فهرست مطالب

مجله پیاورد سلامت
سال هشتم شماره 4 (مهر و آبان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/11/28
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد صباغی، احمد کاظمی، سعید حسنی، کامران علی مقدم، اردشیر قوام زاده، سید حمیدالله غفاری* صفحات 269-279
    زمینه و هدف
    لوسمی پرومیلوسیتیک حاد نوعی از لوسمی است که در اثر توقف بلوغ در رده ی میلوئیدی بوجود می آید. مهمترین روش های درمانی برای این لوسمی استفاده از ATRA و آرسنیک است. ATRA عموما توسط بیماران خوب تحمل می شود، اما در برخی از بیماران موجب بروز «سندروم» ATRA می گردد. برخی از علائم این سندرم به صورت مستقیم و یا غیرمستقیم با افزایش شمارش گلبول های سفید خون در ارتباط است. این مطالعه با هدف تعیین اثر ترکیب داروهای BIBR1532 و ATRA بر روی شمارش گلبول های سفید به عنوان یکی از عوامل ایجاد کننده ی سندرم انجام شده است.
    روش بررسی
    به منظور بررسی اثرترکیب دو داروی BIBR1532 و ATRA سلولهای NB4 به ترتیب در حضور غلظت های30 میکرومولار و1 میکرومولار از داروها کشت داده شد. از آزمون های تریپان بلو، Brdu و MTT به ترتیب جهت بررسی اثر داروها برشمارش سلول های زنده، فعالیت تکثیری، فعالیت متابولیکی سلولها استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج بدست آمده از تریپان بلو، MTT و Brdu نشان می دهد که ترکیب دو دارو، در مقایسه با زمانی که از ATRA به تنهایی استفاده می شود اثر بهتری روی کاهش شمارش سلول های زنده، فعالیت متابولیک و تکثیر سلول های سرطانی دارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج بدست آمده می توان گفت که احتمالا در صورت استفاده از ترکیب دو دارو در درمان بیماران، نتایج بهتری بدست می آید، این بهبود نتایج در چند روز اول درمان و به ویژه در دسته ای از بیماران که در معرض بروز سندرم ATRA هستند بیشتر مشهود می باشد.
    کلیدواژگان: لوسمی پرومیلوسیتیک حاد، ATRA، BIBR1532، سندرم ATRA
  • محمود کیوان آرا، سعید کریمی، الهه خراسانی*، مرضیه جعفریان جزی صفحات 280-293
    زمینه و هدف
    فرضیه ی تقاضای القایی عرضه کننده، توجه زیادی را در طول سه دهه ی گذشته به خود جلب کرده است. بیشتر مطالعات در این زمینه توافق دارند که عرضه کنندگان خدمات پزشکی توانایی نفوذ در تقاضا برای محصولات خود را دارند. هدف این مقاله شناسایی نقش موسسات در پدیده ی تقاضای القایی است که با استفاده از تجربیات صاحبنظران دانشگاه علوم پزشکی اصفهان مورد بررسی قرار گرفته است.
    روش بررسی
    روش تحقیق به شیوه کیفی می باشد که از مصاحبه ی نیمه ساختاریافته استفاده شد. شرکت کنندگان در این پژوهش باید در این زمینه مطلع بوده و به عنوان صاحبنظر شناخته شده باشند. نمونه گیری به روش هدفمند از 17 نفر انجام شد. معیارهایی مانند «موثق بودن اطلاعات»، «قابل اعتماد بودن» و «قابل تثبیت بودن» داده ها در نظر گرفته شد. به مصاحبه شوندگان اطمینان داده شد که نامی از آنها برده نمی شود و تمامی اطلاعات آنها محرمانه باقی خواهد ماند. از روش تجزیه و تحلیل موضوعی برای تحلیل داده ها استفاده گردید.
    یافته ها
    دو موضوع اصلی سازمان های بیمه گر و سایر موسسات ارائه دهنده ی مراقبت سلامت به دست آمد. هر کدام از این موضوعات نیز دارای زیر – موضوعاتی بودند؛ برای مثال، شامل: نقش بیمه های تکمیلی، نبود نظارت دقیق بر بیمه ها، افزایش سود، شرکت های تجهیزاتی، موسسات تشخیصی، شرکت های دارویی و بازاریابی.
    نتیجه گیری
    این یافته ها به سیاستگذاران بخش مراقبت سلامت کمک می کند تا تصویر بهتری از نقش این نوع موسسات در پدیده تقاضای القایی داشته باشند.
    کلیدواژگان: تقاضای القایی، مراقبت سلامت، موسسات سلامت، بیمه
  • لیلا گودرزی، اصلان نظری، قاسم رجبی واسوکلایی، محمد سلیمی، مهدی رعدآبادی* صفحات 294-304
    زمینه و هدف
    دانشجویان به دلیل شرایط خاص دانشجویی از جمله دوری از خانواده، وارد شدن به مجموعه ای بزرگ و پرتنش، مشکلات اقتصادی و نداشتن درآمد کافی مستعد از دست دادن سلامت روانی هستند. این مطالعه با هدف تعیین وضعیت سبک و شیوه ی زندگی دانشجویان دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه ی توصیفی- مقطعی که در دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران صورت گرفت، 120 نفر از دانشجویان مشغول به تحصیل با استفاده از روش نمونه گیری ساده وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری اطلاعات شامل دو بخش مشخصات دموگرافیک دانشجویان و سوالات شیوه ی زندگی بود. اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS.18 و به کمک آزمون های آماری تی تست و آنوا تحلیل شد.
    یافته ها
    نمره ی آزمون شیوه ی زندگی دانشجویان مورد مطالعه، در محدوده ی متوسط قرار داشته و با وضعیت خوب فاصله دارد. آزمون تی زوج دو نمونه ای رابطه معناداری بین جنسیت و وضعیت تاهل و نمره ی شیوه ی زندگی دانشجویان نشان نداد(0/05 < P). آزمون آماری آنوا نیز رابطه معناداری بین سن، مقطع تحصیلی، معدل و سال ورودی دانشجویان با مولفه شیوه ی زندگی نداشت.
    نتیجه گیری
    نمره ی آزمون شیوه ی زندگی دانشجویان مورد مطالعه در محدوده ی متوسط قرار داشت. لازم است برنامه های مداخله ای و آموزشی استاندارد به منظور تغییر سبک زندگی دانشجویان طراحی شود. سیست م های حمایتی، تغذیه ای و ورزشی، برنامه های آموزشی، فرهنگی و تفریحی می تواند دغدغه های تحصیلی و مشغله ی این گروه جمعیتی را کم رنگ سازد.
    کلیدواژگان: سبک زندگی، دانشجویان، دانشکده پیراپزشکی
  • اشرف سادات بزرگی، ناهید بنی اقبال، جواد قاضی میر سعید، مهناز قادرآبادی* صفحات 305-315
    زمینه و هدف
    سازماندهی و استفاده از منابع غیرکتابی در ارتقای کیفی آموزش و پژوهش امری ضروری است؛ لذا هدف از این مطالعه ارزیابی و تعیین سازماندهی مواد غیرکتابی در کتابخانه های مرکزی دانشگاه های منتخب شهر تهران می باشد.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر پیمایشی و از نوع توصیفی مقطعی بود که در سال 1391 انجام شد. جامعه ی آماری را کتابخانه های مرکزی دانشگاه های شهر تهران تشکیل می دادند. گردآوری داده ها با استفاده از پرسش نامه ای در سه بخش، انجام گردید. روایی آن از طریق ملحوظ داشتن نظریات متخصصان و پایایی با روش آلفا کرونباخ مورد سنجش قرار گرفت که برابر 88% بود. تحلیل داده ها با SPSS ویرایش 12 و EXCELL صورت گرفت. نتایج با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی ارائه گردید.
    یافته ها
    بیشترین مواد غیرکتابی که سازماندهی شده اند، پایان نامه و الواح فشرده بودند. بیشترکتابخانه های این جامعه آماری از نظام رده بندی کنگره برای فهرست نویسی منابع و همه کتابخانه ها از قواعد انگلوآمریکن برای فهرست نویسی استفاده می کردند. درخصوص آشنایی کتابداران با فهرست های پیوسته(اپک)4 کتابخانه معادل80% با کتابخانه ی کنگره آمریکا(LC) و 3 کتابخانه برابر با 60% با کتابخانه ی ملی ایران آشنایی کامل داشتند و همچنین 4 کتابخانه از نرم افزار نوسا استفاده می کردند و همه کتابخانه ها(100%) نیز با سیستم عامل ویندوز آشنا بودند.
    نتیجه گیری
    سازماندهی مواد غیرکتابی در کتابخانه های مورد مطالعه از وضعیت مطلوبی برخوردار نیست و تفاوتهایی در سازماندهی انواع منابع مورد مطالعه مشاهده می گردد.
    کلیدواژگان: سازماندهی، مواد غیرکتابی، دانشگاه های تهران، کتابخانه های دانشگاهی، سازماندهی منابع غیرکتابی
  • زهرا بتولی*، مریم نظری صفحات 316-331
    زمینه و هدف
    اهمیت خدمات شبکه های اجتماعی به عنوان ابزاری جهت کارهای تیمی تحقیقاتی و توانا ساختن پژوهشگران جهت اشتراک گذاری نتایج و تجارب، آشکار شده است. هدف این مطالعه، شناسایی قابلیت های شبکه های اجتماعی تحقیقاتی جهت تسهیل فعالیت های پژوهشی از منظر محققان علوم پزشکی و تعیین دلایل استفاده ی آن ها از این شبکه ها است.
    روش بررسی
    این پژوهش، یک مطالعه ی کیفی است که به شیوه ی تحلیل محتوا انجام شد. شرکت کنندگان پژوهش10 محقق علوم پزشکی فعال در شبکه اجتماعی ResearchGATE بودند که به روش نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب شدند. معیار انتخاب، امتیاز آن ها در این شبکه بود. این امتیاز بر اساس چهار معیار انتشارات، سوال و جواب های مطرح شده و تعداد دنبال کنندگان به محققان داده می شود. داده ها از طریق مصاحبه ی نیم ساخت یافته جمع آوری، مقوله بندی و در قالب سیاهه ای از مهمترین قابلیت های شبکه های اجتماعی تحقیقاتی ارائه گردید.
    یافته ها
    از تحلیل متن مصاحبه ها، قابلیت های شبکه های اجتماعی تحقیقاتی در هشت گروه مقوله بندی شدند که عبارتند از: معرفی محقق و شناسایی محققان، برقراری ارتباط و همکاری با محققان، اشتراک اطلاعات، یافتن اطلاعات، مدیریت منابع و استنادات، روزآمد نگهداشتن محقق، رتبه دهی و تنظیمات شبکه.
    نتیجه گیری
    با توجه به اهمیت و نقش شبکه های اجتماعی تحقیقاتی در معرفی، برقراری ارتباط و همکاری بین پژوهشگران و همچنین مدیریت تولیدات علمی آن ها، معرفی قابلیت های شناسایی شده در این مطالعه می تواند به افزایش روی آوری و بهره وری موثر از این شبکه ها یاری رساند. همچنین متخصصان علم اطلاعات و دانش شناسی می توانند از یافته های این پژوهش، جهت طراحی کارگاه های آموزشی «آشنایی با قابلیت های شبکه های اجتماعی برای محققان» استفاده نمایند.
    کلیدواژگان: شبکه های اجتماعی، پژوهش، تحقیقات زیست پزشکی، کارکنان پژوهشی، ریسرچ گیت
  • فاطمه کشمیری*، عاطفه مصیبی صفحات 332-342
    زمینه و هدف
    در راستای رشد توانمندی های تدریس و آماده سازی دانشجویان دکترای تخصصی برای ایفای نقش بعنوان اعضای هیئت علمی آینده دانشگاه های علوم پزشکی، مطالعه ی حاضر با هدف تعیین میزان توانمندی دانشجویان دکترای تخصصی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران در رابطه با فنون تدریس و نیازسنجی از آنان انجام شده است.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر توصیفی تحلیلی است که بصورت مقطعی در سال1390 انجام شد. جامعه مورد مطالعه دانشجویان دکترای تخصصی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران بودند که بصورت سرشماری در مطالعه وارد شدند. ابزار مورد استفاده پرسش نامه سنجش توانمندی تدریس بود که شامل مشخصات فردی و 16 گویه در دو بخش توانمندی و نیاز آموزشی است که روایی آن به تایید رسید و جهت تعیین پایایی، میزان آلفای کرونباخ نیاز آموزشی برابر 0/94 و توانمندی آموزشی به میزان 0/87، تعیین شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS انجام شد.
    یافته ها
    دانشجویان دکترای تخصصی توانمندی تدریس خود را در سطح «آشنایی بدون تسلط اجرایی» اعلام کردند و کمترین میزان توانمندی دانشجویان در رابطه با حیطه ی ارزشیابی فراگیران تعیین شد. دانشجویان با کسب میانگین 3/85 از 5، نیاز به آموزش و کسب تجربه در کلیه ی حیطه های مورد بررسی را ابراز کردند. بیشترین نیازهای آموزشی در موضوعات مرتبط با نحوه ی ارائه ی سخنرانی(میانگین 4/1)، چگونگی ارائه ی مطالب درسی(میانگین 4/02) و روش های ایجاد انگیزه(میانگین 4/01) تعیین شد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه، موید لزوم برنامه ریزی مستمر جهت رشد توانمندی های تدریس دانشجویان تحصیلات تکمیلی و آماده سازی آنان جهت ایفای نقش مدرس در آینده است.
    کلیدواژگان: توانمندی تدریس، نیاز سنجی، آموزش
  • فرحناز صدوقی، ملیحه صادقی*، مصطفی لنگری زاده، الهه گوزلی صفحات 343-353
    زمینه و هدف
    دورا آسیب شناسی، از زیرشاخه های دورا پزشکی است که افق جدید ی را در آسیب شناسی به خصوص سامان دادن به مشاوره ها گشوده است. این پژوهش، با هدف تعیین امکان اجرای دورا آسیب شناسی در بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران تدوین شده است.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر از نوع مطالعات توصیفی است. جامعه ی پژوهش 36 نفر و شامل: 8 نفر از مدیران و سرپرستان، 20 نفر آسیب شناس و 8 نفر از کارکنان انفورماتیک در بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران بود. ابزار گردآوری داده ها، پرسش نامه محقق ساخته بود که روایی آن ارزیابی شد و برای تعیین پایایی از شیوه آزمون – باز آزمون استفاده گردید. داده های گردآوری شده با استفاده از روش های آمار توصیفی شامل: فراوانی، میانگین و درصد، در محیط نرم افزار SPSS تحلیل شد.
    یافته ها
    بر اساس نتایج پژوهش حاضر، 65/62درصد بیمارستان های مورد مطالعه امکانات سخت افزاری داشتن د. الزامات قانونی که در برگیرنده ی مسائل امنیتی و محرمانگی اطلاعات است 95/71 درصد بود و هیچ دستورالعمل و قانون مدونی در مورد اجرای سلامت از راه دور و همچنین دورا آسیب شناسی در این مراکز وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به اهمیت فراوان دورا آسیب شناسی، لازم است زیرساخت های نرم افزاری و سخت افزاری مورد نیاز فراهم و امکانات موجود تقویت گردد و همچنین برای حمایت از حقوق بیماران و کارکنان سلامت و جهت اجرای هرچه بهتر این فناوری نوین قوانین و دستورالعمل های خاص تدوین شود.
    کلیدواژگان: دورا آسیب شناسی، بیمارستان های آموزشی، اجرا
  • شهرام صدقی، مسعود رودباری، نیدا عبدالهی، لیلا عبداللهی *، مریم حاصلی، مریم زرقانی صفحات 354-367
    زمینه و هدف
    مدیریت اطلاعات شخصی(PIM یا Personal Information Management)، فرایندی است نوین که دربرگیرنده ی سه بخش منابع اطلاعات، ابعاد و ابزارها می باشد. هدف این پژوهش تعیین میزان آشنایی دانشجویان دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی تهران با فرایند PIM بود.
    روش بررسی
    در این پژوهش کیفی، جامعه ی آن شامل دانشجویان دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1391 با حجم نمونه ای برابر با 145 نفر بود. افراد با روش نمونه گیری تصادفی انتخاب و در نهایت داده ها با انجام مصاحبه های نیمه ساختمند از 73 نفر بوسیله ی 10 سوال طبقه بندی شده بر اساس چهارچوب مفهومی در خصوص نحوه ی گرداوری، سازماندهی، نگهداری و بازیابی اطلاعات انجام شد. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار تحلیل داده های کیفی(Nvivo 8) استفاده شد.
    یافته ها
    بر اساس یافته ها،37 نفر(51%) از افراد مصاحبه شونده از ابزارها و روش هایی برای سازماندهی و نگهداری اطلاعات استفاده می کردند و روش های منحصر به فردی برای بازیابی اطلاعات داشتند. بیشترین دغدغه 35 نفر(49%) در زمینه ی نگهداری اطلاعات و 21 نفر(29%) در مورد گردآوری اطلاعات دیده شد.
    نتیجه گیری
    فرایندPIM در بین دانشجویان چندان شناخته شده نیست و بسیاری از این افراد علیرغم نیاز به آن، اطلاعات شخصی خود را به صورت ناقص جمع آوری، نگهداری و سازماندهی نموده و در بازیابی اطلاعات نیز مشکل دارند. بنابراین، آموزش و ارتقای عملکرد دانشجویان در این زمینه می تواند راهگشا باشد.
    کلیدواژگان: مدیریت اطلاعات شخصی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی
|
  • Mohammad Sabbaghi, Ahmad Kazemi, Saeed Hassani, Kamran Alimoghaddam, Ardeshir Ghavamzadeh, Seyed Hamidollah Ghaffari * Pages 269-279
    Background And Aim
    Acute promyelocytic leukemia (APL) is a distinct type of leukemia which is caused due to a blockage in myeloid cells normal maturation. The most important therapeutic strategies include the use of ATRA and Arsenic trioxide. Although ATRA is generally well tolerated، some patients develop Retinoic acid syndrome. Some of the symptoms of this syndrome are directly or indirectly related to elevated WBC counts. This study aims to determine the effect of ATRA and BIBR1532 combination on WBC count as a factor leading to the formation of ATRA syndrome.
    Materials And Methods
    To investigate the effect of BIBR1532 and ATRA combination، NB4 cells were cultured in the presence of 30μ M and 1 μM densities of the drugs. To study the effect of drugs on living cells count، proliferation activity، and metabolic activity of the cells، Trypan blue، Brdu and MTT tests were used، respectively.
    Results
    The results of Trypan blue، MTT and Brdu suggest that the combination of ATRA and BIBR1532 is more effective than ATRA alone on the reduction of viable cell count، metabolic activity and proliferation of leukemic cells in the first five days of treatment.
    Conclusion
    The results suggest that the combination of ATRA and BIBR1532 is probably more effective in the treatment of APL patients. It seems that such improvement in results is more obvious especially among the patients who are at a higher risk of ATRA syndrome.
    Keywords: Acute Promyelocytic Leukemia, ATRA, BIBR1532, ATRA Syndrome
  • Mahmoud Keyvanara, Saeed Karimi, Elahe Khorasani *, Marzie Jafarian Jazi Pages 280-293
    Background And Aim
    The hypothesis of supplier induced demand has attracted a lot of attention over the past three decades. Most studies in this field agree that healthcare providers have the ability to influence the demand for their products. The purpose of this study is to evaluate the role of institutions in the phenomenon of induced demand. This study has been done using experts'' experiences in Isfahan University of Medical Sciences.
    Materials And Methods
    This is a qualitative study in which the semi-structured interview was used for data generation. The participants were those informed in this regard and considered as experts. For data saturation، purposive sampling was done. In this study، 17 people were interviewed، and criteria such as reliability and stability were considered. The anonymity of the interviewees was guaranteed. The data were transcribed and categorized، and then analyzed using thematic analysis.
    Results
    In the present study، thematic analysis was conducted and 30 sub-themes and 2 main themes were extracted. The two main themes were healthcare insurance organizations and other health organizations. Each of the themes had its own sub-themes.
    Conclusion
    The findings help health policy-makers have a better picture regarding the role of various institutions in the phenomenon of induced demand.
    Keywords: Induced Demand, Health Care, Health Institutions, Insurance
  • Leila Goudarzi, Aslan Nazari, Ghasem Rajabi Vasokolaee, Mohammad Salimi, Mehdi Raadabadi* Pages 294-304
    Background And Aim
    Due to certain problems including being away from their families, entering a large and full-of-tension environment, and having economic problems caused by lack of sufficient income, students are likely to lose their mental health. This study is aimed to investigate college student's conditions and lifestyle at Tehran University of Medical Sciences (TUMS).
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, 120 students from School of Allied Medicine were selected through simple sampling. Data collection tools included demographic questions and a lifestyle questionnaire. After collecting the questionnaires and coding the questions, the obtained data were analyzed through such statistical tests as t-test and ANOVA using SPSS software version 18.
    Results
    Student's scores on lifestyle test were in the intermediate range and far from a desired situation. A two-sample t-tests did not show a significant relationship between student's lifestyle and their gender and marital status (P>0.05). Moreover, ANOVA test didnt show a significant relationship between student's age and educational level on the one hand and their lifestyle factor on the other.
    Conclusion
    The results of the study revealed that student's lifestyle scores were in the intermediate range and that the situation was far from good. Standard educational programs and interventions should be designed to change student's lifestyle. Nutritional and physical support systems and educational, cultural, and entertainment programs in the department of physical education can minimize the concerns and preoccupations of the studied population group.
    Keywords: Lifestyle, Student, School of Allied Medicine
  • Ashraf Sadat Bozorgi, Nahid Bani Eghbal, Javad Ghazi Mirsaeed, Ghazi Mirsaeed Ghaderabadi * Pages 305-315
    Background And Aim
    Organization and utilization of non-book materials is an essential issue; therefore, this study aims to evaluate the organization of non-book materials in central libraries of selected universities of Tehran.
    Materials And Methods
    The present survey has been conducted as a cross-sectional, descriptive study in 2012. The population consisted of central libraries of selected universities of Tehran. Data gathering instrument was a questionnaire divided into three sections. The validity of the questionnaire was checked by the professionals of the field and its reliability turned out to be 88% using Cronbach's alpha test. Data analysis was performed with SPSS and excel. The findings were presented using descriptive and analytic statistics.
    Results
    Most of non-book cataloged and indexed materials are theses and compact discs (CDs). Most of the libraries of this study use the Library of Congress Classification System for organizing their materials, and all of them (100%) apply Anglo-American rules for cataloging. Regarding the staff of libraries, 40 (95%) had academic degrees in library studies. As to their familiarity with OPEC, 4 libraries (80%) were familiar with Library of Congress (LC) and 3 (60%) were familiar with National Library of Iran. NOSA software was used in 4 (80%) libraries, and Windows operating system in all (100%).
    Conclusion
    Based on the results of the present study, it can be concluded that the organization of non-book materials in these libraries is not as desired.
    Keywords: Organization, Non, book Materials, Universities of Tehran, Non, book Materials Organization, University Libraries
  • Zahra Batooli *, Maryam Nazari Pages 316-331
    Background And Aim
    The importance of social networking sites (SNSs) is evident as a tool for research team working and for enabling researchers to share the results and experiences. The present study aims to identify the features of SRNs for facilitating research practices from the perspective of medical sciences researchers and to study the reasons why they use these networks.
    Materials And Methods
    This was a qualitative research that employed content analysis approach. The participants were 10 medical researchers who were active in ResearchGATE, and were selected through purposeful sampling. The selection criterion was their scores in ResearchGATE (RG). RG scores are allotted based on publications, questions, answers and followers. The data were gathered using semi-structured interviews, and then were thematized and presented in the form of a list; the list of SRN's most important features for the field of medical sciences.
    Results
    The findings of data analysis revealed eight features for SRNs: presenting themselves and identifying other researchers, communicating and collaborating with other researchers, sharing information, finding information, managing resources and citations, keeping the researcher up to date, rating, and setting the network.
    Conclusion
    Due to the importance and role of SRNs in communication and collaboration between researchers and their scientific production management, introduction of features identified in this study can enhance these SNS's efficiency and effectiveness. Information science professionals can use the findings of this research to design educational workshops on "Familiarity with the features of SNSs for researchers" as a new information service in libraries.
    Keywords: Social Networking, Research, Biomedical Research, Research Personnel, ResearchGATE
  • Fatemeh Keshmiri *, Atefeh Mosayebi Pages 332-342
    Background And Aim
    In order to develop teaching competencies and prepare PhD candidates for future roles as faculty members of medical schools, the present study conducted to determine PhD candidates` educational needs and their skills concerning teaching competencies.
    Materials And Methods
    The present study was a descriptive- analytical and cross-sectional study that was conducted in year 2011. The Study population was PhD candidates who studied in Health School of Tehran University of Medical Sciences. In the present study a “Teaching Competencies Assessment” questionnaire was used that included 2 part s; the demographic information and 16- items of educational competencies and needs. The validity and reliability of th e questionnaire was approved by alpha Cronbach’s coefficient (educational need 94% & educational skill 87%). Data analysis was conducted using SPSS.
    Results
    The result of the present study showed that teaching skills of PhD candidates were at “familiar without implementation capability” level. The lowest candidate s` skill was “Student Assessment” field. The candidates had educational needs in all 16 areas of teaching skill fields (3.85:5). “Lecture Presentation” (4.1:5), “logical structure of Presentation” (4.02:5) and “Motivating methods” (4.01:5) fields were the highest educational needs of PhD candidates.
    Conclusion
    The results of the present study confirmed the need for systematic planning in order to develop teaching competencies and prepare PhD candidates for teaching role in future.
    Keywords: Teaching Skill, Need Assessment, Education
  • Farahnaz Sadoughi, Malihe Sadeghi *, Mostafa Langarizadeh, Elahe Gozali Pages 343-353
    Background And Aim
    Tele pathology is one of the medical subdivisions that has opened a new approach in the telepathology, e specially to organize consultations. In this research, feasibility of Telepathology implementation in teaching hospitals of Tehran University of Medical Science was studied.
    Materials And Methods
    This study was a cross-sectional and descriptive study. The study population was included 8 hospitals directors and administrator, 20 pathologists, and 8 informatics staffs, in four teaching hospitals of Tehran University of Medical Sciences. A researcher constructed questionnaire was used for data collection. The validity of the questionnaire was confirmed by expert panel and using by Test – retest method confirmed its reliability. The data was collected and analyzed by SPSS software to prepare descriptive findings.
    Results
    The R esults showed that 65.6% of hospitals had hardware facilities. Procedures based on legal issues related to information security and privacy was 95.71%, while t here was no guideline for telemedicine and telepathology.
    Conclusion
    I t could be concluded that in line with considrating the importance and benefits of telepathology, it is necessary to provide software requirements and hardware infrastructure. It should be noted that available properties also must be improved in terms of implementation of telepathology. Also, rules to support patients’ and staff’s rights should be developed for better implementation of such new technologies
    Keywords: Telepathology, Teaching Hospitals, Implementation
  • Shahram Sedghi, Masoud Rudbari, Nida Abdollahi, Leila Abdollahi *, Maryam Haseli, Maryam Zarghani Pages 354-367
    Background And Aim
    Personal Information Management (PIM) is a novel approach comprising three interactive parts of information resources, dimensions, and tools. The main aim of this study was to determine the degree of Tehran University of Medical Sciences (TUMS) management and information science students’ familiarity with PIM process.
    Materials And Methods
    The present work is a qualitative-applied study and the population includes 145 TUMS management and medical information students in 2012. The subjects were randomly selected and the data were finally obtained from 73 persons through semi-structured interviews. The data collection tool was a questionnaire with 10 open-ended questions classified based on the conceptual framework of interviews. The questions were about how to acquire, organize, maintain, and retrieve information. To analyse the interviews, the qualititative data analysis software Nvivo 8 was employed.
    Results
    According to the obtained results, 51% (37 persons) of interviewed persons have applied methods and tools in order to organize and maintain information and have had exclusive methods to retrieve information. The most frequent worries were the information storage 49% (35 persons) and acquiring information 29% (21 persons).
    Conclusion
    It is noteworthy to say that the PIM approach is not very popular among university students, and many of them acquire, maintain, and organize their personal information inappropriately in spite of their need for the method. Therefore, educating the students and promoting their performance can result in the improvement of main PIM-related problems.
    Keywords: Personal Information Management, School of Management, Medical Information Sciences, Tehran University of Medical Sciences