شناسایی رادیکولوپاتی گردنی بوسیله تحریک ریشه ای در مراجعین به درمانگاه طب فیزیکی و الکترودیاگنوزیس تبریز در سال 1382

پیام:
چکیده:
زمینه و اهداف
روش های تصویربرداری در بررسی بیماران مبتلا به رادیکولوپاتی مبتلا به رادیکولوپاتی گردنی معایبی مثل نتایج مثبت کاذب، حساسیت پایین و نظایر اینها دارند و روش های معمول الکترودیاگنوستیک نواحی دیستال را بررسی می کنند و شواهد قطعی عصب زدایی یعنی fib-psw در الکترومیوگرافی و موج غیر طبیعی به میزان اندکی وجود دارد، به طوری که کندی یا توقف هدایتی در ناحیه پروگزیمال می تواند تنها یافته غیرطبیعی باشد. این مطالعه جهت تجزیه عملی روش تحریک ریشه ای و روشن شدن میزان کارآیی تشخیصی آن در رادیکولوپاتی گردنی، احتمال ایجاد عارضه و غیر قابل تحمل بودن اجرای روش طراحی شد.
روش بررسی
بیماران در دو گروه بالینی عمده شامل رادیکولوپاتی بدون علامت یا ممکن (تنها شکایت رادیکولر) و رادیکولوپاتی همراه با علامت (متحمل با شکایت و یک علامت رادیکولر یعنی حسی، حرکتی و درگیری رفلکسی – قطعی توام با شکایت و دو یا سه علامت رادیکولر) مورد بررسی قرار گرفتند. دو سوزن تک قطبی تحریک کننده، یکی کاتد، در مجاورت تحتانی زایده شوکی مهره های گردنی پنجم، ششم و هفتم و دیگری آند در طرف مقابل قرار داده می شد. دو الکترود دیسکی دریافت کننده، یکی فعال بر روی نقطه حرکتی عضلات دو سر بازویی سه سر و ابداکتور انگشت کوچک و دیگری به عنوان مرجع بر روی تاندون همان عضله در ناحیه دیستال به ترتیب برای بررسی رادیکولوپاتی C8, T1, C7, C5-6 قرار داده می شد و پس از دریافت پاسخ حرکتی، اختلاف زمان تاخیر بین دو طرف مقایسه می شد. در صورتی که در سمت علامت دار حداقل یک هزارم ثانیه بیش از طرف سالم بود نتیجه مثبت تلقی می شد. در ضمن، قبل از آزمون فوق مطالعه معمول الکترودیاگنوستیک، انجام می شد.
یافته ها
از تعداد 33 بیمار مورد آزمون هیچ یک عارضه توموتوراکس به هم نزدند و همه بیماران مراحل آزمون را تحمل کردند. تعداد 30 بیمار در گروه بندی سه گانه فوق، به صورت بیماری یک طرفه در مطالعه تشخیصی رادیکولوپاتی شرکت داده شدند. 24 مورد (80%) نتیجه مثبت داشتند و 6 بیمار (20%) نتیجه منفی داشتند. صددرصد بیماران در گروه رادیکولوپاتی قطعی و محتمل (رادیکولوپاتی همراه با علامت، یعنی 16 مورد) نتیجه مثبت داشتند و نتیجه منفی در 6 مورد (42.8%) از بیماران گروه رادیکولوپاتی ممکن وجود داشت.
نتیجه گیری
این مطالعه بیان می کند که تحریک ریشه ای روشی ایمن، قابل تحمل و تشخیص دهنده بیماران مبتلا به رادیکولوپاتی گردنی است. این روش می تواند به عنوان مکمل مطالعه الکترودیاگنوستیک برای بررسی ضایعات ناحیه پروگزیمال مسیر عصبی، به ویژه اختلال هدایتی، مفید باشد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
17
لینک کوتاه:
magiran.com/p300181 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!