فهرست مطالب

آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی - سال سیزدهم شماره 1 (پیاپی 49، بهار 1398)

فصلنامه آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی
سال سیزدهم شماره 1 (پیاپی 49، بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/02/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • زهره مستحصن، سید پژمان مرتضوی* صفحات 1-14
    سرطان پستان در سگ و گربه بعد از تومورهای پوستی، شایع ترین نوع سرطان می باشد. هرگونه اختلال در روند آپوپتوز سبب ایجاد و رشد سلول های سرطانی می شود. کاسپازهای 3 و 9 به عنوان کاسپازهای اجرایی و القاگر نقش مهمی در فرآیند آپوپتوز دارند. این مطالعه به منظور بررسی اثر عصاره گیاه زیرفون بر بیان ژن کاسپاز های 3 و 9 در رده سلول سرطانی غدد پستانی سگ انجام شد. سلول های سرطانی غدد پستانی سگ (cf41.mg) در مجاورت دوزهای 5، 10، 25، 50 و100 میکرومولار از عصاره زیرفون در محیط کشت به مدت 24، 48 و 72 ساعت پاساژ داده شدند. جهت بررسی میزان سلول های زنده پس از انجام پاساژ از روش MTT  (microculture tetrajolium test) استفاده شد. برای فهم مکانیسم های درگیر در القای مرگ سلولی در زمان های مذکور،RNA  استخراج و CDNA  سنتزشده و میزان بیان ژن کاسپاز های 3 و 9  با استفاده از پرایمرهای  مختص به آنها به روشreal time PCR   و RT-PCR مورد بررسی قرار گرفتند. فعالیت ضدسرطانی این عصاره پس از 48 ساعت و با دوز 25 میکرومولار بیشترین تاثیر را داشت. نتایج آزمونRT-PCR  حاکی از بیان ژن کاسپاز های 3 و 9 در نمونه های تیمارشده در زمان های 24، 48 و 72 ساعت بود. همچنین میزان بیان ژن کاسپاز 3 در دوزهای 10 و 100 میکرومولار و بیان کاسپاز 9 در دوز10 میکرومولار بیشتر از بقیه بود. نتایج حاصل از این مطالعه تایید کننده اثر مهاری عصاره  گیاه زیرفون بر تکثیر رده سلول های سرطانی غدد پستانی سگ (cf41.mg) می باشد.
    کلیدواژگان: عصاره گیاه زیرفون، کاسپاز 3، کاسپاز 9، سلول های سرطانی غدد پستانی سگ
  • فرزین جاوید، اسماعیل صفوی*، یوسف دوستار صفحات 15-25
    بیماری دیابت موجب سوء عملکرد دستگاه تناسلی، اختلال در اسپرماتوژنز و نیز کاهش تعداد اسپرم، تستوسترون سرم و حجم مایع سمینال می گردد. هدف از انجام مطالعه حاضر، بررسی اثر اولئوروپین بر تغییرات بافتی در غدد پروستات و سمینال وزیکول موش های صحرایی دیابتی شده، بود. بدین منظور، تعداد 30 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار در 3 گروه 10تایی درنظر گرفته شد که شامل گروه های کنترل، دیابتی شده و تیمار بودند. گروه تیمار پس از ایجاد دیابت بااسترپتوزوسین، اولئوروپین را با دز 500 میلی گرم بر کیلوگرم به مدت 28 روز از طریق گاواژ دریافت کرد. در پایان دوره، از گروه های مختلف نمونه های بافتی از غدد پروستات و سمینال وزیکول اخذ و پس از تهیه برش و رنگ آمیزی معمول هماتوکسیلین-ائوزین مورد بررسی قرارگرفتند. نتایج بررسی مورفولوژیکی بیانگر افزایش ترشحات، افزایش معنی دار قطر واحدهای ترشحی و کاهش معنی دار بافت همبند بینابینی در غدد پروستات و سمینال وزیکول در گروه تیمار در مقایسه با گروه دیابتی بود (05/0p<). نتایج هیستومورفومتری نیز نشانگر افزایش معنی دار ارتفاع اپیتلیوم و قطر توبول های پروستات و ارتفاع اپیتلیوم سمینال وزیکول در گروه تیمار نسبت به گروه دیابتی بود (05/0p<). هم چنین نسبت وزن غدد مورد مطالعه به وزن بدن در گروه تیمار در مقایسه با گروه دیابتی افزایش معنی داری داشت (05/0p<). این مطالعه نشان داد که تجویز اولئوروپین از تغییر ات بافتی ایجادشده توسط دیابت در غده پروستات و سمینال وزیکول موش صحرایی جلوگیری می کند.
    کلیدواژگان: اولئوروپین، پروستات، دیابت، سمینال وزیکول، موش صحرایی
  • فاطمه پورعلی، زهرا موسوی*، داور شاهسونی، محمد عزیز زاده صفحات 27-40
    با توجه به تجمع فلز سرب در بافت های خوراکی ماهی، امنیت و سلامت غذای انسان نیز تحت تاثیر قرار می گیرد. مطالعه حاضر به منظور مقایسه تجربی اثرات اسید آسکوربیک و تیامیندر جلوگیری از ضایعات بافتی ناشی از سرب در برخی بافت های ماهی کپور انجام شد. ماهیان به صورت تصادفی به 4 گروه 30تایی تقسیم شدند. گروه 1 به عنوان شاهد در نظر گرفته شد. گروه 2 استات سرب، گروه 3 و 4 علاوه بر سرب به ترتیب تیامین و اسید آسکوربیک نیز دریافت کردند. پس از کالبدگشایی، نمونه های بافتی از مغز، کبد و کلیه تهیه و برش های آماده شده، به روش هماتوکسیلین- ائوزین رنگ آمیزی شد. در مقایسه آماری ضایعات بافت مغز شامل پرخونی، ادم و تغییرات ایسکمیک در گروه 4 به صورت معنی داری کمتر از گروه های 2 و 3 بود. همچنین در کبد، پرخونی، هایپرپلازی کانون های ملانوماکروفاژ، تغییرات دژنراتیو و گنجیدگی های اسیدفست داخل هسته ای هپاتوسیت ها مشاهده گردید. شدت پرخونی در بافت کبد و تغییرات دژنراتیو هپاتوسیت ها در گروه 3 به صورت معنی داری کمتر از گروه 4بود. هیچ یک از شاخص های پاتولوژیک کلیه شامل پرخونی، خونریزی، گنجیدگی های اسیدفست داخل هسته ای، تورم و نکروز سلول های پوششی توبول ها و هایپرپلازی کانون های ملانوماکروفاژ، بین گروه های 3 و 4 تفاوت معنی داری نشان ندادند، اما در مقایسه برخی ضایعات این دو گروه با گروه 2، اختلاف معنی دار مشاهده گردید.بر پایه نتایج ذکر شده می توان نتیجه گیری نمود که اسید آسکوربیک و تیامین می توانند در پشیگیری و درمان مسمومیت با سرب به عنوان یک گزینه مناسب در ماهیان مطرح باشند.
    کلیدواژگان: سرب، تیامین، اسید آسکوربیک، ضایعات بافتی، ماهی کپور
  • بابک نریمانی، ناصر حقوقی راد*، پرویز شایان، صادق رهبری، کسری اسمعیل نیا صفحات 41-55
    عامل ایجادکننده بیماری تیلریوز در گاوها، انگل تک یاخته ای خونی داخل سلولی اجباری به نام تیلریا آنولاتا بوده که باعث کم خونی شدید، خیز شدید ریه ها و به خصوص در دام های غیربومی موجب مرگ سریع می شود.هدف این مطالعه، تعیین آلودگی گاومیش های بومی و ارتباط آن با عوامل محیطیدر چهار شهراستان آذربایجان غربی با روش های میکروسکوپی و مولکولی بود. به طور تصادفی 291 نمونه خون از گاومیش های منطقه از اسفند 1392 تا تیر 1393 جمع آوری گردید. روش های PCRمستقیم و PCRsemi-nested نیز برای ارزیابی DNAگونه های انگل تیلریا با استفاده از جفت پرایمرهای ویژه جزء 18S-rRNAمورد استفاده قرار گرفتند. در بررسی میکروسکوپی، حضور این انگل در 4 راس گاومیش (37/1 درصد از گاومیش های مورد آزمایش) تایید گردید. بررسی های مولکولی نیز نشان داد که نمونه های خون در 4 مورد از 291 راس گاومیش (37/1 درصد از موارد) به انگل تیلریا آنولاتا (Theileriaannulata) آلوده بودند.همچنین این مطالعه نشان داد که دو راس گاومیش ماده بالغ (68/0 درصد از گاومیش های مورد آزمایش) به طور هم زمان به گونه تیلریا اورینتالیس (Theileria orientalis) هم آلوده بوده اند. شیوع ظاهری و واقعی آلودگی گاومیش به تیلریا آنولاتادر روش مولکولی به ترتیب 37/1 و 1 درصد به دست آمد. شانس آلودگی به گونه هایتیلریا آنولاتا و تیلریا اورینتالیس برابر بود. شیوع مولکولی تیلریا آنولاتا در شهرهای ارومیه و سلماس به ترتیب 2/2 و 3/2 درصد بود که اختلاف معنی داری با هم داشتند (05/0p<). شیوع مولکولی تیلریا اورینتالیس در شهر ارومیه 2/2 درصد برآورد شد. این مطالعه برای اولین بار تایید کرد کهانگلتیلریا اورینتالیس در گاومیش های بومی شهر ارومیه ایران وجود دارد.
    کلیدواژگان: تیلریا اورینتالیس، گاومیش، آزمایش میکروسکوپی، تشخیص مولکولی، آذربایجان غربی
  • امیر علی گلزاری فرد*، روزعلی باتوانی، حمید امانلو صفحات 57-65
    آلودگی دستگاه تناسلی گاوهای شیری به دنبال زایمان از مشکلات عمده و زیان ده می باشد. از بین آنتی بیوتیک های مختلف، سفالوسپورین ها از مهم ترین و پرکاربردترین داروهای مورد استفاده در درمان عفونت های رحمی پس از زایش می باشند. در این مطالعه تاثیر تزریق سفتیوفور هیدروکلراید در گاوهای شیری پرخطر (دچار سخت زایی، جفت ماندگی و...) پس از زایمان و عملکرد آن در باروری آتی دام ها مورد ارزیابی قرار گرفت. تعداد 150 راس گاو شیری نژاد هلشتاین به عنوان گاوهای پرخطر و یا گروه تیمار (جفت مانده بالای 24 ساعت و سخت زایی) و تعداد 150 راس به عنوان گاوهای کنترل ولی مجددا پرخطر تقسیم بندی شدند. در گاوهای پرخطر گروه تیمار سفتیوفور هیدروکلراید به میزان mg/kg 2/2 وزن بدن به صورت زیرجلدی و به مدت 5 روز تزریق گردید و در دام های کنترل جفت مانده، درمان با اکسی توسین به مقدار 50 واحد به صورت داخل عضلانی پس از زایمان و با فاصله 8 ساعت با تکرار 3 تزریق و اکسی تتراسایکلین داخل رحمی mg/kg 10 و دام های دچار سخت زایی بدون درمان تا زمان تست پاکی رحم رها شدند. تزریق سفتیوفور هیدروکلراید منجر به کاهش عفونت های رحمی در گروه تیمار در مقایسه با گروه کنترل گردید (01/0p<). همچنین میانگین روزهای باز در گروه تیمار در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی داری کاهش پیدا کرد (05/0p<). فاصله زایمان تا اولین تلقیح پس از زایمان نیز در گروه تیمار بهبود یافت (01/0p<). نتایج به دست آمده نشان داد که پیشگیری از عفونت های رحمی یکی از ارکان اساسی کنترل باروری و سلامت رحم و سلامت گاو های شیری پس از زایمان می باشد. همچنین در گله های گاو شیری که بنابر هر دلیلی مشکلات زایش و پس از زایش را دارند، تزریق سفتیوفور هیدروکلراید 24 ساعت پس از زایش به مقدار mg/kg 2/2در دام های پرخطر می تواند منجر به بهبود باروری آتی دام ها گردد.
    کلیدواژگان: سفتیوفور هیدروکلراید، سختزایی، گاو شیری هلشتاین، جفت ماندگی، سلامت رحمی
  • مصطفی عبداللهی، حمیدرضا محمدی*، محمود احمدی همدانی، مرتضی عبداللهی، وحید شهبازی صفحات 67-75
    کاهش حرکات شیردان نقش مهمی در بیماری زایی برخی اختلالات شیردانی همچون نفخ شیردان ایفا می کند که درمان آن با داروهای صناعی عوارضی مانند اسهال و مقاومت آنتی بیوتیکی به همراه دارد و تجویز داروهای گیاهی راهکار مناسبی برای کاهش این عوارض جانبی است. لذا هدف این مطالعه بررسی اثر عصاره آبی میوه فلوس بر تخلیه شیردان بره های نوزاد بود. مطالعه حاضر روی 12 راس بره ماده 5 روزه نژاد سنگسری با میانگین وزن 4 کیلوگرم انجام گرفت. بره ها به ترتیب تحت 5 نوع درمان خوراکی شامل سالین نرمال (30 میلی لیتر)، اریترومایسین 400 میلی گرم، فلوس 700 میلی گرم بر کیلوگرم، فلوس 750 میلی گرم بر کیلوگرم و فلوس 800 میلی گرم بر کیلوگرم قرار گرفتند. از تست جذب استامینوفن برای ارزیابی سرعت تخلیه شیردان استفاده گردید. پس از ترسیم مدل رابطه غلظت استامینوفن پلاسما با زمان به روش رگرسیون، مشخص گردید که درمان با اریترومایسین و سه دوز مختلف عصاره آبی فلوس نسبت به درمان کنترل منفی (سالین نرمال) سبب افزایش معنی دار سرعت تخلیه شیردان گردیده است (05/0>p). هیچ گونه عارضه جانبی بالینی به دنبال تجویز اریترومایسین و فلوس در بره ها مشاهده نشد. این مطالعه نشان داد که عصاره آبی میوه فلوس اثر تحریکی بر تخلیه شیردان بره دارد اما به مطالعات بیشتری در زمینه اثر اجزای این گیاه بر تخلیه شیردان نیاز است.
    کلیدواژگان: میوه فلوس، شیردان، بره، عصاره آبی
  • عارف دلخوش، مسعود دل آشوب*، منصور خاکپور صفحات 77-90
    لیپوپلی ساکارید ها از عوامل آسیب رسان به جنین در طی مراحل رشد می باشند. تاخیر در رشد جنین ، مرگ داخل رحمی جنین، جذب جنینی و زایمان  زودرس، با استرس اکسیداتیو  ناشی از  لیپوپلی ساکارید ها مرتبط می باشد. در تحقیق حاضر اثر محافظتی ویتامین Aدر برابر صدمات جنینی ناشی از لیپوپلی ساکاریدها در موش صحرایی بررسی شد. در این مطالعه تجربی تعداد 48 سر موش صحرایی آبستن به 4 گروه تقسیم و در روزهای 15 تا 17 آبستنی، به موش های گروه های اول و دوم، مقدار 75 میکروگرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن از لیپوپلی ساکارید باکتری اشریشیاکولای به صورت داخل صفاقی تزریق شد. همچنین موش های گروه های دوم و سوم یک هفته قبل از تزریق لیپوپلی ساکارید، روزانه مقدار 100 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن، ویتامین A به صورت داخل عضلانی دریافت کردند. به موش هایگروه چهارم به عنوان شاهد ، برای مشابه سازی استرس تزریق، دارونما تزریق شد. در روز 18 تمامی موش ها آسان کشی شدند. تعداد جنین های زنده و مرده شمارش شده، سپس جنین های زنده وزن گردیده و طول تاج -کفل، متا کارپ، متاتارس، بندهای انگشتان دست و پا و جناغ اندازه گیری شد. همچنین در کبد مادر،کبد جنین و جفت، میزان مالونیل دی آلدئید و گلوتاتیون اندازه گیری شد. تجویز لیپوپلی ساکارید به طور معنی داری موجب افزایش تلفات جنینی، کاهش وزن جنین و طول تاج -کفل در جنین های زنده و کاهش استخوانی شدن اسکلت در متا کارپ، متاتارس، بندهای انگشتان دست و پا و جناغ شد (05/0p<). تجویز همزمان ویتامین A و لیپوپلی ساکارید موجب کاهش آسیب های ناشی از لیپوپلی ساکارید و بهبود صدمات مربوطه شد که نشان دهنده قدرت حفاظتی ویتامین Aدر برابر عوارض ناشی از لیپوپلی ساکارید ها در جنین می باشد.
    کلیدواژگان: ویتامین A، لیپوپلی ساکارید، اشریشیا کولای، آسیب جنینی، آنتی اکسیدان
  • الناز قربانی، داریوش آزادی خواه* صفحات 91-99
    شناسایی و بررسی های اپیدمیولوژیکی آلودگی های قارچی در مراکز تکثیر اهمیت زیادی در پیشگیریاز مرگ ومیر و ضررهای اقتصادی متعاقب آن دارد. در بررسی حاضر 5 مرکز تکثیر قزل آلای رنگین کمان در استان آذربایجان غربی مورد بررسی قرار گرفتند. نمونه گیری بر اساس جداول استاندارد سازمان دامپزشکی ایران صورت پذیرفت. کیفیت آب مراکز نیز مورد آزمایش قرار گرفت. برای کشت قارچ ها از محیط سابارو دکستروز آگار استفاده شد، سپس به روش مشاهده میکروسکوپی با بررسی اندام های تولیدمثلی قارچ ها، نوع آن ها شناسایی گردید. در بررسی حاضر از 5 مرکز تکثیر مورد مطالعه، 4 جنس مختلف از قارچ های ساپروفیتی  جدا گردید که به ترتیب عبارت بودند از: ساپرولیگنیا، پنی سلیوم، آسپرژیلوس و آچلیا. جنس های ساپرولیگنیا با 48/1±8/7 درصد بیشترین و آچلیا با 83/0±8/0 درصد کمترین موارد آلودگی را نشان دادند. طبق یافته های این مطالعه، مراکز تکثیر لارو ماهی قزل آلای رنگین کمان استان آذربایجان غربی از لحاظ آلودگی قارچی در وضعیت بهداشتی مطلوبی به سر نمی برند. با توجه به این که کیفیت آب مراکز تکثیر دارای کیفیت قابل قبول بود، آلودگی قارچی احتمالا در ارتباط با کیفیت آب نبوده است.
    کلیدواژگان: لارو ماهی قزل آلای رنگین کمان، قارچ، آذربایجان غربی
|
  • Z Mostahsan, P Mortazavi * Pages 1-14
    This study is for the effect of Tilia extract on gene expression of caspase 3 and caspase 9 in canine mammary gland cancer cell line. During this survey Tilia is extracted and has been farming and passage the mammary gland cancer cell line CF41.Mg. After that treating the cell lines in the 24 ,48 , 72 hours with dosage 5 ,10 , 25 ,50 , 100 mg/ml has been done from the essence of the Tilia. Regarding to the examining of the alive cells have been used through the MTT assay approach. For understanding of the involving mechanism to inspire the death of the cells in the referring period of time and RNA was extracted and cDNA was spread. The rate of explaining the genes cas3, cas9 through the use of the special primers in them whit RT-PCR and also qRT-PCR has been studied. According to the result activeness of the anti tumor of this extract after 48 hours whit dose of 25 mg/ml has been effective. More over , the conclusion of the examination of RT-PCR symptom of the description about the cas3,cas9 genes in treating sample among 24 ,48,72 hours . The consequences of this survey has verified and tells the effect of the control flavenoids on the extract of Tilia in reproduction of the cell lines CF41.Mg .
    Keywords: Extract of Tilia, caspase 3, caspase9 canine mammary gland cell line
  • Farzin Javid, Esmaeil Safavi *, S. Safavi, Yoosef Doustar Pages 15-25
    Diabetes cause malfunction in genital system such as disorder in spermatogenesis , decrease of sperm , serum testosterone , and seminal fluid amount .
    Method
    In this study , 30 male wistar rats divided into three groups of 10. First group was control , the second was diabetic and the third one was treatment .Treatment group became diabetic by using streptososin , and recieved oleoreupien for 28 dasys with dosage of 500mg per day by using gavage. In the end of testing period ,animals disected and samples of prostate and vesicular glands were obtained and propered for histological studies . Results and
    findings
    Morphological studies show increase in secration , diameter of secretory units ,thickness of muscular layer and dacrease in interstitial connective tissue in prostate and vesicular glands in treatment group in contrast with diabetic group. Changes of epithelium from columnar and cuboidal to spindle , were less than diabetic group. Histomorhology results show meaningful increase in epithelium's height and prostate tubules diameter also increase in muscular layer thickness and vesicular glands epithelium's height in treatment group in contrast by diabetic group.(P<0.05) Also it's revealed that in treatment group in contrast by diabetic group ,meaningful increase in ratio of weight of glands to body weight is clear.(P<0.05) In this study revealed that Oleoreupien's extract in diabetic male rats, decrease the rate of tissue disorders in prostate and vesicular glands. Also improve their functioin. Keywords : Oleoreupien , diabetes , prostate , vesicular glands , rat
    Keywords: Diabetes, Oleoreupien, Prostate, Rat, Seminal Vesicle
  • Fatemeh Pourali, Zahra Moosavi *, Davar Shahsavani, Mohammad Azizzadeh Pages 27-40
    Background and Purpose
    Due to the accumulation of lead metal in the fish's edible tissues, the safety and health of human food are also affected. This study was conducted to compare Ascorbic acid and Thiamine in prevention of tissue damages due to lead in some tissues of common carp (Cyprinus carpio).
    Materials and Methods
    Fish were divided randomly into 4 groups of 30 fish each. Group 1 considered as control group. Group 2 received lead acetate, group 3 and 4 respectively received thiamine and ascorbic acid in addition to lead. After necropsy, tissue specimens including brain, kidney and liver were prepared, and processed slides were stained with Hematoxylin-Eosin.
    Results
    Lesions in brain including hyperemia, edema and ischemic cell changes. Score of brain lesions were significantly lower than groups 2 and 3. In liver, hyperemia, hyperplasia of melano-macrophage centers, hepatocellular degeneration and intranuclear acid-fast inclusion bodies were observed. Severity of Hyperemia and degeneration in group 3 had a significant decreased in comparision to group 4. In the statistical comparison none of pathological indices in kidney including hyperemia, hemorrhage, intranuclear acid-fast inclusion bodies, necrotic changes, swelling of epithelial cells, hyperplasia of melano-macrophage centers, revealed significant difference between group 3 and 4 in kidney, but compared to group 2, some lesions in these groups, showed a significant difference.
    Conclusion
    Based on the results, it can be concluded that ascorbic acid and thiamin might have some protective and therapeutic effects on lead poisoning in fish species
    Keywords: Lead, Thiamine, Ascorbic acid, Histopathology, Common Carp
  • Babak Narimani, Nasser Hoghooghirad *, Parviz Shayan, Sadegh Rahbari, Kasra Esmaeil, Nia Pages 41-55
    The causative agent of theileriosis in cattle, is obligatory intracellular protozoa that is called T.annulata and result in severe anemia, severe pulmonary edema and in non-native animals rapid death.The present study was aimed to detect the current state of Theileria, in buffalo and their environmental factors associations in four great cities of West Azarbaijan province, Iran, using microscopic tests (Blood smear evaluation) and molecular assays. Randomly, 291 blood samples were collected from buffaloes in the region, during March to July 2014. Direct and Semi-nested PCR techniques were used to detect DNA of Theileria spp. using specific pair primer 18SrRNA. In microscopic assay method, presence of this parasite in four (1.37 %) buffalos was approved. The molecular assays revealed that in total buffalo samples 4 out of 291 animals (1.37%) were infected to T.annulata. Also the present study showed that two female buffaloes (0.68%) were simultaneously infected to T.annulata and T.orientalis. Apparent and real prevalences of infection of buffaloes to T.annulata in molecular method were 1.37 and 1 percent, respectively. The chance of infection to both T.annulata and T.orientalis were the same. Molecular prevalence of T.annulata in Urmia and Salmas were 2.2 and 2.3 respectively (P<0.05). Molecular prevalence of T. orientalis in Urmia was 2.2%. This study showed the first record of the buffalo infection with T.orientalis parasite in Iran.
    Keywords: Theileria orientalis, Buffalo, PCR, West Azarbayjan, Iran
  • Amir Ali Golzari Fard *, R.A. Batavani, H. Amanlou Pages 57-65
    Survey of ceftiofur hydrochloride on dairy cow uterine health that had been affected by placenta retention and dystocia had been done and also fertility rate of both group counted. A total of 300 dairy cow has been divided equally in two groups. All cows affected by dystocia and placenta retention randomly have assigned in two groups.in the treatment group ceftiofur hydrochloride injected 2.2mg/kg SC during 5 days and in the control group cows that had placenta retention oxytetracyclin injected intra uterus 24h after parturition and also oxytocin 50 IU before OTC has injected 2times every 8 h after parturition and cows that had dystocia in the control group did not receive anything. ceftiofur hydrochloride in the treatment group decreased rate of infections in comparison of control group significantly. (p<0.01)Also open days in the treatment group was lower than control group significantly. (p<0.05)First service rate was lower in the control group significantly. (p<0.01) The results had shown that preventing of uterine infection and metritis is inevitable part of dairy cow transitional period. ceftiofur hydrochloride injection as a preventing drug can be utilize in the farms that have dystocia and placenta retention abnormally before every control program for reducing these disorders.
    Keywords: Ceftiofur hydrochloride, Dystocia, Holstein dairy cow, Placenta retention, uterine health
  • Mostafa Abdollahi, Hamidreza Mohammadi *, Mahmood Ahmadi Hamedani, Morteza Abdollahi, Vahid Shahbazi Pages 67-75
    Abomasal hypomotility plays an important role in pathogenesis of some abomasal disorders such as abomasal bloat that there are same serious side effects associated with using synthetic drugs for its treatment, such as diarrhea and antibiotic resistance and for decreasing these side effects, administration of herbal medicine can be appropriate approach. Evaluating effect of Folus fruit aqueous extract on lamb,s abomasal emptying is goal of this study. This study was conducted on twelve five-day-olds Sangsari-female-lamb (average weight 4 kg). lambs received five oral treatments including salin (30ml), Eeythromycin (400 mg), Folus (700 mg/kg), Folus (750 mg/kg) and Folus (800 mg/kg), respectively Acetaminophen absorption test was used to evaluating the rate of abomasal emptying. After drawing relational model between plasma Acetaminophen concentration and time with regression method showed that treating with erythromycin and three different doses of aqueous extract of Folus fruit (700, 750, 800 mg/kg) increased the rate of abomasal emptying in comparison to the negative control, significantly (P<0.05). No clinical side effects were observed following the administration of erythromycin and Folus in lambs. This study showed that aqueous extract of Folus fruit has a stimulatory effect on lamb's abomasal emptying but more studies are needed on the effect of this plant components on abomasal emptying.
    Keywords: Folus, Cassia fistula, abomasum, lamb, Spectrophotometry
  • Aref Delkhosh, Masoud Delashoub *, M. Khakpour Pages 77-90
    Lipopolysaccharide (LPS) is an important factor that induces adverse developmental outcome. They include intrauterine growth retardation (IUGR), intrauterine fetal death (IUFD), embryonic resorption, and preterm delivery in rodents, and were related LPS-induced oxidative stress. In this study, 48 pregnant female rats were divided into 4 groups and injected intraperitoneally from lipopolysaccharide to 15 and 17 days pregnant, respectively, to the first and second groups of 75 micrograms per kg body weight. The second and third groups received 100 mg / kg vitamin A intramuscularly a week before injection of lipopolysaccharide. The fourth group was the control group and placebo was injected to simulate injection stress. On the 18th day, all the rats were euthanized. The number of live fetuses, dead fetuses, and resorption sites was counted. Live fetuses in each litter were weighted. Crown-rump and tail lengths examined and skeletal development was evaluated. In addition, maternal liver, placenta, and fetal liver samples were excised for measurement of MDA and GSH contents. Results show administration of LPS significantly increase fetal mortality, decrease fetal weight and crown-rump and tail lengths of live fetuses and retarded skeletal ossification in caudal vertebrae, anterior and posterior phalanges and supraoccipital bone. Our study showed that co-treatment of vitamin A and LPS could decrease defects of LPS and improve injuries.
    Keywords: Vitamin A, lipopolysaccharides, fetal injury, Antioxidant
  • Elnaz Ghorbani, Dariush Azadikhah * Pages 91-99
    Identification and epidemiological survey of fungal infections at the hatcheries has great importance for prophylaxis of high mortalities and subsequence economic lost. In this survey, 5 rainbow trout hatcheries in the West Azarbaijan were investigated. Sample collection had done according to sampling tables suggested by Veterinary Organization of Iran. Water quality of hatcheries investigated as well. SDA) Sabouraud dextrose agar (medium used for fungal culture and identification of fungal type had done based on microscopic examination of fungi reproductive organs. In our survey 5 hatcheries had fungal infection of 4 families as follow: Saprolegnia sp., penicillium sp., Aspergillus sp. and Achyla sp. .Genus Saprolegnia with (7.8±1.48) infection rate had highest prevalence and Achyla (0.8±0.83) had lowest prevalence. Water quality of hatcheries was at acceptable conditions and fungal affection is probably irrelevant to the water quality. According to result of our study, hatcheries of West Azerbaijan province are at worse sanitary and fungal infection conditions.
    Keywords: Rainbow trout larva, fungi, West Azerbaijan