فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی بابل - سال نوزدهم شماره 9 (پیاپی 120، شهریور 1396)

مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل
سال نوزدهم شماره 9 (پیاپی 120، شهریور 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/06/25
  • تعداد عناوین: 10
|
  • پروانه صادقی مقدم، محمدحسین ارجمندنیا، اکرم حیدری، سیده معصومه محققی کمال، محمد آقاعلی* صفحات 7-12
    سابقه و هدف
    باز ماندن مجرای شریانی (Patent Ductus Arteriosus) از مشکلات شایع در نوزادان نارس می باشد. اولین داروی مورد استفاده در درمان این مشکل ایندومتاسین می باشد که به علت عوارض آن، ایبوپروفن وریدی از داروهایی پیشنهادی در این زمینه است. بدلیل در دسترس نبودن فرم وریدی این داروها در ایران این مطالعه با هدف مقایسه اثرات درمانی و عوارض ایبوپروفن و ایندومتاسین خوراکی در بسته شدن PDA در نوزادان نارس انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این کارآزمایی بالینی تصادفی شده، 80 نوزاد نارس (کمتر از 32 هفته) مبتلا به مجرای شریانی باز علامت دار که نیازمند درمان بودند به صورت تصادفی در دو گروه 40 نفری تحت درمان با ایندومتاسین ویا ایبوپروفن خوراکی قرار گرفتند. نتیجه درمان (تغییر اندازه PDA، و درصد بهبودی) و عوارض درمان (تغییرات کراتینین و بیلی روبین سرم، خونریزی داخل بطنی، انتروکولیت نکروزان و مرگ) در این دو گروه ثبت و مقایسه گردید. ( N2015111024977IRCT:)
    یافته ها
    دو گروه از نظر متغیرهای مخدوش کننده اختلاف معنی داری نداشتند. در هر دو گروه 10% (4 بیمار) نیاز به تکرار درمان وجود داشت، در گروه ایندومتاسین 10% (4 بیمار) و در گروه ایبوپروفن 7/5% (3 بیمار) بیماران اندازه PDA تغییر نکرد و دو گروه از نظر عوارض احتمالی تفاوت معنی داری نداشتند. هیچ یک از بیماران در دو گروه نیاز به عمل جراحی پیدا نکردند.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه در این مطالعه میزان پاسخ به درمان و عوارض ایبوپروفن خوراکی با ایندومتاسین تفاوت معنی داری نداشت، این دارو می تواند جایگزین مناسبی برای ایندومتاسین در موارد لزوم باشد.
    کلیدواژگان: ایندومتاسین، ایبوپروفن، مجرای شریانی باز، نوزادان
  • مرضیه ایازی، علی بزی *، حمیدرضا بهنام وشانی، طیبه ریحانی، حسن بسکابادی صفحات 13-19
    سابقه و هدف
    سر و صدا شایعترین منبع استرس زای محیطی برای نوزادان نارس بستری در بخش مراقبت های ویژه نوزادان به شمار می رود. نمونه گیری وریدی نیز یکی از
    دردناک ترین اقدامات منجر به درد در نوزادان می باشد. این مطالعه به منظور تعیین تاثیر کاهش صدا با استفاده از محافظ گوش بر درد ناشی از نمونه گیری وریدی و میزان ضربان قلب نوزادان نارس انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کارآزمایی بالینی شاهد دار تصادفی بر روی 112 نوزادان نارس با محدوده سنی 36- 28 هفتگی که به صورت تصادفی در دو گروه مداخله (56 نفر) و کنترل (56 نفر) قرار گرفتند، انجام شد. برای گروه مداخله زمانی که نوزاد تحت نمونه گیری وریدی قرار گرفت از محافظ گوش استفاده شد. میزان درد نوزادان با ابزار PIPP (ابزار استاندارد سنجش درد نوزاد نارس) در پنج مرحله شامل ( 2 دقیقه قبل ورود سرسوزن)،(لحظه ورود سرسوزن)، ( زمان پمپ کردن)، (لحظه خروج سرسوزن) و ( 5 دقیقه پس از خروج سرسوزن). ضربان قلب با پالس اکسی متر(8 مرتبه هر نیم ساعت طی 4 ساعت پس از استفاده از محافظ گوش) اندازه گیری و مورد مقایسه قرار گرفت. (1N2015210828925IRCT:)
    یافته ها
    میانگین تغییرات نمره PIPP در مرتبه اول به ترتیب در گروه مداخله و کنترل (1/6±5/6 و 1/6±4/6)، دوم (3/3±12/1و 2/8±12/6)، سوم (2/7±13/5 و 2/9±13/4)، چهارم (2/6±6/4 و 2/8±8/5) و پنجم (4/2±5/1 و 2/6±6/1) بود. نمرات در همه مراحل به جز مرحله دوم و سوم، در دو گروه دارای تفاوت آماری معنی دار بود (0/05p<). همچنین میانگین ضربان قلب نوزاد تنها در مرحله پنجم، در گروه مداخله (16/6±145/8) به طور معنی داری بیشتر از گروه کنترل (21/1±138/1) بود (0/03p=).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که محافظ گوش مورد استفاده برای نوزاد نارس در کاهش درد هنگام رگ گیری موثر است.
    کلیدواژگان: نوزاد نارس، ضربان قلب، درد، محافظ گوش
  • یدالله زاهد پاشا، افسانه ارزانی، زهرا اکبریان، محمود حاجی احمدی، محبوبه احمدی* صفحات 20-25
    سابقه و هدف
    بسیاری از فعالیتها و مداخلات، در بخش مراقبتهای ویژه نوزادان منجر به درد می شود. درد تکراری و بدون التیام می تواند منجر به عوارض شدید و مضر برای نوزادان شود. تدابیر مربوط به کنترل درد یکی از اقدامات پرستاری و جزء وظایف آنان است. هدف از این مطالعه بررسی موانع بکارگیری روش های کنترل درد غیردارویی در بخش مراقبت نوزادان از دیدگاه پرستاران می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی تمامی پرستاران شاغل در بخش مراقبت ویژه نوزادان بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی بابل (تعداد 57 نفر) به روش سرشماری انجام شد. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه «محقق ساخته» شامل سه قسمت و با مقیاس سه درجه ای لیکرت سنجیده شد. در این پرشسنامه موانع و راه کارهای پیشنهادی بررسی شد، نمره قابل کسب از پرسشنامه در رابطه با آیتم موانع و مشکلات بکارگیری روش های کنترل درد غیر دارویی 51-17 و در رابطه با آیتم راهکارها 36-12 بوده است.
    یافته ها
    پرستاران مهمترین موانع در بکاگیری روش های کنترل درد غیردارویی را بترتیب: کمبود پرسنل در هر شیفت کاری (0/6±2/54)، کمبود وقت و بار کاری زیاد (0/6±2/4)، عدم آگاهی از عوارض درد (0/6±0/4) و بالا بودن ساعت کاری و خستگی (0/6±35/2) گزارش نمودند. از مهمترین راهکارهای ذکر شده توسط پرستاران می توان به ترتیب به روتین کردن روش های غیردارویی کنترل درد(0/6±2/63)، برگزاری کلاسهای آموزش مداوم (0/5±2/58)، استفاده از سرپرستاران بعنوان مربی(0/6±0/53) و افزایش تعداد پرستاران در هر شیفت یا در هر بخش(0/5±0/44) را اشاره نمود.
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق نشان داد که کمبود نیروی پرستاری و عدم آگاهی از عوارض درد از مهمترین علل عدم بکارگیری روش های کنترل درد در نوزادان می باشد.
    کلیدواژگان: بخش مراقبتهای ویژه نوزادان، خونگیری، رگ گیری، کنترل درد غیردارویی، نوزاد
  • مرجان محمدی ریزی، زهرا محبی دهنوی، فاطمه ترابی، سهیلا محمدی ریزی* صفحات 26-31
    سابقه و هدف
    بارداری در دوران زندگی هر زن علی رغم احساس لذت مادر شدن، گاهی با استرس و ترس های شدیدی همراه می شود. از آنجائیکه معنویت می تواند با استرس و ترس از این دوران مرتبط باشد لذا این مطالعه به منظور تعیین ارتباط هوش معنوی و ترس از زایمان در مادران باردار کم خطر انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی همبستگی بر روی 220 نفر از مادران باردار که به روش نمونه گیری در دسترس، به روش دو مرحله ای (خوشه ای-دردسترس) انجام شد. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه مشخصات فردی و باروری، پرسشنامه 24 سوالی هوش معنوی کینگ با طیف نمره(96-0) و پرسشنامه 16 سوالی ترس زایمان با طیف نمره (56-14) جمع آوری و مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد میانگین نمرات آزمودنی ها در مقیاس ترس از زایمان 6/73±40/50، نمره کلی هوش معنوی 8/33±55/4 بود. بین هوش معنوی و ترس از زایمان ارتباط منفی معنی داری وجود داشت به طوریکه هرچقدر هوش معنوی مادر باردار بالاتر باشد میزان ترس از زایمان کمتر است(0/025p=، 0/163- r=).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه می توان گفت هوش معنوی بالا در زنان باردار می تواند سبب کاهش ترس از زایمان شود.
    کلیدواژگان: معنویت، هوش، ترس، زایمان، بارداری
  • کارون شاه ابراهیمی، شکوفه ذوالنوریان، افشین الماسی، اعظم شریفی *، علی اصغر کشاورز، نازنین فرشچیان صفحات 32-38
    سابقه و هدف
    بیماری کبد چرب غیرالکلی الکلیNon-alcoholic Fatty Liver Disease(NAFLD) با تغییرات چربی در کبد همراه با التهاب یا بدون التهاب مشخص می شود. این بیماری تظاهرکبدی سندرم متابولیک میباشد. از آنجائیکه درمان دارویی متفاوتی برای آن معرفی شده است، این مطالعه به منظور مقایسه اثرات درمانی متفورمین، پیوگلیتازون و ویتامینE در درمان این بیماران انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده یک سوکور، تعداد93 بیمار مراجعه کننده به بیمارستان امام رضا (ع) کرمانشاه با تشخیص NAFLD انتخاب و بطور تصادفی به سه گروه 31نفره تقسیم شدند. سپس برای گروه اول متفورمینgr/day2،گروه دوم پیوگلیتازون mg/day30 و گروه سوم ویتامینE Iu/day 800 به مدت12هفته تجویزگردید. LFT، FBS، BMI، HOMA-IR و سطح سرمی انسولین ابتدا و بعد ازدرمان اندازه گیری و مقایسه شد (3N2016010411991IRCT:).
    یافته ها
    توزیع جنس، متوسط سن، LFT و HOMA-IRدر بین گروه ها، قبل از درمان تفاوت آماری معنی داری نداشت. میانگین تفاوت شدت بیماری کبد چرب در مرحله قبل با بعد از درمان درگروه دریافت کننده متفورمین (0/63±1/06)، پیوگلیتازون (0/75±1/19) و ویتامینE (0/62±0/77)گزارش گردید که از نظر آماری معنی دار بود (0/05>p)، همچنین سطح سرمی انسولین(0/01>p) و HOMA-IR (0/05>p) دربین گروه ها معنی داربود، بطوریکه داروی پیوگلیتازون در کاهش شدت بیماری کبد چرب، سطح سرمی انسولین و HOMA-IR بیشترین تاثیر را نشان داد و به ترتیب متفورمین و ویتامین E در رده های بعدی قرارگرفتند.
    نتیجه گیری
    براساس این مطالعه داروی پیوگلیتازون هم درکاهش شدت بیماری کبد چرب و هم در کاهش LFT و سطح سرمی انسولین موثرتر از متفورمین و ویتامین Eمی باشد.
    کلیدواژگان: بیماری کبد چرب غیر الکلی، سندرم متابولیک، متفورمین، پیوگلیتازون، ویتامین
  • شهرام نظریان، سید لطیف موسوی گرگری* صفحات 39-44
    سابقه و هدف
    باکتری اشریشیا کولی انتروتوکسیژنیک، از عوامل شایع اسهال می باشد. با بروز مقاومت آنتی بیوتیکی، ساخت ایمنوژن موثر علیه باکتری ضروری است. فاکتورهای کلونیزاسیون از مهمترین کاندیدای واکسن علیه ETEC می باشند. بارگذاری ایمنوژن های نوترکیب از جمله فاکتورهای کلونیزاسیون در نانو حاملها، سبب محافظت آنها در برابر عوامل محیطی شده، غلظتهای مناسب از ایمونوژن را فراهم و فعالیت زیستی را افزایش می دهد. هدف از این تحقیق بررسی ایمنی زائی پروتئین CfaB بارگذاری شده در نانوذرات PLGA می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، بهینه سازی کدونی ژن cfaB با نرم افزار OPTIMIZER انجام شد. بیان پروتئین در E.coli با IPTG القا گردید. پروتئین به روش کروماتوگرافی میل ترکیبی تخلیص و با وسترن بلاتینگ ارزیابی شد. نانوذراتPLGA به روش امولسیون دوگانه تهیه و خصوصیات ساختاری با SEM و DLS بررسی گردید. ایمن سازی 40 موش BALB/C در چهار گروه 10 تایی انجام شد و به گروه اول 20 میکروگرم از پروتئین بارگذاری شده در نانوذره، گروه دوم پروتئین به همراه ادجوانت فروند و گروه سوم و چهارم به ترتیب نانوذرات بدون آنتی ژن و بافر PBS تجزیه شد. تزریقات با فاصله دو هفته ای و چهار بار انجام شد و یک هفته پس از تزریقات خونگیری از چشم حیوانات انجام شد و تیتر آنتی بادی با روش الایزا تعیین گردید. ممانعت سرم از اتصال باکتری ETEC به سلول Caco2 بررسی شد.
    یافته ها
    ژن بهینه سازی شده شاخص سازگاری کدون 0/85 را دارا شد. بیان پروتئین منجر به تولید CfaB با وزن 18/9 کیلودالتون شد. میزان پروتئین 5 میلی گرم در لیتر بود. ظرفیت بارگذاری پروتئین در نانوذرات PLGA، 85 درصد بود. متوسط اندازه نانوذرات 170 نانومتر بود. ایمن سازی موشها پاسخ آنتی بادی سرمی را القا کرد. سرم ایمن اتصال ETEC به سلول Caco2 را 62/8% کاهش داد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که پروتئین نوترکیب CfaBبارگذاری شده در نانوذرات PLGA ایمنی علیه باکتری ETECرا تحریک می کند.
    کلیدواژگان: PLGA، نانوذرات، ETEC، CfaB، ایمنی زائی
  • رامین عطایی، هادی اسماعیلی* صفحات 45-53
    سابقه و هدف
    نفروپاتی دیابتی شایعترین علت بروز مرحله نهایی نارسایی کلیوی، ناشی از فعالیت مولکول های پیام رسان پروتئین کینازC و گونه های فعال اکسیژن می باشد. مطالعات اخیر به نقش فرآیندهای اپیژنتیک مانند استیلاسیون هیستون و نقش آنزیمهای هیستون داستیلاز و هیستون استیل ترانسفراز در ایجاد این اپیدمی خاموش اشاره کرده اند. والپروآت سدیم بعنوان نوعی مهارکننده هیستون داستیلاز شناخته می شود. با توجه به اهمیت و شیوع بالای نفروپاتی دیابتی لزوم پیشگیری و بهبودی آن، این مطالعه مروری انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مروری ساده مقالات معتبر علمی نمایه شده در بانک های اطلاعاتی Web of science ،Scopus ،PubMed ،SID ،ISI طی سالهای 2017-1963، با استفاده از واژه های کلیدی فارسی والپروآت سدیم، نفروپاتی دیابتی، مهارکننده های هیستون داستیلاز و واژه های کلیدی انگلیسی Sodium Valproate، Diabetic Nephropathies، Histone Deacetylase Inhibitors درباره اثرات رنوپروتکتیو والپروآت سدیم در روند نفروپاتی دیابتی مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    در جستجوی اولیه از میان 485 مقاله یافت شده درنهایت 73 مقاله انتخاب شدند. والپروآت سدیم قادراست با مکانیسم اتوفاژی مانع از تخریب پودوسیت ها و سلول های کلیوی و منجر به تقلیل پروتئین وری درشرایط نفروپاتی دیابتی شود. بعلاوه جلوگیری از آپوپتوز پودوسیت به کمک فرآیند اتوفاژی توسط والپروآت سدیم بعنوان یک مهارکننده هیستون داستیلاز به پیشگیری از نفروپاتی دیابتی کمک می کند. ازآنجایی که هیستون داستیلازهای کلاس یک از طریق تعدیل پیام رسانی TGF-β و NF-κB در فیبروژنز کلیوی و فعال سازی فیبروبلاست ها و فرآیندهای التهابی دخیل هستند، طبیعتا والپروآت سدیم ویژگی آنتی فیبروتیکی از خود بروز می دهد. انتظار می رفت مهار هیستون داستیلاز باعث افزایش فعالیت پروموتر موردنظر گردد ولی برخلاف انتظار از میزان eNOS mRNA در سلول کاسته می شود؛ پاسخ این تناقض را می توان درالقای فاکتورهای ناپایدارکننده mRNAمرتبط با نیتریک اکسید سنتاز اندوتلیالی پیدا کرد.
    نتیجه گیری
    والپروآت سدیم با مهار HDAC کلاس یک و دو اثرات رنوپروتکتیو بالایی در مدل های نفروپاتی دیابتی ازخود بروز داده است. انتظار می رود این دارو در آینده پس از انجام کارآزمایی های بالینی لازم در پیشگیری یا بهبودی نفروپاتی دیابتی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: والپروآت سدیم، نفروپاتی دیابتی، مهارکننده های هیستون داستیلاز
  • فرشید جابری انصاری، حسن جلیلی *، مجید عزیزی صفحات 54-61
    سابقه و هدف
    لواستاتین یکی از داروهای مهم استاتینی می باشد که بطور معمول توسط قارچ آسپرژیلوس ترئوس در کشت مایع تولید می شود. مصرف لواستاتین موجب کاهش کلسترول خون و جلوگیری از بروز سکته قلبی و سختی عروق می شود. از آنجا که لواستاتین به عنوان یک متابولیت ثانویه گرانبها مطرح است، لذا این مطالعه به منظور بررسی عوامل تاثیرگذار بر ریخت زایی قارچ برای افزایش تولید صنعتی این دارو بسیار مهم انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مروری برای جمع آوری اطلاعات، مقالاتی که دارای یکی از کلمات کلسترول، سختی عروق، ریخت زایی، لواستاتین، آسپرژیلوس ترئوس و القاءگر در فاصله سال های 1960 تا 2017 در پایگاه های Pubmed، Scopus، Science Direct و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) بودند، جستجو و بررسی شدند.
    یافته ها
    تعداد کل مقالات یافت شده 145 مورد بود که از این تعداد، 58 مقاله برای این مطالعه مناسب تشخیص داده شد. مطابق با نتایج مطالعات، منابع کربنی دیر مصرف شونده و محیط کشت مرکب، دور همزن بالا rpm 600، هوادهی برابر 70% حالت اشباع، میزان تلقیح برابر 107 اسپور و استفاده از القاءگرهایی مانند هیدرات منیزیم سیلیکات، متیونین، بوتیرولاکتون و لینولئیک اسید موجب ریخت زایی ویژه ای به نام پلت می شوند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد نوع منبع کربنی بیشترین تاثیر را در تشکیل پلت می گذارند. شکل گیری پلت های کوچک موجب کاهش ویسکوزیته محیط و بالاتر رفتن نرخ انتقال اکسیژن به میکروارگانیسم شده و در نهایت موجب تولید بیشتر لواستاتین می شود.
    کلیدواژگان: لواستاتین، آسپرژیلوس ترئوس، کلسترول
  • حکیمه مهدوی فر، محمد هادی یدالله پور *، رمضان حسن زاده صفحات 62-67
    سابقه و هدف
    در شرع مقدس اسلام، خانواده محیطی مقدس و به تعبیر قرآنی محل آرامش واقعی است، آنچه در ازدواج مهم است ، رضایت زناشویی و رضایت از ازدواج است. پژوهش حاضر، با هدف بررسی تاثیر آموزش قرآن و مفاهیم والای آن بر رضایت زناشویی زنان متاهل انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مورد- شاهدی بر روی 50 نفر از زنان متاهل شهر بابل با حداقل زمان تاهل یکسال در دو گروه 25 نفری انجام شد. گروه مورد به مدت 10جلسه تحت آموزش قرآن درمانی، بسته آموزشی شامل آیات قرآن و تفاسیر مرتبط با آن قرارگرفتند. سپس دو گروه با استفاده از پرسشنامه شاخص رضایت زناشویی که نمره آن بین صفر تا 100 می باشد، مورد سنجش قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین نمره رضایت زناشویی قبل از مداخله در گروه مورد 25/5±41/88 و در گروه شاهد 31/54±40/96بود و بعد از مداخله در گروه آزمایش 30/42±46/16 و در گروه کنترل 25/5±39/76 بود.
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق نشان داد که استفاده از قرآن وآموزه های قرآنی در سایه عمل به آیات الهی باعث افزایش رضایت زناشویی و سلامت روان زنان متاهل شده است.
    کلیدواژگان: قرآن، قرآن درمانی، رضایت زناشویی
  • علی ذبیحی، لیلا ولی زاده، وحید زمان زاده، رضا نگارنده، سیده رقیه جعفریان امیری *، افسانه ارزانی صفحات 68-75
    سابقه و هدف
    بیماری هپاتیت B، مشکل عمده بهداشتی در دنیا بوده و به دلیل ماهیت مزمن آن، روی ابعاد مختلف زندگی افراد مبتلا تاثیر گذاشته و آنها را با تغییرات و چالش های زیادی در زندگی اجتماعی مواجه می سازد. این مطالعه با هدف بررسی عوامل زمینه ای موثر بر تعاملات اجتماعی ناقلین هپاتیت B انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کیفی، از نوع آنالیز محتوا، 18 نفر ناقل مزمن ویروس هپاتیت B، از طریق معرفی کارشناسان مراکز بهداشتی درمانی و مشاوره شهرهای بابل، آمل و تبریز، به روش مبتنی بر هدف انتخاب و مورد مصاحبه عمیق و بدون ساختار قرار گرفته و نتایج مورد تجزیه و تحلیل کیفی قرار گرفتند.
    یافته ها
    با تحلیل داده ها، سه طبقه اصلی به همراه طبقات فرعی شامل «طرد شدن» (بیمار هراسی، انگ اجتماعی)، «حمایت ناکافی» (نقصان حمایت، اختلال در درک از بیماری و فشار اقتصادی) و «بیمار به مثابه کانون انتقال بیماری لاعلاج» (مسری بودن و صعب العلاج بودن بیماری) استخراج گردید.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه، عوامل زمینه ای و فرهنگی مختلفی باعث وحشت مردم از بیماران هپاتیتی شده و از تعامل نزدیک با آنان پرهیز می کنند
    کلیدواژگان: زمینه، ناقل، هپاتیت B، تعاملات اجتماعی، تحقیق کیفی
|
  • P. Sadeghi-Moghaddam, Mh Arjmandnia, A. Heidari, Sm Mohagheghi-Kamal, M. Aghaali* Pages 7-12
    Background And Objective
    Patent ductus arteriosus (PDA) is a common problem in premature infants. Indomethacin is the first effective drug used to treat this problem and due to the side effects of this drug, intravenous ibuprofen is one of the recommended drugs in this field. Due to the unavailability of intravenous form of these drugs in Iran, this study was conducted to compare therapeutic effects and side effects of the oral form of ibuprofen and indomethacin on the closure of PDA in premature infants.
    Methods
    In this randomized clinical trial, 80 premature infants (less than 32 weeks) with symptomatic PDA, who required treatment were randomly divided into two groups of 40 and were treated with indomethacin or oral ibuprofen. Results (changes in PDA size and percentage of recovery) and complications (changes in creatinine and serum bilirubin, intraventricular hemorrhage, necrotizing enterocolitis and death) of treatment were recorded and compared between the two groups. (IRCT: 2015111024977N1)
    FINDINGS: There was no significant difference between the two groups in terms of confounding variables. The treatments had to be repeated for ten percent of patients (four patients) in both groups. PDA size did not change in ten percent of patients (four patients) in indomethacin group and did not change in seven point five percent of patients (three patients) in ibuprofen group. The two groups did not differ significantly in terms of probable side effects. None of the patients in the two groups needed surgery.
    Conclusion
    Considering that in this study, the response rate and side effects of oral ibuprofen and indomethacin did not differ significantly, this drug could be an appropriate alternative for indomethacin when necessary.
    Keywords: Indomethacin, Ibuprofen, Patent Ductus Arteriosus, Infants
  • M. Ayazi, A. Bazzi*, H. Behnam Vashani, T. Reyhani, H. Boskabadi Pages 13-19
    Background And Objective
    Noise is the most common environmental stressor source for premature infants admitted to the neonatal intensive care unit. Venous sampling is one of the most painful-causing actions in newborns. The aim of this study was to determine the effect of voice loss using ear protector on pain caused by intravenous sampling and heart rate of premature infants.
    Methods
    This randomized clinical trial study was performed on 112 premature infants aged between 36 and 28 weeks who were randomly divided into two groups of intervention (56 subjects) and control (n=56). The ear protector was used for the intervention group when the baby was subjected to intravenous sampling. Neonatal pain was measured by PIPP instrument (premature infant pain measuring instrument) in five steps (2 minutes before the needle penetration), (moment of needle penetration), (pump time), (moment of needle withdrawal) and (5 minutes after needle withdrawal). Heart rate was measured with a pulse oximeter (8 times every 30 minutes during 4 hours after using the ear protector) and compared. (IRCT: 2015210828925N1).
    FINDINGS: The mean changes in PIPP score were in the intervention and control groups (1.6±5.6 and 4.6±1.6), second (12.1±3.3, and 12.6±2.8), third (13.5±2.7 and 13.4±2.9), fourth (6.4±2.6 and 8.5±2.8), and fifth (5.1±4.2) and 1.6±6.2) respectively. Scores in all states except for the second and third stages were statistically significant in both groups (p
    Conclusion
    The results of the study showed that the ear protector used for premature infants is effective in reducing pain during venipuncture.
    Keywords: Premature Infant, Heart Rate, Pain, Ear Protector
  • Y. Zahedpasha, A. Arzani, Z. Akbarian, M. Hajiahmadi, M. Ahmadi* Pages 20-25
    Background And Objective
    Many activities and interventions performed in neonatal intensive care unit (NICU) cause pain. Recurrent and untreated pain can lead to severe and harmful complications for neonates. Provision of pain management solutions is one of the duties of nurses. This study aimed to evaluate the barriers to use of non-pharmacological pain management methods in NICU from perspective of nurses.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted on all nurses (N=57) working in NICU of hospital affiliated to Babol University of Medical Sciences, Babol, Iran selected by census method. Data were evaluated using a researcher-made questionnaire consisting of three parts and a three-point Likert scale. Barriers and suggested solutions were evaluated in the questionnaire, and the obtainable scores of the questionnaire related to the items of barriers and problems in application of non-pharmacological pain management methods and solutions were 17-51 and 12-36, respectively.
    FINDINGS: According to the opinions of nurses, the most important barriers to the application of non-pharmacological pain management methods were shortage of personnel in each work shift (2.0±54.6), shortage of time and heavy workload (2.0±40.6), unawareness of pain complications (2.0±40.6) and long working hours and fatigue (2.0±35.6), respectively. Among the most important strategies mentioned by nurses were regularizing non-pharmacological pain management methods (2.0±63.6), regular holding of training classes (2.0±58.5), using matrons as tutors (2.0±53.6) and increasing the number of nurses in each shift or each ward (2.0±44.5).
    Conclusion
    According to the results of this study, inadequate nursing staff and insufficient knowledge about pain complications were the most important causes for lack of application of pain management methods for neonates.
    Keywords: Neonatal Intensive Care Unit, Bloodletting, Venipuncture, Non-pharmacological Pain Management, Neonate
  • Sh Mohammadi Rizi, Z. Mohebi Dehnavi, F. Torabi, S. Mohammadi Rizi* Pages 26-31
    Background And Objective
    Pregnancy in the lifetime of any woman sometimes comes with stress and extreme fears, despite the enjoyment of motherhood. Since spirituality can be associated with stress and fear during this period, this study was conducted to determine the relationship between spiritual intelligence and fear of delivery in low –risk pregnant women.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted among 220 pregnant women who were selected by convenience sampling method based on a two-step (cluster–convenience) technique. The data were collected using Demographic and Fertility Characteristics Questionnaire, King's 24–item Spiritual Intelligence Self-Report Inventory (score range of 0–96), and 16–item Fear of Childbirth Questionnaire (score range of 14–56).
    FINDINGS: The results of this study showed that the mean score of subjects regarding the fear of childbirth was 40.5±6.73, and the overall score of spiritual intelligence was 55.40±8.33. There was a significant negative correlation between spiritual intelligence and fear of childbirth. Therefore, the higher the spiritual intelligence of the pregnant mother, the lower the fear of childbirth (p=0.025, r= -0.163).
    Conclusion
    According to the results of this study, it can be said that high spiritual intelligence in pregnant women can reduce the fear of childbirth.
    Keywords: Spirituality, Intelligence, Fear, Childbirth, Pregnancy
  • K. Shahebrahimi, Sh Zulnoorian, A. Almasi, A. Sharifi*, Aa Keshvarz, N. Farshchian Pages 32-38
    Background And Objective
    Non-alcoholic Fatty Liver Disease (NAFLD) is specified by changes in fat in the liver, with or without inflammation. The disease is the hepatic manifestation of metabolic syndrome. Since a different medicinal treatment has been introduced, this study was conducted to compare the therapeutic effects of metformin, pioglitazone and vitamin E in treatment of these patients.
    Methods
    In this single-blind randomized clinical trial, 93 patients with the diagnosis of NAFLD who referred to Imam Reza Hospital in Kermanshah were randomly divided into three groups (n = 31). Then, the first group received two gr/day metformin, the second group received 30 mg/day pioglitazone and the third group received 800 IU/day vitamin E for 12 weeks. LFTs, BMI, HOMA-IR, FBS, and serum insulin levels were measured before and after the treatment course (IRCT: 2016010411991N3).
    FINDINGS: There was no significant difference between the groups in terms of distribution of sex, mean age, LFT and HOMA-IR before treatment. The mean difference in severity of NAFLD before or after the treatment was metformin (1.06 ± 0.63), pioglitazone (1.195±0.75) and vitamin E (0.77±0.62), which was statistically significant (p
    Conclusion
    Based on the results of this study, pioglitazone is more effective than metformin and vitamin E both in reducing the severity of NAFLD and in lowering LFT and serum insulin levels.
    Keywords: Non-Alcoholic Fatty Liver Disease, Metabolic Syndrome, Metformin, Pioglitazone, Vitamin E
  • Sh Nazarian, L. Mousavi Gargari* Pages 39-44
    Background And Objective
    Enterotoxigenic Escherichia coli (ETEC) are the most common causes of diarrhea among children. Colonization factors (CFs) are the major ETEC candidate vaccines. Considering the high antibiotics resistance reports, construction of effective immunogen against bacteria is major goal. Encapsulation of recombinant immunogen in nano carriers such as polymeric PLGA nanparticles, not only protects them from degradation in environmental elements but also provides the effective concentrations of immunogen in targets, hence increasing bioactivity. The aim of this study was to investigate the immunogenic properties of CfaB protein encapsulated in PLGA nanoparticles.
    Methods
    In this research study, cfaB gene codon optimaztion was performed by OPTIMIZER software. Expression of recombinant protein in E. coli was induced with IPTG. The recombinant protein was purified using affinity chromatography and evaluated by Western Blotting analysis. PLGA nanoparticles containing recombinant protein were prepared by double emulsion method and their structures were characterized by SEM and DLS. 40 BALB/C mice in four group were immunized with nanoparticles and antibody titers were determined by ELISA. The efficiency of antibodies in preventing the attachment of ETEC bacteria to the Caco 2 cells was examined.
    FINDINGS: The optimized gene had a Codon adaptation index (CAI) of 0. 85. Expression of recombinant protein led to the production of CfaB with molecular weight of 18/9 kDa. Yield of protein was 5mg/L. Encapsulation efficiency of recombinant protein in PLGA nanoparticles was 85٪. The average particle size was 170 nm. Immunization of mice induced serum antibody response. Immunized sera decreased %62. 8 of ETEC adhesion to Caco2 cells.
    Conclusion
    Recombinant CfaB protein encapsulated in PLGA nanoparticles stimulate immunity against ETEC.
    Keywords: PLGA, nanoparticle, ETEC, CfaB, Immunization
  • R. Ataee, H. Esmaeeli* Pages 45-53
    Background And Objective
    Diabetic nephropathy (DN), as the most common cause of end-stage renal failure, caused by protein kinase C pathway and reactive oxygen species. Recent studies demonstrated importance of epigenetic processes such as histone acetylation and the role of histone deacetylases (HDAC) and histone acetyltransferase in the development of this silent epidemic. Sodium valproate (VA) is known as a histone deacetylase inhibitor(HDACi). DN must be prevented and treated because it is prevalent and important.
    Methods
    In this study, scientific articles indexed in databases "Web of science, Scopus, PubMed, SID, ISI" were studied using key words "Sodium Valproate, Diabetic Nephropathies, Histone Deacetylase Inhibitors".
    FINDINGS: VA can prevent the degradation podocytes and renal cells through the autophagy and reduce proteinuria in the DN condition. In addition, VA, as an HDAC, prevented apoptosis of podocytes, thus it improves DN. Because HDAC class I involved in renal fibrogenesis and fibroblast activation by modulation of TGF-β signaling, sodium valproate promotes antifibrotic effects logically. VA can regulate NF-κB signaling, thereby exert an anti-inflammatory effect in podocytes. HDAC inhibition decreased eNOS mRNA but paradoxically increased activity of eNOS promoter, probably because of inducing an eNOS mRNA-destabilizing factor. Sodium valproate as a HDACi has the high renoprotective effect in laboratory studies with DN models.
    Conclusion
    It is expected that sodium valproate will be used as the prevention or treatment of DN in the future after the clinical trials.
    Keywords: Sodium Valproate, Diabetic Nephropathies, Histone Deacetylase Inhibitors
  • F. Jaberi Ansari, H. Jalili*, M. Azizi Pages 54-61
    Background And Objective
    Lovastatin is one of the most important types of statin drugs, commonly produced by Aspergillus terreus in a liquid culture. Lovatatin use reduces blood cholesterol and prevents heart attacks and vascular stiffness. Since lovastatin is introduced as a valuable secondary metabolite, this study was conducted to analyze the factors effective in morphogenesis of this fungus to increase the industrial production of this drug.
    Methods
    For data collection in this review article, the articles containing one of the words "cholesterol", "vascular stiffness", "morphogenesis", "lovastatin", "Aspergillus terreus", and " inducer" between the years 1960 and 2017 were searched and studied in Pubmed, Scopus, Science Direct and Islamic World Science (ISC) databases.
    FINDINGS: Overall, 145 articles were found, among which 58 papers were considered appropriate for this study. According to the results of the studies, the slowly metabolized carbon source and combined culture medium, high stirrer speed at 600 rpm, an aeration equal to 70% saturation, an inoculation equal to 107 spores, and the use of inducers such as magnesium silicate hydrate, methionine, butyrolactone and linoleic acid cause a special morphogenesis called Pellet.
    Conclusion
    The results indicate that the type of carbon source has the greatest effect on morphogenesis of pellet. The formation of small pellets reduces the viscosity of the medium, increases the rate of oxygen transfer to microorganisms, and ultimately produces more lovastatin.
    Keywords: Lovastatin, Aspergillus terreus, Cholesterol
  • H. Mahdavifar, Mh Yadollahpour*, R. Hassanzadeh Pages 62-67
    Background And Objective
    In Islam, family is a sacred environment and, according to the Quran, is a real place of tranquility. What matters in a marriage is the marital satisfaction. This study aims to investigate the effect of Quran teachings and its supreme concepts on marital satisfaction in married women.
    Methods
    This case-control study was conducted in Babol, northern Iran, among 50 married women who married at least one year before, divided into two groups of 25. The women in case group were trained for 10 sessions, and the sessions included Quran therapy and educational package including Quranic verses and related interpretations. Then, the two groups were evaluated by marital satisfaction index questionnaire, with a score range of 0 – 100.
    FINDINGS: The mean marital satisfaction score was 41.88±25.5 in the case group and 40.96±31.54 in the control group before the intervention, while it was 46.26±30.42 in the case group and 39.76±25.5 in the control group after intervention. There was a significant difference in the case group before and after the intervention (p
    Conclusion
    The results of the research showed that the use of Quran and the Quranic teachings, in the shadow of divine verses, leads to increased marital satisfaction and mental health of married women.
    Keywords: Quran, Quran therapy, Marital satisfaction
  • A. Zabihi, L. Valizadeh, V. Zamanzadeh, R. Negarandeh, Sr Jafarian Amiri*, A. Arzani Pages 68-75
    Background And Objective
    Hepatitis B is a great problem all over the world and due to its chronic nature influences on different aspects of life and affects people with many challenges in social life. Therefore, this research was conducted with the purpose of demonstrating and explaining the contextual factors affecting the social interactions of hepatitis B carriers.
    Methods
    Using qualitative content analysis approach, a number of 18 chronic carriers of hepatitis B who referred to healthcare and counseling centers of cities of Babol, Amol and Tabriz were selected purposefully and were interviewed from 2014 to 2016 using unstructured and in-depth questions. All of the interviews were recorded, transcribed word by word and then were qualitatively analyzed.
    FINDINGS: With data analysis, three main categories with subclasses including “rejection” (pathophobia, social stigma), “inadequate support” (lack of support, disease perception disorder and economic pressure) and “patient as the center of transmission of incurable disease” (contagiousness and incurability of the disease) were obtained.
    Conclusion
    According to the results of this study, various underlying and cultural factors lead to fear of people from hepatitis patients and avoiding close interaction with them.
    Keywords: Context, Interpersonal Relations, Hepatitis B, Carrier State, Qualitative research