فهرست مطالب

پژوهش و برنامه ریزی در آموزش عالی - سال بیست و هفتم شماره 2 (پیاپی 100، تابستان 1400)

فصلنامه پژوهش و برنامه ریزی در آموزش عالی
سال بیست و هفتم شماره 2 (پیاپی 100، تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/31
  • تعداد عناوین: 7
|
  • احمدرضا روشن*، احمد سعیدی، یزدان ابراهیمی صفحات 1-24

    در زمانه معاصر، حکمرانی در حال تبدیل شدن به موضوعی اصلی در بخش آموزش عالی است، چرا که درباره بازسازی نظام های آموزش عالی و اداره دانشگاه ها ایده ها و نظرهای مختلفی ارایه شده است. کیفیت یکی از مهم ترین ابعاد حکمرانی آموزش عالی است و یکی از تبعات حکمرانی نامطلوب و ضعیف در آموزش عالی را در کیفیت پایین نظام های آموزش عالی کشورهای مختلف می توان مشاهده کرد. از این رو، تمرکز بر ارتقای کیفیت حکمرانی یا همان حکمرانی خوب در آموزش عالی یکی از اصول بهبود وضعیت علمی کشور محسوب می شود و شناسایی ابعاد و شاخص های حکمرانی خوب اولین گام در این زمینه است. در مطالعه حاضر ساختار عاملی شاخص های حکمرانی خوب در آموزش عالی بازنمایی و کشف و شاخص های حکمرانی خوب تحلیل ساختاری شد. بدین منظور، ابتدا تحلیل عاملی اکتشافی با هدف کشف ساختار عاملی شاخص ها صورت گرفت و سپس برای تایید ساختار عاملی، تحلیل عاملی تاییدی به همراه تحلیل پایایی بر اساس سازگاری درونی شاخص ها انجام شد. نتایج تحلیل عاملی اکتشافی چهار بعد اصلی در شاخص های حکمرانی خوب آموزش عالی را نشان داد. این ابعاد بر اساس ماهیت شاخص های در برگیرنده، هر کدام با نام های بعد تعامل، بعد اثربخشی، بعد استقلال و بعد مشارکت نامگذاری شدند. در مرحله تحلیل عاملی تاییدی، مدل ساختار عاملی به دست آمده بر اساس روش مدلیابی معادلات ساختاری آزمون شد. نتایج تحلیل عاملی تاییدی نشان داد که همه شاخص ها دارای بار عاملی بالای 0/5 روی بعد مربوط به خود هستند و هیچ کدام از شاخص ها بار عاملی متقاطع بر روی ابعاد مختلف ندارند. درنهایت، یافته ها نشان داد که ساختار عاملی پیشنهادی شاخص های حکمرانی خوب در آموزش عالی تایید می شود و برای تدوین ابزار سنجش یا ارتقای حکمرانی خوب در یک سازمان آموزش عالی می توان بر اساس این ساختار عمل کرد.

    کلیدواژگان: حکمرانی خوب، آموزش عالی، ساختار عاملی، کیفیت آموزش عالی، شاخص های حکمرانی آموزش عالی
  • فریده جعفری، زهره میرحسینی*، احمد سعیدی صفحات 25-57

    این پژوهش با هدف ارایه الگوی استعدادیابی در کتابداران کتابخانه های دانشگاهی و شناسایی ابعاد و مولفه های استعدادیابی در این کتابداران و ارتقای وضعیت موجود انجام شد. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر نوع داده ها کیفی بود و بر اساس نظریه زمینه ای انجام شد. مشارکت کنندگان در این پژوهش بر اساس قاعده و اصل اشباع نظری شامل 15 نفر از افراد صاحبنظر و خبرگان در دسترس در حوزه استعدادیابی کتابداران کتابخانه های دانشگاهی بودند که با روش نمونه گیری هدفمند و نظری انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها مصاحبه نیمه ساختارمند بود. داده ها با استفاده از نرم افزار MAXQDA2018   در سه مرحله کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری انتخابی تجزیه و تحلیل شد و اعتبارسنجی داده ها با استفاده از روش تاییدپذیری توسط مشارکت کنندگان صورت گرفت. بر اساس یافته های پژوهش، ابعاد و مولفه های الگوی استعدادیابی در کتابداران کتابخانه های دانشگاهی در شش بعد شامل پدیده مرکزی (استعدادیابی در کتابداران شامل شناسایی و انتخاب، به کارگیری، جذب، ارزیابی و توسعه استعداد)، شرایط علی (استعدادمحوری، ارزش و جایگاه حرفه کتابداری)، شرایط زمینه ای (بسترهای قانونی، اهداف و  چشم اندازها و مسایل اقتصادی و اجتماعی)، عامل مداخله گر (شرایط اقتصادی و سیاسی و فضای حاکم بر جامعه)، راهبردها (تجزیه و تحلیل جامع شغل کتابداری، رویکرد مناسب دانشگاه به کتابداران مستعد و توسعه فرایند آموزش کتابداری) و پیامدها (شکوفایی فردی استعدادهای کتابداران، ارتقای موقعیت کتابخانه در دانشگاه برای رشد و توسعه کشور)  شناسایی شد. استفاده از الگویی مناسب و فراهم آوردن شرایط اشاره شده در الگوی به دست آمده بر اساس نظر خبرگان در دانشگاه های دولتی می تواند استعدادیابی کتابداران کتابخانه ها را برای نظام دانشگاهی کشور ارتقا بخشد و درنتیجه، به پیشبرد  بهتر آموزش و پژوهش در کشور منجر شود.

    کلیدواژگان: استعداد، کتابداران، استعدادیابی، کتابخانه های دانشگاهی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
  • سید حمید حسینی*، محمد توکل صفحات 59-87

    در این پژوهش تلاش شد تا مختصات ربط ارزشی میدان علوم اجتماعی ایران ترسیم شود و دغدغه‎ هایی که محققان این حوزه را تحت تاثیر قرار می‎ دهند، صورت‎بندی شوند. پرسش اصلی این است که رشته های علوم اجتماعی در ایران به چه مسایلی می اندیشند و پرسش از کدام زمینه را مسیله‎ اصلی قابل پیگیری در سطح جامعه می‎ پندارند. بدین منظور، پایان ‎نامه ‎های مقطع دکتری این حوزه در فاصله‎ سال‎ های 1387 تا 1397 به عنوان یکی از محصولات نهایی این میدان تحلیل شد تا با استفاده از کدگذاری عناوین بر اساس طبقه‎ بندی‎ های درونی و بیرونی، شمای کلی تعلقات ارزشی این حوزه و نیز تغییرات احتمالی در آینده ترسیم شود. کار با بررسی مجموع 437 پایان ‎‎نامه‎ با استفاده از روش تحلیل تماتیک آغاز و با تقسیم ‎بندی آنها بر اساس حوزه‎ های مختلف جامعه ‎شناسی، تغییراتی در هژمونی حوزه‎ ها در طول این ده سال مشاهده شد. در برخی از زمینه ‎ها که در ابتدای دوره‎ مورد بررسی تعداد زیادی پایان‎نامه درباره آنها وجود داشت، از جمله جامعه‎ شناسی فرهنگ و جامعه ‎شناسی سیاسی، در سال‎ های اخیر پایان‎ نامه کمتری از آنها دیده شد. درحالی‎ که برخی دیگر از حوزه‎ های پرطرفدار در ابتدا از جمله جامعه ‎شناسی توسعه و جامعه ‎شناسی اقتصادی، در انتهای این دوره نیز همچنان رشد پرشتاب داشته‎ اند. همچنین حوزه‎ هایی که در تمام طول این دوره تعداد کمتری پایان‎ نامه درباره آنها نگاشته شده است، از جمله جامعه‎ شناسی محیط زیست و جامعه‎ شناسی آموزش ‎و پرورش، در سال‎ های اخیر با اقبال چشمگیر محققان مواجه شده‎اند. در نتیجه‎ تقسیم ‎بندی نوع دوم نیز نوعی چرخش اقتصادی در عناوین پایان‎ نامه‎ ها در طول این ده سال مشاهده شد؛ بدین معنا که مسایل اقتصادی جامعه روز‎ به‎ روز اهمیت بیشتری ‎یافته و به همین نسبت پرداختن به مسایل مربوط به دموکراسی، آزادی و جامعه‎ مدنی در حاشیه قرار گرفته است.

    کلیدواژگان: پایان‎ نامه، تحلیل تماتیک، چرخش اقتصادی، ربط ارزشی، علوم اجتماعی
  • الهام شفائی مقدم*، محسن نیازی صفحات 89-115

    در دهه های اخیر، هنجارهای علم به عنوان الزامات نهادی محیط های علمی مد نظر اندیشمندان در جامعه شناسی علم قرار گرفته و در این خصوص بر مجموعه ای از هنجارهای دانشگاهی و پسادانشگاهی تاکید شده است. هدف اساسی این مطالعه بررسی میزان پایبندی دانشجویان تحصیلات تکمیلی به هنجارهای علمی دانشگاهی و پسادانشگاهی تحت تاثیر جامعه پذیری علمی و به واسطه شکل گیری هویت دانشجویی در جامعه آماری مورد مطالعه بود. این مطالعه از نوع پیمایش اجتماعی بود و داده های تحقیق با استفاده از پرسشنامه جمع آوری شد. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه های اصفهان، کاشان و هنر اصفهان بود که با استفاده از نرم افزار Sample Power تعداد 320 نفر به عنوان حجم نمونه تعیین شدند. اعتبار و روایی متغیرهای تحقیق با استفاده از ضریب پایایی ترکیبی و آلفای کرونباخ بررسی و تایید شد. نتایج تحقیق تعهد دانشجویان به هنجارهای دانشگاهی و پسادانشگاهی را به ترتیب به میزان 3/19 و 9/40 درصد نشان داد. همچنین میزان تاثیر جامعه پذیری علمی بر تعهد دانشجویان به هنجارهای دانشگاهی و پسادانشگاهی به ترتیب برابر با 41 و 36 درصد و تاثیر هویت دانشجویی بر هنجارهای یادشده به ترتیب برابر با 27 و 29 درصد بود. با توجه به مقدار SRMR به دست آمده برای مدل پایبندی به هنجارهای دانشگاهی (09/0) و هنجارهای پسادانشگاهی (10/0)، می توان نتیجه گرفت که مدل برازش مطلوبی دارد. درمجموع، نتایج نشان داد که دانشجویان مورد مطالعه بیشتر به تعهد به هنجارهای پسادانشگاهی نسبت به تعهد به هنجارهای دانشگاهی تمایل نشان می دهند.

    کلیدواژگان: هنجارهای دانشگاهی، هنجارهای پسادانشگاهی، جامعه پذیری علمی، تحصیلات تکمیلی
  • عفت عباسی*، مصطفی قادری، علی حسینی خواه، لقمان شاکری صفحات 117-154

    هدف این تحقیق ارایه الگوی توسعه دانش فرهنگی مبتنی بر بوم دانشجو- معلمان استان کردستان بود. این مطالعه پژوهشی کیفی بود که با استفاده از روش گرندد تیوری انجام شد. چهارده نفر  از معلمان و استادان دانشگاه فرهنگیان به صورت هدفمند و با روش گلوله برفی شناسایی و انتخاب شدند و با آنها مصاحبه شد. اطلاعات به دست آمده با استفاده از روش مقایسه مداوم استراوس و کوربین تجزیه و تحلیل شد. کدگذاری داده ها با استفاده از نرم افزار Maxqda صورت گرفت. برای سنجش پایایی مدل طراحی شده از شاخص کاپا استفاده و مقدار شاخص برابر با 776/0 و در سطح معتبر شناخته شد. نتایج تحقیق به شناسایی 58 کد باز از میان 334 مفهوم و 17 مقوله اصلی از یافته ها منجر شد. مقوله ها شامل اختصاص دروس اختیاری به آموزش مولفه های فرهنگ بومی، شناخت تاریخ محلی، شناخت جغرافیای بومی، شناخت جامعه محلی، شناخت ادبیات بومی، آموزش زبان مادری، دانش و مهارت معلمان در طراحی درسی و اجرای آن، شناخت شیوه های کسب وکار بومی، شناخت هنرهای بومی، شناخت بازی ها و سرگرمی های محلی، حفظ و توسعه فرهنگ بومی، اثربخشی فرایند یاددهی- یادگیری، هویت  یابی فرهنگی، مذهب و آداب و رسوم، برنامه ریزی درسی نامتمرکز و بومی گزینی معلمان و الزامات قانونی است. درنهایت، مقوله ها در قالب مدل پارادایمی نظام مند ارایه شد.

    کلیدواژگان: دانش معلمان، دانش فرهنگی، دانش فرهنگ بومی، دانشگاه فرهنگیان، استان کردستان
  • مهدی اکبری*، حبیب الله نادری، جلیل فتح آبادی، امید شکری صفحات 155-197

    پیامدهای یادگیری به دستاوردهای فرد بعد از یادگیری اشاره دارد که در پی آن، رشد و توسعه فرد در حوزه های شناختی، عاطفی، هیجانی و مهارتی صورت می گیرد و زمینه رشد بیشتر وی برای انتزاع از معنا و مفاهیم درسی ایجاد می شود. شناسایی متغیرهای پیشایندی موثر بر پیامدهای یادگیری دانشجویان از دغدغه های مهم روانشناسی تحصیلی است. هدف اصلی این مطالعه مرور مطالعات ملی و بین المللی، تلفیق آنها و انجام دادن فراتحلیل دقیق، شناسایی متغیرهای پیشایندی موثر بر پیامدهای یادگیری دانشجویان دوره کارشناسی و طراحی مدل پیش بینی پیامدهای یادگیری بود. با مرور بیش از 150 مطالعه در 30 سال اخیر، 30 منطبق با ملاک ها تشخیص داده شد. با استفاده از نرم افزار فراتحلیل جامع، اندازه اثر بر اساس شاخص همبستگی محاسبه شد. یافته ها نشان داد که تاثیر چهار متغیر نیازهای روانشناختی، محیط یادگیری، انگیزش تحصیلی و رویکردهای مطالعه بر پیامدهای یادگیری دانشجویان معنا دار است. تاثیر میانگین اندازه اثر همه مولفه های نیازهای روانشناختی (خودمختاری، شایستگی و ارتباط)، همه مولفه های محیط یادگیری (جو کلاسی، یادگیری و دانشگاهی)، دو مولفه انگیزش تحصیلی (انگیزش درونی و بی انگیزگی) و دو مولفه رویکردهای مطالعه (سطحی و عمیق) بر پیامدهای یادگیری معنا دار شد. بر اساس چهار عامل موثر بر پیامدهای یادگیری دانشجویان دوره کارشناسی، مدل مفهومی طراحی شد.

    کلیدواژگان: پیامدهای یادگیری، نیازهای روانشناختی، محیط یادگیری، انگیزش، رویکرد مطالعه، دانشجویان کارشناسی
  • مجتبی محمدی، علیرضا یوزباشی*، فاطمه اسکندر صفحات 199-227

    پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش اخلاق حرفه ای تدریس استادان در نیت وفاداری دانشجو و ارزش ویژه برند دانشگاه در موسسه آموزش عالی الکترونیکی ایرانیان انجام شد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های 1. اخلاق حرفه ای تدریس شامل ابعاد ویژگی های شخصیتی، تسلط بر محتوا، تسلط بر شیوه های تدریس، شناخت ابعاد مختلف یادگیرنده، ارزشیابی استاندارد و رعایت قوانین و مقررات آموزشی، 2. پرسشنامه نیت وفاداری دانشجویان شامل ابعاد وفاداری شناختی، احساسی، ارادی و عملی و 3. پرسشنامه ارزش ویژه برند شامل ابعاد وفاداری برند، کیفیت ادراک شده برند، تداعی برند و آگاهی برند استفاده شد که با توجه به هدف تحقیق مناسب سازی شدند. جامعه آماری پژوهش شامل تمام دانشجویان موسسه آموزش عالی الکترونیکی ایرانیان بود که 119 نفر از آنان با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش مدلسازی معادلات ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزیی (PLS) بهره گرفته شد. نتایج تحلیل عاملی تاییدی نشان داد که همه متغیرهای مشاهده پذیر و مکنون دارای بار عاملی بالاتر از 70/0 روی متغیر مکنون متناظر خود هستند و در سطح 01/0 تایید شدند.

    کلیدواژگان: اخلاق حرفه ای تدریس، نیت وفاداری دانشجو، ارزش برند دانشگاه، شهرت دانشگاه
|
  • Ahmadreza Roshan*, Ahmad Saeedi, Yazdan Ebrahimi Pages 1-24

    In contemporary times, governance is becoming a major issue in the higher education sector. Because different ideas and opinions have been presented about the reconstruction of higher education systems and the governance of universities. Quality is one of the most important aspects of higher education governance. One of the consequences of poor governance in higher education can be noticed in the low quality of higher education systems in different countries. Therefore, focusing on improving the quality of governance or "good governance" in higher education is one of the principles of improving the scientific condition of the country. Dimensions and indicators of good governance is the first step in this regard. In the present study, the factor structure of good governance indicators in higher education was represented and explored and good governance indicators were structurally analyzed. To confirm the factor structure, confirmatory factor analysis was performed along with reliability analysis based on the internal consistency of the indicators. The results of exploratory factor analysis showed four main dimensions in good governance indicators of higher education. These dimensions, based on the nature of the indicators, were named interaction, effectiveness, and autonomy and participation dimensions. In the confirmatory factor analysis stage, the obtained factor structure model was tested based on the Structural Equation Modeling method. The results of confirmatory factor analysis indicated that all indices have a factor load above 0.5 on their respective dimension and none of the indices has a cross factor load on different dimensions. Ultimately, the research findings showed that the proposed factor structure of good governance indicators in higher education was approved and can be used based on this structure to develop tools for measuring or promoting good governance in a higher education organization.

    Keywords: Good governance, Higher education, Factor structure, Quality of higher education, Governance indicators of higher education
  • Farideh Jafari, Zohreh Mirhosseini*, Ahmad Saeedi Pages 25-57

    This research was conducted with the aim of presenting a talent identification model in librarians of university libraries and identifying the dimensions and components of talent identification in librarians of university libraries in order to improve the current situation. The present study was applied in terms of purpose and qualitative in terms of data type. A Grounded Theory approach was used in this study. Participants included 15 experts in the field of talent identification for librarians of university libraries who were selected by purposeful sampling and principle of theoretical saturation. The data collection tool was semi-structured interviews. Data were analyzed using MAXQDA2018 software in three stages of open coding, axial coding and selective coding. Data validation was done using the verification method by the contributors. Based on the findings of the research, the dimensions and components of talent identification model in librarians of university libraries were identified in six categories: central phenomenon dimension (talent identification in librarians includes identifying and selecting, employing and recruiting and evaluating and developing talent), causal conditions dimension (axial talent, value and position of librarianship profession), contextual conditions dimension (legal contexts, goals and prospects, and economic and social issues), intervening factor dimension (economic and political conditions and the atmosphere in society), strategies dimension (comprehensive analysis of librarianship jobs, appropriate university approach to talented librarians and development of librarianship education process) and consequences dimension (individual flourishing of librarianship talents, promotion of library position in the university and growth and development of the country). Using an appropriate model and providing the conditions mentioned in the model obtained based on the opinion of experts in public universities can improve the talent of librarians for the country's university system, thus leading to a better education and research in the country.

    Keywords: Talent, Librarians-talent identification, University libraries, Ministry of Science, Research, Technology
  • Seied Hamid Hosseini*, Mohammad Tavakol Pages 59-87

    In this study, an attempt was made to find a value-relevance relationship of the Iranian social sciences field and to formulate the concerns that effect researchers in this field. The main question was what the social sciences in Iran is thinking about and the question of which field is considered to be the main issue that can be pursued at the social level. In this regard, doctoral dissertations in this field during 2009-19 as one of the final products of this field were analyzed. The work began with a review of 437 dissertations by using "thematic analysis" method and by dividing them according to different fields of sociology, changes in the hegemony of areas were observed during these ten years. In some areas where there were a large number of dissertations at the beginning of the study period, including Sociology of Culture and Political Sociology, fewer dissertations were seen in recent years. While other popular fields, such as "Development Sociology" and "Economic Sociology", have continued to grow rapidly until the end of this period. In addition, areas in which fewer dissertations have been written throughout this period, including Sociology of Environment and Sociology of Education, have attracted significant interest from researchers in recent years. As a result of the second type of codification, a kind of "Economic-turn" is observed in the titles of dissertations during these ten years; this means that the economic issues of the society are becoming more and more important, and in the same way, addressing the issues of democracy, freedom and civil society has been marginalized.

    Keywords: Dissertation, Thematic analysis, Economic turn, Value-relevance, Social sciences
  • Elham Shafaii Moghaddam*, Mohsen Niazi Pages 89-115

    In recent decades, science norms as institutional requirements of scientific occasions have been noticed by thinkers in sociology. In this regard, the collection of academic and post academic norms have been emphasized. The basic purpose of this study was to investigate the rate of postgraduate students’ commitment to academic and post academic norms influenced by scientific sociability and formation of academic identity in statistical population under study. This study was a social survey and research data were collected through questionnaire technique. Statistical population consisted of all postgraduate students in Isfahan, Kashan universities and Art University of Isfahan. Three hundred twenty people were selected by Sample Power software as a sample size. Validity and reliability of research variables were investigated and verified by compound reliability and Cronbach’s Alpha. The results of study indicated the rate of students’ commitment to academic and post academic norms 19.3 and 40.9, respectively. Moreover, the effect of scientific socialization on students' commitment to academic and postgraduate norms was equal to 41% and 36%, respectively, and the effect of student identity on the mentioned norms was equal to 27 % and 29%, respectively. According to achieved SRMR for the model of commitment to academic norms (0.09) and post academic norms (0.10), it can be concluded that the model has an optimal fitness. Overall, the results indicated that students studied are more inclined to commit to post academic norms than to commit to academic norms.

    Keywords: Academic norms, Post academic norms, Scientific sociability, Post-graduation
  • Effat Abbasi*, Mostafa Ghaderi, Ali Hosseini Khah, Loghman Shakeri Pages 117-154

    The purpose of this study was to present a model of cultural knowledge based on indigenous of student-teachers training at Farhangian University of Kurdistan. This study was a qualitative research that was done using grounded theory method. Fourteen people including teachers and professors of Farhangian University were purposefully identified and selected by snowball method and were interviewed. The obtained data were analyzed using continuous comparison method of Strauss and Corbin. Data coding was performed using Maxqda software. Kappa index was used to measure the reliability of the designed model. The value of the index was equal to 0.776 and was recognized at a valid level. The results led to the identification of 58 open codes out of 334 concepts and 17 main categories from findings. Categories  were included: allocating optional courses to teach the components of indigenous culture, understanding local history, understanding indigenous geography, understanding local community, understanding indigenous literature, teaching mother language, knowledge and skills of teachers in curriculum design and its implementation, understanding business practices indigenous, knowledge of indigenous arts, knowledge of local games and entertainment, preservation and development of indigenous culture, effectiveness of the teaching-learning process, cultural identification, religion and customs, decentralized curriculum planning, selection of native teachers and legal requirements.  Finally, the categories were presented in the form of a systematic paradigm model.

    Keywords: Teachers' knowledge, Cultural knowledge, Knowledge of indigenous culture
  • Mahdi Akbari*, Habib Alah Naderi, Jalil Fath Abadi, Omid Shokri Pages 155-197

    Outcomes of learning refer to the achievements of the individual after learning that is followed by the growth and development of the individual in the areas of cognitive, emotional, emotional and skill. The context for his further growth is created from abstract to the meaning and concepts of a lesson. Identifying antecedent variables effecting students' learning outcomes is one of the important concerns of educational psychology. The main objective of this paper was to review national and international studies about learning outcomes and to identify the antecedent variables effecting the learning outcomes of undergraduate students by meta-analysis. By reviewing more than 150 studies that have examined the factors effecting learning outcomes in the past 30 years, 30 studies were found to meet the criteria.   Using Comprehensive Meta-analysis Software, the effect size was calculated based on the correlation index.  Findings indicated that the effect of four variables of “psychological basic needs”, “learning environment”, “academic motivation” and “approaches study” on the learning outcomes was significant. Other findings showed that the effect of the average effect size of all components of psychological needs (autonomy, competence and communication), all components of the learning environment (classroom, learning and university climates), two components of academic motivation (intrinsic motivation and lack of motivation) and the effect of two components of study approaches (superficial and deep) on the learning outcomes were significant. Finally, a conceptual causal model was designed based on four factors effecting the learning outcomes for undergraduate students.

    Keywords: Psychological basic needs, Learning environment, Academic motivation, Approaches to study, Learning outcomes
  • Mojtaba Mohammadi, Alireza Youzbashi*, Fatemeh Eskandar Pages 199-227

    The purpose of this study was to investigate the role of faculty members' teaching professional ethics in student loyalty and the equity brand of the university at the Iranian Electronic Institute of Higher Education. Three standard questionnaires were used  for data collection: 1) Professional Ethics of Teaching including personality traits, content management, mastery of teaching methods, recognition of different dimensions of learner, standard appraisal and observance of laws and regulations; 2) the Customer Loyalty Questionnaire including cognitive, emotional, voluntary and practical loyalty dimensions and 3) Brand Equity Questionnaire including brand loyalty, perceived brand quality, brand association and brand awareness dimensions. The statistical population of the study consisted of all students Iranian Electronic Institute of Higher Education. Random and available sampling method and Levi and Lamshou sample volume formula selected 119 people... For quantitative analysis of data, Structural Equation Modeling with Partial Least Squares (PLS) approach was used. The results of confirmatory factor analysis showed that all observable and latent variables had factor load higher than 0.70 on their corresponding latent variable and were confirmed at the level of 0.01.

    Keywords: Professional ethics of professor, Student satisfaction, Student loyalty, Brand equity of university, University reputation