فهرست مطالب

دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران - سال بیست و پنجم شماره 2 (پیاپی 71، تابستان 1391)

مجله دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
سال بیست و پنجم شماره 2 (پیاپی 71، تابستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/06/06
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مرضیه علی خاصی، عباس منزوی، حکیمه سیادت، بی تا فتحی صفحه 77
    زمینه و هدف
    قرارگیری ایمپلنت ها به صورت غیرفعال و بدون استرس در محل خود از اهمیت زیادی برخوردار است. در این مطالعه دقت ابعادی و زاویه ای 2 تکنیک قالب گیری تری باز و تری بسته به وسیله ماده قالب گیری پلی اتر و نیز دقت ثبت جزئیات سطحی دندان حین قالب گیری از ایمپلنت های دندانی مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    یک مدل فلزی با دو ایمپلنت در ناحیه دندان پرمولر دوم و مولر اول ماگزیمم و یک دندان با سطح شیاردار در ناحیه دندان مولر اول سمت مقابل جهت بررسی ثبت جزئیات در نظر گرفته شد. 27 قالب پلی اتر (با قوام متوسط) از این مدل (9 عدد به صورت تری باز و 9 عدد به صورت تری بسته و 9 عدد بعد از باز کردن کوپینگ های قالب گیری) گرفته شد. قالب ها با استفاده از گچ نوع 4 ریخته شد. ثبات ابعادی با استفاده از دستگاه Coordinate Measuring Machine (CMM) و ثبت جزئیات قالب ها با استفاده از دستگاه Video Measuring Machine (VMM) ارزیابی شد. نتایج حاصله آنالیز و با استفاده از آزمون T-test و One-way ANOVA مقایسه شدند.
    یافته ها
    بین دو تکنیک تری باز و تری بسته از لحاظ آماری تفاوت قابل توجهی در ثبات ابعادی وجود داشت (001/0P<). به علاوه تفاوت معنی داری در ثبت جزئیات بین قالب گیری به روش باز و بسته و قالب گیری با و بدون وجود ایمپلنت ها مشاهده نشد (05/0P>).
    نتیجه گیری
    دقت قالب گیری با استفاده از تکنیک تری باز بیش از تری بسته ثبت گردید. وجود ایمپلنت یا عدم وجود آن در ثبت جزئیات سطحی دندان اهمیت چندانی نداشت.
    کلیدواژگان: قالبگیری، ایمپلنت، پلیاتر، دقت، ثبت
  • طاهره سادات جعفرزاده کاشی، محمد عرفان، اکبر فاضل نجف آبادی، سید مصطفی فاطمی، مرجان بهروزی بخش، هاله حالی *، حسین باقری گرگانی صفحه 85
    زمینه و هدف

    هدف از این مطالعه اندازه گیری درجه تبدیل سه نوع کامپوزیت (میکروهیبرید، نانوهیبرید و Ormocer) با دستگاه های لایت کیورینگ LED) (QTH، در سطح و عمق 2 میلی متر بود.

    روش بررسی

    در این مطالعه از سه رزین کامپوزیت Ceram X (M2 shade)، Tetric Evoceram (A2 shade)، Tetric Ceram (A2) استفاده شد. نمونه ها به 2 گروه تقسیم شدند. 5 نمونه به وسیله (Coltolux 75، Coltene) QTH و 5 نمونه به وسیله (Demi، Kerr) LED کیور شدند. سپس نمونه ها در سطح و عمق 2 میلی متر برش خوردند و درصد درجه تبدیل نمونه ها به وسیله (Bruker-tensor 27) FT-IR به دست آمد. داده ها با 3-way ANOVA آنالیز شدند.

    یافته ها

    نتایج آنالیز واریانس سه طرفه بین سه کامپوزیت نانو و میکرو هیبرید و Ormocer اختلاف معنی داری را نشان داد (001/0P<). همچنین نتایج آماری بین این سه گروه کامپوزیت حاکی از اختلافی معنی دار در سطح و عمق 2 میلی متری بود (001/0P<). به جز درمورد Ceram X نوع دستگاه لایت کیور بر میزان پلیمریزاسیون دو کامپوزیت دیگر تاثیر معنی داری نداشت (05/0<P).

    نتیجه گیری

    در این مطالعه درجه تبدیل کامپوزیت ها در ضخامت های متفاوت، اختلاف معنی داری را نشان داد. Tetric Ceram دارای بالاترین درجه تبدیل و نسبت پلیمریزاسیون عمق به سطح (Bottom/Top ratio) و کمترین میزان ضریب تغیررات در داده ها بود. نوع دستگاه لایت کیور در کامپوزیت های حاوی نانوفیلر نسبت درجه تبدیل عمق/سطح بالاتری را نسبت به QTH نشان می دهند.

    کلیدواژگان: تبدیل، Ormocer، رزین کامپوزیت
  • عزت ا جلالیان_مونا صادق_نیاز بازقلعه_شهرزاد سادات جوادپور صفحه 91
    زمینه و هدف
    میزان گیر پست های داخل ریشه اهمیت زیادی در موفقیت درمان های اندودنتیک دارند و مسلم است که نوع ماده پرکننده کانال بر آن موثر است. هدف از این تحقیق مقایسه تاثیر نوع ماده پرکننده ریشه (گوتاپرکا با رزیلون) بر گیر پست های کوارتز با دیواره های کانال ریشه در شرایط آزمایشگاهی in vitro بود.
    روش بررسی
    در این تحقیق تجربی (Experimental)، 44 دندان سانترال سالم فک بالا به وسیله دیسک فلزی از ناحیه CEJ قطع و آماده سازی اندودنتیک کانال توسط سیستم روتاری Protaper در تمام نمونه ها انجام شد. سپس نمونه ها به طور تصادفی به دو گروه 22 تایی تقسیم شدند. نمونه ها در یک گروه توسط رزیلون و در گروه دیگر توسط گوتاپرکا پر شدند. فضای پست به طول 10 میلی متر از نقطه مرجع در جهت کرونو اپیکالی، به طور عرضی، به قطعاتی به ضخامت 3/2 میلی متر برش داده شدند. نمونه های حاصل از برش، زیر دستگاه Universal testing machine تحت نیروی فشاری (Push-out) قرار گرفتند. نیرو (با سرعت mm/min 1) به تدریج افزایش می یافت تا زمانی که پست از دیواره کانال جدا شود. برای آنالیز داده ها از تست U Mann-Whitney استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین استرس منجر به جداشدگی پست از دیواره کانال ریشه در گروه مورد (رزیلون): MPa 1/5±08/7 و در گروه شاهد (گوتاپرکا)MPa 3/3±08/4 بود که این اختلاف معنی دار بود (04/0=P).
    نتیجه گیری
    گیر پست های کوارتز فایبر در دندان های پر شده با رزیلون به طور معنی داری بیشتر از گوتاپرکا بود.
    کلیدواژگان: رزیلون، گوتاپرکا، گیر
  • علیرضا حیدری، مهدی شهرابی، سارا قدیمی، شهرام مشرفیان، حسین انصاری، زهره رفیعی صفحه 97
    زمینه و هدف
    به خاطر زمان بر بودن ترمیم محافظه کارانه رزین ادهزیو برای ترمیم دندان های دایمی جوان، استفاده از این روش در کودکان، خصوصا در موارد غیرهمکار منجر به مشکلات عدیده ای می شود. هدف از این مطالعه، مقایسه ریزنشت ترمیم محافظه کارانه تحت کیورینگ جداگانه و هم زمان بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی 120 شیار در 120 دندان پرمولر غیر پوسیده آماده سازی گردید، دندان ها به چهار گروه 30 تایی تقسیم شدند: گروه 1: کیورینگ جداگانه باندینگ، کامپوزیت و سیلانت؛ گروه 2: کیورینگ همزمان همه مواد به مدت 60 ثانیه؛ گروه 3: کیورینگ همزمان همه مواد به مدت 40 ثانیه و گروه 4: کیورینگ همزمان همه مواد به مدت 20ثانیه. تمامی نمونه ها ترموسایکل شدند و در محلول بازی فوشین غوطه ور گردیدند. دندان ها به طور عرضی برش خوردند و نفوذ رنگ با استفاده از استریومیکروسکوپ ارزیابی شد. داده ها تحت آنالیز One-Way ANOVA و Scheffe قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین میزان نفوذ رنگ در گروه 1، 2، 3 و 4 به ترتیب6/0±53/1، 6/0±06/2، 7/0±5/2 و 6/0±53/3 بود. تفاوت آماری معنی داری بین گروه 1 و دیگر گروه ها وجود داشت (0001/0P=).
    نتیجه گیری
    به علت مشکلات ناشی از ریزنشت در ترمیم های رزین ادهزیو پیشگرانه نباید از پروتکل کیورینگ همزمان استفاده کرد و در صورت استفاده از روش کیورینگ همزمان، زمان 60 ثانیه جهت اطمینان از کفایت پلیمریزاسیون پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: ریزنشت، ترمیم رزینی، لایتکیورینگ
  • سینا حقانی فر، ولی الله آرش، فرهاد ثبوتی *، نسیم جعفری صفحه 103
    زمینه و هدف

    یکی از عوارض جانبی استفاده از دستگاه ثابت ارتودنسی در درمان ناهنجاری های دندانی یا Camouflage تحلیل ریشه است که در دندان های مختلف دیده می شود. اگر تحلیل در انتهای اپیکالی ریشه باشد قابل ترمیم نیست، لذا بنا به اهمیت این موضوع در درمان های ارتودنسی و پیشگیری از کاهش و تحلیل پیش رونده طول ریشه، مطالعه حاضر با هدف بررسی میزان تحلیل ریشه در بیماران درمان شده با دستگاه Slot 018 Standard Edgewise انجام شد.

    روش بررسی

    در این مطالعه کلیشه های پانورامیک استاندارد قبل و بعد از درمان 63 بیمار نیازمند درمان ثابت ارتودنسی فکین بررسی شدند. 24 دندان از هر بیمار شامل دندان های مولر اول یک سمت تا مولر اول سمت مقابل هر دو فک مورد بررسی قرار گرفتند. درجه تحلیل ریشه به صورت 3 درجه (درجه 0: بدون تحلیل، درجه 1: تحلیل مختصر به همراه ریشه هایی با نوک گرد شده تا تحلیل حداکثر 4/1 طول ریشه، درجه 2: تحلیل متوسط تا شدید در حد بیشتر از 2/1 تا 4/1 طول ریشه) بیان شد. رابطه میزان تحلیل ریشه با جنس توسط تست Mann-Whitney و رابطه میزان تحلیل ریشه با طول درمان توسط ضریب همبستگی اسپیرمن مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    از 1542 دندان بررسی شده، 345 دندان دارای تحلیل درجه 1 بودند و موردی از تحلیل درجه 2 یافت نشد. بیشترین میزان تحلیل ریشه درجه 1 در دندان لترال فک پایین مشاهده شد. میزان تحلیل ریشه چه در جنس مونث و چه در جنس مذکر در فک پایین به طور معنی داری بیشتر از فک بالا بوده است، همچنین میزان تحلیل ریشه دردندان های جنس مذکر به طور معنی داری بیشتر از دندان های جنس مونث بوده است (05/0>P). رابطه معنی داری نیز با طول مدت درمان و همچنین دندان های سمت راست و چپ فکین یافت نشد (05/0P>).

    نتیجه گیری

    باتوجه به یافته های حاصل از این مطالعه، هیچگونه ارتباطی بین طول مدت درمان و سمت فکی با میزان تحلیل ریشه وجود ندارد، اما تحلیل ریشه در فک پایین و در جنس مذکر بیشتر رخ می دهد.

    کلیدواژگان: درمان ارتودنتیک، رادیوگرافی پانورامیک، تحلیل ریشه
  • حمید جلالی، فرزانه فرید، عبدالسلام ابوبکری، مریم مهاجرفر صفحه 109
    زمینه و هدف
    باتوجه به نیاز به وسیله ای که به دانشجویان کمک کند تا بتوانند میزان تقارب سطوح دندانی را در مراحل مختلف تراش اندازه بگیرند، طراحی و ساخت آن جهت استفاده در مراکز آموزشی دندانپزشکی برای اهداف آموزشی ضروری به نظر می رسید.
    روش بررسی
    وسیله طراحی شده در این مطالعه، ابزاری است که با داشتن دو بازوی قابل تنظیم بر روی سطوح تراش خورده دندان، می تواند زاویه بین دو سطح را با دقت مناسبی اندازه گیری نماید. زاویه بین این دو بازو نشان دهنده میزان تقارب دو سطح است. برای بررسی پایایی (Reliability) وسیله از 3 عدد دای استاندارد با زوایای تقارب 13، 29، 45 درجه و همچنین 20 عدد دندان تراش خورده استفاده شد. شش نفر از دانشجویان سال آخر دندانپزشکی، هر کدام از نمونه ها را در دو نوبت زمانی با فاصله زمانی 24 ساعت اندازه گیری کردند. مقایسه میزان خطای اندازه گیری از دای های استاندارد بین مشاهده گرها و بین نوبت اندازه گیری ها با آزمون (Wilcoxon) Paired test سنجیده شد. حد معنی داری آماری 05/0 درنظر گرفته شد (05/0α=).
    یافته ها
    با استفاده از وسیله طراحی شده، حداکثر اختلاف اندازه گیری ها از زوایای استاندارد، یک درجه بود. تعداد 6 عدد از اندازه گیری ها مقداری کمتر از زوایای استاندارد و 2 اندازه گیری مقداری بیشتر از زوایای استاندارد را نشان دادند. اختلاف اندازه گیری بین مشاهده گرهای مختلف معنی دار نبود.Interclass Correlation Coefficient (ICC) نوبت های اول و دوم روی نمونه های تراش خورده به ترتیب 4/97 و 5/97 به دست آمد. اختلاف اندازه گیری های یک مشاهده گر در دو نوبت زمانی از نظر آماری معنی دار نبود (05/0P>).
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق نشان داد که وسیله از پایایی و روایی مناسبی برخوردار است و می تواند جایگزین روش های قدیمی تر اندازه گیری زاویه تقارب شود.
    کلیدواژگان: تقارب، تراش، اندازه گیری، روایی و پایایی
  • رحمان شوکت بخش، عبدالرضا جمیلیان*، بهناز بخشی، صدیقه صباغ صفحه 117
    زمینه و هدف

    روش های متفاوتی برای بستن Open bite وجود دارد. هدف از این مطالعه بررسی اثرات روش Lower Anterior High Pull (LAHP) در بیماران با مال اکلوژن کلاس I با Open bite متوسط (Moderate) همراه با High Lower Lip Line بود.

    روش بررسی

    گروه آزمایش شامل 10 بیمار با میانگین سنی 5/2±8/15 سال و Open bite متوسطی معادل 07/0±05/3 میلی متر بود. هیچ یک از بیماران تمایلی به انجام جراحی ارتوگناتیک نداشتند. روند درمان شامل خارج کردن پره مولرهای دوم هر دو فک و به دنبال آن Band و Bond کردن، Level کردن Curve of spee و بستنن فضای خلفی (از طریق جلو آوردن دندان های خلفی) بود. پس از طی این مراحل، Open bite به 17/1±04/2 میلی متر کاهش یافت. سپس بیماران دستگاه LAHP را 18 ساعت در روز برای مدت 2±8 ماه استفاده کردند. دستگاه LAHP، از یک High Pull Headgear و دو قلاب (Hook) که بر روی کمان داخلی آن لحیم شده، تشکیل شده بود. دو الاستیک (1.8، Light، Dentaurum) قلاب های بالایی را (بر روی کمان داخلی) به قلاب های پایینی (بر روی دندان های کانین فک پایین)، به صورت عمودی متصل می کرد. الاستیک ها هنگام بسته بودن دهان 10 گرم و هنگام باز شدن دهان 60 گرم نیرو تولید می کردند. مقدار Open bite قبل و بعد توسط آزمون Paired T-test ارزیابی گردید.

    یافته ها

    ارزیابی های سفالومتری قبل و بعد از درمان، نشان دهنده کاهش Open bite بیماران به مقدار 7/1±5/1 در نتیجه استفاده از روش LAHP بود (001/0P<).

    نتیجه گیری

    از این روش می توان به عنوان روشی قابل قبولی جهت بستن Open bite بیماران با مال اکلوژن کلاس I استفاده نمود.

    کلیدواژگان: Open bite، روش جدید، بزرگسالان
  • ایمانه عسگری، آرزو ابن احمدی، محمدحسین خوشنویسان، فائزه اسلامی پور صفحه 124
    زمینه و هدف
    از دیدگاه سلامت نگر، روش های حرفه ای تعیین نیاز به درمان با وجود ارزش و استفاده زیاد دارای نقایصی بوده و باید با روش های بیمار- محور جایگزین یا ادغام شود. هدف از انجام این مطالعه مقایسه و بررسی استفاده از شاخص کیفیت زندگی بر پایه پرسشنامهChild Oral Health Impact Profile (COHIP) و شاخص Aesthetic Component-Index of Orthodontic Treatment Need (AC) به عنوان دو روش سنجش بیمار- محور، با تعیین نیاز به درمان های ارتودنسی با استفاده از Dental Health Component-IOTN به عنوان روش سنجش حرفه ای نیاز بود.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت مقطعی- تحلیلی در 597 نفر از دانش آموزان راهنمایی و دبیرستان شهر اصفهان با طیف سنی 13 تا 18 سال انجام شد. پس از تکمیل پرسشنامه کیفیت زندگی، جزء دندانی IOTN توسط دو معاینه گر آموزش دیده و کالیبره (ضریب توافق 9/0) اندازه گیری شد. همچنین دانش آموزان با استفاده از تصاویر دهگانه جزء زیبایی، وضعیت خود را نمره دهی کردند. آزمون همبستگی اسپیرمن و آزمون های قدرت تشخیصی تست ها شامل حساسیت، ویژگی و ارزش اخباری مثبت و منفی جهت مقایسه شاخص ها استفاده شد.
    یافته ها
    از 568 دانش آموز مورد مطالعه 7/16% براساس شاخص حرفه ای و 1/2% براساس ارزیابی خود، نیاز به درمان ارتودنسی داشتند. تنها 10% این افراد دو مشخصه ناهنجاری شدید و تاثیر بد بر کیفیت زندگی را به طور همزمان داشتند. با اینکه رابطه معنی داری میان درجه مال اکلوژن و کیفیت زندگی دیده شد، ارتباط شاخص COHIP با جزء دندانی ضعیف)16/0(r= و با جزء زیبایی درحد متوسط)37/0(r= بود (001/0P=). حساسیت AC بسیار ضعیف ولی دارای ویژگی بالایی بود و دو شاخص دیگر از حساسیت و ویژگی متوسطی برخوردار بودند.
    نتیجه گیری
    شاخص های بیمار- محور مورد مطالعه، قابلیت تعیین نیاز به درمان ارتودنسی را به تنهایی دارا نیستند، اما می توان از آن به عنوان ابزاری ضروری در کنار روش های حرفه ای در جهت تشخیص افراد اولویت دار در دریافت خدمات استفاده کرد.
    کلیدواژگان: سلامت دهان، درمان ارتودنسی، نوجوان، کیفیت زندگی
  • سیمین زهرا محبی، صدیقه شیخ زاده *، مسعود بیان زاده، عزیزالله باطبی صفحه 135
    زمینه و هدف

    تاثیر وضعیت دهان بر فعالیت روزانه، یکی از شاخص های کیفیت زندگی مرتبط با سلامت دهان است که عواقب فیزیکی، اجتماعی و روانی ناشی از وضعیت سلامت دهان را مورد سنجش قرار می دهد. هدف این مطالعه، بررسی این شاخص در بیماران مراجعه کننده به دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران بود.

    روش بررسی

    499 بیمار مراجعه کننده به کلینیک درمانی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در بهار سال 1390 در این مطالعه شرکت کردند و برای پاسخ به سوالات مربوط به شاخص ارزیابی اثرات وضعیت دهان بر فعالیت روزانه و ویژگی های دموگرافیک شامل جنس، سن و وضعیت تحصیلات قبل از دریافت هرگونه درمانی، مورد مصاحبه قرار گرفتند. آنالیز داده ها با روش آماری رگرسیون خطی انجام شد.

    یافته ها

    6/85% بیماران اظهار داشتند که در طی 6 ماه اخیر حداقل یک اثر وضعیت دهان بر فعالیت روزانه را تجربه کردند. بیشترین فعالیت مختل شده غذا خوردن (1/50%)، لبخند زدن و نشان دادن دندان ها بدون خجالت (8/12%) بوده است. میانگین امتیاز OIDP برای جمعیت مورد بررسی 6/5 و دامنه تغییرات آن بین 0 و 36 بود. مدل رگرسیون خطی که تاثیر متغیرهای جنس، سن و سال های تحصیل را بررسی می کرد نشان داد که افراد مسن و کسانی که تحصیلات کمتری داشتند، امتیاز OIDP بالاتری را کسب کردند.

    نتیجه گیری

    در این مطالعه اثرات وضعیت دهان بر فعالیت روزانه آشکار بود. ارتباط بین سن، تحصیلات کم و افزایش تاثیر وضعیت دهان بر فعالیت های روزمره بر لزوم ارایه مراقبت های دهان و دندان پیشگیرانه جامع تر در بالغین، به ویژه در افرادی که از سطح تحصیلات کمتری برخوردارند، دلالت دارد.

    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، سلامت دهان، فعالیت روزانه
  • مقاله مروری
  • نرجس امیری تهرانی زاده، ناهید عسگری زاده، وجیهه کامل صفحه 142
    زمینه و هدف
    تغذیه ناصحیح یکی از مهم ترین فاکتورهای اتیولوژیک در پوسیدگی های زودرس دوران کودکی (ECC) است. در بعضی مطالعات کلینیکی تغذیه شیر مادر (BF) از جمله فاکتورهای موثر در ECC ذکر شده است. نتایج و توصیه ها در این زمینه متفاوت و گاه متناقض است. با توجه به اینکه رویکرد مشترک بین اعضای مختلف شاغل در حرفه سلامتی در ارایه توصیه های عمومی ضرورت دارد، این مطالعه با هدف بررسی مروری مطالعات قبلی در رابطه تغذیه از مادر و پوسیدگی های زودرس دوران کودکی انجام شد.
    روش بررسی
    با انتخاب لغات کلیدی، مقالات، بیانیه ها، سایت های Pubmed، SID، Scirus،Elsevier، انجمن دندانپزشکی کودکان آمریکا (AAPD)، انجمن پزشکی کودکان آمریکا (AAPD)، انجمن دندانپزشکی آمریکا (AAPD) و کتاب های مرتبط با موضوع از سال 1990 جستجو شدند. در مقالات، BF، سایر فاکتورها، تعریف پوسیدگی در کنار نوع مطالعه، حجم نمونه و محل انجام مطالعه بررسی و ثبت شدند.
    یافته ها
    اختلاف فراوان در متدولوژی کار و عدم تعریف ثابت در ECC و BF، نتیجه گیری نهایی را مشکل ساخت. نتایج مطالعات درباره رابطه BF طولانی مدت و ECC غیرقطعی بود. مطالعات رابطه ای مثبت را بین BF شبانه و ECC نشان داد. سابقه BF تاثیری در بروز پوسیدگی نداشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به نقش فراوان شیر مادر در تغذیه و رشد کودک و اهمیت پیشگیری از پوسیدگی در دوران کودکی، باید والدین را در زمینه احتمال پوسیدگی دندان های کودک در اثر تغذیه شبانه از شیر مادر آگاه کرد
    کلیدواژگان: پوسیدگی، تغذیه از شیر مادر، تغذیه
|
  • Marziyeh Alikhasi, Abbas Monzavi, Hakimeh Siadat, Bita Fath Page 77
    Background And Aims
    Accurate recording of implant location is required to achieve passive fit and have the implants without stress concentration. The aim of this in-vitro study was to evaluate the dimensional and angular accuracy of open-tray and closed-tray impression techniques using polyether impression material and also to assess the surface detail reproduction of the tooth while impression making.
    Materials And Methods
    One reference metal model with 2 implants (Implantium) on the position of the maxillary second premolar and first molar and one molar tooth for evaluation of surface details was prepared. 27 polyether impressions of these models were made (9 using open-tray, 9 using closed-tray techniques and 9 were made just of the surface of the teeth without any implants). Impressions were poured with ADA type IV stone. Coordinate Measuring Machine was used for measuring the dimensional accuracy and video measuring machine for surface detail reproduction. All of these measurements were compared with the measurements on the reference model. Data were analyzed by and compared by T-test and One-way ANOVA.
    Results
    There was a significant statistical difference between open-tray and closed-tray techniques (P<0.001). There was no significant difference in the surface detail reproduction of open-tray and Closed-tray techniques and impression making with or without the implants (P>0.05).
    Conclusion
    The accuracy of open-tray impression technique was more than closed-tray technique. The surface detail reproduction of the tooth was not affected by impression technique.
    Keywords: Impression, Implant, Polyether, Accuracy, Reproduction
  • Tahereh Sadat Jafarzadeh Kashi, Mohammad Erfan, Akbar Fazel Najafabadi, Seied Mostafa Fatemi, Marjan Behroozibakhsh, Haleh Hali, Hosein Bagheri Gorgani Page 85
    Background And Aims

    The aim of this study was to measure the degree of conversion (DC) of three types of composite resins (micro-hybrid, nano-hybrid and Ormocer) with different light curing units (LED LCU and QTH LCU) in two depths.

    Materials And Methods

    Three commercially available dental resin composites were used in this study: (Tetric Ceram, Ivoclar Vivadent, Liechtenstein-A2 shade), (Tetric Evoceram, Ivoclar Vivadent, Liechtenstein-A2 shade), (Ceram X, Dentsply, Germany-M2 shade). Specimens were divided into two groups, 5 specimens were photo-activated by QTH unit (Coltolux 75-Colten) and the other five specimens were cured by LED (Demi-Kerr). Then each specimen was sectioned at the top surface and at 2-mm depth. The DC was measured by FT-IR (Bruker-tensor 27). The data were analyzed by 3-way ANOVA test.

    Results

    There was significant difference between tested composite resins (P<0.001). The results of top surfaces were significantly different from those observed at 2-mm depth (P<0.001). The type of curing unit affected the polymerization of Ceram X resin composite.

    Conclusion

    This study showed a significant difference in the degree of conversion in different thicknesses within three groups of resin composites.

    Keywords: Conversion, Ormocer, Resin composite
  • Ezatollah Jalalian, Mona Sadegh, Niaz Bazghale, Shahrzad Sadat Javadpour Page 91
    Background And Aims
    Adequate retention of the post is a prerequisite for the clinical success which might be affected by the type of root canal filling material. The aim of this in vitro study was to compare the effects of gutta-percha and Resilon on retention of quartz fiber posts.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 44 maxillary central incisors were sectioned at the CEJ level and prepared endodontically using ProTaper rotary files. The specimens were then randomly assigned into two experimental groups (n=22): group R, the root canals obturated with Resilon; and group G, the root canals obturated with gutta-percha. After preparing the post space and insertion of quartz fiber posts, the coronal 10 mm of the root was sectioned perpendicular to the long axis to produce disks of 2.3 mm thickness.Then the specimens were submitted to the push-out test (1mm/min) using a universal testing machine. The data were analyzed using Mann-Whitney U test.
    Results
    There was a significant difference between the retention of posts in groups R (7.08±5.1) and G (4.8±3.3) (P=0.04).
    Conclusion
    Quartz fiber posts showed significantly higher retention in teeth obturated with Resilon compared to those obturated with gutta-percha.
    Keywords: Gutta, percha, Resilon, Retention
  • Alireza Heidari, Mehdi Shahrabi, Sara Ghadimi, Shahram Mosharafian, Hosein Ansari, Zohreh Rafiee Page 97
    Background And Aims
    Using the conservative adhesive resin restoration (CAR) in uncooperative children lead to numerous problems because of being time consuming. The purpose of this study was to compare the microleakage of conservative adhesive resin restoration under separate curing and co-curing.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 120 intact premolar teeth were collected and 120 vertical grooves were prepared on them. Then the teeth were divided into four groups: group 1, separated curing of bonding agent, flowable composite and sealant; group 2, co-curing of all materials for 60 seconds; group 3,co-curing of all materials for 40 seconds and group 4, co-curing of all materials for 20 seconds. Then the specimens were thermocycled and immersed in basic fuchsin solution. The teeth were sectioned horizontally and dye penetration was evaluated with stereomicroscope. Date were analyzed using one-way ANOVA and Scheffe test.
    Results
    Mean value of dye penetration in groups 1, 2, 3, and 4 was 1.53±0.6, 2.06±0.6, 2.5±0.7 and 3.53±0.6, respectively. There was a statistically significant difference between group 1 and the other groups (P=0.0001).
    Conclusion
    Considering the problems caused by microleakage in conservative resin adhesive restorations, co-curing method should not be used. In the case of using co-curing method, 60 second curing time is suggested for sufficient polymerization.
    Keywords: Resin restoration, Microleakage, Light curing
  • Sina Haghanifar, Valiollah Arash, Farhad Soboti, Nasim Jafari Page 103
    Background And Aims

    Apical root resorption is an adverse side effect of fixed orthodontic treatment which cannot be repaired. The aim of this study was to use panoramic radiographs to compare the root resorption before and after the orthodontic treatment with standard edgewise. 018 appliance.

    Materials And Methods

    The before and after treatment panoramic views of sixty-three patients needed fixed orthodontic treatment included 1520 teeth were categorized into 3 Grades (G0: without resorption, G1: mild resorption with blunt roots or ≤ 1/4 of root length, G2: moderate to severe resorption or > 1/4 to 1/2 of root length. Relationship between root resorption and sex and treatment duration was analyzed with Mann-whitney and Spearman's correlation coefficient, respectively.

    Results

    The findings showed that 345 teeth were categorized as Grade 1. Grade 2 of root resorption was not found in this study. The highest amount of root resorption was recorded for the mandibular lateral incisor. In both gender, the root resorption of the mandible was more than that of the maxilla. The males showed significantly higher rate of resorption than the females (P<0.05). Root resorption was not significantly related to the treatment duration and the side of the jaws (P>0.05).

    Conclusion

    The mandible and male patients showed higher amount of root resorption. In addition, root resorption was not related to the treatment duration and the side of the jaws.

    Keywords: Root resorption, Orthodontic treatment, Panoramic radiography
  • Hamid Jalali, Farzaneh Farid, Abdolsalam Abobakry, Maryam Mohajerfar Page 109
    Background And Aims
    The purpose of this study was to design a new device assisting dental students to measure the tapering of the prepared teeth for fixed crown prosthesis in which the desired tapering for better clinical prognosis could be obtained.
    Materials And Methods
    The designed device in this study had two arms that were placed on two opposite walls of the prepared teeth. To evaluate the validity and reliability of this device, 3 dies with different degrees (13, 29 and 45°) were used and 20 teeth were prepared by dental students with undefined tapering degrees. The measurements of tapering were performed by six last year-dental students in two different time periods. Comparison of errors in measurements on standard dies between observers and between time intervals were analyzed by (Wilcoxon) Paired t-test with a significance level of α=0.05.
    Results
    For the three dies used in this study, we compared the differences for each measurement taken by observers with the standard taper of the dies. Maximum difference of measurements with true standard die tapering was 1 degree. A number of 6 measurements were under the true standard tapers and 2 measurements were above it. Interclass Correlation Coefficients (ICC) of the first and second measurements on prepared teeth were 97.4 and 97.5, respectively. There were no significant differences between different observers or two measurements of the same observer in different time intervals (P>0.05).
    Conclusion
    The results indicated that this device can be valid and reliable for measuring the angle of convergence of the prepared teeth and can be used as an educational device in dental schools as a replacement for previous tapering measurement methods.
    Keywords: Convergence, Preparation, Measurement, Reliability, Validity
  • Rahman Showkatbakhsh, Abdolreza Jamilian, Behnaz Bakhshi, Sedigheh Sabagh Page 117
    Background And Aims

    Various methods are used for treatment of open bite. The objective of this study was to investigate the effects of Lower Anterior High Pull Headgear (LAHPH) appliance in Class I subjects with moderate open bite and high lower lip line.

    Materials And Methods

    The study group was composed of 10 subjects with a mean age of 15.8±2.5 years and 3.05 ± 0.07 mm moderate open bite. All the patients rejected orthognathic surgery. The treatment included extraction of upper and lower second premolars followed by leveling, banding, bonding, posterior space closure, and anterior retraction. After these procedures, the open bite was reduced to 2.04±1.17 mm. Afterwards, LAHPH was applied for 18 hours per day for 8±2 months. LAHPH appliance was composed of High Pull Headgear and two hooks mounted on its inner bow. Two elastics (1.8, light, Dentaurum) connected the upper hooks on the inner bow to the lower hooks on the mandibular canines vertically. The forces produced by the prescribed elastics were 10 and 60 g during mouth closing and opening, respectively. Paired T-test was used to evaluate pre-and post-treatment outcomes.

    Results

    The pre-and post-treatment cephalometric evaluations showed that the LAHPH reduced effectively the open bite of the patients to 0.15±1.7 mm (P<0.001).

    Conclusion

    This appliance can be used as an acceptable method for closing the open bite in Class I subjects.

    Keywords: Novel approach, Open bite, Adults
  • Imaneh Asgari, Arezo Ebn Ahmady, Mohammad Hossein Khoshnevisan, Faezeh Eslamipour Page 124
    Background And Aims
    Normative need assessments should be substituted or integrated by patient-based outcome measures regarding their shortages in health-oriented approach. This study aimed to assess and compare the ability of an index of oral health-related quality of life measured by Child Oral Health Impact Profile (COHIP) questionnaire and the Aesthetic Component of Index of Orthodontic Treatment Need (AC-IOTN) to identify the normative need to orthodontic treatment using Dental Health Component-IOTN in a sample of the Iranian adolescents.
    Materials And Methods
    Target population of this cross-sectional analytic study was 597 of the 13 to 18 year-old schoolchildren enrolled in middle and high schools of the city of Isfahan, Iran. They completed the COHIP questionnaire and then were examined by two calibrated trained dentists (agreement coefficient:0.9) to record the DHC grading. The students scored their AC in according to the images of the scale. The association between subjective indicators and clinically defined need were evaluated by the correlation analysis and the statistics for the diagnostic validity of tests.
    Results
    Of 568 examined students, 16.7% and 2.1% had definite need according to DHC and AC criteria, respectively. 10% of orthodontic patients had perceived distinct impact on their quality of life. The significant association (P=0.001) between the severity of malocclusion and quality of life was at moderate level by AC (R=0.37), but it was not convincing enough by DHC (R=0.16). The specificity of AC to detect the healthy ones showed to be excellent but its low sensitivity disabled the recognition of patients, precisely.
    Conclusion
    The considered patient-based indices did not meet the competencies to define the orthodontic need in the adolescents, but it could be employed to identify the persons with impaired quality of life and it would probably benefit the process of prioritization.
    Keywords: Adolescent, Oral health, Orthodontic treatment, Quality of life
  • Siminzahra Mohebbi, Sedigheh Sheikhzadeh, Masoud Bayanzadeh, Azizollah Batebizadeh Page 135
    Background And Aims

    The oral impact on daily performance (OIDP) is one of the oral health-related quality of life indices to measure physical, social and mental consequences of the oral health status. This study aimed to evaluate the OIDP index in patients referring to Tehran dental school.

    Materials And Methods

    Four hundred and ninety nine patients referring to patient's clinic in Dental School of Tehran University of Medical Sciences in spring 2011 participated in this study. They were interviewed for demographic factors including age, gender and level of education, and OIDP index questionnaire before receiving any treatment. Statistical analysis was carried out by means of linear regression modeling.

    Results

    85.6% of patients confirmed that they had at least one oral impact on daily performance during the last 6 months. The most prevalent performances affected were eating (50.1%) and smiling and showing teeth without shame (12.8%). The mean OIDP score for the population was 5.6 ranging from 0 to 36. Linear regression modeling controlling for age, gender and years of education revealed that older patients and those with lower education had significantly higher OIDP scores.

    Conclusion

    The effect of oral health on daily performance was clear. The association among age, education and oral impact on daily performance indicates the need for more comprehensive preventive oral health care for adults with lower educational level.

    Keywords: Quality of life, Oral health, Daily performance
  • Narjes Amiri Tehranizadeh, Nahid Asgarizadeh, Vajihe Kamel Page 142
    Background And Aims
    Improper feeding is one of the most important etiologic factors in early childhood caries (ECC). In some clinical trials, breast feeding (BF) is mentioned as a causing factor in ECC. Results in this topic are different or even controversial. It is vital that all general advices given out are consistent with general health education messages. The aim of this study was to conduct a systematic review on the relationship between breast feeding and early childhood caries.
    Materials And Methods
    Articles, guidelines, related books, and specific databases such as SID, PubMed, Scirus, Elsevier, American Association of Pediatric Dentistry (AAPD), American Association of Pediatrics (AAP) and American Dental Association (ADA) were searched for related topics cited since 1990. Early childhood caries definition, breast feeding and other variables such as sample size, study location and study design were analyzed.
    Results
    According to data analysis, there was a lack of methodological consistency and inconsistent definitions of ECC and BF in the literature making it difficult to draw conclusions. Results about relationship between prolonged BF and ECC were inconclusive. There was a positive relationship between nocturnal BF and ECC. A history of BF did not have any effect on the caries incidence.
    Conclusion
    Because of the role of breast feeding in children's health, it is important to inform the parents about the possibility of dental caries due to nocturnal breast feeding.
    Keywords: Caries, Breast feeding, Nutrition