فهرست مطالب

نشریه مدیریت راهبردی در سیستم های صنعتی
پیاپی 40 (تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/06/30
  • تعداد عناوین: 9
|
  • نوید رفیعی *، مهتاب شرافتی صفحات 1-8
    به وجود آمدن صفحه های خورشیدی را می توان نقطه عطفی در بهره گیری از انرژی های پاک دانست. حفاظت از محیط زیست، عدم تولید انواع آلودگی ها و کارامد بودن صفحه های خورشیدی، آنها را به یکی از وسایل نوین و مهم تولید انرژی الکتریکی در بسیاری از نقاط جهان تبدیل نموده است. در این مقاله، به دنبال روشی جهت تعیین مکان هایی برای احداث سایت های نیروگاه خورشیدی هستیم و برای این کار از یک فرایند سلسله مراتبی تحلیل پوششی داده های (DEA) دو مرحله ای تحت شرایط عدم اطمینان استفاده می کنیم و در نهایت رویکرد را بر روی یک مطالعه موردی اجرا می نماییم. با استفاده از روش پیشنهادی بهترین و موثرترین محل برای سایت تولیدی نیروی خورشیدی مورد مطالعه انتخاب می گردد.
    کلیدواژگان: انرژی خورشیدی، مکان یابی، فرایند سلسله مراتبی، تحلیل پوششی داده ها
  • کیارش وزیری زاده، حمیدرضا ایزدبخش، حامد داوری اردکانی* صفحات 9-28
    بی تردید نقش ناوگان حمل و نقل فوق سنگین در احداث و توسعه زیربناهای صنعتی کشور بسیار برجسته است. در همین راستا موضوع برون سپاری حمل و نقل تجهیزات فوق سنگین با ارزش بسیار زیاد، مورد توجه بسیاری از سازمان ها در سطح دنیا قرار گرفته است. هدف این مقاله، رتبه بندی ارائه دهندگان خدمات لجستیک حمل و نقل فوق سنگین با استفاده از رویکردهای تصمیم گیری چندمعیاره است. دلیل این امر آن است که در انتخاب گزینه مناسب برای برون سپاری فعالیت های لجستیکی فوق سنگین، معمولا معیارهای مختلفی مد نظر قرار می گیرند که در تناقض با یکدیگر عمل می کنند. در همین راستا ابتدا با استفاده از نظرخواهی و مصاحبه با متخصصان و با توجه به شاخص های انتخابی در تحقیقات گذشته، به کمک روش دلفی شاخص هایی به منظور رتبه بندی تعیین شده است. سپس متخصصان با استفاده از پرسشنامه به مقایسه زوجی شاخص های ارزیابی پرداخته اند. پس از جمع آوری نظرات متخصصین و تشکیل ماتریس مقایسات زوجی، از روش فرآیند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) برای وزن دهی معیارها استفاده شده است. سپس، ارائه دهندگان خدمات لجستیک فوق سنگین با استفاده از روش تاپسیس فازی رتبه بندی شده اند. در گام بعد، نتایج حاصله با استفاده از روش الکتره مورد ارزیابی قرار گرفته است. رویکرد تصمیم گیری چندمعیاره ارائه شده به منظور ارزیابی خدمات دهندگان لجستیک فوق سنگین صنایع نفت، گاز و پتروشیمی ایران مورد استفاده قرار گرفته است. نتایج ارزیابی هر دو روش تاپسیس فازی و الکتره نشان دهنده این است که شرکت A7 با بالاترین امتیاز، برترین شرکت حمل و نقل فوق سنگین داخلی بوده و بعد از آن 9 شرکت دیگر به ترتیب رتبه بندی شده اند. به عبارت دیگر، نتایج حاصل از رتبه بندی شرکت های حمل و نقل فوق سنگین به کمک هر دو روش مذکور دارای همخوانی کامل هستند.
    کلیدواژگان: حمل و نقل فوق سنگین، روش دلفی، فرآیند تحلیل سلسله مراتبی، روش تاپسیس فازی، روش الکتره
  • محمد سمیع محمدی، مهدی یوسفی نژاد عطاری * صفحات 29-48
    بررسی کالاهای دارای طول عمر محدود در زنجیره تامین در زنجیره تامین تولید و توزیع مواد غذایی اهمیت فوق العاده ای دارد. یکی از این محصولات روغن زیتون تولیدی شرکت فروشگاه های اتکا است که تولید و توزیع آن با توجه به عمر محدود همواره با چالش های مختلفی همراه است. لذا در این تحقیق، با توجه به بررسی وضعیت کنونی زنجیره تامین شرکت فروشگاه های اتکا در سه سطح تولید کننده، انبارش و توزیع کننده، مدل جدیدی برای تعیین مقدار بهینه توزیع که منجر به کاهش هزینه ها در این شرکت شود، ارائه شده است. ابتدا مدل سه سطحی ای را ارایه و تشریح شده و سپس با استفاده از نرم افزار گمز و هم چنین الگوریتم ژنتیک و با استفاده از اطلاعات دریافتی از شرکت فروشگاه های مقدار بهینه توزیع روغن زیتون تعیین شده است. که با توجه به نتایجی که از حل مدل بدست آمده است، اجرای مدل برای شرکت فروشگاه های اتکا نه تنها مقدار بهینه توزیع را مشخص کرده بلکه منجر به کاهش هزینه ها می شود که می توان هزینه های حاصله از آن را در بخش های مختلف دیگری سرمایه گذاری کرد.
    کلیدواژگان: زنجیره تامین، کالاهای دارای طول عمر محدود، روغن زیتون، شرکت فروشگاه های زنجیره ای اتکا
  • کاظم روانستان، حسنعلی آقاجانی*، عبدالحمید صفایی قادیکلایی، محمود یحیی زاده فر صفحات 49-62
    تحقیق حاضر به مطالعه و بررسی زنجیره تامین تاب آور شرکت ایران خودرو می پردازد. هدف این تحقیق تعیین استراتژی هایی است که بتواند از وقوع توقفات در خطوط تولید ایران خودرو جلوگیری کرده و یا در صورت توقف، با کمترین زمان ممکن به حالت قبل از شکست یا مطلوب تر از آن بازیابی شود. بعلاوه این تحقیق درصدد است تا مدل جامعی از تاب آوری در زنجیره تامین ایران خودرو معرفی نماید. در این تحقیق کلیه حالات شکست که پتانسیل توقف خطوط تولید ایران خودرو را دارد (12 حالت شکست) از طریق ادبیات تحقیق و نظرات خبرگان شناسایی شده است. جامعه آماری این تحقیق مدیران و کارشناسان واحدهای لجستیک، برنامه ریزی و بازرگانی شرکت ساپکو می باشد. در این تحقیق از تکنیک FMEA برای تعیین استراتژی های تاب آوری در زنجیره تامین قبل از بروز شکست و تکنیک جدید FAAO برای تعیین استراتژی های تاب آوری زنجیره تامین بعد از وقوع شکست استفاده شده است. همچنین با رویکرد مدل معادلات ساختاری و نرم افزار آموس مدل تاب آوری مورد تایید قرار گرفت. خبرگان از طریق تکنیک FMEA چهار حالت شکست که دارای بیشترین نمره اولویت ریسک (RPN) بوده اند را انتخاب و تعداد 21 استراتژی برای تاب آور ساختن زنجیره تامین ایران خودرو برای مقابله با این حالات شکست معرفی کردند. بعلاوه از طریق تکنیک FAAO نیز تعداد 6 استراتژی جهت تاب آور ساختن زنجیره تامین نسبت به شکست تعیین شد
    کلیدواژگان: استراتژی، ایران خودرو، تاب آوری، شکست
  • عباس شول، سعید صادقی* صفحات 63-80
    در بازارهای رقابتی و به سرعت در حال تغییر امروزی، تولید چابک یکی از قوی ترین ابزارها به منظور پاسخ گویی به تقاضاهای مشتریان است. سازمان های فعال در حوزه تولید در اثر میزان بالای رقابت، نیاز مشتریان مبنی بر شخصی سازی محصولات، فشار برای کاهش زمان تولید و سرعت بالای رشد فناوری های نوظهور؛ با تغییرات محیطی بالایی روبه رو هستند. لازمه بقای این سازمان ها در فضای پویا، استفاده از متدولوژی تولید و توسعه چابک جهت انطباق سریع تر فرآیندها و فعالیت های کسب و کار با محیط هست. در شرایط متغیر کنونی همگان دریافته اند تنها مزیت رقابتی سازمان ها در آینده این است که مدیران آن ها بیاموزند چگونه باید زودتر از رقبایشان یاد بگیرند و این همان مفهوم چابکی است. بسیاری از خبرگان چنین ادعا می کنند که موفق ترین سازمان-های آینده، آن هایی هستند که چابک ترند. هدف اصلی پژوهش حاضر، ارائه مدلی به منظور شناسایی عوامل دخیل در چابکی پالایشگاه گاز فجر جم است. داده ها از مدیران و خبرگان پالایشگاه گاز فجر جم جمع آوری گردید. به منظور تحلیل داده ها از رویکرد مدل سازی ساختاری تفسیری (ISM) استفاده و روابط میان معیارها مشخص شد. سپس با استفاده از تحلیل MICMAC میزان نفوذ و وابستگی هر یک از معیارها به دست آمد. نتایج حاصل از تحلیل داده ها نشان داد که معیار «کارکنان توانمند و چند مهارته» با بیشترین قدرت نفوذ، عنوان تاثیرگذارترین معیار را به خود اختصاص داد. در پایان نیز برخی پیشنهادها و استراتژی های کاربردی برای مدیران فراهم شده است.
    کلیدواژگان: چابکی سازمانی، مدل سازی ساختاری تفسیری (ISM)، پالایشگاه گاز فجر جم
  • بهزاد قاسمی، رقیه قره پور *، نیلوفر حقیقی صفحات 81-96
    امروزه تغییرپذیری فرآیندها مهم ترین علت افزایش هزینه و کاهش کارایی و کیفیت محصول است و شرکت ها همواره در جهت رفع آن تلاش می کنند. هدف این تحقیق، شناسایی عوامل اصلی موفقیت کاهش تغییرپذیری فرآیندها با رویکرد شش سیگما در صنعت لبنیات است. جامعه آماری این پژوهش شرکت های لبنیاتی است که مدیران و کارشناسان واحد تولید و کنترل کیفیت این شرکت ها به عنوان واحد تحلیل آماری انتخاب شدند. در ابتدا، مولفه های موثر بر کاهش تغییرپذیری فرآیندها از طریق بررسی عمیق تحقیقات گذشته تعیین شدند و سپس با استفاده از تکنیک تحلیل عاملی اکتشافی عوامل اصلی موفقیت کاهش تغییرپذیری فرایندها با رویکرد شش سیگما شناسایی شدند. در نهایت، با استفاده از آزمون بارتلت برابری واریانس عوامل اصلی موفقیت شناسایی شده مورد آزمون قرار گرفت. نتایج حاصله نشان داد که هشت عامل اصلی موفقیت کاهش تغییرپذیری فرآیندها با رویکرد شش سیگما در صنعت لبنیاتی شناسایی شدند که عبارتند از: «مدیریت تغییرپذیری فرآیندها»، «ماهیت تیم پروژه»، «ماهیت پروژه»، «مشارکت و تعهد مدیریت ارشد»، «ارتباط با مشتریان و تامین کنندگان»، «تغییر فرهنگی»، «یادگیری کارکنان»، «مدیریت داده ها و اطلاعات». هم چنین نتایج تحقیق نشان داد که تاثیر هریک از عوامل اصلی موفقیت بر کاهش تغییرپذیری فرآیندها متفاوت است. نتیجه این تحقیق می تواند توسط تصمیم گیرندگان و مدیران شرکت های تولیدی به منظور بهبود فرآیندها و ارتقای بهره وری مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: تغییرپذیری فرآیند، شش سیگما، عوامل اصلی موفقیت، صنعت لبنیات
  • علیرضا حاجی آخوندی*، غلامرضا توکلی، اخوان پیمان، منوچهر منطقی صفحات 97-112
    الگوریتم جهش ترکیبی قورباغه (SFLA) یک الگوریتم مبتنی بر ممتیک متاهیوریستیک است. این الگوریتم در سال های اخیر توسط Eusuff و Lansey ایجاد شد. الگوریتم SFLA از نحوه ی جستجوی غذای گروه های قورباغه سرچشمه می گیرد. این الگوریتم برای جستجوی محلی میان زیرگروه های قورباغه از روش نمو ممتیک استفاده می کند. SFLA از استراتژی ترکیب استفاده می کند و امکان مبادله پیام در جستجوی محلی را فراهم می سازد. الگوریتم جهش ترکیبی قورباغه مزایای الگوریتم نمو ممتیک و بهینه سازی گروه ذرات (PSO) را ترکیب می کند. یکی از مسائل مشهور در زمینه کنترل پروژه، زمانبندی پروژه با محدودیت منابع و سایر محدودیتها می باشد که زمان بندی پروژه با در نظر گرفتن محدودیت منابع از جمله مسائل دارای پیشینه تحقیقاتی غنی است. مساله زمان بندی پروژه با منابع محدود در واقع کلی
    ترین مساله زمان بندی است. مسائل زمان بندی کارگاهی، جریان کارگاهی ، زمان بندی و سایر مسائل زمان بندی همگی زیر مجموعه ای از این مسئله به حساب می آیند. زمان بندی پروژه یکی از وظایف اصلی و فعالیت های اصلی در مدیریت پروژه است. وجود محدودیت منابع و همچنین روابط پیش نیازی بین فعالیت ها مسئله زمان بندی پروژه را امری دشوار می سازد. زمان بندی پروژه با در نظر گرفتن محدودیت منابع از جمله مسائل با ادبیات غنی در حوزه مسائل تحقیق در عملیات است.این مسئله توجه محققان را در سالهای اخیر بشدت بخود جلب کرده است و تاکنون با الگوریتم های مختلف حل شده است. در این مقاله به بررسی و عملکرد الگوریتم جهش قورباغه (SFLA) در حل مسائل زمانبندی پروژه با محدودیت منابع پایه پرداخته می شود که نتایج حاکی از عملکرد مناسب و قوی این الگوریتم فراابتکاری جدید می باشد.
    کلیدواژگان: RCPSP، SFLA، زمانبندی پروژه، الگوریتم فراابتکاری
  • ساناز رسولی *، کامران جمالی فیروزآبادی صفحات 113-134
    امروزه رضایت مشتریان در سازمان های خدماتی اهمیت قابل توجهی پیدا کرده اند و بهبود کیفیت خدمات به مشتریان از جمله شاخص ترین مزیت های رقابتی در شرکتهای بازرسی بین الملی می باشد. جهت شناسایی نقاط قوت و ضعف و زمینه های بهبود عملکرد در سازمان، نیازمند سیستمی مناسب جهت کسب امتیازات بیشتری از معیار مشتریان می باشیم. در این تحقیق به مدل مفهومی جدیدی به منظور کسب افزایش امتیاز مشتریان در مدل تعالی سازمانی EFQM پرداخته شده است. آنچه در این تحقیق بررسی می گردد این است که مدل DFDمفهومی مذکور با کدام معیارها و زیر معیارهای مربوط به مشتریان در مدل تعالی سازمانی EFQM بطور مستقیم و غیر مستقیم ارتباط دارد. اگر انتقال اطلاعات شرکتهای بازرسی بر اساس DFDمفهومی رسم شده باشد، در آن صورت امتیاز مربوط به مشتریان افزایش پیدا کرده و امتیاز کلی EFQMنیز برای آن شرکتها افزایش پیدا می کند. سپس با ارزیابی پاسخ های داده شده به پرسش های مطروحه توسط ارزیاب در فرم اظهارنامه تعالی سازمانی وضعیت سازمان با توجه به رفتار مورد انتظار در مدل تعالی سازمانی EFQM تشخیص داده می شود و چنانچه سوالات فرم اظهارنامه بر اسا س مشاهده مستندات پاسخ داده شود، با ارزیابی پاسخ سوالات و ارتباط موثر پاسخ ها می توان به میزان قابل توجهی به استقرار مدل مفهومی با توجه به بندهای مدل EFQM در شرکتهای بازرسی رسید. لذا نتیجه می گیریم که با پیاده سازی یک مدلDFD مفهومی امتیاز مربوط به مشتریانمان افزایش پیدا می کند.
    کلیدواژگان: مدل مفهومی، نمودار جریان داده(DFD)، مدل تعالی سازمانی EFQM، شرکتهای بازرسی، گواهی COI و IC
  • شکرالله خواجوی *، امید نجاتی صفحات 135-142
    هدف این پژوهش، رتبه بندی شاخص های متناسب با چهار معیار کارت امتیازی متوازن (BSC) یعنی مالی، مشتری، رشد و یادگیری و فرآیندهای داخلی از طریق بکارگیری رویکرد تحلیل سلسله مراتبی فازی (FAHP) برای کاستن رویکرد ذهنی و گزینشی افراد در ارزیابی عملکرد می باشد. روش پژوهش، از نظر هدف کاربردی بوده و ماهیتی توصیفی دارد که با بکارگیری ابزار پرسشنامه و روش پیمایشی داده های مورد نیاز را جمع آوری کرده است. جامعه آماری این پژوهش شامل مدیران و روسای بخش ها در شرکت توزیع برق یزد می باشد و از نمونه گیری به روش هدفمند استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان می دهد که معیار مشتری و رشد و یادگیری، به ترتیب دارای بیشترین وزن در بین معیارها می باشند. همچنین در اولویت بندی شاخص ها، شاخص های رضایت مشتری، رضایت سنجی کارکنان راندمان تولید و سود خالص در اولویت هستند.
    کلیدواژگان: رتبه بندی شاخص ها، کارت امتیازی متوازن (BSC)، تحلیل سلسله مراتب فازی (FAHP)
|
  • Navid Rafiei *, Mahtab Sherafati Pages 1-8
    The creation of solar panels can be a turning point in the use of clean energy. Environmental protection, non-polluting, and efficiency of solar panels cause that they have been one of the important and novel means of electrical power generation in many parts of the world. In this paper, a hierarchical data envelopment analysis process is applied to determine the most efficient location for the solar power sites under uncertainty environment. Finally, the proposed approach is conducted for a real case study and the best and the most effective location is chosen for solar power generation site.
    Keywords: Solar Energy, Location, Hierarchical Process, Data envelopment analysis
  • Kiarash Vazirizadeh, Hamidreza Izadbakhsh, Hamed Davari-Ardakani * Pages 9-28
    Heavy transportation plays a leading role in the construction and development of infrastructure of industries. Consequently, transportation of heavy, expensive equipment has drawn the attention of many organizations around the world. This paper proposes a multicriteria decision-making model to assess the performance of firms dealing with the logistics and transportation of heavy equipment. First, a number of evaluation criteria were determined by reviewing research works in this area, interviewing experts and using the Delphi method. Afterward, a panel of experts compared the evaluation criteria, and the Analytic Hierarchy Process (AHP) was used to determine the relative importance of the evaluation criteria. Then, Fuzzy Technique of Order Preference by Similarity to Ideal Solution (Fuzzy TOPSIS) was utilized to assess the performance of firms active in the area of heavy equipment transportation. Finally, the assessment procedure was conducted by ELimination Et Choice Translating Reality (ELECTRE). A case study of firms active in the heavy transportation within oil, gas and petrochemical industries in Iran was used to implement the proposed multicriteria framework. Results of both Fuzzy TOPSIS and ELECTRE methods showed that the A7 organization is the leading one in the transportation of heavy industrial equipment. In addition, both these methods provided a similar ranking of other organizations active in the transportation of heavy industrial equipment.
    Keywords: Heavy transportation, Delphi method, AHP, Fuzzy TOPSIS, Electre
  • Mohammad Samie Mohammadi, Mahdi Yousefi Nejad Attari * Pages 29-48
    Studying the Supply chain for products with the limited lifespan is important not only in the supply chain but also in production and distribution of food. One of these products is the Olive oil produced by the ETKA Company, whose production and distribution always have different challenges with regard to their limited life. Therefore, in this study, considering the current status of the supply chain of the supermarket stores in three levels of producer, storage, and distributor, a new model for determining the optimal distribution that leads to lower costs in the company is presented. Firstly, the three-level model was presented and described and then using the GAMS software and also the GA algorithm and by using the information received from the company, the optimum distribution of olive oil was determined. Based on the results obtained from the model’s solution, implementation of the model for the supermarket stores not only determines the optimal distribution but also leads to lower costs, which can be spent on investment in different sectors.
    Keywords: Supply Chain, of limited life products, Olive oil, ETKA's stores
  • Kazem Ravansetan, Hasanali Aghajani *, Abdolhamid Safaei Ghadikolaei, Mahmood Yahyazaheh Far Pages 49-62
    This research deals with the resilient supply chain of Iran Khodro Company. The aim of this study is determining strategies going to be able to prevent the occurrence of stops in the production line of Iran Khodro, or in case of stop, how production lines are restored in the minimum time to the state of pre-disruption or the most favorable condition. This study intends to introduce a comprehensive model of resilience in the Iran Khodro supply chain. In this study, all failure modes that have the potential to stop Iran Khodro production lines (12 failure modes) have been identified through the research literature and expert opinions. The population of this research includes managers and experts of logistics and planning departments of Sapco Company. In this research, FMEA technique has been used to determine resilience strategies in the supply chain before the occurrence of failures and also a new technique which named failure analysis after occurrence (FAAO) is used to determine resilience strategies in the supply chain after the occurrence of a failure. Also, the resilience model is approved by structural equation modeling and Amos software. 4 failure modes that have the highest risk priority number (RPN) have been selected by experts using FMEA technique and 21 strategies have been introduced in order to make resilient the supply chain of Iran Khodro to deal with these failure modes. Moreover, 6 strategies have been determined using FAAO technique in order to make resilient the supply chain toward failure.
    Keywords: Disruption, Iran khodro, Resilience, Strategy
  • Abbas Shoul, Saeid Sadeghi * Pages 63-80
    In today’s competitive and fast-moving marketplace, agile manufacturing is one of the strongest tools to respond to customer demands. Companies face the high environmental change due to the high level of competition for personalized products, reducing production time and high speed of emerging technologies. These organizations need to increase their agility in order to adapt business processes with rapid changes and survive in the competitive environment. In the current changeable situation, everyone found that the only competitive advantage of organizations in the future is that managers learn how to learn faster than their competitors and this is meaning of agility concept. Most of the experts state that the most successful organizations in the future will be those who are agiler. The main aim of this research is to present a model to identify contributing factors in agility of Fajr Jam gas refinery. The data were collected from managers and experts of Fajr Jam gas refinery. In order to analyze data Interpretive Structural Modeling (ISM) was used, and relations between criteria were identified. Then using MICMAC analysis the amount of influence and dependence of each criterion was obtained. The result of analyzing data indicate that “empowered and multi-skilled workers” criterion with the greatest leverage, ranked as the most influential criteria. Finally, some practical offers and strategies for managers are provided.
    Keywords: organizational agility, Interpretive Structural Modeling (ISM), Fajr Jam Gas Refinery
  • Behzad Ghasemi, Roghayeh Gharehpoor *, Niloofar Kavoli Haghighi Pages 81-96
    Nowadays, the variability of processes is the most important reason for increasing costs and reducing efficiency and product quality, and companies are always trying to remove it. The purpose of this research is to identify Critical Success Factors (CSFs) of reducing the variability of processes with Six Sigma approach in the dairy industry. The statistical population of this research is dairy companies that managers and experts of production and quality control units of these companies as the statistical analysis unit were selected. Initially, through an in-depth review of past studies, the effective components on reducing the variability of processes were determined and then using exploratory factor analysis technique, the CSFs of reducing the variability of processes with Six Sigma approach were identified. Finally, using Bartlett's test, equality of variance was tested for the identified CSFs. The obtained results showed that eight CSFs of reducing variability of processes with Six Sigma approach were identified in dairy industry, which include: "Managing variability of processes", "nature of project team", "nature of project", "engagement and commitment of senior management" "communication with Customers and Suppliers," "Cultural Change," "Employee Learning," "Data and Information Management." Also, the research results showed that the effect of each of the CSFs on the reduction of processes variability is different. The result of this research can be used by decision-makers and managers of manufacturing companies to improve processes and productivity.
    Keywords: Process Variability, Six Sigma, Critical Success Factors, Dairy Industry
  • Alireza Haji Akhondi *, Gholam Reza Tavakoli, Peyman Akhavan, Manouchehr Manteghi Pages 97-112
    Frog leaping algorithm combination (SFLA) is an algorithm based on memetic Meta-heuristic. Created in recent years by Eusuff and Lansey, SFLA algorithm works in a way that the frog groups search for food. The development of memetic algorithms for local search method is similar to the activities of a frog among subgroups. SFLA uses a combination of strategy and provides the ability to exchange messages in local search. Frog leaping algorithm combines the advantages of particle swarm optimization algorithm and memetic development (PSO). Since the resource-constrained project scheduling problem is the timing issue, scheduling issues in the construction sites and plants is highly considered. One of the main duties of the project scheduling and project management is to reduce the completion time. Because of the resource constraints and precedence relationships between activities, project scheduling problem is difficult. In this paper, the algorithm performance LeapFrog (SFLA) is applied to reduce the project scheduling problems with resource constraints. The findings prove the robust performance of the new meta-heuristic algorithm.
    Keywords: RCPSP, SFLA, project scheduling, Meta-heuristic Algorithm
  • Sanaz Rasouli *, Kamran Jamali Firouzabadi Pages 113-134
    Nowadays customer satisfaction in the service organizations has been found of considerable importance. In this regard, the most competitive index is the quality improvement of services to the customers in International inspection companies. To identify strengths & weakness points of these organizations for performance improvement, an appropriate system is needed to enable us for obtaining more concessions from the customers. Is this research new conceptual model of attaining more concessions from the customers in EFQM is studied. What in this research will be studied is “the DFD conceptual model is related to which customer based standards & criteria?” that if information transfer of inspection companies is diagramed on the basis of conceptual model, then concessions of points by the customers would be increased which lead to increase the total EFQM points of the companies. After that organizational excellence declaration forms which are filled by the customers would be evaluated by the assessor and desired behavior of organizational excellence would be recognized upon the answers to the questions in the mentioned form. If the questionnaire had been filled documentary, by evaluating answers & their efficient relation, establishing of EFQM conceptual model could be with high extent achievable. Therefore we can conclude that by implementing a DFD conceptual model, points by customers would be increased.
    Keywords: Model –DFD– Excellence EFQM Model_Inspection Companies – COI_IC Certificate
  • Shokraleh Khajavi *, Omid Nejati Pages 135-142
    The purpose of this study was to rank the indices of BSC (financial, customer, growth, learning, and internal processes) through using the Fuzzy Hierarchy Process (FAHP) approach in order to reduce the subjective and selective approach of individuals in performance evaluation. The research methodology is applied in terms of its purpose and the researchers have applied a descriptive approach in which the required data has collected by employing the questionnaire and survey. The statistical population of this research includes managers and heads of departments in Yazd Electric Distribution Company. Sampling was done using the purposeful method. The results show that the customer’s criteria and growth and learning have the highest weight among the criteria, respectively. Also, customer satisfaction indices, employee satisfaction, production efficiency and net profit are found significances in prioritizing indices.
    Keywords: Index Ranking, Balanced Scorecard (BSC), Fuzzy Hierarchy Process (FAHP)