فهرست مطالب

زبان شناسی اجتماعی - سال چهارم شماره 2 (پیاپی 14، بهار 1400)

فصلنامه زبان شناسی اجتماعی
سال چهارم شماره 2 (پیاپی 14، بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/05/17
  • تعداد عناوین: 7
|
  • بهمن زندی، سید محمود متشرعی*، فاطمه یوسفی راد صفحات 11-28

    نام شناسی در آغاز به عنوان یک دانش درزمانی، به ریشه شناسی نام ها می پرداخت، ولی زبان شناسی اجتماعی با اتخاذ دیدگاه هم زمانی، نام شناسی را از یک دانش کهن گرا به دانشی برای مطالعه اجتماع معاصر تبدیل کرد. از سوی دیگر البته نمی توان نقش نام ها را در شکل دهی به ساخت شناختی افراد در جوامع مختلف نادیده گرفت، به همین دلیل زبان شناسان شناختی نیز به این موضوع علاقه نشان می دهند، چرا که نام یک عنصر زبانی چندبعدی است، با این تفاوت که نام شناسی اجتماعی مانند مطالعات سنتی و فلسفی بیشتر به مطالعه اسامی خاص پرداخته است، اما زبان شناسان شناختی، به ویژه در مطالعات گیررتس و همکارانش به نام های عام توجه بیشتری نشان داده اند. لباو(1972) زبان شناسی اجتماعی شهری را "علم تحقیقات میدانی" نام نهاده است. این توصیف را می توان در مورد مطالعات نام شناسی هم با اطمینان بالا مورد استفاده قرار داد- به ویژه در رویکردی که نام شناسی را از چشم انداز شناختی و اجتماعی و با تاکید بر کاربرد و بافت مورد مطالعه قرار می دهد.

    کلیدواژگان: نام شناسی، نام شناسی شناختی- اجتماعی، زبان شناسی شناختی، نقشه راه
  • حمیده بنیادی*، بلقیس روشن صفحات 29-40

    پژوهش حاضر بنیادی و از نوع تحلیل محتواست و سعی دارد در چارچوب زبان‏شناسی اجتماعی - شناختی به بررسی برخی عناصر شناختی و اجتماعی متون موجود در آموزش زبان فارسی به فارسی (کتاب ششم) (مرکز آموزش زبان و معارف اسلامی، 1395) ویژه غیرفارسی ‏زبانان بپردازد که در دانشگاه جامعه‏المصطفی‏ ال‏عالمیه آموزش داده ‏می‏ شود. واحد تحلیل "جمله" و داده ‏ها به‏ شیوه اسنادی و تمام شماری استخراج شده ‏اند. به این منظور، از میان 1150 جمله موجود در این کتاب، جملات حاوی طرح‏ واره‏ های تصوری پیشنهادی جانسون (1987)، 430 جمله، استخراج شدند. سپس، از این میان جملات حاوی متغیرهای اجتماعی (400 عدد) مشخص و چگونگی تعامل ‏طرح‏ واره‏ ها و متغیرهای اجتماعی و همگرایی و تلفیق آن‏ها بازنمایی شدند. نتایج نشان می‏ دهند که طرح‏واره‏های تصوری «حرکت»، «نیرو»، «مجموعه» و «حجم» بیشترین درک استعاری را مفهوم‏ سازی می‏ نمودند و طرح‏ واره‏ هایی چون ارتباط، اتحاد و جذب کمترین سهم را داشتند. همچنین، متغیرهای اجتماعی «مذهب»، «قدرت»، «همبستگی» و «منزلت» بیشترین مشارکت را در ایجاد نظام‏ های استعاری داشتند. تاثیرپذیری محتوای کتاب از نوع مخاطب، هدف از یادگیری زبان فارسی و سبک و نگرش نویسندگان از دیگر دستاوردهای این پژوهش می ‏باشد.

    کلیدواژگان: زبان‏ شناسی اجتماعی - شناختی، طرح‏واره تصوری، متغیر اجتماعی، متون فارسی، دانشگاه، جامعه ‏المصطفی ‏العالمیه
  • عزیزه چالاک*، علی درخشان صفحات 41-52

    در میان کنش های کلامی روزانه، تمجید و پاسخ به آن از جایگاه پربسامد و از بار فرهنگی-جامعه شناختی ویژه ای برخوردار است. از این رو، پژوهش حاضر به بررسی پاسخ به تمجید از دیدگاه جامعه شناسی زبان می پردازد. بدین منظور، تعداد 360 پاسخ به تمجید از 60 دانشجوی ایرانی زن و مرد در رشته آموزش زبان انگلیسی از اینستاگرام جمع آوری گردید. با استفاده از چارچوب میز-آره والو (2013) پاسخ به تمجید مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت. یافته های پژوهش نشان داد که در فضای مجازی، پاسخ به تمجید به طور قابل توجهی از نوع پذیرش بوده و تفاوت قابل توجهی بین این کنش کلامی در فضای رو در رو و فضای مجازی وجود دارد. همچنین، زنان و مردان تفاوت مشخصی در این زمینه داشتند. پاسخ زنان طولانی تر از مردان بود و احساسات بیشتری در پاسخ به تمجید از خود نشان دادند. از منظر جامعه شناسی زبان، بررسی ارتباطات اجتماعی در فضای مجازی و شناسایی الگوهای اجتماعی و فرهنگی جوامع مختلف می تو اند اطلاعات مفیدی در اختیار کاربران قرار داده و نوعی خود آگاهی فرهنگی-اجتماعی در آنها ایجاد کند تا با استفاده از هنجارهای مناسب از برخورد نابجا، غیر مودبانه و ایجاد سوتفاهم جلوگیری شود.

    کلیدواژگان: کنش کلامی، تمجید، پاسخ به تمجید، فضای مجازی، جامعه شناسی زبان، زبان آموز
  • ایوب انصاری*، آرزو نجفیان، محمدرضا احمدخانی صفحات 53-70
    مقدمه

    زبان لری و گویش های مختلف آن شاخه ای از گویش های ایرانی جنوب غربی هستند. همانند بسیاری دیگر از گویش های ایرانی، در این گویش فرایندهای آوایی و واژ-واجی از تنوع چشمگیری برخوردارند. این پژوهش، فرایندهای واژ- واجی حاصل از افزودن تکواژ جمع /-æl/ به ستاک های اسمی این گویش را در چارچوب رویکرد بهینگی، واکاوی کرده و به سوالات زیر پاسخ داده است: 1) تکواژگونه های تکواژ جمع در گویش مورد بررسی کدامند؟ 2) فرایندها، محدودیت ها و رتبه بندی های ناظر بر تناوب ها و تظاهرهای آوایی برونداد های بهینه حاصل از افزودن تکواژ جمع ساز به ستاک های اسمی و صفات جانشین اسم کدامند؟

    روش پژوهش

    پژوهش حاضر از نوع توصیفی تحلیلی و شیوه گردآوری داده ها میدانی بوده است؛ به این ترتیب که فهرستی از اسامی و همچنین صفات جانشین اسم در گویش موردبررسی از طریق ضبط ساعت ها مصاحبه و مکالمه گویشوران مقاله استخراج شد که بافت های متنوع آن در نمونه داده های موردبررسی با استناد به شم زبانی نویسندگان و بر اساس مبنای نظری پژوهش مشخص شده است. داده ها بر اساس الفبای آوانگار بین المللی آوانویسی و تمامی بافت های تکواژ جمع ساز در این داده ها بررسی شد.

    یافته ها

    در این بررسی، ستاک های اسمی مفرد مختوم به همخوان با افزودن تکواژگونه جمع  /æl/به آنها، به صورت جمع تبدیل می شوند که در این فرایند با هجابندی مجدد، جایگاه خالی آغازه هجای تکواژ جمع پر می شود. محدودیت پایایی هم ترازی (ALIGN-R) ناظر بر فرایند هجابندی مجدد است که در این فرایند جهت ارضاء محدودیت مسلط لزوم درج آغازه (ONSET)، محدودیت هم ترازی نقض می شود. در بافت التقاء واکه ای در صورت جمع اسامی مختوم به زنجیره آوایی/jæ/ و تکواژ جمع/-æl/  ابتدا فرایند درج همخوان میانجی /j/ و سپس طی فرایند ناهمگونی و تحت محدودیت OCP، حذف صورت می گیرد. فرایند درج جهت جلوگیری از التقای واکه های ستاک اسمی و تکواژ جمع ساز /-æl/کاربرد می یابد و در زنجیره یا بافت آوایی، به عنوان مثال در مرز ستاک های اسمی مختوم به واکه /ɑ:/ و واکه تکواژ جمع، مورد استفاده قرار می گیرد که فرایند حذف قابل اعمال نیست. در این بررسی بر اساس مشخصه مشترک آوایی واکه ها با غلت /j/، همخوان میانجی زیر بنایی /j/ در نظر گرفته شده است که در نتیجه همگونی با واکه ستاک های مختوم به /u:/به غلت لبی /w/ تبدیل می شود و در دو مورد بر اثر همگونی ناقص با همخوان خیشومی ستاک به /-ɟ/ و در دو مورد دیگر تحت فرایند همگونی کامل با همخوان خیشومی ستاک به /n/ بدل می شود. همگونی دیگری در نتیجه هم جواری واکه پایانی ستاک های اسمی مختوم به /æ/ با همخوان میانجی /j/ صورت می گیرد که واکه پایانی ستاک اسمی به واکه /ɪ/تبدیل می شود. 

    بحث و نتیجه گیری

    یافته های پژوهش نشان داد که محدودیت های عدم التقاء واکه ها HIATUS، ضرورت درج آغازه (ONSET)، عدم حذف واکه تکواژ تک هجایی NUC بالاترین رتبه ها را در تحلیل واژ-واج شناختی تکواژ جمع در اسامی گویش لری ممسنی دارند و تخطی از آنها مهلک بوده و منجر به تولید گزینه غیربهینه در گویش موردبررسی می شود.

    کلیدواژگان: لری ممسنی، تکواژ جمع، تکواژگونه، فرایندهای واژ-واجی، واج گونه های میانجی، نظریه بهینگی
  • حسن بشیرنژاد*، نرجس سعیدنیا صفحات 71-82

    راهبردهای ارتباطی راهبردهایی هستند که افراد برای برقراری ارتباط موثرتر و کارآمدتر به کار می گیرند. این راهبردها در مجموع به دو گروه راهبردهای تهاجمی و حمایتی تقسیم می شوندو کاربردشان تحت تاثیر عواملی مانند بافت موقعیتی، جایگاه اجتماعی تحصیلات، سن، و جنسیت افراد قرار دارد.. در این مطالعه به بررسی راهبردهای ارتباطی مورد استفاده در مصاحبه های تلویزیونی ایران بین گوینده تلویزیونی وکارشناس یا مهمان برنامه پرداخته ایم. میهمانان و میزبانان از هر دو گروه جنسی انتخاب شدند و در مجموع شش راهبرد (سه راهبرد تهاجمی و سه راهبرد حمایتی) در نظر گرفته شدند و 26 مصاحبه تلویزیونی از شبکه های تلویزیونی ایران ضبط و پیاده سازی شدند. یافته ها نشان داد که زنان میهمان بیش از مردان میهمان از تعدیل گرها، تصدیق گرها ، تشدید کننده ها و تاخیر استفاده مینمودند.و مردان میزبان نسبت به زنان میزبان از تشدید کننده ها و وقفه های بیشتری استفاده می کردند. با ملاحظه این یافته ها می توان مدعی شد که بین استراتژی های ارتباطی مورد استفاده زنان و مردان تفاوت معناداری وجود دارد اما جنسیت به عنوان تنها متغیر تعیین کننده نیست و جایگاه و موقعیت افراد هم در استفاده از راهبردهای ارتباطی توسط مردان و زنان نقش داشته است.

    کلیدواژگان: راهبردهای ارتباطی، راهبردهای حمایتی، راهبردهی تهاجمی، جنسیت، موقعیت اجتماعی، مصاحبه های تلویزیونی ایران
  • حسین رحمانی صفحات 83-100

    این پژوهش با بررسی مخالفت در میان کارکنان اداری دانشگاه پیام نور در گروه تلگرامی «کانون کارکنان نور» بر اساس تقسیم‏بندی مشهور مونتیگل وترنبول (1998) در بازه سه ماهه اول سال 1399، درپی تشخیص و توضیح گونه‏های مخالفت با بیشترین فراوانی و در ارتباط با وجهه است و نیز سعی دارد نشان دهد که کارکنان اداری در ابراز مخالفت همواره نگاهی به ملاحظات وجهه دارند. داده‏های پژوهش مشتمل بر 156 مورد مخالفت در موضوعات مختلف است. بر اساس یافته‏های پژوهش مشخص شد که مخالفت از نوع ادعای متناقض رایج‌ترین نوع مخالفت در میان اعضای این کانال است و این به دلیل ایجاد زمینه گفتگوی بیشتر است و کمترین تهدید برای وجهه مخاطب را با خود دارد. کارکنان دانشگاه پیام نور در ابراز مخالفت از راهکارهایی استفاده می‏کنند که وجهه مخاطب را کمتر مورد تهدید قراردهد. موضوعات 1) احکام، 2) بحث درباره هیات علمی، 3) تعدیل نیرو، 4) دورکاری، و 5) موارد متفرقه، به ترتیب بیشترین مخالفت را به خود اختصاص می‏دهند. پژوهش‏هایی از این دست در زبان فارسی به طور کلی، و به ویژه در ارتباط رایانه‌بنیان، انگشت‌شمارند و این پژوهش تلاشی است تا بر ادبیات پژوهش در زمینه مخالفت بیافزاید.

    کلیدواژگان: مخالفت، وجهه، ادعای متناقض، تقسیم بندی مونتیگل و ترنبول، ارتباط رایانه بنیان، جامعه شناسی زبان
  • سمیه شوکتی مقرب، علیرضا خرمایی*، امیرسعید مولودی، محمدرضا تاجیک صفحات 101-116

    پژوهش پیش رو می‌کوشد تا با استفاده از رهیافت تحلیل نقادانه- شناختی گفتمان، به تحلیل متن اولین سخنرانی سه تن از روسای‌ متاخر جمهوری اسلامی ایران در مجمع عمومی سازمان ملل متحد بپردازد. سعی بر آن است تا با اتکاء بر روابط مجازآفرین، چگونگی خصومت‌سازی‌ها در گفتمان هر یک از روسای‌ جمهور به تصویر کشیده شود. پرسش اصلی این است که مسئله هویت و به تبع آن غیریت در بافت سخنرانی روسای‌ جمهوری اسلامی ایران چگونه در مجمع عمومی مفصل‌بندی شده و براساس چه مولفه‌ها و نشانه‌هایی در سطح روابط مجازآفرین قابل ‌بازنمایی است. مبنای نظری این پژوهش عبارت است از رویکرد هارت (2011) در قبال تحلیل گفتمان که مبتنی بر زبان‌شناسی شناختی است، نظریه گفتمان لاکلا و موف (2001) و نظام مفهوم‌سازی مجاز با تاکید بر چارچوب نظری ردن و کووچش (1999). یافته‌ها بیانگر آن است که هریک از روسای جمهور ایران با کاربست روابط مجازآفرین محمل‌هایی را پیش‌زمینه‌سازی‌ می‌کنند که هم جنبه‌هایی از هویت برون‌گروه را به صورت منفی برجسته‌سازی می‌کنند و هم از خصومت‌سازی آشکار با دگرها اجتناب می‌کنند. همچنین، هر سه گفتمان روابط مجازآفرین نسبتا مشابهی را برای خصومت‌سازی به‌کار می‌برند که این امر بیانگر ریشه‌های مشترک این گفتمان‌ها به‌مثابه خرده‌گفتمان‌هایی از ابرگفتمان انقلاب اسلامی است.

    کلیدواژگان: تحلیل نقادانه-شناختی گفتمان، مجاز، خود و دیگری، اولین سخنرانی سه رئیس جمهوری اسلامی ایران، مجمع عمومی سازمان ملل متحد، قدرت های جهانی و تروریسم
|
  • Bahman Zandi, Seyed Mahmoud Motesharrei *, Fatemeh Yousefi Rad Pages 11-28

    In its early days, Onomastics only addressed the etymology (history and origin) of names diachronically. Social linguistics adopted a synchronic framework and turned onomastics from an archaist science to a modern one dealing with contemporary society. It is impossible to ignore the role names play in shaping individuals’ cognitive structures in different communities. Thus, cognitive linguistics also showed an interest in this subject. Names are multifaceted linguistic elements. Similar to traditional and philosophical studies, social onomastics mostly deal with proper names, but cognitive linguistics, especially studies of Geeraerts et al., address common names. Labov (1972) sees urban social linguistics as the science of field studies; this view can be safely applied to onomastic studies, especially to the approach that addresses onomastics from a socio-cognitive perspective with an emphasis on use and context. After a quick philosophical and diachronic review of literature, the current paper examined contemporary onomastics studies from a sociocognitive perspective. A close observation of the historical evolution of onomastics shows that the scope of onomastic research has expanded, word-formation (lexical generation) processes draw less attention. Instead, lexical structure and different quantitative approaches, which study the strength of onomastic processes, are receiving more attention by the day.

    Keywords: Onomastics, Sociocognitive Onomastics, Roadmap
  • Hamideh Bonyadi *, Belghis Rovshan Pages 29-40

    This is a fundamental research whose method is content analysis. It attempted to examine some cognitive and social elements of the texts of Teaching Persian Language in Persian (6th book) (Islamic Language and Education Training Center, 1395) for non-Persian learners of Al-Mustafa International University in the framework of socio-cognitive linguistics. The unit of analysis was "sentence" and all of the texts were examined. To do this, all sentences containing image schemas were extracted from among the 1150 sentences existing in the book while availing from Johnsons’ 1987 research. Then, from among these (430) sentences, 400 ones containing social variables were extracted and analyzed. In these sentences, the image schemas of "movement", "force", "collection" and "content" made the most metaphorical conceptualization, and the image schemas of "link", "merging" and "attraction" had the least share. Besides, social variables of "religion", "power", "politeness", "consciousness" and "dignity" have rolled in a metaphorical system. Moreover, the results indicate the influence of texts by the type of audience, the purpose of learning the Persian language, and the writers’ style and attitude.

    Keywords: Socio-cognitive linguistics, image schema, social variable, Persian texts, Al-Mustafa International, university
  • Azizeh Chalak *, Ali Derakhshan Pages 41-52

    Among daily speech acts, compliments and their responses are of high frequency and carry a special cultural-sociological load. As such, the present study aimed at investigating compliment responses (CRs) employed by Iranian EFL learners on Instagram. In doing so, 360 CRs were collected from 60 Iranian male and female EFL students. Using Maíz-Arévalo’s (2013) framework, students’ compliment responses were analyzed. The findings indicated that the most frequently used response strategy in Instagram was acceptance, and was different from face-to-face CR. In addition, the study showed gender differences in the manifestation of CR. Females responded to compliments longer than their male counterparts did and they showed more emotions in responding to compliments. From a sociolinguistic vantage point, the results of examining such social relationships in online context enable EFL teachers to develop new patterns of social and cultural communication for their students and make them socially and culturally aware to avoid using inappropriate norms, impolite behaviors, and misunderstanding.

    Keywords: Speech act, Compliment, Compliment Response, Online Context, sociolinguistics, EFL students
  • Ayoub Ansari *, Arezu Najafian, Mohammadreza Ahmadkhani Pages 53-70
    Introduction

    The Lori language and its various dialects are a branch of southwestern Iranian dialects. In Mamasani Lori dialect, like many other Iranian dialects, the morphophonological processes have significant varieties. . This study has investigated the morphophonological processes resulting from the addition of the plural morpheme / -æl / to the nominal stems in this dialect based on the framework of optimality approach and answered the following questions:1) What are the allomorphs of plural morpheme in this dialect? What processes, constraints, and rankings govern the alternations, phonetic realizations of optimal outputs resulting from the addition of the plural morpheme to stems?

    Method of analysis

    The present study is descriptive-analytical and the method of data collection was field study; in this way, a list of names as well as noun substitute adjectives in the studied dialect was extracted by recording hours of interviews and conversations of the native speakers. Its various contexts have been identified in the sample of the studied data based on the authors’ intuitive linguistic knowledge and the theoretical basis of the research. Data were transcribed based on the ɪnternational Phonetic Alphabet and all plural morpheme textures in these data were analyzed.

    Findings

    In this study, the singular nominal stems ending in consonant are changed to their plural forms by adding the plural morpheme / æl / to them. In this process, by re-syllabification, the onset position of the plural morpheme is filled. The Alignment constraint (ALIGN-R) governs the re- syllabification process, in which the alignment constraint is violated to satisfy the dominating high ranked ONSET constraint. In the hiatus context of the addition of nouns ending in the phonetic chain / jæ / and the plural morpheme / - æl /, first the insertion process of intrusive consonant / j / is occurred and then deletion process is happened based on dissimilation process and under the OCP constraint. The insertion process is used to prevent the hiatus of the nominative stem vowels and the plural morpheme / -æl / vowel, and is used in the chain or phonetic context, for example at the boundary of the nominal stems ending in the vowel / ɑ: / and the plural morpheme vowel, in which Deletion process is not applicable. In this study, the glide / j / is considered to be the underlying intrusive consonant based on the common phonetic features of the vowels and / j /, which as a result of assimilating with vowel of  the stems ending in / u: / is realized as labial glide / w / and In two cases it becomes / -ɟ / due to  partial assimilation with nasal consonant of the stems and also it is realized as / n / in the other two stems under complete assimilating process with  nasal consonant of the stems. Another assimilating process occurs as a result of the adjacency of the final vowel of the nominal stems ending in / æ / with the intrusive consonant / j /, which changes the final vowel of the nominal stem into the vowel / ɪ /. Discussion &

    Conclusion

    The findings showed that the constraints HIATUS, ONSET and NUC have the highest ranks in the morpho-phonological analysis of plural morpheme with combination of the nouns of Mamasani Lori dialect and Violation of these constraints is fatal and leads to the production of non-optimal choices/candidates in this dialect.

    Keywords: Mamasani Lori dialect, plural morpheme, -æl, allomorph, phonetic processes, optimality theory
  • Hassan Bashirnezhad *, Narjes Saeednia Pages 71-82

    Communication strategies are the strategies people use to communicate more effectively and efficiently. In this study, we have examined the communication strategies used in Iranian television interviews between a TV announcer as the host of a program and an expert as the guest on the program. Guests and hosts were selected from both sex groups to determine the effect of gender on the use of these strategies. A total of six strategies (three aggressive strategies and three supportive strategies) were considered and 26 television interviews from Iranian television networks were recorded and transcribed. Then the extent of usage of these strategies were examined and analyzed. The findings showed that guest women used more hedges, back channels, intensifiers and delays than guest men. Host men used more intensifiers and silences than host women. Also, guest women used more hedges and intensifiers than host men. Guest men used the silence strategy more often than host women. Considering these findings, it can be argued that there is a significant difference between communication strategies used by men and women, but gender is not the only determining variable and the position of individuals has played a role in the use of communication strategies .

    Keywords: Communication Strategies, Supportive Strategies, Aggressive Strategies, Gender, Social status, Iranian TV Interviews
  • Hossein Rahmani Pages 83-100

    The research aims to investigate the most frequent types of disagreement strategies relative to face among PNU staffs. The data were collected from a telegram group entitled Kanoon Karkonan-e Noor in a three-month period from March, 20th, 2020 to June 20th, 2020. The data included 156 disagreement strategies on different topics and were analyzed based on Muntigl and Turnbull’s (1998: 228-233) taxonomy. The findings indicated that counter claim is the most frequent type of disagreement strategy among the members of the Telegram group. Counter claim entails further dialogues and threatens the addressee’s face less than the other types. Moreover, other strategies PNU staffs employed from highest to lowest are as follows:1. employee payslip, 2. taking about faculty members, 3. staffs’ dismissals 4. teleworking and 5. other issues. There is scant research on this topic and in Persian language in the literature and this is more evident in Persian studies in computer-mediated communication. This study hopes to add to our knowledge on disagreement in Persian language.

    Keywords: Disagreement, Face, Counter claim, Muntigl, Turnbull's taxonomy, Computer-mediated communication, Sociolinguistics
  • Somaye Shokati Mogharab, Alireza Khormaee *, Amirsaeid Moloodi, MohammadReza Tajik Pages 101-116

    This study aims to use cognitive critical discourse analysis in analyzing the first statements of the recent presidents of the Islamic Republic of Iran in the General Assembly of the United Nations. It seeks to capture how each discourse makes antagonisms through applying metonymy-producing relationships. The main question is how identity and its otherness are articulated in the context of the Iranian presidents’ statements in the UN’s General Assembly and which factors and signs in the metonymy-producing relationships serve this representation. The theoretical framework of this study is composed of Hall’s (2011) approach to discourse analysis based on cognitive linguistics, Laclau and Mouffe’s (2001) Discourse Theory, and Radden and Kövecses (1999) conceptual metonymy. The findings show that each president through using metonymy-producing relationships, profiles some vehicles that both negatively foreground some aspects of the other’s identities, and avoid explicit other-making and overt antagonism with them. On the other hand, all the discourses apply similar metonymys; this behavior denotes their common root as subdiscourses of the Islamic revolution’s metadiscourse.

    Keywords: Cognitive Critical Discourse Analysis, Metonymy, Self Other, First Statements by Three Iranian Presidents, General Assembly of the United Nations, World Powers Terrorism