فهرست مطالب

مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی
سال یازدهم شماره 2 (پیاپی 42، تابستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/05/08
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهدی ناطق پور *، غلامحسین ادریسیان، ابوالحسن ندیم، کامران اکبرزاده، لیلا فریور، سلما تیموری، مهدی صداقت، حسین لدنی، افسانه متولی حقی صفحات 1-11
    زمینه و هدف
    مطالعه اختصاصی بر روی مالاریا و عوامل زمینه ساز آن در ایران با تاسیس انستیتو مالاریالوژی در دانشگاه تهران وارد مرحله علمی و تحقیقاتی نوینی گردید که پس از تغییر نام انستیتوی مذکور به دانشکده ی بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی و افزایش محققان و دانشجویان بر حجم این مطالعات و تحقیقات افزوده شد. سه جنبه انگل شناسی، اپیدمیولوژی و حشره شناسی از شاخص ترین عناوین مطالعات و تحقیقات در زمینه مالاریا می باشد. آگاهی از تاریخچه مطالعات مذکور می تواند تلاش های خستگی ناپذیر پیشکسوتان اینگونه مطالعات و تحقیقات را نمودار و افق های جدیدی را درپیش روی آیندگان قرار دهد. در این مطالعه وضعیت مقالات منتشر شده، پایان نامه ها و آموزش های اختصاصی ارایه شده در زمینه انگل شناسی مالاریا در نیم قرن گذشته در ایران تا آن مقدار که امکان دسترسی به آنها وجود داشت مورد بررسی قرار گرفته اند.
    روش کار
    این مطالعه به صورت گذشته نگر با جمع آوری اطلاعات لازم از سال1330 تا 1388 از منابع الکترونیک داخلی و خارجی، پایان نامه ها و مقالات موجود در کتابخانه های دانشگاهی و مصاحبه با افراد صاحب نظر در زمینه های ذی ربط انجام پذیرفته است. اطلاعات جمع آوری شده پس از دسته بندی و حذف موارد تکراری به صورت یک مجموعه تلخیص تاریخی ارایه می شود.
    نتایج
    در این بررسی 143 مقاله به زبان های انگلیسی و فارسی که توسط محققان ایرانی در زمینه مالاریا بویژه انگل شناسی منتشر شده است جمع آوری و فهرست بندی شدند. تعداد پایان نامه های در دسترس، بالغ بر35پایان نامه در مقاطع کارشناسی ارشد، MPH و PhD بوده اند. دوره های آموزش اختصاصی در زمینه انگل شناسی مالاریا بویژه تشخیص میکروسکوپی مالاریا چهل و چهار دوره شمارش شدند.
    نتیجه گیری
    گرچه دسترسی به تمام مقالات منتشر شده توسط محققان ایرانی و پایان نامه های نگاشته شده توسط دانشجویان در زمینه انگل شناسی مالاریا امکان پذیر نبود، تعداد بدست آمده بیانگر درک صحیح محققان ایرانی در مورد اهمیت انگل شناسی مالاریا و تلاش در جهت شفاف سازی جنبه های مختلف آن در ایران بوده است. با توجه به تمرکز اکثر آموزش های اختصاصی در زمینه انگل شناسی مالاریا در دانشکده ی بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، اطلاعات به دست آمده در این زمینه دقیق تر و حاکی از انجام آموزش تشخیص مالاریا و موضوعات ذی ربط برای میکروسکوپیست ها، کارشناسان مبارزه با بیماری ها، کاردان ها و کارشناسان آزمایشگاهی بوده است.
    کلیدواژگان: مالاریا، انگل شناسی، ایران
  • امیر اشکان نصیری پور *، محمدرضا ملکی، پوران رئیسی، مرضیه جوادی صفحات 13-26
    زمینه و هدف
    وجود خطرات و تهدیدات مرتبط با فرآیند مراقبت موضوع غیر قابل اجتناب در محیط های ارایه خدمات مراقبت سلامت است. پذیرفتن این امر به معنای رها نمودن و وقوع ریسک و جایز شمردن خطاهای پزشکی و پرستاری نیست بلکه به معنای پذیرفتن مشکل به منظور ارایه راهکارهای اجرایی در به حداقل رسانیدن ریسک ها در فضای ارایه مراقبت های سلامت است. سازمان دهی و سیاست های سازمان عنصر مهم و اولیه در فرآیند مدیریت خطرات بالینی به شمار میرود. بدیهی است عملیاتی شدن فعالیت های مدیریت خطر و نهادینه ساختن اصول ایمنی در سازمان از طریق ایجاد تشکیلات سازمانی و تاکید و توجه بر خط مشی ها و سیاست های سازمانی امکان پذیر است. این مطالعه به منظورشناسایی عامل سازمان دهی و سیاست گذاری و متغیرهای اثرگذار آن در الگوی مدیریت خطرات بالینی در بیمارستان های ایران تنظیم گردیده است.
    روش کار
    به منظور تدوین الگوی مدیریت خطرات بالینی از مرور و بررسی متون معتبر مدیریت خطر در بخش سلامت استفاده شد. مدل های مذکور به طور دقیق بررسی و در قالب جداول تطبیقی با یکدیگر مقایسه و منطبق شدند و حدود 62 متغیر اولیه استخراج شد و در قالب یک پرسشنامه با یک گروه 20 نفره متشکل از پرستاران و پزشکان اعتباریابی شد. پرسشنامه نهایی با 40 متغیر مورد تایید گروه مذکور قرار گرفت. تایید نهایی الگو از طریق توزیع ابزار مطالعه در بین جامعه مطالعاتی در قالب نمونه ای 215 نفری که با استفاده از روش خوشه ایو تصادفی انتخاب شده بودند و همچنین استفاده از روش تحلیل عاملی اکتشافی انجام شد.
    نتایج
    در این بررسی در بین عوامل مختلف الگوی استقرار مدیریت ریسک های بالینی، تحلیل عاملی اکتشافی سوال ها با چرخش واریماکس عامل سازمان دهی و سیاست گذاری را با نوزده آیتم نشان داد. این عامل در الگوی مدیریت خطرات بالینی در مجموع 3/25% از واریانس ها را تبیین نمود. بار عاملی متغیرهای این عامل در دامنه مطلوبی از 7/0تا5/0 قرارداشت که نشان دهنده تناسب مطلوبیت این متغیرها از دیدگاه جامعه مطالعاتی بوده است.
    نتیجه گیری
    مهمترین متغیر در عامل سازمان دهی و سیاست گذاری«بهترین مراقبت از بیمار به عنوان یک چشم انداز مشترک در سازمان پذیرفته شود» با بار عاملی 739/0 و کم اهمیت ترین متغیر«تاثیرگذاری نحوه عملکرد بالینی تیم درمان در پرداخت های مالی به آنان» با بار عاملی548/0 بود. براین اساس برای عملیاتی شدن سازماندهی وسیاستگذاری مدیریت خطرات درفضای مراقبت های سلامت مسئولین باید قبل از هرچیز به نهادینه سازی موازینی به منظور ارائه بهترین وبا کیفبت ترین مراقبت ازبیمار در بیمارستان بپردازند.
    کلیدواژگان: مدیریت خطرات بالینی، سازمان دهی، سیاست گذاری، ایمنی، بیمارستان
  • مریم ناظمی پور، محمود محمودی *، حجت زراعتی، عباس رحیمی فروشانی صفحات 27-38
    زمینه و هدف
    در بسیاری از مطالعات تشخیصی از جمله بررسی بقای بیماران مبتلا به سرطان معده که هر فرد بعد از عمل جراحی با بیشتر از یک رخداد مواجه است و رخداد یکی سبب پوشانده شدن رخداد دیگری می شود، بحث رقابت جویی خطرات مطرح خواهد بود که برای بررسی اثر هر متغیر کمکی بر رخداد هر حادثه و برآورد تابع مخاطره، از مدل هایی چون کاکس و Fine و Gray استفاده می شود. حال اگر پیش فرض های دو مدل برقرار نباشد، بکارگیری آنها نادرست خواهد بود. یکی از راه های برطرف کردن چنین مشکلی استفاده از مدل هایی با انعطاف بیشتر است.
    روش کار
    در این مطالعه خصوصیات جمعیت شناختی، بالینی و درمانی330 بیمار مبتلا به سرطان معده که طی سال های 1374 تا 1378 به انستیتو کانسر مجتمع بیمارستانی امام خمینی مراجعه کرده و تحت عمل جراحی قرارگرفتند، به همراه متغیرهای، نوع و زمان تا اولین رخداد حادثه (عود بیماری/ مرگ) برای هر بیمار جمع آوری و بررسی شد. با استفاده از این اطلاعات نمودار تابع تجمعی بروز عود بیماری(CIF)، توسط سه مدل کاکس، Fine و Gray و مدل ا نعطاف پذیر و با استفاده از نرم افزار R(2.14.0) رسم و با نمودار تابع تجمعی بروز عود مشاهده شده برای بیماران، مقایسه و کارآیی آنها بررسی گردید.
    نتایج
    فرض متناسب بودن خطرات، تقریبا برای همه ی متغیرها به ازای هر حادثه برقرار می باشد. نمودار تابع تجمعی بروز برای حادثه مورد نظر(عود)، نشان داد که مدل کاکس در برآورد آن دچار بیش برآوردی شده و نیز نمودارهای دو مدل دیگر بسیار شبیه به هم و علاوه بر آن شبیه به نمودار مشاهده شده می باشند. با این تفاوت که نمودار تابع تجمعی بروز مربوط به مدل انعطاف پذیر، هموارتر می باشد طوریکه در پیش بینی خطر می تواند دقت بیشتری داشته باشد.
    نتیجه گیری
    با وجود رخدادهای رقیب، مدل کاکس چندان مناسب چنین وضعیتی نبوده و به نظرمی رسد مدل انعطاف پذیرنه تنها جایگزین مناسبی برای مدل Fine و Gray می باشد بلکه در صورت عدم برقراری فرض متناسب بودن، نسبت به آن برتر نیز خواهد بود.
    کلیدواژگان: تحلیل بقا، رقابت جویی خطرات، تابع بروز، اثرات وابسته به زمان، سرطان معده
  • علیرضا چوبینه، ماندانا آقابیگی، سید حمیدرضا طباطبایی، افشین فلاح پور، فوزیه جوادپور، احمد سلطان زاده صفحات 39-52
    زمینه و هدف
    بدنبال مطالعه گسترده ای که بر روی نظام های نوبت کاری 21 شرکت پتروشیمی انجام شد و پیشنهاداتی برای تغییر نظام نوبت کاری ارایه گردید، چندین شرکت پتروشیمی مبادرت به تغییر نظام نوبت کاری نمودند. پس از یکسال، مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر بخشی تغییر برنامه نوبت کاری از 4-4-4 به 3-3-3 در یک صنعت پتروشیمی انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه، نمونه ها شامل 195 نوبت کار مطالعه فعلی و 44 نوبت کار مطالعه قبلی بودند. ابزار گردآوری داده ها متشکل از پرسشنامه ای بود که سوالاتی در زمینه ویژگی های دموگرافیک، مشکلات بهداشتی و نظرخواهی در مورد تغییر برنامه نوبت کاری در آن گنجانده شده بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 11.5 انجام گرفت.
    نتایج
    نتایج مطالعه نشان داد که شیوع مشکلات گوارشی، قلبی-عروقی و اختلالات اسکلتی-عضلانی در دو گروه از لحاظ آماری دارای اختلاف معنی دار نبوده (05/0 p>)، اما شیوع برخی مشکلات ذهنی در بین نوبت کاران مطالعه فعلی به طور معنی داری کمتر از شیوع آنها در بین نوبت کاران مطالعه قبلی بود (01/0 p<). نتایج نشان داد که از نظر نوبت کاران، برنامه جدید کمیت و کیفیت خواب آنان را بهبود بخشیده است. همچنین 8/76% افراد مورد مطالعه نظام جدید را نسبت به نظام قبلی بهتر ارزیابی نمودند.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته ها، تغییر برنامه نوبت کاری از 4-4-4 به نظام 3-3-3 باعث کاهش شیوع اختلالات ذهنی در نوبت کاران شده است. بنابراین، تغییر ایجاد شده در برنامه نوبت کاری مفید بوده است.
    کلیدواژگان: مشکلات بهداشتی، برنامه نوبت کاری، صنعت پتروشیمی
  • فریده دهقان منشادی *، زینب قنبری، زهرا جباری، الهه سادات میری صفحات 53-63
    زمینه وهدف
    بی اختیاری ادراری یکی از انواع اختلالات کف لگن و عارضه ای بهداشتی است که کیفیت زندگی فرد مبتلا را تحت الشعاع قرار می دهد. بارداری و زایمان طبیعی به عنوان مهمترین عوامل خطرزای آن مطرح شده اند ولی کمتر به سایر اختلالات همراه آن از جمله بی اختیاری آنال و ارتباط این اختلالات با سطح عملکر د عضلات کف لگن پرداخته شده است. هدف این پژوهش بررسی وضعیت سایر اختلالات کف لگن همراه با بی اختیاری ادراری و عوامل خطرزای آنها در زنان بود.
    روش کار
    در مجموع 256 نفر (166زن مبتلا به بی اختیاری ادراری و90 زن بدون این عارضه به ترتیب با دامنه سنی 70-26 و 64-20 سال) با روش نمونه گیری غیرتصادفی متوالی در این مطالعه مقطعی توصیفی- تحلیلی شرکت کردند. پس از اخذ اطلاعات جمعیت شناختی و تکمیل پرسشنامه مربوط به اختلالات همراه، بررسی بالینی شامل ارزیابی میزان سفتی واژن، قدرت و استقامت عضلات کف لگن و اندازه گیری طول جسم پرینه انجام شد. از نرم افزار آماری SPSS 16 و آزمون های کولموگروف – اسمیرنف، تی مستقل، مجذور کای وپیرسون برای تحلیل داده ها استفاده و مقادیر 05/0 p< به عنوان سطح معنی دار پذیرفته شد.
    نتایج
    میانگین سن، تعداد زایمان، شاخص توده بدنی، شیوع بی اختیاری مقعدی و یبوست در گروه زنان مبتلا به بی اختیاری ادراری بیش از گروه زنان بدون این عارضه بود ولی سن اولین زایمان در گروه بیماران کمتر از گروه زنان بدون بی اختیاری ادراری بود (05/0 p<). میزان سفتی واژن، قدرت و استقامت عضلات کف لگن در بیماران از گروه زنان بدون بی اختیاری ادراری کمتر بود (05/0 p<).
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع بالای سایر اختلالات کف لگن از جمله یبوست در زنان مبتلا به بی اختیاری ادراری، ضمن توصیه بر انجام مطالعات اپیدمیولوژیک و سبب شناسی، بر اتخاذ نگرش چند تخصصی در ارایه خدمات بهداشتی – درمانی به این بیماران تاکید می شود..
    کلیدواژگان: بی اختیاری ادراری، اختلالات همراه، عوامل خطرزا
  • عفت سادات مرقاتی خویی، ناریا ابوالقاسمی *، محمدحسین تقدیسی صفحات 65-74
    زمینه و هدف
    سلامت جنسی کودکان مبحث دشواری است که اغلب به روش تفهیمی با آن برخورد نمی شود. اهمیت تربیت جنسی کودکان در دنیا پذیرفته شده است. هدف از ای ن مقاله توصیف مفهوم سلامت جنسی کودکان از دیدگاه خانواده، شناسایی ارزش ها و هنجارهای تربیت جنسی کودکان و ت عیین اولویت های تربیت جنسی از دیدگاه این والدین است.
    روش کار
    این مطالعه از نوع کیفی است. نمونه ها به روش هدفمند از والدین دانش آموزان منطقه پنج آموزش و پرورش شهر تهران انتخاب شدند. اطلاعات با استفاده از تکنیک مصاحبه های گروهی و بحث متمرکز جمع آور ی شد. داده ها به روش موضوع ی و محتوایی تجز ی ه و تحل ی ل شد.
    نتایج
    یافته ها در سه حیطه اصل ی دسته بندی شدند: 1) مدیریت خانواده 2) نقش مدرسه 3) چارچوب مذهب و سنت
    نتیجه گیری
    اکثریت شرکت کنندگان درتوص ی ف مفهوم سلامت جنسی کودکان بروز رفتار جنسی را شاخص سلامت نمی دانستند. در مدیریت رفتارهای جنسی کودکانشان سیاست های خانوادگی خود را اجرا می کردند در بیشتر خانواده ها به علت تعارض بروز رفتار جنسی کودک با ارزش های سنتی خانواده، فرهنگ اغماض و سکوت در مدیریت رفتارهای کودکان به هنجار تبدیل شده است. در شناسایی اولویت های تربیت جنسی کودکان بیش ترین کمبود در بعد تعامل پیش ب رنده بین خانه و مدرسه است. بدین معنا که تعارض ارزش ها، نرم و اختلاف سلایق این دو نهاد به چالش گذاش ته نشده است که خود باعث اعمال ارزش های داخلی در سیستم تربیتی کودکان می شود. آماده سازی والدین برای اقدامات مناسب در تربیت جنسی کودکان مهم ترین اولویت این والدین است.
    کلیدواژگان: سلامت جنسی، کودکان، دیدگاه های والدین، مطالعه کیفی
  • فاطمه منصوری، نرگس خانجانی *، لاله راننده کلانکش، رضا پورموسی صفحات 75-86
    زمینه و هدف
    آلودگی هوا یکی از عمده ترین مشکلات شهر های بزرگ در کشور های در حال توسعه است و می تواند عوارض منفی بسیاری بر سلامت انسانها داشته باشد. لذا مطالعه تغییرات این آلاینده ها می تواند کمک مهمی برای برنامه ریزی و مقابله با آنها باشد. هدف از این مطالعه بررسی و پیش بینی تغییرات آلاینده ها در هوای شهر کرمان بود.
    روش کار
    در این مطالعه اکولوژیک اطلاعات هفت آلاینده ی مهم شهر کرمان شامل NO، CO، NO2، NOx، PM10، SO2، O3 از ابتدای سال 1385 تا آخر شهریور 1389 از سازمان حفاظت محیط زیست کرمان استعلام شد. سپس اطلاعات بصورت متوسط در ماه محاسبه و به کمک روش های آماری، الگوهای سری زمانی تک متغیره برای هر آلاینده برازش و مقادیر آن پیش بینی شد.
    نتایج
    آلاینده ها در هوای کرمان روند تقریبا ثابتی داشتند، به جز مونواکسید کربن که به طور معنی داری در حال کاهش و گرد و غبار که روند افزایشی داشت. همه آلاینده ها الگوی فصلی داشتند. الگو های سری زمانی با روند فصلی 12، 3، 8، 12، 12، 12، 6 ماه به ترتیب برای آلاینده های NO، CO، NO2، NOx، PM10، SO2، O3 برازش شد.
    نتیجه گیری
    میزان تولید مونوکسید کربن در کرمان رو به کاهش است و یک علت احتمالی آن طرح جمع آوری خود رو های فرسوده می تواند باشد. اما میزان گرد و غبار رو به افزایش و در بعضی فصول سال در حد غیر بهداشتی است ولذا باید تدابیر لازم برای مقابله با آن بکار گرفته شود.
    کلیدواژگان: آلودگی هوا، ذرات معلق، کرمان، سری زمانی، دی اکسید گوگرد، ازن، اکسیدهای نیتروژن، مونو اکسید کربن
  • محسن محمدی، عادل مظلومی *، جبرائیل نسل سراجی، حجت زراعتی صفحات 87-96
    زمینه و هدف
    یکی از مهمترین مشکلات کار در بخش های ویژه، بالا بودن بار کاری است. بار کاری زیاد منجر به افزایش خطاهای انسانی، کاهش کیفیت و ایمنی ارائه مراقبت و کاهش کیفیت زندگی کاری پرستار می شود. هدف از این مطالعه ارائه ابزار مناسب، معتبر و پایاست که ضمن ارزیابی بار کار ذهنی پرستاران بخش های ویژه بتواند عوامل ایجاد کننده که بصورت موقعیتی باعث بوجود آمدن بار کاری می شود را شناسایی کند.
    روش کار
    این مطالعه در 2 مرحله انجام گرفت: 1-تعیین اعتبار صوری و پایایی روش NASA-TLX (جهت ارزیابی بار کار) بوسیله روش Backward Translation و روش آلفای کرونباخ. 2- مرحله طراحی پرسشنامه شناسایی موانع و عوامل تسهیل کننده عملکرد از طریق مصاحبه و انجام مطالعه پایلوت.
    نتایج
    اعتبار صوری و پایایی روش NASA-TLX مورد تایید قرار گرفت (897/0= α). پرسشنامه شناسایی موانع و عوامل تسهیل کننده عملکرد پرستاران در بخش های ویژه در10 حیطه و 53 سوال و با مناسبت 97 درصد و شفافیت 96 درصد ارائه گردید. در مجموع 90 درصد پرستاران جامعیت کلی پرسشنامه را بسیار جامع و جامع ارزیابی نمودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج بدست آمده، می توان از روش NASA-TLX و پرسشنامه موانع و عوامل تسهیل کننده عملکرد جهت ارزیابی بار کاری پرستاران بخش های ویژه استفاده نمود.
    کلیدواژگان: بار کار ذهنی، روش NASA، TLX، پرستاران بخش های مراقبت ویژه، موانع عملکردی، عوامل تسهیل کننده عملکرد
|
  • Mehdi Nateghpour *, Golamhossein Edrisian, Abolhassan Nadim, Kamran Akbarzadeh, Leila Farivar, Selma Teymouri, Mehdi Sedaghat, Hossein Ladoni, Afsaneh Motevali Haghi Pages 1-11
    Background And Aim
    specific and scientific study in the field of malaria in Iran commenced simultaneouoly with establishing the Instituted of Malariology in Tehran University. Subsequently the Institute was changed to school of Public Health and Institute of Public Health. Research which this new situation resulted in increasing studies and researches in the field of malaria based on three main items as; entomology and vector control، parasitology and epidemiology. Historical study of malaria prepares a worthy opportunity to remind the pioneers and those who dedicated their life for combating malaria. In this study the situation of published papers، prepared theses by Iranian researchers and specific training and fresher training courses in the filed of malaria parasitology during the last fifty years were considered.
    Materials And Methods
    This study was conducted as a retrospective study based on the collecting all available data from internal and external electronic sources، papers، books، reports، theses. Moreover، some interviews were made with relevant knowledgeable individuals، in the field of malaria parasitology in Iran.
    Results
    In this study 143 papers in the field of malaria parasitology were collected in Persian and English languages. Thirty five MSPH، MPH، PhD these and forty four specific courses were recorded as well.
    Conclusion
    The collected data indicating the correct comprehension of Iranian researchers from importance of malaria infection and its parasitology in Iran. The facts also show that specific training and retraining of malaria microscopy played considerable role in the control of malaria in Iran.
    Keywords: Malaria, Parasitology, Iran
  • Amir Ashkan Nasiripour *, Mohammad Reza Maleki, Pouran Raeisi, Marzieh Javadi Pages 13-26
    Background And Aim
    It is impossible to deny the threats and risks endangering the process of health care when offering the services. Confirming this fact does not mean ignorance the risk، or allowance to medical and nursing mistakes to happen; however، it can mean approaching the problem to come up with practical solutions and minimize the risks in the process of providing health care services. The present study was conducted periodically as an applied multi-stage research.
    Materials And Methods
    To do a model of clinical risk management، different authentic texts on risk management in health sector were reviewed focusing on the models available. All such models were tabulated، analyzed and compared together which resulted 62 primary variables. The variables were، then، validated being used in a questionnaire responded by 20 nurses and doctors which، this time، produced a confirmed questionnaire of 40 variables. After that، 215 subjects chosen through a random and a stratified sampling were asked to respond to that questionnaire، making an exploratory factor analysis as well.
    Results
    This study was done، using principal components analysis as with a rotation of Varimax loadings showed a variety of factors (19 factors) available in the models of clinical risk management were loaded as «organizing and policy-making» factor. This factor illuminated a sum of 25. 3% of variances in the model of clinical risk management. The results also showed the loading factor of variables as among 0. 5 and 0. 7 which indicated a fine correlation among them and the participants'' view.
    Conclusion
    It was concluded that «the best care of the patient is accepted as a common perspective in organization» and «the effect of the treatment team''s clinical performance on their financial payments» are the most and the least important variables respectively with 0. 739 and 0. 548 as factor load.
    Keywords: Clinical risks management, Organization, Policy making, Immunity, Hospital
  • Maryam Nazemipour, Mahmood Mahmoodi *, Hojjat Zeraati, Abbas Rahimi Foroushani Pages 27-38
    Background And Aim
    In many diagnostic studies، including surveying the survival of patients with gastric cancer where each individual after surgery can experience more than one type of event، and the occurrence of one type of event hinders the occurrence of other types of events، the question of competing risk is raised. For checking the effect of each covariate on the occurrence of any event and estimating the hazard function، Cox and Fine and Gray models are used. In the event that the assumptions of two models do not hold، using them will be an incorrect course of action. One way to overcome this problem is to use models that have higher flexibility.
    Materials And Methods
    In this study، the demographic، clinical and therapeutic characteristics of 330 patients with gastric cancer who referred from January 1996 to April 2000 to the Cancer Institute of Iran Imam Khomeini Hospital and underwent surgery، including their type، and the time of occurrence of the first event (locoreginal replace/death) for each patient from medical records were collected and evaluated. Using this information، the cumulative hazard function of relapse of disease was plotted by means of three models; Cox، Fine and Gray and the flexible one، and was checked against the observed cumulative incidence function of recurrence of disease and، finally، their performance was evaluated.
    Results
    Nearly، for each event، the proportionality assumption holds for all the variables. According to the graph of cumulative incidence function for the event of interest (recurrence)، it can be seen that the Cox model، has overestimated the cumulative incidence function and the curves of two other models are very similar and also similar to the observed curve. However، the cumulative incidence function of the flexible model is smoother than the others.
    Conclusion
    In the competing risk framework، Cox model is not very useful in practice while it seems that the flexible model is not only a good alternative to the Fine and Gray model but will also be superior to it when the assumption of proportionality does not hold.
    Keywords: Survival analysis, Competing risk, CIF, Time, dependent effect, Gastric cancer
  • Alireza Choobineh, Mandana Aghabeygi, Hamidreza Tabatabaei, Afshin Fallahpour, Fouzieh Javadpour, Ahmad Soltanzadeh Pages 39-52
    Background And Aim
    After conducting a comprehensive study on shift work systems in petrochemical companies and recommending appropriate shift schedules، some companies changed shift patterns. After a year، the present study was carried out at a petrochemical company which changed its shift pattern from 4-4-4 to 3-3-3. The objective of the study was evaluation of effectiveness of shift schedule change on shift workers’ health problems.
    Materials And Methods
    In this study، samples consisted of 195 shift workers of the present study and 44 shift workers from the previous study. Data were collected by an anonymous questionnaire، in which questions on demographic characteristics، health problems and workers’ opinions about shift pattern change were included. Data were statistically analyzed using SPSS 11. 5.
    Results
    The results showed that prevalence of gastrointestinal، cardiovascular، and musculoskeletal problems were not statistically different between the two groups (p>0. 05)، but prevalence of some psychological disorders were lower in the present study subjects as compared to the individuals of the previous study (p<0. 01). The results revealed that from the viewpoint of shift workers new shift pattern improved quality and quantity of sleep. The findings showed that 76. 8% of the subjects evaluated the new shift schedule to be better than the previous one.
    Conclusion
    Based on the findings، changing the shift pattern from 4-4-4 to 3-3-3 resulted in reduction of prevalence of psychological problems. Therefore، the change implemented in the shift pattern was useful.
    Keywords: Health problems, Shift schedule, Petrochemical industry
  • Farideh Dehghan Manshadi *, Zeinab Ghanbari, Zahra Jabbari, Elahe Miri Pages 53-63
    Background And Aim
    Urinary Incontinence (UI) as a main health problem affects on Quality of Life negatively. UI prevalence is reported between 3-57. 1% in different countries. Nevertheless، there are limited studies about probable risk factors، e. g. type and number of delivery and related disorders such as anal incontinence. This study was aimed to investigate the UI risk factors and related disorders in our society.
    Materials And Methods
    A cross-sectional study was conducted on 166 women with UI and 90 healthy subjects، aged 26-70 (45. 3±7. 9) and 20-64 (38. 2±8. 4) years respectively. After completing a designed questionnaire، assessment of vaginal tone، Pelvic Floor Muscles'' (PFM) strength and endurance carried out. Independent t-test and Pearson correlation test were used to analysis the data. Values of p<0. 05 were considered to be significant.
    Results
    Our data showed that the mean of age، Body Mass Index (BMI) and number of deliveries in women with UI were significantly higher than that women without UI were (P<0. 05). There was a significant difference regarding to the prevalence of anal incontinence and constipation between two groups (P<0. 05). Reduced vaginal tone and lower strength and endurance of PFM were seen in women with UI (P<0. 05).
    Conclusions
    Regarding high prevalence of some pelvic floor disorders such as constipation in incontinent women، we recommend performing further epidemiologic and etiologic investigations، also emphasis on establishing multidisciplinary approach health/therapeutic centers to provide better services to these patients.
    Keywords: Urinary Incontinence, Related Disorders, Risk Factors
  • Effat Merghati Khoie, Naria Abolghasemi *, Mohammad Hossein Taghdisi Pages 65-74
    Background And Aim
    sexual health in children is difficult subject، does not deal with it formal method. Importance of Sex education of children is accepted in the world. The aim of this paper is describing the concept of sexual health from the viewpoint of children''s famil y and identification norms of child sex education and determining sex education priorities of the parent''s viewpoint.
    Materials And Methods
    This is qualitative study. Samples were selected by targeted method of student''s parents of five regional educated o f Tehran. Data were collected by focus group interview and discussion and were analyses by subject and content analysis.
    Results
    The findings were classified in three main areas: 1) Family management 2) the role of school 3) framework of the religion an d traditions.
    Conclusion
    Most participants believed sexual health behavior in children is not health indicators. They implemented their family policies in management of Sexual behavior o f their children. In Family control was meant: restriction of sexual behavior in child as a norm. Culture of silence and connivance in management of children''s behavior has become norm، because child''s sexual behavior is inconsistent with traditional values of family. In identifying priorities of sexual education of children، progression interaction between home and school was known as the most deficits. They are acting their internal values in educational system of children because their conflict of values، norms and tastes difference has not been challenge. It is important and priority of parents to being prepared for the management of their children''s sexual behavior.
    Keywords: Sexual health, Children, Parent's views, Qualitative study
  • Fatemeh Mansouri, Narges Khanjani *, Laleh Ranandeh Kalankesh, Reza Pourmousa Pages 75-86
    Background And Aim
    Air pollution is one of the most important problems of big cities in developing countries and can have several negative health effects on humans. Therefore studying these pollutants can help in developing programs for air pollution control. The aim of this study was to estimate and predict the changes of air pollutants in Kerman، Iran.
    Materials And Methods
    In this ecological study، data about seven important air pollutants in Kerman including NO، CO، NO2، NOx، PM10، SO2 and O3 from March 2006 until September 2010 was inquired from the Kerman Province Environmental Protection Agency. Then the data was calculated as averages per month and by incorporating time series models، predictions were done for each pollutant.
    Results
    All of the pollutants were steady in Kerman، except CO which is significantly decreasing and PM10 which is increasing. All of the pollutants had a seasonal pattern. Time series models with a 12، 3، 8، 12، 12، 12 and 6 month seasonal pattern were fit for O3، SO2، PM10، NOx، NO2، CO and NO consecutively.
    Conclusion
    The production of ambient CO is decreasing in Kerman and one reason is probably replacing and retiring old automobiles. However PM10 is increasing in Kerman and in most seasons it is above standard and therefore control initiatives should be implemented.
    Keywords: Air pollution, PM10, Kerman, Time Series, Sulfur dioxide, Ozone, Nitrogen oxides, Carbon monoxide
  • Mohsen Mohammadi, Adel Mazloumi *, Jebraiel Nasl Seraji, Hojjat Zeraati Pages 87-96
    Background And Aim
    One of the most important problems in intensive care unit is high nursing workload. High workload may lead to increased human errors، compromised quality and safety of care، and reducing quality of working life. The purpose of this study provides valid and reliable tools to assess the mental workload of the ICU nurses and also identify inducing factors that will create workload.
    Materials And Methods
    This study had two phases. 1- Determine the face validity and reliability of the NASA-TLX (to assess the workload) by Backward Translation method and Cronbach''s alpha method. 2–Designing the performance obstacles and facilitators questionnaire by interview and pilot study.
    Results
    Face validity and reliability of NASA-TLX method was confirmed (α=0. 897). The performance obstacles and facilitators questionnaire for ICU nurses provides in 53 questions and 10 subscales. Relevancy is 97% and Clarity is 96%. Overall، 90% of nurses assessment comprehensiveness of the questionnaire was very comprehensive and comprehensive.
    Conclusion
    According to the results، can be used NASA-TLX method and the performance obstacles and facilitators questionnaire to assess workload of ICU nurses.
    Keywords: Mental workload, NASA, TLX method, ICU nursing, Performance obstacles, Performance facilitator