فهرست مطالب

نشریه ارمغان دانش
سال بیست و پنجم شماره 6 (پیاپی 143، بهمن و اسفند 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/01/14
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مریم حسینی نژاد، زهره کریمی، خیرالله نوریان، لیلا منظوری*، محمد ذوالعدل صفحات 703-716
    زمینه و هدف

    زندگی با کودکان مبتلا به اختلال کم توجهی/ بیش فعالی می تواند مشکلات روانشناختی قابل توجهی از قبیل؛ افسردگی، اضطراب و استرس را برای والدین آنها به همراه داشته باشد. توجه به این موضوع و انجام مداخلات روانشناختی برای کاهش این مشکلات ضروری است. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر یک برنامه آموزشی فرزندپروری بر افسردگی، اضطراب و استرس مادران دارای کودک مبتلا به اختلال کم توجهی/ بیش فعالی انجام گرفت.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر مطالعه ای از نوع کارآزمایی در عرصه می باشد که در کلینیک های روانپزشکی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در سال 1394 انجام شد. تعداد 64 مادر دارای کودک مبتلا به اختلال کم توجهی بیش فعالی که دچار افسردگی، اضطراب و استرس متوسط و بالا بودند، به صورت نمونه گیری غیر تصادفی و در دسترس انتخاب شدند. نمونه های انتخاب شده بر اساس طرح تصادفی بلوکی بین دو گروه مداخله و کنترل تخصیص یافتند. مادران در گروه مداخله در 8 جلسه کلاس آموزشی فرزندپروری بر اساس پروتکل ساندرز شرکت کردند. مادران در گروه کنترل مراقبت های معمول را دریافت نمودند. قبل و یک ماه بعد از مداخله، افسردگی، اضطراب و استرس مادران با استفاده از مقیاس 42 سوالی سنجش افسردگی، اضطراب و استرس مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ها جمع آوری شده با استفاده از آزمون های آماری من ویتنی، مجذور کای،  تی مستقل و تی زوجی تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها:

     شرکت کنندگان در دو گروه از نظر متغیرهای جمعیت شناختی از قبیل: سن، جنس، تحصیلات و سن مادر و کودک تفاوتی با یکدیگر نداشتند (05/0>p). میانگین نمره افسردگی، اضطراب و استرس در مادران در گروه مداخله و کنترل قبل از انجام برنامه آموزشی به ترتیب؛ 06/19، 2/15، 8/20 و  8/17، 1/16، 1/21 بود. بر اساس نتایج آزمون تی مستقل اختلاف میانگین ها بین دو گروه معنی دار نبود(05/0>p). میانگین نمره افسردگی، اضطراب و استرس در مادران در گروه مداخله و کنترل بعد از انجام برنامه آموزشی به ترتیب، 7/14، 5/12، 5/16 و 2/18، 1/16، 5/20 بود. بر اساس نتایج آزمون تی مستقل اختلاف میانگین ها بین دو گروه معنی دار بود (05/0<p).

    نتیجه گیری:

     آموزش فرزندپروری به مادران دارای کودک مبتلا به اختلال کم توجهی بیش فعالی به عنوان یک مداخله روانشناختی غیر دارویی به شکل قابل توجهی میزان اختلالات روانشناختی را در بین آنها کاهش داد. توصیه می شود تا در قالب پزشکی و پرستاری جامع نگر، استفاده از این روش در توانمندسازی مادران دارای کودکان مبتلا به اختلال کم توجهی بیش فعالی مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: اختلال کم توجهی بیش فعالی، مادر، افسردگی، اضطراب، استرس، برنامه آموزشی فرزندپروری
  • نرگس قدمی، نسرین بهمنی*، شیوا زندی صفحات 717-730
    زمینه و هدف

    مصرف روز افزون آنتی بیوتیک ها علیه عفونت ناشی از میکروارگانیسم ها سبب افزایش مقاومت دارویی شده است. این امر سبب شده تا پژوهش های وسیعی بر روی ترکیبات گیاهی با خاصیت ضدمیکروبی و اثربخشی بیشتر به عنوان جایگزین آنتی بیوتیکی صورت گیرد. هدف از این تحقیق تعیین و ارزیابی فعالیت ضدباکتریایی عصاره های دارچین، زنجبیل، چای ترش، زرشک و پونه کوهی بر تعدادی از باکتری های استاندارد استافیلوکوکوس ساپروفیتیکوس، استافیلوکوکوس اور یوس، انتروکوکوس فکالیس، سودومونا آیروژینوزا، اسینتوباکتربومانی، کلبسیلا پنومونیه واشریشیاکولی بود.

    روش بررسی

    این یک مطالعه تجربی می باشد که در سال 1389 در دانشگاه علوم پزشکی کردستان انجام شد. عصاره الکلی گیاهان دارچین، زنجبیل، چای ترش، زرشک وپونه کوهی با روش ماسراسیون تهیه شد. عملکرد ضد باکتریایی عصاره ها بر روی چندین رده استاندارد باکتریایی با روش چاهک گذاری پس از سه بار تکرار انجام و میانگین قطر هاله عدم رشد اندازه گیری و ثبت شد. سپس حداقل غلظت مهاریMIC  با روشرقیق سازی با میکروپلیت  Broth Microdilution تعیین شد. میانگین قطر هاله عدم رشد با استفاده از آزمون آماری مقایسه میانگین ها به روش دانکن تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها :

     در این تحقیق بیشترین اثر ضدباکتریایی مربوط به عصاره زرشک و زنجبیل بر روی استافیلوکوک ساپروفیتیکوس به ترتیب با قطرهاله عدم رشد 25 و23 میلی متر بوده است (05/0>p). عصاره چای ترش بر روی استافیلوکوک ساپروفیتیکوس و عصاره پونه کوهی برروی  اشیریشیا کولی و استافیلو کوک ساپروفیتیکوس دارای بیشترین اثر ضدباکتریایی به ترتیب با قطر هاله عدم رشد 16، 13و 13 میلی متر بوده اند (05/0>p). بیشترین اثر ضدباکتریایی دارچین بر استافیلوکوک اوریوس با قطر هاله عدم رشد 19 میلی متر بوده است. حداقل غلظت بازدارندگی از رشد مربوط به عصاره گیاهان زرشک و زنجبیل علیه استافیلوکوکوس ساپروفیتیکوس با 1/3 میلی گرم بر میلی لیتر و پایین تر از سایر انواع عصاره ها مشاهده شد. باکتری سودوموناس ایروژینوزا نسبت به اکثر عصاره گیاهان مورد بررسی مقاومت نشان داد (05/0>p).

     نتیجه گیری :

     نتایج این بررسی نشان داد عصاره های این مطالعه به  ویژه عصاره زرشک خاصیت ضدباکتریایی موثری بر روی  اکثر سویه های مورد بررسی دارد و برای نشان دادن اثرات بهینه ضدباکتریال عصاره های مورد مطالعه، بررسی بر روی حیوانات آزمایشگاهی و تعیین اثرات بالینی آنها پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: آنتی باکتریال، دارچین، زنجبیل، چای ترش، زرشک، پونه کوهی، باکتری های گرم مثبت، باکتری های گرم منفی
  • پیام دهقانی، محمدرضا بیات، عباس صادقی* صفحات 731-745
    زمینه و هدف

    کمردرد مزمن غیراختصاصی، شایع ترین نوع کمردرد مزمن در جوامع امروزی است و دستیابی به یک برنامه تمرینی درمانی برای بهبود بیماران مبتلا به آن همواره مورد توجه بوده است. هدف از این پژوهش تعیین و بررسی اثر چهار هفته تمرینات در آب بر میزان ناتوانی، انعطاف پذیری و قدرت عضلات ستون فقرات مردان میانسال مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی بود.

    روش بررسی

    این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی با بهره گیری از طرح پیش آزمون پس آزمون می باشد که در تابستان سال 1397 انجام شد. در این مطالعه، 25 مرد میانسال(9/3 ± 84/44 سال) مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی مراجعه کننده به بیمارستان نورافشار تهران به طور تصادفی به دو گروه تمرین در آب (13 نفر) و کنترل (12 نفر) تقسیم شدند. گروه تمرینی 4 هفته و هفته ای 3 جلسه تمرینات منتخب را انجام دادند. قبل و بعد از پروتکل تمرینی ناتوانی،  قدرت عضلات خم کننده و بازکننده تنه و انعطاف پذیری همسترینگ به ترتیب با استفاده از پرسشنامه ناتوانی اسوستری، آزمون پایین آوردن مستقیم پا، دینامومتر و آزمون SLR اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون های تی همبسته و تی مستقل تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها: 

    در مقایسه با گروه کنترل، میزان ناتوانی در گروه تجربی به طور معنی داری کاهش (001/0=p) و انعطاف پذیری عضلات همسترینگ (001/0=p)، و قدرت عضلات خم کننده و بازکننده تنه به طور معنی داری افزایش یافت (001/0=p). با این حال، تغییرات هیچ یک از متغیرها در گروه کنترل معنی دار نبود(05/0 p≥).همچنین تغییرات ناتوانی، انعطاف پذیری همسترینگ، قدرت عضلات بازکننده تنه و همچنین قدرت عضلات خم کننده تنه بین دو گروه تمرین در آب و کنترل، تفاوت معنی داری دارد (001/0= p).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج مطالعه حاضر، تمرینات در آب را می توان اقدام مثبتی در جهت کاهش ناتوانی، افزایش انعطاف پذیری عضلات همسترینگ و قدرت عضلات تنه مردان مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی دانست؛ لذا این تمرینات را می توان به عنوان اقدامی مفید برای این افراد توصیه کرد.

    کلیدواژگان: کمردرد مزمن، تمرین در آب، کشش، قدرت، میانسالی
  • شیدسا رشیدپور، طاهره ناجی*، همایون حسین زاده صحافی صفحات 746-762
    زمینه و هدف

    اثرگذاری داروها بر گیرنده های متفاوت موجب بروز اثر و هم چنین عوارض ناخواسته دارو می شود. به طور مثال داروهای دوپامینی علاوه بر آثار ضد پارکینسونی، موجب مسدود شدن بخش های بالاتر محور هیپوتالاموس هیپوفیز گناد و ناباروری می شوند. لذا هدف از این پژوهش تعیین و تاثیر داروی فلووکسامین بر سطوح هورمون های جنسی و بافت شناسی تخمدان در گورامی سه خال پس از تزریق بروموکریپتین بود.

    روش بررسی

    در این مطالعه بنیادی که در سال 1398 در دانشگاه آزاد اسلامی انجام شد، تعداد 90 قطعه ماهی با میانگین وزنی 1±3 گرم از مرکز  پرورش ماهیان خانماهی واقع در دماوند تهیه شد. ماهی ها در 6 گروه 15 تایی شامل سه گروه کنترل دست نخورده، حلال(اتانول 70 درصد) و بروموکریپتین و 3 تیمار بروموکریپتین و فلووکسامین در دوزهای 1، 5 و 10 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن ماهی قرار گرفتند. تزریق به صورت یک روز در میان، عضلانی و در زیر باله پشتی بود، بدین ترتیب که روز بعد از تزریق 5 میلی گرم بر کیلوگرم بروموکرپتین، فلووکسامین با دوزهای مشخص تزریق شد و همچنان این روند ادامه یافت.20 روز پس از تزریق، ماهی ها تشریح و بافت تخمدان آنها جهت بیومتری و بررسی با میکروسکوپ نوری جداسازی شد. با استفاده از مایعات بافتی هورمون های استروییدی 17 بتااسترادیول، تستوسترون و پروژسترون به وسیله کیت مخصوص سنجیده شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون های آماری آنالیز واریانس یک طرفه و دانکن تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها: 

    نتایج حاصل از سطح هورمون استرادیول و پروژسترون و شاخص گنادی نشان داد که گروه های دریافت کننده داروی فلووکسامین و بروموکریپتین اختلاف معنی داری با گروه کنترل دارند (05/0≤p)، که این اختلاف وابسته به دوز بود. به طوری که میزان این هورمون ها در گروه کنترل بروموکریپتین کاهش یافته و در تیمارهای دریافت کننده فلووکسامین افزایش یافت. در تصاویر میکروسکوپ نوری در گروه کنترل دست نخورده و حلال فاز غالب اووسیت ها مرحله کورتیکال است، اما این سلول ها در گروه کنترل بروموکریپتین در مرحله پیش هستکی اولیه و ثانویه مانده اند. هم چنین در تیمار فلووکسامین 10 میلی گرم بر کیلوگرم اووسیت ها در مرحله ویتلوژنز بوده و حرکت وزیکول زایا به سمت قطب جانوری نیز قابل رویت است.

    نتیجه گیری: 

    می توان نتیجه گرفت که داروی بروموکریپتین باعث بلاک محور HPG شده و داروی فلووکسامین باعث تحریک دوباره ی مسیر GnRH می شود، به طوری که تخمدان در تیمار دریافت کننده بالاترین دوز داروی فلووکسامین در مرحله غالب ویتلوژنز بوده و شاخص گنادی در بیشترین مقدار خود بود، بنابراین امکان حضور گیرنده سروتونین بر سطح گناد وجود دارد.

    کلیدواژگان: بروموکریپتین، فلووکسامین، ماهی گورامی سه خال، محور هیپوتالاموس هیپوفیز گناد، هورمون های جنسی
  • رضا صفری*، حمید هادی، مریم ناظمی، حمید محمدشیری صفحات 763-779
    زمینه و هدف

    امروزه با استفاده از دانش و فناوری نانو (نانوالکترونیک مولکولی) می توان به مطالعه سلول های عصبی پرداخت. بررسی های صورت گرفته نشان داده است که اختلال در علمکرد طبیبعی سلول های مغزی می تواند زمینه ساز بروز حملات مغزی عصبی شود. از جمله شایع ترین بیماری ها (نقایض)سامانه عصبی مغز، حملات صرعی می باشد؛ در چنین حالتی، به دلیل تخلیه الکتریکی گروهی از نورون های مغزی، پتانسیل الکتریکی آستانه ای امواج مغزی از حالت طبیعی بیشتر شده که این موضوع می تواند موجب تشنج در فرد بیمار یا مصروع شود، لذا هدف از این مطالعه تعیین و ارزیابی نظری و محاسباتی استفاده از فنآوری نانوالکترونیک مولکولی در رصد هدفمند امواج الکتریکی مغز بود.

    روش بررسی

    این یک مطالعه توصیفی تحلیلی می باشد که در سال 1398 در دانشگاه قم انجام شد. در این پژوهش سامانه ای مولکولی جهت  تشخصیص امواج الکتریکی مخرب مغز(امواج فراتراز حد آستانه امواج طبیعی مغز) در افراد بیمار یا صرع طراحی شد. در این راستا، چندین سامانه مولکولی مانند؛ سیم، کلید و حافظه مولکولی جهت رصد امواج الکتریکی مغز پیشنهاد(طراحی) گردید. از این مدار مولکولی می توان برای پیش بینی زمان های نزدیک به حملات عصبی مغزی استفاده کرد. در این راستا، با استفاده از نظریه کوانتومی تابعیت چگالی(در سطح محاسباتی DFT-B3LYP/6-31G)، برخی از خصوصیات الکترونیکی سامانه های مولکولی مطالعه مورد بررسی قرار گرفت. هم چنین، از نرم افزارکوانتومی گوسین (G09) نیز جهت انجام محاسبات استفاده شد. دراین راستا، در غیاب و در حضور میدان الکتریکی خارجی ساختار مولکولی  بهینه و تابع موج الکترونی قطعات مولکولی پیشنهادی مورد مطالعه ارزیابی و محاسبه شد. داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزارهای کوانتومی گوسین (G09) و گاوس ویو (GV5) تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها: 

    نتایج این مطالعه نظری محاسباتی (غیربالینی) نشان داد که طراحی سامانه ها (قطعات) مولکولی با قابلیت پاسخگویی به امواج مغزی امکان پذیر است. محاسبات صورت گرفته نشان داد کلیه نانوادوات به کار گرفته شده در این سامانه مولکولی قابلیت کارکرد در محدوده امواج مغزی را داشته، لذا حین بروز حملات عصبی مغزی می توانند با اعلام هشدار فرد یا اطرافیان او را از بروز این حملات آگاه سازند.

    نتیجه گیری: 

    بر اساس نتایج به دست آمده در این پژوهش، این امکان فراهم می شود که به طراحی دستگاه و ادوات نانوپزشکی (مانند سامانه های هشدار دهنده برای حملات عصبی و قلبی) پرداخت. در این راستا، می توان از دانش الکترونیک مولکولی استفاده کرد، چنین ادوات مولکولی می توانند افق های جدیدی را در بهبود کیفیت درمان وزندگی بیماران عصبی بگشاید.

    کلیدواژگان: فنآوری نانو، الکترونیک مولکولی، شیمی بر زیست محاسباتی، نظریه های کوانتومی، نظریه کوانتومی تابعیت چگالی، حملات عصبی مغزی، صرع، قطعات مولکولی
  • زینب محمودیان، سیروس نعیمی*، محمد مهدی مغنی باشی، مرضیه علیپور، خلیل خاشعی صفحات 780-791
    زمینه و هدف

    پره اکلامپسی شایع ترین و در عین حال ناشناخته ترین بیماری وابسته به بارداری، عامل اصلی مرگ و میر مادران باردار در سراسر جهان می باشد. افزایش عوامل سیستمیک التهابی در نتیجه کاهش سطح سرمی سیتوکاین های ضدالتهابی طی بارداری باعث شده است تا التهاب نقش کلیدی در پره اکلامپسی داشته باشد. هدف ازاین مطالعه، تعیین و ارتباط بین پلی مورفیسم ژن انترلوکین 19 با بروز پره اکلامپسی در زنان باردار بود.

    روش بررسی

    این مطالعه توصیفی تحلیلی به صورت مورد شاهدی می باشد، که در سال 1396 در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون انجام شد. جامعه آماری پژوهش شامل 300 زن مراجعه کننده به بیمارستان ولی عصر(عج)کازرون می باشد که در دو گروه: 150 زن مبتلا به بیماری پره اکلامپسی به عنوان مورد و150 زن سالم باردار فاقد هر گونه بیماری به عنوان شاهد انتخاب شدند. پس از نمونه گیری و استخراج DNA، پلی مورفیسم اشاره شده با روش ARMS-PCR مورد بررسی قرار گرفت. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون های آماری مجذورکای و تی تست تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها: 

     نتایج حاصل از این تحقیق حاکی از وجود اختلاف معنی دار در فراوانی ژنوتیپ های CC، CT و TT (05/0=p) در موقعیت پلی مورفیسم rs2243191T/C ژن رمز کننده IL-19 بین زنان باردار مبتلا به پره اکلامپسی و زنان باردار سالم می باشد. در فراوانی آلل های C و T این موقعیت اختلاف معنی دار بین دو گروه دیده نشد (208/0=p). به جز پارامتر تشنج (003/0=p) و سن بیمار (015/0=p) در مورد سایر فاکتورهایی دیگر مورد سنجش نظیر میزان دفع پروتئین در ادرار، ورم بیمار، فشار خون، کم کاری تیرویید، دیابت، سابقه سقط، سابقه ابتلا قبلی، چند قلویی، نخست زایی و چندزایی اختلاف معنی داری بین گروه بیمار و کنترل مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    با توجه به معنی دار بودن ارتباط بین پلی مورفیسم rs2243191T/C و بروز پره اکلامپسی، می توان حضور این پلی مورفیسم را به عنوان عامل پیش بینی کننده ایجاد پره اکلامپسی در نظر گرفت.

    کلیدواژگان: پره اکلامپسی، پلی مورفیسم
  • محمد طهماسبی، شیروان سلامی نیا*، الهه عباسیان صفحات 792-804
    زمینه و هدف

    پنوموتوراکس پس از تروما شایع بوده و دارای محدوده تظاهرات بالینی متفاوتی هست و از پنوموتوراکس مخفی که فقط در سی تی اسکن به شکل تصادفی کشف می شود تا سندرم پنوموتوراکس فشارنده و کشنده متفاوت است. پنوموتوراکس می تواند به تدریج به سمت پنوموتوراکس فشارنده پیشرفت کرده و به یک اورژانش تبدیل شود و بنابراین تشخیص به موقع آن امری ضروری می باشد. هدف از از این مطالعه تعیین و تشخیص پنوموتوراکس با سونوگرافی هدفمند از تروما و سی تی اسکن در بیماران آسیب قفسه صدری بود.

    روش بررسی

    در این مطالعه مقطعی تحلیلی و آینده نگر که در سال 1397 انجام شد، 290 بیمار که بر اساس مدل احیای پیشرفته بیماران ترومایی دارای شرایط ورود به مطالعه بودند، وارد مطالعه شدند. برای همه بیماران سی تی اسکن و سونوگرافی هدفمند از تروما انجام شد. سونوگرافی مطابق با معیارهای انجام استاندارد سونوگرافی هدفمند از تروما یا به اختصار ای فست انجام شد. در طول انجام سونوگرافی اصول احیای بیماران ترومایی رعایت شد و در پروسه احیای بیماران اختلال ایجاد نشد. بر اساس شرایط ورود و خروج از مطالعه، داده های بیماران در پرسشنامه جمع آوری گردید و وارد نرم افزار R ورژن1، 6، 3 گردید. برای آنالیز از تست های حساسیت، اختصاصی بودن، ارزش اخباری مثبت و منفی، درست نمایی مثبت و منفی، رسم نمودار راک ،  تست های مک نمار و ضریب کاپا استفاده شد. مقادیر به دست آماده در مقایسه با روش قطعی تشخیص یعنی یافته های سی تی اسکن مورد ارزیابی و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها: 

    از 290 بیمار وارد شده به مطالعه 71 درصد مرد و 29 درصد زن بودند. میانگین سنی 7/16±72/38 سال، میانه سنی 5/34 و دامنه سنی 14 تا 78 سال بود. پراکندگی سنی بیماران غیر نرمال و به سمت 20 تا 40 سال تمایل مثبت داشت. علت تروما در 3/99 درصد ترومای غیرنافذ و در 7/0 درصد ترومای نافذ بود. بر اساس تشخیص قطعی در سی تی اسکن، 37 بیمار دچار پنوموتوراکس بودند. حساسیت و اختصاصی بودن سونوگرافی در تشخیص پنوموتوراکس به ترتیب 1/81 درصد و 4/98 درصد به دست آمد. ارزش اخباری مثبت سونوگرافی 2/88 درصد و ارزش اخباری منفی 2/97 درصد محاسبه شد. میزان هماهنگی داده ها بر اساس دو تست ضریب کاپا  و همچنین تست مک نمار دارای کاپای 82/0 و مقدار پی 365/0 محاسبه گردید. نتیجه محاسبه این دو تست هماهنگی بالایی را در بین دو روش تشخیصی سونوگرافی و سی تی اسکن در تشخیص پنموتوراکس نشان دادند. در محاسبه و رسم نمودار ROC نشان داد که سطح زیر نمودار در تست سونوگرافی (898/0) همپوشانی نسبتا خوبی با سی تی اسکن دارد.

    نتیجه گیری

    به طور کلی به نظر می رسد که سونوگرافی هدفمند از تروما در تشخیص پنموتوراکس بیماران ترومایی ارزشمند است و ارزش تشخیصی نزدیک به سی تی اسکن دارد. موارد مثبت در این تست بسیار دقیق است، اما موارد منفی را باید با توجه به حساسیت پایین تر با دقت بیشتری ارزیابی کرد، لذا این تست می تواند جایگزین دقیق تری به جای گرافی ساده قفسه سینه باشد.
     

    کلیدواژگان: اولتراسونوگرافی، سونوگرافی، تروما، سی تی اسکن، ای فست، پنموتوراکس، تشخیص
  • مهتاب دوستی، فواد صیدی*، مهدیه آکوچکیان صفحات 805-824
    زمینه و هدف

    غواصی با حبس نفس، سابقه طولانی در بسیاری از کشورها دارد که به منظور صید مروارید و غذاهای دریایی استفاده می شد. طی چند دهه گذشته غواصی به یک فعالیت ورزشی تفریحی محبوب در سراسر جهان تبدیل شده است و مربیانی در سراسر دنیا مشغول آموزش این فعالیت مفرح هستند. شرایط کاری نامناسب، ساعات کاری طولانی مدت، استفاده از تجهیزات کاری سنگین به مدت طولانی و به طور مکرر، قرارگیری در پوسچرهای نامناسب حین کار، از مواردی است که همواره مربیان غواصی در زمان کار با آن مواجه هستند. لذا هدف از این تحقیق تعیین و بررسی شیوع درد و اختلالات اسکلتی عضلانی در مربیان غواص(غواصی تفریحی) و ارتباط آنها با ناهنجاری های اسکلتی عضلانی بود.

    روش بررسی

    در این مطالعه توصیفی تحلیلی که در سال 1397 بر روی 57 نفر از مربیان غواصی جزیره کیش انجام شد، نمونه ها به صورت تمام شمار انتخاب شدند و 51 نفر از جامعه مورد مطالعه در این تحقیق حاضر شدند. به منظور تعیین میزان شیوع درد و اختلالات اسکلتی عضلانی از پرسشنامه استاندارد نوردیک، برای بررسی ناهنجاری های کایفوز و لوردوز از خط کش منعطف، ناهنجاری های پای ضربدری و پرانتزی از کولیس و ناهنجاری سر به جلو از روش عکس برداری نیم رخ بدن و نرم افزار AutoCADاستفاده شد. آمار توصیفی، شامل میانگین و انحراف معیار برای نمایش داده‎ها و نیز آمار استنباطی شامل آزمون ضریب همبستگی پیرسون جهت بررسی ارتباط بین ناهنجاری ها و دردهای عضلانی اسکلتی به کار گرفته شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و آزمون ضریب هبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که بیشترین فراوانی مربوط به درد در  ناحیه گردن با 3/33 درصد و کمترین فراوانی مربوط به درد در ناحیه مچ پا با 7/15 درصد می باشد. هم چنین ناهنجاری سر به جلو با 6/19 درصد بیشترین فراوانی و ناهنجاری پای ضربدری با فراوانی 9/5 درصد کمترین فراوانی داشتند. بین درد در هر ناحیه از بدن با ناهنجاری های آن ناحیه ارتباط مثبت و معنی داری وجود دارد (0001/0=p).

    نتیجه گیری: 

    با توجه به یافته های حاصل از این پژوهش، وجود ناهنجاری ها و متعاقب آن وجود درد در نواحی مختلف بدن مربیان غواصی، نه تنها می تواند عاملی برای پایین آمدن عملکرد کاری آنها شود، بلکه زندگی عادی آن ها را نیز می تواند تحت تاثیر قرار دهد. در خصوص کاهش اختلالات اسکلتی عضلانی و افزایش عملکرد کاری این افراد، باید انجمن مربیان حرفه ای غواصی، از طریق برقراری ارتباط صحیح با مربیان و حمایت آنان و ایجاد محیط مناسب برای ادامه فعالیت حرفه ای مربیان در جهت بهبود شرایط و ارتقا کیفیت کاری و غیر کاری آنها تلاش کنند.

    کلیدواژگان: درد اسکلتی عضلانی، اختلالات ستون فقرات، غواصی
  • مریم دیده جهان*، امین الله بهاء الدینی صفحات 825-837
    زمینه و هدف

    برگ گیاه آلویه ورا(صبر زرد) از دیرباز در طب و تغذیه مورد استفاده جوامع مختلف بوده است. برخی اثرات فیزیولوژیک این گیاه از قدیم در جهت درمان برخی از اختلالات گوارشی نظیر زخم معده، برگشت اسید معده به مری مورد استفاده بوده است. لذا هدف از این مطالعه تعیین و تاثیر عصاره هیدروالکلی برگ آلویه ورا بر حرکات کولون ایزوله موش صحرایی نر و تداخل اثر آن با سیستم های کولینرژیک، آدرنرژیک و نیتریک اکسید بود.

    روش بررسی

    در این مطالعه تجربی که در سال 1395انجام شد، تعداد 25 موش وارد مطالعه شده و از بین آنها 20 سر موش صحرایی نر بالغ از نژاد ویستار با میانگین وزنی بین 180 تا 250 گرم و سه ماه سن به طور تصادفی انتخاب شدند. موش ها به مدت یک هفته در شرایط کنترل شده نور(سیکل 12 ساعته تاریکی و روشنایی) و دمای 2±22 درجه سانتی گراد و آب و غذای کافی نگهداری شدند. موش های صحرایی نر بالغ ابتدا به وسیله اتیل اتر بیهوش و سپس  بافت کولون (بخش صعودی) آنها جدا و به قطعات یک سانتی متری تقسیم شد. قطعات به ترانسدیوسر نیرو به صورت طولی آویزان شد و به درون حمام های بافتی محتوی محلول تیرود اکسیژنه 37 درجه سانتی گراد و4/7=  PHفرو برده شد. فعالیت مکانیکی قطعات به وسیله ترانسدیوسر ایزوتونیک نیرو و دستگاه پاورلب در حالت پایه، در پاسخ به استیل کولین 6-10 مولار، آتروپین 3-10 × 7/1 مولار، اپی نفرین 6-10 مولار، پروپرانولول 6-10 مولار  و مهارکننده آنزیم نیتریک اکسید سنتتاز 4-10 مولار در حضور عصاره هیدروالکلی ثبت گردید، هم چنین فعالیت مکانیکی قطعات گروه کنترل در شرایط مشابه با حلال عصاره ثبت شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون آماری تی مستقل و با در نظر گرفتن 05/0p≤  به عنوان سطح معنی داری تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها:

     فعالیت مکانیکی بافت در حضور عصاره، نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری داشت. هم چنین کاهش معنی داری در فعالیت مکانیکی بافت در حضور توام عصاره و پروپرانولول در مقایسه با گروه کنترل مشاهده شد، ولی تفاوت معنی داری در حضور استیل کولین، آتروپین، اپی نفرین، مهارکننده آنزیم نیتریک اکسید سنتتاز(L-NAME) و عصاره در مقایسه با گروه کنترل مشاهده نشد (05/0≤p).

    نتیجه گیری: 

    این تحقیق نشان داد که عصاره هیدروالکلی برگ آلویه ورا دارای اثر تعدیل کنندگی بر حرکات کولون می باشد که این اثر ممکن است مرتبط با سیستم کولینرژیک و نیتررژیک و مستقل از سیستم آدرنرژیک باشد.

    کلیدواژگان: آلوئه ورا، سیستم آدرنرژیک، سیستم کولینرژیک، سیستم نیتریک اکسید، موش صحرایی، کولون
  • محمدرضا فیروزی*، شیرعلی خرامین صفحات 838-851
    زمینه و هدف

    روابط فرازناشویی موضوع تکان دهنده ای برای زوجین و خانواده است که نقشی عمده ای در کشمش های زناشویی و گرایش زوجین به سمت طلاق دارد. هدف از این پژوهش تعیین و پیش بینی رضایت زناشویی بر اساس ویژگی های شخصیت و سبک های مقابله در افراد متاهل با روابط فرازناشویی در استان کهگیلویه وبویراحمد بود.

    روش بررسی

    این مطالعه، مطالعه ای توصیفی از نوع همبستگی می باشد که در سال13981397 انجام شد. جامعه مورد مطالعه کلیه افراد متاهلی بودند که به دلیل روابط فرازناشویی در این سال ها به مراکز اورژانس اجتماعی بهزیستی استان کهگیلویه و بویراحمد، مراکز مشاوره استان، دادگاه ها و سایر موارد مربوطه مراجعه کرده بودند. گروه نمونه شامل 234 نفر بودند که به روش نمونه گیری در دسترس و بنا بر رضایت افراد برای همکاری در پژوهش انتخاب شدند. برای جمع آوری داده های پژوهش از سه پرسشنامه ؛ شخصیتی نیو، مقیاس رضایت زناشویی پرسشنامه انریچ و سبک های مقابله ایندلر و پارکر استفاده شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون های آماری پیرسون و رگرسیون تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد ویژگی های شخصیت و سبک های مقابله با رضایت زناشویی رابطه معنی داری دارند. هم چنین نتایج نشان داد ویژگی های برونگرایی، توافق پذیری، مسئله مدار و هیجان مدار در مجموع 29 درصد از واریانس رضایت زناشویی را تبیین می کنند. به علاوه، متغیر برونگرایی، توافق پذیری، مسئله مدار و هیجان مدار به ترتیب با بتای 21/0، 10/0 و 09/0- سهم معنی داری در پیش بینی رضایت زناشویی داشتند.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از این پژوهش حاکی از آن است که ویژگی برونگرایی قوی ترین پیش بینی کننده رضایت زناشویی است. هم چنین، ویژگی های شخصیتی و سبک های مقابله زیربنای روانشناختی روابط پایدار افراد با دیگران است و بنابراین پیش بینی کننده کلیدی برای رضایت زناشویی هستند.

    کلیدواژگان: رضایت زناشویی، ویژگی های شخصیتی، سبک های مقابله، روابط فرازناشویی
|
  • M. Hosseini Nejad, Z. Karimi, KH .Nourian, L. Manzoori*, M. Zol Adl Pages 703-716
    Background & aim

    Living with children suffering from Attention-Deficit / Hyperactivity Disorder may lead to significant psychological problems such as stress, anxiety, and depression for their parents. For decreasing these problems, using psychological interventions is necessary. Therefore, the present study aimed to determine the effect of a parenting education program on depression, anxiety, and stress of mothers with Attention-Deficit / Hyperactivity Disorder children.

    Methods

    The present study was a field  trial study conducted in psychiatric clinics affiliated to Yasuj University of Medical Sciences in 2015. Sixty four mothers who had children with attention-deficit / hyperactivity disorder with moderate to high levels of depression, anxiety, and stress were selected by simple and non-random sampling. The selected samples were assigned based on a randomized block design between two groups of the intervention and control groups. Mothers in the intervention group participated in 8 sessions of parenting training classes based on the Saunders protocol. Mothers in the control group received routine care. Before and one month after the intervention, motherschr('39') depression, anxiety, and stress were assessed using the Depression Anxiety Stress Scales (DASS-42(. Data were analyzed using Mann-Whitney Test, Chi-square,  Independent Sample T Test  and Paired Sample T Test.

    Results

    Participants in the two groups did not differ from each other in terms of demographics variables such as age, sex, education, and age of the mother and child (p> 0.05). The mean scores of depression, anxiety, and stress in mothers in the intervention and control groups before the training program were 19.06, 15.2, 20.8, and 17.8, 16.1, 21.1, respectively. Based on the results of the independent t-test, the difference between the means score between the two groups was not significant (p> 0.05). The mean scores of depression, anxiety, and stress in mothers in the intervention and control groups after the training program were 14.7, 12.5, 16.5, and 18.2, 16.1, 20.5, respectively. Based on the results of the independent t-test, the difference between the means score between the two groups was statistically significant (p <0.05).

    Conclusion

    Parenting education to mothers of children with attention deficit/hyperactivity disorder as a non-pharmacological psychological intervention significantly reduced the rate of psychological disorders among them. It is recommended that in the form of holistic medicine and nursing, this method be used to empower mothers who have children with attention-deficit / hyperactivity disorder.

    Keywords: Attention Deficit, Hyperactivity Disorder, Mother, Depression, Anxiety, Stress, Parenting Group Training
  • N. Ghadami, N. Bahmani*, SH .Zandi Pages 717-730
    Background & aim

    Increasing use of antibiotics against infection caused by microorganisms has increased drug resistance. This has led to extensive research on plant compounds with antimicrobial properties and greater effectiveness as an alternative to antibiotics. The purpose of this study was to evaluate antibacterial activity the five Medicinal plant extracts CinnamomumVerum, Zingiber officinale, Hibiscus sabdariffa, Berberis vulgaris,  and Mentha pulegium against standard bacteria: Staphylococcus aureus, Staphylococcus saprophyticus, Entrococcous fecalis, Pseudomonas aeroginosa,Acintobacter bumani, Klebsiella pneumoniae, and Esherishia  coli.

    Methods

    The present experimental study was conducted in 2020 at Kurdistan University of Medical Sciences, Iran. The ethanol extract of the Cinnamomum verum, Zingiber officinale, Hibiscus sabdariffa, Berberis vulgaris and Mentha pulegium were prepared by maceration method.The antibacterial activity of the extracts was performed on several standard bacterial strains by agar well diffusion method after three replications and diameter of the zone of inhibition was measured and recorded. Then MIC (minimum inhibitory concentration) with Broth microdilution was determined. Mean growth zone diameter was analyzed by Duncanchr('39')s comparison test at the 5% level.

    Results

    In the present study, the highest antibacterial effect was related to Berberis vulgaris and Zingiber officinale extracts on S. saprophyticus with growth inhibition drops of 25 and 23 mm, respectively (p <0.05). Hibiscus sabdariffa extract on S.saprophyticus and Mentha pulegium extract on E. coli had the highest antibacterial effect with a growth halo diameter of 16, 13 and 13 mm, respectively (p <0.05). The highest antibacterial effect of cinnamon was on Staphylococcus aureus with a diameter of 19 mm. The lowest growth inhibitory concentration was observed for Berberis vulgaris and Zingiber officinalis extracts against S. saprophyticus with 3.1 mg / ml and lower than other types of extracts. P. aeruginosa showed resistance to most plant extracts (p<0.05).

    Conclusion

    The results of the present study revealed that the plant extracts specially Berberis vulgaris had effective antibacterial activity on most of the bacterial strains. In order to show the optimal antibacterial effect of the studied extracts, it is suggested to study on the animal models and determine their clinical effects.

    Keywords: Antibacterial Activity, Zingiber officinale Hibiscus sabdariffa, Berberis vulgaris, Cinnamomum verum, Mentha pulegium, Gram- Positive bacteria, Gram -Negative bacteria
  • P. Dehghani, MR. Bayat, A .Sadeghi* Pages 731-745
    Background & aim

    Non-specific chronic low back pain is the most common type of chronic low back pain in todaychr('39')s society and achieving a therapeutic exercise program has always been the focus of improvement in patients with non-specific chronic low back pain. The current study aims at investigating the effects of four-week exercise in the water on the disability, flexibility, and muscle strength of middle-aged men with non-specific chronic low back pain.

    Methods

     In the present quasi-experimental study, 25 middle-aged men with nonspecific chronic low back pain referred to Noorafshar Hospital in Tehran were randomly divided into two groups, exercise in water (n = 13) and control (n = 12). The training group carried out the selected exercise for 4 weeks and 3 sessions in a week. Before and after the exercise protocol, disability, flexor and extensor muscles strength, and hamstring flexibility were measured using the Oswestry Disability Questionnaire, Straight Leg Lowering test, Dynamometer, and SLR Test, respectively. Data were analyzed by SPSS software using Paired t-test (intra-group changes) and independent t-test (inter-group differences). 

    Results

    After the intervention, the level of disability in the experimental group was significantly reduced compared to the control group (P = 0.001). Also hamstring flexibility (P = 0.001) and the strength (P = 0.001) and flexibility of trunk flexor muscles (P = 0.001) were significantly increased in the experimental group.

    Conclusion

     The results of the present study indicated that exercise in water could have positive effects on reducing disability, increasing hamstring flexibility and trunk muscle strength in men with nonspecific chronic low back pain. Therefore, exercise in water recommended as a method for middle-aged men with non-specific chronic low back pain that has trunk muscle weakness, reduced hamstring flexibility, and increased disability. However, a comprehensive statement on this issue requires further study in this area.

    Keywords: Chronic Low Back Pain, Aquatic Exercise, Stretch, Strength, Middle-aged
  • SH .Rashidpour, T. Naji*, H .Hosseinzadeh Sahafi Pages 746-762
    Background & aim

    The effect of drugs on different receptors causes the effect as well as side effects of the drug. For example, dopamine drugs, in addition to their anti-Parkinsonian effects, block the upper parts of the hypothalamic-pituitary-gonad axis and cause infertility. Therefore, the aim of this study was to determine the effect of fluvoxamine on sex hormone levels and ovarian histology in guar gum after injection of bromocriptine.

    Methods

    In the present basic study conducted at Islamic Azad University in 2020, 90 fish with an average weight of 1.3 g were prepared from the female fish breeding center located in Damavand. The fish were divided into 6 groups of 15 including three intact control groups: solvent (70% ethanol) and bromocriptine and 3 treatments of bromocriptine and fluvoxamine at doses of 1, 5 and 10 mg / kg body weight of fish. The injection was given intramuscularly and intramuscularly and under the dorsal fin, so that the day after injection of 5 mg / kg bromocriptine, fluvoxamine was injected in specific doses and this process continued. 20 days after injection, their ovaries were dissected and isolated for biometrics and light microscopy. Tissue hormones 17-beta-estradiol, testosterone and progesterone were measured using a special kit using tissue fluids. The collected data were analyzed using SPSS software (version 23) and one-way ANOVA and Duncan tests. Excel 2016 software was used to draw the charts.

    Results

    The results of Estradiol and Progesterone and Gonadal index revealed that the groups receiving Fluvoxamine and Bromocriptine had a significant difference with the control group (P≤0.05), and this difference was dose dependent. The results turned out that the levels of these hormones decreased in Bromocriptine control group and increased in Fluvoxamine-receiving treatments. Light microscopy images showed that the ovarian development stage in intact control and solvent control is commonly Cortical stage, but these cells remain in the primary and secondary prenuclear stage in the control group of Bromocriptine. Also in highest dose of fluvoxamine (10mg/kg.Bw) Oocytes are in the vitellogenesis stage and the gonadal index was at its highest. It can be concluded that Bromocriptine blocks the HPG axis while Fluvoxamine restimulates it, therefore there was a possibility of the presence of Serotonin receptors on the gonadal surface.

    Conclusion

    It can be concluded that bromocriptine causes blockade of HPG axis and fluvoxamine re-stimulates the GnRH pathway, so that the ovary in the treatment receiving the highest dose of fluvoxamine was predominantly in the vitellogenesis index and more it was its value, so it is possible for the serotonin receptor to be present on the gonadal surface.

    Keywords: Bromocriptine, Fluvoxamine, three spot Gourami Fish, Hypothalamic-pituitary-gonadal axis, sex hormones
  • R .Safari*, H. Hadi, M .Nazemi, H .Mohammad Shiri Pages 763-779
    Background & aim

    Today, nerve cells can be studied using nanotechnology (molecular nanoelectronics). Studies have shown that disturbances in the normal functioning of brain cells can lead to neuropsychiatry attacks. One of the most common diseases (disorders) of the nervous system of the brain is epileptic seizures. In this case, due to electrical discharge of a group of brain neurons, the electrical potential of the brainwave thresholds is higher than normal, which can cause seizures or seizures in the patient. Therefore, the aim of this study was to determine and evaluate theoretically and computationally the use of molecular nanoelectronic technology in the purposeful observation of electrical waves in the brain.

    Methods

    In the present theoretical-computational study conducted at Qom University in 2020, a molecular system for the detection of destructive electrical waves in the brain (waves beyond the threshold of normal brain waves) in patients with epilepsy was discussed. In this regard, several molecular systems such as; Wires, switches, and molecular memory were proposed to monitor electrical waves in the brain. This molecular circuit could be used to predict times close to neuro-cerebral attacks. In this regard, using the quantum theory of density citizenship (at the computational level of DFT-B3LYP / 6-31G), some electronic properties of molecular systems were studied. Gaussian quantum software (G09) was also used to perform the calculations. In this regard, in the absence and the presence of an external electric field, the molecular structure was optimized. Then the electron wave function of the proposed molecular components was investigated. The obtained data here were analyzed using Gaussian (G09) and GaussView(GV5) quantum software.

    Results

    The results of the present theoretical-computational (non-clinical) study revealed that the design of molecular systems (components) with the ability to respond to brain waves was possible. Calculations indicated that all nanomaterials used in this molecular system could function within the range of brain waves. Therefore, during the occurrence of neuro-cerebral attacks, they can alert the person or those around him by informing him of the occurrence of these attacks.

    Conclusion

    Based on the results gained from the present study, it possible to design devices and equipment for Nanomedicine (such as warning systems for neurological and heart attacks) payment. In this regard, molecular electronic knowledge can be used, such molecular devices can open new horizons in improving the quality of treatment and life of neurological patients.

    Keywords: Nanotechnology, Molecular Electronics, Computational Chemistry, biology, Quantum Theory, Density Function Theory (DFT), Neuro-cerebral Attacks, Epilepsy Seizures, Molecular Device
  • Z .Mahmmodian, S. Naeimi*, MM. Moghanibashi, M .Alipour, K. Khashei Varnamkhasti Pages 780-791
    Background & aim

    Preeclampsia is the most common and at the same time the most unknown pregnancy-related disease, is the leading cause of death in pregnant women worldwide. Increased systemic inflammatory factors as a result of decreased serum levels of anti-inflammatory cytokines during pregnancy have caused inflammation to play a key role in preeclampsia. The aim of this study was to determine the relationship between interleukin 19 gene polymorphism and the incidence of preeclampsia in pregnant women.

    Methods

    The present descriptive-analytical case-control study was conducted in 2017 at the Islamic Azad University, Kazerun Branch. The statistical population of the study included 300 women referred to Valiasr Hospital of Kazerun, which were devided into two groups: 150 women with preeclampsia were selected as the case and 150 healthy pregnant women were selected as the control. After sampling and DNA extraction, the rs2243191T/C polymorphism was examined by ARMS-PCR method. The collected data were analyzed using chi-square and t-test.

    Results

    a significant difference was seen in the frequency of CC, CT and TT genotypes (p = 0.05) in the rs2243191T / C polymorphism position of IL-19 gene encoding among pregnant women with Preeclampsia and pregnant women are healthy. There was no significant difference between the two groups in the frequency of C and T alleles (p = 0.208). Apart from seizure parameter (p = 0.003) and patient age (p = 0.015) for other factors measured such as protein excretion in urine, patient inflammation, blood pressure, hypothyroidism, diabetes, history of abortion, History of previous infection, multiplication, primiparous and multiplicity No significant differences were observed between the patient and control groups.

    Conclusion

    Due to the significant association between rs2243191T/C polymorphism and the occurrence of preeclampsia, the presence of this polymorphism can be considered as a predictor of preeclampsia.

    Keywords: Preeclampsia, Polymorphism, IL-19
  • M. Tahmasebi, SH. Salaminia*, E. Abasiyan Pages 792-804
    Background & aim

    Pneumothorax is a common finding after trauma and with a wide range of clinical manifestations, from a concealed pneumothorax detectable only by a CT scan accidentally, to a potentially fatal tension pneumothorax. Pneumothorax can gradually progress to tension pneumothorax and become an emergency, consequently, a timely diagnosis is essential. Most traumatic patients have unstable conditions and are risky to transport for radiological evaluation, so they need a fast and bedside way of diagnosis. Currently, sonography is the only acceptable method which is available bedside. This study designed at this center to assess the diagnostic accuracy of ultrasound in trauma condition and comparing to that of CT scan as the final test for pneumothorax diagnosis.

    Methods

    in this cross-sectional prospective and analytical study in 2019, 290 patients were eligible for the study, fitted the Advanced Trauma Life Support (ATLS). A computerized tomography scan (CT) and extended Focused Assessment Sonography of Trauma (eFAST) done for each patient. Sonography performed while regarding the standards for the eFAST examination. During the sonography examination, the process of resuscitation not impaired or stopped. Conform to the entry and exit criteria of the study, data collected in a questionnaire and entered in R software version 3.6.1. A series of tests including Sensitivity, specificity, positive and negative predictive values (PPV, NPV), positive and negative likelihood ratios (LR+, LR-), ROC curve analysis, McNemar test, and the Kappa coefficient used for evaluation. The results compared with that of the CT scan as the definitive diagnostic method.

    Results

    from 290 patients enrolled in the study,  71% male and %29 were female. The mean age was 38.72 ± 16.7 years, and the age range was 14 to 78 years. The age distribution of the patients was not normal and skewed positively for 20 to 40 years old (median age 34.5 years old). The cause of trauma was non-penetrating in 99.3% and penetrating in 0.7%. According to the CT scan results as the final diagnostic method, 37 patients developed pneumothorax. Ultrasound sensitivity and specificity in pneumothorax diagnosis were 81.1% and 98.4%, respectively. The positive predictive and negative predictive for eFAST were 88.2% and 97.2%. Data fitness evaluated by the Kappa coefficient and McNemar test (Kappa of 0.82 and a p-value of 0.365). These tests showed a high concordance between the two diagnostic methods (eFAST and CT scan) for pneumothorax diagnosis. The area under the ROC curve for sonography was 0.898 and had a relatively good overlap with that of the ROC curve for CT scan.

    Conclusion

    In general, extended Focused Assessment Sonography of Trauma is valuable in the diagnosis of pneumothorax with a diagnostic value close to CT scan. If positive for pneumothorax, the result is precise, but when negative, additional assessment required due to a lower sensitivity. It could also be a better substitute for a simple chest x-ray.

    Keywords: Ultrasonography, Sonography, trauma, CT scan, eFAST, pneumothorax
  • M .Doosti, F. Seidi*, M. Akouchkian Pages 805-824
    Background & aim

    Breath-hold diving has a long history in many countries and has been used to catch pearls and seafood. In the last few decades, diving has become a popular sports activity in throughout the world and educators around the world are training this recreational activity. Inappropriate working conditions, long working hours, use of heavy equipment for a long time and frequently, working in awkward postures are the things that diving coaches always face when working. Therefore, the aim of the present study was to investigate the prevalence of musculoskeletal pain and musculoskeletal disorders in diving coaches and their relation with musculoskeletal abnormalities.

    Methods

    In the present descriptive-analytical study that was performed on 57 diving instructors of Kish Island in 2019, samples were selected in full and 51 people from the study population participated in this study. In order to determine the prevalence of pain and musculoskeletal disorders from the standard Nordic questionnaire, to evaluate kyphosis and lordosis abnormalities from flexible rulers, cruciate ligament abnormalities and braces from the caliper and head forward abnormalities from AutoCAD imaging and body profile software were used. Descriptive statistics, including mean and standard deviation, were used to display the data, and inferential statistics, including Pearson correlation coefficient test, were used to investigate the relationship between abnormalities and musculoskeletal pain. The collected data were analyzed using descriptive statistics (mean and standard deviation) and Pearson correlation coefficient test.

    Results

    The findings indicated that the highest frequency of pain in the neck region was observed with 33.3% and the lowest frequency of pain in the ankle region was 15.7%. Correspondingly, forward head anomalies were highest with 19.6% and genuvalgum abnormalities with a frequency of 5.9% had the lowest abundance. There was a positive and significant correlation between pain in each region of the body and abnormalities in that area. (p <0/000).

    Conclusion

    According to the findings of the present study, the presence of anomalies and, consequently, the presence of pain in different parts of the body of the diverchr('39')s coaches could affect both their working life and their normal life. In order to reduce musculoskeletal disorders and increase the performance of these people, The Professional Association of Divers could promote and improve the quality of work and non-work done by properly communicating with their coaches and supporting them and creating an appropriate environment for the continuing professional activity of coaches.

    Keywords: Musculoskeletal pain Spinal disorders, diving
  • M. Didehjahan*, A .Bahaoddini Pages 825-837
    Background & aim

    The leaves of the Aloe Vera plant (yellow aloe) have long been used in medicine and nutrition by various communities. Some physiological effects of this plant have long been used to treat some gastrointestinal disorders such as gastric ulcer and gastric acid return to the esophagus. Therefore, the aim of this study was to determine the effect of hydro alcoholic extract of Aloe Vera leaf on the movements of the isolated colon of male rats and its interaction with cholinergic, adrenergic and nitric oxide systems.

    Methods

    In the present study conducted in 2016, 25 rats were included in the study. 20 mature male rats of Wistar race with the average weight between 180 to 250 grams and three months of age were randomly chosen. The mice were kept in light controlled conditions (12 hours cycle of lightness and darkness) and temperature of 22±2 degrees Celsius and enough food and water for one week. Adult male rats were anesthetized by ethyl ether, their colon tissue (ascending) separated and divided into 1 cm segments. The parts were connected to a force transducer longitudinally and inserted to an organ bath with oxygenated thyrod solution (37 ° C, pH = 7.4). The mechanical activity of their colon was recorded by force isotonic transducer  and Power Lab AD instrument in basal condition, and after administration of acetylcholine10-6 M , atropine1.7×  10-3 M, epinephrine 10-6 M, propranolol 10-6 M and L-NAME10-4  M in the presence and absence of the extract. The collected data were analyzed using Independent Sample T-Test and considering p≤0.05 as a significant level. (P≤0.05 ).

    Results

    Tissue mechanical activity in the presence of extract was significantly reduced compared to the control group. Furthermore, a significant decrease in tissue mechanical activity was observed in the presence of combined extract and propranolol compared with the control group, but a significant difference in the presence of acetylcholine, atropine, epinephrine, nitric oxide synthetize inhibitor (L-NAME) and the extract in comparison with the control group was not observed (p≤0.05).

    Conclusion

    The present study indicated that the hydroalcoholic extract of aloe vera leaf had a modulating effect on colonic movements, which may be related to the cholinergic and nitrogenous systems and is independent of the adrenergic system.

    Keywords: Aloe vera, adrenergic system, cholinergic system, nitric oxide system, male rat, colon
  • MR. Firoozi*, SH. Kharamin Pages 838-851
    Background & aim

    Extramarital affairs is a shocking issue for couples and families that play a major role in marital conflicts and coupleschr('39') tendency towards divorce. The purpose of this study was to determine and predict marital satisfaction based on personality traits and coping styles in married people with extramarital relationships in Kohgiluyeh and Boyer-Ahmad province.

    Methods

    The research method adopted was correlational in nature. The study population consisted of all married people who due to extramarital affairs in the years 2016-2017 had referred to the welfare divorce reduction centers of K.B province, counseling centers of K.B provinces, as well as courts and other related cases. The sample group consisted of 234 people who were selected by the available sampling and according to the satisfaction of individuals to participate in the research. For the purpose of data collection, use was made of three questionnaires, namely NEO Personality Inventory, Marital Satisfaction Scale Enrich Questionnaire and Indler and Parker Coping Styles.

    Results

    The findings indicated that Personality Traits and Coping Styles had a significant correlation with Marital Satisfaction. The results correspondingly revealed that the characteristics of extraversion, agreementability, problem-oriented and emotion-oriented explain a total of 29% of the variance of marital satisfaction. In addition, the variables of extraversion, agreementability, problem-oriented and emotion-oriented with beta of 0.21, 0.10, and -0.09, respectively, had a significant contribution in predicting marital satisfaction.

    Conclusion

    Generally speaking, the findings of the present study indicated that extraversion was the strongest predictor of marital satisfaction. Moreover, personality traits and coping styles were the psychological foundation of peoplechr('39')s stable relationships with others and were therefore a key predictor of marital satisfaction.

    Keywords: Marital Satisfaction, Personality Traits, Coping Styles, Extramarital affairs