dry smear (stained with Giemsa). Histopathological sections were prepared from the cysts of infected fishes and stained with haematoxylin and eosin to see the arrangement of the spores within the cysts. Some of these small cysts were sampled and fixed in 3% glutaraldehyde for electron microscopic study. According to the results, the total infection rate was 44%. The infection rate in the peritoneum, stomach, gonads, intestine, spleen, muscles and liver were 16, 2, 4, 8, 2, 10 and 2%, respectively. The cysts were mostly ovoid in shape with mean size of 4.3 ± 1.8 mm (0.8 to 10 mm). The spores were ovoid and uninucleate with mean diameter of 2.4 × 1.3 μm. Polar tube coiled between six and eight time, in one row. According to the histopathology and light and electron microscopic studies, the parasite was recognized as Glugea sp.
    Keywords: Glugea sp., Electron microscope, Lizardfish, Persian Gulf, Microsporidia
  • Najafig., Nejati, V Page 186
    In the present study, eight specimens of sheep (>1 year) of both sexes were dissected to provide a comprehensive description of the weight, allocation and nerve branches of the cranial cervical ganglion. The cranial cervical ganglion was found beneath the mandibular salivary gland. It was located ventromedial to tympanic bulla and ventrally to atlantic fossa. In three out of eight animals it was at the dorsal region of the base of epiglottic cartilage, medial to paramastoid process and medial of the external carotid and occipital arteries. The cranial cervical ganglion was fusiform and reddish in colour. The weight, length, width and thickness (Mean ± SE) of the cranial cervical ganglion in sheep were 0.12 ± 0.01 g, 8.52 ± 0.34 mm, 2.31 ± 0.03 mm and 2.00 ± 0.03 mm, respectively. It was found that the branches of the cranial cervical ganglion were internal carotid, external carotid and jugular nerves.
    Keywords: Macroanatomical, Cranial cervical ganglion, Sheep
  • Malmasia., Khosravi, A. R., Selk Ghaffarim., Shojaee Tabrizi, A Page 189
    A 3-month-old male red fox that was in contact with a Persian cat referred to the small animal hospital, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran with multi-focal circular non-pruritic skin lesions and hair loss mainly on the head and extremities. A complete series of dermatologic tests such as Wood’s light examination, direct microscopic examination, and fungal culture were performed. The isolated pathogen was identified as Microsporum canis. The animal was treated using topical and systemic ketoconazole for 4 weeks. After treatment, the lesions were completely disappeared, and there was no recurrence of skin lesions during the follow-up period. It should be noted that asymptomatic cats may carry M. canis, thus may increase the risk of fungal infections for their owners and other pets as well. This is the first documented report of M. canis infection and its treatment in a red fox.
    Keywords: Microsporum canis, Red fox (Vulpes vulpes), Dermatophytoses
  • Selk Ghaffarim., Marjanim., Masoudifard, M Page 192
    In human several kinds of electrocardiographic findings have been reported in association with pneumothorax such as decreased and/or alternating QRS amplitude (electrical alternans). However, electrocardiographic changes concurrent with pneumothorax have rarely been discussed in veterinary literature. A 3-year-old male crossbreed dog was presented with a history of car accident. Thoracic auscultation revealed decreased lung sounds. Heart sounds were also markedly muffled bilaterally. An electrocardiogram revealed sinus arrest in association with first degree atrioventricular block. Pneumothorax was the main finding in thoracic radiographs. Seven days after initial admission, thoracic radiographs revealed that pnuemothorax was resolved and all electrocardiographic abnormalities returned to normal limits.
    Keywords: Atrioventricular block, Sinus arrest, Pneumothorax, Dog