فهرست مطالب

مجله دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
سال بیست و هفتم شماره 3 (پیاپی 80، پاییز 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/09/26
  • تعداد عناوین: 10
|
  • هانیه نوجه دهیان، مریم ترشابی، فهیمه سادات طباطبایی* صفحات 152-160
    زمینه و هدف
    تاکنون انواع مختلفی از داربست ها در مهندسی بافت های سخت معرفی شده اند و تحقیقات در جهت شناسایی بهترین داربست های ممکن همچنان ادامه دارد. هدف از این تحقیق بررسی اثر افزودن درصدهای مختلف ژلاتین به دو نوع داربست کیتوسان بتا تری کلسیم فسفات و کیتوسان بتا تری کلسیم فسفات هیدورکسی آپاتیت، بر روی مورفولوژی و میزان جذب آب داربست ها و همچنین چسبندگی و درصد حیات سلول های بنیادی پالپ دندان بر روی داربست ها بود.
    روش بررسی
    داربست های حاوی درصدهای مختلف ژلاتین به روش خشکاندن انجمادی تهیه شد. سپس به منظور تعیین میزان جذب آب در داربست ها از تست نسبت تورم استفاده شد. چسبندگی سلول ها و درصد حیات سلول ها بر روی داربست ها با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی و تست (MTT (Dimethyl-thiazol-diphenyltetrazolium bromide مورد بررسی قرار گرفت. از آزمون های آماری واریانس یک طرفه (ANOVA) و پس آزمون Tukey جهت مقایسه نتایج استفاده شد و 0.05 < P معنی دار درنظر گرفته شد.
    یافته ها
    داربست C/TCP و داربست های حاوی 20% ژلاتین میزان تورم خوبی را نشان دادند. ساختار تخلخل های متفاوتی در داربست ها مشاهده شد. چسبندگی، تکثیر و شکل سلول های بنیادی پالپ دندان بر روی داربست های C/TCP، C/TCP حاوی 20% ژلاتین و C/TCPHA در مقایسه با سایر داربست ها به طور معنی داری بیشتر بود (P<0.05).
    نتیجه گیری
    براساس نتایج این مطالعه و با درنظر گرفتن محدودیت های مطالعات آزمایشگاهی، افزودن ژلاتین به داربست های C/TCP و C/TCPHA باعث افزایش چسبندگی و پرولیفراسیون سلول های بنیادی پالپ دندان بر روی این داربست ها نخواهد شد.
    کلیدواژگان: کیتوسان، ژلاتین، هیدروکسی آپاتیت، تری کلسیم فسفات، داربست
  • احمد جعفری، مسعود کیانی، مهین نیکخواه، روناک بختیاری، یحیی برادران نخجوانی، علیرضا حیدری* صفحات 161-167
    زمینه و هدف
    با توجه به پیچیدگی های سیستم کانال ریشه، دبریدمان تنها از طریق اینسترومنتیشن مکانیکی میسر نخواهد شد. لذا شستشو دهنده های کانال با خاصیت ضد میکروبی که بتوانند باعث حذف هر چه بیشتر میکروارگانیسم ها طی درمان ریشه شوند اهمیت می یابند. هدف از این مطالعه بررسی و مقایسه اثر ضد میکروبی اسانس آویشن %2، هیپوکلریت سدیم %5/2 و نرمال سالین به عنوان محلول شستشو در دندان های مولر شیری بود.
    روش بررسی
    مطالعه بر روی 34 دندان مولر شیری در 3 گروه 10 تایی انجام شد. تمامی کانال های نمونه ها تا فایل شماره 35 به روش دستی آماده سازی شد. سپس نمونه ها استریل شده و در ادامه توسط سوسپانسیون انتروکوکوس فکالیس (Enterococcus Faecalis ATTC 29212) آلوده شدند. پس از 48 ساعت انکوباسیون، نمونه ها در گروه های مربوطه تحت شستشو با محلول های آزمایشی قرار گرفتند. سپس توسط کن کاغذی از دندان ها نمونه گرفته شده و پس از انکوباسیون تعداد واحدهای سازنده کلونی مورد شمارش قرار گرفت. برای آنالیز داده ها از آزمون های اسمیرنوف- کلموگروف، کروسکال- والیس و همچنین برای مقایسه دوبه دوی گروه ها از آزمون من- ویتنی استفاده شد.
    یافته ها
    هیپوکلریت سدیم بالاترین خاصیت ضدمیکروبی را نشان داد و اختلاف آن با نرمال سالین معنی دار بود (P<0.001). از طرفی اختلاف آن با آویشن 2% معنی دار نبوده است (P=0.3). همچنین اختلاف خاصیت ضدمیکروبی اسانس آویشن 2% با نرمال سالین از لحاظ آماری معنی دار بود (P<0.001).
    نتیجه گیری
    اسانس آویشن 2% از لحاظ خاصیت ضدمیکروبی اثرات مطلوبی داشته و بالقوه می تواند به عنوان یک ماده شستشودهنده کانال در حد هیپوکلریت سدیم استفاده گردد.
    کلیدواژگان: شستشو دهنده کانال، دندان شیری، هیپوکلریت سدیم
  • مهرداد پنج نوش، فرنوش تقوی دامغانی*، احمدرضا شمشیری صفحات 168-174
    زمینه و هدف
    هنگام جراحی دندان های مولر سوم نهفته در صورت نزدیکی عصب آلوئولار تحتانی به این دندان ریسک آسیب به این عصب وجود دارد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر عوامل مختلف بر میزان این آسیب پذیری توسط تصویربرداری Cone Beam Computed Tomography) CBCT) بود.
    روش بررسی
    رادیوگرافی CBCT از 191 بیمار مراجعه کننده برای ارزیابی دقیق تر رابطه کانال مندیبولار و مولر سوم نهفته مندیبل انتخاب و موقعیت این دو ساختار آناتومیک در نقطه تماس آن ها ارزیابی شد. نقش احتمالی متغیرهای جنس، فرم نهفتگی مولر سوم مندیبل، رابطه آناتومیکی مولر سوم با کانال مندیبل و تفاوت سنی ارزیابی گردید. داده ها توسط آزمون های Chi-square و Student’s t-test آنالیز شد.
    یافته ها
    در 81/7% بیماران بین کانال مندیبولار و دندان های مولر سوم نهفته تماس وجود داشته است. موارد تماس دو ساختار در زنان بیشتر از مردان (P=0.01) بوده و در آن هایی که رابطه آناتومیکی مولر سوم و کانال مندیبل به صورت لینگوالی قرار داشته، به صورت معنی داری بیشتر از موقعیت های باکالی و تحتانی مشاهده گردید (P<0.001). با این حال، سن و فرم نهفتگی تاثیر قابل توجهی بر رابطه این دو ساختار نداشتند (P>0.05).
    نتیجه گیری
    در استفاده از روش تصویربرداری CBCT، ریسک آسیب به عصب مندیبولار یا اکسپوز آن در زنان و در موارد موقعیت لینگوالی کانال مندیبولار نسبت به مولر سوم مندیبل در بیماران دارای تماس نزدیک بین این دو ساختار در تصاویر پانورامیک، بیشتر بوده و جراح باید دقت لازم را در این موارد هنگام جراحی دندان مولر سوم داشته باشد.
    کلیدواژگان: Cone Beam Computed Tomography، مندیبولار، دندان مولر سوم
  • لقمان قهرمانی، حانیه نخبه الفقهایی، سیما شهابی*، حسن تمیزی، مصطفی فاطمی صفحات 175-183
    زمینه و هدف
    جدا شدن دندان ها از بیس خود می تواند برای بیمار و کلینیسین آزاردهنده باشد. هدف از این تحقیق تعیین تاثیر روش های آماده سازی دندان بر میزان استحکام باند کششی دندان مصنوعی کامپوزیتی گلامور به رزین پایه پروتز بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی تعداد 108 دندان قدامی گلامور انتخاب و بر اساس آماده سازی های انجام شده بر روی دندان (فیزیکی و شیمیایی)، به 9 گروه تقسیم شدند. دندان ها بر اساس معیارهای ISO 20795-1 به قالب فلزی متصل شده و عملیات مفل گذاری و پخت روی آن ها انجام شد. دندان ها پس از اتصال به آکریل توسط دستگاه UTM با سرعت 1 میلی متر بر دقیقه، تحت تاثیر نیروی کششی قرار گرفتند و نیروی شکست ثبت شد. جهت آزمون نتایج، از آنالیز One-way ANOVA، Tukey HSD و Two-way ANOVA استفاده شد.
    یافته ها
    آزمون آنالیز واریانس نشان داد که بین استحکام باند گروه مختلف اختلاف معنی داری وجود داشت (P=0.012) با توجه به نتایج آزمون Tukey مشخص شد که فقط بین گروه مونومر/ بدون تغییر و بدون تغییر/ بدون تغییر که این اختلاف معنی دار بود (P<0.001) و بین سایر گروه ها اختلاف معنی داری وجود نداشت (P=0.17). تمامی نمونه ها به صورت Cohesive شکسته شدند.
    نتیجه گیری
    مرطوب کردن سطح ریجی با مونومر باعث افزایش استحکام باند کششی بین دندان مصنوعی کامپوزیتی گلامور و آکریل ایران آکریل شد، اما تغییرات فیزیکی هیچ تاثیری در افزایش استحکام باند آن ها نداشت. با توجه به اینکه تمام نمونه ها به صورت Cohesive شکسته شدند، نتیجه می گیریم که باند بین این نوع دندان و این نوع آکریل مستحکم تر از اتصالات درون خود دندان بود.
    کلیدواژگان: استحکام باند، دندان، آماده سازی
  • فرزانه جباری، جواد محمد نژاد*، کمال یاوری صفحات 184-189
    زمینه و هدف
    در دهه گذشته مطالعات فراوانی استخراج جمعیت های سلول بنیادین را از منابع گوناگون دندانی گزارش کرده اند، در حالیکه هنوز ماهیت مزانشیمی آن ها مورد بحث است. هدف از این مطالعه معرفی انواع روش های جداسازی سلول از پالپ دندان برای تعیین ماهیت مزانشیمی آن ها قبل از تمایزشان بود.
    روش بررسی
    یکی از بهترین منابع برای سلول های بنیادین، بافت پالپ دندان است. سلول های بنیادین بافت پالپ دندان مناسب ترین منبع سلول های بنیادین خواهد بود زیرا در طول زندگی، دندان ها قابلیت بازیابی و جایگزینی را دارند. پالپ بافت تخصصی همبند شامل خون، رگ ها و عروق لنفی و اعصاب و مایع میان بافتی است. سلول های بنیادین بافت پالپ در ناحیه غنی از سلول در بافت پالپ یافت می شوند. این سلول ها برای نخستین بار در سال 2000 توسط شخصی به نام گرانتوس استخراج گردید و پتانسیل تمایز به سلول های ادونتوبلاست، ادیپوسیت و سلول های عصبی را از خود نشان دادند. گرانتوس سلول ها را به دو روش استخراج نمود: روش هضم آنزیمی و روش دوم روش فرعی بود. این سلول ها قابلیت نگهداری و ذخیره سازی درون نیتروژن مایع را داشتند. همچنین نشان داده شده است که سلول های بنیادین پالپ دندان انسان می توانند ساختارهای پیچیده مانند پالپ دندان یا استخوان Woven را در داخل بدن تشکیل دهند.
    نتیجه گیری
    سلول های بنیادین پالپ دندان از قسمت Cranial neural crest سرچشمه می گیرند و ویژگی های عصبی مانند بیان نوتروفین را دارند بنابراین این سلول ها می توانند منبعی برای درمان اختلالات عصبی باشند. ویژگی این سلول ها و تعیین پتانسیل آن ها در واکنش های احیایی پایه و اساس توسعه روش های درمانی جدید را تشکیل می دهند اگرچه این روش مستلزم به کارگیری مستقیم سلول ها در ناحیه آسیب دیده برای بازسازی و یا بهره گیری همراه یک داربست مناسب برای مهندسی بافت است. این روش ها خلاقیت و نسل جدید درمان های بالینی بر مبنای پدیده های بیولوژیکی را برای بیماری های دندان فراهم خواهند نمود.
    کلیدواژگان: سلول بنیادین، پالپ دندان، تمایز، بازسازی بافت
  • مهدی جعفرزاده، مریم حاجی احمدی، هاجر اسماعیلیان، هادی مشکل گشا* صفحات 190-195
    زمینه و هدف
    انجام کار موفق دندانپزشکی برای کودکان نه تنها به مهارت های دندانپزشک بستگی دارد بلکه نیازمند برقراری ارتباط با کودک و نیز حفظ همکاری وی می باشد. تصحیح عملکرد دندانپزشکان در زمینه روش های هدایت رفتاری، بر نظرات والدین تاثیر گذاشته و کیفیت خدمات دندانپزشکی را افزایش می دهد. هدف از انجام این پژوهش بررسی نگرش دندانپزشکان عمومی شهر اصفهان در ارتباط با روش های هدایت رفتاری کودکان بود.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی- تحلیلی و از نوع مقطعی است. به منظور انجام این پژوهش 100 نفر از دندانپزشکان عمومی شهر اصفهان به صورت تصادفی انتخاب گردید و از آن ها خواسته شد تا به پرسشنامه (حاوی نگرش در رابطه با چهار روش هدایت رفتاری) پاسخ دهند. سوالات مناسب درمورد هریک از روش ها توسط نویسندگان مقاله طرح شد و به همراه ویژگی های دموگرافیک شامل جنس، سن، دانشگاه محل تحصیل، سال فارغ التحصیلی، سابقه کار، متوسط تعداد بیماران اطفال مراجعه کننده در یک ماه در قالب یک پرسشنامه تهیه گردید. به منظور بررسی میزان نمره نگرش دندانپزشکان به تفکیک نوع پرسش به هر گزینه نمره ای از 1 تا 5 تعلق گرفته و مجموع آن ها درنظر گرفته شد. نمره بالاتر نشاندهنده نگرش مثبت تر دندانپزشک می باشد. داده های حاصله توسط آزمون های آماری T-test، ضریب همبستگی پیرسون و آنالیز واریانس یکطرفه مورد بررسی قرار گرفت (05/0 P <).
    یافته ها
    میانگین نمره نگرش دندانپزشکان برای روش های کنترل رفتاری در کودکان به ترتیب تقویت مثبت (2/7 ± 4/2)، بیهوشی عمومی (4/4 ± 3/5)، آرام بخشی با نیتروس اکساید (4/4 ± 3/4) و درنهایت آرام بخشی دارویی (2/7 ± 3/2) بود. میانگین نمره نگرش دندانپزشکان با سن، جنس، تجربه کاری و تعداد بیمار کودک ارتباط آماری معنی داری نشان نداد (P>0.05).
    نتیجه گیری
    نگرش دندانپزشکان عمومی نسبت به روش های مختلف کنترل رفتاری با جنس، سن، تجربه کاری و تعداد بیماران اطفال ارتباط داشت. تمایل دندانپزشکان عمومی نسبت به روش های کنترل غیردارویی رفتاری مانند تقویت مثبت بیشتر بود.
    کلیدواژگان: نگرش، کنترل رفتار، تقویت مثبت، بیهوشی عمومی
  • مریم ربیعی*، سیدمحمود رضوانی، نازنین اسدپور، احسان کاظم نژاد لیلی صفحات 196-207
    زمینه و هدف
    ضایعات دهانی مرتبط با ایدز (AIDS) از حیث شیوع، دارا بودن ارزش تشخیصی، تعیین پروگنوز فرد و نیز مانیتور کردن وضعیت ایمنی بیمار از اهمیت بسیار بالایی برخوردارند، همچنین در کیفیت زندگی بیمار نقش مهمی دارند. هدف از این مطالعه بررسی ضایعات دهانی بیماران مبتلا به ویروس HIV بود.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی - مقطعی جهت بررسی مشکلات دهانی در بیماران مبتلا به HIV مراجعه کننده به مرکز مشاوره- درمانی در شهر رشت انجام گرفت. بیماران با تکنیک مصاحبه و مشاوره وارد مطالعه شدند. اطلاعات دموگرافیک، سابقه داروهای دریافت شده و تست های آزمایشگاهی از وضعیت نقص ایمنی فرد نیز از پرونده پزشکی بیماران استخراج و ثبت گردید. آنالیزهای آماری یک و چندگانه به همراه مدل رگرسیون خطی در این مطالعه استفاده گردید.
    یافته ها
    از 62 بیمار مورد مطالعه 50 نفر مرد و 12 نفر زن بودند و متوسط سن این افراد 11/3±40/5 سال بود. تظاهرات دهانی در 59 بیمار (95%) ثبت شد. شایع ترین این تظاهرات شامل پریودنتیت (67/7%)، کاندیدیازیس دهانی (41/9%) شامل انواع اریتماتوز (35/4%) و سودوممبرانوس (6/45%) و انگولار کیلایتیس (12/9%) می شدند. در بین بیماران دارای پروتز متحرک نیز ضایعات کاندیدیازیس اریتماتوز و انگولار کیلایتیس شیوع بالایی داشتند (P=0.001). در این مطالعه بروز بیماری های پریودنتال با مصرف داروهای ضدرتروویرال (CI:3/1-140/74؛ OR:20/9؛ P=0/002) و زمان سپری شده از تشخیص بیماری بر حسب سال (CI:0/388-0/936؛ OR:0/603؛، P=0/024) ارتباط آماری معنی داری داشته و احتمال بروز ضایعات کاندیدیازیس اریتماتوز در بیماران تحت درمان با داروهای پروفیلاکسی کمتر بوده است (CI:0/044-0/95؛ R:0/205؛ P=0/043).
    نتیجه گیری
    مردان گروه سنی 39-30 سال و معتاد تزریقی عمده افراد این مطالعه بودند. هرچند که شیوع ضایعات دهانی ویژه HIV/AIDS میان گروه مورد مطالعه نسبتا پایین بود، اما وضعیت دندانی و پریودنتالی بیماران بسیار نامناسب بود و نیاز به انجام درمان های دندانپزشکی برای بیماران به طور محسوسی بالاست.
    کلیدواژگان: HIV، ایدز، تظاهرات دهانی، شیوع
  • محمدرضا خامی، آرزو ابن احمدی، مینا احمدیان*، سمانه رازقی، رضا یزدانی صفحات 208-215
    زمینه و هدف
    مصرف دخانیات موجب مرگ سالانه 5 میلیون نفر در جهان می شود که این رقم در ایران طبق آمار وزارت بهداشت به 70 هزار نفر می رسد. با توجه به اینکه اکثریت مردم به طور مرتب به دندانپزشکان مراجعه می کنند، می توان از این فرصت مناسب برای ارایه مشاوره های ترک دخانیات استفاده کرد. مطالعه حاضر با هدف بررسی دانش، نگرش و مهارت دانشجویان سال آخر دندانپزشکی دانشگاه های علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی در خصوص کنترل دخانیات در مطب دندانپزشکی انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، جامعه مورد بررسی دانشجویان سال آخر دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی بود و روش نمونه گیری در این مطالعه به روش سرشماری بود و از پرسشنامه برای جمع آوری داده ها استفاده شد. پرسشنامه به تک تک دانشجویان شرکت کننده داده شد (93 نفر) که طی آن دانش، نگرش و مهارت دانشجویان دندانپزشکی بررسی گردید. جهت تحلیل نتایج از آزمون T-test استفاده گردید.
    یافته ها
    در مجموع 93 دانشجو در این مطالعه شرکت کرده بودند (میزان پاسخ دهی 100%) میانگین نمره دانش در دو دانشکده دندانپزشکی دانشگاه تهران و شهید بهشتی (به ترتیب 17/5 و 18/4، P=0.09)، و همچنین نگرش (به ترتیب 33/5 و 33/1، P=0.80) با هم تفاوت معنی دار نداشت، اما در بخش مهارت(به ترتیب: 11/9 و 16/6، P=0.002) تفاوت نمره معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    علیرغم نگرش نسبتا خوب دانشجویان دندانپزشکی در زمینه مشاوره ترک دخانیات، دانش و مهارت آنان در این زمینه دچار ضعف است. باید در دانشکده های دندانپزشکی برنامه های آموزشی مناسب در این زمینه اجرا شود.
    کلیدواژگان: مشاوره ترک دخانیات، آموزش دندانپزشکی، دانش
  • المیرا شعار نوبری، نسیم عزیزی، زینب داودمنش*، اسحاق لاسمی، محمد بیات صفحات 216-222
    زمینه و هدف
    با توجه به نگرانی ها و دغدغه هایی که از عدم آشنایی مردم با کلمه جراح- دندانپزشک مطرح است و اینکه همه دندانپزشکان عمومی در تابلوی خود واژه (جراح- دندانپزشک) را به کار می گیرند و با توجه به انتظاری که مردم از کلمه جراح دارند و اینکه انجام این جراحی ها در برنامه آموزشی دوره دندانپزشکی عمومی محدود است و خلاء اطلاعاتی در مورد میزان آگاهی مردم از این واژه در بهترین شرایط پایتخت کشور وجود دارد، در نتیجه هدف از این تحقیق تعیین میزان آگاهی از کلمه جراح در تابلوی مطب دندانپزشکان تحت عنوان جراح- دندانپزشک و عوامل مرتبط با آن، روی مردم شهر تهران در سال 90-89 بود.
    روش بررسی
    این تحقیق به روش توصیفی- مقطعی روی تعداد 385 نفر از مردم شهر تهران انجام گرفت و سپس میزان آگاهی آن ها بررسی و نقش عوامل مرتبط با آن مانند ویژگی های فردی، سن، جنس، اجتماعی و اقتصادی (آموزش، شغل، مراجعه به دندانپزشک) مورد بررسی قرار گرفت و با آزمون کای دو (توسط نرم افزار SPSS) مورد قضاوت آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    تعداد 57/4% زن و 42/6% مرد بودند. میانگین سن آن ها 50 سال و حداقل 20 و حداکثر 77 سال بود. سطح سواد 43/6% دانشگاهی و 56/4% دیپلم و کمتر بود. 94/9% آگاهی خوب، 30/1% آگاهی متوسط و 65 % آگاهی ضعیف داشته اند. به تعبیری 35 % آگاهی قابل قبول و 65% آگاهی غیرقابل قبول داشتند.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که میزان عدم آگاهی مردم از مفهوم کلمه جراح- دندانپزشک جدا جای نگرانی دارد. باتوجه به اینکه این عدم آگاهی منجر به مراجعه مردم به افراد غیر متخصص در امر جراحی شده و مشکلات عدیده ای را منجر می شود، لازم است که این میزان آگاهی بالا رود.
    کلیدواژگان: میزان آگاهی، جراح، دندانپزشک
  • مقاله مروری
  • سکینه نیکزاد، عباس آذری، سمیه نیاکان*، زینب بحرانی صفحات 223-232
    زمینه و هدف
    هدف از این مطالعه مروری، معرفی اولیه و بررسی اطلاعاتی است که تا به امروز در رابطه با خواص کاربردی این ماده منتشر شده است.
    روش بررسی
    تحقیق به روش مروری (Review Article) انجام گرفت. با استفاده از واژگان کلیدی (Dental ceramic، Zirconia، 3Y-TZP، Clinical Performance، Machining، Transformation toughening) مروری بر مقالات موجود در پایگاه مدلاین انجام شد. محدوده جستجوی مقالات، عمدتا از سال 2000 به بعد بود.
    نتیجه گیری
    علی رغم نتایج کلینیکی عالی در تحقیقات کوتاه مدت ولی همچنان نیاز به مطالعات کلینیکی و لابراتواری بیشتری می باشد تا اطلاعات طولانی مدت راجع به رستوریشن های زیر کونیایی داشته باشیم.
    کلیدواژگان: سرامیک، زیرکونیا، کارایی کلینیکی
|
  • Hanieh Nojehdehyan, Maryam Torshabi, Fahimeh Sadat Tabatabaei * Pages 152-160
    Background And Aims
    Until now, different types of scaffolds are presented for hard tissue engineering and the research continues to find the best scaffold. The aim of this study was to prepare scaffolds using two types of composite materials, ChitosanTriCalcium Phosphate (C/TCP) and ChitosanTriCalcium Phosphate/ Hydroxy apatite (C/TCP/ HA) and to add either 10% or 20% gelatin to compare their influence on swelling ratio of the scaffolds and on their affinities towards Dental Pulp Stem Cells (DPSCs).
    Materials And Methods
    Composite scaffolds containing 10 or 20 percent of gelatin were prepared by freeze drying method. To determine the percentage of water absorption, swelling ratio studies were performed. Cell attachment and cell viability of the composite scaffolds were studied using Scanning Electron Microscopy (SEM) and MTT (dimethyl-thiazol-diphenyltetrazolium bromide) assay. Data were analyzed using ANOVA and Turkey’s post hoc test. A P-value of <0.05 was considered to be statistically significant.
    Results
    The C/TCP scaffold and scaffolds containing 20% gelatin showed good swelling character. The macroporous composite scaffolds exhibited different pore structures. The biological response of DPS cells on C/TCP scaffold, C/TCP scaffold containing 20% gelatin, and C/TCP/HA scaffold was superior in terms of cell attachment, proliferation, and spreading compared to the other scaffolds (P<0.05).
    Conclusion
    Considering the limitations of this in vitro studies, the results demonstrated that enhanced gelatin content in the C/TCP scaffolds do not improve initial cell adhesion and proliferation of the DPSCs on these scaffolds.
    Keywords: Chitosan, Gelatin, Hydroxyapatite, Tricalcium phosphate, Scaffold
  • Ahmad Jafari, Masoud Kiani, Mahin Nikkhah, Ronak Bakhtiari, Yahya Baradaran Nakhjavani, Ali Reza Heidari * Pages 161-167
    Background And Aims
    Considering the complications of root canal system, debridement would not be effective only by mechanical instrumentation. Therefore, root canal irrigants with the antimicrobial effect that can eliminate more microorganisms during treatment, becomes important. The aim of this study was to compare the antimicrobial effects of 2% thyme essence, 2.5% sodium hypochlorite (NaClO), and normal saline as root canal irrigants for primary molar teeth.
    Materials And Methods
    This study was performed on 34 primary molars. Subjects were randomly divided into three groups (N=10). The root canals of the teeth were prepared up to the file #35 and all of the specimens were sterilized, and were then contaminated with entrococccus faecalis suspension (Enterococcus Faecalis ATTC 29212). After 48 hours of incubation, the specimens of each group were irrigated with corresponding irrigants. Then, the microbial specimens were collected with sterile paper points. After incubation, the numbers of Colony Forming Units (CFU) were counted using colony counter. Data were analyzed using Smirnov-Kolmogorov, Kruskal-Wallis and Mann-Whitney tests.
    Results
    Sodium hypochlorite showed the highest antimicrobial effect and showed significant differences compared with normal saline (P<0.001). However, the differences were not significant with thyme essence 2% (P=0.3).
    Conclusion
    Thyme essence could be considered as a natural irrigator with a comparable antiseptic effect to sodium hypochlorite.
    Keywords: Root canal irrigant, Primary teeth, Sodium hypochlorite
  • Mehrdad Panjnoosh, Farnoosh Taghavi *, Ahmad Reza Shamshiri Pages 168-174
    Background And Aims
    There is a risk of nerve injury during the extraction of the impacted third molars, in cases with proximity of the inferior alveolar nerve and this tooth. The aim of this study was to evaluate the effect of different various factors on the degree of vulnerability using CBCT (Cone Beam Computed Tomography) imaging technique.
    Materials And Methods
    CBCT images of 191 patients referred for the exact assessment of the relationship between the mandibular canal and impacted mandibular third molars were selected. The position of these anatomical structures was evaluated at their contact point. The possible effect of gender, impaction form of the third molars, anatomical relationship between the third molars and the mandibular canal and the age differences were studied. Data were analyzed using Chi-square and Student’s t-test.
    Results
    There was a close relationship between the mandibular canal and impacted third molars in 81.7% of the patients. The contacts were shown to be significantly higher in females than males (P=0.01) and in the cases with the lingually position of the third molar and the mandibular canal (P<0.001). However, the age and impaction form of the teeth did not have a significant influence (P>0.05).
    Conclusion
    The risk of nerve damage or exposure is increased in females and lingual position of the mandibular canal to the third molar in cases with higher proximity between these 2 structures in panoramic radiographs using CBCT images. Therefore, the surgeon must pay enough attention in these cases of third molar extraction.
    Keywords: Cone Beam Computed Tomography, Mandibular, Third molar
  • Loghman Ghahramani, Hanieh Nokhbatolfoghahaei, Sima Shahabi *, Mohsen Tamizi, Mostafa Fatemi Pages 175-183
    Background And Aims
    Debonding of denture teeth from the denture base can be frustrating for both clinician as well as patient. The aim of this study was to determine the effect of different tooth preparations on the tensile bond strength of composite denture teeth to acrylic denture base material.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 108 anterior Glamour teeth were selected and divided into 9 groups, based on their preparation (physical: no physical change, glaze removal, creating two slots with 1.5 mm depth, creating a hole with 2.5mm depth, chemical: (without chemical materials, monomer, silane). Specimens were prepared and tested according to the methods of the International standards organization (ISO 20795-1). After attachment of teeth to acryl, the tensile bond stregth test was performed in a Universal Testing Machine (UTM) with a crosshead speed of 1mm/min and specimens were subjected to tensile force until failure. Data were analyzed with one-way ANOVA, Tukey HSD and Two-way ANOVA.
    Results
    There were significant differences between the bond strength of tested groups (P=0.012). Based on Tukey test, there was a significant difference between monomer/without physical change group and without/without (P<0.001) and control group. No significant differences were found between the bond strengths of the other groups (P=0.17). All specimens were debonded as cohesive failure.
    Conclusion
    Application of monomer on the ridge lap surface led to improve the tensile bond strength between glamour composite denture teeth and Iranian acrylic resin, however physical changes were not effective. According to the cohesive failure of all the specimens, it can be concluded that the bond strength between this type of teeth and acrylic resin was stronger than the strength of teeth.
    Keywords: Bond strength, Teeth, Treatment
  • Farzaneh Jabari, Javad Mohammadnejad *, Kamal Yavari Pages 184-189
    Background And Aims
    In the last decade, several studies have reported the isolation of stem cell population from different dental sources, while their mesenchymal nature is still controversial. The aim of this study was to introduce the isolating methods for stem cells from human dental pulp and to determine their mesenchymal nature before differentiation.
    Material And Methods
    One of the best sources for stem cell is dental pulp tissue. Dental Pulp Stem Cells (DPSCs) would be the most convenient source of stem cells because teeth were easy to retrieve and removed throughout life. Pulp is a specialized connective tissue including blood and lymph vessels, nerves, and the interstitial fluid. DPSCs can be found within the ‘‘cell rich zone’’ of pulp. DPSCs have been isolated for the first time in 2000 by Gronthos; these cells exhibited a differentiation potential for odontoblastic, adipogenic and neural cytotypes. Gronthos isolated stem cells in 2 different
    Methods
    The enzymatic digestion method and the second was out growth, these cells could be cryopreserved in liquid nitrogen. It has also been shown that human DPSCs can be used for complex structures such as pulp or woven bone formation in vivo.
    Conclusion
    DPSCs originate from the cranial neural crest and have neural characteristics such as the expression of neurotrophins. Therefore, DPSCs may represent a promising source in cell therapy for neurological disorders. Characterization of these cells and determination of their potentialities in terms of specificity of regenerative response will form the foundation for development of new clinical treatment modalities, whether involving directed recruitment of the cells and seeding of stem cells at sites of injury for regeneration or use of the stem cells with appropriate scaffolds for tissue engineering solutions. Such approaches will provide an innovative and novel biologically based on new generation of clinical treatments for dental disease.
    Keywords: Stem cell, Dental pulp, Differentiation, Tissue regeneration
  • Mehdi Jafarzadeh, Maryam Haji Ahmadi, Hajar Esmaielian, Hadi Moshkel Gosha * Pages 190-195
    Background And Aims
    Successful pediatric dentistry depends on the dentist's technical skills, as well as his/her ability to acquire and maintain a child's cooperation. The correction of dentist’ performance in this area affects the view of parents and increases the quality of dental services. The aim of this study was to evaluate the attitudes of general dentists toward behavior guidance techniques in Isfahan.
    Materials And Methods
    In this descriptive- analytic cross-sectional study, 100 general dentists of Isfahan city were selected with simple random sampling technique. They were asked to complete the questionnaire inquiring their attitude toward four different behavioral management techniques. An appropriate question about each of the methods was proposed by the authors, along with demographic characteristics including: gender, age, university, year of graduation, work experience, the mean number of pediatric patients referred in one month was provided in the form of a questionnaire. To evaluate the attitude of dentists to the questionnaire, the score from 1 to 5 was given to each item and the total score was considered. Higher score indicated more positive attitude of dentist. Data were analyzed using T-test, Pearsons correlation and one-way ANOVA (P<0.05).
    Results
    The mean scores for dental behavioral management techniques were positive reinforcement (4.2±2.7), general anesthesia (3.5±4.4), N2O sedation (3.4±4.4) and pharmacologic sedation (3.2±2.7), respectively. There were no significant differences between the mean score of dentist attitude and age, gender, clinical experience and the number of pediatric patient (P>0.05).
    Conclusion
    General dentists’ attitudes towards different behavior management techniques were associated with age, gender, clinical experience and the number of pediatric patient. General dentists’ tend was more towards non-drug behavior control methods such as positive reinforcement.
    Keywords: Attitude, Behavior control, Reinforcement, Anesthesia
  • Maryam Rabiei *, Seyed Mahmood Rezvani, Nazanin Asadpour, Ehsan Kazemnejad Leyli Pages 196-207
    Background And Aims
    AIDS-associated oral lesions are important, in terms of diagnostic-prognostic role and monitoring patients; moreover some of them may reduce patient’s quality of life. The aim of this study was to determine the prevalence of oral lesions in HIV patients.
    Materials And Methods
    This descriptive cross-sectional study was carried out among a total of 62 HIV+ patients who attended a counseling and treatment center in Rasht. Demographic information, drugs and laboratory status were extracted from patients’ files. Data were analyzed using univariate and multivariate logistic regressions with multiple linear regressions.
    Results
    From 62 cases, 50 were male and 12 female and the mean age was 40.5±11.3 years. 59 patients had oral lesions including periodontal disease (95%). The most prevalent oral lesions included: periodontitis (67.7%), oral candidiasis (41.9%) of erythematous (35.4%) and pseudomembranous types (6.45%) and angular cheilitis (12.9%). Patients with removable denture presented a higher rate of erythematous candidiasis and angular cheilitis (P=0.001). In this study, periodontal diseases were rosed by the post-diagnosis years (P=0.024) and the antiretroviral medications (P=0.002). Patients on the prophylactic medications (P=0.043) were less likely to have erythematous candidiasis; age may caused angular cheilitis (P=0.041). Pseudomembranous candidiasis was inversely correlated with CD4 + L levels (P=0.052).
    Conclusion
    The majority of the cases in this study were IV drug user males within the 4th decade of life. Although oral lesions were not common, but the dental and periodontal statuses exhibited poor oral hygiene which need more attention.
    Keywords: HIV, AIDS, Oral Manifestations, Prevalence
  • Mohamadreza Khami, Arezo Ebne Ahmadi, Mina Ahmadian *, Samaneh Razeghi, Reza Yazdani Pages 208-215
    Background And Aims
    Tobacco kills 5 million people worldwide annually, according to the Health Ministry reaches this number is about 70,000 people a year in Iran. Dental professionals are in a unique position to promote smoking cessation due to the opportunity for regular interaction with their patients. The aim of this study was to investigate knowledge, attitudes, and skills of dental students at Tehran and Shahid Beheshti dental schools towards tobacco cessation counseling in dental office.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, the target group was dental students at Tehran and Shahid Beheshti dental schools, and the sampling method was census. A questionnaire on the knowledge, attitudes, and skills towards tobacco cessation counseling in dental practice was administered to the students (n=93). Data were analyzed using T-test.
    Results
    The response rate was 100% (93 students participate in this program and all of them filled the questionnaire). The average score of knowledge at Tehran and Shahid Beheshti dental schools was 17.5 and 18.4, respectively (P=0.09), the average score of attitudes was 33.5 and 33.1, respectively (P=0.80). There were no significant differences between the two dental schools in these parts. The average score of skill was 11.9 and 16.6, respectively. The differences between the students of two dental schools in skill were significant (P=0.002).
    Conclusion
    Although the attitude of dental students at Tehran and Shahid Beheshti schools towards tobacco cessation counseling seemed to be fair, some deficiencies existed in their knowledge and skill. Dental education programs should be implemented properly in this field.
    Keywords: Tobacco use cessation, Dental education, Knowledge
  • Elmira Shoar Nobari, Nasim Azizi, Zeinab Davoudmanesh *, Eshagh Lasemi, Baiat Mohammad Pages 216-222
    Background And Aims
    According to the concerns that people are not familiar with the word surgeon - a dentist that all general dentists use this word (surgeon - a dentist) in their office boards and given to the people expectations of this word, teaching these surgeries in the dental curriculum is limited. There is a lack of information about the public awareness of this term. As a result, the aim of this study was to determine the people awareness about the meaning of the word ‘surgeon’ on the dental offices board and its related factors in Tehran, in 2010-11.
    Materials And Methods
    This study was conducted on 385 individuals by the descriptive - cross sectioned method in Tehran. Their awareness was defined and the role of relevant factors like individual characteristics, age, gender, socioeconomic (education, job, visit the dentist) were studied. Data were analyzed using K2-test.
    Results
    57.4% were female and 42.6% were male. Their average age was 50 years. The minimum and maximum age was 20 and 77, respectively. 43.6% of them had academic education and 56.4% had a diploma or less. 4.9% of them had well knowledge, 30.1% had average and 65% had poor awareness. In other words, 35% had acceptable awareness and 65% had unacceptable.
    Conclusion
    It seems that people unawareness of the word surgeon - a dentist is a serious concern. Because this lack of knowledge has led to referring the people to non-expert dentist for the surgery, that may causes serious problems.
    Keywords: Awareness, Surgeon, Dentist
  • Sakineh Nikzad, Abbas Azari, Somayeh Niakan *, Zeynab Bahrani Pages 223-232
    Background And Aims
    The aim of this review article was to present the information have been published, regarding the functional properties of Zirconia until today.
    Materials And Methods
    A review of the literature was carried out in MEDLINE database using key words (Dental ceramic, Zirconia, 3Y-TZP, Clinical performance, Machining and Transformation toughening). These searches were limited to the articles published after the year 2000.
    Conclusion
    Despite excellent clinical results in short-term studies, there is still a major need to have more clinical and laboratory long-term information about zirconia restorations.
    Keywords: Ceramic, Zirconia, Clinical performance