فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
سال بیست و هفتم شماره 6 (پیاپی 113، بهمن و اسفند 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/02/13
  • تعداد عناوین: 14
|
  • محسن اشراقی، معین ذوالمفاخر، عنایت الله نوری، محمد مهدی شاطر*، شهرام ارسنگ صفحات 648-653

    زمینه و هدف :

     پلورال افیوژن بدخیم، معمولا ثانویه به بدخیمی‌هاست. هدف از درمان پلورال افیوژن بدخیم، به حداقل رساندن علایم بیمار با کمترین ابزار تهاجمی و مقرون‌به‌صرفه‌ترین روش است. در این مطالعه، به بررسی مقایسه‌ای میزان اثربخشی تالک و بتادین در درمان پلورال افیوژن بدخیم پرداختیم.

    مواد و روش‌ها :

    این مطالعه به صورت کوهورت گذشته‌نگر روی بیماران با پلورال افیوژن بدخیم که تحت درمان با دو روش تالک و بتادین در بیمارستان شهید بهشتی قم قرار گرفته بودند، انجام شد. اطلاعات دموگرافیک و معیارهای اثربخشی درمان پلورال افیوژن بدخیم شامل میزان تنگی نفس، درد قفسه سینه، وجود تب و دفعات عود بعد از انجام پلورودز شیمیایی ارزیابی شدند و داده‌ها توسط نرم‌افزار SPSS.21 تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته‌ها:

     در این مطالعه 87 نفر شامل 48 نفر تحت درمان با بتادین و 39 نفر تحت درمان با تالک بررسی شدند. در این بررسی در بین دو گروه درمانی، تفاوت معناداری از نظر نسبت جنسی، سنی و نیز نوع بیماری مشاهده نشد (0.05<p). یافته‌ها نشان داد که فراوانی دفعات عود تب، درد قفسه سینه و تنگی نفس به طور معنی‌داری در گروه تحت درمان با بتادین کمتر است و علاوه بر آن، افراد تحت درمان با بتادین، بازشدگی ریه بیشتری در مقایسه با افراد تحت درمان با تالک داشتند (0.05>p).

    نتیجه‌گیری :

    پلورودز شیمیایی با بتادین می تواند به عنوان یک اسکلروزان جایگزین ارزان قیمت، در دسترس، ایمن، با تحمل بالا و عمدتا موثر برای تالک در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: پلورال افیوژن بدخیم، پلورودز، بتادین، تالک
  • بابک هوشمند مقدم، آرزو بهجت، فاطمه شب خیز*، مژگان اسکندری، علی بختیاری صفحات 710-718

    زمینه و هدف:

      هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر هم‌زمان و مستقل یک دوره تمرین طناب‌زنی و مصرف شکلات تلخ بر شاخص‌های تن‌سنجی و مقادیر امنتین-1 در نوجوانان چاق بود.

    مواد و روش‌ها :

    40 نوجوان چاق به شکل تصادفی به چهار گروه همگن: تمرین طناب‌زنی (1)، شکلات تلخ (2)، تمرین+ شکلات تلخ (3) و کنترل (4) تقسیم شدند. آزمودنی‌های گروه‌های دوم و سوم، روزانه 30 گرم شکلات تلخ (83 درصد کاکایو) به مدت شش هفته مصرف کردند. همچنین آزمودنی‌های گروه‌های اول و سوم، به مدت شش هفته (40 دقیقه در روز، 5 روز در هفته) تمرین طناب‌زنی داشتند. قبل و بعد از شش هفته، شاخص‌های تن‌سنجی و نمونه‌ خونی به‌منظور اندازه‌گیری مقادیر بیوشیمیایی، از آزمودنی‌ها گرفته شد.

    یافته‌ها:

     پس از انجام پروتکل پژوهش، مقادیر امنتین-1 افزایش و وزن و شاخص توده بدنی، کاهش معناداری را در گروه‌های اول، دوم و سوم از خود نشان داد. درحالی‌که مقادیر درصد چربی و نسبت دور کمر به دور باسن، تنها در گروه‌های اول و سوم، کاهش معناداری داشت (P≤0/05). بررسی بین گروهی نیز حاکی از تغییرات معنادار امنتین-1، وزن، شاخص توده بدنی، درصد چربی بدن و نسبت دور کمر به دور باسن در گروه‌های اول، دوم و سوم نسبت به گروه چهارم بود که بیشترین میزان این تغییرات در گروه سوم مشاهده شد (P≤0/05).

    نتیجه‌گیری :

    تمرین طناب‌زنی و مصرف شکلات تلخ به‌طور مستقل و هم‌زمان، باعث بهتر شدن ترکیب بدن و افزایش مقادیر امنتین-1 در نوجوانان چاق می‌شود که مصرف هم‌زمان، نتایج بهتری را در پی دارد.

    کلیدواژگان: طناب زنی، شکلات تلخ، اندازه تن سنجی، امنتین-1، نوجوانان چاق
  • محمدرضا خسروجردی، علی محمد ناعمی*، مرتضی مجاهدی صفحات 736-742

    زمینه و هدف  :

    مزاج‌شناسی، شاخه‌ای از طب سنتی ایرانی است که دانشمندان این حوزه در اعصار مختلف نسبت به حوزه‌های مختلف درمانی، فرضیه‌هایی ارایه کرده‌اند، یکی از این حوزه‌ها اعتیاد می‌باشد. هدف از تحقیق حاضر، مقایسه مولفه‌های مزاج در افراد معتاد و سالم شهر سبزوار بود.

    مواد و روش‌ها :

    نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌ای در دو گروه سالم و معتاد شهر سبزوار که برای جمع‌آوری داده‌ها از پرسشنامه استاندارد تعیین مزاج مجاهدی استفاده شد. داده‌های جمع‌آوری‌شده با استفاده از نرم‌افزارspss  نسخه 22 تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته‌ها :

    چون سطح معناداری فرضیات، بیشتر از 0.05 و مقدار T کمتر از 1/96بود می‌توان گفت بین مولفه‌های گرمی، اعتدال، سردی در دو گروه مورد مطالعه، تفاوت معنی‌داری مشاهده نشد. همچنین بین مولفه‌های تری، اعتدال، خشکی، تفاوت معنی‌داری مشاهده نشد و در مجموع می‌توان گفت بین مزاج افراد معتاد و سالم، تفاوت معنی‌داری مشاهده نشد.

    نتیجه‌گیری :

    در بررسی کلی سوالات پرسشنامه، از نظر آماری تفاوت معناداری بین مزاج افراد معتاد و غیرمعتاد مورد مطالعه وجود نداشت. اما در بررسی یک‌به‌یک سوالات پرسشنامه، چاقی و رطوبت بیشتر معتادان، کوچک‌تر بودن کف دست معتادان و احساس سرمای بیشتر افراد معتاد نسبت به افراد غیرمعتاد، معنادار بود.

    کلیدواژگان: طب ایرانی، مزاج، سوءمصرف، تریاک، هروئین
  • مژده رباطی، ابراهیم نامنی* صفحات 744-751

    زمینه و هدف :

     کیفیت بالای زندگی کاری، از عوامل اساسی توانمندسازی منابع انسانی موردنیاز سیستم مراقبت بهداشتی شناخته شده است و بهبود رضایت شغلی کارکنان را نیز به دنبال دارد. پرستاران، عضو بسیار مهم سیستم مراقبت درمانی کشور محسوب می شوند؛ از این رو این مطالعه با هدف تعیین رابطه سرزندگی و احساس انسجام روانی با کیفیت زندگی کاری پرستاران با نقش واسطه ای خودتمایزیافتگی انجام گرفت.

    مواد و روش ها:

     روش پژوهش حاضر، توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش، شامل کلیه پرستاران زن بیمارستان امام رضا مشهد هستند که 155 پرستار به عنوان نمونه پژوهش به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. برای اندازه گیری متغیرها از پرسشنامه های کیفیت زندگی کاری والتون (1999)، پرسش نامه خودتمایزیافتگی اسکورن و فرایدلندر (1999) و انسجام روانی آنتووسکی (1992) بهره گرفته شده است. برای تجزیه وتحلیل داده ها نیز از آزمون همبستگی پیرسون و تحلیل مسیر با استفاده از نرم افزار Amos وSPSS22 استفاده شد.

    یافته ها :

    نتایج نشان داد که سرزندگی به صورت مستقیم بر کیفیت زندگی کاری (0/48) و به صورت غیرمستقیم یعنی از طریق خودتمایزیافتگی بر کیفیت زندگی کاری (0/12) تاثیرگذار است (p>0.05) باید اضافه کرد، انسجام روانی به صورت مستقیم بر کیفیت زندگی کاری (0/07) تاثیرگذار نیست، همچنین به صورت غیرمستقیم یعنی از طریق خودتمایزیافتگی بر کیفیت زندگی کاری (0/02) تاثیرگذار نبود (p>0.05).

    نتیجه گیری :

    بر اساس یافته های این پژوهش می توان نتیجه گرفت که رابطه سرزندگی با کیفیت زندگی کاری پرستاران، یک رابطه خطی ساده نیست و خودتمایزیافتگی می تواند رابطه سرزندگی با کیفیت زندگی کاری پرستاران را میانجی گری کند.

    کلیدواژگان: خود تمایزیافتگی، انسجام روانی، سرزندگی، کیفیت زندگی کاری
  • سعید میرزایی*، ملک حسین اسدی، پگاه حجازی، بابک تقی پور صفحات 754-759

    زمینه و هدف :

     سرطان معده و پستان، از سرطان های شایع در جهان و ایران هستند. امروزه استفاده از عصاره های قارچی و باکتریایی، برای درمان سرطان بسیار مورد توجه محققان قرار گرفته است. رایزوبیوم ها از باکتری های مفید در کشاورزی و محیط زیست هستند که نیتروژن مورد نیاز گیاهان خانواده لگوم را از طریق هم زیستی با این خانواده تامین می کنند. در این پژوهش تاثیر عصاره سلولی باکتری برادی رایزوبیوم و نوع جهش یافته آن در ژن مسیول غده زایی، بر مرگ سلول های سرطانی پستان (MCF7) و معده (AGS) بررسی گردید.

    مواد و روش ها:

     اثر کشندگی غلظت های مختلف زیست توده و عصاره Bradyrhizobium japonicum بر سلول های سرطانی پستان (MCF7) و معده (AGS) با استفاده از روش آزمون رنگ سنجی MTT بررسی شد. از روش ANOVA و نرم افزار Graphpad Prism 6.0  برای بررسی داده ها استفاده شد.

    یافته ها :

    هم نوع وحشی و هم نوع جهش یافته باکتری تاثیر کشندگی معنی داری بر هر دو نوع سلول سرطانی داشتند و میزان کشندگی آنها وابسته به غلظت به کار گرفته شده از عصاره یا زیست توده بود (کمترین میزان کشندگی در غلظت 30 و بیشترین در 480 میکروگرم بر میلی لیتر). در بیشتر موارد زیست توده، تاثیر بهتری در مقایسه با عصاره نشان داد.

    نتیجه گیری:

     در مجموع این تحقیق تاثیر کشندگی عصاره و زیست توده باکتری رایزوبیوم بر سلول های سرطانی را نشان داد که می تواند به عنوان منبعی برای یافت ترکیبات ضدسرطانی به کار رود.

    کلیدواژگان: سرطان پستان، سرطان معده، باکتری، بردی رایزوبیوم، فابیاسه، ترکیب ضدسرطان
  • موسی الرضا صائمی فرد، ابوالفضل بخشی پور*، محمد محمدی پور صفحات 762-768

    زمینه و هدف :

     به دلیل افزایش جمعیت جوانان و ناهماهنگی بین نیازهای بازار کار با آنچه در نظام آموزشی آموزش داده می‏شود باید اقداماتی در زمینه بهبود وضعیت شغلی صورت گیرد. این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی الگوی چندمحوری انتخاب شغل شفیع‏آبادی در توسعه مشاغل خانگی کوچک و متوسط انجام گردید.

    مواد و روش ها:

     طرح پژوهش نیمه تجربی بود که در سال 1398 بر 40 نفر در حوزه مشاغل خانگی کوچک و متوسط در دو گروه آزمایش (n=20) و کنترل (n=20). از طریق نمونه‏ گیری به‏ صورت خوشه‏ای هدفمند از بین 10 کارگاه در شهر مشهد انجام گردید. گروه آزمایش 8 جلسه 90 دقیقه ای آموزش های موردنیاز را دریافت کردند. داده‏ها با مقیاس پرسشنامه استاندارد تحلیل‏ سازوکارهای توسعه مشاغل کوچک و متوسط کریمی و همکاران (1393). طی سه مرحله قبل و پس از مداخله و سه ماه بعد از جمع‏آوری و با استفاده از آزمون کوواریانس چندمتغیری (MANCOVA) تحلیل شد.

    یافته ها :

    یافته ‏ها نشان داد میانگین نمرات مولفه ‏های (مالی، آموزشی، مدیریتی، ارتباطی و کل عوامل) در مرحله پس آزمون و پیگیری نسبت به پیش آزمون به طور معناداری افزایش یافت (p<0. 05) و همچنین در مولفه حمایتی تنها در مرحله پیگیری نسبت به پیش آزمون به‏طور معناداری افزایش نشان داد (p<0. 05).

    نتیجه گیری:

     در نتیجه الگوی چندمحوری انتخاب شغل شفیع‏آبادی بر توسعه مشاغل خانگی کوچک و متوسط موثر بود.

    کلیدواژگان: الگوی چندمحوری، توسعه مشاغل خانگی کوچک و متوسط
  • نازیلا والاتبار، رضا صفرعلیزاده*، محمدعلی حسینپور فیضی صفحات 770-775

    زمینه و هدف  :

    بیماری رینیت آلرژیک رایج ترین اختلال در حوزه سلامت در همه مناطق جهان است. در سال های اخیر، به دلیل افزایش شیوع و نیز اهمیت بالینی بیماری رینیت آلرژیک در ابتلا به سایر بیماری ها نظیر آسم مطالعه روی این بیماری بسیار مورد توجه قرار گرفت است. در این مقاله به طور ویژه، چندشکلی های تک نوکلیوتیدی دخیل در بیماری رینیت آلرژیک مطالعه شده است.

    مواد و روش ها:

     در این مطالعه مروری، از مطالعات انجام شده در زمینه استعداد ژنتیکی ابتلا به بیماری رینیت آلرژیک در فاصله زمانی 2020 -2005 و با جست وجو کلیدواژه های کلی و عمومی  allergic rhinitis, genetic polymorphisms, single nucleotide polymorphism  در پایگاه های اطلاعاتی Scopus ، Google Scholar ،Science Direct ، Pubmed استفاده شده است.

    یافته ها :

    در این مطالعات، در مجموع به بررسی ژن های کاندید احتمالی مرتبط با رینیت آلرژیک در افراد مبتلا به این بیماری و بررسی واریانت های چندشکلی های تک نوکلیوتیدی مرتبط با بیماری مذکور پرداخته شده است. داده های جمع آوری شده در این مطالعه، حاصل مطالعات انجام گرفته در نقاط مختلف جهان بوده است. جمعیت موردمطالعه در مقالات، افراد مبتلا به بیماری رینیت آلرژیک می باشد.

    نتیجه گیری :

    نتایج، همراهی چندین چندشکلی تک نوکلیوتیدی در ژن های مختلف را با رینیت آلرژیک نشان داده است که برخی از آنها ممکن است در درک پاتوفیزیولوژی و پیدا کردن روش های جدید برای ایمونوتراپی بیماری رینیت آلرژیک مفید باشد.

    کلیدواژگان: رینیت آلرژیک، چندشکلی های تک نوکلئوتیدی، چند شکلی ژنتیکی
  • محبوبه زیاری، امین فرزانه حصاری* صفحات 778-786
    زمینه و هدف

    شاخصهای آنتروپومتریکی شاخص توده بدنی و دور کمر اغلب برای پیش بینی ریسک فاکتورهای قلبی عروقی استفاده می شود. شاخصهای گردی بدن و شکل بدن به تازگی معرفی شده اند. هدف از پژوهش حاضر، مقایسه شاخص شکل بدنی و شاخص گردی بدن بین افراد سالم و بیمار قلبی-عروقی و ارتباط آنها با میزان فعالیت بدنی و شاخصهای آنتروپومتری زنان میانسال و سالمند بود.

    مواد و روش ها

    برای انجام مطالعه مقطعی حاضر 269 زن با دامنه سنی 40 تا 70 سال (136 نفر سالم و 133 بیمار قلبی عروقی) انتخاب شدند. سطح فعالیت بدنی با پرسشنامهی بینالمللی فعالیت بدنی ارزیابی و بر اساس آن و همچنین بیماری قلبی عروقی آزمودنی ها به 7 گروه: بیمار قلبی عروقی، ریسک فاکتور فعال، ریسک فاکتور متوسط، ریسک فاکتور غیرفعال، سالم فعال، سالم متوسط و سالم غیرفعال تقسیم شدند. شاخصهای گردی بدن و شکل بدن، شاخص توده بدنی، دور کمر، نسبت دور کمر به لگن و وزن اندازه گیری شد. از آزمونهای ANOVA یکطرفه و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد.

    یافته ها: 

    در گروه بیمار قلبی عروقی شاخص شکل بدن (004/0=p) و گردی بدن (004/0=p) بطور معنیداری بیشتر از گروه سالم فعال بود. در گروه بیمار قلبی شاخص شکل بدن با نسبت کمر به لگن رابطه مثبت (59/0=r) و با فعالیت بدنی (36/0-=r) رابطه منفی و شاخص گردی بدن با شاخص توده بدنی (83/0=r)، درصد چربی بدن (65/0=r) و نسبت کمر به لگن رابطه مثبت (59/0=r) معنیداری و با میزان فعالیت بدنی رابطه منفی (22/0-=r) معنیدار داشت.

    نتیجه گیری: 

    با توجه به نتایج تحقیق، شاخص شکل بدن، گردی بدن و نسبت کمر به لگن در بیماران قلبی عروقی نسبت به افراد سالم فعال بطور معنی داری بیشتر بود. همچنین، شاخص شکل بدن و بدن گردی در بیماران قلبی با تعداد بیشتری از شاخص های آنتروپومتری ارتباط معنیدار داشتند.

    کلیدواژگان: شاخص های آنتروپومتری، شاخص شکل بدنی، شاخص گردی بدن، بیماری قلبی-عروقی
  • حمید یاقوتی مقدم*، فرشاد جابری کوشکی، مهناز حق نظر، حمید صادقی، محمد حسین زاده حصاری صفحات 788-794

    زمینه و هدف :

    اعتیاد به کار می تواند لذت بخش ولی خسته کننده و مشکل ساز باشد. این حالت، پیامدهای مثبت و منفی به دنبال دارد. بر این اساس، پژوهش حاضر با هدف بررسیرابطه اعتیاد به کار با میزان افسردگی و اضطراب در پزشکان متخصص بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی سبزوار انجام شد.

    مواد و روش ها:

    این پژوهش، از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش را تمامی پزشکان متخصص بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی سبزوار به تعداد 58 نفر تشکیل دادند که تمامی به عنوان نمونه، انتخاب و به صورت سرشماری، بررسیشدند. برای جمع آوری اطلاعات، از پرسشنامه های اعتیاد به کار اسپنس و رابینز، افسردگی بک و اضطراب اشپیلبرگر استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزارSPSS20و از روش های آمار توصیفی و آمار استنباطی (ضریب همبستگی و رگرسیون) استفاده شد.

    یافته ها :

    نتایج نشان داد که ارتباط معناداری بین اعتیاد به کار و اضطراب و افسردگی (0/05>p) وجود دارد؛ همچنین اعتیاد به کار، قابلیت پیش بینی افسردگی و اضطراب را داشته است (0/05>p).

    نتیجه گیری:

    اعتیاد به کار می تواند باعث افزایش اضطراب و افسردگی گردد. بنابراین سازمان ها باید در نظر داشته باشند که اعتیاد به کار همیشه نمی تواند برای کارکنان و سازمان ها مفید باشد و لذا مدیران باید به راه کارهایی بیندیشند که از بروز چنین مسایلی که می تواند برای سلامتی مضر باشد، پیشگیری کنند.

    کلیدواژگان: اعتیاد به کار، افسردگی، اضطراب، پزشکان متخصص
  • الهه لعل خیرخواه، محمد حدادی*، میترا اردکانی، علیرضا عادل برخوردار، زینب تراز، سعید یزدی صفحات 796-800

    زمینه و هدف :

     پس از کشف و گسترش سریعcoronavirus  جدید و همه گیری آن ، مطالعات زیادی به منظور شناخت، پیشگیری و درمان با تمرکز بر جمعیت بزرگسالان منتشر شد. اطلاعات محدودی در مورد کودکان مبتلا به COVID-19 در دسترس است. طبق مطالعات، کودکان در هر سنی مستعد ابتلا بوده و تظاهرات بالینی متفاوتی نسبت به بزرگسالان دارند. مطالعه حاضر به بررسی تظاهرات بالینی، یافته های آزمایشگاهی و رادیولوژی در کودکان مبتلا به COVID-19 پرداخت.

    مواد و روش ها :

    ادر3 ماهه اول1399، 6 کودک (با میانگین سنی 13 سال و 1 ماه، و انحراف معیار 1.81) براساس معیارهای قطعی تشخیصی (با استفاده از RT-PCR) مبتلا به COVID-19 در بیمارستان امام خمینی (ره) شهرستان اسفراین گزارش شد. یافته های آزمایشگاهی، بالینی و رادیولوژی از پرونده بستری کودکان استخراج شده و توسط 2 متخصص کودکان بررسی و پس از انطباق با تظاهرات بالینی در قالب مطالعه توصیفی به صورت case series  ارایه شد.

    یافته ها :

    هیچ یک از کودکان سابقه بیماری زمینه ای یا مصرف داروهای خاص را نداشتند. شدت بیماری در همه کودکان خفیف بود. هیچ یک از بیماران نیاز به تهویه مکانیکی و بستری در بخش مراقبت های ویژه نداشتند.هیچ مورد مرگ گزارش نشد.

    نتیجه گیری:

     در زمینه پیدایش بیماری های عفونی ویروسی و نامشخص بودن نقش کودکان در چرخه انتقال، جهت درک بهتر بیماری، باید به تظاهرات بالینی بیمار توجه شود و تظاهرات بالینی پس از جمع آوری اطلاعات بیشتر در موارد ابتلای کودکان، تعریف می شود. لذا مطالعات وسیع تر در زمینه یافته های بالینی و آزمایشگاهی کودکان در شناخت بیماری و تاثیر آن بر کودکان و جامعه ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: عفونت کروناویروس، SARS CoV-2، ویژگی های بالینی، کودکان
  • فریبا آل مومن دهکردی، سید علی ناجی* صفحات 802-808

    زمینه و هدف :

     تروما یکی از علت های مهم مرگ ومیر در جهان است. متعاقب بستری شدن بیمار و تحت مراقبت قرار گرفتن فوری و تنش های ناشی از این اتفاق، عمدتا خانواده بیماران دچار تشویش و نگرانی می شوند. در این وضعیت، اطمینان بخشی به همراهان بیماران، انتقال اطلاعات بالینی به بستگان وی و ارایه حمایت های خانواده محور، از سوی پرسنل پرستاری بخش ICU مهم می باشد. نظر به اهمیت این مسیله، پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی حمایت اطلاعاتی بر کاهش نگرانی بیماران ترومایی بستری در بخش ICU بیمارستان آیت الله کاشانی شهرکرد در سال 1396 صورت پذیرفت.

    مواد و روش ها :

    پژوهش حاضر، جزو مطالعات کارآزمایی بالینی، از نوع مطالعات موازی، با گروه کنترل و شاهد بود. جامعه آماری پژوهش، همراهان بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه هستند که به صورت تصادفی 60 نفر انتخاب شدند و در دو گروه 30 نفر قرار گرفتند. ابزار اندازه گیری تحقیق، پرسشنامه 50 سوالی محقق ساخته بود. تجزیه و تحلیل داده ها با برنامه spss20  و استفاده از آزمون تحلیل کواریانس صورت گرفت.

    یافته ها :

    نتایج حاصل نشان داد که نمره نگرانی قبل و پس از برگزاری جلسات، تفاوت معناداری دارند و میانگین نمرات نگرانی گروه آموزش به طور معنی داری کاهش پیدا کرده است (0/05>P).

    نتیجه گیری:

     با توجه به موثر بودن حمایت اطلاعاتی و ارایه پشتیبانی های لازم به همراهان و خانواده های بیماران، در راستای کاهش علایم نگرانی و اضطراب آنها، پیشنهاد می شود در بخش های پرتنشی همچون ICU، واحد مراقبت از خانواده استقرار یابد.

    کلیدواژگان: بیماران ترومایی، بخش مراقبت های ویژه، نگرانی، همراهان بیمار
  • قاسم مسعودزاده، علیرضا براری*، آسیه عباسی دلویی، پروین فرزانگی صفحات 818-824

    زمینه و هدف :

    کبد چرب غیرالکلی، تجمع چربی در کبد است که خطر بروز بیماری قلبی- عروقی، کارسینومای کبدی و دیابت را افزایش می دهد و تمرینات بدنی می تواند احتمالا سبب کاهش چربی کبدی گردد. هدف مطالعه حاضر، بررسی تاثیر هشت هفته تمرین هوازی با شدت بالا و متوسط بر سطوح سرمیFGF-21 و آنزیمPON-1 در کبد چرب غیرالکلی بود.

    مواد و روش ها:

    در این مطالعه تجربی 40 سر موش صحرایی نر بالغ ویستار (با میانگین وزن 10±210 گرم) به طور تصادفی به پنج گروه مساوی 1) کنترل (سالم) 2) کنترل (کبد چرب) 3) سالین 4) تمرین با شدت بالا و 5) تمرین با شدت متوسط تقسیم شدند. دوره تمرین در مدت هشت هفته، پنج جلسه در هفته و هر جلسه 45 دقیقه انجام شد. نمونه های سرمی در 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی و در وضعیت 12 ساعت ناشتایی جمع آوری شد. آنالیز واریانسیک طرفه و آزمون توکیدرسطح P < 0.05 مورداستفاده قرارگرفت.

    یافته ها:

    سطوح سرمی FGF-21 در گروه تمرین با شدت بالا و شدت متوسط در مقایسه با گروه کنترل (کبد چرب) کاهش معناداری داشت (P≤0.001). همچنین سطوح سرمی PON-1 در گروه تمرین با شدت بالا و شدت متوسط در مقایسه با گروه کنترل (کبد چرب) کاهش معناداری داشت (P≤0.01) و تفاوت معناداری بین دو گروه تمرینی مشاهده نشد.

    نتیجه گیری:

    طبق نتایج این مطالعه، تمرین ورزشی با شدت بالا و متوسط با کاهش FGF-21 و افزایشPON-1 سرمی می تواند سبب کاهش خطرات اختلالات کبدی در موش های صحرایی مبتلا به کبدچرب غیرالکلی گردد.

    کلیدواژگان: فاکتور رشد فیبروبلاستی- 21، پاراکسوناز-1، کبد چرب غیر الکلی
  • محمد عباسی تشنیزی، مهدی فتحی، فرهود صدرالسادات، امید جاودانفر، داریوش حمیدی علمداری* صفحات 832-837

    زمینه و هدف  :

    روش جراحی گرفت بای پس سرخ رگ کرونر(CABG)  انتخابی بسیارخوب در درمان انسداد شریان کرونری قلب می باشد. از عوارض شایع CABG، خون ریزی های شریانی بر اثر پارگی بخیه ها در محل آناستوموز ایجاد می شود که بسیار خطرناک است. چسب فیبرینی (FG)، نوعی چسب بافتی است که نقش بسیار موثری در تسریع ترمیم زخم ایفا می کند. در حال حاضر، در عمل  CABGدر اکثر مراکز جراحی قلب باز FG استفاده نمی گردد. هدف این مقاله مروری، معرفی کارایی انواع FG در جلوگیری از خونریزی در محل آناستوموز CABG می باشد.

    روش کار :

    یک جستجوی نظام مند در PubMed از سال های 1999 تا 2019 با کلیدواژه های FG ،CABG و جراحی انجام گرفت. تمام مطالعات که به زبان انگلیسی و در ارتباط با خونریزی در محل آناستوموز بود، در نظر گرفته شد.

    یافته ها :

    70 عنوان مقاله یافت شد که 17 مقاله، مورد استفاده قرار گرفتند. در مطالعات کارآزمایی بالینی، 11 مطالعه FG آلوژنیک تجاری؛ در 1 مطالعه، FG آلوژنیک از یک دهنده؛ در 3 مطالعه، FG اتولوگ؛ و 1 مطالعه، هم FG اتولوک و هم FG آلوژنیک تجاری؛ و در1 مطالعه حیوانی، FG اتولوگ و تجاری استفاده شده بود.14  مطالعه نشان دادند که FG تجاری یا اتولوگ در کاهش خونریزی موثرند. یک مطالعه نشان داد که FG اتولوگ در مقایسه با FG تجاری در کاهش خونریزی بهتر عمل می کند. یک مطالعه، هیچ اثری از FG در کاهش خونریزی مشاهده نکرد. یک مطالعه، تاثیرات بسیار منفی FG تجاری که باعث مرگ ومیر بیماران شده بود را گزارش کرد.

    نتیجه گیری :

    استفاده از FG آلوژنیک و اتولوگ، برای کاهش خونریزی های محل آناستوموز CABG بسیار موثر است.

    کلیدواژگان: چسب فیبرینی، گرفت بای پس سرخرگ کرونا، جراحی
  • حسن رامشینی*، افسانه کفاش صفحات 852-859

    زمینه و هدف :

     بیماری کرونا ویروس 2019 (COVID-19) یا سندرم حاد تنفسی شدید، در حال حاضر به یک معضل بهداشتی در تمام دنیا تبدیل شده است. این بیماری، ابتدا در حدود دسامبر سال 2019 در ووهان چین ظاهر شد و به دلیل ماهیت مسری بالای آن در تقریبا 216 کشور گسترش یافت. بنابراین سازمان بهداشت جهانی، اخیرا پاندمی شدن این بیماری را اعلام کرد. ویروس SARS-CoV-2 که از لحاظ ژنتیکی مشابه SARS-CoV و سندرم حاد تنفسی خاور میانه (MERS) است، ویروسی پوشش دار، دارای یک RNA تک رشته ای شامل 29891 نوکلیوتید و دارای 12 ژن برای سنتز پروتئین های ساختاری و غیرساختاری ویروس است و به لحاظ پروتئینی، بسیار مشابه پروتئین های SARS-CoV و MERS-CoV می باشد. در حال حاضر، درمان ثابت و مشخصی برای این بیماری وجود ندارد. به همین دلیل مقالات موجود در مورد بیماری Coronavirus 2019 (COVID-19) از نظر اپیدمیولوژی، پاتوفیزیولوژی، تشخیص و درمان بررسی شده است.

    مواد و روش ها:

     با توجه به تحقیقات متعددی که در رابطه با این ویروس صورت گرفته است (15928 مقاله در بانک اطلاعاتی MEDLINE تا تاریخ 26 می 2020 وجود دارد) و داده های بالینی ارایه شده توسط تعداد زیادی آزمایشگاه، پزشکان برای درمان این بیماری به شواهد دقیقی نیاز دارند. بنابراین در این بررسی، پایگاه داده های MEDLINE ، SCIENCEDIRECT و Scopus برای مقالات مربوطه جستجو شدند.

    یافته ها :

    از زمان پیدایش این بیماری، دانشمندان زیادی علاقه مند به کشف راهکاری مناسب برای مهار آن می باشند. ما مطالعات آزمایشگاهی، حیوانی و انسانی ارایه شده در مقالات موجود در بانک های اطلاعاتی، در مورد راهکارهای مقابله با این ویروس را بررسی کردیم. در این مقاله، تصویری از یافته های فعلی در مورد اپیدمیولوژی، ویژگی های بالینی، تشخیص، مدیریت و پیشگیری از COVID-19 ارایه شده است.

    نتیجه گیری:

     همه گیری COVID-19 نشان دهنده بزرگ ترین بحران بهداشت عمومی جهانی است. آزمایش های بالینی که برای بررسی روش های درمانی بالقوه برای COVID-19 آغاز شده است بسیار بالاست ولی متاسفانه تاکنون منجر به تولید داروی موثری نشده است. بنابراین برای مقابله با این ویروس، اقدامات اضطراری پیشگیرانه و هماهنگ بین همه کشورها مورد نیاز است.

    کلیدواژگان: COVID-19، بیماری زایی، تشخیص، پیشگیری، پاندمی
|
  • Mohsen Eshraghi, Moien Zolmafakher, Enayatollah Noori, MohammadMahdi Shater *, Shahram Arsang Pages 648-653
    Introduction

    Malignant pleural effusion is usually secondary to a number of malignancies. The goal of the treatment of malignant pleural effusion is decrease the symptoms of the patient with the least invasive tool and the most cost-effective method. The purpose of this study was to compare the effectiveness of talc and iodine in the treatment of malignant pleural effusion.

    Materials and Methods

    This Retrospective cohort study was conducted on patients with malignant pleural effusion, who were treated with Talc and Povidone iodine at Shahid Beheshti Hospital in Qom and had completed a course of treatment. Demographic data and efficacy criteria for malignant pleural effusion including dyspnea, chest pain, fever, and recurrence frequency after chemotherapy were evaluated and data were analyzed by SPSS.21 software.

    Results

    In this study we have 87 subjects from which 48 (55.2%) were treated with Povidone iodine and 39 (44.8%) were treated with talc. There was no significant difference between the two treatment groups in terms of sex, age and type of disease in this study (p <0.05). These cases were the same in the two groups. The findings showed that the frequency of relapse, fever, chest pain and dyspnea was significantly lower in the group treated with povidone (p <0.05). In addition, subjects with betadine treated had higher lung Expansion compared to subjects Were treated with talcum (p <0.05).

    Conclusion

    Chemical pleurodesis with povidone-iodine can be used as an alternative sclerosing affordable, accessible, safe, tolerable and effective mainly for Talc be considered.

    Keywords: pleural effusion, Malignant, pleurodesis, povidone iodine, talc
  • Babak Hooshmand Moghadam, Arezou Behjat, Fatemeh Shabkhiz *, Mozhgan Eskandari, Ali Bakhtiyari Pages 710-718
    Introduction

    The purpose of the present study was to investigate the simultaneous and independent effects of a Rope Jumping Training course and dark chocolate consumption on anthropometric indices and omentin-1 levels in obese adolescents.

    Materials and Methods

    40 obese teenagers were randomly divided into four homogeneous groups: Rope Jumping Training (1), dark chocolate (2), Training + dark chocolate (3) and control (4). Subjects in the second and third groups daily consumed 30 grams of dark chocolate (83 percent cocoa) for six weeks. Also, subjects the first and third groups performed Rope Jumping Training for six weeks (40 minutes a day, 5 days a week). Before and after six weeks anthropometric indices and blood samples were taken to measure the biochemical values of the subjects.

    Results

    After performing the protocol, the values of omentin -1 increased, and weight and BMI showed a significant decrease in the first, second and third groups. While the percentage of fat and WHR only decreased significantly in the first and third groups (P≤0.05). The intergroup analysis also showed significant changes in omentin -1, weight, BMI, body fat percentage and WHR in the first, second and third groups compared to the fourth group, with the most of these changes seen in the third group (P≤0.05). 

    Conclusion

    Rope Jumping Training and the use of dark chocolate independently and simultaneously improve the body composition and increase the levels of omentin-1 in obese adolescents, which results in better results at the same time.

    Keywords: Rope Jumping, dark chocolate, anthropometric, omentin-1, obese
  • Mohammadreza Khosrojerdy, Alimohmmah Naemi *, Morteza Mojahedi Pages 736-742
    Introduction

    Temperamentology is a branch of traditional Iranian medicine that scientists from this field have hypothesized in different periods of time in different areas of medicine,One of these areas is addiction.The purpose of this study was to compare the mizaj(temerament) in addicted and healthy subjects in Sabzevar city.

    Materials and Methods

    A randomized stratified sampling in two groups healthy and addicted in sabzevar city. Mojahidi's standard questionnaire mizaj was used for collecting data. collected data was analyzed using SPSS version 22 software.

    Results

    Because of the significance level of the hypotheses greater than 0.05 and the value of T less than 1.96, it can be said that there was no significant difference between the components of warmth, moderation, coldness in the two groups, and between the components of the wetness, moderation ,dryness also There was no significant difference. In general, According to the studies there was no significant difference between the temperament of addicted and healthy people.

    Conclusion

    In the general review of the questionnaire, there was no statistically significant difference between the mizaj of addicted and non-addicted subjects. In a one-by-one questions of questionnaire review, obesity and more moisture, small palms and more feeling cold  of addicted people were significantly more than non-addict subjects.

    Keywords: Iranian medicine, Temperament, abuse, opium, Heroin
  • Robati Mozdeh, Ebrahim Namani * Pages 744-751
    Introduction

    Quality of work life is one of the most important factors that empowers human resources in healthcare system. It also improves employee’s job satisfaction. Because nursing is an important component of health care systems of a country, this survey carried out to determine relationship between vitality and Sense of psychosocial coherence with nurses' quality of work life and the role of mediating  self-differentiation.

    Materials and Method

    A descriptive correlational study design was used. The statistical population of this study included all female nurses of Imam Reza Hospital in Mashhad, that 155 nurses as samples of research was selected through simple random sampling. To measure the variables, Walton's quality of work life questionnaires (1999), Scorner & Friedlander self-discovery questionnaire (1999), and Antofsky's (1992) mental integrity questionnaire were used. Pearson correlation test and path analysis using Amos and SPSS22 software were used to analyze the data.

    Results

    Results showed that vitality affect directly on quality of work life (0/48) and indirectly through the self-differentiation influenced on quality of work life (0/12); Should be added, psychosocial coherence not affect directly on quality of work life (-0/07) and indirectly through the self-differentiation did not affect on quality of work life (0/02). 

    Conclusion

    Based on the findings of this study, it can be concluded that the relationship between vitality with the quality of nurses' work life is not a simple linear relationship and self-differentiation can mediate relationship vitality with the quality of nurses' work life.

    Keywords: self-differentiation, Psychosocial coherence, vitality, Quality of Work Life
  • Saeid Mirzaei *, Malek Hossein Asadi, Pegah Hejazi, Babak Taghipour Pages 754-759
    Introduction

    Stomach cancer and breast cancer are most common cancers in the world and in Iran. Today, the use of fungal and bacterial extractions has been interesting to cancer researchers. Rhizobium is a highly beneficial bacteria in agriculture and environment that provides the nitrogen needed for Legume family plants through coexistence with this family.

    Materials and Methods

    In this study, the effect of Bradyrhizobium cell extraction and its mutated type on the cancer of breast (MCF7) and stomach (AGS) was investigated.

    Material and Methods

    Cytotoxicity effect of different concentration of Bradyrhizobium japonicum biomass and extract on stomach and breast cancer cells was investigated using MTT colorimetric method. Data analysis were conducted using Graphpad Prism 6.0 software and ANOVA method.

    Results

    The findings showed that both wild type and mutant type of bacteria had a significant meaningful effect on both types of cancer cells and their cytotoxicity was dependent on the concentration of extract or biomass (the lowest rate was observed at a concentration of 30 and at most 480 Micrograms per ml). In most cases biomass showed a better effect than  extract.

    Conclusion

    In general, this study showed the effect of extract and biomass of Bradyrhizobium bacteria cytotoxicity on cancer cells, which could be used as a source for antineoplastic agent.

    Keywords: Breast Neoplasms, Stomach Neoplasms, Bacteria, Bradyrhizobium, Fabaceae, Antineoplastic Agent
  • Moosalreza Saemifard, Abolfazl Bakhshi Pour *, Muhammad Mohammadipour Pages 762-768
    Introduction

    Considering the increase in the population of the youth and the discrepancy between what is taught in the educational system and what is needed in work place, there is a need to improve work conditions. The aim of the present study was to investigate the effectiveness of Shafiabady's Multiaxial Pattern of Vocational Choice in the development of small- and mid-sized home-based businesses.

    Materials and Methods

    This research project, which is semiexperimental, was based on 40 people in the field of small and medium home-based jobs in Mashhad in 2019. Through sampling as a targeted cluster out of 10 workshops in Mashhad in two groups -- the experimental group (n = 20) and control group (n = 20) were performed. The experimental group underwent 8 group sessions for 90 minutes. Data were collected and analyzed using the standard analysis-maker questionnaire and works on the development of small and mid-sized businesses of Karimi et al. (2014) during the three stages before and after the intervention and 3 months later and using multi-variable covariance (MANCOVA) test.

    Results

    The results showed that the mean scores of the components (financial and facilities, educational, managerial, communication and total factors) increased significantly in the post-test and follow-up stages compared to the pre-test (p <0.05). Also, in the support component, it showed a significant increase only in the follow-up phase compared to the pre-test (p <0.05).

    Conclusion

    As a result, the Shafiabady's Multiaxial Pattern of Vocational Choice was effective in developing small and medium-sized home-based businesses. Received

    Keywords: Multiaxial Pattern, development of small, mid-sized home-based businesses
  • Nazila Valatabar, Reza Safaralizadeh *, Mohammadali Hosseinpour Feizi Pages 770-775
    Introduction

    Allergic rhinitis is a more prevalent health disorder in all regions of the world. In recent years, the study on Allergic rhinitis because of its higher prevalence and its effect on development of asthma have been more attended. In this article specifically reviews Singlenucleotide polymorphism studies in allergic rhinitis disease.

    Materials and Methods

    In this study, the results of previous research conducted between 2005 and 2020 in the field of genetic susceptibility to allergic rhinitis have been used. Articles were collected by searching keywords Allergic rhinitis, genetic polymorphisms, single nucleotide polymorphism in the databases Scopus, Google Scholar, PubMed, Science Direct.

    Results

    In these studies, the candidate genes and the variants of single nucleotide polymorphism associated with allergic rhinitis have been investigated. The data collected in this study are the result of studies conducted in different parts of the world. The population of studies in these articles were allergic rhinitis patients.

    Conclusion

    Results showed association of several SNPs of various genes in allergic rhinitis that some of them may be useful incomprehension of AR pathophysiology finding new procedures for allergic rhinitis immunotherapy

    Keywords: Allergic rhinitis, genetic polymorphisms, single nucleotide polymorphism
  • Mahbobeh Ziari, Amin Farzaneh Hesari * Pages 778-786
    Introduction

    The Body Mass Index (BMI) and Waist circumference (WC) are well-used anthropometric predictors for cardiovascular diseases (CDV). Recently, two new anthropometric indices, the A Body Shape Index (BSI) and Body Roundness Index (BRI) have been developed. The main research aim is to compare BSI and BRI in healthy women and cardiovascular diseases and association between both with physical activity and anthropometric indices in middle-age and elderly women.

    Materials and Methods

    This cross-sectional observational study was carried out on 269 people (136 healthy women and 133 CDV) aged 40 to 70. Physical activity level was measured with IPAQ-SE and Participants divided into seven groups, based on physical activity level and CDV: CDV, active CDV risk factors, moderate active CDV risk factors, low active CDV risk factors, active healthy, moderate active healthy and low active healthy. A variety of anthropometric parameters were measured and calculated, including BSI, BRI, WC, BMI, fat mass percentage (%FM). For analyzing the data, one-way ANOVA test and Pearson correlation coefficient was used.

    Results

    Significant increase for BSI (p=0/036) and BRI were observed in CDV than active healthy. In CDV, the relationship between BSI with WHR (r=0/59), physical activity level (r=-0/36) and between BRI with BMI (r=0/83), WHR (r=0/59), %FM (r=0/65) and physical activity level (r=0/22) was significant.

    Conclusion

    The present study indicated that BRI, BSI and WHR were significant higher in CDV than healthy women. In CDV, BRI and BSI correlated with more anthropometric measures. Received

    Keywords: Anthropometric Indices, body shape index, body roundness index, Cardiovascular diseases
  • Hamid Yaghoutimoghaddam *, Frshad Jaberi Koshki, Mahnaz Haghnazar, Hamid Sadeghi, MohammadHosein Zadeh Hesari Pages 788-794
    Introduction

    Workaholism can be enjoyable, but at the same time, frustrating and problematic with positive and negative repercussions. This study was conducted to investigate the relationship between workaholism and depression and anxiety levels in specialist physicians of hospitals affiliated to Sabzevar University of Medical Sciences during 2017-2018.

    Materials and methods

    This correlation study, The statistical population of this study included all specialist physicians in hospitals affiliated to Sabzevar University of Medical Sciences that selected by census method. The research instruments used were Beck Depression Inventory, and Spielberger state-trait anxiety inventory, The Spence and Robbins Questionnaires also were used for workaholism. For analyzing data, SPSS-20 software and descriptive and inferential statistical methods (Correlation Coefficient, Regression) were applied.

    Results

    The results indicated that there was a significant and relatively strong relation between workaholism and its components with anxiety and depression (p<0/05). Workaholism can also predict depression and anxiety (p<0/05).

    Conclusion

    The current study shows that work can be a reason of diseases if employees get addicted to it. Thus organizations should pay more attention to this fact that working hard in work place, is not always beneficial for individuals and organization both. So managers have to consider ways to prevent these dangerous consequences which can be harmful for their employee’s health.

    Keywords: Workaholism, depression, anxiety, specialist physicians
  • Elahe Lal Kheirkhah, Mohammad Haddadi *, Mitra Ardakani, Alireza Adel Barkhordar, Zeynab Taraz, Saeed Yazdi Pages 796-800
    Introduction

    Following the discovery and rapid spread of the COVID19and it’s epidemic, numerous studies have been published to identify, prevent and treatment focusing on the adult population. Limited information is available on children with COVID-19. According to studies, children at all ages are susceptible to infection and show different clinical manifestations in compare with adults. This study examined clinical manifestations, laboratory and radiological findings in children with COVID-19.

    Materials and Methods

    From March 20 until June 20, 2020, 6 children with COVID-19(based on RT-PCR), with average age of 13 years and 1 month and standard deviation of 1.81 were reported in Imam Khomeini Hospital in Esfarayen. Laboratory, clinical and radiological findings were extracted from their hospital records and reviewed by 2pediatricians and after adapting to clinical manifestations were presented in a descriptive case study.

    Results

    None of the children had a history of background disease or taking medications. The severity of the disease was mild in all children. None of the patients required mechanical ventilation and hospitalization in the ICU. No deaths were reported.

    Conclusion

    In the context of the emergence of viral infectious diseases and the uncertainty of the role of children in the transmission cycle; To better understanding the disease, the patient's clinical manifestations should be considered and clinical manifestations are defined after gathering more information about cases of children. Therefore, broader studies in the field of clinical and laboratory findings of children in recognizing the disease and its impact on children and society seems necessary.

    Keywords: Coronavirus infection, SARS CoV-2, clinical features, Children
  • Fariba Alemomen Dehcordy, Seyed Ali Naji * Pages 802-808
    Introduction

    Trauma is one of the major causes of mortality with more than five million deaths and disabilities each year in the world. Looking for hospitalization and taking immediate care Patient and the tensions caused by this happen most of the patient's family is distressed, worried, and anxious. in this situation, reassurance to the family and companions of patients ,Conveying patient clinical information to relatives and providing family-based support, the ICU sector is important for nursing personnel. Given the importance of this issue, done the present study aims to Determine Effectiveness informational support of truma patients' family Accepted to entensive care unite on their Worry in the Ayatollah Kashani Hospital shahrecord at1396.

    Materials and Methods

    The present study was included in clinical trials and parallel studies with control and control groups.The statistical population of the study consisted of patients admitted to the intensive care unit.They randomly selected 60 people and were divided into two groups of 30 people.The instrument for measuring the questionnaire was a researcher-made questionnaire.Data analysis was performed using spss20 program and using covariance analysis test.

    Results

    The results showed that Concerns before and after the sessions were significant Mean score of anxiety in the intervention group significantly decreased (p> 0.05).

    Conclusion

    In general, due to the effectiveness of information support and provide necessary support to relatives and families of patients, To reduce symptoms of anxiety and anxiety, It is suggested that, In the tense sectors such as ICU, the Family Care Unit will be deployed.

    Keywords: : Patients with trauma, intensive care unit, Concern, Patient companions
  • Ghasem Masodzade, Alireza Barari *, Asieh Abbasidaloii, Parvin Farzanegi Pages 818-824
    Introduction

    Non-alcoholic fatty liver is a fatty liver accumulation that increases the risk of cardiovascular disease, liver carcinoma and diabetes, and physical exercises can possibly reduce liver fat. The purpose of this study was to investigate the effect of eight weeks of aerobic training on high and moderate levels on serum levels of FGF-21 and PON-1 in non-alcoholic fatty liver.

    Materials and Methods

    To five equal groups: 1 control(healthy); 2) control(Fatty Liver) ; 3) saline; 4) high intensity exercise; 5) moderate intensity exercises. The period of exercise trainings was performed at 8 weeks, five times a week and 45 minutes in an exercise session. Serum samples were collected 48 hours after the last exercise session and at 12- hour fasting. One-way analysis of variance and Tukey test were used at the level of P

    Results

    The levels of FGF-21had a significant decrease in the high and moderate intensity exercise groups than the control(Fatty Liver) (P≤0.001). Also, the levels of PON-1 had a significant increase in the high and moderate intensity exercise groups than the control(Fatty Liver) (P≤0.01), but no significantly difference between the two groups was observed.

    Conclusion

    According to the results of this study, it seems that high and moderate intensity exercise training can decrease FGF-21 and increase paraoxonase-1 serum levels which can result in reduced risk of liver diseases in rat Nonalcoholic Fatty Liver Disease.

    Keywords: fibroblast growth factor 21, PON1, Non-alcoholic Fatty Liver Disease
  • Mohamad Abbasi Tashnizi, Mehdi Fathi, Farhood Sadralsadat, Omid Javedanfar, Daryoush Hamidi Alamdari * Pages 832-837
    Introduction

    Coronary artery bypass graft (CABG) is a very good option for the treatment of coronary artery occlusion. One of the risks is bleeding from anastomotic site because of suturing disruption which is dangerous for patient. Fibrin glue (FG) is an effective tissue sealant in tissue repair. In the present time, FG has been not used routinely in CABG surgery. The aim of this review article is to evaluate the preventive effect of FG from bleeding in anastomotic site in CABG.

    Materials and Methods

    A systematic search in PubMed database was done from February 1999 to February 2019 with these key words: Fibrin glue, surgery and coronary artery bypass. All clinical and experimental studies, which are written in English language and about preventive effect of FG from bleeding in CABG surgery were considered.

    Results

    The seventy articles were found. Seventeen articles have been used. In Clinical studies, commercial allogenic FG in eleven studies , allogenic FG from single donor in one study, autologous FG in three studies and commercial allogenic & autologous FG in one experimental study were used. Fourteen studies showed that FG is very effective to decrease the bleeding. One study reported that autologous FG can decrease the bleeding better than commercial allogenic FG. One study reported no beneficial effect of FG in decreasing of bleeding. One study reported very adverse effect of FG which caused the mortality in patients.

    Conclusion

    The use of allogenic and autologous FG is very effective in reducing of bleeding in anastamotic site in CABG.

    Keywords: Coronary artery bypass grafting, fibrin glue, Surgery
  • Hassan Ramshini *, Afsaneh Kaffash Pages 852-859
    Introduction

    The coronavirus disease 2019 (COVID-19) or severe acute respiratory syndrome coronavirus 2, has become the current health concern to the entire world. Initially appeared in Wuhan, China around December 2019, it spread to almost 216 countries due to its high contagious nature, so the World Health Organization recently declared the pandemic feature of the infection. SARS-CoV-2(COVID-19) which is genetically similar to SARS-CoV and Middle East respiratory syndrome coronavirus (MERS-CoV) is an enveloped, single and positive-stranded RNA virus with a genome comprising 29,891 nucleotides, which encode the 12 putative open reading frames responsible for the synthesis of viral structural and nonstructural proteins which are very similar to SARS-CoV and MERS-CoV proteins. Currently, there are no approved treatments for COVID-19.  For this reason, we reviewed existing publications about Coronavirus Disease 2019 (COVID-19) regarding epidemiology, pathophysiology, diagnosis and treatments.

    Materials and Methods

    Given the various investigations on the Virus (15928 publications in MEDLINE database, Until May 26, 2020) and various clinical data generated by the large number of laboratories, clinicians need accurate evidence regarding effective medical treatments for this infection. In this review, MEDLINE, SCIENCE DIRECT and Scopus databases were searched for relevant articles.

    Results

    Since the emergence of COVID-19 infection there was a large interest in the development of an effective therapy for this disease. In this review, we summarized the available literature on possible therapeutic options including in vitro, animal and human studies. This review has presented a picture of the current findings on the epidemiology, clinical features, diagnosis, management, and prevention of COVID-19.

    Conclusion

    The COVID-19 epidemic represents the world's biggest public health crisis. Clinical trials that have begun to look for potential treatments for COVID-19 are very high, but unfortunately have not yet led to the development of an effective drug. Thus, to overcome on this crisis preventive and coordinated emergency measures between all countries are needed.

    Keywords: COVID-19, pathogenesis, diagnosis, prevention, pandemic