فهرست مطالب

نشریه دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
سال بیستم شماره 2 (پیاپی 55، تابستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/07/04
  • تعداد عناوین: 12
|
  • محمد مهدی حسن زاده طاهری، محمدحسن پور فرد، نوید ربیعی، سید امیر رضا قریشی، نعیم روانبخش صفحه 108
    زمینه و هدف
    آترواسکلروز، عامل اصلی مرگ و میر در بیماران قلبی- عروقی بوده و وابستگی پاتوژنز آن به افزایش سطح کلسترول با دانسیته پایین اثبات شده است. درمان بیماری های قلبی- عروقی به کمک داروهای شیمیایی، دارای عوارض جانبی متعدد می باشد؛ از این رو، گرایش به استفاده از گیاهان دارویی برای درمان این بیماری ها رو به افزایش می باشد. با توجه به اینکه در طب سنتی، دانه گیاه اسپند به عنوان کاهنده چربی های خون مورد استفاده قرار می گیرد؛ بنابراین مطالعه حاضر با هدف تعیین اثر عصاره های آبی و اتانولی دانه اسپند بر پروفایل چربی های خون طراحی و اجرا گردید..
    روش تحقیق: پژوهش تجربی حاضر، بر روی 18 سر رت که به طور تصادفی در 3 گروه 6 تایی شامل: دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل دسته بندی شده بودند، انجام شد. گروه های آزمایشی I و II به ترتیب روزانه برای 30 روز، با 3 میلی لیتر مایع محتوی mg/kg 100 عصاره آبی و اتانولی دانه اسپند گاواژ می شدند و گروه III به عنوان شاهد منفی، معادل حجم عصاره مصرفی گروه های آزمایش، آب مقطر دریافت می نمود. در پایان آزمایش، رت ها بیهوش شده و خون گیری از آنها انجام شد و میزان چربی های خون آنها شامل: تری گلیسرید (TG)، کلسترول تام (TCL) و کلسترول های LDL و HDL اندازه گیری و میزان کلسترول VLDL آنها نیز محاسبه گردید. اطلاعات به دست آمده، با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (ویرایش 5/11) و به کمک آزمون های Anova و Tukey، در سطح معنی داری 05/0 P< تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته ها نشان دادند که میزان کلسترول LDL در گروه های آزمایشی I و II به ترتیب: 3/4 ± 8/36 و 3/4 ± 8/35 و در گروه کنترل 6/4 ± 3/44 بود و اختلاف میزان کلسترول LDL در گروه آزمایشی I با گروه کنترل (025/0= P) و در گروه آزمایشی II با گروه کنترل (012/0 P=) هر دو معنی دار بود. سایر چربی های خون در مقایسه با گروه کنترل، اختلاف معنی داری نشان ندادند.
    نتیجه گیری
    مصرف خوراکی دانه اسپند، می تواند کلسترول LDL را به طور معنی داری کاهش دهد و اثر عصاره الکلی گیاه، موثرتر از عصاره آبی آن می باشد.
    کلیدواژگان: دانه اسپند، تری گلیسرید، کلسترول، لیپوپروتئین با دانسیته پائین، رت
  • عزت الله پاک نیا، محمد ابراهیم رضوانی، محمدحسین دشتی رحمت آبادی، سید مجید باقری صفحه 115
    زمینه و هدف
    کاهش اثر بسیاری از داروها پس از مصرف درازمدت، همواره انجام تحقیقات بر روی عوامل جدید ضد درد را ضروری ساخته است؛ لذا این مطالعه، با هدف مقایسه اثرات ضد دردی عصاره گیاه پونه با مرفین در موش کوچک آزمایشگاهی، به روش آزمون قدکشیدن و صفحه داغ صورت گرفت.
    روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، به منظور انجام این آزمایش، تعداد 70 سر موش سوری نر، در 7 گروه 10 تایی شامل: گروه کنترل، گروه های دریافت کننده عصاره پونه با دوز 400، 800 و mg/kg1600 و گروه های دریافت کننده مورفین با دوزهای 2، 4 و mg/kg8 مورد بررسی قرار گرفتند. برای ارزیابی درد، از دو آزمون مورد قبول صفحه داغ و قدکشیدن استفاده شد. شدت درد در هر دو آزمون، قبل از آزمایش درد، در زمان های صفر، 15، 30، 45 و 60 دقیقه اندازه گیری شد.
    یافته ها
    نتایج این تحقیق نشان داد که عصاره هیدروالکلی گیاه پونه در مدل صفحه داغ، فقط در دوز 1600 میلی گرم بر کیلوگرم در زمان 60 دقیقه می تواند اثر ضد دردی معنی داری را ایجاد نماید (05/0P<)؛ درحالی که در مدل قدکشیدن، آثار ضد دردی قابل مقایسه با مرفین را دارد و در همه دوزها دارای اثر ضد دردی معنی داری می باشد (05/0P<).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد، تمامی دوزهای مورد استفاده پونه در آزمون قدکشیدن، اثر ضد دردی دارد که حاکی از مهار درد مزمن توسط عصاره آبی- الکلی این گیاه می باشد.
    کلیدواژگان: پونه، ضد درد، آزمون قدکشیدن، آزمون صفحه داغ
  • فتاح مرادی، سوران امینی اقدم، جمال عبدی، حسن متین همایی صفحه 125
    زمینه و هدف
    آدیپونکتین، یک عامل حافظتی مهم در پاتوژنز سندروم متابولیکی و بیماری قلبی- عروقی به شمار می آید و تستوسترون نیز در مردان، نقش ضد دیابتی دارد؛ کورتیزول نیز یک هورمون کاتابولیکی ضد استرس می باشد. هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثر تمرین قدرتی بر سطوح سرمی آدیپونکتین، تستوسترون و کورتیزول در مردان لاغر کم تحرک بود.
    روش تحقیق: در یک مطالعه نیمه تجربی، مردان لاغر کم تحرک، به طور تصادفی در دو گروه تمرین قدرتی و گروه کنترل قرار گرفتند. پروتکل تمرین قدرتی شامل: دوازده هفته تمرین با وزنه (3 جلسه تمرین در هفته، ده ایستگاه، 3 ست، 8- 12 تکرار در هر ایستگاه، شدت 60- 80 درصد یک تکرار بیشینه، میزان استراحت بین ست ها یک دقیقه و بین ایستگاه ها دو دقیقه، مدت زمان تمرین اصلی حدود 60 دقیقه) بود. تجزیه و تحلیل داده ها، با به کارگیری نرم افزار آماری SPSS (ویرایش 16) و به کمک آزمون های آماری تی همبسته و تی مستقل، در سطح معنی داری 05/0>P انجام شد.
    یافته ها
    در گروه تمرین (9 نفر، 6/3±9/20 سال، 3/4±1/60 کیلوگرم، 2/2±7/18 درصد چربی، 1/2±4/18 کیلوگرم بر متر مربع)، وزن، نمایه توده بدن و حداکثر اکسیژن مصرفی افزایش یافت (به ترتیب: 020/0=P، 011/0=P، 042/0=P)، اما تغییر معنی داری در مورد درصد چربی بدن مشاهده نشد (244/0=P)؛ همچنین تمرین، تاثیر معنی داری بر غلظت آدیپونکتین (9/1±1/14 در مقابل 5/2±7/13 میکروگرم بر میلی لیتر) و کورتیزول سرم (3/45±4/166 در مقابل 6/51±2/159 نانوگرم بر میلی لیتر) نداشت (به ترتیب: 278/0=P و 377/0=P)، اما غلظت تستوسترون سرم (7/1±9/6 در مقابل 9/1±1/8 نانوگرم بر میلی لیتر) افزایش یافت (025/0=P). در گروه کنترل (10 نفر، 2/3±5/21 سال، 2/4±5/61 کیلوگرم، 7/2±5/19 درصد چربی، 3/2±4/18 کیلوگرم بر متر مربع)، هیچ کدام از متغیرهای اندازه گیری شده، تغییر معنی داری نشان ندادند (05/0)
    کلیدواژگان: تمرین قدرتی، آدیپونکتین، تستوسترون، کورتیزول، لاغر، کم تحرک
  • فاطمه رخشانی، فرزاد جلیلیان، مهدی میرزایی علویجه، فاضل زینت مطلق، عباس آقایی، تورج احمدی جویباری صفحه 136
    زمینه و هدف
    انجام آزمایش پاپ اسمیر، یک روش مناسب برای پیشگیری و کاهش مرگ و میر به علت سرطان دهانه رحم می باشد. هدف از انجام مطالعه حاضر، تعیین تاثیر اجرای برنامه آموزشی، بر افزایش انجام آزمایش پاپ اسمیر در بین زنان بود.
    روش تحقیق: این پژوهش، یک مطالعه مداخله ای نیمه تجربی شاهددار از نوع قبل و بعد بود که در بین زنان 35-54 ساله مراجعه کننده به مراکز بهداشتی و درمانی شهر همدان در سال 1390 انجام گرفت. بدین منظور، دو مرکز بهداشتی و درمانی انتخاب شد و60 نفر از زنان مراجعه کننده به یک مرکز در گروه مداخله و 60 نفر از زنان مراجعه کننده به مرکز دیگر در گروه شاهد قرار داده شده و به مدت سه ماه مورد پیگیری قرار گرفتند. اطلاعات با پرسشنامه استاندارد و به صورت خودگزارش دهی جمع آوری شد. یافته ها با نرم افزار آماری SPSS (ویرایش 16) و در سطح معنی داری 05/0P< مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    بعد از اجرای برنامه آموزشی، اختلاف معنی داری در افزایش میانگین نمره موانع درک شده در خصوص انجام آزمایش پاپ اسمیر (001/0=P) و شدت درک شده عوارض ابتلا به سرطان دهانه رحم (001/0=P) در بین زنان گروه مداخله ایجاد شده بود؛ همچنین ارتباط معنی داری بین بهره گیری از برنامه آموزشی و افزایش انجام آزمایش پاپ اسمیر در بین دو گروه مشاهده شد (013/0=P).
    نتیجه گیری
    انجام آزمایش پاپ اسمیر در بین گروه مورد بررسی ارتقا یافت و سودمندی اجرای برنامه های آموزشی مرتبط با سلامت برای زنان را نشان داد.
    کلیدواژگان: سرطان دهانه رحم، پاپ اسمیر، شدت درک شده، موانع درک شده
  • علیرضا ایوبی، آرش امیدی، رضا ولیزاده، امیر موسایی صفحه 144
    زمینه و هدف
    صبر زرد یا آلوئه ورا Aloe barbadensis)) و کلپوره (Teucrium polium)، در طب سنتی به عنوان داروی ضد دیابت استفاده می شوند. هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثرات عصاره گیاهان آلوئه ورا و کلپوره بر متابولیت هایی نظیر: گلوکز، کلسترول تام، LDL،HDL، VLDL کلسترول و تری گلیسرید در موش های صحرایی نر نژاد ویستار دیابتی شده با استرپتوزوتوسین بود.
    روش تحقیق: در این مطالعه تجربی و مداخله ای، تعداد 40 سر موش صحرایی نر، به صورت تصادفی به پنج گروه هشت تایی تقسیم شدند و تیمارهای آزمایشی شامل: گروه شاهد، دیابتی (mg/kg50 استرپتوزوتوسین)، دیابتی+عصاره آلوئه ورا (mg/kg300)، دیابتی+کلپوره (mg/kg300) و دیابتی+ گلیبن کلامید (mg/kg5) به صورت خوراکی به مدت 14 روز اختصاص یافت. در روز پانزدهم، آزمایش خون گیری از قلب موش های صحرایی به عمل آمد و سرم نمونه ها جدا شد.
    یافته ها
    عصاره آلوئه ورا و کلپوره در موش های صحرایی دیابتی، توانست گلوکز خون را به طور معنی داری کاهش دهد (05/0P≤). غلظت کلسترول تام، HDL، VLDL کلسترول و تری گلیسرید، در گروه های دریافت کننده عصاره و داروی گلیبن کلامید در مقایسه با گروه دیابتی، به طور معنی داری پایین تر بود (05/0P≤). تیمار موش ها با آلوئه ورا و کلپوره در مقایسه با تیمار با گلیبن کلامید، تاثیر بیشتری در کاهش غلظت کلسترول تام خون نشان داد؛ درحالی که تیمار با کلپوره در مقایسه با تیمار با آلوئه ورا و گلیبن کلامید، اثرات کاهندگی کمتری بر روی تری گلیسرید سرم داشت. غلظت انسولین سرم، در حیوانات دیابتی مصرف کننده هر دو نوع عصاره در مقایسه با گروه دیابتی شاهد به طور معنی داری افزایش یافت.
    نتیجه گیری
    مصرف عصاره آلوئه ورا و کلپوره سبب بهبود ترشح انسولین و کاهش گلوکز و LDL کلسترول می گردد.
    کلیدواژگان: دیابت، صبر زرد، کلپوره، پروفایل لپیدی، گلوکز، انسولین
  • فرحناز شاکه نیا، بهروز بهروز، مهران فرهادی، شعله امیری، بهزاد بهروز صفحه 153
    زمینه و هدف
    کودکان با عزت نفس پایین، مستعد ابتلا به افسردگی هستند و افسردگی، بر کیفیت زندگی و عملکرد تحصیلی تاثیر می گذارد؛ لذا پژوهش حاضر، با هدف بررسی اثربخشی آموزش برنامه شادی، بر کاهش نشانه های افسردگی، ابعاد آن و عزت نفس کودکان انجام شد.
    روش تحقیق: مطالعه از نوع نیمه تجربی، با گروه های مداخله و کنترل و طرح پیش آزمون- پس آزمون، بر روی دانش آموزان دبستانی ناحیه یک شهر اصفهان، در سال 1391 انجام شد. 30 نفر از کودکان دارای معیار پژوهش، به روش نمونه گیری هدفمند و مبتنی بر ملاک، انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. مداخلات شامل 5 جلسه گروهی هفتگی (60 دقیقه ای) آموزش شادی برای کودکان و 7 جلسه گروهی هفتگی (40 دقیقه ای) برای والدین (مادر) بود. به منظور ارزیابی افسردگی و عزت نفس کودکان، از مقیاس های CDI و RSS، قبل و بعد از مداخله استفاده گردید. داده ها، با استفاده از نرم افزار SPSS (ویرایش 16) و به کمک آمار توصیفی و تحلیل کوواریانس تک متغیری تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    آموزش برنامه شادی، بر کاهش نشانه های افسردگی کل و ابعاد خلق منفی، مشکلات بین فردی، فقدان لذت و عزت نفس منفی و نیز بر عزت نفس کودکان گروه آزمایش، اثرات معنی داری داشته (05/0 P<)، اما بر بعد ناکامی، تاثیر معنی داری نداشته است (05/0 P>)؛ همچنین اثر تعاملی جنسیت و عضویت گروهی بر افسردگی و عزت نفس، معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    برنامه آموزش شادی، می تواند نشانه های افسردگی کودکان را کاهش و عزت نفس آنها را افزایش دهد؛ لذا لازم است در کنار سایر درمان های افسردگی مورد توجه واقع شود.
    کلیدواژگان: برنامه آموزش شادی، افسردگی، عزت نفس، کودک
  • مسعود ضیایی، محمدرضا میری، شیما متولی صفحه 165
    زمینه و هدف
    هدف ارزشیابی آموزشی، بهبود وضعیت تدریس و ایجاد زمینه ای مناسب برای اعضای هیات علمی برای بهترکردن نحوه آموزش می باشد. مطالعه حاضر، با هدف تعیین دیدگاه اساتید و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نسبت به مسئله ارزشیابی و تاثیر آن بر پیشرفت آموزش صورت گرفت.
    روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی از نوع مقطعی که در نیمه دوم سال تحصیلی 88- 1387، در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند انجام گرفت، دیدگاه ها و نظرات 79 نفر از اعضای هیات علمی و 321 نفر از دانشجویان پیراپزشکی و پرستاری راجع به برنامه ارزشیابی اساتید، با استفاده از دو پرسشنامه مجزا جمع آوری گردید. پایایی و اعتبار پرسشنامه ها توسط متخصصین مربوطه تایید گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (ویرایش 16) و آزمون آماری کای اسکوئر در سطح 05/0≥a تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بر طبق این مطالعه، 76 درصد از اعضای هیات علمی، ارزشیابی را در روند تدریس موثر دانستند اما 7/74 درصد از آنها معتقد بودند که باید تغییراتی در روند ارزشیابی صورت گیرد؛ همچنین 9/69 درصد از اساتید معتقد بودند که دانشجویان، بدون احساس مسوولیت و حوصله کافی فرم ها را تکمیل می نمایند؛ از طرف دیگر 5/59 درصد از دانشجویان معتقد بودند که به نتایج ارزشیابی، بهای کمی داده می شود و فرم های ارزشیابی نمی توانند ارزیاب مناسبی برای تدریس باشند.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد که اکثر دانشجویان و اساتید، نسبت به برنامه ارزشیابی و تاثیر آن بر روند آموزش چندان خوشبین نیستند؛ بنابراین ایجاد اطمینان در دانشجویان و اساتید نسبت به اینکه ارزشیابی، در راستای بهبود شرایط آموزشی گام بر می دارد، منجر به بالارفتن حس مسوولیت در دانشجویان و ایجاد انگیزه در استادان می گردد.
    کلیدواژگان: ارزشیابی، اعضای هیات علمی، دانشجو، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
  • سیدجواد حسینی واشان، محمد ملکانه*، علی الله رسانی صفحه 175
    زمینه و هدف

    مطالعات دهه اخیر نشان می دهند، درصد بالای اسیدهای چرب ترانس و امگا-6 در منابع خوراکی انسان، میزان بروز بیماری های قلبی- عروقی و آترواسکلروزیز را تشدید می نماید. یکی از منابع پروتئین حیوانی مورد استفاده در رژیم غذایی انسان، گوشت شتر است؛ به همین منظور ترکیب اسیدهای چرب پیه کوهان و گوشت شتر در شهرستان های بیرجند و نهبندان- به عنوان دو مرکز عمده گوشت شتر خراسان جنوبی- ارزیابی گردید.
    روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی-تحلیلی، از هر یک از شهرستان های بیرجند و نهبندان به طور جداگانه، تعداد 5 نفر شتر بومی، انتخاب و پس از کشتار، تعداد 5 نمونه گوشت ران، 5 نمونه راسته و 5 نمونه پیه کوهان از هر شتر تهیه گردید و در فریزر oc80- نگهداری شد. پس از جمع آوری تمام نمونه ها، چربی، استخراج و متیله گردید؛ سپس نوع و درصد اسیدچرب در مقایسه با زمان پیک و مقدار پیک استاندارد و روش استاندارد داخلی تعیین گردید. داده ها به کمک نرم افزار آماری SAS تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    بین مقدار اسیدهای چرب لوریک، مریستیک، مریستولئیک، پالمیتولئیک سیس و ترانس، اولئیک، الایدیک، لینولئیک، لینولنیک، ایکوزانوئیک، ایکوزاتری انوئیک، آراشیدونیک، ایکوزاپنتاانوئیک، دکوزاتترانوئیک و دکوزاپنتاانوئیک و SFA، MUFA و اسیدهای چرب غیراشباع امگا-6، در کوهان و گوشت شتر شهرستان های نهبندان و بیرجند، تفاوت معنی داری مشاهده نشد. مقدار اسیدهای چرب پالمیتیک، استئاریک، CLA و ایکوزامنوانوئیک، ایکوزادی انوئیک و دوکوزاهگزاانوئیک کوهان و گوشت در مناطق مختلف استان، تفاوت معنی داری وجود داشت (05/0>P)؛ به طوری که مقدار اسیدهای چرب ترانس در کوهان کمتر و در گوشت بالاتر و مقدار اسیدچرب ترانس در شتر نهبندان بیشتر از شتر بیرجند بود (05/0>P).

    نتیجه گیری

    اگر چه در میزان کل اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع گوشت در مقایسه با کوهان و یا بر حسب منطقه جمع آوری تفاوت معنی داری وجود ندارد، اما مقدار اسیدهای چرب ترانس در کوهان کمتر از گوشت و در تولیدات شتر بیرجند کمتر از نهبندان بود؛ بنابراین شاید گوشت شتر بیرجند، از نظر میزان بروز آترواسکلروز، دارای کیفیت بالاتری باشد.

    کلیدواژگان: اسید چرب سیس، اسید چرب ترانس، کوهان و گوشت شتر، آترواسکلروز
  • مهدی کرمیان، محمدصدیق فاروقی بجد، مینا همتی، سید علیرضا سعادتجو، درویشعلی براتی صفحه 183
    زمینه و هدف
    لیشمانیوز جلدی یا سالک، در مناطق مختلفی از ایران آندمیک است. این بیماری، در سالیان گذشته به صورت تک گیر در بیرجند دیده شده است، اما به نظر می رسد از حدود پنج سال قبل، کانونی پایدار از آن در منطقه پدید آمده باشد. مطالعه حاضر، برای تعیین گونه انگل های لیشمانیا در ضایعات جلدی بیماران ساکن شهرستان بیرجند انجام شده است.
    روش تحقیق: در این مطالعه مقطعی، نمونه های ضایعات جلدی بیماران مشکوک به سالک طی 5 سال گذشته، برابر با 80 نمونه که در مرکز بهداشت شهرستان بیرجند موجود بود، مورد مطالعه قرار گرفت. بخش متغیر از DNA کینتوپلاستی انگل لیشمانیا (KDNA) و نیز بخش ITS1 از DNA ریبوزومی این انگل ها، توسط روش PCR تکثیر گردید و از روش PCR-RFLP، بر روی محصولات بخش ITS1 برای تعیین هویت انگل ها استفاده شد.
    یافته ها
    تمامی نمونه های با تشخیص مثبت میکروسکوپی، توسط روش PCR-RFLP بر روی قطعه ITS1 از DNA ریبوزوزمی تعیین گونه گردیدند، اما روش KDNA PCR توانست، تنها 46 نمونه را تعیین گونه نماید. در مجموع، 8 بیمار (%10)، مبتلا به لیشمانیاماژور و 72 نفر (%90)، آلوده به لیشمانیاتروپیکا تشخیص داده شدند.
    نتیجه گیری
    روش PCR-RFLP قطعه ITS1، دارای حساسیت کامل بوده و برای تشخیص لیشمانیوز و تعیین گونه سریع انگل های عامل بیماری توصیه می شود. بر اساس نتایج این تحقیق هر دو فرم بیماری سالک یعنی ACL (با مخزن انسانی) ناشی از لیشمانیا تروپیکا و ZCL (دارای مخازن جانوری) منتج از لیشمانیا ماژور در بیرجند موجود است.
    کلیدواژگان: لیشمانیاتروپیکا، لیشمانیاماژور، PCR، بیرجند، نمونه های ضایعه جلدی
  • مجید زارع بیدکی، افسانه تهرانی پور، سکینه دادپور، هاجر قلی زاده صفحه 191
    زمینه و هدف
    سالمونلوز، از شایع ترین بیماری های گوارشی در جهان است. این بیماری، توسط سروتیپ های مختلف باکتری سالمونلا ایجاد می شود که نگرانی هایی درباره آلودگی طیور و فرآورده های آنها به این میکروارگانیسم وجود دارد. با توجه به اینکه لاشه طیور به عنوان یک منبع مهم آلودگی به این بیماری مطرح شده است، تعیین فراوانی و میزان آلودگی به باکتری در این فرآورده، معیاری برای ارزیابی وضعیت بهداشتی کشتارگاه ها و تعیین مخاطرات بهداشتی احتمالی برای مصرف کنندگان محسوب می شود. این تحقیق، به منظور تعیین شیوع آلودگی سالمونلایی لاشه های مرغ، در کشتارگاه صنعتی شهرستان بیرجند در سال 1391 انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی- مقطعی، از 550 قطعه طیور، به صورت تصادفی بلافاصله پس از ذبح در کشتارگاه نمونه گیری به عمل آمد. تایید سالمونلا های جداشده پس از مراحل تخلیص و جداسازی کشت های مشکوک، به وسیله آزمایش های بیوشیمیایی، سرولوژیکی و صورت گرفت.
    یافته ها
    بر اساس نتایج آزمایش های باکتریولوژی، از مجموع 250 نمونه گرفته شده قبل از قراردادن طیور ذبح شده در بویلر، تعداد 7 نمونه (8/2%)، از نظر آلودگی به سالمونلا مثبت بودند. نتایج بیانگر آن است که تمام جدایه ها، مربوط به سرووار سالمونلا اینفنتیس می باشند. از مجموع 300 نمونه گرفته شده بعد از قراردادن لاشه کشتار در بویلر، فقط یک نمونه (3/0%) از نظر آلودگی به سالمونلا مثبت و متعلق به سرووار سالمونلا اینفنتیس بود.
    نتیجه گیری
    آلودگی های سالمونلایی، دارای فراوانی اندکی در طیور مرغداری های خراسان جنوبی است. عدم تنوع در سروتیپ های جداشده، بیانگر کنترل بهداشتی مطلوب و سطح پایین انتقال میکروبی در این مرغداری هاست. تفاوت در فراوانی جدایه های سالمونلایی قبل و بعد از قراردادن لاشه های کشتار در بویلر، می تواند نشان دهنده نقش موثر فرآیند استفاده از بویلر در کاهش انتقال آلودگی های سالمونلایی باشد.
    کلیدواژگان: سالمونلا، طیور، شیوع، بیرجند
  • حسین برنا، مهران شاهی، حسن جانی، مجید شایسته، محمدرضا جمع آور، عباس حمیدی راد، محمد یوسف مقدم، علی برات تالی، زهرا یونسی صفحه 198
    زمینه و هدف
    پشه های آنوفل، تنها ناقلین بیولوژیک بیماری مالاریا می باشند. از آنجا که کنترل ناقلین، بدون شناسایی آنان و آشنایی با بیولوژی آنها امکان پذیر نیست، مطالعه حاضر، به منظور تعیین هویت پشه های آنوفل مناطق شهرستان قاینات و شناسایی پناهگاه های داخلی و خارجی آنها طراحی گردید.
    روش تحقیق: لارو، شفیره و بالغین پشه های آنوفل، در مطالعه ای توصیفی- مقطعی از فروردین 1389 تا آبان ماه 1390، در روستاهای مناطق دشت و کوهستانی شهرستان قائنات صید گردیدند. صید بالغین به روش صید دستی و صید جمعی، از پناهگاه های داخلی و خارجی (انسانی و حیوانی) و نمونه برداری از لارو، از زیست گاه های لاروی مختلف به روش ملاقه زنی انجام گردید. نمونه های صیدشده، برای تعیین گونه به آزمایشگاه منتقل و با استفاده از کلید معتبر تشخیص آنوفل های بالغ و لارو ایران شناسایی شدند.
    یافته ها
    در مجموع، 2165 نمونه شامل: 1711 لارو و 454 بالغ از مناطق مختلف شهرستان قائنات صید شد. پس از شناسایی و تایید نمونه ها، چهار گونه تشخیص داده شد. درصد گونه ای نمونه های صیدشده به ترتیب: آنوفل سوپرپیکتوس 02/72، آنوفل مولتی کلر 09/27، آنوفل ساکاروی 44/0 و آنوفل تورخدای 44/0 بود. بیشترین وفور آنوفل ها، در ماه های تیر و مرداد گزارش شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به وفور بالای آنوفل سوپرپیکتوس و شرایط منطقه، ضروری است پیش بینی های لازم در زمینه طراحی برنامه جامع کنترل ناقلین مالاریا، به منظور پیشگیری از بروز اپیدمی بیماری در فصول مساعد سال مد نظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: فون، آنوفل، قائنات، خراسان جنوبی
  • شب کوری، هتروکرومیا و یووئیت در یک فرد از سلسله بیماران شب کور
    غلام حسین یعقوبی، سید عباس حسینی راد صفحه 206
    تریاد بالینی کلاسیک شب کوری عبارت است از: نازکی عروق، پیگمانتاسیون خوشه ایشبکیه و رنگ پریدگی سر عصب بینایی.
    خانمی 33 ساله که در سابقه خانوادگی وی، کاهش بینایی و شب کوری وجود داشت، با آب مروارید یک طرفه زیرکپسولی خلفی و یووئیت هتروکرومیک، به درمانگاه چشم مراجعه نمود. در معاینه، این بیمار از کاهش بینایی در چشم راست خود شکایت داشت و حدت بینایی وی با بهترین اصلاح در چشم راست، در حد200/20 و در چشم چپ با اصلاح (1.50 sph–0.50 cyl x 170) در حد 20 / 20 بود.
    معاینه سگمان قدامی، سلول هایی آماسی با رسوبات منتشر متوسط و هتروکرومیا به همراه آب مروارید خلفی زیر کپسولی را در چشم راست نشان داد. معاینه سگمان قدامی در چشم چپ نرمال بود. در هر دو چشم وی، تغییرات اختصاصی شب کوری در شبکیه وجود داشت. شب کوری، ممکن است به صورت اسپورادیک با یووئیت فوکس همراه باشد. یووییت هتروکرومیک فوکس، در شجره نامه این بیمار یافت نگردید.
    کلیدواژگان: یووئیت فوکس، هتروکرومی، شب کوری
|
  • Mohammad Mehdi Hasanzadeh Tahery, Mohammad Hasanpour Fard, Navid Rabiee, Sayed Amir Reza Ghoreishe, Naeem Ravanbakhsh Page 108
    Background And Aim
    Atherosclerosis is the main factor of mortality in cardiovascular patients. Pathogenesis dependence of atherosclerosis on the increase of low density lipoprotein cholesterol (LDL-c) has been proved. Since using of existing chemical medicines for the treatment of cardiovascular diseases causes several side-effects، this has led to more tendency to using of herbs. According to some traditional medicinal references، Harmala seeds can be used as lowering blood lipids agents. The aim of the present study was to determine the effects of aqueous and ethanolic extracts of Harmala seeds on blood lipid profiles.
    Materials And Methods
    In this experimental study 18 Wistar rats with the average weight of 300 g were used. The rats were randomly divided into three groups، i. e. two experimental and one control group. The experimental groups I and II were respectively gavaged 3cc liquid containing 100mg/kg body weight (bw) of aqueous and ethanolic extract of Harmala seeds for 30 days; and group III، as a negative control، received an equal volume of distilled water for the same period. At the end، after deep anesthesia of the subjects with ether، the amount of blood lipids such as triglyceride (TG)، total cholesterol (TC)، LDL، and HDL were measured using test kits and the amount of VLDL cholesterol، too، was mathematically calculated. The obtained data was analyzed by means of SPSS software (v: 11. 5)، ANOVA and Tukey tests at the significant level P<0. 05.
    Results
    The findings showed that mean levels of LDL cholesterol in groups I، II، and control was 36. 8±4. 3، 35. 8±4. 3 and 44. 3±4. 6، respectively. Comparatively، the difference between experimental group I and the control (P=0. 025) and also between group II and the control (P=0. 012) were statistically significant. The other tested blood lipids in the experimental groups and the control group did not show a significant difference.
    Conclusion
    It was found that consumption of Harmala seed can significantly reduce LDL cholesterol and the ethanolic extract of the herb is more effective than the aqueous one.
    Keywords: Peganum harmala seed, Triglyceride, Cholesterol, LDL, Rat
  • Ezatollah Paknia, Mohammad Ebrahim Rezvani, Mohammad Hossain Dashti, Rahmatabadi, Seyyed Majid Bagheri Page 115
    Background And Aim
    Long-term consumption of many drugs followed by reduction of their effectiveness has necessitated performing research on new analgesics. Thus، the present study was conducted to evaluate the analgesic effects of mentha longifolia and morphine in mice using writhing and hot plate tests.
    Materials And Methods
    In this experimental study، 70 male rats were divided into 7 equal groups. The groups included the control، three experimental groups receiving 400، 800، or 1600 mg/kg of mentha extract and three experimental groups which received 2، 4، or 8 mg/kg of morphine. In order to measure pain، the two acceptable tests، writhing and hot plate tests، were applied. Pain scores were measured at 0، 15، 30، 45 or 60 min after administration of algogenic stimulus.
    Results
    It was found that in hot plate test، only the dose of 1600mg/kg of Mentha extract after 60 minutes was significantly able to exert an analgesic effect (P<0. 05). In wrighting test، mentha extract at different doses significantly reduced the number and time of wrightes in the rats، comparable to morphine (P<0. 05).
    Conclusion
    It seems that all doses of mentha extract in wrighting test have analgesic effects which indicate chronic pain inhibition of mentha hydroalcholic extract.
    Keywords: Mentha longifolia, Analgesia, Writhing test, Hot plate test
  • Fatah Moradi, Soran Aminiaghdam, Jamal Abdi, Hasan Matinhomaee Page 125
    Background And Aim
    Adiponectin is an important protective factor in pathogenesis of metabolic syndrome and cardiovascular disease and it has been reported that testosterone has a potential anti-diabetic role in men. Furthermore، cortisol is an anti-stress catabolic hormone. The purpose of this study was to survey effect of strength training on serum levels of adiponectin، testosterone، and cortisol in sedentary lean men.
    Materials And Methods
    In a semi-experimental study، sedentary lean men were randomly placed at two groups: strength training and control. Strength training protocol consisted of twelve weeks weight training (3 sessions per week، 10 stations، 3 sets 8-12 repetitions in each station، intensity 60-80% of one repetition maximum، rest between sets 1 min and between stations 2 min، duration of main training 20-40 min per each session). Data analyzed by SPSS16 software. Independent- and paired-samples T tests were used for analyzing data. Statistical significance was accepted at P<0. 05.
    Results
    In training group (n=9، 20. 9±3. 6 yr، 60. 1 ± 4. 3 kg، 18. 7±2. 2 %، 18. 4±2. 1 kg/m2)، body weight، body mass index and maximal oxygen uptake were increased (P=0. 020، P=0. 011، P=0. 042، respectively)، whereas no significant change in body fat percent was observed (P=0. 244). Also، strength training had no significant effect on serum adiponectin (14. 1±1. 9 vs. 13. 7±2. 5 µg/ml) and cortisol (166. 4±45. 3 vs. 159. 2±51. 6 ng/ml) concentrations (p=0. 278 and p=0. 377، respectively)، but serum testosterone concentration (6. 9±1. 7 vs. 8. 1±1. 9 ng/ml) was increased (p=0. 025). While in control group (n=10، 21. 5±3. 2 yr، 61. 5±4. 2 kg، 19. 5±2. 7 %، 18. 4±2. 3 kg/m2)، none of measured variables showed significant changes (P>0. 05).
    Conclusion
    Performing a period of strength training can improve body weight، body mass index، and cardio respiratory function of sedentary lean men، while it results in no significant change in body fat percent. Also، since testosterone has anti-diabetic role، strength training can be useful through increasing testosterone levels in sedentary lean men. It doesn’t appear that twelve weeks strength training has effect on circulating levels of adiponectin and cortisol in sedentary lean men.
    Keywords: Strength Training, Adiponectin, Testosterone, Cortisol, Lean, Sedentary
  • Fatemeh Rakhshani, Farzad Jalilian, Mehdi Mirzaei Alavijeh, Fazel Zinat Motlagh, Abbas Aghaei, Toraj Ahmadi, Jouibari Page 136
    Background And Aim
    Pap smear is an appropriate method in prevention and reducing mortalities of cervical cancer. The aim of the present study was to evaluate the effect of an educational intervention on the frequency of pap smear test among women.
    Materials And Methods
    This study was a quasi-experimental and interventional one among 120 women (60 as the intervention group، and 60 in the control group) referred to two of the health centers of Hamadan in 2011. All the subjects were followed up for three months. Participants responded to a standard self-report questionnaire. The obtained data was analyzed using SPSS software (V: 16)، and P<0. 05 was taken as the significant level.
    Results
    After the educational program a significant improvement in the average response to perceived barriers to undergoing Pap smear test (P=0. 001) and perceived severity of cervical cancer complications (P=0. 001) were found among intervention group. In addition، after intervention the rate of doing Pap smear test significantly increased among both groups (P=0. 013).
    Conclusion
    Doing Pap smear test increased among the cases and confirmed the effectiveness of this health educational program for women.
    Keywords: Cervical Cancer, Pap smear, Perceived Severity, Perceived Barrier
  • Alireza Ayoubi, Arash Omidi, Reza Valizade, Amir Mousaei Page 144
    Background And Aim
    Aloe vera (Aloe barbadensis) and Teucrium (Teucrium polium) are used in traditional medicine as anti-diabetic herbs. The present study examined the effects of TP and aloe vera extracts on some metabolites like glucose، total cholesterol، LDL، HDL، VLDL and triglycerides in streptozotocin-induced diabetic Wistar rats.
    Materials And Methods
    In this experimental research، forty rats were randomly divided into five equal groups. Trials in the study included the control group، diabetics (50 mg/kg STZ)، diabetics+extract of Aloe vera (300mg/kg)، diabetics+Teucrium (300mg/kg)، and diabetics+glibenclamide (5mg/kg). All solutions were given orally for 14 days. Blood samples of the rats were derived from their hearts on the 15th day of the experiment and their serum was isolated.
    Results
    Blood glucose in diabetic rats significantly reduced by aloe vera and Teucrium extracts (P≤0. 05). It was found that concentration of total cholesterol، HDL، VLDL and triglycerides in rats receiving Aloe vera and Teucrium extracts and glibenclamide was significantly lower than diabetic rats (P≤0. 05). Aloe vera and Teucrium were more effective than glibenclamide in reducing blood cholesterol levels. Compared with Aloe vera and glibenclamidettreatment with Teucrium had less effect on serum triglycerides. Serum insulin levels in diabetic animals receiving the herbs extracts significantly increased in comparison with diabetic rats.
    Conclusion
    The use of Aloe vera and Teucrium extracts improve insulin secretion and reduce blood glucose and LDL
    Keywords: Diabetes, Aloe vera, Teucrium, Lipid profile, Glucose, Insulin
  • Farahnaz Shakehnia, Behrouz Behrouz, Mehran Farhadi, Shole Amiri, Behzad Behrouz Page 153
    Background And Aim
    Children with low self-esteem are ready to suffering from depression and depression effects on life quality and educational function Thus، the present research was done with the aim of a happiness training program effectiveness in decreasing depression symptoms، its dimensions، and self esteem of children.
    Materials And Methods
    A quasi- experimental study with a control and a training group، covering pre-testing and post-testing، was conducted on 30 elementary school students of the first educational division of Isfahan city in 2012. The subjects had the appropriate properties of the research and were randomly selected using purposive method based on the criteria. and Interventions included 5 weekly 60 minute group sessions teaching happiness to children and 7 weekly 40 minute group sessions for mothers. In order to assess the children’s depression and self-esteem، CDI and RSS were applied pre and post-intervention ally The obtained data was analysed SPSS software (V: 16) employing descriptive statistics and one-variable co-variance at the significant level ……………….. .
    Results
    Happiness training programs had significant effects on the decreasing of total depression symptoms، negative mood،، interpersonal problems، anhedonia، negative self-esteem، and children’s self-esteem of the experimental group (P<0. 05). But، the programs were not significantly effective in frustration (P>0. 05). Interactive effect of gender and group membership on self-esteem and depression was not significant، too.
    Conclusion
    Happiness teaching programs can decrease depression symptoms n and increase children’s self-esteem. Therefore، it is necessary to take these programs into account while employing other depression treatments.
    Keywords: Happiness training program, Depression, Self, esteem, Children
  • Masood Ziaee, Mohamadreza Miri, Shima Motevali Page 165
    Background And Aim
    The aim of educational evaluation is to improve learning and create a suitable situation for academic staff. The present study was performed to assess the viewpoints of BUMS teachers and students regarding the evaluation plan and the effect of it on educational development.
    Materials And Methods
    The present study was a cross-sectional and descriptive-analytical one. It was performed in the second half of the academic year 2008-9 in Birjand University of Medical Sciences. The study sample included 79 faculty members and 321 paramedical and nursing students. Their opinions were separately studied using two questionnaires for students and faculty members. Content validity and reliability of the two questionnaires employed were confirmed by respective specialists. The gathered data was analyzed by means of SPSS software (V: 16) and Chi-square at the significant level α≤0. 05.
    Results
    It was found that 76 % of faculty members believed that evaluation had some positive effects leading to the betterment of the process of teaching. But، %74. 7 of them believed that some changes in the process should take place. Besides، %69. 9 of the faculty members thought that the questionnaires were irresponsibly and carelessly filled out by the students. On the other hand، %59. 5 of the students believed that the results of the evaluation were not considerably taken into account. They believed that evaluation forms were not suitable evaluative means for teaching.
    Conclusion
    The results of the present study showed that most of faculty members and students are not optimistic about evaluation plan. Therefore، assuring students and teachers of the effectiveness of evaluation regarding the improvement of educational condition will result in more responsibility in students and more motivation in their teachers.
    Keywords: Evaluation, Faculty members, Students, Birjand University of Medical Sciences
  • Seyyed Javad Hosseini, Vashan, Mohammad Malekaneh, Ali Allahreassani Page 175
    Background And Aim

    Studies in the recent decade indicate that a high percent of cis and trans –fatty acids and omega 6 in man’s food sources increase the incidence of cardiovascular and atherosclerosis diseases One of animal protein sources used in human diet is the camel meat. Therefore، fatty acid profiles of the camel hump and meat in Birjand and Nehbandan cities، as two main camel meat sources of the South Khorasan province، were evaluated.

    Materials And Methods

    In this descriptive-analytical study، 5 samples of local camels were randomly selected، and after being slaughtered، five samples of their respective thigh meat، fillet<، and hump fat were collected and frozen at 80oc. Then، the oils were separated and methylated. After this، the type of each fatty acid was designated in comparison with retention time at the internal standard peak. Finally، the obtained data was analysed using SAS statistical software.

    Results

    It was found that the amount of lauric، meristic، meristoleic، palemitoleic ''cis and trans''، oleic، linoleic، linolenic، eicosaenoeic، eicosatrienoic، arashidonic، eicosapentaenoic، docosapentaenoic acids SFA، and MUFA of Omega 6 were not significantly different in the two cities، nor in the hump and meat of camels in the two places. The amount of palmitic، strearic، conjugated linoleic acid، eicosamonoenoic، eicosadienoic and docosahexaenoic acids were significantly different between hump and types of meat mentioned in different areas of the province; i. e. the amount of trans fatty acids was less in the hump، but totally more in Nehbandan compared to Birjand (P<0. 05).

    Conclusion

    Although there is no difference in the total amount of saturated and unsaturated fatty acids derived from the camel meat or hump in the two areas، the amount was less in the hump of the camel; and also lower in Birjand. Therefore، it is probable that the camel''s products in Birjand have a better quality regarding the incidence of atherosclerosis.

    Keywords: Cis, Trans fatty acids, Hump, Camel meat, Atherosclerosis
  • Mehdi Karamian, Mohammad Sedigh Faroghi Bojd, Mina Hemmati, Seyed Alireza Saadatjoo, Darvish Ali Barati Page 183
    Background And Aim
    Cutaneous leishmaniasis (CL) is an endemic disease in different areas of Iran. During past years، the disease was sporadic in Birjand. But، it seems that during recent five years a stable focal leishmaniasis has been developed in the area. The present study was designed to determine the species of Leishmania parasites in cutaneous lesions of patients residing in the city of Birjand.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study، 80 samples of microscopically-positive slides of cutaneous lesions، belonging to suspected CL patients during the past five years، were examined. The variable kinetoplastic regions of the DNA of leishmania and ribosomal Internal Transcribed Subunit 1 (ITS1) of the parasite were multiplied by means of PCR procedure. Then، All PCR products of ITS1 were digested with HaeIII for species identification.
    Results
    PCR-RFLP profile of ITS1 rDNA was able to identify species of leishmania in all 80 microscopically-positive (100%) slides and 13 out of 30 (43. 3%) microscopically-negative ones. But only 46 samples (57. 5%) were identified by means of KDNA PCR. Among the the all subjects، 8 patients (10%) had leishmania major and 72 (90%) had been infected with leishmania tropica.
    Conclusion
    PCR-RFLP of ITS1 rDNA of leishmania is recommended to diagnose infection with CL agents، because of its high sensitivity.
    Keywords: Leishmania tropica, Leishmania major, PCR, Birjand, Cutaneous lesion slides
  • Majid Zare Bidaki, Afsaneh Tehrani Pour, Sakineh Dadpour, Hajar Gholizadeh Page 191
    Background And Aim
    Salmonellosis is one of the most common digestive diseases in the world. Salmonellosis is caused by varieties of salmonella serotypes and there are concerns about the contamination of poultry and its products by this microorganism. Given that the carcasses of poultry، as a major source of infection with this microorganism، determine the frequency and the rate of this type of bacterial contamination، they are considered a criterion in the assessment of the health status of respective poultry farms and their potential health hazards to consumers. The present study aimed at determining prevalence of salmonella contamination of poultry carcasses in Birjand industrial slaughterhouses in 2012.
    Materials And Methods
    Immediately after poultry slaughtering، 550 samples were randomly taken from different slaughterhouses. Salmonella spp were isolated from suspected positive cultures. Then، they were identified and confirmed by means of biochemical and serological tests.
    Results
    Based on the results of bacteriological tests، out of a total of 250 samples taken from the poultry slaughtered before putting in boiling water، 8 cases (3. 2%) were positive for Salmonella contamination. Serotyping results revealed that all isolates belonged to Salmonella infantis serotype. Among a total of 300 samples taken from the cases after being placed in boiling water، only one sample (0. 3%) was positive for Salmonella infantis.
    Conclusion
    The results indicate that there is a relatively low prevalence of salmonella contamination in the poultry farms in the South Khorasan. Furthermore، lack of diversity in salmonella isolates reveals good health control and low levels of microbial transmission into poultry farms of this area. The outbreak of Salmonella infantis is uniformly consistent with the global spread of this serotype. Differences in the frequency of positive samples before and after placing the carcasses in boiling water may reveal the role of boiling process in reducing salmonella contamination of slaughtered poultry.
    Keywords: Salmonella, Poultry, Prevalence, Salmonella, Birjand
  • Hossien Borna, Mehran Shahi, Hassan Jani, Majid Shayeste, Mohhamad Reza Jamavar, Abbas Hamidi Rad, Mohhamad Yousef Moghaddam, Alibarat Tali, Zahra Younesi Page 198
    Background And Aim
    Biological vectors of malaria are only anopheles mosquitoes. Since the vector control without identifying them and understanding their biology is not possible، the present study was designed to identify anopheles fauna in different areas of Qayenat city and their internal or external shelters.
    Materials And Methods
    Larvae، pupae، and adults of anopheles mosquitoes were collected from their internal and external shelters in rural areas in plains and mountainous spots in Qayenat city during a cross-sectional and descriptive study between April 2010 and October 2011. This was done either singularly or collectively through taking samples of the larvae from various inhabitats through scooping. The caught samples were transferred to laboratory in order to determine their type using the valid key to identify adult anopheles and larvae in Iran (Shahgvdyan).
    Results
    A total of 2165 samples including 1711 larvae and 454 adults were collected from different parts of Qayenat city. After identification and validation of the samples 4 species of Anopheles were diagnosed. The samples were superpictus، multicolor، sacharovi، and turkhodai with the percent 72. 2%، 27. 9%، 0. 44%، and 0. 44%; respectively. Most abundant Anopheles were reported to exist in the months of July and August.
    Conclusion
    Regarding the high frequency of superpictus anopheles in the area and its condition، it is necessary to make essential provision for a comprehensive program to control malaria In order to prevent outbreaks of the epidemic in suitable seasons of the year.
    Keywords: Mosquitoes, Fauna, Qayenat, abundance, Anopheles
  • Fuchs uveitis,heterochromia,and uveitis as a coincidental finding in a case
    Gholamhossein Yaghoobi, Seyed Abbas Hosseini Rad Page 206
    The classical clinical triad of retinitis pigmentosa is arteriolar attenuation، retinal bone- spicule pigmentation and waxy optic disc pallor. A 33 year old female patient is introduced here. She had unilateral posterior subcapsular cataract، heterochromic iris، and uveitis. The patient also suffered night blindness، had a family history of low vision، and reduced visual acuity in her right eye. After the best correction، visual acuity was: OD=20/200 and OS=20/20 (with-1. 5 spher-0. 50cyl x 170). Anterior segment examination revealed trace cell with diffused moderate keratic precipitate and heterochoromia with posterior subcapsular cataract. But the examination revealed a normal condition in the left eye. Both eyes had characteristic retinal changes of retinitis pigmentosa. Retinitis pigmentosa can be associated with Fuch’s- like uveitis sporadically; but Fuch’s heterochromic uveitis of affected pedigree was not found.
    Keywords: Fuchs uevitis, Retinitis pigmentosa, Heterochromia