فهرست مطالب

توسعه مدیریت منابع انسانی و پشتیبانی - پیاپی 62 (زمستان 1400)

مجله توسعه مدیریت منابع انسانی و پشتیبانی
پیاپی 62 (زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/10/27
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ابراهیم رجب پور*، محمدرضا فتحی صفحات 1-22

    بازی وارسازی به عنوان ابزاری امیدوارکننده و اثربخش برای تغییر مثبت رفتار به منظور افزایش عملکرد کارکنان توجه دانشگاهیان و صاحب نظران را به خود جلب کرده است. از این رو، هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر آموزش مبتنی بر بازی وارسازی بر عملکرد کارکنان در شرکت گاز یزد است. این پژوهش براساس الگوواره اثبات گرایانه، هدف کاربردی و براساس روش پژوهش شبه آزمایشی بوده که از نوع پیش آزمون و پس آزمون با یک گروه است. جامعه آماری این پژوهش کارکنان شرکت گاز یزد به تعداد 120 نفر هستند. نمونه آماری 95 نفر است که به صورت تصادفی انتخاب شده اند و اطلاعات به دست آمده از آنان مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته شده است. ابزار گردآوری داده، پرسش نامه استاندارد 17 گوی های برگرفته از مدل کاندری (2005) است. روایی محتوایی این پرسش نامه با نظر متخصصین بررسی و تایید شده و هم چنین، پایایی به وسیله آلفای کرونباخ آزمون شده و با توجه به این که آلفای به دست آمده 89/0 است مورد تایید قرار می گیرد. نتایج نشان می دهد که آموزش با استفاده از بازی عملکرد کارکنان نسبت به آموزش بدون بازی را افزایش داده و تفاوت بین پیش آزمون و پس آزمون معنادار بوده است. به عبارت دیگر، بازی وارسازی باعث افزایش عملکرد کارکنان در شرکت گاز یزد شده است.

    کلیدواژگان: مدیریت منابع انسانی، آموزش و توسعه، بازیوارسازی، بازی، عملکرد کارکنان
  • سید علی بنی هاشمی*، سید حسن بنی هاشمی صفحات 23-54

    پیشرفت سازمان ها در ابعاد گوناگون، در گرو اندیشه های نو و خلاق کارکنان است که از طریق آن سازمان به سرعت پیشرفت کرده و به اهداف خود نایل می شود. هدف اصلی این پژوهش بررسی تاثیر ذهنیت فلسفی و هوش معنوی بر خلاقیت کارکنان از طریق یک متغیر میانجی به نام تعهد سازمانی است. جامعه آماری را کارکنان کتابخانه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در برمی گیرد. حجم نمونه مطابق فرمول کوکران برآورد شده و به روش نمونه گیری تصادفی ساده از بین جامعه آماری به تعداد 278 نفر انتخاب شد.این پژوهش از نظر هدف کاربردی بوده و به روش توصیفی-هم بستگی انجام شده است. اطلاعات لازم از طریق پرسش نامه های استاندارد جمع آوری و با استفاده از نرم افزارهای SPSS و Smart PLS و با استفاده از روش معادلات ساختاری تجزیه وتحلیل شد. نتایج پژوهش نشان می دهد، بین متغیرهای ذهنیت فلسفی و خلاقیت کارکنان رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. هم چنین هوش معنوی بر خلاقیت کارکنان تاثیر مثبت و معناداری دارد. نقش میانجی متغیر تعهد سازمانی در رابطه میان هوش معنوی و خلاقیت کارکنان و ذهنیت فلسفی و خلاقیت کارکنان مورد تایید قرار گرفت. به طور کلی می توان گفت از عوامل اثرگذار بر خلاقیت کارکنان، توجه به ذهنیت فلسفی، هوش معنوی و تعهد سازمانی است.

    کلیدواژگان: ذهنیت فلسفی، هوش معنوی، تعهد سازمانی، خلاقیت کارکنان
  • عاطفه سیفی*، حامد قاسم پور، صید مهدی ویسه صفحات 55-90

    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر افتخار سازمانی بر بروز رفتارهای کاری خلاقانه با در نظرگرفتن نقش میانجی اشتیاق شغلی انجام شده است. جامعه آماری کلیه کارکنان شرکت توزیع نیروی برق استان ایلام به تعداد 498 نفر است که براساس فرمول کوکران 217 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند و از روش نمونه گیری تصادفی ساده برای توزیع پرسش نامه در میان نمونه، استفاده شد. ابزار اصلی جمع آوری داده ها، پرسش نامه استاندارد است. از این رو، برای سنجش متغیر افتخار سازمانی از سنجه نوری و همکاران (1396)، رفتارهای کاری خلاقانه از پرسش نامه میشرا و سینگ (2010) و برای ارزیابی متغیر اشتیاق شغلی از پرسش نامه اسکاونلی و همکاران (2002) استفاده شده است. روایی این پژوهش از طریق روایی صوری و سازه و پایایی آن نیز با آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی بررسی شد. برای تجزیه و تحلیل داده های به دست آمده، مدل سازی معادلات ساختاری و نرم افزار Smart PLS مورد دلخواه قرار گرفته است. یافته ها نشان می دهد که افتخار سازمانی بر بروز رفتارهای کاری خلاقانه و اشتیاق شغلی تاثیر مثبت معناداری دارد. هم چنین، اشتیاق شغلی بر بروز رفتارهای کاری خلاقانه اثر مثبت معناداری می گذارد و در نهایت مشخص شد اشتیاق شغلی در رابطه بین افتخار سازمانی و رفتارهای کاری خلاقانه ایفاگر نقش متغیر میانجی با اثرگذاری مثبت معنادار است.

    کلیدواژگان: افتخار سازمانی، رفتارهای کاری خلاقانه، اشتیاق شغلی
  • زینب الهی نژاد، سامره شجاعی*، محمودرضا چراغعلی، محمودرضا مستقیمی صفحات 91-124

    سازمان ها با جایگاه اجتماعی، مسئولیت پذیری و پاسخ گویی به خواسته های جامعه را با توجه به ارزش های اخلاقی در قالب مدیریت و برنامه ریزی راهبردی دارند. هدف پژوهش حاضر ارایه الگوی مسئولیت اجتماعی کارفرما برای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در ایران براساس رویکرد نظریه داده بنیاد است. برای گردآوری اطلاعات از مصاحبه های عمیق نیمه ساختار یافته استفاده شد و تجزیه و تحلیل اطلاعات به روش کدگذاری صورت گرفت. نمونه گیری به روش نظری و به صورت هدف مند انجام شد به طوری که ضمن انجام مصاحبه باز با 25 نفر از خبرگان، مجموعه ای از مضامین اولیه طی فرایند کدگذاری باز گردآوری و از آن ها مقوله هایی استخراج شد. در مرحله کدگذاری محوری، پیوند این مقوله ها زیر عناوین شرایط علی، پدیده محوری، راهبردها، شرایط زمینه ای، شرایط مداخله گر و پیامدها تعیین شد. با تحلیل مصاحبه ها در مرحله اول، 340 کد اولیه به دست آمد و در کدگذاری انتخابی 21 کد محوری استخراج شد. بر اساس یافته های پژوهش، مفاهیم جذب نیروی انسانی، عدالت سازمانی و پیامدهای اجتماعی مسئولیت اجتماعی کارفرما دارای بیش ترین میزان فراوانی هستند. مقدار ضریب تعیین کد محوری قانون مداری از سایر کدهای محوری بیش تر بوده و معناداری وزن های رگرسیونی نشان گر روایی همگرای مدل در سطح اطمینان 99 درصد است.

    کلیدواژگان: مسئولیت اجتماعی کارفرما، ورود متقاضی، عدالت سازمانی، جذب نیروی انسانی
  • وجه الله قربانی زاده * صفحات 125-146

    این مقاله به دنبال شناسایی و احصای متغیرهای مهم تشکیل دهنده دو مفهوم کلیدی «قابلیت های فرایندی مدیریت دانش» و «نوآوری باز» در بستر ادبیات مدیریت و سازمان و سنجش تاثیر متغیرهای این دو مفهوم بر «بهره وری منابع انسانی» در شرکت های دانش بنیان شهر تهران است. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و جمع آوری داده های مربوط به مباحث نظری و استخراج عوامل، متغیرها و شاخص های اولیه به روش اسنادی صورت گرفته است. داده های میدانی مورد نیاز با استفاده از ابزار پرسش نامه محقق ساخته جمع آوری شده و متغیرهای پژوهش به روش کمی و با استفاده از روش مدل معادلات ساختاری و تحلیل عاملی تاییدی محاسبه شده است. یافته ها حاکی از آن است که قابلیت های فرایندی مدیریت دانش و نوآوری باز به عنوان عوامل کلیدی تاثیرگذار بر وجوه بهره وری منابع انسانی از جمله متغیرهای یادگیری و رشد و نیز فرایندهای داخلی شرکت های دانش بنیان استان تهران تاثیر مثبت و معنی دار دارد. خلاصه </strong>نتایج پژوهش بیان گر این نکته مهم است که مدیران </strong>سازمان های دانش بنیان واقع در شهر تهران می توانند با مدیریت هدف مند و هوشمندانه فرایندهای انتقال دانش از قبیل اکتساب دانش، کاربرد دانش، تبدیل دانش و نهادینه سازی دانش از یک سو و تقویت ویژگی های نوآوری باز مثل آمادگی سازمانی، توانمندی های مشارکتی و ظرفیت جذب از سوی دیگر به ارتقای سطح بهره وری منابع انسانی سازمان های دانش بنیان کمک کنند.

    کلیدواژگان: قابلیتهای فرایندی مدیریت دانش، نوآوری باز، بهره وری منابع انسانی
  • سعید رمضان زاده *، حیدر سهرابی صفحات 147-172

    ارزیابی عملکرد، کمک شایانی به مدیران سازمان ها در تصمیم گیری و تصمیم سازی می نماید. به خصوص با استفاده از مدل های تحلیل پوششی داده ها، علاوه بر شناسایی واحدها ناکارا، می توان واحد الگو را معرفی کرده و نقاط ضعف واحدهای ناکارا را تشخیص داد. در این تحقیق، ارزیابی عملکرد معاونت های آموزشی 9 دانشکده دانشگاه علوم انتظامی امین انجام یافت. جامعه آماری این تحقیق عبارت بود از خبرگان و کارشناسان دانشگاه علوم انتظامی امین شامل روسای دانشکده ها و معاونین و کارکنان آموزش دانشکده ها به تعداد 41 نفر که از نظر آنها برای تایید متغیرهای مورد استفاده در مدل ارزیابی این تحقیق توسط تحلیل عاملی تاییدی و به کمک مدلیابی معادلات ساختاری استفاده شد. این پژوهش از نظر هدف، توصیفی و از نظر ماهیت، تحقیقی کاربردی است. روش تجزیه و تحلیل داده ها، عبارت بود از تحلیل پوششی داده ها توسط تکنیک مجموعه مشترک وزن ها با تکیه بر برنامه ریزی چندهدفه که رویکردی غیرپارامتریک و مبتنی بر محاسبات ریاضی است. یافته های این تحقیق نشان دادند که معاونت های آموزش دانشکده-های اطلاعات و آگاهی، مرزی، انتظامی و نصر واحدهایی کارا می باشند. با این وجود، معاونت آموزش دانشکده اطلاعات و آگاهی جایگاه اول و معاونت آموزش دانشکده کوثر رتبه آخر را به خود اختصاص دادند.

    کلیدواژگان: معاونت آموزش دانشکده، ارزیابی عملکرد، کارایی نسبی، تحلیل پوششی داده ها، وزنهای مشترک
  • صفر حیاتی * صفحات 173-196

    امروزه جهان به سرعت در حال دگرگونی و تغییر است و همگام شدن با این تحولات نیازمند به کارگیری افرادی خلاق و کارآفرین است. با توجه به این که هوش معنوی، با کمک به افراد جهت جایگزینی قواعد، موجب خلاقیت آنان می شود و تکیه گاهی برای رشد و تحول فرد می سازد، می توان گفت افراد دارای هوش معنوی بالاتر از قابلیت کارآفرینی بالاتری نیز برخوردار هستند. پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط بین هوش معنوی و دین داری با قابلیت کارآفرینی انجام شده است. طرح پژوهش توصیفی و از نوع هم بستگی است. جامعه آماری شامل تمامی دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه تبریز است. نمونه به حجم 430 نفر با روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب و به پرسش نامه های استاندارد هوش معنوی بدیع، سواری، باقری و لطیفی زادگان، سنجش دین داری گلاک و استارک و ویژگی های شخصیتی کارآفرینان ایرانی پاسخ دادند. نتایج پژوهش نشان داد که رابطه معناداری بین هوش معنوی و هوش اجتماعی و دین داری دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه تبریز با قابلیت کارآفرینی آنان وجود دارد. هم چنین بین دانشجویان رشته های مختلف از نظر میزان قابلیت کارآفرینی، هوش معنوی و دین داری تفاوت معناداری وجود دارد.

    کلیدواژگان: قابلیت کارآفرینی، هوش معنوی، دینداری، دانشجویان تحصیلات تکمیلی
  • نورعلی یاری، اکبر رضازاده*، احمدرضا اسماعیلی، علی عنبری صفحات 197-218

    هدف از اجرای پژوهش حاضر، شناخت و مستندسازی تجربیات فرماندهان و مدیران انتظامی استان ایلام در زمینه عدالت سازمانی است. روش پژوهش برحسب نوع داده‌های مورد استفاده، کیفی از نوع تحلیل محتوا است و در پایان برای رتبه‌بندی شاخص‌ها از آزمون فریدمن استفاده شد. ابزار پژوهش پرسش‌نامه استاندارد نیهوف و مورمن است. مشارکت‌کنندگان در پژوهش شامل 20 نفر از فرماندهان انتظامی استان ایلام است. روش نمونه‌گیری در این پژوهش هدف‌مند و تمام‌شمار است. یافته‌های حاصل از مصاحبه‌های اولیه در مرحله اول با استفاده از کدگذاری باز منجر به شناسایی کلیه شاخص‌های اولیه شده و در مرحله بعد به‌صورت محوری، مفاهیم مشترک و همگن منجر به شکل‌گیری شاخص‌های کلی‌تر، طبقه‌بندی مولفه‌ها و اولویت‌بندی محورها (عدالت رویه‌ای، عدالت مراوده‌ای (تعاملی) و عدالت توزیعی شد. پس از بررسی و تحلیل یافته‌های حاصل از ارزیابی نظرات مشارکت‌کنندگان، نتایج پژوهش نشان داد، عدالت سازمانی از 130 گزاره تشکیل شده و مفاهیم شناسایی‌شده در سه مقوله (محور) عدالت رویه‌ای، عدالت مراوده‌ای (تعاملی) و عدالت توزیعی طبقه‌بندی شد که مهم‌ترین شاخص‌های آن استخراج و پیشنهادهای اجرایی ارایه شد.

    کلیدواژگان: عدالت سازمانی، عدالت رویه ای، عدالت مراوده ای (تعاملی)، عدالت توزیعی، واکاوی تجربیات
|
  • Ebrahim Rajabpour *, Mohammad Reza Fathi Pages 1-22

    Gamification has attracted the attention of academics and experts as a promising and effective tool for positive behavior change in order to increase staff performance. Therefore, the purpose of this study is to investigate the effect of gamification on employee performance in Yazd Gas Company. This research is based on a positivist model, has an applied goal, and is based on a quasi-experimental research method that is of pre-test and post-test with one group. The statistical population of this study is 120 employees of Yazd Gas Company. The statistical sample is 95 people who were randomly selected and the information obtained from them was analyzed. The data collection tool is the standard 17-item questionnaire taken from Kunderi (2005) model. The content validity of this questionnaire has been reviewed and confirmed by experts, and also, the reliability has been tested by Cronbach's alpha, and it is confirmed that the obtained alpha is 0.89. The results show that training using games increased staff performance compared to training without games and the difference between pre-test and post-test was significant. In other words, gamification has increased the performance of employees in Yazd Gas Company.

    Keywords: Human resource management, training, development, Gamification, games, employee performance
  • Sayed Ali Banihashemi *, Sayed Hassan Banihashemi Pages 23-54

    The development of organizations in various dimensions depends on new and creative ideas of employees through which the organization progresses rapidly and achieves its goals. The main purpose of this study is to investigate the effect of philosophical mentality and spiritual intelligence on employee creativity through a mediating variable called organizational commitment. The statistical population includes the staff of libraries and Astan Quds Razavi Documentation Center. The sample size was estimated according to Cochran's formula and 278 people were selected from the statistical population by simple random sampling. This research is applied in terms of purpose and has been done by descriptive-correlation method. Necessary data were collected through standard questionnaires and analyzed using SPSS and Smart PLS software and structural equation method. The results show that there is a positive and significant relationship between the variables of philosophical mentality and employee creativity. Spiritual intelligence also has a positive and significant effect on employees' creativity. The mediating role of organizational commitment variable in the relationship between spiritual intelligence and employee creativity and philosophical mentality and employee creativity was confirmed. In general, it can be said that the factors affecting the creativity of employees are attention to philosophical mentality, spiritual intelligence and organizational commitment.

    Keywords: Human resource management, training, development, game development, games, employee performance
  • Atefeh Seifi *, Hamed Ghasempour, seied mahdi Veiseh Pages 55-90

    The aim of this study was to investigate the effect of organizational pride on the occurrence of creative work behaviors by considering the mediating role of job motivation. The statistical population of all employees of Ilam Power Distribution Company is 498 people, 217 people were selected as a statistical sample based on Cochran's formula and simple random sampling method was used to distribute the questionnaire among the sample. The main tool for data collection was a standard questionnaire. Therefore, to measure the organizational honor variable, Nouri et al. (2017), creative work behaviors, Mishra and Singh (2010) questionnaire, and to assess the job motivation variable, Sconnelli et al. (2002) questionnaire were used. The validity of this study was evaluated through face and structural validity and its reliability was assessed by Cronbach's alpha and combined reliability. For the analysis of the obtained data, structural equation modeling and Smart PLS software have been preferred. Findings show that organizational pride has a significant positive effect on the occurrence of creative work behaviors and job motivation. Also, job motivation has a significant positive effect on the occurrence of creative work behaviors and finally it was found that job motivation in the relationship between organizational pride and creative work behaviors plays a significant mediating role with a positive effect.

    Keywords: organizational pride, creative work behaviors, Job Motivation
  • Zeinab Elahinejad, Samereh Shojaee *, Mahmood Reza Cheraghali, Mahmood reza Mostaghimi Pages 91-124

    Organizations with social status have responsibility and respond to the demands of society according to ethical values ​​in the form of strategic management and planning. The purpose of this study is to provide an employer's social responsibility model for the Center for Intellectual Development of Children and Adolescents in Iran based on the data theory approach. Semi-structured in-depth interviews were used to collect data and coded data analysis was performed. Sampling was done theoretically and purposefully in such a way that while conducting open interviews with 25 experts, a set of basic themes was collected during the open coding process and categories were extracted from them. In the pivotal coding stage, the link between these categories was determined under the headings of causal conditions, pivotal phenomena, strategies, contextual conditions, intervening conditions, and consequences. By analyzing the interviews in the first stage, 340 initial codes were obtained and 21 core codes were extracted in the selected coding. According to the research findings, the concepts of manpower recruitment, organizational justice and social consequences of employer social responsibility are the most common. The value of the regulatory axis code determination coefficient is higher than other axis codes and the significance of regression weights indicates the convergent validity of the model at the 99% confidence level.

    Keywords: Employer's social responsibility, applicant entry, Organizational Justice, manpower recruitment
  • Vajhollah Ghorbanizadeh * Pages 125-146

    This article seeks to identify and enumerate the important variables that make up the two key concepts of "knowledge management process capabilities" and "open innovation" in the context of management and organization literature and assess the impact of these two concepts on "human resource productivity" in knowledge-based companies in Tehran. This research is an applied one in terms of purpose. Collection of data related to theoretical issues and extraction of factors, variables and initial indicators was done through documentary method. The required field data were collected using a researcher-made questionnaire and the research variables were calculated quantitatively using the structural equation modeling method and confirmatory factor analysis. Findings indicate that the capabilities of knowledge management process and open innovation as key factors affecting the productivity of human resources including learning and growth variables as well as internal processes of knowledge-based companies in Tehran province have a positive and significant effect. The research results indicates that it is important that managers of knowledge-based organizations located in Tehran can by purposeful and intelligent management of knowledge transfer processes such as knowledge acquisition, knowledge application, knowledge conversion and knowledge institutionalization on the one hand and strengthen open innovation features such as organizational readiness, participation and recruitment capacity, on the other hand, help to increase the level of human resource productivity of knowledge-based organizations.

    Keywords: Process capabilities of knowledge management, open innovation, human resource productivity
  • Saeid Ramezanzadeh *, Heidar Sohrabi Pages 147-172

    Performance appraisal helps organizational managers in decision making. In particular, using data envelopment analysis models, in addition to identifying inefficient units, the model unit can be introduced and the weaknesses of inefficient units can be identified. In this study, the performance of the educational deputies of 9 faculties of Amin University of Law Enforcement Sciences was evaluated. The statistical population of this study consists of experts and experts of Amin University of Law Enforcement Sciences, including heads of faculties and deputies and faculty members of 41 faculties, in order to confirm the variables used in the evaluation model of this study by confirmatory factor analysis and structural equation modeling. This research is descriptive in terms of purpose and applied in terms of nature. The method of data analysis is data envelopment analysis using the common set of weights technique based on multi-objective programming, which is a non-parametric approach based on mathematical calculations. The findings of this study showed that the education departments of the faculties of information and intelligence, border, law enforcement and Nasr are efficient units. However, the Vice Chancellor for Education of the Faculty of Intelligence and Criminal Investigation took the first place and the Vice Chancellor for Education of Kosar center took the last place.

    Keywords: Vice Chancellor for Education, Performance Evaluation, Relative Efficiency, Data Envelopment Analysis, Common Weights
  • Safar Hayati* Pages 173-196

    Today, the world is rapidly changing and keeping pace with these developments requires the employment of creative and entrepreneurial people. Given that spiritual intelligence, by helping people to replace the rules, stimulates their creativity and builds a foundation for growth and development, it can be said that people with higher spiritual intelligence have higher entrepreneurial ability. The aim of this study was to investigate the relationship between spiritual intelligence and religiosity with entrepreneurship. The research design is descriptive and correlational. The statistical population included all graduate students of Tabriz University. The sample of 430 people was selected by stratified sampling method and answered the standard questionnaires of Badie, Savari, Bagheri and Latifizadeh, spirituality, Glock and Stark religiosity and personality traits of Iranian entrepreneurs. The results showed that there is a significant relationship between spiritual intelligence and social intelligence and religiosity of graduate students of Tabriz University with their entrepreneurial ability. There is also a significant difference between students in different fields in terms of entrepreneurship, spiritual intelligence and religiosity.

    Keywords: Entrepreneurship, Spiritual Intelligence, religiosity, Graduate students
  • Nour Ali Yari, Akbar Rezazadeh *, Ahmadreza Esmaeili, Ali Anbari Pages 197-218

    The purpose of this study is to identify and document the experiences of commanders and law enforcement managers in Ilam province in the field of organizational justice. The research method is qualitative in terms of content analysis according to the type of data used and in the end, Friedman test was used to rank the indicators. The research tool is the standard Niehoff and Morman questionnaire. Participants in the study include 20 police commanders in Ilam province. The sampling method in this study is purposeful and comprehensive. Findings from initial interviews in the first stage using open coding lead to the identification of all primary indicators and in the next stage axially, common and homogeneous concepts lead to the formation of more general indicators, component classification and prioritization of axes (procedural justice, interactive justice (interactive). After reviewing and analyzing the findings of the evaluation of participants' opinions, the results showed that organizational justice consists of 130 propositions and the concepts identified in the three categories (axis) of procedural justice, interactive justice and distributive justice; the most important indicators were extracted and executive proposals were presented.The research method used in this research is applied in terms of the type of data used, qualitative content analysis, in terms of results, applied and in terms of purpose, exploratory research. Participants in the study included 20 police commanders in Ilam province, who obtained 15 theoretical saturations. Also, the sampling method in this study was purposeful and the whole number was selected.Findings from initial interviews in the first stage using open coding led to the identification of all primary indicators and in the next step axially, common and homogeneous concepts led to the formation of more general indicators, class ‌Combination of components and prioritization of axes (procedural justice, interactive justice (interactive) and distributive justice). In general, the most important indicators in the axis of procedural justice include the indicators of commander neutrality and attention to the fingers, commander aristocracy, meritocracy, rational and legal management, efforts to achieve organizational ideals, standardization of behavior and prevention of organizational corruption.

    Keywords: Organizational Justice, Procedural Justice, interactive justice, Distributive Justice, experience analysis