فهرست مطالب

Clinical Research in Paramedical Sciences - Volume:4 Issue: 4, 2016

Journal of Clinical Research in Paramedical Sciences
Volume:4 Issue: 4, 2016

  • تاریخ انتشار: 1394/12/08
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقالات پژوهشی اصیل
  • زهرا گرزین، رقیه احمدی*، مهناز صمدبیک صفحات 292-300
    زمینه
    پرستاران یکی از گروه های اصلی مستند ساز پرونده های بیماران هستند. با توسعه پرونده های الکترونیک در حوزه مراقبت سلامت، فرصتی ارزشمند برای بهبود عملکرد پرستاری از طریق مستند سازی در پرونده الکترونیک سلامت فراهم شده است. پژوهش حاضر با هدف تعیین فرصت ها و چالش های مستندسازی پرونده الکترونیک سلامت از دیدگاه پرستاران انجام شد.
    روش ها
    پژوهش حاضر، یک پژوهش کاربردی از نوع توصیفی است که در سال 1391 انجام گرفت. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخته ای بود که روایی این ابزار بر اساس نظر متخصصان و پایایی آن با استفاده از روش آلفای کرونباخ (86/0= α) مورد تایید قرار گرفت. نمونه پژوهش شامل 150 پرستار شاغل در بخش های بستری بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران بود که به روش نمونه گیری تصادفی سهمیه ای انتخاب شدند. اطلاعات به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    پرستاران نسبت به کلیه ی فرصت های مستندسازی در پرونده الکترونیک سلامت، نگرش مثبتی و مورد توافقی (95/3 ≥) داشتند و بیشترین امتیاز را به فرصت «بهبود الزامات قانونی مستندسازی» (18/4=) اختصاص داده بودند. همچنین، آنان با کلیه گویه های مربوط به چالش های مستند سازی الکترونیک موافقت داشتند (02/4 ≥) و «احتمال بروز مشکلات فنی» را به عنوان مهم ترین چالش مستندسازی الکترونیک (10/4=) مطرح نمودند.
    نتیجه گیری
    برای استفاده از فرصت ها و غلبه بر چالش های پیش روی مستندسازی الکترونیک پرستاری باید استراتژی مناسب، شناسایی شود و با انسجام عوامل فنی، انسانی و ساختاری زمینه اجرای موفق این فناوری نوین اطلاعاتی فراهم شود
    کلیدواژگان: پرونده الکترونیک سلامت، مستند سازی، پرستاری، فرصت ها، چالش ها
  • خلیل مرادی، حسین اشتریان*، فاطمه دارابی، امیرحسین هاشمیان، فرح سیفی صفحات 301-310
    زمینه
    بیماران قلبی عروقی به ویژه انفارکتوس میوکارد در مرحله حاد و در 48 ساعت اول بستری، اضطراب زیادی را تجربه می کنند. هدف از این تحقیق تعیین تاثیر رایحه درمانی بر سطح اضطراب و علائم حیاتی بیماران ایسکمیک قلبی بود.
    روش ها
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی 80 بیمار ایسکمیک قلبی به روش تصادفی در دو گروه مداخله (40 نفر) و کنترل (40 نفر) قرار گرفتند. گروه مداخله 2 قطره اسانس اسطوخودوس( 40 میلی گرم) و گروه کنترل 2 قطره آب مقطر به مدت 20 دقیقه استنشاق نمودند .قبل و چهارنوبت بعد از اجرای مداخله، پرسشنامه اسپیلبرگر توسط بیماران تکمیل و علائم حیاتی بیماران ثبت شد. جهت تجزیه وتحلیل داده ها از SPSS ویرایش 22 استفاده گردید. داده ها سپس با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    قبل از مطالعه، میانگین نمره اضطراب در گروه مداخله (015/10 ± 40/50) و کنترل (195/4 ± 88/51) تفاوت آماری معنی داری نداشت. رایحه درمانی میزان اضطراب آشکار را به صورت معنی داری نسبت به قبل از مداخله کاهش داد (p<0/001 ). همچنین، میزان فشار خون و تعداد تنفس و ضربان قلب در دو گروه مداخله و کنترل اختلاف معنی داری را نشان داد (p<0/05).
    نتیجه گیری
    رایحه درمانی می تواند سبب کاهش اضطراب و علائم حیاتی بیماران ایسکمیک قلبی شود. بر این اساس از رایحه درمانی می توان به عنوان یک مداخله مراقبتی جایگزین که بی خطر و ارزان است، استفاده نمود.
    کلیدواژگان: اسانس اسطوخودوس، اضطراب، بیماری های ایسکمیک قلبی، علائم حیاتی
  • سمیرا رسانه*، صالح صالحی ذهابی صفحات 311-317
    زمینه
    پاکلی تاکسل یک داروی شیمی درمانی جدید است که در درمان سرطان های سینه، تخمدان، ریه و برای درمان ایدز مربوط به سارکوم کاپوزی استفاده می شود. به علت بروز عوارض جانبی در مصرف این دارو، نانوذرات چیتوزان حامل داروی پاکلی تاکسل سنتز و اثرات سمیت آن بر روی رده های سلولی سرطان سینه مورد ارزیابی قرار گرفت.
    روش ها
    نانوذرات چیتوزان بار شده با پاکلی تاکسل به روش ژله ای شدن ساخته، خالص سازی و در ابعاد مناسب با سانتریفیوژ جدا شد. اندازه نانوذرات، درصد بارگیری، میزان رهایش دارو تا 24 ساعت و اثر سمیت آن در مقایسه با پاکلی تاکسل بر روی رده های سلولی سرطان سینه بررسی شد.
    یافته ها
    اندازه ذرات 248-312 نانومتر با سیستم زتاسایزر، درصد بارگیری 4±55%، میزان رهایش 5/5 % بعد از 24 ساعت بدست آمد. به طور متوسط در غلظت μg/mL 8/0 سمیت نانوذرات چیتوزان حامل پاکلی تاکسل 43% کمتر از داروی پاکلی تاکسل محاسبه شد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که نانوذرات چیتوزان بار شده با پاکلی تاکسل احتمالا می تواند جایگزین خوبی برای درمان با پاکلی تاکسل، برای کاهش عوارض جانبی آن باشد که نیاز به مطالعات تکمیلی بیشتری در آینده است.
    کلیدواژگان: پاکلی تاکسل، نانوذرات چیتوزان، دارورسانی، سرطان سینه
  • محمد علی حسامی، حسین فرزام، سمیرا فتاحی*، فرهنگ صفرنژاد، محمود فخری، منصور رضایی، آرش آزادمهر صفحات 318-323
    زمینه
    پانکراتیت صفراوی بیماری شایعی بوده و در درمان آن از آنتی بیوتیک ها و داروهای ضد قارچ به صورت همزمان استفاده می گردد. لذا این مطالعه با هدف بررسی اثرات درمانی فلوکونازول به عنوان یک داروی ضد قارچ در این بیماران انجام گرفت.
    روش ها
    این مطالعه یک کار آزمایی بالینی یک سوکور تصادفی شده بود. جامعه پژوهش بیماران مراجعه کننده به بیمارستان امام رضا(ع) کرمانشاه بودند که با تشخیص پانکراتیت حاد صفراوی بستری شده بوند . بیماران به صورت تصادفی در دو گروه قرار گرفتند. یک گروه درمان مرسوم پانکراتیت (آنتی بیوتیک ) را دریافت کردند و در گروه دیگر به درمان مرسوم رژیم درمانی، فلوکونازول اضافه شد.
    یافته ها
    2/87 % بیماران زن و 8/12% مرد بودند. میانگین سنی گروه دریافت کننده فلوکونازول 25/16±97/53 و میانگین سنی در گروه کنترل 43/16±13/54 بود. میانگین مدت بستری در بیمارستان در گروه دریافت کننده فلوکونازول 10/6 روز و در گروه کنترل 13/6 روز بود. در گروه دریافت کننده فلوکونازول 6/2% به جراحی نیاز داشتند و در گروه کنترل هیچ یک از بیماران به جراحی نیاز نداشتند. میانگین مدت بستری در بخش مراقبت های ویژه در گروه کنترل 28/1 و در گروه فلوکونازول 26/1 روز بود.
    نتیجه گیری
    همانطور که یافته های این مطالعه نشان داد تجویز فلوکونازول خوراکی تاثیری در میزان مرگ و میر، نیاز به جراحی، هزینه، مدت بستری در بیمارستان و بخش مراقبت های ویژه نداشت، لذا به دلیل عوارض و هزینه فلوکونازول، پیشنهاد می گردد کلیه بیماران با پانکراتیت خفیف صفراوی با فلوکونازول درمان نشوند و این درمان تنها برای بیمارانی صورت بگیرد که ترشحات دستگاه گوارش فوقانی آنها از نظر وجود قارچ مثبت باشد.
    کلیدواژگان: پانکراتیت حاد صفراوی، فلوکونازول، بیمارستان امام رضا(ع)، اثرات درمانی
  • محمد سلطانیان، حسنا جانجانی*، سپیده سلطانیان، مصطفی جانجانی صفحات 324-330
    زمینه
    سولفات یکی از یون های اصلی موجود در آب های طبیعی و فاضلاب ها است. حضور سولفیت نیز از این نظر که به سولفید و سولفات تبدیل می شود با اهمیت است. به علت حلالیت و پایداری بالا و در نتیجه مشکلات بهداشتی آنها حذف این یون ها از محیط های آبی مسئله پیچیده ای است. این پژوهش با هدف بررسی کارایی فرایند الکتروکواگولاسیون در حذف غلظت های بالای یون های سولفات و سولفیت از محیط های آبی انجام شد.
    روش ها
    این مطالعه تجربی، در مقیاس آزمایشگاهی، با استفاده از یک مخزن شیشه ای با حجم 500 ml و الکترودهای آلومینیومی انجام شد. نمونه های سنتزی حاوی غلظت 500، 1000 و 1500 میلی گرم در لیتر سولفات و سولفیت به مخزن انتقال و میزان حذف در زمان ماندهای30،60 و90 دقیقه و ولتاژهای 10،20،30 ولت مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    ییشترین میزان حذف سولفیت 80% و در ولتاژ 30 و زمان ماند 90 دقیقه و غلظت 1000 میلی گرم در لیتر بوده و بیشترین میزان حذف سولفات 72% بوده که در ولتاژ 10 و90 دقیقه و غلظت 1500 میلی گرم در لیتر صورت گرفت.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که تکنولوژی الکتروکواگولاسیون می تواند در غلظت های بالا با برقراری ارتباط مناسب بین ولتاژ و زمان ماند واکنش و غلظت اولیه مورد استفاده قرار بگیرد.
    کلیدواژگان: الکتروکواگولاسیون، سولفات، سولفیت، حذف، محیط آبی
  • مریم سهرابی خواه، مهنوش تیماره* صفحات 331-340
    زمینه
    پرستاری حرفه ای است روبه رشد و ارائه خدمات مطلوب پرستاری بستگی به ایفای نقش های مختلف در ارائه ی مراقبت های پرستاری دارد. از این رو محقق بر آن شد تا به بررسی دیدگاه پرستاران در زمینه نقش ها و فعالیت های پرستاری در بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در سال 1389 بپردازد.
    روش ها
    این تحقیق یک مطالعه توصیفی است و نمونه مورد بررسی 106 پرستار از 5 بیمارستان آموزشی شهر کرمانشاه هستند که دارای مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد پرستاری بوده و حداقل سابقه یک سال کار بالینی را داشته باشند، و از طریق نمونه گیری سهمیه ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها در این پژوهش پرسشنامه ای مشتمل بر 10 سئوال مربوط به مشخصات دموگرافیک، 41 سئوال مربوط به نقش ها و در چهار حیطه، آموزشی، حمایتی، حفاظتی و هماهنگ کننده بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار کامپیوتری spss نسخه 16 و آمار توصیفی واستنباطی (آزمون فیشر و کای اسکویر)استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد بیشترین فعالیت در زمینه نقش آموزشی مربوط به آموزش به بیمار، در نقش حمایتی مربوط به بررسی بیمار از نظر جسمانی، روانی و اجتماعی، در نقش حفاظتی مربوط به حفاظت از محیط فیزیکی و روانی بیمار، و در نقش هماهنگ کننده، مربوط به هماهنگی لازم با همکاران در ارتباط با فعالیت های روزانه بوده است.
    نتیجه گیری
    برای سامان دادن به وظایف هر روزه پرستاران و جلوگیری از مشکلات فردی آنها، اولین اقدام تعیین نقش ها و شرح وظایف آنها و اقدام بعدی برنامه ریزی بر اساس استانداردهای کار از طرف سازمان پرستاری کشور است.
    کلیدواژگان: دیدگاه، نقش های پرستاری، کرمانشاه
  • جواد زارعی*، خدیجه ندری، مرضیه جلال الدین صالحی، علی محمدی، اکرم واحدی برزکی صفحات 341-350
    زمینه
    در طول هشت سال جنگ تحمیلی بخش عمده ای از مجروحان جنگی، در بیمارستان های دانشگاهی شهر اهواز تحت درمان قرار گرفته اند. هدف از این مطالعه، بررسی وضعیت نگهداری پرونده های پزشکی مجروحان جنگ تحمیلی در بیمارستان های دانشگاهی شهر اهواز بود.
    روش ها
    مطالعه حاضر یک پژوهش توصیفی بود که به روش مقطعی در سال 1393، در پنج بیمارستان دانشگاهی شهر اهواز انجام شده است. ابزار پژوهش چک لیست بود که شامل هفت بخش و 13 گزینه در ارتباط با وضعیت نگهداری مدارک پزشکی مجروحان جنگ تحمیلی، بود. داده ها با مراجعه حضوری به بیمارستان های مورد پژوهش و روش مشاهده، جمع آوری و در نرم افزار Excel 2007 تحلیل گردیدند.
    یافته ها
    در بیمارستان های مورد پژوهش مدارک پزشکی مجروحان جنگ تحمیلی به شکل کارت ایندکس، دفاتر پذیرش، پرونده سرپایی، پرونده بستری، کارت فنوتیک، دفاتر اعزام، وجود داشت. درتمامی بیمارستان ها پرونده های پزشکی مجروحان جنگی به شیوه بایگانی سنتی نگهداری می شد، تنها در یک بیمارستان در کنار شیوه بایگانی سنتی از روش تصویربرداری اسناد نیز برای نگهداری پرونده های پزشکی استفاده می شد. بازیابی پرونده های پزشکی در سه بیمارستان به شکل دستی بود.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش نشان دهنده مشکلاتی در نگهداری، بازیابی و امنیت فیزیکی پرونده های پزشکی مجروحان جنگی بود. با توجه به اهمیت زیاد این مدارک، پیشنهاد می شود که دستورالعملی جامع برای حفظ و نگهداری این مدارک از طرف نهادهای ذیربط مثل وزارت بهداشت، بنیاد شهید و امورایثارگران اتخاذ گردد.
    کلیدواژگان: مدارک پزشکی، مجروحان جنگی، بیمارستان
  • الهام صدیقی، محمد عزیزی، عبدالحسین پرنو* صفحات 351-359
    زمینه
    در سال های اخیر، چاقی در دوران کودکی به یک موضوع گسترده ی جهانی تبدیل شده است. با افزایش شیوع چاقی در جهان، اضافه وزن و چاقی در کودکان نیز در حال افزایش است. هدف از این پژوهش بررسی میزان شیوع چاقی و ارتباط آن با سطح فعالیت بدنی دختران 12-7 سال شهرستان جوانرود بود.
    روش ها
    335 دختر12-7 سال از بین 2316 دانش آموز دختر مقطع ابتدایی شهرستان جوانرود به طور تصادفی انتخاب شدند. قد، وزن، سن، نسبت دور کمر به لگن، ضخامت چربی زیر پوستی سه سر و ساق در دانش آموزان دختر اندازه گیری شد. برای تعیین سطح فعالیت بدنی آزمودنی ها از پرسشنامه استاندارد فعالیت بدنی بک استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون (05/0p≤) استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که شیوع چاقی و اضافه وزن در دانش آموزان دختر 12-7 سال شهرستان جوانرود به ترتیب 77/4% و 76/7% بود. همچنین بین شیوع اضافه وزن و سطح فعالیت بدنی رابطه منفی، متوسط و معنادار (44/0r=-، 04/0p )، بین چاقی و سطح فعالیت بدنی رابطه منفی، بالا و معنادار (73/0r=-، 005/0p ) و بین سن (22/0- r=، 001/0P<)، نسبت دور کمر به لگن (35/0- r=، 001/0P<) و درصد چربی و سطح فعالیت بدنی (32/0- r=،001/0P<) رابطه منفی، پایین و معنادار مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    پژوهش حاضر نشان داد بین شیوع چاقی و اضافه وزن، نسبت دور کمر به دور لگن و درصد چربی با سطح فعالیت بدنی همبستگی متوسط و ضعیفی وجود دارد، لذا فعالیت بدنی کمتر می تواند یکی از دلایل اضافه وزن و چاقی در کودکان باشد.
    کلیدواژگان: چاقی، ویژگی های آنتروپومتریکی، دانش آموزان، دختر، فعالیت بدنی
  • زهرا قزلباشیان، مختار عارفی* صفحات 360-367
    زمینه
    مشکل ناباروری به عنوان حادثه ای استرس زا با مشکلات روانشناختی متعددی همراه است. هدف از پژوهش حاضر، مقایسه صمیمیت و خرسندی زناشویی در زنان نابارور و عادی است.
    روش ها
    پژوهش حاضر از نوع علی- مقایسه ای بود که تعداد 50 زن نابارور، و 50 زن بارور به صورت در دسترس و داوطلبانه از بین افرادی که به بیمارستان امام حسین شهر کرمانشاه در سال 1393 مراجعه کرده بودند، انتخاب و مورد مقایسه قرار گرفتند. اطلاعات از طریق دو پرسشنامه انریچ و خرسندی زناشویی جمع آوری شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد صمیمیت زناشویی در زنان بارور به طور معناداری بیش از زنانی است که به هر دلیل هنوز نابارور هستند و همچنین میانگین خرسندی زناشویی ادراک شده در زوج های عادی به مطور معناداری بیش از زوج های نابارور است پژوهش حاضر همچنین دارای یافته های جانبی بود، که نشان داد به طور کلی در افراد بین صمیمیت زناشویی و طول مدت ازدواج رابطه منفی وجود دارد. به عبارت دیگر هر چه قدر از زمان ازدواج و عمر زندگی زناشویی سپری می شود از صمیمیت و گرمی رابطه کاسته می شود.
    نتیجه گیری
    از نتایج پژوهش حاضر می توان نتیجه گرفت باروری و وجود فرزند باعث گرمی و صمیمیت بیشتر رابطه زناشویی می شود، هر چند آسیب ازدواج براساس نتایج این پژوهش روزمرگی است و با گذر زمان از صمیمیت رابطه کاسته می شود.
    کلیدواژگان: باروری، ناباروری، صمیمیت زناشویی، خرسندی زناشویی
  • حمیدرضا مظفری، پیام توکلی، فاطمه رضایی*، نفیسه نیک کردار، مونا مهرعلیئی صفحات 368-376
    زمینه
    نئوپلاسم ها به عنوان دومین عامل مرگ و میر کودکان کمتر از 15 سال شناخته شده اند.هدف از این مطالعه بررسی فراوانی تومورهای سر و گردن در کودکان 15 سال و کمتر بود.
    روش ها
    این مطالعه توصیفی گذشته نگر با استفاده از گزارشات پاتولوژی در آرشیو بخش آسیب شناسی بیمارستان کودکان کرمانشاه از سال 1382 تا سال 1391 انجام گردید. پرونده ها بازبینی و اطلاعات مربوط به جنسیت، سن، محل تومور و تشخیص هیستوپاتولوژیک ثبت شد. داده ها توسط نرم افزار آماری20 SPSS و با استفاده از آمارهای توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    تعداد 196 کودک شامل 98 پسر و 98 دختر در سنین 17 ماه تا 15 سال با میانگین 3/4±3/9 سال مورد بررسی قرار گرفتند. از این میان، 3/88% دارای تومورهای خوش خیم و7/11% مبتلا به تومورهای بدخیم بودند. فراوان ترین تومورهای خوش خیم فولیکولار هایپرپلازی (7/27%)، کیست اپیدرمال (1/12%)، پیوژنیک گرانولوما (4/10%) بود. از 23 تومور بدخیم، پاپیلاری کارسینوما (8/34%) شایع ترین بود و سپس بازال سل کارسینوما (1/26%)، لنفوما (1/26%) و اسکواموس سل کارسینوما (13%) در رده های بعدی بودند. ابتلا به تومورهای خوش خیم در پسرها نسبت به دخترها 06/1 به 1 و برای تومورهای بدخیم 65/0 به 1 بود. گردن به عنوان شایع ترین محل بروز تومورهای خوش خیم و نیز تومورهای بدخیم شناسایی شد.
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه نشان داد که در کودکان تا سن 15 سالگی، تومورهای بدخیم بطور غالب در دخترها بروز می کنند، در حالی که بروز تومورهای خوش خیم بین پسرها و دخترها تقریبا مشابه است.
    کلیدواژگان: سرطان سر و گردن، بدخیمی، شیوع، کودکان
|
  • Zahra Gorzin, Roghayeh Ahmadi *, Mahnaz Samadbeik Pages 292-300
    Background
    Nurses are one of the main groups in patients recording. As the health care arena is changing rapidly in the development and utilization of electronic records, there is an opportunity to enhance the visibility of nurse practice through documentation in the Electronic Health Record (HER). This study was aimed at assessing the opportunities and challenges of nursing documentation in EHR from nurse's perspective.
    Methods
    This Applied-descriptive study was performed in 2012. Data collected using self-developed questionnaire was confirmed by experts (validity) and its reliability was measured using of Cronbach's alpha (%86). The sample was consisted of 150 nurses working at the 4 hospitals of Tehran University of Medical Sciences that were selected by Quato sampling method. The data was analyzed by SPSS using descriptive statistics.
    Results
    Nurses had a positive attitude towards all the opportunities in EHR documentation ( =3/95), the highest scores were related to opportunities "improvement in legal requirements for documentation" ( =4/18). Also they were agreed with all items related to the challenges of electronic documentation ( =4/02) and the most important challenges was the "risk of technical problems" ( =4/10).
    Conclusion
    Appropriate strategy must be identified to use the opportunities and overcome the challenges of electronic nursing documentation and be provided a successful implementation of a new information technology with appropriate design and integration technical, human and structural factors.
    Keywords: Electronic Health Records, Documentation, Nursing, Opportunities, Challenges
  • Khalil Moradi, Hossein Ashtarian*, Fatemeh Darabi, Amir Hossein Hashemian, Farah Saifi Pages 301-310
    Background
    Patients with ischemic diseases (MI) experience severe anxiety in acute phase in the first 48 hours after hospitalization. This study was aimed to assess the effect of aromatherapy on the anxiety levels and vital signs of patients with ischemic heart diseases.
    Methods
    In this clinical trial, 80 patients with ischemic heart diseases were randomly divided into two experimental group (n=40) and control group (n=40). Patients in experiment group were asked to inhale two drops of lavender essential oil, whereas in control group, patients inhaled two drops of distilled water for 20 minutes. The patients’ anxiety level was measured by Spielberger questionnaire five times (one before and four after intervention). Furthermore, vital signs were recorded on a designed checklist during five times. The data analysis was carried out using SPSS version 22 software and using various descriptive and inferential statistic formulas.
    Results
    The results indicated that there was no significant difference regarding the anxiety mean score of both experimental (50.40±10.015) and control groups (51.88±4.195) at the beginning of the study. After aromatherapy, the mean state anxiety scores were different in two groups as the level of state anxiety significantly decreased compared with that of control group (p
    Conclusions
    Aromatherapy can decrease the anxiety level and vital signs of patients with ischemic heart diseases. Accordingly, this can be used as an alternative way to reduce anxiety which is safe, low risk and inexpensive.
    Keywords: lavender essential oil, anxiety, ischemic heart disease, vital signs
  • Samira Rasaneh*, Saleh Salehi Zahabi Pages 311-317
    Background
    Paclitaxel is a new chemotherapy medicine that is used for treating breast, ovarian, and lung cancers as well as AIDSrelated Kaposi's sarcoma. Due to the side effects of using this drug, the paclitaxel-loaded chitosan nanoparticles was synthesized and its cytotoxicity effects on breast cancer cell lines was examined.
    Methods
    The paclitaxel-loaded chitosan nanoparticles were synthesized by the gelation method, purified and isolated in a proper size by centrifugation. The nanoparticles’ size, percentage of loading and releasing time of the drug up to 24 hours and its cytotoxicity effects, compared with Paclitaxel; on breast cancer cell lines were investigated.
    Results
    Particle sizes revealed to be 248-312 nm using the zetasizer system, the drug loading percentage showed 55±4 %, and the rate of drug releasing time for 24 h measured 5.5 %. On the average in concentration of 0.8 μg/mL the cytotoxicity of the paclitaxol-loaded chitosan nanoparticles was estimated 43% less than that of the taxol.
    Conclusion
    The results showed that the paclitaxol-loaded chitosan nanoparticles may be considered as a good alternative to taxol since it decreases the related side effects. However, it deserves further investigations in future.
    Keywords: Paclitaxol, Chitosan nanoparticles, Drug delivery, Breast cancer
  • Sayed Mohammad Ali Hesami, Hossain Farzam, Samira Fatahi*, Farhang Safarnejad, Mahmud Fakhri, Mansour Rezaei, Arash Azadmehr Pages 318-323
    Introduction
    Acute biliary pancreatitis is a common disease for the treatment of which antibiotics and antifungal drugs are used simultaneously. Therefore, this study was performed to examine the effects of (mortality and morbidity rates) fluconazole therapy as an antifungal drug in these patients.
    Methods
    This study was a random clinical trial. Participants were the hospitalized patients who were suffering from acute pancreatitis gallstones and referred to Imam Reza Kermanshah hospital. Participants were randomly assigned to two groups. In one group a conventional treatment (antibiotics) was received and in the other group conventional treatment regimens with fluconazole (200 mg orally on the first day and then 100 mg daily) was added.
    Results
    87.2 % of the sample were female and 12.8 % were male. The average age of the group receiving fluconazole was 25/16 ± 97/53 and the average age in the control group was 43/16 ± 13/54. The mean duration of hospitalization in patients receiving fluconazole was 10.6 days and 13.6 days for the control group. In the group receiving fluconazole 6/2 % needed surgery and in the control group none. The average length of the stay in the intensive care unit in the control group was 1.28 and in the fluconazole group was 26.1 days.
    Conclusion
    As the results of this study showed , administration of oral fluconazole had no effects on mortality, need for surgery, cost, length of the stay in hospital and intensive care units .Therefore, because of the complications and costs of fluconazole, it is recommended that all patients with mild biliary pancreatitis should not being treated with fluconazole. This treating method can be used only for those with fungus in their upper digestive system secretions.
    Keywords: Acute gallstone pancreatitis, Fluconazole, Imam Reza hospital, Treatment effects
  • Mohammad Soltanian, Hosna Janjani*, Sepideh Soltanian, Mostafa Janjani Pages 324-330
    Background
    Sulfate is one of the major ions in natural waters and wastewaters. The presence of sulfite is important in terms of that is converted into sulfate and sulfide in environment. Because of the high solubility and stability of these ions and consequently their health problems, removal of them from aqueous solutions is a sophisticated issue. This study was conducted aiming to evaluating the impact of electro coagulation process in the removal of highly concentrated sulfate and sulfite ions from aqueous.
    Methods
    This experimental study was carried out on laboratory scale using a glass tank with the volume of 500 ml and 2 aluminum electrodes. Then, the synthesized samples containing concentrations of 500 and 1,000 and 1,500 ppm sulfate and sulfite were transferred to a reservoir and the removal of ions in the retention time intervals of ,30, 60 and 90 min and voltages of 10, 20 and 30 volts were examined.
    Results
    The most sulfite removal rate was 80 percent and voltage 30 and retention time of 90 minutes with concentration of 1000 mg/l. And the most sulfate removal rate was 72 percent and voltage10 and retention time of 90 min with concentration of 1500 mg/l.
    Conclusions
    The results show that the electrocoagulation technology can also be used in high concentrations by adjusting the suitable retention time, initial concentration and voltage.
    Keywords: Electro coagulation, sulfate, sulfite, removal, aqueous
  • Maryam Sohraby Khah, Mehnoosh Tymareh* Pages 331-340
    Background
    Nursing is a growing profession and the provision of adequate nursing services depends on the different roles playing in providing nursing cares. Therefore, the researcher was intended to investigate the viewpoints of nurses about their activities and roles in the training hospitals affiliated to Kermanshah University of Medical Sciences in 1389.
    Methods
    In this descriptive study the 106 participants were nurses from 5 training hospitals in Kermanshah who hold a B.Sc. or M.Sc. degree in Nursing and have a minimum of one year of clinical work. They were selected through quota sampling. The tools for data collection in this study was a questionnaire comprising 10 questions related to demographic characteristics and 41 questions related to the roles in the four areas of training, support, protection and coordination. For data analysis, computer software SPSS-16 and descriptive and inferential statistics (Fisher and chi square test) were employed.
    Results
    The results showed the highest practices in training were related to patient education, in support, to physical, mental and social examination of the patient, and in protection, to the protection of patient’s physical and mental conditions, and finally, in coordination, to the necessary coordination with colleagues in connection with daily activities.
    Conclusions
    : For systematizing nurses’ tasks and hindering their personal problems, the first step is to determine the roles and their assigned duties and the next step is to schedule according to the working standards determined by National Nursing Organization.
    Keywords: viewpoints, nursing roles, Kermanshah
  • Javad Zarei*, Khadije Nadri, Marzieh Jalalaldin, Salehi, Ali Mohammadi, Akram Vahedi Barzoki Pages 341-350
    Introduction
    During the eight-year Iraq-Iran war, a large number of war casualties were treated in academic hospitals in Ahvaz. The aim of this study was to survey the status of the maintenance of medical records of casualties of Iraq-Iran in academic hospitals in Ahvaz.
    Methods
    This cross-sectional descriptive study was conducted in five hospitals affiliated to Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences in 2015. As the instrument for data gathering a checklist consisting of seven sections and 13 items related to the state of the maintenance of medical records was used. Data were collected through visiting the hospitals and on-site review of medical records of war casualties. Next, the data were analyzed using descriptive statistics in Excel 2007 software.
    Results
    There in the hospitals, medical records of war casualties were in the form of (patient) master index cards, admission booklets, outpatient and inpatient medical chart, Phonetics card, and registry referral books. In all hospitals medical records of war casualties were kept in a traditionally paper-based filing approach; only in one hospital documents imaging technique was used for keeping the medical records. Medical records were retrieved manually in three hospitals.
    Conclusion
    The results indicated that there were problems in maintaining, retrieval and physical security of the medical records of war casualties. Considering the significance of these documents, it is recommended that a comprehensive guideline for protecting these documents be issued by the relevant authoritative governmental institutions such as the Ministry of Health and the Foundation of Martyrs and Veterans Affairs.
    Keywords: Medical Records, War Casualties, Hospital
  • Elham Sedighi, Mohammad Azizi, Abdolhossein Parnow* Pages 351-359
    Background
    In recent years, obesity has become s worldwide phenomenon, Alongside the increase in theprevalence of obesity in the world, overweight and obesity in children is undergoing a rise.The aim of this study was to assess obesity and its association with physical activity levels of 7-12 year-old femal students in Javanroud
    Methods
    A sample of 335 girls from 2316 elementary students were randomly selected. Height, weight, age, waist-to-hip ratio (WHR), and triceps and calf skinfold thickness were measured. To determine the level of physical activity, the Baecke questionnaire was used. For analyzing the data, Pierson correlation coefficient (P≤0.05) was used.
    Results
    The findings showed that the prevalence of obesity and overweight were 4.77 and 7.76%, respectively. Also a negative moderate correlation between the overweight and physical activity level (r=-0.44, p=0.04) and significantly a negative high correlation between the obesity and physical activity level (r=0.73, p= 0.005) were revealed. Moreover, a significantly poor negative correlation between the WHR (r=-0.35) (p
    Conclusions
    The present study showed significantly poor and moderate correlations between overweight, obesity, WHR and body fat percentage with physical activity levels. Therefore, it can be concluded that inactivity can be among the causes of overweight and obesity in children.
    Keywords: Obesity, Anthropometric Characteristics, Students, Females, Physical Activity
  • Zahra Ghezelbashyan, Mokhtar Arefi* Pages 360-367
    Background
    The infertility as a stressful happening is accompanied by a variety of psychological problems. The present study mainly aims to compare material intimacy and satisfaction in infertile and normal women.
    Methods
    This is a casual- comparative research which 50 infertile women and 50 fertile women were selected and compared in an available way and voluntarily, out of those referred to Kermanshah Imam Hossein Hospital in 2014. The information was collected through two questionnaires including enrich and material satisfaction.
    Results
    The study findings indicated that material intimacy in fertile women is significantly higher than the women who are infertile for any reason, and also, the mean of the perceived material satisfaction in normal couples is significantly higher than the infertile couples. The present study had secondary findings as well, which indicated that there is a negative relationship between material intimacy and duration of marriage. In other words, since the time of marriage, whatever material life is spent, intimacy and warmth of the relationship is diminished
    Conclusions
    It can be concluded from the results of research that fertile and child is causing more warmth and intimacy, marriage, even though the damage is based on the results of this study routine and intimate relationship with time is reduced.
    Keywords: Fertility, Infertility, Material Intimacy, Material Satisfaction
  • Hamid Reza Mozaffari, Payam Tavakoli, Fatemeh Rezaei*, Nafiseh Nikkerdar, Mona Mehraliei Pages 368-376
    Background
    Neoplasmas are the second agent of mortality in children below 15 years of age. The aim of this study was to investigate head and neck tumor frequency in children aged 15 years or younger.
    Methods
    This descriptive- retrospective study was conducted on the pediatric’s pathologic records in Archive of Pathology Department, Kermanshah Pediatric Hospitals from 1382 to 1391. The records were rewied regarding gender, age, histopathologic diagnosis, and location of benign and malignant tumors. These datas were statistical analyzed by SPSS 20 software using descriptive statistics.
    Results
    A total of 196 cases including 98 males and 98 females aged 17 months to 15 years with mean age 9.3±4.3 were evaluated. The subjects composed of 88.3% benign and 11.7% malignant tumors. The most frequent benign tumors were follicular hyperplasia (27.7%), epidermal cyst (12.1%), pyogenic granuloma (10.4%).Of 23 malignant tumors, papillary carcinoma were the most frequent (34.8%) followed by basal cell carcinoma (26.1%), lymphoma (26.1%); and squamous cell carcinoma (13%). The ratio of males to females was 1:1.06 for benign and 0.65:1 for malignant tumors. The age peak was 11-16 years for incidence of benign (39.3%) as well as malignant (65.2%) tumors. Neck was detected as most common location for occurrence of benign and malignant tumors.
    Conclusions
    Findings of this study suggest that in children aged up to 15 years, female gender is a predominance factor for occurrence of head and neck cancers; however, incidence of benign tumors is approximatelly similar in males and females.
    Keywords: Head, neck cancer, malignancy, prevalence, children