فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی سبزوار - سال بیست و هفتم شماره 4 (پیاپی 111، مهر و آبان 1399)

مجله دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
سال بیست و هفتم شماره 4 (پیاپی 111، مهر و آبان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/10/10
  • تعداد عناوین: 14
|
  • سعیده آذرآیین*، روشنک خدابخش، زهره خسروی، مسعود فضیلت پور صفحات 493-501
    زمینه و هدف

     سطح فعالیت سیستم های مغزی رفتاری با طیف وسیعی از اختلال های هیجانی، از جمله اضطراب و افسردگی مرتبط است. هدف مطالعه حاضر، مقایسه سیستم های مغزی رفتاری در افراد مبتلا به اضطراب، افراد مبتلا به افسردگی و افراد سالم بود.

    مواد و روش ها 

    این پژوهش، یک مطالعه مقطعی بود. 45 فرد مبتلا به اضطراب (نمره متوسط به بالا در پرسش نامه اضطراب و نمره کم در پرسش نامه افسردگی بک) و 45 فرد مبتلا به افسردگی (نمره متوسط به بالا در پرسش نامه افسردگی و نمره کم در پرسش نامه اضطراب بک) که به مراکز خصوصی و دولتی سلامت شهر جیرفت مراجعه کرده بودند از طریق نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و با 45 فرد سالم (نمره پایین در پرسش نامه های اضطراب و افسردگی بک) براساس متغیرهای سن و جنسیت همتا شدند. بعد از جلب رضایت آگاهانه، شرکت کنندگان به پرسش نامه های افسردگی بک، اضطراب بک و پنج عاملی جکسون، پاسخ دادند و براساس نمره پرسش نامه ها، در گروه های مورد نظر قرار گرفتند. داده ها با استفاده از نرم افزار spss21 از طریق آزمون تحلیل واریانس یک راهه، تحلیل شد.

    یافته ها

    تحلیل داده ها نشان داد که بین گروه ها در سیستم های بازداری رفتاری، جنگ، گریز و وقفه، تفاوت های معناداری وجود دارد. همچنین تفاوت گروه ها در سیستم فعال ساز رفتاری، معنادار نبود.

    نتیجه گیری

     با توجه به متفاوت بودن عملکرد سیستم های مغزی رفتاری افراد مبتلا به اضطراب و افراد مبتلا به افسردگی با افراد سالم، شاید این تیوری به توضیح سبب شناسی اضطراب و افسردگی کمک کند.

    کلیدواژگان: سیستم های مغزی رفتاری، افسردگی، اضطراب، افراد سالم
  • سیما قزلباش، مریم خسروی* صفحات 503-511
    زمینه و هدف

    داروهای ضدالتهاب غیراسترو،یدی، یک گروه خوددرمانی گسترده بین اقشار مختلا جوامع از جمله دانشجویان هستند. هدف از مطالعه حاضر، تعیین میزان مصرف خودسرانه داروهای ضدالتهاب غیراسترو،یدی در دانشجویان دانشگاه های شهر خلخال در سال 1992 بود.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر، یک مطالعه توصیفی- تحلیلی بود که با استفاده از رون نمونه گیری مرحله ای تصادیی شده بر 400 دانشجوی مشلول به تحصیل در دانشگاه های علوم پزشکی، آزاد و پیام نور شهر خلخال صورت گرفت. داده ها از طریق یرم اطلاعات یردی و پرسشنامه مصرف خودسرانه دارو، جمع آوری شد و با استفاده از روشهای آمار توصیفی و استنباطی (کای اسکوئر) و در سطح معنیداری 005/0<P با استفاده از نرمایزار آماری spss نسخه 10 تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها 

    میزان مصرف خودسرانه NSAIDها بین دانشجویان مورد مطالعه 2/79 درصد بود. بیشترین داروهای مورد استفاده، ژلوفن (7/44 درصد) و ایبوپروین (44 درصد) بودند. دیس منوره (7/42 درصد) و سردرد (0/46 درصد) بیشترین علل مصرف خودسرانه را به خود اختصاص میدادند. بیش از نیمی از دانشجویان مورد مطالعه، بدون الگوی مشخصی این داروها را استفاده میکردند و طبق نتایج به دست آمده 2/90 درصد آنان، خوددرمانی را با نظر خودشان انجام میدادند. 6/47 درصد دانشجویان مورد مطالعه با داروهای گیاهی و فواید آنها آشنا بودند و 9/99 درصد از ایراد، با استفاده از داروهای گیاهی به جای داروهای شیمیایی موافق بودند.

    نتیجه گیری

    یافته های این مطالعه، میزان مصرف خودسرانه داروهای ضدالتهاب غیراستروییدی در دانشجویان مورد مطالعه را بالا نشان داد. با توجه به عوارض ناشی از این پدیده، پیشنهاد میشود آموزش دانشجویان با اهداف اصلاح رفتارهای مرتبب با مصرف دارو و تخفیا عوارض ناشی از مصارف خودسرانه و بی رویه آن، بیش از پیش مورد توجه مسئولین قرار گیرد.

    کلیدواژگان: داروهای ضد التهاب غیر استروییدی، مصرف خودسرانه، دانشجو
  • محمدحسین ساقی، رضا ملایجردی، صدیقه رستاقی، ایوب رستگار*، حسین رضایی صفحات 513-519
    زمینه و هدف

     مصرف سموم شیمیایی روی محصولات کشاورزی در ایران در سال های اخیر رایج شده است که می تواند بر کیفیت نهایی مواد غذایی، تاثیر منفی داشته باشد. هدف این مطالعه، بررسی میزان آگاهی، نگرش و عملکرد کشاورزان شهرستان جوین و درباره جنبه های بهداشت محیطی استفاده از آفت کش ها در سال 1396 می باشد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه از نوع بررسی توصیفی- مقطعی است و جامعه مورد مطالعه، کشاورزان شهرستان جوین استان خراسان رضوی هستند. حجم نمونه انتخاب شده 100 نفر از کشاورزان شهرستان جوین است که به روش تصادفی ساده انتخاب شده اند. ابزار جمع آوری اطلاعات در این پژوهش، پرسشنامه استانداردآگاهی و نگرش می باشد و تجزیه و تحلیل داده ها با آمار توصیفی و آنالیز پیرسون و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 20 انجام شده است.

    یافته ها 

    میانگین نمره شرکت کنندگان در مطالعه برای آگاهی، نگرش و عملکرد کشاورزان در رابطه با موارد بهداشتی و رعایت اصول ایمنی در حین سمپاشی اند 43/12 به دست آمد که قابل قبول می باشد اما میانگین نمرات برای میزان عملکرد نمره قابل قبولی نمی باشد (46/5). همچنین آنالیز پیرسون داده ها نشان داد که بین آگاهی و نگرش کشاورزان، رابطه معنی داری وجود دارد p-Value>0.05)).

    نتیجه گیری 

    عملکرد کشاورزان مورد مطالعه در خصوص استفاده از سموم و اثرات آنها مناسب و قابل قبول نمی باشد که این امر، ضرورت آموزش علمی و عملی کشاورزان را آشکار می سازد تا با اجرایی شدن این آموزش ها شاهد کاهش مقدار سم مصرفی و در نتیجه، کاهش آلودگی محیط زیست توسط کشاورزان باشیم.

    کلیدواژگان: آفت کش ها&quot، :، کشاورزی&quot، آگاهی&quot، نگرش &quot، عملکرد
  • فرزانه رحیمی*، شادی گلی صفحات 521-531
    زمینه

    عفونت های نوظهور، تاثیر بسیاری بر سلامتی مادران باردار و جنین آنها دارد. با توجه به اهمیت ابتلا به این ویروس در دوره بارداری و با توجه به نوظهور بودن این ویروس و محدود بودن مطالعات در زمینه پیامدهای ابتلا به این بیماری در دوره بارداری، این مطالعه مروری با هدف جمع بندی مطالعات گزارش شده در زمینه ابتلا به covid-19 در بارداری و زایمان انجام شده است.

    روش کار

    در این مطالعه مروری، از تمامی مطالعات انجام شده به زبان انگلیسی در زمینه covd-19 در بارداری و زایمان از سال 2019 تا مارس 2020، در پایگاه های اطلاعاتیScopus  ، Google Scholar, Pubmed ، Science Direct،  Cochrane و از کلیدواژه های covid-19, sars-cov-2 ,coronavirus-2019, 2019-ncov, pregnancy,  deliveryا استفاده شده است.

    یافته ها

    در این مطالعات، در مجموع به بررسی 103 مادر باردار مبتلا به covid-19 و پیامد مادری و نوزادی آنها و میزان ابتلای نوزادان مادران مبتلا به covid-19 پرداخته اند. اکثر مطالعات گزارش شده در شهرهای مختلف کشور چین بوده است. در مقالات بررسی شده، مادران باردار مبتلا، بررسی شدند.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های گزارش شده، تا کنون انتقال عمودی مادر به جنین گزارش نشده است و پیامد مادری و نوزادی در تمامی مطالعات خوب گزارش شده، تمامی نمونه های مایع آمنیوتیک، جفت، شیر مادران و نمونه ترشحات واژینال بر اساس مطالعات انجام شده از نظر COVID-19 منفی بودند و هیچ مورد از مرگ مادر (تا زمان انجام این مطالعه) گزارش نشده است. در حال حاضر، با توجه به نبود درمان و واکسن موثر، بهترین راه مقابله با این بیماری، اجتناب از آلودگی و جلوگیری از انتشار آن از طریق اقدامات محافظتی و بهداشت شخصی می باشد.

    کلیدواژگان: کرونا ویروس جدید، بارداری، زایمان
  • حمید یزد آذر، نصرت الله هدایت پور*، مهتا سردرودیان صفحات 533-540
    زمینه و هدف

     تقویت انتخابی عضلات سینرژیک چهارسر ران، اهمیت بسزایی در بهبود عملکرد این عضله و به ویژه در پیشگیری از سندرم کشککی رانی دارد. بنابراین هدف تحقیق حاضر، بررسی الگوی فعالیت عضلات پهن داخلی و پهن خارجی در پاسخ به شیوه انقباضی درون گرا با شدت زیربیشینه و انقباض برون گرا با شدت فوق بیشینه بود.

    مواد و روش ها

    12 دانشجوی پسر 2±21سال، قد 12±173 سانتی متر و وزن 8±71 کیلوگرم، بصورت تصادفی در دانشگاه بجنورد انتخاب شدند. فعالیت عضلات چهار سر ران در حین انقباض با شدت های مختلف، با استفاده از دستگاه الکترومیوگرافی ثبت گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون آماری تحلیل واریانس چند متغیره و آزمون تعقیبی توکی در سطح معنی داری05/0  p<انجام گردید.

    یافته ها 

    میزان فعالیت الکترومیوگرافی عضلات با افزایش بار کار در انقباض برون گرا، به طور معنی داری نسبت به انقباض درون گرا افزایش می یابد که احتمالا بیانگر این موضوع می تواند باشد که تمرینات مقاومتی فزاینده با استفاده از انقباض فوق بیشینه برون گرا موثرتر از انقباض زیربیشینه درون گرا برای ایجاد پاسخ های عصبی عضلانی هستند.

    نتیجه گیری 

    یک اثر متقابل معنی دار بین نوع عضله و شدت انقباض برای فعالیت الکترومیوگرافی عضلات وجود دارد؛ به طوری که در شدت زیربیشینه، میزان فعالیت الکترومیوگرافی پهن داخلی نسبت به پهن خارجی به طور معنی داری بیشتر بود ولی در شدت فوق بیشینه، چنین تفاوت معنی داری مشاهده نشد که می تواند بیانگر امکان تقویت انتخابی عضله پهن داخلی در شدت زیربیشینه باشد که برای پیشگیری از سندرم کشککی رانی، از اهمیت بسزایی برخوردار است.

    کلیدواژگان: شدت انقباض، انقباض برون گرا، انقباض درون گرا، چهارسرران
  • محبوبه علی پور، رها صالح آبادی، رحیم اکرمی، جواد گنجلو* صفحات 541-547
    زمینه و هدف

     با توجه به افزایش جمعیت سالمندان در کشورهای در حال توسعه از جمله ایران و نقش سرمایه اجتماعی و سالمندی موفق در زندگی سالمندان، این پژوهش با هدف ارتباط سرمایه اجتماعی و سالمندی موفق در جامعه سالمندان انجام شد.

    مواد و روش ها 

    مطالعه حاضر، توصیفی- تحلیلی به صورت مقطعی بود که برای این منظور، تعداد 402 سالمند، به صورت تصادفی از 6 مرکز بهداشت از سطح شهر سبزوار، 2 سرای سالمند و 3 کانون بازنشستگان(علوم پزشکی، آموزش و پرورش، تامین اجتماعی) در سال 98-1397 به عنوان جامعه پژوهش با روش نمونه گیری طبقه ای، انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات، از پرسشنامه های اطلاعات دموگرافیک سالمند، سرمایه اجتماعی اونیکس و بولن، سالمندی موفق و وضعیت شناختی سالمند (AMT) استفاده شد. اطلاعات به دست آمده، با استفاده از نرم افزار SPSS-22 و به کارگیری آزمون های همبستگی پیرسون، آزمون کانونی و رگرسیون چندمتغیره داده ها تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    میانگین و انحراف معیار سنی واحدهای پژوهش 8  ± 8/68 سال بود. نمره سرمایه اجتماعی با نمره سالمندی موفق، همبستگی داشت که میزان این ارتباط، مثبت و متوسط بود (662/0 = r). نزدیک به 30 درصد از تغییرات در نمرات سالمندی موفق، به عنوان متغیر وابسته تحت تاثیر متغیرهای سرمایه اجتماعی و شرایط تاهل، زندگی با بستگان، اشتغال و سطح تحصیلات قرار داشت (29/0 =r2 ).

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه، مبنی بر تایید توان پیشگویی و تاثیر سرمایه اجتماعی بر شاخص سالمندی موفق سالمندان در جامعه، تامل برانگیز است. سرمایه اجتماعی، به عنوان متغیر مستقل، سالمندی موفق را به عنوان متغیری وابسته، تحت تاثیر قابل توجهی قرار می دهد؛ به عبارت دیگر، سرمایه اجتماعی از توان پیشگویی سالمندی موفق نیز برخوردار است. این ارتباط در برخی از ابعاد؛ شامل سلامت جسمی، سلامت روانی، عملکرد جسمی و وضعیت شناختی قابل توجه تر بود؛ از این رو این یافته ها می تواند راهنمای خوبی برای تمرکز پژوهش های بعدی و در نهایت، مداخلات مسیولین و متخصصان امر، برای نیل به اهداف سالمندی موفق باشد.

    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، سالمندی موفق، سالمند
  • اکبر صفی پور افشار*، فاطمه سعید نعمتی پور صفحات 549-558
    زمینه و هدف

     سنتز سبز با استفاده از عصاره های گیاهی، روشی ساده و کم هزینه، به منظور تولید نانو ذرات نقره به شمار می رود. همچنین، یافتن تاثیرات درمانی جدید برای نانوذرات نقره، از زمینه های جذاب در تحقیقات سرطان محسوب می شود. در مطالعه حاضر، سنتز نانوذرات نقره با استفاده از عصاره آبی برگ گیاه زرشک انجام شد. همچنین تاثیر نانوذرات سنتز شده بر درصد زنده مانی و میزان بیان ژن اورنیتین دکربوکسیلاز (ODC1) در رده سلول سرطانی پستان انسان(MDA-MB-231)  مطالعه شد.

    مواد و روش ها 

    آنالیز نانوذرات سنتز شده توسط طیف سنجی ماوراء بنفش و میکروسکوپ الکترونی عبوری انجام شد. سلول های سرطانی، پس از کشت، تحت تیمار غلظت های مختلف نانوذرات سنتز شده قرار گرفتند. درصد زنده مانی سلول ها از طریق سنجش MTT و آنالیز کمی بیان ژن ODC1 با استفاده از تکنیک  Real Time - PCR انجام پذیرفت.

    یافته ها

    تصاویر میکروسکوپ الکترونی نشان داد که نانوذرات کروی نقره با میانگین اندازه های 16 نانومتر سنتز شده است. سمیت سلولی نانوذرات نقره سنتزی با افزایش غلظت و زمان، بیشتر شد. میانگین IC50  محاسبه شده، برابر 48/16 میکروگرم در میلی لیتر است. به علاوه، نانوذرات، میزان بیان ژن ODC1 را حدود 4 برابر در غلظت 20 میکروگرم بر میلی لیتر در مقایسه با نمونه کنترل، کاهش دادند.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد نانوذرات نقره سنتز شده به روش سبز، با رهاسازی تدریجی یون های نقره در محیط اسیدی سلول های سرطانی و ایجاد رادیکال های اکسیژن و همچنین کاهش بیان ژن ODC1 سبب کاهش درصد زنده مانی سلول های سرطانی شده اند.

    کلیدواژگان: اورنیتین دکربوکسیلاز، زرشک، سنتز سبز، سمیت سلولی، نانوذرات نقره
  • مهشید طاهرزاده، ماه گل توکلی* صفحات 559-567
    زمینه و هدف

     لوپوس اریتماتوی سیستمیک، یک بیماری خودایمن مزمن با علت شناسی ناشناخته می باشد. این بیماری، ارگان های متعددی؛ از جمله سیستم اعصاب مرکزی را درگیر می کند. هدف پژوهش حاضر، بررسی وضعیت نیم رخ حافظه (فعال، دیداری و شنیداری) در افراد مبتلا به لوپوس اریتماتوی سیستمیک و افراد سالم بود.

    مواد و روش ها

    بدین منظور 30 بیمار مبتلا به لوپوس اریتماتوی سیستمیک و 30 فرد سالم به روش نمونه گیری در دسترس به عنوان نمونه انتخاب شدند. این افراد با استفاده از آزمون توالی حروف- ارقام، آزمون یادگیری کلامی- شنیداری ری (RAVLT) و آزمون حافظه دیداری (زیرمقیاس حافظه وکسلر III) ارزیابی شدند. داده های حاصل، با استفاده از تحلیل واریانس یک متغیره، چندمتغیره و آزمون یو- مان ویتنی تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد که نمرات حافظه فعال در بین دو گروه، معنادار بود (005/0>p). بین دو گروه در حافظه دیداری فوری و حافظه شنیداری فوری، تفاوت معناداری وجود ندارد. در حافظه دیداری تاخیری (یادآوری و بازشناسی) (02/0<p) و حافظه شنیداری تاخیری (یادآوری و بازشناسی) (04/0<p) تفاوت معنادار وجود دارد.

    نتیجه گیری 

    حافظه بیماران مبتلا به لوپوس اریتماتوی سیستمیک به ویژه در ابعاد حافظه فعال، دیداری و شنیداری تحت تاثیر آسیب های نورولوژیک مرتبط با این بیماری قرار می گیردکه نیاز به ارزیابی های نوروپسیکولوژیک زودهنگام و برنامه های توانبخشی مرتبط را جدی تر می کند.

    کلیدواژگان: لوپوس اریتماتوی سیستمیک، حافظه، آزمون های عصب روانشناختی
  • محمود پرهام، سجاد رضوان، فاطمه امیرکانیان*، اکرم براتی، محمدحسن نیکخواه صفحات 569-576
    زمینه و هدف

     سندرم متابولیک، یک عامل خطر برای زوال عقل و درجات مختلف اختلال شناختی شناخته می شود. هدف از مطالعه حاضر، بررسی مقایسه ای ارزش تشخیصی آزمون شناختی مونترال وآزمون بررسی وضعیت ذهنی کوتاه شده در ارزیابی و غربالگری آسیب های شناختی بیماران مبتلا به سندرم متابولیک می باشد.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر، به روش توصیفی- تحلیلی بر روی 107 بیمار مبتلا به سندرم متابولیک انجام گرفت. آسیب شناختی توسط آزمون شناختی مونترال (MoCA) و آزمون بررسی وضعیت ذهنی کوتاه (MMSE) بررسی شد.

    یافته ها 

    میانگین نمره آزمون های MMSE و MoCa به ترتیب، 66/2±28/23 و 93/2±06/22 بود. 84 بیمار (%5/78) تست MoCA مختل (اختلال شناختی) داشتند. براساس تست MMSE، 66 بیمار (%68/61) مبتلا به اختلال شناختی بودند. حساسیت (Sensitivity) و ویژگی (Specificity) تست MMSE به ترتیب 81/73 درصد و 61/82 درصد بود.  تست تشخیصی MMSE با سن (000/0=p، 459/0- =CC (ضریب همبستگی))، BMI (000/0=p،338/0- CC=)، FBS  (000/0=p، 51/0-CC=)، سطح تری گلیسرید (TG) (000/0=p، 56/0- =CC) و HDL (000/0=p، 54/0-CC=) همبستگی معنادار داشت.

    نتیجه گیری

    ابتلا به درجات مختلف اختلال شناختی در بیماران با سندرم متابولیک قابل توجه است و به نظر می رسد که مارکرهای سندرم متابولیک مانند قند خون ناشتا، سطح تری گلیسرید و HDL و LDL با اختلال شناختی در این بیماران مرتبط است. تست تشخیصی شناختی MMSE، ارزیابی اختلال شناختی در بیماران با سندرم متابولیک دارای حساسیت و اختصاصیت مطلوب است. با این حال، به علت کمبود مطالعات در این زمینه، انجام مطالعات بیشتر در آینده در راستای حصول نتیجه گیری جامع تر، توصیه می گردد.

    کلیدواژگان: سندرم متابولیک، اختلال شناختی، MoCA، MMSE
  • مصطفی راد، مجتبی راد* صفحات 577-584
    زمینه و هدف

     موقعیت های اضطرابی، یادگیری دانش را تحت تاثیر قرار می دهد. علت بسیاری از مشکلات جسمی و روانی می تواند اضطراب باشد. مطالعه کیفی در مورد عوامل اضطراب آور مرتبط با استاد انجام نشده است؛ لذا هدف از این مطالعه، تبیین تجارب دانشجویان در مورد اضطراب امتحان و عوامل اضطراب آور مرتبط با استاد می باشد.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر، یک مطالعه تحلیل محتوای کیفی بود که روی 25 نفر از دانشجویان محصل در دانشگاه علوم پزشکی سبزوار که تجربه حداقل دو ترم تحصیل را داشتند و در امتحان پایان ترم شرکت کرده بودند در سال 1395انجام شد. روش نمونه گیری مبتنی بر هدف بود. داده ها با استفاده از مصاحبه فردی به صورت نیمه ساختاریافته و با حضور در عرصه جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با روش آنالیز محتوا به روش متعارف انجام گردید.

    یافته ها

    5 طبقه اصلی و 14 زیرطبقه حاصل شد که طبقات اصلی شامل عواقب و عوارض اضطراب امتحان، نحوه تدریس و ارزشیابی استاد، نحوه تعامل با استاد و دانشجویان دیگر، خودمدیریتی در یادگیری و کنترل اضطراب، نقش حمایتی استاد در جلسه امتحان از داده ها استخراج شد.

    نتیجه گیری

    روش هایی مانند تن آرامی و توسل، شناخت بیشتر استادان، استفاده استادان جوان از تجربه استادان باتجربه، روش های نوین آموزشی، مشخص کردن منابع کافی و طراحی سوال از همان منابع، حضور در جلسه امتحان از اول تا آخر ساعت امتحانی، پخش نمره کلاسی در طول ترم از جمله عواملی است که می تواند باعث کاهش اضطراب امتحان گردد.

    کلیدواژگان: اضطراب امتحان، دانشجو، علوم پزشکی، تحقیق کیفی
  • بهنام مسعودیان*، اکبر اعظمیان جزی، محمد فرامرزی، اردشیر طالبی صفحات 585-591
    زمینه و هدف 

     تمرینات ورزشی با تغییر غلظت فاکتورهای رشدی و گیرنده های آن، ممکن است تاثیرات مفیدی بر عضله قلبی داشته باشند و بروز نارسایی قلبی را کاهش دهند. از این رو هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر هشت هفته تمرین مقاومتی بر ActRIIB میوکارد بطن چپ و سطوح پلاسمایی GDF11 و GDF8 در موش های صحرایی نر پیر بود.

    مواد و روش ها

    تعداد 14 سر موش صحرایی نر پیر با محدوده سنی24 تا 27 ماه پس از طی دوره آشناسازی، به صورت تصادفی به دو گروه کنترل (هفت سر) و تمرین (هفت سر) تقسیم شدند. تمرین مقاومتی، شامل هشت هفته و هفته ای پنج جلسه صعود از یک نردبان یک متری بود. GDF11 و GDF8 سرم به روش الایزا و ActRIIB بافت بطن چپ به روش IHC اندازه گیری شد. داده های به دست آمده از آزمون  tمستقل، در سطح معناداری کمتر از 05/0 با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    مقایسه بین گروهی، اختلاف معناداری، در بین گروه های تمرین و کنترل در متغیرهای GDF11 (001/0≥p)، GDF8/GDF11 (001/0≥p)، GDF8 (027/0≥p) و وزن قلب (031/0≥p) نشان داد اما اختلاف معناداری در ActRIIβ میوکارد مشاهده نشد (05/0<p).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد تمرینات مقاومتی با اثرات مطلوب بر عوامل رشدی در هایپرتروفی فیزیولوژیک قلبی سالمندان موثر است. از این رو از این تمرینات می توان در راستای کاهش بروز نارسایی قلبی بهره برد. با این حال، باید مطالعات بیشتری در این زمینه انجام شود.

    کلیدواژگان: تمرینات مقاومتی، موش های صحرایی نر پیر، ActRIIβ، GDF11، GDF8
  • رضا مقدسی، احمدعلی معاضدی*، زهره قطب الدین، محمدرضا آخوند صفحات 593-603
    زمینه و هدف

     صرع، نوعی بیماری مزمن و چندعاملی همراه با تشنج های ناگهانی تکراری است. کاربامازپین، معمول ترین دارو برای درمان صرع می باشد. امروزه، استفاده از LFS نیز، به عنوان درمان جایگزین، در بیماران مقاوم به دارو مورد توجه می باشد؛ لذا در این کار تحقیقاتی، به مقایسه اثر LFS و کاربامازپین، طی صرع زایی هیپوکامپ پشتی با روش کیندلینگ الکتریکی، بر شاخص های تشنجی در موش صحرایی نر بالغ پرداخته می شود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه، تعداد پنجاه سر موش صحرایی نر بالغ، به طور تصادفی، به پنج گروه تقسیم شدند: کیندل (KND)، KLFS، MCK، CBZ20K و CBZ40K. گروه کیندل، تحریک روزانه کیندلینگ را به روش سریع، در ناحیه CA1 هیپوکامپ پشتی دریافت می کردند. در سایر گروه ها نیز تحریکات روزانه کیندلینگ، مشابه گروه کیندل اعمال می شد. در گروه کیندل+LFS (KLFS)، بلافاصله پس از پایان تحریکات کیندلینگ، تحریکات LFS اجرا می شد. در گروه متیل سلولز+کیندلینگ (MCK)، قبل از دریافت تحریکات کیندلینگ، مقدار 2/0 میلی لیتر محلول 5/. درصد متیل سلولز به صورت درون صفاقی دریافت می شد. گروه های دارو+کیندلینگ (CBZ20K و CBZ40K) قبل از دریافت تحریکات کیندلینگ، به ترتیب مقادیر mg/kg 20 یا mg/kg 40 داروی کاربامازپین، به صورت درون صفاقی، دریافت می کردند.

    یافته ها

    نتایج به دست آمده از این مطالعه نشان می دهند که استفاده از LFS یا کاربامازپین، باعث کاهش معنی دار میانگین شدت تشنج، مدت زمان کل تشنج و مدت زمان امواج تخلیه متعاقب در گروه های KLFS و CBZ40K نسبت به گروه KND می شود (p < 0.05). نکته حایز اهمیت این است که مقدار موثر CBZ نسبت به LFS اثر کاهشی بیشتری بر شاخص های تشنجی دارد.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج حاصل به دست آمده، به نظر می رسد مقدار موثر CBZ نسبت به اعمال LFS به دنبال کیندلینگ هیپوکامپ، در کاهش شاخص های تشنجی، موثرتر است.

    کلیدواژگان: کیندلینگ هیپوکامپ، تحریک الکتریکی با فرکانس پایین، کاربامازپین، تخلیه متعاقب، شدت تشنج
  • بهمن اکبری، لیلا مقتدر*، کتایون خاکبیز صفحات 605-612
    زمینه و هدف 

     ارتباط موثر و کارآمد میان زوجین، مهم ترین جنبه خانواده های دارای عملکرد مطلوب می باشد. هدف از پژوهش حاضر، مقایسه اثربخشی آموزش مهارت های ارتباطی و درمان شناختی رفتاری در ارتقای رضایت زناشویی و شادکامی زوجین دارای اختلالات میل جنسی بود.

    مواد و روش ها 

    پژوهش با روش نیمه تجربی با طرح تحقیق پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل، در 6 ماهه اول سال 1396 انجام شد. از مراجعین مراکز درمانی باروری شهر تهران 60 نفر از زوجینی که مطابق با ملاک هایDSM -V حداقل یکی از آنها دارای اختلال میل جنسی بودند به طور هدفمند انتخاب و به طور تصادفی در سه گروه آموزش مهارت های ارتباطی و درمان شناختی رفتاری و کنترل، جایگزین شدند. ابزار پژوهش، پرسشنامه های شادکامی آکسفورد و رضایت زناشویی انریچ بودند. برای تحلیل داده ها، از روش تحلیل کواریانس و تصحیح بن فرنی استفاده شد.

    یافته ها 

    نتایج پژوهش نشان داد که آموزش مهارت های ارتباطی و درمان شناختی رفتاری به طور معناداری موجب افزایش شادکامی و رضایت زناشویی زوجین شد (05/0>P) و بین اثربخشی دو روش در افزایش شادکامی و رضایت زناشویی، تفاوتی وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    با استفاده از آموزش مهارت های ارتباطی و درمان شناختی رفتاری می توان موجبات افزایش شادکامی و رضایت زناشویی را در زوجین فراهم آورد. مراکز بهداشتی درمانی و مشاوره می توانند با تشکیل کارگاه های هفتگی آموزشی در زمینه افزایش آگاهی جنسی خانواده ها، موجبات سلامت روانی جامعه را فراهم آورند.

    کلیدواژگان: اختلال میل جنسی، درمان شناختی رفتاری، رضایت زناشویی، شادکامی
  • سمیه بلقن آبادی*، فاطمه خانزاده، فاطمه غلامی، نجمه مقیمی صفحات 613-619
    زمینه و هدف

     بروز ناراحتی های اسکلتی عضلانی، یکی از اثرات عدم تناسب بین تکنولوژی و فرد است که باعث بروز ناتوانی های شغلی، از دست رفتن زمان کار و افزایش هزینه ها خواهد شد. این مطالعه با هدف بررسی ریسک فاکتورهای اختلالات اسکلتی عضلانی در کارگران کارخانه کلید و پریز و تاثیر مداخلات بر کاهش سطح این اختلالات انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه مداخله ای، بین 75 نفر از کارگران زن کارخانه کلید و پریز با سابقه کاری بیش از یک سال در سال 96 انجام شد. پس از بررسی مستندات پزشکی و تکمیل پرسشنامه ارزیابی سریع مواجهه و نوردیک قبل و بعد از مداخلات ارگونومیک به صورت آموزش و انجام حرکات اصلاحی صورت گرفت. اطلاعات به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 20 و آزمون کای دو، رگرسیون، تی مستقل و من ویتنی، ارزیابی شد.

    یافته ها

    بیشترین اختلالات اسکلتی عضلانی گزارش شده در نواحی شانه، مچ دست، بخش تحتانی کمر، قسمت فوقانی کمر با درصد فراوانی 68، 61، 58 و 51 بود که با توجه به مداخلات ارگونومیک انجام شده این میزان کاهش برای هر ناحیه به ترتیب 60، 46، 49 و 46 درصد شد که کاهش نسبتا خوبی در میزان ناراحتی ها بود.

    نتیجه گیری 

    اقدامات مداخله ای صورت گرفته در این صنعت، موثر بودن این روش ها را برای کاهش اختلالات اسکلتی عضلانی نشان داد و می توان به این نتیجه رسید که مداخلات آموزشی و چرخشی کردن فعالیت ها به صورت توام تا حدودی در کاهش اختلالات موثر بوده است.

    کلیدواژگان: کارگران مونتاژکار، روش ارزیابی QEC، پرسشنامه نوردیک، مداخله ارگونومیک
|
  • Saeedeh Azaraeen *, Roshanak Khodabakhsh, Zohre Khosravi, Masoud Fazilatpur Pages 493-501
    Introduction

    Brain-Behavioral Systems contribute to the development of wide variety of emotional disorders, including anxiety and depression.  The aim of this study was to compare the Brain- Behavioral Systems in patients with anxiety, patients with depression, and healthy individuals.

    Materials and Methods

    This study was a cross-sectional study in which 45 individuals with anxiety (moderate to high score in Beck Anxiety Inventory (BAI) and low score in BDI-II) and 45 individuals with depression (moderate to high score in Beck Depression Inventory-II (BDI-II) and low score in BAI) who referred to private and public health centers in Jiroft were selected through purposive sampling and matched with 45 healthy individuals (low score in BDI-II and BAI) for age and gender. After informed consent, participants were asked to fill the questionnaires including  Jackson-5 Scale, 2nd version of Beck Depression Inventory (BDI-II), and Beck Anxiety Inventory (BAI) and were allocated to different groups based on the score of the questionnaires. Data were analyzed using one-way analysis of variance by spss21 software.

    Results

    Result showed that there were significant differences between three groups in Behavior Inhibition System, Fight, Flight and Freeze. Also, the differences were not significant in Behavioral Activation System.

    Conclusion

    Given the different functions of the Brain -Behavioral Systems in patients with anxiety, patients with depression, and healthy individuals, this theory may explain the etiology of anxiety and depression.

    Keywords: Brain -Behavioral Systems, depression, anxiety, Healthy Individuals
  • Sima Ghezelbash, Maryam Khosravi * Pages 503-511
    Introduction

    Non-steroid anti-inflammatory drugs (NSAIDs) are a widely used self-medication group among different classes of communities, including university students. Therefore this study is conducted to determine the rate of NSAIDs self-medication among student in khalkhal in 1396.

    Materials and Methods

    This was a Descriptive-analytical study, conducted on 400 university students who selected randomly from medical sciences, azad and payame noor universities in khalkhal city. Data were collected by demographic and self-medication questionnaire then, the obtained data analyzed by descriptive and inferential statistics (chi- square) at a significant level, p <0.005 by SPSS software (V.18).

    Results

    The rate of self-medication with NSAIDs was 73.6% among university students. The most used medicine were Jelofen (47.7%) and ibuprofen (44%). The major underlying condition motivating NSAIDs sought were dysmenorrhea (46.7%), headache (42.8%). More than half (57.8%) use NSAIDs without any specific pattern and (38.6%) selfmedicated by their own Initiative 74.2% knows herbal medicines and their benefits and (93.5%) agree to use herbal medicines instead of chemical.

    Conclusion

    The findings of this study showed a high prevalence of selfmedication among university students. Considering the complications caused by this phenomenon, it is suggested Teaching students with the goals of modifying drug-related behaviors and discounting the complications of arbitrary and self-medication costs should be addressed to the authorities in advance.

    Keywords: Non-steroid anti-inflammatory drugs (NSAIDs), self-medication, student
  • Mohammadhossein Saghi, Reza Malayjerdya, SEDIGHE RASTAGHI, A Rastgar *, Hosein Rezaee Pages 513-519
    Introduction

    In recent years, the uses of chemical pesticides in agricultural crops more than the world standards. The aim of this study was evaluate the knowledge, attitude and practice of farmers in Jovuin on the environmental health aspects of pesticide use in the 2018 years.

    Materials and Methods

    This is a cross-sectional study. The population of this study is farmers of Jouvin of Khorasan Razavi province. The sample size for study was 100 farmers. The data obtained with a standard questionnaire and data analysis was performed using SPSS version 20 software.

    Results

    The knowledge, attitude and practice of farmers in relation to environmental health and safety principles during spraying indicate that the average score was 12.43 in attitude and awareness, but the very low mean score of individuals (5.46) in the performance. Also Pearson analysis showed the have scientific relation with attitude and awareness. (P-Value>0.05)

    Conclusion

    The practice of farmers in this study has received a very low score. This subject requires the scientific and practical training of farmers so that they can be used to reduce the amount of toxins consumed and thus reduce the pollution of the environment

    Keywords: Pesticides&#039, Agriculture&#039, Knowledge&#039, Attitude, Practice
  • Farzaneh Rahimi *, Shadi Goli Pages 521-531
    Introduction

    Emerging infections have a great impact on the health of pregnant mothers and their fetuses. Due to the importance of contracting this virus during pregnancy and due to the emergence of this virus and the limited number of studies on the consequences of contracting this disease during pregnancy, this review study aims to summarize the reported studies on covid-19 infection. Performed during pregnancy and childbirth.

    Materials and Methods

    In this study, a review of all studies conducted in English on covd-19 in pregnancy and childbirth from 2019 to March 2020, in the databases Scopus, Google Scholar, Pubmed, Science Direct, Cochrane, and keywords covid-19, sars-cov-2, coronavirus-2019, 2019-ncov, pregnancy, delivery.

    Results

    In these studies, a total of 103 pregnant mothers with covid-19 and their maternal and neonatal outcome and the incidence of infants of mothers with covid-19 were studied. Most of the studies reported in different cities of China were. Pregnant mothers have been examined.

    Conclusion

    Based on the reported findings, vertical transmission of mother to fetus has not been reported so far and maternal and neonatal outcome have been reported in all well-studied studies, all samples of amniotic fluid, placenta, breast milk and vaginal discharge samples based on studies. COVID-19 was negative and no maternal deaths were reported at the time of this study. Currently, due to the lack of effective treatment and vaccines, the best way to deal with this disease is to avoid infection and prevent its spread through protective measures and personal hygiene.

    Keywords: COVID-19, SARS-CoV-2, coronavirus-2019, 2019-ncov, pregnancy
  • Hamid Yazdazar, Nosratollah Hedayatpour *, Mahta Sardroodian Pages 533-540
    Introduction

    Selective muscle strengthening of quadriceps synergistic muscles is important to improve muscle performance specially to prevent Patella- femoral syndrome. Therefore, the aim of this study was to investigate the pattern of the Vastus medialis and Vastus lateralis activity in response to the intensities of super maximal eccentric and submaximal concentric contractions.

    Materials and Methods

    12 healthy men students randomly selected (21±2 years, 173±12 cm, and 71±8 kg) from University of Bojnord.  Electromyography activity of quadriceps muscles was measured during contraction by using electromyography system. To evaluate the date, the Multivariate variance (MANOVA) and post hoc test (TUCKY) were applied at p˂0.05.

    Results

    The data analysis was demonstrated the electromyography activity of Vastus medialis and Vastus lateralis were significantly increased with an increased work load during the eccentric contraction rather than concentric contraction which suggests that progressive resistance training using super maximal eccentric contraction is more effective than submaximal concentric contraction to create the neuromuscular adaptations.

    Conclusion

    Furthermore, it was observed a significant interaction between muscle type and contraction intensity for muscle electromyography activity. Since, during the submaximal contraction, the EMG activity of Vastus medialis was significantly higher than Vastus lateralis, while it was not the case during super maximal contraction, which could indicate the possibility of selective muscle strengthening of Vastus medialis in sub-maximal intensity to prevent patella-femoral syndrome.

    Keywords: Intensity of contraction, Concentric contraction, Eccentric contraction, Quadriceps muscles
  • Mahboube Alipour, Raha Salehabadi, Rahim Akrami, Javad Ganjloo * Pages 541-547
    Introduction

    Due to the increasing number of aging population in developing countries such as Iran and the role of social capital and successful aging in the aging population, this study aimed to investigate the relationship between social capital and successful aging in the aging population, Iran.

    Materials and Methods

    This cross-sectional descriptive study was performed on 402 aging people randomly selected from 6 health centers in the city, 2 aging homes and 3 open centers (medical sciences, education, social security) in 2019-2020 as a research population by stratified sampling. To collect information from the aging demographic information questionnaires, Onyx and Bowen Social Capital Questionnaire, Successful Aging Questionnaire, and aging Cognitive Status Questionnaire (AMT) were used for data collection. Data were analyzed using SPSS-22 software and Pearson correlation, focal tests, and multivariate regression.

    Results

    The mean of age of the subjects were 68.8 years. The social capital score was correlated with the successful aging, which was positively and moderately correlated (r = 0.662). Nearly 30% of the changes in the scores of the dependent variable of successful aging were influenced by the variables of social capital and marital status, living with relatives, employment, and educational level (r2 =  0.29).

    Conclusion

    The results of this study confirming the predictive power and impact of social capital on the index of successful elderly in the community are puzzling and relationship was found to be more significant. Social capital as an independent variable significantly affects successful aging as a dependent variable.in other words, social capital has the ability to predict successful aging.in some aspects including physical health, mental health, physical function and cognitive status. This findings could be a good guide for further research focus and for the authorities and practitioners, to achieve successful aging goals.

    Keywords: Social Capital, Successful Aging, Aging
  • Akbar Safipour Afshar *, Fateme Saied Nematpour Pages 549-558
    Introduction

    Green synthesis of silver nanoparticles is a simple and low-cost method. In addition, finding new therapeutic effects for silver nanoparticles is considered as an attractive field in cancer research. In the present study, synthesis of silver nanoparticles was performed by aqueous leaf extract of barberry. The effects of Ag nanoparticles were evaluated on cell viability and expression levels of ODC1 gene of the human breast cancer cell line (MDA-MB-231).

    Materials and Methods

    The synthetic nanoparticles were analyzed by UV-vis spectrophotometry and Transmission Electron Microscopy. The cultured cancer cells were treated under different concentrations of synthesized nanoparticles.The viability of the cells was analyzed by MTT assay and relative expression of ODC1 gene by Real-Time PCR.

    Results

    TEM photomicrographs showed that the spherical silver nanoparticles have been synthesized with an average size of 16 nm. The results showed cytotoxicity of silver nanoparticles in a time and dose-dependent manner. The average IC50 calculated was 16.48 µg/ml.  The results also showed that silver nanoparticles decreased ODC1 gene expression levels about 4 folds at 20 µg/ml nanoparticles compared to control.

    Conclusion

    It seems that green synthesized silver nanoparticles through the gradual release of silver ions in the acidic environment of the cancer cells and production of oxygen radicals, as well as reduction of ODC1gene expression cause diminish of cancer cell viability.

    Keywords: Berberis vulgaris, Cytotoxicity, Green synthesis, Ornithine decarboxylase, Silver nanoparticles
  • Mahshid Taherzadeh, Mahgol Tavakoli * Pages 559-567
    Introduction

    Systemic Lupus Erythematosus (SLE) is a chronic autoimmune disease with an unknown etiology. The disease affects several organs such as central nervous system. The purpose of this study was to assess memory profile (working, visual and auditory) in SLE patients and healthy individuals.

    Materials and Methods

    Thirty SLE patients and 30 healthy individuals were selected by the convenience sampling method. The sample was evaluated by Letter-Number Sequencing Test, Rey auditory verbal learning test (RAVLT) and Visual Memory test (Wechsler Memory III subscale). Data were analyzed by the univariate analysis of variance, multivariate analysis of variance and the  Mann- Whitney U Tests.

    Results

    The results revealed a significant difference (p<0/005) between the two groups in  working memory. There were no significant differences between SLE patients and healthy individuals in terms of immediate auditory memory and immediate visual memory. The results showed the significant differences between two groups in delayed visual memory (free recall and recognition) (p<0/02) and delayed auditory memory (free recall and recognition) (p<0/04).

    Conclusion

    Memory of  patients diagnosed with Systemic Lupus Erythematosus, especially working, visual and auditory memory dimensions was be  affected by neurological deficits related to the illness, which makes early neuropsychological assessments and related rehabilitation programs even more vital.

    Keywords: Lupus Erythematosus Systemic, Memory, Neuropsychological Tests
  • Mahmoud Parham, Sajad Rezvan, Fatemeh Amirkanian *, Akram Barati, Mohmmad Hassan Nikkhah Pages 569-576
    Introduction

    Metabolic syndrome is known as a risk factor for dementia and various degrees of cognitive impairment. The aim of this study was to Comparative study of diagnostic value of Montreal cognitive assessment (MoCA) and Mini–Mental state examination (MMSE) tests for assessment and cognitive impairments screening in patients with metabolic syndrome.

    Materials and Methods

    This descriptive-analytical study was performed on 107 patients with metabolic syndrome. Cognitive impairment was examined by MoCA and MMSE tests.  Data were analyzed by SPSS 18 software.

    Results

    Mean score of MMSE and MoCa tests were 23.28 ± 2.66 and 22.06 ± 2.93, respectively. 84 patients (78.5%) had a MoCA test impairment (cognitive impairment). Based on the MMSE test, 66 patients (61.68%) had cognitive impairment. The sensitivity and specificity of the MMSE test were 73.81% and 82.61% respectively. MMSE diagnostic test with age (p=0.000, CC= -0.459), BMI (p = 0.000, CC = -0.338), FBS (p = 0.000, CC=-0.51), the levels of triglyceride (TG) (p = 0.000, CC = -0.56) and HDL (p = 0.000, CC = -0.54) were significantly correlated.

    Conclusion

    Cognitive impairment is noticeable in patients with metabolic syndrome and it seems that metabolic syndrome markers such as fasting blood glucose, triglyceride levelsand ets associated with cognitive impairment in these patients. MMSE test is a desirable sensitivity and specificity in evaluating cognitive impairment in patients with metabolic syndrome. However, because of the lack of studies in this field, are recommended for more comprehensive conclusions.

    Keywords: Metabolic syndrome, Cognitive impairment, MoCA, MMSE
  • Mostafa Rad, Mojtaba Rad * Pages 577-584
    Introduction

    Anxiety affects learning. It causes of many physical, and psychological problems. No qualitative study was seen in this matter.Therefore, the purpose of this study was to explain the students' experiences about the test anxiety and the anxious factors associated to the teacher.

    Materials and Methods

    This was a qualitative content analysis study, which was conducted in 2016. Participants were 25 students from Sabzevar University of Medical Sciences who had at least two semesters of study and participated in the final exam. The sampling method was initially goal oriented. The data were collected using a semi-structured interview with a presence in the field. Data analysis was carried out using conventional content analysis.

    Results

    5 main categories and 14 sub-categories explored that main categories including the consequences and complication of test anxiety, teacher's teaching and evaluation strategy, teacher - student interaction strategy, the supportive role of teacher at the exam session, and learning self-management and control of anxiety were extracted from the data.

    Conclusion

    Using methods such as relaxation and resorting, the more recognition of teachers, the use of young faculty members from the experience of skilful teachers, the use of new educational methods, identifying sufficient references and asking questions from the same references, teacher’s attending in test session from the first to the end of the exam, and distributing the grade score during the term, are of the factors that can reduce student anxiety.

    Keywords: Test anxiety, Students, Medical, Qualitative Research
  • Behnam Masoudian *, Akbar Azamian Jazi, Mohammad Faramarzi, Ardeshir Talebi Pages 585-591
    Introduction

    Exercise trainings have beneficial effects on myocardium by changing the concentration of growth factors and their receptors and reduces the risk of heart failure. The aim of this study was to determine the effect of an Eight-week resistance training on ActRIIβin the myocardial left ventricular and plasma levels of GDF11, GDF8 in old male rats.

    Materials and Methods

    After the familiarization period, fourteen old male rats with age range 24 to 27 months were randomly divided into control (n= Seven) and training (n= Seven) groups. Resistance training was included eight weeks and five sessions per week climbing from a 1-meter ladder. GDF11 and GDF8 were measured by ELISA method and ActRIIβin the myocardial left ventricular was measurement by IHC method. Independent t-test was applied for statistical analysis of the data (p≤0.05).

    Results

    Comparisons between groups showed a significant difference between the training and control groups in GDF11 (p≤0.001), GDF8/GDF11 (p≤0.001), GDF8 (p≤0.027) and heart weight (p≤0.031). Between groups comparisons not showed a significant difference between the training and control groups in myocardium ActRIIβ (p>0.05).

    Conclusion

    It seems that resistance training is effective in Seniors cardiac physiological hypertrophy with beneficial effects on growth factors. Therefore, these trainings can be used to reduce the incidence of heart failure; however, more studies are needed in this regard.

    Keywords: Resistance training, ActRIIβ, Old Male Rats, GDF11, GDF8
  • Reza Moghaddasi, Ahmadali Moazedi *, Zohreh Ghotbeddin, Mohammadreza AKHOND Pages 593-603
    Introduction

    Epilepsy is a chronic and multifactorial disease characterized by sudden and repeated seizures. Carbamazepine is the most common medicine for treating epilepsy. Today, the use of LFS as an alternative treatment is considered in patients resistant to drugs. Therefore, in this research, the effects of LFS and carbamazepine on epilepsy in dorsal hippocampus by using Kindling method on the seizure indices have been compared  in adult male rats.

    Materials and Methods

    In this study, 50 adult male rats were randomly divided into 5 groups: Kindle (KND), KLFS, MCK, CBZ20K and CBZ40K. Kindle's group received a daily stimulant of Kindling in a fast way, in the CA1 region of the dorsal hippocampus. In other groups, daily Kindling stimuli, similar to the Kindle group, were applied. In the Kindle + LFS (KLFS) group, LFS stimuli were immediately triggered after the kindling. In methylcellulose + kindling (MCK) group, before stimulation, the amount was 0.2ml solution of methylcellulose 0.5%  was given intraperitoneally. Drug + Kindling (CBZ20K and CBZ40K) groups received intraperitoneal carbamazepine 20mg / kg or 40mg / kg, respectively, before receiving kindling stimuli.

    Results

    Findings from this study indicate that the use of LFS or carbamazepine significantly reduced the mean seizure severity, total seizure duration, and the duration of afterdischarge in the KLFS and CBZ40K groups compared to the KND group (p <0.05). The important point is that the effective dose of CBZ has a more reduced effect on seizure indices than LFS.

    Conclusion

    Regarding the results, it seems that, the effective dose of CBZ to be more effective than LFS  stimulation following the hippocampal kindling in reducing seizure indices.

    Keywords: Hippocampal Kindling, Low Frequency Electrical Stimulation, Carbamazepine, Afterdischarge, Seizure Severity
  • Bahman Akbari, Leila Moghtader *, Katayon Khakbiz Pages 605-612
    Introduction

    Effective relationship between couples is the most important part in family good function. The purpose of this study was to compare the effectiveness of education on the effect of communication skills training and cognitive-behavioral therapy on marital satisfaction and happiness of couples with sexual desire disorders.

    Materials and Methods

    The research was carried out using a semi-experimental design with a post-test, pre-test, and control group design in the first 6 months of 2016. Among the patients referred to the reproductive health centers of Tehran, 60 couples who had at least one DSM-V criteria had sexual dysfunction, were selected and randomly assigned to three groups of communication skills training and cognitive-behavioral therapy and control. The instrument was the Oxford Happiness Inventory and Enrique Marital Satisfaction Questionnaire. The covariance analysis and bin porridge correction were used to analyze the data.

    Results

    The results showed that communication skills training and cognitive behavioral therapy could significantly increase marital satisfaction and happiness (p>0.05) and there were no statistically significant differences between communication skills training and  cognitive  behavioral therapy in increasing marital satisfaction and happiness.

    Conclusion

    It can be concluded that using communication skills and cognitive-behavioral therapy can increase the happiness and marital satisfaction in couples. Health centers and counseling can provide community mental health through the creation of weekly educational workshops to increase family sexual awareness.

    Keywords: Cognitive Behavioral Therapy, Happiness, Marital Satisfaction, Sexual desire disorder
  • Somayeh Bolghanabadi *, Fateme Khanzade, Fateme Gholami, Najme Moghimi Pages 613-619
    Introduction

    Incidence of musculoskeletal disorders is one of the effects of inappropriateness between subjects and technology, which reduces the level of human immunity, occurrence of occupational disabilities, loss of working time and increasing costs. The aim of this study was to evaluate risk factors of musculoskeletal disorders for assemblers in an electric industry workerand effect of interventions on reducing the level of these disorders.

    Materials and Methods

    This interventional study was carried out among 75 women workers in a wall plug factory having more than one year working experience in 2017. The data collected were analyzed by using SPSS software version 20 and Chi-square, regression, independent t-test, after reviewing medical documentation and completing QEC and Nordic questionnaires before and after ergonomic interventions which was done in the form of training and corrective actions.

    Results

    According to the results, the highest reported musculoskeletal disorders were in the shoulder, wrist, lower waist, upper lobe with frequency of 68%, 61%, 58% and 51%, respectively, that with respect   to ergonomic interventions, this reduction for each area was 60%, 46%, 49% and 46%, respectively, which was relatively a good reduction in abnormalities.

    Conclusion

    The interventions in this industry have shown the effectiveness of these methods for reducing musculoskeletal disorders, and it can be concluded that educational interventions and making activities periodically together have been effective in reducing disorders.

    Keywords: Assembly workers, Quick Exposure Check, Nordic questionnaires, Ergonomic interventions