فهرست مطالب

نشریه مدیریت راهبردی در سیستم های صنعتی
پیاپی 24 (تابستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/05/18
  • تعداد عناوین: 11
|
  • چنگیز والمحمدی*، محسن احمدی، محسن سیدعلی اکبر صفحه 1
    هدف این تحقیق ارائه رویکردی جامع برای ارزیابی اثرات مجموعه اقدامات مدیریت دانش بر عملکرد سازمانی سه شرکت از زیر مجموعه های تحت پوشش شرکت پتروشیمی ملی ایران که اقدام به اجرای مدیریت دانش نموده اند می باشد. برای تحقق این امر از رویکرد کارت امتیازی متوازن استفاده و فرضیه های تحقیق بر مبنای تاثیر اقدامات مدیریت دانش بر چهار دیدگاه این رویکرد یعنی یادگیری و رشد، فرآیندهای داخلی، مشتری و مالی بنا نهاده شده است. براساس بررسی ادبیات موضوع عوامل اصلی اجرای موفقیت آمیز مدیریت دانش و شاخص های عملکرد سازمانی در قالب این چهار دیدگاه شناسایی و عناصر هر یک از این عوامل تعیین و در قالب یک پرسش نامه در میان مدیران و کارشناسان شرکت های تابع پتروشیمی ایران توزیع شد. پایایی پرسش نامه در دو بخش اقدامات مدیریت دانش و عملکرد با استفاده از آلفای کرونباخ محاسبه و اعتبار ساختاری سازه ها بر اساس تجزیه و تحلیل عاملی اعتبارسنجی شده است. در نهایت بر اساس فرضیه های تحقیق و با استفاده از مدل سازی معادلات ساختاری اثرات مجموعه اقدامات مدیریت دانش بر عملکرد سازمانی مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج حاصله حاکی از اثر مثبت و معنادار (اگرچه ضعیف) مجموعه اقدامات مدیریت دانش بر عملکرد کلی سازمان بوده است. این تاثیر تنها بر بعد یادگیری و رشد معنادار بوده و در خصوص سایر ابعاد معنادار نبوده است.همچنین از آنجایی که سازه های مشتری و مالی بر روی یک عامل بار شدند با عنایت به ماهیت شاخص های این دو سازه این دو سازه دیدگاه دینفعان در نظر گرفته شده و نام گذاری شدند.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، کارت امتیازی متوازن، عوامل اصلی موفقیت، عملکرد سازمانی
  • حامد کریمی شیرازی *، محمود مدیری صفحه 23
    در یک مجموعه تولیدی برای توان رقابت در محیط پویای امروزی اندازه گیری عملکرد سازمان نقش کلیدی در رسیدن آن ها به کارایی و اثربخشی خود دارند. از این منظر شاخص های کلیدی اندازه گیری عملکرد یکپارچه پویا در محیط رقابتی، امری ضروری و اجتناب ناپذیر محسوب می شود. در این تحقیق بر آن هستیم که در مساله، شاخص های تاثیر گذار عملکرد پویا با رویکرد BSC در حوزه صنایع، چگونه می توان یک مدل ریاضی و سلسله مراتبی کارآمد و استوار ارائه کرد که در شرایط عدم قطعیت همراه با تکنیک های AHP و TOPSIS فازی همواره جواب های موجه مناسب داشته باشد و هدف شناسایی و اولویت بندی شاخص های تاثیرگذار مرتبط با ارزیابی عملکرد پویا بر اساس BSC با رویکرد F. MADMبرای تعیین اولویت یک مجموعه از شاخص های پویا در راستای افزایش توان رقابتی در صنایع است. جهت تعیین رتبه بندی شاخص های اثربخش پویا، طی برگزاری جلسات با خبرگان سازمان درخت سلسله مراتبی تصمیم گیری رسم و تدوین گردید. نمونه آماری تحقیق شامل متخصصین، مدیران ارشد حوزه استراتژیک می باشد. از آن جایی که شاخص های مورد استفاده جهت اولویت بندی شاخص های درخت تصمیم به صورت متغیر های کلامی هستند، جمع آوری داده ها از طریق پرسش نامه و با رویکردی فازی انجام شده است. از این رو تکنیک های تصمیم گیری چند شاخصه نیز رویکرد فازی دارند. تحقیق به لحاظ هدف از نوع کاربردی و در چارچوب تحقیقات توصیفی-پیمایشی و دارای اهمیت میدانی است و روش حل مسائل از نوع مدل سازی ریاضی و سلسله مراتبی تصمیم گیری چند شاخصه گروهی از نوع فازی است. در نهایت از طریق تعیین استراتژی های اولویت بندی با سه روش میانگیری، بردا و گپلند به یک رتبه بندی واحد نیز دست یافتیم. نتایج تحلیل اولویت بندی عوامل و رتبه بندی های انجام شده توسط دو تکنیک نشان می دهد که شاخص هزینه، زمان تحویل، کیفیت می تواند به برنامه ریزان و مدیران سازمان در تصمیم گیری های بلند مدت در جهت رقابت پذیری شرکت کمک کند. در ضمن برای سنجش اعتبار پاسخ های دو روش برای شش گزینه ارزیابی عملکرد پویا همبستگی مثبت و قوی بین نتایج وجود دارد. و طراحی روشی که دقت اندازه گیری هر شاخص عملکرد و اعتبار ارزیابی را افزایش دهد از منطق فازی استفاده شده است. برنامه نویسی در محیط EXCEL انجام شده است.
    کلیدواژگان: اندازه گیری عملکرد یکپارچه پویا، کارت امتیازی متوازن(BSC)، تصمیم گیری چند شاخصهMADM))، AHPفازی، TOOPSISفازی
  • هیرش سلطان پناه، ایمان داداشی*، سمیرا زارعی صفحه 39
    در این پژوهش، کارایی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران با استفاده از تکنیک تحلیل پوششی داده ها مورد سنجش قرار گرفته است. بدین منظور با استفاده از مدل های CCR داده گرا، BCC و رویکردهای CRS و VRS، کارآیی نسبی شرکت ها را محاسبه نموده و ناکارآیی آنها را به دو بخش تکنیکی و مقیاس، تفکیک نمودیم. در ادامه از بین واحدهای با کارآیی نسبی 100%، اقدام به تعیین شرکت هایی با کارآیی مطلق نموده و در پایان، با شناسایی واحدهای کارآمد ضعیف، گروه های مرجع را به عنوان الگویی برای بهبود کارآیی آنان، مشخص کردیم. داده های موردنیاز پژوهش، از صورت های مالی 75 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در 3 صنعت، مواد و محصولات شیمیایی، فرآورده های غذایی و آشامیدنی و محصولات کانی غیرفلزی، برای دوره زمانی 1389-1385 گردآوری شده اند. با بررسی مطالعات انجام شده و نیز نظرسنجی از خبرگان مالی، جهت محاسبه کارایی شرکت ها، از 2 متغیر ورودی شامل، کل دارایی ها و نسبت کل بدهی به کل دارایی ها و نیز 3 متغیر خروجی شامل، سود هر سهم، نرخ بازده سرمایه گذاری ها و نرخ بازده حقوق صاحبان سهام، استفاده شده است. نتایج حاصل از بررسی داده ها برای شرکت های ناکارآ، حاکی از آن بود که میزان قابل توجهی از ناکارآیی های موجود، ناشی از بهینه نبودن حجم تولید در این شرکت هاست. همچنین یافته ها بیانگر آن بودند که تمامی شرکت های کارآ در سه صنعت مورد مطالعه، از نوع کارآی ضعیف بوده و هیچ شرکتی با کارآیی مطلق در بین آنها وجود ندارد.
    کلیدواژگان: تحلیل پوششی داده ها، کارآیی نسبی، کارآیی مطلق، متغیر ورودی و خروجی، CCR، BCC
  • مهران صادقی*، علی گیوه چیان، سارا بازیاری صفحه 55
    دهه ی اخیر شاهد تمرکز بسیاری از شرکت ها بر مدیریت کیفیت به عنوان یک فعالیت اساسی جهت بهبود سودآوری، سهم بازار و مزیت رقابتی بوده است. این پژوهش با هدف تعیین میزان به کارگیری اصول و فعالیت های مدیریت کیفیت و میزان تاثیر هر یک از فعالیت ها بر یکدیگر و بر شاخص های عملکرد (عملکرد کارکنان و عملکرد عملیاتی) در شرکت صنایع سیمان دشتستان استان بوشهر انجام شده است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه ی نیروهای شاغل در شرکت صنایع سیمان می باشد.در این مقاله برای تجزیه و تحلیل داده های گردآوری شده از ضریب همبستگی، جهت آزمون فرضیه ها از نرم افزارSpss و برای آزمون مدل پژوهش از روش مدلسازی معادلات ساختاری و نرم افزارLisrel استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان می دهند که در بین روابط بین فعالیت های مدیریت کیفیت در شرکت، کارتیمی بر بهبود مستمر بیشترین تاثیر را داراست. همچنین در بین روابط بین فعالیت های مدیریت کیفیت و شاخص های عملکرد، ارتباط های تنگاتنگ بین کارتیمی با عملکرد کارکنان و توجه به مشتری با عملکرد عملیاتی از رابطه ی قوی تری نسبت به بقیه برخوردارند. با توجه به نتایج به دست آمده نیز مشخص گردید که بایستی اقداماتی در راستای افزایش مشارکت گروهی و تیمی صورت گیرد و همچنین لازم است در شرکت مورد مطالعه، در کنار توجه به نتایج و محصولات، به مشتریان داخلی و خارجی توجه ویژه ای شود تا از این طریق بتوان به رشد و بهبود شاخص های عملکرد کمک نمود.
    کلیدواژگان: مدیریت کیفیت، شاخص های عملکرد، مدل سازی معادلات ساختاری
  • محمدرضا غلامیان*، مرتضی مومنی شهرکی، سید ارشاد سکاکی صفحه 73
    حوزه بهداشت و درمان در هر کشوری از پر اهمیت ترین حوزه ها می باشد و زنجیره تامین این حوزه دارای اهمیتی استراتژیک است؛ چرا که هزینه های زنجیره تامین تاثیر مستقیمی بر هزینه های اقلام دارویی دارد. از سوی دیگر این حوزه باید قادر باشد تا با بیشترین سرعت و دقت، نیاز های دارویی جامعه را پوشش دهد و بدین منظور ردیابی زنجیره تامین دارو، امری ضروری به نظر می رسد. از این رو معیارهای مدیریت تولید و لجستیک، توانایی مالی، مدیریت دانش و تکنولوژی، توانایی بازاریابی و رقابت بین سازمانی و صنعتی در این حوزه مورد توجه قرار گرفته است. به علاوه از آن جا که فاکتورهای غیر قابل پیش بینی زیادی در معیارهای فوق وجود دارد، باید از یک روش تصمیم گیری ترکیبی استفاده شود که همه معیارها، فاکتورها و تراکنش بین آنها را در نظر بگیرد.در این پژوهش سعی شده است تا با بررسی زنجیره تامین دارویی و با توجه به اهمیت ردیابی دارو در آن، بهترین سیستم ردیابی(از بین سه سیستم سنتی، بارکد و برچسب هایRFID) انتخاب شود. بدین منظور از یک روش ابتکاری استفاده شده است که از ترکیب دو روش شناخته شده تصمیم گیری یعنی انتگرال چوکوئت و فرآیند شبکه تحلیلی به دست می آید. ضمن آنکه برای به دست آوردن گراف نتایج از روش پرومثه استفاده شده است.
    کلیدواژگان: زنجیره تامین دارویی، تصمیم گیری، انتگرال چوکوئت، فرآیند شبکه تحلیلی
  • محمد حیاتی*، محمد عطایی، امیر فردین صفحه 89
    انتخاب ماشین آلات یکی از تصمیمات مهم و پارامترهای اصلی طراحی معادن روباز می باشد که بر روی اقتصادی بودن عملیات معدن کاری تاثیر قابل ملاحظه ای دارد. در بیشتر فعالیت های معدن کاری، هزینه های بارگیری مواد یکی از اجزای اصلی هزینه های عملیاتی است و از این رو مسئله انتخاب ماشین آلات یکی از چالش های اساسی مدیران معدن می باشد که پارامترها و معیارهای زیادی در آن نقش دارند. لذا در این تحقیق معیارهای میزان تولید روزانه، تعمیر و نگهداری، هزینه سرمایه ای ماشین، بهره برداری، مجموع هزینه های عملیاتی ماشین، مجموع پارامترهای عملیاتی، انعطاف پذیری، عمر مفید دستگاه، فضای کار مورد نیاز ماشین، عمر معدن، سیکل کاری ماشین به عنوان معیارهای مهم و اصلی در انتخاب ماشین بارگیری، در نظر گرفته شده اند. از این رو با مسئله انتخاب یک گزینه مناسب از بین گزینه های موجود (5 سیستم بارگیری)، بر اساس معیارهای موثر (12 معیار مذکور) مواجه هستیم که با استفاده از روش های تصمیم گیری چند شاخصه، ارزیابی ها و در نهایت انتخاب سیستم بارگیری مناسب را می توان به صورت علمی تر و قابل استناد و معتبر انجام داد. در این تحقیق از روش تحلیل تاکسونومی به عنوان یکی از مهم ترین روش های تصمیم گیری چند شاخصه برای انتخاب سیستم بارگیری مناسب در معدن سنگ آهن سنگان استفاده شده است. بر این اساس سیستم شاول هیدرولیکی و تراک به عنوان سیستم بارگیری مناسب معدن سنگان پیشنهاد و انتخاب شده است.
    کلیدواژگان: سیستم بارگیری، معدن سنگ آهن سنگان، تصمیم گیری چند شاخصه، تاکسونومی
  • زهرا سعادتی اسکندری، حسن زارعی، احمد محمود جانلو، نرگس محمودی دارانی، مجید یوسفی خوشبخت* صفحه 101
    مسئله مسیریابی وسیله نقلیه باز (OVRP) یکی از مسائل مورد علاقه در ریاضیات محاسباتی است که بسیار مورد توجه محققان و دانشمندان قرار می گیرد. در این مسئله هدف تعیین کمینه هزینه جابجایی چندین وسیله نقلیه است که به طور هم زمان از انبار کالا شروع به حرکت می کنند و تعدادی از مشتری ها را مورد ملاقات قرار می دهند. باید توجه کرد که برخلاف مسئله مسیریابی وسیله نقلیه (VRP)، در این مسئله وسائل نقلیه لازم نیست که به انبار کالا برگردند. این مقاله نوعی روش فراابتکاری که در فاز اول آن از روش اصلاحی نمونه مورچگان (EAS) برای یافتن جوا ب هایی زیر بهینه استفاده می کند و در فاز دوم الگوریتم های درج و جابجایی برای یافتن جواب های بهتر به کار گرفته می شود. این الگوریتم بر روی مجموعه ای از 15 مثال با 50-400 مشتری مورد آزمایش واقع گردید که معلوم شد که این الگوریتم قادر است که در 10 مثال به بهترین جواب تاکنون یافت شده دست یابد. به علاوه از نظر کیفیت جواب های بدست آمده، ثابت شد که الگوریتم پیشنهادی بسیار رقابت پذیر است و انحراف معیار الگوریتم در همه مثال ها در حدود 1 درصد قرار دارد. به طور کل می توان گفت که الگوریتم پیشنهادی در مقایسه با سایر روش های موجود برای حل مسئله OVRP از نظر کیفیت جواب ها نتایج بهتری را بدست آورده است.
    کلیدواژگان: الگوریتم نمونه مورچگان، مسائل - NP تام، مسئله مسیریابی وسیله نقلیه باز، الگوریتم درج، الگوریتم جابجایی
  • سید امیر حسین بهشتی، علی مدقالچی، ارشد فرهمندیان* صفحه 113
    امروزه به باور تمامی صاحب نظران مباحث مدیریت پروژه، تهیه، تحلیل و انتشار اطلاعات مناسب و بهنگام، یکی از عوامل اساسی در موفقیت پروژه و ابزاری مهم در جهت ارتقاء تاثیرات تصمیمات گرفته شده در سازمان پروژه بشمار می رود. متاسفانه علی رغم اهمیت فوق العاده صنعت ساختمان در کشور چه به جهت ارزش افزوده آن در اقتصاد، حجم بسیار زیاد نقدینگی و نیروی انسانی و ماشین آلات درگیر در آن و چه به لحاظ اثرات اجتماعی آن، استفاده از رویکردها و ابزارهای نوین مدیریت پروژه چندان جاری نمی باشد. در این مقاله تلاش شده است وضعیت استفاده از سیستم های مدیریت اطلاعات در پروژه های ساختمانی کشور (مطالعه موردی: پروژه های ساختمانی شهر زنجان) مورد بررسی قرار گیرد. برای این منظور در ابتدا به توضیح ویژگی سیستم های اطلاعات مدیریت و وضعیت جاری صنعت ساختمان پرداخته و سپس با استفاده از روش مطالعه میدانی، نظرات دست اندرکاران صنعت ساختمان استان زنجان مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است. در این پژوهش به اعتقاد و اعتراف جامعه آماری استفاده از سیستم های اطلاعات مدیریت می تواند باعث جلوگیری از بسیاری سوء استفاده ها و سوء تصمیم گیری ها در پروژه ها شده و باعث موفقیت در مدیریت هر چه بهتر پروژه ها شود.
    کلیدواژگان: سیستم های اطلاعات مدیریت، پروژه های ساختمانی، مدیریت پروژه، سیستمهای اطلاعاتی مدیریت پروژه، مشکلات پروژه های ساختمانی
  • علیرضا رشیدی کمیجان، بهارک غفاری*، پریسا طباطبایی صفحه 133
    از آنجا که تصمیم گیری مهمترین فاکتور تعیین کننده در سازمانها می باشد، انتخاب متدولوژی مناسب و جامعی که ما را به سمت تصمیم گیری های صحیح تر سوق دهد امری حیاتی است. یکی از روش های کاربردی تصمیم گیری چند معیاره، فرآیند تحلیل شبکه ای است که در این مقاله به مرور ادبیات موضوع و تحقیقات انجام شده در آن از نقطه نظر کاربردی پرداخته می شود. به بیان دیگر، این مقاله با یک نگرش خاص بر فرآیند تحلیل شبکه ای، این تکنیک را از زوایای مختلف کاربردی مورد توجه قرار داده است و سعی داشته با گردآوری مقالات مختلف و دسته بندی آنها، تصویری منسجم از کاربردهای گوناگون این تکنیک را در ذهن خواننده ایجاد نماید. در این مقاله به مرور تحقیقات انجام شده در حوزه کاربردهای فرآیند تحلیل شبکه ای در حوزه های تولید و خدمات، بازاریابی و تجارت، مدیریت دانش، منابع طبیعی، مکان یابی، استراتژی و انتخاب و ارزیابی تامین کنندگان پرداخته شده است.
    کلیدواژگان: تصمیم گیری، فرایند تحلیل شبکه ای، تصمیم گیری چند معیاره
  • بهزاد باباخانی*، عماد روغنیان، شیما آذرنیا صفحه 145
    روش گسترش عملکرد کیفیت (QFD)، یکی از روش های پیشرفته در مهندسی کیفیت می باشد که با مطالعه بازار، شناسایی خواسته ها و الزامات مشتریان(CR) و شناسایی مشخصه های فنی و مهندسی (EC)، سعی درلحاظ نمودن آن در تمام مراحل طراحی و تولید برای توسعه محصول جدید (NPD)، در جهت افزایش سهم بازار و جلب رضایت مشتریان دارد. یکی از گام های مهم در روش QFD تعیین مقادیر عددی خانه کیفیت (HOQ) می باشد. امروزه با توجه به افزایش پیچیدگی و عدم قطعیت اطلاعات، انجام ارزیابی و تصمیم گیری برای تعیین مقادیر عددی خانه کیفیت بصورت یک عدد قطعی امری دشوار است. در تحقیقات انجام شده پیشین از اعداد فازی در تعیین مقادیر عددی خانه کیفیت برای شرایطی که تصمیم گیرنده با اطلاعات زبانی و یا بسیار مبهم روبرو است، استفاده شده است. اما از آنجایی که در دنیای واقعی اطلاعات اغلب به صورت ناقص و ناکافی وجود دارد می توان از اعداد خاکستری در قالب یک بازه به جای اعداد قطعی و فازی جهت تعیین امتیاز هر شاخص استفاده کرد تا ضمن پرهیز از پیچیدگی های مدل سازی اعداد فازی و خطاپذیری مدل های قطعی از سادگی اعداد خاکستری استفاده شود. در این پژوهش به ارائه مدل ترکیبی گسترش عملکرد کیفیت و برنامه ریزی آرمانی خطی در شرایط خاکستری پرداخته ایم. ابتدا به دلیل وجود اطلاعات ناقص و ناکافی در زمینه مورد مطالعه از تئوری اعداد خاکستری در روش گسترش عملکرد کیفیت استفاده شده است. همچنین برای تعیین اهمیت نسبی CRها از روش وزن دهی برنامه ریزی آرمانی خطی مبتنی بر اعداد خاکستری استفاده می شود. با توجه به نتایج بدست آمده از این مدل می توان ادعا کرد مدل ارائه شده قادر است روش گسترش عملکرد کیفیت را در شرایطی که اطلاعات ناقص و مبهمی در دسترس قرار دارد نیز مورد استفاده قرار داد. اعتبار روش پیشنهادی در قالب یک مطالعه موردی که به بررسی رضایتمندی مشتری از کیفیت روغن زیتون ایرانی نسبت به نمونه خارجی میپردازد، بررسی میشود.
    کلیدواژگان: روش گسترش عملکرد کیفیت، رضایت مندی مشتری، برنامه ریزی آرمانی خطی، اعداد خاکستری
  • سیده شایسته واردی، مجتبی رستمی نوروزآباد*، سامان رحمانی نوروز آباد، سیدزانا صمدی صفحه 163
    مدیریت زنجیره تامین هماهنگ کننده همه ی فعالیت های یک شرکت با فعالیت های تامین کنندگان و مشتری هاست. مدیریت زنجیره تامین موثر ترجیح می دهد که عرضه کننده ها و مشتری ها با هم در یک سبک هماهنگ، با سهیم شدن در جریان آزاد اطلاعات، تعامل داشته باشند. جریان سریع اطلاعات بین مشتریان، عرضه کنندگان، مراکز عرضه و سیستم های حمل و نقل، شرکت ها را برای توسعه زنجیره تامین توانا می سازد. بر این اساس در این مطالعه با استفاده روش مدل یابی معادلات ساختاری به بررسی نقش پیاده سازی فن آوری اطلاعات بر قابلیت های رنچیره تامین و عملکرد در شرکت خودروسازی سایپا پرداخته شده است. جامعه ی آماری این پژوهش پرسنل کارخانه ی خودروسازی سایپا و نمایندگی های مجاز در شهر تهران می باشد. در این پژوهش از پرسشنامه وو و کیم (2006)، استفاده گردیده است. با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده از 86 پرسشنامه ی عودت داده شده اطلاعات لازم به دست آمد. با توجه به نتایج تحلیل مسیر می توان گفت پیاده سازی IT هم بر روی قابلیت های زنجیره تامین و هم بر عملکرد دارای اثر معنادار می باشد. این اثر معنادار این مهم را نشان می دهد که توانمندی و برخورداری از پیاده سازی IT در شرکت مورد مطالعه می تواند منشاء ارتقاء عملکرد و قابلیت های زنجیره تامین باشد. به علاوه پیاده سازی IT هم به طور مستقیم و هم به طور غیر مستقیم بر عملکرد تاثیر مثبت دارد و قاعدتا برآیند آن ها نیز دارای ارتباط معنادار آماری است. نکته قابل تامل این است که تاثیر غیر مستقیم پیاده سازی IT بر عملکرد از کانال قابلیت های زنجیره تامین مفهوم پیدا می کند. در واقع علیرغم اینکه قابلیت های زنجیره تامین مستقیما عملکرد را افزایش نمی دهد؛ اما باعث افزایش شدت اثر مثبت پیاده سازی IT بر عملکرد می گردد.
    کلیدواژگان: مدیریت زنجیره تامین، قابلیت های زنجیره تامین، عملکرد، مدل معادلات ساختاری
|
  • Changiz Valmohammadi*, Mohsen Ahmadi, Mohsen Seyed Aliakbar Page 1
    This study aims to present a holistic approach regarding evaluation of knowledge management (KM) practices on organizational performance of the subsidiary firms of Iran National Petrochemical Company (INPC). In this study balanced scorecard approach (BSC) has been employed and the research hypotheses were raised based on the four perspectives of this approach, namely customer, growth and learning, internal processes, and financial. By literature, critical success factors (CSFs) of KM and organizational performance along with their items were identified in the framework of BSC’s perspectives. Based on these constructs and their items an instrument was designed and distributed among managers and employees of the surveyed organizations. Reliability of the instrument was calculated by Chronbach’s alpha for the two sections of the instrument i.e. KM practices and organizational performance. Also, using factor analysis the construct validity of the questionnaire was approved. Finally, based on the hypotheses of the study and using structural equation modeling the impacts of KM practices on organizational performance were investigated. The results revealed that KM practices positively and significantly (though weak) impact overall organizational performance. This impact is significant only regarding growth and learning dimension and on the other dimensions is insignificant. Also, as customer and financial constructs were loaded on one factor based on the entity of their indicators we considered these two constructs as stakeholders construct.
    Keywords: Knowledge management, Balanced scorecard, Critical Success Factors, Organizational performance
  • Hamed Karimi Shirazi, Mahmoud Modiri Page 23
    In a production collection, nowadays the Performance Measurement of an organization has an important role in achieving to their efficiency and effectiveness on order to competing in current dynamic environment. In this view, the key indicators of the integrated dynamic performance measurement in a competitive environment are considered as a necessary and unavoidable case. In this paper, considering the affective indicators of dynamic Performance to approach BSC in industry, we focus on the problem that how we can provide a mathematical and hierarchical affective model so that it has sufficient answers in the conditions of uncertainty in the fuzzy technics of AHP and TOPSIS; its aim is to recognizing and prioritize the affective indicators related to dynamic performance evaluation on the base of BSC with approach F.MADM in order to prioritizing a set of dynamic indicators to increasing competitive power in industry. In order to determining the indicators, hierarchical tree of deceiving compiled during the sessions with the organization's experts. The statistical sample of the research includes experts and directors of strategic area. Since this indicators used to prioritizing the decision tree indicators are considered as vocal variables, collecting the data is performed by questionnaire in the fuzzy way; so the multiple attribute decision making are fuzzy. The paper is an applied one and in the form of descriptive-measurable researches and it has a field importance; the solving approach of problems is in the type of mathematical modeling and the hierarchy of decision making of some group indicators is fuzzy. The results of analyzing the prioritizing of the factors and their grading by the two technics show that the indicator of expense, delivery time and quality can help to programmers a directors of the organization in order to making long term decisions for competition. There are also positive and strong coordination between the results of validity of the answers of the two technics for dynamic performance evaluation of six alternative. The fuzzy logic is used in order to designing a way increasing the measurement of the occurrence of each performance indicator and the validity of the evaluation and programming process is performed in the content of EXCEL.
    Keywords: Project selection, combined model, Delphi method, Goal Programming, Dynamic ranking method
  • Hiresh Soltanpanah, Iman Dadashi*, Samira Zarei Page 39
    In this research, we investigate the efficiency of companies listed on Tehran stock exchange using Data envelopment analysis (DEA). To do so, we compute the relative efficiency of the companies using input oriented CCR, BCC and CRS and VRS approaches and separate their inefficiency into two technical and scale sections. In continuous, we tend to determine the companies with the absolute efficiency among the companies with one hundred percent relative efficiency. Finally, we try to determine the reference groups as a pattern for improving their efficiency by identifying the weakly efficient companies. The research data were collected from financial statement of 75 companies listed in three different industries including chemical, food and non-metal in the Tehran stock exchange from 2006 to 2010. By considering the previous researches, in order to compute the efficiency of the companies, we use from two input variables including total assets and total liability to total assets ratio and three output variables including EPS, ROA and ROE. The results show that the significant amount of existing inefficiency is because of the scale inefficiency in these companies, while all the efficient companies in these three industries are as the weakly efficiency type and there isn’t any company with the absolute efficiency among them.
    Keywords: Data Envelopment Analysis, Relative efficiency, Absolute efficiency, Input, Output variable, CCR, BCC
  • Mehran Sadeghi*, Ali Givechian, Sara Bazyari Page 55
    The past decade has seen many firms focusing on quality management as an essential activity for improving profit, market share and competitiveness. The goal of this research is to determine the usage amount of quality management principles and activities, and their effects on each other and on performance indicators (personnel performance & operational performance) in Dshtestan cement industries located in the Bushehr province. Statistical population of this research includes all employees in Dshtestan cement industries. The SPSS is used for statistical analysis of gathered data to test the hypotheses, and LISREL software is used for testing the research model of Structural Equation Modeling Technique. Research findings illustrate that between quality management activities, teamwork has the greatest effect on continues improvement. Also close relationships between teamwork and personnel performance, and between customer focus and operational performance are stronger than other relationships. The research results also tell us that some acts must be done to increase team & group participation, and it is necessary to pay attention to internal and external customers -inside of results and goods- to improve performance indicators.
    Keywords: Quality Management, Performance Indicators, Structural Equation Modeling
  • Mohammad Reza Gholamian*, Morteza Momeni Shahraki, Syed Ershad Sakaki Page 73
    Health area in any country is one of the most important areas and supply chain in this area is of a strategic importance; because of directly the impact of supply chain costs into pharmaceutics costs. On the other hand, the area should be able to respond the society’s pharmaceutical needs with the greatest speed and efficiency and hence pharmaceutical supply chain tracking is quite necessary. So, the criteria such as logistic and manufacturing management, financial ability, technology and knowledge management, marketing ability and organizational competitiveness are attended. In addition, since there are many unpredictable factors in above criteria, there must be a complicate decision making method that takes into account all criteria and factors along with transactions between them. In this research, after reviewing the pharmaceutical supply chain and with attention into the importance of drug tracking the best tracking system among the three well-known systems (traditional system, barcode, RFID) was selected. To do this, an innovative method was developed by the combination of two well-known decision making methods, Choquet Integral and ANP. Meanwhile PROMETHEE method was used to illustrate the outranking graph of the outcomes.
    Keywords: Pharmaceutical supply chain, Decision Making, Choquet Integral, Analytic Network Process (ANP)
  • Mohammad Hayati*, Mohammad Ataie, Amir Fardin Page 89
    Nowadays attend to opportunities and threats in the industry and commerce and evaluation ability of industries and corporations envisage to existed risks and uncertainty is necessary and management of supply chain risks is very important. Management of risk is process of identifying risks, assessment and scheduled for reduction of adverse effects. Risk assessment is one of the most important parts in risk management and according to the many risks and the need to expend optimize resource in the supply chain is very important. Risk assessment and ranking, determined the superiority of risk based on relevant criteria and offered the opportunity to provide the appropriate response for each risk. In this paper whit present a comprehensive hierarchical model for risk assessment, identification of the main risks of supply chain based on the risk breakdown structure method and determination of measurements criteria, a comprehensive questionnaire was developed based on the relative importance of each risk in the steel supply chain and discuss the Esfahan Steel Company as a case study using taxonomy method as a multi-criteria decision making, is defined. Therefore, the risk associated with procurement and suppliers as the most critical risks identified in the company.
    Keywords: Risk Assessment, Supply Chain, Esfahan Steel Company, Taxonomy
  • Zahra Sadati Eskandari, Hassan Zarie, Ahmad Mahmmud Janlo, Narges Mahmmudi Daraie, Majid Yousefi Khoshbakht* Page 101
    The Open Vehicle Routing Problem (OVRP) is one of the most intensively studied problems in computational mathematics that nowadays and it has been receiving much attention by researchers and scientists. In this Problem, the objective is to define minimized distance traveled of the several vehicles that start to move simultaneously from the depot and visit some customers. It is noted that against to the Vehicle Routing Problem (VRP), it is not necessary that vehicles return to the depot after servicing the customers. This paper proposes a meta-heuristic algorithm in which at the first stage, a modified elite ant colony (EAS) is applied for finding a suboptimal solution, and at the second stage, the insert and swap local search algorithms are used for finding better solutions. Computational results on fifteen standard benchmark problem instances show that the proposed algorithm is comparable in terms of solution quality of other meta-heuristic algorithms.
    Keywords: Elite Ant Colony, NP, Complete Problems, Open Vehicle Routing Problem, Mixed Meta, heuristic Algorithm
  • Seyed Amirhosein Beheshti, Ali Medghalchi, Arshad Farahmandian* Page 113
    Nowadays, experts believe that production, analyzing, and on time and proper information propagation is one of the principle factors in the project success and an important tool to improve the effect of the decisions in the project organization. Unfortunately, despite the high importance of the construction industry in our country due to its added value, high amount of liquidity, manpower and machines and beside its social effects, using modern tools and approaches in project management is not common. In this article it is trying to evaluate the condition of management information systems in construction projects in a case study in Zanjan city. So first the information management system features and its current condition are being defined and afterwards by using field studies, the ideas of people involved in Zanjan province construction industry are being analyzed and evaluated. In this research according to statistics, using management information systems can prevent a lot of adverse decisions and misuses in projects and can improve the project managements.
    Keywords: management information systems, Construction projects, project management, project management information systems, construction projects problems
  • Alireza Rashidi Komaijan, Baharak Ghafarie*, Parisa Tabatabie Page 133
    Since decision-making is the most important task in organizations, selection of an appropriate & comprehensive methodology to make accurate decisions, is critical. One of the practical techniques of Multi-Criteria Decision-Making is Analytical Network Process (ANP). In this paper, the literature of studies on ANP is reviewed and its different applications are discussed. In other words, we focus on applications of ANP and categorize different researches done in this field to present its wide range of applications. The purpose of the paper is to review ANP researches in service and production centers, business and marketing, knowledge management, natural resources, location allocation, strategy and supplier selection.
    Keywords: Decision, Making, Analytical Network Process, Multi, Criteria Decision, Making
  • Behzad Babakhani*, Emad Roghanian, Shima Azarnia Page 145
    Quality Function Deployment (QFD) method, is one of the developed method in Engineering Quality which through studying marketing, identifying requirements and commitments of customers and identifying technical and Engineering characteristics, tries to consider that in all processes of development and manufacturing for new product development (NPD), function in direction of increasing marketing share and customer satisfaction one of the important steps in QFD method, determining quantitative amounts of HOQ. Nowadays, regarding the increase of complexity and uncertainty of information, evaluating and decision-making to determine quantity of HOQ as an absolute number is a complex issue. In the previous studies conducted, Fuzzy logic was used for determining numerical quantity of HOQ for the conditions where the decision-maker was faced verbal or vague information. However, since information in the real world is insufficient or incomplete, one can use Grey Numbers in the form of an interval instead of absolute or Fuzzy numbers to determine the credit for each indicator so that, besides avoiding modeling for fuzzy numbers or error-accepting in absolute models, the simplicity of grey numbers is practiced. In present study it is deal with presenting Linear Goal Programming Method in grey conditions. First, because of insufficiency and incompleteness of information in the present field of grey numbers theory, Quality Function Deployment method is used. Also, to determine the relative importance, the weighting in Linear Goal Programming Method based on grey numbers is used, with regard to the results gained from the model, one can claim that the presented model can be used where the Quality Function Deployment Method can give incomplete, vague information. The validity of the proposed method is measured in the form of a case study which investigates the customer satisfaction regarding Iranian olive oil quality.
    Keywords: Quality Function Deployment Method, Linear Goal Programing Method, Customer Satisfaction, Grey Numbers
  • Seyede Shayste Varedi, Mojtaba Rostami Noorabad*, Saman Rahmani Noorabad, Seyed Zana Samadie Page 163
    Supply chain management is coordinating all activities with the activities of a company’s suppliers and customers. Effective supply chain management prefers that suppliers and customers together in a harmonious style, with a free flow of information to share, interact. The rapid flow of information between customers, suppliers, supply centers and transportation systems, Enables companies to develop the supply chain. On the basis of this study has been paid By using structural equation modeling to examine the implementation of information technology on supply chain capabilities and performance of the Saipa company. According to the analysis results, we can say that the IT implementation on supply chain capabilities and performance effects are significant. The significant effect It shows The capabilities and benefits of the implementation of IT in the enterprise can be a source of supply chain performance and functionality. In addition, the IT implemented both directly and indirectly has a positive impact on performance Of course, since it also has a significant relationship. Important consideration is that the indirect impact of IT implementation on performance of channel supply chain capabilities would make sense. In fact, despite the direct supply chain performance does not increase, but the increase is extremely positive effect on the performance of IT implementation.
    Keywords: Supply chain management, supply chain capabilities, performance, structural equation modeling