فهرست مطالب

مجله سبک زندگی اسلامی با محوریت سلامت
سال پنجم شماره 3 (پیاپی 23، پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/04/10
  • تعداد عناوین: 29
|
  • معصومه زنگنه*، محمدرضا بهاری، بهروز محمدی منفرد صفحات 1-9
    هدف

    عفاف از موضوعات و مضامین پربسامد در متون دینی و غیر دینی می باشد که امروزه  علاوه بر کم توجهی نسبت به آن ،دچار انحراف نیز شده است.هدف این مقاله بررسی میزان نقش خانواده در اصلاح نگرش به عفاف می باشد.

    مواد و روش ها

    این پژوهش از طریق کتابخانه ای واسنادی و روش توصیفی_تحلیلی انجام گرفته است.

    یافته ها

    یافته ها حاکی از آن است که توجه والدین به مسایلی همچون تبیین فلسفه عفاف ،پرهیز از برخوردهای ناسنجیده ،آگاه سازی به سایر فرهنگ ها ، آسیب شناسی عفاف ،استحکام بنیه اعتقادی و تربیت عفیفانه فرزندان موجب اصلاح نگرش انحراف یافته نسبت به معنای عفاف در جامعه خواهد شد.انحراف از نگرش به عفاف به عنوان یک معضل و چالش و رفتار غیر طبیعی، معلول عوامل عدیده ای است که یکی از آنها موضوع خانواده است.

    نتیجه گیری

    نتیجه اینکه والدین نخستین کسانی هستند که در محیط خانواده بر خلق و خوی فرزندان تاثیر می گذارندو می توانند نگرش به عفاف را اصلاح نمایند. آنها به شیوه الگویی با برخوردها، حرکات و سکنات خود پایه های فضایل یا رذایل را در نهاد فرزندان بنیان می نهند و با اصلاح این نگرش و صدور رفتارهای عفیفانه موجبات حفظ بخشی از سلامت جامعه فراهم خواهد شد.

    کلیدواژگان: عفاف، اصلاح، خانواده، نگرش، سلامت، جامعه
  • سیده فاطمه حسینی، سید احمد میریان*، حمید محمدقاسمی صفحات 10-18

    انسان به عنوان محوریترین مبنای نظام تربیتی در هر مکتب، جانشین خداوند روی زمین گشته و اکتساب این عنوان به دلیل نیروی تعقل و شعور در وجود او بوده است. اما داشتن این قدرت، به این معنا نیست که تمامی انتخاب-ها و اعتقادات وی در طول حیاتش، فارغ از هر گونه اشتباهی باشد، بلکه در کشاکش مقابله با انتخابها، تردیدها و شکیات همواره بر ذهن او وارد شده است. ورود این ظن و تردیدها تحت اختیارات وی نیستند و گریزی از آن نیست. حتی اگر انسان از درون مانع از بروز این تردیدها باشد، گاها عوامل بیرونی وجود دارند که موجب شکیات و پندارهای ظنی میگردند. وقتی آن عوامل و مبادی وجود داشته باشد، پندارگرایی در وجود انسان پیدا میشود. برخی از این پندارها آن چنان انسان را دچار اوهام میکند که آنان از واقعیت دور شده و حقیقت را تنها آن چیزی میدانند که در اندیشه و ذهن خویش میپرورانند و حتی در نتیجهی این پندارها دچار گناه میشوند. تعالیم اسلام عوامل متعددی همانند: ضعف فکری و اعتقادی، تعصبات نادرست، هوای نفس، پیروی از شیطان، فقدان علم، جهل و شک را در بروز پندارگرایی موثر دانسته است.

    کلیدواژگان: عوامل، آسیب، پندارگرایی، جوامع بشری
  • فاطمه صاحبیان، محمدهادی یدالله پور*، سید احمد میریان صفحات 19-26
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی مبانی خویشتنبانی در خودتربیتی انسان از منظر قرآن و حدیث انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر به شیوه ی توصیفی- تحلیلی و با استفاده از منابع کتابخانه ای فراهم آمد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد خویشتنبانی مفهومی پیشادینی و بسترساز در خود سازی و تقوا پیشگی انسان است. این امر ناظر به مبانی مشخصی که در این مقاله تفصیلا بررسی می گردد، به مثابه ی اساس و راهنمای خودتربیتی انسان قرار می گیرد. انسان به جهت پاسخگویی به نیازهای فطری و غریزی انسان در مسیر زندگی و در مواجه با پیشامدهای واقعی،خطورات ذهنی و احساسات درونی می باشد تا انسان را در مدار تعادل و سلامت قرار دهد و از آسب های روانی و فکری حفظ نماید.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که تعادل انسان در تمام وجوهات زندگی که منتج به مسایل روانی و تربیتی میشود در گرو نهادینه شدن مبانی خویشتنبانی میباشد.

    کلیدواژگان: خویشتن بانی، خودتربیتی، اعتدال یابی، مدیریت رنج، مدیریرت راحت و لذت
  • نرگس فولادی، عباسعلی حیدری*، مهدی فلاح صفحات 27-32
    هدف

    هدف پژوهش حاضر اجرای دقیق امر به معروف و نهی از منکر است و از آنجا که امر به معروف و نهی از منکر به طور مستقیم با دین و دنیا و آبروی افراد مرتبط است از حساسیت ویژه ای برخوردار می باشد.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش حاضر تحلیلی- توصیفی و با استفاده از منابع کتابخانه و ادبیات پیشینه انجام گرفته است.

    یافته ها

    مساله امر به معروف و نهی از منکر از کلیدی ترین و اساسی ترین مساله اسلامی است، آیات و روایات زیادی این آموزه دینی، اجتماعی و سیاسی را مورد تاکید قرار داده و ابعاد مختلف آن را بررسی و گوشزد کرده اند. امر به معروف و نهی از منکر، موضوعی بسیار حساس است و باید با مهر و عطوفت و انتخاب بهترین روش های اخلاقی همراه گردد. هنگامی که فرد به تزکیه نفس خویش می پردازد این عمل وی زمینه مناسبی در پرورش ظرفیت درونی و به دنبال آن سلامت روان را در پی دارد. همان گونه که رها کردن این واجب الهی، هلاکت بار و خطرآفرین است، اجرای آن نیز بدون رعایت حدود و توجه به شرایط و مراتب و روحیات و ظرفیت افراد، زیانبار خواهد بود.

    نتیجه گیری

    در عصر حاضر که سلامت همه جانبه بشر را تهدید می کند بازگشت به تعلیمات وآموزه های دینی ضامن سلامت همه جانبه جامعه اسلامی است و این فریضه الهی یک پوشش مناسب برای محافظت فرد و جامعه است.

    کلیدواژگان: معروف، منکر، سلامت روان، فرد، جامعه
  • محمد زربخش، سید عابدین حسینی آهنگری*، ناهید محمودی صفحات 38-45
    هدف

    اعتیاد به عنوان یکی از معضلات اجتماعی، میان افراد جامعه، به ویژه جوانان شایع شده است که می تواند مضرات مختلف اجتماعی، بهداشتی، شغلی و قانونی داشته باشد. در همین راستا، هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه تعارض والد-فرزند و احساس تنهایی به عنوان پیشایندهای گرایش به مصرف مواد مخدر در دانشجویان بود.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش از نوع توصیفی-همبستگی بود. نمونه پژوهش را 200 نفر از دانشجویان علوم پزشکی آبادان تشکیل می دادند که به روش در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای گردآوری داده ها شامل مقیاس های گرایش به مواد مخدر (1380)، پرسشنامه تعارض نوجوان با والدین نسخه کوتاه (CBQ) (1979) و مقیاس تجدید نظر شده ی احساس تنهایی (UCLA) (1980) بودند.

    یافته ها

    برای تحلیل داده ها از همبستگی ساده و رگرسیون گام به گام استفاده شد. ضرایب همبستگی پیرسون بین تعارض والد فرزند با گرایش به مصرف مواد مخدر 39/0r= و احساس تنهایی با گرایش به مصرف مواد مخدر 33/0r= به دست آمده که همگی معنادار می باشند. همچنین نتایج رگرسیون گام به گام نشان داد که تعارض والد-فرزند و احساس تنهایی به طور معنی داری پیش بینی-کننده ی گرایش به مصرف مواد مخدر در بین دانشجویان هستند.

    نتیجه گیری

    در نتیجه حل تعارضات والدین و فرزندان و همچنین توجه به مسایل فردی دانشجویان می تواند در پیش گیری از اعتیاد و رفتارهای پرخطر آنها موثر واقع شود.

    کلیدواژگان: تعارض والد-فرزند، احساس تنهایی، گرایش به مصرف مواد مخدر، دانشجویان
  • عبدالله عالی شیرمرد، فائزه ناطقی*، علیرضا فقیهی صفحات 46-56
    هدف

    هدف پژوهش حاضر شناسایی اهداف مطلوب برنامه درسی فعالیت های فوق برنامه دوره متوسطه اول با رویکرد اسلامی جهت پیشگیری از آسیب های اجتماعی، و بهبود سلامت اجتماعی بود.

    مواد و روش ها

    این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش ترکیبی از نوع همزمان- چند زاویه نگری بود.  در این پژوهش برای گردآوری داده ها ، علاوه بر پیمایش نظرات متخصصان در قالب پرسشنامه محقق ساخته از مصاحبهنیمه ساختار یافته نیز استفاده شد. جامعه مورد مطالعه در ارتباط با گزینش اهداف را کلیه اساتید رشته جامعه شناسی شهر اراک تشکیل داد. روش نمونه گیری از این جامعه نمونه گیری در دسترس بود و نهایتا 8 نفر در تحقیق شرکت داده شدند. شرکت کنندگان در مصاحبه را متخصصان رشته های روانشناسی، برنامه ریزی درسی ،مشاوره ،علوم دینی و معارف اسلامی شهر اراک تشکیل داد. انتخاب شرکت کنندگان در تحقیق از این جامعه به شیوه نمونه گیری هدفمند انجام پذیرفت. مصاحبه با این افراد تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت و سرانجام با 15 نفر از متخصصان مصاحبه به عمل آمد .

    یافته ها

    درنهایت طبق نتایج حاصل از پرسشنامه ومصاحبه ها در مجموع 80 هدف که تحت پنج عنصر تعقل ،ایمان ، علم و اخلاق در چهار عرصه ارتباط متربی با خود ، خدا ، خلق و خلقت طبقه بندی شده اند؛ تحت عنوان اهداف مطلوب برنامه درسی پیشگیری از آسیب های اجتماعی مشخص شدند.

    نتیجه گیری

     نتایج این پژوهش می تواند در طراحی برنامه درسی فعالیتهای فوق برنامه مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: برنامه درسی، فعالیت های فوق برنامه، پیشگیری، آسیب های اجتماعی، دوره متوسطه اول
  • طاهره کوشایان، حسین حاجی زاده*، سید محمودرضا غیبی، ژیلا صراطی صفحات 58-66
    هدف

    مولوی و شمس تبریزی به عنوان دو عارف والامقام، به شیوه های گونه گون از آیات کلام الله مجید در جهت سبک زندگی اسلامی بهره جسته اند.هدف پژوهش این است که بتواند به شناخت بهتری از سامانه فکری مولانا و شمس و جهان بینی قرآنی آن ها دست یابد.  

    مواد و روش ها

    در این مقاله به بررسی این موضوع به روش تطبیقی پرداخته شده است.

    یافته ها

    به نظرمولانا،ازمهم ترین شرایط فهم ودرک قرآن ،خویشتن شناسی ودرک خوداست.تفسیرهای مولاناعارفانه است .مثنوی گویاتفسیروترجمه ی قرآن است ودرتمامی تفاسیرمولانا وشمس تبریزی، عشق به معبود برهمه چیز، مقدم است وعشق ازاساسی ترین مبانی تفسیر قرآن درآثار مولانا است

    نتیجه گیری

    نور قرآن و حقیقت حق در دل وجان این دو عارف نفوذ کرده است. عارفان براین نظرمعتقدندکه  علم مکاشفه ،که بدون ریاضت ودرنتیجه ی لطف الهی حاصل می شود،مهم ترین روش برای رسیدن به علم باطن است.ودانش مکاشفه نهایت وغایت همه ی دانش هاست .درقرآن کریم ومثنوی معنوی همچنین درمقالات شمس، مساله ی بازگشت به اصل خویش ،بیشتربه چشم می خوردکه مکتب عرفان هم برهمین اصل بنیان نهاده شده است که هرظاهری باطنی داردومکاشفه ، مهم ترین روش برای رسیدن به علم باطن است .پس با سرمشق قرار دادن قرآن می توان در تمامی مراحل زندگی از آن بهره جست و به کمال واقعی رسید.

    کلیدواژگان: شمس تبریزی، جلال الدین محمد بلخی، قرآن، مفهوم سازی، انس با قران
  • هاجر تاجیک، عباس گوهری*، مهدی نجفی افرا صفحات 67-80
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر، بررسی تطبیقی معنای زندگی از منظر ارسو و اسلام می باشد. در منظومه فکری ارسطو، معناداری زندگی با مفهوم نیک بختی یا ایودایمونیا پیوند یافته است.
    مواد و

    روش

    در این مقابه از روش توصیفی تحلیلی با رویکرد اسنادی استفاده شده است.

    یافته ها

    ایودایمونیا به جای آنکه حالتی روانی باشد، قسمی زندگی انسانی است که فرد سزاوار ستایش آن را برای خود برمی گزیند. نیک بختی از منظر ارسطو، فعالیت فاضلانه روح خردورز در زندگی کامل است. زندگی توام با نیک بختی، زندگی ای فعالانه، سرشار از همه خوبی ها و فی نفسه مطلوب است. نزد ارسطو بسترها و زمینه های انفسی و آفاقی هر دو به نحو توامان در ایجاد نیک بختی و معناداری زندگی موثرند. این زمینه ها عبارتند از: خوبی های روح نظیر فضایل اخلاقی و فکری و تحصیلات. خوبی های جسمی نظیر قدرت، سلامت، زیبایی و حواس سالم و خوبی های بیرونی همچون ثروت، دوستان نیک و وفادار، تبار نیکو، فرزندان خوب، وراثت و حسن شهرت.

    نتیجه گیری

    دین اسلام درک عمیقی از جهان و انسان ارایه می دهد و انسان را خلیفه خداوند بر روی زمین می داند. باور به این امر لحظه لحظه زندگی آدمی را معنادار می کند. از سوی دیگر آموزه های اسلامی به گونه ای است که سبب آرامش و بهداشت روحی و روانی خواهد شد. این مسیله خود به گونه ای با معنای زندگی در ارتباط است. از جمله اصلی ترین آموزه های اساسی دین اسلام یاد خداست و با یاد خدا آرامش روحی در بالاترین سطح خود تامین می شود. و همین امر در معنا بخشی به زندگی تاثیر فراوان دارد.

    کلیدواژگان: ارسطو، نیک بختی، انسان، معنای زندگی، اسلام
  • روح الله یادگاری، مجید یوسفی افراشته*، مژگان حیاتی، لقمان ابراهیمی صفحات 85-94
    هدف

    بهزیستی روانشناختی از مسایل مهم در زندگی سالمندی است که ممکن است، تحت تاثیر معنویت و جهت گیری مذهبی آنان تغییر کند. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه جهت گیری مذهبی و بهزیستی روانشناختی در سالمندان، با میانجی گری سلامت معنوی انجام شد.

    مواد و روش ها

    طرح تحقیق حاضر توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش را سالمندان شهر زنجان تشکیل میداد، که از جامعه آماری مورد نظر، نمونه ای به حجم 238 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شد. بعد از جلب رضایت شرکتکنندگان پرسشنامه های جهت گیری مذهبی آلپورت، بهزیستی روانشناختی ریف و سلامت معنوی پولوتزین و الیسون جهت تکمیل در اختیار ایشان قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 22 و با روش همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که جهت گیری مذهبی درونی با بهزیستی روانشناختی و سلامت معنوی رابطه مثبت و معنی-دار دارد. اما جهتگیری مذهبی بیرونی با بهزیستی روانشناختی و سلامت معنوی رابطه منفی معنیداری دارند. همچنین نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که سلامت معنوی در پیش بینی بهزیستی روانشناختی، قابلیت تبیین گری دارد.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش حاضر دارای تلویحات شناختی و آموزشی دربارهی سالمندان است که به برخی علت ها و پیامدهای سلامت معنوی میپردازد.

    کلیدواژگان: سالمندان، جهت گیری مذهبی درونی و بیرونی، بهزیستی روان شناختی و سلامت معنوی
  • صدیقه باقری ورکانه* صفحات 95-105
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر ارایه الگویی مفهومی از بسترها و راهبردهای افزایش هوش هیجانی در نوجوانان  بر اساس تجربه زیسته ی مادران است.

    مواد و روش ها:

     بدین منظور در قالب یک طرح کیفی و با رویکرد گراندد تیوری که تا مرحله کد گذاری انتخابی پیش رفته است، از بین مادران نوجوانان دارای هوش هیجانی بالا، 12 نفر با استفاده از نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. به منظور غربال نوجوانان دارای هوش هیجانی بالا، از پرسشنامه هوش هیجانی بار- ان استفاده شد و برای جمع آوری داده ها از مادران این نوجوانان از مصاحبه نیمه ساخت یافته استفاده شد.  برای بررسی محتوای مصاحبه های صورت گرفته، مفهوم سازی و استخراج مقوله ها از شیوه نظام مند استفاده شد.

    یافته ها:

     تحلیل تجارب شرکت کنندگان به شناسایی 47 شناسه ی آزاد، 16 شناسه محوری و 4 شناسه  نظری شامل مولفه ها ، بسترها وزمینه ها، پیامد ها و عوامل مداخله گر  در فرایند افزایش هوش هیجانی منجر شد.

    نتیجه گیری

    بر این اساس خانواده مهم ترین نقش را در زمینه ی پرورش هوش هیجانی فرزندان بر عهده دارد. با استفاده از یافته های به دست آمده از این پژوهش می توان جلسات آموزش خانواده جهت ارایه راهکارهایی عملی برای پرورش هوش هیجانی فرزندان، که از تجارب مادران موفق به دست آمده، برگزار نمود، به علاوه مشاوران و معلمانی که به این حوزه علاقه مند هستند می توانند از یافته های این پژوهش استفاده نمایند.

    کلیدواژگان: مادران، نوجوانان، هوش هیجانی
  • محبوبه غلامی، امیرمسعود امیرمظاهری*، منصور حقیقتیان صفحات 117-128

    ازدواج و تشکیل خانواده یکی از مولفه های سبک زندگی مقبول در زندگی است. تعلل در امر ازدواج به پیامدهای نامطلوبی منجر می شود که از هم گسیختن نهاد خانواده یکی از این آسیب های نامطلوب اجتماعی است. برای جبران این آسیب ها فرزندپذیری در دختران مجرد بالای 30 سال یک راهبرد اساسی است. در همین راستا این پژوهش با هدف شناسایی تجربه زیسته دختران مجرد بالای 30 سال از سبک زندگی ناشی از فرزندپذیری به روش پدیدارشناسی به مطالعه پرداخته است. جامعه آماری پژوهش شامل دختران مجرد بالای 30 سالی است که بعد از تصویب قانون پذیرش حضانت در سال 1392 تا اسفند ماه 1398 اقدام به پذیرش حضانت فرزند نموده اند و نمونه گیری از نوع هدفمند بوده که فرایند نمونه گیری با انجام بیست مصاحبه عمیق به اشباع نظری رسیده است. یافته های کیفی پژوهش نشان داده که تحلیل 20 مصاحبه عمیق از مشارکت کنندگان به استخراج یازده مقوله فرعی و چهار مقوله اصلی منجر شده است. مقولات اصلی به همراه زیر مجموعه های آنها شامل: کیفیت روابط درون خانوادگی (تغییر در روابط فرد با خانواده؛ احساس مسئولیت در قبال خانواده؛ نحوه گذاران اوقات فراغت)؛ فضای اجتماعی زندگی (تغییر در سطح تعاملات اجتماعی، احساس سرزندگی و شادی، دامنه ارتباطات اجتماعی)؛ وضعیت سلامت جسمی (بهبود وضعیت سلامت، تحلیل وضعیت سلامت) و رضایت از خود و زندگی (تغییرات در سبک زندگی بعد از حضانت، تامین حس و نیاز مادری، عدم پشیمانی از قبول حضانت) بوده است. بنابراین نتایج گویای این واقعیت است که دختران دارای تجربه زیسته فرزندپذیری عموما سبک زندگی متفاوتی را تجربه کرده اند که مولفه های این سبک زندگی با معمول آن در جامعه دارای تفاوت است.

    کلیدواژگان: پدیدارشناسی، تجربه زیسته، دختران مجرد، سبک زندگی، فرزندپذیری
  • سید کامبیز طالبی احمدی، مجتبی طبری*، یوسف قلی پور کنعانی صفحات 216-231
    هدف

    تحقیق حاضر به طراحی سیستم نظام جبران خدمات با رویکرد بهبود برند کارفرمایی در بانک رفاه (مطالعه موردی استان مازندران) پرداخته است.

    مواد و روش ها

    روش این تحقیق ازنظر نوع داده ها هم در زمره روش های کیفی و هم روش های کمی قرار دارد و به صورت توامان از هر دو روش استفاده شده است، به عبارتی از آنجا که در این پژوهش ابتدا محقق قصد دارد رویکرد مطلوب سیستم نظام جبران خدمات با رویکرد بهبود برند کارفرمایی را با استفاده از مصاحبه با خبرگان و متخصصان دانشگاهی و سازمانی شناسایی کند (مرحله کیفی) و سپس با استفاده از نتایج به دست آمده به طراحی یک ابزار و اجرای آن روی نمونه آماری، به منظور اعتباریابی الگوی حاصله، بپردازد (مرحله کمی)، لذا می توان گفت روش تحقیق مورد استفاده ازنظر نوع داده ها روش تحقیق آمیخته (مختلط) است. جامعه آماری این پژوهش شامل کارکنان و مدیران بانک رفاه استان مازندران میباشند که طبق بررسی‏های به عمل آمده و آمار موجود، تعداد کارکنان خبره و ارشد شاغل در شعب بانک رفاه اسان مازندران 100 نفر می‏باشد. روش نمونه‏گیری در این طرح با استفاده از روش نمونه‏گیری طبقه‏ای می‏باشد. در این تحقیق نیز چون حجم جامعه محدود است حجم نمونه اولیه 79 نفر برآورد می‏گردد. در این تحقیق از روش تحقیق کیفی و هم از روش تحقیق کمی استفاده می کنیم در بخش تحلیل کمی به تعیین وزن دقیق ابعاد و معیارها با توجه به پیچیده بودن مدل دشوار میباشد، جهت تحلیل داده ها مدل از روش های از آمار استنباطی استفاده خواهد شد، تا روابط و وابستگی متقابل بین معیارهای و ابعاد مشخص شود. در این بخش نه تنها روابط میان عوامل را تحلیل خواهد کرد، بلکه وزن دقیق هر یک از عوامل را نیز بدست خواهد آورد. کلیه این تجزیه و تحلیل ها به وسیله نرم افزار SPSS19 و LISREL 8.54 انجام گردیده است.

    یافته ها

    در پایان تحقیق ، ضمن ارایه تفصیلی نتایج و یافته ها ، موارد مذکور جمع بندی شده و پیشنهادات کاربردی مرتبط با آن برای مدیران و کارشناسان و نیز ادامه و پیگیری تحقیقات مشابه در آینده ارایه شده است.

    نتیجه گیری

    بنابراین می توان گفت که ازنقطه نظر کارکنان (رضایت از حقوق دریافتی، عادلانه بودن سیستم پرداخت، منطقی بودن سیستم پرداخت، پرداخت بابت اضافه کاری و پاداشهای مالی مستقیم) می تواند موجب ایجاد انگیزه و درنتیجه بهبود برند کارفرمایی شود.

    کلیدواژگان: نظام جبران خدمات، بهبود برند کارفرمایی بانک رفاه استان مازندران
  • امیررضا رسام، عذرا غفاری*، عباس ابوالقاسمی، منصور بیرامی صفحات 246-263
    هدف

    اضطراب امتحان یکی از مشکلات شایع در بین دانشآموزان میباشد که علاوه بر ایجاد مشکلات تحصیلی موجب ایجاد مشکلات رفتاری در بین آنها نیز میباشد. هدف پژوهش حاضر مقایسه اثربخشی آموزش برنامه های مختلف(خوشبینی، تنظیم-هیجان و ذهنآگاهی) در کاهش تعلل ورزی،تاب آوری و دلزدگی تحصیلی دانشآموزان مبتلا به اضطراب امتحان بود.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش حاضرآزمایشی با طرح پیش آزمون - پس آزمون گسترش یافته همراه با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش حاضر تمامی دانش آموزان پسر مقطع متوسطه شهر ترکمانچای در سال تحصیلی95-94 به تعداد 453نفربود. ابتدا پرسشنامه ی اضطراب امتحان اسپیل برگر (1980)برای همه آنهااجرا گردید،بعد از اجرای پرسشنامه، 100 دانش آموز که نمرات بالا(نقطه برش 52)، در آزمون کسب کرده بودند انتخاب و مورد مصاحبه قرار گرفتنداز این تعداد 92 دانش آموز به عنوان نمونه انتخاب شدندکه به صورت جایگزینی تصادفی در چهار گروه(سه گروه آزمایش و یک گروه کنترل) قرار گرفتندکه بعد از تشکیل گروه ها و افت دانش آموزان 83 نفر به عنوان نمونه اصلی باقی ماند.برای جمع آوری اطلاعات در پژوهش حاضر از پرسشنامه تعلل ورزی سولومون و راثبلوم(1984)، مقیاس تاب آوری کانر و دیویدسون  (2003) و مقیاس دلزدگی ریجسگر  و همکاران، (2013) و همچنین از برنامه های آموزشی خوشبینی سلیگمن (2009) ،تنظیم هیجان گراتز و گاندرسون (2006) و ذهن آگاهی باون، چاوالا و مارلات (؛2011) استفاده شد و هر یک از این برنامه های آموزشی در 8 جلسه 90 دقیقه ای برای گروه های آموزشی اعمال شد.برای تجزیه و تحلیل نتایج ازتحلیل کواریانس چند متغیره جهت اثربخشی هریک از برنامه های آموزش, و همچنین جهت بررسی اثربخشی مقایسه روش ها بایکدیگر از آزمون بن فرونی استفاده شد و سطح معناداری 05/0 با استفاده از نرم افزارspss23 مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفتند.

    یافته ها

    با توجه به نتایج و براساس اثر مداخله آموزشهای ذهنآگاهی، خوشبینی و تنظیمهیجانی بر تعللورزی تحصیلی دانشآموزان با اندازه اثر291/0= ή Partial اثر معنیداری داشت (001/0=P)و همچنین با توجه به نتایج جدول فوق و براساس اثر مداخله آموزش های ذهن آگاهی و خوش بینی بر دلزدگی تحصیلی دانش آموزان با اندازه اثر 218/0= ή Partial ، 7.252 = (3،78) F اثر معنی داری داشته است (01/0>P) و هیچ یک مداخله آموزشهای ذهنآگاهی، خوشبینی و تنظیم-هیجانی برتاب آوری تحصیلی دانش آموزان معنی دار نبوده است.

    نتیجه گیری

    .نتایج کسب شده نشانگراثربخشی هرسه روش آموزش خوشبینی،تنظیم هیجان و ذهن آگاهی در کاهش تعلل ورزی  و همچنین نشانگراثربخشی آموزش برنامه های ذهن آگاهی و خوش بینی در کاهش دلزدگی تحصیلی دانش آموزان است ولی هیچ کدام از برنامه های آموزش در افزایش تاب آوری تحصیلی دانش آموزان موثر نبوده است .

    کلیدواژگان: خوشبینی، تنظیم هیجان، ذهن آگاهی، تعلل ورزی، تاب آوری، دلزدگی، اضطراب امتحان
  • اشرف خدادادی، ایرج رضائی نژاد*، کارن روحانی صفحات 264-274

    جزایر مصنوعی خسارات زیست محیطی متعددی را افزون بر پیامدهای مثبتی که دارند، ایجاد می نمایند. ساخت جزایر مصنوعی از سوی کشورهای حاشیه ی دریای خزر، سبب شده تا این موضوع با حساسیت بیشتری از سوی ایران دنبال شده و در چنین شرایطی، تبعات زیست محیطی و حقوقی این مسیله هم نباید مغفول بماند. در کنار آلودگی های زیست محیطی ناشی از فعالیت های انسانی و بهره برداری بی رویه از طبیعت، آلودگی آب ها هم در منطقه ی دریایی خزر، بخش عمده ای از بحران سلامت اکوسیستم دریایی این خطه را تشکیل می دهد. اگرچه برخی از کشورهای مجاور این دریا، تلاش دارند تا سهم اراضی تحت مالکیت خود را با ایجاد جزایر مصنوعی برای فعالیت های اقتصادی، توریستی و تجاری خود افزایش دهند، اما تاسیس این سازه ها در دریای خزر، باعث بر هم زدن سلامت اکوسیستم طبیعی دریای خزر می شوند. نوشتار سلامت اکوسیستم دریایی دریای خزر و اعتراض ایران به احداث جزایر در دریای خزر بخاطر مسایل زیست محیطی آن ها، بر مبنای مقررات حقوق بین الملل و با استناد به دعوای مالزی علیه سنگاپور، دعوای هلند علیه روسیه و مسیولیت بین المللی دولت ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. یافته های این پژوهش نشان می دهد که مطابق با حقوق بین الملل دریاها، احداث جزایر مصنوعی ممنوع نیست، اما ایجاد آن ها طبق رویه ی قضایی بین المللی مشروط  به رعایت حقوق کشورهای همجوار و ارزیابی خسارات زیست محیطی آن ها و به آگاهی رسانیدن کشورهای مجاور می باشد. این پژوهش از نوع نظری بوده، روش تحقیق آن به صورت توصیفی و تحلیلی می باشد و روش جمع آوری اطلاعات آن، کتابخانه ای و با مراجعه به اسناد بین المللی، کتب و مقاله ها انجام شده است.

    کلیدواژگان: دریای خزر، جزایر مصنوعی، محیط زیست، سلامت اکوسیستم دریایی
  • سهیلا انتظاری، بیوک تاجری*، حمید نجات، حسن احدی صفحات 306-316
    هدف

    این پژوهش با هدف تعیین مدل پیش بینی رشد پس از سانحه با ویژگی های شخصیتی و میانجی گری عزت نفس در بیماران کرونایی بهبودیافته انجام شد.

    مواد و روش ها

    جامعه آماری این تحقیق بیماران کرونایی بهبودیافته در شهرستان ساری بود. این افراد در سنین 18 الی 55 سال به بالا بوده که در نیمه دوم 1400 بررسی شدند. داده ها به صورت تصادفی از طریق پرسشنامه با سوالات بسته جمع آوری که با بررسی چگونگی رویدادها برحسب جامعه موردمطالعه در مقیاس کوچک تر به بیماران بهبودیافته کرونایی ملزم گردید. متغیر مورد بررسی شامل تحصیلات، جنسیت، گروه سنی و شغل افراد بودند. حجم نمونه 110 نفر بوده که از جدول کریحسبی مورگان تعیین شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد بر اساس یافته های آمار توصیفی 89 درصد نمونه ها قبل از واکسن مبتلا شده اند و تنها شش درصد بعد واکسن و یک درصد هم قبل و هم بعد واکسن مبتلا شده اند. بر اساس اطلاعات مدل، عزت نفس با ویژگی های شخصیتی آزردگی روان، برونگرایی، موافق بودن و با وجدان بودن همبستگی شدید دارد ولی با گشودگی رابطه معنی داری نداشت. تاب آوری نیز با ویژگی های شخصیتی آزردگی روان، برون گرایی، موافق بودن و با وجدان بودن همبستگی شدید نشان داد ولی با گشودگی رابطه معنی داری ندارد. عزت نفس با ضریب 59/0 همبستگی مثبت با ویژگی های شخصیتی نشان داد.

    نتیجه گیری

    یافته های مدل نشان داد بار عاملی مستقیم  ویژگی های شخصیتی هم بر متغیر ملاک 02/0- و با میانجی گری عزت نفس برابر0516/0= 43/0-×12/0- است.

    کلیدواژگان: رون گرایی، میانجی گری عزت نفس، کووید-19، ویژگی های شخصیتی
  • لی لی فردوسی پور، حمد الله منظری توکلی*، محمد جلال کمالی، سنجر سلاجقه، حمیدرضا ملائی صفحات 317-330

    در طی دهه های گذشته، مطالعات مرتبط به انگیزه ای ، درسازمان های دولتی به نام انگیزه خدمت عمومی  (PSM) باعث تغییرات چشمگیری بر حسب تبیین و توضیح نتایج مثبت در ارتباط انگیزه خدمت عمومی با مولفه هایی از جمله عملکرد و رضایت فردی شده است. در پرتو نظریات دانشمندان این تحقیق مثبت و شفاف بودن انگیزه خدمت عمومی را با این جمله که "سطوح بالای PSM ممکن است به نتایج منفی ختم شوند" به چالش می کشد. در این راستا، مطالعات کمی در مورد اثرات منفی یا "نقاط تیره ی" بالقوه ی انگیزه خدمت عمومی انجام شده است. هدف ما تعیین این خلا با پیشنهاد مدلی است که به مکانیزم های توسعه انگیزه خدمت عمومی کمک کند. این مهم از طریق روابط بین PSM و نقاط تیره ی آن در سطوح فردی و سازمانی  با یافتن پیامد های منفی انگیزه خدمت عمومی تجزیه و تحلیل می شود. تحقیق از نظر هدف، بنیادی با استفاده از رویکرد کیفی از تکنیک دلفی استفاده کرده و مصاحبه از روش نمونه گیری هدفمند با 33 نفر از متخصصان در سازمان های دولتی انجام گرفت.نتیجه تحقیق وجود پیامد های منفی انگیزه خدمت عمومی در سطوح فردی و سازمانی که منجر به عملکرد منفی در سطوح فردی و سازمانی می شود  را تایید کرد  و 19 متغیر از 32 متغیر تاثیرگذار شناسایی شدند. در انتها، پیشنهاداتی مطرح گردید که به رهنمودهایی برای مطالعات آتی جهت درک کلی  PSM از دیدگاهی متفاوت ختم می شود و به مدیران دولتی پیشنهاد گردید در حمایت از این ایده، که استخدام بر اساس PSM لزوما منجر به عملکرد بالاتر می شود، با دیده تردید بنگرند.

    کلیدواژگان: انگیزه خدمت عمومی، پیامد های منفی انگیزه خدمت عمومی، رویکرد انتقادی، فن دلفی
  • حجت جعفری، نگین جباری*، کیومرث نیازاذری صفحات 331-339
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف اولویت بندی و ارایه مدل عوامل موثر بر سبک های آموزش مجازی انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه اجرا آمیخته (کیفی و کمی) بود. جامعه پژوهش در بخش کیفی خبرگان آموزش مجازی بودند که طبق اصل اشباع نظری از میان آنها 20 نفر با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. جامعه پژوهش در بخش کمی کارکنان سازمان تامین اجتماعی استان خراسان رضوی در سال 1399 بودند که طبق فرمول کوکران از میان آنها 281 نفر با روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند. داده ها با روش های فیش برداری، مصاحبه نیمه ساختاریافته و پرسشنامه محقق ساخته جمع آوری شدند که روایی محتوایی پرسشنامه با نظر متخصصان و روایی سازه آن با روش تحلیل عاملی تایید و پایایی کل آن با روش آلفای کرونباخ 94/0 بدست آمد. داده های بخش کیفی با روش کدگذاری باز، محوری و انتخابی و داده های بخش کمی با روش های آزمون فریدمن و مدل یابی معادلات ساختاری در نرم افزارهای SPSS-19 و LISREL-8.8 شدند.

    یافته ها

    یافته های بخش کیفی نشان داد که سبک های آموزش مجازی دارای 17 شاخص، 5 مفهوم و 2 مقوله بود. دو مقوله شامل محتوای نرم افزارهای سازمانی (با دو مفهوم کیفیت نرم افزاری و کمیت نرم افزاری) و صرفه جویی در آموزش مجازی (با سه مفهوم صرفه جویی زمانی، صرفه جویی مکانی و صرفه جویی اقتصادی) بودند. یافته های بخش کمی نشان داد که به ترتیب کمیت نرم افزاری، صرفه جویی زمانی، صرفه جویی اقتصادی، صرفه جویی مکانی و کیفیت نرم افزاری نقش بیشتری در آموزش مجازی داشتند. مدل عوامل موثر بر سبک های آموزش مجازی برازش مناسبی داشت و محتوای نرم افزارهای سازمانی و صرفه جویی در آموزش مجازی بر آموزش مجازی اثر معناداری داشتند (05/0P<).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج پژوهش حاضر ضروری است تا برنامه هایی برای بهبود سبک های آموزش مجازی از طریق ارتقای کمیت نرم افزاری، صرفه جویی زمانی، صرفه جویی اقتصادی، صرفه جویی مکانی و کیفیت نرم افزاری طراحی و اجرا شود.

    کلیدواژگان: آموزش مجازی، خبرگان، سبک های آموزش، کارکنان
  • فهیمه محلاتی، جواد حبیبی تبار* صفحات 340-353
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی تشیید خانواده در فقه امامیه و ارزیابی تاثیرات مثبت قوانین در راستای تشیید مبانی خانواده انجام شده است.

    مواد و روش ها

    نوع روش دراین تحقیق تحلیلی-توصیفی است که از کتب وتحقیقات موجود وتجاربی که دراین زمینه بدست آمده است، استفاده شده است.

    یافته ها

    مقررات ناظر به حسن معاشرت بین زوجین، رعایت حقوق و تکالیف متقابل زوجین، سکونت مشترک زوجین، ارث بردن زوجین از یکدیگر، ملزم بودن زوجه در ادای وظایف زوجیت، استقلال مالی زن، حمایت مادران در دوران بارداری، نگهداری اطفال توسط ابوین، مکلف بودن ابوین در تربیت اطفال خویش، مکلف بودن در تادیه نفقه به زن و فرزند و احترام طفل به والدین از جمله قوانینی هستند که دارای تاثیر مثبت در استحکام خانواده و تربیت فرزند می باشند.

    نتیجه گیری

    قوانینی که در راستای تامین اهداف ماده 1104 هستند عبارتند از این که: زوجین دارای سکونت مشترک هستند و مرد باید شیون زن را در محل زندگی او در نظر بگیرد. زوجین از همدیگر ارث می برند و زن نیز مانند مرد از استقلال مالی برخوداراست. (1118ق. م) و مرد مکلف است طبق ماده 642 قانون مجازات، نفقه زن و فرزند را پرداخت کند.  طبق قانون 1178 والدین در تربیت اطفال خود نیز مکلف هستند و در قانون1168 نیز به حضانت و نگهداری اطفال اشاره دارد. در اصل 21 قانون اساسی به حمایت مادران در دوران بارداری تاکید می کند. طفل باید به والدین احترام بگذارد.

    کلیدواژگان: خانواده، زوجین، تشیید، تربیت
  • حدیثه تنها، لیلا فتحی ورنوسفادرانی*، قدسی احقر صفحات 354-364
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف طراحی الگوی صلاحیتهای حرفه ای و تاثیر آن به نشاط معنوی دبیران انجام پذیرفت.

    مواد و روش ها

    پژوهش مذکور از نظر هدف بنیادی- کاربردی از نظر داده های اطلاعاتی، این پژوهش آمیخته (ترکیبی) از نوع اکتشافی متوالی بود. جامعه مورد مطالعه شامل اساتید دانشگاه (زن و مرد) در سال 1400 بود. جامعه مورد مطالعه شامل دبیران زن دوره دوم متوسط شهر تهران سال 1400 بودند.برای تعیین حجم نمونه در بخش کمی از فرمول کوکران استفاده شد و تعداد 324 نفر انتخاب شدند. در این پژوهش از روش غیر احتمالی از نوع هدفمند استفاده شد. همچنین، از روش نمونه گیری چند مرحله ای برای توزیع نمونه استفاده شد.  برای گردآوری داده ها، در بخش کیفی از روش مصاحبه نیمه ساختار یافته استفاده شد. همچنین در بخش کمی از پرسشنامه نشاط معنوی افروز (1395) استفاده شد. برای تعیین روایی و پایایی ابزار، ابتدا پرسشنامه نشاط معنوی روی 300 نفر از دبیران اجرا با استفاده از روش آلفای کرونباخ ضریب پایایی محاسبه شد.

    یافته ها

    در این پژوهش برای تحلیل داده ها بر اساس سوال های پژوهش از آزمون های آماری(تحلیل مضمون با روش کورس و اشتراوس و کد گذاری(کد باز/ کد محوری/ کد انتخابی)، روش تحلیل عامل تاییدیه، تحلیل عاملی اکتشافی، معادلات ساختاری استفاده شد.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که مولفه های صلاحیت حرفه ای شامل، صلاحیت شناختی و قابلیتی ، صلاحیت رفتاری- قضاوتی، صلاحیت مدیریتی رهبری ، صلاحیت معنوی- اخلاقی بودند. همچنین نتایج نشان داد که صلاحیت حرفه ای معلمان تاثیر معناداری بر نشاط معنوی ایشان دارد.

    کلیدواژگان: نشاط معنوی، معلمان، صلاحیت حرفهای
  • سمیه تفقدی زارع* صفحات 365-372

    تیوری تقابل خطر یا قاعده ولنتی، یکی از علل مانع ضمان و برگرفته از حقوق روم است. پذیرش تقابل خطر این ایده را مطرح می کند که هرگاه شخص به طور ضمنی یا صریح، خطر آسیب وارده از جانب دیگری را بپذیرد، به علت زیان وارده نمی تواند از فاعل زیان مطالبه خسارت کند. تقابل خطر یک عمل حقوقی یک جانبه است که بر قابلیت انتساب تقصیر به خوانده اثر می گذارد و رافع تقصیر یا مانع ضمان است. ایجاد خطر برای دیگران تنها در صورتی منصفانه است که آنان که در معرض خطر قرار گرفته اند، حق و امکان برابر ایجاد همان نوع و همان میزان خطر را برای اشخاصی که در ابتدا خطر را ایجاد کرده اند، داشته باشند. آگاهی و اطلاع زیاندیده از ماهیت و میزان خطر، رضایت صریح یا ضمنی به خطر و توافق درباره آن و نیز ارادی بودن عمل زیاندیده به دور از اجبار، از جمله عناصر کلاسیک پذیرش خطر در حقوق انگلستان است. بنابراین در حقوق ایران و انگلستان افراد مقصر که از ضمان برخوردارند باید از سلامت کامل جسمی و روانی برخوردار باشند.

    کلیدواژگان: مسئولیت مدنی، تقابل خطر، حقوق، روانشناسی
  • سیده لادن مطلبی پور، حسن میرزا حسینی*، مجید ضرغام حاجبی صفحات 373-384
    هدف

    هدف پژوهش حاضر مقایسه اثربخشی درمان هیجان مدار و درمان ذهن آگاهی مبتنی بر فعالسازی طرحواره های معنوی - اسلامی بر تاب آوری و خود کنترلی بود. پژوهش حاضر جزء طرح های نیمه آزمایشی با پیش آزمون -پس آزمون-پیگیری سه گروهی است.

    مواد و روش ها

    جامعه آماری پژوهش حاضر، کلیه زوجین دارای فرزند معلول ذهنی، جسمی_حرکتی یا ذهنی و جسمی-حرکتی بوده که تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار داشته و دارای پرونده در مرکز خدمات بهزیستی مثبت زندگی خوانسار بوده و در سال 1401 درشهرستان خوانسار سکونت داشتند. به منظور تشکیل سه گروه با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند (با در نظر گرفتن ملاک های ورود و خروج)، ابتدا 46 نفر انتخاب شده و سپس به صورت تصادفی 16 نفر (8 زوج) در گروه آزمایش اول و 16 نفر در گروه آزمایش دوم و 16 نفر در گروه گواه گروه بندی شدند. سه گروهی که به این ترتیب تشکیل شد مشابه هم بوده و اندازه گیری متغیرهای وابسته برای هر دو گروه آزمایش در یک زمان صورت گرفت. همچنین مرحله پیگیری سه ماه بعد از پس آزمون روی هر سه گروه اجرا شد. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه خودکنترلی تانجی (2004) و پرسشنامه تاب آوری کونور-دیویدسون (2003) بودند. داده های پژوهش با استفاده از آزمون تحلیل واریانس اندازه گیری مکرر تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج تحلیل داده ها نشان داد که درمان ذهن آگاهی و درمان هیجان مدار در مقایسه با گروه کنترل اثربخش هستند (p<0.05).

    نتیجه گیری

    بنابراین بین اثربخشی درمان ذهن آگاهی مبتنی بر فعال سازی طرحواره معنوی- اسلامی و درمان هیجان مدار (EFCT) برافزایش میزان تاب آوری و خود کنترلی تفاوت معناداری وجود ندارد.

    کلیدواژگان: درمان هیجان مدار، درمان ذهن آگاهی مبتنی بر فعال سازی طرحواره های معنوی - اسلامی، تاب آوری، خود کنترلی
  • علی آرمین، علیرضا اسلامبولچی*، علی اصغری صارم، حسن رنگریز صفحات 385-392
    هدف

    اصلی ترین هدف انجام تحقیق حاضر، مدل سازی شاخص های ارزش افزوده مدیریت منابع انسانی استان کردستان، است.

    مواد و روش ها

    روش تحقیق در این مطالعه، براساس متدلوژی ترکیبی کیفی (روش تحلیل محتوا) در نرم افزار MAXQDA و تحلیل کمی (مدل سازی معادلات ساختاری) در محیط Smart PLS" اجرا شد. نمونه مورد مطالعه در این تحقیق سازمان امور مالیاتی می باشد.

    یافته ها

    از نتایج اصلی می توان اشاره نمود که های ارزش افزوده مدیریت منابع انسانی استان کردستان عبارتند از: "ارزش افزوده منابع انسانی در مرحله کارمندیابی و استخدام"؛ "ارزش افزوده منابع انسانی در مرحله ارزیابی عملکرد"؛ "ارزش افزوده منابع انسانی در مرحله چرخش/اخراج"؛ "ارزش افزوده منابع انسانی در مرحله جبران خدمات"؛ "ارزش افزوده منابع انسانی در مرحله پیامدهای سازمانی" و "ارزش افزوده منابع انسانی در مرحله آموزش و توسعه".

    نتیجه گیری

    در نهایت، براساس محاسبات مدل سازی معادلات ساختاری مشخص گردید که ضرایب تحلیل مسیر بین "ارزش افزوده منابع انسانی در مرحله کارمندیابی و استخدام" و "ارزش افزوده منابع انسانی در مرحله ارزیابی عملکرد" برابر با 0.93؛ بین "ارزش افزوده منابع انسانی در مرحله ارزیابی عملکرد" و "ارزش افزوده منابع انسانی در مرحله چرخش/اخراج" برابر با 0.84؛ و بین "ارزش افزوده منابع انسانی در مرحله جبران خدمات" و "ارزش افزوده منابع انسانی در مرحله آموزش و توسعه" برابر با 0.99؛ محاسبه شده است درحالی که ضرایب تحلیل مسیر بین "ارزش افزوده منابع انسانی در مرحله چرخش/اخراج" و "ارزش افزوده منابع انسانی در مرحله جبران خدمات" برابر با 0.64؛ بین "ارزش افزوده منابع انسانی در مرحله پیامدهای سازمانی" و "ارزش افزوده منابع انسانی در مرحله جبران خدمات" برابر با 0.65؛ اندازه گیری گردید.

    کلیدواژگان: مدیریت منابع انسانی، ارزش افزوده منابع انسانی، سازمان امور مالیاتی، مدل سازی معادلات ساختاری
  • کیمیا پورشیرازی*، آرزو شاه حسینی، نازنین ایل غمی آذر، آزاده سلحشوری صفحات 386-393
    هدف

    پیامدهای آسیب زای اقتصادی و اجتماعی ناشی از اختلال بی اشتهایی عصبی و اختلالات و مسایل همراه با آن، قابل توجه بوده و مشکلات زیادی را برای فرد مبتلا و خانواده ی وی به همراه دارد. هدف از پژوهش حاضر، مقایسه اثربخشی درمان شناختی رفتاری و درمان مبتنی بر تعهد و پذیرش بر کاهش پراشتهایی عصبی بوده است.

    مواد و روش ها

    روش تحقیق به لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ روش گردآوری اطلاعات شبه آزمایشی می باشد. جامعه آماری این پژوهش شامل دختران منطقه 22 شهر تهران می باشند. حجم نمونه آماری این بخش از پژوهش با توجه به ماهیت روش مطالعه 30 نفر بوده است. ابزار پژوهش پرسشنامه تشخیصی اختلالات خوردن EDDS بوده است که طی درمان شناختی- رفتاری و درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بصورت پیش آزمون-پس آزمون بر روی نمونه ها اجرا شده است.

    یافته ها

    مبتنی بر یافته های پژوهش حاضر مشخص گردید درمان شناختی رفتاری بر پراشتهایی عصبی دختران منطقه 22 شهر تهران اثربخش بوده است و درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر پراشتهایی عصبی دختران منطقه 22 شهر تهران اثربخش بوده است.

    نتیجه گیری

    درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد نسبت به درمان شناختی رفتاری در کاهش پراشتهایی عصبی اثربخش تر بوده است.

    کلیدواژگان: درمان شناختی رفتاری، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، پراشتهایی عصبی
  • محمد جلینی، پرویز شریفی درآمدی، حکیمه آقایی* صفحات 393-399
    هدف

    هدف پژوهش حاضر آموزش تحلیل رفتار متقابل بر تعارضات خانوادگی افراد متاهل مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهر تهران بود.

    مواد و روش ها

    طرح پژوهش نیمه تجربی و از نوع پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل می باشد. جامعه آماری کلیه افراد متاهل دارای تعارضات خانوادگی و مشکلات سازگاری  زناشویی  مراجعه کننده به مراکز درمانی  خدمات روانشناختی سطح شهر تهران بود. که نمونه ای به تعداد 40  نفر که واجد شرایط مراجعه کننده به مرکز مشاوره که دارای مشکلات سازگاری و تعارضات خانوادگی بودند انتخاب و در دو گروه آزمایش (20 نفر) و گروه کنترل (20 نفر) جایگزین شدند. ابتدا همه شرکت‏کنندگان پرسشنامه رضایت زناشویی انریچ (ENRICH) را تکمیل نمودند. شرکت‏کنندگان گروه‏های آزمایش به مدت 12 جلسه تحت درمان تحلیل روابط متقابل قرار گرفتند ولی گروه گواه هیچ‏گونه آموزشی دریافت نکردند. پس از اتمام برنامه آموزشی هردو گروه مورد پس‏آزمون قرار گرفتند. یافته‏های پژوهش با نرم‏افزاز آماری "24 SPSS" و روش‏ آماری تحلیل کواریانس تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج به دست آمده از تحلیل کواریانس نشان داد که درمان تحلیل روابط متقابل در کاهش تعارضات خانوادگی موثر بوده است.

    نتیجه گیری

    بنابراین با توجه به نتایج پژوهش، بکارگیری تحلیل رفتار متقابل در زوجین موجب تعارض کمتر و رضایت بیشتر، همچنین بهبود روابط آنها می شود.

    کلیدواژگان: رفتار متقابل، تعارضات خانوادگی، افراد متاهل، رضایت زناشویی
  • سید ولی الله میرحسینی*، جلال طباطبایی، اعظم ململی صفحات 394-406
    هدف

    شیوع ویروس کووید19 در چند سال اخیر آثار بسیار زیانباری بر اقتصادهای دنیا تحمیل کرده و همچنین این بیماری، بر بخش ‏های مختلف اقتصادی آثار مخربی داشته است، از جمله بخش های مهم اقتصادی که از شیوع بیماری کووید 19 آسیب دیده، بازار بورس است، با توجه به مطلب یاد شده، هدف تحقیق حاضر  بررسی تاثیر شیوع بیماری کووید 19 بر بازدهی سهام و شاخص کل بازار بورس ایران است.

    مواد و روش ها

    در این تحقیق، جامعه  اول شامل کلیه مشاهدات ابتلایات کووید 19 در کل کشور در بازه زمانی روزانه اول مارس 2020  تا 21 ژوین 2021 می ‏باشد و جامعه دوم شامل کلیه مشاهدات بازار اوراق بهادار تهران در صنایع دارویی، سیمان، ابزارپزشکی، اپتیکی و اندازه گیری، هتل و رستوران، خودرویی و پتروشیمی می باشد که تعیین نمونه به روش حذف سیستماتیک انجام شد. با توجه به مزایای روش داده ‏های تابلویی و نوع اطلاعات مورد استفاده در این مطالعه، ابتدا از آمارهای توصیفی و استنباطی چون نمودار متغیرها، نمودار پراکنش و ضریب همبستگی استفاده شد و بخش ‏های محاسباتی و تحلیلی این مطالعه به روش داده ‏های پنلی با استفاده از  نرم افزار Eviews صورت پذیرفت.

    یافته ها

    نتایج به دست آمده نشان داد که تعداد مبتلایان به بیماری کووید 19 و تعداد مرگ و میر، تاثیر منفی و معنا داری بر بازدهی سهام و شاخص کل بازار بورس اوراق بهادار تهران داشته است، همچنین نرخ ارز نیز تاثیر مستقیم و معنا داری بر بازدهی و شاخص کل داشته است و نرخ بازدهی نیز منجر به افزایش شاخص کل شده است. از طرفی نسبت  قیمت سهام به ارزش دفتری (P/B) تاثیر مستقیم بر بازدهی و تاثیر منفی بر شاخص کل دارد، علاوه بر این ارزش سهام تاثیر مستقیم بر بازدهی سهام و شاخص کل بازار بورس دارد.

    نتیجه گیری

    شیوع ویروس کووید19 و افزایش تعداد مبتلایان و مرگ و میر ناشی از آن تاثیر منفی بر بازددهی سهام و همچنین شاخص کل بازار بورس و اوراق بهادار تهران دارد. از آنجا که بازار بورس ایران در چند سال اخیر رشد نسبتا خوبی را داشته است و می ‏تواند نقش بسیار مهم و موثری در تامین مالی بنگاه ‏های تولیدی داشته باشد، بر این اساس حفاظت از این بازار و کاهش آثار منفی شیوع بحران و پاندمی کووید 19 بر آن یک سیاست کلان اقتصادی و اجتماعی است.

    کلیدواژگان: بازار سرمایه، بازدهی سهام، شاخص کل، کووید19، نسبت قیمت سهام به ارزش دفتری، نرخ ارز
  • زهرا آهنگری* صفحات 407-417
    هدف

    مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان اثربخشی زوج درمانی براساس مدل طرحواره بر عملکرد جنسی و تحمل ناکامی در بیماران زن مبتلا به ناباروری بود.

    مواد و روش ها

    این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی بود. 24نفر از زنان مبتلا به ناباروری که دارای اختلال در عملکرد جنسی و تحمل ناکامی پایین بودند و از خرداد تا شهریور ماه سال 1401 مراجعه کننده به بخش ناباروری بیمارستان امام خمینی (ره) واقع در استان ساری با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. سپس به صورت تصادفی در گروه آزمایش (تحت زوج درمانی براساس مدل طرحواره) (n=12) و گروه کنترل (n=12) گمارده شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه استاندارد مسایل جنسی(MSQ) اسنل و فیشرو والترز (1993) و پرسشنامه تحمل ناکامی در سه مرحله خط پایه، پس از مداخله جمع آوری شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش تحلیل واریانس اندازه گیری مکرر چند متغیری انجام شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که در گروه تحت زوج درمانی براساس مدل طرحواره، میانگین نمره عملکرد جنسی در متغیرهای  اضطراب و افسردگی جنسی همچنین رضایت جنسی و تحمل ناکامی در گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل به طرز معناداری کاهش و افزایش پیدا کرده است (001/0 > P).

    نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش نشان داد که زوج درمانی براساس مدل طرحواره  می تواند در بهبود عملکرد جنسی (اضطراب و افسردگی جنسی همچنین رضایت جنسی) و تحمل نناکامی در زنان مبتلا به ناباروری موثر باشد.

    کلیدواژگان: عملکرد جنسی، تحمل ناکامی، زوج درمانی براساس مدل طرحواره، ناباروری
  • مطهره حیدری کبریتی*، نازنین خادم، فرشته دولت خواه، افسانه احمدی زاده راینی، فاطمه صبوئی صفحات 412-420
    هدف

    سرطان سینه به عنوان یک بیماری مزمن و ناتوان کننده دارای تبعات بسیاری است و زندگی فرد را از جهات مختلف تحت تاثیر قرار می دهد. هدف این پژوهش اثربخشی درمان شفقت به خود بر سبک زندگی اسلامی، رضایت جنسی و عملکرد جنسی در بیماران دارای سرطان پستان بود.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش از نوع نیمه تجربی و پیش آزمون، پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه زنان دارای سرطان پستان شهر تهران در سال 1401 بودند که 30 نفر (15 نفر گروه آزمایش و 15 نفر گروه کنترل) به روش نمونه گیری در دسترس به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه های سبک زندگی اسلامی کاویانی(1388)، رضایت جنسی بحرینیان و یاوری(1386) و شاخص عملکرد جنسی زنان روزن(2005) بود. مداخله درمان شفقت به خود طی 8 جلسه 90 دقیقه ای هفته ای دوبار در گروه آزمایش اجرا شد و گروه کنترل هیچ گونه آموزشی دریافت نکردند. تجزیه و تحلیل داده ها با آزمون های توصیفی (میانگین و انحراف استاندارد) و تحلیل کوواریانس و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 24 انجام شد. میزان P کمتر از 05/0 معنی داری در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    در گروه آزمایش میانگین و انحراف معیار سبک زندگی اسلامی 61/8±68/50 به 68/10±57/69،  رضایت جنسی از 58/6±57/48 به 47/8±33/67 بعد از انجام مداخله افزایش یافته است. هم چنین میانگین و انحراف معیار نمره عملکرد جنسی از 67/6±27/39 به 67/8±24/51 بعد از انجام مداخله افزایش یافته است (01/0>p)

    نتیجه گیری

    در زنان مبتلا به سرطان پستان، درمان شفقت به خود می تواند منجر به افزایش سبک زندگی اسلامی، رضایت جنسی و عملکرد جنسی گردد. لذا برگزاری جلسات شفقت به خود جهت پیشگیری و حل مشکلات بیماران مبتلا به سرطان پستان در مراکز مشاوره پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: سبک زندگی اسلامی، رضایت جنسی، سرطان پستان، درمان شفقت به خود، عملکرد جنسی
  • صادقه حسین زاده نوجه ده، سلیمان ایران زاده*، مجید باقرزاده خواجه صفحات 421-435
    هدف

    این مطالعه با هدف ارایه سیستم‎های کاری با عملکرد بالا انجام شده است.

    مواد و روش ها

    روش این پژوهش کمی بصورت همبستگی و توصیفی بوده است، که جهت ارایه الگوی سیستم‎های کاری با عملکرد بالا از روش کمی استفاده گردید. جامعه آماری پژوهش در بخش کمی را کارکنان بهداشت و درمان استان اردبیل تشکیل داده است که حجم نمونه ای از طریق جدول مورگان جریسی 358 نفر به انتخاب گردید. روایی ابزار از طریق مشاوره و راهنمایی های اساتید راهنما تایید گردید و پایایی ابزار نیز از طریق محاسبه بالای 7/0 ضریب آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفت. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی جهت توصیف شرایط ومعرف های جمعیت شناختی استفاده گردید و از آمار استنباطی نیز جهت تحلیل کمی مدل از تحلیل عاملی تاییدی در قالب نرم افزارهای SPSS25  و Lisrel8.8 استفاده گردید. تحلیل آماری بر روی 25 مقوله و 85 زیرمقوله (شرایط علی شامل 4 مولفه، مقوله زمینه ای 4 مولفه،  مداخله ای 4 مولفه، هسته اصلی 5 مولفه، راهبردها 4 مولفه و پیامدها 4 مضمون) که چارچوب مفهومی تحقیق را تشکیل داده است، بررسی گردید.

    یافته ها

    طبق یافته ها می توان گفت که مدل پیشنهادی حاضر می تواند در سنجش مدل سیستم‎های کاری با عملکرد بالا را افزون تر کند. نتایج تحلیل عاملی تاییدی نیز با بارهای عاملی مشاهده شده برای تمام مقولات و مضامین که بیشتر از 3/0 که در بازه قابل قبول هستند، و آزمون T-value معناداری نیز که بزرگتر از 96/1 مشاهده گردید، نشان از برازش مدل ساختاری و تایید مدل نظری می باشد.

    نتیجه گیری

    نتایج مدل ساختاری نیز نشان داد که متغیرهای تحقیق با ضریب مسیر و T-value معناداری مثبت بر همدیگر تاثیر دارند، نهایتا سایر شاخص های برازندگی مدل ساختاری نیز به تایید شدن مدل کمی و مفهومی کمک کردند. در پایان پیشنهاداتی ارایه گردید.

    کلیدواژگان: سیستم‎های کاری با عملکرد بالا، تحلیل عاملی تائیدی و معادلات ساختاری
  • عبدالرحمن صدیق محمد، عزیز جوان پور*، محمدعلی ربی پور صفحات 436-449
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر، بررسی سرنوشت عقل و رابطه آن با بدن در راستای سبک زندگی اسلامی می باشد. معاد از جمله حقایق دینی است که توسط شریعت و عقل ثابت شده است، آیات بسیاری از قرآن به آن اشاره کرده و سختی های قیامت را بیان می کند.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش از روش توصیفی تحلیلی برای تحلیل منابع و اسناد فقهی استفاده شده است.

    یافته ها

    خداوند متعال ایمان به معاد را از ارکان ایمان قرار داده است زیرا با ایمان به روز قیامت همراه است. فیلسوفان مسلمان برای اثبات واقعیت معاد تنها به آیات قرآنی اکتفا نکرده اند، بلکه برای اثبات برهان بر منکران معاد و حیات پس از مرگ، به دلایل و قراین عقلی نیز استناد کرده اند، همچنان که عقل انسان را به اقتضای اعتقاد به معاد سوق می دهد، زیرا وجود او در این دنیا  وجودی بیهوده و عبث نیست بلکه او در آن خواهد بود تا قیامت برپا شود و در برابر هر عملی که انجام داده است، چه خوب و چه بد پاسخگو باشد، زیرا خداوند متعال به بندگانش پاداش و کیفر داده است و وعده او حق است.

    نتیجه گیری

    محققین در مسیله معاد تنها به اثبات معاد بسنده نکرده اند، بلکه به نحوه معاد نیز پرداخته اند و اینکه آیا شخص فقط با روح زنده می شود یا فقط با جسم و یا اینکه معاد روحانی و جسمانی خواهد بود. و اکثریت قاطع در نهایت گفته اند که قیامت روحانی و جسمانی است. عقل، قوه محرکه انسان در زندگی دنیاست و بدن بدون آن قادر به فعالیت نیست، پس بدون شک باید در حساب نیز حضور داشته باشد و حضور عقل باید با بدن همراه باشد؛ زیرا دومی آن چیزی است که ماهیت عقل ها را نشان می دهد و در قرآن کریم آیات فراوانی وجود دارد که معاد جسمانی را اثبات می کند و خلاف آن، انکار توانایی خداوند متعال در احیای بدن ها پس از فساد و انحلال آنها است. خداوند قادر است استخوان ها را در حالی که پوسیده اند زنده کند. اما علیرغم تلاش محققین برای اطلاع از نحوه قیامت، به دلیل اینکه ماهیت متافیزیکی دارد، در این مورد به تصمیم نهایی نرسیده اند، پس معاد معلوم است، اما نحوه آن معلوم نیست.

    کلیدواژگان: سرنوشت عقل، بدن، معاد، سبک زندگی اسلامی
|
  • Masoumeh Zanganeh*, MohammadReza Bahari, Behrooz Mohammady Monfared Pages 1-9
    Purpose

    Chastity is one of the most frequent topics and themes in religious and non-religious texts, which today, in addition to lack of attention to it, has also deviated. The purpose of this article is to examine the role of family in improving attitudes toward chastity.

    Materials and Methods

    This research has been done through a documentary library and descriptive-analytical method.

    Findings

    The findings indicate that parents' attention to issues such as explaining the philosophy of chastity, avoiding ill-considered encounters, awareness of other cultures, pathology of chastity, strength of belief and chastity education of children corrects deviant attitudes toward meaning Chastity will be in the society. Deviation from the attitude towards chastity as a problem and abnormal challenge and behavior is the result of many factors, one of which is the issue of the family.

    Conclusion

    The result is that parents are the first people who influence the mood of their children in the family environment and can correct the attitude towards chastity. In a model way, they establish the foundations of virtues or vices in the institution of their children through their attitudes, movements and dwellings, and by correcting this attitude and issuing chaste behaviors, a part of society's health will be preserved.

    Keywords: Chastity, Correction, Family, Attitude, Health, Society
  • Seyedeh Fatemeh Hosseini, Seyed Ahmad Mirian*, Hamid Mohammad Ghasemi Pages 10-18

    Man, as the most central basis of the educational system in any school, has replaced God on earth, and the acquisition of this title has been due to the power of reason and consciousness in him. But having this power does not mean that all his choices and beliefs during his life are free from any mistakes, but in the struggle against choices, doubts and doubts have always entered his mind. The entry of these suspicions is not under his control and there is no escape from it. Even if human beings are prevented from expressing these doubts from within, sometimes there are external factors that cause suspicions and suspicious thoughts. When those factors and principles exist, imaginativeness is found in human beings. Some of these notions make man so delusional that they turn away from reality and consider truth to be only what they cultivate in their thoughts and minds, and even as a result of these notions they become sinful. The teachings of Islam have considered several factors such as: intellectual and doctrinal weakness, incorrect prejudices, shortness of breath, following the devil, lack of knowledge, ignorance and doubt to be effective in the emergence of fantasy.

    Keywords: Factors, Injury, Conceptualism, Human Societies
  • Fatemeh Sahebian, MohammadHadi Yadollahpour*, Seyed Ahmad Mirian Pages 19-26
    Purpose

    The aim of this study was to investigate the principles of self-reliance in human self-education from the perspective of Quran and Hadith.

    Materials and Methods

    The present study was prepared in a descriptive-analytical manner using library resources.

    Findings

    The findings showed that self-control is a preconceived concept and a bedrock in human self-improvement and piety. This is based on the specific principles that are examined in detail in this article, as the basis and guide of human self-education. In order to meet the innate and instinctual needs of human beings in the path of life and in the face of real events, mental dangers and inner feelings, human beings are placed in the orbit of balance and health and are protected from psychological and intellectual damages.

    Conclusion

    The results showed that human balance in all aspects of life that leads to psychological and educational issues depends on the institutionalization of the principles of self-control.

    Keywords: Architectural Design, Healing Environments, Stress, Anxiety, Depression
  • Narges Fooladi, Abasali Heydari*, Mehdi Fallah Pages 27-32
    Purpose

    The purpose of the current research is the strict implementation of what is good and what is forbidden, and since what is good and what is forbidden is directly related to religion, the world, and the reputation of individuals, it has a special sensitivity.

    Materials and Methods

    The current research method is analytical-descriptive and using library resources and background literature.

    Findings

    According to the concept of enjoining the good and forbidding the evil, it was stated that these two duties are the most basic and efficient means to guide the individual and consequently society. On the other hand, the verses and narrations included in this field, we came to the conclusion that Islam, by legislating these two religious branches, wants to educate the people of the society in such a way that all people have a sense of responsibility towards each other. And this is the thing of the good and the prohibition of the bad, which strengthens the foundations and religious beliefs. The lack of enjoining the good and forbidding the evil and the conformity of this duty with social needs is quite evident in the words of God Almighty and the Infallible Imams (as).

    Conclusion

    In the current era, which threatens the comprehensive health of mankind, returning to religious teachings and teachings is the guarantor of the comprehensive health of the Islamic society, and this divine duty is a suitable cover for the protection of the individual and the society.

    Keywords: Famous, Negative, Mental Health, Individual, Society
  • Mohammad Zarbakhsh, Seyed Abedin Hoseini Ahangari*, Nahid Mahmoodi Pages 38-45
    Purpose

    Addiction is a common problem among people in the community as a social problem, especially among young people, which have various social, health, occupational and legal harms. In this regard, the aim of this study was investigating the relationship between parent-child conflict and feeling of loneliness as predictors for drug use in adolescents.

    Materials and Methods

    The research method was descriptive-correlational. The research sample consisted of 200 Abadan medical students who were selected by convenience sampling method. The research tools were tendency to use drug Scale (2001), the Adolescent Conflict with Parents Questionnaire (CBQ) (1979), and the Revised Loneliness Scale (UCLA) (1980).

    Findings

    Statistical analysis used for this research was correlational coefficient. The data were analyzed by using Pearson correlation coefficient and stepwise regression analysis. The results of this study indicated that parent-child conflict (r= 0.39) and feeling of loneliness (r= 0.33) had significant relationship with tendency to use drug and also the results of regression analysis showed that parent-child conflict and feeling of loneliness were sufficient predictor variables for tendency to use drug among adolescents. 

    Conclusion

    As a Conclusion, resolving conflicts between parents and children, as well as paying attention to adolescents' personal issues, is effective in preventing drug addiction and risky behaviors during adolescence.

    Keywords: Parent-Child Conflict, Feeling of Loneliness, Tendency to use drug, Students
  • Abdollah Aali Shirmard, Faezeh Nateghi*, Alireza Faghihi Pages 46-56
    Purpose

    The aim of this study was to identify the desired objectives of the curriculum of extracurricular activities of the first secondary school with an Islamic approach to prevent social harm and improve social health.

    Materials and Methods

    This research was applied in terms of purpose and in terms of combined method of simultaneous-multi-angle. In this study, in order to collect data, in addition to surveying the opinions of experts in the form of a researcher-made questionnaire, semi-structured was also used. The study population in relation to the selection of objectives consisted of all professors of sociology in Arak. Sampling method was available from this sampling community and finally 8 people participated in the study. Participants in the interview were experts in the fields of psychology, curriculum planning, counseling, religious sciences and Islamic education in Arak. The participants of the study were selected from this community by purposive sampling. The interviews with these people continued until the theoretical saturation was reached, and finally 15 experts were interviewed.

    Findings

    Finally, according to the results of the questionnaire and interviews, a total of 80 goals that are classified under the five elements of reason, faith, science and ethics in four areas of educator relationship with self, God, creation and creation; They were identified as desirable goals of the social harm prevention curriculum.

    Conclusion

    The results of this study can be used in curriculum design extracurricular activities.

    Keywords: Curriculum, extracurricular activities, prevention, Social harms, First high school
  • Tahereh Koushayan, Hussein Hajizadeh*, Sayedmahmoud Reza Qeybi, Zhila Serati Pages 58-66
    Purpose

    Molvi and Shams Tabrizi, as two high-ranking mystics, have used the verses of the Holy Word of God in different ways in the direction of Islamic lifestyle. The aim of the research is to gain a better understanding of the thought system of Molani and Shams and their Quranic worldview.

    Materials and methods

    In this article, this issue has been investigated in a comparative way.

    Findings

    According to Maulana, the most important condition for understanding and understanding the Qur'an is self-knowledge and self-understanding. Maulana's interpretations are mystical. Matsani is a telling interpretation and translation of the Quran, and in all of Maulana's and Shams Tabrizi's commentaries, love for God comes first and love is one of the most basic foundations of Quran interpretation in Maulana's works.

    Conclusion

    The light of the Qur'an and the truth of the truth have penetrated the hearts and souls of these two mystics. For this reason, mystics believe that the science of revelation, which is achieved without austerity and as a result of divine grace, is the most important method to reach the knowledge of the inner world. And the knowledge of revelation is the end and goal of all knowledge. It can be seen more and more that the school of mysticism is based on the same principle that every appearance has an inner aspect and discovery is the most important method to reach inner knowledge. Therefore, by using the Qur'an as an example, we can benefit from it in all stages of life and reach real perfection

    Keywords: Shams-e-Tabrizi, Jalal Al-Din Muhammad Balkhi, holy Quran, conceptualization, acquaintance with the holy Quran
  • Hajar Tajik, Abbas Gohari*, Mahdi Najafi Afra Pages 67-80
    Purpose

    The purpose of this research is to compare the meaning of life from the perspective of Arso and Islam. In Aristotle's thought system, the meaningfulness of life is connected with the concept of happiness or eudaimonia.

    Materials and methods

    In this study, a descriptive analytical method with a documentary approach has been used.

    Findings

    Instead of being a mental state, eudaimonia is a part of human life that a person deserving of praise chooses for himself. From Aristotle's point of view, happiness is the virtuous activity of the wise soul in a perfect life. A life with good fortune is an active life, full of all good things and desirable in itself. According to Aristotle, the personal and the spiritual contexts are both effective in creating happiness and meaning in life. These fields include: the goodness of the soul such as moral and intellectual virtues and education. Physical virtues such as strength, health, beauty and healthy senses and external virtues such as wealth, good and faithful friends, good lineage, good children, inheritance and good reputation.

    Conclusion

    The religion of Islam provides a deep understanding of the world and man and considers man to be God's caliph on earth. Believing in this makes every moment of a person's life meaningful. On the other hand, Islamic teachings are such that it will cause peace and mental health. This issue is related to the meaning of life. One of the most basic teachings of Islam is the remembrance of God, and with the remembrance of God, peace of mind is provided at its highest level. And this has a great impact on giving meaning to life.

    Keywords: Aristotle, happiness, human, meaning of life, Islam
  • Roohollah Yadegari, Majid Yousefi Afrashteh*, Mojgan Hayati, Loghman Ebrahimi Pages 85-94
    Purpose

    The present research was conducted to evaluate the relationship of religious orientation with psychological wellbeing, mediating by spiritual health. 

    Materials and Methods

    The outline of the present research was descriptive and correlational. The statistical population of the research included the elderly people of Zanjan, from which a sample of 238 people was selected using availability sampling. After, obtaining the contention of the participants, Alport’s Religious Orientation, Rif’s Psychological Wellbeing and Polotzin and Alison Spiritual Health questionnaires were distributed among them. The data was analyzed using 22nd edition of SPSS software, Pearson correlation method and regression analysis.

    Findings

    The results demonstrated that the internal religious orientation is in a positive and meaningful relationship with psychological well being and spiritual health. But, external religious orientation is in a meaningful negative relationship with psychological wellbeing and spiritual health. Although, the results of regression analysis indicated that the spiritual health has an explanatory ability in the prediction of spiritual wellbeing.

    Conclusion

    The results of the present research have cognitive and educational implications for elderly people which deal with some of the causes and the effects of spiritual health.

    Keywords: Elderly people, Internal, External Religious Orientation, Psychological Wellbeing, and Spiritual Health
  • Sedigheh Bagheri Varkaneh* Pages 95-105
    Purpose

    The purpose of this study is to provide a conceptual model of contexts and strategies to increase emotional intelligence in adolescents based on the lived experience of mothers.

    Materials and Methods

    For this purpose, in a qualitative design with a grounded theory approach that has advanced to the stage of selective coding, 12 mothers of adolescents with high emotional intelligence were selected using purposive sampling. In order to screen adolescents with high emotional intelligence, the Bar-On Emotional Intelligence Questionnaire was used and a semi-structured interview was used to collect data from the mothers of these adolescents. A systematic method was used to examine the content of the interviews, conceptualize and extract the categories.

    Findings

    The analysis of participants' experiences led to the identification of 47 free identifiers, 16 axial identifiers and 4 theoretical identifiers including components, contexts, contexts, consequences and factors interfering in the process of increasing emotional intelligence.

    Conclusion

    Accordingly, the family has the most important role in developing children's emotional intelligence. Using the findings of this study, family education sessions can be held to provide practical solutions for developing children's emotional intelligence, which are derived from the experiences of successful mothers, in addition to counselors and teachers who are interested in this field. They can use the findings of this research.

    Keywords: Mothers, Adolescents, Emotional Intelligence
  • Mahboubeh Gholami, AmirMasoud Amir Mazaheri*, Mansour Haghighatian Pages 117-128

    Marriage and family formation is one of the components of an acceptable lifestyle in life. Procrastination leads to undesirable consequences, and the breakdown of the institution of the family is one of these undesirable social harms. In order to compensate for these injuries, adoption in single girls over the age of 30 is a basic strategy. In this regard, the aim of this study was to identify the lived experience of single girls over the age of 30 from the lifestyle resulting from childbearing by phenomenological study. The statistical population of the study includes single girls over 30 years of age who have accepted child custody after the adoption of the law on custody in 2013 to March 2017 and the sampling was purposeful. The qualitative findings of the study showed that the analysis of 20 in-depth interviews from the participants led to the extraction of eleven sub-categories and four main categories. The main categories with their subcategories include: the quality of family relationships (changes in the individual's relationship with the family; a sense of responsibility towards the family; leisure activities); Social space of life (change in the level of social interactions, feeling of vitality and happiness, the scope of social communication); Physical health status (improvement of health status, analysis of health status) and self-satisfaction and life (changes in lifestyle after custody, providing sense and maternal need, no regret of accepting custody). Thus, the results indicate that girls with lived experience of childbearing have generally experienced different lifestyles, and the components of this lifestyle are different from those common in society.

    Keywords: Adoption, Single Girls, Living Experience, Lifestyle, Phenomenology
  • Seyed Kambiz Talebi Ahmadi, Mojtaba Tabari*, Yousef Gholipour Kanani Pages 216-231
    Purpose

    The present study has designed a system of service compensation system with the approach of improving the employer brand in the Refah Bank (Case study of Mazandaran province).

    Materials and Methods

    In terms of data type, the method of this research is in the category of both qualitative and quantitative methods and both methods have been used simultaneously, in other words, because in this research, the researcher first intends to approach Identify the desired system of compensation system with the approach of improving the employer brand by using interviews with experts and academic and organizational specialists (qualitative stage) and then using the results to design a tool and implement it on a statistical sample, in order The resulting model is validated (quantitative step), so it can be said that the research method used in terms of data type is a mixed research method. The statistical population of this study includes the employees and managers of the Refah Bank of Mazandaran Province. According to the studies and available statistics, the number of experienced and senior employees working in the branches of Asan Refah Bank of Mazandaran is 100 people. Sampling method in this design is using stratified sampling method. In this study, because the size of the population is limited, the sample size of 79 people is estimated. In this research, we use both qualitative and research methods. In the quantitative analysis section, it is difficult to determine the exact weight of the dimensions and criteria due to the complexity of the model. In order to analyze the model data, inferential statistics methods will be used. To determine the relationships and interdependencies between criteria and dimensions. In this section, not only will it analyze the relationships between the factors, but it will also obtain the exact weight of each factor. All these analyzes were performed by SPSS19 and LISREL 8.54 software.

    Findings

    At the end of the research, while presenting the results and findings in detail, the mentioned cases are summarized and related practical suggestions for managers and experts, as well as the continuation and follow-up of similar research in the future.

    Conclusion

    Therefore, it can be said that from the point of view of employees (satisfaction with the salary received, fair payment system, rational payment system, payment for overtime and direct financial rewards) can motivate and thus improve the employer brand.

    Keywords: Service Compensation System, Improving the Employer Brand of Mazandaran Refah Bank
  • Amir Reza Rasam, Ozra Ghaffari*, Abbas Abolghasemi, Mansour Beirami Pages 246-263
    Purpose

    Test anxiety is one of the common problems among students, which, in addition to creating educational problems, causes behavioral problems among them. Exam anxiety is associated with several factors and there are various methods in this regard. According to the performed examinations, all so the factors associated with the test anxiety are students' procrastination Resilience Programs and Educational boredom in Students. The purpose of this study was to compare the effectiveness of various programs (optimism, emotional regulation and mindfulness) in reducing the procrastination Resilience Programs and Educational boredom in Students with anxiety tests.

    Materials and Methods

    Anxiety.This study is a experimental pre-test, post-test with control group. The statistical population includes all male high school students of Turkmenchay who study in year's of 95-96 that includ453 students. After performing Sternberg's anxiety test on students and identifying people who had high scores that include 100 students,they were also interviewed for diagnosis. after interviewed,92 students as a experimental sampel selected and as a final sampel remaind 83students before  collapse. Of the following,  four groups were selected after the examination and implementation of the test and the interview. They were randomly selected in the groups and a pre-test was performed on the students' procrastination and Educational boredom Resilience rate. In this regard, each group was exposed to one of the methods of optimistic learning, mindfulness, and excitement. There was no training for the control group. After 8 sessions, the training program of each group was compared with each other and the control group. The results of the pretest and posttest groups were compared to the students' fluctuations and analyzed through multivariate covariance analysis and bonferroni test using software (SSPS).in this research used Solomon& Rothblum (1984) Academic procrastination scal and Connor& Davidson(2003) resilience scal and Reijseger&co worker (2013) boredom scale and the training program  are Gratz& Gunderson, (2006) emotion regulation and Seligman(2009)optimism training program and Bowen,Chawala & Marlatt (2011), Mindfulness-based training According to the results, The results of the pretest and posttest groups were compared to the students' fluctuations and analyzed through multivariate covariance analysis using software (SSPS).

    Findings

    In the present study, the results show the effectiveness of the three methods of training in decreasing procrastination,and effectiveness of the optimistic learning and mindfulness technique in decreasing boredom, but neither of the three methods of training nor the effectiveness in increasing academic resilience of student

    Conclusion

    The results of this study show that the effectiveness of optimism training programs, emotional regulation and mindfulness in decreasing procrastination is the subject of this study. However, as discussed in the first chapter, these methods have not been compared with each other. In the present study, the results show the effectiveness of the three methods of training in decreasing procrastination, but among these methods, the method of training for emotional regulation is the most significant difference in mean, the greatest effect, and then the optimism method and, finally, mindfulness,and effectiveness of the optimistic learning and mindfulness technique in decreasing boredom, but neither of the three methods of training nor the effectiveness in increasing academic resilience of student.

    Keywords: Test Anxiety, Optimism Programs, Emotional Regulation, Mindfulness, Procrastination, resilience, boredom
  • Ashraf Khodadadi, Iraj Rezaee Nezhad*, Karen Rouhani Pages 264-274

    The construction of artificial islands causes numerous environmental damage in addition to their positive consequences. The construction of artificial islands by the Caspian littoral states has caused this issue to be pursued more sensitively by Iran, and in such circumstances, the environmental and legal consequences of this issue should not be overlooked. In addition to environmental pollution caused by human activities and improper exploitation of nature, water pollution in the Caspian Sea region is a major part of the marine ecosystem health crisis of this region. Although some neighboring countries are trying to increase their share of land ownership by creating artificial islands for their economic, tourist and commercial activities, the establishment of these structures in the Caspian Sea is disrupting the health of the natural ecosystem of the Caspian Sea. The health text of the Caspian Sea ecosystem and Iran's protest against the construction of an island in the Caspian Sea due to their environmental issues has been analyzed in accordance with international law, Malaysia v. Singapore, the Netherlands v. Russia, and the international responsibility of states. The findings of this study show that in accordance with the international law of the sea, the construction of artificial islands is not prohibited, but their creation according to international jurisprudence is subject to respecting the rights of neighboring countries and assessing their environmental damage and informing neighboring countries. This research is of theoretical type, its research method is descriptive and analytical and its data collection method is library and with reference to international documents, books and articles.

    Keywords: Caspian Sea, Artificial Islands, Environment, Marine Ecosystem Health
  • Soheila Entezari, Biuok Tajeri*, Hamid Nejat, Hassan Ahadi Pages 306-316
    Purpose

    This study was conducted to determine the model of predicting post-traumatic growth with resilience, coping styles and personality traits mediated by self-esteem in improved coronary heart disease patients.

    Materials and Methods

    The present study is a descriptive correlational study that is applied according to the purpose and is designed to investigate post-traumatic growth with the relationship between resilience, coping styles and personality traits through self-esteem. The statistical population of this study was recovered coronary patients in Sari city. These people aged 18 to 55 years and older were surveyed in the second half of 1400. The available data were randomly selected with variable characteristics in a situation based on education, gender, age group, occupation seeking a solution with the statistical population. Morgan's table was used to estimate the sample size. Therefore, the sample size required for the present study was estimated at 110 according to the table.

    Findings

    Findings showed that based on the findings of descriptive statistics, 89% of the samples were infected before the vaccine and only 6% after the vaccine and 1% before and after the vaccine. According to the model information, self-esteem was strongly correlated with personality traits of mental annoyance, extraversion, agreeing and being conscientious, but had no significant relationship with openness. Self-esteem with a coefficient of 0.59 has a good correlation with personality traits and with a coefficient of 0.51 with resilience. Personality traits have a high correlation with resilience with a coefficient of 0.7.

    Conclusion

    The direct factor burden of coping with the criterion of post-traumatic growth criterion is zero and its factor load with mediated self-esteem is -0.0216 = -0.12 0 0.18 and the factor load of direct coping styles on the criterion variable is -0.04 and other.

    Keywords: Resilience, Self-Esteem, Coping Styles, Covid-19, Personality Traits
  • Lili Ferdosipour, Hamadullah Manzari Tavakoli*, Mohammad Jalal Kamali, Sanjar Salagheh, Hamid Reza Mollai Pages 317-330

    Over the past decades, studies related to motivation in government organizations called public service motivation (PSM) have caused significant changes in terms of explaining the positive results in relation to public service motivation with components such as performance and personal satisfaction. In light of the scientists' views, this study challenges the positive and transparent public service motivation by saying that "high levels of PSM may lead to negative outcomes." In this regard, few studies have been conducted on the negative effects or potential "dark spots" of public service motivation. Our goal is to fill this gap by proposing a model that helps develop public service motivation mechanisms. This is analyzed through the relationship between PSM and its dark spots at the individual and organizational levels by finding the negative consequences of public service motivation. The purpose of the research was fundamentally using the Delphi technique using a qualitative approach and the interview was conducted by purposive sampling method with 33 experts in government organizations. Leading to negative performance at individual and organizational levels was confirmed and 19 of the 32 influential variables were identified. Finally, suggestions were made that would lead to guidelines for future studies to understand the overall PSM from a different perspective, and government officials were asked to support the idea that PSM-based recruitment would inevitably lead to higher performance. To look.

    Keywords: Public Service Motivation, Negative Consequences of Public Service Motivation, Critical Approach, Delphi Technique
  • Hojjat Jafari, Negin Jabbari*, Kiomars Niaz Azari Pages 331-339
    Purpose

    The present research was conducted aim to prioritization and presenting a model of the effective factors on virtual education styles.

    Materials and Methods

    This study in terms of purpose was applied and in terms of implementation method was mixed (qualitative and quantitative). The research population in the qualitative section was the experts of virtual education which according to the principle of theoretical saturation from them 20 people were selected by available sampling method. The research population in the quantitative section was the Personnel of social security organization of Khorasan Razavi province in 2020 year which according to the Cochran's formula from them 281 people were selected by cluster sampling method.
    Data were collected by methods of note-taking, semi-structured interview and researcher-made questionnaire which the content validity of the questionnaire was confirmed by experts opinion and its construct validity was confirmed by factor analysis and its total reliability was obtained by Cronbach's alpha method 0.94. Qualitative data were analyzed by open, axial and selective coding method and quantitative data were analyzed by Friedman test and structural equation modeling in SPSS-19 and LISREL-8.8 software.

    Findings

    The findings of the qualitative section showed that virtual education styles had 17 indicator, 5 concepts and 2 categories. The two categories included the content of organizational software (with two concepts of software quality and software quantity) and savings in virtual education (with three concepts of time saving, space saving and economic saving). The findings of the quantitative section showed that software quantity, time saving, economic saving, space saving and software quality played a greater role in virtual education, respectively. The model of effective factors on virtual education styles had a good fit and the content of organizational software and savings in virtual education had a significant effect on virtual education (P<0.05).

    Conclusion

    According to the results of the present study, it is necessary to design and implement programs to improve the virtual education styles by promoting software quantity, time saving, economic saving, space saving and software quality.

    Keywords: Virtual Education, Experts, Education Styles, Personnel
  • Fahimeh Mahallati, Javad Habibiyetbar* Pages 340-353
    Purpose

    The aim of this study was to investigate family reunification in Imami jurisprudence and to evaluate the positive effects of laws in order to reunite the foundations of the family.

    Materials and Methods

    The type of method in this research is analytical-descriptive, which is based on existing books and researches and experiences gained in this field.

    Findings

    The rules governing good communication between couples are: observance of mutual rights and duties of spouses, cohabitation of spouses, inheritance of spouses from each other, obligation of the wife to perform the duties of marriage, financial independence of the wife, support of mothers during pregnancy, custody of children by parents, obligation of parents in raising their children, obligation in paying alimony to wife and children and respect for the child to parents and these are among the laws that have a positive effect on family strength and child rearing.

    Conclusion

    The laws that are in line with the objectives of Article 1104 are: The couple cohabits and the man must consider the woman's whereabouts. Couples inherit from each other, and women, like men, have financial independence. (1118 BC) and the man is obliged to pay alimony to his wife and children according to Article 642 of the Penal Code. According to Law 1178, parents are also obliged to raise their children, and Law 1168 also refers to the custody and custody of children. Article 21 of the Constitution emphasizes the protection of mothers during pregnancy. The child must respect the parents.

    Keywords: Family, Couple, Strengthening, Upbringing
  • Hadiseh Tanha, Leila Fathi Varnosfadrani*, Ghudsi Ahghar Pages 354-364
    Purpose

    The present research was conducted with the aim of designing a model of professional qualifications and its effect on teachers' spiritual vitality.

    Materials and Methods

    In terms of the fundamental-applicative purpose of the mentioned research, in terms of information data, this research was mixed (combined) of sequential exploratory type. The studied community included university professors (men and women) in 2021. The studied population included female teachers of the second year of middle school in Tehran in 2021. To determine the sample size in the quantitative part, Cochran's formula was used and 324 people were selected. In this research, non-probability method of targeted type was used. Also, multi-stage sampling method was used for sample distribution. To collect data, semi-structured interview method was used in the qualitative part. Also, in the quantitative part, Afrooz Spiritual Vitality Questionnaire (2015) was used. To determine the validity and reliability of the tool, first, the spiritual vitality questionnaire was calculated on 300 teachers using Cronbach's alpha method.

    Findings

    In this research, to analyze the data based on the research questions from statistical tests (thematic analysis with Kors and Strauss method and coding (open code/axial code/selective code), confirmatory factor analysis method, exploratory factor analysis, Structural equations were used.

    Conclusion

    The results of the research showed that the components of professional competence included cognitive and ability competence, behavioral-judgmental competence, managerial leadership competence, spiritual-moral competence. Also, the results showed that the professional competence of teachers has a significant effect on their spiritual vitality.

    Keywords: Spiritual Vitality, Teachers, Professional Competence
  • Somayeh Tafaghodi Zare* Pages 365-372

    The theory of conflict of risk or Volenti's rule is one of the reasons for preventing warranty and derived from Roman law. Acceptance of the opposite of risk raises the idea that when a person implicitly or explicitly accepts the risk of harm caused by another party, he cannot demand damages from the causer of the harm due to the harm caused. Countering the risk is a one-sided legal act that affects the ability to assign fault to the defendant, and it removes the fault or prevents the guarantee. Creating danger for others is only fair if those who are exposed to danger have the right and equal opportunity to create the same type and the same amount of danger for the people who created the danger in the first place. The knowledge and information of the victim of the nature and extent of the risk, explicit or implicit consent to the risk and agreement about it, as well as the voluntary nature of the act of the victim, far from coercion, are among the classic elements of acceptance of risk in English law. Therefore, in the laws of Iran and England, guilty persons who have a guarantee must have perfect physical and mental health.

    Keywords: Civil Responsibility, Risk Confrontation, Law, Psychology
  • Seyed Ladan Motalebipour, Hasan Mirzahoseini*, Majid Zargham Hajebi Pages 373-384
    Purpose

    The purpose of the present study was to compare the effectiveness of emotion-oriented therapy and mindfulness therapy based on the activation of spiritual-Islamic schemas on resilience and self-control. The current research is part of the semi-experimental designs with pre-test-post-test-follow-up of three groups.

    Materials and Methods

    socio-statistics of the present study, all couples had a child with a mental, physical-motor or mental and physical-motor disability who was covered by the welfare organization and had a file in the Life plus welfare service center of Khansar and lived in Khansar city in 1401 . In order to form three groups using the purposeful sampling method (taking into account the entry and exit criteria), first 46 people were selected and then randomly 16 people (8 couples) were in the first test group and 16 people were in the second test group and 16 people were grouped in the control group. The three groups that were formed in this way were similar and the dependent variables were measured for both experimental groups at the same time. Also, the follow-up phase was performed three months after the post-test on all three groups. The research tools included Tanji's self-control questionnaire (2004) and Connor-Davidson's resilience questionnaire (2003). The data of the research were analyzed using repeated measurement analysis of variance test.

    Findings

    The results of data analysis showed that mindfulness therapy and emotional therapy are effective compared to the control group (p<0.05).

    Conclusion

    Therefore, there is no significant difference between the effectiveness of mindfulness therapy based on the activation of spiritual-Islamic schema and emotion-focused therapy (EFCT) on increasing resilience and self-control.

    Keywords: Emotion-Focused Therapy, Mindfulness Therapy based on the activation of Spiritual-Islamic Schemas, Resilience, Self-Control
  • Ali Armin, Alireza Islambolchi*, Ali Asghari Sarem, Hasan Rangriz Pages 385-392
    Purpose

    The main purpose of this research is to model the added value indicators of human resources management in Kurdistan province.

    Materials and Methods

    The research method in this study was implemented based on qualitative mixed methodology (content analysis method) in MAXQDA software and quantitative analysis (structural equation modeling) in Smart PLS environment. The sample studied in this research is Tax Affairs Organization.

    Findings

    From the main results, it can be noted that the added value of human resources management in Kurdistan Province are: "Added value of human resources in the recruitment and recruitment phase"; "The added value of human resources in the performance evaluation phase"; "Added value of human resources in rotation/dismissal phase"; "The added value of human resources in the service compensation phase"; "Added value of human resources in the stage of organizational consequences" and "Added value of human resources in the stage of training and development".

    Conclusion

    Finally, based on structural equation modeling calculations, it was determined that the path analysis coefficients between "added value of human resources in the recruitment and hiring stage" and "added value of human resources in the performance evaluation stage" equal to 0.93; between "added value of human resources in the performance evaluation stage" and "added value of human resources in the rotation/dismissal stage" equal to 0.84; and between "added value of human resources in the service compensation stage" and "added value of human resources in the training and development stage" equal to 0.99; It has been calculated while the path analysis coefficients between "added value of human resources in the rotation/dismissal stage" and "added value of human resources in the service compensation stage" are equal to 0.64; between "added value of human resources in the stage of organizational consequences" and "added value of human resources in the stage of service compensation" equal to 0.65; was measured.

    Keywords: Human Resources Management, Added Value of Human Resources, Tax Affairs Organization, Structural Equation Modeling
  • Kimia Pourshirazi*, Arezoo Shahhosseini, Nazanin Ilghami Azar, Azadeh Salahshoori Pages 386-393
    Purpose

    The harmful economic and social consequences of anorexia nervosa and related disorders and issues are significant and cause many problems for the affected person and his family. The purpose of this research was to compare the effectiveness of cognitive behavioral therapy and commitment and acceptance based therapy on reducing anorexia nervosa.

    Materials and Methods

    The research method is practical in terms of purpose and quasi-experimental in terms of data collection method. The statistical population of this research includes the girls of District 22 of Tehran. According to the nature of the study method, the statistical sample size of this part of the research was 30 people. The research tool was the EDDS diagnostic questionnaire for eating disorders, which was implemented on the samples during cognitive-behavioral therapy and therapy based on acceptance and commitment as a pre-test and post-test.

    Findings

    Based on the findings of the present study, it was found that cognitive behavioral therapy was effective on anorexia nervosa in girls in district 22 of Tehran, and treatment based on acceptance and commitment was effective in anorexia nervosa in girls in district 22 of Tehran.

    Conclusion

    Treatment based on acceptance and commitment has been more effective than cognitive behavioral therapy in reducing anorexia nervosa.

    Keywords: Cognitive Behavioral Therapy, Therapy based on Acceptance, Commitment, Anorexia Nervosa
  • Mohammad Jolayni, Parviz Sharifi Daramadi, Hakimeh Aghaei* Pages 393-399
    Purpose

    The purpose of this study was to transactional analysis training on marital conflicts among married people referred to counseling centers in Tehran.

    Materials and Methods

    The research is a quasi-experimental and pre-test-post-test with control group. The statistical population of all married people had family conflicts and marital adjustment problems referring to the psychiatric services centers of Tehran. A sample of 40 eligible patients who had conflict counseling problems and family conflicts were selected and divided into two experimental and control groups (20 individuals). First, all participants completed ENRICH Marital Satisfaction Questionnaire (ENRICH). Participants in the experimental groups were treated for 12 sessions, but the control group did not receive any training. After completing the educational program, both groups were subjected to post-test. The research findings were analyzed using SPSS 24 software and statistical method including frequency, percentage, mean, standard deviation, covariance analysis.

    Findings

    The results showed of covariance analysis that treatment of transactional analysis training has been effective in reducing marital conflicts.

    Conclusion

    Therefore, according to the results of the research, application of mutual behavior analysis in couples causes less conflict and more satisfaction and also improves their relationships.

    Keywords: Mutual Behavior, Family Conflicts, Married People, Marital Satisfaction
  • Seyed Valiallah Mirhoseyni*, Jalal Tabatabai, Azam Melmeli Pages 394-406
    Purpose

    The spread of the Covid-19 virus in the last few years has imposed very harmful effects on the world's economies, and this disease has also had destructive effects on various economic sectors, including the important economic sectors that have been affected by the spread of the Covid-19 disease, the stock market According to the mentioned article, the aim of the current research is to investigate the impact of the outbreak of the disease of Covid-19 on the stock returns and the index of the whole stock market of Iran.

    Materials and Methods

    In this research, the first group includes all the observations of covid-19 cases in the whole country in the daily time period from March 1, 2020 to June 21, 2021, and the second group includes all the observations of the Tehran securities market in the pharmaceutical, cement, There are medical, optical and measuring instruments, hotels and restaurants, automobiles and petrochemicals. Considering the advantages of the panel data method and the type of information used in this study, descriptive and inferential statistics such as variable graphs, distribution graphs, and correlation coefficients were used first, and the computational and analytical parts of this study were done using panel data methods. It was done using Eviews software.

    Findings

    The results showed that the number of people infected with Covid-19 and the number of deaths had a negative and significant impact on stock returns and the total market index of the Tehran Stock Exchange, and the exchange rate also had a direct and significant impact. It has had an effect on the yield and the total index, and the rate of return has also led to an increase in the total index. On the other hand, the ratio of stock price to book value (P/B) has a direct effect on the yield and has a negative effect on the overall index. In addition, the stock value has a direct effect on the stock yield and the overall index of the stock market.

    Conclusion

    The spread of the Covid-19 virus and the increase in the number of patients and deaths caused by it have a negative effect on the stock returns and also on the total index of the Tehran stock market. Since the Iranian stock market has grown relatively well in the last few years and can play a very important and effective role in financing manufacturing companies, on this basis, protecting this market and reducing the negative effects of the crisis and pandemic Covid-19 is a macroeconomic and social policy.

    Keywords: Capital Market, Stock Returns, Total Index, Covid-19, Ratio of Stock Price to Book Value, Exchange Rate
  • Zahra Ahangari* Pages 407-417
    Purpose

    The purpose of this study was to determine the effectiveness of couples therapy based on the schema model on sexual performance and tolerance of failure in female patients with infertility.

    Materials and methods

    This study was a clinical trial type. 24 women with infertility who had sexual dysfunction and low tolerance for failure and referred to the infertility department of Imam Khomeini Hospital (RA) in Sari province from June to September 1401 were selected by purposive sampling method. Then they were randomly assigned to the experimental group (couple therapy based on schema model) (n=12) and the control group (n=12). Data collection tools: Snell and Fisher-Walters (1993) Standardized Questionnaire on Sexual Issues (MSQ) and Failure Tolerance Questionnaire were collected at the three stages of the baseline and after the intervention. Data analysis was done using multivariate repeated measure analysis of variance.

    Findings

    The findings showed that in the group under couple therapy based on the schema model, the average score of sexual performance in the variables of sexual anxiety and depression, as well as sexual satisfaction and failure tolerance in the experimental group compared to the control group, significantly decreased and increased. (P < 0.001).

    Conclusion

    The results of this research showed that couple therapy based on the schema model can be effective in improving sexual performance (sexual anxiety and depression as well as sexual satisfaction) and tolerance of failure in women with infertility.

    Keywords: Sexual Performance, Failure Tolerance, Couple Therapy Based on the Schema Model, Infertility
  • Motahhareh Heidarikebriti*, Nazanin Khadem, Fereshteh Dolatkhah, Afsane Ahmadizadeh, Fatemeh Sabooei Pages 412-420
    Purpose

    Cancer is one of the significant health problems in this century.The purpose of this study was to investigate the effectiveness of compassion-based couple therapy on islamic life style, sexual satisfaction and sexual function of breast cancer patients.

    Materials and Methods

    The research method was semi-experimental and pre-test, post-test with a control group. The statistical population of this study included all Women with breast cancer of Tehran in 1401, and 30 people (15 people from the experimental group and 15 people from the control group) were selected by available sampling method. The tools of data collection were questionnaires of islamic life style (Kaviani, 2010), sexual satisfaction (Bahreynian and Yavari (2009) and Sexual Function questionnaires (Rozen , 2005). The intervention of self-compassion therapy was implemented during 8 sessions of 90 minutes twice a week in the experimental group and the control group did not receive any training. Data analysis was done with descriptive tests (mean and standard deviation) and covariance analysis using SPSS version 24 software. P value less than 0.05 was considered significant.

    Findings

    The results of multivariate covariance analysis showed that In the experimental group, the mean and standard deviation of Islamic life style increased from 50.68±8.61 to 69.57±10.68 after the intervention. sexual satisfaction increased from 48.57±6.58 to 67.33±8.47 after the intervention. Also, the mean and standard deviation of the sexual function score increased from 39.27±6.67 to 51.24±8.67 after the intervention (p<0.01).

    Conclusion

    In women with breast cancer, self-compassion therapy can lead to an increase in Islamic lifestyle, sexual satisfaction and sexual performance. Therefore, it is suggested to hold self-compassion sessions in order to prevent and solve the problems of breast cancer patients in counseling centers.

    Keywords: Islamic Life Style, Sexual Satisfaction, Breast Cancer, Self-Compassion Therapy, Sexual Function
  • Sadegheh Hosseinzade Nojehdeh, Soleiman Iranzadeh*, Majid Bagherzadeh Khaje Pages 421-435
    Purpose

    This study was done with the aim of providing high performance work systems.

    Materials and Methods

    The method of this quantitative research was correlational and descriptive, and quantitative method was used to provide a model of high-performance work systems. The statistical population of the research in the quantitative part is made up of health workers of Ardabil province, and a sample size of 358 people was selected through the Morgan-Jersey table. The validity of the tool was confirmed through the advice and guidance of the supervisors, and the reliability of the tool was also confirmed through the calculation of Cronbach's alpha coefficient above 0.7. In order to analyze the data, descriptive statistics were used to describe the conditions and demographic indicators, and inferential statistics were used to quantitatively analyze the model from confirmatory factor analysis in the form of SPSS25 and Lisrel 8.8 software. Statistical analysis was conducted on 25 categories and 85 subcategories (causal conditions including 4 components, background category 4 components, intervention category 4 components, main core 5 components, strategies 4 components and consequences 4 themes) which formed the conceptual framework of the research.

    Findings

    According to the findings, it can be said that the current proposed model can improve the model measurement of high-performance work systems. The results of the confirmatory factor analysis with the observed factor loadings for all categories and themes which are more than 0.3 which are within the acceptable range, and the significant T-value test which is greater than 1.96, show the fit of the structural model.

    Conclusion

    The confirmation of the theoretical model and the results of the structural model also showed that the research variables with path coefficient and T-value have a positive effect on each other, finally, other indicators of the fit of the structural model also helped to confirm the quantitative and conceptual model. At the end, suggestions were presented.

    Keywords: High Performance Work Systems, Data Base, Structural Equations
  • Abdul Rahman Seddigh Mohammad, Aziz Javanpour*, Mohammad Ali Rabipour Pages 436-449
    Purpose

    The purpose of this research is to examine the fate of the mind and its relationship with the body in line with the Islamic lifestyle. Resurrection is one of the religious truths that have been proven by Sharia and reason, many verses of the Qur'an refer to it and describe the hardships of the Day of Resurrection.

    Materials and methods

    In this research, a descriptive analytical method was used to analyze jurisprudential sources and documents. 

    Findings

    Almighty God has made belief in resurrection one of the pillars of faith because it is associated with belief in the Day of Judgment. Muslim philosophers have not only relied on Quranic verses to prove the reality of resurrection, but they have also relied on rational reasons and proofs to prove the disbelievers of resurrection and life after death, just as the human mind leads to the necessity of believing in resurrection. , because his existence in this world is not a futile existence, but he will be in it until the Day of Resurrection and he will be accountable for every action he has done, whether good or bad, because God Almighty has rewarded and punished his servants. And his promise is true.

    Conclusion

    In the issue of resurrection, the researchers did not stop at proving the resurrection, but also discussed the manner of resurrection and whether a person will be resurrected only with the soul or only with the body, or whether the resurrection will be spiritual and physical. And the overwhelming majority have finally said that the resurrection is spiritual and physical. Intellect is the driving force of man in the life of this world and the body cannot function without it, so without a doubt it must be present in the calculation and the presence of intellect must accompany the body; Because the second one is what shows the nature of intellects and there are many verses in the Holy Quran that prove physical resurrection and the opposite is denying the ability of Almighty God to revive bodies after their corruption and dissolution. God is able to revive the bones while they are rotten.

    Keywords: Fate of Intellect, Body, Resurrection, Islamic Lifestyle