فهرست مطالب

روایت شناسی - سال پنجم شماره 2 (پیاپی 10، پاییز و زمستان 1400)

نشریه روایت شناسی
سال پنجم شماره 2 (پیاپی 10، پاییز و زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/08/16
  • تعداد عناوین: 16
|
  • محمدامیر احمدزاده*، سید حسام محمدزاده، امیر سجادی صفحات 5-43

    با پیشرفت و اشاعه فناوری های آموزشی، غالب شاخه های علوم نظری و عملی برای آموزش و انتقال مفاهیم خویش از این ابزارها بهره می جویند. تاریخ پژوهان نیز برای آموزش تاریخ عینی و نظری به استفاده از فناوری های آموزشی (فیلم های تاریخی) مبادرت کرده اند. یکی از این فیلم ها که در نسبت با آموزش فلسفه زبانی تاریخ قرار می گیرد، دوازده مرد خشمگین است. در این پژوهش، برپایه روش تفسیری، فیلم دوازده مرد خشمگین در نسبت با آموزش فلسفه زبانی تاریخ بررسی شده است. هدف اصلی پژوهش این است که مفاهیم اصلی و پایه ای فلسفه تاریخ را برای امر آموزش قابل فهم کند. نتایج پژوهش نشان می دهد که می توان نزاع گفتمانی بین پوزیتیویست ها و تفسیرگراها، به عبارتی عین گراها و ذهن گراها، را برپایه محتوای این فیلم آموزش داد که درنتیجه آن مفاهیمی همچون ذهن، عینیت، ارزش، درک را در تکوین آموزش فهم پذیرتر کرد و به این مهم نیز واقف شد که روایت های تاریخی نیز درنتیجه فاصله زمانی بین راوی و امرهای واقع با تشکیک مواجه خواهند بود.

    کلیدواژگان: فناوری آموزشی، دوازده مرد خشمگین، فلسفه زبانی تاریخ، تبیین و فهم، عینیت و ارزش.
  • فرزانه آقاپور* صفحات 51-82

    این پژوهش به واکاوی انواع خشونت در رمان لولی خنده فروش، ارتباط آن با «دیگربودگی» کولی ها و ارزیابی دریافت مخاطب نهفته از خشونت پراکنده در اثر می پردازد. لولی ها در ادبیات ایران حضوری کم رنگ دارند و همین دراقلیت بودگی و درحاشیه ماندگی، خشونت پنهانی است که رد پای آن ها را از واقعیت ادبی محو می کند. لولی خنده فروش از معدود رمان هایی است که جهان غریب لولی ها را ترسیم می کند و روایت آوارگی کولی ها و خشونتی است که از درون و بیرون به آن ها تحمیل می شود. خشونت را از دو بعد می توان در این اثر جست وجو کرد: خشونتی که از جامعه تاجیک (غیرکولی) به کولی ها تحمیل می شود و خشونتی که کولی ها به هم روا می دارند و بازتاب فشارهای بیرونی است. رمان مالامال از خشونت آشکار و پنهان است و با بهره گیری از «روایت های ناشنیده» و راویان کولی تبار، جهان خشونت بار کولی ها را لمس پذیر می کند. همچنین با کلیشه زدایی، تصویرهای سیاه وسفید کولی ها را به چالش می کشد. نظام سلسله مراتبی ارباب رعیتی، تبعیض های قومی نژادی، دشنام ها و تهمت ها، دوپارگی جامعه کولی و تاجیک، قتل، غارت، تعصب و شکنجه از مصداق های خشونت در رمان اکبرکرمانی نژاد هستند. این رمان با نگاهی آسیب شناختی خشونت فردی و جمعی را بازتاب می دهد و با ژرف کاوی انگیزش های خشونت بار، همدلی خواننده را برمی انگیزد. خشونت برای کولی ها به پیش فرض تبدیل شده است و آن ها به جای ایستادگی دربرابر خشونت، با عاملان خشونت همراه می شوند. مواجهه با «دیگری فرهنگی» خشونت نسل های آینده کولی ها را تعدیل می کند؛ اما نسل نو با هویتی میانه، همچنان دیگری فروتر باقی می ماند و همچون حاشیه ای است که به مرکز آمده و در میانه مرکز به حاشیه رانده شده است.

    کلیدواژگان: ادبیات اقلیت، ادبیات چندفرهنگی، ادبیات کولی ها، خشونت، علی اکبرکرمانی نژاد، لولی خنده فروش
  • یکتا پناه پور، پاکزاد یوسفیان*، سید علی اصغر سلطانی صفحات 89-113

    چه رابطه ای میان متن، مولف و واقعیت زندگی روزمره وجود دارد؟ این رابطه چه نقش و چه درجه ای از اهمیت را در تفسیر متن به خود اختصاص می دهد؟ آیا می توانیم چنین رابطه ای را مبنایی برای حرکت از سمت متن به واقعیت های اجتماعی برسازنده آن درنظر بگیریم؟ در مقاله حاضر، با مطالعه دو اثر متفاوت از مسعود کیمیایی، گوزن ها و جرم، به این پرسش ها پاسخ داده شده است. از آنجایی که هر دو اثر مولفی واحد دارند، مطالعه تطبیقی آن ها از یک طرف امکان پژوهش درباره رابطه احتمالی میان متن و واقعیت اجتماعی را فرآهم می آورد و از طرف دیگر مبنای مناسبی برای بحث درباره نوعی چرخش روایی در فهم مولفی واحد از واقعیت اجتماعی را ایجاد می کند. از آنجایی که شناخت ساختار روایی و توصیف و تشریح شخصیت های داستان از مهم ترین سازوکارهای پژوهشی در پژوهش های ادبی است، مقاله پیش رو با مطالعه و تحلیل شخصیت شناختی این دو اثر و دنبال کردن نتایج این تحلیل در ابعاد روایت شناسانه آثار مورد نظر، در جریان مطالعه ای تطبیقی نگاشته شده است. همچنین این مقاله، در مقام تحلیلی کیفی، بر «الگوی کنشگر» گرمس تمرکز یافته است. برمبنای یافته های پژوهش، اگرچه این دو اثر از لحاظ ساخت روایی مشابه اند، تجربه نوعی چرخش روایی در نحوه مواجهه با امر اجتماعی در شخصیت پردازی های آن ها به شکل معناداری با زمینه های اجتماعی متفاوتی که این آثار در آن ها شکل گرفته اند، ارتباط برقرار می کند.

    کلیدواژگان: روایت شناسی، گوزن ها، جرم، نظریه کنشی، کنشگرف گرمس، مسعود کیمیایی
  • فاطمه جمشیدی*، مهین ناز میردهقان صفحات 119-149

    ضرب المثل ها در انعکاس فرهنگ و هویت فردی و اجتماعی یکی از مقوله های بااهمیت در مطالعات زبانی محسوب می شود. مردم هر جامعه و قومی از روش های گوناگون استفاده می کنند و منظور خود را در قالب ظرافت های فرهنگی و ادبی به گوش دیگران می رسانند. نظر به اهمیت طرح واره های تصوری در معنا شناسی شناختی، به عنوان یکی از مهم ترین سازوکارهای زبانی، و از آنجا که مطالعه و پژوهش چندانی درخصوص ضرب المثل ها و گویش های ایرانی صورت نگرفته است، ضرورت انجام این پژوهش را دوچندان می نمود. مسئله پژوهش حاضر این است که تعداد فراوانی و نوع طرح واره های تصوری به کاررفته در ضرب المثل های تهرانی چیست و آیا ضرب المثل های فاقد طرح واره ذهنی نیز در آن یافت می شود. هدف از این پژوهش که به روش توصیفی تحلیلی انجام شده و از نوع کیفی است، بررسی طرح واره ای استعاره های موجود در پیکره ضرب المثل های تهرانی برمبنای مدل طرح واره های تصوری ایوانز و گرین (2006) و در چارچوب معناشناسی شناختی است. جامعه آماری تحقیق شامل کتاب قند و نمک (همه ضرب المثل های تهرانی) است که به صورت نمونه گیری هدفمند، 2هزار ضرب المثل از این کتاب استخراج شده است. نتایج بررسی ها حاکی از آن است که انواع کلی طرح واره های تصوری، ازجمله طرح واره حجمی، حرکتی، جهتی و طرح واره قدرتی، در ضرب المثل های تهرانی یافت می شود؛ ولی مقدار فراوانی طرح واره حجمی بیشتر از سایر طرح واره هاست که این امر خود ناشی از سبک زندگی شهری و نظام زندگی در شکل گیری این نوع از طرح واره های ذهنی و استعاره های مربوط به آن است.

    کلیدواژگان: معناشناسی شناختی، طرح واره های ذهنی، استعاره، ضرب المثل تهرانی.
  • سید مرتضی حافظی*، مهدی نجف زاده، محدثه جزایی صفحات 155-184

    پست مدرنیسم طغیانی علیه باورهای تک بعدی و تک صداست که در قالب هیچ ذهن و مرز خاصی جای نمی گیرد و هر لحظه و در هر مکانی سر برمی آورد و در قاب یک اثر هنری متجسم می شود. اگرچه برای پست مدرنیسم قواعد و قاعده های قطعی و تعریف مشخصی بیان نشده و مشخصه های آن نیز تا کنون به صورت منسجم تدوین نشده است، درباره ارتباط آن با زبان تقریبا تردیدی وجود ندارد. زبانی تلقی کردن پست مدرنیسم سبب می شود بتوان پیوندی میان متون ادبی تاریخی و پست مدرنیسم ایجاد کرد. یکی از مهم ترین داستان های ادبی   تاریخی ایران سمک عیار است که به نظر می رسد با داستان های پست مدرن قرابت دارد. بر همین اساس، پرسش کلیدی نوشتار حاضر این است که آیا می توان مولفه های مشابهی میان پست مدرنیسم و داستان سمک عیار یافت. برای پاسخ گویی به این پرسش، با استفاده از روش توصیفی، پست مدرنیسم به مثابه یک وضعیت درنظر گرفته شده است که برخلاف باور غالب مدرنیستی، می تواند به نوشته های تاریخی تعمیم یابد. بر همین اساس، با استفاده از تحلیل روایی بنیان های سه گانه زمان، ساختار و روایت، داستان سمک عیار بررسی شده است. دستاورد کلی پژوهش بیانگر آن است که کاربست پست مدرنیسم در این اثر کاملا مشهود است و مولفه هایی همچون عدم قطعیت در زمان داستان، لرزان بودن چارچوب های ساختاری به واسطه عناصری از متون دیگر، تک گویی های درونی شخصیت ها و همچنین درهم ریختن مرز داستان و واقعیت در این سیر به مدد ما آمده است.

    کلیدواژگان: سمک عیار، پست مدرنیسم، زمان، ساختار، روایت
  • حسن ذوالفقاری*، زینب نجفی صفحات 191-231
    یکی از انواع ادبیات عامه، قصه های شفاهی اقوام است. با مطالعه روایات مختلف از افسانه های شفاهی، از طریق بن مایه های آن می توان به بسیاری از اطلاعات قوم نگارانه دست یافت. یکی از اقوام کهن ایران تالش ها هستند. تاریخچه قصه های تالشی به روزگاران کهن می رسد و با قدمت قوم تالش برابری می کند. اساس این قصه ها تعدادی بن مایه است که علت جاذبه موجود در داستان نیز همین عنصر است. مسئله اصلی این پژوهش تحلیل روایی چگونگی کارکرد هریک از بن مایه های قصه های ایرانی در افسانه های تالشی است که با مطالعه و تحقیق در منابع مکتوب موجود انجام شده است. هدف این پژوهش ارایه طبقه بندی علمی از بن مایه های قصه های تالشی است. در این پژوهش، به روش توصیفی تحلیلی، مهم ترین و پربسامدترین بن مایه های قصه های عامیانه تالشی در هفت گروه از منظر انواع براساس روش تیپ شناسی آرنه تامپسون تحلیل شده است. ابتدا صد قصه از هفت منبع براساس قدمت، شهرت و اصالتشان انتخاب و درمجموع 53 بن مایه استخراج و تحلیل گردیده است. طبقه بندی این بن مایه ها در گروه های مختلف، ازجمله کارکرد، گونه و بن مایه، در داستان صورت گرفته است. در این مقاله، فقط مهم ترین و پربسامدترین بن مایه ها بررسی شده است.  دستاورد مقاله این است که بین بن مایه های قصه های ایرانی و تالشی تفاوتی از نظر نوع کارکرد بن مایه ها دیده نمی شود و فقط اوضاع معیشت و اقلیمی بر قصه ها اثر می گذارد.
    کلیدواژگان: ادبیات عامه، بن مایه، قصه های تالشی، تحلیل روایی
  • زکیه رجبی، مهیار علوی مقدم*، محمود فیروزی مقدم صفحات 239-267
    در تکوین تحلیل روایی، سه مرحله را در پیشینه روایت شناسی می توان برشمرد: ریخت شناسی ولادیمیر پراپ، منطق روایت های ممکن کلود برمون و معناشناسی روایی گرمس که خاستگاه آن مکتب پاریس است و با نشانه شناسی درهم آمیخت و به نشانه معناشناسی انجامید .نشانه معناشناسی گفتمانی و روایی برایند نشانه شناسی ساختارگرای سوسوری و پی یرسی و نشانه شناسی پساساختارگراست. نشانه معناشناسی متن روایی را مجموعه ای منسجم و معنادار می داند که جریانی جهت دار در آن وجود دارد و ساختار چنین متن هایی ایستایی متن را به پویایی با ویژگی های هویتی، ادراکی، ارزشی و کنشی تبدیل می کند. در این مقاله می کوشیم با روش تحلیلی توصیفی، روش استدلال استقرایی و روش کیفی در تحلیل داده ها، به بررسی روایت شناختی فرایند تحول در گفتمان پویای رمان کولی کنار آتش و تحلیل زنجیره های معنایی این تحول همچون عوامل درون کلامی و برون کلامی، بعد عملی، پویایی، مکانی و زمانی کلام، ارتباط کنشی و سرانجام نقش افعال موثر در این رمان بپردازیم. از نتایج پژوهش این است که در رمان کولی کنار آتش، کنشگر در توانشی عاطفی قرار می گیرد و در چارچوب فرایند گفتمان روایی به مرحله شوش وارد می شود و مولفه های گفتمانی این رمان گاه باعث می شود متن از سطح نشانه معناشناسی روایی به سطح نشانه معناشناسی گفتمانی تبدیل شود.
    کلیدواژگان: روایت شناسی، کولی کنار آتش، گفتمان پویا، نشانه معناشناسی
  • مجید رحیمی جعفری* صفحات 273-301
    مفهوم جنگ با مسئله امنیت و ناامنی برای طرفین درگیر آن گره خورده است. جنگ با خود خرده فرهنگ هایی را به وجود می آورد که بر ابعاد مختلف جامعه اثر می گذارد. رمزگان غالب یک فرهنگ به نوبه خود گرایش خاصی به مرکز سپهرنشانه دارد. هرچه این مرکز همگن باشد، امنیت نشانه ای برای سوژه بیشتر می شود و هرچه ناهمگن تر باشد، روابط مرکز و حاشیه مخدوش می گردد و بی نظمی شکل می گیرد. سوژه مرتبط به طرف درگیر جنگ مداوم ممکن است در این روابط قرار گیرد و امنیتش به خطر افتد. سینمای دفاع مقدس که تصویرگر رشادت ها و ایثار رزمندگان ایران بوده، همواره مفهوم دیگری از برهم زنی دوقطبی ازپیش تعریف شده امنیت/ ناامنی نشانه ای را به تصویر کشیده است. هدف از این پژوهش شناخت کلان الگوهای روایی و زبانی امنیت و ناامنی در سینمای دفاع مقدس است. چگونه امنیت و ناامنی زبانی در سینمای دفاع مقدس ما را با موقعیت های امنیت و ناامنی نشانه ای روبه رو می کند؟ به نظر می رسد در جنگ تحمیلی مهاجرت ها روابط مختلفی از خود و دیگری در فرایند روایی؛ همچون عدم ارتباط زبانی، ارتباط تقلیدی و پیوند زبانی می سازند که برای بررسی آن ها فیلم باشو، غریبه کوچک (بهرام بیضایی، 1364) انتخاب شده است. این مراحل ما را با موقعیت های مختلف امنیت و ناامنی نشانه ای روبه رو خواهد کرد. مسئله دیگر پژوهش چگونگی برهم زنی پیش فرض های امنیت نشانه ای و به خصوص عبور سوژه از ناسوژگی است. به نظر می رسد مفهوم فراارزش و ارتباط ادراکی سوژه با بزنگاه حضور در روایت سینمایی سبب عبور سوژه از ناسوژه و آشنایی زدایی از پیش فرض های ناامنی نشانه ای می شود.
    کلیدواژگان: امنیت و ناامنی نشانه ای، سینمای دفاع مقدس، سوژه های گفتمانی، امنیت و ناامنی زبانی، باشو، غریبه کوچک
  • رضا رضایی* صفحات 311-343
    مقاله پیش رو می کوشد تا با اتکا بر رویکرد نشانه معناشناسی به تحلیل گفتمان ادبی، بررسی و دسته بندی سازوکارهای زبان شناختی و نشانه معنایی گسست گفتمانی در رمان نگران نباش اثر مهسا محب علی، از نویسندگان نسل چهارم ادبیات داستانی فارسی، بپردازد. روش تحقیق توصیفی تحلیلی است. هدف نگارنده این است که با تکیه بر گفتمان ادبی این نویسنده، نشان دهد چگونه گسست ها درون گفتمان شکل می گیرد و فرایند تولید و دریافت معنا را تحت تاثیر قرار می دهد. در این پژوهش،  به این پرسش ها پاسخ داده شده: انواع گسست گفتمانی در این رمان کدام اند؟ کارکردهای زبان شناختی و نشانه معنایی آن ها چیست؟ طبق نتایج تحقیق، بسته به نوع حضور نشانه شناختی سوژه داستانی که مبتنی بر نظام گفتمانی بوشی است، گسست را می توان در دو دسته کلی زبان شناختی و نشانه معنایی واکاوی کرد. فرضیه و استدلال اصلی پژوهش حاضر این است که کنش داستانی تحت تاثیر مولفه های تنشی، بوشی و رخدادی پدیداری، دارای نقش ثانویه است و برون داد آن گسست نشانه معنایی است با کارکردهای عاطفی، حسی ادراکی ، هویتی و بوشی.
    کلیدواژگان: گسست گفتمانی، نشانه معناشناسی، نگران نباش، مهسا محب علی، گفتمان روایی ادبی
  • سپیده ضیائی نژاد، بهروز محمودی بختیاری* صفحات 349-383
    نظریه روایت یا روایت شناسی در سال های اخیر با رشد و توسعه سریع و چشمگیری همراه بوده است. دانش روایت شناسی به رهبری ساختارگرایان تدوین شد و هدف آن شناسایی چیزهایی است که وجه مشترک همه روایت ها و فقط روایت ها هستند. نخستین بار در سال 1969 م، تودوروف واژه «روایت» را پیشنهاد کرد و در دهه های گذشته به موضوع مهم بحث و بررسی در تقریبا تمام رشته ها، از هنرهای زیبا و علوم طبیعی و اجتماعی تا مطالعه ارتباط و رسانه، تبدیل شده است. در این مقاله، زمان در نمایش نامه پدر، اثر فلوریان زلر، براساس عناصر زمانمندی در نظریه روایت شناسی ژرار ژنت مطالعه شده است. با این فرضیه که بازی زمانی صورت گرفته در نمایش نامه مذکور بستر مناسبی برای طرح  عناصر زمانمندی در نظریه روایت شناسی ژنت فراهم می کند، ابتدا عناصر زمانمندی در روایت شناسی ژنت به عنوان چارچوب اصلی پژوهش بررسی شد و سپس به چگونگی تجلی زمان و استفاده از تکنیک های برهم زدن زمانی و بررسی تداوم و بسامد در اثر مذکور پرداخته شد و در آخر تاثیر عناصر زمانمندی (نظم، تداوم و بسامد) بر یکدیگر و بر سایر عناصر متون نمایشی (برای مثال دیالوگ نویسی و شخصیت پردازی) نشان داده شد. اهمیت این پژوهش در آن است که شناخت روایت شناسی ژنت ما را یاری می کند تا بتوانیم از یک سو به تحلیل جامع تر آثار نگاشته شده، ازجمله آثار زلر، دست یابیم و از سوی دیگر به هنگام نگارش و خلق اثر، روش های نوینی را در شخصیت پردازی و دیالوگ نویسی و سایر عناصر درام به کار گیریم. این پژوهش به روش توصیفی تحلیلی صورت گرفته و در آن از منابع اسنادی کتابخانه ای و پایگاه های معتبر اینترنتی استفاده شده است.
    کلیدواژگان: ژرار ژنت، روایت شناسی، عناصر زمانمندی، فلوریان زلر، پدر
  • صدرالدین طاهری*، احمد مصطفوی صفحات 389-417

    براساس نظریه تک اسطوره کمپبل، تمام اسطوره های دنیا ساختار و بنمایه های مشترک دارند. قهرمانان نوین رسانه هایی همچون داستان مصور، انیمیشن، رمان و سینما نیز اساطیر جهان مدرن و بازنمودهایی از همان قهرمانان اسطوره ای باستانی هستند. ووگلر برپایه دیدگاه کمپبل و براساس مقتضیات سینما و فیلمنامه نویسی در کتاب سفر نویسنده، ساختاری دوازده مرحله ای از سفر قهرمان را برای خوانش داستانهای قهرمانی دنیای نوین ارایه میدهد. بتمن از قهرمانان شناخته شده دوران مدرن است که بارها محور داستانهای گوناگون بوده. دو نمونه از موفقترین روایتهای بتمن را میتوان فیلمهای بتمن (1989) تیم برتون و شوالیه تاریکی (2008) کریستوفر نوالن دانست. این مقاله میکوشد با روش تحلیلی تطبیقی، رویکرد اسطورهشناختی و هدف نظری و براساس چارچوب نظری سفر نویسنده، ساختار اسطورهای روایت در این فیلمها را بررسی و مقایسه کند. هدف اصلی مقاله محاسبه میزان پایبندی هریک از دو فیلم به ساختار روایی سفر نویسنده است. پژوهش حاضر یک موردکاوی با هدف توسعه ای است که داده های کیفی آن بهشیوه اسنادی داده اندوزی شده است. از داده های تحلیل شده میتوان نتیجه گرفت که نوالن در شکل دادن به بافت اسطورهای فیلمش موفقتر بوده و این امر از دالیل اقبال بیشتر جامعه و منتقدان به اثر اوست. دوازده مرحله معرفی شده از سوی ووگلر در هر دو فیلم قابل کشف است؛ اما بافت اسطورهای هر اثر فارغ از لایه های سطحی شخصیتپردازی و فضاسازی، ریشه در جهان بینی فردی فیلمساز دارد. در این میان، اثر نولان، به عنوان فیلمی در ژانر ابرقهرمانی، با وفادار ماندن به روند پر فرازوفرود سفر، برای مخاطبانش بافت روایی گیراتری آفریده است.

    کلیدواژگان: بتمن، شوالیۀ تاریکی، تک اسطوره، سفر قهرمان، سفر نویسنده
  • فرزانه عبدی پور، آنت آبکه* صفحات 423-453
    در این مقاله، روایت «قفس»، اثر صادق چوبک، با رویکرد توصیفی تحلیلی بررسی و تاثیر و نقش ادبیات کمینه گرا در این روایت تجزیه و تحلیل  شده است. سپس روایت مذکور با معیارهایی که شوتز برای روایت های کمینه گرا تعیین کرده، تطابق داده شده است. هدف اصلی مقاله نشان دادن نقش های صوری و محتوایی کمینه گرایی در روایت «قفس» است. روایت «قفس» با ویژگی هایی همچون حجم محدود، سادگی در جملات و ضرباهنگ، ترکیب جمله های کوتاه با جمله های بلند، جملات ناتمام، واقع گرایی، پایان پیچیده، سرعت زیاد روایت، کنشگران فاقد هویت و اصالت، و پی رنگ گسسته و ناپیوسته در زمره روایت های کمینه گرا قرار می گیرد. صادق چوبک جهت گیری سوال برانگیز انسان در زیستن در قفس خرد خود را، به خوبی تبیین کرده و کوشیده است به شیوه های نو و کمینه گرا آن را منعکس نماید. او با به تصویر کشیدن انحرافات اخلاقی جامعه معاصر ایران، درپی ممانعت از تنزل هرچه بیشتر مفاهیم متعالی و انسانی است. در پایان با الهام از روایت فوق، مزایا و چالش های تفکر و زندگی کمینه گرا بیان شده است.
    کلیدواژگان: کمینه گرایی، «قفس»، صادق چوبک، روایت های کمینه گرا
  • الهام ماندگارمهر، محمدمهدی تقدیسی* صفحات 463-489
    روابط زمانی یکی از مهم ترین عناصر ساختار روایی است و مخاطب را به فضا و جهان داستان نزدیک تر می کند. یکی از حوزه های مورد بحث زمان در روایت، تداوم است. در تداوم، روابط میان مدت زمان وقوع رخدادهای داستان و حجم متن اختصاص یافته به عرضه همان رخدادها مورد توجه است. یافتن تداوم زمانی در متن و بررسی آن در نسخه های متعدد یک داستان، علاوه بر اینکه به درک بهتر آن متن از منظر روایی کمک می کند، باعث می شود تا مخاطب از نزدیک صحنه آن واقعه را لمس کند و با شتاب های مختلف آن پیش برود. در این پژوهش، به بررسی تداوم زمان در چهار نسخه از داستان ساحران و رویارویی آن ها با حضرت موسی (ع) و فرعون در قرآن براساس نظریه ژنت پرداخته می شود. از بررسی شگردهای روایی مربوط به تداوم زمان در این نسخه ها، این نتیجه حاصل شد که صحنه نمایش و گفت وگو، و مکث توصیفی بیش ترین میزان را به خود اختصاص داده که زمینه عبرت گرفتن از داستان را فراهم می کند و درنهایت حذف و تلخیص دارای کمترین میزان است.
    کلیدواژگان: تداوم، روایت، زمان، داستان ساحران، قرآن
  • خدیجه محمدی، پارسا یعقوبی جنبه سرایی* صفحات 497-534
    قصیده، قالب اصلی ادبیات مدحی، یکی از رایج ترین ابزار تبلیغاتی و ایدیولوژیک دستگاه قدرت در جهان کلاسیک فارسی بوده است. در ادبیات فارسی قدیم، قصیده مدحی در چارچوب یک روایت منظوم سعی می کند به پشتوانه گفتمان/ اندیشه سیاسی ایران شهری که اقتدار و مشروعیت شاه را با وجهی کاریزماتیک یا فره مند بازنمایی می کند، وی را جانشین خدا اعلام کند و هویت سوژه «شاه ممدوح» را همسو با اقتدار مفروض چونان امری تکین و خدای گونه بنمایاند. در این نوشتار، به قصد تبیین کارکرد ایدیولوژیک قصیده مدحی، چگونگی بازنمایی هویت شاه ممدوح در مقام موجودی «ابرانسان» با تکیه بر نشانه شناسی سبک زندگی وی سلیقه و مصرف در قصاید فرخی سیستانی دلالت یابی و تفسیر شده است. نتیجه تحقیق نشان می دهد راوی قصاید فرخی در روایت های منظوم مدحی خود، سبک زندگی شاه ممدوح و طبقه نیابتی وی را به صورت سه نوع سرمایه «بدنی»، «تملیکی» و «نهادینه شده اجتماعی فرهنگی» و در دو سطح، مصرف «مستقیم» و «نیابتی» بازنمایی می کند. برایند این بازنمایی شکل گیری هویت سوژه شاه ممدوح در سه سطح تکین نمایی «بی عیبی نامیرایی»، «دارندگی ناتمامی» و «عدالت انضباط» است. موارد مذکور در مقام ویژگی های مفروض شاه برگزیده یا آرمانی، «تمنا توقع» سیاسی قدسی اغلب شاه ممدوحان آن زمان به ویژه شاهان غزنوی بود که قصاید فرخی بنابه قصد یا رسالت هژمونیک خود، بخشی از آن را برآورده است.
    کلیدواژگان: قصیده، فرخی سیستانی، اندیشه سیاسی ایران شهری، اصل برگزیدگی، شاه ممدوح، سلیقه شاهی
  • شایسته سادات موسوی*، معصومه امن زاده صفحات 541-571
    در این نوشتار نشان داده شده که ماهیت استعاری متن و تعاملات استعاری میان متن و عنوان که از مولفه های روایت های مدرنیستی دانسته می شود در برخی متون کهن نیز قابل بازیابی است. این بدان معنا نیست که در این مقاله ادعا شده که در میان متون کهن می توان آثاری هم ارز با آثار مدرنیستی یافت؛ بلکه صرفا به این معناست که برخی از ویژگی ها و مولفه های مدرنیستی در آثار کهن ریشه داشته است و چه بسا روایت های مدرنیستی بر اثر وام گیری، تغلیظ، تکثیر و بازتولید همین خصایص به وجود آمده باشد. قوت گرفتن قطب استعاری در نثر (داستان) یکی از وجوه تمایز زبان شناختی میان روایت های مدرن و پیشامدرن است. این وجه تمایز در عناوین آثار مدرنیستی نیز به چشم می خورد. در تحقیق حاضر با تکیه بر آثار شیخ اشراق، برخی خصایص مدرنیستی نثر او به نمایش گذاشته و نشان داده شده که چگونه این قابلیت از متن به عنوان گذاری آثار او نیز نفوذ کرده است. بدین منظور از چشم انداز دیوید لاج در اثر معروفش، زبان ادبیات داستانی نوگرا: استعاره و مجاز، به آثار سهروردی نگریسته شده و همچنین نظریه قطب های مجازی و استعاری یاکوبسن در مسیر جدیدی، یعنی در ارتباط با گشودگی استعاری یا مجازی عنوان در متن، به کار بسته شده تا از این راه تفاوت عنوان گذاری در آثار سهروردی با دیگر هم عصرانش نشان داده شود.
    کلیدواژگان: مدرنیسم، مجاز و استعاره، عنوان، سهروردی
  • زهرا ناظمی سجزئی، طیبه سیفی*، علی عباسی صفحات 579-607
    گونه شناسی روایت یکی از مباحث ساختاری علم روایت شناسی است که به بررسی و تحلیل ارتباط بین راوی، کنشگر و مخاطب می پردازد. ژپ لینت ولت، منتقد فرانسوی، از مشهورترین نظریه پردازان گونه های روایی است که آن را براساس تقابل میان راوی و کنشگر مطرح کرد. رمان مصابیح اورشلیم اثر علی بدر، ازجمله رمان های پسامدرنی است که قضیه قدس و تاریخ حقیقی آن را به تصویر کشیده و آن را از روایت ساختگی یهود متمایز کرده است. از آنجا که این اثر از زبان روایی قوی برخوردار بوده و نویسنده در موقعیت های مختلف از گونه های روایی مناسب و ویژه ای استفاده کرده، مقاله حاضر با روش توصیفی تحلیلی به بررسی و تحلیل گونه های روایی این رمان برمبنای نظریه ژپ لینت ولت پرداخته است تا روش ها و شگردهای روایی علی بدر را در خلق این اثر و نیز اهداف وی را از این رویکردها استخراج و واکاوی کند. یافته های پژوهش نشان می دهد این اثر داستانی به مشخصه های الگوی روایتی همسان و ناهمسان متن نگار نزدیک شده است و از نظر زاویه دید، با کانونی شدگی درونی و صفر مطابقت دارد. استفاده از گونه روایتی ناهمسان متن نگار و به تبع آن زاویه دید صفر در داستان مذکور از یک سو و به کارگیری راوی دانای کل در این گونه روایتی برای شناخت آسان شخصیت ها و تبیین تاریخ حقیقی قدس از سویی دیگر، نشان دهنده توجه علی بدر، نویسنده این رمان، به مخاطب است.
    کلیدواژگان: گونه شناسی روایی، ژپ لینت ولت، علی بدر، مصابیح اورشلیم
|
  • Mohamadamir Ahmadzadeh *, Seyyed Hesam Mohamadzadeh, Amir Sajjadi Pages 5-43

    With the advancement of educational technology and their diffusion to all fields of science, history education has also entered new realms using educational technologies, especially in cinema. The film Twelve Angry Men with its content in relation to the teaching of philosophy is a case in point. This research, based on an interpretive method, attempts to examine the relation of the film Twelve Angry Men to the teaching of the linguistic philosophy of history. The findings suggest that the film is a conflict between positivists and commentators, or objectivists and subjectivists, as a result of which some concepts such as mind, objectivism, value, and understanding could be comprehensible through education. Also, historical narratives could be questioned due to the time laps between the narrator and the actual events. Keywords: Educational technology; Twelve Angry Men; history's linguistic philosophy; explanation; objectivity and value.

    Keywords: Educational Technology, Twelve Angry Men, History's Linguistic Philosophy, explanation, Objectivity, Value
  • Farzane Aghapour * Pages 51-82

    This article investigates different types of violence in relation to otherness and perception of hidden audience aboutThis article investigates different types of violence in relation to otherness and perception of hidden audience about violence in the novel of Laughter-seller Gypsy. Gypsies are almost absent in Iranian literature; being othered and marginalized signifies the hidden violence obliterating their footprint from literature. Laughter-seller Gypsy is one of the rarest novels representing the strange world of gypsies. It narrates their wanderings, and the violence they bear from insiders and outsiders. Violence can be found in two dimensions in this novel: violence as imposed by non-gypsies on the travelers, and the other type installed by gypsies upon themselves, which reflects the external pressures. The author takes advantage of “counter-storytelling” and uses gypsy narrators to make the violent atmosphere tangible. Also, by breaking the clichés up, it challenges the black and white image of gypsy characters. The dominance of the hierarchical system, racial and ethnic discrimination, insults and curses, accusations, division of gypsy and non-gypsy society, ban of marriage between travelers and villagers, murder, plunder and torture are some types of violence in the Akbarkermaninejad’s novel. This novel reflects the personal and social violence, seeking its causes through a deep investigation, and develops empathy of audience. Violence is a habitus for gypsies and they not only don’t stop it, but also do it themselves. Facing the “cultural other” adjusts the violence of the later generations of gypsies, however, the new generation with medial identity always remains in lower position. Although it has come to the center, it has been pushed to border right in the center.

    Keywords: Ali Akbarkermaninejad, gypsy literature, Laughter-Seller Gypsy, minority literature, multicultural literature, Violence
  • Yekta Panahpour, Pakzad Yusefian *, Seyyed Ali Asghar Soltani Pages 89-113

    This study examines the acting system of The Deer and Crime, made by Kimiai. Although many scholars have considered narratives limited to stories, and believe that these are the texts of a virtual nature, texts that have their own actants, but the fictional nature of the movies that excite their audience are full of the actants who have the power to change the status of the stories from the balanced to unbalanced and vice versa. Every fictional character has physical, psychological, and social characteristics, and makes this character in the narrative context a dramatic character. In fact, the value of each narrative depends on its latent beauties, and the right structure can add to these beauties. So, understanding the narrative structure of the story characters are among the most important points in literary studies. Researchers try to explain the relationship between the fictional characters through the use of semantics. One of the efficient ways of explaining the relationship of the characters is “actantial model” developed by Greimas. We have compared the actants of The Deer and Crime using the “actantial model”. In these narratives, the word “actant” goes beyond the fictional character and ultimately, the heroes convey important social and moral messages to the viewer with their death. The nature of these movies are similar in illustrating the pattern of Kimiai’s thought before the 1979 Islamic Revolution and the movement of the society to achieve a transcendent status from the individual subject to the social subject.

    Keywords: Narratology, The Deer, crime, Greimas, actant
  • Fatemeh Jamshidi *, Mahinnaz Mirdehghan Pages 119-149

    Proverbs in the reflection of culture and individual and social identity is one of the most important categories in language studies. People of every society and ethnicity use different methods and convey their meaning in the form of cultural and literary delicacies to others. Considering the importance of image schemas in cognitive semantics as one of the most important linguistic mechanisms and since little study and research has been done on Iranian proverbs and dialects, the need for this research was doubled. The question in this study is what is the frequency and type of imaginary schemas used in Tehrani proverbs and are there any proverbs without mental schemas? The purpose of this research, which is descriptive-analytical and qualitative, is to investigate the schemas of metaphors in the body of Tehrani proverbs based on the Evans and Green’s schemas model (2006) according to cognitive semantics. The statistical population includes the book Ghand-o-Namak (all Tehrani proverbs), in the form of purposeful sampling and contains 2000 proverbs. The results indicate that general types of image schemas such as containment, path, directional and force schemas are found in Tehrani proverbs, but containment schemas have the highest frequency compared to other schemas. Which is due to the urban lifestyle in the formation of this type of mental schemas and its metaphors.

    Keywords: cognitive semantics, image schemas, Metaphor, Tehrani Proverb
  • Seyed Morteza Hafezi *, Mehdi Najafzadeh, Mohadeseh Jazaei Pages 155-184

    Postmodernism is a revolt against one-dimensional and monophonic beliefs that do not fit into any particular mind or boundary, and it emerges at any moment and in any place, embodied in the frame of a work of art. There are no definite rules and regulations in postmodernism and its characteristics have not been compiled in a coherent way so far, but there is almost no doubt about its connection with language. The linguistic conception of postmodernism makes it possible to make a connection between historical texts and postmodernism. One of the Iranian stories which seems to be closely related to postmodern fiction is "Samak-e Ayyar". This research intends to study and analyze the components of postmodernism in the story of "Samak-e Ayyar" using narrative analysis of the three foundations of time, structure, and narrative. The general result of the research shows that the use of postmodernism in this work is quite obvious, and the components such as uncertainty at the time of the story, the shakiness of the structural frameworks due to the elements from other texts and the inner monologues of the characters, as well as the blurring boundary between fiction and reality in this journey can give us a better picture of the story.

    Keywords: Samak-e Ayyar, postmodernism, time, structure, narrative
  • Hasan Zolfagari *, Zeynab Najafi Pages 191-231
    The oral tales of a nation are one type of folk literature. We can gain much information about enthnic groups of a nation by studying the themes of different narratives of oral fables. Taleshis are one of the old communities of Iran. The history of Taleshi tales goes back to ancient times. Themes construct the base of these tales and add attraction to these tales. The main purpose of this research is to analyze the function of the themes of Iranian tales in Taleshi stories by investigating and studying the existing written resources. In this investigation, employing the descriptive-analytic method, we analyzed the most important and the most frequent themes of Taleshi folk tales in five groups based on a reliable index. First, we chose one hundred stories from seven sources based on oldness, fame, genuineness and a sum of 53 themes were extracted and analyzed. The classification of these themes in different groups were based on function, type, and theme. In this article, the most important and the most frequent themes were studied.
    Keywords: Folk Literature, monuments, tales, validity analysis
  • Zakiye Rajabi, Mehyar Alavi Moghaddam *, Mahmoud Firouzi Moghaddam Pages 239-267
    In the development of narrative analysis, three stages in the field of narratology can be enumerated: Vladimir Propp's morphology, the logic of Claude Bermond's possible narratives, and the semantic narrative of Greimas, which originated in the Paris school and merged with semiotics and led to semantics. Discourse and Narrative Semantics is the result of the structuralist semiotics of Saussure and Pierce and poststructuralist semiotics. Sign-semantics considers narrative text as a coherent and meaningful collection in which there is a directional flow and the structure of such texts makes the text static dynamic. It turns into identity, perception, value, and action. The semantic implications of this development are the intra-verbal and extra-verbal factors, practicality and dynamism, spatial and temporal space of speech and action relation, and the role of effective verbs in this novel. The result of this research is that in Gypsy by Fire, the actor is placed in an emotional capacity and enters the stage of Shush within the framework of narrative discourse process and the discourse components of this novel sometimes cause the text from narrative-semantics to narrative level.
    Keywords: narrative, Gypsy by Fire, Dynamic Discourse, Semiotics
  • Majid Rahimi Jafari * Pages 273-301
    The concept of war has been tied with the security and insecurity issues of the involved parties. The war itself creates sub-cultures which influence different sides of the society. The dominant code of a culture has a tendency toward the center of Semiosphere. As much as this center is more homogenous, there is more semiotic security of the subject as well, and in contrast, more inhomogeneous center disturbs the relations of the center and the margins and makes chaos. The involved parties of war may stand continuously in such relations and endanger the security of subject. The Iranian Sacred Defense Cinema which has been the image of the courage and self-sacrifice of the Iranian warriors always portrays another concept of disruption of the predefined dipole of the semiotic security/insecurity. How the subject feels safe within the semiotic insecurity, border and chaos?  The aim of the current study is to find the narrative macro patterns of security and insecurity in Holy Defense Cinema. How the linguistic security/insecurity in Holy Defense Cinema encounters us with the semiotic security/insecurity conditions? It seems the migrations during the imposed war make different relations between itself and the other in the narrative process like having no linguistic connection, imitative relation, and linguistic link. To study them, a film by Bahram Beyzai has been selected. These concepts happen in the different semiotic security/insecurity conditions. The other question of this study is the disruptive circumstance of the semiotic security assumptions and specially passing from subject to non-subject. It seems the concept of metalanguage and the perceptual relation of subject with the point of attack of presence in cinematic narrative leads to pass from subject to non-subject and the defamiliarization of semiotic insecurity assumptions.
    Keywords: Semiotic security, insecurity, sacred defense Cinema, Bashu, the little stranger, discoursive subjects, linguistic security, insecurity
  • Reza Rezaei * Pages 311-343
    By adopting a semiotic approach to literary discourse analysis, the present paper seeks to analyze and classify the underlying mechanisms of linguistic and semiotic discontinuity in the literary discourse of “ Don’t Worry” by Mahsa Moheb –Ali – the writer of forth generation of the  Persian fictional literature. Research method is descriptive-analytical. The author aims to show how discontinuities emerge in this novel and affect the process of meaning production and perception. Thus the main objective of the current research is to respond to the following questions: 1. what are the major types of discursive discontinuity in this novel? 2. What are their main linguistic and semiotic functions? The results showed that according to the narrator’s mode of presence which takes the advantages of existential regime of discourse, it would be reasonable to investigate discontinuity under linguistic and semiotic titles. Under the influence of existential and eventual-phenomenal components of literary discourse, the main argument of this research is to insist on this fact that fictional action has been marginalized and occupies the secondary function and its output consists of semiotic discontinuity with affective, sensible –perceptual, identity and existential functions.
    Keywords: eywords: Discursive discontinuity, Semiotics, Don't worry, Mahsa -Moheb Ali, Literary -Narrative discourse
  • Sepideh Ziaee Nejhad, Behrooz Mahmoodi-Bakhtiari * Pages 349-383
    In recent years, narrative theory or narratology has grown enormously. Narratology has been formulated by structuralists, and its purpose is to identify the commonalities in a narrative. This word was first suggested by Tzvetan Todorov in 1969, and has become an important subject in many respects. In this study, one of the Zeller's plays is examined (The Father) on the basis of Gerard Genette's theory of narrative. Also, the effect of time (order- duree- frequency) on the dramatic text has been studied. We want to show how Genette's theories are expressed in Zeller's play. It was shown how narrative affects characterization and the other elements of drama. This study is a descriptive- analytical one, and the documentary- library resources and valid websites have been used for that.
    Keywords: Gerard Genette, THE FATHER, Narratology, time, Florian Zeller
  • Sadreddin Taheri *, Ahmad Mostafavi Pages 389-417

    Batman is a recognized modern hero, which has been the axis of many narrations. Two examples of Batman's most successful narratives are Batman (1989) by Tim Burton, and The Dark Knight (2008) by Christopher Nolan. This article attempts to analyze and compare these two movies' mythological structures by a comparative analytical method based on the theoretical framework of Vogler's the writer's journey. This survey's primary purpose is to find the differences between the styles of two filmmakers in using the same mythical narrative. Tim Burton's Batman is centered on photojournalist Vicki Vale, who investigates Batman's real identity. Critics categorized Burton's Batman as a high concept film, less movie than a corporate behemoth. In Nolan's The Dark Knight, District Attorney Harvey Dent created an alliance to dismantle organized crime in Gotham City, but Joker menaces them. Film critics considered it one of the best films of the decade and one of the best superhero films of all time. The film received highly positive reviews, particularly for its screenplay. Based on the analyzed data, Nolan has been more successful in shaping his movie's mythical texture, which can be one of the reasons for admiring the film both by critics and the general public. The twelve stages introduced by Vogler are discoverable in both movies. However, as a movie in the superhero genre, faithful to the ups and downs of the journey, Nolan's film has been able to create a more engaging narrative for its audiences.

    Keywords: Batman, The dark knight, Monomyth, The hero’s journey, The writer’s journey
  • Farzaneh Abdipour, Annette Abkeh * Pages 423-453
    In this article, the narrative of The Cage by Sadegh Chubak is studied with a descriptive-analytical approach, and the influence and role of the minimalist literature in this narrative are analyzed. Then, the mentioned narrative is investigated through the criteria set by Schoots for minimalist narratives. The main purpose of this article is to show the formal and content roles of the minimalism in The Cage narrative. The Cage narrative, with features such as: limited volume, simplicity in the sentences and rhythm, the combination of short sentences with long sentences, incomplete sentences, realism, complex ending, high narrative speed, actors without identity and originality, and discrete and discontinuous plot is identified as a minimalist narrative. In the result section, it is shown that Sadegh Chubak describes the questionable orientation of man towards living in his own wisdom cage well and tries to reflect it in new and minimalist ways. With illustration of moral deviation of the contemporary Iranian society, he seeks to prevent transcendental and human concepts from more degradation. Finally, the advantages and challenges of minimalist thinking and life are presented.
    Keywords: minimalism, The Cage, Sadeq Chubak, Minimalist Narratives
  • Elham Mandegarmehr, Mohammad Mahdi Taghdisi * Pages 463-489
    As one of the most significant elements of narrative structure, time relationships bring the audience closer to the atmosphere and world of the story. The issue of duration is the most discussed realm of time in the narrative which takes into account the relationship between the period of events’ occurrence in a story as well as the amount of the text devoted to the same events’ presentation. Indeed, finding the duration of time within the text and its investigation in different versions of a story leads to a better understanding of the given text. It also lets the audience be in close contact with the scene of that event and proceed along with its different acceleration. This paper tends to study the duration of time in four versions of magicians’ story and their confrontation with prophet Moses (AS) and Pharaoh in the Qur’an in the light of Gerard Genette’s perspective. Consequently, the examination of narrative techniques related to the time duration in these versions represented that the scene and dialogue, and the descriptive pause have obtained the highest frequency, and as a result, it provides a condition to take a lesson from the story, while the elimination and summarization have attained the least frequency.
    Keywords: Duration, narration, time, the story of magicians, Qur’an
  • Khadijeh Mohamadi, Parsa Yaghoobi Janbeh Saraei * Pages 497-534
    Ode as the main form of praise literature is one of the most common propaganda and ideological tools of the power apparatus in the classical Persian world. In ancient Persian literature, Farrokhi's poems, within the framework of a poetic narrative, try to support the political discourse/ thought of Iranshahri, which represented the authority and legitimacy of the Shah in a charismatic or cultured way; he is the successor of God, the identity of the subject of "king - praised" representing the supposed authority as a singular and divine concept. In this paper, the representation of the king- praised as being "superman" has been investigate focusing on the semiotics and lifestyle -taste- consumption in Farokhi Sistani's odes. The result shows that the narrator of Farrokhi's odes, in his praiseworthy narratives, describes the life style of the "king -praised" and his vicarious class as three types of capital: "physical", "possessive", and "institutionalized social-cultural", and at two levels representation "direct" and "vicarious" consumption. The result of this representation is the formation of the identity of the king- praised subject on three singular levels of "innocence-immortality", "possession-incompleteness", and "justice-discipline". These cases, as the presumed characteristics of the chosen or ideal king, were the political-sacred "desire-expectation" of most of the "king - praised" of that time, especially the Ghaznavi kings, in which the ode has fulfilled a part according to its hegemonic intention or mission.
    Keywords: ODE, Farrokhi Sistani, political thought iranshahri, principle of selective, king – praised
  • Shayesteh Sadat Mousavi *, Masoumeh Amanzadeh Pages 541-571
    This study is going to show the metaphoric nature of a text and the metaphoric relationship between the title and the text - one of the components of modern narratives- in the classic works. It is claimed that there are works among the classics equivalent to the modern ones. This merely means that some of the modern features and potentials are derived from the old works. Modern works may earn the specific features of their own by condensation, proliferation, and reproduction of some certain features of the old works. Amplification of the metaphoric pole in prose (stories/ novels) should be regarded as one of the characteristics of the modern narratives. This characteristic could be observed in the title of modern woks as well. We have shown that this trait exists in the works of Shahāb ad-Dīn Suhrawardī as well and has transferred from the text to the title of his works through the paratextual connections. This article is founded theoretically on the David Lodge's point of view in his well-known work The Modes of Modern Writing: Metaphor, Metonymy and the Typology of Modern Literature. We also applied Jacobson's Theory of Metaphoric and Metonymic Poles in a new way so that we can declare the distinctiveness of Suhrawardi's titling from that his contemporaries.
    Keywords: modernism, metonymy, Metaphor, Suhrawardi
  • Zahra Nazemisejzi, Tayyebeh Seyfi *, Ali Abbassi Pages 579-607
    Narrative typology is one of the structural issues of narrative science that studies and analyzes the relationship between narrator, actor, and audience. Jepp Lint Velt is one of the most well-known theorists of narrative genres, based on the confrontation between narrator and actor. Ali Badr's novel The Jerusalem's Lantern is one of the postmodern novels in which this contemporary Iraqi writer has been able to distinguish the case of Quds and its true history from the fictitious Jewish narrative, making the story dynamic, believable, and true to the audience. Since this work has a strong narrative language and the author has used appropriate and specific narrative types in different situations, the present article uses a descriptive-analytical method to study and analyze the narrative types of this novel based on Jaap's theory. Lint Volt has explored and analyzed Ali Badr's narrative methods and techniques in creating this work besides his goals, in order to pave the way for a better understanding of the world of fiction and the hidden layers of the text. The research findings show that this postmodern fictional work is close to the characteristics of the narrative pattern of the homogeneous and heterogeneous transcript of the text, and corresponds to the internal focalization and zero in terms of angle. Given that the heterogeneous narrative version of the text, and consequently the zero angle of view in the above story has made use of the omnipresent and interpretive nature of the narrator in such a narrative, it is easy to understand the characters and explain the true history of the Quds. It is possible to say that Ali Badr, the author of this novel, had a special interest in the audience.
    Keywords: Narrative typology, Jaap Lintvelt, Ali Badr, Jerusalem lantern