فهرست مطالب

Internal Medicine Today - Volume:27 Issue: 4, 2022

Internal Medicine Today
Volume:27 Issue: 4, 2022

  • تاریخ انتشار: 1400/12/15
  • تعداد عناوین: 9
|
  • حجت الله شکری، محمدحسن مینوئیان حقیقی*، عقیل شریف زاده صفحات 434-448
    اهداف

    حفره دهان دارای بیش از 200 گونه میکروبی است. گونه های کاندیدا، بخشی از فلور قارچی حفره دهان می باشند. در سال های اخیر، کاندیدا کروزیی به عنوان یک گونه کاندیدایی شایع دهانی در بیماران ایدزی نسبت به برخی داروهای ضد قارچی مقاوم بوده است. ظهور قارچ های مقاوم به چند دارو، به ویژه در جمعیت های با کمبود ایمنی، یک معضل بزرگ جهانی است. امروزه، استفاده از گیاهان دارویی و ترکیبات خالص آن ها در درمان بیماری های عفونی، افق تازه ای را برای ما گشوده است. اهداف این مطالعه، بررسی عملکرد هم افزایی ضد کاندیدایی اوژنول و فلوکونازول و القای نکروز و آپوپتوز در جدایه های کاندیدا کروزیی بیماران ایدزی مبتلا به کاندیدیازیس دهانی است.

    مواد و روش ها

    آزمایش های حساسیت ضد قارچی با استفاده از روش براث میکرودایلوشن و سینرژی بین اوژنول و فلوکونازول با استفاده از روش چکربورد انجام شدند. اثرات نکروزی و آپوپتوزی عوامل ضد قارچی مختلف بر علیه کاندیدا کروزیی با استفاده از روش فلوسایتومتری آنالیز شدند. 

    یافته ها

    در آزمایش های حساسیت ضد قارچی به روش براث میکرودیلوسیون، میانگین مقادیر MIC اوژنول و فلوکونازول برای جدایه های کاندیدا کروزیی، به ترتیب 755/06 و 60/1 میکروگرم در میلی لیتر بودند. طبق نتایج حاصل از آزمایش چکربورد، اوژنول در ترکیب با فلوکونازول، اثرهای هم افزایی معناداری علیه اکثر جدایه های مخمری آزمایش شده، نشان داد (05/P˂0). در واقع، اوژنول، حدود 81/81 درصد میزان MIC فلوکونازول را در مهار رشد کاندیدا کروزیی کاهش داد. نتایج آزمایش فلوسایتومتری نشان داد، ترکیب اوژنول + فلوکونازول بر جدایه کاندیدا کروزیی در مقایسه با گروه کنترل، دارای اثرهای نکروزی معناداری دارند (05/P˂0)، در حالی که اثرهای آپوپتوز اولیه و نهایی ناچیزی از این ترکیب مشاهده شد.

    نتیجه گیری

     از اوژنول برای کاهش دوز فلوکونازول، مهار رشد کاندیدا کروزیی مقاوم به فلوکونازول و نکروز سلول های مخمری می توان استفاده کرد.

    کلیدواژگان: کاندیدا کروزئی، اوژنول، فلوکونازول، اثر ضد قارچی، سینرژی، نکروز، آپوپتوز
  • شیرین قادری گودرزی*، آسیه عباسی دلویی، احمد عبدی، ایوب سعیدی صفحات 450-465
    اهداف

    عدم تحرک بدنی با التهاب سیستمیک درجه پایین و درنتیجه افزایش خطر ابتلا به بیماری های مزمن مرتبط است. اثرات مفید کافیین بر متابولیسم سلول های چربی و خاصیت ضدالتهابی آن گزارش شده است. هدف از این تحقیق، بررسی تاثیر 12 هفته تمرین ترکیبی و کافیین بر شاخص‎های التهابی و ضدالتهابی پلاسما در مردان چاق بود. 

    مواد و روش ها

    در یک کارآزمایی نیمه تجربی، 44 مرد چاق به صورت هدفمند و در دسترس انتخاب و به چهار گروه: 1) کنترل (11 نفر)، 2) تمرین ترکیبی (11 نفر)، 3) کافیین (11 نفر) و 4) تمرین ترکیبی کافیین (11 نفر) تقسیم شدند. آزمودنی ها روزانه 6 میلی گرم کافیین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به مدت 12 هفته دریافت کردند. برنامه تمرین ترکیبی به مدت 12 هفته و سه جلسه در هفته اجرا شد. سطح شاخص‎های التهابی اینترلوکین-1 بتا (IL-1β) و ضدالتهابی اینترلوکین-10 (IL-10) پلاسما با استفاده از کیت الایزا اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون تی وابسته، آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی در سطح 05/0<p تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد 12 هفته مداخله تمرین ترکیبی، کافیین و تمرین ترکیبی کافیین موجب کاهش معنی دار سطوحIL-1β ‎ و افزایش معنی دار سطوح IL-10 در مردان چاق در پس آزمون نسبت به پیش آزمون شد (0/001=p). همچنین تغییرات سطوحIL-1β ‎ و IL-10 در گروه تمرین ترکیبی کافیین بیشتر بود (0/001=p). 

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج، به نظر می رسد تمرین ترکیبی به همراه کافیین تاثیر مطلوبی بر ترکیب بدنی و بهبود شاخص‎های التهابی و ضدالتهابی در افراد چاق دارد.

    کلیدواژگان: تمرین ترکیبی، کافئین، اینترلوکین-1 بتا، اینترلوکین-10، چاقی
  • مسعود نیکفرجام، نجمه خسروی*، فروزان گنجی، ندا پروین، ایرج گودرزی، عبدالله محمدی، احمدمحمدی صفحات 466-485
    اهداف

    مطالعه موردنظر با هدف بررسی تاثیر آموزش خواندن و نوشتن و ریاضی بر وضعیت روانی بیماران اسکیزوفرنی انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه کارآزمایی بالینی بر وضعیت 60 بیمار اسکیزو فرنی در بیمارستان سینای جونقان با استفاده از روش نمونه گیری آسان انجام شد. بیماران با استفاده از جدول اعداد تصادفی در دو گروه بیماران تحت درمان روتین (گروه کنترل) و بیماران تحت درمان روتین به همراه مداخله آموزشی (گروه مداخله) قرار گرفتند. در گروه مداخله، جلسات آموزش خواندن و نوشتن و ریاضی به مدت 6 ماه، هفته ای 3 روز، هر جلسه به مدت حداکثر 1 ساعت توسط فرد آموزش دیده اجرا شد. اطلاعات با کمک پرسش نامه علایم مثبت و منفی آندرسون و پرسش نامه آزمون کوتاه وضعیت ذهنی جمع آوری شدند. داده ها با استفاده از نسخه 18 نرم افزار SPSSv و با آزمون های آماری کای دو، من ویتنی و آنالیز واریانس با مشاهدات تکراری تحلیل شدند. 

    یافته ها

     در گروه مداخله، تغییرات نمرات علایم مثبت و منفی و تمام ابعاد آن از نظر آماری معنادار گزارش شد (0/001>P)، اما در گروه کنترل تنها تغییرات اختلال صوری فکر مثبت معنادار بود (0/031=P). تغییرات نمره آزمون کوتاه وضعیت ذهنی نیز در هر دو گروه مداخله (0/002=P) و کنترل (0/017=P) معنادار به دست آمد و در نوبت سوم بررسی، این وضعیت در گروه مداخله بالاتر بود (03/0=P).

    نتیجه گیری

     آموزش خواندن و نوشتن و تمرینات ریاضی می تواند بر بهبود علایم مثبت و منفی بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی و بهبود علایم شناختی بیماران موثر باشد.

    کلیدواژگان: آموزش، خواندن، نوشتن، ریاضی، اسکیزوفرنی
  • فرشته اصغر زاده، محمود حسینی، فریماه بهشتی، حسن رخشنده، سمیه منصوری، اکبر آنائی گودری* صفحات 486-501
    اهداف

     استرس اکسیداتیو نقش مهمی در پاتوژنز تشنج دارد. در این پژوهش اثر فراکسیون اتیل استات گیاه بابونه چشم گاوی بر آسیب اکسیداتیو مغز در مدل تشنج ناشی از پنتیلن تترازول در موش بررسی می شود. 

    مواد و روش ها

     در این مطالعه تجربی، موش های سوری در 6 گروه توزیع شدند: 1. گروه کنترل، 2. گروه پنتیلن تترازول، 3-6. گروه های پنتیلن تترازول + فراکسیون که حیوانات چهار گروه اخیر علاوه بر پنتیلن تترازول، 25، 50، 100 و 200 میلی گرم از فراکسیون را دریافت کردند. پنتیلن تترازول (100 میلی گرم بر کیلوگرم) و فراکسیون (30 دقیقه قبل از پنتیلن تترازول) به مدت 3 هفته و داخل صفاقی تزریق شدند. تاخیر در شروع تشنج های کلونیک، تونیک کلونیک ژنرالیزه و سطح شاخص های استرس اکسیداتیو در بافت های قشر مغز و هیپوکامپ اندازه گیری شدند.

    یافته ها

     پیش درمانی با فراکسیون اتیل استات باعث تاخیر در شروع تشنج ها در گروه های فراکسیون+پنتیلن تترازول در مقایسه با گروه پنتیلن تترازول شد (P<0/05 P<0/001, P<0/01). همه دزهای فراکسیون اتیل استات باعث کاهش غلظت مالون دی آلدیید و افزایش سطح گروه های تام تیول و فعالیت آنزیم های سوپراکسید دیسموتاز و کاتالاز در بافت های مغز در گروه های فراکسیون+پنتیلن تترازول در مقایسه با گروه پنتیلن تترازول شد (P<0/05, P<0/01, P<0/001).

    نتیجه گیری

    فراکسیون اتیل استات گیاه بابونه چشم گاوی باعث تضعیف تشنج های تحریک شده به وسیله پنتیلن تترازول از طریق بهبود استرس اکسیداتیو در بافت مغز شد.

    کلیدواژگان: قشر مغز، هیپوکمپ، بابونه چشم گاوی، استرس اکسیداتیو، پنتیلن تترازول
  • محسن دهباشی، مهرداد فتحی*، سید رضا عطارزاده حسینی، محمد مسافری صفحات 502-517
    اهداف

     بیماری کبد چرب و غلبه بر آن، یکی از دغدغه‎های جامعه امروزی است. هدف از پژوهش موردنظر، بررسی اثر تمرین استقامتی، تزریق سوماتروپین و قطعه لیپولیتیک آن (فرگمنت) بر سطوح سیتوکراتین-18 و آنزیم های کبد موش های سوری القا شده به کبد چرب است.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش تجربی، 28 سر موش نر به صورت تصادفی به چهار گروه هفت تایی به نام کنترل، تمرین، تمرین+ فرگمنت و تمرین+هورمون رشد تقسیم شدند. برنامه تمرین استقامتی به مدت 8 هفته و 5 جلسه با شدت 50 درصد حداکثر اکسیژن مصرفی در هفته اجرا شد. پروتکل تزریق سوماتروپین و فرگمنت روزانه به ترتیب یک میلی گرم و 250 پیکوگرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن بود. نمونه ها پس از 48 ساعت از آخرین جلسه تمرین مورد ارزیابی قرار گرفتند. برای ارزیابی داده ها از آزمون آماری تحلیل واریانس و آزمون تعقیبی توکی استفاده شده و تغییرات کمتر از0/05 معنادار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    سیتوکراتین-18 در مقایسه با گروه کنترل فقط در گروه تمرین، کاهش معنادار نشان داد (00/P=0). مقادیر سیتوکراتین-18 در گروه تمرین+هورمون رشد در مقایسه با دو گروه تمرین (0/00 =P) و تمرین + فرگمنت (0/04= P) به طور معنادار بالاتر بود. شاخص Homa-IR در دو گروه تمرین (00/P=0) و تمرین+فرگمنت (03/P=0) کاهش معنادار داشت، اما در گروه تمرین+هورمون رشد تغییرات معنادار نبود. تغییرات AST در هیچ یک از گروه ها معنادار نبود. مقادیرALT در هر سه گروه تمرین (P=0/00) تمرین+هورمون رشد (P=0/03) تمرین+فرگمنت (P=0/00) به طور قابل توجهی پایین تر از گروه کنترل بود، اما تغییرات بین گروهی معنادار نبود. 

    نتیجه گیری

    تمرین استقامتی در بهبود نشانگرهای NAFLD نسبت به دو پپتید سوماتروپین و فرگمنت پاسخ موثرتری ایجاد کرده است. تزریق هورمون رشد بر برخی شاخص های این ناهنجاری می تواند پیامدهای منفی داشته باشد.

    کلیدواژگان: تمرین استقامتی، هورمون رشد، کبد، سیتوکراتین-18
  • جعفر حاجوی، علیرضا محمدزاده، مجتبی کیان مهر، عباسعلی عباس نژاد، محدثه نصیری، مهناز عالی، زهره پیرزاده مقدم، زهرا الهی، زهرا جمالی، سید بهنام مظلوم شهری، سید حسین ابطحی ایوری* صفحات 518-533
    اهداف

    عفونت هپاتیت B یکی از بیماری های شایع در سراسر دنیا و شایع ترین ویروسی است که به وسیله خون به کارکنان درمانی و بهداشتی منتقل می شود. ایمنی فعال، به واسطه واکسیناسیون، مهم ترین شکل جلوگیری از ابتلا به بیماری هپاتیت B است. مطالعه حاضر با هدف تعیین آنتی بادی محافظت کننده در مقابل آنتی ژن سطحی هپاتیت B در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گناباد در ایران در سال 1397 انجام شد.

    مواد و روش ها

    مطالعه توصیفی مقطعی حاضر روی 416 دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی گناباد انجام شد. سطح آنتی بادی HBs در نمونه خون توسط کیت الایزا، ساخت ایران اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از روش های آماری توصیفی به صورت جداول توزیع فراوانی تنظیم شدند و به وسیله آزمون های آماری تی دونمونه ای مستقل و مجذور کای به منظور تعیین ارتباط متغیرها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. سطح معنی داری P< 0/05در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    سطح آنتی بادی HBs در 214 مورد (51/44 درصد) کمتر از mlU/mI 10، در 96 نفر (23/07 درصد) بین mlU/mI 100-10 و در 106 نفر (25/4 درصد) بالاتر از mlU/mI 100 بود. نتایج بررسی افراد شرکت کننده در مطالعه از نظر جنسیت و سن ارتباط آماری معنی دارنشان داد (P<0/05) اما در مورد BMI این ارتباط معنی دار نبود.

    نتیجه گیری

    به طورکلی می توان نتیجه گرفت که بیش از 50 درصد افراد شرکت کننده در این مطالعه از ایمنی خفیف برخوردار بودند. بنابراین توصیه می شود در این افراد جهت اطمینان از ایمنی در مقابل هپاتیت B تیتر آنتی بادی به صورت دوره ای کنترل شود.

    کلیدواژگان: Anti-HBs، هپاتیت B، دانشجویان علوم پزشکی، تیتر آنتی بادی
  • پردیس میرمعینی، محمدحسین بیاضی*، جواد خلعتبری صفحات 534-549
    اهداف

    با توجه به رشد روزافزون آمار مبتلایان به مولتیپل اسکلروز و عوارض روان شناختی که این گروه را درگیر می کند، هدف پژوهش حاضر، مقایسه میزان اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد با درمان مبتنی بر شفقت بر شدت نگرانی و احساس تنهایی این بیماران بود.

    مواد و روش ها

    در این طرح نیمه آزمایشی با پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل، 45 بیمار با تشخیص مولتیپل اسکلروز از میان بیماران کلینیک ام اس تهران در سال 1398 به صورت هدفمند انتخاب شدند و به طور تصادفی در سه گروه 15 نفره (گروه تحت درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، گروه تحت درمان متمرکز بر شفقت و گروه کنترل) جای گرفتند. شرکت کنندگان پرسش نامه احساس تنهایی اجتماعی عاطفی بزرگسالان و پرسش نامه نگرانی پنسیلوانیا را در دو مرحله قبل و پس از مداخله تکمیل کردند. گروه ها به ترتیب، در هشت جلسه درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد و ده جلسه درمان متمرکز بر شفقت شرکت کردند وگروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکرد. در انتهای جلسات درمانی پس آزمون اجرا شد و داده ها توسط تحلیل کواریانس تک متغیره آنالیز شدند.

    یافته ها

     یافته های حاصل از تحلیل کواریانس تک متغیره در سطح آماری 0/05>p برای احساس تنهایی42/60=F و برای شدت نگرانی 5/90=F به دست آمد که نشان دهنده: اثربخش بودن بیشتر درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد است. 

    نتیجه گیری

    پیشنهاد می شود این درمان در کنترل علایم روان شناسی بیماران مورد توجه بیشتر قرار گیرد.

    کلیدواژگان: درمان، شفقت، تعهد، مولتیپل اسکلروزیس، تنهایی، نگرانی
  • مینا گوزلی، چنگیز احمدی زاده* صفحات 550-565
    اهداف

     لوسمی یکی از شایع ترین بدخیمی های دوران کودکی است. ویروس اپشتین بار (EBV) یک ویروس تومورزا از خانواده هرپس ویروس ها بوده و باعث عفونت اولیه در خردسالان است. هدف از این مطالعه، بررسی افزایش بیان NF-kB به دنبال ویروس EBV و مشارکت آن در نیمه عمر بیماران لوسمی لنفوبلاستیک حاد EBV مثبت بود. 

    مواد و روش ها

     در این مطالعه مورد شاهدی نمونه خونی 60 بیمار مراجعه کننده به بیمارستان کودکان تبریز طی 6 ماه در سال 1398 مورد بررسی قرار گرفت. استخراج RNA از نمونه جمع آوری شده انجام و سنجش کمیت و کیفیت RNA استخراج شده با دستگاه نانودراپ و الکتروفورز ژل آگارز صورت گرفت. سنتز cDNA از RNA استخراج شده از نمونه انجام شد. میزان بیان ژن NF-kB با استفاده از روش Real Time PCR مورد بررسی قرار گرفت. داده ها با استفاده از آزمون تی تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد ویروس EBV باعث کاهش بیان ژن NF-kB در بیماران مبتلا به لوسمی لنفوبلاستیک حاد شده و همچنین میزان بیان ژن NF-kB در بیماران مبتلا به لوسمی لنفوبلاستیک حاد به طور معنی داری در مقایسه با گروه کنترل افزایش یافته است (p<0/05). 

    نتیجه گیری

    ژن NF-kB می تواند به عنوان یک پیش آگهی تشخیص لوسمی لنفوبلاستیک حاد باشدکه نیاز به مطالعات بیشتر در این زمینه است. همچنین انجام مطالعات بیشتر در مورد عفونت EBV و بیماری لنفوبلاستیک حاد ضروری است.

    کلیدواژگان: NFKB، ویروس EBV، لوسمی لنفوبلاستیک حاد
  • غلامرضا سلیمانی، الهام شفیقی شهری*، حسین انصاری، علیرضا گنجعلی، علی اکبر ملازهی صفحات 566-575
    اهداف

    از دیرباز انسان استفاده از عصاره های گیاهی را در تسکین علایم بیماری ها مورد توجه قرار داده است. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر بخور اکالیپتوس در عفونت های تنفسی فوقانی در کودکان 5-15ساله مراجعه کننده به کلینیک مراکز دانشگاهی زاهدان در سال 1397-1398 است.

    مواد و روش ها

    این پژوهش، مطالعه مداخله ای است در بررسی کودکان 5-15ساله مراجعه کننده به کلینیک مراکز دانشگاهی زاهدان که در سال 1397-1398 انجام شد. در این مطالعه، 208 نفر در دو گروه (آزمایش: بیمارانی که عفونت حاد تنفسی فوقانی دارند و کنترل: بیماران همسان سازی شده با گروه آزمایش) مورد بررسی قرار گرفتند. برای تهیه بخور اکالیپتوس، مقدار 2 قطره روغن اکالیپتوس در 750 سی سی آب داغ مخلوط شد. در گروه آزمایش، بخور اکالیپتوس هر 3 ساعت به مدت 15 دقیقه طی 3 روز در نظر گرفته شد. در گروه کنترل، بخور آب همانند گروه آزمایش بود. درنهایت، بیماران هر دو گروه در روز سوم توسط پژوهشگر مورد ارزیابی قرار گرفتند و اطلاعات وارد پرسش نامه شد. سپس داده ها در نرم افزار SPSS نسخه 22 تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    مطالعه موردنظر نشان داد بخور اکالیپتوس در تمام عفونت های درگیرکننده دستگاه تنفسی فوقانی مانند سرماخوردگی، رینیت، سینوزیت، فارنژیت، اوتیت و لارنگوتراکییت سبب بهبودی معناداری در علایم بیماران می شود.

    نتیجه گیری

    بخور اکالیپتوس سبب بهبودی بالینی کودکان مبتلا به عفونت دستگاه تنفسی فوقانی شده است. درنتیجه، با توجه به شرایط بالینی بیماران، می توان از این ماده را در کنار درمان های دیگر استفاده کرد.

    کلیدواژگان: اکالیپتوس، عفونت دستگاه تنفسی فوقانی، کودکان
|
  • Hojjatollah Shokri, Mohammadhassan Minooieanhaghigh*, Aghil Sharifzadeh Pages 434-448
    Aims

    The oral cavity contains more than 200 microbial species. Candida species are also part of the fungal flora of the oral cavity. In recent years, Candida krusei, as a common oral candida in AIDS patients, has been shown resistant to some antifungal drugs. The emergence of multidrug-resistant fungi, especially in immunodeficient populations, is a major global problem. Today, medicinal plants and their pure compounds in treating infectious diseases have provided a new horizon. This study aimed to investigate the synergistic activity of eugenol and fluconazole on the necrosis and apoptosis of Candida krusei (C. krusei) isolates from HIV+ patients with oral candidiasis.

    Methods & Materials

    The antifungal susceptibility tests were performed using the broth microdilution (CLSI, M27-A2) method, and the synergy between eugenol and fluconazole was evaluated using the checkerboard method. Necrotic and apoptotic effects of different antifungal agents against C. krusei were analyzed using the flow cytometry method.

    Findings

    In antifungal susceptibility tests by microdilution broth, the mean minimum inhibitory concentration (MIC) values of eugenol and fluconazole for C. krusei isolates were 755.06 and 60.1 µg/mL, respectively. According to the checkerboard test results, eugenol in combination with fluconazole exhibited significant synergistic effects against most of the yeast isolates tested (P<0.05). Eugenol decreased approximately 81.81% of the MIC value of fluconazole in growth inhibition of C. krusei. The flow cytometry test results indicated that eugenol plus fluconazole has significant necrotic effects on C. krusei isolates compared with the control group (P<0.05). In contrast, minor early and late apoptotic effects of this compound were observed. 

    Conclusion

    Eugenol can be used to reduce fluconazole dose, inhibit the growth of fluconazole-resistant C. krusei, and the necrosis of yeast cells.

    Keywords: Candida krusei, Eugenol, Fluconazole, Antifungal effect, synergy, Necrosis, Apoptosis
  • Shirin Ghaderi Goodarzi*, Asieh Abbassi Daloii, Ahmad Abdi, Ayoub Saeidi Pages 450-465
    Aims

    Physical inactivity is associated with low-grade systemic inflammation and increased risk of chronic diseases. Beneficial effects of caffeine on adipocytes metabolism and its anti-inflammatory properties have been reported. This study aimed to evaluate the impact of 12 weeks of combined training and caffeine on plasma levels of inflammatory and anti-inflammatory indices in obese men. 

    Methods & Materials

    In a quasi-experimental trial, 44 obese men were purposefully and accessibly selected and assigned into four groups each 11 samples: 1) control, 2) combined (resistance-endurance) training, 3) caffeine, and 4) combined training with caffeine. The study subjects received 6 mg of caffeine per kilogram of body weight daily for 12 weeks. The combined training program was performed for 12 weeks, 3 sessions per week. The plasma levels of inflammatory (interleukin[IL]-1β) and anti-inflammatory (IL-10) indices were measured using an ELISA kit. The obtained data were analyzed by dependent t test, 1-way ANOVA, and Tukey post hoc test at the significant level of P<0.05.

    Findings

    The results showed that 12 weeks of combined training, caffeine, and combined training-caffeine significantly reduced IL-1β levels and increased IL-10 in obese men at posttest compared to the pretest (P=0.001). Also, changes in IL-1β and IL-10 levels were greater in the combined training-caffeine group (P=0.001). 

    Conclusion

     Combined training with caffeine positively affects body composition and improves inflammatory and anti-inflammatory indices in obese people.

    Keywords: Combined training, Caffeine, Interleukin-1β, Interleukin-10, Obesity
  • Masoud Nikfarjam, Najmeh Khosravi*, Forouzan Ganji, Neda Parvin, Iraj Goodarzi, Abdollah Mohammadi Ahmadmahmoudi Pages 466-485
    Aims

    This study aimed to investigate the effect of reading, writing, and math training on the mental state of schizophrenic patients.

    Methods & Materials

     This clinical trial was performed on 60 patients with schizophrenia at Sina Hospital, Chaharmahal and Bakhtiari Province, Iran. The patients were selected using a simple sampling method. The patients were randomly divided into two groups of patients undergoing routine treatment (control group) and patients under routine treatment with educational intervention (intervention group). In the intervention group, a trained person of the center held writing, reading, and math training sessions three days a week, each session for a maximum of 1 hour for six months. The study data were collected using Anderson’s positive and negative symptoms questionnaire and the mini-mental state examination. The obtained data were analyzed by SPSS version 18 using the Chi-square test, Mann-Whitney test, and repeated measures analysis of variances.

    Findings

    General scores of positive symptoms (P=0.038), hallucinations (P=0.033), delusions (P=0.023), and formal positive thought disorder (P=0.029) in the third measurement of the study were significantly lower in the intervention group than in the control group. Regarding the negative symptoms, in the third measurement, the affective blunting was significantly lower in the intervention group than in the control group (P=0.039). Mini-mental state examination score was also higher in the third measurement in the intervention group than in the control group (P=0.013).

    Conclusion

    Reading, writing, and math education can be effective in improving the positive and less pronouncedly negative symptoms of patients with schizophrenia and improving their cognitive symptoms.

    Keywords: Teaching, Writing, Schizophrenia
  • Fereshteh Asgharzadeh, Mahmoud Hosseini, Farimah Beheshti, Hassan Rakhshandeh, Somaieh Mansouri, Akbar Anaeigoudari* Pages 486-501
    Aims

    Oxidative stress plays an essential role in the pathogenesis of seizures. In this study, we investigated the effect of ethyl acetate fraction of Tanacetum parthenium against oxidative brain damage in a pentylenetetrazole(PTZ)-induced seizure model in mice.

    Methods & Materials

     In this experimental study, mice were divided into 6 groups: control, PTZ, and 4 other groups that, besides PTZ, received 25, 50, 100, and 200 mg/kg of the fraction. PTZ (100 mg/kg) and a fraction (30 min before PTZ) were administered intraperitoneally for 3 weeks. Delay in the onset of the minimal clonic seizure (MCS), generalized tonic-clonic seizure (GTCS), and the level of oxidative stress indexes in cortical and hippocampal tissues were measured.

    Findings

     Pretreatment with fraction resulted in postponing the onset seizures in the Fraction+PTZ groups compared to the PTZ group (P<0.05, P<0.01, and P<0.001). In addition, all doses of ethyl acetate fraction decreased the concentration of malondialdehyde (MDA) and increased the level of tom thiol groups and the activity of superoxide dismutase and catalase enzymes in the brain tissues compared to the PTZ group. 

    Conclusion

    Ethyl acetate fraction of Tanacetum parthenium attenuated PTZ-stimulated seizures through improving brain tissue oxidative stress.

    Keywords: Cortex, Hippocampus, Tanacetum parthenium, Oxidative stress, Pentylenetetrazole
  • Mohsen Dehbashi, Mehrdad Fathi*, Seyed Reza Attarzadeh Hosseini, Mohammad Mosaferi Pages 502-517
    Aims

    Fatty liver and its treatment are among the concerns of today’s society. So this study aimed to investigate the effect of endurance training, Somatropin injection, and its lipolytic fragment (AOD9604) on cytokeratin-18 (CK18) levels and liver enzymes of mice with fatty liver.

    Methods & Materials

     In this experimental study, 28 male mice were randomly divided into four groups (7 mice in every group): control (C), exercise (E), exercise + fragment (EA), and exercise + growth hormone (EGH). A medium-intensity endurance training program was performed for 8 weeks, 5 sessions per week with an intensity of 50% VO2max. The somatropin and fragment injection protocols were 1 mg and 250 mc/kg of body weight, respectively. The mice were evaluated 48 hours after the last training session. The obtained data were analyzed using 1-way ANOVA and post hoc Tukey tests at the significant level of P<0.05 in SPSS version 26.

    Findings

    CK18 showed a significant decrease in group E compared to the control group only (P=0.00). CK18 values were significantly higher in the EGH group compared to the E (P=0.00) and EA (P=0.04) groups. HOMA-IR (homeostatic model assessment for insulin resistance) index had a significant decrease in the E (P=0.00) and EA (P=0.03) groups, but no significant changes were seen in the EGH group. Changes in aspartate transaminase were not significant in any of the groups. Alanine transaminase levels in all three groups of E (P=0.00), EGH (P=0.03), and EA (P=0.00) were significantly lower than those in the control group, but the inter-group changes were not significant.

    Conclusion

     Endurance training has produced a more effective response in improving nonalcoholic fatty liver disease markers than GH and fragment peptides. Growth hormone injection can have negative consequences on some indicators of this abnormality.

    Keywords: Endurance training, Growth hormone, Liver, CK18
  • Jafar Hajavi, Alireza Mohammadzadeh, Mojtaba Kianmehr, Abbasali Abbasnezhad, Mohadeseh Nasiri, Mahnaz Alie, Zohreh Pirzadeh Moghaddam, Zahra Elahi, Zahra Jamali, Seyyed Behnam Mazloum Shahri, Seyed Hossein Abtahi Eivary* Pages 518-533
    Aims

    Hepatitis B infection is one of the common diseases and the most prevalent communicable virus transferred by blood to the healthcare personnel. Active immunity, through vaccination, is the most effective way to prevent hepatitis B infection. The current study aimed to determine the protective antibody titer against HBs antigen in Gonabad University of Medical Sciences students, Gonabad City, Iran, 2018.

    Methods & Materials 

    The present cross-sectional study was conducted on 416 students of Gonabad University of Medical Sciences. The HBsAb level was determined in blood samples by an Enzyme-Linked Immunosorbent Assay (ELISA) kit made in Iran. Data were analyzed using descriptive statistics like frequency distribution tables and inferential statistics as independent 2-sample t-test and Chi-square test to determine the relationship between variables. The significance level was considered P<0.05.

    Findings

    HBsAb level of 217 cases (51.8%) was below 10 IU/mL, 96 (61.3%) had an HBsAb level between 10 and 100 IU/mL, and in 106 (36.5%) cases, HBsAb level was above 100 IU/mL. There was no statistically significant difference between the means of HBsAb in terms of gender, age, and body mass index (P<0.05).

    Conclusion

    In general, more than 50% of the study participants had mild immunity against hepatitis B viruses. Therefore, in these people, it is recommended to check the antibody titer periodically to ensure immunity against hepatitis B.

    Keywords: Anti-HBs, Hepatitis B, Medical students, Antibody titer
  • Pardis Mirmoeini, MohammadHossein Bayazi*, Javad Khalatbari Pages 534-549
    Aims

    Because of the increasing number of patients with multiple sclerosis (MS) and the psychological complications that affect this group, the current study has compared the effectiveness of Acceptance and Commitment Therapy (ACT) and Compassion Focused Therapy (CFT) on these patients.

    Methods & Materials

     This research is a quasi-experimental study with a pretest-post-test design and a control group. A total of 45 patients with MS were selected from the patients of an MS Clinic in Tehran City, Iran, in 2019. Then, they were randomly divided into two experimental groups of ACT and CFT and one control group. The participants completed the social and emotional loneliness scale for adults and the Penn State worry questionnaire before and after the intervention. The experimental groups participated in eight sessions of ACT and ten sessions of CFT. The control group did not receive any intervention, and in the end, a post-test was taken. The obtained data were examined by analysis of covariance 

    Findings

    Findings obtained from univariate analysis of covariance at the statistical level of P<0.05 were F=42.60 for loneliness and F=5.90 for worry, which indicates the more effectiveness of ACT.

    Conclusion

    It is suggested that ACT treatment be given more attention in controlling patients’ psychological symptoms.

    Keywords: Therapy, Compassion, Commitment, Multiple Sclerosis, Loneliness, Worry
  • Mina Gozali, Changiz Ahmadizadeh* Pages 550-565
    Aims

     Leukemia is one of the most common childhood malignancies. The Epstein-Barr Virus (EBV) is a tumorigenic virus of the herpes family and causes a primary infection in young children. This study aimed to evaluate the increase in NFKB expression following the EBV virus and its contribution to the half-life of EBV-positive acute lymphoblastic leukemia patients.

    Methods & Materials

    In this case-control study, we examined blood samples of 60 patients referred to Tabriz Children’s Hospital for 6 months, Tabriz City, Iran, in 2019. RNA extraction was performed from the collected samples, and the quantity and quality of the extracted RNA were controlled by a NanoDrop device and gel electrophoresis. cDNA synthesis was performed from RNA extracted from the sample. NFKB gene expression was assessed using real-time PCR. The obtained data were analyzed using a t-test.

    Findings

    The results showed that the EBV virus decreased the expression of the NFKB gene in patients with acute lymphoblastic leukemia. The expression of the NFKB gene in patients with acute lymphoblastic leukemia increased significantly compared to the control group (P<0.05).

    Conclusion

    The NFKB gene can be used as a precursor for diagnosing acute lymphoblastic leukemia. However, further studies are required on EBV infection and acute lymphoblastic disease.

    Keywords: NFKB, EBV virus, Acute lymphoblastic leukemia
  • Ghulamreza Soleimani, Elham Shafiqi Shahri*, Hossein Ansari, Alireza Ganjali, AliAkbar Mollazehi Pages 566-575
    Aims

     Humans have long used plant extracts to relieve the symptoms of various diseases. This study aimed to investigate the efficacy of Eucalyptus in treating upper respiratory infections in children aged 5 to 15 years.

    Methods & Materials

     A case-control study was conducted on the children aged 5-15 years who were referred to the clinics of Zahedan Medical University, Zahedan City, Iran, in 2018-19. A total of 208 children were examined in two groups: case patients diagnosed with an acute upper respiratory infection and control patients matched to the case group. To prepare Eucalyptus incense, 2 drops of Eucalyptus oil were mixed in 750 mL of hot water. In the case group, Eucalyptus incense was prescribed every 3 hours for 15 minutes for 3 days. Also, in the control group, just water vapor was prescribed. Finally, the patients of both groups were evaluated by the researcher on the third day, and the information was entered into the Canadian Acute Respiratory Illness Flu Scale (CARIFS) questionnaire. Then the data were analyzed in SPSS v. 22.

    Findings

    The current study showed that Eucalyptus fumigation significantly improved patients’ symptoms in all upper respiratory tract infections such as cold (P=0.016), rhinitis (P=0.032), sinusitis (P=0.028), pharyngitis (P=0.043), otitis (P=0.046) and laryngotracheitis (P=0.014).

    Conclusion

    Eucalyptus incense generally causes clinical improvement in children with upper respiratory tract infections. As a result, it is possible to use this substance with other treatments according to the patients’ clinical conditions.

    Keywords: Eucalyptus, Upper respiratory tract infection, Children